• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 16798)
يکشنبه 29/5/1391 - 2:19 -0 تشکر 518864
آسیب‌های اجتماعی

زندگی های چشم درآر

 


چشم بد، چشم زخم، بی‌چشم و رو، شورچشمی، چشمک زدن... این آخری خیلی بی‌ربط بود، لطفا ندیده بگیرید! داستان ما خود چشم است؛ چشمی که با دیگر چشم‌ها رقابت می‌کند، می‌تازد، دودمان می‌دهد بر باد. اصلا چشم ندارد خودش را هم ببیند! به این دربی می‌گویند چشم و همچشمی. لابد برایتان آشناست!

اما چشم لایه‌های ظریف دارد، گاه تا عمق زندگی آدم پایین می‌رود، می‌سوزاند حسابی، دل را می گویم! همین چند شب پیش که فخری همراه همسرش از شب‌نشینی بازگشته بودند، پایش را سخت در لنگه کفشی کرده بود که پرده‌ها با مبلمان ست نیست، شاسی ماشینمان کوتاه است و... اصلا این خانه و زندگی از مد افتاده است، این هم شد زندگی! بحث بود تا نیمه‌های شب... نه این‌که تنها فخری چشم و همچشمی کند، سیاوش همسرش هم برای خود چشمی دارد میان چشم‌ها... از قصه این دو بگذریم، داستانی است تکراری و بی‌پایان.

اما آتش این چشم دیرزمانی است بر زندگیمان افتاده، گرچه حالا شعله‌اش تندتر شده است، اما قدیم‌ها هم بود، البته کمتر. یادتان می‌آید همین باباطاهر عریان خودمان طاقت از کف داد و فریاد برآورد: «زدست دیده و دل هر دو فریاد / که هرچه دیده بیند دل کند یاد»

چشم و همچشمی نه‌تنها کانون خانواده‌ها را، بلکه بسیاری از عرصه‌های عمومی دیگر همچون ورزش، سیاست، سینما، فرهنگ و حوزه‌های دیگر را هم دربر گرفته است تا کجا این چشم پیش می‌رود، نفوذ می‌کند و... سخت نگیرید. می‌توان زندگی را جور دیگر هم دید.

ماشین-خودرو
رویای خانه‌های بزرگ و ماشین شاسی بلند

بچه بودیم نخی می‌بستیم به ماشین پلاستیکی و آن را می‌کشیدیم به جاده رویایی بزرگسالی، شیرین بود خیلی. بزرگ كه شدیم همان بازی را به صورت واقعی تکرار کردیم.

نشستیم پشت فرمان، شیرین نبود اما! دوست داشتیم به چشم بیاییم، جوری که دیگران از شاسی بلند ماشینمان انگشت به دهان بمانند و از رنگ آن چشمانشان خیره بماند.

ناچار و بی‌پول که نباشید دیگر پیکان و پراید سوار نخواهید شد. مگر می‌شود جناب باجناق ماشینش مدل 2013 یعنی سال آینده را اکنون سوار شود، ولی ما دل خوش کنیم به مدل‌های دهه 70 و 80. باورتان نمی‌شود؟ کافی است سری به نمایشگاه‌های خودرو در خیابان شریعتی و بالای شهر بزنید تا ماشین‌هایی را با برچسب مدل 2013 ببینید! فروشندگان خوب می‌دانند چگونه در این سال خشکسالی تور خود را پهن کنند، آنها همیشه ماهی‌های خود را صید خواهند کرد.

به این چند نمونه دقت کنید. لباس و آرایشگاه عروس در آخرین متدهای اروپایی، کت و شلوار مارک‌دار آقا داماد، سرویس طلای چند 10 یا شاید چند صد میلیون تومانی،‌ کرایه کردن آخرین مدل یک خودروی خارجی به عنوان ماشین عروس که نمونه آن در ایران کم باشد یا اصلا نباشد و جهیزیه‌ای که باید چشم خانواده و فامیل آقا داماد و البته برخی فامیل‌های حسود عروس خانم را کور کند!

خانه‌ها که باید مامنی برای آرامش آدمی باشد، خود حدیثی است که دل را پر خون می‌کند. خانه‌تان کجاست؟ چند سال ساخت؟ متراژ چند؟ طبقه چندم؟ کف و سرویس و... تمامی ندارد که. می‌توان به زندگی روزگار خویش نگاه کرد و این قصه را همچنان ادامه داد.

نه این‌که داشتن خانه‌های بزرگ ویلایی و خودروهای شاسی‌بلند بد باشند، اما این همه بیش از آن‌که در خدمت یا برای استفاده و لذت بردن از آن باشند برای پر کردن دیدگان دیگران است.

در این میان هم اقشاری متوسط همچون کارمند که همیشه دفترچه‌های قسط خوره روحشان شده است، نگران مد فردایند که مبادا روزگار برود و از قافله بازمانند و لحظه‌ها را دریابید.

رستوران
غذا را در چه رستورانی باید خورد؟

شما در کدام رستوران غذا میل می‌کنید؟ اصلا هم یک مساله خصوصی نیست! چون باید به هر نوعی در لابه‌لای حرف‌ها آگاهانه و با زیرکی نام رستوران و نوع غذا را ذکر کنید، مثلا «دیشب با حسن‌آقا به یاد قدیم رفتیم همون رستوران پاتوق همیشگیمون تو خیابون فرشته...»، حتی می‌شود تولد همسر گرامی خود را بهانه قرار دهید و دوستانتان را به یک رستوران مشهور دعوت کنید.

همین که به طرف، آدرس بالای ونک را می‌دهید کلی لذت دارد، حتی چنین لحظاتی خیلی بهتر از خود رستوران است.

به اسامی این غذاها دقت کنید؛ گریل، مرغ تونالدو، پاستا آلا کاربونارا، کالا ماریس سوخاری، ماتن بریانی، سیزلر، فاهیتا استیک، سالاد میمونزا با سس مخصوص، فوسیلی و... دیدید چقدر کلاس دارد! مطمئن باشید مهمانانتان هم ذوق‌زده خواهند شد.

و اما بخوانید ابتکار یک رستوران خارجی برای کاهش چشم و همچشمی را؛ خوردن غذای کامل در این رستوران مجانی است! آنها که غذای خود را به صورت کامل می‌خورند، هیچ هزینه‌ای پرداخت نخواهند کرد. در عوض کسانی که به چشم و همچشمی مبتلا هستند، جریمه خواهند شد.

این رستوران بیشتر محل رفت‌وآمد آدم‌های پولدار است. صاحبان این رستوران می‌گویند بیشتر آدم‌های ثروتمندی که در این رستوران غذا می‌خورند برای چشم و همچشمی به این رستوران می‌آیند.

چشم و هم چشمی
خرید فقط ونک به بالا

می‌گویند اجناس آنجا مارک‌دار است. لابد اصل هم هست. پول خوب می‌دهیم، جنس خوب می‌گیریم پزش را هم که می‌دهیم، چه خوب! حالا این را داشته باشید، لطفا اگر فرصت دست داد سری به بازار بزرگ تهران بزنید و سراغ مارک‌‌فروش‌ها را بگیرید.

عده‌ای تنها خود «مارک» را خرید و فروش می‌کنند، یعنی همان که به اجناس می‌چسبانند تا نشان دهند جنسشان مارک‌دار است! از پلاستیکش گرفته تا لیزری؛ برخی می‌روند، می‌خرند و می‌چسبانند به اجناسشان.

فروش اجناس بی‌کیفیت با مارک‌های معتبر کار روزانه برخی بازاریان است. نه این‌که همه چنین کنند خیر! تنها می‌گوییم این نوعش هم هست.

از پشت یک ویترین به ویترین دیگر، رفتن به داخل مغازه و پرسیدن قیمت لباس‌ها، نرخ‌ها بالاست نمی‌شود بسادگی خرید کرد، نمی‌شود دست خالی بازگشت، نمی‌شود لباس بی‌مارک پوشید، دیگران ببینند و بفهمند که ارزان‌قیمت است، زشت است، نمی‌شود که، بالاخره دست به یک تصمیم کبری خواهیم زد و جنس خود را می‌خریم با چانه‌زنی زیاد.

حالا دیگر لباسی داریم با مارک خوب که از فروشگاهی خوشنام خریداری شده است. حالا می‌شود به دیگران گفت از کجا خریده‌ایم، می‌شود مارکش را رو کرد.

می‌شود دست پر بازگشت و... دیده شد!برخی کسبه هم مشتریان و ذائقه آنها را خوب می‌شناسند. آنها حتی از علاقه افراطی برخی مشتریان به برند و مارک آگاهند. بسادگی مشتریان خود را راضی می‌کنند.

سکه-مهریه
یک شب که هزار شب نمی‌شود!

آن هنگام که از سد مهریه های سنگین عبور کردید و آن را شکستید به کمر همت، سخن از برگزاری یک شب پرهیجان به میان خواهد آمد.

تنها یک شب است دیگر! این باور برخی خانواده‌های طرفین و البته بیشتر عروس خانم است.

استدلالشان هم این است: «مراسم هرچه باشکوه‌تر باشد، شأن دخترمان بیشتر حفظ خواهد شد.»

شبی خاطره‌انگیز و پرهزینه! ساده بودن مراسم عروسی حرفی است بس تکراری که دیگر گوش کسی بدهکار آن نیست.

فقط سیاه‌مشقی است در روزنامه و گاهی از آن برای پر کردن برنامه‌های تلویزیونی استفاده می‌شود.

داستان ادامه‌دار ازدواج از خیلی قبل‌ترها شروع می‌شود، از کادوهای دوران نامزدی که صدالبته باید چشمگیر باشند تا فهرست بلندبالایی که نمی‌توان برای آن نقطه پایان گذاشت.

به این چند نمونه دقت کنید. لباس و آرایشگاه عروس در آخرین متدهای اروپایی، کت و شلوار مارک‌دار آقا داماد، سرویس طلای چند 10 یا شاید چند صد میلیون تومانی،‌ کرایه کردن آخرین مدل یک خودروی خارجی به عنوان ماشین عروس که نمونه آن در ایران کم باشد یا اصلا نباشد و جهیزیه‌ای که باید چشم خانواده و فامیل آقا داماد و البته برخی فامیل‌های حسود عروس خانم را کور کند! باید همه آنها به چشم بیایند، همین جوری که نیست! چشم‌ها همیشه و همه جا در کمین شماست، درست مانند چشمان خودمان که همیشه در تعقیب دیگرانند.

شاید این تاج‌گل بزرگ سفید که با روبان سیاه آذین بسته است و با خط نستعلیق شکسته «برای عرض تسلیت» برچسب خورده است آن هم با نام و نشانی دقیق خودمان، شرح مناسبی باشد از اندرون پرغوغای ما! تاج‌گلی که برده‌ایم میان همه تاج‌گل‌های دیگر جلوه‌ای خاص داشت، بزرگ‌تر بود و چشمگیر. در جای خوبی هم قرار داشت

خدمات بهتر می‌خواهید سر کیسه را شل کنید و اما ادامه فهرست؛ نوع و تعداد دوربین‌های فیلمبرداری و عکاسی، نحوه میکس و مونتاژ، گریم داماد و آرایش عروس، زیرلفظی سر سفره عقد و زیرمیزی برای گرفتن وام و نوبت تالار، چیدمان میوه و شیرینی، تنوع غذاها و نوشیدنی‌ها... تمامی ندارد این یک شب! همه در این جشن باشکوه گردهم می‌آیند برای ورانداز کردن یکدیگر. چه می‌شود کرد تنها یک شب است دیگر!اما عروس و داماد در رقابت چشم‌ها تنها نیستند.

رقابت از نوع آموزشی

هنگامی که مدارسی با نام‌های مختلف همچون نمونه مردمی، نمونه دولتی، غیرانتفاعی و... در سیستم نظام آموزش ایران سر برآوردند، بی‌درنگ رقابت خانواده‌ها برای ورود فرزندانشان به این مدارس آغاز شد.

این مدارس که با هدف افزایش مشاركت‌های مردمی و کاستن باری از دوش آموزش و پرورش شکل گرفتند، خود شدند باری بر شانه‌های نحیف خانواده‌ها.

این بار از آنجا سنگین‌تر شد که خانواده‌ها به هر شکلی تلاش می‌کنند فرزندانشان راهی به این مدارس بیابند، چون مدارس جدید وعده‌های جدید دادند، مانند بهره‌گیری از استادان مجرب، کلاس‌های فوق‌العاده و کلی برنامه جانبی و آموزشی دیگر.

به عبارتی، پول بیشتر، آموزش بهتر. حالا اطرافیان قبل از آن‌که از معدل دانش‌آموز سوال کنند نام مدرسه و میزان شهریه پرداختی وی را جویا می‌شوند. البته تفاخر والدین پشت نقابی از غم کاملا پیداست. چه می‌شود کرد؟!

تاج گل

 

سوگواری، محفلی برای دیده شدن

روحش شاد! نازنین‌مردی بود. چندسالی ازش بی‌خبر بودیم، همین چند شب پیش مرحوم آمد به خوابمان.

گویی حضور مرگ را فهمیده بود... ما را شریک غم خود بدانید! تسلیت گفتنمان ادامه دارد، به زبان نیست تنها.

شاید این تاج‌گل بزرگ سفید که با روبان سیاه آذین بسته است و با خط نستعلیق شکسته «برای عرض تسلیت» برچسب خورده است آن هم با نام و نشانی دقیق خودمان، شرح مناسبی باشد از اندرون پرغوغای ما! تاج‌گلی که برده‌ایم میان همه تاج‌گل‌های دیگر جلوه‌ای خاص داشت، بزرگ‌تر بود و چشمگیر. در جای خوبی هم قرار داشت.

