• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن کارآفرینی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
کارآفرینی (بازدید: 13961)
پنج شنبه 28/9/1387 - 15:16 -0 تشکر 78302
اخبار کارآفرینی

به نام خدوند بخشنده ی مهربان
 
دوستان عزیز و همراه انجمن کارافرینی 
ازین پس قصد داریم آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به کارآفرینی رو در این تاپیک قرار بدیم. 
دوستان در ادامه اخبار کارآفرینی رو در این تاپیک قرار بدید.
برای مشاهده ی آخرین رویدادها به صفحات پایانی مراجعه کنید. 
                                                                                                      با تشکر
جانشین انجمن کارآفرینی 

پنج شنبه 5/10/1387 - 10:15 - 0 تشکر 79308

معاون وزیر كار: 22 هزار و 500 طرح زودبازده در كشور نیمه تمام است :: «۱۳۸۷/۱۰/۳»

معاون اشتغال و كارآفرینی وزیر كار و امور اجتماعی گفت: 22 هزار و 500 طرح زودبازده در كشور نیمه تمام است كه نیاز به تخصیص اعتبار برای تكمیل دارد.

"حمید حاجی عبدالوهاب" روز دوشنبه در بجنورد در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: این طرحها با بانكهای دولتی برای دریافت تسهیلات قرارداد منعقد كرده اند كه تكمیل آنها به 32 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد. وی خاطرنشان كرد: با وجود توافق وزارت كار وامور اجتماعی با بانك مركزی برای پرداخت 70 هزار میلیارد ریال تسهیلات جهت تكمیل طرحهای زودبازده اشتغالزا هنوز تحرك مثبتی در بانكهای استانهای كشور مشاهده نمی شود. حاجی عبدالوهاب افزود: امسال بانكهای دولتی 193 هزار میلیارد ریال برای اجرای طرحهای زودبازده در سطح كشور تسهیلات پرداخت كردند. معاون وزیر كار افزود: در سالجاری از محل طرحهای زودبازده 62 هزار شغل در سطح كشور ایجاد شده كه به نسبت سالهای 85 و 86 میزان ایجاد اشتغال در این بخش یك هفتم كاهش یافته است. وی دلیل این كاهش را اجرای سیاستهای انقباضی بانك مركزی و عدم پرداخت تسهیلات برای اجرای طرحهای زودبازده از سوی بانكهای دولتی اعلام كرد. او گفت : براساس توافق انجام شده با بانك مركزی بانكهای دولتی موظف به تامین تسهیلات برای اجرای طرحهای زودبازده شده و برای تامین اعتبار بانكها در مراكز استانها بانك مركزی خط اعتباری ویژه راه اندازی كرده است.

معاون وزیر كار افزود: بانكهای استانها كه برای تامین تسهیلات طرحهای زودبازده به دلیل محدودیت اعتباری با مشكل مواجه هستند می توانند از این خط اعتبار گشایش اعتبار نمایند. وی اضافه كرد: البته توافقنامه با بانك مركزی نیز از ضمانت اجرایی بالایی برخوردار نبوده و بانكهای دولتی در استانها به بهانه نبود منابع از پرداخت تسهیلات سرباز می زنند. حاجی عبدالوهاب گفت: تاكنون از محل طرحهای اقتصادی بنگاههای زودبازده در كشور 477 هزار طرح به بهره برداری رسیده كه از ناحیه اجرای این طرحها برای 930 هزار نفر ایجاد اشتغال شده است. وی سهم طرحهای خوداشتغالی را در طرح بنگاههای اقتصادی زودبازده كمتر از 10 درصد اعلام كرده است. او در مورد تحقق ایجاد سالانه 2/1 میلیون شغل در كشور گفت: اشتغال در بخش دولتی و غیر دولتی است كه با طرحهای آمایش صنعت، بنگاههای زودبازده و بخشهای خصوصی رسیدن به این برنامه دور از دسترس نخواهد بود. معاون اشتغال و كارآفرینی وزارت كار و امور اجتماعی انحراف مالی طرحهای زودبازده را بر اساس بررسی بانك مركزی، مركز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و وزارت كار كمتر از 10 درصد اعلام كرد و گفت: به طور میانگین در بخش مالی این طرحها حدود چهار درصد انحراف داشتند. حاجی عبدالوهاب از اجرای طرح تمام شماری طرحهای زودبازده در كشور خبر داد و گفت: در اجرای این طرح وزارت كار و امور اجتماعی از طریق نیروهای موجود اطلاعات تكمیلی از طرحهای زودبازده كه میزان دریافت تسهیلات آنها بیش از 100 میلیون ریال بوده را انجام می دهد. وی خاطرنشان كرد: همچنین سایت اینترنتی وزارت كار نیز برای ثبت نام از مجریان طرح بنگاههای زودبازده پیش بینی شده تا مستقیم و غیر مستقیم اطلاعات كاملی از تكمیل طرحهای زودبازده به دست آوریم.

