• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1052)
دوشنبه 16/2/1392 - 13:11 -0 تشکر 601686
همه نکته ها در مورد بیماری قند


دیابت یا بیماری قند همیشه جزو بیماری های پرسر و صدای دنیای پزشکی است. می گویند که دیابت شدیدترین بیماری متابولیک انسان است که معمولا با افزایش قند خون و عوارض ناشی از آن شناخته می شود. به طور طبیعی، قند خون انسان در حالت ناشتا زیر صد است و اگر این میزان حداقل در دو نوبت از ۱۲۶ بالاتر رود به این معناست که فرد دیابت دارد یا اگر قندی که در هر ساعت بدون توجه به ناشتا بودن اندازه گرفته می شود، بالاتر از ۲۰۰ باشد آن فرد مبتلا به دیابت است.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 16/2/1392 - 13:37 - 0 تشکر 601710

میوه ها شامل چیست؟


مصرف میوه ها برای همه افراد لازم و ضروری است. با مصرف میوه می توان انرژی، ویتامین ها (C,A)، مواد معدنی و فیبر را به بدن رساند. تعداد واحدهای میوه که در طول روز مصرف می کنید به عوامل زیر بستگی دارد:


ـ میزان کالری مورد نیاز


ـ غلظت قند خون


یک واحد از گروه میوه ها شامل چیست؟


۱ واحد


نصف لیوان آب پرتقال یا ۱ عدد سیب کوچک (یا هلو یاکیوی یا پرتقال) یا نصف


گریپ فروت یا ۲ قاسق غذا خوری کشمش


۲ واحد


نصف موز بزرگ (۵/۲۲ سانتی متر)+ ۱ عدد و نصفی انجیر خشک یا یک و یک چهارم لیوان توت فرنگی


ممکن است به مصرف ۱ یا ۲ واحد میوه در طول روز نیاز داشته باشید. در صورتی که در طول روز بیش از ۱ واحد باید میوه بخورید، سعی کنید از انواع میوه ها استفاده نمایید.


چه نکاتی را هنگام مصرف میوه ها باید رعایت کرد؟


سعی کنید میوه ها را بصورت خام مصرف کنید.


میوه های خشک شده در واقع شکل تغلیظ شده هستند که مقادیر زیادی قند دارند، بنابراین باید به میزان اندکی مصرف شوند.


انگور دارای قند زیادی است که اگر آنرا به مقدار زیاد مصرف کنید برکنترل قند خون شما اثر می گذارد.


در هنگام خرید سعی کنید میوه های کوچک تر انتخاب کنید.


خوردن میوه ها بصورت کامل بهتر از مصرف آب میوه ها است.


سعی کنید در صورت مصرف آب میوه، از آب میوه صددرصد طبیعی و بدون شکر اضافه شده استفاده کنید.


از دسرهای آماده که چربی و قند بالایی دارند استفاده نکنید.


اگر علاقه زیاد به مصرف آب میوه دارید آنرا با افزودن آب رقیق نمایید و یا آب را به میوه له شده اضافه کنید و به خاطر داشته باشید که نباید به آن شکر اضافه نمایید.


همچنین به منظور پیشگیری از یبوست و دیگر عوارض گوارشی سعی کنید تاحد امکان میوه ها را با پوست مصرف کنید.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 16/2/1392 - 13:37 - 0 تشکر 601711

گروه شیر شامل چه غذاهایی است؟


مصرف ماست و شیر بدون چربی و یا کم چربی برای سلامت همه افراد ضروری است. مصرف شیر و ماست سبب تولید انرژی و دریافت کلسیم، ویتامین A، پروتئین و سایر ویتامین ها و مواد معدنی می شود.


هر روز شیر بدون چربی یا کم چربی بنوشید و ماست کم چربی یا بدون چربی مصرف کنید.


تعداد واحد مصرفی از لبنیات به شرایط زیر بستگی دارد:


میزان انرژی روزانه مورد نیاز


غلظت قندخون


ـ نکته مهم:


اگر باردار هستید یا به نوزاد خود شیر می دهید، روزانه ۵ ۴ واحد شیر و ماست مصرف کنید.


یک واحد شیر و جانشین های آن شامل چه غذاهایی است؟


غذاهای پروتئینی شامل گوشت قرمز، ماکیان (مرغ، بوقلمون و..)، ماهی، تخم مرغ و پنیر است.


