• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 1907)
سه شنبه 10/5/1391 - 4:47 -0 تشکر 486154
توضیحات مختصر راجع به سوره های قرآنکریم

سورة الفاتحة

 

نام سوره      فاتحه         شمارۀسوره       1          محل نزول      مکه

 

تعداد آیه      7         تعداد کلمه       29         تعداد حروف     142

 

معنی : گشاینده

 

علت نامگذاری سوره:

 

چون آغازگر قرآن است به این نام نامیده شده و این سوره در زمان خود پیامبر (ص) نیز همین نام را

 

داشته است و به خاطر حمد و ستایشی كه از خداوند(ج) به عمل آمده نام دیگر سوره( حمد ) است.«آیه (1) حمد»

 

نام های دیگرسوره :

 

حمد،وافیه,شكر,سبع الثانی,ام الكتاب,اساس,كافیه,الكنز، ام القرآن، مناجات، شفا، دعا، صلوة

 

محتوی سوره :

 

نعمتها و تربیت همه موجودات از ذات مقدس خدا(ج) سرچشمه می گیرد. اساس خلقت و تربیت و

 

حاكمیت خدا(ج) بر پایه رحمت و رحمانیت است. توجه به معاد و سرای پاداش اعمال و حاكمیت خدا(ج) بر

 

آن دادگاه. بیانگر توحید در عبادت و تكیه گاه انسان به خدا(ج) . بیان نیاز و عشق بندگان به هدایت

 

الهی. توضیح صراط مستقیم كه از راه مغضوبین و گمراهان جداست. اوّلش ستایش، وسطش اخلاص و

 

آخرش نیایش است. 

 

ترتیب سوره :

 

به ترتیب جمع آوری، اولین سوره است كه در قرآن آمده است. به ترتیب نزول، یك بار در مكه و یك

 

بار در مدینه نازل شده است .

 

داستانهای سوره :  ندارد.

 

آیۀ اول سوره :

 

الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ 

 ( ستایش مخصوص خداوندى است كه پروردگار جهانیان است.)

 

 

آیۀ آخر سوره :

 

صِرَاطَ الَّذِینَ أَنعَمتَ عَلَیهِمْ غَیرِ المَغضُوبِ عَلَیهِمْ وَلاَ الضَّالِّینَ

 

 ( راه كسانى كه آنان را مشمول نعمت خود ساختى، نه كسانى كه بر آنان غضب كرده‏اى، و نه گمراهان.)

 

فضیلت سوره :

 

پیامبر اسلام (ص) فرمودند: «هر مسلمانی سوره حمد را بخواند, پاداش او به اندازه كسی است كه دو سوم

 

قرآن را خوانده است ». نقل شده كه پیامبر(ص) فرمودند: «خداوند (ج) به خاطر دادن سوره حمد بر من

 

منت نهاده و آنرا در برابر قرآن عظیم قرار داده و سوره حمد با ارزشترین ذخایر عرش خدا(ج) است.

 

سه شنبه 10/5/1391 - 3:46 - 0 تشکر 486116

آشنایی با سورة قدر

این سوره در مكه نازل شده و دارای5 آیه بوده و قدر بمعنی ارزش واعتباراست.

محتوا و فضیلت این سوره چنان كه از نامش پیداست بیان نزول قرآن در شب قدر است.وسپس اشاره به اهمیت شب قدر و بركات وآثار آن دارد.

رسول گرامی اسلام(ص) در فضیلت این سوره فرمود:«هر كس آن را تلاوت كند پاداش كسی را دارد كه ماه مبارك رمضان را روزه گرفته و شب قدر را هم احیا داشته است.

این همه فضیلت از آن كسی است كه این سوره را می خواند ومی فهمدوبه محتوایش جامة عمل می پوشاندوقرآن را بزرگ می شمرد و آیاتش را در زندگی پیاده می كند.

نزول آن در شب قدر همان شبی كه مقدرات و سرنوشت انسانها در تمام سال در آن شب تعیین می شود دلیل دیگری بر سرنوشت ساز بودن این كتاب بزرگ آسمانی است.

امام صادق(ع)فرمود:تقدیر مقدرات در شب نوزدهم و تحكیم آن در شب بیست ویكم،وامضاء در شب بیست و سوم است.

