• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 16762)
يکشنبه 29/5/1391 - 2:19 -0 تشکر 518864
آسیب‌های اجتماعی

زندگی های چشم درآر

 


چشم بد، چشم زخم، بی‌چشم و رو، شورچشمی، چشمک زدن... این آخری خیلی بی‌ربط بود، لطفا ندیده بگیرید! داستان ما خود چشم است؛ چشمی که با دیگر چشم‌ها رقابت می‌کند، می‌تازد، دودمان می‌دهد بر باد. اصلا چشم ندارد خودش را هم ببیند! به این دربی می‌گویند چشم و همچشمی. لابد برایتان آشناست!

اما چشم لایه‌های ظریف دارد، گاه تا عمق زندگی آدم پایین می‌رود، می‌سوزاند حسابی، دل را می گویم! همین چند شب پیش که فخری همراه همسرش از شب‌نشینی بازگشته بودند، پایش را سخت در لنگه کفشی کرده بود که پرده‌ها با مبلمان ست نیست، شاسی ماشینمان کوتاه است و... اصلا این خانه و زندگی از مد افتاده است، این هم شد زندگی! بحث بود تا نیمه‌های شب... نه این‌که تنها فخری چشم و همچشمی کند، سیاوش همسرش هم برای خود چشمی دارد میان چشم‌ها... از قصه این دو بگذریم، داستانی است تکراری و بی‌پایان.

اما آتش این چشم دیرزمانی است بر زندگیمان افتاده، گرچه حالا شعله‌اش تندتر شده است، اما قدیم‌ها هم بود، البته کمتر. یادتان می‌آید همین باباطاهر عریان خودمان طاقت از کف داد و فریاد برآورد: «زدست دیده و دل هر دو فریاد / که هرچه دیده بیند دل کند یاد»

چشم و همچشمی نه‌تنها کانون خانواده‌ها را، بلکه بسیاری از عرصه‌های عمومی دیگر همچون ورزش، سیاست، سینما، فرهنگ و حوزه‌های دیگر را هم دربر گرفته است تا کجا این چشم پیش می‌رود، نفوذ می‌کند و... سخت نگیرید. می‌توان زندگی را جور دیگر هم دید.

ماشین-خودرو
رویای خانه‌های بزرگ و ماشین شاسی بلند

بچه بودیم نخی می‌بستیم به ماشین پلاستیکی و آن را می‌کشیدیم به جاده رویایی بزرگسالی، شیرین بود خیلی. بزرگ كه شدیم همان بازی را به صورت واقعی تکرار کردیم.

نشستیم پشت فرمان، شیرین نبود اما! دوست داشتیم به چشم بیاییم، جوری که دیگران از شاسی بلند ماشینمان انگشت به دهان بمانند و از رنگ آن چشمانشان خیره بماند.

ناچار و بی‌پول که نباشید دیگر پیکان و پراید سوار نخواهید شد. مگر می‌شود جناب باجناق ماشینش مدل 2013 یعنی سال آینده را اکنون سوار شود، ولی ما دل خوش کنیم به مدل‌های دهه 70 و 80. باورتان نمی‌شود؟ کافی است سری به نمایشگاه‌های خودرو در خیابان شریعتی و بالای شهر بزنید تا ماشین‌هایی را با برچسب مدل 2013 ببینید! فروشندگان خوب می‌دانند چگونه در این سال خشکسالی تور خود را پهن کنند، آنها همیشه ماهی‌های خود را صید خواهند کرد.

به این چند نمونه دقت کنید. لباس و آرایشگاه عروس در آخرین متدهای اروپایی، کت و شلوار مارک‌دار آقا داماد، سرویس طلای چند 10 یا شاید چند صد میلیون تومانی،‌ کرایه کردن آخرین مدل یک خودروی خارجی به عنوان ماشین عروس که نمونه آن در ایران کم باشد یا اصلا نباشد و جهیزیه‌ای که باید چشم خانواده و فامیل آقا داماد و البته برخی فامیل‌های حسود عروس خانم را کور کند!

خانه‌ها که باید مامنی برای آرامش آدمی باشد، خود حدیثی است که دل را پر خون می‌کند. خانه‌تان کجاست؟ چند سال ساخت؟ متراژ چند؟ طبقه چندم؟ کف و سرویس و... تمامی ندارد که. می‌توان به زندگی روزگار خویش نگاه کرد و این قصه را همچنان ادامه داد.

نه این‌که داشتن خانه‌های بزرگ ویلایی و خودروهای شاسی‌بلند بد باشند، اما این همه بیش از آن‌که در خدمت یا برای استفاده و لذت بردن از آن باشند برای پر کردن دیدگان دیگران است.

در این میان هم اقشاری متوسط همچون کارمند که همیشه دفترچه‌های قسط خوره روحشان شده است، نگران مد فردایند که مبادا روزگار برود و از قافله بازمانند و لحظه‌ها را دریابید.

رستوران
غذا را در چه رستورانی باید خورد؟

شما در کدام رستوران غذا میل می‌کنید؟ اصلا هم یک مساله خصوصی نیست! چون باید به هر نوعی در لابه‌لای حرف‌ها آگاهانه و با زیرکی نام رستوران و نوع غذا را ذکر کنید، مثلا «دیشب با حسن‌آقا به یاد قدیم رفتیم همون رستوران پاتوق همیشگیمون تو خیابون فرشته...»، حتی می‌شود تولد همسر گرامی خود را بهانه قرار دهید و دوستانتان را به یک رستوران مشهور دعوت کنید.

همین که به طرف، آدرس بالای ونک را می‌دهید کلی لذت دارد، حتی چنین لحظاتی خیلی بهتر از خود رستوران است.

به اسامی این غذاها دقت کنید؛ گریل، مرغ تونالدو، پاستا آلا کاربونارا، کالا ماریس سوخاری، ماتن بریانی، سیزلر، فاهیتا استیک، سالاد میمونزا با سس مخصوص، فوسیلی و... دیدید چقدر کلاس دارد! مطمئن باشید مهمانانتان هم ذوق‌زده خواهند شد.

و اما بخوانید ابتکار یک رستوران خارجی برای کاهش چشم و همچشمی را؛ خوردن غذای کامل در این رستوران مجانی است! آنها که غذای خود را به صورت کامل می‌خورند، هیچ هزینه‌ای پرداخت نخواهند کرد. در عوض کسانی که به چشم و همچشمی مبتلا هستند، جریمه خواهند شد.

این رستوران بیشتر محل رفت‌وآمد آدم‌های پولدار است. صاحبان این رستوران می‌گویند بیشتر آدم‌های ثروتمندی که در این رستوران غذا می‌خورند برای چشم و همچشمی به این رستوران می‌آیند.

چشم و هم چشمی
خرید فقط ونک به بالا

می‌گویند اجناس آنجا مارک‌دار است. لابد اصل هم هست. پول خوب می‌دهیم، جنس خوب می‌گیریم پزش را هم که می‌دهیم، چه خوب! حالا این را داشته باشید، لطفا اگر فرصت دست داد سری به بازار بزرگ تهران بزنید و سراغ مارک‌‌فروش‌ها را بگیرید.

عده‌ای تنها خود «مارک» را خرید و فروش می‌کنند، یعنی همان که به اجناس می‌چسبانند تا نشان دهند جنسشان مارک‌دار است! از پلاستیکش گرفته تا لیزری؛ برخی می‌روند، می‌خرند و می‌چسبانند به اجناسشان.

فروش اجناس بی‌کیفیت با مارک‌های معتبر کار روزانه برخی بازاریان است. نه این‌که همه چنین کنند خیر! تنها می‌گوییم این نوعش هم هست.

از پشت یک ویترین به ویترین دیگر، رفتن به داخل مغازه و پرسیدن قیمت لباس‌ها، نرخ‌ها بالاست نمی‌شود بسادگی خرید کرد، نمی‌شود دست خالی بازگشت، نمی‌شود لباس بی‌مارک پوشید، دیگران ببینند و بفهمند که ارزان‌قیمت است، زشت است، نمی‌شود که، بالاخره دست به یک تصمیم کبری خواهیم زد و جنس خود را می‌خریم با چانه‌زنی زیاد.

حالا دیگر لباسی داریم با مارک خوب که از فروشگاهی خوشنام خریداری شده است. حالا می‌شود به دیگران گفت از کجا خریده‌ایم، می‌شود مارکش را رو کرد.

می‌شود دست پر بازگشت و... دیده شد!برخی کسبه هم مشتریان و ذائقه آنها را خوب می‌شناسند. آنها حتی از علاقه افراطی برخی مشتریان به برند و مارک آگاهند. بسادگی مشتریان خود را راضی می‌کنند.

سکه-مهریه
یک شب که هزار شب نمی‌شود!

آن هنگام که از سد مهریه های سنگین عبور کردید و آن را شکستید به کمر همت، سخن از برگزاری یک شب پرهیجان به میان خواهد آمد.

تنها یک شب است دیگر! این باور برخی خانواده‌های طرفین و البته بیشتر عروس خانم است.

استدلالشان هم این است: «مراسم هرچه باشکوه‌تر باشد، شأن دخترمان بیشتر حفظ خواهد شد.»

شبی خاطره‌انگیز و پرهزینه! ساده بودن مراسم عروسی حرفی است بس تکراری که دیگر گوش کسی بدهکار آن نیست.

فقط سیاه‌مشقی است در روزنامه و گاهی از آن برای پر کردن برنامه‌های تلویزیونی استفاده می‌شود.

داستان ادامه‌دار ازدواج از خیلی قبل‌ترها شروع می‌شود، از کادوهای دوران نامزدی که صدالبته باید چشمگیر باشند تا فهرست بلندبالایی که نمی‌توان برای آن نقطه پایان گذاشت.

به این چند نمونه دقت کنید. لباس و آرایشگاه عروس در آخرین متدهای اروپایی، کت و شلوار مارک‌دار آقا داماد، سرویس طلای چند 10 یا شاید چند صد میلیون تومانی،‌ کرایه کردن آخرین مدل یک خودروی خارجی به عنوان ماشین عروس که نمونه آن در ایران کم باشد یا اصلا نباشد و جهیزیه‌ای که باید چشم خانواده و فامیل آقا داماد و البته برخی فامیل‌های حسود عروس خانم را کور کند! باید همه آنها به چشم بیایند، همین جوری که نیست! چشم‌ها همیشه و همه جا در کمین شماست، درست مانند چشمان خودمان که همیشه در تعقیب دیگرانند.

شاید این تاج‌گل بزرگ سفید که با روبان سیاه آذین بسته است و با خط نستعلیق شکسته «برای عرض تسلیت» برچسب خورده است آن هم با نام و نشانی دقیق خودمان، شرح مناسبی باشد از اندرون پرغوغای ما! تاج‌گلی که برده‌ایم میان همه تاج‌گل‌های دیگر جلوه‌ای خاص داشت، بزرگ‌تر بود و چشمگیر. در جای خوبی هم قرار داشت

خدمات بهتر می‌خواهید سر کیسه را شل کنید و اما ادامه فهرست؛ نوع و تعداد دوربین‌های فیلمبرداری و عکاسی، نحوه میکس و مونتاژ، گریم داماد و آرایش عروس، زیرلفظی سر سفره عقد و زیرمیزی برای گرفتن وام و نوبت تالار، چیدمان میوه و شیرینی، تنوع غذاها و نوشیدنی‌ها... تمامی ندارد این یک شب! همه در این جشن باشکوه گردهم می‌آیند برای ورانداز کردن یکدیگر. چه می‌شود کرد تنها یک شب است دیگر!اما عروس و داماد در رقابت چشم‌ها تنها نیستند.

رقابت از نوع آموزشی

هنگامی که مدارسی با نام‌های مختلف همچون نمونه مردمی، نمونه دولتی، غیرانتفاعی و... در سیستم نظام آموزش ایران سر برآوردند، بی‌درنگ رقابت خانواده‌ها برای ورود فرزندانشان به این مدارس آغاز شد.

این مدارس که با هدف افزایش مشاركت‌های مردمی و کاستن باری از دوش آموزش و پرورش شکل گرفتند، خود شدند باری بر شانه‌های نحیف خانواده‌ها.

این بار از آنجا سنگین‌تر شد که خانواده‌ها به هر شکلی تلاش می‌کنند فرزندانشان راهی به این مدارس بیابند، چون مدارس جدید وعده‌های جدید دادند، مانند بهره‌گیری از استادان مجرب، کلاس‌های فوق‌العاده و کلی برنامه جانبی و آموزشی دیگر.

به عبارتی، پول بیشتر، آموزش بهتر. حالا اطرافیان قبل از آن‌که از معدل دانش‌آموز سوال کنند نام مدرسه و میزان شهریه پرداختی وی را جویا می‌شوند. البته تفاخر والدین پشت نقابی از غم کاملا پیداست. چه می‌شود کرد؟!

تاج گل

 

سوگواری، محفلی برای دیده شدن

روحش شاد! نازنین‌مردی بود. چندسالی ازش بی‌خبر بودیم، همین چند شب پیش مرحوم آمد به خوابمان.

گویی حضور مرگ را فهمیده بود... ما را شریک غم خود بدانید! تسلیت گفتنمان ادامه دارد، به زبان نیست تنها.

شاید این تاج‌گل بزرگ سفید که با روبان سیاه آذین بسته است و با خط نستعلیق شکسته «برای عرض تسلیت» برچسب خورده است آن هم با نام و نشانی دقیق خودمان، شرح مناسبی باشد از اندرون پرغوغای ما! تاج‌گلی که برده‌ایم میان همه تاج‌گل‌های دیگر جلوه‌ای خاص داشت، بزرگ‌تر بود و چشمگیر. در جای خوبی هم قرار داشت.

حتما صاحب عزا بارها آن را دیده و نام ما را روی کارت آن خوانده است. این هم رسم زندگیمان است که حتی تا لب گور همراهی می‌کند.

کاش می‌شد آن مرحوم هم تاج‌گل اهدایی ما را ببیند به این بزرگی و زیبایی! کم چیزی نیست بالاخره...آن طرف ماجرا هم صاحب اصلی عزا حضور دارد.