هر روز مقدار کمی از این مواد را در برنامه روزانه بگنجانید.


مصرف روزانه پروتئین ها به ترمیم و ساخت بافت های بدن و عضلات کمک می کند و سبب تأمین ویتامین B۶ و B۱۲ و مواد معدنی (آهن و...) نیز می گردد.


تعداد واحدهای مورد نیاز از مواد پروتئینی به شرایط زیر بستگی دارد:


ـ میزان انرژی مورد نیاز روزانه


ـ غلظت قند خون

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 16/2/1392 - 14:1 - 0 تشکر 601716

یک واحد گوشت و جانشین های آن شامل چه غذاهایی است؟


۱ واحد


۳۰ گرم گوشت قرمز، ماکیان یا ماهی پخته شده یا ۳۰ گرم پنیر بصورت زیر:


۱ عدد ران کوچک مرغ یا ۱ قوطی کبریت پنیر یا ۳۰ گرم ماهی تن نصف لیوان حبوبات پخته شده یا ۲۰ عدد تخم مرغ


بهترین راه برای خرید، پخت و مصرف غذاهای پروتئینی چیست؟


سعی کنید کم چربی ترین گوشت را بخرید.


پوست مرغ دارای چربی زیاد است؛ قبل از پخت پوست آن را کامل جدا کنید.


سعی کنید که گوشت را بدون افزودن چربی طبخ کنید.


به جای سرخ کردن تخم مرغ، آن را با پوست آب پز کنید.


برای طعم بخشیدن بیشتر به این مواد از آبغوره، آب لیمو، سس گوجه فرنگی و.. استفاده کنید.


فرآورده های گوشتی نظیر سوسیس، کالباس و همبرگر دارای چربی زیادی هستند، بنابراین مصرف آنها را به حداقل برسانید.


سعی کنید ماهی بیشتر مصرف کنید و به جای سرخ کردن ماهی، آن را بصورت آب پز، بخار پز و یا کبابی مصرف نمایید.


خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 16/2/1392 - 14:1 - 0 تشکر 601718

روغن ها و چربی ها شامل چه غذاهایی است؟


همان طور که در هرم مواد غذایی مشاهده می کنید روغن ها و چربی ها در قله هرم قرار دارند. یعنی باید مصرف آنها را به حداقل رساند. بعضی از چربی ها و روغن ها دارای چربی های اشباع و کلسترول می باشد که برای سلامتی مضر است. مصرف این غذاها انرژی فراوانی در بدن شما تولید می کند ولی مواد مغذی کمی به بدنتان می رساند. غذاهای پرچربی شامل کره، مارگارین، سس سالاد، روغن ها، مایونز، خامه، پنیرخامه ای، سرشیر، چیپس سیب زمینی و... می باشد.


یک واحد از روغن ها و چربی ها شامل چه غذاهایی است؟


۱ واحد


۱ قاشق مرباخوری روغن (آفتابگردان، ذرت، زیتون، سویا، پنبه دانه) یا ۱۰ عدد زیتون کوچک


۲ واحد


۱ قاشق مرباخوری مارگارین+ ۲ قاشق مرباخوری تخمه کدو یا ۱۲ عدد بادام خشک، در هر وعده غذایی ممکن است ۲ ۱ واحد از این مواد مورد نیاز باشد.


خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 16/2/1392 - 14:2 - 0 تشکر 601719

مواد قندی شامل چه غذاهای است؟


همان طور که مشاهده می کنید مواد قندی (نوشابه، شربت، مربا، شکر و عسل، آب نبا، شکلات) نیز در رأس هرم قرار دارند، بنابراین باید از این مواد به مقدار بسیار کم مصرف نمایید (تا حدامکان مصرف نکنید). این مواد سبب تولید انرژی در فرد می شود اما هیچ ماده مغذی به بدن نمی رسانند. بعضی از مواد قندی مثل کیک، دسرها و انواع شیرینی ها حاوی مقدار زیادی چربی نیز می باشند. مصرف کم این مواد نیز به کاهش وزن کمک می کند و قند خونتان را نیز کنترف می نماید.


