• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادبيـــات > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادبيـــات (بازدید: 3064)
سه شنبه 11/4/1392 - 17:22 -0 تشکر 617190
اخبار ادبیات

فراخوان سومین دوره جایزه بهترین پایانه‌نامه دکتری «ادیان و عرفان» و «ادبیات کلاسیک» دکتر فتح‌الله مجتبایی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، جایزه دکتر فتح‌الله مجتبایی هر ساله به بهترین پایان‌نامه‌ دوره‌ دکتری در زمینه‌‌های «ادیان و عرفان» و «ادبیات کلاسیک فارسی» با هدف ارتقاء علمی و تشویق دانشجویان دوره‌ دکتری در رشته‌های مذکور، اهدا می‌شود.

دانشجویان دوره‌ دکتری که در سال 1391 از پایان‌نامه‌ خود دفاع کرده‌اند، می‌توانند یک نسخه از پایان‌نامه‌ خود را تا پایان مرداد به دبیرخانه‌ این جایزه واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر(بخارست)، نبش کوچه‌ سوم، مرکز فرهنگی شهرکتاب ارسال کنند. به این ترتیب پس از بررسی‌های هیات داوران که از صاحب‌نظران و استادان رشته‌های «ادیان و عرفان» و «ادبیات فارسی» هستند، پایان‌نامه‌ برگزیده در دی ماه امسال معرفی و تقدیر خواهد شد.

در فراخوان این دوره جایزه دکتر مجتبایی نیز اشاره شده است که پایان‌نامه‌های ارسالی مسترد نخواهند شد.

فتح‌الله مجتبایی از اعضای پیوسته‌ فرهنگستان زبان و ادب فارسی و دایرةالمعارفبزرگ اسلامی است که دی ماه 89 در مراسم بزرگداشت خود در شهرکتاب، پیشنهاد برگزاری جایزه‌ای را در حوزه‌ی فرهنگ و ادب ایران داد. تاکنون سمیرا بامشکی، علی‌رضا اسدی و محمدرضا عدلی این جایزه را از آن خود کرده‌اند

دوشنبه 17/4/1392 - 9:19 - 0 تشکر 618652





تحلیل اوضاع شیعیان در ماهنامه اخبار شیعیان

تحلیل اوضاع شیعیان در ماهنامه اخبار شیعیان






شماره جدید مجله اخبار شیعیان که ماهنامه ای خبری و تحلیلی مربوط به شیعیان جهان است و در قالبهای مختلف خبر، تحلیل، مصاحبه و گزارش به ارائه مطلب به مخاطبان خویش می پردازد مصادف با خرداد ماه سال 1392 در نود و یکمین شماره اش منتشر شده است.







به گزارش سرویس علمی و فرهنگی خبرگزاری حوزه، اخبار مربوط به بخش های مختلف جهان تشیع و اوضاع و احوال شیعیان جهان در اقصی نقاط عالم جزء بخشهای این مجله است.


عناوین اصلی روی جلد این شماره مربوط می شود به گفتگویی با دکتر علی اکبر ولایتی با عنوان مجمع جهانی بیداری اسلامی تجلی عزم ایران در دفاع از آرمانهای جهان اسلام، گفتگو با راشد الراشد با عنوان سقوط نظام، خواسته اصلی مردم بحرین و آشنایی با آرزینا لالانی شیعه پژوه غربی.


مجموعه مطالبی که در این شماره از مجله اخبار شیعیان منتشر شده بیشتر حول موضوعات روز سرزمینهای شیعی به ویژه عراق و ترکیه و پاکستان می گذرد و ضمن اطلاع رسانی نسبت به وضعیت حساس و وخیم این مناطق به تحلیل شرایط این نقاط و توجه دادن مخاطبان نسبت به حساسیت های داخلی این مناطق و واقعیتهای منطقه ای و نیز مترصد بودن دشمنان شیعه برای آسیب رساندن و لطمه زدن به پیکره جهان تشیع می پردازد.


اما یکی از مطالب خواندنی و جذاب این شماره از مجله اخبار شیعیان مصاحبه ای است با عنوان الیقین؛ نمونه ای از تلاش شخصی برای ارائه میراث شیعی در فضای مجازی که به گفتگو با حجت الاسلام سید عبدالهادی الحمود الصایغ الموسوی اختصاص دارد.