از دست دادن یک عزیز برای همه سخت است و ناگوار، اما این روزها خیلی‌ها از غم مضاعف هزینه‌های سنگین کفن و دفن و مراسم سوگواری نیز رختی دیگر از عزا تن می‌کنند. اغراق نیست.

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 2:21 - 0 تشکر 518866

درمان تضمینی ناتوانی جنسی





تابویی که در مورد مسایل جنسی در کشور ما وجود دارد، باعث شده بسیاری از مردم به جای آنکه به دنبال راه علاج باشند، بیماری خود را مسکوت نگه ‌دارند یا به استفاده از این کالاهای جنسی روی ‌آورند. موج تبلیغات ماهواره و اینترنت در مورد کالاهای جنسی، از یک سو و ناآگاهی مردم از مشکلات جنسی از سوی دیگر باعث می‌شود افراد به این کالاها گرایش پیدا کنند.


رابطه جنسی ،چند بار در سال؟

«فقط با یک تماس تلفنی، محصول مورد نظرتان را در منزل تحویل بگیرید.» این جمله پای ثابت همه تبلیغات اینترنتی و ماهواره‌ای محصولات جنسی است. بخش اعظم تبلیغات در اینترنت و ماهواره، به کالاهای جنسی اختصاص دارد و عناوینی همچون «درمان تضمینی ناتوانی جنسی فقط با یک قرص» و «افزایش قوای جنسی» آنقدر فریبنده‌اند که بسیاری از افراد را به خود جذب می‌کنند...


احتمال این‌كه به سراغ یكی از شبكه‌های فارسی زبان ماهواره بروید و در كنار تبلیغات مختلف چاقی و لاغری به یك تبلیغ در خصوص بهبود، افزایش و رفع مشكلی جنسی برنخورید، بسیار كم است.


در جوامع مختلف، حداقل 20 درصد مردم از یکی از مشکلات جنسی رنج می‌برند، حال تصور کنید در کشور ما از این تعداد مبتلایان، فقط 20 درصد دنبال حل مشکل خود باشند، در این صورت عدد 2 میلیون به دست می‌آید که قابل‌ملاحظه است.


هر چند كه بارها از سوی كارشناسان و متخصصان علوم پزشكی عنوان شده كه اعتماد كردن به تبلیغات حوزه پزشكی در ماهواره اشتباه است، اما دست‌كم در خصوص موارد جنسی، عواملی مانند مسائل فرهنگی، پرهیز از مطرح شدن این مسائل، نبود آموزش شفاف در این حوزه و از همه مهم‌تر نبود آگاهی، سبب شده برخی از افراد نه تنها به این نوع تبلیغات باور داشته باشند، بلكه در عمل با یك تماس تلفنی و پرداخت مبالغی غیرواقعی به آنها اعتماد كنند.


به اعتقاد كارشناسان، متاسفانه به دلیل این‌كه مسائل جنسی در كشور ما، تابو است، برخی افراد نمی‌دانند به چه كسانی برای درمان خود مراجعه كنند و درگیر تبلیغات دروغین می‌شوند.


از طرفی كمبود مراكز مشاوره‌ تخصصی و دولتی در كشور سبب می‌شود اعتماد به تبلیغات و داروهای ماهواره‌ای در مخاطبان به وجود آید، در حالی‌كه نه تنها این تبلیغات القاءكننده مشكلات جنسی محسوب می‌شوند، بلكه در اغلب موارد، تصوری اشتباه در خصوص رابطه جنسی در مخاطب ایجاد می‌كند كه مخاطب را دچار توهم در چگونگی و كیفیت ارتباط می‌كند.




هر چند كه بارها از سوی كارشناسان و متخصصان علوم پزشكی عنوان شده كه اعتماد كردن به تبلیغات حوزه پزشكی در ماهواره اشتباه است، اما دست‌كم در خصوص موارد جنسی، عواملی مانند مسائل فرهنگی، پرهیز از مطرح شدن این مسائل، نبود آموزش شفاف در این حوزه و از همه مهم‌تر نبود آگاهی، سبب شده برخی از افراد نه تنها به این نوع تبلیغات باور داشته باشند، بلكه در عمل با یك تماس تلفنی و پرداخت مبالغی غیرواقعی به آنها اعتماد كنند




دكتر سید مقداد طباطبایی، اورولوژیست با بیان این‌كه برای هیچ‌كدام از مسائل جنسی كه مورد توجه تبلیغات ماهواره‌ای قرار می‌گیرند شامل قرص، كرم یا برخی داروها امكان اثر خارق‌العاده و سریع وجود ندارد، می‌گوید: «حدود 20 تا 25 درصد از مردان در هر جامعه‌ای دچار مشكلات جنسی مانند انزال زودرس یا ناتوانی جنسی هستند.»


وی با تقسیم كردن تبلیغات ماهواره به مباحثی نظیر ناتوانی جنسی، انزال زودرس و حجم‌دهنده‌ها ادامه می‌دهد: «در خصوص مشكل انزال زودرس داروهایی كه توسط پزشكان تجویز می‌شود، اغلب داروهای موثر بر اعصاب و سیستم عصبی است، اما در داروهای غیرمجاز اغلب از مواد مخدری نظیر متادون ، ترامادول یا تریاك استفاده شده است كه اولا اعتیادآور هستند، ثانیا اثر كوتاه‌مدت دارند كه بعد از مصرف در مدت زمان مشخصی تاثیرگذاری خود را از دست می‌دهند.»


اما در خصوص ناتوانی جنسی داروهایی كه مورد تجویز قرار می‌گیرند، به‌خاطر عوارضی نظیر اختلالات بینایی یا عوارض قلبی باید حتما از سوی پزشك تجویز شود، چرا كه مصرف خودسرانه آنها می‌تواند این عوارض را با شدت غیرقابل جبرانی بر فرد ایجاد كند.



تبلیغات ماهواره، ناتوانی جنسی


گروه افراد پرخطر برای مصرف این داروها شامل افرادی با سابقه بیماری‌های قلبی و عروقی و اختلالات بینایی هستند كه باید تحت نظر و مشاوره پزشك نسبت به مصرف آن اقدام كنند.


مجوز از وزارت بهداشت


در بیشتر تبلیغات جنسی ماهواره‌ای عنوان می‌شود كه محصولات تبلیغی با مجوز و تحت نظارت وزارت بهداشت است، اما مسئولان این وزارتخانه، هرگونه ارائه مجوز به این‌گونه محصولات ماهواره‌ای را رد می‌كنند.


سعیدرضا شاهمرادی، مدیركل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت در این خصوص هشدار می‌دهد كه استفاده از داروها و دستگاه‌های درمان ناتوانی جنسی، چاقی، لاغری، زیبایی، افزایش قد و كوچك‌كننده بینی صدمات غیرقابل جبرانی به افراد وارد می‌كند.


او ادامه می‌دهد: «مدت مدیدی است كه كانال‌های ماهواره‌ای به صورت گسترده، داروها، وسایل و دستگاه‌هایی را در زمینه‌ مسائل جنسی تبلیغ كرده و حتی ادعا می‌كنند كه این وسایل دارای مجوز وزارت بهداشت ایران است درحالی كه وزارت بهداشت به هیچ‌كدام از این دستگاه‌های درمانی مجوز نداده و معتقد است استفاده از این روش‌های درمانی صدمات جبران‌ناپذیری به افراد وارد می‌كند.




مدت مدیدی است كه كانال‌های ماهواره‌ای به صورت گسترده، داروها، وسایل و دستگاه‌هایی را در زمینه‌ مسائل جنسی تبلیغ كرده و حتی ادعا می‌كنند كه این وسایل دارای مجوز وزارت بهداشت ایران است درحالی كه وزارت بهداشت به هیچ‌كدام از این دستگاه‌های درمانی مجوز نداده و معتقد است استفاده از این روش‌های درمانی صدمات جبران‌ناپذیری به افراد وارد می‌كند




استفاده افراد از این روش‌های درمانی موجب بروز ضرر و زیان‌های جسمی غیرقابل جبران بوده و تهدیدكننده سلامت مصرف‌كننده می‌شود. عرضه بسیار محدودی از دستگاه‌های مورد مصرف در ناتوانی‌های پاتولوژیك و فیزیولوژیك جنسی منحصراً از طریق داروخانه‌های سطح كشور و به ازای ارائه نسخه معتبر توسط پزشك معالج بیمار امكان‌پذیر است.»


علاوه بر این‌كه تهیه هر نوع دارویی باید از داورخانه‌های معتبر صورت گیرد به گفته دكتر طباطبایی مساله دیگر ورود این داروها از راه‌های قاچاق و غیرقانونی است.


داروهای غیرمجاز و قاچاق معمولا در شرایط غیر بهداشتی نگهداری شده و در برخی از موارد حتی تاریخ مصرف آنها نیز گذشته است كه مصرف آنها خطرات جدی را به دنبال دارد.



ناتوانی جنسی



ضرروت افزایش آگاهی نسبت به مشكلات جنسی


حال چگونه می‌توان تأثیرپذیری تبلیغات ماهواره‌ای را بی‌اثر کرد یا حداقل کاهش داد؟


حالا كه تبلیغات ماهواره توانسته از ضعف اطلاع‌رسانی و مشكلات فرهنگی در خصوص مشكلات جنسی نهایت استفاده را ببرند، ضرورت اطلاع‌رسانی عمومی در خصوص این مسائل بیشتر از هر زمان دیگری روشن می‌شود. پس گام اول، افزایش آگاهی‌های مردم است. بسیاری از مردم ما، حتی طبقه تحصیل‌کرده، کمترین اطلاعی از فیزیولوژی زناشویی، عملکرد جنسی زن و مرد و افتراق موارد طبیعی از غیرطبیعی ندارند. مساله مهم دیگر پاسخ متناسب به نیازهای جامعه است. ابتدا باید مشخص کنیم زوجی که در روابط زناشویی مشکل دارند یا فکر می‌کنند که دارای مشکل هستند، باید به کجا مراجعه کنند. آموزش رفتارهای جنسی، تشخیص و درمان مشکلات جنسی به کار گروهی متشکل از رشته‌های مختلف پزشکی نیاز دارد.


امروزه در بیشتر جوامع کلینیک‌های مجهزی برای تشخیص و درمان مشکلات جنسی و آموزش عملکرد جنسی طبیعی تأسیس شده‌اند. کادر پزشکی این مراکز متشکل از افراد آموزش دیده و دارای تجهیزات لازم هستند اما آموزش تشخیص و درمان اختلالات جنسی در دانشکده‌های پزشکی ما تقریباً در حد هیچ است. علاوه بر آن، در شهر 12 میلیون نفری تهران چند مرکز مشاوره مشکلات جنسی و تشخیص و درمان آن داریم؟ کدام یک از مراکز استان ما دارای چنین مراکزی هستند؟

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 2:21 - 0 تشکر 518867

انفجار خانه‌های مجردی





اگر در گذشته مردان تنها در رده سنی 35 به بالا مشتری خانه‌های نقلی بودند اما این روند بعد از مدتی به پسران جوان رسید و حالا هم شاهد این هستیم که دختران جوان گوی سبقت را از سایر متقاضیان خانه‌های به اصطلاح مجردی ربوده‌اند.


خانه مجردی

از دیرباز تا امروز انسان به عنوان یک موجود اجتماعی شناخته می‌شده است. این نیاز به زندگی در اجتماع از زندگی در کانون خانواده شروع می‌شود و به شهر و جامعه کلان می‌رسد اما این روز‌ها می‌بینیم که جامعه به سویی پیش می‌رود که قطعه اول این پازل درست چیده نشده و روز به روز تعداد کسانی که تنها زندگی می‌کنند بیشتر می‌شود. واژه خانه مجردی شاید به گوش همه شما خورده باشد، کلمه‌ای که چندان هم بار معنایی مثبتی ندارد و روز به روز بیشتر شنیده می‌شود تا جایی که مجید امیدی، مدیر حوزه فرهنگی اجتماعی سازمان ملی جوانان می‌گوید: «27 درصد از جوانان در تهران خانه مجردی دارند».


روزگاری بود که به ندرت پیش می‌آمد جوانی از خانواده‌ فاصله بگیرد یا حوصله و گوشی برای شنیدن نصیحت‌های والدین نداشته باشد، ‌ جایی برای بی‌حوصلگی، جسارت و گستاخی به والدین وجود نداشت، اما گویی امروز دنیا وارونه شده است، تنها یک جمله نصیحت آمیز از سوی والدین بهانه‌ای است برای برخی جوانان تا به سمت زندگی مجردی بروند.


صدای فریاد پسر جوان ازدیوارهای خانه گذر می‌کند و فضای کوچه را ناخواسته به سکوت فرا‌می‌خواند، در با شدت و محکم بسته و باز می‌شود‌، فریاد «دیگر به این خانه بر نمی‌گردم.» سکوت کوچه را می‌شکند و پس از آن این مادر است که پای برهنه در حالی که سعی می‌کند چادر سفید خود را به روی سر بکشد، به میان کوچه می‌دود تا مانع از رفتن پسر خود شود.


آیا به راستی والدین در رویکرد جوانان به زندگی مجردی نقش دارند و آن‌ها را وادار به زندگی مجردی می‌کنند؟ یا این‌که بی‌مسئولیتی و بی‌تفاوتی جوانان خانواده‌ها را با این مصیبت روبه رو کرده است؟ آیا این فرهنگ غرب است که بار دیگر کمر همت بسته تا جوانانمان را دچار از خودبیگانگی کند؟




اگر در گذشته مردان تنها در رده سنی 35 به بالا مشتری خانه‌های نقلی بودند اما این روند بعد از مدتی به پسران جوان رسید و حالا هم شاهد این هستیم که دختران جوان گوی سبقت را از سایر متقاضیان خانه‌های به اصطلاح مجردی ربوده‌اند




موضوع وقتی جالب‌تر می‌شود که بدانید روند سنی و اجتماعی زندگی در خانه‌های مجردی هم در حال تغییر است یعنی اگر در گذشته مردان تنها در رده سنی 35 به بالا مشتری خانه‌های نقلی بودند اما این روند بعد از مدتی به پسران جوان رسید و حالا هم شاهد این هستیم که دختران جوان گوی سبقت را از سایر متقاضیان خانه‌های به اصطلاح مجردی ربوده‌اند.