وی هدف از اجرای این طرح را نظارت و هدایت طرحهای زودبازده در راستای اهداف پیش بینی شده ایجاد اشتغال اعلام كرد. معاون وزیر كار در مورد یارانه پرداختی برای طرحهای زودبازده گفت: 10 هزار میلیارد ریال اعتبار برای پرداخت یارانه به طرحهای زودبازده پیش بینی شده و واحدهای مشمول از این یارانه بهره می گیرند. حاجی عبدالوهاب افزود: این یارانه به صورت سپرده در اختیار بانكهای عامل قرار می گیرد و واحدهایی كه اقساط معوقه دارند، بانكها از این تسهیلات برای دریافت معوقه بهره می گیرند. وی اظهار داشت: واحدهایی كه معوقه در بانكهای عامل ندارند می توانند از این سپرده به عنوان سرمایه در گردش استفاده نمایند. وی پرداخت یارانه را كمكی برای تامین سرمایه در گردش طرحهای اقتصادی زودبازده اعلام كرد.
مرجع: بازار کار

پنج شنبه 5/10/1387 - 10:15 - 0 تشکر 79309

دانشنامه كارآفرینی به زودی تدوین می‌شود :: «۱۳۸۷/۱۰/۳»

محقق و پژوهشگر بنیاد دانشنامه بزرگ فارسی گفت: دانشنامه كارآفرینی به زودی توسط این بنیاد تهیه و تدوین می‌شود.

شهره شاهمرادی روز دوشنبه در نمایشگاه ‪ ۳۰‬سال دستاوردهای وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری در مصلی تهران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:

ایجاد خلاقیت در جامعه ، تدوین ابعاد كارآفرینی ، اینكه چگونه می‌توان یك كار آفرین خوب بود و در نهایت اینكه چگونه می‌توان كارآفرینی كرد از برخی محورهای دانشنامه كارآفرینی است.

وی اظهار داشت: حدود ‪ ۸۰‬مقاله در موضوعات ذكر شده به دبیرخانه بنیاد دانشنامه فارسی ارسال شده و تاكنون حدود ‪ ۷۰‬درصد كار انجام شده است.

این پژوهشگر بنیاد دانشنامه فارسی با تاكید بر اهمیت كار آفرینی در جامعه گفت: ایجاد شغل برای دانش آموختگان دانشگاهی بسیار حائز اهمیت است و امیدواریم با تدوین و تهیه این دانشنامه كمك موثری دراین زمینه صورت گیرد بنیاد دانشنامه بزرگ فارسی یكی از موسسات پژوهشی وابسته به وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و با شخصیت حقوقی مستقل است كه در سال ‪ ۱۳۷۱‬و با هدف تهیه و انتشار دانشنامه‌های جامع و تخصصی آغاز به كار كرد.

مرحوم استاد احمد بیرشك ، ریاضی دان و عالم برجسته ، بنیانگذار این موسسه پژوهشی است.

تاكنون بنیاد دانشنامه بزرگ فارسی با چاپ بیش از ‪ ۳۰‬عنوان كتاب و فرهنگ دانشنامگی یكی از مراكز اصلی و تخصصی امر دانشنامه نویسی محسوب می‌شود.

رواج دانش و ادب و بالا بردن سطح اطلاعات علمی و ادبی جامعه، تالیف و انتشار دانشنامه بزرگ فارسی ، مطالعه و تحقیق در زمینه ادب و زبان فارسی ، شناساندن منابع زبان و ادبیات فارسی به مردم كشور و جهان و همكاری با دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی و فرهنگی كشور از جمله اهداف بنیاد دانشنامه بزرگ فارسی است.

دانشنامه پرندگان، زندگینامه علمی دانشوران، واژه نامه ریاضی ، گاهشمار علم، دانشنامه زیست شناسی ، گاهشماری در تمدن ایرانی و تمدن مسیحی ، دانشنامه فیزیك، آموزش عالی، برنامه ریزی زبانی و نظریه واج شناختی ، دانشنامه همگانی نجوم، زن ایرانی ، گاهشماری ایرانی ، روان شناسی ورزش و گاهنامه برای تاریخ از جمله كتب تالیف شده در بنیاد دانشنامه بزرگ فارسی است.

غرفه بنیاد دانشنامه فارسی در نمایشگاه جامع دستاوردهای ‪ ۳۰‬ساله وزارت علوم كه از اول تا پنجم دی ماه در محل مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار می شود، دستاوردهای خود را در معرض دید همگان قرار داده است.


مرجع: خبرگزاری ایرنا

پنج شنبه 5/10/1387 - 10:16 - 0 تشکر 79310

حلقه مفقوده در توسعه كارآفرینی، جذب سرمایه گذار است :: «۱۳۸۷/۱۰/۳»

یك مشاور در امور كارآفرینی ضمن تأكید بر ضرورت ایجاد بازار برای ایده‌های خلاقانه، گفت: حلقه مفقوده در توسعه كارآفرینی در زمینه جذب سرمایه گذار است و این مسئله مشكل اصلی كارآفرینی در كشورمان است. محمدرضا نظری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: علی رغم این كه كارآفرینی، 18 معادل مانند شكوفایی، خلاقیت، ایده، نو آوری دارد اما مشكلی كه در این زمینه وجود دارد آن است كه كارآفرینی با ایجاد شغل یكی در نظر گرفته می‌شود. كارآفرینی یعنی مجموعه‌ای از اقدامات كه به افراد صاحب ایده كمك می‌كند تا روش و محصول جدیدی را برای پوشش نیاز جامعه ارائه كنند.

