• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 3501)
چهارشنبه 8/6/1391 - 19:53 -0 تشکر 534271
آشپزی گیاهی

سلام دوستان در این قسمت فقط دستور پخت غذاهایی نوشته میشود که گیاهی هستند


اما قبل از ان مواردی که چرا از غذاهای گیاهی استفاده کنیم؟


 زمین سرسبزی به مساحت یک زمین فوتبال را بخاطر تامین غذاهای حیوانات در دامداری های صنعتی از بین می برند.
هر سال 760 میلیون تن گندم برای مصرف در دامداری ها مصرف می شود و این در حالی است که هر 2,3 ثانیه یک کودک از گرسنگی جان خود را ازدست می دهد.
و در حال حاضر 1.2میلیارد نفر در معرض گرسنگی قرار دارند.
میزان آب مصرفی برای تهیه یک پوند گوشت 19.736 لیتر می یاشد و از طرفی از هر 6 نفر در دنیا یک نفر آب آشامیدنی ندارد.
در هر ثانیه 86000پوند مدفوع در دامداری های تولید می شود که 130 بار بیشتر از آلاینده های اتومیبل ها و کارخانه هاست.



پنج شنبه 16/6/1391 - 18:4 - 0 تشکر 545975

ماکارونی و لوبیا



این غذا نسبتا ساده , مقوی و بسیار خوشمزه است
من وقتهایی که میخوام خودمونو واسه شام تحویل بگیرم اینو درست می کنم و البته دیروز واسه نهار درست کردم و خیلی هم چسبید
یک پیمانه لوبیا چیتی رو از شب قبل خیس کردم و تا ظهر روز بعد دوبار آبشو عوض کردم
ساعت حدود 11 مقداری آبل رو جوش آوردم و لوبیاها رو تو آب در حال جوش ریختم و نیم دقیقه جوشونده بازم آبشو خالی کردم
بعد لوبیاها رو گذاشتم تا یکساعت بپزه (چون خیس کرده بودم زود پخت) بطوریکه مغزش زیر دندون نیاد اما له هم نشه یک عدد استاک گوشت بجای نمک به اون اضافه کردم
بعد یک پیاز سرخ کرده و کمی زردچوبه تو روغنش ریختم تا تف بخوره و همچنین یک قاشق رب رو هم در این پیازها تف دادم و تو لوبیاها که آبش به اندازه دو پیمانه باقیمانده بود ریختم
حدود 100 گرم ماکارونی رو به مایه لوبیا اضافه کردم و درش رو گذاشتم تا ماکارونی کاملا بپزه من ماکارونی رو تو این غذا کوتاه دوست دارم و ماکارونی ها رو از طول سه قسمت می کنم
ماکارونی من اینبار از نوع ضخیم بود و پخت کاملش بیست دقیقه طول کشید

نکته 1 -این غذا بعد اضافه کردن ماکارونی قابلیت ته گرفتن بالایی دارد حواستون بهش باشه
نکته 2 -من فلفل سیاه رو در انتها بعد از برداشتن سهم بچه اضافه کردم

پنج شنبه 16/6/1391 - 18:5 - 0 تشکر 545976

کباب گیاهی



مواد لازم

* لوبیای قرمز یک و نیم لیوان
* پیاز بزرگ 1 عدد
* آرد نان سنگک 3 قاشق غذاخوری
* پودر گردو 3 قاشق غذاخوری
* سماق به مقدار دلخواه
* نمک و فلفل به میزان لازم
* زردچوبه ، دارچین و زعفران از هر کدام نصف قاشق چای خوری
* روغن زیتون به مقدار لازم

طرز تهیه

ابتدا لوبیا قرمز را که از شب قبل خیس کرده اید بپزید، طوری که آب آن کاملا گرفته شود. پس از خنک شدن ، آن را چرخ کنید و با آرد نان سنگک ، پودر گردو ، پودر بادام ، 1 قاشق غذاخوری سماق ، نمک ، فلفل و سایر ادویه جات و پیاز که به صورت درشت رنده شده مخلوط کنید و خوب ورز دهید. حال مخلوط ما آماده است. در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و کمی از مخلوط را بردارید و به شکل کباب درآورید و در پودر نان سنگک بغلتانید و در ماهیتابه بچینید. سپس بگذارید کبابها با حرارت ملایم خود را بگیرند. چون مایه کبابها به طور کامل خودش را نمیگیرد ، برگرداندن آنها باید به آرامی انجام بگیرد تا خرد نشوند و شکل خود را حفظ کنند. در انتها روی آنها سماق بپاشید.

این کباب را میتوان با پلو و گوجه فرنگی کبابی شده به صورت چلوکباب یا به همراه سبزیجات بخارپز شده و سس گوجه فرنگی میل کرد.