یک واحد مواد قندی شامل چه غذاهایی است؟


۱ واحد


۱ عدد شیرینی (۱ قطعه ۳ سانتی متر) یا ۱ قاشق مرباخوری شربت


لازم به ذکر است که مصرف مواد قندی باعث می شود قند خون به سرع بالا رود.


ـ چند نکته مهم:


الف) سعی کنید روزانه از تمام گروه های مواد غذایی استفاده کنید.


ب) سعی کنید غذاهای متنوع مصرف کنید تا مواد معدنی و ویتامین ها به مقدار کافثی به بدنتان برسد.


ج) به اندازه کافی مواد نشاسته ای، سبزی ها و ماست و شیر مصرف کنید.


د) روزانه از مواد پروتئینی نیز استفاده نمایید.


و) در هر وعده غذایی باید سعی کنید که حداقل از هر ۳ گروه غذایی مختلف استفاده نمایید؛ برای مثال ساندویج تخم مرغ که در آن گوجه فرنگی، کاهو و جعفری استفاده شده باشد.


هـ) مواد غذایی که روزانه مصرف می کنید به ۳ وعده اصلی و ۳ میان وعده تقسیم نمایید.


ی) غذا خوردن منظم در تنظیم میزان قند خون اثر زیادی دارد به خصوص اگر قرص یا انسولین مصرف می کنید.


ر) گنجاندن سبزی ها و میوه ها به مقدار کافی در غذای روزانه را فراموش نکنید.


ز) به هنگام طبخ غذا از نمک کمتری استفاده کنید و سعی نمایید که پس از پخت، نمک به غذا اضافه نکنید.


س) از گیاهان معطر و ادویه های فاقد نمک برای طعم دادن به غذا استفاده کنید.


ش) از غذاهای کنسرو شده که در طی فرآیندهای صنایع غذایی نمک به آنها افزوده می شود کمتر استفاده کنید.


ص) مصرف هفتگی تخم مرغ را محدود کنید (حداکثر هفته ای ۲ بار)


ض) به هنگام مصرف روغن، هیچ گاه روغن را در ظرف سرازیر نکنید.


ق) روزانه ۸ ۶ لیوان مایعات بدون شیرینی بخورید.


ف) سعی کنید وزن مطلوب خود را حفظ نمایید.


ک) مغزهای گردو، بادام و... در گروه چربی ها قرار می گیرند و هر واحد آنها برابر ۲ قاشق غذا خوری است.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 16/2/1392 - 14:12 - 0 تشکر 601720

آیا دیابت درمان دارد؟


هنوز درمان قطعی بری دیابت پیدا نشده است، حتی روش های جدیدی مثل پیوند سلول های بتا به افراد مبتلا به دیابت نوع۱ نیز به علت ضرورت مصرف داروی ضد رد پیوند به صورت مادام العمر و عوارض احتمالی ناشی از آن ها بری اکثریت افراد مناسب نمی باشد.


با این وجود رعایت ۵ اصل کنترل دیابت که در ادامه به آن ها اشاره خواهد شد باعث می شوند تا افراد دیابتی بتوانند یک زندگی سالم با افراد غیر دیابتی داشته باشند و از پیدایش عوارض دیابت جلوگیری کنند.


این ۵ اصل عبارتند از: آموزش، کنترل روزانه، تغذیه صحیح، فعالیت جسمانی و مصرف منظم داروها (قرص یا انسولین) در صورتی که هر یک از این پایه ها سست باشد تعادل و در واقع کنترل دیابت بر هم خواهد خورد.


خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 16/2/1392 - 14:13 - 0 تشکر 601721

فرق دیابت نوع ۱ و ۲ در چیست؟


به طور کلی دیابت به چهار گروه دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲، دیابت حاملگی و دیابت به علل متفرقه تقسیم بندی می شود. در دیابت نوع۱ که % ۱۵ ۱۰ کل موارد دیابت را تشکیل می دهد تولید انسولین از پانکراس (لوزاالمعده) به علت از بین رفتن سلول های سازنده انسولین، متوقف می شود به همین خاطر افراد مبتلا به ین نوع دیابت بید از بدو تشخیص، انسولین مورد نیاز بدن را به صورت تزریقات روزانه تأمین کنند. دیابت نوع۱ اغلب در سنین زیر ۳۰ سال به وجود میا ید.


