• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن ادبيـــات > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
ادبيـــات (بازدید: 3067)
سه شنبه 11/4/1392 - 17:22 -0 تشکر 617190
اخبار ادبیات

فراخوان سومین دوره جایزه بهترین پایانه‌نامه دکتری «ادیان و عرفان» و «ادبیات کلاسیک» دکتر فتح‌الله مجتبایی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، جایزه دکتر فتح‌الله مجتبایی هر ساله به بهترین پایان‌نامه‌ دوره‌ دکتری در زمینه‌‌های «ادیان و عرفان» و «ادبیات کلاسیک فارسی» با هدف ارتقاء علمی و تشویق دانشجویان دوره‌ دکتری در رشته‌های مذکور، اهدا می‌شود.

دانشجویان دوره‌ دکتری که در سال 1391 از پایان‌نامه‌ خود دفاع کرده‌اند، می‌توانند یک نسخه از پایان‌نامه‌ خود را تا پایان مرداد به دبیرخانه‌ این جایزه واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر(بخارست)، نبش کوچه‌ سوم، مرکز فرهنگی شهرکتاب ارسال کنند. به این ترتیب پس از بررسی‌های هیات داوران که از صاحب‌نظران و استادان رشته‌های «ادیان و عرفان» و «ادبیات فارسی» هستند، پایان‌نامه‌ برگزیده در دی ماه امسال معرفی و تقدیر خواهد شد.

در فراخوان این دوره جایزه دکتر مجتبایی نیز اشاره شده است که پایان‌نامه‌های ارسالی مسترد نخواهند شد.

فتح‌الله مجتبایی از اعضای پیوسته‌ فرهنگستان زبان و ادب فارسی و دایرةالمعارفبزرگ اسلامی است که دی ماه 89 در مراسم بزرگداشت خود در شهرکتاب، پیشنهاد برگزاری جایزه‌ای را در حوزه‌ی فرهنگ و ادب ایران داد. تاکنون سمیرا بامشکی، علی‌رضا اسدی و محمدرضا عدلی این جایزه را از آن خود کرده‌اند

دوشنبه 17/4/1392 - 9:12 - 0 تشکر 618638

نگاهی به شماره جدید هفته‌نامه افق حوزه

نگاهی به شماره جدید هفته‌نامه افق حوزه






عنوان اصلی این شماره از افق حوزه به واکنش مراجع عظام به جنایت تروریست‌ها در مصر اختصاص دارد که در پی شهادت مظلومانه شیخ حسن شحاته و همراهانش، این جنایت فجیع، با واکنش‌های مختلفی از سوی مراجع عظام، نهادها و ... مواجه شده است.







خبرگزاری حوزه/سیصد و شصت و هفتمین شماره از نشریه افق حوزه به صاحب امتیازی مرکز مدیریت حوزه های علمیه منتشر شد.


عنوان اصلی این شماره از افق حوزه به واکنش مراجع عظام به جنایت تروریست‌ها در مصر اشاره دارد، جنایتی که منجر شهادت مظلومانه شیخ حسن شحاته و همراهانش، در ایام ولادت یگانه حجت الهی بر روی زمین در روستای «زاویه أبومسلم»، در استان «الجیزة» مصر شد، این جنایت فجیع با واکنش‌های مختلفی از سوی مراجع عظام، نهادها و ... مواجه شده است.


در سرمقاله شماره 367 با عنوان ماه رسانه‌ها، به قلم حجت‌الاسلام والمسلمین مولایی مدیرمسئول هفته‌نامه افق حوزه ضمن بررسی ابعاد اثرگذاری رسانه ها در ماه رمضان بر مخاطبین آمده است:


تداوم و توسعه حوزه نفوذ دین، مدیون عواملی است که از مهمترین آنها، کارکرد رسانهای میباشد. رساندن پیامهای الهی به پیروان هر مکتب، اگر با رعایت شاخصهای رسانهای مقبول مخاطب انجام پذیرد، پذیرش و پایداری دینی گیرندگان پیام را در پی خواهد داشت.


ارزیابی میزان اثرگذاری قرآن بهعنوان رسانه رسمی اسلام، در طول قرون و اعصار، نشان از توفیق چشمگیر آن در ماندگاری و فراگیری آموزههای دینی دارد، بهگونهای که امروزه اسلام، از جهت جغرافیایی، وسعتی جهانی دارد و از حیث مانایی، بهعنوان دینی زنده و اثرگذار در دنیا شناخته شده و رشد آن از مسیحیت نیز پیشی گرفته است


خبری از همایش «شهید بهشتی و راز ماندگاری» همزمان با سی‌ودومین سالگرد فاجعه هفتم تیر و رونمایی از کتاب «آه‌ها و ناله‌ها» اثر یکی از شهدای واقعه هفتم تیر از جمله گزارش های خبری این شماره است.


نامه آیت‌‌الله ‌العظمی مکارم‌شیرازی به احمد الطیب شیخ الازهر در مورد حوادث سوریه نیز در این شماره انعکاس یافته.
حضرت آیت‌‌الله مکارم شیرازی در این نامه با اشاره به جنایات وهابیت به سلفی‌ها و با تقدیر از مواضع وحدت‌بخش شیخ الازهر، تأکید کردند: درگیری‌های سوریه در واقع درگیری مذهبی بین شیعه و سنی نیست؛ بلکه درگیری است که هدف از آن سیاسی بوده و بین فرقه‌ای گمراه و تأیید شده توسط غرب و اسرائیل از یک سو و مسلمانان اعم از سنی و شیعه از سوی دیگر است.


گزار از «همایش بین الادیانی «با محوریت عدالت، همبستگی و توسعه از منظر سه دین بزرگ توحیدی در سالن همایش انجمن بینالمللی کاریتاس بینالملل واتیکان با پیام دو مرجع تقلید شیعی آیةاللهالعظمی جوادی آملی که در مراسم افتتاحیه بهصورت ویدئویی پخش شد و نیز پیام آیةاللهالعظمی مکارم شیرازی که در مراسم اختتامیه قرائت شد، نیز در این شماره بازتاب داشته است.


*در محضر نور


در بخش در محضر نور شماره 367 از امام صادق(ع) می خوانیم:


من صام ثلاثة ایام من اخر شعبان و وصلها بشهر رمضان كتب‌الله له صوم شهرین متتابعین، هركس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و به روزه ماه رمضان وصل كند، خداوند ثواب روزه دو ماه پى‌درپى را برایش محسوب مى‏كند.