سایت الیقین یکی از پایگاههای اینترنتی است که در آن به معرفی و احیای معارف شیعی و در صدر آن ارائه تصاویر مربوط به علمای شیعه در طول تاریخ تا کنون پرداخته و یکی از فعالیتهای سابقه دار و از ابتکارات خلاقه مدیرش از سال 2004 میلادی به این سو است.


در این سایت می توان به عکسهای پرشماری از علما و مراجع و فضلای شیعی دسترسی پیدا کرد که از قرنهای گذشته تا معاصرین را در بر می گیرد.


در ادامه نیز می توان نوشتاری از دکتر مهتدی با عنوان تلاش برای حصر ایران در کمربندی از وهابیت را مطالعه نمود که مطلبی است خواندنی.


در بخشی از آن می خوانیم نزاع میان شیعه و سنی بیش از اتفاقی با ریشه های اعتقادی، مولود توطئه های دستگاههای اطلاعاتی غرب است.


مسئولان اسرائیلی به ویژه شخص مئیر داگان رئیس وقت موساد بارها اعلام کرده اند که تنها راه برای حفظ امنیت اسرائیل، دامن زدن به اختلاف شیعی-سنی و ایجاد درگیری های فرقه ای در جهان عرب است.


در مطلب دیگری به قلم حجت الاسلام و المسلمین دکتر فیرحی با عنوان رادیکالیسم مولود انسداد سیاسی است که در بخشی از آن می خوانیم مسئله منطقه، بحث شیعه و سنی نیست بلکه پدیده ای است به نام افراط گرایی مذهبی که خود را در چهره تقابل های مذهبی ظاهر می کند.


برداشت دومی هم وجود دارد که یکی از عوامل اصلی افراط گرایی در منطقه انسدادهای سیاسی است.


ممکن است این انسداد در سطح ملی بوده و یا امکان دارد در سطح بین المللی باشد که تبیین های مذهبی نیز پیدا کرده اند.


مجله اخبار شیعیان به صاحب امتیازی موسسه شیعه شناسی و به مدیرمسئولی محمود تقی زاده داوری منتشر می شود.


پنج شنبه 20/4/1392 - 10:20 - 0 تشکر 620491

برگزاری همایش شعر به گویش محلی در تویسرکان

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تویسرکان گفت: 13 تیر ماه همایش شعر به گویش محلی در تویسرکان برگزار می‌شود.


خبرگزاری فارس: برگزاری همایش شعر به گویش محلی در تویسرکان

مهدی حاجی‌زین‌العابدینی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان، از برگزاری همایش شعر به گویش محلی خبر داد و افزود: 13 تیرماه سال جاری تویسرکان میزبان شاعران همایش استانی شعر به گویش‌های محلی در شهرستان تویسرکان بود.


وی تصریح کرد: این همایش با حضور شاعران استان در مجتمع فرهنگی ـ هنری فردوسی تویسرکان برگزار شد که توانستندبا گویش‌های متنوع اشعار را خود را ارائه کنند.


رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تویسرکان بیان داشت: این همایش در راستای ترویج گویش‌های محلی، حفظ و حراست از ادبیات عمومی و همچنین ترویج فرهنگ استفاده از گویش‌های محلی برگزار شد.


وی بیان داشت: در این همایش از هر شهرستان دو شاعر حضور یافته و به گویش محلی شعرهای خود را ارائه  دادند.

پنج شنبه 20/4/1392 - 10:21 - 0 تشکر 620493



برگزاری جایزه ادبی «نیماژ» در تیرماه/ مشکل کتاب‌های شعر در شعر نبودن آنها است

کارشناس پژوهشی رسانه‌ای نیماژ گفت: مشکل اصلی در کتاب شعر این است که کتابهایی به اسم شعر منتشر می‌شوند که شعر نیستند و وزارت ارشاد فقط موارد اخلاقی و شرعی را مدنظر قرار می‌دهد.


خبرگزاری فارس: برگزاری جایزه ادبی «نیماژ» در تیرماه/ مشکل کتاب‌های شعر در شعر نبودن آنها است

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مراسم رونمایی از 45 کتاب شعر انتشارات نیماژ در مکان این نشر با حضور علیرضا اسدی مدیر انتشارات، سیداحمد حسینی مدیر اجرایی نشر نیماژ و عباس کریمی کارشناس پژوهشی رسانه‌ای نیماژ با حضور خبرنگاران برگزار شد.