در بعضی از تفاسیر آمده است كه پیامبر اسلام(ص)فرمود:یكی از بنی اسراییل لباس جنگ در تن كرده بود وهزار ماه از تن بیرون نیاوردو پیوسته آماده جهاد فی سبیل الله بود،اصحاب و یاران تعجب كردند و آرزو داشتند چنان فضیلت و افتخاری برای آنها نیز میسّر می شد،آیه سوم نازل شدوبیان كرد كه« شب قدر از هزار ماه برتر است».

منظور از «مِنْ كُلِّ اَمْرٍ» این است كه در شب قدر فرشتگان و روح به اذن پروردگار برای تقدیر و تعیین سرنوشتها و آوردن هر خیر و بركتی نازل می شوند و هدف از نزول آنها انجام این امور است.

بنابراین شب قدر شبی است كه سرتاسر سلامت و رحمت از آغاز تا پایان،حتی طبق بعضی از روایات در آن شب شیطان در زنجیر است و از این نظر نیز شبی است سالم و توأم با سلامت.

خلاصه بیان سوره اشاره به منزلت شب قدر و نزول ملائكه و روح دارد.

سه شنبه 10/5/1391 - 3:47 - 0 تشکر 486118

آشنایی با سوره بیّنه

این سوره در مدینه نازل شده ودارای 8 آیه است.بینه بمعنی آشكار است.

این سوره دارای نامهای متعددی است كه به تناسب الفاظ آن انتخاب شده ،اما از همه معروفتر سورة «قیّمه»،«لم یكن»،«بیّنه» است.

محتوا و فضیلت سوره بیّنه اشاره به رسالت جهانی رسول گرامی اسلام(ص) و آمیخته بودن آن با دلائل و نشانه های روشن می كند.ودر بخش دیگری از این سوره موضعگیریهای مختلف اهل كتاب و مشركان را در برابر اسلام مشخص می كند كه آن گروه كه ایمان آوردند و اعمال صالح انجام دادند بهترین مخلوقاتند،وآن گروه كه

راه كفر وشرك و گناه پیش گرفتند بدترین مخلوقات محسوب می شوند.

در فضیلت تلاوت سوره بینه از پیامبر اكرم(ص)نقل شده :اگر مردم می دانستند این سوره چه بركاتی دارد خانواده واموال را رها كرده،به فراگرفتن آن می پرداختند.

مردی از «قبیله خزاعه» عرض كرد:ای رسول خدا؛تلاوت آن چه اجر وپاداشی دارد؟

فرمود:هیچ منافقی آن را قرائت نمی كند،ونه كسانی كه شك و تردید در دلشان است، به خدا سوگند فرشتگان مقرب از آن روز كه آسمانها و زمین آفریده شده است آن را می خوانند،ولحظه ای در تلاوت آن سستی نمی كنند،هر كس آنرا در شب بخواند خداوند فرشتگانی را مأمور می كند كه دین و دنیای اورا حفظ كنند،وآمرزش و رحمت برای او بطلبندواگر در روز بخواند به اندازة آنچه روز آن را روشن می كند و شب آن را تاریك می سازد، ثواب و پاداش به او می دهند.

دراین سوره اشاره به خیرالبرّیه نموده كه به حضرت علی(ع) و پیروان او تفسیر شده است.واژة «شیعه» از همان عصر رسول خدا (ص) به وسیلة آن حضرت در میان مسلمین نشر شد واشاره به پیروان خاص امیرمؤمنان علی(ع)است و آنها كه گمان می كنند تعبیر شیعه از تعبیراتی است كه قرنها بعد به وجود آمده سخت در اشتباهند.

سه شنبه 10/5/1391 - 3:49 - 0 تشکر 486123

آشنایی با سوره زلزال

این سوره در مدینه نازل شده ودارای 8 آیه است.زلزال بمعنی لرزاندن و جنباندن است.

محتوای سوره زلزال بر سه محور دور می زند:نخست از نشانه های وقوع قیامت بحث می كندو به دنبال آن سخن از شهادت زمین به تمام اعمال آدمی آمده است.ودر بخش دیگر از تقسیم مردم به دو گروه نیكوكار و بدكار و رسیدن هر كس به اعمال خود سخن می گوید.

آغاز این سوره با بیان بعضی از حوادث هول انگیز و وحشتناك پایان این جهان و شروع رستاخیز همراه است.

درفضیلت تلاوت این سوره رسول گرامی اسلام(ص) فرموده است:هركس آن را تلاوت كند گویی سوره بقره را تلاوت كرده و پاداش او به اندازه كسی است كه یك چهارم قرآن را تلاوت كرده باشد.