وی ادامه داد: به همین خاطر در بعضی اوقات افرادی كه در كسب و كارهای مرسوم كار می‌كنند و یا حتی كسانی كه تعاونی راه اندازی می‌كنند ذیل كارآفرینی قرار می‌گیرند در حالی كه این همان تأمین سرمایه برای ایجاد اشتغال است و كارآفرینی نیست؛ این مفاهیم به شدت با یكدیگر متفاوت هستند.

این محقق تصریح كرد: از لحظه‌ای كه ایده‌ای در ذهن داریم تا زمانی كه تبدیل به طرح اولیه شود نیاز است تا سرمایه گذار و ریسك‌پذیر كمك كند تا ریسك‌های مالی پوشش داده شود و به طرح تجاری تبدیل شود با این كمك‌ها طرح مراحل رشد را سپری می‌كند؛ این فرآیند كارآفرینی نام دارد.

نظری درباره خصوصیات كارآفرین گفت: كارآفرین‌ها عمدتا خلاق هستند در كارآفرینی شرط سنی وجود ندارد اما معمولا طیف جوان در زمینه كارآفرینی فعالیت می‌كنند، كارآفرینان به راه‌حل های جدید فكر می‌كنند و به خود استقلالی اعتقاد دارند ضمن این‌كه این دسته از افراد روحیه كارمندی ندارند.

وی با بیان این كه حضور كارآفرینان در جوامع پیشرفته اهمیت بالایی دارد، اظهار داشت: در جوامع پیشرفته این اعتقاد وجود دارد كه نخبگان جامعه باید به سمت كارآفرینی حركت كنند نه این كه به دنبال تصدی شغل یا به دنبال آگاهی كار باشند. این كارشناس در امور كارآفرینی افزود: با این نوع نگرش‌ها زمینه رشد شكوفایی كارآفرینی فراهم می‌شود ضمن این‌كه بحث‌های كارآفرینی با ریسك به شدت عجین است. یعنی با پذیرش خطا و بها دادن به ایده‌های خلاقانه، نو اوری و پوشش‌های ریسك‌های مالی می‌توان زمینه را فراهم كرد.

وی با بیان این‌كه سرمایه‌گذارها تحمل سعی و خطای جوانان را ندارند، گفت: طرح هایی نیز هستند كه مانند كارهای تحقیقاتی ممكن است به موفقیت نرسند و همین باعث می شود كه تمایل افراد به كارآفرینی كاهش یابد.

نظری در رابطه با وجود موسسات آموزش كارآفرینی توضیح داد: موسسات كارآفرینی بیشتر آموزشی هستند، كارآفرینی از حلقه‌های زیادی ایجاد شده است كه یكی از این حلقه‌ها آموزش است. در مؤسسات آموزشی به كارآفرینان كمك می‌شود تا یاد بگیرند چگونه ایده را به طرح تجاری تبدیل كنند و به بازار برسانند، در واقع به جوانان آموزش می‌دهند كه ایده را به طرح اقتصادی تبدیل كنند و بازار مناسب برای آن ایجاد كنند. وی در ادامه تأكید كرد: آموزش كار آفرینی نیاز به حلقه های دیگری دارد مانند حلقه سرمایه‌گذاری كه قطعاً باید به حلقه آموزش متصل شود.

این مشاور در امور كارآفرینی خاطرنشان كرد: در كشورهای خارجی افرادی حاضر هستند در رابطه با بعضی از طرح‌هایی كه روی كاغذ هستند سرمایه گذاری كنند، در حالی كه در كشور ما این گونه نیست ممكن است جوایز و هدایایی به كارآفرینان پرداخت شود اما موانع زیادی وجود دارد به طوری كه با وجود صندوق‌ها و بنگاه‌های مختلف برای سرمایه‌گذاری هنوز قوانین سخت اجازه ادامه را به فرد نمی‌دهد و كارآفرین پشیمان می شود. وی تأكید كرد: كارآفرینان عمدتاً توانایی مالی ندارند بنابراین باید موسساتی باشند كه افراد كارآفرین با وجود نداشتن بنیه مالی بتوانند طرح‌های خود را عملی كنند ضمن این‌كه صندوق توسعه فن آوری و یا صندوق نخبگان هنوز منجر به اقتصاد در حوزه كارآفرینی نشده‌اند.