*سخن بزرگان


سخن بزرگان شماره 367 به بیانی از عالم عارف، ملاحسینقلی همدانی(ره) اختصاص دارد:


در اجتناب از معاصی كوتاهی مكن و اگر خدای نخواسته معصیت كردی، توبه نما و دو ركعت نماز بجا آور و بعد از نماز، هفتاد مرتبه استغفار كن و سر به استغفار بگذار و در سجده از حضرت پروردگار عفو بخواه، امیدوارم عفو بفرماید.


حضرت آیةالله اشتهاردی(قدس سره) در نوشتاری با عنوان ارزش مسجد، وعظ و خطابه می گوید:


خوشا به حال طلابی که در ماه مبارک رمضان، عهده‌دار هدایت مردم می‌شوند، اما از این نکته هم نباید غافل شوند که هدایت مردمع بستگی به هدایت خود هدایت‌کننده دارد. و هدایت یک مبلغ، به این است که نیتش را برای خدا خالص کند. حضرت امام(ره)، در درس اخلاق می‌فرمود: خداوند وظایف و مواعظ انبیا را در یک آیه خلاصه کرده، قل انما اعظکم بواحدة ان تقوموا لله مثنی و فرادی...


*راق شهیدان


رواق شهیدان این شماره به طلبه شهید «محمدعلی طهماسبی» اختصاص دارد که یکی از شهدای گرانقدر حوزوی است.


وی در سال 1344ش در کلاردشت مازندران دیده به جهان گشود. او پساز فراگیری تحصیلات ابتدایی، در سال 56 برای کسب علوم دینی وارد حوزه علمیه شد.


این شهید والامقام، در سال 58 جهت ادامه تحصیل به شهر مقدس قم هجرت کرد و در جوار بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س)به استفاده علمی و عملی از خدمت استادان این دیار مشغول شد. با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، پس از آموزش کوتاهی در بسیج قم در تیرماه 60 داوطلبانه قدم در جبهههای جنوب کشور نهاد و در خرمشهر بهعنوان بیسیمچی مشغول کمک به دیگر رزمندگان شد. سرانجام وی در بهمن سال 60، در جبهه چزابه به درجه رفیع شهادت نایل آمد. پیکر آن طلبه شهید پساز تشییع، در زادگاهش به خاک سپرده شد.


در بخش اخبار، خبر اعلام جزئیات طرح«پایان خدمت» طلاب هم از جمله اخبار مهم این شماره است.


*پرس‌‌و‌جو


در بخش پرس و جو شماره 367 با عنوان آیا نخستین وحی در ماه رمضان بود؟ پاسخ آیت الله سبحانی آمده است که در مطلع آن می خوانیم:


از آ‌ن‌جا که شیعه خود را پیرو عترت و اهل‌بیت پیامبر(ص)می‏داند و به حکم حدیث «ثقلین‏»، گفتار پیشوایان خود را از هر نظر، قطعی و صحیح می‏شمارد، از این‌رو، درباره تعیین روز بعثت پیامبر مکرم اسلام(ص)پیرو قولی شدند که از اهل‌بیت آن‌حضرت، برای آنان به‌طور صحیح نقل شده است. فرزندان آن‌حضرت می‏فرمایند: «بزرگ خاندان ما در ماه رجب در بیست و هفتمین روز آن ماه مبعوث گردید». روی این مقدمات، آنان نباید در صحت و پابرجایی قول مزبور شک و تردیدی به خود راه دهند. چیزی که می‏تواند برای قول دیگر مدرک شمرده شود، همان تصریح قرآن است ‏بر این‌که آیات قرآن در ماه رمضان نازل گردیده است. از آنجا که روز بعثت، روز آغاز وحی و نزول قرآن بوده است، بنابراین باید گفت: که روز بعثت، در همان ماهی است که قرآن در آن ماه فرو فرستاده شده است، و آن همان ماه رمضان می‌باشد.


در مطلب دیگری با عنوان «درنگی در مفهوم دعا و مناجات»، که در آن سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری حوزه به مناسبت دهه پایانی شعبانیه و اهمیت دعا و مناجات در آستانه حلول ماه مبارک رمضان، در گفت‌وگو با حجة‌الاسلام و‌المسلمین میرزا احمد اسدی به انجام رسانده مفهوم مناجات و دعا را به بحث نشسته است.


مجموعه اخبار و گزارشهای خبری حوزوی و نیز اخبار سایر نقاط جهان نیز در این شماره از نشریه افق حوزه انعکاس داشته است. این شماره از نشریه افق حوزه به همراه دو ضمیمه افق خانواده و مسیر تحول منتشر شده است.


ضمیمه افق خانواده که با مجموعه ای از مطالب معرفتی، آموزشی و سرگرمی ویژه خانواده ها منتشر شده، ضمیمه مسیر تحول نیز با عنوان کارنمای مدیریت حوزه های علمیه، به تشریح برنامه ها و توضیح فعالیت‌های معاونت‌های مختلف مرکز مدیریت حوزه های علمیه پرداخته است.


دوشنبه 17/4/1392 - 9:12 - 0 تشکر 618639





انتشار یادنامه خطیب شهیر

انتشار یادنامه خطیب شهیر






مدیر بازاریابی و فروش موسسه بوستان کتاب وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی از انتشار دو اثر درباره مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ محمدتقی فلسفی(ره) خبر داد.







به گزارش خبرگزاری حوزه، نادر یزدانی نسب با اشاره به این که 16 تیر ماه، سالگرد رحلت خطیب شهیر، حجت الاسلام والمسلمین فلسفی است، گفت: ایشان یکی از پرکارترین و با برکت‌ترین مبلغان دینی در نیم قرن اخیر و نخستین خطیبی بود که مسائل اجتماعی و تربیتی اسلام را به زبان ساده و با مهارت و هنرمندی اعجاب‌آوری، در منابر طرح می‌کرد.


وی به انتشار دو اثردر باره این عالم فقید از سوی موسسه بوستان کتاب، ادامه داد: "زبان گویای اسلام" با موضوع "یادنامه حجت الاسلام والمسلمین فلسفی" یکی از آثاری است که در آن، برخی از دانشوران در مقاله‌های مستقل، به معرفی استاد فلسفی(ره) پرداخته‌ و مقام علمی و اخلاقی این عالم فرهیخته را ستوده اند.


مدیر بازاریابی و فروش موسسه بوستان کتاب خاطرنشان کرد: این اثر ارزشمند در 532 صفحه به چاپ دوم رسیده و در دسترس علاقه مندان قرار دارد.


یزدانی در ادامه به معرفی کتاب دوم پرداخت و ابراز داشت: "تفسیر بیان"، تالیف مرحوم فلسفی، عنوان دیگری است که موسسه بوستان کتاب آن را در 496 صفحه منتشر کرده است.


