• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 4445)
پنج شنبه 3/11/1392 - 2:33 -0 تشکر 682114
اخبار جشنواره فیلم فجر 32

با سلام

در این تاپیک آخرین اخبار ، یادداشت وحواشی مربوط به
سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر
به اطلاع شما می رسد . 


http://www.fajrfilmfestival.com/files/UserFiles/images/fajr32-edited_web.jpg

 ***برندگان سیمرغ را اینجا ببینید ***

*** تصاویر مراسم اختتامیه را اینجا ببینید ***

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

يکشنبه 20/11/1392 - 2:1 - 0 تشکر 684120



رونمایی از معراجی‌های ده‌نمکی بایاد قربانیان‌انفجار



برنامه اکران فیلمها در کاخ جشنواره در روز ششم، با آثاری از محمدمهدی عسگرپور، ایمان افشاریان و مهدی پاکدل، کیومرث پوراحمد، امیرحسین ثقفی و جمشید محمودی ادامه خواهد بافت؛ اما ویژه ترین اکران امروز مربوط به رونمایی از فیلم تازه مسعود ده نمکی خواهد بود.


فیلم اول: میهمان داریم/ محمدمهدی عسگرپور


فیلم تازه محمدمهدی عسگرپور جذابیت های زیادی دارد. از اولین همکاری حرفه ای عسگرپور با پرویز پرستویی گرفته تا حضور منوچهر محمدی در مقام طراح داستان و تهیه کننده. این ترکیب در هر شرایطی کنجکاوی برانگیز است.


"


درباره "میهمان داریم" اما علاوه بر این ترکیب داستان فیلم هم کمی وسوسه کننده است؛ خانواده شهیدی که در انتظار میهمانی عزیز و مهم هستند اما شرایط پذیرایی از او مهیا نیست.


در فیلم تازه محمدمهدی عسگرپور به عنوان محصول رسمی حوزه هنری در جشنواره امسال علاوه بر پرویز پرستویی بازیگرانی چون آهو خردمند، بهروز شعیبی و پرستو گلستانی ایفای نقش کرده اند.


فیلم دوم: فردا/ ایمان افشاریان و مهدی پاکدل


یک تیم تئاتری که حالا برای ورود به سینما دورخیز کرده اند. مهدی پاکدل و ایمان افشاریان برای نخستین تجربه کارگردانی در سینما داستانی جاده ای را انتخاب کرده اند.


این فیلم داستان دختری را روایت می‌کند که علاقه به عکاسی دارد و همراه با مادرش راهی سفر عکاسی می‌شود که در این سفر اتفاقاتی برای او پیش می‌آید.


پوران درخشنده در این فیلم به عنوان مشاور کارگردان همراه پاکدل و افشاریان بوده است.


بنابر برخی شنیده ها بازی متفاوت بازیگرانی همچون صادق صفایی، علی دهکردی، امیررضا دلاوری، علیرضا شجاع نوری و ستاره اسکندری از ویژگی های قابل توجه کار است.


فیلم سوم: پنجاه قدم آخر/ کیومرث پوراحمد


"اتوبوس شب" آنقدر فیلم خوبی در حوزه سینمای دفاع مقدس بود که حالا منتظر تازه ترین همکاری کیومرث پوراحمد و حبیب احمدزاده باشیم.


"


فیلم سینمایی "پنجاه قدم آخر" که در سکوت نسبی خبری پروسه تولیدش طی شد تازه ترین فعالیت سینمایی پوراحمد هفت سال پس از ساخت "اتوبوس شب" است. کارگردانی که در این سالها ترجیح داد از سینما فاصله بگیرد و با ساخت مجموعه های تلویزیونی خود را سرگرم کند. بابک حمیدیان و طناز طباطبایی از بازیگران اصلی فیلم هستند.


در خلاصه داستان این اثر آمده است: واحد اطلاعات عملیات لشکر مصمم است رادار رازیت عراق را در یکی از جبهه های غرب از کار بیاندازد. برای این کار هرمز را که متخصص مباحث الکترونیکی اما بیگانه با فضای جنگ است پیدا کرده با راضی کردن او موفق می شوند رادار دشمن را کور کنند. بدین ترتیب نیرو های لشکر ۸ نجف اشرف موفق به انجام عملیاتشان می شوند.


فیلم چهارم: همه چیز برای فروش/ امیرحسین ثقفی


فیلمی که به بهانه تلخ بودن در جشنواره سی ام روی پرده نرفت حالا در بخشش اصلی جشنواره رونمایی می شود.


فیلم تازه امیرحسین ثقفی پس از "مرگ کسب و کار من است" فیلمی واقعاً تلخ است درباره برادری که برای درمان برادر کوچکتر خود دست به هرکاری می زند.


ویژه ترین نکته درباره "همه چیز برای فروش" ترکیب بازیگران اصلی و فرعی فیلم است که از میان آن ها بازی صابر ابر در مقام بازیگر اصلی قطعاً از جذابیت های فیلم خواهد بود. مریلا زارعی، حبیب رضایی و ساعد سهیلی از دیگر بازیگران فیلم هستند.


فیلم پنجم: چند متر مکعب عشق/ جمشید محمودی


یکی دیگر از فیلم اولی های کنجکاوی برانگیز جشنواره امسال است که بنابر اظهارات پراکنده هیات انتخاب جشنواره می تواند یکی از پدیده ها باشد.


"


فیلمی که برخی آن را یک عاشقانه تلخ توصیف کرده اند و آنقدر کیفیت قابل توجهی داشته که علاوه بر بخش فیلم های اول، در بخش سودای سیمرغ نیز جای گرفته است. ساعد سهیلی در این فیلم هم به ایفای نقش پرداخته است.


در خلاصه داستان فیلم می خوانیم: عبدالسلام مهاجر افغانی به همراه دخترش در یک کارگاه مشغول به کار است. صابر کارگر ایرانی عاشق دختر او می‌شود اما عشقی که فرجامش را هیچ کس نمی‌داند.


فیلم ششم: معراجی/ مسعود ده نمکی


بعد از اکران پنج فیلم حاضر در دوبخش اصلی جشنواره، اکران ویژه امروز کاخ جشنواره، رونمایی از فیلم تاز مسعود ده نمکی است. فیلمی که کمتر از یک ماه پیش به واسطه حادثه ای تلخ خبرساز شد و بر صدر اخبار سینمایی نشست. "معراجی ها" فارغ از هر کیفیت ساختاری و محتوایی که داشته باشد حتماً از این منظر نامش در تاریخ سینمای ایران ثبت خواهد شد.


"


در عین حال مسعود ده نمکی هم ثابت کرده است یا در مقام کارگردان فیلمنامه ای را در دست نمی گیرد و یا در سروشکلی ساختارشکن و مخاطب پسند آن را به سرانجام می رساند.


به دلیل همین مسائل است که دور از ذهن نیست سئانس ساعت 23:30 امشب در برج میلاد یکی از شلوغ ترین اکران های امسال در کاخ جشنواره باشد.


فیلم "معراجی ها" داستان خاکسپاری شهدا در یکی از دانشگاه ها و کیفیت مواجهه گروه های فکری مختلف با آن است. در این فیلم بازیگرانی همچون اکبر عبدی و سید جواد هاشمی ایفای نقش کرده اند.


در مراسم رونمایی از فیلم "معراجی ها" یادوخاطره درگذشتگان حادثه تلخ انفجار در پروسه تولید آن یعنی محمدجواد شریفی راد، مدیر جلوه های ویژه میدانی، رضا فرجی جانشین و جمشید احسانی فر عضو گروه تدارکات گرامی داشته خواهد شد.

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

يکشنبه 20/11/1392 - 2:2 - 0 تشکر 684121

"خانه پدری" کیانوش عیاری فک پلمب می شود



امروز شنبه در سینمای رسانه ها فیلمهایی جنجالی روی پرده خواهد رفت؛ از اثر تازه مهرجویی گرفته تا فیلم کنجکاوی برانگیز سعید سهیلی و البته فیلم توقیفی کیانوش عیاری.


فیلم اول: اشباح/ داریوش مهرجویی


تازه ترین فیلم داریوش مهرجویی بنابر برخی شنیده ها قرار است فاصله گرفتن این فیلمساز از ساخته های سال های اخیر و بازگشت به سینمای سالهای دورش باشد. اتفاقی که اگرچه در ظاهر یک عقب گرد است اما بسیاری از دوستداران مهرجویی را به این فیلم تازه امیدوار کرده است.


"


اشباح فیلمی بود که پس از رد چند فیلمنامه مهرجویی در اداره نظارت و ارزشیابی دولت دهم بالاخره مجوز ساخت گرفت و مقابل دوربین رفت.


فیلم داستان تیمسار سلیمانی و همسرش است که در روابط خود به بن بست می رسند، تلاش های وكیل خانواده برای بهبود اوضاع زندگی آنها بی نتیجه می ماند، سالها بعد گناهان تیمسار گریبان مازیار (پسر جوانش) را می گیرد و مسیر عشق و زندگی او را دشوار می سازد.


فیلم دوم: حق سکوت/ محمدهادی ناییجی


یکی دیگر از محصولات حوزه هنری در جشنواره سی و دوم است که ساخت آن را کارگردانی جوان برعهده داشته و در بخش نگاه نو جشنواره حضور دارد. "حق سکوت" به کارگردانی محمدهادی نائیجی نام دیگری در شناسنامه تولید خود دارد که حاصل کار را کنجکاوی برانگیر می کند. حضور سیدرضا میرکریمی در مقام تهیه کننده می تواند این فیلم را به بهانه ای برای تکرار خاطره خوش تماشای دو فیلم "خسته نباشید" و "تاج محل" در جشنواره سی و یکم، در این دوره از جشنواره تبدیل کند.


"حق سکوت" داستان یک روحانی و چالش‌های پیش روی او در موقعیتی خاص را به تصویر می‌کشد.


فیلم سوم: کلاشینکف/ سعید سهیلی


پس از فیلم جنجالی "گشت ارشاد" حالا کم نیستند کسانی که در انتظار فیلم تازه کارگردان آن فیلم باشند. سعید سهیلی فیلم "کلاشینکف" را چند ماه بعد از فروکش کردن حاشیه های فیلم قبلی اش کلید زد.


"


در این فیلم از حضور بازیگران تازه ای همچون  فرهاد اصلانی، رضا عطاران و جواد عزتی بهره برده است و همین ویژگی می توان باعث استقبال مخاطبان جشنواره از فیلم شود.
فیلم "کلاشینکف" داستان جوان سربازی است که خواهرش مورد اذیت و آزار اشخاص ناشناسی قرارگرفته، با اسلحه‌ای که همراه دارد پست نگهبانی‌اش در بانک را ترک می‌کند.


فیلم چهارم: خانه پدری/ کیانوش عیاری


پس از سه سال انتظار عیاری بالاخره توانست فیلم تازه اش را سرسلامت از خان ممیزی عبور دهد و به اکران برساند. فیلم خانه پدری که در آغاز با حمایت موسسه ناجی هنر وابسته به نیروی انتظامی کلید خورد، پس از ساخت مقبول مسئولان این نهاد قرار نگرفت و چالش بر سر اکران عمومی آن آغاز شد.