نظری با اشاره به قانون ثبت اختراع و قانون مالكیت معنوی گفت: نظام ثبت اختراع در كشور عارضه دارد و باید به طور جد مورد بازنگری قرار گیرد تا در افراد رقبت ایجاد كند و افراد ایده‌ها را ثبت كنند، با این روش ایده‌ها در بازار مورد خرید و فروش قرار می‌گیرند همچنان كه در بازار فن آوری بخشی به ایده‌های خلاقانه اختصاص دارد. این محقق درباره بعضی از مراكز آموزش كار آفرینی گفت: در این مراكز خدمات مشاوره نیز وجود دارد، به این صورت كه كارآفرین پس از آموختن دوره‌های مالی و دیگر مسائل از خدمات مشاوره‌ای استفاده می‌كند و فرد طرح خود را ارائه می كند و با كمك مشاور زمینه‌های مختلف همچنین نقاط ضعف و قوت طرح مورد بررسی قرار می گیرد حتی هزینه‌های مورد نیاز نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تا تبدیل به طرح تجاری شود. وی ضمن بیان این‌كه جوانان صرفا از كلاس‌های آموزشی چیزی به دست نمی‌آورند، تأكید كرد: مشاوره‌ها با شناسایی بازار و چگونگی جذب سرمایه می‌توانند مسیر را برای كارآفرین مشخص كنند. حضور مشاور به این دلیل می‌تواند به كارآفرین كمك كند كه زمینه ‌موفقیت طرح را افزایش می‌دهد ضمن این‌كه كارآفرین نمی‌تواند به تنهایی بازار یابی كند یا پیگیر اخذ موافقت‌نامه‌ها و مجوزهای دولتی باشد.

به گفته نظری لازم است زنجیره‌ای از خدمات تخصصی در زمینه كارآفرینی ایجاد و كارآفرینی در كشور تقویت شود.


مرجع: روزنامه تفاهم

پنج شنبه 5/10/1387 - 10:16 - 0 تشکر 79311

معاون وزیر کار: سند توسعه اشتغال کشور تدوین می شود :: «۱۳۸۷/۱۰/۳»

به گزارش سرویس اقتصادی برنا "حمید حاجی ‌عبدالوهاب" با بیان اینكه دانشگاه‌های كشور به دلیل وجود تقاضا برای ورود به دانشگاه‌ها توجهی به نوع تحصیلات ندارند تصریح كرد: باید این مراكز، رشته‌هایی متناسب با بازار كار و نیاز جامعه ایجاد کنند.

معاون کارآفرینی و توسعه اشتغال وزارت کار ادامه داد: در حال حاضر دانشگاه‌ها نیروهای انسانی را برای فعالیت‌های دولتی تربیت می ‌كنند كه این موضوع با واقعیت‌های بازار كار كشور فاصله دارد.

این مقام مسوول افزود: به دلیل شرایط كوچک ‌سازی بدنه دولت نمی ‌توان همه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را در كار دولتی استخدام كرد.

وی توجه نكردن دانشگاه‌ها برای آماده شدن فارغ‌التحصیلان رشته‌های مختلف دانشگاهی به بازار كار را موجب افزایش حجم بیكاران در جامعه برشمرد.

حاجی عبدالوهاب نبود سرمایه را از دیگر معضلات بخش اشتغال كشور دانست و اظهار داشت: به دلیل مشكلاتی كه بانک‌ها در پی كاهش پس‌اندازهای مردمی داشته‌اند، برای تامین منابع ایجاد اشتغال با مشكل جدی مواجه هستیم.

به گفته وی، برای غلبه بر بیكاری در كشور سالانه به 600 هزار میلیارد ریال سرمایه نیاز است.

معاون وزیركار و امور اجتماعی تصریح کرد: همچنین برای حل معضل بیكاری در كشور باید سالانه یک میلیون و 200هزار اشتغال جدید ایجاد شود.

معاون وزیر کار با بیان اینكه امسال باید 193هزار میلیارد ریال تسهیلات برای طرح‌ بنگاه‌های زود‌بازده از سوی بانكکها پرداخت می شد، اضافه كرد: به دلیل كمبود منابع مالی بانکها نتوانستند، تعهدات خود را محقق كنند.

عبدالوهاب در ادامه از تدوین سند توسعه اشتغال كشور در راستای تعیین راهبرد اشتغال خبر داد.

وی توضیح داد: در این سند كه به صورت دهستان، بخش، شهر، شهرستان و استانی تدوین می شود اشتغالزایی استان‌های كشور بر اساس نیازها و توانمندی ‌ها تبیین می ‌شود.