حتما صاحب عزا بارها آن را دیده و نام ما را روی کارت آن خوانده است. این هم رسم زندگیمان است که حتی تا لب گور همراهی می‌کند.

کاش می‌شد آن مرحوم هم تاج‌گل اهدایی ما را ببیند به این بزرگی و زیبایی! کم چیزی نیست بالاخره...آن طرف ماجرا هم صاحب اصلی عزا حضور دارد.

از دست دادن یک عزیز برای همه سخت است و ناگوار، اما این روزها خیلی‌ها از غم مضاعف هزینه‌های سنگین کفن و دفن و مراسم سوگواری نیز رختی دیگر از عزا تن می‌کنند. اغراق نیست.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:30 - 0 تشکر 528082


چه کسی به فکر گرسنگان سومالیست؟





زمانی نیمایوشیج شاعر معاصر ایرانی، درد بی دردی انسان ها در برابر همنوعانشان را این گونه فریاد زد که: آی آدم ها که بر ساحل نشسته شاد و خندانید، یک نفر انگار در آب دارد می سپارد جان، آی آدم ها که بر ساحل بساط دلگشا دارید...


سومالی

نیما از بهترین تمثیل برای بی تفاوتی انسان ها نسبت به سرنوشت همنوعان خود استفاده کرد؛ بی تفاوتی نسبت به غرق شدن در دریا و چه التماس و ضجه ای دردناکتر از التماس یک انسان پیدا می شود، آن هم هنگامی که در حال غرق شدن و دم و بازدم آخرین نشئه زندگی است.


امروز اما صدها هزار تن در کشوری به نام سومالی در حال غرق شدن در درون امواج سهمگین فقر هستند و فقر و گرسنگی چنان بر اندام نحیف این فرزندان بشر می کوبد که گویی، دشمنی دیرین با ساکنین نحیف کره خاکی دارد و یا انتقامی خانمان برانداز از کسانی می گیرد که گوشت و استخوان یا پوست و استخوانشان دیگر طاقت کوچکترین تازیانه فقر را هم ندارد.


فقر و فلاکت در میان مردمان رنجور سومالی ـ کشوری که اتفاقا آمریکایی ها در آن رفت و آمد زیادی دارند! ـ به اندازه ای است که هر آنچه اکنون در عالم سیاست و اقتصاد و اجتماع، دولت، ملت و منافع و اتحاد و ائتلاف هست، در برابر آن رنگ می بازد و فقر بلایی بر سر این مردم آورده است که هر کس در هر گوشه ای از این کره خاکی، کمکی ولو به اندازه درمی به آنان بکند، شادی خلق و خالق را در پی خواهد شد.


به بیانی دیگر در کنارِ اخبار عجیب و غریبى که هر روزه از رسانه‏هاى دنیا مخابره مى‏شود، تصاویرى پخش شده است که قلبِ هر انسانى را به درد مى‏آورد. ماجراى قحطى در سومالى که باعثِ از بین رفتنِ هزاران نفر شده است و هنوز هزاران زن و بچه، در معرضِ آن قرار دارند.


گزارش‌های یونیسف نیز حكایت از این دارد كه عمق فاجعه در سومالی به اندازه ای است كه پدران و مادران سومالیایی، برای دستیابی به آب و غذا مجبور می‌شوند، كودكان خود را كنار خیابان‌ها و جاده‌ها رها كرده و به امید به دست آوردن لقمه ای نان، به اردوگاه‌های معدود توزیع غذا هجوم ببرند.


سومالی

هم چنین تحلیلگر سیاسی سومالیایی از ناتوانی دولت سومالی در مهار بحران قحطی خبر داد و گفت که گزارش های سازمان ملل متحد حاکی از مرگ بیش از 100 نفر در هر روز در سومالی به علت گرسنگی و پیامدهای خشکسالی است.هم اکنون هرچند متوسط طول عمر انسان ها در سومالی، نزدیک 45 سال است و 35 درصد كودكان در این كشور در آغاز تولد یا پیش از پنج سالگی تلف می‌شوند، اما با وقایع اخیر این احتمال وجود دارد، متوسط عمر مردم سومالی باز هم كاهش یابد.


شاید بهتر باشد که بگوییم  در کنار تبلیغِ رستوران هاى شیک که غذاهاى بسیار گران قیمتى سرو مى‏کنند، مزارع سر سبزى و محصولاتِ درجه یکى که به کشورهاى ثروتمند مى‏روند و انواع و اقسامِ بستنى‏ها و نوشیدنى‏هاى خنکى که در تابستان نوشیده مى‏شوند، در سومالى هستند کسانى که حتى به تکه‏اى نان و جرعه‏اى آبِ سالم نیازمند هستند، فقط براى اینکه بتوانند زنده بمانند.


 اما این ماجرا براى ما، یک روىِ دیگر هم دارد. با فرا رسیدنِ ماهِ مبارکِ رمضان، آمارِ عروسى و جشن هاى عقد در تالارهاى پذیرایى رو به کم شدن مى‏گذارند، اما مدت هاست که این مسئله، دیگر باعثِ نگرانىِ مدیرانِ تالارها نمى‏شود. چون به جاى مراسمِ عروسى و عقد، مراسمِ افطارى و پذیرایى مجالسِ ختم و… برگزار مى‏شود که ظاهرا رونقِ بهترى هم دارند.


 تالارهایى که منوىِ ورودى هر نفر، چیزى میانِ 15 تا 25 هزار تومان (در حالتِ کاملاً معمولى) برآورد مى‏شود. میزى که براى شما مهیا مى‏شود، گاهى اوقات آنقدر زیاد است که مهمانان نمى‏توانند از همه غذاها استفاده نمایند.




 جاى بسى شرمسارى است که با اینکه واردِ ماهِ مبارکِ رمضان مى‏شویم که باید حالِ گرسنگان و تشنگان را بفهمیم، همه نهادها و ارگان هاى مربوطه به شهروندان اطمینان مى‏دهند که خیالتان راحت باشد، به اندازه کافى شکر و برنج و گوشت و… براى سفره‏هاى شما ذخیره شده است و لازم نیست شما نگران باشید.




 حالا نکته اینجاست که ما چطور مى‏توانیم ادعاى مسلمانى و انسان بودن بکنیم، در حالى که در گوشه‏اى دیگر، زنان و کودکان و مردان، نیازمند تکه‏اى نان هستند. آن وقت ما براى یک مجلسِ افطارى، یا مجلسِ ختمى که نه مبناى شرعى دارد و نه مبناى فقهى، انواع و اقسامِ اطعمه و اشربه را بر سَرِ میز فراهم مى‏کنیم و آخر شب، اکثرِ آن غذاها را چون دیگر قابلِ استفاده نیستند، به سطلهاى زباله مى‏سپاریم؟


 جاى بسى شرمسارى است که با اینکه واردِ ماهِ مبارکِ رمضان مى‏شویم که باید حالِ گرسنگان و تشنگان را بفهمیم، همه نهادها و ارگان هاى مربوطه به شهروندان اطمینان مى‏دهند که خیالتان راحت باشد، به اندازه کافى شکر و برنج و گوشت و… براى سفره‏هاى شما ذخیره شده است و لازم نیست شما نگران باشید.


سومالی

به همین جهت، همه ما باید هر کارى که از دستمان بر مى‏آید، براى گرسنگان و تشنگانِ سومالى انجام بدهیم تا کودکان و زنان و مردانِ آن کشورِ قحطى زده، نجات پیدا کنند. هر کسى به اندازه‏اى که مى‏تواند، یکى به فرستادن غذا، یکى به قلم و نوشتن از آنان، یکى با گرفتن تصویر و ارسال آن براى همه، به جهت تذکر و…


هرچند تاکنون رهبر انقلاب و برخی مراجع معظم تقلید ایران اسلامی کمک هایی به این کشور کرده اند، بیش از اصل خود این کمک ها، دغدغه ای است که باید با الهام از چنین کمک هایی در سراسر جهان به وجود آید، که این مسأله ای متعلق به همه بشریت است، که گروهی از هم نوعانشان برای نداشتن نان و آب و نفس، پوست و استخوانشان نقش بر زمین تفتیده آفریقا له له می زند، که... .


در این میان، پرسش اینجاست که چرا تلف شدن صدها هزار انسان در سومالی به گوش کسی نمی رسد، اما مثلا کشته شدن کمتر از صد نفر در نروژ، ـ هر چند بسیار تلخ ـ روزها تیتر اصلی همه رسانه های خبری از جمله ایران می شود؟ یا مثلا بحران های گوناگون کشورهای اروپایی، ماه ها رسانه ها را تحت تأثیر خود قرار می دهد، ولی مردم مستضعف سومالی همچنان می میرند و می میرند و حتی مسلمانانی که در دورترین نقاط جهان به استقبال رمضان «کریم» رفته اند، ظاهرا کرامت و بخشش را فراموش کرده اند!


بهتر است کمى به فکرِ انسانیت از دست رفته‏اى باشیم که در جلوىِ ما در حال فریاد زدن است. این نه رسمِ مسلمانى و نه رسمِ انسانى است که این تصاویر را ببینیم و اقدامى هر چند کوچک انجام ندهیم. اینجا، جایى است که اختلافِ رنگ و نژاد و دین و مذهب و کشور و فرهنگ و… دیگر مهم نیست. مهم انجامِ وظیفه انسانى، اخلاقى و دینى در کمک به همنوع است که بر همه ما واجب و لازم مى‏باشد.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:31 - 0 تشکر 528083


خود کرده را تدبیر نیست





پدیده اعتیاد یکی از معضلات جامعه امروزی بشر و پدیده شوم و خطرناکی است که همه ساله گروهی از انسانها را به کام مرگ می‌کشاند. گروههایی از نسل جوان به زعم خویش،برای رسیدن به استقلال، خروج از کنترل والدین و فراموشی مسایل و بحرانها، مصرف مواد افیونی را تجربه می‌کنند.





در پی ارزش های بی ارزش



معتاد

پدیده اعتیاد یکی از معضلات جامعه امروزی بشر و پدیده شوم و خطرناکی است که همه ساله گروهی از انسانها را به کام مرگ می‌کشاند. گروههایی از نسل جوان به زعم خویش،برای رسیدن به استقلال، خروج از کنترل والدین و فراموشی مسایل و بحرانها، مصرف مواد افیونی را تجربه می‌کنند. این مسئله علاوه بر اثرات مخرب روانی و اجتماعی، در بعد اقتصادی نیز مسئله ساز بوده و موجبات ركود اقتصادی كشورهای تولید كننده را فراهم آورده است. زیرا اعتیاد به مواد مخدر باعث تحلیل و كاهش بازده نیروی انسانی فعال شده و بدین صورت جریان ركود اقتصادی كشور تداوم می یابد.


واژه اعتیاد از نظر لغوی، اسم مصدر عربی از ریشه " عاد " است که در فرهنگ لغت معین، به مفهوم عادت کردن و خوگرفتن می باشد.سازمان ملل متحد (1950) اعتیاد را این گونه تعریف کرده است: " اعتیاد، مسمومیت حاد یا مزمنی است که برای شخص یا اجتماع زیان بخش می باشد و از طریق استعمال داروی طبیعی یا صنعتی ایجاد می شود.


اعتیاد به تعبیری نوعی بیماری اجتماعی است. به خصوص در دوران ما كه شرایط مناسب اجتماعی برای یك زندگی انسانی و توأم با محبت فراهم نیست. معضل شكاف نسل ها عواطف انسانی را به حداقل تقلیل داده و احساس ناامنی، تشویش، اضطراب و میل به انتقام جویی را در افراد تقویت می كند. در این حالت انسان های مضطرب و پر از تضاد و كشمكش و محرومیت، برای تسكین ناراحتی های خود به مواد مخدر پناه می برند. فرد معتاد وقتی نمی تواند شرایط زندگی را در جهت میل خود تغییر دهد، همه چیز را بر علیه خود می بیند و برای رهایی و فراموشی خود را موقتاً به عالم اعتیاد و بی خبری می سپرد.


در حال حاضر نیز در کشور ما مصرف مواد مخدر افزایش داشته و زمینه های بروز آسیبهای اجتماعی متعددی را فراهم نموده است. آمار رو به افزایش مصرف مواد مخدر در دنیا به حدی است که یکی از سم شناسان معروف دنیا به نام " لودوینگ" می گوید: " اگر غذا را مستثنی کنیم، هیچ ماده ای در روی زمین نیست که به اندازه مواد مخدر این چنین آسان وارد زندگی ملت ها شده باشد.



اعتیاد به تعبیری نوعی بیماری اجتماعی است. به خصوص در دوران ما كه شرایط مناسب اجتماعی برای یك زندگی انسانی و توأم با محبت فراهم نیست. معضل شكاف نسل ها عواطف انسانی را به حداقل تقلیل داده و احساس ناامنی، تشویش، اضطراب و میل به انتقام جویی را در افراد تقویت می كند.