براساس اعلام موسسه بوستان کتاب، وی یادآور شد: پدیدآورنده این اثر، بنا به مهارت و چیر ه ‏دستى كه در وعظ و منبر و خطابه داشته، آن را براى بعضى از طلاب و وعظ، تدریس كرده است؛ این كتاب، تفسیر سوره حمد و آیات اول تا 162 سوره بقره مى‏باشد كه به چاپ دوم رسیده است


دوشنبه 17/4/1392 - 9:13 - 0 تشکر 618640

تجلیل آیت‌الله العظمی بروجردی از نویسنده کتاب بشارت عهدین

تجلیل آیت‌الله العظمی بروجردی از نویسنده کتاب بشارت عهدین






هدف این کتاب توجه دادن پیروان انجیل و تورات به این نکته است که اگر آنها به برحق بودن رسالت پیامبر خاتم(ص)، ایمان نیاورند حجیت و درستگویی پیامبران پیشین را نیز زیر سوال برده اند و در نتیجه، دین خود را مورد خدشه و آسیب قرار داده‌اند.







خبرگزاری حوزه/ «کتاب بشارات عهدین» در آنچه پیمبران الهی راجع به پیامبر اسلام پیشگویی کرده‌اند» اثر آیت الله محمدصادق تهرانی(ره)، یکی از آثار مهم و فاخر عرضه شده در این است در این کتاب شرح و تفصیل بشاراتی که در کتب پیامبران پیشین در مورد پیامبر اسلام حضرت محمدمصطفی(ص) آمده با پژوهشی دقیق و علمی، تألیف و تصنیف گشته است و در کنار این بشارات، به مناسبتهایی که در کتاب توضیح داده شده، به طور اختصار، بسیاری از موضوعاتی که مورد استفاده عموم ملتهای مختلف و معتقدان و پیروان ادیان گوناگون بوده و محل بحث و تدقیق اهل علم گشته، نیز آورده شده است.


در مطلع این کتاب به این نکته اشاره شده که، اثبات رسالت پیامبر اکرم(ص)، نیازی به بشارت سایر پیامبران ندارد و متقن ترین ادله بر این موضوع وجود دارد، اما این تألیف و تصنیف که بر مبنای بشارات سایر پیامبران شکل گرفته، برای پیروان سایر ادیان و بخصوص آن گروهی که پرده تعصبات و تصلب فکر و اندیشه آنها را در حصار خود محصور و محدود کرده‌اند، می توانند همانند چراغی روشن و دلیلی بیّن و تام و تمام باشد.


در واقع این کتاب برای توجه دادن پیروان انجیل و تورات به این نکته گردآمده که اگر آنها به رسالت پیامبر خاتم(ص) و بر حق بودن او ایمان نیاورند، در واقع حجیت و درستگویی سایر پیامبران پیشین را نیز زیر سوال برده و دین خود را مورد خدشه و آسیب قرارداده اند.


این امر یکی از بهترین راهها برای مصاف با گروهی است که خود را پیروان دین یهود و نصارا می دانند و اهل کتاب خوانده می شوند، تا با ارجاع دادن آنها به حقیقت آنچه پیامبران پیشین بر نبوت و رسالت حضرت ختمی مرتبت گواهی داده اند، این گروه را به فکر واداشته، تا بلکه درهای هدایت و ارشاد آسمانی و الهی بر آنها گشوده شود و دین حق را بپذیرند و بر پیروی از پیامبر برحق خاتم گردن نهند.


اما درباره محتوای شکلی کتاب حاضر باید گفت: پس از مقدمه مولف بخش فرهنگ کتب آسمانی که بشارات از آنها نقل می شود آمده و در آن به کتب مختلف مقدس اشاره شده است. در ادامه به انواع و اقسام انحرافات در این کتب پرداخته شده و ایرادات اناجیل و مطالب گمراه کننده آنها بیان گردیده است.سپس به موضوع قرآن و مسیح اشاره شده و از دعوت عمومی و جهانی حضرت محمد(ص) تا موضوع خاتمیت رسولان و معراج ایشان به همراه موارد متعدد و متنوع دیگر مورد توجه و بررسی و تحلیل از منظر بشارتهای دقیق و واقعی رسولان پیشین در مورد پیامبر خاتم پرداخته شده و امتیازات معراج پیامبر اسلام(ص) نسبت به آسمان رفتن مسیح، بررسی و تشریح شده است.


نویسنده سپس به موضوعات تاریخی و مباحث کلامی و اعتقادی از همین منظر از جمله بحث تثلیث، مسیح در دوزخ، انبیاء عهدین، اعجاز قرآن، دولت حضرت مهدی(عج) پرداخته و نیز موضوعی ذیل عنوان عاشورای حضرت حسین بن علی(ع) در این کتاب بررسی شده است.


استدراکات، فهرست بشارات و فهرست مدارک کتاب زندگی نامه نویسنده کتاب و سایر تألیفات ایشان نیز به اختصار از دیگر مواردی است که در آخر کتاب آمده است.


اما آیت‌الله تهرانی خود در بیان انگیزه ها، ویژگی ها و شرایط انتشار این کتاب در مطلع آن با بیان خاطره ای ناب و شیرین می گوید:


در اول فروردین ماه 36 شمسی چاپ اول بشارات عهدین در مقابله با بهاییت منتشر شد نخست مجلداتی چند برای علمای طراز اول اسلام فرستادم که در طلیعه آنها حضرت استاد الاعظم آیت الله العظمی آقای بروجردی بود . معظم له توسط نماینده روحانی خود در اروپا که برای ملاقات و کسب تکلیف از ایشان آمده بود بنده را احضار فرمودند ، چند مجلد همراه خود به خدمتشان بردم . به اتاق مخصوص که جلسه خصوصی معظم له در اندرون منزل بود ، راهنمایی شدم . این جلسه از طراز اول مجتهدین ، طبقه دوم که مشاورین جلسه استفتا می باشد تشکیل می شود .پس از تقدیم سلام و اخلاص و قبل از معرفی مجلدات بشارات را تقدیم داشتم . آیت الله فرمودند : من با کمال معذرت از مطالعه کتاب های متفرقه معذورم و به طور دائم مؤلفین و غیره هم برای من کتاب های زیادی می فرستند . حضار مجلس مرا معرفی کردند . آیت الله از جا برخاستند و با کمال احترام و عذر خواهی فرمودند من شما را نشناختم . این کتاب شما استثنایی است کتاب بی سابقه و منحصر به فرد است . من وحی کودکش را مطالعه کردم و خیلی مانوس شدم به یاد دارم مرحوم ملا محمد صادق جدید الاسلام مولف انیس الاعلام نیز تبلیغات زبانی و قلمی زیاد علیه مسیحیت داشت . خدا شما را حفظ کند و توفیقات زیادتری عنایت فرماید . وجود امثال جناب عالی برای تبلیغات اسلامی در ممالک مسیحی ضروریست . اگر بشود زبان انگلیسی را تکمیل کنید تا شما را به واشنگتن برای تبلیغات اسلامی بفرستم . سپس اضافه فرمودند : حوصله ای که در تالیف این کتاب مصرف شده حاکی از این بود که مولف مردی بین 50 – 60 ساله باشد ولی اکنون که شما را دیدم تعجب کردم . چه طور یک جوان 30 ساله این همه پشتکار در تالیف یک کتاب از خود نشان می دهد . شما حتما هر چه زودتر زبان را تکمیل کنید و به من اطلاع دهید تا تصمیم خود را عملی کنم . در خاتمه نیز بسیار مرا در حضور جمع تشویق فرمودند و مجلدات بشارات را که تقدیم کرده بودم یکی هزار ریال از بنده خریداری فرمودند و از حضورشان مرخص شدم ...