یکی از بنگاه داران منطقه پاسداران به خبرنگار تبیان می‌گوید: «قبلا هرچند ماه یکبار مردانی که اواخر دوران جوانی را طی می‌کردند می‌آمدند و تقاضای خانه می‌کردند البته تا چند سال پیش ما نمی‌توانستیم به راحتی برای آن‌ها خانه پیدا کنیم چون کسی حاضر نبود خانه‌اش را به یک پسر تنها بدهد این‌ها اغلب می‌گفتند با مادر یا پدرشان هستند چند روزی هم با فردی که به عنوان والدینشان معرفی کرده بودند زندگی می‌کردند و بعد ان پدر یا مادر غیبش می‌زد اما حالا پسران بسیار جوان و دخترانی که بعضا اوایل دوران جوانی هستند برای تهیه خانه به ما مراجعه می‌کنند صاحب خانه‌ها دیگر هم خیلی سخت گیری نمی‌کنند به ویژه در مورد دختران جوان برخی‌ها حتی استقبال هم می‌کنند البته من شخصا سعی می‌کنم در این موارد یک خانه کاملا مطمئن پیدا کنم اما همه این کار را نمی‌کنند و فقط اینکه معامله را جوش بدهند برایشان مهم است».



خانه مجردی

سن ازدواج و آمار خانه‌های مجردی با هم بالا می‌رود


به نظر می‌رسد در پاسخ به این سوال که علت بالا رفتن آمار خانه‌های مجردی به ویژه در کلان شهر‌ها چیست به چندین دلیل بر می‌خوریم که مهترین آن‌ها بالا رفتن سن ازدواج و بیشتر شدن جوانانی است که مدت‌ها است فکر ازدواج را از سرشان بیرون کرده‌اند.


وقتی هیچ کس منتظرت نیست


 «بعضی وقت‌ها دلم می‌خواهد به خانه که وارد می‌شوم کسی واقعا منتظرم باشد، دلم برای روزهایی که مادرم به استقبالم می‌آمد و خسته نباشید می‌گفت تنگ شده است» این‌ها حرف‌های دختری است که 4 سال است تنها زندگی می‌کند و از سختی‌های این روز‌ها می‌گوید.


عاطفه که 29 سال دارد می‌گوید از 25 سالگی تنها زندگی کرده است البته اضافه می‌کند که قبل از آن هم به مدت 6 سال در خوابگاه بوده است. عاطفه می‌گوید: «سال‌های اول زندگی در خوابگاه واقعا شیرین بود چون طعم استقلال را می‌چشیدیم اما کمی که گذشت واقعا خسته شدم. آن زمان بیشتر از این خسته می‌شدم که مجبور بودم تمام کار‌هایم را خودم انجام بدهم اما حالا بیشتر از تنهایی خسته‌ام از اینکه وقتی غصه یا مشکلی دارم هیچ کس نیست که حداقل دلداری‌ام بدهد. بعضی وقتا با خودم فکر می‌کنم که با وجود این همه دوست و آشنا باز هم چقدر در این دنیا تنها هستم حتی این حرف را به خانوده‌ام هم نمی‌توانم بگویم چون تا دهان باز می‌کنم می‌گویند: می‌خواستی تنها نمانی. می‌خواستی وقتی گفتیم تنها زندگی نکن گوش کنی».




وقتی به نیاز استقلال طلبی از راه درست و کنترل شده پاسخ داده نشود جوان این نیاز را با زندگی تنها و به دور از خانواده تجربه می‌کند که این کار حتی از سوی کار‌شناسان اجتماعی غربی هم تایید شده نیست زیرا تنها زندگی کردن یا به اصطلاح زندگی مجردی آسیب‌های بعضا جبران ناپذیری به فرد وارد می‌کند که مهترین آن‌ها اسیب‌های روحی و عاطفی است زیرا انسان موجودی است که حمایت می‌خواهد، مشاور می‌خواهد، همدم می‌ خواهد




عاطفه ادامه می‌دهد: «مدتی زندگی گروهی را هم تجربه کردم یعنی چند نفری خانه‌ای اجاره می‌کردیم اما به محض اینکه کمی وضعم خوب شد خودم را نجات دادم زیرا زندگی کردن با کسانی که هرکدام ساز خودشان را می‌زدند جنهم بود. البته حالا عادت کرده‌ام. اما هنوز هم شب‌ها با کوچک‌ترین صدایی با ترس از خواب می‌پرم.»


دکتر فاطمه لاهیجی جامعه‌شناس و مشاور خانواده در این مورد به تبیان می‌گوید: «درست است که انسان به خانواده نیاز دارد اما با گذشت زمان و بالا رفتن سن جنس این نیاز شکل دیگری به خود می‌گیرد یعنی جوانی که مثلا از سن سی سالگی می‌گذرد قطعا به زندگی در میان خانواده نیاز دارد اما نه خانواده‌ای که در آن به دنیا آمده یعنی دلش می‌خواد خانواده‌ای داشته باشد که خودش در مدیریت ان نقش داشته باشد. درست است که در مرحله اول نیاز به تشکیل خانواده جدید که استقلال نسبی را برای جوان فراهم می‌کند تامین نمی‌شود اما این نیاز از بین نمی‌رود یعنی آن دختر و پسری که نخواسته یا نتوانسته ازدواج کند هنوز هم دلش می‌خواد مستقل باشد و با توجه به رواج فرهنگ فرد گرایی روز به روز بیشتر شاهد این استقلال طلبی هستیم».


خانه مجردی

وقتی به نیاز استقلال طلبی از راه درست و کنترل شده پاسخ داده نشود جوان این نیاز را با زندگی تنها و به دور از خانواده تجربه می‌کند که این کار حتی از سوی کار‌شناسان اجتماعی غربی هم تایید شده نیست زیرا تنها زندگی کردن یا به اصطلاح زندگی مجردی آسیب‌های بعضا جبران ناپذیری به فرد وارد می‌کند که مهترین آن‌ها اسیب‌های روحی و عاطفی است زیرا انسان موجودی است که حمایت می‌خواهد، مشاور می‌خواهد، همدم می‌ خواهد.


دکتر لاهیجی ادامه می‌دهد: «شخصا در بسیاری از موارد مشاوره‌ام دیده‌ام دختران یا پسرانی که پررنگ‌ترین دلیلشان برای ازدواج همین حس استقلال طلبی بوده است. وقتی به این نیاز از راه درست و کنترل شده پاسخ داده نشود جوان استقلال طلبی را با زندگی تنها و به دور از خانواده تجربه می‌کند که این کار حتی از سوی کار‌شناسان اجتماعی غربی هم تایید شده نیست زیرا تنها زندگی کردن یا به اصطلاح زندگی مجردی آسیب‌های بعضا جبران ناپذیری به فرد وارد می‌کند که مهترین آن‌ها اسیب‌های روحی و عاطفی است زیرا انسان موجودی است که حمایت می‌خواهد، مشاور می‌خواهد، همدم می‌خواهد. کسی که خودش را از این‌ها محروم می‌کند معلوم نیست چه بلایی بر سر احساساتش می‌آید به ویژه جوانان ما که برای به دست آوردن این استقلال با خانواده خود مبارزه می‌کنند و بعد از تنها شدن حمایت بیشتری را از دست می‌دهند یعنی غرورشان به آن‌ها اجازه نمی‌دهد که باز هم از حمایت‌های خانواده برخوردار شوند. به همین دلیل جوانانی را می‌بینیم که با داشتن خانواده خود را تنهای تنها احساس می‌کنند».


البته این موضوعی نیست که تنها عاطفه را درگیر خود کرده باشد بنابراین لزوم واکنش مسئولان در این رابطه به خوبی دیده می شود نه واکنشی مثل جمع آوری خانه های مجردی فلان منطقه که چندی پیش شاهدش بودیم، بلکه در مورد مسائل این چنینی اقدامات ریشه ای تری نیاز است که مهمترین آنها ایجاد شرایط بهتر برای ازدواج جوانان است. همچنین نمی توان از پرداختن به مسائل فرهنگی مانند آموزش خانواده ها در برخورد با جوانان و همینطور تقویت وابستگی روانی جوانان به خانواده و تاثیرات گسترش نهادهای مشاوره ای غافل شد.

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 2:21 - 0 تشکر 518868

تابستان جوانان دودی می‌شود!!





دود سیگارش تابلویی را كه روی آن نوشته«لطفا سیگار نكشید» می‌پوشاند. هر لحظه و بی‌فاصله از انتهای سیگار پكی می‌زند و گاهی دود آن را بدون آن‌كه از دهان بیرون دهد قورت می‌دهد و گاهی هم آن را به بیرون فوت می‌كند...



سیگار


خوشبختانه در سالهای اخیر فرهنگ مصرف سیگار در مجالس و مجامع عمومی خصوصا مساجد حسینیه‌ها و اتوبوس‌ها بهبود یافته و حتی سیگاریها هم با قبح مصرف سیگار در این اماكن و محیط‌ها آشنا شده‌اند كه این حركت خود باعث زنده شدن امیدی تازه در كشور است كه می‌تواند ادامه و آینده خوشی داشته باشد.


اما وقتی تابستان می‌رسد و در كوچه و خیابان و به ویژه پارك‌ها نوجوانان سیگار به دست را می‌بینیم و یا این كه شاهد افزایش هجوم جوانان تازه از نوجوانی درآمده به قهوه خانه‌ها و چایخانه‌ها كه به مركز استفاده از قلیان تبدیل شده، می‌شویم. این نگرانی بیشتر می‌شود، چرا كه برخی آمارها شمار مصرف كنندگان دخانیات را 10 میلیون نفر اعلام می‌كنند یعنی از هر 7 ایرانی یك نفر به مصرف دخانیات (سیگار قلیان پیپ) معتاد است.


تلفات انسانی ناشی از مصرف دخانیات هم در كشور ما در مرز خطرناكی قرار دارد زیرا به طور میانگین هر 8 دقیقه یك ایرانی به واسطه بیماریهای ناشی از مصرف سیگار جان خود را از دست می‌دهد.


در كشور سالهاست  قوانین و آئین نامه‌های مشخص برای مبارزه با استعمال دخانیات تصویب شده، اما برای اجرای آن هنوز فاصله بسیاری در پیش داریم كه نقش مطبوعات و رسانه‌ها و به موازات آن تك تك افراد غیرسیگاری و حتی سیگاری جامعه برای نتیجه گیری درست این حركت بسیار حساس است و تا فرهنگ سازی درستی در این زمینه صورت نگیرد نباید به موفقیت این قوانین و آئین نامه‌ها چندان دل خوش بود.


این نگرانی از آن جهت مطرح شده كه بدانیم گره‌های اصلی مبارزه با استعمال دخانیات كجاست زیرا هم اكنون در این زمینه شاهد سرچشمه‌های گل آلودی هستیم كه مبارزه درست باید از آنجاها شكل گیرد زیرا سرچشمه ورود به جرگه سیگاریها سنین نوجوان و جوانی است كه هم اكنون میزان گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف سیگار افزایش یافته و علاوه بر كاهش سن شروع مصرف دخانیات به 13 سال تعداد مصرف كنندگان هم رو به افزایش است.




سطح فرهنگی جامعه در آلودگی افراد آن به مصرف سیگار بسیار موثر است و در كشور ما به دلیل بروزمشكلات اقتصادی، بیكاری و بیماریهای روحی و روانی خاص آن مصرف دخانیات افزایش یافته است




به اعتقاد پژوهشگران افرادی كه سیگار كشیدن را از سنین نوجوانی آغاز كرده باشند حتی اگر این عادت خود را ترك كنند بیشتر از كسانی كه در سنین بالاتر به سیگار روی آوردند ولی آن را ترك كرده‌اند دچار صدمات ژنتیكی می‌شوند.


وقتی در جامعه با چنین نوجوانانی مواجه می‌شویم بیش از هر چیز شاهد فقر فرهنگی آنها می‌شویم زیرا فرزندان خانواده‌های متمول اما دچار مشكلات فرهنگی نیز به شدت در معرض آلودگی به استعمال دخانیات قرار دارند.


محسن نوجوان 17 ساله و قدبلندی است كه حتی نحوه به دست گرفتن نخ سیگار ناشی بودن او را نمایش می‌دهد. وقتی درباره علت سیگار كشیدن از او می‌پرسم می‌گوید: از خرداد سال جاری و به اتفاق دوستان سیگار كشیدن را آغاز كردم و از آن ماه تاكنون هر وقت با دوستان به پارك می‌آئیم سیگاری هم می‌كشیم !


سیگار

وی از اینكه سیگار می‌كشد ناراحت نیست و درباره آینده خود هم می‌گوید: تاثیری در آینده من ندارد زیرا بسیاری از مهندسان و دكترها هم سیگاری هستند و برای من هم هرچه پیش آید خوش آید!


نحوه سخن گفتن محسن نشان می‌دهد كه برای آینده خود هیچ برنامه‌ای ندارد و درباره معایب سیگار نیز بی‌اطلاع است كه نشان می‌دهد اطلاع رسانی درباره مضرات سیگار هیچگاه در او نفوذ نكرده كه می‌تواند به عوامل خانوادگی هم باز گردد.


وی درباره مصرف سیگار در خانواده خود می‌گوید: پدر و مادرم و برادرم سیگاری نیستند اما دائی هایم هستند ولی همه وضعشان خوب است !


علی اكبر جوان شهرستانی 20 ساله‌ای كه سیگار در دست دارد. او درباره علت استعمال سیگار می‌گوید: حدود شش ماه است كه با جمعی از دوستان برای جستجوی كار به تهران آمدم اما كار آبرومندی پیدا نكردم و از همان ماههای اول كه زیاد درباره مشكلات خود فكر می‌كردم برای كم شدن فكر و خیال به سفارش یكی از دوستان كشیدن سیگار را آغاز كردم.


