فولات و ویتامین ب 6 موجود در خرما عمل خونسازی را تسریع می كند.
خرما غذایی پرانرژی است كه به طور متوسط هر 100 گرم آن 300 كیلوكالری انرژی دارد.
قندها جزو تركیبات غالب خرما هستند، به علاوه میزان پروتئین و چربی موجود در خرما بسیار ناچیز است به گونهای كه در خرما حدود یك تا سه درصد پروتئین و حدود دو تا شش درصد فیبر تشكیل وجود دارد.
خرما دارای ویتامینها و املاحی مختلف از جمله ویتامینهای A،B6، B1، فولات، منیزیم و پتاسیم است.
فیبر موجود در خرما به عنوان ملین به فعالیت دستگاه گوارش كمك میكند که با توجه میزان قابل توجه پتاسیم در این میوه، در صورتیكه به عنوان بخشی از قند ساده روزانه در حد متعادل مصرف شود، میتواند در بهبود فشار خون بالا سودمند واقع شود.
ویتامین A موجود در خرما سبب حفظ سلامت پوست، عملكرد بینایی و افزایش سیستم ایمنی بدن میشود.
در مقایسه با خواص تغذیهای خرما تنها خاصیتی كه میتوان برای زولبیا و بامیه ذكر كرد كالری بسیار بالا به دلیل قند و چربی بالای این مواد است که مصرف بیرویه زولبیا و بامیه علاوه بر چاقی و اضافه وزن، سلامت روزهداران را به خطر میاندازد، به علاوه اگر در پخت زولبیا و بامیه روغن نباتی جامد استفاده شود، می تواند سبب ایجاد مشكلات قلبی عروقی و حتی سرطان شود.
مواد مغذی موجود در 100 گرم خرما بی نظیر است که شامل ؛ كربوهیدرات 72 گرم، پروتئین 2.2 گرم، چربی 0.5 گرم، پتاسیم 648 گرم، كلسیم 59 گرم، منیزیم 36 گرم، آهن و فولات 3.12 گرم و دارای فیبر غذایی در حد سه گرم از مواد مغذی موجود در خرماست.
در آخر خرما غذایی سالم و ضد سرطان است.