کتاب بشارات عهدین را گروه محققین جامعة علوم القرآن تهیه و تدوین کرده و انتشارت شکرانه در 5000 نسخه به چاپ رسانده است.


دوشنبه 17/4/1392 - 9:14 - 0 تشکر 618642






واکاوی مذمت دروغ از منظر منابع دینینگاهی به کتاب «چرا دروغ؟»

واکاوی مذمت دروغ از منظر منابع دینی






این کتاب هفت فصل است که پس از پیشگفتار با مباحث و موضوعاتی نظیر نعمت زبان و جایگاه آن، معنی دروغ و دروغگو، دروغ از دیدگاه قرآن ، روایات و نهج‌البلاغه، دستگاه دروغیاب در بعضی از کشورها و بالاخره حکایات به یادماندنی روبرو می شویم.







خبرگزاری حوزه/کتاب چرا دروغ با موضوعاتی در این رابطه شامل، می خواهم دروغ نگویم، دروغ تباهی شخصیت انسان، دروغ سرچشمه گناهان و دروغ جاده لغزنده به قلم آقای یدالله نفری منتشر شده است.


در این کتاب که در هفت فصل تنظیم یافته، پس از پیشگفتار، با مباحث و موضوعاتی نظیر نعمت زبان و جایگاه آن، معنی دروغ و دروغگو در لغت، دروغ از دیدگاه قران کریم، دروغ از دیدگاه روایات، دروغ از دیدگاه نهج البلاغه، دستگاه دروغیاب در بعضی از کشورها و بالاخره حکایات به یادماندنی روبرو می شویم.


در فصل اول، مباحثی همچون نعمت زبان و نقش آن در زندگی انسان، موقعیت زبان در قرآن، مسئولیت زبان، عظمت زبان در کلم و بیان و آفت زبان یعنی دورغ مورد توجه قرارگرفته است.


در بخش دوم، ذیل عناوینی همچون ریشه دروغ، عواملی که انسان را به دروغ می کشاند و انواع دروغها به ادامه بحث پرداخته شده است.


در بخش سوم، به مطالبی از قبیل آیا قسم دروغ باعث جلب رحمت الهی می شود؟ آیاد دروغ در بهشت نیست؟ از موانع رستگاری چیست؟ چرا منافق دروغگوست؟ و... به دیدگاه قرآن در مورد دروغ، پرداخته شده است.


در بخش چهارم، سوالاتی نظیر آیافرشتگان از افراد دروغگو دوری می کنند؟ آیا فرد دروغگو احساس حقارت می کند؟ رابطه ایمان و دروغگویی، رابطه ایمان و راستگویی، آیا انسان خردمند و مومن دروغ می گوید؟ مطرح و پاسخ آنها بر مبنای روایات داده شده است.


در بخش پنجم، پیامها، تعاریف دروغ از دیدگاه بزرگان و سوالاتی همچون اینکه آیا می شود به دروغ سوگند یاد کرد و... از منظر نهج البلاغه مورد بررسی و تشریح قرارگرفته است. که موارد جایز دروغگویی آخرین بخش این فصل است.


در بخش ششم موضوعاتی نظیر راستگویی از منظر روایات، کلام راست و منافع راستگویان، دیدگاه بزرگان پیرامون دروغ و...آمده است.


در بخش آخر هم حکایاتی خواندنی و ارزشمند از موضوع دروغگویی گردآوری شده است.


نویسنده در بیان ویژگی های ممتاز کتاب خود دو نکته را یادآور شده و بیان می‌‌کند، اول اینکه کتاب حاضر با قلم ساده نوشته شده که برای تمام افراد جامعه مفید می باشد. و دوم اینکه کتاب برخی از معارف بلند دینی پیرامون زشتی دروغ و چاره ترک آنرا در قالب پرسش و پاسخ بیان کرده و کوشیده است به بیانی ساده، درخور حوصله مخاطبان، عرضه شود.


در واقع می توان این کتاب را یک دائره المعارف موجز و فشرده از معارف و آموزه های دینی در متن و پیرامون موضوع دروغ دانست که می تواند، مخاطب را با گستره ای ارزشمند و متنوع از این آموزه ها برای شناخت و خودداری از این امر مذموم، آشنا ساخته و راههای پرهیز از آن را به او یادآوری نماید.


همانطور که نویسنده اشاره نموده، بیان کتاب ساده و انتخاب روش پرسش و پاسخ آنهم به شکل چهارگزینه ای از خلاقیت‌های است که برای فهم بهتر و جذابتر مباحث صورت گرفته است.


در بخشی از این کتاب می خوانیم:


«دروغ خارج از فطرت بشری است. انسان ماهیتا راستگو و حقیقت طلب می باشد. فطرت حقیقت طلبی انسان او را به کشف ناشناخته ها هدایت می کند. آن همه تلاش های علمی در طول تاریخ، محصول روح حقیقت جوی بشر بوده که می خواستنه است از چند و چون کارها و علل پدیده ها سردرآورد.


این اصل همواره پیش برنده بشر بوده است، از این رو می توان گفت که بشر در آغاز رندگی خود، با دروغ آشنایی نداشته و آن را می آموزد.


همانطور که حضرت آدم(ع) با دروغ آشنا نبود، و اساسا نمی دانست که دروغ چیست، چرا که نه در سرشتش بود و نه کسی به او آموخته بود، از این رو به آسانی فریب خورد.»


کتاب دروغ چرا به قلم یدالله نفری توسط انتشارات نفری در 144 صفحه، قطع رقعی و با قیمت 4000تومان منتشر شده است.