وی ادامه می‌دهد: در لحظه‌ای كه سیگار می‌كشم بیشتر به همین كار فكر می‌كنم و لحظاتی آرام هستم و هر وقت فكر و خیال پیدا كردن كار و خانواده به ذهنم می‌آید برای فراموشی مشكلات سیگار می‌كشم" !




به اعتقاد پژوهشگران افرادی كه سیگار كشیدن را از سنین نوجوانی آغاز كرده باشند حتی اگر این عادت خود را ترك كنند بیشتر از كسانی كه در سنین بالاتر به سیگار روی آوردند ولی آن را ترك كرده‌اند دچار صدمات ژنتیكی می‌شوند




شاید بتوان بزرگترین حقی كه به چنین نوجوانان و جوانانی داد "جهل" از واقعیات باشد زیرا نوجوان برای آنكه آینده خود را در قالب آرزو ترسیم كند و خود را در موقعیت عالی زندگی ببیند راحت‌ترین راه را كه نشانه‌های ظاهری "بزرگی" و وضعیت خوب زندگی و رفاه باشد انتخاب می‌كنند تا خود را در صورت شخصیت‌های قابل قبول مجسم نمایند.



ترک سیگار



به راستی چه باید كرد تا نوجوانان و جوانان ما از معایب سیگار آگاه شوند!!


آنچه كه مشخص است اینكه سطح فرهنگی جامعه در آلودگی افراد آن به مصرف سیگار بسیار موثر است و در كشور ما به دلیل بروزمشكلات اقتصادی، بیكاری و بیماریهای روحی و روانی خاص آن مصرف دخانیات افزایش یافته است. در كنار آن روحیه افراد برای جذب شدن به سمت سیگار و سایر مواد دخانی ، تربیت خانوادگی، تبلیغات رسانه ای، سیاست‌های ملی و منطقه ای،تبلیغات، نگرش گروههای همسال و... مجموعه‌ای دیگر از عوامل وابسته است كه می‌تواند افراد را به سمت استعمال سیگار تشویق كند.كه برای مبارزه با این عوامل هم در راستای مبارزه با دخانیات باید كاری كرد.


در مقابل تربیت صحیح خانوادگی درباره منفور بودن استعمال دخانیات در خانواده، تقید به مبانی اعتقادی خصوصا اثرات بسیار مفید روزه‌داری در مبارزه با استعمال سیگار و حتی مصرف مواد مخدر و... عوامل موثری در خودداری فرد خصوصا نوجوانان و جوانان از استعمال سیگار و سایر دخانیات است كه می‌توان با شناخت زمینه‌ها و بسترها به مبارزه مفیدتری دست زد.

what`s life?life is love.
يکشنبه 29/5/1391 - 2:22 - 0 تشکر 518869

سگ‌هایی که هویت می‌سازند





معمولا عادت دارد هر روز عصر، افسار سگ پاكوتاهش را دستش بگیرد و در خیابان ها و پاساژهای شهر قدم بزند؛ دیگر با جنس نگاه‌های ویژه مردم هم عادت كرده است، گویی خودش هم خوب می‌داند كه این سگ بیشتر از آن‌كه نقش یك حیوان خانگی را داشته باشد، همچون یك تكه آهن‌ربا عمل می‌كند كه همه نگاه‌ها را به سمت و سوی صاحبش جذب می‌كند.


دیگر این روزها مشاهده حیوانی که از پنجره ماشین و یا کاپشن مردی موتور سوار بیرون را نگاه می‌کند برای افرادی که در جامعه شهری و قوطی کبریت‌های آپارتمانی زندگی می‌کنند، عجیب نیست.


سگ گردانی

بارها مردمی که به طور مستمر به پارک‌ها و میادین عمومی می‌روند با اشخاصی روبرو می‌شوند که حیوان خود را برای هواخوری و یا حتی برای استفاده از فضای آزاد! بیرون می‌آورند و افرادی که به این وضعیت اعتراض می‌کنند با برخورد صاحب حیوان روبرو می‌شوند؛ مثلا این جمله کشدار را می‌شنوند:«جان! عزیزم به آنها نزدیک نشو، آنها تو را دوست ندارند!»


واقعیت این است كه تلاش برای دست یافتن به گونه‌ای پرستیژ اجتماعی در محیط‌های شهری ازجمله مهم‌ترین انگیزه‌هایی است كه برخی از افراد را به نگهداری و نمایش عمومی حیوانات خانگی ترغیب می‌كند.


گفتنی است؛ در حالی رواج نگهداری از حیوانات خانگی به خانواده‌های متوسط جامعه هم کشیده شده و جزء لاینفکی از زندگی شهری و کلاس اجتماعی! شده که کارشناسان اجتماعی معتقدند تعداد بسیاری از جوانان جامعه بی ‌آنكه حداقل اطلاعاتی از نگهداری یک حیوان، مشكلات و بیماری‌های آن و شناخت شخصیتی حیوان داشته باشند این کار را انجام داده و بیشر از ماهیت اصلی نگهداری و ارتباط با حیوان، نمایش حیوان و نشان دادن تجدد و كلاس فرهنگی مدنظر آنهاست.


گرچه تمام دلایل نگهداری از حیوانات خانگی و به معرض نمایش قرار دادن آن در اماكن عمومی به دلیل اخذ پرستیژ اجتماعی نیست و در این موضوع، عادت‌های شخصی، عوامل خانوادگی، روحی، ‌روانی و... نیز بسیار حائز اهمیت است، اما بی‌گمان یكی از دلایل كمتر اشاره شده این رفتار، تلاش برای گرفتن گونه‌ای تایید اجتماعی و به زبان خودمانی‌تر «پز دادن» در اماكن عمومی است.


پز دادن به حیوان خانگی ناشی از خلأهای عاطفی است


دكتر پروین ناظمی، كارشناس روان‌شناسی، تاكید می‌كند كه خلأهای عاطفی و روانی، یكی از عمده دلایلی است كه موجب شده نمایش حیوانات خانگی، گاه به پرستیژ اجتماعی تبدیل شود.


وی خاطرنشان می‌كند: ببینید شما در گذشته با خانواده‌های شلوغ و ارتباطات اجتماعی گسترده بین خانواده‌ها روبه‌رو بودید، اما در حال حاضر پدر و مادرها اغلب شاغلند و تك‌فرزندی هم كه باب شده است؛ حالا در چنین وضعیتی كمبودهای عاطفی و روانی پیش آمده برای این دسته از فرزندان طبیعی است كه این كمبودها گاه خود را به صورت نگهداری از حیوانات خانگی و پز دادن با آن نشان می‌دهد.




دكتر پروین ناظمی، كارشناس روان‌شناسی، تاكید می‌كند كه خلأهای عاطفی و روانی، یكی از عمده دلایلی است كه موجب شده نمایش حیوانات خانگی، گاه به پرستیژ اجتماعی تبدیل شود




فرض كنید من وقتی قدرت قرار گرفتن در برخوردهای واقعی جامعه را ندارم، درنهایت ممكن است به سوی فضای مجازی یا نگهداری از حیوانات خانگی روی بیاورم و حتی گاهی احتمال دارد با توسل به همین حیوانات هم به دنبال كسب پرستیژ اجتماعی باشم.


ما عضو قشر خاصی از جامعه‌ایم!


تفكر «تعلق داشتن به یك طبقه و قشر خاص» تبعات مثبت و منفی خاص خود را دارد. مثلا گاه برخی از افراد متمكن جامعه تلاش می‌كنند با نشان دادن حیوان خانگی‌شان به عابران پیاده، ‌به همه بفهمانند كه عضو گروه خاصی از جامعه هستند، اما حتی برخی اوقات، فردی از شهروندان متمكن جامعه هم به حساب نمی‌آید، اما با توسل به نمایش‌هایی مصنوعی، حیوانی خانگی را در معابر می‌گرداند تا به بقیه بگوید: «من هم پولدار هستم»!


ناظمی بر این باور است كه برخی خود مردم با نمایش حیوانات خانگی خود در معابر عمومی به عمد می‌خواهند به مردم این پیغام را برسانند كه عضو گروه و قشر خاصی از جامعه هستند.


سگ گردانی

چنین حركتی از نبود اعتماد به نفس این دسته از افراد برای برقراری ارتباط با سایر گروه‌های جامعه ناشی می‌شود؛ به گونه‌ای كه از سگ به عنوان یك وسیله برای برقراری ارتباط و گاه پزدادن به دیگران بهره می‌برند و با این كار، كمبودهای روانی خود را جبران می‌كنند.


پزدادن با حیوان، یك ناهنجاری روانی


حیوان خانگی‌اش را با خود به حمام می‌برد، ناخن‌هایش را می‌زند، پاپیونی سفید و زیبا به گوش‌های بلند او می‌آویزد و پس از شانه كردن موهای حجیم سگش آماده می‌شود تا حیوان دوست‌داشتنی‌اش را به خیابان ببرد؛ ‌سگی كه حالا دیگر به‌زعم خود می‌تواند با توسل به همین چهارپای شیك و فانتزی، به همه عابران از خردسال گرفته تا كهنسال، فخر بفروشد و مسیر نگاه‌های دیگران را تغییر دهد.


ناظمی با اشاره به پیامدهای منفی پز دادن با توسل به یك حیوان خانگی می‌گوید: این تفكر كه هر فردی كه حیوانی را در خانه نگه می‌دارد، از لحاظ اجتماعی هم سطح بالاتری دارد، متاسفانه كم‌كم به یك فرهنگ غلط، تفكر و یك رسم نامناسب تبدیل شده است.


ما انسان‌ها برای برقراری ارتباط با دیگران، محدوده‌هایی را در ذهن خودمان ایجاد و تعیین می‌كنیم، اما وقتی در همین محدوده‌ها، فردی توانایی برقراری ارتباط با دیگران را نداشته باشد، نتیجه‌اش می‌شود این‌كه مثلا من سگم را بیرون می‌برم تا همه بگویند: «ببینید این فرد سگ دارد، پس حتما پولدار یا از خانواده‌ای روشنفكر است!»




چنین حركتی از نبود اعتماد به نفس این دسته از افراد برای برقراری ارتباط با سایر گروه‌های جامعه ناشی می‌شود؛ به گونه‌ای كه از سگ به عنوان یك وسیله برای برقراری ارتباط و گاه پزدادن به دیگران بهره می‌برند و با این كار، كمبودهای روانی خود را جبران می‌كنند




حیوان خانگی؛ نوستالژی قدیمی‌ها


اگر به دوران كودكی خودمان نگاه كنیم، خیلی از ما براحتی به خاطر می‌آوریم كه برای جوجه اردك‌ها و لاك‌پشت‌های كوچولویمان دل می‌سوزاندیم، دوستشان داشتیم، اما حتی به فكرمان هم خطور نمی‌كرد كه داشتن چند جوجه رنگی، كلاس و پرستیژ داشته باشد.


بسیاری از خانواده‌ها 40 ـ 30 سال قبل یعنی وقتی كه آپارتمان‌نشینی‌ مثل امروز توسعه نیافته بود، در حیاط خانه‌شان، حیواناتی مثل مرغ و خروس و كبوتر و... نگهداری می‌كردند، آن زمان حیوان خانگی به معنای داشتن شأن و طبقه ویژه اقتصادی نبود.


سگ گردانی

تفاوت‌های فرهنگ غرب و شرق درخصوص نگهداری از حیوانات خانگی نیز، مقوله ای است که جای بحث دارد، چرا که بین دلایل نگهداری از حیوانات خانگی در ایران و كشورهای غربی تفاوت وجود دارد. در كشورهای غربی، وجود حیوانات خانگی در منازل به عنوان یك فرهنگ مرسوم است؛ البته مردم ما هم در گذشته از سگ‌های گله، سگ‌های نگهبان و حیوانات اهلی نگهداری می‌كردند، اما دیگر این حیوانات را به اتاق خانه خود نمی‌بردند


.متاسفانه، نگهداری از حیوانات خانگی در ایران، رفته‌رفته به یك نوع چشم و هم‌چشمی تبدیل شده است، ما در مسیری حركت می‌كنیم كه قدرت ابراز وجود در زندگی‌مان و چگونگی ارتباط برقرار كردن و ایستادگی در برابر مشكلات را به گونه‌ای عقب‌نشینی تبدیل كرده‌ایم كه حالا داریم این عقب‌نشینی و خلأ روانی را با نگهداری از حیوانات خانگی و پز دادن با آن پر می‌كنیم.


ناظمی می گوید: بی‌شك، پرستیژ و شأن اجتماعی به نگهداری از یك حیوان ارتباطی ندارد؛ بلكه پرستیژ اجتماعی به شخصیت فرد، ‌رفتارها، برخوردهای اجتماعی و اندیشه‌هایی است كه انسان از خود در جامعه به یادگار می‌گذارد.


در این میان به نظر می‌رسد فرهنگ سازی تنها گزینه ای است که می‌تواند در کنار شتاب روز افزون این گرایش، از بروز صحنه‌های نا خوشایند و برخی مشکلات جلوگیری کند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:45 - 0 تشکر 527873

شما برنده یک سکه شده‌اید





در روش جدید کلاهبرداری، تلفنی به دروغ به مردم می‌گویند که سکه برده‌اند و زمانی می‌توانند جایزه‌شان را تحویل بگیرند که مبلغی پول به این شماره حساب واریز کنند و البته شماره حساب و نام صاحب حساب را هم می‌گوید تا هشدار تمام و کمالی به مردم داده باشد؛ اما آیا هشدار رئیس پلیس درباره نحوه فعالیت دزد از نوع کلاهبرداری عجیب‌تر نیست؟!





کلاهبرداری-دورویی



فرصت طلبان کلاه برداری می کنند!!