از طرف دیگر اداره نظارت و ارزشیابی ارشاد در دولت گذشته هم حاضر به کوتاه آمدن درباره نمایش برخی صحنه های فیلم نبودند و امکان اکران آن را منوط به حذف آن صحنه ها کردند؛ صحنه هایی که عیاری بر نقش اساسی آن ها در فیلم تأکید داشت.


حالا خانه پدری بدون حذف یک پلان در جشنواره سی و دوم رونمایی می شود و به رغم حضور دربخش خارج از مسابقه قطعاً با استقبال مواجه خواهد شد. مهران رجبی، مهدی هاشمی و شهاب حسینی از بازیگران اصلی فیلم سینمایی "خانه پدری" هستند.


فیلم پنجم: خانوم/ تینا پاکروان


تنها فیلم امین حیایی در جشنواره امسال است که کارگردانی آن را تینا پاکروان برعهده دارد. پاکروان پس از کارگردانی چند تله فیلم حالا برای ورود به سینمای حرفه داستانی اجتماعی را انتخاب کرده است.


فیلم داستان سه زن در نقاط مختلف تهران را روایت می کند که شرایط زندگی آن ها از شمال تا جنوب شهر متأثر از شرایط اجتماعی با یکدیگر تفاوت هایی دارد و روایت همین تفاوت ها بدنه اصلی فیلم را تشکیل می دهد.


شقایق فراهانی، سیامک انصاری، اشکان خطیبی، اندیشه فولادوند و پانته‌آ پناهی‌ها در کنار امین حیایی در این فیلم ایفای نقش می کنند. حضور کیمیا حسینی که با حضور در فیلم "جدایی نادر از سیمین" به شهرت رسید هم به عنوان بازیگر نوجوان در این فیلم می تواند جالب توجه باشد.


لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

يکشنبه 20/11/1392 - 2:2 - 0 تشکر 684122

فیلمهایی‌‌که‌ کاسه صبرمهمانان کاخ را لبریز کرد



از همان روزهای ابتدایی جشنواره هم می‌شد نشانه‌های نارضایتی نسبت به فیلم‌هایی که تا پیش از جشنواره هیاهوی بسیاری برای آن‌ها شده بود را در میان اهالی رسانه و منتقدان حاضر در کاخ جشنواره رصد کرد.


احساسی که مهمترین دلیلش روی پرده رفتن فیلمهایی است که کیفیت ساختاری و محتوایی شان هیچ تناسبی با آنچه پیش از جشنواره تبلیغ می شد ندارد و همین باعث برآورده نشدن انتظارات و طبیعتاً بروز اعتراض هاست. اتفاقی که روز گذشته صورتی عیان به خود گرفت و صدای اعتراض میهمانان کاخ جشنواره را بلند کرد.


گزارش روز: شگفتی ها و حسرت های جشنواره سی و دوم


در میان شش فیلم اکران شده در روز پنجم جشنواره فیلم "میهمان داریم" به کارگردانی محمدمهدی عسگرپور، بیش از سایر فیلم ها با استقبال اهالی رسانه مواجه شد.


فیلمی از محصولات حوزه هنری که داستانی متفاوت پیرامون یک خانواده شهید را روایت میکند و با کارگردانی حساب شده و بازی کم نقص بازیگران به یکی از اتفاقات خوب روز ششم جشنواره بدل شد.


این شروع خوب اما هیچ تناسبی با ادامه برنامه اکران فیلمها در برج میلاد نداشت. اکران فیلم "فردا" به عنوان اولین تجربه کارگردانی مهدی پاکدل و ایمان افشاریان جرقه ای بود برای بروز اعتراض‌ها. در میانه اکران این فیلم تعدادی از میهمانان کاخ جشنواره سالن اکران را ترک کردند و برخی دیگر هم با کف زدن های مکرر سعی در نشان دادن اعتراض خود نسبت به روند روایی فیلم داشتند.


"


این اتفاق اما در سئانس بعدی و در زمان اکران فیلم تازه کیومرث پوراحمد از فیلمسازان پیشکسوت و خوش سابقه سینمای ایران به طرز دیگری تکرار شد. فیلم "50 قدم آخر" به رغم داستان متفاوت و شروعی گیرا، پس از گذشت نزدیک به 50 دقیقه ابتدایی به ناگاه چنان تغییر لحنی داد که اساسا مخاطبان حاضر در سالن با بهت این سوال را زیر لب تکرار می کردند: "چرا اینطوری شد؟"


این زمزمه ها کم کم تبدیل به صدای اعتراضی توأم با کف زدن و خنده های بلند شد و با ترک سالن از سوی تعدادی از منتقدان و اهالی رسانه به اوج رسید. دامنه این اعتراضات و واکنش عوامل فیلم نسبت به آن نشست خبری پس از فیلم را هم رنگ و لعابی متفاوت بخشید.


"همه چیز برای فروش" ساخته امیرحسین ثقفی شرایط بهتری داشت و به رغم تفاوت دیدگاه میان منتقدان مخالف و موافق فیلم، به دلیل ساختار سینمایی و روایت داستانی مشخص هیچ اعتراضی را دامن نزد و میهمانان کاخ را کمی به جشنواره امیدوار کرد.


این امیدواری با اکران فیلم عاشقانه "چند متر مکعب عشق" ادامه پیدا کرد. فیلمی ساده و بی ادعا که داستانی متفاوت درباره عشق یک جوان ایرانی به دختری افغان را روایت می کند. این فیلم سبب شد تا کمی شعله اعتراض در برج میلاد فروکش کند.


سئانس پایانی اما داستانی متفاوت داشت. رونمایی از فیلم پرحاشیه "معراجی ها" به کارگردانی مسعود دنمکی که به عنوان اکران ویژه در برنامه برج میلاد گنجانده شده بود، با تأخیری بیش از یک ساعت مواجه شد. تأخیری که با توجه به حضور پرشمار حاضران مرتبط و نامرتبط در برج میلاد بسترساز برخی حاشیه ها شد.


"


فارغ از مسائل فرامتنی و حاشیه ای اما فیلم ده نمکی با ساختاری تلویزیونی که حتی نسبت به کارهای قبلی فیلمساز هم اثری ضعیف به شمار می رفت نتوانست مخاطبانی را که تا بامداد برای تماشای فیلم در برج میلاد مانده بودند را راضی کند و در میانه اکران این فیلم هم شاهد ترک سالن از سوی گروهی از حاضران بودیم.


پرونده روز ششم جشنواره در برج میلاد ساعت 3 بامداد امروز بسته شد اما حواشی و بازتابها نسبت به فیلم های اکران شده احتمالا در روزهای آینده ادامه خواهد داشت.


گفته ها: درباره نسبت مردم و سینما


حکایت اعتراض های مخاطبان جشنواره نسبت به فیلم های اکران شده اما محدود به برج میلاد نبوده و برخی گزارش ها حکایت از تکرار این شرایط در سینماهای مردمی جشنواره دارد. این واکنشها آنجا جالب توجه می شود که بدانیم دکتر حسن روحانی رئیس جمهور، در برنامه اخیر تلویزیونی خود به نکته مهمی درباره تولیدات هنری اشاره داشته است که در تحلیل کیفیت آثار جشنواره سی و دوم هم  میتوان موثر باشد.


روحانی در پاسخ به سوال مجری درباره دیدگاهش درباره جشنواره فجر و سینمای ایران گفت: "ما نمی توانیم به هنر دستور بدهیم. هنر دستوری نیست. اصل خواست مردم است. ما در بخش های مختلف از جمله سینما و تئاتر باید بر امید بیافزاییم و خواست مردم را مبنا قرار دهیم. گیشه ها و سالن هایمان نباید خلوت باشد."


درباره امکان تحقق این هدف گذاری با آثار حاضر در جشنواره امسال اما کافی است به این اظهارنظر علی معلم از اعضا هیإت انتخاب جشنواره دقت کنید: "فکر نمی‌کنم بیش از ۱۰ درصد فیلم‌های امسال قابلیت برقراری ارتباط گسترده‌ با مخاطب را داشته باشند.. بسیاری از فیلم‌های امسال انگار در فضای واگویه‌های فردی فیلم‌ساز قرار دارند در حالی که فیلم‌ساز باید یک قدم از جامعه جلوتر باشد نه اینکه پشت‌سر جامعه قرار داشته باشد."


چهره روز: منوچهر محمدی


اکران فیلم آرام و بی ادعای "میهمان داریم" یکی از اتفاقات مبارک جشنواره در روزهای اخیر بود. فیلمی که اگر چه بیشتر به واسطه بازی پرویز پرستویی و کارگردانی محمدمهدی عسگرپور در رسانه ها مورد تحلیل و ارزیابی قرار می گیرد اما بیش از هر چیز دیگر فیلم منوچهر محمدی است.


"


از معدود تهیه کنندگان سینمای ایران که جایگاه مولف را در تولیدات خود دارند و می توان آثارشان را فارغ از اینکه با چه کارگردانی به سرانجام رسیده در یک بستر مورد ارزیابی قرار داد.


"میهمان داریم" که مانند دیگر فیلم های منوچهر محمدی ایده اولیه اش هم از او بوده است دومین فیلم این تهیه کننده با موضوع خانواده شهدا پس از فیلم تحسین شده "بوسیدن روی ماه" به کارگردانی همایون اسعدیان محسوب می شود. دو فیلمی که شاید در آینده با یک اثر دیگر تبدیل به سه گانه این تهیه کننده برای ادای دین به خانواده شهدا شوند.


منوچهر محمدی پیش از این نیز با تهیه کنندگی سه فیلم "مارمولک"، "زیر نور ماه" و "طلا و مس" تجربه سه گانه موضوعی را در کارنامه حرفه ای خود داشته است.


او امسال فیلم دیگری را هم تهیه کرده است. فیلمی به کارگردانی حامد محمدی فرزندش که با نام "فرشته ها با هم می آیند" در بخش نگاه نو جشنواره سی و دوم رونمایی خواهد شد.


حاشیه ها: کاخ جشنواره در غیاب "سینما"!


جشنواره سی و دوم هرچه به روزهای پایانی نزدیکتر می شود از روزهای آرام ابتدایی هم فاصله می گیرد و تنور حاشیه هایش داغ تر می شود.


* برنامه خیرمقدم گویی عوامل فیلمها به مخاطبان در برج میلاد بستر مناسبی برای اظهارنظر حاشیه ای برخی از فیلمسازان شده است. مانند کیومرث پوراحمد که در این فرصت چند دقیقه ای اظهارات متفاوتی را برزبان آورد. کارگردان "پنجاه قدم آخر" در معرفی عوامل این فیلم دلیل علاقه اش به یکی از عوامل را کراوات زدن او دانست و به لحنی طنز گفت: "من هم کراوات دوست دارم اما جرأت زدنش را ندارم!"