وی یادآور شد: این سند توسعه هم‌اكنون در دست تهیه است كه با نهایی شدن آن، طرح به استان‌های كشور ابلاغ خواهد شد.
مرجع: برنا نیوز

پنج شنبه 5/10/1387 - 10:16 - 0 تشکر 79312

كار آفرین نمونه كشور: تنها راه برون رفت از معضل بیكاری ایجاد مراکز کارآفرینی است :: «۱۳۸۷/۱۰/۴»

استاد دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران گفت: تنها راه برون رفت کشور از معضل بیكاری ، ایجاد مراکز کارآفرینی است.دکتر علی اصغر جهانگیری در حاشیه همایش کارآفرینی برای همه در دانشگاه آمل در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه مازندران، با اشاره به طرح ایجاد باشگاه اشتغال، گفت: با اجرای این طرح ایجاد 5 میلیون فرصت شغلی در سال به راحتی قابل اجراست.وی با بیان این که طرح باشگاه اشتغال، یافتن فرصت‌های شغلی برای هر ایرانی، در هر سن، با هر سواد و با هر سرمایه در جای جای کشور است، گفت: ما باید پتانسیل‌های جوانان موجود در کشور را که در هر نقطه از این سرزمین پراکنده‌اند به یکدیگر وصل کنیم.وی ادامه داد: روش‌ها و تئوری‌های کلاسیک امروز جوابگوی نیاز ما نیست و ما باید از الگوهای جدید قرن 21 استفاده كنیم.استاد دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران گفت: جوانی که می‌خواهد وارد بازار کار شود هیچ الگو و راهنمای مشخصی ندارد و آموزش‌های لازم را هم ندیده است. هدف ما از ایجاد باشگاه اشتغال این است که دری به روی جوانان ایران باز شود که اگر جوانی وارد آن شد، بر اساس امکانات، سواد و اطلاعاتش او را به سمت کار مناسب هدایت کنیم.جهانگیری ادامه داد: ما هیچ کمکی از کسی نمی‌خواهیم، فقط یا دولت از این طرح حمایت کند و آن را اجرا كند و یا مجوز ایجاد و اجرای آن را به ما بدهد. دولت اگر یک ساختمان در اختیار ما قرار دهد به صورت رایگان طرح باشگاه اشتغال را انجام خواهیم داد.کارآفرین نمونه کشور با انتقاد از شیوه های آموزشی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور، گفت: متاسفانه دانشگاه‌های ما در این زمینه کاری صورت نمی‌دهند و پس از 4 سال، یک ساعت هم به دانشجو نمی‌گویند این درسی که به شما دادیم از کجای آن می‌توان پول درآورد.وی با اشاره به این که دسترسی به منابع نفتی و تکیه به آن، ما را از اندیشیدن، نوآوری و خلاقیت بازداشته است، گفت: متأسفانه هیچ جایگزینی برای نفت قرار نداده‌ایم و اگر طرحی نو در نیاندازیم و سایر منابع عظیم را شناسایی نکنیم، باید همچنان تماشاگر رشد بی‌وقفه کشورهای دیگر باشیم.جهانگیری گفت: با وجود آن که 34 درصد از فعالیت‌ها در کشور ما در بخش کشاورزی است، متاسفانه از میان 70 هزار گونه گیاهی شناخته شده، تمام کشاورزی ما در 200 گونه خلاصه شده است.این استاد دانشگاه، طرح مشاغل خانگی را یکی از الگوهای جدید و موفق در زمینه اشتغال‌زایی در جهان معرفی کرد و گفت: چون این ایده‌ها نو و جدید است، همیشه هر پدیده تازه‌ای که وارد می‌شود در مقابل آن مقاومت می‌شود، اما در این بین رسانه‌ها، تلویزیون و مطبوعات نقش مهمی در اطلاع رسانی صحیح ایفا می‌کنند و باید به مردم بیاموزیم که راه‌های بسیاری برای پول درآوردن وجود دارد.جهانگیری مراکز کارآفرینی در کشور را هم به نوعی مرکزی برای درآمدزایی دانست و گفت: اگر می‌خواهیم برای 20 میلیون جوان این مملکت کار کنیم باید عاشق باشیم، نه این که به منافع شخصی خود فکر کنیم.وی ادامه داد: به جای آن که قدم‌های علمی برداشته شود، با دریافت هزینه به جوانان تئوری می‌آموزند که بیشتر باعث سرگردانی و سرخوردگی جوانان می‌شود.سعید محمدپور، دبیر انجمن علمی مدیریت دانشگاه شمال و مسئول برگزاری این همایش، نیز در گفت وگو با ایسنا با بیان این که هدف از برگزاری چنین نشست‌هایی حرکت به سمت تلفیق دانش و تجربه است، گفت: ما باید نوع نگرش دانشجویان به دانشگاه را تغییر دهیم و علاوه بر مباحث علمی کلاسیک، روش‌های جدید و آشنایی با فعالیت‌ها و بازارهای صنعتی، مالی و اجتماعی را نیز جزء برنامه‌های آموزشی خود قرار دهیم، که این مهم از اصلی‌ترین وظایف انجمن‌های علمی در دانشگاه‌هاست.وی از برگزاری همایش‌های تخصصی و کاربردی در این زمینه خبرداد و خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های استراتژیک انجام شده در آینده‌ای نزدیک با همکاری گروه مدیریت و دیگر مسؤولان دانشگاه شمال آمل، این دانشگاه به قطب مدیریتی شمال کشور تبدیل می‌شود.