افراد تبهکار و فرصت طلب هر از چند گاهی با شیوه ها و شگردهای جدید اقدام به سوء استفاده و بعضاً کلاهبرداری می‌کنند.یکی از این شگردها که به ظاهر موجه جلوه می کند تماس تلفنی با منزل یا محل کار شهروندان است. تماس گیرندگان معمولاً با ارائه توضیحاتی مبهم و انجام عملیات روانی فرصت فکر کردن و تصمیم گیری را از شهروندان سلب و خطاب به مخاطب خود عنوان می کنند که شما در قرعه کشی صورت گرفته توسط شرکت یا مۆسسه خاصی برنده شده اید . این افراد می گویند فقط کافی است تا طرف مقابل در قبال دریافت جایزه، هزینه ارسال بسته و یا مثلاً 10 الی 15 درصد از هزینه پشت جلد بسته را به پیک پرداخت کند . متاسفانه این افراد با چرب زبانی در بسیاری از موارد به اهداف خود می رسند و در چنین شرایطی احتمال هر نوع سوء استفاده دیگری از جمله زورگیری، ورود به عنف، تعدی و تعرض متصور است . تجربه نشان داده است، قالب این تماس ها قبل از ظهر که معمولاً خانم های خانه دار تنها در خانه هستند گرفته می شود و بدیهی است که بیشتر قربانیان این افراد سودجو و فرصت طلب زنان خانه دار هستند.




تماس گیرندگان معمولاً با ارائه توضیحاتی مبهم و انجام عملیات روانی فرصت فکر کردن و تصمیم گیری را از شهروندان سلب و خطاب به مخاطب خود عنوان می کنند که شما در قرعه کشی صورت گرفته توسط شرکت یا مۆسسه خاصی برنده شده اید . این افراد می گویند فقط کافی است تا طرف مقابل در قبال دریافت جایزه، هزینه ارسال بسته و یا مثلاً 10 الی 15 درصد از هزینه پشت جلد بسته را به پیک پرداخت کند




با شگرد جدید کلاه برداری تلفنی آشنا شوید!!


کلاه برداری تلفنی با وعده سکه طلا


در این روش جدید کلاهبرداری، تلفنی به دروغ به مردم می‌گویند که سکه برده‌اند و زمانی می‌توانند جایزه‌شان را تحویل بگیرند که مبلغی پول به این شماره حساب واریز کنند و البته شماره حساب و نام صاحب حساب را هم می‌گوید تا هشدار تمام و کمالی به مردم داده باشد؛ اما آیا هشدار رئیس پلیس درباره نحوه فعالیت دزد از نوع کلاهبرداری عجیب‌تر نیست؟!


بگذارید از اینجا آغاز کنیم؛ آیا افتتاح حساب به نام یک شرکت در بانک بدون مدارک ممکن است؟ ثبت یک شرکت بدون مدارک مۆسسان و اعضای هیأت مدیره در اداره ثبت شرکت‌‌ها چطور؟ آیا می‌توان یک خط تلفن همراه خرید بدون آنکه مشخصات سجلی شما ثبت شود، یا هیچ کدام اینها ممکن نیست، مگر اینکه کوتاهی از سوی کارمندان بانک یا متصدیان ثبت شرکت یا نمایندگی فروش خطوط تلفن همراه و ... رخ داده باشد؟


تلفن

به تازگی فرمانده انتظامی استان گیلان، با تشریح شگرد جدید كلاهبرداری، تلفنی از مردم خواست فریب این كلاهبرداران را نخورند؛ این هشدار در حالی است که ماجرای شرح داده شده از سوی رئیس پلیس استان گیلان، جزییات قابل تأملی دارد، ولی در کمال شگفتی، اطلاعات به دست آمده نه زمینه‌ساز دستگیری متهم (شاید هم متهمان) شده و نه با کارهایی چون بستن حساب به حداقل‌های آرامش بخشی به جامعه رسیده است تا به نوعی تنها تزریق بی اعتمادی باشد و بس!


به متن خبر که سنگ به سنگ از یک خبرگزاری نقل می‌شود، توجه کنید تا ماجرا دستتان بیاید:


"... ابراهیم قائد رحمتی در این باره گفت: برابر اطلاعات مردمی از طریق شماره همراه 093032610888 با شهروندان تماس گرفته می‌شود و اظهار می‌دارد كه شما برنده جایزه سكه طلا شدید و از طریق شركت پیام گستر قرار است، سكه و طلا برای شما ارسال شود.


در این شگرد از مخاطب درخواست شده كه مبلغ 29 هزار تومان وجه نقد به شماره حساب 0215154955001 مربوط به شركت در بانك ملی واریز كند و سپس شماره فیش واریزی را به شركت اعلام ناید تا جایزه طلا به در منزل آنان فرستاده شود.




آیا افتتاح حساب به نام یک شرکت در بانک بدون مدارک ممکن است؟ ثبت یک شرکت بدون مدارک مۆسسان و اعضای هیأت مدیره در اداره ثبت شرکت‌‌ها چطور؟ آیا می‌توان یک خط تلفن همراه خرید بدون آنکه مشخصات سجلی شما ثبت شود، یا هیچ کدام اینها ممکن نیست، مگر اینکه کوتاهی از سوی کارمندان بانک یا متصدیان ثبت شرکت یا نمایندگی فروش خطوط تلفن همراه و ... رخ داده باشد؟




فرمانده انتظامی استان گیلان با بیان اینكه در بررسی مشخص شد، این شماره حساب متعلق به شركت «پیام گستر ستاره» در استان تهران با كد 021 به شماره‌های 44720550 - 44732035 است، ولی فردی در محل كار پاسخگو نیست و شماره حساب اعلامی از بانك ملی استعلام روزانه مبلغ چشمگیری وجه نقد از دورترین نقاط كشور به این حساب واریز می‌شود، از شهروندان خواست برای جلوگیری و پیشگیری از این نوع كلاهبرداری و برای عدم توسعه و فعالیت آن به این‌گونه تماس‌ها اعتماد نكنند."


اما ماجرا هنگامی جالب‌تر می‌شود که بدانیم این نوع کلاهبرداری، مدتی است در برخی شهرهای دیگر و حتی تهران هم به نوعی مشابه در حال انجام است؛ با این تفاوت که ممکن است به جای تماس تلفنی، پیامکی به دستتان برسد که نام یک اپراتور تلفن همراه در پای آن نوشته شده است و یا اینکه از شما درخواست شود برای دریافت جایزه‌ای که برده‌اید، نخست نام و نام خانوادگی و دیگر مشخصات خود را فرستاده و در مرحله بعد با فرستادن کدهای شارژِ چندین هزار تومانی که خریداری کرده‌اید، به انتظار رویش جایزه‌تان بمانید؛ شیوه‌ای عجیب برای کلاهبرداری که بیشتر بر بنای ساده لوحی مخاطب بنا نهاده شده، ولی وقتی عجیب‌تر می‌آید که با هوشمندی عده‌ای به پلیس اطلاع داده می‌شود؛ اما ... !


سکه-مهریه

بیایید از زاویه دید کسانی به ماجرا نگاه کنیم که طعمه این دست شیادی‌ها شده‌اند، ولی هشیاری‌شان مانع از به ثمر رسیدن نیت کلاهبردار ـ و شاید کلاهبرداران‌ ـ شده و البته چون شهروند مسئولی بوده‌اند، ماجرا را به مقامات انتظامی اطلاع داده‌اند؛ اما اکنون که هشدار فرمانده انتظامی را شنیده‌اند، تنها برایشان مسجل شده که اگر فریب خورده بودند، کار از کارشان می‌گذشته، چرا که اثبات کلاهبرداری و داشتن شماره تلفن همراه و تلفن ثابت و نام شرکت و هیچ اطلاعات دیگری، نه به بسته شدن حساب منجر شده و نه به عنوان اطلاعاتی برای کنترل نامحسوس و نهایتا دستگیری مجرم به کار گرفته می‌شود!


اکنون کافی است تا خط آخر سخنان رئیس پلیس را دوباره و دوباره بخوانیم تا دریابیم که مثلا با بستن حساب این کلاهبرداران، می‌شود کاری کرد که به شمار افراد بسیاری که روزانه اسیر این شیادان می‌شوند، افزوده نشود و یا اصلا می‌توان با برخورد ضربتی با موضوع، کاری کرد که این شیوه به سرعت از بین برود، زیرا ناگفته پیداست وقتی کسی توانسته به رغم قید و بندهای قانونی رایج، هم شرکت راه‌اندازی کند، هم افتتاح حساب داشته باشد، هم تلفن همراه بخرد و هم احتمالا بارها و بارها مبالغ به دست آورده را برداشت کرده، ولی رد و نشانی از خود بر جای نگذارد، تکرار و تکثیر این کلاهبرداری که دیگر آسان‌ترین کارهاست!

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:45 - 0 تشکر 527874

زیر میز مسئولین چه می گذرد؟؟





تا چند وقت پیش هر کسی می خواست بگوید زیر میزی ،چند باری این سو و آن سو را نگاه می کرد، تن صدایش را کم می کرد و با لحنی آرام و در گوش طرف مقابل از شرط و شروطهای مخفی و دور از چشم همگان سخن می گفت، اما به لطف برخی از دلایل که شاید  ریشه در نفس سرکش یا در جیب و شرایط اقتصادی ما  دارد،چند وقتی هست که دیگر این تن صدا کم کردن ها و در گوشی ها در برخی از مبادلات از میان رفته و حتی دیده شده که همین برخی‌ها باد در غبغب انداخته و با سری بالا از خواسته‌های خود دم می زنند.


چند وقتی هست که تبادلات و دست به دست شدن ها در برخی مبادلات و فعالیت های اداری و حتی پزشکی، قبح خود را از دست داده و به راحتی از آن دم زده می‌شود و همین روزها ست که دیگر واژه زیر میزی برای همیشه جای خود را به پدیده رو میزی بدهد.


رشوه

شاید جالب‌تر از همه، توجیهات و سر پوش گذاشتن های برخی از ما در این تبادلات نا میمون هست که به قدری قاطعانه گفته می‌شود که گاهی انسان را به سمت متقاعد شدن نیز پیش می برد.مجبورم، کارم گیر بود ،چاره ای جز این نداشتم،من فقط شیرینی دادم، اینها تنها نمونه ای از واژه هایی است که بیانگر ادله های ما است.بهانه هایی که خیلی از سرشناسان و افرادی که خود دستی در کار دارند نیز به کاربرده و به نوعی قربانی این مبادلات شوم شده اند برای مثال از یکی از نمایندگان تازه نفس بهارستان نهم شنیدم که علیرغم پزشک بودن، مجبور به پرداخت زیر میزی شده است!!


نتیجه بهتر درمان، مستلزم چرب کردن سبیل درمانگر


دست به دست شدن این تبادلات در حیطه پزشکی، اهداف متفاوت‌تری را در سر دارد، به طوری که برخی معتقدند تا زمانی که دستمزدها و تعرفه‌های پزشکی به حقیقت نزدیک‌تر نشود،شاهد  این نارسایی‌ها هستیم به همین منظور  هر کس باید برای فعالیت خود، درآمد و دامنه فعالیت‌های مشخصی داشته با شد و بیمه‌ها نیز فعال‌تر و دستمزدها تأمین شود.




متأسفانه پدیده رومیزی در سیستم مقدس آموزش هم دیده شده است به طوری که برخی‌ها معتقدند که خرید و فروش مدرک امروز از آب خوردن راحت تر شده است و فقط کافی است که کمی سر کیسه شل شود و آنگاه است که ره چند ساله، یک شبه طی می‌شود اما چه طی شدنی که به درد هیچ کس نمی‌خورد و علمی را به دنبال ندارد و بدتر از همه زمانی است که کردان ها آشکار شوند




گویی برخی از  پزشکان از همان دوران دانشجویی به فکر شمارش صفرهای درآمد خود هستند و اگر این مهم از کانال معمولی خود تأمین نشود، تبادلات دیگر را اولین راه برای رسیدن به این مهم می‌دانند و نکته جالب‌تر  اینجاست که لزومی ندارد رسماً اسمی از رشوه و زیر میزی و یا رومیزی به میان آید، بلکه ارسال  بیماران از بخش دولتی به خصوصی مصداق این امر است که تعدادی از پزشکان خواهان مطالبات بیشتر هستند، به این نکته می‌توان این مطلب را اضافه کرد که دیده شده است تعدادی از همین اطبای محترم، اقدام به انجام اعمال جراحی اضافی می‌کنند به طوری که بیمار بی خبر از همه جا نیاز مبرم به عمل جراحی ندارد اما پزشک محترم به علت افزایش میزان کارانه میلیونی خود، خواهان این عمل است و سر آخر این دانشجوی بیچاره است که درصد زیادی از عمل را بر عهده دارد.



رشوه



شیرینی ما یادت نره!! جمله ای تلخ اندر حکایات رومیزی


متأسفانه این جمله اگر چه ظاهر شیرینی دارد اما از حقایق تلخی سخن می‌گوید و متأسفانه در بعضی از سیستم‌های اداری نیز دیده شده است که کارمند پس از انجام وظیفه خود، خواهان حق و حقوق اضافی از جیب ارباب رجوع بینوا است، با این وجود باید به این مطلب نیز اشاره کرد که  فقط مزنه زیر میزی‌ها ست که بسته به نوع ادارات و سازمان‌ها و پست‌های افراد  متفاوت است، وگرنه من همان رشوه خواهم که هستم.....


علاوه بر رواج زیر میزی در سیستم بوروکرات اداری ، در بازار آزاد هم متأسفانه این پدیده به وفور دیده می‌شود، تجارت به قول برخی‌ها عجین شده است با این مسئله  و اگر هم به طور مستقیم این واژه را به کار نبرند، مشتقات آن نیز استفاده می‌شود، به طوری که رواج این مسئله در مرزهای آزاد و گمرک بیشتر است.برای عبور کالاهای آزاد و اجناسی که می‌خواهند از قوانین مالیاتی فرار کنند و اغلب  از کشور دوست و برادر چین وارد کشورمی شوند، باید سبیل خیلی‌ها را چرب کرد و برخی از دلال‌های بازاری  که معمولاً یک طرف ماجرا هستند ،بیش از سایرین به این مسئله تن می‌دهند.


