• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 16837)
يکشنبه 29/5/1391 - 2:19 -0 تشکر 518864
آسیب‌های اجتماعی

زندگی های چشم درآر

 


چشم بد، چشم زخم، بی‌چشم و رو، شورچشمی، چشمک زدن... این آخری خیلی بی‌ربط بود، لطفا ندیده بگیرید! داستان ما خود چشم است؛ چشمی که با دیگر چشم‌ها رقابت می‌کند، می‌تازد، دودمان می‌دهد بر باد. اصلا چشم ندارد خودش را هم ببیند! به این دربی می‌گویند چشم و همچشمی. لابد برایتان آشناست!

اما چشم لایه‌های ظریف دارد، گاه تا عمق زندگی آدم پایین می‌رود، می‌سوزاند حسابی، دل را می گویم! همین چند شب پیش که فخری همراه همسرش از شب‌نشینی بازگشته بودند، پایش را سخت در لنگه کفشی کرده بود که پرده‌ها با مبلمان ست نیست، شاسی ماشینمان کوتاه است و... اصلا این خانه و زندگی از مد افتاده است، این هم شد زندگی! بحث بود تا نیمه‌های شب... نه این‌که تنها فخری چشم و همچشمی کند، سیاوش همسرش هم برای خود چشمی دارد میان چشم‌ها... از قصه این دو بگذریم، داستانی است تکراری و بی‌پایان.

اما آتش این چشم دیرزمانی است بر زندگیمان افتاده، گرچه حالا شعله‌اش تندتر شده است، اما قدیم‌ها هم بود، البته کمتر. یادتان می‌آید همین باباطاهر عریان خودمان طاقت از کف داد و فریاد برآورد: «زدست دیده و دل هر دو فریاد / که هرچه دیده بیند دل کند یاد»

چشم و همچشمی نه‌تنها کانون خانواده‌ها را، بلکه بسیاری از عرصه‌های عمومی دیگر همچون ورزش، سیاست، سینما، فرهنگ و حوزه‌های دیگر را هم دربر گرفته است تا کجا این چشم پیش می‌رود، نفوذ می‌کند و... سخت نگیرید. می‌توان زندگی را جور دیگر هم دید.

ماشین-خودرو
رویای خانه‌های بزرگ و ماشین شاسی بلند

بچه بودیم نخی می‌بستیم به ماشین پلاستیکی و آن را می‌کشیدیم به جاده رویایی بزرگسالی، شیرین بود خیلی. بزرگ كه شدیم همان بازی را به صورت واقعی تکرار کردیم.

نشستیم پشت فرمان، شیرین نبود اما! دوست داشتیم به چشم بیاییم، جوری که دیگران از شاسی بلند ماشینمان انگشت به دهان بمانند و از رنگ آن چشمانشان خیره بماند.

ناچار و بی‌پول که نباشید دیگر پیکان و پراید سوار نخواهید شد. مگر می‌شود جناب باجناق ماشینش مدل 2013 یعنی سال آینده را اکنون سوار شود، ولی ما دل خوش کنیم به مدل‌های دهه 70 و 80. باورتان نمی‌شود؟ کافی است سری به نمایشگاه‌های خودرو در خیابان شریعتی و بالای شهر بزنید تا ماشین‌هایی را با برچسب مدل 2013 ببینید! فروشندگان خوب می‌دانند چگونه در این سال خشکسالی تور خود را پهن کنند، آنها همیشه ماهی‌های خود را صید خواهند کرد.

به این چند نمونه دقت کنید. لباس و آرایشگاه عروس در آخرین متدهای اروپایی، کت و شلوار مارک‌دار آقا داماد، سرویس طلای چند 10 یا شاید چند صد میلیون تومانی،‌ کرایه کردن آخرین مدل یک خودروی خارجی به عنوان ماشین عروس که نمونه آن در ایران کم باشد یا اصلا نباشد و جهیزیه‌ای که باید چشم خانواده و فامیل آقا داماد و البته برخی فامیل‌های حسود عروس خانم را کور کند!

خانه‌ها که باید مامنی برای آرامش آدمی باشد، خود حدیثی است که دل را پر خون می‌کند. خانه‌تان کجاست؟ چند سال ساخت؟ متراژ چند؟ طبقه چندم؟ کف و سرویس و... تمامی ندارد که. می‌توان به زندگی روزگار خویش نگاه کرد و این قصه را همچنان ادامه داد.

نه این‌که داشتن خانه‌های بزرگ ویلایی و خودروهای شاسی‌بلند بد باشند، اما این همه بیش از آن‌که در خدمت یا برای استفاده و لذت بردن از آن باشند برای پر کردن دیدگان دیگران است.

در این میان هم اقشاری متوسط همچون کارمند که همیشه دفترچه‌های قسط خوره روحشان شده است، نگران مد فردایند که مبادا روزگار برود و از قافله بازمانند و لحظه‌ها را دریابید.

رستوران
غذا را در چه رستورانی باید خورد؟

شما در کدام رستوران غذا میل می‌کنید؟ اصلا هم یک مساله خصوصی نیست! چون باید به هر نوعی در لابه‌لای حرف‌ها آگاهانه و با زیرکی نام رستوران و نوع غذا را ذکر کنید، مثلا «دیشب با حسن‌آقا به یاد قدیم رفتیم همون رستوران پاتوق همیشگیمون تو خیابون فرشته...»، حتی می‌شود تولد همسر گرامی خود را بهانه قرار دهید و دوستانتان را به یک رستوران مشهور دعوت کنید.

همین که به طرف، آدرس بالای ونک را می‌دهید کلی لذت دارد، حتی چنین لحظاتی خیلی بهتر از خود رستوران است.

به اسامی این غذاها دقت کنید؛ گریل، مرغ تونالدو، پاستا آلا کاربونارا، کالا ماریس سوخاری، ماتن بریانی، سیزلر، فاهیتا استیک، سالاد میمونزا با سس مخصوص، فوسیلی و... دیدید چقدر کلاس دارد! مطمئن باشید مهمانانتان هم ذوق‌زده خواهند شد.

و اما بخوانید ابتکار یک رستوران خارجی برای کاهش چشم و همچشمی را؛ خوردن غذای کامل در این رستوران مجانی است! آنها که غذای خود را به صورت کامل می‌خورند، هیچ هزینه‌ای پرداخت نخواهند کرد. در عوض کسانی که به چشم و همچشمی مبتلا هستند، جریمه خواهند شد.

این رستوران بیشتر محل رفت‌وآمد آدم‌های پولدار است. صاحبان این رستوران می‌گویند بیشتر آدم‌های ثروتمندی که در این رستوران غذا می‌خورند برای چشم و همچشمی به این رستوران می‌آیند.

چشم و هم چشمی
خرید فقط ونک به بالا

می‌گویند اجناس آنجا مارک‌دار است. لابد اصل هم هست. پول خوب می‌دهیم، جنس خوب می‌گیریم پزش را هم که می‌دهیم، چه خوب! حالا این را داشته باشید، لطفا اگر فرصت دست داد سری به بازار بزرگ تهران بزنید و سراغ مارک‌‌فروش‌ها را بگیرید.

عده‌ای تنها خود «مارک» را خرید و فروش می‌کنند، یعنی همان که به اجناس می‌چسبانند تا نشان دهند جنسشان مارک‌دار است! از پلاستیکش گرفته تا لیزری؛ برخی می‌روند، می‌خرند و می‌چسبانند به اجناسشان.

فروش اجناس بی‌کیفیت با مارک‌های معتبر کار روزانه برخی بازاریان است. نه این‌که همه چنین کنند خیر! تنها می‌گوییم این نوعش هم هست.

از پشت یک ویترین به ویترین دیگر، رفتن به داخل مغازه و پرسیدن قیمت لباس‌ها، نرخ‌ها بالاست نمی‌شود بسادگی خرید کرد، نمی‌شود دست خالی بازگشت، نمی‌شود لباس بی‌مارک پوشید، دیگران ببینند و بفهمند که ارزان‌قیمت است، زشت است، نمی‌شود که، بالاخره دست به یک تصمیم کبری خواهیم زد و جنس خود را می‌خریم با چانه‌زنی زیاد.

حالا دیگر لباسی داریم با مارک خوب که از فروشگاهی خوشنام خریداری شده است. حالا می‌شود به دیگران گفت از کجا خریده‌ایم، می‌شود مارکش را رو کرد.

می‌شود دست پر بازگشت و... دیده شد!برخی کسبه هم مشتریان و ذائقه آنها را خوب می‌شناسند. آنها حتی از علاقه افراطی برخی مشتریان به برند و مارک آگاهند. بسادگی مشتریان خود را راضی می‌کنند.

سکه-مهریه
یک شب که هزار شب نمی‌شود!

آن هنگام که از سد مهریه های سنگین عبور کردید و آن را شکستید به کمر همت، سخن از برگزاری یک شب پرهیجان به میان خواهد آمد.

تنها یک شب است دیگر! این باور برخی خانواده‌های طرفین و البته بیشتر عروس خانم است.

استدلالشان هم این است: «مراسم هرچه باشکوه‌تر باشد، شأن دخترمان بیشتر حفظ خواهد شد.»

شبی خاطره‌انگیز و پرهزینه! ساده بودن مراسم عروسی حرفی است بس تکراری که دیگر گوش کسی بدهکار آن نیست.

فقط سیاه‌مشقی است در روزنامه و گاهی از آن برای پر کردن برنامه‌های تلویزیونی استفاده می‌شود.

داستان ادامه‌دار ازدواج از خیلی قبل‌ترها شروع می‌شود، از کادوهای دوران نامزدی که صدالبته باید چشمگیر باشند تا فهرست بلندبالایی که نمی‌توان برای آن نقطه پایان گذاشت.

به این چند نمونه دقت کنید. لباس و آرایشگاه عروس در آخرین متدهای اروپایی، کت و شلوار مارک‌دار آقا داماد، سرویس طلای چند 10 یا شاید چند صد میلیون تومانی،‌ کرایه کردن آخرین مدل یک خودروی خارجی به عنوان ماشین عروس که نمونه آن در ایران کم باشد یا اصلا نباشد و جهیزیه‌ای که باید چشم خانواده و فامیل آقا داماد و البته برخی فامیل‌های حسود عروس خانم را کور کند! باید همه آنها به چشم بیایند، همین جوری که نیست! چشم‌ها همیشه و همه جا در کمین شماست، درست مانند چشمان خودمان که همیشه در تعقیب دیگرانند.

شاید این تاج‌گل بزرگ سفید که با روبان سیاه آذین بسته است و با خط نستعلیق شکسته «برای عرض تسلیت» برچسب خورده است آن هم با نام و نشانی دقیق خودمان، شرح مناسبی باشد از اندرون پرغوغای ما! تاج‌گلی که برده‌ایم میان همه تاج‌گل‌های دیگر جلوه‌ای خاص داشت، بزرگ‌تر بود و چشمگیر. در جای خوبی هم قرار داشت

خدمات بهتر می‌خواهید سر کیسه را شل کنید و اما ادامه فهرست؛ نوع و تعداد دوربین‌های فیلمبرداری و عکاسی، نحوه میکس و مونتاژ، گریم داماد و آرایش عروس، زیرلفظی سر سفره عقد و زیرمیزی برای گرفتن وام و نوبت تالار، چیدمان میوه و شیرینی، تنوع غذاها و نوشیدنی‌ها... تمامی ندارد این یک شب! همه در این جشن باشکوه گردهم می‌آیند برای ورانداز کردن یکدیگر. چه می‌شود کرد تنها یک شب است دیگر!اما عروس و داماد در رقابت چشم‌ها تنها نیستند.

رقابت از نوع آموزشی

هنگامی که مدارسی با نام‌های مختلف همچون نمونه مردمی، نمونه دولتی، غیرانتفاعی و... در سیستم نظام آموزش ایران سر برآوردند، بی‌درنگ رقابت خانواده‌ها برای ورود فرزندانشان به این مدارس آغاز شد.

این مدارس که با هدف افزایش مشاركت‌های مردمی و کاستن باری از دوش آموزش و پرورش شکل گرفتند، خود شدند باری بر شانه‌های نحیف خانواده‌ها.

این بار از آنجا سنگین‌تر شد که خانواده‌ها به هر شکلی تلاش می‌کنند فرزندانشان راهی به این مدارس بیابند، چون مدارس جدید وعده‌های جدید دادند، مانند بهره‌گیری از استادان مجرب، کلاس‌های فوق‌العاده و کلی برنامه جانبی و آموزشی دیگر.

به عبارتی، پول بیشتر، آموزش بهتر. حالا اطرافیان قبل از آن‌که از معدل دانش‌آموز سوال کنند نام مدرسه و میزان شهریه پرداختی وی را جویا می‌شوند. البته تفاخر والدین پشت نقابی از غم کاملا پیداست. چه می‌شود کرد؟!

تاج گل

 

سوگواری، محفلی برای دیده شدن

روحش شاد! نازنین‌مردی بود. چندسالی ازش بی‌خبر بودیم، همین چند شب پیش مرحوم آمد به خوابمان.

گویی حضور مرگ را فهمیده بود... ما را شریک غم خود بدانید! تسلیت گفتنمان ادامه دارد، به زبان نیست تنها.