پوراحمد در ادامه یکی بازیگران فیلم را در ظاهر و باطن شبیه به زنده یاد خسرو شکیبایی توصیف کرد و گفت: "خوشبختانه او همه خوبیهای خسرو را دارد اما مانند او خود ویرانگر نیست." وی در پایان این صحبت ها هم درباره دشواری های ساخت فیلم از سعید سعدی تهیه کننده تشکر کرد و گفت: "سعدی مچکریم، روحانی مچکریم!"


"


* نشست خبری فیلم "50 قدم آخر" هم خالی از حاشیه نبود. به خصوص که جو سالن اکران در دقایق پایانی فیلم به دلیل اعتراض های مکرر حاضران در سالن برای عوامل کمتر قابل تحمل بود و به همین دلیل آنها با کمی دلخوری و تا حدودی عصبانیت در نشست حاضر شدند. این نشست به میدان انتقاد متقابل اهالی رسانه از فیلم و عوامل فیلم از رسانه ها بدل شد!


* اکران فوق العاده فیلم سینمایی "معراجی ها" در برج میلاد مانند فیلمهای قبلی مسعود ده نمکی یکی از پرحاشیه ترین اکران های کاخ جشنواره بود. فیلمی که قرار بود به صورت فوق العاده ساعت 23:30 روی پرده برود سبب ازدحام جمعیت در ساعات پایانی شب گذشته در برج میلاد شد. ازدحامی که یادآور خاطره حضور افراد بی ربط به فضای رسانه و گعده های خانوادگی در دوره های گذشته جشنواره در برج میلاد بود.


در کنار این اتفاق که امکان تماشای فیلم را از برخی اهالی رسانه و منتقدان سلب کرد، تأخیر یک ساعت و نیمه در شروع فیلم هم مزید بر علت شد تا حال و هوای سالن اصلی برج میلاد برای دقایقی اساسا بی ارتباط با فضای یک جشنواره سینمایی شود. فضایی که کمی بعد با اکران فیلم "معراجی ها" با ساختار و محتوایی بی ارتباط با "سینما" تکمیل شد!


در کنار این حاشیه های تإسف بار، گرامیداشت یادوخاطره قربانیان حادثه انفجار در پشت صحنه فیلم "معراجی ها" از بخش های قابل تحسین برنامه دیشب بود. به خصوص زمانی که برزو ارجمند به عنوان یکی از بازیگران فیلم از حضور خانواده این قربانیان در سالن خبر داد و حاضران برای دقایقی هنر این هنرمندان فقید را با تشویق ممتد پاس داشتند.

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

چهارشنبه 23/11/1392 - 14:27 - 0 تشکر 684565


این ۲۲ سیمرغ نصیب کدام فیلم‌ها خواهد شد؟




در فاصله ده ساعت تا آغاز اختتامیه سی و دومین جشنواره بین‌المللی فجر و در شرایطی که هیأت داوران، امروز برای تصمیم نهایی درباره صاحبین سیمرغ‌های بلورین این رویداد نشستی خواهند داشت، این پرسش پیش روست که سوای سرنوشت قابل پیش‌بینی برای سیمرغ‌های بلورین این دوره از جشنواره، چه آثاری و در چه بخش‌هایی استحقاق بیشتری برای دریافت سیمرغ بلورین دارند؟

به گزارش «تابناک»، قریب به اتفاق گمانه‌زنی‌ها درباره جشنواره سی و دوم فیلم فجر چنین ارزیابی می‌شود که این دوره، دوره «رستاخیز» و «چ» است و قرار است هیأت داوران نیز بخش عمده جوایز را‌ به این دو فیلم بدهد؛ آثاری که البته در برخی بخش‌ها نقاط قوت ‌چشمگیری دارند، ولی نه آنچنان که بخش اعظم جوایز به این دو اثر تعلق گیرد.

در بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، در حالی که هیأت داوران متشکل از محمد بزرگ نیا، ابوالحسن داودی، محمد داودی، مجتبی راعی، مهدی شجاعی، مینو فرشچی بود، فیلم سینمایی «دوئل» به کارگردانی احمد رضا درویش در سیزده نامزد دریافت سیمرغ شد و سرانجام سیمرغ بهترین کارگردانی به احمد رضا درویش، نقش دوم مرد به کامبیز دیر باز، طراحی صحنه و لباس به امیر اثباتی، بهترین فیلمبرداری به بهرام بدخشانی، بهترین صدا‌‌گذاری به مسعود بهنام، بهترین جلوه‌های ویژه به محسن روزبهانی و بهترین صدا‌گذاری به حمید نقیبی اهدا شد.

امسال نیز در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، «رستاخیز» در یازده بخش بهترین جلوه‌های ویژه بصری‌، جلوه‌های ویژه میدانی‌، چهره‌پردازی‌، طراحی صحنه ولباس‌، صدای فیلم‌، نقش مکمل مرد، ‌موسیقی متن، فیلمبرداری‌، نقش اول مرد، ‌ کارگردانی‌ و بخش بهترین فیلم نامزد دریافت سیمرغ بلورین شده است. در کنار «رستاخیز»، «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا در رتبه دوم رکوردداران نامزدی دریافت سیمرغ این دوره از جشنواره فجر قرار گرفته و در بخش‌های بهترین جلوه‌های ویژه بصری‌، جلوه‌های ویژه میدانی‌، طراحی صحنه و لباس‌، صدای فیلم‌، نقش مکمل مرد، ‌تدوین، ‌‌کارگردانی‌ و بهترین فیلم کاندیدای دریافت جایزه شده است.

با این حال، واقعیت آن است که این دو فیلم به رغم ارزش‌های ذاتی‌شان، ‌آنچنان فاصله کیفی نسبت به دیگر رقبا ندارد که تقسیم بخش عمده جوایز میان این دو فیلم توسط هیأت داوران توجیه‌پذیر باشد و شاید نشست امروز هیأت داوران نتایج منطقی‌تری نسبت به این پیش‌بینی‌ها داشته باشد.

‌«تابناک» در آستانه اختتامیه جشنواره بین‌المللی سی و دوم، به جای نیت‌خوانی و پیش‌بینی‌های معمول که ‌ارزش خاصی ندارد، برندگان منطقی سیمرغ‌های بلورین این دوره از جشنواره را ارزیابی می‌کند و شایسته‌ترین‌ها را از منظر خود و با تجمیع دیدگاه‌های منتقدان و بزرگان سینما معرفی می‌کند؛ هرچند بسیاری از این شایسته‌ها، غروب امروز روی سن برج میلاد نخواهند رفت و دیگر رقبایشان برندگان سیمرغ‌های بلورین خواهند بود.

یادآوری این نکته ضروری است که در برخی بخش‌ها، گزینه‌های شایسته‌تری وجود دارند، ولی «تابناک» از میان کاندیداهای اعلام شده، یک گزینه را برگزیده، در غیر این صورت «خانه پدری» و «زندگی آقای محمودی و بانو» نیز سهم چشمگیری از سیمرغ‌های این دوره را می‌توانستند از آن خود کنند.

بخش سودای سیمرغ


سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه بصری:


سایمون فریم برای فیلم «رستاخیز»



سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه میدانی:




حمیدرضا سلیمانی برای فیلم «چ» و «رستاخیز»



سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی:



محسن دارسنج برای فیلم «همه چیز برای فروش»



سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس:




مجید میرفخرایی برای فیلم «رستاخیز»


سیمرغ بلورین بهترین صدای فیلم:





برای «رستاخیز» صدابردار: یداله نجفی/ صداگذاران: جرمی‌پرایز، دن جانسون، ریچارد کانوی


دیپلم افتخار: «عصبانی نیستم!» صدابردار: نظام‌الدین کیایی/ صداگذار: محمدرضا دل‌پاک


سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد:




بابک حمیدیان برای فیلم «چ»





سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن:




شبنم مقدمی برای فیلم «امروز»




سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن:



استفان واربک برای فیلم «رستاخیز»


دیپلم افتخار: سهراب پورناظری برای فیلم «آرایش غلیظ»




سیمرغ بلورین بهترین تدوین:



هایده صفی‌یاری برای فیلم «عصبانی نیستم!»




سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌برداری:


علی‌محمد قاسمی برای فیلم «همه چیز برای فروش»


سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد:





نوید محمدزاده برای فیلم «عصبانی نیستم!»


سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن:




مریلا زارعی برای فیلم «شیار ۱۴۳»



سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه:



بهروز افخمی برای فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»







سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی:



حمید نعمت‌الله برای فیلم «آرایش غلیظ»


سیمرغ بلورین بهترین فیلم (به تهیه‌کننده):



قصه‌ها «به تهیه‌کنندگی رخشان بنی‌اعتماد»


بخش نگاه نو



سیمرغ بلورین بهترین فیلم:



حقِ سکوت (به تهیه‌کنندگی سیدرضا میرکریمی)





سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی:



برزو نیک‌نژاد برای فیلم «ناخواسته»


سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه:




محمدهادی نائیجی برای فیلم «حقِ سکوت»


بخش مستند



سیمرغ بلورین بهترین فیلم



خاطراتی برای تمام فصول (به تهیه‌کنندگی مرتضی رزاق‌کریمی)


سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی



لقمان خالدی برای فیلم «کمی بالاتر»


سیمرغ بلورین بهترین پژوهش و تحقیق


سیدغلامرضا نعمت‌پور و لاله روزگرد برای فیلم «برای گونگادین بهشت نیست»


سیمرغ بلورین بهترین دستاورد فنی- هنری


مهدی نورمحمدی برای فیلم «در پناه بلوط»
به گزارش «تابناک»، قریب به اتفاق گمانه‌زنی‌ها درباره جشنواره سی و دوم فیلم فجر چنین ارزیابی می‌شود که این دوره، دوره «رستاخیز» و «چ» است و قرار است هیأت داوران نیز بخش عمده جوایز را‌ به این دو فیلم بدهد؛ آثاری که البته در برخی بخش‌ها نقاط قوت ‌چشمگیری دارند، ولی نه آنچنان که بخش اعظم جوایز به این دو اثر تعلق گیرد.

در بیست و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، در حالی که هیأت داوران متشکل از محمد بزرگ نیا، ابوالحسن داودی، محمد داودی، مجتبی راعی، مهدی شجاعی، مینو فرشچی بود، فیلم سینمایی «دوئل» به کارگردانی احمد رضا درویش در سیزده نامزد دریافت سیمرغ شد و سرانجام سیمرغ بهترین کارگردانی به احمد رضا درویش، نقش دوم مرد به کامبیز دیر باز، طراحی صحنه و لباس به امیر اثباتی، بهترین فیلمبرداری به بهرام بدخشانی، بهترین صدا‌‌گذاری به مسعود بهنام، بهترین جلوه‌های ویژه به محسن روزبهانی و بهترین صدا‌گذاری به حمید نقیبی اهدا شد.