پول بده، مدرک بگیر


متأسفانه پدیده رومیزی در سیستم مقدس آموزش هم دیده شده است به طوری که برخی‌ها معتقدند که خرید و فروش مدرک امروز از آب خوردن راحت تر شده است و فقط کافی است که کمی سر کیسه شل شود و آنگاه است که ره چند ساله، یک شبه طی می‌شود اما چه طی شدنی که به درد هیچ کس نمی‌خورد و علمی را به دنبال ندارد و بدتر از همه زمانی است که کردان ها آشکار شوند.




گویی برخی از  پزشکان از همان دوران دانشجویی به فکر شمارش صفرهای درآمد خود هستند و اگر این مهم از کانال معمولی خود تأمین نشود، تبادلات دیگر را اولین راه برای رسیدن به این مهم می‌دانند و نکته جالب‌تر  اینجاست که لزومی ندارد رسماً اسمی از رشوه و زیر میزی و یا رومیزی به میان آید، بلکه ارسال  بیماران از بخش دولتی به خصوصی مصداق این امر است که تعدادی از پزشکان خواهان مطالبات بیشتر هستند




متأسفانه ،این مسئله به همین جا ختم نمی‌شود و در بحث پایان نامه‌ها و اجرای تحقیقات نیز افرادی مشغول به ارائه خدمات هستند که فقط کافی است دانشجو و یا مخاطب در خواست موضوع دهد و با کمترین اتلاف وقتی ، تحقیق و یا پایان نامه آماده دفاع خواهد بود.



رشوه


نکته پایانی


با این همه شاید بتوان گفت که  علت رواج و آشکار شدن این تبادلات از سر چشمه های متعددی  آب می‌خورد، سر چشمه‌هایی که حتی یک نفر را درگیر نمی‌کند، بلکه خانواده ای قربانی این پول‌های کثیف می‌شود، اصلاً چرا سر خود را شیره بمالیم و سر این بحث کنیم که زیرمیزی یا رومیزی، یک دفعه بگوییم رشوه و خیال همه را راحت کنیم.چرا این دسته از تبادلات را در سیستم بوروکراسی خود راه داده‌ایم به عوامل متعددی برمی گردد، شاید اگر زیاده‌خواهی‌های بسیاری از خانواده‌ها نباشد ، تن دادن به رشوه گیری هم رخ نمی‌دهد، شاید اگر کمی وجدان کاری‌مان بالاتر می‌رفت  و در انجام وظایف رضای خدا را نیز در نظر می‌گرفتیم، رشوه گیری رواج نمی‌یافت، مسلماً باید بدانیم که  اگر در کارهای خود  خداوند را به عنوان تنها راه گشای امور بدانیم و تمام عزم مان را بر توکل به او جزم کنیم، فعالیت‌ها به درستی اجرا خواهند شد و آن گاه است که ما شاهد ده گام خدا به ازای همت و یک گام کوچک خود هستیم .

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:45 - 0 تشکر 527876

ممنوعیت های رابطه زن و مرد




از جمله مضرات روابط ناسالم زن و مرد تهییج و تحریک جنسی است. کسانی که در ارتباطات خود بی بند و بار هستند میل جنسی در آن ها رو به فزونی می‌رود و از آنجا که میل جنسی یک میل تمام نشدنی است، هر روز سرکش‌تر می‌شود تا جایی که شاید به سختی بتوان آن را کنترل کرد.


دوستی دختر و پسر

آرامش و امنیت از جمله نعمت‌هایی است که خداوند به یک جامعه عطا می‌کند. سلامت روحی، جسمی و روانی افراد در سایه امنیت حفظ خواهد شد و در این محیط است که خلاقیت‌ها و استعدادها ظهور و بروز پیدا خواهد کرد. در محیطی که انسان‌ها بدون هیچ قید و بندی با جنس مخالف خود ارتباط برقرار می‌کنند، به مرور بستر و زمینه بی‌بندوباری و رهایی از قید و بندها را فراهم می‌کند و در دراز مدت موجب بی هویتی و تضاد شخصیتی در زنان و مردان خواهد شد. تاکید اسلام به رعایت حجاب و عفاف تنها متوجه زن‌ها نیست بلکه پوشاندن چشم از نامحرم نیز از جمله توصیه های دین اسلام به مرد است. بنابراین هر قدر سطح اخلاق و ارزش‌های اخلاقی یک جامعه رو به کاهش باشد، بر روابط زن و مرد نیز تأثیرگذار خواهد بود و این روابط شکل زننده و نامناسبی به خود می‌گیرد.


از جمله مضرات روابط ناسالم زن و مرد تهییج و تحریک جنسی است. کسانی که در ارتباطات خود بی بند و بار هستند میل جنسی رو به فزونی می‌رود و از آنجا که میل جنسی یک میل تمام نشدنی است، هر روز سرکش‌تر می‌شود تا جایی که شاید به سختی بتوان آن را کنترل کرد. نمونه بارز این ادعا فرهنگ غربی است که زن و مرد بدون هیچ قید و بندی با هم ارتباط دارند و این ارتباط بدون چارچوب نه تنها میل و ولع جنسی را در افراد کاهش نداده بلکه موجب شده تمنیات جنسی هر روز شکل تازه‌تر و جدیدتری به خود بگیرد.




زنان تمایل به خودنمایی بیشتری دارند و دوست دارند مرکز توجه باشند. بنابراین برای جلب توجه بیشتر سعی در خودآرایی و استفاده از الفاظ و کلمات دلنشین دارند تا بتوانند مخاطبان بیشتری را به خود جلب کنند. این عمل تمرکز فکری آنان را به هم می‌زند و گاه موجب ایجاد خلل در انجام کارها و امور سایر افراد نیز می‌شوند




حفظ روابط زن و مرد در حریم خود یک نوع مصونیت برای زن محسوب می‌شود و او را از بسیاری گزندها و آسیب‌های اجتماعی دور می‌کند. علاوه بر آن موجب حفظ بنیان خانواده نیز خواهد شد. زیرا اگر زن و مرد در چارچوب اخلاق و ارزش‌های اخلاقی با یکدیگر ارتباط داشته باشند، بنیان خانواده هر روز مستحکم‌تر شده و سردی میان خانواده‌ها که در اثر روابط افراطی زن و مرد در جامعه ایجاد شده است، از بین خواهد رفت. زمانی که زن و مرد در اجتماع به صورت حداکثری با یکدیگر ارتباط داشته باشند و خلأها و نیازهای عاطفی خود را از این طریق جبران کنند‌، هنگام ورود به منزل دیگر تمایلی به برقراری ارتباط با همسر خود ندارند و به مرور دلسردی‌ها به وجود می‌آید و روابط خانوادگی تیره و تار می‌شود. زمانی که روابط زن و مرد در چارچوب و قیود نباشد و این دو به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و از بسیاری مسایل ریز و درشت شخصی یکدیگر باخبر شوند، خواه نا خواه آن‌ها مبادرت به انجام مقایسه‌ می‌کنند و این خود باز از جمله عوامل سست شدن بنیان خانواده‌ها خواهد شد.


دوستی دختر و پسر-طلاق

اگر روابط ناصحیح زن و مرد در اجتماع به خوبی مدیریت نشود، زشتی گناه از بین می‌رود و اینجاست که زمینه برای انجام گناهان بزرگ‌تر فراهم می‌شود و به همین ترتیب بسیاری از فضائل اخلاقی نادیده گرفته می‌شود و در نهایت انسان‌ها به بی مبالاتی و عدم رعایت قیود روی خواهند آورد. در این صورت است که در مدت زمان اندکی شاهد سقوط و افول یک جامعه به سمت رذایل اخلاقی و آسیب‌های اجتماعی هستیم. روابط زن و مرد در اجتماع و محیط‌های کاری باید کنترل بیشتری شود و آن‌ها مقید به حفظ حریم خود شوند. در این صورت محیط‌هایی که این دو جنس در کنار هم مشغول انجام کار هستند سالم‌تر و شاداب‌تر خواهد بود. روابط ناسالم زن و مرد در اجتماع موجب کاهش کارایی در هر دو جنس خواهد شد زیرا  بخشی از انرژی و توانایی فرد در جهت جذب بیشتر جنس مخالف و خودنمایی بیشتر صرف می‌شود. این مسئله در میان زنان نمود بیشتری دارد. زیرا زنان تمایل به خودنمایی بیشتری دارند و دوست دارند مرکز توجه باشند. بنابراین برای جلب توجه بیشتر سعی در خودآرایی و استفاده از الفاظ و کلمات دلنشین دارند تا بتوانند مخاطبان بیشتری را به خود جلب کنند. این عمل تمرکز فکری آنان را به هم می‌زند و گاه موجب ایجاد خلل در انجام کارها و امور سایر افراد نیز می‌شوند.


در ترویج و توسعه فرهنگ حفظ روابط و حریم زن و مرد و اصلاح رفتارهای ناصحیح، رسانه‌ها و به خصوص صدا و سیما می‌تواند بسیار تأثیرگذار باشد. اما وای به روزی که این رسانه خود ترویج کننده روابط بی قید و بند زن و مرد در اجتماع باشد.


ازدواج

رفتار نامناسب برخی مجریان تلویزیون با مهمانان، شوخی‌های خارج از چارچوب شرع و عرف و ورود به حریم خصوصی افراد مثال‌هایی از این دست است که اخیراً در برنامه‌های تلویزیونی بارها مشاهده شده است. به نقل از سایت رجانیوز "یکی از مجریان تلویزیون در برنامه ویژه عید مبعث که مهمانان برنامه امیر جعفری و همسرش ریما رامین فر زوج هنرمند سینما، تئاتر و تلویزیون حاضر بودند پرسش‌هایی مطرح کرد که نمونه بارز بی حرمتی به مهمان و مخاطب بود. تا جایی که چندین بار امیر جعفری به این سۆال‌ها واکنش نشان داد و از چرایی این پرسش‌ها پرسید."گرچه یکی از مدیران صدا و سیما اشتباه این مجری برنامه را پذیرفته است اما آیا با پذیرفته شدن اشتباه مشکلاتی از این دست از جامعه رفع خواهد شد؟ تکرار این اشتباهات به مرور زشتی روابط ناسالم زن و مرد را از بین خواهد برد و به تمامی بخش‌های اجتماعی نیز سرایت پیدا خواهد کرد.




اگر روابط ناصحیح زن و مرد در اجتماع به خوبی مدیریت نشود، زشتی گناه از بین می‌رود و اینجاست که زمینه برای انجام گناهان بزرگ‌تر فراهم می‌شود و به همین ترتیب بسیاری از فضائل اخلاقی نادیده گرفته می‌شود و در نهایت انسان‌ها به بی مبالاتی و عدم رعایت قیود روی خواهند آورد




بنا بر آنچه گفته شد باید کوشید تا مصادیق بی‌بندوباری‌های اجتماعی و آسیب‌های ناشی از آن را به مردم تبیین کرد تا از این طریق بتوان جلوی بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی که علت اصلی آن روابط ناسالم زنان و مردان با یکدیگر است را گرفت. در این میان رسانه نقش بسیار مهمی در ارائه الگوها و رفتارهای مناسب و رعایت چارچوب روابط زن و مرد می‌تواند داشته باشد. علاوه بر آن باید آموزش صحیح و تربیت الگوهای مناسب به منظور ارائه به مردم و به خصوص جوانان راه هرگونه سوء استفاده از روابط زن و مرد را در محیط‌های اجتماعی بست. به طور کلی رعایت اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط در روابط اجتماعی می‌تواند اعتدال را بر کل جامعه تسری دهد.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:46 - 0 تشکر 527878

ورود تکنولوژی + پیوست!





هیچ راهی جز تن دادن به تکنولوژی و فناوری‌های نوین نداریم و تنها راهکار این است که تدابیری انجام دهیم تا عوارض منفی آن کمتر شود و لازمه این موضوع آن است که چنانچه که تکنولوژی وارد کشور می‌شود به همراهش پیوست فرهنگی و اجتماعی نیز آورده شود


ده تکنولوژی برتر ماه

جامعه شناسان معتقدند كه جامعه بدون آسیب وجود ندارد كه اگر چنین شود، بدون شك مدینه فاضله شكل گرفته است بنابراین در همه جوامع، حدی از آسیب‌های اجتماعی دیده می‌شود اما وجود این آسیب‌ها زمانی نگران كننده می‌شود كه محدوده آن به حدی گسترش یابد كه زمینه بر هم خوردن نظم اجتماعی را فراهم كند.


رشد بی‌رویه جمعیت، همان گونه كه اقتصاد را از ریل اعتدال خارج كرده، در افزایش و تولید آسیب‌های اجتماعی نقش نگران‌کننده‌تری داشته است، از دیگر سو، پرش ناگهانی از سنت به فرا مدرنیته تغییرات شدید فرهنگی و آسیب‌های دامنه‌داری را در جامعه سنتی ایران سبب شده است. این امر آسیب‌های اجتماعی جدیدی را پدید آورده كه در میان جامعه‌شناسان به «آسیب‌های اجتماعی نوپدید» شهره است. افزایش مصرف‌کنندگان مخدرهای صنعتی به 35 درصد، معضل تعدد عناوین مجرمانه، خلأ آموزش به خانواده برای استفاده از ماهواره و فناوری‌های نوین، اعتیاد 36 درصد نوجوانان و جوانان به اینترنت، تهدید بیشتر دختران در فضای مجازی، نگرانی در مورد گرایش به مصرف الکل و ... از مهم‌ترین محورهای بررسی آسیب‌های اجتماعی نوپدید است. ورود تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین و همچنین افزایش استفاده از ماهواره، اینترنت و موبایل و ...در میان جوانان، نوجوانان و خانواده‌ها باعث بروز آسیب‌های اجتماعی زیادی در جامعه شده است به طوری که ترویج خشونت، از بین رفتن ارزش‌ها، رواج عشق‌های مجازی، روابط جنسی خارج از استاندارد و ... از جمله آسیب‌های ناشی از فضای مجازی است.


