• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 3466)
چهارشنبه 8/6/1391 - 19:53 -0 تشکر 534271
آشپزی گیاهی

سلام دوستان در این قسمت فقط دستور پخت غذاهایی نوشته میشود که گیاهی هستند


اما قبل از ان مواردی که چرا از غذاهای گیاهی استفاده کنیم؟


 زمین سرسبزی به مساحت یک زمین فوتبال را بخاطر تامین غذاهای حیوانات در دامداری های صنعتی از بین می برند.
هر سال 760 میلیون تن گندم برای مصرف در دامداری ها مصرف می شود و این در حالی است که هر 2,3 ثانیه یک کودک از گرسنگی جان خود را ازدست می دهد.
و در حال حاضر 1.2میلیارد نفر در معرض گرسنگی قرار دارند.
میزان آب مصرفی برای تهیه یک پوند گوشت 19.736 لیتر می یاشد و از طرفی از هر 6 نفر در دنیا یک نفر آب آشامیدنی ندارد.
در هر ثانیه 86000پوند مدفوع در دامداری های تولید می شود که 130 بار بیشتر از آلاینده های اتومیبل ها و کارخانه هاست.



يکشنبه 12/6/1391 - 2:58 - 0 تشکر 540152

دال نخود برای 6 تا 8 نفر:

مواد لازم:


نخود( خیس شده از شب قبل): 3 پیمانه


آب: 12 پیمانه


زردچوبه:  8 ق. چایخوری


نمک: 4 ق. چایخوری


آب لیمو ترش تازه: 2 عدد


نارگیل تازه رنده شده یا پودر نارگیل: 3/2  پیمانه


روغن: 3/ 1 پیمانه


زیره سبز: 6 ق. چایخوری


پودر فلفل قرمز: 1 ق. چایخوری


طرز تهیه:


نخود و آب را در قابلمه مناسبی با حرارت زیاد می جوشانیم. سپس زردچوبه و نمک را به آب می افزاییم. حرارت را کم می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا نخود به آهستگی بپزد. وقتی نخود پخت، آب لیموترش و نارگیل را به آن می افزاییم.


روغن را در ماهیتابه کوچکی با حرارت متوسط داغ می کنیم. زیره سبز را تفت میدهیم تا طلایی رنگ شود. فلفل قرمز را نیز می افزاییم و بلافاصله چانچه یا مخلوط بدست آمده را روی دال می ریزیم و بعد تقدیم می کنیم.



يکشنبه 12/6/1391 - 2:59 - 0 تشکر 540153

دال نخود با فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی برای 4 نفر:


مواد لازم:


نخود ( خیس شده از شب قبل): 2 پیمانه


آب: 8 پیمانه


نمک: 6 ق. چایخوری


روغن: 2ق. غذاخوری


زیره سبز: 8 ق. چایخوری


فلفل سبز تازه خرد شده: 1 یا 2 عدد


یا پودر فلفل قرمز: 2 ق. چایخوری


زنجبیل: 2 ق. چایخوری


زردچوبه: 2 ق. چایخوری


پودر آنغوزه: 1 ق. چایخوری


فلفل دلمه ای بزرگ خرد شده به قطعات 1.5 سانتی: 1 عدد


گوجه فرنگی بزرگ قاچ شده به 8 بخش: 3 عدد


طرز تهیه:


نخود و آب را همراه با 2 ق. چایخوری نمک در قابلمه ای ریخته و با حرارت زیاد به جوش می آوریم. آن را 10 دقیقه می جوشانیم و کف روی آن را می گیریم. سپس حرارت را کم می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا نخود در حدود 1 ساعت با حرارت ملایم پخته و به طور کامل نرم شود. سپس نخود را در یک صافی می ریزیم تا آب آن گرفته شود.


روغن را در ماهیتابه ای با حرارت متوسط داغ می کنیم و زیره را تفت میدهیم و سپس پودر فلفل قرمز و زنجبیل را می افزاییم. فوراً زردچوبه و پودر آنغوزه و فلفل دلمه ای را نیز اضافه می کنیم و فلفل دلمه ای را قدری سرخ می کنیم تا نرم شود. سپس گوجه فرنگی، نخود و باقی مانده نمک را اضافه می کنیم و 5 دقیقه آنها را سرخ می کنیم و هم می زنیم. اگر بخواهید این دال آبدار باشد، 1 پیمانه از آب نخود را کنار بگذارید و همراه با گوجه فرنگی، نخود و نمک اضافه کنید و 5 دقیقه به پختن ادامه دهید.