امسال نیز در سی و دومین دوره جشنواره فیلم فجر، «رستاخیز» در یازده بخش بهترین جلوه‌های ویژه بصری‌، جلوه‌های ویژه میدانی‌، چهره‌پردازی‌، طراحی صحنه ولباس‌، صدای فیلم‌، نقش مکمل مرد، ‌موسیقی متن، فیلمبرداری‌، نقش اول مرد، ‌ کارگردانی‌ و بخش بهترین فیلم نامزد دریافت سیمرغ بلورین شده است. در کنار «رستاخیز»، «چ» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا در رتبه دوم رکوردداران نامزدی دریافت سیمرغ این دوره از جشنواره فجر قرار گرفته و در بخش‌های بهترین جلوه‌های ویژه بصری‌، جلوه‌های ویژه میدانی‌، طراحی صحنه و لباس‌، صدای فیلم‌، نقش مکمل مرد، ‌تدوین، ‌‌کارگردانی‌ و بهترین فیلم کاندیدای دریافت جایزه شده است.

با این حال، واقعیت آن است که این دو فیلم به رغم ارزش‌های ذاتی‌شان، ‌آنچنان فاصله کیفی نسبت به دیگر رقبا ندارد که تقسیم بخش عمده جوایز میان این دو فیلم توسط هیأت داوران توجیه‌پذیر باشد و شاید نشست امروز هیأت داوران نتایج منطقی‌تری نسبت به این پیش‌بینی‌ها داشته باشد.

‌«تابناک» در آستانه اختتامیه جشنواره بین‌المللی سی و دوم، به جای نیت‌خوانی و پیش‌بینی‌های معمول که ‌ارزش خاصی ندارد، برندگان منطقی سیمرغ‌های بلورین این دوره از جشنواره را ارزیابی می‌کند و شایسته‌ترین‌ها را از منظر خود و با تجمیع دیدگاه‌های منتقدان و بزرگان سینما معرفی می‌کند؛ هرچند بسیاری از این شایسته‌ها، غروب امروز روی سن برج میلاد نخواهند رفت و دیگر رقبایشان برندگان سیمرغ‌های بلورین خواهند بود.

یادآوری این نکته ضروری است که در برخی بخش‌ها، گزینه‌های شایسته‌تری وجود دارند، ولی «تابناک» از میان کاندیداهای اعلام شده، یک گزینه را برگزیده، در غیر این صورت «خانه پدری» و «زندگی آقای محمودی و بانو» نیز سهم چشمگیری از سیمرغ‌های این دوره را می‌توانستند از آن خود کنند

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

چهارشنبه 23/11/1392 - 14:31 - 0 تشکر 684566


سانسور اختتامیه جشنواره فجر در تلویزیون




 تلویزیون هنگام پخش مستقیم مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر، هنگامی که یکی از برگزیدگان روی جایگاه از فیلم «آشغال‌های دوست‌داشتنی» نام برد، پخش مستقیم این مراسم را قطع کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، هنگام پخش مستقیم مراسم پایانی سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر از شبکه نمایش، هنگامی‌که محسن دارسنج، جایزه دیپلم افتخار بهترین چهره‌پردازی را برای فیلم «همه چیز برای فروش» دریافت کرد، آن‌را به فیلم «آشغال‌های دوست‌داشتنی» ساخته محسن امیریوسفی تقدیم کرد که امسال بنا بر آن‌چه که ازسوی دبیر جشنواره «ملاحظات» عنوان شد، از این جشنواره کنار گذاشته شد.

در این هنگام زمانی‌که دارسنج در کلام خود به کلمه «آشغال‌ها» رسید، تلویزیون پخش مستقیم مراسم را برای دقایقی قطع کرد. این اتفاق موجب شد وقتی‌که پخش مستقیم مراسم مجددا به آنتن تلویزیون بازگشت، از پوشش اهدای سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی به محسن موسوی برای فیلم «رستاخیز» جا بماند.

چندی بعد زمانی‌هم که سیدجمال ساداتیان - تهیه‌کننده فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» - برای دریافت یکی از دو سیمرغ بلورین بهترین فیلم روی سن حاضر شد و چند جمله سخن گفت، وقتی به این جمله رسید که امیدوارم به جایی برسیم که همه سلیقه‌ها را بتوانیم تحمل کنیم، پخس زنده مراسم اختتامیه سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر از شبکه نمایش مجددا قطع شد.

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

چهارشنبه 23/11/1392 - 14:32 - 0 تشکر 684568


پاسخ‌های ایوبی به برخی حواشی فیلم فجر




رئیس سازمان سینمایی ضمن موفقیت‌آمیز دانستن عملکرد دبیر سی‌و‌دومین دوره جشنواره فیلم فجر بیان کرد: تدبیر و اعتدال اقتضا می‌کند که در خیلی جاها مصلحت سینما را بر مصلحت یک فرد یا یک فیلم ترجیح دهیم.

به گزارش ایسنا، حجت‌الله ایوبی پس از پایان سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر درباره انتخاب مجدد علیرضا رضاداد به عنوان دبیر جشنواره سال آینده،تقسیم جوایز در اختتامیه و قدرت سازمان سینمایی برای جلوگیری از فشارهای بیرونی‌ توضیحاتی را ارائه کرد.

او در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی براینکه در جشنواره امسال شاهد بودیم در روز آخر به دلیل جلوگیری از بروز حاشیه‌هایی، ساعت نمایش یک فیلم در کاخ جشنواره تغییر کرد و نیز در شهرستان‌ها اکران آن متوقف شد(عصبانی نیستم)،‌ سازمان سینمایی چقدر قدرت دارد که جلوی فشارهای بیرونی را بگیرد تا در آینده شاهد چنین اتفاق‌هایی نباشیم؟ گفت: معتدل بودن کار سختی است اما در جواب، خیلی خلاصه می‌توانم بگویم که تدبیر و اعتدال اقتضا می‌کند که ما در خیلی از جاها مصلحت سینما را بر مصلحت یک فرد یا یک فیلم ترجیح دهیم.

ایوبی هم‌چنین درباره اینکه آیا در جشنواره امسال فیلمی بود که مجوز اکران عمومی نگیرد ؟مثل «عصبانی نیستم» که مشکلاتی هم برای آن به وجود آمد. بیان کرد: این سوال‌های سخت را باید از آقای احسانی بپرسید، فعلا جشنواره تازه تمام شده است.

رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به اینکه به نظر می‌رسد در جشنواره امسال همانطور که فیلم‌های بسیاری پذیرفته شده‌اند، آیا تصمیم بر این بود که در بخش جوایز هم دل همه به دست بیاورند که در برخی بخش‌ها دو سیمرغ اهدا شد؟ گفت: طبعا ممکن است سوالاتی از ذهن همه در این باره عبور کند، اما وقتی به ترکیب هیات داوران نگاه می‌کنیم پاسخش را می‌گیریم چون هیات داوران افرادی نبودند که بخواهند این ناملاحظات را در نظر بگیرند.

ایوبی در بخش دیگری از گفت‌و‌گوی خود در پاسخ به اینکه آیا برای انتخاب مجدد علیرضا رضاداد به عنون دبیر جشنواره سال آینده بررسی‌های لازم صورت گرفته بود؟ اظهار کرد: ما حکم جدیدی ندادیم، چون حکم جشنواره فجر آقای رضاداد فقط برای امسال نبود. پیش از این گفته بودیم که قصد داریم دبیرهای جشنواره‌ها فقط برای یکسال نباشند تا بتوانند با تأنی بیشتر در طول سال جشنواره را اداره کنند. امسال از آنجا که دیر رسیدیم آقای رضاداد سه ماه بیشتر وقت نداشت با این حال یک جشنواره سخت و سنگین را با همه مسائل و تفاوت‌ها و انتظارات سینماگران و نیز انتظارات دیگر بخش‌های جامعه،‌ با موفقیت و نمره قبولی پشت سر گذاشت.

او ادامه داد: به این ترتیب آقای رضاداد از امروز باید کار خود را شروع کند؛ البته باید با حضور همه کسانی که در جشنواره دخیل بودند،‌ از جمله خبرنگاران و رسانه‌ها جشنواره را نقد و آسیب شناسی کنیم تا اگر کاستی‌هایی بوده که حتما هم بوده‌، برطرف شوند و نقاط قوت هم ادامه یابد.

ایوبی هم‌چنین به این پرسش که آیا باید جشنواره فیلم فجر را به شکل یک جشنواره تخصصی اداره کرد تا تعداد فیلم‌های آن به حد معمول برسد یا اینکه قرار است همه را راضی نگه داریم؟ چون با وجود نظمی که در جشنواره وجود داشت، ناهماهنگی‌هایی هم دیده شد، گفت: صد درصد باید همینطور باشد که یک جشنواره تخصصی در حد نرم معمول خود داشته باشیم. یک اقدام مهمی که باید انجام دهیم این است که آیین‌نامه‌ها و مقررات جشنواره فیلم فجر را مرور کنیم چون پس از سه دهه حتما جای بررسی دارد و با به یک ترازی برسیم که برای جشنواره فیلمی که جشنواره انقلاب و نیز برای سینمای ایران است، مناسب باشد.

وی افزود: آرزو می‌کنم جشنواره فجر ما، برای جشنواره‌های همه کشورهای اسلامی و شرقی الگو شود و اینطور نباشد که الگوگیری صرف کنیم. نکته بعدی هم این است که پس از اعلام مقررات، برای جشنواره سال آینده بسیار سختگیرانه عمل می‌کنیم و مطمئنا اینطور نخواهد شد که تا دقیقه 90 تکلیف فیلم‌ها معلوم نباشد که نتوانیم جدول برنامه‌ها را ببندیم، اما امسال را یک سال استثنایی می‌دانیم چون فیلم‌های زیادی بودند که پشت در جشنواره‌ها مانده بودند و مطالبات زیاد بود و باید از این سال عبور می‌کردیم؛ اما برای سال آینده مهلت ارسال آثار قطعا اینطور نخواهد بود که به روز آخر بکشد.

او اضافه کرد: هیات انتخاب باید در مدت یک هفته 120 فیلم ببیند که این کار غیرممکن است و مدیران جشنواره از همین امروز با تمام فیلمسازانی که برای جشنواره سال بعد فیلم می‌سازند همراه خواهند بود.

ایوبی در ادامه با اشاره به اینکه بیشتر کارها روی غلتک افتاده است، تاکید کرد: به زودی برخی تصمیم‌ها و سیاست‌هایی را که برای جامعه سینمایی مهم است‌ و نهایی شده‌اند،‌ اعلام می‌کنیم.