ورود فناوری‌های جدید آسیب‌هایی را به دنبال داشته است


متخصصان معتقدند که تعاریف ما در حال حاضر نسبت به تکنولوژی‌ها تغییر کرده به طوری که زمانی داشتن ویدئو در کشور جرم محسوب می‌شد اما در حال حاضر یک جرم جدید دیگر به نام ماهواره آمده است. بر همین اساس تعاریف باید استاندارد واحدی داشته باشند تا بتوانیم بر اساس آن تعریف واحد بگوییم این فناوری با خود آسیب به همراه دارد. در شرایطی که منع استفاده از ماهواره وجود دارد نمی‌توان به خانواده فرهنگ استفاده صحیح از آن و همچنین آموزش صحیح استفاده از این رسانه داده شود. بنابراین در این شرایط است که باید برای استفاده از فناوری‌ها به یک تعریف واحد دست پیدا کنیم.




که چند سال اخیر نیز این دغدغه در فضای مجازی در حال ایجاد است و تشکیل شورای عالی فضای مجازی نیز که امسال از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد در این خصوص و به منظور مبارزه با آسیب‌های ناشی از فضای مجازی شکل گرفته است




قبل از ورود تکنولوژی جدید باید فرهنگ سازی شود


جامعه ما در حال حاضر از جامعه سنتی به سوی جامعه صنعتی پیش رفته و هم اکنون نیز به سمت جامعه الکترونیک در حال حرکت است. بنابراین می‌توان گفت که فضاهای مجازی نقش بسیار تعیین کننده‌ای دارند به همین دلیل امروزه مدیریت دانش و اطلاعات نیازمند یک سری تغییرات در تکنولوژی‌هاست به طوری که باید به سمتی حرکت کنیم که در حداقل زمان بتوانیم حداکثر اطلاعات را به افراد ارایه دهیم. برای حرکت به این سمت نیازمند بازنگری جدی در حوزه نرم افزار، سخت افزار و تکنولوژی‌های جدید هستیم به طوری که کشورهای پیشرفته برای تأثیرگذاری فرهنگی از این فضای مجازی استفاده کرده و برنامه‌های کوتاه مدت و بلندمدت در این حوزه تدوین کرده‌اند. امکانات و تکنولوژی‌های جدید هم فرصت هستند و هم تهدید و چنانچه قبل از ورود این کالاها و تکنولوژی‌ها نحوه درست استفاده از آن را یاد بگیریم تبعات منفی آن نیز کمتر خواهد شد.



پیامک

به ازای هر 100 نفر 130 تلفن همراه وجود دارد


موبایل و ماهواره یک فرصت است ولی اینکه چگونه از آن استفاده می‌شود جای بحث زیادی دارد. هیچ راهی جز تن دادن به تکنولوژی و فناوری‌های نوین نداریم و تنها راهکار این است که تدابیری انجام دهیم تا عوارض منفی آن کمتر شود و لازمه این موضوع آن است که چنانچه که تکنولوژی وارد کشور می‌شود به همراهش پیوست فرهنگی و اجتماعی نیز آورده شود و در کنار آن به مردم هم آموزش استفاده صحیح از تکنولوژی داده شود و هم آثار مثبت و منفی آن گوشزد شود.


بر اساس اعلام مخابرات نفوذ تلفن همراه در ایران 130 است یعنی به ازای هر 100 نفر 130 تلفن همراه وجود دارد. این موضوع از نظر سرعت انتقال اطلاعات خوب است اما چنانچه نحوه استفاده درست از آن را یاد نگیریم در خانه باعث اختلاف می‌شود، در رانندگی تبعات منفی دارد و در سلامت فرد نیز تأثیر منفی به دنبال خواهد داشت. همچنین بررسی روند تحولات تکنولوژی و امکانات نرم افزاری تلفن همراه در 10 سال اخیر نشان می‌دهد همه این امکانات فرصت بهتری برای اطلاع رسانی و همچنین تهدیدی برای آسیب رسانی محسوب خواهد شد چنانچه درست مدیریت نشود.




هیچ راهی جز تن دادن به تکنولوژی و فناوری‌های نوین نداریم و تنها راهکار این است که تدابیری انجام دهیم تا عوارض منفی آن کمتر شود و لازمه این موضوع آن است که چنانچه که تکنولوژی وارد کشور می‌شود به همراهش پیوست فرهنگی و اجتماعی نیز آورده شود و در کنار آن به مردم هم آموزش استفاده صحیح از تکنولوژی داده شود و هم آثار مثبت و منفی آن گوشزد شود




نحوه صحیح استفاده از فناوری‌های جدید به مردم آموزش داده نمی‌شود


آموزش مجازی، کاهش هزینه، سرعت و یکسان سازی اطلاعات و استفاده از ویدئو کنفرانس از جمله مزیت استفاده از اینترنت است اما در کشور ما استفاده درست از آن را مردم بلد نیستند و دلیل آن نیز این است که این موضوعات کالا دیده می‌شوند و هیچ زمانی بروشورهای برای نحوه استفاده درست تلفن همراه، تلویزیون، ماهواره و یا اینترنت به مردم ارایه نمی‌شود.


دقت کرده‌اید، که برخی از شرکت‌ها تبلیغات درستی برای فروش محصولات تکنولوژی‌های خود ندارند و فقط به فکر سود خود هستند، مثلاً، هنگامی که اپراتور اول برای تبلیغ خود عنوان می‌کند از 12 شب تا 6 صبح تسهیلات به افراد ارایه می‌شود هیچ فردی سۆال نمی‌کند که ممکن است در این زمان که همه مردم خوابند برخی افراد از این تلفن به صورت نابجا استفاده می‌کنند.



مدیران آموزشی و تکنولوژی ارتباطات

جوانان در معرض آسیب ناشی از فضای مجازی


در فضای مجازی بیشترین تهدید و آسیب متوجه جوانان و نوجوانان است و این افراد هستند که در معرض بیشترین خطاها قرار گرفتند و بر اساس تحقیقات انجام شده تهدید فضای مجازی بر روی دختران بیشتر از پسران است و در آینده نیز بیشتر خواهد شد. با ابن همه هیچ مشکلی نیست که راه حل نداشته باشد به طوری که چند سال اخیر نیز این دغدغه در فضای مجازی در حال ایجاد است و تشکیل شورای عالی فضای مجازی نیز که امسال از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد در این خصوص و به منظور مبارزه با آسیب‌های ناشی از فضای مجازی شکل گرفته است. نحوه استفاده بهینه از فضاهای مجازی و حرکت به سمتی که واقع‌بینانه تر نگاه کنیم از جمله اقداماتی است در حال شکل گیری است که البته باید سرعت آن زیاد شود و لازمه این کار نیز این است که در سیاست گذاری‌های کلان به موضوع فرهنگی توجه زیادی شود. در مجموع باید به سمتی حرکت کنیم که باور کنیم که فضاها و تکنولوژی‌ها و دسترسی به فناوری‌ها یک فرصت محسوب می‌شوند و در صورت مدیریت درست این تهدیدها از بین خواهند رفت.


بومی‌سازی موفقیت‌های کشورهای دیگر برای جلوگیری از آسیب ناشی از فضای مجازی


قوه قضائیه، نیروی انتظامی، سازمان‌های اجتماعی و فرهنگی همه باید در این خصوص همکاری‌های لازم را داشته باشند و لازمه مدیریت تکنولوژی و فناوری‌ها این است که عملکرد کشورهای دیگر که در این خصوص خیلی از ایران جلوتر هستند ، بررسی شود و سپس با ایده گرفتن از اقدامات آنان ، آن‌ها را برای استفاده در کشورمان بومی کنیم و همچنین باید گذشته خود را نیز آسیب شناسی کرده و با رویکرد به آینده، سیاست‌هایی را تدوین و بر مبنای آن‌ها برنامه ریزی مناسبی انجام دهیم.


در حال حاضر درگیر با جنگ نرم افزاری و تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی هستیم که تمامی آن‌ها از طریق گسترش تکنولوژی‌ها و فضای مجازی منتقل می‌شوند. چنانچه به دنبال این هستیم که سلامت اجتماعی را افزایش دهیم باید از تهاجم فرهنگی جلوگیری کرده و با ارایه راهکارهایی با جنگ نرم مقابله کنیم.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:46 - 0 تشکر 527880

خرافات زنجیره ای شانس می آورد؟!





این نامه را نگه ندارید باید ظرف 96 ساعت از دست شما خارج شود. مرد كافه داری به محض دریافت 20 كپی از آن تهیه و ارسال نمود و 70 هزار دلار دریافت نمود ولی چون این زنجیره را شكست، آن را از دست داد!



خرافات

«موقعی كه این نامه را دریافت كردید نام كسی را كه دوست دارید بنویسید و منتظر یك معجزه باشید. این نامه برای خوش شانسی شما فرستاده شده است. نسخه اصلی این نامه در ... می‌باشد. این نامه 9 بار در دنیا چرخیده است. شانس برای شما فرستاده شده است. ظرف مدت 4 روز پس از دریافت این نامه شما اخبار خوشی را دریافت خواهید كرد به شرط آنكه شما هم به نوبه خود آن را برای دیگران ارسال نمایید. این شوخی نیست با ارسال این نامه شما خوش شانسی خواهید آورد. پول نفرستید. كپی نامه را برای اشخاصی بفرستید كه فكر می‌کنید به شانس احتیاج دارند چون تقدیر قیمت ندارد.»


«این نامه را نگه ندارید باید ظرف 96 ساعت از دست شما خارج شود. مرد كافه داری به محض دریافت 20 كپی از آن تهیه و ارسال نمود و 70 هزار دلار دریافت نمود ولی چون این زنجیره را شكست، آن را از دست داد در همین حال در فیلیپین جینوانز به دلیل آنكه این نامه را به جریان نیانداخت 6 روز بعد همسر خود را از دست داد اگر چه قبل از دست دادن همسرش 20 هزار دلار دریافت نمود شما 20 کپی بفرستید و ببینید بعد از 4 روز چه اتفاقی می‌افتد.


این نامه حقیقت دارد آن را نادیده نگیرید، حتی اگر اعتقاد ندارید این نامه بنا به دلایل خاص و عجیبی عمل می‌کند.»


اگر کمی اهل دنیای مجازی باشید حتماً ایمیل‌هایی حاوی مطالبی مثل نوشته های فوق دریافت کرده‌اید حتی اگر اهل اینترنت هم نباشید، از طریق پیام کوتاه و یا به صورت حضوری و با اصرار امثال این نامه‌ها را دریافت کرده‌اید.


این روش ترویج خرافه گرایی در زمان‌های گذشته که تکنولوژی ارتباطات فاقد پیشرفت امروز بود و بالطبع گستردگی ارتباط و فرافکنی بسیار محدودتر بود نیز رایج بود. بدین صورت که در کاغذی می‌نوشتند: کسی چنین و چنان خواب دید، پس از روی این نوشته ده بار بنویسید و به ده نفر بدهید و اگر ندهید چنین می‌شود و اگر ندهید چنان خواهد شد. با گذر زمان این موضوع شکل‌های دیگری نیز به خود گرفت.


البته شاید به نظر جالب برسد که این کار که ارسال نامه های زنجیره ای معروف است فقط در ایران اتفاق نمی‌افتد بلکه به قدر در جهان رایج است که ویکی پدیای فارسی و انگلیسی صفحه ای را به آن اختصاص داده‌اند.




یکی از مسائل دغدغه برانگیز مصلحان اجتماعی، رواج خرافات در جوامع دینی است و اگرچه اسلام راهی برای نفوذ خرافه، ورد، جادو، رمل و اسطرلاب، وهم و خیال، عبادات یا اذکار و روش‌های من درآوردی ندارد و راه‌های نفوذ شیاطین انس و جن به عقل و قلب آدمی را مسدود کرده است اما رواج خرافات مایه انحطاط اندیشه و فرو کاستن مقام و فکر انسانی است




 اما گونه ای از این حرکت می‌تواند مخصوص جوامع سنتی و مذهبی باشد به این صورت که اخیراً با sms یا ایمیل اذکاری ارسال می‌کنند که مثلاً 8 یا 9 بار فلان ذکر را بگویید و برای 8 یا 9 نفر بفرستید، 9 روز دیگر یک خبر خوش می‌شنوید و اگر انجام ندهید یک بلا می‌بینید! گاهی اوقات هم ما را در محذوریت می‌گذارند و شرمنده مان می‌کنند و می‌گویند که اهداف متعالی برای این عمل در نظر دارند مثلاً : چهارده تا صلوات به نیت چهارده معصوم بفرستید و هدیه کنید به آقا امام زمان برای سلامتیشان و برای چهارده نفر بفرستید. خب حالا ما می‌مانیم و ترس و ابهام از ثواب و عقاب و نزاع بین ارزش‌ها و ضد ارزش‌ها .  البته منظور نویسنده عناد با ذکر گویی و انتقال آموزه های این گونه به دیگران نیست بلکه سعی دارد با ایده های بی پایه و اساس و بی مبنا و بدون منبع و مرجع مخالفت کند . عقایدی که هیچ ریشه علمی یا دینی ندارد و سعی دارد ذهن افراد را به تشویش بیاندازد و اصل علم و دین را زیر سئوال ببرد .این جا است که این سۆال به ذهن می‌رسد که آیا اذکار و اعدادی که انتخاب می‌شوند، همه حساب شده و برنامه‌ریزی شده است. باید پرسید چرا 9 بار؟ حالا اگر 8 یا 20 بار بگویم چه می‌شود؟ باید پرسید منبع این نقل شما از کجاست؟ آیا به شما وحی شده است، یا حدیثی یافتید که در این 1400 سال هیچ شخص دیگری آن را نخوانده است؟ یا آن که عالم و عارفی شناخته شده به کشف و شهودی رسیده و به شما گفته است؟


خرافات

یکی از مسائل دغدغه برانگیز مصلحان اجتماعی، رواج خرافات در جوامع دینی است و اگرچه اسلام راهی برای نفوذ خرافه، ورد، جادو، رمل و اسطرلاب، وهم و خیال، عبادات یا اذکار و روش‌های من درآوردی ندارد و راه‌های نفوذ شیاطین انس و جن به عقل و قلب آدمی را مسدود کرده است اما رواج خرافات مایه انحطاط اندیشه و فرو کاستن مقام و فکر انسانی است. خرافات جایگزین رشد و ارتقا و تعالی بشر است؛ چنانکه غلو و زیاده‌روی در عقیده، مایه انحطاط اجتماعی، به ویژه در حوزه دینی، و وسیله گریز از دین در نسل عقل گرا است. ساده لوحی و زود باوری برخی افراد نوعی کاستی فکری، کودنی، محافظه کاری غیرعملی دارد.