يکشنبه 12/6/1391 - 2:59 - 0 تشکر 540154

انواع آش ها:


آش جو برای 8 تا 10 نفر:


 مواد لازم:


نخود: 4/3 پیمانه


لوبیا چیتی: 4/3 پیمانه


جو: 1.5 پیمانه


برنج: نیم پیمانه


عدس: 4/3 پیمانه


سبزی آش ( جعفری، گشنیز، اسفناج، شسته و خرد شده): 1.5 کیلو


زردچوبه: 8 ق. چایخوری


روغن: 1 پیمانه


آنغوزه: 8/1 ق. چایخوری


نمک: به مقدار کافی


پودر فلفل سیاه: 4 ق. چایخوری


پودر فلفل قرمز: 2 ق. چایخوری


طرز تهیه:


کلیه حبوبات را از شب قبل خیس می کنیم.


نخود و لوبیا چیتی را همراه با آب کافی در قابلمه مناسبی حدود 1 ساعت نیم پز می کنیم.


جو، برنج، عدس، سبزی آش و زردچوبه را به آن می افزاییم. حرارت را زیاد می کنیم تا جوش آید. سپس می گذاریم با حرارت ملایم حدود 2 ساعت جا بیفتد. بعد روغن را داغ می کنیم و آنغوزه را چند لحظه تفت میدهیم و به آش اضافه می کنیم.


کمی نمک اضافه می کنیم و آش را از روی حرارت بر می داریم و مقداری آب لیمو به آن می افزاییم و روی آن را نیز مقداری نعنا داغ می دهیم و سرو می کنیم.

يکشنبه 12/6/1391 - 3:0 - 0 تشکر 540155

آش آلو برای 8 تا 10 نفر:


مواد لازم:


لپه: 1 پیمانه


برنج: 1 پیمانه


سبزی آش ( جعفری، گشنیز، اسفناج شسته و خرد شده): 1 کیلو


آلو خشک: 2 پیمانه


روغن: 1 پیمانه


سویا: 2 پیمانه


نمک: 12 ق. چایخوری


فلفل قرمز: 1 ق. چایخوری


زردچوبه: 4 ق. چایخوری


نعنا برای آش: به مقدار کافی


طرز تهیه:


لپه را همراه با آب کافی نیم پز می کنیم و به کناری می گذاریم.


2/3 قابلمه بزرگی را با آب پر می کنیم و برنج و لپه را اضافه می کنیم و می گذاریم برنج بپزد.


سبزی و آلو را اضافه می کنیم.


روغن را در ماهیتابه مناسبی داغ می کنیم و سویا را 2 دقیقه در آن تفت میدهیم و همراه با نمک، فلفل و زردچوبه به آش می افزاییم و می گذاریم آش جا بیفتد. در آخر نعنا داغ را روی آش می دهیم.



يکشنبه 12/6/1391 - 3:0 - 0 تشکر 540157

 آش گندم برای 8 تا 10 نفر:

مواد لازم:

گندم ( خیس شده از شب قبل): 1.5 پیمانه

نخود( خیس شده از شب قبل): 1 پیمانه

لوبیا چیتی( خیس شده از شب قبل): 1 پیمانه

عدس( خیس شده از شب قبل): 1 پیمانه

زردچوبه: 8 ق. چایخوری

اسفناج خرد شده: 2 کیلو

روغن: یک و یک چهارم پیمانه

آنغوزه: 8/1 ق. چایخوری

نمک: به مقدار کافی

پودر فلفل قرمز: به مقدار کافی

نعنا: به مقدار کافی

طزر تهیه:

کلیه حبوبات را همراه با آب کافی در قابلمه بزرگ و مناسبی در حدود 2 ساعت می پزیم.

زردچوبه و اسفناج را اضافه می کنیم و میگذاریم آش با حرارت ملایم حدود 1 ساعت جا بیفتد.

یک پیمانه روغن را در ماهیتابه مناسبی داغ می کنیم و آنغوزه را چند لحظه تفت میدهیم و به آش می افزاییم. فلفل را هم اضافه می کنیم و 5 دقیقه به پختن ادامه می دهیم.