اعتیاد معضلی است چندوجهی که علل و عوامل متعددی در بروز و شیوع آن موثر می باشند. در این میان از عوامل فردی و خانوادگی در سطح خرد و عوامل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در سطح کلان می توان نام برد. برای تبیین اعتیاد در سطح کلان به عوامل ساختاری و نارسائی بخشهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی وسیاسی جامعه از جمله مسئله شکاف طبقاتی، نابرابری واحساس محرومیت نسبی در حوزه اقتصادی، شکاف میان دولت وملت، ناکارآمدی مدیران، آشفتگی اجتماعی و بحران هویت در حوزه اجتماعی و فاصله ارزشها وهنجارها با عدم انطباق میان اهداف و امکانات، تعارض ارزشها در حوزه فرهنگی و غیره ... توجه می شود. ‏ در سطحی پایینتر که بیشتر مورد نظر روانشناسان اجتماعی است، بر محیط نزدیک و بلافصل افراد، روابط افراد، روابط فرد درارتباط با گروههای اجتماعی مانند خانواده، مدرسه ، همسالان و ... و نقش آنها در فراهم کردن زمینه گرایش مستقیم وغیر مستقیم فرد به سوی اعتیاد اشاره می شود. به بیانی صریح تر زمانی که والدین، مبادرت به انجام رفتار مخاطره آمیز کنند به عنوان الگو، تاثیر مستقیمی بر فرزندان خواهند داشت. دوستان و همسالان نیز تاثیر زیادی برروی همدیگر دارند، لذا زمانی که فرزندان عضو گروههایی می شوند که انجام رفتارهای مخاطره آمیز و از جمله اعتیاد را تشویق کرده و شجاعت بدانند، این رفتارها در افراد افزایش خواهد یافت.


معتاد

بررسی های انجام شده توسط متخصصان نشان می دهد كه اپیدمی های بزرگ اعتیاد اغلب در مناطقی روی می دهد كه عیار بیكاری و جنایت در آن بالاست. از این رو معلوم می شود كه گسترش اعتیاد در جامعه دقیقاً در ارتباطی تنگاتنگی با وضعیت و شرایط اجتماعی صورت می پذیرد.


از آنجایی که دشمنان نظام همواره در كمین هستند تا جوانان ما را با مصرف مواد مخدر به انحرافات بكشانند، شکی نیست که یکی ازراهکارهای استکبار و دشمنان این نظام، تسلط بر جوانان از راههای گوناگون از جمله معتاد کردن آنهاست .اما نباید فراموش کرد که همه افراد در این زمینه مسوولیت دارند. وظیفه تمام دستگاه‌های فرهنگی، رسانه‌ها، فعالان حوزه اجتماعی و فرهنگی این است كه در حوزه پیشگیری از گسترش اعتیاد و مبارزه با قاچاق مواد مخدر نقش خود را به خوبی ایفا كنند.


به عقیده كارشناسان از مهمترین عوامل عدم موفقیت در مبارزه با مواد مخدر، بهره نگرفتن مناسب از امكانات فرهنگی كشور، نظیر عدم آموزش صحیح نسل جوان در مدرسه و دانشگاه، مقطعی بودن و ضربتی بودن روند مبارزه با اعتیاد، و مهمتر از همه نبود برنامه های مناسب برای پر كردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان بوده است.


از سوی دیگر، یكی از كاستی های استراتژی مبارزه با مواد مخدر در كشور ما تكیه و تاكید بر اقدامات قهریه و برخورد فیزیكی است. در حالی كه بررسی ها نشان می دهد افزایش آگاهی و توسعه فرهنگی جامعه موجب ایجاد نگرش منفی افراد نسبت به مواد مخدر شده و نوعی مقاومت منفی را در ضمیر ناخودآگاه آنان ایجاد می نماید.




بررسی های انجام شده توسط متخصصان نشان می دهد كه اپیدمی های بزرگ اعتیاد اغلب در مناطقی روی می دهد كه عیار بیكاری و جنایت در آن بالاست. از این رو معلوم می شود كه گسترش اعتیاد در جامعه دقیقاً در ارتباطی تنگاتنگی با وضعیت و شرایط اجتماعی صورت می پذیرد.





همچنین از آنجایی كه سم زدایی از بدن فرد معتاد به عنوان نخستین گام در فرآیند ترك اعتیاد محسوب می شود لازم است تا در جریان كلاس های آموزشی آموزش های لازم در جهت افزایش اعتماد به نفس و مقابله با خواسته های نامطلوب، احساس ارزشمندی و آموزش مهارت های برقراری ارتباط با دیگران ارائه گردد تا فرد بتوان بدون دغدغه زندگی سالمی را برای خود تدارك بیند.


رویکرد پیشگیری در جهان عمر کوتاه‌تری دارد واز سی سال پیش به تلاش و مبارزه علیه اعتیاد اضافه شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهند که رویکرد پیشگیری نیز می‌بایست در کنار مبارزه با عرضه و رویکرد درمانی مورد توجه قرار گیرد. از سال 1980 میزان شیوع اعتیاد درکشورهائی که فعالیت‌های پیشگیری از اعتیاد را از طریق کاهش تقاضا با جدیت پیگیری می‌نمایند،‌کاهش قابل ملاحظه ای یافته است. به عنوان مثال، تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر در امریکا در سال 1990، نسبت به سال 1985 به نصف تقلیل یافته است،‌که این تغییر مدیون فعالیت‌های پیشگیری از اعتیاد بود ه است.


امروز با تغییر جوامع از سنتی به صنعتی تهیه و توزیع مواد مخدر بروز گردیده و مواد مخدر با كمترین امكانات و هزینه در دسترس افراد قرار می گیرد. به عبارت دیگر فراوانی و ارزانی مواد مخدر و در دسترس بودن آن در كوچه و خیابان و توزیع نه چندان پنهان آن گواه معتبری بر عدم كارایی سیاست های اجرایی كشور در مبارزه با مواد مخدر بوده است.



معتاد

 امروزه متاسفانه جوانان درصددند به جای رسیدن به لذت های پایدار، از ابزارهای نامشروع و راههای میانبر، برای رسیدن به لذت ها و خوشی های آنی و گذرا استفاده نمایند.‏ درحالی که نمی دانند در پس شادی کاذبی که تحت تأثیر مصرف داروهای روانگردان به دست می‌آید، دنیایی از غم و اندوه نهفته است. زیرا مصرف این مواد اعتیاد آور به دلیل نوع تاثیری که بر مغز می‌گذارند برخلاف مواد مخدر سنتی مانند تریاک و هروئین موجب تحریک سیستم دوپامین در مغز می‌شوند که به مصرف کنند اعتماد به نفس بالا و کاذب می‌دهد.


این اعتماد به نفس کاذب به این دلیل است که قسمت مهار مغز مصرف کننده برداشته می‌شود و به همین دلیل هم آنها در جامعه و روابط شخصی و جنسی رفتارهایی نابهنجار و خطرناکی از خود بروز می‌دهند و درنتیجه در درازمدت موجب می شود کارکرد ارگانیک و طبیعی بدن از بین برود.


خلاصه كلام آنكه؛ اعتیاد به مواد مخدر معضل هولناكی است كه علت اساسی مشكلات بسیاری چون فحشاء، سرقت، طلاق، قتل، نزاع‌های خانوادگی و جنایت می باشد. از این رو ضروریست مسئولان، برنامه ریزان و دست اندركاران به دور از هر گونه شعار پردازی و اقدامات بدون نتیجه، در یك عزم ملی به ریشه كن سازی اعتیاد بپردازند و استراتژی مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر را صرفاً در برگزاری همایش هایی نمادین خلاصه نكنندزیرا  اجرای فعالیتهای پیشگیرانه که به ‌منظور اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی اقشار مختلف جامعه در زمینه اعتیادصورت می گیرد، می‌تواند موجب ارتقاء سطح آگاهی‌های جامعه شود، در نتیجه رسانه ملی و درواقع همه رسانه‌های دیداری، شنیداری و مکتوب می‌بایست با توجه به تغییر الگوی مصرف در کشور، فعالیت مناسب‌تری را در اطلاع‌رسانی به مردم نسبت به مواد مخدر و عوارض آن انجام دهند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:31 - 0 تشکر 528084

 راحت‌ترین راه برای رواج بی اخلاقی




تکنولوژی یا فناوری به معنای کاربرد منظم معلومات علمی و دیگر آگاهی‌های نظام یافته برای انجام وظایف عملی است. به بیان ساده‌تر، تکنولوژی کاربرد عملی دانش  برای کمک به انسان است و تأثیر بسزایی بر توسعه جوامع بشری دارد.




بلوتوث-موبایل

دنیایی که ما هم اکنون در آن زندگی می‌کنیم سرشار از تکنولوژی و ابزارهای مدرنی است که هر روز برای رفاه حال انسان‌ها به بازارهای جهانی عرضه می‌شوند. دنیای اطلاعات و ارتباطات و ابزار و وسایل ارتباطی نیز از این امر استثناء نیستند و ابزارهای مدرن و پیچیده ارتباطی هر روز بیشتر و پیچیده‌تر از قبل پا به عرصه زندگی افراد می‌گذارند و انسان‌ها را مجاب به استفاده از ابزارهای نوین می‌نمایند .


اما در این میان نحوه  استفاده از این‌گونه ابزارها نقش تعیین کننده‌ای در زندگی فردی و اجتماعی انسان‌ها ایفا می‌کند. در واقع تکنولوژی دستاورد علمی انسان‌ها برای بهره مندی عملی از آن‌هاست ولی آیا همه انسان‌ها  و همه جوامع سواد و فرهنگ استفاده صحیح از این وسایل و امکانات را دارا هستند. 


یکی از ابزارهای زاده تکنولوژی، که استفاده مناسبی از آن در سطح جامعه صورت نمی‌گیرد بلوتوث است. بلوتوث، نام تجاری شبکه‌های بی سیم شخصی است که با استفاده از یک فرکانس برد کوتاه رادیویی ، امکان ارتباط و تبادل اطلاعات بین دستگاه‌هایی چون کامپیوترها را فراهم می‌کند .


بلوتوث یک استاندارد رادیویی و پروتکل ارتباطی برای مصارف با توان پایین و برد کوتاه ،حدود یک الی صد متر، می‌باشد که با نصب یک میکرو جیپ در دستگاه‌ها فعال می‌شود . در این صورت دستگاه‌هایی که در حد فاصل مجاز از یکدیگر قرار دارند می‌توانند با استفاده از بلوتوث با یکدیگر ارتباط برقرار کنند . از آنجا که این دستگاه‌ها از یک سیستم ارتباط رادیویی استفاده می‌کنند احتیاجی به  خط دید مستقیم بین آن‌ها وجود ندارد . با توجه به متغیرهایی از جمله طرح‌های مختلف آنتن‌ها ، بردهای موجود  متفاوت هستند .




 اکثر مشتریان و متقاضیان بلوتوث ها ،جوانان و نوجوانان هستند و به دلیل عدم آگاهی کامل والدین از این وسیله و در نتیجه عدم نظارت آن‌ها، بلوتوث های مبتذل توانست جای خود را در میان اکثر جوانان و نوجوانان باز کند و تصویرها و فیلم‌های کاملاً غیر اخلاقی و ناشایست را در میان آن‌ها رواج دهد .




سال‌هاست که بلوتوث  به عنوان یک وسیله ارتباطی جدید و جذاب  قدم به دنیای خصوصی ما گذاشته، ولیکن متأسفانه  نه به عنوان یک وسیله ارتباطی سازنده ، بلکه به عنوان وسیله‌ای برای هتک حریم‌های خصوصی و انتشار محتویات ناشایست ، ایفای نقش می‌کند .


هم اکنون بلوتوث، به راحت‌ترین و قابل دسترس ترین ابزار پخش  مضامین غیراخلاقی و ناسالم بدل شده است که نیازی به صرف هزینه  یا زمان ندارد و افراد می‌توانند تنها با فشار دادن یک کلید در صفحه کلید موبایل خود ، آن را دریافت کنند . اتفاقی که از سال‌ها پیش تا کنون، به خصوص در محوطه متروها، با آن روبرو هستیم !


 اکثر مشتریان و متقاضیان بلوتوث ها ،جوانان و نوجوانان هستند و به دلیل عدم آگاهی کامل والدین از این وسیله و در نتیجه عدم نظارت آن‌ها، بلوتوث های مبتذل توانست جای خود را در میان اکثر جوانان و نوجوانان باز کند و تصویرها و فیلم‌های کاملاً غیر اخلاقی و ناشایست را در میان آن‌ها رواج دهد . تصاویر و مضامینی که در غیر این صورت ، شاید هرگز در اختیار و در مقابل دید آنان قرار نمی‌گرفت، چرا که اگرچه این تصاویر از منابع اینترنتی دانلود می‌شوند، ولیکن همه افراد قادر به دریافت این‌گونه فایل‌ها از دنیای مجازی نیستند. زیرا دست‌یابی به آن‌ها مستلزم صرف هزینه و زمان و انرژی است و در ضمن تقاضا و دریافت آن‌ها از طریق اینترنت چندان به  صورت فراگیر و گسترده نمی‌باشد .


بلوتوث-موبایل

بلوتوث ها با مضامین و محتویات کاملاً غیر اخلاقی و جنسی می‌توانند همچون یک میهمان ناخوانده،  به راحتی و بدون پرداخت هیچ بهایی در موبایل افراد جای باز کنند ، و به تدریج به عنوان یکی از الزامات و سرگرمی‌های روحی و فکری افراد قرار گیرند و روح و فکر افراد به خصوص جوانان را مسحور و مسموم سازند .


 در واقع این اشکال به تکنولوژی بلوتوث وارد نیست بلکه به سواد و اندیشه افراد در برخورداری از این وسیله مربوط می‌شود. به خصوص افرادی که مغرضانه  از ابتدا این‌چنین مضامینی را از طریق بلوتوث منتقل و منتشر می‌کنند. اگر درصد بیشتری از بلوتوث های منتشر شده صرفاً" جنبه سرگرمی و خنده دار داشتند، مشکل عمده‌ای متوجه جامعه نبود ولی متأسفانه شاهد هستیم که تصاویر و فیلم‌هایی با محتویات جنسی  و یا حتی فیلم‌های گرفته شده از  تجاوزهای جنسی ، به راحتی و به سرعت از طریق بلوتوث در میان افراد  منتشر  می‌شود و ظرف مدت کوتاهی بخش عظیمی از جامعه آن را مشاهده می‌کنند .