دوشنبه 17/4/1392 - 9:14 - 0 تشکر 618643

شبکه‌های اجتماعی؛ قابلیت ها و تهدیدهادر فصلنامه تخصصی ره آورد نور بررسی شد؛

شبکه‌های اجتماعی؛ قابلیت ها و تهدیدها






مدیر انتشارات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی از انتشار چهل و دومین فصلنامه اطلاع رسانی، آموزشی و مطالعات رایانه ای علوم اسلامی ره آورد نور خبر داد.







حجت الاسلام محمدمهدی نمازی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اعلام این خبر گفت: این فصلنامه در چهار محور "دین، فرهنگ و فناوری اطلاعات"، "نرم افزارهای اسلامی"، "پایگاه های اسلامی و مطالعات اینترنتی" و " دانش کاربری" مطالب ارزشمندی را به مخاطبین خود عرضه می کند.


وی افزود: فصلنامه ره آورد نور در شماره پیاپی 59 خود مطالب خواندنی را حول چهار محور ذکر شده عرضه کرده است که از جمله می توان به " امام علی (ع) در فضای مجازی"، "معرفی دانشنامه چند رسانه ای حافظ؛ محتوا و قابلیت ها"، "شیوه رده بندی کتاب ها در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور"، "نگاهی به نشر الکترونیک در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران " اشاره کرد.


مدیر انتشارات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی خاطرنشان کرد: مخاطب با مراجعه به فصلنامه 42 ره آورد نور موضوعاتی از جمله "شبکه های اجتماعی؛ قابلیت ها و تهدیدها"، "شبکه های اجتماعی؛ پدیده فراگیر عصر ارتباطات"، "تحولات فناورانه رسانه"، "ارزیابی نرم افزار؛ انواع کارکردها" مورد مطالعه قرار دهند.


سردبیر فصلنامه ره آور نور ادامه داد: " نرم افزارهای صوتی و تصویری نور"، "نرم افزار معجم موضوعی وسائل الشیعه در یک نگاه"، " تازه های اطلاع رسانی اسلامی"، "دانستنی های فناوری"، "آموزش " و " پرسش و پاسخ" از جمله دیگر مطالب خواندنی چهل و دومین شماره فصلنامه تخصصی اطلاع رسانی، آموزشی و مطالعات رایانه ای علوم اسلامی است.


گفتنی است، نشریه تخصصی ره آورد نور با نشانی اینترنت www.rahavardnoor.com، به صاحب امتیازی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، مدیر مسئولی حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری و سردبیری حجت الاسلام محمدمهدی نمازی به صورت فصلنامه در اختیار جامعه علمی کشور قرار می گیرد.


دوشنبه 17/4/1392 - 9:15 - 0 تشکر 618645

از محیط زیست تا عبودیت از منظر قرآن در مجله «آموزه‌های قرآنی»

از محیط زیست تا عبودیت از منظر قرآن در مجله «آموزه‌های قرآنی»






از جمله مطالب این شماره مقاله ای است با عنوان جهان بینی قرآنی و محیط زیست نوشته‌ای که در آن به موضوع محیط زیست از منظر معارف و آموزه های قرآنی توجه و تأمل شده است.






خبرگزاری حوزه/ شماره جدید مجله آموزه های قرآنی منتشر شد.


در این شماره از این نشریه دوفصلنامه علمی- پژوهشی مجموعه مقالات تحلیلی ارزشمندی در حوزه معارف و آموزه های قرآنی به چاپ رسیده است.

مقالاتی با گستره مطالب و مضامین و موضوعات مختلف که از محیط زیست گرفته تا قصه های قرآنی را دربر می گیرد و همگی با رویکردی پژوهش محور و روشی علمی به رشته تحریر درآمده است.


از جمله مطالب این شماره مقاله ای است با عنوان جهان بینی قرآنی و محیط زیست نوشته محسن نورائی که در آن به موضوع محیط زیست از منظر معارف و آموزه های قرآنی توجه و تأمل شده است.


محیط زیست یكی از موضوعات مهم بشری است كه امروز با مشكلاتی پرشمار روبه روست. هرچند كوشش های علمی و عملی فراوان برای مهار این معضل انجام شده است، حل كامل آن جز با توجه به تعالیم وحیانی و پایبندی به آموزه های قرآنی ممكن نیست.


در این مقاله با روشی توصیفی ـ تحلیلی آیات مربوط به محیط زیست مورد بررسی قرارگرفته است. این آیات، بیانگر اصول و بنیان های جهان بینی قرآن در این زمینه است. مهم ترین این اصول عبارتند از: هدفمندی محیط زیست، توازن محیط زیست، زیبایی شناختی محیط زیست، تنوع زیستی و تسخیر محیط زیست برای انسان. اهمیت اصول یادشده، مستند به جامعیت، جاودانگی و فراهم سازی ضمانت اجرای درونی آن برای قوانین زیست محیطی است.


در مقاله دیگری با عنوان معناشناسی عبودیت در قرآن اثر اصغر هادی این موضوع دنبال شده است که معناشناسی بخشی از زبان شناسی امروزی است. معناشناسی به دنبال مطالعه و بررسی شرایط تولید معنا و دریافت آن نزد خواننده است. در واقع، نویسنده، اثر را به عنوان تولید دستور زبانی و گرامری نگاه نمی كند و در نگاهی نو به مطالعه فرهنگ واژه و جهان بینی حاكم بر آن می پردازد. از این رو، با علم تفسیر متفاوت است. این روش در میان مستشرقان نظیر ایزوتسو و برخی از محققان اسلامی به كار گرفته شده است.


در این مقاله معناشناسی مفهوم عبودیت در قرآن در چهار گام مورد توجه قرارگرفته است و در نهایت با ارائه تعریف معناشناسانه عبودیت و تبیین جهان بینی آن از دیدگاه قرآن، به مقایسه مفهوم عبودیت در قرآن با مفهوم عبودیت در پیش از اسلام و نیز مفهوم عبودیت در روایات و مصطلحات دانشمندان اسلامی می پردازد.


معناشناسی واژه « اخبات» با توجه به آیات و روایات، نقدی بر آرای خلف الله در قصه های قرآن بر مبنای تفاسیر عصری، بازخوانی پدیده اختلاف قرائات از نگاه نصر حامد ابوزید، بازكاوی واژه طاقت در آیه صوم، بررسی آیه ثلة من الاولین و قلیل من الآخرین، علم امام به قرآن و چگونگی آن و ترجمه عربی خلاصه مقالات از بخشهای دیگر این شماره از مجله آموزه های قرآنی به شمار می رود.


مجله آموزه های قرآنی به صاحب امتیازی دانشگاه علوم اسلامی رضوی و مدیر مسئولی محمدباقر فرزانه و سردبیری دكتر سیدمحمدباقر حجتی منتشر می شود.