* عرضه 45 کتاب شعر در نمایشگاه کتاب

در ابتدای این مراسم سیداحمد حسینی با بیان اینکه نشر نیماژ فعالیت خود را از بهمن ماه سال 91 آغاز کرده است گفت: روزی در خانه شاعران دور هم گرد آمدیم و پس از صحبت‌های طولانی تصمیم به ایجاد نشر گرفتیم. نشر نیماژ که نام آن هم به نوعی بیانگر فعالیت‌های آن خواهد بود و برگرفته از دو واژه نیما و ایماژ است را شکل دادیم.


مدیر اجرایی نشر نیماژ با بیان اینکه در ابتدای کار 20 شاعر را در نظر گرفته و با آنها مذاکراتی کردیم خاطرنشان کرد: در بازه 15 روز برخی از دوستان از طریق دیگران از این نشر مطلع شدند و حدود 100 اثر برای ما ارسال شد. همه این آثار توسط 5 کارشناس خوانده شد و از میان آنها 45 مورد برای نشر انتخاب شدند.

حسینی با اعلام اینکه تاکنون 28 عنوان از کتابها چاپ شده‌اند گفت: امروز 5 جلد دیگر آماده می‌شود و تا نمایشگاه کتاب هر 45 اثر عرضه خواهد شد.

وی ادامه داد: نشر نیماژ تصمیمی بر برگزاری اولین جایزه ادبی نیماژ هم دارد. سعی می‌کنیم از دغدغه‌های تک سلولی پرهیز کرده و فضای تک‌بعدی نداشته باشیم و کیفیت کارها را مدنظر قرار دهیم. ما برای بررسی آثار اسامی نویسندگان را کنار گذاشته و فقط مطالب ارائه شده را بررسی می‌کنیم.



* انتشار 200 کتاب در سال

مدیر اجرایی نشر نیماژ از ارائه بسته‌های شعر و داستان ترجمه‌ای هم خبر داد و خاطرنشان کرد: تاکنون در بخش داستان 20 اثر ترجمه شده است و قرار است یک ژانر داستانی از نویسندگان ایرانی هم کار کند و وارد فضاهای مختلفی شود. یکی از برنامه‌های ما انتشار 200 کتاب در سال است.

به گفته وی، نشر نیماژ برای هر کتاب بیش از مبلغ عرف بازار هزینه کرده و از لحاظ کیفیت چاپ، کیفیت برش و نوع جوهر سعی بر ارائه کاری با کیفیت بالا دارد. در طراحی داخلی جلد هم سعی کردیم به فضای برسیم که برای مخاطب مناسب باشد. امروزه این مردم هستند که شعر می‌خرند و کمتر اتفاق می‌افتد که شاعری کتاب شعر فرد دیگری را بخرد پس سعی داریم کتاب را به سبد خانوار ببریم. در حال حاضر در دو منطقه شریعتی و جمهوری مرکز فروش داریم و احتمالاً در خیابان انقلاب اسلامی هم مرکز فروشی دایر خواهیم کرد.

حسینی با بیان اینکه 12 اثر از این نشر در وزارت ارشاد منتظر مجوز است گفت: 10 روز پیش در وبلاگ شخصی فراخوانی دادیم که هر کسی مجموعه مستقلی دارد اثر خود را ارائه کند تاکنون 186 مجموعه ارسال شده است که پس از بررسی نظرات کارشناسان برای چاپ آماده خواهیم کرد البته بعد از نمایشگاه کتاب مجموعه‌های صوتی از شاعران با صدای خودشان را هم عرضه خواهیم کرد که این کار در قالب طرح «بعد از نیما» انجام خواهد شد

وی درباره کارشناسانی که آثار بررسی خواهیم کرد توضیح کرد: کارشناسان ما ثابت نبودند و از افراد متفاوت برای بررسی آثار استفاده کردیم. برای مجموعه‌ها همچنین قالبی را تعریف نکردیم که در یک تعداد صفحه و یا یک تعداد شعر مشخص باشد.


* حمایت از شاعرانی که حمایت نمی‌شوند

در ادامه این مراسم علیرضا اسدی مدیر نشر نیماژ هم گفت: از بسیاری از شاعرانی که از لحاظ ادبی اشعار قوی دارند ولی از آنها حمایتی صورت نگرفته است حمایت خواهیم کرد. ما فعالیت خود را در سال تولید ملی شروع کردیم و تولید ملی فقط صنعت نیست و باید در حوزه فرهنگی هم تولید ملی را ارتقا دهیم. همانطوری که رهبر هم همواره دغدغه‌های فرهنگی داشته‌اند. سعی می‌کنیم در عرصه فرهنگ خدمت ویژه‌ای داشته باشیم.