 این نکته نشان دهنده آن است که بخشی از وجدان  و فرهنگ و سواد و اندیشه اجتماع ما به شدت خدشه دار شده است چرا که انتشار چنین تصاویری می‌بایست در همان دوره‌های اول انتشار از بین می‌رفت و انتقال دوباره آن‌ها قطع می‌شد ، ولیکن شاهد هستیم که انتشار آن نه تنها قطع نمی‌شود بلکه ظرف مدت کوتاهی تعداد بسیاری از افراد جامعه آن را مشاهده، و دوباره برای دیگران ارسال می‌کنند .


نتایج چند پایان نامه دانشگاهی در سال 1390 ،نشان داده است که  60 درصد بلوتوث ها محتوای جنسی دارند و درصد اندکی از آن‌ها دارای مضامین خنده دار و سرگرم کننده می‌باشد که این خود زنگ خطری جدی به شمار می‌رود .




سال‌هاست که بلوتوث  به عنوان یک وسیله ارتباطی جدید و جذاب  قدم به دنیای خصوصی ما گذاشته، ولیکن متأسفانه  نه به عنوان یک وسیله ارتباطی سازنده ، بلکه به عنوان وسیله‌ای برای هتک حریم‌های خصوصی و انتشار محتویات ناشایست ، ایفای نقش می‌کند




حال سوال اینجاست که راه حل این مشکل چیست و چگونه می‌توان با مسئله‌ای این‌چنین جدی و خطرناک مقابله نمود . مسئله ای که حتی امروز هم،  برای رسیدگی و بررسی راه حل‌های آن خیلی دیر است و می‌بایست خیلی پیش‌تر به آن پرداخته می‌شد و از مسمومیت اذهان جوانان و نوجوانان جلوگیری می‌شد . 


البته از آن جا که موبایل افراد یک وسیله  کاملاً شخصی است ، بررسی بلوتوث ها از طریق آن‌ها و یا جلوگیری از پخش بلوتوث های مخرب ، به راحتی امکان پذیر نیست  . ولی شاید بتوان با انتشار مضامین جایگزینی که  سرگرم کننده و جذاب و مطابق با عرف اجتماعی باشند و همچنین با بالا بردن سواد افراد جامعه در برخورداری از وسیله‌ای به نام بلوتوث ، اندکی در تقلیل مشکلات مربوط به آن اهتمام ورزید . البته  این امر بر عهده مسئولان فرهنگی است که عمیق‌تر و مؤثرتر به ریشه‌های رفتارهای اجتماعی توجه نمایند و به دنبال راه چاره برآیند  .

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:31 - 0 تشکر 528085


حجاب اختیاری،حجاب واقعی






حجاب و پوشش بانوان موضوعی است که در جامعه کنونی در مورد آن،سوالها و شبهات بسیاری وجود دارد. قرآن کریم وقتی مسئله لزوم حجاب را بازگو می‌کند علت و فلسفه ضرورت حجاب را چنین بیان می‌فرماید: «ذلک اَدنی اَن یَعرِفنَ فَلا یُوذین» (سوره احزاب _ 59) برای اینکه شناخته نشوند و مورد اذیت واقع نگردند» چرا که آنان تجسم حرمت و عفاف جامعه هستند و حرمت دارند.


حجاب اختیاری،حجاب واقعی است

حجاب!موضوعی که سالهاست دغدغه ذهنی بسیاری از کارشناسان،متفکران و عامه مردم جامعه بوده است.افراد بسیاری در موقعیت های مختلف این موضوع را به چالش کشیده و آنرا مورد بحث و بررسی قرار داده اند. اما به واقع این همه بحث و جدل برای به دست آوردن چه نوع معرفت و شناختی می باشد؟


به نظر می رسد برای ورود و پرداختن به مبحث خطیری همچون حجاب، بهتر است به این نکته اشاره شود که زن و مرد دو موجود و مخلوق خداوند متعال هستند که با خصلتهای متفاوتی به لحاظ روحی و جسمی،آفریده شده اند. همین تفاوتها موجب می شود تا تکالیف و وظلیف متفاوتی برای هر یک از آنها وجود داشته باشد.



از جمله تفاوتهای تکلیفی زن و مرد، رعایت حجاب از جانب زنان می‌باشد . حجاب به معنی "پوشیدن" بوده و در اصطلاح فقها ، کلمه "ستر" بکار رفته که آن هم به معنی پوشش است. به نظر می رسد برای هر مسلمانی لازم است که در قدم اول برای فهم اصول و قوانین دین خود به کتاب آسمانی اش رجوع کند. مسلما برای ما که از دین مبین اسلام پیروی می کنیم،قران بزرگترین و بی نقص ترین منبع یادگیری و تبعیت است.



چنانچه در رابطه با موضوع حجاب به قران رجوع کنیم ملاحظه می کنیم که در سوره نور آیه 31 به این حکم الهی،به گونه ای اشاره شده است. با این بیان که ( و به زنان با ایمان بگو دیدگان خود را _ از هر نامحرمی _ فرو بندند و زیورهای خود را آشکار نگردانند مگر آنچه که _ طبعا _ از آن پیداست و باید روسری خود را بر گردن خویش فرو اندازند و زیورهایهایشان را جز برای شوهرانشان یا پدرانشان یا پدر شوهرانشان یا پسرانشان یا پسران شوهرانشان یا برادرانشان یا پسران برادرانشان یا پسران خواهرانشان یا زنان _ هم‌کیش _ خود یا کنیزانشان یا کودکانی که بر عورتهای زنان وقوف حاصل نکرده‌اند آشکار نکنند و پاهای خود را _ به گونه‌ای به زمین _ نکوبند تا آنچه از زینتشان نهفته می‌دارند معلوم گردد. ای مومنان همگی _ از مرد و زن _ به درگاه خدا توبه کنید امید که رستگار شوید.)




هر چند که این موضوع قابل توجهی است که فهم و تفسیر عبارات قران امری ساده نیست و ذیل این عبارات قرانی تفاسیر و توضیحات بسیاری وجود دارد.اما آنچه مسلم است اینکه هر انسان عاقلی با خواندن این عبارات حتی اگر توضیح و تفسیر خاصی هم به دنبال آن نباشد،متوجه می شود که آنچه اسلام از زنان خواسته،در چه حدود و میزانی است




بنابراین این ادعا که برخی بیان می کنند که ما از طریق قران نتوانستیم به موضوع حجاب دسترسی پیدا کنیم،ادعایی غلط است و نشان می دهد که اگر انسان به دنبال فهم حقیقت باشد،فطرت پاک و خداجوی او به وی کمک می کند تا به اصل واقعی و حقیقی هر چیزی دست پیدا کند.



در رابطه با لزوم و وجوب حجاب برای زنان،سالیان درازی است که کتابها،مقالات و تحقیقات مختلفی در سرتاسر جهان صورت گرفته است. اگر کسی طالب یادگیری و فهم دقیق فلسفه حجاب باشد،راه های زیادی برای تحقیق و پرسش باز است که می تواند از طریق انها به خود کمک کند تا به حقیقتی ناب دسترسی پیدا کند.



اگر با اندکی تامل به وقایع دنیای اطرافمان بنگریم،متوجه خواهیم شد که بسیاری از افراد و فرقه های فکری،نوک تیز سلاح خویش را به سمت حجاب نشانه گرفته اند. آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که چرا در برخی از کشورهای اروپایی همچون فرانسه، این همه جنجال و مخالفت با رعایت حجاب بانوان در اماکنی عمومی،همچون دانشگاه و مدرسه مطرح بود؟آیا تاکنون فکر کرده اید که چرا چندین سال قبل با ساخت مناره مسجد در کشور سوئیس مخالفتهایی صورت گرفته بود؟


حجاب اختیاری،حجاب واقعی است

یک پاسخ ساده و قابل فهم برای این سوالات وجود دارد.نکته مهم اینجاست که رعایت پوشش توسط بانوان مسلمان یک نشانه بارز و قابل دیدن برای همگان است.همانطور که مناره مسجد نشانه و نمادی بارز از مسلمانان است. انچه مسلم است اینکه دنیای مدرن امروز دوست ندارد که نشانه های اسلام و مسلمان بودن در برابر دیدگان افراد وجود داشته باشد.چرا که سردمداران امور فرهنگی و متفکران غربی به خوبی می دانند که انچه دیده می شود،تاثیر عمیق و بانفوذی بر افراد دیگر به جا می گذارد که این اثرگذاری ممکن است در برخی از موارد،منافع انان را به خطر بیندازد. به همین خاطر است که به مقابله با حجاب می پردازند در حالیکه ادعای دموکراسی در جامعه غربی گوش همگان را کر کرده است. این دموکراسی را در کتابخانه ها و مراکز علمی رعایت می کنند.چنانچه با مراجعه به تمامی کتابخانه های معتبر دنیا خواهید دید که معتربرترین کتب اسلامی و حتی شیعی،در کتابخانه های ممالک غربی وجود دارد و دموکراسی و آزادی به این شیوه برای مردم فراهم شده است.اما وقتی نشانه بارز اعتقاد یک زن مسلمان در سطح جامعه نمایان می شود،احساس خطر می کنند از گرایش سایرین به این نماد و جستجوی فلسفه و چگونگی این پوشش که ممکن است موجب بروز گرایش نسبت به اسلام در میان سایر مردمان شود.



این موارد ،حاوی نکات بسیار مهم و قابل تاملی است که هر یک از ما باید به آن فکر کنیم. اگر بدون تعصب و با نگاهی واقع بینانه به بررسی دنیای اطرافمان بپردازیم خواهیم دید که افرادی هستند که در آن سوی دنیا تلاش می کنند تا من و شما نسبت به حجاب و پوششی که دینمان برای ما به ارمغان آورده،بی تفاوت و بی میل باشیم و حتی نسبت به آن دچار حس تنفر باشیم و آرزو کنیم تا شرایطی داشته باشیم که از رعایت پوشش رها شویم.




وقتی اجبار از حدود خاصی فراتر رود، نتیجه معکوس به دنبال خواهد داشت.اجبار در مواردی از این دست همچون فنری عمل می کند که هر چه بیشتر به آن فشار آورده شود،با سرعت بیشتر و شتاب بیشتری پرش خواهد کرد.شاید وضعیت جامعه ما هم بی شباهت به این موضوع نیست




در رابطه با این موضوع حرف و سخن بسیار است. ما نیز قائل به این حقیقت هستیم که هیچ اجباری در پذیرش دین نیست.این گفته خداوند متعال است و بدین معناست که هر انسانی مختار و آزاد است در پذیرش دین و دیندار بودن و دیندار زیستن. ما هرگزنمی توانیم کسی را مجبور به پذیرش دین و ارکان دینی کنیم. البته هدایت و راهنمایی،موضوعی ارزشمند و مهم است.اما تا حدی که افراد خواستار آن باشند و نسبت به این مساله تمایل داشته باشند. البته زمانی که افراد دین را پذیرفتند باید به وظایف آن نیز عمل کنندو اگر در کشوری زندگی می کنند که دین رسمی اش اسلام است باید در پوشش خود حداقل های این دین را لحاظ کنند.



این روزها بارها و بارها به این موضوع فکر می کنم که اگر زنان و دختران این مرز و بوم،فلسفه وحقیقت والای حجاب و پوشش را درک می کردند و با تمایل و علاقه به این سمت می آمدند،شهر ما رنگ و بوی دیگری داشت و همه چیز واقعی تر بود.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:31 - 0 تشکر 528086


چشمانی شیطانی در کمین شما





تا به حال دقت کرده اید که در بعضی آگهی‌ها فقط با یک شماره تلفن همراه برخورد می‌کنید …. ولی چرا تلفن همراه ؟ به نظر شما سر زدن چنین رفتارهایی از ما که ادعای فرهنگ چند هزار ساله را داریم صحیح است؟ فكر میكنید این موارد چه دلایلی می تواند داشته باشد؟! اغفال دختران جوان به بهانه استخدام منشی؟


منشی-استخدام-

در این ‌بازار کساد، ‌شرکت‌ و محیط‌های تجاری خصوصی، ‌علاقه وافری به استخدام دختران جوان و خانم‌ها دارند! اگر کسی نداند فکر می‌کند که این شرکت‌ها حامی سرسخت استخدام زنان هستند اما زهی خیال باطل.


در ورای این استخدام‌ها، ‌نوعی اندیشه کثیف با نگاهی استثمارگرانه به زن،وجود داردکه ‌عموماً رعایت اخلاق، ‌قانون و چارچوب‌ها را در قبال زنان و دختران نادیده می‌گیرد. ‌در این نگاه که از گفتن دلایلش معذورم .زن فقط یک جنس ناب است.


‌این روزها بازار کار و شغل‌یابی کساد است و هر شهروندی برای پیدا کردن کار حتی در حد خدماتی و آبدارچی باید روزها و ماه‌ها دوندگی کند اما در این ‌بازار کساد، ‌شرکت‌ و محیط‌های تجاری خصوصی، ‌علاقه وافری به استخدام دختران جوان و خانم‌ها دارند! اگر کسی نداند فکر می‌کند که این شرکت‌ها حامی سرسخت استخدام زنان هستند اما زهی خیال باطل! در ورای این استخدام‌ها، ‌نوعی اندیشه کثیف با نگاهی استثمارگرانه به زن، وجود داردکه ‌عموماً رعایت اخلاق، ‌قانون و چارچوب‌ها را در قبال زنان و دختران نادیده می‌گیرد. ‌در این نگاه که از گفتن دلایلش معذورم .زن فقط یک جنس ناب است.