تصور گروهی این است که خرافه به عقیده و عمل ضرری نمی‌زند. در حالی که چون خرافات شبیه به اصل است، به امور اصلی و واقعی آسیب می‌زند. کسی که می‌خواهد ازدواج کند باید در باره همسر آینده خود تحقیق کند اما به طالع بین هم مراجعه می‌کند، یا فال می‌گیرد و یا کسی برای او خوابی نقل می‌کند تا شاید به او کمکی کند. اما همیشه این گونه نیست، مشکل جایی است که فرد جایگزین نداشته، یا این روش به همه زندگی و رفتار او سرایت کند، یا شخص از حوزه خصوصی آن را به حوزه عمومی بکشاند. از این رو خرافات در بسیاری از مواقع جایگزین روش‌هایی منطقی است که پایگاه درستی دارند و بدلی آن روش محسوب می‌شوند. به همین دلیل در روانشناسی گفته شده که تمایل به خرافات را هرگز نمی‌توان از بین برد، چون خرافات بخش جدایی ناپذیر آن دسته از مکانیسم‌های سازگاری است که بدون آن‌ها آدمی قادر به ادامه حیات نیست.(روانشناسی خرافات، ترجمه محمد تقی براهنی).




وقتی ما می‌بینیم که جوانی در میدان هفت تیر در حال توزیع برگه ای است که می‌گوید وصیت نامه حضرت محمد(ص) است و او برای اینکه اتفاق بدی برایش نیفتد باید ده کپی از آن را توزیع کند می‌فهمیم که خرافات تا چه اندازه می‌تواند در بطن جامعه نفوذ کند




خرافات بلیه ای عمومی است و کمتر جامعه ای یافت می‌شود که در خرافه پرستی درگیر نباشد. مهم این است که این عقیده و رفتار گسترش پیدا نکند و تبدیل به هنجار نشود. یعنی وقتی ما می‌بینیم که جوانی در میدان هفت تیر در حال توزیع برگه ای است که می‌گوید وصیت نامه حضرت محمد(ص) است و او برای اینکه اتفاق بدی برایش نیفتد باید ده کپی از آن را توزیع کند می‌فهمیم که خرافات تا چه اندازه می‌تواند در بطن جامعه نفوذ کند. جوانی که به راحتی در دام چنین خرافاتی می‌افتد کم کم تفکر منطقی را از یاد می‌برد و طبیعی است که به راحتی در دام شرکت‌های هرمی و سایر فریب دهندگان دیگری از این دست بیافتد زیرا توجه به خرافات کوچک و به ظاهر بی ضرر کم کم تفکر و نگاه انتقادی را از  افراد جامعه می‌گیرد. زوال تفکر انتقادی یعنی بی توجهی به امور اطراف که این موضوع نوعی خمودگی اجتماعی را در پی خواهد داشت و نشاط و تلاش برای ساختن زندگی و جامعه بهتر را از افراد جامعه خواهد گرفت.







what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:46 - 0 تشکر 527883

پروسه زورگیری چگونه اجرا می‌شود؟






یكی از جرایم ویژه شهری كه در دهه اخیر روند صعودی پیدا كرده است جرم زورگیری می‌باشد؛ از نگاه آسیب‌شناسی اجتماعی زورگیری یعنی اقدام علیه امنیت اجتماعی افراد و سرقت اموال آنان با توسل به خشونت و سلاح سرد یا گرم كه در پاره‌ای از اوقات باعث ایجاد زیان‌های جانی و حتی مرگ می‌شود.






زورگیری

زورگیری در واقع نوعی تهاجم عملی و آشکار به نظم اجتماعی است. تفاوت زورگیری با سرقت این است که سرقت در خفاء صورت می‌گیرد ولی زورگیری در میدان عمل و آشکار و با خشونت همراه است.


در كالبد شكافی زورگیری توجه به چند نكته ضروری می‌باشد:


1/ طیف سنی زورگیران معمولاً بین 16 تا 27 سال است كه 85 درصد از آن‌ها معتاد به مواد مخدر به ویژه مواد روان گردان هستند و اغلب زورگیران برای اجرای هدف‌های خود از چاقو، كارد، پنجه بوكس و یا اسلحه گرم استفاده می‌كنند.


2/ 84 درصد از زورگیران مرد هستند كه به عنوان ترك‌نشین و دستیار سارقین نقش خود را اجرا می‌كنند.


3/ انواع شكل‌های زورگیری عبارتست از زورگیری یا خفت گیری در كوچه‌ها و خیابان‌ها، سرقت در غالب مسافركشی، دزدی با استفاده از مواد غذایی بی‌هوش کننده، دزدی طلاهای كودكان، سرقت در لباس مأمورین مبارزه با مواد مخدر یا سایر شكل مأمورها، سرقت از اماكن خصوصی و ورود به آن‌ها به عنوان مأمور آب، برق یا گاز و امثال این‌ها.


4/ علل رفتاری زورگیری از نگاه جامعه‌شناسی عبارتند از عوامل اقتصادی مانند بیكاری، فقر و اعتیاد و عوامل فرهنگی مانند پایین بودن اخلاق اجتماعی، کمرنگ شدن ارزش‌های دینی، ضعف تربیت خانوادگی كه بر این اساس معمولاً 95 درصد از زورگیران فاقد تحصیلات بالاتر از دیپلم هستند و اكثریت آن‌ها ترك تحصیل كرده و یا تحصیلات را رها كرده‌اند.


لازم به توجه است كه علی‌رغم كشفیات نیروی انتظامی زورگیری روند صعودی پیدا كرده است.


 علت اصلی روانی در زورگیری اعتیاد به مواد مخدر مخصوصاً مواد روان گردان صنعتی به ویژه شیشه است چرا كه استفاده از این ماده باعث نوعی سلب اراده و كاهش شعور در افراد می‌شود كه عاقبت كار خود را ارزیابی نمی‌کنند.


از نگاه رفتاری زورگیران دارای رفتارهای سادیسمی بوده كه از آزار دیگران توأم با خشونت و ضرب و جرح لذت می‌برند.


علل محیطی زورگیری: معمولاً خلوت بودن خیابان‌ها یا كوچه‌ها، کم بودن حضور پلیس در این‌گونه معابر و تاریک بودن آن‌ها از علل اصلی محیطی در زورگیری می‌باشد.


متأسفانه علی رغم تذكرات مكرر پلیس به شهروندان برای رعایت اصول ایمنی هنگام گرفتن پول از بانك یا خروج از آنجا و همراه نداشتن اموال قیمتی یا عدم استفاده از وسایل نقلیه غیر مجاز باز هم شاهد تكرار این‌گونه رفتارها هستیم.




 علت اصلی روانی در زورگیری اعتیاد به مواد مخدر مخصوصاً مواد روان گردان صنعتی به ویژه شیشه است چرا كه استفاده از این ماده باعث نوعی سلب اراده و كاهش شعور در افراد می‌شود كه عاقبت كار خود را ارزیابی نمی‌کنند.




در 40 درصد زورگیری‌ها مجرمین اقدام به شروع آزار جنسی كرده و در 15 درصد موارد موفق به تجاوز و آزار جنسی می‌گردند.


همچنان كه گفته شد، حلقه اجرایی زورگیری عبارتند از یك زاغ زن كه این افراد وظیفه شناسایی سوژه را بر عهده داشته در مقابل بانك‌ها، طلافروشی‌ها و یا كوچه‌ها و خیابان‌های خلوت افراد را شناسایی كرده و با تلفن همراه به همكاران خود اطلاع می‌دهند.


خفت گیر كه معمولاً یك یا دو نفر از اعضای تیم كه همه او را به این نام می‌شناسند به سمت طعمه می‌آیند و با سلاح سرد یا موارد دیگر او را تحت فشار قرار می‌دهند.


قاپ زن نیز فرد دیگری است كه وظیفه قاپیدن را دارد و هنگام خفت گیری خود را به صحنه رسانیده و دار و ندار فرد را غارت می‌كند.


در كنار هر گروه زورگیری یك موتورسوار حاضر است كه در اصطلاح شغل زورگیری به آن "در رو" می‌گویند یعنی عامل فرار فرد زورگیر با موتور كه در صحنه حاضر شده و همكار خود را همراه با پول و طلا از صحنه فراری می‌دهد.


زورگیری

فرد دیگر سیاه باز است كه معمولاً در این‌گونه جرائم دو یا چهار نفر به عنوان سیاه باز به كنار طعمه می‌آیند و با بازی كردن نقش در غالب دلسوزی در ظاهر به فرد كمك می‌كنند و با داد و فریاد درخواست پلیس می‌نمایند اما در واقع به فرار دوستان خود كمك كرده و اجازه فعالیت به قربانی نمی‌دهند. طبق آمار موجود شمال غرب و شمال تهران بیشترین زورگیری‌ها را دارند چرا كه در این نقاط به علت خلوت بعضی از این مناطق این جرم اتفاق می‌افتد.


برای زورگیران جنسیت قربانی خیلی مهم نیست اما در حال حاضر زنان بیشترین آمار قربانیان را دارا می‌باشند و متأسفانه مقاومت قربانیان در پاره‌ای از موارد به جراحات سنگین و حتی مرگ آنان منجر می‌شود.


این پدیده نا به هنجار و خشن فیزیكی در بسیاری از موارد تبدیل به زورگیری یقه سفیدان گردیده یعنی رشوه‌گیری و غارت بیت‌المال به شكل‌هایی كه در ماه‌های اخیر شاهد آن بودیم.


بسیاری از افراد اظهار می‌دارند كه زورگیران یقه سفید مرتكب جرائم سنگین‌تری می‌شوند كه باید مجازات آن‌ها سنگین‌تر باشد چرا كه این‌گونه بزه‌کاران باعث افزایش شكاف اجتماعی و فاصله طبقاتی می‌شوند كه عامل اصلی از نظر رفتاری می‌باشد. بیكاری، اعتیاد و افزایش خشونت در جامعه زمینه‌های رفتاری تشدید این بزه کاری است.


اما از نظر روان شناختی نیز سرخوردگی‌های اجتماعی، ناكامی‌ها، احساس تبعیض‌ها عامل ایجادكننده روانی در زورگیری است و 79 درصد از زورگیران دارای سابقه بزه کاری می‌باشند كه هسته‌های اصلی باند خود را در زندان‌ها تشكیل داده‌اند.


راهکار حل این معضل چیست؟


در هر جامعه ای مجرم وجود دارد و نمی‌توان وضعیتی را تصور نمود که در آن هیچ گونه مجرمی وجود نداشته باشد ؛ اما باید سعی نمود جامعه ای داشت که روز به روز ناهنجاری و کج رفتاری در آن کاهش یابد. باید جلو توسعه زور گیری را گرفت و این امر با دو متغیر محقق می‌گردد :


 1- تقویت نظام ارزشی و هنجاری ایرانی به وسیله خانواده‌ها و رسانه‌ها و حکومت.


2- مجازات‌های سنگین قضایی برای مبارزه عینی با زورگیری. عامل اول راه حلی درازمدت و کارکردی است و عامل دوم مکمل عینی عامل اول است. تصویب قوانین، تشدید مجازات زورگیران، بالا بردن سطح آموزش اجتماعی از عوامل پیشگیری‌كننده بوده و شهروندان با رعایت راهنمایی‌های پلیسی می‌توانند به كاهش زورگیری كمك كنند.




اگر زورگیری گسترش یابد به تدریج ساختارشکنی‌هایی جدیدتر نیز پیدا می‌شود که دیگر جرم‌ها نیز گسترش می‌یابند. اگر چه فقر اقتصادی نیز می‌تواند متغیری برای زورگیری باشد اما عموماً زورگیری به دلیل راحتی و کم هزینه بودن انجام می‌شود؛ یعنی مجرم مجازاتی سنگین برای خود پیش بینی نمی‌کند




اگر زورگیری گسترش یابد به تدریج ساختارشکنی‌هایی جدیدتر نیز پیدا می‌شود که دیگر جرم‌ها نیز گسترش می‌یابند. اگر چه فقر اقتصادی نیز می‌تواند متغیری برای زورگیری باشد اما عموماً زورگیری به دلیل راحتی و کم هزینه بودن انجام می‌شود؛ یعنی مجرم مجازاتی سنگین برای خود پیش بینی نمی‌کند. حل شدن یک بحران یا یک مسئله اجتماعی به معنی از بین رفتن مطلق آن نیست بلکه به معنی کاهش آن در حد طبیعی متناسب با ویژگی‌های جمعیتی جامعه مدنظر است. باید جرم را به صورت عملی با هزینه های سنگین اجتماعی و قضایی تعریف نمود تا فرد مجرم بین سود و زیان یکی را انتخاب نماید . اگر مجرم احساس کند که پاداش جرم برایش بیشتر از هزینه جرم خواهد بود به انجام آن اقدام می‌کند. در حالت برعکس این موضوع مجرم از انجام آن صرف‌نظر خواهد کرد. در پایان باید بگویم تقویت نظام ارزشی و هنجاری و فرهنگی ایرانی اسلامی با برنامه ریزی عملی و همت همگان بهترین راه حل درازمدت برای کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی است.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.