رئیس سازمان سینمایی در پایان در پاسخ به اینکه آیا قرار است برای برگزاری جشنواره فیلم فجر یک کاخ جشنواره‌ی مشخص ایجاد شود یا خیر؟ گفت: در مراسم اختتامیه با آقایان نهاوندیان و آخوندی (رئیس دفتر رئیس جمهور و وزیر مسکن و شهرسازی) این آرزو را منتقل کردیم چون در خیلی از کشورها رسم است که روسای جمهور در دوره مدیریت خود یک اثر ماندگار فرهنگی به جا می‌گذارند و از همان ابتدای کارهم به فکر این اثر هستند. ما از همین جا به دولت تدبیر و امید پیشنهاد می‌کنیم که یک کاخ جشنواره را برای همه حوزه‌های فرهنگی مثل فیلم و موسیقی در نظر بگیرند و به عنوان یادگار این دولت به این طرح فکر کنند؛ البته ما هم برای طرح آن آمادگی همکاری داریم.

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

چهارشنبه 23/11/1392 - 14:35 - 0 تشکر 684569


توهین صداوسیما به شعور همه مخاطبان




محمدرضا رستمی در بخش وبلاگ خبرآنلاین نوشت:

کسانی که از شبکه نمایش صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شاهد پخش مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر بودند، یکی از به یاد ماندنی‌ترین رویکردهای رسانه ملی را دیدند. رویکردی که بی شک باید ثبت و ضبط شود و در دانشکده‌های علوم ارتباطات تدریس شود تا دانشجویان دریابند که چگونه می‌شود با استفاده از این روش همزمان هم به شعور مخاطبان یک رسانه توهین کرد و هم به هنرمندان و سینماگران یک کشور.

زمانی که اعلام شد شبکه نمایش قرار است مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر را به صورت زنده پخش کند، خوش باورترین آدم‌های این دیار هم باور نمی‌کردند که صدا و سیما، مراسم یاد شده را بدون سانسور روی آنتن بفرستد، اما کاری که صدا و سیما با این مراسم کرد فراتر از رویکرد معمول این رسانه بود. در گذشته اگر مخاطبان رسانه آقای ضرغامی فقط شاهد نماهای دوری بودند که لحظه جایزه گرفتن و حرف زدن هنرمندان زن پخش می‌شد، این بار به چشم خود دیدند که هرجا مسئولان پخش صدا و سیما احساس می کردند که هنرمندان این سرزمین حرف‌هایی می‌زنند که نباید آن را به زبان بیاورند (به زعم مدیران سازمان صدا و سیما البته) و شنیدن این حرف‌ها برای مخاطبانی چون ما ضرر دارد، بلافاصله پخش مراسم را قطع می‌کردند.

در این لحظات  مجری برنامه از کارشناسی که در استودیو بود(محمد تقی فهیم منتقد سینما) یک سوال (بی یا با ربط) می‌پرسید. آقای کارشناس هم تا می‌آمد پاسخ درخوری به این پرسش بدهد، حرف‌های غیر قابل پخش تمام می‌شد و دوباره پخش مراسم از سر گرفته می‌شد.

این بازی موش و گربه با سالن برپایی مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر از آغاز برنامه شروع شد و تا پایان آن هم ادامه داشت. به همین خاطر مخاطبان رسانه ملی نه تصویری از فرش قرمز و ورود میهمانان به سالن همایش‌های برج میلاد دیدند و نه فهمیدند که علیرضا قربانی در این مراسم چه قطعاتی را اجرا کرد و نوازندگان همراه او چه کسانی بودند.

شاید اگر مسئولان پخش این برنامه جرات داشتند، قطعا سخنرانی آقای علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  و محمد نهاوندیان رئیس دفتر نهاد ریاست جمهوری را هم حذف می‌کردند، چون حرف‌های این دو نفر به مراتب تندتر از حرف‌هایی بود که سینماگران در این مراسم زدند.

این رویکرد نشان می‌دهد که مدیران صدا و سیما کماکان مردم را نامحرم می‌دانند و برای شعور مخاطبانی چون ما احترام چندانی قائل نیستند، به همین خاطر به خودشان اجازه می‌دهند بخش‌هایی از یک مراسم رسمی را نشان ما بدهند که از نظر آن ها برای ما مفید است. حالا اگر این مراسم اختتامیه جشنواره فیلم کن بود یا مراسم قرعه کشی جام جهانی فوتبال، باز آدم‌های خوش باوری چون ما این حق را به مدیران رسانه آقای ضرغامی می‌دادیم که تصمیم بگیرند چه بخشی از مراسم بلاد کفر را نشان ما بدهند که نه دنیای‌مان از دست برود و نه آخرت‌مان.

اما روز سه شنبه 22 بهمن سال 1392 در برج میلاد تهران نه از اهدای جوایز اسکار خبری بود و نه از قرعه کشی جام جهانی نشانی، اینجا پای یکی از مراسم رسمی کشورمان وسط بود که اتفاقا با سرود جمهوری اسلامی و تلاوت قرآن آغاز شد.

تازه مگر محمدمهدی عسگرپور، سیدجمال ساداتیان، مصطفی کیایی، محسن دارسنج و ... چه حرف‌هایی زدند که صدا و سیما باید آن‌ها را سانسور می‌کرد. آیا صحبت عسگرپور در مورد سرو دست شکستن عده ای برای شورای پروانه ساخت و شورای صنفی پروانه نمایش و بی میلی همان عده برای انجام کاری مثل رای گیری و شمارش آرای مردمی جشنواره فیلم فجر، ربطی به امنیت ملی ما دارد که نباید پخش شود؟

این که آقای دارسنج جایزه‌اش را که یک دیپلم افتخار ساده است به محسن امیریوسفی کارگردان فیلم «آشغال‌های دوست داشتنی» اهدا کند، زیر پا گذاشتن خطوط قرمز نظام است که مردم نباید حرف‌های او را بشنوند و دلیل این کارش را بفهمند؟

آیا وقتی ساداتیان از لزوم وجود همه سلیقه‌ها در سینما ایران سخن می‌گوید، دارد با این حرف تیشه به ریشه انقلاب می‌زند که باید حرف‌های او را سانسور کرد؟ مدیران صدا و سیما در زمان پخش این برنامه گویا یادشان رفته بود که همه این آدم‌ها سینماگرانی هستند که در دل این نظام، دارند فعالیت می کنند و قطعا خودشان بهتر از جناب ضرغامی و مدیرانش می‌دانند که باید پشت یک تریبون رسمی چه چیزی را بگویند و چه چیزی را نگویند. آیا حذف حرف‌های این اشخاص توهین به آن‌ها، جشنواره فیلم فجر، سینمای ایران و مخاطبانی نیست که یکبار دیگر از فرط ناچاری به تنها رسانه دیداری شنیداری سرزمین خود اعتماد کرده اند. رسانه ای که دست برقضا مدیریت آن با افرادی است که به راحتی مخاطبانی چون ما را فاقد شعور می‌دانند.

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

چهارشنبه 23/11/1392 - 14:40 - 0 تشکر 684570

نیمی از سیمرغ‌ها از آن «چ» و «رستاخیز» شد




مراسم پایانی سی‌و‌دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، با برگزاری فرش قرمز آغاز شد و سپس با اهدای سیمرغ‌های بلورین به پایان رسید. در این مراسم، «فیلم» رستاخیز ساخته احمدرضا درویش با برنده شدن هشت سیمرغ بلورین و «چ» ساخته ابراهیم حاتمی کیا با برنده شدن پنج سیمرغ بلورین، نیمی از ۲۲ جایزه هیأت داوران را از آن خود کردند و بدین ترتیب، سال جدید سینمای ایران برای سینماداران نیز با اکران فیلم‌های حاضر در جشنواره رسماً آغاز شد.


به گزارش «تابناک»، اختتامیه جشنواره سی‌و‌دوم فجر برگزار شد تا پس از رونمایی از مهم‌ترین سرمایه‌های سینمای ایران برای یک سال پیش روی، برگزیدگان بخش‌های گوناگون از میان کاندیداهایی که برای ۲۲ سیمرغ بلورین رقابت می‌کنند، مشخص شوند و سیمرغ‌های بلورین نقش بسته بر پوسترهای فیلم‌ها، عیاری برای سنجش اعتبار آثار توسط مردم شود و در اکران عمومی نیز حضور موفق‌تری داشته باشند؛ عیاری که البته در سال‌های اخیر، چندان با نظر مخاطبان عام همسان نبود‌.

در مراسم اختتامیه، در آغاز مراسم فرش قرمز برگزار شد و سینماگران و شخصیت‌ها با عبور از روی فرش قرمز و مقابل عکاسان و فیلم‌برداران در محل ویژه در سالن اصلی مرکز همایش‌ها مستقر شدند. احسان کرمی، مجری برنامه رادیو هفت همچون افتتاحیه به سینماگران خوش‌آمد می‌گفت و مدیریت صدا و اجرا در لابی سالن همایش‌ها را بر عهده داشت، برنامه رسمی اختتامیه اما با نزدیک چهل دقیقه دیرکرد در سالن اصلی با نواختن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و خواندن قرآن آغاز شد.


عبور سینماگران کشور از روی فرش قرمز


پس از قرائت قرآن، ویدیویی با نام «انفجار نور» که مشتمل بر تصاویر ویرایش شده امام خمینی در ‌مبارزات انقلاب اسلامی و دوران رهبری معمار کبیر انقلاب اسلامی بود، به نمایش درآمد تا جشنواره بین‌المللی فیلم فجر که به مناسب این اتفاق فرخنده در ایام دهه مبارک فجر برگزار می‌شود، حال و هوایی متفاوت به خود گیرد. سپس محمدرضا شهیدی فر ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران در اختتامیه، پیشنهاد کرد جشنواره فیلم فجر هر ماه یک بار برگزار شود تا فیلم‌های بهتری داشته باشیم!

محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیس‌جمهور، حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور، آخوندی وزیر راه و شهرسازی، حسین فریدون روحانی برادر و دستیار رئیس جمهور، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الله ایوبی رییس سازمان سینمایی، محمد احسانی و جعفری‌جلوه مدیران دولتی حاضر در اختتامیه جشنواره سی و دوم هستند.

همچنین هنرمندانی همچون محسن امیریوسفی، عبدالله اسکندری، رخشان بی‌اعتماد، یدالله صمدی، مجتبی فراورده، پناه‌برخدا رضایی، سعید راد، ضیاءالدین دری، بهرام رادان، داریوش فرهنگ، لوریس چکناواریان، محمود کلاری، نرگس آبیار، محسن روزبهانی، سهراب پورناظری، ملیکا شریفی‌نیا، آزیتا حاجیان، مهدی فخیم‌زاده، بهروز افخمی، کارن همایون‌فر، ابوالحسن داودی، محسن علی اکبری، مجیدمیرفخرایی، حمید نعمت‌الله، سیروس الوند، مهدی داوری، روح‌الله حجازی، بهروز افخمی، هادی نائیجی، کیانوش عیاری، امیرحسین شریفی، غلامرضا موسوی، جهانگیر کوثری، فرامرز قریبیان، کامپوزیا پرتویی، لقمان خالدی، رضا عطاران، بابک حمیدیان، مریلا زارعی، فرهاد توحیدی، شهرام مکری، امیر اثباتی، بهرام رادان، فرشته طائرپور و... حضور دارند.