وی افزود: خوشبختانه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کار ما بسیار خوب پیش رفت چون اغلب کارها مشکلی نداشتند و تنها چند اصلاحیه کوتاه بود که آنها را اعمال کردیم از این رو در وزارت ارشاد مشکلی نداشتیم.

مدیر نشر نیماژ گفت: در بسیاری موارد گفته می‌شود که ناشر تخصصی شعر در فضای نشر امروز جایگاهی ندارد اما بعد از انقلاب اسلامی رویش‌های زیادی در عرصه شعر داشتیم در حال حاضر می‌توان کار گسترده‌ای را انجام داد چون مردم ایران شعردوست هستند.

وی ادامه داد: ما با شاعرانی که در عرصه فرهنگی تأثیرگذار بودند هم گفتگوهایی کردیم هم پیشکسوتان در کنار شاعران جوان و کتاب‌ اولی‌ها قرار می‌گیرند. نتایج این گفتگوها تا دو هفته آینده اعلام خواهد شد اما در این میان می‌توانم به آقایان شمس لنگرودی و سلمانی که قرارداد با آنها بسته شده است اشاره کنیم.



* مشکل شعر در ایران چیزی است که واقعا شعر نیست

عباس کریمی کارشناس پژوهشی و رسانه‌ای نشر نیماژ هم در سخنانی تصریح کرد: کتاب شعر در ایران یک سری مشکلات دارد ولی مخاطب دارد مشکل در اینجاست که کتابهایی به اسم شعر منتشر می‌شوند که شعر نیستند و این قضیه در 10 سال اخیر گسترش یافته است. وزارت ارشاد هم با توجه به آمار زیادی که باید در یک سال کتاب را بررسی کند تنها به موارد اخلاقی و شرعی می‌پردازد و به غنای ساختاری را در نظر نمی‌گیرد.

وی افزود: در این بخش اهمیت ناشر فرهنگی مشخص می‌شود که قبل از ارائه اثر به وزارت ارشاد سره را از ناسره مشخص می‌کند. دغدغه نشر نیماژ هم فرهنگی است و بعد اقتصادی که طبیعتاً باید باشد در مرحله بعدی قرار می‌گیرد در حال حاضر ناشران به خصوص ناشران شعر متعددی وجود دارد اما کار کارشناسی صورت نمی‌گیرد.

کریمی با بیان اینکه وزارت ارشاد هم باید ممیزی‌های قانونمندتر و غیرسلیقه داشته باشد گفت: کتابهای نشر نیماژ از چند فیلتر عبور کردند و به همین دلیل فقط چند اصلاحیه کوتاه به آثار وارد شده است در حال حاضر در زمینه کتاب‌خوانی نقش رسانه‌ها نادیده گرفته می‌شود در حالی که بزرگترین نقش را رسانه‌ها به عهده دارند. رسانه‌های مجازی و مکتوب بسیار اثرگذار هستند و صدا و سیما هم در زمینه تبلیغ کتاب می‌تواند کار زیادی انجام دهد اما در واقع این اتفاق نیفتاده است.

وی ادامه داد: کتابهای نشر نیماژ به نام نویسنده توجهی نکرده است و سه ویژگی را مدنظر قرار داده است ساختار، محتوا و کاربردی بودن چون هدف فقط چاپ اثر نیست.

این کارشناس ادبی با بیان اینکه نگاهی به خط و زدوبندها نخواهیم داشت گفت: در مجموعه نشر نیماژ از همه طیف‌ها و شاعران آثاری ارائه شده است و قالب‌های متفاوتی را مدنظر قرار داده و یکشنبه در فرهنگسرای رسانه 20 عنوان از این مجموعه با حضور شاعران رونمایی خواهد شد.

يکشنبه 23/4/1392 - 16:33 - 0 تشکر 621460



نوخسروانی‌های یک شاعر جوان به چاپ دوم رسید

انتشارات سوره مهر چاپ دوم کتاب «مترسک عاشق چشمان زاغ است»، سروده‌های علیرضا رجبعلی‌زاده در قالب نوخسروانی را وارد بازار نشر کرد.