شاید این تاج‌گل بزرگ سفید که با روبان سیاه آذین بسته است و با خط نستعلیق شکسته «برای عرض تسلیت» برچسب خورده است آن هم با نام و نشانی دقیق خودمان، شرح مناسبی باشد از اندرون پرغوغای ما! تاج‌گلی که برده‌ایم میان همه تاج‌گل‌های دیگر جلوه‌ای خاص داشت، بزرگ‌تر بود و چشمگیر. در جای خوبی هم قرار داشت.

حتما صاحب عزا بارها آن را دیده و نام ما را روی کارت آن خوانده است. این هم رسم زندگیمان است که حتی تا لب گور همراهی می‌کند.

کاش می‌شد آن مرحوم هم تاج‌گل اهدایی ما را ببیند به این بزرگی و زیبایی! کم چیزی نیست بالاخره...آن طرف ماجرا هم صاحب اصلی عزا حضور دارد.

از دست دادن یک عزیز برای همه سخت است و ناگوار، اما این روزها خیلی‌ها از غم مضاعف هزینه‌های سنگین کفن و دفن و مراسم سوگواری نیز رختی دیگر از عزا تن می‌کنند. اغراق نیست.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:25 - 0 تشکر 528072

جای خدا خالی...





در روزگاری که هرکس با هر نیت و مقصودی به دنبال کسب شهرت و محبوبیت ظاهری است و کمتر کسی پیدا می‌شود که از راه درست و مناسب کسب اعتبار کرده و عده‌ای را با خود همراه کند, هستند سوءاستفاده گرهایی که انگشت روی حساس‌ترین و حیاتی‌ترین بعد وجودی هر انسان یعنی فطرت یگانه جوی او گذاشته و به انحاء گوناگون سعی در تحریک و تخریب آن دارند.




نقد و بررسی آیین شیطان‌پرستی

مخلوقات خداوند با هر دین و آیینی که باشند در یک چیز مشترکند و آن پرستش یک موجود برتر و بالاتر و تواناتر است که قدرت انجام هر کاری که آن‌ها ندارند را او داشته باشد و به گونه‌ای آن‌ها را به خواسته‌هایشان برساند.


هرچند آداب و رسوم این ادیان ( همانند :اسلام- مسیحیت...) متفاوت است ولی در اصل وجودیشان به یگانگی خداوند ایمان و اعتقاد دارند. البته تا بدین جا هیچ خطری فطرت خداجویی را تهدید نمی‌کند و آنچه در این میان و در عصر حاضر نگرانی پیروان آیین حق پرستی و زمامداران سعادت و سلامت جامعه  را برانگیخته, مسئله بروز و ظهور عرفان ها و فرقه‌های گمراه و به نوعی شیطانی می‌باشد که در جای خود رهبران و رهروان زیادی دارند.


این فرقه‌ها با ادله و برهانی که فقط برای خودشان قابل توجیه و توضیح است دست به تحریک احساسات دیگران می‌زنند ونهایتا موضوع را به اینجا می کشانند که ما ملزم به رعایت اصول و پیروی از دین و آیین خاصی نیستیم و می‌توانیم از اختیاری که داریم استفاده کرده وآن گونه که مایل و راغب هستیم زندگی کنیم. اندیشه آن‌ها از همین جا آشکار می‌شود که آن‌ها حتی از خود نمی‌پرسند این اختیار را چه کسی به آن‌ها داده و آیا هم او نمی‌تواند این اختیار را از آن‌ها سلب کند؟؟


ما اختیار داریم که بتوانیم راهی را انتخاب کنیم که دست آخر به سعادت و رستگاری ما منجر شود نه اینکه اسباب غرق شدن در منجلاب بی دینی و ضلالت را فراهم کند!!


 آری, آیین‌هایی که مثلاً آزادی و شهوترانی و لاقیدی , اصول اولیه و پایه‌ای آن‌ها را تشکیل می‌دهد و فرد را به رعایت هیچ یک از اصول اخلاقی ملزم نمی‌کند.




مطمئناً بدترین بلایی که ممکن است بر سر هر جامعه‌ای بیاید این است که تفکر و اندیشه جوانان آن جامعه را که به نوعی پاشنه آشیل آن  جامعه هستند را نشانه گرفته و تیر بی اعتقادی و لاقیدی وبی مسئولیتی را به سمت آن‌ها پرتاب کنند.




جوانان هم که شاید بتوان گفت به علت برخی کوتاهی‌های مروجان دینی و مبلغان آیین یکتاپرستی و یا به علت ضعف ایمان و در نطفه ماندن و رشد نکردن ریشه‌ی اندیشه‌های اعتقادی در وجودشان به این فرقه‌ها گرایش پیدا می‌کنند و نادانسته خود را در گردابی اسیر می‌کنند که به راحتی مجال خلاصی نمی‌یابند, چرا که این فرقه‌ها با آموزش‌ها و رسوم ضد دینی و اخلاقی و حتی اجتماعی و رواج پوچ گرایی چنان در روح و جان افراد رخنه می‌کنند که به کلی از اعتقادات پیشین خود دست می‌کشند و دنباله رو کسانی می‌شوند که خود نیز به گفته‌ی حضرت موسی (ع) به بدترین عذاب یعنی بی خدایی و محرومیت از سایه رأفت ورحمت الهی دچارند.


مطمئناً بدترین بلایی که ممکن است بر سر هر جامعه‌ای بیاید این است که تفکر و اندیشه جوانان آن جامعه را که به نوعی پاشنه آشیل آن  جامعه هستند را نشانه گرفته و تیر بی اعتقادی و لاقیدی وبی مسئولیتی را به سمت آن‌ها پرتاب کنند.


شیطان پرستی

جامعه روی محور جوان می‌چرخد و اگر جوان فکر و دلش بیمار باشد, راهی که انتخاب می‌کند و هدفی هم که برایش تلاش می‌کند هم سالم نیست. البته اگر هدفی در بین باشد! زیرا آموزه‌های این عرفان‌ها همان نیهیلیسم یا پوچ گرایی است و اینکه جهان به سمت پوچی در حرکت است و هیچ هدفی از آفرینش قابل تصور نیست و ما در این دنیا آمده ایم که فقط لذت ببریم و حساب و کتابی در کار نیست. این طرز فکر ذهن را به تباهی می‌کشاند و فرصت  پیشرفت و ترقی در عرصه‌های مختلف اجتماعی را از جوان می‌گیرد و امیدهای او را برای نیل به اهداف دور و نزدیک  را به ناامیدی مبدل می‌کند. جوان به علت تازگی و طراوت قوای فکری و روحی که دارد توانایی پذیرش راه‌ها و مسلک‌های متنوع را دارد و اگر این قابلیت و پتانسیل او در زمینه‌های مفید و سازنده  صرف نشود، بلایی سوزنده  خواهد شد و زندگی و آینده او را تباه خواهد کرد.


 اگر قرار باشد  طبق رسوم این فرقه‌های گمراه, فقط به دنبال لذات آنی و حتی دور از شرافت انسانی  باشیم, پس دیگر جایی برای ارزش‌های وفضائل اخلاقی نمی‌ماند و هرگاه اخلاقیات اصلاح نشود  جامعه وعناصر وابسته به آن نیز اصلاح نخواهد شد و این‌ها همچون دانه‌های زنجیر به هم پیوسته‌اند و خلل در یکی دیگری را  نابود می‌کند.


جامعه متشکل از همه افراد است و تک بعدی نیست و نمی‌شود این‌گونه تصور کرد که اگر عده‌ای به این آسیب‌های اخلاقی- اجتماعی دچار شدند , می‌شود به حال خود رهایشان کرد و کاری به کارشان نداشت! چرا که این مسئله اگر با راهکارهای موثر ریشه کن نشود  می‌توان گفت قسمت اعظم جامعه را فرا می‌گیرد .به راستی علت این همه گرایش به این نوع فرقه‌ها گروه‌ها چیست؟


 آیا جوان امروز در طلب چیزی است که فقط این فرقه‌ها  صاحبان آنند؟ اگر جامعه شناسان  ما در جستجوی علل این انحرافات و از همه مهم‌تر یافتن راهی برای خلاصی از این معضل  باشند شاید ما هر روز شاهد افزایش تعداد افرادی نباشیم که به این فرقه‌ها ملحق می‌شوند!!  راه سعادت یک جامعه از بین تک تک افراد آن جامعه می‌گذرد نه عده‌ای محدود. این آیین‌ها خودخواهی را به جای دیگر خواهی و آسایش جسم را به آرامش روح  و منفعت خویش را به موفقیت همه ترجیح می‌دهند و مادامی که راهنمای افراد جامعه این گونه اندیشیدن باشد، می‌توان گفت پیشروی در  زمینه‌های علمی و دینی و اجتماعی رویایی بیش نیست که نمی‌توان در واقعیت به آن جامه عمل پوشاند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:29 - 0 تشکر 528073

دیو گمراهی در کمین





در مقاله پیشین به معرفی فرقه‌های ضاله و مکاتب گمراه ساخته دست بشر و ویژگی‌های‌ آنها از بعد اجتماعی پرداخته شد در این مقاله سعی شده راهکارهای پیشنهادی که می‌تواند از بروز چنین فرقه‌ها و پیشرفت آنان جلوگیری کند سخن به میان می‌آید.




از جمله اقداماتی که از رشد و پیشرفت این فرقه‌ها و مکاتب جلوگیری می‌کند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:



شیطان پرستی-فرقه


تقویت مراکز دینی: یکی از راهکارهای مبارزه با فرقه‌های ضاله تقویت و توسعه مراکز دینی در مناطق مختلف کشور است. هرجا که مراکز دینی فعال باشند و افکار و اعتقادات دینی را اشاعه دهند، راه نفوذ چنین فرقه‌هایی بسته خواهد شد. یکی از دلایلی که مردم جذب این‌گونه فرقه‌ها می‌‌شوند، پایین بودن سطح سواد و آگاهی نسبت به مسائل دینی است. اگر مراکز دینی به خوبی فعالیت کنند و بتوانند دین را آنگونه که هست به مردم عرضه کنند، مردم کمتر جذب چنین گروه‌ها و مسلک‌های دروغین خواهند شد. علما و روحانیون با شناسایی مراکز فعال این مسلک‌ها و مقابله با آنان می‌توانند نقش بسزایی در خنثی کردن چنین تهدیداتی داشته باشند.


تقویت فرهنگ و اقتصاد مردم: از جمله راه‌های نفوذ بر روی افراد یک جامعه، پایین بودن سطح فرهنگ و اقتصاد یک جامعه است. به دلیل پیشرفت تکنولوژی و افزایش تمایل و گرایش مردم به رفاه اجتماعی، برخی از این گروه‌ها با حمایت‌ و کمک‌های مالی به افراد آنها را جذب می‌کنند. بنابراین کسانی که از لحاظ اقتصادی در سطح پایین‌تری نسبت به سایر افراد جامعه هستند و یا در مناطق محروم کشور زندگی می‌کنند بیشتر در معرض به دام افتادن این فرقه‌ها می‌شوند. اگر تدابیری اندیشیده شود که سطح رفاه نسبی و فرهنگی افراد جامعه بالا برود، امکان جذب افراد کاهش خواهد یافت.


افزایش سطح آگاهی مردم: فرقه‌های ضاله و مکاتب گمراه از عدم دستیابی مردم به امکانات رسانه‌ای و نداشتن اطلاعات کافی در زمینه اعتقادات دینی، استفاده می‌کنند و با استفاده از ابزارهای مختلف و زیبا جلوه دادن اعتقادات و افکار خود مردم را جذب می‌کنند. این مساله زمانی نمود بیشتری پیدا می‌کنند که مناطق محروم کشور به دلیل پایین بودن سطح دانش و اطلاعاتشان بیشتر جذب چنین مکاتبی می‌شوند. همچنین این گروه‌ها با اطلاع از نیاز مردم و خواسته‌های روز جوانان سوء استفاده کرده و با ابراز همدردی و اینکه این گروه‌ها نجات‌بخش آنان هستند با شبهه افکنی در باورهای مردم به راحتی افکار خود را القا می‌‌کنند. بنابراین با افزایش سطح آگاهی مردم می‌توان به نحو موثری از فعالیت این گروه‌ها کاست. پایین بودن سطح اگاهی مردم از ایمان و اعتقادات خود از راه‌های نفوذ این فرقه‌هاست که با آموزش به آنان و افزایش بصیرت در این زمینه می‌توان بخش اعظمی از فعالیت این گروه‌ها را خنثی کرد.




با توجه به اینکه بسیار از جوانان از روی ناآگاهی از پوشش‌ها، موسیقی‌ها و برخی اعمال و رفتار این‌گونه فرقه‌ها استفاده می‌کنند، بهتر است با روشنگری‌ها و آموزش‌هایی که به آنان داده می‌شود راه هرگونه تقلید از این مسلک‌ها را بست. چه بسا تقلید کورکورانه و ناآگاهانه به مرور موجب جذب افراد به این افکار و اعتقادات شود.




آموزش به دانشجویان در دانشگاه‌ها و جوانان: از آنجا که کشور ما کشور جوانی است و جوانان و دانشجویان از سرمایه‌های عظیم این مرز و بوم محسوب می‌شوند، دشمنان همواره تلاش می‌کنند با تبلیغات منفی و ایجاد شبهه در اعتقادات و افکار آنان به اهداف شوم خود دست پیدا کنند. در چنین فضای شبهه‌آلودی است که به راحتی می‌توان بسیاری افکار التقاطی و منافی با شرع را به خورد جوانان داد. با توجه به اینکه بسیار از جوانان از روی ناآگاهی از پوشش‌ها، موسیقی‌ها و برخی اعمال و رفتار این‌گونه فرقه‌ها استفاده می‌کنند، بهتر است با روشنگری‌ها و آموزش‌هایی که به آنان داده می‌شود راه هرگونه تقلید از این مسلک‌ها را بست. چه بسا تقلید کورکورانه و ناآگاهانه به مرور موجب جذب افراد به این افکار و اعتقادات شود.