در ادامه افتتاحیه، علیرضا رضاداد سخنان بسیار کوتاهی برای خوش آمدگویی به حاضر گفت و نوبت به اهدای جوایز بخش مستند رسید. هیأت داوران این بخش، بیانیه‌ای قرائت نکرد و جوایز بخش مستند به سرعت اهدا‌ شد. پس از آن ویدئویی از برگزاری سی و دومین دوره جشنواره در تمام استان‌های کشور پخش شد، اکران فیلم‌ها در کاخ جشنواره، کارگاه‌ها و نشست‌های جنبی جشنواره با حضور چهره‌های شاخص سینمای جهان همچون ویتوریو استرارو به نمایش درآمد.

سپس علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد پشت تریبون رفت و سخن گفت که البته پس از طولانی شدن سخنان وزیر، حاضران با تشویق پیاپی، خواستار پایان سخنانش شد که اتفاقی عجیب و کم سابقه بود. وزیر فرهنگ و ارشاد در پاسخ به این واکنش گفت: «رو به پایان است، زود‌تر تمام می‌کنم!» و البته همچنان به سخنان خود ادامه داد و تا پایان متن سخنرانی‌اش پیش رفت که با چند سری تشویق دیگر مواجه شد و در پایان نیز گفت: «غیر از هنر که تاج سر آفرینش است / دوران هیچ منزلتی پایدار نیست».

سپس سیمرغ‌های بلورین ‌بخش «نگاه نو» یا‌‌‌ همان فیلم اولی‌ها اهدا شد و سپس نوبت به پخش قطعاتی توسط علیرضا قربانی بود. شبکه نمایش که پخش زنده این مراسم را نشان می‌داد، بخش اجرای زنده موسیقی سنتی را ابتداً سانسور کرد و پس از دقایق در حالی که دوربین گل نشان می‌داد، نوای موسیقی پخش شد و دوباره به استودیو برگشت!

در ادامه به واسطه آنکه نماهنگ یادبود از هنرمندان فقید سینما در یک سال اخیر منتهی به جشنواره سی و دوم با اجرای زنده قربانی گره خورد، شبکه نمایش مجبور به پخش این بخش شد. ظاهراً مشکل سانسور نمایش ساز در تلویزیون همچنان پابرجاست و اتفاقات اخیر تنها یک اتفاق بوده است.

سپس علیرضا رضاداد دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با حضور روی صحنه تأکید کرد فیلمی با شرایط لازم برای دریافت جایزه ویژه ریاست جمهوری در نخستین دوره‌ای که قرار بود اینجایزه اهدا‌ شود، شناخته نشد و اینجایزه در این دوره اهدا‌ نخواهد شد.

سپس محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور روی صحنه آمد و سخنرانی کوتاهی انجام داد. حاضران با تشویق پیاپی نهاوندیان، مواجهه‌ای مشابه سخنرانی جنتی انجام دادند که البته عده تشویق کنندگان در هر دو اتفاق، بین ۱۰ تا ۲۰ درصد حاضران در سالن بود. پس از سخنان نهاوندیان به دعوت مجری، با اشاره به حضور جانبازان قطع نخاعی و خانواده‌های شهدای حاضر در جمع که می‌ه‌مان اختتامیه شده‌اند، حاضران یکپارچه به احترامشان ایستادند و تشویقشان کردند.

سپس نوبت به حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی رسید که او از سخنرانی صرف نظر کرد و با خواندن شعری، به سخنانش پایان داد و سپس در اقدامی غیرمنتظره با اهدای تابلوی خط نفیسی، از علیرضا رضاداد تقدیر کرد.

ایوبی در ادامه از رضاداد خواست دبیر دوره بعدی جشنواره نیز باشد. در ادامه و پیش از اهدای جوایز بخش سودای سیمرغ (بخش اصلی) محمدرضا شهیدی‌فر عنوان کرد، کارگردان فیلم «عصبانی نیستم» از دبیر جشنواره خواسته برای آنکه فضای جشنواره آرام ‌بماند، فیلم وی ارزیابی نشود و ‌این در حالی است که ظاهراً این فیلم در برخی بخش‌ها از سوی هیأت داوران به عنوان منتخب، اعلام شده بود و ظاهراً بدین ترتیب هیأت داوران دور خورد!

پس از اهدای چند بخش از جوایز «سودای سیمرغ»، کلیپی با صدای محسن چاووشی پخش شد که ترکیبی از تصاویر دیدنی فیلم‌های سینمایی را در خود جای داده بود و با شعر «آمد بهاران جانان /‌ای شاختر برقصا...» گره خورده بود.


بخش مستند



نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم



۱. جایی برای زندگی (به تهیه‌کنندگی محسن استادعلی و نسرین عبدی)


۲. حیات در رگ‌های سرد (به تهیه‌کنندگی فتح‌اله امیری)


۳. خاطراتی برای تمام فصول (به تهیه‌کنندگی مرتضی رزاق‌کریمی)

برنده:
خاطراتی برای تمام فصول (به تهیه‌کنندگی مرتضی رزاق‌کریمی)
رزاق کریمی پس از دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم، ضمن تشکر از برگزارکنندگان این دوره، مقام والای جانبازان شیمیایی کشورما را پاس داشت.



نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی



۱. محسن استادعلی برای فیلم «جایی برای زندگی»


۲. لقمان خالدی برای فیلم «کمی بالاتر»


۳. مصطفی رزاق‌کریمی برای فیلم «خاطراتی برای تمام فصول»


۴. مهدی نورمحمدی برای فیلم «در پناه بلوط»

برنده:
محسن استادعلی برای فیلم «جایی برای زندگی»



نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین پژوهش و تحقیق


۱. مصطفی رزاق‌کریمی و سام کلانتری برای فیلم «خاطراتی برای تمام فصول»


۲. بهزاد فتحی‌نیا برای فیلم «حیات در رگ‌های سرد»


۳. سیدغلامرضا نعمت‌پور و لاله روزگرد برای فیلم «برای گونگادین بهشت نیست»

برنده:
سیدغلامرضا نعمت‌پور و لاله روزگرد برای فیلم «برای گونگادین بهشت نیست»



نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین دستاورد فنی- هنری


۱. وحید بتوته برای فیلم «لطفاً بوق بزنید»


۲. ماکان عاشوری برای فیلم «نیمروز مَکُران»


۳. علی لقمانی برای فیلم «باد بر باغ نظر»


۴. مهدی نورمحمدی و محمود منصوری برای فیلم «حیات در رگ‌های سرد»


۵. مهدی نورمحمدی برای فیلم «در پناه بلوط»


برنده: مهدی نورمحمدی برای فیلم «در پناه بلوط»



بخش نگاه نو (فیلم اولی‌ها)



نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم:



۱. تراژدی (به تهیه‌کنندگی محمدحسن نجم)


۲. چند متر مکعب عشق (به تهیه‌کنندگی نوید محمودی)


۳. حقِ سکوت (به تهیه‌کنندگی سیدرضا میرکریمی)


۴. خانه‌ای کنار ابرها (به تهیه‌کنندگی روح‌اله برادری)


۵. سیزده (به تهیه‌کنندگی سعید سعدی)


۶. ملبورن (به تهیه‌کنندگی جواد نوروزبیگی)

برنده: چند متر مکعب عشق (به تهیه‌کنندگی نوید محمودی)


صاحبان سیمرغ های بلورین بخش مستند مشخص شدند
صحنه ای از فیلم چند متر مکعب عشق



نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی:



۱. نیما جاویدی برای فیلم «ملبورن»


۲. هومن سیدی برای فیلم «سیزده»


۳. جمشید محمودی برای فیلم «چند متر مکعب عشق»


۴. آزیتا موگویی برای فیلم «تراژدی»


۵. محمدهادی نائیجی برای فیلم «حقِ سکوت»


۶. برزو نیک‌نژاد برای فیلم «ناخواسته»

برنده: جمشید محمودی برای فیلم «چند متر مکعب عشق»


نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه:



۱. بهروز افخمی برای فیلم «پایان خدمت»


۲. سیدجلال دهقانی اشکذری برای فیلم «خانه‌ای کنار ابرها»


۳. هومن سیدی برای فیلم «سیزده»


۴. رضا کریمی برای فیلم «تراژدی»


۵. جمشید محمودی برای فیلم «چند متر مکعب عشق»


۶. محمدهادی نائیجی برای فیلم «حقِ سکوت»

برنده:
محمدهادی نائیجی برای فیلم «حقِ سکوت»



جایزه ویژه هیات داوران بخش نگاه نو: سیزده به کارگردانی هومن سیدی
این کارگردان جایزه‌اش را به رئیس جمهور اهدا کرد


دیپلم افتخار بازیگری: امیر جدیدی برای فیلم‌های «پایان خدمت» و «سیزده»



دیپلم افتخار بازیگری:پانته‌آ پناهی برای فیلم «خانوم»



دیپلم افتخار فیلمبرداری: مسعود سلامی برای فیلم «ناخواسته»


دیپلم افتخار: سیدجلال دهقانی برای «خانه‌ای کنار ابرها»



بخش سودای سیمرغ




نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه بصری:



۱. سیدهادی اسلامی برای فیلم «چ»


۲. بهنام خاکسار برای فیلم «طبقه حساس»


۳. امیر سحرخیز و کامران سحرخیز برای فیلم «عصبانی نیستم!»


۴. سایمون فریم برای فیلم «رستاخیز»

برنده:
سیدهادی اسلامی برای فیلم «چ»



نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه میدانی:



۱. رضا ترکمان برای فیلم «پنجاه قدم آخر»


۲. حمیدرضا سلیمانی برای فیلم «چ»


۳. حمیدرضا سلیمانی برای فیلم «رستاخیز»


۴. زنده‌یاد محمدجواد شریفی‌راد و محسن روزبهانی برای فیلم «معراجی‌ها»

برنده: حمیدرضا سلیمانی برای فیلم «چ»و «رستاخیز»





نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی:



۱. سودابه خسروی برای فیلم «شیار ۱۴۳»


۲. محسن دارسنج برای فیلم «همه چیز برای فروش»


۳. سیدرسول سیدعربی برای فیلم «انارهای نارس»


۴. محسن موسوی برای فیلم «رستاخیز»


۵. مهرداد میرکیانی برای فیلم «قصه‌ها»


۶. مهرداد میرکیانی برای فیلم «میهمان داریم»

برنده: محسن دارسنج برای فیلم «همه چیز برای فروش»

دارسنج این جایزه را به محسن امیریوسقی کارگردان «آشغال های دوست داشتنی» و امیر ثقفی کارگردان «همه چیز برای فروش» هدیه کرد و گفت: 80 درصد آنهایی که اینجا هستند خانه اجاره ای دارند، امیدوارم فکری در این زمینه بشود.





نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه و لباس:



۱. آبتین برقی برای فیلم «چند متر مکعب عشق»


۲. عباس بُلوندی برای فیلم «چ»


۳. حسن روح‌پروری برای فیلم «انارهای نارس»


۴. شراره سروش برای فیلم «همه چیز برای فروش»


۵. مرجان شیرمحمدی برای فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»


۶. مجید میرفخرایی برای فیلم «رستاخیز» 


برنده: مجید میرفخرایی برای فیلم «رستاخیز»




نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین صدای فیلم:



۱. برای فیلم «چ» صدابردار: بهمن اردلان / صداگذار: سیدعلیرضا علویان


۲. برای فیلم «چندمتر مکعب عشق» صدابردار: مهدی صالح‌کرمانی/ صداگذار: امیرحسین قاسمی


۳. برای فیلم «رستاخیز» صدابردار: یداله نجفی/ صداگذاران: جرمی‌پرایز، دن جانسون، ریچارد کانوی


۴. برای فیلم «شیار ۱۴۳» صدابردار: کامران کیان‌ارثی/ صداگذار: آرش قاسمی


۵. برای فیلم «عصبانی نیستم!» صدابردار: نظام‌الدین کیایی/ صداگذار: محمدرضا دلپاک


۶. برای فیلم «همه چیز برای فروش» صدابردار: محمد حبیبی/ صداگذار: حسین ابوالصدق



یادآوری می‌شود هیات داوران در بخش صدا به جای تفکیک نامزدهای دو جایزه صدابرداری و صداگذاری، با محور قرار دادن صدای فیلم، دو سیمرغ بلورین به صدابردار و صداگذارِ یک اثر اهداء خواهند کرد.

برنده: برای فیلم «چ» صدابردار: بهمن اردلان / صداگذار: سیدعلیرضا علویان




نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد:



۱. فرهاد اصلانی برای فیلم «قصه‌ها»


۲. بابک حمیدیان برای فیلم «چ»


۳. بابک حمیدیان برای فیلم «رستاخیز»


۴. اکبر عبدی برای فیلم «خواب‌زده‌ها»


۵. میلاد کی‌مرام برای فیلم «خط ویژه»


۶. صبا گرگین‌پور برای فیلم «مردن به وقت شهریور»

برنده: بابک حمیدیان برای فیلم «چ» و «رستاخیز»
بابک حمیدیان با بغض جایزه اش را دریافت کرد و از شهید اصغر وصالی یاد کرد


دیپلم افتخار: میلاد کی‌مرام برای فیلم «خط ویژه»
کی مرام دیپلم افتخارش را به کودکان سرطانی و بیمارستان محک اهداء کرد




نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن:



۱. هنگامه حمیدزاده برای فیلم «اشباح»


۲. ملیکا شریفی‌نیا برای فیلم «اشباح»


۳. سهیلا گلستانی برای فیلم «میهمان داریم»


۴. شبنم مقدمی برای فیلم «امروز»


۵. نعیمه نظام‌دوست برای فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»

برنده: شبنم مقدمی برای فیلم «امروز»


دیپلم افتخار: مشترکاً برای هنگامه حمیدزاده و ملیکا شریفی‌نیا برای فیلم «اشباح»




نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن:



۱. سهراب پورناظری برای فیلم «آرایش غلیظ»


۲. فرید سعادتمند برای فیلم «شیار ۱۴۳»


۳. علیرضا کهن‌دیری برای فیلم «میهمان داریم»


۴. استفان واربک برای فیلم «رستاخیز»


۵. کارن همایونفر برای فیلم «همه چیز برای فروش»


۶. پیمان یزدانیان برای فیلم «طبقه حساس»

برنده: استفان واربک برای فیلم «رستاخیز»

دیپلم افتخار: کارن همایون فر برای «همه چیزی برای فروش»




نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین تدوین:



۱. نیما جعفری جوزانی برای فیلم «خط ویژه»


۲. حسن حسندوست برای فیلم «برف»


۳. مهدی حسینی‌وند برای فیلم «چ»


۴. مصطفی خرقه‌پوش برای فیلم «متروپل»


۵. هایده صفی‌یاری برای فیلم «عصبانی نیستم!»


۶. خشایار موحدیان و سودابه سعیدنیا برای فیلم «آرایش غلیظ» 


برنده: مهدی حسینی‌وند برای فیلم «چ»





نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌برداری:


۱. محمد آلادپوش برای فیلم «میهمان داریم»


۲. هومن بهمنش برای فیلم «امروز»


۳. حسین جعفریان برای فیلم «رستاخیز»


۴. مرتضی غفوری برای فیلم «چند متر مکعب عشق»


۵. علی‌محمد قاسمی برای فیلم «همه چیز برای فروش»

برنده: حسین جعفریان برای فیلم «رستاخیز»




نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد:



۱. آرش آصفی برای فیلم «رستاخیز»


۲. حامد بهداد برای فیلم «آرایش غلیظ»


۳. پرویز پرستویی برای فیلم «امروز»


۴. رضا عطاران برای فیلم «طبقه حساس»


۵. مهدی فخیم‌زاده برای فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»


۶. نوید محمدزاده برای فیلم «عصبانی نیستم!»

برنده: رضا عطاران برای فیلم «طبقه حساس»




نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن:



۱. حسیبا ابراهیمی برای فیلم «چند متر مکعب عشق»


۲. ساره بیات برای فیلم «فصل فراموشی فریبا»


۳. رویا تیموریان برای فیلم «شیفتگی»


۴. سمیرا حسن‌پور برای فیلم «تمشک»


۵. مریلا زارعی برای فیلم «شیار ۱۴۳»


۶. باران کوثری برای فیلم «عصبانی نیستم!»

برنده: مریلا زارعی برای فیلم «شیار ۱۴۳»
مریلا زارعی در هنگام دریافت جایزه ضمن تقدیر از حاتمی کیا و نرگس آبیار و عوامل فیلم شیار 143، از حاضران خواست به احترام مادران شهید بایستند و ایشان را تشویق کنند




نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم‌نامه:



۱. بهروز افخمی برای فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»


۲. سامان سالور برای فیلم «تمشک»


۳. پیمان قاسم‌خانی برای فیلم «طبقه حساس»


۴. مصطفی کیایی برای فیلم «خط ویژه»


۵. حسین مهکام برای فیلم «برف»

برنده: بهروز افخمی برای فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»




نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی:



۱. بهروز افخمی برای فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران»


۲. ابراهیم حاتمی‌کیا برای فیلم «چ»


۳. احمدرضا درویش برای فیلم «رستاخیز»


۴. محمدمهدی عسگرپور برای فیلم «میهمان داریم»


۵. حمید نعمت‌الله برای فیلم «آرایش غلیظ»

برنده: احمدرضا درویش برای فیلم «رستاخیز»




نامزدهای دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم (به تهیه‌کننده):



۱. آذر، شهدخت، پرویز و دیگران (به تهیه‌کنندگی بهروز افخمی و سیدجمال ساداتیان)


۲. چ (به تهیه‌کنندگی بنیاد سینمایی فارابی)


۳. رستاخیز (به تهیه‌کنندگی تقی علیقلی‌زاده)


۴. شیار ۱۴۳ (به تهیه‌کنندگی ابوذر پورمحمدی و محمدحسین قاسمی)


۵. قصه‌ها (به تهیه‌کنندگی رخشان بنی‌اعتماد»

برنده: آذر، شهدخت، پرویز و دیگران (به تهیه‌کنندگی بهروز افخمی و سیدجمال ساداتیان) و رستاخیز (به تهیه‌کنندگی تقی علیقلی‌زاده)


جایزه ویژه هیات داوران:نرگس آبیار برای فیلم «شیار 143» و حمید نعمت الله برای «آرایش غلیظ»



همچنین جایزه ویژه نگاه ملی به «بنیاد سینمایی فارابی» برای تهیه کنندگی «چ» اهداء شد که جعفری جلوه این جایزه را دریافت کرد.


و در آخر، سیمرغ بلورین بهترین فیلم منتخب تماشاگران جشنواره سی و دوم نیز به «شیار 143» و «خط ویژه» اهداء شد.

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

پنج شنبه 24/11/1392 - 1:54 - 0 تشکر 684608


عملکرد تلویزیون در شبی که متعلق به سینما بود





صداوسیما در حالی شامگاه گذشته به پخش مستقیم مراسم اختتامیه‌ی جشنواره فیلم فجر اقدام کرد که به نظر می‌رسد، پوشش تلویزیونی این مراسم همچنان با استانداردهای جهانی برای پخش زنده‌ی یک رویداد مهم هنری که در سطح بین‌المللی برگزار می شود، فاصله‌ی بسیار دارد.


به گزارش خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا، پخش تلویزیونی مراسم اختتامیه‌ی جشنواره‌های هنری جهان، از جمله اسکار، گلدن گلوب، گرمی، امی و ...، همواره برنامه‌ای قابل توجه در سطح جهانی محسوب می‌شود و شبکه‌های تلویزیونی دنیا برای گرفتن حق پخش این مراسم، از مدت‌ها قبل با هم به رقابت می‌پردازند.


اهمیت پوشش تلویزیونی این مراسم در دنیا به حدی است که شبکه‌ی تلویزیونی ای.بی.سی که پخش انحصاری مراسم اعطای جوایز اسکار را برعهده دارد، فروش حق پخش پیام‌های بازرگانی که در حین این مراسم به روی آنتن می‌رود را بسیار بالا اعلام کرده است.


ضمن اینکه تعداد بینندگانی که چنین مراسمی را از تلویزیون‌های دنیا به تماشا می‌نشینند، بسیار بالاست و بارها تعداد بینندگان مراسم اختتامیه‌ی اسکار و گلدن‌گلوب در کنار مراسمی چون افتتاحیه المپیک، جام‌جهانی و ...، رکورد بیشترین بیننده‌ برای یک برنامه‌ی تلویزیونی را به خود اختصاص داده است.


در ایران نیز اختتامیه‌ی جشنواره بین‌المللی فیلم فجر از اهمیت قابل توجهی در بین مخاطبان عام و خاص برخوردار است و تلویزیون ایران که در رقابت حال حاضر میان رسانه‌ها به شدت به جلب اعتماد مخاطبانش نیاز دارد، با پخش تلویزیونی مناسب این مراسم، می‌تواند بینندگان بسیاری را به شبکه‌های خود بازگرداند.


اما پخش تلویزیونی مراسم اختتامیه‌ی سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر هم نتوانست آنطور که باید و شاید انتظار مخاطبان را از رسانه‌ای که شبکه‌ای رقیب را برای پوشش تلویزیونی مراسم فجر در کنار خود نمی‌بیند، برآورده کند.


هر چند پخش زنده‌ی مراسم افتتاحیه‌ی جشنواره فیلم فجر از شبکه‌های دیجیتالی چون «نمایش» و در سال‌های قبل «آی‌فیلم»، برای بیننده‌ی ایرانی که در بسیاری از دوره‌ها صرفا شاهد پخش قسمت‌هایی از این مراسم آنهم به شکل خلاصه و غیرمستقیم بوده، اقدامی جدید محسوب می‌شود، اما شامگاه گذشته نیز قطع چند باره‌ی این مراسم به دلیل مشکلات فنی و همچنین حذف صحبت‌های برخی از حاضران، در کنار حذف نماهای خانم‌های برگزیده‌ی جشنواره و استفاده از تصاویر غیرمرتبط جایگزین، از جمله مواردی است که همچنان گله‌ی بینندگان مراسم اختتامیه سی‌ودومین جشنواره فیلم فجر را در پی داشته است.