مرجع: خبرگزاری ایسنا

پنج شنبه 5/10/1387 - 10:17 - 0 تشکر 79314

وزیر كار در همایش توسعه فعالیت‌های اقتصادی دانشگاه پیام نور: كارآفرینی و خلاقیت مهم‌ترین عنصر در تربیت نیروی انسانی است :: «۱۳۸۷/۱۰/۴»

وزیر كار و امور اجتماعی گفت: بحث كار آفرینی و خلاقیت مهم‌ترین عنصر در تربیت نیروی انسانی موثر و در نهایت توسعه‌ اقتصادی كشور است. مدیریت منابع باید به شكل تخصصی اجرا شود به نحوی كه مدیران با دانش، مهارت و فرصت شناسی بتوانند فرصت‌های جدیدی را خلق كرده و در توسعه كشور موثر باشند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه پیام نور، دكتر جهرمی در نخستین همایش ملی توسعه فعالیت‌های اقتصادی كه درسازمان مركزی دانشگاه پیام نور برگزار شد، اضافه كرد: سرمایه‌های انسانی هر كشور بزرگ‌ترین و با ارزش‌ترین بخش منابع به شمار می‌روند و باید راهكارهای مناسب‌تری برای تربیت و مدیریت نیروی انسانی انتخاب شود كه در توسعه‌ اقتصادی كشور موثر باشد.

وی تصریح كرد: منابع انسانی، منابع طبیعی و زمان مهمترین بخش علم اقتصاد است كه اگر با روش‌ها و فرآیندها، منابع انسانی مفید و موثر تربیت نشود، یقینا مسیر زندگی منابع انسانی كه بهترین زمان عمرشان در اختیار دانشگاه بوده است، تغییر كرده و اتلاف زمان و منابع برای این دسته از نیروی انسانی ادامه می‌یابد.

وزیر كار و امور اجتماعی گفت: دانشگاه‌ها نیروی انسانی خود را بر اساس نیاز اقتصاد و توسعه، تربیت نمی‌كنند و این مسئله موجب افزایش نرخ بیكاری دانش آموختگان دانشگاه ها شده است.

جهرمی اظهار كرد: در نظام برنامه‌ریزی در زمینه‌ مسائل اقتصادی و در جهت توسعه اقتصادی باید به صورت جهانی نگاه كرده و به صورت منطقه‌ای عمل كنیم به این معنا كه تمامی ظرفیت‌ها، نقاط قوت و ضعیف شناسایی شود و ضمن ارزیابی فرصت‌ها و تهدیدها در جهت برنامه‌ریزی صحیح گام برداریم.

وی با انتقاد از وابستگی اقتصاد كشور به یك محصول اظهار كرد: كشوری كه اقتصاد آن وابسته به یك محصول باشد با نوسان قیمت‌ها با مشكل مواجه می‌شوند بنابراین در راه توسعه اقتصادی باید از این مسئله اجتناب كرد و مسیری را برگزید كه به هدف نزدیك‌تر است.

وزیر كار و امور اجتماعی اضافه كرد: موضوع اصل 44 و چشم انداز 20 ساله صرفا واگذار كردن چند كارخانه نیست، رویكرد اداره كشور در زمینه‌ مسائل اقتصادی باید باز مهندسی شده و تغییر كند.

مرجع: خبرگزاری ایسنا

يکشنبه 8/10/1387 - 20:54 - 0 تشکر 79771

استاد دانشکده کارآفرینی : پویایی کارآفرینی در گرو پاسداری از مالکیت فکری است :: «۱۳۸۷/۱۰/۸»

كارآفرینی موتور توسعه در دنیای امروز است و نمی‌توان بدون حمایت و تقویت كارآفرینی به سمت توسعه اقتصادی حركت كرد.

به گزارش روابط عمومی وزارت کار و امور اجتماعی دکتر علی رضا فیض بخش مدیر مركز كارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف گفت : با توجه به تغییرات و تحولات صورت گرفته در مسیر دانش دنیا، ضرورت توجه به كارآفرینی و توسعه آن در كشورها بسیار محسوس است، تا آنجا كه حتی توسعه فناوری از طریق شركتهای كوچك كارآفرینی مقدور است.

}وی افزود : تحقیقات نشان می‌دهد 50 درصد تكنولوژی و بیش از 95 درصد تغییرات اساسی در تكنولوژی‌ دنیا از شركت‌های كوچك كارآفرینی تولید می‌شود.

وی خاطر نشان کرد : موفقیت در دنیای آینده به گونه‌ای به سطح و گستره حمایت دولتها از كار آفرینی وابسته است. چرا كه كارآفرینی موتور توسعه در دنیای امروز است و نمی‌توان بدون حمایت و تقویت كارآفرینی به سمت توسعه اقتصادی حركت كرد.

وی تصریح کرد : نگاه جدی به موضوع كارآفرینی و توسعه آن و فراهم آوردن بستر برای آزادی عمل افراد در برآورده كردن ایده‌های بزرگشان درتوسعه كارآفرینی كشور بسیار كمك كننده است.