در هیئت تحریریه این مجله نویسندگان و محققینی همچون دكتر جواد ایروانی، دكتر مرتضی ایروانی نجفی، دكتر سیدمحمدباقر حجتی، دكتر حسن خرقانی، دكتر محمدعلی رضایی، دكتر محمدباقر سعیدی روشن، دكتر محمدعلی مهدوی راد، دكتر علی نصیری، دكتر حسن نقی زاده حضور دارند.


دوشنبه 17/4/1392 - 9:16 - 0 تشکر 618646

از شادی آفرینی تا رویکرد دینی جوانان در شماره جدید «بشارت»

از شادی آفرینی تا رویکرد دینی جوانان در شماره جدید «بشارت»






راههای گرایش جوانان به مذهب، نظر قرآن در مورد حقوق پدر و مادر، تأثیر بسم الله، مضامین قرآنی در اشعار قیصر امین پور، تجلی یاسین در مثنوی، شادی از نگاه اسلام و روانشناسی، صله رحم از دیدگاه آیات و روایات و ... از جمله مطالب خواندنی و ارزشمند این شماره هستند.







خبرگزاری حوزه/ نود و دومین شماره از مجله بشارت نخستین نشریه قرآنی ویژه جوانان منتشر شد.


در این شماره از مجله بشارت که به صاحب امتیازی موسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) و مدیرمسئولی و سردبیری محمد عبداللهیان منتشر می شود مجموعه مطالبی در حوزه معارف قرآنی به زبان جوانان و با قالبهای متنوع و ساختارهای متکثر به چاپ رسیده است.


راههای گرایش جوانان به مذهب، نظر قرآن در مورد حقوق پدر و مادر، دعا نردبان عروج، خرافات، انس گرفتن با قرآن، تأثیر بسم الله، نماز حاجت در حرم امام رضا(ع) اراده خدا و حضور وقایع، مضامین قرآنی در اشعار قیصر امین پور، خواب از نشانه های حکمت خداوند، تجلی یاسین در مثنوی، شادی از نگاه اسلام و روانشناسی، صله رحم از دیدگاه آیات و روایات و ... از جمله مطالب خواندنی و ارزشمند و حیات بخش این شماره از مجله قرآنی بشارت هستند.


در نوشتاری با عنوان راههای گرایش جوانان به مذهب این موضوع از دو منظر روش الگویی و پرورش ایمان مذهبی مورد توجه قرارگرفته است و در بخشی از آن آمده است:


الگوی تربیت و سازندگی انسانها به جای اینکه به صورت مستقیم عهده دار این امر بوده و از طریق زبان آنان را ارشاد نماید، خود را باید مهذب سازد. دانشمندان می گویند:


فاقد شیء معطی شیء نمی شود یعنی اگر کسی چیزی را نداشته باشد نمی تواند آنرا به دیگران انتقال دهد.


پس مربی باید خود مهذب باشد تا بتواند دیگران را تهذیب نماید و به عبارت روشن تر چراغی که خود روشن نباشد نمی تواند به دیگران روشنی بخشد.


در یکی از مطالب این شماره درباره شادی از نگاه اسلام و روانشناسی به قلم خانم مائده لنگرودیان این موضوع مهم و حیاتی جهان بشر مورد توجه قرارگرفته و از منظرهای مختلف تحلیل گردیده.


در بخشی از آن آمده است با توجه به منابع دینی، اسلام موافق نشاط و شادی است و آدمی را از تنبلی رهانیده و سرزنده می سازد. با بررسی نظریات دانشمندان و مطالعه متون معتبر می توان موارد ذیل را در زمره عواملی برشمرد که حالت شادی و نشاط در انسان پدید می آورند:


ایمان، پرهیز از گناه، تبسم و خنده، مزاح و شوخی، پوشیدن لباسهای روشن، ورزش، تلاوت قرآن، تفکر در آفریده های خداوند.


در ادامه این مطلب با استعانت از آیات قرآن و احادیث و سیره معصومین(ع) و نیز مفاد علم روانشناسی شادی حقیقی و روشهای رسیدن به آن مورد ذکر و تأمل و تحلیل قرارگرفته و نویسنده تلاش کرده است تا با ایجاد یک منظومه روش شناختی و ارائه راهکارهایی از منظر دین و علم روانشناسی به مخاطب خود او را در جهت رسیدن به یک زندگی هرچه شادتر یاری رساند.


در پایان هم این شعر ماندگار و ارزشمند رودکی پدر شعر پارسی به عنوان موید و شاهد مسئله آمده است که حسن ختام این نوشتار ما نیز هست:


چهار چیز هر آزاده را زغم بخرد


تن درست و خوی نیک و نام نیک و خرد


هر آن که ایزدش این چهار را روزی کرد


سزد که شاد زید شادمان و غم نخورد


دوشنبه 17/4/1392 - 9:16 - 0 تشکر 618647

نگاهی به شماره جدید مجله شیعه شناسی

نگاهی به شماره جدید مجله شیعه شناسی






خبرگزاری حوزه/چهلمین شماره از مجله شیعه شناسی فصلنامه علمی- پژوهشی در حوزه الاهیات، تاریخ و جامعه شناسی شیعیان جهان منتشر شد.







در این شماره از مجله مطالب متنوعی در ساختار مقالات پژوهشی و تحلیلی منتشر شده است که از جمله برخی از عناوین آن می توان به انقلاب اسلامی ایران و نقش آن بر تحولات یمن، شیعیان تانزانیا، روحانیت و مقایسه سیستمش پس از مشروطه و پس از انقلاب، علم حدیث و تأثیر آن به هماره جریانات فکری صفویه بر آموزش مدارس،علویان خراسان و روابط درون گروهی و برون گروهی آنان، ابن ابی الحدید و نقش تاریخی و فکریش در اسلام، نمادهای تبلیغات مذهبی در ساختار صفویه و ردیه های تاریخی علیه شیعه اشاره نمود.


در واقع در این شماره از مجله شیعه شناسی مثل شماره های پیشین تلاش شده است تا مجموعه مقالات تحلیلی در حوزه فراز و فرودهای تاریخی شیعیان در اقصی نقاط جهان به همراه موضوعات کلامی در منظومه معارف شیعی و بسترهای تاریخی و اجتماعی و فرهنگیش با قلمی پژوهشگرانه و نقادانه به مخاطبان فرهیخته این نشریه وزین عرضه گردد.


در این مجموعه مطالب هم تاریخ معاصر و مباحث کلامی جدید مورد توجه قرارگرفته است و هم تاریخ قرون و سده های گذشته و مبانی کلامی معارف دینی و مذهبی.