** این غذا برای 3 تا 4 نفر کافی است.

پنج شنبه 16/6/1391 - 18:6 - 0 تشکر 545977


کباب سبزیجات جالیزی

انواع سبزیجات جالیزی مثل کدو و بادمجان و گوجه و پیاز ریز سفید و فلفل های دلمه ای رنگارنگ و حتی بامیه خورشتی
را پاک کنید اگه پوستشون نازکه پوست نکنید یا راه راه پوست بکنید اگه مطمئنید که ارگانیک هستند اصلا پوست نکنید

سبزیجات مذکور هر کدوم که تو خونه باشه یا مخلوطشون را در قطعاتی به اندازه جوجه کبابی یا حلقه ای خورد کنید

حالا اونا رو در موادی مثل نمک و آبلیمو و روغن زیتون بخوابونید و مزه دار کنید اگه میخواهید جوجه کباب یا کبابهایی که از قبل ماریناد میشن تهیه کنید این سبزیجات را همراه با قطعات گوشت یا مرغ در همون ظرف بخوابونید و مزه گوشت ومرغ اونا رو بهتر طعم دار میکنه ... گاهی هم میشه در استاک حاضری همراه با یه کم سوس سویا مزه دارشون کرد رنگشونو با ادویه یا زعفرون یا هیچ چیز !! به دلخواه تنظیم کنید

این سبزیجات را در سیخ های چوبی به سیخ بکشید و باربکیو کنید یا روی شعله کباب کنید (دستور ابداعی یعنی عشقی !! ) حتی میتونید برای پیک نیک عوض سیخای گوجه این سیخا رو کباب کنید وکنار کباب گوشتی بذارید
نوش جون

فواید این کباب
افرادی که رژیم دارن میتونند بدون نان یه عصرونه داشته باشند و از سبزیجات لذت ببرند به خصوص که گرم خورده میشن و تو زمستون و پاییز میچسبند..

پنج شنبه 16/6/1391 - 18:6 - 0 تشکر 545978

کباب شلغم !

مواد لازم و طرز تهیه هم زمان عرض میشود (خونه دار و بچه دار .... )

شلغم هرچندتا که مایلید مثلا برای 4 نفر حداکثر 8 تا کافیه

سبزیجات معطر حدود یک قاشق سوپخوری ( سبزی خوردن که پاک میکنید از هر کدوم چند برگ بردارید و ریز خورد کنید )

سیر به دلخواه حدود 2 حبه

کره یا روغن مایع

شلغم را چند لحظه تو آب جوش بندازید بعد آبکش کنید و روش آب سرد بگیرید

حالا شلغما را نصف کنید و فقط یه کوچولو توشونو گود برداری کنید

اون سبزیجات معطر را با کره و نمک وفلفل به اندازه دلخواه مخلوط کنید و روی نصفه های شلغم بذارید

این شلغما رو توی فر 20 تا 30 دقیقه کباب کنید اگه دوست داشتید روشون موقع خوردن لیمو ترش تازه بریزید اگه بار اولتونه که به شلغم آبلیمو میزنید اول یکیشو امتحان کنید

این گیاه مفید نیازی به تبلیغ بیشتر نداره..... نوش جان



فواید این کبابا
افرادی که رژیم دارن میتونند بدون نان یه عصرونه داشته باشند و از سبزیجات لذت ببرند به خصوص که گرم خورده میشن و تو زمستون و پاییز میچسبند..

پنج شنبه 16/6/1391 - 18:7 - 0 تشکر 545979

کدو بادمجون


.اول بادنجان و کدو رو پاک میکنیم و نمک میزنیم...................................ب� �د از نیم ساعت میشوریم و خشک میکنیم ..........................بعد سرخ میکنیم...........................یه پیاز کنده خلال میکنیم و سرخ میکنیم......................بعد زرچوبه میزنیم...................یه قاشق رب گوجه و دو سه قاشق هم رب انار اضافه میکنیم و یه تفت کوچلو میدیم..........................بعد یه لیوان اب اضافه میکنیم و نمک و فلفل سیاه و دارچین به میزان لازم اضافه میکنیم...........................و کدو بادنجون رو تو تابه میچینیم...................و گوجه نیم شدم لابلاشون میزاریم...........................من چندونه قارچ هم روش گذاشتم.................... در تابه رو میبندیم تا غذا جا بیقته و ابش کم بش