برگزاری دوره‌های آشنایی با فرقه‌های ضاله: برای بالابردن سطح آگاهی مردم و جوانان برگزاری دوره‌های آشنایی با این فرقه‌ها ضروری به نظر می‌رسد. پیشنهاد می‌شود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با برگزاری این دوره‌ها در تمامی نقاط کشور، برای تمامی سطوح جامعه و همه سنین اقدام به روشنگری کند. لزوم برگزاری چنین دوره‌هایی برای والدین بیشتر توصیه می‌شود. زیرا پدر و مادر و خانواده نقش بسیار مهمی در جلوگیری از انحراف فرزندان در سطح اجتماع دارند.



رصدکردن و خنثی‌سازی تبلیغات منفی و فعالیت این فرقه‌ها: بسیاری از تبلیغات و اعمال این فرقه‌ها خارج از چارچوب قانونی است. مسئولان نظامی، انتظامی، امنیتی و قضایی کشور نقش بسیار مهمی در شناسایی این تبلیغات و خنثی کردن فعالیت آنها در سطح جامعه دارند. این مسئولان با رصد کردن مراکز فعال، شناسایی و مجازات اینگونه فرقه‌ها می‌توانند بسیاری از فعالیت‌های این گروه‌ها را در نطفه خفه کنند و اجازه هرگونه عرض اندامی را از آنان بگیرند.


شیطان پرست

دادن مجوز به موسساتی که می‌خواهند با این فرقه‌ها مقابله کنند: با توجه به رشد رو به افزون این فعالیت‌ها در سطح جامعه، با تاسیس موسساتی در اقصی نقاط کشور که قادرند با آنان مبارزه کنند نیز راهکار دیگری به نظر می‌رسد. با ابلاغ وظایف و ماموریت‌های یکسان به موسسات متقاضی، می‌توان مبارزه‌ای یکپارچه و ضربتی در تمامی نقاط کشور را علیه این گروه‌ها آغاز کرد.


جلوگیری از انتشار کتب این فرقه‌ها و انتشار کتاب‌هایی برای روشنگری مردم: امروزه در کتابفروشی‌های معتبر سراسر کشور شاهد فروش بسیاری از کتاب‌های منطبق با فرقه‌های ضاله و عرفان‌های نوپدید هستیم. به نحوی که برخی از این کتاب‌ها با نویسندگان معلوم‌الحال، بارها تجدید چاپ نیز شده‌اند. همراه با جلوگیری از انتشار چنین کتاب‌هایی، متولیان امور فرهنگی کشور باید تلاش کنند کتاب‌های اعتقادی و عرفانی مطابق با آموزه‌های دینی در اختیار علاقمندان قرار گیرد. همچنین کتاب‌هایی در رد چنین تفکرات گمراه برای افزایش آگاهی عمومی نیز باید تهیه و چاپ شود و در صورت تمکن مالی، با هزینه پایین و حتی رایگان در اختیار مردم قرارگیرد تا افراد بیشتری به مطالعه این‌ نوع کتب اهتمام ورزند.


ارائه الگوهای مناسب دینی به جامعه: غالب فرقه‌ها و مکاتب گمراه با عرضه شخصیت‌های کاریزماتیک به اجتماع و بیان سخنان جذاب از سوی آنان توانسته‌اند مخاطبان بسیاری را به سمت خود جلب کنند. برای مقابله با این حرکت، علما و نخبگان جامعه نیز با انجام اقدامات مشابه می‌توانند شخصیت‌های عرفانی و دینی را که در تاریخ اسلام کم نیستند و برخی نیز در حال حاضر در جامعه اسلامی در حال فعالیت هستند به مردم معرفی کنند.


برگزاری جلسات نقد و بررسی این مکاتب و فرقه‌ها برای افراد: برگزاری جلسات و همایش‌هایی که در آن انواع فرقه‌ها و مکاتب ضاله مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرند و دعوت از جوانان و صاحب نظران در این زمینه می‌تواند راه دیگری برای به چالش کشیدن این گروه‌ها باشد. در فضای باز و آزاد بحث و انتفاد در کنار اساتید صاحب فن، جوانان خود می‌توانند راه درست را از نادرست تشخیص دهند.




به دلیل پیشرفت تکنولوژی و افزایش تمایل و گرایش مردم به رفاه اجتماعی، برخی از این گروه‌ها با حمایت‌ و کمک‌های مالی به افراد آنها را جذب می‌کنند. بنابراین کسانی که از لحاظ اقتصادی در سطح پایین‌تری نسبت به سایر افراد جامعه هستند و یا در مناطق محروم کشور زندگی می‌کنند بیشتر در معرض به دام افتادن این فرقه‌ها می‌شوند




تقویت تبلیغات رسانه‌ای: باتوجه به حجم انبوه تبلیغات رسانه‌ای در دنیای امروز، فرق و گروه‌ها می‌توانند با استفاده از این ابزار قدرتمند تبلیغات خود را در سطح وسیعی به مردم عرضه کنند. برای مقابله با این حرکت، باید نرم‌افزارهای آشنایی با این گروه‌ها و فرق با هزینه کم تهیه و در اختیار عموم قرار گیرد. همچنین صدا و سیما می‌تواند با تهیه فیلمهای مستند و معرفی این فرقه‌ها نقش بسزایی در بالابردن سطح آگاهی مردم داشته باشد.


جلوگیری از واردات، تولید و فروش علائم و نشانه‌های فرقه‌های ضاله در کشور: در حال حاضر در بازارهای کشور شاهد عرضه و فروش بسیاری از اقلام و نشانه‌های فرقه‌های ضاله در کشور هستیم که بسیاری از مردم نیز بدون اطلاع از مفهوم این نشانه‌ها از آنها استفاده می‌کنند. تا جایی که برچسب‌هایی از این نشانه‌ها نیز تولید و برای کودکان در بازارها عرضه می‌شود. انگشترهای خاص، دستبندهای عجیب، گردنبندهای اسکلتی، چکمه‌های چرمی تزیین شده با فلز و با نشانه‌های خاص، لباس های منقش به این آرم ها و... در بازار به راحتی و سهولت قابل دسترسی و خرید است و متولیان امور فرهنگی کشور در اقدامی آگاهانه باید اقدام به جمع‌آوری و جلوگیری از تولید و واردات این نشانه‌ها کنند.


نظارت بر عرضه بازی‌های رایانه‌ای: بازی‌های رایانه‌ای یکی دیگر از مصادیق نفوذ این فرقه‌ها به افکار و اعتقادات مردم است که این راه نفوذ در میان کودکان و نوجوانان بیشتر وجود دارد.


جلوگیری از گسترش موسیقی‌ با محوریت این فرقه‌ها: متاسفانه برخی از این فرقه‌های ضاله با استفاده از ابزار هنر موسیقی توانسته‌اند تاثیرات عمیقی بر روان و افکار جوانان بگذارند. موسیقی‌هایی که از سوی این گروه‌ها تولید می‌شود سرشار از خشونت، پوچی، بی‌هویتی و نفرت است. که در نهایت منجر به از خودبیگانگی و بروز ناهنجاری‌های اجتماعی می‌‌‌شود. جلوگیری از گسترش این نوع موسیقی مبتذل و آشنا کردن جوانان با موسیقی ناب ایرانی از راهکارهای پیشنهادی دیگر برای مبارزه با این گروه‌هاست.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:29 - 0 تشکر 528074

تشنگان وادی گمراهی





در سال‌های اخیر موج جدیدی از عرفان‌ها، فرقه‌ها، مذاهب و مشرب‌های گوناگون در جهان و به‌خصوص در کشور ما به شدت فراگیر شده است. تهاجم فرهنگی و سهل‌انگاری دینی در تسریع رشد این‌گونه فرقه‌ها تاثیر بسزایی داشته است. اگر به وقایع اجتماعی اخیر بیشتر توجه کنیم متوجه نوع جدیدی از این موج افراطی در جامعه نیز می‌شویم.




فرقه-غرب گرایی-

روابط افراد با یکدیگر در جامعه شبکه اجتماعی را تشکیل می‌دهد. این شبکه‌های اجتماعی الگوهای ارتباطی نیز دارند که موجب تبادل دوستی‌ها و اطلاعات به یکدیگر می‌شود. همین الگوهای ارتباطی است که موجب پیوند افراد با یکدیگر و گروه‌های مرتبط با آنان می‌شود. روابط و پیوندهای افراد با یکدیگر از سرمایه‌های اجتماعی محسوب می‌شود زیرا افراد با تاثیر بر هم، ارائه الگو و نحوه برقراری ارتباط می‌توانند یک جامعه سالم و دینی را رقم بزنند. بنابراین کم و کیف مناسبات اجتماعی و میزان و نحوه تعاملات، از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابر آنچه گفته شد، امروزه با افزایش ارتباطات و تبلیغات رسانه‌ای، برخی گروه‌ها و مکاتب غیر الهی با استفاده از این ابزارها سعی در تشویش اذهان عمومی دارند و با استفاده از روش‌های مختلف، افراد را به سمت دیدگاه‌ها و اعتقادات خود جذب می‌کنند.


در سال‌های اخیر موج جدیدی از عرفان‌ها، فرقه‌ها، مذاهب و مشرب‌های گوناگون در جهان و به‌خصوص در کشور ما به شدت فراگیر شده است. تهاجم فرهنگی و سهل‌انگاری دینی در تسریع رشد این‌گونه فرقه‌ها تاثیر بسزایی داشته است. اگر به وقایع اجتماعی اخیر بیشتر توجه کنیم متوجه نوع جدیدی از این موج افراطی در جامعه نیز می‌شویم و آن قائل بودن به نیابت امام زمان و گاه ادعای منجی آخرالزمان بودن نیز به چشم می‌خورد. همه این مکتب‌ها و مسلک‌ها دارای سرمنشا مشترکی از دید جامعه‌شناسی است. هرچند نقد و مجازات این‌گونه افراد در کوتاه مدت می‌تواند همانند یک مسکن عمل کند، اما نمی‌تواند به کلی این جریان‌های گمراه را از صحنه محو کند و چه بسا اقدامات سرکوب‌گرانه موج بروز جریانات افراطی و خطرناک‌تری شود.




تغییر الگوهای اخلاقی و فطری به الگوهای رفاه زدگی، آسان‌گیری، مصرف‌گرایی و تنوع‌طلبی موجب شده تا انسان‌ها با محوریت نیازهای طبیعی خود در حرکت باشند و کمتر به امور فطری و قدسی توجه کنند




از جمله عللی که موجب گرایش افراد جامعه به این‌گونه فرقه‌ها و مسلک‌ها می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


سهل‌گیری در شریعت، توجه افراطی به انسان، جایگاه محوری و مرکزی انسان، قائل بودن به نسبیت اخلاق و آزادی انسان در تشخیص خوب و بد، اعتقاد به تناسخ به جای تکیه بر معاد، برقراری ارتباط با افراد با زبان ساده، توجه به نیازهای روحی و روانی روزمره انسان، طرفدار جامعه لذت‌جو با خواسته‌های شهوانی بی‌نهایت، تاکید بر آزادی و اختیار انسان، طبیعت گرایی


مدارا با انسان، بشری ساختن خداوند، جذب افراد از طریق محبت فراوان.


این گونه فرقه‌ها و مکتب‌ها به دلیل آنکه در بسیاری مسائل بر انسان سخت نمی‌گیرند و محوریت همه کارها بر مدارا و آسان گیری بر انسان است، توانسته‌اند بسیاری را به سمت خود جلب کنند. اعتقاد این آموزه‌ها بر این است که خدا را باید درون خود جست و خدا درون انسان خلاصه می‌شود.


به دنبال رشد تکنولوژی و علم در عصر حاضر بشر به سمت دریافت‌های تجربه‌گرایانه در حال حرکت است و سعی می‌کند همه وقایع را به کمک تجربه و محسوسات ثابت کند و هرچه را که با عقل، منطق و تجربه قابل دریافت نیست به راحتی انکار می‌کند. بخش طبیعت سرکش انسان نیز گاه با این جریان همسو می‌شود و پس از شنیدن سخنانی از این دست به سمت آن گرایش پیدا می‌کند. زبان تمثیلی و گاه شاعرانه این آثار، تنوع نشانه‌ها، نمادها، وجود جذابیت در این گونه فرقه‌ها از جمله ابزارهایی است که با توسل به آن توانسته‌اند افراد و بخصوص جوانان را به سمت خود جذب کنند.