امام صادق(ع)فرمود:هرگز از تلاوت سوره زلزال خسته نشوید ،چرا كه هركس آنرا در نمازهای نافله بخواند هرگز به زلزله گرفتار نمی شود وبا آن نمی میردوبه صاعقه و آفتی از آفات دنیا تا هنگام مرگ گرفتار نخواهد شد.

در آیات مختلف قرآن اشاره شده كه در حسابرسی اعمال در قیامت فوق العاده دقت و موشكافی می شود.

این تعبیرات نشان می دهد كه در آن حسابرسی بزرگ ،كوچكترین كارها محاسبه می شودواین آیات هشدار میدهد چیزی كه مورد محاسبه الهی قرار می گیرد هرچه باشد كم اهمیت نیست.

به راستی ایمان عمیق به محتوای این آیات كافی است كه انسان را در مسیر حق وادارد و از هرگونه شر وفساد باز دارد.

خلاصه بیان سوره زلزال اشاره به قیامت و زنده شدن مردم برای حسابرسی دارد.

سه شنبه 10/5/1391 - 3:50 - 0 تشکر 486124

آشنایی با سوره عادیات

این سوره در مدینه نازل شده ودارای 11 آیه است.

محتوا و فضیلت سوره در آغاز سوگندهای بیدار كننده ای را ذكر می كند،وبعد از آن سخن از پاره ای از ضعفهای نوع انسان همچون كفر و دنیا پرستی به میان می آورد و سرانجام با اشارة كوتاه وگویائی به مسألة معاد واحاطة علمی خداوند به بندگان ،سوره را پایان می دهد.

رسول گرامی اسلام (ص)در فضیلت این سوره فرموده است:هركس سوره عادیات را تلاوت كند به عدد هر یك از حاجیانی كه شب عید قربان در «مزدلفه»توقف می كنند ودر آنجا حضور دارند ده پاداش حسنه به او داده می شود.

امام صادق(ع)فرمود:هركس سوره والعادیات را بخواند و بر آن مداومت كند ،خداوند متعال روز قیامت اورا با امیر مومنان علی(ع) مبعوث می كند ودر جمع او و میان دوستان او خواهد بود.این همه فضیلت برای آنهاست كه آن را  برنامة زندگی خویش قرار دهند و به تمام محتوای آن ایمان دارند وعمل می كنند. 

در سال هشتم هجرت به پیامبر اكرم(ص)  خبر دادند : كه دوازده هزار سوار در سرزمین (یا بس)جمع شده اند وبا یكدیگر عهد كرده اند كه تا پیامبر(ص) و علی(ع)را به قتل نرسانند و جماعت مسلمین را متلاشی نكنند،از پای ننشینند.سرانجام رسول گرامی اسلام(ص)حضرت علی (ع) را با گروهی از مهاجر و انصار به نبرد آنها اعزام داشت.سپاه اسلام نخست اسلام را بر آنها عرضه داشتند چون نپذیرفتند به آنها حمله كرده و آنان را درهم شكستند.

در حالی كه هنوز سربازان اسلام به مدینه باز نگشته بودند سوره عادیات نازل شد.وپیغمبرخدا(ص)در نماز صبح این سوره را تلاوت نموده و فرمود:علی بر دشمنان پیروز شد،وجبرئیل دیشب با آوردن این سوره به من بشارت داد.چند روز بعد حضرت علی (ع)با غنایم واسیران به مدینه بازگشت.

خداوند در همه حال از اسرار درون وبرون انسان بطور كامل آگاه است ولی اثر این اگاهی در قیامت و به هنگام پاداش وكیفر طاهرتر و آشكارتر می گردد.این هشداری به همة انسانها است كه اگر به راستی به آن ایمان داشته باشند سدّ نیرومندی در میان آنان و گناهان ایجاد می كند.

سه شنبه 10/5/1391 - 3:52 - 0 تشکر 486128

آشنایی با سوره قارعه

این سوره در مكه نازل شده ودارای 11 آیه است.قارعه بمعنی قیامت رستاخیز است و این نام از آیه اول سوره گرفته شده و در وصف قیامت است.

محتوا و فضیلت سوره قارعه از معاد و مقدمات آن سخن می گوید،باتعبیراتی كوبنده و بیانی تكان دهنده ،وانذار و هشداری صریح وروشن،وسرانجام انسانها را به دو گروه تقسیم می كند:

گروهی كه اعمالشان در میزان عدل الهی سنگین است،وپاداششان زندگانی سراسر رضایتبخش در جوار رحمت حق وگروهی كه اعمالشان سبك و كم  وزن است و سرنوشتشان آتش داغ و سوزان جهنم است.