همانطور که گفتیم به لحاظ ساختاری نیز در متن و بطن مجموعه مقالات این شماره و نیز سایر شمارهای پیشین آن عنصر پژوهشگری و ارزشهای تحقیقی و متن محققانه جزء اصول اینفک این نوشتارها بوده است.


در مقاله ای با عنوان انقلاب اسلامی ایران و تأثیر آن بر تحولات ژئوپلتیک شیعه در یمن اثر دکتر تلاشان در ابتدا موقعیت استراتژیک یمن بررسی شده است و در ادامه به این سوال پاسخ داده شده است که انقلاب اسلامی ایران چه تأثیراتی بر تحولات ژئوپلتیکی شیعه در یمن داشته است؟


در این مقاله با تحلیل وضعیت شیعیان یمن و شیعیان زیدی که بخش عمده شیعیان این کشور را تشکیل می دهند و تا سال 1962 حکومت را در این کشور بر عهده داشته اند اما پس از سقوط آنها از قدرت در انزوای شدیدی قرارگرفته اند به این نکته توجه می شود که با وقوع انقلاب اسلامی در ایران این گروه شیعی از انزوا خارج و گسترش ژئوپلیتیک شیعه در این کشور فراهم شده است.در این نوشتار تأثیر انقلاب اسلامی بر شیعیان این منطقه در چند محور مورد توجه و تحلیل قرارمی گیرد و از آن جمله احیای شیعیان زیدی، تأثیرپذیری فکری و عملی شخصیتهای یمنی از تفکرات انقلابی امام خمینی، گسترش شیعه دوازده امامی و حضور فعال شیعیان در قیام اخیر مردم یمن است.


یکی از مقالات پژوهشی و محققانه این شماره که بسیار خواندنی و با عنوانی جذاب و حائز توجه هم به شمار می رود مقاله ای است با نام روحانیت و مقایسه سیستم آن پس از مشروطه با دوران پس از انقلاب اسلامی نوشته آقایان عبدالوهاب فراتی و احمد اسلامی.


این مقاله تلاش می کند با توجه به نقصان در پژوهش های انجام شده در حوزه مسئله مورد بحث، با طرح الگویی مناسب، فهم تحولات ساختار روحانیت را تسهیل نماید و با بررسی تحولات صورت گرفته در دوره پس از مشروطه و پس از انقلاب اسلامی و مقایسه آنها، منظری را برای آینده پژوهی روحانیت باز نماید.


در واقع در این مقاله ضمن بررسی و تحلیل عناصر و زمینه ها و ساختارهای صوری و مبنایی تحول یافته در منظومه حوزه علمیه و صنف و قشر روحانیت، دریچه ای بر افق های فکری و بسترهای فرهنگی و اجتماعی حائز توجه در مدل تحول یابی های مختلف در طی زمان مدنظر قرارگرفته پیش روی محققان این پژوهش باز شده است که می توان تصویری دقیق تر و روشن تر از آنچه بر روحانیت طی این مدت زمان تاریخی گذشته است برای مخاطب باز کند.


مجله شیعه شناسی به صاحب امتیازی موسسه شیعه شناسی و مدیر مسئولی آقای محمود تقی زاده داوری منتشر می شود.


دوشنبه 17/4/1392 - 9:17 - 0 تشکر 618649

نگاهی به شماره جدید مجله مکتب اسلام

نگاهی به شماره جدید مجله مکتب اسلام






خبرگزاری حوزه/ سناریوی سوریه در عراق، مناظره های معصومان، دین و سیاست، اسلام در یونان، حضرت یوسف قهرمان بهترین داستان ها، بانگ بیداری، وصایت امام علی(ع)، شاخص های خانواده متعادل و سالم، علویان سوریه از شکل گیری تا قدرت یابی و... از جمله عناوین شماره جدید مجله مکتب اسلام است.







در شماره 626 مجله درسهایی از مکتب اسلام نیز می توان مجموعه مطالبی در حوزه مباحث معرفتی و اطلاعات عمومی و نوشتارهای سودمند و مفید در حوزه های مختلف را دید.


در این شماره از این مجله قدیمی و پرسابقه مجموعه مطالبی با همان ساختار آشنا و چیدمان همیشگی به چاپ رسیده است که مجموعه ای از معارف اسلامی و آگاهی های فردی و اجتماعی را همراه نوشتارهایی سودمند و اطلاع بخش در بر می گیرد.


بزرگانی نظیر آیت الله العظمی سبحانی و حجت‌الاسلام والمسلمین پیشوایی و دیگر اهالی تحریریه این مجله در این شماره قلم زده اند. نویسندگانی نظیر محمود حکیمی، فرج الله فرج اللهی، غلامرضا گلی زواره و دیگر اعضای تحریریه که به قلم آنها مطالبی در حوزه های مختلف در این شماره از مجله مکتب اسلام به چاپ رسیده است.


سناریوی سوریه در عراق، مناظره های معصومان، دین و سیاست، اسلام در یونان، حضرت یوسف قهرمان بهترین داستان ها، بانگ بیداری، وصایت امام علی(ع)، شاخص های خانواده متعادل و سالم، علویان سوریه از شکل گیری تا قدرت یابی، صدف حجب، حجربن عدی شهید راه ولایت، اختیار بیمار، اختیار پزشک و مصالح جامعه و از گوشه و کنار مطبوعات عناوین این شماره از مجله مکتب اسلام را تشکیل می دهند.


در سخن ماه این شماره به قلم مهدی پیشوایی موضوع بحران کشور عراق و ربط و شباهت های آن با وضعیت کشور سوریه مورد توجه قرارگرفته و آمده است:


مجموع حوادث و تحولات چند وقت اخیر در عراق، به وضوح نشان می دهد که با دسیسه و توطئه عوامل داخلی و خارجی، سناریوی سوریه در عراق نیز کلید خورده است و با همان تاکتیک ایجاد اختلاف قومی- مذهبی در سوریه، در صدد تجزیه و تضعیف کشور عراق نیز هستند.


در بخش دوم از سلسله مطالبی با عنوان مناظره های معصومان به قلم آیت الله سبحانی با این مطلع روبرو می شویم که مناظره آرام و متکی بر دلیل و دور از خشونت و با احترام متقابل یکی از میراث های پیامبران است زیرا آئین آنان بر اصولی استوار است که فطرت و خرد، کاملا از آن پشتیبانی می کند.


و در ادامه به یکی از مناظرات رسول اکرم(ص) با یکی از احبار یهود به نام عبدالله بن صوریا پرداخته و موضوع و شیوه و متن مناظره را به صورت خلاصه و فشرده آورده است.