فرقه-غرب گرایی-شیطان پرستی

از سویی دیگر تغییر الگوهای اخلاقی و فطری به الگوهای رفاه زدگی، آسان‌گیری، مصرف‌گرایی و تنوع‌طلبی موجب شده تا انسان‌ها با محوریت نیازهای طبیعی خود در حرکت باشند و کمتر به امور فطری و قدسی توجه کنند. این روش زندگی از آنجا که با فطرت توحیدی انسان‌ها سازگار نیست، موجب سردرگمی، افسردگی و پوچی در انسان می‌شود و اینجاست که بشر با دور شدن از معنای زندگی به نوعی تنهایی درونی و فقدان معنای واقعی در زندگی خواهد رسید. اینجاست که بشر چاره ای نمی‌بیند جز اینکه منتظر ظهور یک منجی برای نجات خود باشد و تصمیم می‌گیرد از طریق روی آوردن به شخصیت‌های کاریزماتیک، خلأهای به وجود آمده در شخصیت خود را پر کند. معرفی شخصیت‌های کاریزماتیک در اجتماع با عنوان الگوهای تمام عیار انسانی به جوانان از جمله ابزارهای این فرقه‌ها و عرفان‌هاست. این شخصیت‌ها با سخنان جذاب و گیرا و برخی اعمال خارق‌العاده افراد جامعه را به سمت خود جذب می‌کنند و از این طریق افکار خود را القا می‌کنند و به راحتی روح و روان آنان را به تسخیر خود درمی‌آورند. این فرقه‌ها غالبا اعضای خود را از میان کسانی که ایمان ضعیفی دارند و یا از لحاظ شخصیتی دارای ضعف هستند انتخاب می‌کنند.


فرقه‌های ضاله در کشور ما نیز در حال فعالیت هستند و به صورت مخفیانه و با برنامه‌ریزی و هدفمندی نیرو جذب می‌کنند. این فرقه‌ها زمانی می‌توانند به رشد و پیشرفت خود ادامه دهند که زمینه‌های اجتماعی برای فعالیت آنان فراهم شود. آنها برای پیشبرد اهداف خود بر روی افراد ساده‌لوح و بعضا کم سواد تاثیرات بیشتری می‌گذارند. این فرقه‌ها و عرفان‌های نوظهور برای تمامی سطوح جامعه برنامه‌ریزی می‌کنند و برای قشرهای مختلف اجتماعی برنامه‌ها و اهداف خاصی را دنبال می‌کنند. آنها برای تبلیغ و القای تفکرات خود، از تمامی روش‌های هنری و روانشناختی استفاده می‌کنند و با استفاده از ابزارهای مختلف همچون بازی‌ها،داستان‌ها، نشانه‌ها، سخنان جذاب و... افراد و بخصوص جوانان را به سمت خود جذب می‌کنند. هنر یکی از بهترین ابزارهای جذب مخاطب است. افکار و اعتقادات این فرقه‌ها و مکاتب گمراه بیشتر در قالب هنر ارائه می‌شود. اشاعه و گسترش رو به افزون موسیقی‌های مبتذل با اشعار پوچ‌گرایی، فروش نشانه‌های شیطان پرستی در بازارها و تالیف رمان‌ها و داستان‌های جذاب متناسب با خواست‌ها و تمایلات انسان، از جمله ابزارهای اینها است که هر روز در سطح جامعه قابل مشاهده و به راحتی در بازارهای کشور در حال عرضه است.




اشاعه و گسترش رو به افزون موسیقی‌های مبتذل با اشعار پوچ‌گرایی، فروش نشانه‌های شیطان پرستی در بازارها و تالیف رمان‌ها و داستان‌های جذاب متناسب با خواست‌ها و تمایلات انسان، از جمله ابزارهای اینها است که هر روز در سطح جامعه قابل مشاهده و به راحتی در بازارهای کشور در حال عرضه است




برخی از فرقه‌ها دارای افکار خطرناکی هستند و با تاثیراتی که بر جوانان می‌گذارند موجب افزایش خشونت و آسیب‌های اجتماعی در سطح جامعه می‌شوند. استفاده از قرص‌های روانگردان، مواد مخدر، مشروبات الکلی و ... فرد را به جایی می‌رساند که از دست زدن به هرگونه خشونت و اعمال منافی اخلاق در سطح جامعه و در معرض دید عموم ابایی ندارد. همچنین برخی از این افراد با پوشش‌های نامناسب و تغییرات ظاهری در چهره و موهای خود به شکلی وارد اجتماع می‌شوند که علاوه بر ظاهری زشت و زننده، تاثیرات سویی بر سایر افراد جامعه خواهند داشت و از سویی بی‌بندوباری و بدحجابی را در جامعه رواج می‌دهند. همچنین اعمالی همچون قتل، خودکشی، تجاوز به عنف و بیماری‌های روحی - روانی از جمله آسیب‌های اجتماعی است که در این گروه‌ها از خود به جا می‌گذارند.


از دیگر معضلاتی که در این گروه‌ها مشاهده می‌شود، برگزاری مهمانی‌های مختلط و شبانه و انجام اعمال خلاف شرع در این مهمانی‌هاست. مهمانی‌هایی از این دست یکی از راه‌های جذب جوانان و تبلیغ افکار و اعتقادات این فرقه‌ها و مکاتب است و کسانی که جذب این‌گونه مهمانی‌ها و پارتی‌ها می‌شوند شاید در ابتدا دارای افکار و اعتقادات دینی نیز باشند، اما به دلیل جذابیت‌هایی که برایشان ایجاد می‌کنند، به مرور آنها را با اندیشه‌های ضاله آشنا و جذب می‌کنند .در برابر هجمه انبوه اینگونه تفکرات، اعتقادات و افکار، نیاز به مبارزه جدی و جلوگیری از گسترش و اشاعه این فرقه‌ها بسیار ضروری به نظر می‌رسد در بخش دوم این مقاله راهکارهای پیشنهادی برای جلوگیری از پیشرفت این افکار التقاطی در جامعه ارائه شده است.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:29 - 0 تشکر 528075

 راهی به سوی نابودی!


فرقه‌های نوظهور، تعبیر و تامل دوباره در دین یا پیروی از احساس و غریزه !





عرفان‌ها و فرقه‌های جدید، ابتدا با تعبیری به روز از دین و به عنوان راهی شیرین‌تر و هموارتر برای رسیدن به خدا و ایجاد  آرامش در بین مردم، معرفی می‌گردند.ولی همین راه‌های جدید به سوی خداوند ، زنگ خطر جدی از سوی سازمان‌ها و جامعه شناسان و دین شناسان را به صدا در آورده‌اند .



دین گریزی یا دین ستیزی؟     دین گریزی با ادله ظاهرا منطقی




فرقه‌های جدید الظهور از جمله پدیده‌های نوینی هستند که در پی درخواست‌های ناخودآگاه و پنهان متن جامعه سربرآورده و به شدت در حال رشد و پیشروی به خصوص در میان جوانان هستند .
فرقه های نوظهور

عرفان‌ها و فرقه‌های جدید، ابتدا با تعبیری به روز از دین و به عنوان راهی شیرین‌تر و هموارتر برای رسیدن به خدا و ایجاد آرامش در بین مردم، معرفی می‌گردند.ولی همین راه‌های جدید به سوی خداوند ، زنگ خطر جدی از سوی سازمان‌ها و جامعه شناسان و دین شناسان را به صدا در آورده‌اند .


دین و ایدئولوژی از نیازها و خواسته‌های اساسی و مبنای فکری هر انسانی است . هر فرد پس از درک اولیه از وجود خویش و رابطه میان حضور خود و جهان اطراف، آفریننده یک ایدئولوژی است که پایه و اساس همه اعمال و رفتار و اعتقادات فردی او می‌گردد و رابطه او را با دنیای اطراف تعیین می‌کند . در این راستا هر کس بنا بر اجتماعی که در آن متولد می‌شود، اصولی را فرا می‌گیرد که همواره مبنای رفتارها و اعمال او در آینده نیز می‌باشد.  


ولی در این میان بسیاری افراد که مکاتب پیشین را به درستی فرا نمی‌گیرند یا به نوعی سعی در سرباز زدن آن اصول دارند، به فرقه‌ها و دین‌های جدید روی می‌آورند. این اتفاق در جامعه ما نیز به وقوع پیوسته . بسیاری از جوانان تعابیر دینی را ، منطبق و متناسب با  قواعد دنیای مدرن نمی‌دانند. از سوی دیگر هیچ جایگزین معتبر و معقولانه ای برای آن نمی‌شناسند به همین دلیل به فرقه‌های جدید که مدعی کشف راه ارتباطی جدیدی با خداوند و کائنات هستند روی می‌آورند، که در بسیاری موارد متاسفانه خطرات و مشکلات بسیاری گریبانگیر آن‌ها می‌شود.  


این عرفان‌های جدید در پی درخواست‌ها و تقاضای مردم جامعه شکل گرفته‌اند و هر روز و هرروز جایگاه مستحکم‌تر و با ثبات‌تری در میان مردم پیدا می‌کنند، ولیکن در بسیاری موارد به بیراهه‌های خطرناکی ختم می‌شوند و گاه  همه موجودیت و انسانیت طرفداران و پیروانشان را به تباهی کشانده، آن‌ها را در سردرگمی و گمراهی محض غرق می‌کنند .




بسیاری از جوانان تعابیر دینی را ، منطبق و متناسب با  قواعد دنیای مدرن نمی‌دانند . از سوی دیگر هیچ جایگزین معتبر و معقولانه ای برای آن نمی‌شناسند به همین دلیل به فرقه‌های جدید که مدعی کشف راه ارتباطی جدیدی با خداوند و کائنات هستند روی می‌آورند، که در بسیاری موارد متاسفانه خطرات و مشکلات بسیاری گریبانگیر آن‌ها می‌شود




هر چند تعبیر جدید از دین و تفسیر و کشف معانی جدید از آیات کتاب‌های مقدس دینی، همواره از مقاصد والای دین شناسان و متولیان دینی به شمار می‌رود ، ولیکن متاسفانه گاه چنین هدف والایی، دستمایه اهداف مغرضانه افرادی می‌گردد که سعی می‌کنند از این راه، جایگاه مستحکمی در میان مردم باز نموده ،و از آن‌ها سودجویی کنند .



عرفان های کاذب

البته باید گفت هر چیزی که در دنیای اطراف ما به وجود می‌آید در پی نیازی است که عده‌ای در واقع به صورت خودآگاه  یا ناخودآگاه ، علنی یا در خفا، متقاضی حضور آن هستند. این موضوع در مورد پیدایش فرقه‌های جدید نیز صدق می‌کند. در واقع پیدایش فرقه‌های جدید در پی درخواست و نیاز افرادی پدید می‌آید که به دلایلی حاضر به پذیرش ادیان واقعی نیستند،و یا رفتارهای ناپسند و متعصبانه یا متحجرانه برخی داعیان دین ، سبب می‌شود که آن‌ها از دین روی بگردانند، ولی از آنجا که نیاز به دین یک نیاز اساسی انسان به شمار می‌رود ، به ناچار برای تسکین ناآرامی‌های خویش به سوی این مذاهب و فرقه‌ها روی می‌آورند. فرقه‌هایی که به ظاهر با دنیای امروز متناسب‌تر هستند . 



مهم اینکه بسیاری از همین فرقه‌ها در ابتدا از روش‌ها و منطق‌هایی کاملا دینی و مستدل بهره می‌برند و به همین دلیل عده بسیاری را به سوی خود جذب می‌کنند. در واقع در ابتدای معرفی چنین فرقه‌هایی، هیچ گونه دلیل منطقی مبنی بر رد آن‌ها وجود ندارد . ولی پس از مدتی، آن راه‌های مستدل و منطقی به بیراهه‌هایی ختم می‌شود که تمام موجودیت فردی و انسانی شخص را با چالش‌های جدی مواجه می‌نماید . از این رو درگیر نشدن در دام چنین فرقه‌هایی به زیرکی و تیزبینی بالایی نیاز دارد.




هر چند تعبیر جدید از دین و تفسیر و کشف معانی جدید از آیات کتاب‌های مقدس دینی، همواره از مقاصد والای دین شناسان و متولیان دینی به شمار می‌رود ، ولیکن متاسفانه گاه چنین هدف والایی ، دستمایه اهداف مغرضانه افرادی می‌گردد که سعی می‌کنند از این راه، جایگاه مستحکمی در میان مردم باز نموده ،و از آن‌ها سودجویی کنند




رویارویی با چنین مشکلی ، تامل و تلاش زیادی را می‌طلبد و این موضوع می‌بایست به شدت از سوی سازمان‌ها و موسسات آموزشی و تبلیغاتی و همچنین آموزش و پرورش و صدا و سیما مورد بررسی واطلاع رسانی قرار گیرد .


ولی نکته مهم دیگری که لازم به ذکر است اینکه هر تعبیر جدیدی از دین به معنای یک فرقه انحرافی نیست . بلکه بسیاری از قرآن پژوهان، در حین پژوهش‌ها و مطالعات خویش ، از آیات و نشانه‌های الهی ، مفاهیم و تعابیر جدیدی می‌یابند که شاید با تعابیر پیشین اندکی متفاوت باشد .


 در هر حال شناسایی فرقه‌های جدید،از سوی جوانان شاید اندکی مشکل و گاه غیرممکن به نظر برسد.از این رو وظیفه حذف آن‌ها بر عهده مسئولین  و دین شناسان است تا راهی برای عدم رشد عرفان‌های جدید در جامعه بیابند .     

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:29 - 0 تشکر 528076

صدای «اجنه» روی نوار! 





هفته نامه سیاحت و تجارت نوشت: پسرک 8 - 7 ساله‌ای کنار مرد آینه‌بین و درست مقابل یک آینه بزرگ، زانو زده است. از وقتی که مرد رمال، همه حاضران را از اتاق بیرون کرده، پسرک را هول و هراس برداشته است. دلش می‌خواهد هرچه زودتر از اتاق بیرون برود. فضای تیره و چرک اتاق، برایش غیر‌قابل تحمل است.