بسیاری از شرکت‌ها و محیط‌های تجاری خصوصی در برهه کنونی با تأثیرپذیری عموماً ناخودآگاه از اندیشه‌های اروپایی- آمریکایی نسبت به طبقه زنان و دختران، ‌پا در وادی خطرناکی گذاشته‌‌اند که گسترش و تداوم آن، ‌کرامت و شخصیت اجتماعی زنان ایرانی را که همواره در طول تاریخ زبانزد خاص و عام بوده، ‌خدشه‌دار می‌کند. ‌نباید از این نکته مهم غافل بود که اتاق فکر جنگ نرم علیه ایران و کشورهای در حال توسعه- به‌ویژه کشورهای شرقی- برای کشاندن یک جامعه به سمت انحطاط، ‌در نخستین شلیک نرم خود، ‌زنان و دختران آن جامعه را هدف قرار می‌دهند.




در ورای این استخدام‌ها، ‌نوعی اندیشه کثیف با نگاهی استثمارگرانه به زن،وجود داردکه ‌عموماً رعایت اخلاق، ‌قانون و چارچوب‌ها را در قبال زنان و دختران نادیده می‌گیرد. ‌در این نگاه که از گفتن دلایلش معذورم .زن فقط یک جنس ناب است.




اعتماد زودهنگام دختران جوان عامل بروز مشکلات بعدی است، زهرا همتی کارشناس مرکزمشاوره سازمان بهزیستی معتقد است: ‌یکی از عوامل اصلی آسیب دیدن دختران در محیط‌های کاری به ویژه شرکت‌های خصوصی اعتماد زودهنگام به همکاران و دوستان است. ‌این کارشناس سازمان بهزیستی در ادامه با بیان این مطلب که خانواده به ویژه پدر و مادر نقش بسزایی در آموزش دختران جوان برای برقراری ارتباط بهتر با دیگران دارند، گفت: ‌شهرهای بزرگی همچون تهران ‌شاهرگ حیاتی رشد آسیب‌های اجتماعی است.


دختران جوان برای استخدام در شرکت‌های خصوصی هوشیار باشند چشمانی شیطانی در کمین آنهاست. ‌فرهاد تجری نائب رئیس کمیسیون قضایی مجلس  گفت: ‌متأسفانه در چند وقت اخیر آزار و اذیت زنان در برخی ازمراکز و شرکت‌های خصوصی افزایش پیدا کرده که این موضوع لزوم هوشیاری زنان و دختران جوان را دوچندان افزایش می‌دهد.



منشی-استخدام-

به این موارد مستند توجه کنید:


خراسان: مرد 45 ساله ای که با معرفی خود به عنوان مدیر کارخانجات صنعتی تهران و کرج، دختران جوان را فریب می داد، در مشهد دستگیر و به پنجه عدالت سپرده شد.

در تاریخ بیست و چهارم بهمن ماه سال قبل، کارآگاهان پلیس آگاهی خراسان رضوی، یک فقره نیابت قضایی که از شیراز ارسال شده بود را دریافت کردند که بر مبنای آن مرد 45 ساله ای با مشخصات اعلام شده به اتهام فریب دختران جوان تحت تعقیب قرار دارد.


متهم تحت تعقیب با معرفی خود به عنوان مدیر کارخانجات صنعتی در تهران و کرج چند دختر جوان را به بهانه ازدواج و استخدام در کارخانجات فریب داده و پس از ارتکاب جرایم متعدد متواری شده است اما براساس تحقیقات انجام شده احتمال می رود این مرد به مشهد گریخته باشد.


کارآگاهان پلیس آگاهی خراسان رضوی احتمال دادند که ممکن است متهم مذکور در یکی از هتل ها و یا مهمانپذیرهای مشهد، اقامت گزیده باشد. در تحقیقات مشخص شد که او از چند روز قبل در یکی از مهمانپذیرهای مشهد اقامت دارد بنابراین آن ها با تحت نظر گرفتن متهم فراری متوجه شدند که وی با دختر جوان دیگری نیز قرار ملاقات گذاشته است.


کارآگاهان هنگامی که او در حال گفت وگو با دختر جوان بود ، وی را دستگیر کردند.


وی خود را بی گناه نشان می داد و چنین وانمود می کرد که از هیچ چیز اطلاعی ندارد اما دختر جوانی که در حال گفت وگو با متهم بود به کارآگاهان گفت: او خود را مهندس معرفی کرد و گفت: چندین کارخانه صنعتی دارد.


.اعضای یک باند تبهکاری که با اغفال و فریب دختران جوان به بهانه استخدام در شرکت خصوصی با آزار و اذیت آنها مبادرت به سرقت 2/5میلیارد تومانی کرده بودند، در یک عملیات ویژه از سوی پلیس آگاهی تهران دستگیر شدند.




دختران جوان برای استخدام در شرکت‌های خصوصی هوشیار باشند چشمانی شیطانی در کمین آنهاست.




با تحت کنترل قرار گرفتن متهم معلوم شد این تبهکار خطرناک که دارای چندین فقره سابقه کیفری است، پس از آزادی از زندان نحوه فعالیت مجرمانه خود را تغییر داده و این بار در قالب شرکت های صوری در نقاط مختلف تهران ازجمله برخی از شهرستان های کرج، همدان، اراک و... با درج آگهی در جراید کثیرالانتشار مبادرت به جذب دختران جوان به بهانه استخدام کرده است.


راه‌اندازی کلانتری ویژه بانوان و گسترش آن اقدامی مؤثر از طرف نیروی انتظامی است. ‌نایب رئیس کمیسیون قضایی مجلس با اشاره به این مطلب که ‌یکی از اقدامات مؤثر و مفید نیروی انتظامی راه‌اندازی کلانتری‌های ویژه بانوان بود، ‌گفت: ‌باید این مراکز در سراسر کشور راه‌اندازی شود و برای تکمیل شدن اقدامات باید مراکز مشاوره ویژه زنان به صورت هماهنگ و سراسری در کشور ایجاد شود.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:31 - 0 تشکر 528087


دختران معتاد نشوند





در دو دهه اخیر به خصوص در تهران اعتیاد زنان به مواد مخدر از قبیل سیگار، مشروب، كراك و شیشه افزایش یافته است كه عمده‌ترین دلیل گرایش زنان به مواد مخدر ناكامی‌های آنان در ازدواج و در دسترس بودن مواد مخدر است.


معتاد-زنان-اعتیاد

تمام پزشکان و پژوهشگران بر این عقیده هستند که اعتیاد زنان به مراتب تبعات خطرناک‌تری از اعتیاد مردان دارد. اصلی‌ترین دلیلی که این پژوهشگران عنوان می‌کنند، اولاً آسیب پذیری بیشتر روان و تن زنان نسبت به مردان و ثانیاً دلیل نقش مهم زنان در خانواده و جامعه است.


برخی از زنانی كه به عنوان معتاد به مواد مخدر در جامعه شناخته می‌شوند، دخترانی هستند كه در سنین نوجوانی و جوانی آشنایی‌شان با مواد مخدر در گروه همسالان شكل گرفته است و به این دلیل از این گروه‌ها با نام "گروه‌های پرخطر " یاد می‌كنند چرا كه رفتارهای پر خطر در این گروه‌ها اثرات تخریبی نامطلوبی بر قشر جوان می‌گذارد، زیرا از سویی این افراد برای جلوگیری از قضاوت دیگران و حتی پزشکان، روی خود مسئله اعتیاد سرپوش می‌گذارند و این مسئله می‌تواند مشکلات خاصی را در دوره بارداری، زایمان و بعد از زایمان برای خود فرد، جنین و پزشک معالج ایجاد کند. در دوران بارداری، مصرف مواد مخدر می‌تواند باعث سقط جنین، عدم رشد مناسب جنین، مسمومیت بارداری، جدا شدن زود رس جفت و زایمان زود رس شود. با توجه به اینکه نوزاد طی بارداری با مواد مخدر مواجه بوده و بدن وی با میزانی از مواد مخدر تطبیق یافته است بعد از زایمان و جدا شدن از منبع دریافت ماده ، نوزاد دچار علایمی می‌شود که بعضاً این علایم می‌تواند باعث آزار و آسیب به نوزاد شود و از سوی دیگر آنچه آسیب پذیری زنان در برابر اعتیاد را نسبت به مردان دو چندان می‌کند، ناتوانی زنان از تأمین هزینه‌های زندگی و اعتیاد آن‌هاست.


در واقع فقدان رابطه مناسب بین والدین و فرزندان را می‌توان یكی از علل گرایش دختران به مواد مخدر دانست . با توجه به اینكه مدارس فضای مناسبی برای ارتباط مستمر، موثر و تخریبی نوجوانان و جوانان است، خانواده‌ها نقش پر رنگی در هدایت دختران دارند تا رفتارهای فرزندان كه در گروه‌های هم‌سن و پرخطر شكل می‌گیرد را پیش از نهادینه شدن، كنترل كنند.




معتاد به مواد مخدر، بیمار مجرمی است كه نباید با نگاه دلسوزانه رها شود و باید ضمن یاری رساندن به چنین بیمارانی درصدد پیشگیری بنیادی مشكل مهم و ریشه‌ای اعتیاد زنان به مواد مخدر باشیم تا چنین رفتارهایی در جامعه به صورت رفتاری عادی و طبیعی جلوه نكند




برخی زنان با توجه به مشکل درآمد و توانایی برای به دست آوردن مواد مخدر از راه‌های دیگر گاهی تن به کارهای ضد اخلاقی مانند فحشا و خودفروشی می‌دهند و به راحتی مورد استفاده سودجویان قرار می‌گیرند که مسلماً این باعث افزایش تخریب آن‌ها می‌شود زیرا در نتیجه این اعمال سلامت روح و جسم خود را از دست می‌دهند و برگشت آن‌ها به زندگی سالم را سخت‌تر می‌کند.


زیرا وابستگی به مواد مخدر دو بعد جسمانی و روانی دارد كه با توجه به مدت و شدت مصرف مواد مخدر، تبعات متفاوتی خواهد داشت و به دلیل دریافت نفوذ مواد تخریب كننده در سلول، درمان نیز با كیفیت و كمیت متفاوتی صورت می‌گیرد.


معتاد-زنان-اعتیاد

با توجه به این مسایل، به نظر می‌رسد عدم توجه به ترک اعتیاد زنان و رها کردن آن‌ها، باعث آسیب بیشتر زنان معتاد و به طبع آن جامعه خواهد شد. آسیبی که هر روز بیشتر می‌شود ولی چون "نهان" است، کسی آن‌ها را "بحرانی" نمی‌داند.


در حالی که معتاد به مواد مخدر، بیمار مجرمی است كه نباید با نگاه دلسوزانه رها شود و باید ضمن یاری رساندن به چنین بیمارانی درصدد پیشگیری بنیادی مشكل مهم و ریشه‌ای اعتیاد زنان به مواد مخدر باشیم تا چنین رفتارهایی در جامعه به صورت رفتاری عادی و طبیعی جلوه نكند. اعتیاد زنان به مواد مخدر بخش مهم و قابل توجهی است چرا كه زن به عنوان مادر،‌ همسر و نقشی كه در خانواده و جامعه ایفا می‌كند تأثیر بسزایی در آینده جامعه خواهد داشت همچنین دیدگاه جامعه نسبت به زن به عنوان موجودی پاك و با عفت به گونه‌ای است كه انتظار می‌رود رفتارهای ناهنجار در او كمتر به چشم بخورد.


هم اکنون تبلیغات منفی در زمینه مواد مخدر صنعتی از جمله اعتیادآور نبودن و رسیدن به آرامش با مصرف آن‌ها از عوامل مهم روی ‌آوردن جوانان به این نوع از مواد مخدر است. هنوز بسیاری از جوانان نمی‌دانند شیشه اعتیادآور است و این مسئله برای دختران جوان ما فاجعه است زیرا عواقب مصرف موادی همچون شیشه در آنان به مراتب بیشتر از پسران است.




برخی زنان با توجه به مشکل درآمد و توانایی برای به دست آوردن مواد مخدر از راه‌های دیگر گاهی تن به کارهای ضد اخلاقی مانند فحشا و خودفروشی می‌دهند و به راحتی مورد استفاده سودجویان قرار می‌گیرند که مسلماً این باعث افزایش تخریب آن‌ها می‌شود زیرا در نتیجه این اعمال سلامت روح و جسم خود را از دست می‌دهند و برگشت آن‌ها به زندگی سالم را سخت‌تر می‌کند.




 در نتیجه مبارزه با مواد مخدر در جامعه باید فرهنگ ‌سازی شود و زمینه‌های گرایش به اعتیاد باید در جامعه از بین برود و صدا و سیما نیز می‌بایست به جای ساختن فیلم‌هایی که هیچ اثر مثبتی در روند بهبود وضعیت جامعه ندارد ، فیلم‌های تاثیر‌گذار،‌ برای آگاهی زنان جوان در خصوص مواد مخدر بسازد زیرا که اغلب زنان آسیب ‌دیده برای مرهم گذاشتن روی مشکلات و فراموشی آن به اعتیاد روی می‌آورند و پس از گرفتاری در دام اعتیاد حمایت خانوادگی و اجتماعی از آنان ضعیف بوده و به آن‌ها به چشم خوبی نگاه نمی‌شود در حالی ‌که حمایت کامل از زنان معتاد، اراده آن‌ها را برای ترک اعتیاد، صد چندان می‌کند. در اکثر جوامع، زنان بسیار کمتر از مردان رفتار انحرافی و مجرمانه دارند، در ایران هم، نرخ اعتیاد مردان بیش از زنان است. در نهایت پیشگیری و درمان، زمانی امکان پذیر است كه فرهنگ‌سازی شود؛ هر گاه افراد جامعه گرایشی به استفاده از مواد مخدر نداشته باشند و با تحقق این امر یعنی كاهش تقاضا، قاچاق و تولید مواد مخدر نیز كاهش می‌یابد.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:32 - 0 تشکر 528088


دروازه‌ای به سمت فحشا





در روزگاری نه چندان دور در موضوع تربیت، نگران فساد جوانان و ارتباط آنان در بیرون از خانه بودیم، اما اینک با وجود رسانه‌های عالم گیر و با وجود ماهواره‌های تلویزیونی، دهلیز فساد و فحشا در یک قدمی ماست و با روشن کردن یک سیستم ماهواره‌ای به درون خانه‌هایمان سرازیر می‌شود. این صنعت که زوال انسانیت را نشانه رفته است در کشور عزیزمان زوال روابط خانوادگی را نیز دامن زده است.