دکتر فیض بخش افزود : توسعه كارآفرینی به عنوان یك فرهنگ در كشور نیازمند همكاری و مشاركت همه دستگاه‌ها است؛ بنابراین وجود دستگاهی كه در توسعه كارآفرینی نقش بازی می‌كند و مسئولیت این موضوع را برعهده گرفته است ‌و با برپایی جشنواره کارآفرینی و معرفی آنان به جامعه به گسترش فرهنگ کارآفرینی کمک می کند قابل ستایش است .

از سوی دیگر فعالیت‌های کارآفرینان باعث افزایش میزان درآمد سرانه و در نهایت ارتقای سطح زندگی مردم ، ایجاد موقعیت‌های تجاری جدید و شکل‌گیری بیشتر صنعت و تحرک در بازارهای جهانی می شود.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد و گفت : بازنگری اساسی در نظام تعلیم و تربیت، آموزش و تربیت به ویژه ارتقاء جایگاه خلاقیت و كار تیمی در این نظام به عنوان حركت ملی به سمت كارآفرینی از جمله راهكارهای تقویت فرهنگ كارآفرینی در كشور محسوب می‌شود.

اصلاح قوانین كشور در صیانت از مالكیت معنوی و ایجاد ضمانت‌های اجرایی لازم برای اجرای این قوانین از جمله ضروریات توسعه كارآفرینی است كه تحقق این امور پیگیری جدی قوه قضاییه و مجلس را طلب می‌كند.

مرجع: بازار کار

يکشنبه 8/10/1387 - 20:54 - 0 تشکر 79772

برگزاری چهارمین جشنواره ملی كارآفرینی در استان اصفهان :: «۱۳۸۷/۱۰/۸»

مدیركل كار و امور اجتماعی استان اصفهان در گفت وگو با خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» در اصفهان، با اعلام این خبر گفت: هدف از برگزاری این جشنواره، شناسایی و معرفی كارآفرینان به جامعه و استفاده از توانمندی آنان در بخش های مختلف اقتصادی، ترویج فرهنگ كارآفرینی، ارتقای خلاقیت، نوآوری و بهره وری برای ایجاد و توسعه كسب و كارهای اشتغال زا در كشور است.

وی در رابطه با نحوه ثبت نام و شركت در این جشنواره اظهار داشت: علاقمندان به شركت در چهارمین جشنواره ملی كارآفرینی می توانند جهت ثبت نام و دریافت شرایط شركت در جشنواره تا اواسط دیماه به آدرس الكترونیكی www.karafarin.gov/ir  مراجعه كنند


مرجع: شبکه خبری دانشجو

يکشنبه 8/10/1387 - 20:55 - 0 تشکر 79773

شاخص های استاندارد و جهانی کار آفرینی در ایران محاسبه شد :: «۱۳۸۷/۱۰/۸»

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از سایت دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران،نظرسنجی از جمعیت بزرگسال کشور و همچنین نظرسنجی از خبرگان کار آفرینی از اردیبهشت‌ماه امسال توسط دانشکده کارآفرینی انجام شد.

اجرای آزمایشی این طرح در تهران از اواسط اردیبهشت 87 شروع و در اواخر همان ماه تمام شد. پس ازتائید نتایج اجرای آزمایشی توسط کمیته پژوهشی سازمان جهانی دیده بان کارآفرینی "GEM " ، اجرای اصلی نظرسنجی از جمعیت بزرگسال با حمایت وزارت کار وامور اجتماعی و موسسه کار وتامین اجتماعی در مردادماه امسال شروع شد.

طبق این گزارش: به منظور اجرای آزمایشی واجرای اصلی نظرسنجی از جمعیت بزرگسال در تهران وکل کشور، افرادی به عنوان سرپرست اجرایی، پرسشگر و بازبین‌ انتخاب شده و به آنها آموزش داده‌ شد. جلسات توجیهی برای آموزش پرسشگران به صورت گروهی و انفرادی و در کل 16 جلسه در مجموع 43 ساعت برگزار شد.

برای انجام این مهم در کشور ، سه هزار و 360 پرسشنامه از جمعیت بزرگسال از 42 شهر ایران (شامل شهرهای کوچک، متوسط و بزرگ) مانند شهر (چهار ایماق، ابهر، بانه، زاهدان، بندرعباس، اهواز،تبریز و تهران ) از اواخر مرداد ماه 1387 (در فصل گرما و ماه مبارک رمضان) آغاز شد.

در بسیاری موارد خانوارهای منتخب از لحاظ شرایط سنی مناسب نبودند یا حاضر به همکاری با پرسشگران نمی‌شدند، به همین سبب برای تکمیل پرسشنامه پرسشگران به طور کل به بیش از پنج هزار خانوار مراجعه کردند تا موفق به تکمیل سه هزار و 262 پرسشنامه شوند.