فالگیری-رمالی-فال-

خوب تو این آینه نگاه کن!


مرد آینه‌بین، طوری این جمله را ادا می‌کند که افراد پشت در، آن را بشنوند.


حالا بگو کی اونجاست؟


پسرک نگاه می‌کند. درون آینه، گوشه‌ای از اتاق با فرش چرک مرده آن و بخشی از دیوار خاکستری رنگ و گوشه‌هایی از سقف که رد تیر‌آهن‌های آن، به شکل بد‌قواره‌ای خود‌نمایی می‌کند، دیده می‌شود.


گفتم چی می‌بینی؟


اتاق!


آیینه‌بین، طوری به پسرک چشم‌غره می‌رود که وحشت همه وجود او را فرا می‌گیرد. بعد با صدایی آهسته، اما آمرانه و تهدید‌کننده، می‌گوید:


یک نفر توی آینه هست! یکی از آشنا‌های توست، باید حتماً ببینی! اگه نبینی، هیچ وقت از اینجا بیرون نمی‌روی. کاری می‌کنم که در همین جا، سنگ بشی! حالا بگو... بگو اون کیه؟


پسرک نزدیک است قالب تهی کند. هرچه در آینه نگاه می‌کند، جز گوشه‌ای از اتاق و فرش کهنه و دیوار و سقف بی‌ریخت آن چیزی نمی‌بینید، اما نگاه خشم‌آلود مرد آینه‌بین، سرانجام راه نجات را به او نشان می‌دهد. می‌گوید:


مثل اینکه «حمید» پسر‌خاله مه!


آینه‌بین، با شادمانی تشر می‌زند:


بلند‌بگو، بلند!


حمید خاله ایناس...


ناگهان ولوله در میان مراجعان می‌افتد. یکی می‌گوید: عجب! دیگری می‌گوید: این یک معجزه‌س!... و مرد رمال، ذهنش پیش اسکناس‌های ریز و درشتی است که می‌خواهد بگیرد!


************


هرچند که امروزه رمالی برای عده‌ای شغلی ایده‌آل به حساب می‌آید و با درآمد سرشارش و زحمت ناچیزش، افراد بسیاری را وسوسه می‌کند، اما با این حال، برای رمالانی که می‌خواهند سال‌های طولانی‌تری، از این لقمه چرب بهره‌مند شوند، شگرد‌ها و قواعدی وجود دارد که باید آنها را با دقت رعایت کنند.




این مرد که الیاس نام دارد و دارای بنگاه معاملات ملکی است، به عنوان دعانویس، زنان مراجعه‌کننده را اغفال می‌کرد و به آنها می‌گفت که با این عمل، طلسم مشکلات زندگی‌شان برای همیشه شکسته خواهد شد!




اعمال «منافی عفت»


رمال، امروزه مفهوم جز سو استفاده از ساده‌لوحی عده‌ای از مردم ندارد. در جریان این سوء استفاده مالی، برخی از رمالان به ارتکاب اعمال خلاف اخلاق نیز دست می‌زنند. خبر‌هایی که از رما‌لان دستگیر شده در مطبوعات انعکاس یافته است، گویای این نکته است. مثلاً فردی که از طریق رمالی و فالگیری در اصفهان کلاهبرداری می‌کرد. بالاخره شناسایی و دستگیر شد. وی که مردی میان‌سال است و «کیامرز» نام دارد. دارای سابقه اعتیاد و فساد اخلاقی نیز هست. او در بازجویی‌ها اعتراف کرد که در مقابل دریافت مبالغ کلان از مراجعه‌کنندگان که عموماً افراد ساده‌لوح و پریشان احوالی بوده‌اند، با دادن قول‌های دروغ نسبت به آینده، کلاهبرداری می‌کرد و پول‌های باد‌آورده را برای استعمال مواد مخدر و موارد خلاف شرع، هزینه می‌کرده است.


فالگیری-رمالی-فال-

در بازرسی‌‌های به عمل آمده از منزل این شخص، مقادیری مواد مخدر و آلات استعمال آن، چند بطری مشروبات الکلی و چند قطعه طلا و جواهر متعلق به مراجعه‌کنندگان، شناسایی و ضبط شد.


مرد دیگر، فرد شیاد و کلاهبرداری است که با دعانویسی و فالگیری، دختران و زنان جوان را در «سعادت‌شهر» اغفال‌ می‌کرد. از او چند جلد شناسنامه جعلی، چندین جلد کتاب دعانویسی، مقداری نبات و روغن‌های گیاهی و استخوان‌های احشام، کشف و ضبط شده است.


نمونه بعدی، مربوط به مردی است که در پوشش رمالی، زنان مراجعه‌کننده را اغفال می‌کرد. او توسط مأموران نیروی انتظامی اراک دستگیر شد. این مرد که الیاس نام دارد و دارای بنگاه معاملات ملکی است، به عنوان دعانویس، زنان مراجعه‌کننده را اغفال می‌کرد و به آنها می‌گفت که با این عمل، طلسم مشکلات زندگی‌شان برای همیشه شکسته خواهد شد!


در امارت جنیان!


پیر‌زن، چیزی را به عنوان طلسم، کف دست مرد قرار می‌دهد، حال و هوای اتاق، نگاه مرموز پیر‌زن و افکاری که از قبل با شنیدن شایعاتی درمورد قدرت خارق‌العاده پیر‌زن در ذهن مرد جوان شکل گرفته، هرگونه قدرت تفکر منطقی را از او سلب می‌کند. پیر‌زن شی فلزی را مرتباً جابه‌جا می‌کند و با دست دیگر، شی دیگری را شبیه آینه مقابل طلسم می‌گیرد و می‌کوشد از انعکاس طلسم در شیء آینه مانند، چیزی بفهمد. لحظاتی بعد، رنگ چهره‌اش تغییر می‌کند و واژگانی نامفهوم بر زبانش جاری می‌شود. مرد جوان، دیگر نمی‌تواند ترس خود را پنهان کند. پیر‌زن سپس کلیاتی درباره زندگی او می‌گوید که در نظر مرد عین حقیقت جلوه می‌کند. وقتی کار پایان می‌گیرد، مرد جوان سعی می‌کند چیزی در مورد پیر‌زن بفهمد. مثلاً درباره پیشینه او و اینکه چگونه می‌تواند جنیان را تحت امر خود در آورد. زن با گفتن یک جمله، دهان او را می‌بندد.


جنیان 20 سال تمام مرا دزدیده و به جزیره‌ای دور افتاده در انزلی برده بودند. از آنجا بود که با آنها رابطه پیدا کردم و ما توانستیم با یکدیگر کنار بیایم!


 صدای جن، روی نوار!


برای این که نشان دهد که واقعاً می‌تواند اجنه‌ها را احضار کند، صدا‌های نامفهومی را روی نوار کاست ضبط کرده و سپس دستگاه پخش صوت را به حالت روشن، درون چاله‌ای در یکی از اتاق‌های خانه قرار می‌داد. پس از آنکه صدا‌های وهم‌آور از ضبط صوت بخش می‌شد، او با پاسخ‌هایی به همان سیاق، اینگونه وانمود می‌کرد که با روح جرجیس«!» در تماس است، در حالی که هیچ یک از مراجعان به خود جرئت نمی‌داد که بپرسد مگر جرجیس جن بوده است؟!




شبکه اول تلویزیون فرانسه چندی پیش  فاش ساخت که سازمان جاسوسی آمریکا برای برنامه‌های خود از رمالان استفاده می‌کند! به علاوه، یک ساحره روسی، برنامه تلویزیونی مخصوص به خود را دارد و هزاران مشتری حاضرند هزاران روبل بپردازند تا او در جام جهان‌نمای خود بنگرد و آینده آنها را پیش‌بینی کند!




پدیده‌ای بین‌المللی


شبکه اول تلویزیون فرانسه چندی پیش  فاش ساخت که سازمان جاسوسی آمریکا برای برنامه‌های خود از رمالان استفاده می‌کند! به علاوه، یک ساحره روسی، برنامه تلویزیونی مخصوص به خود را دارد و هزاران مشتری حاضرند هزاران روبل بپردازند تا او در جام جهان‌نمای خود بنگرد و آینده آنها را پیش‌بینی کند!


خانم «آنجلیکا ایفی» ساحره‌ای است که مادر و مادر‌بزرگ او هم در کار جادوگری و طالع‌بینی دست داشته‌اند. وی هفته‌ای دو بار در تلویزیون مسکو ظاهر می‌شود و پخش همین برنامه، به افزایش مشتریان او می‌انجامد. خانم ایفی و خواهرانش در مرکز شهر مسکو، سالن مجللی را در اختیار دارند و چندین هزار روبل دستمزد می‌گیرند، خانم ایفی برای یک دقیقه مشورت 50 دلار آمریکا می‌گیرد و یک طلسم ساده را صد دلار پای مراجعان خود حساب می‌کند! خانم ایفی و خواهر‌انشان ادعا می‌کنند که می‌توانند اتفاقات بد را از ‌آینده فرد دور سازند و البته برای این کار نیز هزار دلار از افراد ساده‌لوح طلب می‌کنند!



فالگیری-رمالی-فال-


جویندگان طریقت شیطان!


کسانی که به انجام کار‌های به اصطلاح «جادوگری» و رواج آن می‌پردازند. گروهی شیاد هستند که به آنها «جویندگان طریقت شیطان» می‌گویند. آنها خود را برتر و دارای قدرت‌های ماورایی می‌دانند و مدعی هدایت گمراهان هستند!


خانه آنها، لجن زاری از افکار موهوم و مطرود است و دست اندرکارانشان راهیان دیار جهل هستند. این قبیل افراد که وجود آنها از سوی «شیطان» تسخیر شده است، مدعی هستند که یک واسطه ارتباطی میان مردم ساده‌‌لوح و ارواح شرور و اجنه هستند!


درمان بیماران روانی!


یکی دیگر از پدیده‌های رایج در جامعه ما، کتاب‌هایی است که در آن به خانواده بیماران روانی، ‌نوید بهبودی می‌دهد. این قبیل کتاب‌ها، توهمات گوناگون و تمایلات شیطانی خوانندگان را بر‌می‌انگیزد و این باور را ایجاد می‌کند که آنها با خواندن اینگونه مطالب، از قدرتی ماورایی برخوردار می‌شوند!


از آنجا که طالبان فراگیری علوم و مسائل «ماوراء‌الطبیعه» روز به روز افزایش می‌یابد و علاقمندان می‌خواهند که خود یک «جادوگر» شوند، بازار «دعانویس‌ها» «رمال»‌ها و «فالگیر»‌ها نیز به نوعی رونق می‌گیرد.




خانه آنها، لجن زاری از افکار موهوم و مطرود است و دست اندرکارانشان راهیان دیار جهل هستند. این قبیل افراد که وجود آنها از سوی «شیطان» تسخیر شده است، مدعی هستند که یک واسطه ارتباطی میان مردم ساده‌‌لوح و ارواح شرور و اجنه هستند!




آنچه گروهی را به قول «جادوگری» به عنوان زیر‌مجموعه‌ای از «پدیده‌های فراحسی» وا می‌دارد، اعتقاد داشتن به کار‌های عجیب و غریب رمالان در ذهن خود آگاه و ناخود‌آگاه آنان است. ذهن ناخودآگاه که از گذشته‌های دور با قصه‌های مادر‌بزرگ، در مورد جن، دیو و پری، عجین شده و کمتر کسی از این تأثیرات به دور مانده است.


برای پاکسازی ذهن ناخودآگاه باید به تفکیک هر یک از افکار‌مان بپردازیم که خود، سالیان سال وقت و زمان می‌طلبد، بنابراین بهترین راهکار مناسب در این زمینه، دور نگه داشتن ذهن، مخصوصاً ذهن افرادی است که به ثبات فکری نرسیده‌اند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:29 - 0 تشکر 528077

خواب خرگوشی مسئولان میراث!





روزی نیست که خبری از تخریب ابنیه تاریخی در سراسر کشور به گوشمان نخورد و پس از هر خبری تنها آه و حسرتی می‌ماند و روز بعد و تکرار تخریب هویت.




میراث فرهنگی-اثار باستانی

در غرقاب مدرنیته، که رسانه‌های غربی به دنبال القای مفاهیم فرهنگی خودشان به سایر کشورها هستند در این راه به پر رنگ کردن شاخصه‌های فرهنگی و بومی خود می‌پردازند، ما به جای پرداختن به مؤلفه های فرهنگی و بومی خودمان که از مهم‌ترین مصادیق آن میراث فرهنگی کشور است، با دست خود تیشه به ریشه بناهای تاریخی می‌زنیم. روزی نیست که خبری از تخریب ابنیه تاریخی در سراسر کشور به گوشمان نخورد و پس از هر خبری تنها آه و حسرتی می‌ماند و روز بعد و تکرار تخریب هویت. هیچ کس هم در این میان نیست که بخواهد فکری به حال درخت تکیده میراث فرهنگی کشور کند و انگار هر چیزی از این موضوع مهم‌تر است و همه به دنبال ندیدن و نشنیدن هستند. البته مشکل همیشه همین است، کسی که خودش را به خواب زده را نمی‌توان بیدار کرد.