کودکان -تلویزیون

دنیا در حال کوچک شدن است و مناسبات اجتماعی و عامیانه‌ای که در آن سوی آب‌های جهان اتفاق می‌افتد، اینک دیگر برای مردم سوی دیگر کره خاکی قابل توجه است. زیرا رسانه‌ها مسافت‌ها را کاسته‌اند و دیگر مجال این نیست که بتوان بسیاری از ناگفته‌ها را پنهان کرد و نگفت. همچنین ماهواره (در مصرف عمومی و نه تخصصی)، بیش از آن که عامل اطلاع‌رسانی باشد، عامل ترویج فساد و فحشا است و هیچ امکانی برای کنترل شخصی یا حکومتی استفاده از آن وجود ندارد. تمامی حملات تبلیغاتی، سایبری، ضد فرهنگی ... شیوع فساد و فحشا و تغییر فرهنگ نیز از همین طریق است. وضعیت و تعداد ماهواره‌های تلویزیونی فعال در فضای ایران شرایطی را ایجاد کرده که بررسی و تحلیل معایب و تهدیدهای برنامه‌های ماهواره‌ای تلویزیونی را بسیار پیچیده می‌نماید. اثرات کمی، کیفی و محتوایی و امکان ساده و ارزان دسترسی به تصویر ماهواره‌ها به گونه‌ای است که حتی اگر امکان فنی دریافت سیگنال را در منزلمان نداشته باشیم نیز در جامعه‌ای ماهواره‌ای زندگی می‌کنیم که طبقه بندی ارزش‌ها در آن وارونه شده است و این رسانه‌ها هستند که ملاک و معیار ارزش‌ها را در جهان مجازی تعیین می‌کنند.. تولیدات گسترده و متنوع هالیوود به عنوان کارامدترین سلاح‌های خط مقدم تهاجم فرهنگی برای مخاطبان جامعه هدف همه روزه و پر تعداد در شبکه‌های فیلم و سریال ماهواره در حال پخش است. توسعه فرهنگ آمریکایی در جهان موجب شده است که شبکه‌های ماهواره‌ای و بازارهای فیلم پر از فیلم‌های با مفاهیم و داستان‌های مشابه در ژانرهای مختلف باشد. در این مقطع زمانی به دلیل نزدیک شدن فرهنگ‌ها و از بین رفتن مرزهای جغرافیایی و فکری در جهان شاهد نابودی خرده فرهنگ‌ها و فرهنگ و آداب و رسوم کشورهای ضعیفی هستیم که در برابر تهاجم فرهنگی و نفوذ بدون رقیب کشورهای سلطه گر،در حال نابودی هستند.




در این میان شبکه‌های ورزشی با نمایش برهنگی ورزشکاران، ارتباط زن و مرد و پخش حاشیه‌های غیر اخلاقی در ورزش عمیق‌ترین تأثیرات مخرب فرهنگی را بر روی جوانان می‌گذارد.




شخصیت هر جوانی از ابتدا در خانواده شکل می‌گیرد و والدین نباید بگذارند بی بند و باری در فضای خانه رسوخ کند ، آوردن ماهواره به درون خانه تأثیرات بسیار منفی و مخرب بر اعضای خانواده می‌گذارند زیرا در ابتدا  باعث آشنایی آن‌ها با مسائل سکس و نهایتاً روی آوردن آنان به فحشا می‌شود. برای ما عشق جلوه‌ای آسمانی دارد؛ اما آن‌ها عشق را در حیوانی‌ترین مرحله ممکن،تعبیر و تفسیر می‌کنند. شبکه‌های ماهواره‌ای با ترویج فرهنگ غربی و فحشا و ایجاد تزلزل در روابط خانوادگی به تهدید دین و فرهنگ جامعه ایرانی می‌پردازند. ارائه مستندهای سکسی در قالب علمی، مستندهای آموزشی در خصوص چگونگی رواج خشونت، مستندهایی درباره تفاوت مسائل اجتماعی و سیاسی ایران با دنیا و تحقیر فرهنگ اسلامی و مواردی از این دست در فهرست برنامه‌های شبکه‌های مستند تاریخی و علمی قرار دارند. آن‌ها تاریخ را آن گونه که تمایل دارند به بیننده القا می‌کنند. در این میان شبکه‌های ورزشی با نمایش برهنگی ورزشکاران، ارتباط زن و مرد و پخش حاشیه‌های غیر اخلاقی در ورزش عمیق‌ترین تأثیرات مخرب فرهنگی را بر روی جوانان می‌گذارد.



ماهواره

شبکه‌های مافیایی ابتدا با عنوان شرکت‌های کاریابی زنان و دختران را وارد امارات می‌کنند و پس از مدتی با روش‌هایی مخصوص آنان را آلوده می نند سپس اقدام به فروش آنان به شبکه‌های فحشا در اروپا می‌کنند و این شبکه‌ها اقدام به پخش تصاویر این قربانیان در شبکه‌های ماهواره‌ای می‌نمایند


و چون در هنگام ورود پاسپورتشان را گرفته‌اند عملاً راه بازگشت به کشور و خانواده را بر روی آنان می‌بندند و آنان دیگر چاره‌ای جز ماندن در این گروه‌های فحشا ندارند .اغلب این قربانیان از کشورهای آسیای میانه و ایران می‌باشند که اکثراً به دبی برده می‌شوند.

این شبکه‌های ماهواره‌ای که اکثراً توسط یهودی‌های صهیونیست اداره می‌شوند به جز اهداف مالی اهداف بزرگتر دیگری را نیز دنبال می‌کنند که مهم‌ترین آنان گسترش فحشا در میان کشورهای اسلامی و آلوده نمودن جوانان برای رسیدن به اهداف سیاسی و نظامی خود در آینده نه چندان دور می‌باشد. آنان با راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی سکسی عرب زبان و فارسی زبان جنگ فرهنگی بزرگی را توسط انتهای ماهواره‌ای به راه انداخته‌اند .یهودی‌های صهیونیست‌ها با برنامه ریزی دقیق به دنبال فتح اندلس بزرگ اسلامی توسط رواج فحشا در میان این جوامع می‌باشند .


 در لابه لای اخبار فقط نامی از زنان و دختران فراری دیده می‌شود که سنین متغیر آن‌ها بالا و پایین شدن برقراری روابط پنهانی دو جنس مخالف را بازگو می‌کنند و نهایتاً باعث از هم پاشیدگی خانواده‌ها و ضعف توانایی مردان در برابر همسرانشان و گسترش زنا و دیگر عواقب ناپسند در خانه و جامعه می‌گردد .




اثرات کمی، کیفی و محتوایی و امکان ساده و ارزان دسترسی به تصویر ماهواره‌ها به گونه‌ای است که حتی اگر امکان فنی دریافت سیگنال را در منزلمان نداشته باشیم نیز در جامعه‌ای ماهواره‌ای زندگی می‌کنیم که طبقه بندی ارزش‌ها در آن وارونه شده است و این رسانه‌ها هستند که ملاک و معیار ارزش‌ها را در جهان مجازی تعیین می‌کنند




سازمان اطلاعات امریکا از 24 مجرم زندانی که متهم به قتل و تجاوز بودند سوالاتی نمود و دریافت که 81 درصد از آن‌ها فیلم‌های مستهجن دیده و پس از آن اقدام به انجام همان اعمال با دیگران کرده‌اند مانند مردی بنام «ارتور گری بیشوب» که به 5 کودک تجاوز کرده و سپس آن‌ها را به قتل رسانده بود و کوچک‌ترین قربانی وی 4 سال داشت بنام دنی دیویس و وی چنان به این جرایم عادت کرده بود که از انجام آن‌ها واهمه‌ای نداشت .


اما خاتمه دادن به پدیده‌ی فحشا در شرایط کنونی جهان به علت فـقدان مناسبات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی عادلانه راهی است بسیار سخت و دشوار . همچنین با توجه به چنین وضعیت خطرناک ضد فرهنگی، فرزندان ما در آماج حملات گسترده فرهنگی یا ناتوی فرهنگی غرب قرار گرفته‌اند که نتیجتاً  با این سرمایه گذاری بزرگ دشمنان و عدم اجرای قوانین عفاف و حجاب ظاهراً هیچ اراده‌ای در جلوگیری از این بی‌بندوباری و فحشا وجود ندارد. با این حال با اتکا به عدالت اجتماعی و یک برنامه ریزی تربیتی و فرهنگی گسترده می‌توان از گسترش آن جلوگیری و حتی آن را محدود کرد و گروه کثیری از این زنان و نوجوانان را به آغوش خانواده و جامعه باز گرداند و به درد و رنج و حقارت و ستمی که همنوعان ما بر دوش می‌کشند پایان بخشید. اما همه این‌ها نیازمند داشتن نگاهی کارشناسانه به مسائل اجتماعی و پرهیز از غوغا سالاری رسانه ای و سیاسی است زیرا تا زمانی که نخواهیم معظلات اجتماعی را باور کنیم امکان پیدا کردن راه حلی مناسب برای آن‌ها را نداریم.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:32 - 0 تشکر 528089

نهی از منکر = ضرب و شتم!!!




الهیان در گفت و گوی اختصاصی با تبیان:امنیت جانی آمرین به معروف و ناهیان از منكر باید تضمین شود


نهی از منکر-طلبه

25 تیر ماه سومین حادثه حمله به یک روحانی آمر به معروف به وقوع پیوست. این روحانی ۲۰ساله در حال یکه مجبور به مداخله در اعتراض به مزاحمت‌های تعدادی از اراذل و اوباش برای چندین زن شده بود از ناحیه شاهرگ چاقو خورد.


علی خلیلی در مسیر بازگشت از مراسم هیئت مولودی خوانی قائم آل محمد(عج) با صحنه مزاحمت گروهی از اراذل و اوباش در چهارراه شهدای منطقه تهرانپارس مواجه شد. او برای جلوگیری از ادامه مزاحمت‌های آنان وارد عمل شد. در این هنگام اشرار با این روحانی جوان درگیر شده و با ضرب چاقو شاهرگ وی را از ناحیه کتف و گردن مورد اصابت قرار دادند.


پس از انتقال وی بعد از گذشت نیم ساعت به بیمارستان چندین بیمارستان از پذیرش این روحانی خودداری کردند. در نهایت با گذشت ۳ ساعت از سوءقصد به وی، ساعت ۳ بامداد او در بیمارستان عرفان پذیرش شد.


پیش از این هم در تاریخ دهم اردیبهشت ماه سال جاری حجت الاسلام سید محمود مصطفوی منتظری امام جماعت مسجد انصار الحسین (ع) تهران که قصد داشت دختر جوانی را از دست اراذل و اوباش نجات دهد مورد حمله این افراد قرار گرفت که  این حادثه منجر به ضرب و شتم و تخلیه چشم این روحانی شد.




وزارت بهداشت و سركار خانم دستجردی هم خود شخصاً پیگیری این موضوع را انجام داده و با خاطیان برخورد لازم را صورت داده‌اند. به هر حال این‌گونه اقدامات قاطعانه می‌تواند جنبه پیشگیرانه برای عوامل و كادر درمانی بیمارستان‌ها داشته باشد




همچنین چندی پیش حجت الاسلام فرزاد فروزش امام جماعت دانشگاه علوم پزشکی تهران که برای نجات یک دختر جوان از چنگال دو نفر از اراذل و اوباش از جان‌گذشتگی کرد، در آستانه نابینایی چشم راست خود قرار گرفت اما با عمل جراحی چشم در بیمارستان رسول‌ اکرم(ص) خطر تخلیه چشم او برطرف شد.


با توجه به تكرار و تعدد حمله به آمرین به معروف در همین رابطه زهره الهیان نماینده مردم تهران و عضو كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گویی با سایت اطلاع رسانی تبیان تضمین امنیت جانی آمرین به معروف و ناهیان از منكر را خواستار شد و با اشاره به پیگیری‌های مجلس در این رابطه گفت كه ستاد امر به معروف و نهی از منكر باید پیش‌قراول این اقدامات باشد.


او همچنین تاكید كرد كه مجلس شورای اسلامی حمایت‌های لازم را نسبت به این موضوع خواهد داشت.



زهره الهیان

مشروح این گفت و گو را در زیر می‌خوانید:



-با توجه به اینكه سومین مورد از ضرب و جرح آمرین به معروف در مدت كوتاهی به وقوع پیوسته مجلس چه پیگیری‌هایی در این باره داشته است؟


همانطور كه شاهد بودیم اخیراً مواردی از آزار و اذیت آمرین به معروف و ضرب و جرح آن‌ها به وقوع پیوسته كه به هیچ وجه برای نمایندگان و مجلس قابل قبول نیست.

در این رابطه پیگیری‌هایی از سوی مسوولان ذی‌ربط داشتیم. جلسه ای هم در كمیسیون امنیت ملی مجلس با حضور مسوولان دستگاه‌های امنیتی، نیروی انتظامی، قوه قضاییه و وزارت كشور برگزار شد.