در فضیلت تلاوت این سوره امام باقر(ع)می فرماید:كسی كه سوره قارعه را بخواند خداوند متعال او را از فتنة دجّال و ایمان آوردن به او حفظ می كند،واورا در قیامت از چرك جهنّم دور می دارد.

بسیاری از مفسران گفته اند:قارعه یكی از نامهای قیامت است،ولی درست روشن نساخته اند كه آیا این تعبیر اشاره به مقدمات قیامت می باشد كه عالم دنیا درهم كوبیده می شود.

طبق آیات مختلف قرآن كوهها در آستانة قیامت نخست به حركت در می آیند بعد درهم كوبیده و متلاشی می گردند وسرانجام به صورت غباری در آسمان در می آیند.واین آخرین مرحله متلاشی شدن كوههاست.

زندگی آخرت سراسر رضایت و خشنودی و آرامش و امنیت خاطر می باشد  چراكه زندگی دنیا هرقدر مرفّه و پر نعمت باشد باز از عوامل ناخشنودی خالی نیست.

وجود اولیاء الله یا قوانین عدل الهی مقیاسهایی هستند كه انسانها و اعمالشان رابرآنها عرضه می كنند،وبه همان اندازه كه با آنها شباهت و مطابقت دارند وزنشان سنگین است.وروشن است كه سبك و سنگین بودن موازین به معنی سنگین و سبك بودن خود اعمال است.

خلاصه بیان سوره قارعه اشاره به اندرز قیامت و مژده به ثواب دارد.

سه شنبه 10/5/1391 - 3:56 - 0 تشکر 486138

    آشنایی با سوره تكاثر

این سوره در مكه نازل شده ودارای 8 آیه است.

تكاثر بمعنی افزونی وفراوانی است.نام این سوره از آیه اول آن گرفته شده است.

محتوای این سوره نخست سرزنش وملامت افرادی است كه بر اساس یك سری مطالب موهوم بر یكدیگر تفاخر می كردند،سپس هشداری نسبت به مسأله معاد وقیامت وآتش دوزخ وسرانجام هشداری در زمینه مسأله سوال وبازپرسی از نعمتها می دهد.

درفضیلت تلاوت این سوره در حدیثی از رسول گرامی اسلام(ص) می خوانیم :كسی كه سوره تكاثر را بخواند خداوند متعال در برابر نعمتهایی كه در دنیا به او داده او را مورد حساب قرار نمی دهد وپاداشی به او می دهد كه گویی هزار آیه قرآن را تلاوت كرده است.

این همه ثواب از آن كسی است كه سوره تكاثر را بخواند ودر برنامه زندگی به كار گیرد وروح وجان خود را هماهنگ با آن بسازد.

مفسران قرآن كریم در باره شأن نزول این سوره معتقدند سوره تكاثر درباره قبائلی نازل شد كه بر یكدیگر تفاخر می كردند وبا كثرت نفرات وجمعیت یا اموال وثروت خود بر دیگران مباهات می نمودند تا آنجا كه برای بالا بردن آمار نفرات قبیله به گورستان می رفتند و قبرهای مردگان هر قبیله را می شمردند.

سرچشمه تفاخر و فخر فروشی همان جهل و نادانی نسبت به پاداش كیفر الهی و عدم ایمان به معاد است.وعامل دیگر احساس ضعف و حقارت ناشی از شكستهاست،كه افراد برای پوشاندن شكستهای خود پناه به تفاخر و فخر فروشی می برند.

امام صادق(ع) می فرماید:هیچ كس تكبر به فخر فروشی نمی كند مگر به خاطر ذلتی كه در نفس خود می یابد.

بطور كل خلاصه بیان سوره تكاثراشاره به توبیخ مردم از مسابقه گذاشتن در جمع مال و اولاد با یكدیگردارد.

سه شنبه 10/5/1391 - 3:57 - 0 تشکر 486139

                                     آشنایی با سوره عصر          

این سوره در مكه نازل شده ودارای 3 آیه است.عصر بمعنی زمان وروزگار است.

دراین سوره نخست از سوگند پر معنی به«عصر»شروع می شود سپس سخن اززیانكاربودن همه انسانها كه در طبیعت زندگی تدریجی نهفته است به میان می آورد،بعد فقط یك گروه را از این اصل كلی جدا می كند،آنها كه دارای برنامه چهار ماده ای زیر هستند:

ایمان،عمل صالح،سفارش یكدیگربه حق وسفارش یكدیگر به صبر .