خارج کردن 35 اثر تاریخی و جنگ زرگری میراث و دیوان


چندی پیش بود که خبر خروج 35 اثر تاریخی از فهرست آثار ملی کشور مطرح شد. داستان این است که آثار ثبت ملی که دارای مالکیت خصوصی هستند پس از مدتی از سوی صاحبانشان به همراه طرح شکایتی به دیوان عدالت اداری معرفی می‌شود و دیوان هم پس از مدت کوتاهی حکم بر خروج اثر مورد نظر از فهرست میراث فرهنگی می‌کند و تغییر کاربری آن می‌دهد و صاحب بنای مورد نظر می‌تواند تکه‌ای پازل فرهنگ ما را تخریب کند و برجی بر فراز آن بسازد. این اتفاق بارها و بارها افتاده و می‌افتد و در این میان میراث تقصیر را بر گردن دیوان و دیوان مقصر ماجرا را سازمان میراث فرهنگی می‌داند! مسئولان میراث فرهنگی می‌گویند، دیوان عدالت اداری در رای خروج آثار تاریخی از فهرست آثار ثبت‌شده ملی به حکمی قدیمی استناد می‌کند. به این معنا که فقهای شورای نگهبان در سال 1362 درباره موضوع خاصی اظهار نظر كردند و در حال حاضر دیوان عدالت اداری این مورد خاص را به همه پرونده‌های دیگر میراث فرهنگی تعمیم می‏دهد و از طریق این تعمیم غیرمرتبء به راحتی آثار را از ثبت ملی خارج می‌کند، در حالی که فقهای شورای نگهبان در سال 75 خروج آثار تاریخی از فهرست میراث ملی را جایز اعلام نكردند.




آنچه از اظهارات رئیس دیوان بر می‌آید این است که اصلاً سازمان میراث فرهنگی از ابتدا نباید آثاری که مالکیت خصوصی دارد ثبت ملی می‌کرد و مالکان این ابنیه باید بتوانند به راحتی بناهای تاریخ کشور را تخریب و تبدیل به مراکز تجاری کنند




 البته دیوان عدالت اداری نیز در برابر این اظهارات ساکت ننشسته و به راحتی توپ را به زمین سازمان میراث پاس داده است. رئیس این دیوان، سازمان میراث فرهنگی را مسئول حفظ آثاری که جنبه مالکیت عمومی دارد می‌داند و می‌گوید که دیوان عدالت اداری نمی‌تواند مردم را از مالکیتی که حق قانونی و شرعی آن‌ها است، محروم کند. آنچه از اظهارات رئیس دیوان بر می‌آید این است که اصلاً سازمان میراث فرهنگی از ابتدا نباید آثاری که مالکیت خصوصی دارد ثبت ملی می‌کرد و مالکان این ابنیه باید بتوانند به راحتی بناهای تاریخ کشور را تخریب و تبدیل به مراکز تجاری کنند. ادعاهای دیوان عدالت اداری در حالی صورت می‌گیرد که سازمان میراث فرهنگی، احکام این دیوان مبنی بر خروج بناهای تاریخی از فهرست آثار ملی را غیر قانونی می‌داند. به اعتقاد مسئولان میراث فرهنگی، بنابر قانون سال 75 که به تایید شورای نگهبان هم رسیده، برای تخریب کنندگان آثار تاریخی، مجازات تعیین شده است و دیوان عدالت اداری باید تاوان تخریب ابنیه تاریخی و هویتی کشور را بدهد. در این میان معلوم نیست وظیفه صندوق حفظ و احیا و بهره برداری بناها و اماكن تاریخی فرهنگی که به منظور اعطای مجوز كاربری و بهره برداری متناسب از بناها و اماکن تاریخی قابل احیا با استفاده از سرمایه گذاری خصوصی داخلی و خارجی ایجاد شده است، چیست؟


خواب خرگوشی مسئولان میراث!


میراث فرهنگی-اثار باستانی

علاوه بر این، به استناد ماده 14 آیین نامه مدیریت، ساماندهی، نظارت و حمایت از مالکان و دارندگان اموال تاریخی و فرهنگ منقول سال 84 ، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری موظف به ارائه خدمات كارشناسی، فنی و علمی لازم برای حفاظت از آثار متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی خصوصی شده است و اقدامات مرمتی و حفاظتی که به تشخیص ضروری باید هزینه دولت انجام شود. اما معلوم نیست این قوانین تا کی باید در پستوهای نهادهای مسئول خاک بخورند و به عرصه‌های اجرایی قدم نگذارند و خواب خرگوشی مسئولین و دست اندرکاران میراث فرهنگی، تا کی قرار است ادامه پیدا کند.


اصل بر گردن نگرفتن است!


متأسفانه داستان تخریب گسترده میراث فرهنگی کشور ما، مانند بسیاری از مصیبت‌های فراگیر، مسئولی ندارد. به قول ناپلئون شکست همیشه یتیم است و هیچ کسی مسئولیت آن را بر عهده نمی‌گیرد. البته بگذریم از این که خروج آثار باستانی از فهرست آثار ملی که برای مردم کشور و فرهنگ بومی ما شکست محسوب می‌شوند، برای عده‌ای که ثروت‌های کلانی از این راه به جیب می‌زنند پیروزی بزرگی است. افرادی که به تنها چیزی که نمی‌اندیشند، فرهنگ ایرانی و اسلامی و ابنیه تاریخی و هویتی ما است. برای آن‌ها مهم جیبشان است که هر روز پر تر از دیروز می‌شود و در این بین هویت و تاریخ چه اهمیتی می‌تواند داشته باشد؟!




به اعتقاد مسئولان میراث فرهنگی، بنابر قانون سال 75 که به تایید شورای نگهبان هم رسیده، برای تخریب کنندگان آثار تاریخی، مجازات تعیین شده است و دیوان عدالت اداری باید تاوان تخریب ابنیه تاریخی و هویتی کشور را بدهد




کسی به فکر میراث نیست


وقتی لحظه‌ای به یاد شهرهای فردا می‌افتیم، شهرهایی که در آن‌ها اثری از هویت تاریخی گذشته و معماری‌های سنتی نیست، رعشه بر انداممان می‌نشیند. چقدر زندگی سرد می‌شود وقتی اندک بازمانده معماری گذشته از چهره شهرهایمان پاک شود و هر چه چشم کار می‌کند، بشود آپارتمان و برج و معماری سرد و بی روح مدرن امپراطوری شهرها شود. آن روز زیاد دور نیست، زمانی که کودکانمان هیچ خانه قدیمی در شهر نبینند و فکر کنند از ابتدای دنیا آپارتمان بوده که مردم در آن زندگی می‌کردند. در میان دعواهای زرگری نهادهای مسئول و پر کردن جیب‌ها، تنها چیزی که آه از نهاد هر انسان با وجدانی در می‌آورد، زوال ساختمان‌هایی است که روزگاری پر از عطر اقاقیا های بود که در ازدحام برج‌های بی برگشت گم شد.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:30 - 0 تشکر 528078


مرگ خاموش در انتظار زنان سیگاری





سیگار روزانه جان 200 ایرانی را می‌گیرد. با این همه هر روز بازهم 10 میلیون نفر، 4 میلیارد تومان را دود می‌كنند تا كشور هر روز به اندازه سقوط یك هواپیما تلفات بدهد اما آمارها می‌گویند كه مرگ خاموش این بار گریبان زنان ایرانی را گرفته است.


سیگار-زنان سیگاری

یافته‌های تحقیقات پژوهشگران نشان می‌دهد كه پای زنانی كه روزی لب به سیگار نمی‌زدند نیز به جرگه سیگاری‌ها باز شده است. زنانی هم هستند كه گاهگاهی برای تفریح قلیان می‌كشند.


به گفته وزیر بهداشت استعمال سیگار و قلیان در بین زنان و دختران ایرانی روندی رو به افزایش را در پیش گرفته است. مرضیه وحید دستجردی گفته است: «شمار زنان مصرف كننده مواد دخانی در سال 83 ، 8/0 درصد بود و هم‌اكنون بیش از یك درصد است. به این ترتیب و با این روند و قطعا در آینده تعداد زنان مصرف كننده مواد دخانی بیشتر می‌شود.» وزیر بهداشت عوارض قلیان را خطرناكتر از سیگار دانسته و از آن به عنوان پدیده شومی یاد كرده است: «اگر كسی یك بار قلیان مصرف كند، معادل 40 تا 80 نخ سیگار، دود استنشاق كرده و این در حالی است كه افراد در معرض دود قلیان هم معادل 4 تا 7 نخ سیگار دود وارد ریه‌هایشان شده است. از این پس چطور می‌توانیم از زنان مصرف كننده مواد دخانی انتظار داشته باشیم تا با استعمال دخانیات همسران و فرزندانشان مبارزه كنند.»


اگرچه آمارهای بین‌المللی می‌گویند كه دخانیات می‌تواند به مرگ یك میلیارد انسان در قرن حاضر منجر شود اما هر ساله اعداد و ارقام نشان از سیگاری شدن افراد بیشتری دارند. دستجردی با بیان اینكه در دنیا یك میلیارد نفر سیگار و تنباكو استفاده می‌كنند كه 20 درصد آنان زنان هستند، ‌مصرف سیگار و تنباكو برای زنان ایرانی را زنگ خطری بزرگ برای آینده دانسته و گفته است: «باید با مصرف دخانیات در دانشگاه‌ها هم مبارزه شود كه متاسفانه شاهد استعمال دخانیات در میان دانشجویان دختر هستیم.»




«شمار زنان مصرف كننده مواد دخانی در سال 83، 8/0درصد بود و هم‌اكنون بیش از یك درصد است. به این ترتیب و با این روند و قطعا در آینده تعداد زنان مصرف كننده مواد دخانی بیشتر می‌شود.»




وزیر بهداشت سال گذشته نیز در آستانه هفته مبارزه با دخانیات نسبت به افزایش تعداد دانشجویان دختر كه به استعمال سیگار روی آورده‌اند، هشدار داده بود چرا كه بر اساس شیوه‌نامه انضباطی دانشجویان سیگاری از تحصیل محروم می‌شوند. او با بیان اینكه افراد سیگاری در وزارت بهداشت استخدام نمی‌شوند گفت: «دانشجویان پزشكی كه استعمال دخانیات داشته باشند از ادامه تحصیل محروم می‌شوند.»


آمارها واقعی نیستند


از هر 10 نفر سیگاری، 8 نفر در كشورهای در حال توسعه مانند ایران زندگی می‌كنند و در هر دو و نیم ثانیه یك مرگ خاموش به دلیل سیگار اتفاق می‌افتد. اما چند درصد این قربانیان را زنان تشكیل می‌دهند؟


سیگار-زنان سیگاری

دكتر محمدعلی زكریایی، جامعه‌شناس و كارشناس مسائل اجتماعی اما آمارهای اعلام شده در باره مصرف سیگار و تنباكو توسط زنان و دختران ایرانی را واقعی نمی‌داند. او در گفت و گو با تهران امروز می‌گوید: «یكی از مشكلاتی كه همیشه در زمینه ارائه آمار در مسائل اجتماعی داشتیم انتخاب روش و شیوه شناسی بوده است. به نظر می‌رسد در مواردی مانند مصرف سیگار و الكل، همچنین سوء مصرف مواد مخدر آمارها دقیق نیستند. حالا یا انتخاب نمونه‌ها به دقت انجام نمی‌شود، بنابراین نمی‌توان نتایج را به همه جامعه تعمیم داد یا به دلیل هنجارهای عرفی جامعه، سیگاری‌ها و به وی‍ژه زنان از اعلام سیگاری بودنشان اكراه دارند.»


این آسیب‌شناس معتقد است كه وقتی نام زنان در مسئله‌های اجتماعی به میان می‌آید جامعه حساس‌تر می‌شود. او ادامه می‌دهد:«مردم همیشه زنان را از اقشار كمتر آسیب پذیر تلقی می‌كنند و این حساسیت به همین دلیل است اما امروز زنان و دختران سیگاری خصوصا در طبقه متوسط اعم از شاغلان، دانشجویان و حتی زنان خانه دار دیده می‌شوند. این افراد میل به مصرف سیگار دارند و با هشدار و تشریح مضرات نمی‌توانیم جلوی آن‌ها را بگیریم. چنانكه هیچ‌كس به خوبی یك پزشك نمی‌داند كه مواد دخانی چه ضرری دارد اما تعداد پزشكان سیگاری كم نیست. باید پیش از این فرهنگ‌سازی انجام می‌شد. به نظر می‌رسد كه برای پیشگیری برنامه‌های مدونی وجود ندارد. دستگاه‌های مسئول باید در این زمینه به آسیب‌شناسی بپردازند و آن را كنترل كنند.»


دكتر زكریایی علل افزایش مواد دخانی در بین زنان را اینگونه تشریح می‌كند:«دلایل افراد برای سیگاری شدن می‌تواند درونی و فردی باشد اما علل سیگاری شدن زنان به محیط بستگی دارد. خیلی چیزها می‌تواند زیرمجموعه علت باشد. تغییرات شغلی، تحركات جغرافیایی، دوستان، دیدن فیلم و...»




دستجردی با بیان اینكه در دنیا یك میلیارد نفر سیگار و تنباكو استفاده می‌كنند كه 20 درصد آنان زنان هستند، ‌مصرف سیگار و تنباكو برای زنان ایرانی را زنگ خطری بزرگ برای آینده دانسته و گفته است: «باید با مصرف دخانیات در دانشگاه‌ها هم مبارزه شود كه متاسفانه شاهد استعمال دخانیات در میان دانشجویان دختر هستیم.