آنچه مسلم است می‌بایست عوامل این گونه ضرب و جرح‌ها و جرات یافتن اشرار را بررسی كنیم و ببینیم چه عواملی باعث می‌شود این اشرار اجازه این‌گونه تعدی‌ها را به خود بدهند.


در این رابطه بحث‌های مفصلی در كمیسیون امنیت ملی مجلس انجام شد. همچنین قرار است جلسه‌ای هم با حضور مسوولان امنیتی برای بررسی عوامل دخیل در این‌گونه ضرب و جرح‌ها و نحوه مقابله با آن‌ها بررسی شود كه اگر خلأ قانونی در این رابطه وجود دارد، رفع شود.




برنامه ریزی، آموزش و فرهنگ سازی در جامعه به نحوی باشد كه آمرین به معروف امنیت لازم را داشته باشند و مردم به عنوان فرهنگ این را بپذیرند كه چشم بیدار یكدیگر باشند، انتقادات را نسبت به یكدیگر داشته باشند و اشكالات یكدیگر را مطرح كنند





-ارزیابی شما از علل وقوع این گونه حوادث چیست؟


به نظر ما برخی اختلاف سلیقه‌ها بین مسوولان و عدم اجرای قاطع قانون باعث جرات یافتن اشرار و اراذل می‌شود. لذا در این رابطه مسوولان باید توجه ویژه‌ای به اجرای قاطع قانون داشته باشند.

- در رابطه با عدم پذیرش این مجروح در بیمارستان‌ها چه پیگیری‌هایی صورت گرفته است؟


ما در رابطه با عدم پذیرش مضروب حادثه آقای خلیلی در بیمارستان‌های دولتی و برخی بیمارستان‌های خصوصی هم جلساتی داشتیم. در كمیسیون بهداشت و درمان هم جلساتی با حضور معاونت درمان وزارت بهداشت دكتر امامی رضوی تشكیل شد. ایشان همچنین به كمیته امنیت كمیسیون امنیت ملی دعوت شدند و علل عدم پذیرش این مجروح در بیمارستان‌ها بررسی شد. البته پاسخ‌ها قانع كننده نبود. وزارت بهداشت و سركار خانم دستجردی هم خود شخصاً پیگیری این موضوع را انجام داده و با خاطیان برخورد لازم را صورت داده‌اند. به هر حال این‌گونه اقدامات قاطعانه می‌تواند جنبه پیشگیرانه برای عوامل و كادر درمانی بیمارستان‌ها داشته باشد.

به موجب آیین نامه و قانون‌های موجود، اورژانس بیمارستان‌ها اجازه عدم پذیرش مجروحین موارد اورژانس را ندارند.


-فكر می‌کنید برای نهادینه كردن موضوع امر به معروف و نهی از منكر و تعیین جایگاه آمرین و ناهیان چه اقداماتی باید صورت گیرد؟


قطعاً باید برنامه ریزی، آموزش و فرهنگ سازی در جامعه به نحوی باشد كه آمرین به معروف امنیت لازم را داشته باشند و مردم به عنوان فرهنگ این را بپذیرند كه چشم بیدار یكدیگر باشند، انتقادات را نسبت به یكدیگر داشته باشند و اشكالات یكدیگر را مطرح كنند. قطعاً این مسئله نیازمند آموزش و برنامه ریزی جدی جهت فرهنگ سازی در جامعه است.


علاوه بر این امنیت جانی آمرین به معروف و ناهیان از منكر باید ضمانت شود. بخشی از این مسئله باید در قانون دیده شود و بخشی دیگر باید فرهنگ سازی شود. همچنین در این راستا، ستاد امر به معروف و نهی از منكر می‌تواند پیش‌قراول این اقدامات باشد و مجلس هم حمایت‌های لازم را نسبت به این موضوع خواهد داشت.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:32 - 0 تشکر 528090


مردان و آرایش؟!!! 




ناهنجاری تازه در میان برخی از جوانان





در حال حاضر اگر به فروشگاه‌های عرضه لوازم آرایشی ـ بهداشتی بزرگ سر بزنید، می‌بینید كه قفسه مخصوص محصولات آقایان هر روز پر و پیمان‌تر و ردیف انواع كرم‌هایی كه به زیبایی چهره و پوست آقایان كمك می‌كند، طولانی‌تر می‌شود.


دكتر ابهری می‌گوید: معمولاً لوازم آرایشی بهداشتی مورد استفاده جوانان شامل شامپو‌ها، كرم‌های برنزه کننده و كرم‌های سفید‌كننده و انواع ژل‌های موی سر می‌شود كه بیشتر جنبه بهداشتی دارند تا آرایشی


آرایش-مردان

بعید به نظر نمی‌رسد تا چندی دیگر مردان نیز همچون زنان به دنبال مارك‌های معروف لوازم آرایشی و بهداشتی در خیابان‌ها و مغازه‌ها باشند. آنچه كه در سال‌های اخیر، نخست در میان بازیگران و ورزشكاران مرد دیده می‌شد و اكنون در میان پسران جوان در كوچه و خیابان فراوان دیده می‌شود استفاده از لوازم آرایشی است كه متأسفانه بر اساس آمارها، استفاده از این لوازم در میان آقایان رو به افزایش گذاشته است!


تا به حال در خصوص استفاده از لوازم آرایش توسط بانوان، خبرها و گزارش‌های فراوانی خوانده و شنیده‌ایم؛ همچنین در خصوص ضررهای استفاده بیش از حد از آن حرف‌ها و حدیث‌های زیادی به گوشمان خورده اما به نظر می‌رسد باید كم‌كم به فكر توصیه‌های اجتماعی و بهداشتی برای آقایان باشیم.چرا که زنگ‌های خطر برای مصرف كنندگان زن و مرد به صدا درآمده است. دكتر مجید ابهری جامعه‌شناس و آسیب‌شناس اجتماعی در مورد استفاده از لوازم آرایشی ـ بهداشتی توسط پسران جوان می‌گوید: یك روز یكی از پهلوانان نكته جالبی را در یك جلسه آسیب‌شناسی به من گوشزد كرد. او می‌گفت كه سال‌های قبل بعضی جوان‌ها با زغال برای خود سبیل می‌گذاشتند تا شبیه پدرانشان شوند اما امروز، آرایش می‌كنند كه شبیه مادرانشان شوند. حال با دقت در سخن این پهلوان ایرانی در این شرایط روزگار چه باید كرد؟ گرایش جوانان و بعضی پسران به استفاده از لوازم آرایشی از نظر آسیب‌شناسی رفتاری به علت وجود الگو‌های غلط اجتماعی است. همچنین گسترش ماهواره‌ها و نمایش چهره‌های دو جنسیتی كه نه مرد هستند نه زن اما از هر دو نیز نشانی دارند باعث شده بعضی پسران بدون ریشه‌شناسی از این‌گونه افراد تقلید كنند.


در این صورت ما باید منتظر دگرگونی وسیعی از محصولات یك مجموعه بهداشتی برای آقایان باشیم! تاكنون ست‌های بهداشتی ویژه آقایان شامل خمیردندان، عطر، اسپری، مام و ژل بعد از اصلاح بوده اما به نظر می‌رسد تولیدكنندگان لوازم آرایشی بهداشتی، در نظر دارند سری‌های جدیدی از ست‌های آرایشی ـ بهداشتی ویژه‌ آقایان را روانه بازار كنند كه علاوه بر این محصولات حاوی كرم‌های مرطوب‌كننده و چرب کننده صورت، پودرها، ژل‌های مخصوص ابرو و ریمل باشد!




گرایش جوانان و بعضی پسران به استفاده از لوازم آرایشی از نظر آسیب‌شناسی رفتاری به علت وجود الگو‌های غلط اجتماعی است. همچنین گسترش ماهواره‌ها و نمایش چهره‌های دو جنسیتی كه نه مرد هستند نه زن اما از هر دو نیز نشانی دارند باعث شده بعضی پسران بدون ریشه‌شناسی از این‌گونه افراد تقلید كنند.




دلایل گرایش مردان به لوازم آرایشی


البته نباید فراموش كرد كه استفاده از همین محصولات است كه به چهره‌های برخی بازیگران در فیلم‌ها یا تابلوهای تبلیغاتی، جلوه‌ای متفاوت می‌بخشد و شاید یكی از دلایل گرایش مردان همین امر باشد. گرچه در سال‌های اخیر، در سراسر دنیا علاقه آقایان به زیباتر بودن، افزایش چشمگیری داشته و تا پیش از این آقایان در نهایت تلاش می‌كردند اندامی متناسب و عضلانی داشته و حداكثر تلاشی كه انجام می‌دادند این بود كه در باشگاه‌های بدنسازی شركت كنند اما در حال حاضر آقایان هم به فكر زیباتر شدن آن هم با استفاده از لوازم آرایشی افتاده‌اند. چندی پیش فهرست پنج جراحی پرطرفدار برای آقایان در ایران اعلام شد كه كاشت مو و جراحی بینی در صدر این لیست قرار داشتند.


متخصصان اعتقاد دارند مردان این روزها به این نتیجه رسیده‌اند كه داشتن چهره و اندامی زیباتر به آن‌ها كمك می‌كند جوان تر و جذاب‌تر به نظر برسند و در موقعیت‌های خانوادگی و شغلی موفق‌تر عمل كنند و این همان چیزی است كه تهاجم فرهنگی آن را هدف خود قرار داده است.


بنا به گفته دكتر ابهری حدود 6درصداز مردان جوان ایرانی از لوازم آرایشی زنانه استفاده می‌كنند،در حالی كه 60 درصد از همسالان آن‌ها در کشورهای اروپایی علاقه عجیبی به استفاده از لوازم آرایشی زنانه دارند. اگرچه این آمار فعلاً یك به ده است اما رشد و شتاب استفاده از لوازم آرایشی زنانه در مردان جوان نگرانی‌های عمیقی را در جامعه ایرانی به وجود آورده است.



آرایش-مردان

مردانه بودن با نگاهی دیگر



البته موضع گیری آقایان در برابر استفاده از لوازم آرایشی متفاوت است، برخی از آقایان به هیچ عنوان حاضر نیستند كه از هیچ‌یك از لوازم آرایشی- بهداشتی استفاده كنند و هنگامی كه به این گروه از آقایان پیشنهاد می‌كنید از كرم‌های ضد آفتاب بدون رنگ استفاده كنند، به شدت مخالفت كرده و اعتقاد دارند كه چهره‌شان براق و چرب خواهد شد و جلوه مردانه‌ای نخواهد داشت. این گروه از آقایان حتی اگر شغلی داشته باشند كه به خاطر آن مجبور باشند ساعت‌ها در زیر آفتاب كار كنند، باز هم استفاده از كرم‌های ضدآفتاب را بر خودشان تحریم می‌كنند.


از سوی دیگر نیز برخی از آقایان امروز جامعه ما كه اغلب سنین پایین‌تری دارند، از محصولات آرایشی‌- بهداشتی استقبال زیادی می‌كنند. در برخی از آرایشگاه‌های مردانه، خدماتی بیش از خدمات معمولی كه در آرایشگاه‌های مردانه رایج است مثل كوتاه كردن مو ارائه می‌شود كه از جمله می‌توان به برداشتن موهای صورت و ابرو اشاره كرد.همچنین برخی از آقایان این روزها برای پوشاندن اثرات پیری از روی موهای صورت و ابرو، از انواع رنگ موها استفاده می‌كنند كه یا در منزل این كار را انجام می‌دهند یا در آرایشگاه‌های مردانه.اینكه استفاده از این لوازم چه اثرات سویی بر پوست افراد می‌گذارد بحث جداگانه‌ای است اما آنچه حائز اهمیت است گسترش استفاده از این لوازم در میان مردان جوان است كه تا حدودی نگران‌كننده نیز می‌تواند باشد. به‌هرحال اگر آرایش كردن و ساعت‌ها جلوی آیینه به خود رسیدن، كاری بود كه اغلب زنانه به حساب می‌آمد اما این روزها پسرانی را هم می‌توان دید كه برای بیرون رفتن از خانه از ساعت‌ها قبل به تكاپو می‌افتند.صورت خود را اصلاح می‌كنند، موهایشان را فشن آرایش كرده، كرم‌های ضدآفتاب و برنزه کننده به صورت‌هایشان می‌مالند و برخی نیز دستی به ابروی خود برده و به اصطلاح خودشان، آن را مرتب می‌كنند.




آنچه كه در سال‌های اخیر، نخست در میان بازیگران و ورزشكاران مرد دیده می‌شد و اكنون در میان پسران جوان در كوچه و خیابان فراوان دیده می‌شود استفاده از لوازم آرایشی است كه متأسفانه بر اساس آمارها، استفاده از این لوازم در میان آقایان رو به افزایش گذاشته است!




نقش دوستان


دكتر ابهری در خصوص نقش همسالان و دوستان در میزان گرایش مردان جوان به لوازم آرایشی اعتقاد دارد: همسالان و دوستان بعد از خانواده دارای اهمیت خاص در این زمینه هستند بنابراین آموزش و پرورش و نهاد‌های فرهنگی با ارائه الگو‌های رفتاری مناسب برای جوانان باید با این رفتار ناپسند مقابله كنند و از طریق پیش‌گیری‌های فرهنگی نسبت به جلوگیری از این ناهنجاری‌ اقدام كنند. این آسیب‌شناس اجتماعی در خصوص تاثیررسانه‌ها خاطرنشان كرد: رسانه‌ها به ویژه‌ صدا و سیما نقش بسیار پررنگی در گسترش یا كاهش علاقه به این معضل فرهنگی دارند.