این چهار اصل در واقع برنامه های اعتقادی وعملی وفردی واجتماعی اسلام را در بر می گیرد.

درباره فضیلت تلاوت این سوره درحدیثی از امام صادق(ع)می خوانیم:هر كس سوره والعصر رادر نمازهای نافله بخواند خداوند اورا در قیامت بر می انگیزد در حالی كه صورتش نورانی ،چهره اش خندان وچشمش به نعمتهای الهی روشن است تا داخل بهشت شود.

این همه افتخار وشادمانی از آن كسی است كه این اصول را در زندگی خود پیاده كند،نه اینكه فقط به خواندن قناعت كند.

به گفته مفسران قرآن كریم جامعیت این سوره به حدی است كه تمام علوم ومقاصدقرآن در آن خلاصه شده است.

اگر مسلمانان همین اصول را در زندگی فردی و اجتماعی خود اجرا كنند تمام مشكلات ونابسامانیهای آنها حل می شود،عقب ماندگیها جبران می گرددوضعفها وشكستها به پیروزی مبدل می شودوشر اشرار جهان از آنها قطع می گردد.

هركس در مسیر عمل هر گام با موانعی روبرو است.اگر استقامت وصبر نداشته باشدهرگز نمی تواند احقاق حق كند وعمل صالحی انجام دهد ویا ایمان خود را حفظ كند.

بطوركل خلاصه بیان این سوره اشاره به  تشریح معارف قرآنی ومقاصدمختلف آن دارد.

سه شنبه 10/5/1391 - 4:0 - 0 تشکر 486141

آشنایی با سوره همزه

  این سوره در مكه نازل شده و دارای 9 آیه است  همزه بمعنی سخن چین است.

در این سوره از كسانی سخن می گوید كه تمام هم خود را متوجه جمع مال كرده و تمام ارزشهای وجودی انسان را در آن خلاصه می كنند سپس نسبت به كسانی كه دستشان از آن خالی است به دیده حقارت می نگرند و آنها را به باد استهزای می گیرند.

    در پایان سوره از سرنوشت دردناك آنها سخن می گوید كه چگونه به صورت حقارت آمیزی در دوزخ پرتاب می شوند واتش سوزان جهنم روح و جان انهارا به آتش می كشد.

پیامبر(ص)در فضیلت این سوره فرمودند:هركس این سوره را تلاوت كند به عدد هریك از كسانی كه من و یارانم را استهزای كردند ده پاداش حسنه به او داده می شود.

در حدیثی از امام صادق(ع)می خوانیم كه:هركس سوره همزه را در نماز فریضه ای بخواند فقر از او دور می شو دو روزی به او رو می آوردومرگهای زشت و بد از او قطع می گردد.

جمعی از مفسران درباره شأن نزول این سوره چنین گفته اند  كه آیات این سوره درباره(ولید بن مغیره)

نازل شده است كه پشت سر پیامبر اكرم(ص)غیبت می كردودرپیش رو طعن واستهزائ می نمود.

بعضی دیگر آن را درباره افرادی دیگر از سران شرك و دشمنان اسلام مانند  (عاص بن وائل و امیة بن خلف) دانسته اند.

دو واژه همزه ولمزه به یك معنی است و مفهوم وسیعی دارد كه هرگونه عیبجویی و غیبت بوسیله زبان و سخن چینی و بد گویی را شامل می شود.

اصولا آبرو و حیثیت اشخاص ازنظراسلام بسیار محترم است و هر كاری كه موجب تحقیر مردم گردد گناه بزرگی است.

در حدیثی از پیامبر گرامی اسلام (ص)آمده است  ذلیل تر ین مردم كسی است كه به مردم توهین كند.

رسول اكرم(ص) فرمود  من در شب معراج گروهی از دوزخیان را دیدم كه گوشت از پهلویشان جدا می كردند

و به آنها می خوراندند از جبرییل پرسیدم اینها چه كسانی هستند  گفت:

اینها عیبجویان واستهزاكنندگان از امت توأمند.

بطور كل خلاصه بیان سوره همزه انذار به مال اند وزان عیبجوواستهزاكننده است.

سه شنبه 10/5/1391 - 4:7 - 0 تشکر 486142

آشنایی با سوره فیل

این سوره در مكه نازل شده است و دارای 5 آیه می باشد.فیل پستانداری عظیم الجثه آفریقایی و آسیایی است.