در مقاله دیگری از این شماره مکتب اسلام با عنوان یگانگی، تبعیت یا بیگانگی ذیل عنوان دین و سیاست به قلم آیت‌الله احمد بهشتی به موضوع دین و سیاست و ارتباط آن با زندگی فردی و اجتماعی مردم پرداخته شده است.


در بخشی از آن نویسنده اعتقاد خود را چنین بیان می دارد که دین و سیاست هر دو با زندگی فردی و اجتماعی مردم ارتباطی تنگاتنگ دارند. تجربه نشان داده است که مردم نه توانسته اند دین را از زندگی خود حذف کنند و نه سیاست را. گریز از سیاست هم یک سیاست است؛ چنان که دین گریزی هم یک دین است؛ چراکه هرچند شخص از دین به معنای اخص گریزان باشد، از دین به معنای اعم گریزان نیست؛ از این رو پیامبر گرامی اسلام(ص) به کافران می گوید: مرا دینی است از آن خودم و شما را دینی است از آن خودتان.


در مطلب دیگری با عنوان اسلام در یونان ضمن ارائه گزارشی در مورد این مسئله و تحلیل وضعیت مسلمانان در این کشور یادآوری شده است که از زمانی که یونان با کمک بریتانیا و فرانسه در سال 1832 م از دولت عثمانی جدا و مستقل شد، هیچ مسجد جدیدی در این کشور ساخته نشده و هزاران مسلمان مراسم عبادی خود را در نمازخانه های نامناسب و مسجدهای قدیمی و فرسوده برگزار می کنند.


مجله مکتب اسلام که برای مخاطب متدین و قشر مذهبی منتشر می شود یکی از نشریات باسابقه و باقدمت کشور است که تلاش می کند در حد وسع خود مخاطبان را هم با مباحث معارفی و موضوعات قرآنی و حدیثی و مضامین کلامی آشنا سازد و هم نیم نگاهی به موضوعات سیاسی روز داشته باشد و هم مطالب سودمند و خواندنی دیگری را در حوزه های مختلف به خوانندگانش ارائه دهد.


از این رهاورد می توان کارنامه باسابقه و تلاش نیم قرنی این مجله و اهالی و اصحاب قلمش را کاری بس ارجمند و خطیر و خاطره اگیز در حوزه نشریات مذهبی و ارزشی کشور دانست که با پایمردی و استقامتی قابل ستایش به یکی از قدیمی ترین نشریات معرفتی کشور، استمراری بخشیده‌اند.


مکتب اسلام به صاحب امتیازی موسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق(ع) و به مدیر مسئولی فرج الله فرج اللهی منتشر می شود.


دوشنبه 17/4/1392 - 9:17 - 0 تشکر 618650





آداب دوستی و معاشرت در شماره جدید«شمیم نرجس»

آداب دوستی و معاشرت در شماره جدید«شمیم نرجس»






بیست و چهارمین شماره از فصلنامه بین المللی فرهنگی، هنری شمیم نرجس با عناوینی همچون کوثر کمال، انتخابات انتخاب، اعتدال در مصرف، دانشگاه معارف الهی، عبودیت در تعالی خانواده و آیا کودک شما، خود برمی گزیند بر روی جلدش به مخاطبان عرضه شده است.







خبرگزاری حوزه در این شماره از مجله مطالب متنوع و متعددی در حوزه های عرفانی و معنوی و نیز مطالب سرگرم کننده ای در حوزه اطلاعات عمومی به چاپ رسیده است.


بیست و چهارمین شماره از فصلنامه بین المللی فرهنگی، هنری شمیم نرجس با عناوینی همچون کوثر کمال، انتخابات انتخاب، اعتدال در مصرف، دانشگاه معارف الهی، عبودیت در تعالی خانواده و آیاد کودک شما خود برمی گزیند بر روی جلدش به مخاطبان عرضه شده است.


شمیم نرجس نشریه ای است که با گستره مخاطبان نخبه و خانواده های مذهبی و نیز مخاطبان عمومی با رویکرد ترویج و تبیین سبک زندگی دینی به موضوعات فرهنگی و اجتماعی معطوف به مباحث زنان و خانواده می پردازد و در قالبهای متنوع از گفتگو گرفته تا مقاله و معرفی و شعر و ادب به حوزه های مختلف توجه نموده است.


از جمله ویژگی های شکلی و محتوایی جالب توجه و تأمل در این مجله سرفصلهای جالب و متنوعی است که برای مجموعه نوشتارهای این مجله تمهید شده و از آن جمله می توان به در محضر استاد، میراث معنوی، حس سرشار سخن، دو قدم تا خدا، اجتماعی، خانواده، تغذیه و سلامت، گام به گام تا تشریح احکام، با تپش زمان، دخترانه، آیینه داران آفتاب و جام جهان نما از جمله عناوین و سرفصلهای این نشریه است که مطالب مختلفش متناسب با این عناوین و ذیل این موضوعات تنظیم و تصنیف گردیده است.


در یکی از مطالب ارزشمند و خواندنی این شماره با عنوان منشور جوان با تیتر آداب دوستی و معاشرت در کلام مولا علی(ع) اثر استاد نوغانی با موضوع دوستی و معاشرت و ویژگی ها و شاخصها و معیارهایش از بیان و بنان حضرت امیرالمومنین علی(ع) آشنا می شویم.


در بخشی از این متن یادآوری این نکته از بیان حضرت بسیار خطیر و آموزنده است که می فرماید کسی را که به تو گمان خیر و نیکی دارد با عمل و رفتارت تصدیق کن. هیچ گاه حق برادر دینی ات را به اعتماد و دوستی و صمیمیتی که بین تو و اوست ضایع مکن، زیرا کسی که حقش را نادیده بگیری و ضایع کنی با تو برادر نخواهد بود.


از جمله سایر مطالب این شماره از مجله شمیم نرجس می توان به مجموعه مطالب سرگرمی و دانستنی های مفید آن اشاره کرد که چه در حوزه بهداشت و سلامت جسم و جان و چه در حیطه خوراکی ها و نیز دانستنی های ارزشمند برای سبک زندگی دینی و زیست فردی و اجتماعی بهتر کمک شایانی می کند.


که در این مجموعه از مطالب این شماره باید اشاره کرد به موضوع حجامت و نوع استفاده از ماهواره و چت با جنس مخالف که به لحاظ فقهی مورد توجه و پاسخگویی شرعی و فقهی قرارگرفته است.


علاقمندان می توانند با شماره تلفن 05118544677 تماس حاصل نمایند.


این مجله به صاحب امتیازی مدرسه علمیه نرجس (سلام‌الله‌ علیها) و مدیر مسئولی و سردبیری اکرم نصیری منتشر می شود.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.