خبرگزاری فارس: نوخسروانی‌های یک شاعر جوان به چاپ دوم رسید


علیرضا رجبعلی زاده در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات فارس خبر از به چاپ دوم رسیدن یکی از جدیدترین کتاب‌هایش داد و گفت: مجموعه نوخسروانی‌های من به که سال گذشته با نام «مترسک عاشق چشمان زاغ است» منتشر شده بود، به چاپ دوم رسید.


وی درباره قالب نوخسروانی اظهار داشت: قالب نوخسروانی قالبی جدید اما با قدمتی 1300 ساله است که بعد از انقلاب اسلامی توسط اخوان ثالث احیا شد.


این شاعر جوان درباره اشعار کتاب اظهار داشت: شعرهای ارائه شده در کتاب، جدید هستند. البته قبلا دوستانی بوده‌اند که کارهایی شبیه به این ارائه کرده‌اند اما شکل و شمایل اصلی این قالب را نداشته است.


این کتاب که سال گذشته توسط انتشارات سوره مهر وارد بازار کتاب شده بود هم اینک پس از استقبال مخاطبان به چاپ دوم رسیده است. اشعار این کتاب نیز موضوعات مختلف و متفاوتی دارند که به گفته رجبعلی زاده اشعار بیشتر حالت طرح‌واره را دارند.


این شاعر جوان در این قالب کوتاه 3 مصرعی به مضمون‌های مختلفی پرداخته و در همه قالب‌ها هم عروض و هم نیمایی شعر ارائه شده است.

سه شنبه 12/6/1392 - 8:26 - 0 تشکر 639456


تاملی بر برنده جایزه نوبل ادبیات


"شیمون هینی" شاعر و نویسنده معروف اهل كشور ایرلند شمالی، برنده جایزه نوبل ادبیات در 1995 است.


باشگاه خبرنگاران؛ شیمون هنی شاعر و نویسنده معروف اهل كشور ایرلند شمالی و برنده جایزه نوبل ادبیات در سال 1995 ، آوریل سال 1939 در یك خانواده كشاورز در موسبان واقع در 30مایلی شمال غربی بلفاست متولد شد او نخستین فرزند یك خانواده 11 نفره است.

پس از دریافت درجه ممتاز در زبان انگلیسی از دانشگاه كوئینز بلفاست از سال 1972 تا 1996 آغاز تدریس كرده و نقش عمده ای در پرورش نسل جوان نویسندگان ایرلندی ایفا كرد از 1989 تا 1994 استاد شعر و شاعری در دانشگاه آكسفورد بود. مدتی استاد مقیم مركز رالف والدو امرسون در دانشگاه هارواردبوده بسیاری از منتقدان و شعرا، شعر شیموس مینی ساعر معاصر ایرلندی و برنده جایزه نوبل ادبیات در سال 1995 را مصداق شعر پست مدرن می دانند.

اشعار او كه همواره با استقبال عمومی خوانندگان ایرلند و سراسر كشورهای انگلیسی زبان روبرو بوده بارها موجب دریافت جایزههای مختلف از انجمن های سراسر اروپا شده است توجه به اسطوره های كهن، كشاندن آنها به شكلی به دنیای جدید، دگرگون كردن ‌آنها و همچنین توجه به زبان امروز انگلیسی از ویژگی های شعر اوست.

او در 30 آگوست 2013 در 74 سالگی در دوبلین درگذشت وی برنده جایزه كتاب سال ویت برد در سال 1997 برای كتاب تراز و برنده جایزه كتاب سال ویت برد در سال 2001 برای ترجمه جدیدش از كتاب بیوولف است.

مجموعه شعر distric tand and cricle كه اشاره به دو ایستگاه قطار زیرزمینی لندن است كه هینی در سالهای جوانی از آنها برای رفت و امد به محل كار و خانه استفاده می كرده آخرین مجموعه اشعارش به نام چراغ برق را انتشارات فیبره 5 اوریل 2001 منتشر كرد.

سه شنبه 12/6/1392 - 10:3 - 0 تشکر 639492

با سپاس فراوان

دوشنبه 1/7/1392 - 22:43 - 0 تشکر 651326

سلام جالبه

نصرالدین کریمی(مُبین)
سه شنبه 2/7/1392 - 9:2 - 0 تشکر 651454

yamohammad133yaali گفته است :
[quote=yamohammad133yaali;678915;651326]سلام جالبه


علیك سلام
خوش اومدی

پنج شنبه 4/7/1392 - 6:34 - 0 تشکر 652965

منشأ شعر «علی ای همای رحمت» شهریار پیدا شد + عکس


شعری که گفته می‌شود، منشأ شعر «علی ای همای رحمت» شهریار است، پیدا شد.