پخش زنده‌ تلویزیونی اختتامیه سی‌ودومین جشنواره فیلم فجر از همان ابتدا با حاشیه‌هایی همراه شد.


یک روز قبل از برگزاری این مراسم، اعلام شد، حضور «حسین پاکدل» به‌ عنوان مجری اختتامیه جشنواره فیلم فجر به‌ دلیل «ممنوع‌الکار بودن» او در تلویزیون منتفی شد.


این هنرمند که چند دوره اجرای اختتامیه جشنواره فیلم فجر را برعهده داشته است‌، با تأیید این خبر، به ایسنا گفت: از 10 روز پیش برای اجرای اختتامیه جشنواره فیلم با من صحبت شد و من تمام برنامه‌هایم را تغییر دادم تا بتوانم در خدمت دوستان باشم؛ اما یک‌باره گفتند تلویزیون با شما مشکل دارد و به همین دلیل، موضوع منتفی شد!


اما تلویزیون در حالی با اجرای حسین پاکدل به عنوان مجری مراسم اختتامیه مشکل داشت که کمتر از یک ماه قبل ضرغامی و معاونش در امور سیما در گفت‌وگوهایی مجزا با ایسنا اعلام کرده بودند که در تلویزیون چیزی به نام ممنوع‌التصویر یا ممنوع‌الکار نداریم!


بر این اساس، پس از منتفی شدن حضور پاکدل به‌ عنوان مجری در اختتامیه جشنواره فیلم فجر، محمدرضا شهیدی‌فر، دیگر مجری تلویزیون جایگزین او اعلام شد تا سریال حاشیه‌ساز شدن انتخاب مجریان تلویزیون، پس از تاخیر در پخش گفت‌وگوی زنده رییس جمهور با مردم همچنان ادامه‌دار بماند.


به گزارش ایسنا، حذف بخش‌هایی از صحبت‌های حاضران در مراسم اختتامیه، از جمله انتقادهایی است که به پوشش تلویزیونی جشنواره فیلم فجر می‌شود.


شامگاه سه‌شنبه (22 بهمن ماه) تلویزیون به هنگام پخش مستقیم مراسم اختتامیه‌ی جشنواره فیلم فجر، هنگامی که یکی از برگزیدگان روی جایگاه از فیلم «آشغال‌های دوست‌داشتنی» نام برد، پخش مستقیم این مراسم را قطع کرد.


این اتفاق موجب شد وقتی‌که پخش مستقیم مراسم مجددا به آنتن تلویزیون بازگشت، از پوشش اهدای سیمرغ بلورین بهترین چهره‌پردازی هم جا بماند.


همچنین چندی بعد زمانی‌هم که تهیه‌کننده فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» - برای دریافت یکی از دو سیمرغ بلورین بهترین فیلم روی سن حاضر شد و چند جمله سخن گفت، وقتی به این جمله رسید که امیدوارم به جایی برسیم که همه سلیقه‌ها را بتوانیم تحمل کنیم، پخش زنده مراسم اختتامیه سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر از شبکه نمایش مجددا قطع شد.


پخش زنده‌ی مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر به هنگام صحبت‌های محمد مهدی عسگرپور و مصطفی کیایی نیز برای لحظاتی متوقف شد.


بر اساس این گزارش ایسنا، مراسم اختتامیه سی‌و‌دومین جشنواره فیلم فجر در قالب برنامه‌ای تحت عنوان «سینمایش» به طور زنده از شبکه نمایش روی آنتن رفت که اجرای این برنامه را شهریار ربانی همراه با محمدتقی فهیم (منتقد) بر عهده داشت.


برنامه «سینمایش» پیش از برگزاری مراسم اختتامیه فیلم فجر، تلاش کرد با روی آنتن بردن نماهایی از عبور برخی بازیگران (از جمله رضا عطاران) از فرش قرمز و ورود به برج میلاد، برای اولین بار حاشیه‌های این مراسم را به تصویر بکشد اما این تصاویر تا آغاز مراسم اختتامیه که با 45 دقیقه تأخیر همراه بود، ادامه پیدا نکرد تا در قالب زیرنویس به بینندگان اعلام شود که مراسم اختتامیه تا دقایقی دیگر آغاز می‌شود. اما این دقایقی دیگر تقریبا حدود یک ساعت به طول انجامید.


مجری برنامه نیز در لحظاتی، علت قطع ارتباط با برج میلاد را رفع مشکلات فنی دانست و اینکه تلاش می‌شود مراسم اختتامیه بدون مشکل فنی روی آنتن برود.


پخش زنده‌ی اختتامیه جشنواره فیلم فجر تا پایان برگزاری این مراسم، ادامه پیدا نکرد و شبکه نمایش که تا ساعت 23 پوشش تلویزیونی این مراسم را پیش‌بینی کرده بود، به علت تأخیر پیش‌آمده در برگزاری این مراسم، نتوانست دقایق پایانی را روی آنتن ببرد.


با این حال پس از اتمام برنامه «سینمایش» و در حالی که بیننده‌ی شبکه نمایش با پخش تصاویر مربوط به آگهی بازرگانی، برنامه‌ای دیگر را انتظار می‌کشید، بخش‌هایی از صحبت‌های بابک حمیدیان در مراسم اختتامیه که به تشکر از اهالی رسانه اختصاص داشت، تنها به صورت صوتی، بر روی تیتراژ مربوط به آگهی بازرگانی پخش شد!


به گزارش خبرنگار ایسنا، علاوه بر شبکه نمایش، شبکه‌های رادیویی تهران و نمایش و ایران پخش زنده داشتند که آنها نیز در طول برنامه با قطعی مواجه شدند و با دقایقی تاخیر به روی آنتن رفتند.

ایسنا

لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

پنج شنبه 24/11/1392 - 1:55 - 0 تشکر 684610

اظهارات متناقض منتقد هالیوود ریپورتر درباره سینمای ایران و جشنواره فجر




به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هالیوود ریپورتر، این منتقد که از ایران راهی برلین شده است در این باره نوشت: امسال در میان بازاریابان بازار فیلم اروپا چندین کمپانی ایرانی نیز حضور خواهند داشت که مستقیما با پایان سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر که روز یازدهم فوریه به پایان می رسد، راهی این فستیوال می شوند.


وی افزود: فستیوال فیلم فجر امسال در تهران موفق به جذب دویست و چهل مهمان ویژه شد که نسبت به سال های گذشته بی سابقه بوده است. مراسم امسال که یکبار دیگر توسط سینما فارابی برگزار شد (توضیح مهر: این دوره از جشنواره فیلم فجر توسط فارابی برگزار نشده است) طنین‌اندازی شادی کشور بود.


وی از محمد اطبایی و همچنین رسانه شهرزاد (متعلق به کتایون شهابی که با کمپانی فرانسوی نوری پیکچرز همراه شده) به عنوان چهره های مستقل سینمای ایران یاد کرد که از وضعیت طرد شده خارج شده و در بازار فیلم تهران، حضور داشتند و موفق به فروش فیلم هایی مانند «عصبانی نیستم!»، داستان عاشقانه و اجتماعی درام که در پانورامای برلین به صورت کامل به نمایش درخواهدآمد و همچنین «قصه‌ها» ساخته رخشان بنی اعتماد شدند.


وی از فاطمه معتمد آریا به عنوان یکی از شناخته شده ترین و معروف ترین بازیگران ایران یاد کرد که از پشت صحنه فیلم جدیدش «بهمن» سخن گفت و اعلام کرد با این فیلم بعد از پنج سال تحریم بودن از بازیگری، دوباره به سر کار بازگشته است. وی سیاست های آینده نگرانه حجت اله ایوبی رییس جدید سازمان سینمای ایران را تحسین کرد.


یانگ با اشاره به سخنرانی ایوبی در شب افتتاحیه مراسم، نوشت: وی شک زیادی درباره جهت گیری سیاست های جدیدش باقی نگذاشت و در این سخنرانی گفت: تمام افرادی که در هشت سال گذشته سعی در نابودی ریشه های سینمای ایران داشتند و تاثیری منفی داشتند باید جرات معذرت خواهی کردن را داشته باشند و دیگران نیز باید قدرت بخشیدن آن ها را داشته باشند.


سخنرانی او با تشویق گرم حضار روبرو شد و همچنین سخنان او با پشتیبانی بیانیه ای از طرف رییس جمهور روحانی روبرو شد که درباره نقش فرهنگ در افزایش روابط متقابل بین ملت ها صحبت کرد.


عباس کیارستمی نیز برای کار بر روی چندین پروژه مختلف از جمله یک نمایش عکس بزرگ در تهران حضور داشت. او گفت که در نظر دارد یک فیلم جدید به زبان فارسی بسازد، اما هنوز مطمئن نیست که باید آن را در تهران فیلمبرداری کند یا خیر.


این منتقد درباره پناهی نیز نوشته است: هنوز صحبتی درباره بازگشت جعفر پناهی به کارگردانی نشده است. او که سال 2010 از نویسندگی و کارگردانی فیلم های جدید منع شده بود، اخیرا در تهران دیده شده است و به نظر می رسد کمتر از گذشته محدود باشد. او با این وجود توانسته است با ساخت دو فیلم «این یک فیلم نیست» و «پرده» در مجامع سینمایی حضور یابد.


دی پی ویتوریو استوراروی ایتالیایی که برای دریافت جایزه اش در اختتامیه بخش بین‌الملل فیلم فجر روی صحنه آمده بود از دو سالی که صرف فیلمبرداری فیلم «محمد»، فیلم حماسی با بودجه بالا درباره زندگی پیامبر و به کارگردانی مجید مجیدی کرد به خوشی یاد کرد.


یک فیلم حماسی دینی دیگر که موضوعش جدایی بین شیعه و سنی در اسلام است (توضیح مهر: احمدرضا درویش در صحبت‌های اشاره کرده است که این فیلم برای جهان اسلام ساخته شده است. این فیلم طبق سیاست های جمهوری اسلامی و به دور از هیاهوی رسانه‌های غربی برای ایجاد شکاف بین شیعه و سنی ساخته شده است) نیز به تازگی کامل شده است و «حسین؛ آنکه گفت نه» نام دارد. ساخت این فیلم پانزده میلیون دلار خرج برداشت. یکبار دیگر نیز از هنرمندان شناخته شده غربی در این فیلم استفاده شد، که این بار این اشخاص استیون واربک آهنگساز برنده جایزه اسکار و طارق انور تدوین گر مقیم بریتانیا بودند.


لبخند تنها گلی است که خار ندارد .
-------------------------------------------------

 

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.