پنج شنبه 16/6/1391 - 18:8 - 0 تشکر 545980

پلو سبزیجات اسپانیایی



زمان آماده کردن: 15 دقیقه
زمان پختن: 30 دقیقه
مقدار : 6 تا 8 نفر

مواد لازم

* برنج 3پیمانه
* روغن زیتون 2/3 پیمانه
* آنغوزه 1/8 قاشق چایخوری
* فلفل دلمه ای قرمز خرد شده 1 عدد بزرگ
* آب گرم 3 و یک دوم پیمانه
* گوجه فرنگی خرد شده 4 عدد بزرگ
* لوبیا سبز پخته خرد شده یک و یک دوم پیمانه
* نخودفرنگی پخته 1 پیمانه
* ساقه کرفس خرد شده 1 ساقه
* زیتون سیاه 18 عدد
* نمک 8 قاشق غذاخوری
* پودر فلفل سیاه 4 قاشق چایخوری
* زعفران ساییده ( در نصف استکان آب گرم حل شده) 1قاشق چایخوری
* بادام پوست کنده یا خلال بادام دو سوم پیمانه

دستور تهیه

برنج را میشوییم و آب آن را میگیریم.
روغن زیتون را در قابلمه مناسبی با حرارت متوسط داغ میکنیم. سپس آنغوزه و فلفل دلمه ای قرمز را اضافه میکنیم و 2 دقیقه تفت میدهیم. سپس برنج را اضافه میکنیم و 2 دقیقه آنها را سرخ میکنیم.
آب گرم را به برنج اضافه میکنیم و حرارت را زیاد میکنیم تا به جوش آید. گوجه فرنگی ، لوبیا سبز پخته ، نخود فرنگی پخته ، کرفس ، زیتون ، نمک ، فلفل سیاه و محلول آب زعفران را هم اضافه میکنیم. هنگامی که مایه در حال جوشیدن است شعله را کم میکنیم و در قابلمه را میگذاریم تا با حرارت ملایم حدود 30 دقیقه بپزد. پس از پختن بادام را افزوده و مخلوط میکنیم.

پنج شنبه 16/6/1391 - 18:8 - 0 تشکر 545981

پلوسبزیجات چینی
غذای گیاهی
مواد اولیه :
• برنج و جوانه ماش از هر کدام دو پیمانه
• روغن كنجد یا معمولی هفت قاشق غذاخوری
• آب سه پیمانه
• نمك چهار قاشق چایخوری
• زنجبیل یك قاشق چایخوری
• هویج متوسط و کدو خردشده از هر کدام یك عدد
• ساقه كرفس خردشده یك پیمانه
• كاهو چینی یا كلم برگ خردشده دو پیمانه
• پنیر خردشده 1/3پیمانه
• گشنیز تازه خردشده دو قاشق غذاخوری
• بادام پوست‌كنده و خلال‌شده 1/4 پیمانه
• سویا سس یك قاشق غذاخوری

طرز تهیه: برنج برنج را شسته و از صافی رد كنید. دو قاشق غذاخوری روغن در قابلمه ریخته تا داغ شود برنج را یك دقیقه در آن سرخ كنید آب و دو قاشق چایخوری نمك ریخته و حرارت را زیاد كرده تا آب جوش بیاید سپس حرارت را كم كرده 20 دقیقه بگذارید تا بپزد. در یك قابلمه دیگر سه قاشق روغن ریخته و ادویه‌ها را تفت داده سپس تمام سبزیجات را ریخته و تفت دهید بعد در قابلمه را گذاشته تا 10 دقیقه بپزد. كلم، جوانه ماش و سویاسس را ریخته و كاملا مخلوط كنید كنار بگذارید. در قابلمه دیگر دو قاشق روغن باقی‌مانده را ریخته پنیر خردشده را بریزید و بعد بادام را افزوده تا طلایی شود. تمام مواد سبزیجات و برنج را با هم مخلوط كرده دو دقیقه با حرارت زیاد تفت دهید. نمك باقی‌مانده و گشنیز خردشده را هم ریخته و پس از چند دقیقه این پلو آماده است.

پنج شنبه 16/6/1391 - 18:9 - 0 تشکر 545982

بروكلی پنیری



مواد لازم:
5 تا 6 حبه سیر متوسط
كلم بروكلی 300 گرم
پنیر خامه ای 120 گرم
1 فنجان پنیر پارمسان رنده شده
2 قاشق غذا خوری سس مایونز
2 قاشق غذا خوری خامه غلیظ شده
3 قاشق چایخوری آب لیمو
نمك و فلفل به میزان لازم