سوره فیل چنانكه از نامش پیداست اشاره به داستان تاریخی معروفی می كند كه در سال تولد پیامبر اكرم(ص)واقع شده است و خداوند خانه كعبه را از شر لشكر عظیم كفاری كه از سرزمین یمن سوار بر فیل آمده بودند حفظ كرد.

داستان این سوره هشداری است به كفار مغرور و لجوج كه بدانند در برابر قدرت خدا كمترین قدرتی ندارند.

خداوندی كه لشكر عظیم فیل را با آن پرندگان كوچك و آن سنگریزه ها در هم كوبید قدرت دارد این مستكبران لجوج را مجازات كند.

در همین سال پیامبر(ص)تولد یافت و جهان به نور وجودش روشن شد و لذا جمعی معتقدند كه میان این دو رابطه ای وجود داشته است .اهمیت این حادثه بزرگ به قدری بود كه آن سال را «عام الفیل» سال فیل نامیدند و مبدأ تاریخ عرب شناخته شد.

در فضیلت تلاوت این سوره امام صادق(ع)فرمود:هركس سوره فیل را در نماز واجب

بخواند در قیامت هر كوه و زمین هموار برای او شهادت میدهد كه او از نماز گزاران

است ومنادی صدا می زند درباره بنده من راست گفتید،بنده ام را بدون حساب داخل

بهشت كنید. او كسی است كه من وی را دوست دارم و عملش را نیز دوست دارم.

این همه فضیلت و ثواب و پاداش عظیم از آن كسی است كه با خواندن این آیات از

مركب غرور پیاده شود و در طریق رضای حق گام بردارد.

ابرهه وسپاهیانش قصد داشتند خانه كعبه را خراب كنند.به این امید كه به كلیسای یمن

مركزیت بخشند.اما آنها نه تنها به مقصود خود نرسیدند بلكه این ماجرا بر عظمت مكه و

خانه كعبه افزود.

اولین بار كه بیماری حصبه و آبله  در سرزمین عرب دیده شد آن سال بود.

بطور كل پیام این سوره هشداری است به همه گردنكشان و مستكبران جهان تا در برابر

قدرت خداوند تا چه حد ناتوانند.

سه شنبه 10/5/1391 - 4:31 - 0 تشکر 486146

                                            آشنایی با سوره قریش

این سوره در مكه نازل شده و4 آیه دارد  قریش نام قبیله مشهور در عرب است.

محتوای این سوره بیان نعمت خداوند بر قریش والطاف و محبتهای او نسبت به آنهاست تا حس شكر گزاری آنها تحریك شود و به عبادت پروردگار این بیت عظیم كه تمام شرف و افتخارشان از آن است قیام كنند.

پیامبر اكرم(ص)در فضیلت تلاوت سوره قریش فرمود  كسی كه این سوره را بخواند به تعداد هر یك از كسانی كه در گرد خانه كعبه طواف كرده یا در آنجامعتكف شده است ده پاداش حسنه به او می دهند.

مسلما چنین فضیلتی از آن كسانی است كه در پیشگاه خداوندی كه پروردگار كعبه است سر تعظیم فرود آورده او را عبادت كنند و احترام خانه كعبه را پاسداری كرده و پیامش را با گوش جان بشنوند و بكار بندند.

گرچه قریش با كارهای خلافی كه انجام می دادند مستحق لطف محبت الهی نبودند اما چون مقدر بود از میان آن قبیله و از آن سرزمین مقدس اسلام و پیامبر(ص) طلوع كند  خداوند این لطف را در حق قریش انجام داد.

در حقیقت لطف و محبت خداوند نسبت به قریش استجابت دعای ابراهیم(ع)بنیان گذار كعبه بود .ولی آنها قدر این همه نعمت را ندانستند و این خانه مقدس را به بت خانه ای تبدیل كردندوعبادت بتان را بر پرستش خدای خانه مقدم داشتند و سرانجام ثمرةشوم این همه ناسپاسی را دیدند.

این سوره در حقیقت مكمل سورةفیل محسوب می شود.وآیات آن دلیل روشنی برای این مطلب است.

سوره فیل و قریش پیوند مطالب آنها به قدری است كه می تواند دلیل بر وحدت آن دو باشدوبه همین دلیل برای خواندن یك سوره كامل در هر ركعت از نماز اگر كسی سوره های فوق را انتخاب كند باید هر دو را با هم بخواند و در حقیقت هر دو سوره یك سوره محسوب  می شود.  

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.