او كلید گمشده این قفل را در دست مسئولان می‌بیند و می‌گوید:«باید بپذیریم كه در طبقه متوسط جامعه نگرش‌ها و تلقی‌ها تغییر كرده است. مسئولان باید بدانند كه فرهنگ‌سازی از طریق روش‌های قدیمی دیگر جواب نمی‌دهد. بهترین راه آموزش غیرمستقیم است كه متاسفانه در این زمینه خلأ بزرگی احساس می‌شود.»


زنان تحصیلكرده سه برابر زنان دیگر سیگار می‌كشند


پیش از این نیز عضو كمیته كشوری كنترل دخانیات با اشاره به تحقیقات انجام شده در كشور اعلام كرده بود كه شیوع استعمال سیگار در بین زنان تحصیلكرده، سه برابر جمعیت عمومی مصرف كننده دخانیات است.


دكتر حسن آذری پور به مهر گفته بود:«بر اساس آمارهای موجود میزان دانشجویان و پزشكان زن سیگاری 7/ 4 درصد است كه نسبت به نرم جامعه زیاد است.»


یافته‌های تحقیق دیگری كه جمعیت نمونه آماری آن را دانشجویان رشته‌های پزشكی و غیر پزشكی دانشگاه‌های شهر تهران تشكیل داده نیز نشان می‌دهد كه 5 درصد دانشجویان دختر سیگاری بوده‌اند اما دانشجویان مرد در مقایسه با تعداد پزشكان مرد سیگاری بیشتر و نزدیك به 25 درصد بوده‌اند.



سیگار-زنان سیگاری

هزینه 750میلیارد تومانی برای سیگار



ایرانی‌ها، سالانه یك هزار و750 میلیارد تومان مواد دخانی دود می‌كنند كه دو برابر این میزان معادل دو هزار و 540 میلیارد تومان صرف هزینه‌‌های درمانی عوارض و بیماری‌های ناشی از استعمال دخانیات می‌شود. مواد دخانی از مهم‌ترین علل مرگ ومیر در دنیاست و 80 درصد ابتلا به سرطان ریه، 30 درصد بیماری‌های قلبی و 50 درصد از بیماری‌های تنفسی به علت استعمال دخانیات است. اما روند افزایش سیگاری شدن زنان نشان می‌دهد كه از این پس زنان سیگاری نیز سهمی از ابتلا به این بیماری‌ها خواهند داشت.


شراره صدری نائینی پزشك متخصص زنان و زایمان درباره خطرات ناشی از استعمال مواد دخانی برای زنان به تهران امروز می‌گوید: «به دلیل وجود نیكوتین به عنوان یك ماده سمی در این مواد، احتمال ابتلا به انواع سرطان‌های مجاری تنفسی و گوارشی مانند سرطان حلق، سرطان حنجره،‌ سرطان نای و سرطان ریه در افراد سیگاری تا 10 برابر افزایش می‌یابد.»


دكتر صدری در ادامه با اشاره به توانایی باروری زنان و احتمال انتقال نیكوتین به جنین می‌گوید: «وجود نیكوتین در بدن مادر به عنوان یك ناهنجاری برای جنین محسوب می‌شود. این خطر حتی برای جنین مادرانی كه در معرض دود سیگار دیگران هم قرار دارند وجود دارد. استنشاق دود سیگار چه به طور مستقیم و چه غیر مستقیم سبب ناهنجاری‌های رفتاری در جنین، اختلال رشد جنین و اختلالات تكاملی می‌شود.»


این متخصص زنان و زایمان ادامه می‌دهد: «افزایش آمار بستری جنین در بدو تولد نیز به دلیل انواع ناهنجاری‌ها ناشی از عوارض سیگاری بودن مادر است. حتی ممكن است این ناهنجاری‌ها مرگ آور باشد.»

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:30 - 0 تشکر 528079

وسایل جنسی، تحویل در محل!





چندی پیش معاون داروی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت با غیرقانونی شمردن فروش آدامس‌های محرك جنسی در داروخانه‌ها از مردم خواست که در صورت مشاهده چنین مواردی، مراتب امر را به مراجع مربوط گزارش كنند. این در حالی است که فروش مکمل‌های جنسی چندی است جایگاه ویژه ه ای در تبلیغات رسانه‌ای پیدا کرده است.





محرک جنسی


داروخانه‌هایی پر از ابزار آلات جنسی


با نگاهی به داروخانه‌های سطح شهر متوجه می‌شویم که بیش از آنکه دارو در آن پیدا شود، ابزار آلات جنسی وجود دارد. از در داروخانه گرفته تا دخل و شیشه‌ها، همه جا پر است از وسایلی که مربوط به روابط جنسی است و به نوعی دیگر قبح وجود این ادوات در ملاء عام ریخته شده است. حجم وسیع این داروها و مکمل جنسی در داروخانه‌ها، هر بیننده‌ای را به این موضوع وا می‌دارد که اگر اسم داروخانه با اسم مرتبط‌تری با واقعیت موجود مطابقت داشته باشد، بهتر می‌تواند شرح ماوقع دهد!


وسایل جنسی و تحویل در محل!


امروزه دیگر هر سایتی را که باز می‌کنید با هجمه ای از تبلیغات جنسی روبرو می‌شوی. از شکلات و آدامس محرک گرفته تا دستبندها و انگشترهای جذب جنسی. جالب است که غالب این ادوات جنسی امکان خرید اینترنتی دارند و با ارائه آدرس، وسیله مورد نظر را در محل تحویل می‌دهند.


شکلات‌های جنسی


ماجرای آدامس‌های جنسی البته پیشینه‌ای مربوط به شکلات‌های جنسی هم داشت. شکلات‌هایی که در سایت‌های مختلف با عنوان عاملی برای افزایش میل جنسی معرفی شده است و با قیمت‌هایی گاه نازل در اختیار جوانان قرار می‌گیرد. شکلات‌هایی که در معرفی آن‌ها آمده است که بعد از مصرف سردمزاجی و ناتوانی جنسی را برطرف می‌کند و با تحریک امیال جنسی باعث جذب جنس مخالف هم می‌شود!




زمانی که اولویت‌هایی به مسائل جنسی داده شود، مفاهیم انسانی چون مسئولیت و وفاداری کمرنگ می‌شود که غربی‌ها به دنبال همین موضوع هستند تا از این طریق اصلی‌ترین بنیان اجتماع را در کشورهای هدف، تخریب کنند




دستبند و انگشترهای افزایش میل جنسی و فراگیری فرهنگ پور نو گرافی


از تبلیغات جنسی دیگری که در سایت‌های اینترنتی بسیار به چشم می‌خورد دستبندها و انگشترهایی است که باعث تحریک و جذب جنس مخالف می‌شود. در تبلیغات این دستبندها و انگشترهای جنسی که دو طرح مردانه و زنانه هم دارد، مطرح شده است که همانند یک دستگاه بیسیم عمل می‌کند و هنگام پیدا کردن مکمل جنسی خود، پالس‌های عشقی در این باره ایجاد کرده و از این طریق جنس مخالف را به سمت فرد جذب می‌کند.



محرک جنسی


پر رنگ کردن مفاهیم جنسی؛ حربه‌ای غربی


تبلیغات گسترده جنسی به این دلیل از سوی کشورهای غربی به کشور ما تحمیل می‌شود که جهان غرب با پر رنگ کردن مسائل جنسی و پور نو گرافی در اذهان عمومی سایر کشورها به خصوص کشورهای اسلامی و ایران، به دنبال بسته نگاه داشتن تفکرات انسانی در این کشورها است. صاحبان رسانه با مهم جلوه دادن مسائل جنسی و تمرکز مؤلفه‌های آن، همچنین به دنبال سست کردن پایه‌های بنیان خانواده در این کشورها است. زمانی که اولویت‌هایی به مسائل جنسی داده شود، مفاهیم انسانی چون مسئولیت و وفاداری کمرنگ می‌شود که غربی‌ها به دنبال همین موضوع هستند تا از این طریق اصلی‌ترین بنیان اجتماع را در کشورهای هدف، تخریب کنند.


انگار تنها دغدغه مردم مسائل جنسی است


یکی از ابزارهای کشورهای غربی برای بسط و گسترش باورهای منحط خود، رسانه‌ها از جمله شبکه‌های ماهواره‌ای است. شبکه‌هایی که مانند قارچ‌های سمی در حال افزایش هستند و هر روز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. رشد چشمگیر شبکه‌های فارسی زبان ماهواره‌ای طی سال‌های اخیر از جمله نشانه‌های توجه ویژه غرب به مخاطبان فارسی زبان است.




تبلیغات ادوات محرک جنسی فروش و ارائه آن حتی در محل! نشان می‌دهد که خرید و فروش این وسایل به راحتی و بدون ایجاد ممنوعیت و محدودیتی در سطح شهر انجام می‌شود




سرفصل برنامه‌های این شبکه‌ها، پرداختن به مسائل جنسی به صورت مستقیم و غیر مستقیم است و فیلم‌ها و کلیپ‌های پخش شده از آن‌ها سرشار از مؤلفه‌های پور نو گرافی است. آگهی‌های بازرگانی این شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان، غالباً به معرفی ابزار آلات افزایش میل و توان جنسی می‌پردازد. قشر عظیمی از جمعیت کشور ما را جوانان در سن ازدواج تشکیل می‌دهد، که صاحبان این شبکه‌ها با تکرار ممتد مفاهیم جنسی به دنبال تحریک این جمعیت جوان هستند. جوانان نیز به اقتضای سنشان با کوچک‌ترین عاملی ممکن است تحریک شوند و به سمت رفتارهای غیر اخلاقی کشیده شوند. در واقع مسئولان این شبکه‌ها از این طریق به دنبال خدشه دار کردن باورهای اعتقادی و بومی مردم هستند.



محرک جنسی


محرک‌های جنسی به راحتی در دسترس مردم است


تبلیغات ادوات محرک جنسی فروش و ارائه آن حتی در محل! نشان می‌دهد که خرید و فروش این وسایل به راحتی و بدون ایجاد ممنوعیت و محدودیتی در سطح شهر انجام می‌شود و اظهارات معاون داروی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت مبنی بر اینکه هیچ داروخانه‌ای حق فروش آدامس‌های محرك جنسی را ندارد در حالی صورت می‌گیرد که آدامس‌ها و شکلات‌های محرک جنسی مدت‌ زیادی است در هر سوپر مارکتی موجود است و به راحتی در اختیار مراجعان قرار می‌گیرد!


اطلاع رسانی صحیح مردم را آگاه می‌کند


با توجه به اینکه کشور ما از هر سو با سیل عوامل تحریک کننده از برنامه‌های ماهواره‌ای گرفته تا ابزارآلات مختلف جنسی روبرو است، صدا و سیما و رسانه‌ها باید با اطلاع رسانی صحیح و به موقع خانواده‌ها را از وجود و عوارض استفاده از چنین وسایلی آگاه سازند. از سوی دیگر رسانه‌های داخلی چه در عرصه اینترنت و چه در عرصه شبکه‌های تلویزیونی باید سعی کنند با تهیه برنامه‌ای جذاب، توجه جوانان را به خود جلب کنند تا جوانان در فقر برنامه‌های فاخر و جذاب به سمت رسانه‌های غرب و پیامدهای نابود کننده آن‌ها کشیده نشوند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:30 - 0 تشکر 528080

همدلی را صدا کنید



در این ایام بابرکت ماه میهمانی خدا که هر روزه مردم شریف، خود را با روزه مقاوم می‌سازند تا به گنج صبر و تحمل دست یافته و از طرفی محسوس‌تر به یاد محرومان و نیازمندان باشند، شاهد تصاویر دل‌خراش و دردناکی هستیم که توسط رسانه‌ها به قلب انسان‌های آزاده جهان مخابره می‌گردد.




سومالی

هر چند وقت یک‌بار بنا بر رویدادهای متعددی همچون بلایای طبیعی به مانند سیل و زلزله و خشکسالی و... که در نقاط مختلف دنیا به وقوع می‌پیوندد و دنیا ناگزیر در رویارویی با این پدیده‌های الهی است، شاهد آنیم که در کشور پهناورمان صندوق‌های زیادی برای جمع آوری کمک در جامعه خودنمایی می‌کنند و وجود این صندوق ها نشان از فرهنگ هم نوع دوستی مردم شریف ایران است تا دستان سخاوت مردم شریف ایران کیلومترها آن طرف تر دستان نیازمندان و آسیب دیدگان از این بلایا را به حکم انسانیت بفشرد.


در این ایام بابرکت ماه میهمانی خدا که هر روزه مردم شریف، خود را با روزه مقاوم می‌سازند تا به گنج صبر و تحمل دست یافته و از طرفی محسوس‌تر به یاد محرومان و نیازمندان باشند، شاهد تصاویر دل‌خراش و دردناکی هستیم که توسط رسانه‌ها به قلب انسان‌های آزاده جهان مخابره می‌گردد. 