مواد لازم برای روی بروكلی پنیری:
1 1/2 فنجان پنیر چدار رنده شده
1/3 فنجان خامه

طرز تهیه:
بروكلی ها و سیرها (نصفشون كنید) رو داخل یه ظرف بریزید و توش رو آب كنید و بذارید بپزه، وقتی پخت آبكشش كنید و بذارید خنك بشه.
پنیر خامه ای، پنیر پارمسان، سس مایونز، خامه، آب لیمو . سیر آب پز (خردشون كنید) و نمك و فلفل رو داخل یه ظرف بریزید و هم بزنید تا خوب مخلوط بشن.
كلم بروكلی ها رو خرد كنید و اضافه كنید.
حالا داخل یه ظرف موادمون رو میریزیم، به صورتی كه از هم جدا باشن و حالت رولتی داشته باشه، حالا پنیر چدار و كمی خامه رو روی هر كدام میریزیم و با حرارت 210 درجه سانتی گراد داخل فر میذاریم، تا زمانی كه روی بروكلی پنیریهامون زلائی بشه، سپس از توی فر در میاریم...

پنج شنبه 16/6/1391 - 18:9 - 0 تشکر 545983

رگر سیب زمینی و عدس(غذای فوری)



این برگر در 25 دقیقه اماده میشود
مواد لازم برای 12 عدد
عدس: ‌یک پیمانه
سیب زمینی متوسط: 2 عدد، خرد شود.
روغن زیتون: 4/1 پیمانه
پیاز: یک عدد، کاملا ریز شود.
سیر: یک حبه، کاملا ریز شود.
پودر زیره: ‌یک قاشق چای‌خوری
پنیر فتا: 2/1 پیمانه، خرد شود.
گوجه فرنگی خرد شده: 2/1 پیمانه
گشنیز خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
نعنای خرد شده تازه: 2 قاشق غذاخوری
تخم‌مرغ:‌ 2 عدد، هم زده شود.
آرد سوخاری: یک پیمانه
ماست: ‌2/1 پیمانه
طرز تهیه:
درون قابلمه‌ای 2 پیمانه آب بریزید و عدس و سیب‌زمینی‌ها را در آن جوش بیاورید سپس حرارت را کم کرده و تا حدود 15 دقیقه یا تا زمانی‌که نرم شوند آن‌ها را بپزید سپس درون آبکش بریزید.
نصف قاشق روغن را درون تابه‌ای روی حرارت متوسط حرارت داده و پیازها را به مدت 3 دقیقه درون آن تفت دهید.
سیر و زیره را به تابه اضافه کرده و 30 ثانیه آن‌ها را تفت دهید.
پنیر فتا و عدس و سیب زمینی‌ها را به تابه اضافه کنید.
مواد درون تابه را به صورت پوره درآورید و تابه را از روی حرارت بردارید و گوجه فرنگی، گشنیز و نعنا را به پوره اضافه کنید و چاشنی لازم را به آن‌ها اضافه کنید.
دستتان را کمی مرطوب کنید و مخلوط را به صورت 12 پاته درآورید.
هر کدام از پاته‌ها را ابتدا درون تخم‌مرغ‌های هم زده سپس با آرد سوخاری آغشته کنید.
پاته‌ها را درون یخچال به مدت سی دقیقه خنک کنید تا سفت شوند.
مابقی روغن در تابه روی حرارت متوسط گرم کرده و هر طرف برگرها را درون روغن به مدت 4- 3 دقیقه تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.
برگرها را روی دستمال خشک کن قرار داده تا روغن‌های اضافی جذب دستمال شوند.
برگرهای آماده را همراه با ماست نوش جان کنید.

پنج شنبه 16/6/1391 - 18:10 - 0 تشکر 545984

خوراك هویج بدون گوشت
مواد اولیه :
• هویج خلالی‌شده 700 گرم
• پیاز خردشده و قارچ از هر کدام 200 گرم
• كشمش سبز 30 گرم
• كلم بروكلی 100 گرم
• كشمش پلویی 40 گرم
• كره 50 گرم
• فلفل دلمه‌ای رنگی خردشده یك پیمانه
• سس سویا دو قاشق سوپخوری
• آبلیمو سه قاشق سوپخوری
• نمك و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه:
هویج را مقداری بخارپز كرده و با نصف كره سرخ كنید. پیاز خردشده را با كره باقی‌مانده سرخ كرده، قارچ خردشده را با پیاز مخلوط كنید. وقتی قارچ‌ها كمی سرخ شد بقیه سبزی‌ها، كشمش‌ها و هویج سرخ‌شده را داخل آن بریزید. در ظرف را بگذارید تا كمی بخارپز و نرم شود. به آن سس سویا، نمك و فلفل اضافه كنید. (مقدار كمی نمك بریزید زیرا سس سویا تا حدودی شور است) در آخر نمك، فلفل و آبلیمو را بیفزایید و به مدت 10 دقیقه بخارپز كنید.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.