یک پژوهشگر ادبی در دانشگاه تبریز با بیان این‌که شهریار در این غزل به استقبال شعری از «مفتون همدانی» رفته، آن را «اقتباس ادبی» خواند و گفت: مقایسه این دو سروده نشان می‌دهد که شعر مفتون همدانی «طفلی نارس» بود که قریحه کم‌نظیر شهریار و قدرت ادبی بی‌نظیر او، آن را به «جوانی برومند و بارور» تبدیل کرده است.



محمد طاهری خسروشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عنوان کرد: شعر مورد ادعای جواد محقق (که گفته بود شعر مطرح «علی ‌ای همای رحمت» پیش‌ از شهریار در دیوان شاعر دیگری آمده است)، سروده مفتون همدانی، از شاعران سده چهاردهم هجری و معاصر استاد شهریار، است.



او با ارائه رونوشت صفحه‌هایی از دیوان اشعار مفتون همدانی گفت: برخلاف آن‌چه آقای جواد محقق ادعا کرده است، میان این شعر و سروده مرحوم استاد شهریار، تفاوت‌های بنیادینی وجود دارد و هرگونه شائبه سرقت و انتحال از ساحت شهریار شعر ایران مبراست.



او با بیان این‌که مباحث علمی جای مناقشات رسانه‌یی نیست، خاطرنشان کرد: اگرچه بر اساس قرائن شعری، مرحوم استاد شهریار به استقبال این شعر رفته است، ولی این «اقتباس ادبی» در برابر استقبال بی‌نظیر دل‌های شیعیان و ایرانیان از سروده شهریار، ارزشی برای مطرح شدن ندارد.



طاهری خسروشاهی گفت: برخی ابیات موجود در غزل مفتون همدانی نشان می‌دهد که مرحوم استاد شهریار این شعر را دیده است. البته هرکس اندک آشنایی با عالم شعر داشته باشد، در همان نگاه اول، متوجه لطافت‌های موجود در شعر شهریار و تفاوت‌های بنیادین این دو شعر از حیث سبک‌شناسی و ذوق هنری می‌شود.



این محقق دانشگاه تبریز افزود: تکرار چند عبارت و اشتراک وزن و قافیه در این دو شعر، به هیچ وجه نشانه‌ای از «سرقت» و «انتحال» نیست. جایگاه بی‌نظیر ادبی استاد شهریار از این قبیل اتهام‌ها دور است و باید گفت شعر «همای رحمت» به درستی در تاریخ ادبیات ایران به نام مرحوم استاد شهریار ثبت شده است.

پنج شنبه 4/7/1392 - 6:37 - 0 تشکر 652966




او در اثبات ادعای خود مبنی بر وجود برخی اشتراک‌های لفظی در هر دو شعر و استقبال مرحوم شهریار از سروده مفتون همدانی، به نقل شواهد ادبی این دو غزل پرداخت و گفت: برخی اصطلاحات و عبارات موجود در سروده مفتون همدانی از باب استقبال ادبی، در شعر مرحوم استاد شهریار تکرار شده است:



مفتون: علی ای همای وحدت تو چه مظهری خدا را / که خدا نمود زینت به تو تخت انّما را


شهریار: علی ای همای رحمت تو چه آیتی خدا را / که به ماسوا فکندی همه سایه هما را


مفتون: علی ای که داد احمد به کفت لوای حمدش / که علم کند یدالله به دو عالم آن لوا را


شهریار: به جز از علی که آرد پسری ابوالعجایب / که علم کند به عالم شهدای کربلا را


مفتون: چه سکندری سکندر ز تو خورد ریخت آبش / چو به خضر واسپردی، سرِ چشمه بقا را


شهریار: به خدا که در دو عالم اثر از فنا نماند / چو علی گرفته باشد سر چشمه بقا را


مفتون: تو اگر ز کعبه بت‌ها به زمین نمی‌فکندی / به خدا کسی به عالم نشناختی خدا را


شهریار: دل اگر خداشناسی همه در رخ علی بین / به علی شناختم من به خدا قسم خدا را



طاهری افزود: مقایسه این دو سروده نشان می‌دهد که شعر مفتون همدانی «طفلی نارس» بود که قریحه کم‌نظیر شهریار و قدرت ادبی بی‌نظیر او، آن را به «جوانی برومند و بارور» تبدیل کرده است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.