در این بازار معامله‌ی باخدا که تاریخ گواه است همواره جامعه‌ی ایرانی روسفیدتر از گذشته سربلند بیرون آمده و منادی صلح و آرامش بوده است برخی از هم میهنان سوالاتی به ذهنشان خطور می نماید واین سوالات در جامعه شنیده می شود که : چرا مردم به کمک این آسیب دیدگان بشتابند در صورتی که سازمان‌ها و نهادهای حکومتی مأمور به انجام وظیفه‌اند؟ و سوال دیگر آنکه با وجود نیازمندان جامعه‌ی خود چرا به تکاپوی کمک به انسان‌های غیر هم وطن در کیلومترها آن طرف تر بیافتیم؟




تکاپوی یک انسان برای کمک به انسان دیگر جدای از اینکه لذت غیر قابل وصفی برای وی خواهد داشت از طرفی پایه‌های عاطفی و انسانی جامعه را تقویت کرده و اجتماعی لبریز از محبت و هم دوستی به وجود می‌آورد




رو به فطرت انسانی این عزیزان می‌نشینم و مطالبی را مطرح می‌کنم و امیدوارم این عزیزان نیز به تأمل بنشینند. به امید رویش هر چه بیشترعواطف زیبنده ی انسانی در جامعه ، نظرتان را معطوف می کنم به این آیه شریفه:


خداوند متعال در آیه سوم سوره بقره می‌فرمایند: الَّذِینَ یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ وَیُقِیمُونَ الصَّلاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُونَ / آنان که به غیب ایمان می‌آورند و نماز می‌گزارند، و از آنچه روزیشان، داده‌ایم انفاق می‌کنند. خداوند متعال مشخصه‌ی متقین را طبق این آیه شریف از قرآن اولاً ایمان به غیب می‌داند در حالی که امروزه شاهد آن هستیم که بی شماری از انسان‌های دنیا فقط و فقط توسط حواس پنج‌گانه خود چون چشایی و بویایی و لامسه و بینایی و شنوایی به دنیا می نگردند و در عالم محسوسات زندگی می‌کنند در حالی که کتاب آسمانی نظر انسان‌ها را به عالم غیب متوجه می‌کند – در وهله‌ی اول این نگرشی است از جهان بینی که قرآن به فرد مسلمان در این آیه یادآور شده است.


سومالی

در ادامه آیه اشاره به برپایی نماز شده که می‌شود گفت به اصل خودسازی توجه شده و در نهایت انفاق را مشخصه‌ی انسان متقی می‌داند که به اصل جامعه سازی وتوجه براجتماع سخن به میان می آورد.


در این مقاله با توجه به موضوع بحث به اصل سوم این آیه همان موضوع انفاق برمی گردیم. انفاق نوعی رابطه‌ی انسانی و عاطفی شخص است با جامعه‌ایی که در آن زندگی می کند و هر انسان اندیشمندی بر این موضوع واقف است که رابطه‌ی عاطفی را با پول و مادیات نمی‌توان جایگزین نمود. فی المثل امروزه شما برای تربیت فرزندانتان دست به جیب نمی‌شوید تا آنها را به مهدهای کودک، مدارس و...بفرستید تا باری از دوش برداشته وصرفاً تربیت بچه ها را وظیفه‌ی این سازمان‌ها و نهادها و... بدانید . مطمئنآ این باور نیست که این امر خطیر را کاملاً به دوش سازمان‌های دولتی بیاندازید. در کشورهای پیشرفته‌ای همچون ژاپن می‌بینیم که خانواده‌ها اعتقاد زیادی به مهدهای کودک ندارند و بیشتر ترجیح می‌دهند خود برای تربیت کودکانشان دست به کار شوند.حال چطور می شود که امر خطیرانسانی ای همچون کمک رسانی به هم نوع را صرفا وظیفه ی سازمان های دولتی وحکومتی بدانیم؟ تکاپوی یک انسان برای کمک به انسان دیگر جدای از اینکه لذت غیر قابل وصفی برای وی خواهد داشت از طرفی پایه‌های عاطفی و انسانی جامعه را تقویت کرده و اجتماعی لبریز از محبت و هم دوستی به وجود می‌آورد.




وقتی انسان آزاده و با فطرت پاک انسانی‌اش تصاویر دل خراشی از انسان‌های بی شماری را می‌بیند که تنها به دلیل گرسنگی جان می‌بازند و در نگاهی جامعه‌تر نسلی انسانی از بین می‌رود یقیناً به این اولویت می‌رسد تا آستین بالا زده و اندازه‌ی توان و تلاش خود فعالیت انسانی را آغاز نماید. به لطف حق این شروع عاطفی قدمی بزرگ است در پدیدآوردن دنیای با ارزش انسانی




این در حالی است که در عصر حاضرشنیده می شود جهان را دهکده‌ای می‌دانند کوچک با ارتباطات گسترده حال جای این سوال است که چگونه می شود که شاهد از بین رفتن انسان های زیادی باشیم که دسترسی به ابتدایی ترین نیاز بشر که همانا غذا می باشد برایشان میسر نیست؟ حال این بحث در جای خود بماند که می‌شود با جلوگیری از اسراف‌های زیادی که تک تک آدم‌ها در زندگی دارند، انبارهایی بزرگ برای کمک رسانی به انسان‌های نیازمند بر پا کرد. اگر انسان اسراف را تعطیل و همدلی را صدا می کرد و خود را جای هم نوع خود می‌گذاشت که در چند ثانیه تمام زندگی‌شان، اموالشان، فرزندانشان و... بر اثر یک بلای طبیعی به باد می‌رفت، یقیناً  دست کمک به سوی عواطف انسانی دراز می‌کرد تا دست نیاز به سوی سازمان‌های دولتی حکومتی جهان دراز نماید.


واما در پاسخ به سوال دوم : با وجود نیازمندان جامعه‌ی خود چرا به تکاپوی کمک به انسان‌های غیر هم وطن در کیلومترها آن طرف تر بیافتیم؟


سومالی

باید این اصل را یادآور شویم که در برنامه ریزی های زندگی، اولویت بندی مسئله ی مهم و قابل توجهی است. شب قبل از اینکه به خواب رویم لیست کارهای روزانه‌ی خود را می‌نویسیم این کارها را با اعداد مشخص می‌کنیم تا با اولویت بندی کارها از زمان و امکانات موجود به نحوه احسن استفاده نماییم.


عاقلانه می نماید اولویتی که بنا برحوادث و بلایای طبیعی در نقاط مختلف دنیا رخ می دهد ، جوامع در بحث امداد رسانی پیش قدم شوند. وقتی انسان آزاده و با فطرت پاک انسانی‌اش تصاویر دل خراشی از انسان‌های بی شماری را می‌بیند که تنها به دلیل گرسنگی جان می‌بازند و در نگاهی جامعه‌تر نسلی انسانی از بین می‌رود یقیناً به این اولویت می‌رسد تا آستین بالا زده و اندازه‌ی توان و تلاش خود فعالیت انسانی را آغاز نماید. به لطف حق این شروع عاطفی قدمی بزرگ است در پدیدآوردن دنیای با ارزش انسانی.


در آخر نظر شما هم‌وطن گرامی‌ام را به این نکته از آیه‌ی شریفه جلب می‌نمایم که خداوند متعال در مورد انفاق بیان نفرموده که با مال و مادیات انفاق کنید بلکه دایره‌ی این اصل عاطفی را بسیار فراتر و وسیع تر دیده و انسان را دعوت به انفاق از روزی خود کرده است. خواه این روزی انسان، مادی باشد یا معنوی.


لذا هر کسی در هر جایگاهی می تواند اقدامی از جنس کمک داشته باشد .


به عنوان یک گرافیست می توانید پوستری برای کمک به این نیازمندان طراحی کنید.


به عنوان نویسنده می توانید از همنوعان دعوت کنید تا به این افراد بیشتر فکر کنند.


به عنوان سرپرست خانواده می توانید خانواده تان را تشویق کنید تا از پس انداز خود انفاق کنند و.... شما چه نظری دارید ؟


در راه خدا انفاق کنیم

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 2:30 - 0 تشکر 528081


مردان هوسباز، زنان قربانی







دولت بریتانیا در اقدامی غیر منتظره تصمیم گرفت تا در مواقع اضطراری شبکه‌ های اجتماعی یا شناسه‌ ی برخی کاربران مسدود نموده و در صورت ادامه ی روند شورش شبکه ی تلفن همراه را نیز قطع نماید . این اقدام مصداق روشن نقض آزادی بیان است.


زنان خیابانی

در پی دستگیری بالغ بر دو هزار زن خیابانی و بررسی وضعیت آنها، مشخص گردیده 600 نفر از آنها روسپی‌گری را به عنوان شغل خود انتخاب كرده‌اند و 1400 نفرشان از طریق شبكه‌های مجازی به این دام افتاده و اقدام به ارتباط‌گیری با مردان هوسران می‌كرده‌اند.


به گزارش ندای انقلاب این درحالی است كه بر اساس آمارهای موجود، هم‌اكنون بالغ بر 5/1 میلیون نفر زن بیوه و مطلقه در كشور وجود دارد و روزانه نیز 160 نفر به این آمار اضافه می‌شود. از سوی دیگر حدود پنج میلیون نفر دختر نیز وجود دارند كه هنوز ازدواج نكرده‌اند. نكته درخود توجه اینكه  فاصله بین سن بلوغ و ازدواج در كشور به شدت بالا رفته است، به طوری كه بین سن بلوغ با ازدواج دختران 18 سال و پسران 15 سال فاصله افتاده است.


خبر دیگری در این زمینه حاكی است قبل از اجرای طرح جدید نیروی نتظامی تحت عنوان «امنیت اخلاقی» برای برخورد با پدیده بحجابی و بدپوششی در كشور، طی یك دوره یكماهه تعدادی از زنان و دختران بدحجاب دستگیر شدند كه وضعیت آنها در ابعاد مختلف بدین شرح است: 1- از نظر گروه سنی بالغ بر 78.9 درصد از یادشدگان زیر 15 سال. 9.46 درصد آنها بین 16 تا 20 سال، 5.31 درصدشان بین 21 تا 25 سال و 8.13 درصدشان 26 تا 30 سال سن داشته‌اند.


2- به لحاظ وضعیت تاهل بالغ بر 6/84 درصد از یادشدگان مجرد، 1/13 درصد از آنها متاهل و 2.3 درصدشان مطلقه بوده‌اند.




زمانی عرضه چنین پدیده‌ای صورت می‌گیرد که به دلیل زیاده‌خواهی، تنوع‌طلبی و هوسرانی تقاضایی وجود داشته باشد. در این بازار عرضه و تقاضا، نقش مردان بسیار خطرناک‌تر، سودجویانه‌تر و هوسبازانه‌تر بوده و زنان اصلی‌ترین قربانی این مسائل هستند




3- از نظر میزان تحصیلات بالغ بر 9/46 درصد از یادشدگان دارات تحصیلات متوسطه و دیپلم،‌ 7/27 درصد آنها فوق دیپلم و لیسانس و 4.25 درصدشان بالاتر از لیسانس بوده‌اند.


4- بله لحاظ داشتن شغل بالغ بر 4/25 درصد از یادشدگان محصل، 3/19 درصد از آنها دانشجو، 4.15 درصدشان دارای شغل آزاد، 5 درصد كارمند بخش خصوصی، 5.11 درصدشان خانه‌دار و 17 درصدكارگر یا بیكار بوده‌اند.


5- از نظر نحوه زندگی بالغ بر 5/38 درصد از یادشدگان با والدینشان و 17,7 درصد از آنها با یكی از والدینشان زندگی می‌كنند و 44,88 درصدشان از پاسخ‌گویی به این سوال خودداری كرده‌اند.


زنان خیابانی

6- به لحاظ سابقه دستگیری بالغ بر 87 درصد از یادشدگان سابقه دستگیری نداشته اند، 5.7 درصد از آنها برای بار دوم دستگیر شده‌اند و 5.5 درصدشان از پاسخ‌گویی به این سوال خودداری كرده‌اند.



به دنبال مقصر


1-مردان هوسران


معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی برخلاف نظر آسیب‌شناسان که معتقدند زنان خیابانی در درجه اول قربانی نیاز مالی، مشکلات و مسائل اقتصادی خود هستند، نقش برخی از مردان را پر رنگ می‌داند؛ چرا که زمانی عرضه چنین پدیده‌ای صورت می‌گیرد که به دلیل زیاده‌خواهی، تنوع‌طلبی و هوسرانی تقاضایی وجود داشته باشد. در این بازار عرضه و تقاضا، نقش مردان بسیار خطرناک‌تر، سودجویانه‌تر و هوسبازانه‌تر بوده و زنان اصلی‌ترین قربانی این مسائل هستند.


2- ماهواره


مدیرکل مبارزه با مفاسد اجتماعی ناجا اعلام کرده است که بر اساس تحقیقات و مطالعات انجام شده، یکی از عوامل وجود زنان خیابانی در کشور ماهواره‌ها هستند، که طی 5 ماهه اول امسال 110000 قطعه از تجهیزات ماهواره از سطح کشور جمع آوری شده است.


3- خانواده‌های نابسامان/ مشکل مادی


عده‌ای کارشناسان معتقدند حدود 90 درصد دختران فراری از خانواده‌های طلاق و زنان خیابانی نیز عمدتاً از خانواده‌های نابسامان هستند که مورد همسرآزاری قرار گرفته و یا شوهرانی بیکار، معتاد و یا زندانی دارند و همچنین در خصوص زنان ویژه نیز اکثراً از افرادی هستند که مادران آنها نیز درگیر این مساله بوده اند.


به هر صورت نکته‌ای که باید در برخورد با این پدیده ناهنجار اجتماعی در نظر گرفته شود این است که هرچند بسیاری زنان و دختران خیابانی را افرادی مجرم می‌شناسند که باید محاکمه و مجازات شوند، اما  در حال حاضر موضوع زنان خیابانی یک مشکل اجتماعی است و باید به این ناهنجاری اجتماعی متناسب با شکل آن نگاه کرد.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.