در دیابت نوع۲ که بیشتر در بالغین بالای ۳۰ سال و چاق دیده می شود و % ۹۰ ۸۵ کل موارد دیابت را شامل می شود انسولین تولید شده از پانکراس به خوبی عمل نمی کند. در واقع یا پانکراس به اندازه کافی انسولین ترشح نمی کند و یااینکه انسولین ترشح شده، به علت وجود مقاومت به انسولین مخصوصاً در افراد چاق، فاقد کارایی لازم است.


دیابت حاملگی به دیابتی گفته می شود که برای اولین بار در طول حاملگی تشخیص داده شود. این نوع دیابت معمولاً گذرا است و بعد از اتمام حاملگی بهبود می یابد خانم های مبتلا به دیابت حاملگی بعداً در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع۲ هستند.


از علل متفرقه دیابت می توان به جراحی، داروها (مثل کورتیکواستروئیدها)، سوء تغذیه و عفونت اشاره کرد.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 16/2/1392 - 14:13 - 0 تشکر 601722

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند؟


تمامی افراد بالای ۴۰ سال در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع۲ هستند و باید هر ۳ سال یک بار تحت آزمایش قند خون قرار بگیرند. افراد دچار اضافه وزنی که حداقل یکی از شریط زیر را داشته باشند نیز در معرض ابتلا به دیابت نوع۲ هستند و انجام آزمایشات مکرر قند خون در آ ن ها باید در سنین زیر ۴۰ سال یا با فواصل کوتاهتر (هر ۲ ۱ سال) انجام شود. این شریط عبارتند از: وجود سابقه ابتلا به دیابت در بستگان درجه اول، سابقه ابتلای فرد به دیابت پنهان (مرحله پیش از دیابت)، سابقه ابتلا به دیابت حاملگی، سابقه تولد نوزاد، وزن بیشتر از ۴ کیلوگرم یا تولد نوزاد با ناهنجاری های مادرزادی،


بالا بودن فشارخون (فشارخون ماکزیمم بیشتر از ۱۴۰ و یا مینیمم بیشتر از ۹۰ میلی متر جیوه)، وجود اختلالات چربی خون یعنی تری گلیسرید بالاتر از ۲۵۰ و یا کلسترول با دانسیته کم (HDL) کمتر از ۳۵ میلی گرم در دسی لیتر، سابقه ابتلا به کیست های متعدد تخمدان و یا بیماری های قلبی عروقی (تنگی رگ های قلب، انفارکتوس قلبی یا سکته مغزی

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 16/2/1392 - 14:14 - 0 تشکر 601723

آیا دیابت قابل پیشگیری است؟


در مورد دیابت نوع۱ با وجودی که تحقیقات زیادی در مورد روش های مختلف پیشگیری از آن در حال انجام است، ولی هنوز راه حل قطعی برای پیشگیری از آن به دست نیامده است ولی در مورد دیابت نوع۲ تحقیقات به روشنی نشان داده اند که رعایت تغذیه صحیح و کاهش وزن به میزان % ۷ ۵ وزن فعلی و نیز انجام مرتب فعالیت ورزشی (۱۵۰ دقیقه در طول هفته) در پیشگیری از ابتلای به دیابت در افراد در معرض خطر بسیار مؤثر است.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
دوشنبه 16/2/1392 - 14:14 - 0 تشکر 601724


دیابت پنهان چیست و چه اهمیتی دارد؟


دیابت پنهان به حالتی گفته می شود که در آن قند خون بین حد طبیعی و دیابتی قرار دارد. در مورد قند ناشتا مقادیر بین ۱۲۵ ۱۰۰ و در مورد قندخون ۲ ساعته در آزمون خوراکی تحمل گلوکز مقادیر بین ۱۹۹ ۱۴۰ به عنوان دیابت پنهان در نظر گرفته می شوند. 

دیابت پنهان یکی از مهم ترین عوامل خطرساز ابتلای به دیابت می باشد و اهمیت آن در این است که با تشخیص به موقع و انجام اقدامات لازم به صورت تغییر در روش زندگی می توان به نحو مؤثری از پیشرفت دیابت پنهان به سمت دیابت آشکار جلوگیری کرد.

خورشید آرزوی منی گرمتر بتاب
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.