از آنجایی‌ که طبق برنامه زمانبندی اعلام شده از سوی کمیته پژوهشی GEM، دفتر دیده بان جهانی کارآفرینی ایران فعالیت اجرایی و میدانی طرح را با تاخیر آغاز کرده بود، با برنامه ریزی فشرده در 560 ساعت کار کارشناسی بازبینی از پرسشنامه ها را به پایان رسانید. بنابراین تلاش هایی در جهت رفع نواقص پرسشنامه ها، صورت گرفت،

در این گزارش آمده است ، نرخ برگشت پرسشنامه ها 97 درصد بود. بر اساس بررسی های به عمل آمده نرخ بازگشت پرسشنامه در بسیاری از کشورها در سطح 60 تا 80 درصد می باشد. به عنوان مثال نرخ بازگشت پرسشنامه ها در برزیل برابر 66 درصد است.

پس از ارسال داده های نظر سنجی از جمعیت بزرگسال مورد تایید کمیته پژوهشی GEM قرار گرفت. نتایج اولیه مبتنی بر این داده‌ ها به همراه نتایج سایر کشورهای عضو، از طریق وب سایت GEM در اختیار تمام اعضا (42 کشور) از جمله جمهوری اسلامی ایران ‌قرار گرفت .

نتایج نهایی مربوط به نظرسنجی از جمعیت بزرگسال در 42 کشور عضو از طریق وب سایت GEM در اختیار تمامی اعضا قرار گرفت.

تجزیه و تحلیل‌ها و گزارش نهایی حاصل از این داده‌ ها در ژانویه 2009 (دی ماه امسال ) همزمان با نشست سالانه GEM منتشر خواهد شد. دانشکده کار آفرینی دانشگاه تهران، برای اولین بار در ایران، شاخص های کارآفرینی کشور را مطابق استانداردهای دیده‌ بان جهانی کارآفرینی (GEM) در 42 شهر کشور محاسبه کرد.

بر اساس نتایج این تحقیق، شاخص کارآفرینی نوپا در ایران برابر 18/9 درصد است که در میان 42 کشور عضو دیده‌ بان جهانی کارآفرینی در رتبه 19 قرار دارد. به عبارت دیگر،در طول 42ماه گذشته از هر 100نفر در ایران حدود 9 نفر درگیر راه اندازی یا مدیریت کسب کار جدید بوده اند. طبق این گزارش: شاخص کارآفرینی نوپای مردان و زنان در ایران به ترتیب برابر 76/13و 51/4 درصد بوده که ایران در رتبه 15قرار دارد. این در حالی است که متوسط جهانی شاخص کار آفرینی نوپا برابر 19/10درصد بوده و متوسط جهانی شاخص کارآفرینی نوپای مردان و زنان به ترتیب برابر 76/12و 61/7درصد می‌باشد.

برخلاف‌ یافته‌های سایر تحقیقات،شاخص های کارآفرینی در ایران بیانگر آن است که شاخص کارآفرینی نوپا در ایران در حد متوسط کشورهای عضو جی ایی ام (GEM )می‌باشد
مرجع: خبرگزاری ایرنا

يکشنبه 8/10/1387 - 20:55 - 0 تشکر 79774

معاون وزیر كار خبر داد: تدوین طرح پشتیبانی و حمایت از بنگاه‌های زودبازده :: «۱۳۸۷/۱۰/۷»

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت كار و اموراجتماعی، حمید حاجی عبدالوهاب معاون توسعه اشتغال و كارآفرینی گفت: بر اساس این طرح از افرادی كه تسهیلات زود بازده دریافت كرده‌اند و یا صاحبان طرح هایی كه قرارداد با بانكها منعقد كرده اند، خواسته شده است تا اطلاعات لازم را در سامانه ای كه طراحی شده وارد نمایند.

وی با اشاره به اینكه نحوه تكمیل فرم ها و آدرس سایت بزودی اعلام می شود، گفت: دریافت كنندگان تسهیلات از تاریخ 15 دی ماه تا اول بهمن ماه فرصت دادند، اطلاعات لازم را وارد سامانه الكترونیكی نمایند وی آسیب شناسایی مشكلات و پیگیری مسائل بنگاه های زودبارزده از طریق نهادهای ذیربط را از جمله اهداف طرح عنوان كرد و افزود: بر اساس اطلاعات دریافتی از طریق ثبت در سامانه نحوه و میزان پرداخت یارانه سود تسهیلات به بنگاه های زود بازده مشخص خواهد شد.

عبدالوهاب ارائه كمك های مالی، فنی، آموزشی و بازرگانی به صاحبان بنگاه های زود بازده را از دیگر اهداف طرح بر شمرد و گفت: در این طرح تلاش می شود بستر مناسب برای ارتباط بین بنگاه های زود بازده با هدف فروش محصولات، تامین مواد اولیه و همكارهای فنی و آموزشی فرام شود.

معاون وزیركار اجرای موفق این طرح را منوط به مشاركت صاحبان بنگاه های زود بازده در ثبت اطلاعات در سامانه دانست و گفت: وزارت كار با اجرای مولفه های یادشده در جهت تضمین پایداری بنگاه های زود بازده تلاش می كند.
مرجع: خبرگزاری فارس

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.