الگوی مناسب


دکتر مجید ابهری با اشاره به اهمیت وجود یك الگوی مناسب برای پرهیز از گسترش ناهنجاری‌هایی از این قبیل خاطرنشان كرد: برای پیشگیری از این فرآیند ناهنجار و همنوایی‌سازی این نوع جوانان با هنجار‌های اجتماعی و معیار‌های اخلاقی، اول خانواده‌ها به ویژه پدران و برادران بزرگ‌تر باید الگوی مناسب برای جوان ترها باشند و با گفت‌وگو و ریشه‌یابی این معضل از این امر جلوگیری كنند. این جامعه‌شناس اظهار داشت: 3 درصداز6 درصد پسرانی كه از این‌گونه لوازم استفاده می‌كنند دارای مشكلات شخصیتی و ناهنجاری‌های روانی هستند. برخی كارشناسان معتقدند، پدیده‌های اجتماعی شاید در ظاهر ساده باشند اما در نگاهی تیز بین و تخصصی بسیار پیچیده‌اند و همین پیچیدگی حل آن‌ها را دشوار می‌سازد.


آرایش-مردان

به هر حال با توجه به اینكه كشور ما یك كشور اسلامی است كه این‌گونه رفتارها را شایسته مردان و پسران جوان نمی‌داند باید به دنبال راه حلی بود. چرا که از یك سو خود فرد و از سوی دیگر نیز خانواده‌ها و جامعه كه دارای فرهنگ غنی دینی و ایرانی هستند مطمئناً نمی‌توانند چندان در برابر این وضع بی‌تفاوت باشند.


تهاجم فرهنگی، از علل بروز پسران دختر‌نما


پروفسور حسین باهر نیز در خصوص پسر‌های دختر‌نما به تهران امروز می‌گوید: تهاجم فرهنگی در قالب استفاده از ماهواره عامل عمده بروز این پدیده ناهنجار شده است، اما بعد از این فاكتور می‌توان به عامل ژنتیكی افراد نیز اشاره كرد كه از نظر علمی در كشور‌های جهان سوم در اثر مشكلات تغذیه‌ای و معضلاتی شبیه به جاه‌طلبی و بیكاری، ژن x y مردان شبیه به ژن xx زنان عمل می‌كند و در این صورت حتی خواهیم دید مردان شبیه زنان عمل می‌كنند و در این صورت از لوازم آرایشی ـ بهداشتی زنان نیز بهره‌ خواهند جست!


راه پیشگیری


اطلاع‌رسانی، آموزش و معرفی ارزش‌های اخلاقی مردانه به نوجوانان و جوانان و نشان دادن مشكلات پسران در تلویزیون در قالب فیلم‌ از جمله راه‌های پیشگیری می‌تواند باشد.




در برخی از آرایشگاه‌های مردانه، خدماتی بیش از خدمات معمولی كه در آرایشگاه‌های مردانه رایج است مثل كوتاه كردن مو ارائه می‌شود كه از جمله می‌توان به برداشتن موهای صورت و ابرو اشاره كرد.همچنین برخی از آقایان این روزها برای پوشاندن اثرات پیری از روی موهای صورت و ابرو، از انواع رنگ موها استفاده می‌كنند كه یا در منزل این كار را انجام می‌دهند




دكتر مجید ابهری در خصوص این ناهنجاری اجتماعی می‌گوید: الگو‌های رفتاری اجتماعی مثل ورزشكاران و هنرمندان می‌توانند با ظاهر خود و معرفی ارزش‌های اخلاقی اصیل اسلامی- ایرانی به نوجوانان عامل مناسبی در پیشگیری باشند. دكتر ابهری تصریح كرد: وقتی یك ورزشكار مو‌های خود را به شكل هنر‌پیشه‌های غربی در می‌آورد از نوجوان ?? ساله چه توقعی می‌توان داشت، بنابراین استفاده از لوازم آرایشی برای پسران قبل از اینكه یك رفتار ضداجتماعی باشد یك بیماری شخصیتی است كه باید مورد روانكاوی و مشاوره و درمان قرار گیرد. این آسیب‌شناس اجتماعی در پایان سخنانش یادآور شد: در مورد این‌گونه پسران دختر‌نما كه ظاهری غیر متعارف دارند باید عرض كنم كه 95 درصد از این‌گونه پسران متعلق به خانواده‌های مرفه‌اند و 97 درصد از این پسران در خانواده‌هایی بزرگ شده‌اند كه در دوران كودكی همبازی پسر نداشته و در محیط زنانه رشد كرده‌اند و همین طور الگوی رفتاری مردانه در خانواده آن‌ها یا وجود نداشته یا ضعیف بوده است.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:32 - 0 تشکر 528091


دختران فراری در دام اهداف نامشروع





امروزه با پیشرفت جوامع و پیچیدگی‌های آن، مشکلات و ناهنجاری‌های اجتماعی نیز به شیوه و شکل جدید نمود پیدا می‌کند. در کشور ما با توجه به معیارهای سنتی و دینی آن برخی ناهنجاری‌های اجتماعی بیشتر به چشم می‌آید و ارتکاب به آن از قبح بیشتری برخوردار است.


دختران فراری -زنان

یکی از این ناهنجاری‌ها فرار دختران نوجوان و جوان از خانه است. دختران فراری به دخترانی اطلاق می‌شود که به دلایل مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی برای رهایی از وضع موجود و دست‌یابی به خواسته‌ها و آرزوها در خارج از خانه فرار می‌کنند.


این پدیده از نظر خانواده‌های ایرانی به قدری زشت و شرم‌آور است که تا جایی که بتوانند این مسئله را از نزدیک‌ترین دوستان و بستگان نیز پنهان می‌کنند. زیرا دختران بسیار آسیب‌پذیرتر از پسران هستند و آثار و تبعات سوء فرار بر آنان بسیار بیشتر است. اقدام به فرار از خانه نوعی واکنش به شرایطی است که از نظر فرد نامساعد و غیرقابل تحمل است که با هدف دست‌یابی به آرزوها و برخی آزادی‌ها در محیط خارج از منزل صورت می‌گیرد. اینان آمال و آرزوهای خود را در خارج از خانه و یا حتی خارج از کشور جستجو می‌کنند اما راه دست‌یابی به این آرزوها فرسنگ‌ها با آنچه که در واقعیت‌هاست فاصله دارد. برخی از دختران برای اولین بار از منزل فرار می‌کنند و با تلاش مددکاران اجتماعی و آگاه شدن خانواده‌ها برای حل مشکل، دیگر این اتفاق تکرار نمی‌شود اما در برخی موارد دیده شده که دختران پس از بازگرداندن باز هم بارها از منزل می‌گریزند. لازم است ذکر شود که گرچه ممکن است دختری برای یک بار اقدام به فرار کند و دیگر این عمل را مرتکب نشود، اما به دلیل آزارهایی که در طول مدت فرار اعم از جنسی و غیره می‌بیند، اثرات سوء روانی بر وی باقی می‌ماند و در آینده ممکن است با مشکلات روانی مواجه شود.




گرچه ممکن است دختری برای یک بار اقدام به فرار کند و دیگر این عمل را مرتکب نشود، اما به دلیل آزارهایی که در طول مدت فرار اعم از جنسی و غیره می‌بیند، اثرات سوء روانی بر وی باقی می‌ماند و در آینده ممکن است با مشکلات روانی مواجه شود




از آنجا که اغلب دختران فراری پس از چند ساعت درگیر باندهای فساد و خلافکاری می‌شوند، بنابراین این پدیده علاوه بر اینکه مخاطراتی برای دختر و خانواده وی ایجاد می‌کنند موجب افزایش جرم، جنایت و فساد در جامعه می‌شود. وقتی خانه محلی ناامن، سرد و پر از مشکل باشد، فرد پس از فرار با کوچک‌ترین محبت و ابراز همدردی و به دلیل کم‌تجربگی و سن پایین آرامش را در خیابان و در کنار غریبه‌ها جستجو می‌کند و به سادگی در دام افراد گرگ صفت جامعه می‌افتد و بلافاصله در اولین اقدام، مورد اذیت و آزار جنسی قرار می‌گیرد. یک دختر فراری هنگام فرار قصد پیوستن به مکان‌های جرم خیز و درگیر شدن با مفاسد اجتماعی را ندارد اما به دلیل بی سرپناهی و نداشتن پول کافی ناچار است که به چنین مکان‌هایی پناه ببرد و این نقطه آغاز بزهکاری و فساد در اوست که اگر به کانون خانواده بازنگردد و یا از سوی مراکز انتظامی و بهزیستی شناسایی نشود، طولی نخواهد کشید که خود تبدیل به یک خلاف‌کار حرفه‌ای خواهد شد و کارهایی همچون قاچاق، روسپی‌گری، دزدی، قتل و... را با مهارت و بدون نگرانی از مفسده آن مرتکب می‌شود.


دختران فراری -زنان

در چنین شرایطی است که یک دختر همه لطایف و عواطف دخترانه و زنانه خود را از دست می‌دهد و دیگر نمی‌توان از او انتظار داشت که بتواند در آینده محیطی گرم و صمیمی همراه با احساسات زنانه برای یک خانواده فراهم کند.


فرار دختران اثرات سویی می‌گذارد که برخی از آن‌ها عبارت است از: احتمال ابتلا به انواع بیماری‌های جنسی و واگیردار؛ بروز اختلالات روحی، روانی و شخصیتی؛ افزایش جرم و جنایت در جامعه؛ افزایش قاچاق انسان از طریق مرزهای کشور؛ افزایش فحشا و مصادیق فساد در جامعه؛ سلب اعتماد خانواده از فرزند خود؛ لکه‌دار شدن حیثیت و شرافت خانوادگی و سرافکندگی در برابر دوستان و آشنایان؛ تهدید بهداشت روانی و سلامت محیطی جامعه؛ تحمیل هزینه‌هایی بر بدنه جامعه و دولت؛ ایجاد تزلزل در بنیان جامعه با ورود این افراد به اجتماع؛ الگو گرفتن سایر دختران حاضر در اجتماع از این افراد.


پدیده فرار دختران علل و عوامل مختلفی دارد این علل در سه حوزه فردی، اجتماعی و خانوادگی قابل تأمل و بررسی است. البته اصلی‌ترین و مهم‌ترین دلیل بزهکاری اجتماعی افراد به خصوص فرار دختران از خانه، خانواده است. اما برخی عواملی که موجب فرار از خانه می‌شود عبارت است از: اختلالات شخصیتی، اختلالات روانی، عدم وجود آرامش در خانواده، اختلافات والدین، اعتیاد، طلاق، فقر اقتصادی، فقر فرهنگی، خشونت در خانواده، آزارهای جنسی، تبعیض میان فرزندان، ارتباط با دوستان ناباب، سختگیری‌های افراطی و غیرمنطقی، اصرار بر ازدواج اجباری، ارتباطات اینترنتی. شناخت این عوامل می‌تواند در کاهش فرار دختران و بالا رفتن سطح آگاهی خانواده برای جلوگیری از این پدیده موثر باشد.




اینان آمال و آرزوهای خود را در خارج از خانه و یا حتی خارج از کشور جستجو می‌کنند اما راه دست‌یابی به این آرزوها فرسنگ‌ها با آنچه که در واقعیت‌هاست فاصله دارد




برای جلوگیری از پیشرفت چنین پدیده‌ای و کاهش آسیب‌های فردی و اجتماعی تدابیر و راهکارهایی باید در نظر گرفت. همواره پیشگیری بهتر از درمان است. در این راستا اقداماتی را می‌توان به کار بست تا از وقوع این عمل جلوگیری کرد. از جمله این اقدامات عبارت است از:


- تحکیم بنیان خانواده و احیای ارزش‌های دینی با استفاده از ابزارهای آموزشی و تربیتی؛


- آموزش چگونگی برقراری ارتباطات سالم در تعاملات اجتماعی؛


- تقویت مراکز مشاوره در مدارس و آگاه سازی دختران به تبعات فرار از خانه؛


- ایجاد محیط امن اجتماعی توسط مسئولان امر؛


دختران فراری -زنان

- ایجاد مراکز مشاوره و مددکاری به صورت رایگان در سطح جامعه؛


- آگاه سازی مردم از طریق رسانه‌ها به خصوص صدا و سیما؛


- تهیه و تدوین برنامه‌های دراز مدت برای اقشار آسیب‌پذیر توسط مسئولان.


پس از اینکه دختری اقدام به فرار می‌کند از سوی خانواده و مسئولان اقداماتی همچون شناسایی دختران فراری در پارک‌ها، برخورد قانونی با والدینی که فرزندان خود را آزار می‌دهند، شناسایی باندهای فساد و فحشا برای جلوگیری از جذب دختران به این باندها باید صورت گیرد. همچنین برخی دختران فراری خانواده‌ای دارند که فاقد صلاحیت نگهداری وی هستند، مراکز بهزیستی و متولیان امر می‌توانند امکانات تحصیل و اشتغال آن‌ها را فراهم کنند و با آموزش مهارت‌های لازم راهی برای کسب درآمد وی ایجاد کنند تا وی برای مشکلات اقتصادی و تأمین نیازهای خود به راه‌های خلاف و مجرمانه نیندیشد.


در پایان باز هم تاکید می‌کنیم مهم‌ترین و اساسی‌ترین بخشی که می‌تواند در کاهش این معضل اجتماعی نقش داشته باشد، خانواده است. در صورتی که در خانواده‌ای ارزش‌ها و اصول دینی حاکم باشد و اصول ارتباط صحیح میان اعضای آن رعایت شود، از آمار این عمل خلاف به نحو چشمگیری کاسته خواهد شد.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.