آش را از روی حرارت بر میداریم. با باقی مانده روغن نعنا داغ درست می کنیم و روی آش می دهیم.


يکشنبه 12/6/1391 - 3:2 - 0 تشکر 540158

حلیم برای 6 تا 8 نفر:


مواد لازم:


گندم پوست گرفته( از شب قبل خیس شده): 2.5 پیمانه


نخود( از شب قبل خیس شده): 4/3 پیمانه


سویا: 1.5 پیمانه


روغن: 1 پیمانه


نمک: 10 ق. چایخوری


دارچین: 4 ق. چایخوری


پودر فلفل قرمز: 1 ق. چایخوری


طرز تهیه:


نخود و گندم را در قابلمه بزرگی می ریزیم و 3/2 آن را از آب پر می کنیم و با حرارت زیاد می جوشانیم. حرارت را ملایم می کنیم و تا حدود 2 ساعت نخود و گندم را کاملاً می پزیم.


سویا را به مدت 10 دقیقه خیس می کنیم و در صافی می ریزیم تا آب آن گرفته شود. سپس روغن را در ماهیتابه ای داغ می کنیم و سویا را در آن سه دقیقه سرخ می کنیم. سپس سویا و نمک را به حلیم اضافه می کنیم و می گذاریم با حرارت ملایم جا بیفتد و گهگاه هم می زنیم تا ته نگیرد، محتویات قابلمه را می کوبیم و له می کنیم.


حلیم را با دارچین و در صورت تمایل با شکر تزئین می کنیم.

يکشنبه 12/6/1391 - 3:4 - 0 تشکر 540159

پلو سبزیجات چینی



زمان اماده کردن : 30دقیقه


زمان پختن : 30دقیقه


مقدار : 4نفر


مواد لازم :                                                                                                                       




  1. برنج ........................................................................2پیمانه




  2. روغن کنجد یا رو غن معمولی ........................................7قاشق غذا خوری




  3. آب ...........................................................................3پیمانه




  4. نمک.........................................................................4قاشق جایخوری




  5. زنجفیل .....................................................................1قاشق چایخوری




  6. انغوزه.......................................................................8/1قاشق چایخوری




  7. هویج متوسط(تراشیده وحلقه شده ).....................................1عدد




  8. کدو کوچک (خرد شده ).................................................1عدد




  9. ساقه کرفس(خرد شده)...................................................1پیمانه




  10. کاهوی چینی یا کلم برگ(خرد شده)...................................2پیمانه




  11. جوانه ماش..................................................................2پیمانه




  12. سویا سس...................................................................1قاشق غذا خوری




  13. مخلوط رب وخامه........................................................2قاشق غذا خوری




  14. پنیر توفو یا پنیر کورد (خرد شده)....................................3/1پیمانه




  15. بادام (پوست کنده وخرد شده یا خلال بادام)..........................4/1پیمانه




  16. گشنیز تازه ( خرد شده)..................................................2قاشق غذا خوری




دستور تهیه:




  1. برنج را می شوییم ودر صافی می ریزیم تا آب آن گرفته شود.




  2. 2 قاش غذا خوری روغن را در قابلمه مناسبی با حرارت متوسط داغ می کنیم و برنج را یک دقیقه در آن سرخ می کنیم. آب و دو قاشق چایخوری نمک را به ان اضافه می کنیم. حرارت را زیاد کرده و وقتی آب به جوش آمد حرارت را کم می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا برنج به مدت 20دقیقه با حرارت ملایم بپزد سپس آنرا کنار
    می گذا ریم.




  3. در قابلمه مناسبی 3 قاشق غذاخوری روغن را داغ می کنیم و زنجفیل و انغوزه را در آن تفت می دهیم. سپس هویج کدو سا قه کرفس را در آن می ریزیم. در قابلمه را می گذاریم و10دقیقه آن را با حرارت متوسط می پزیم و گاهگاه آن را هم می زنیم. آنگاه جوانه ماش را اضافه می کنیم و با حرارت زیاد آنها را یک دقیقه دیگر سرخ نموده وسویا سس را به آن اضافه می کنیم ( در صورت تمایل برای حفظ رنگ پلو می توان سویا سس را جداگانه نیز سرو کرد.) سپس سبریجات را کنار می گذا ریم.




  4. در قا بلمه تفلون مناسبی دو قاشق غذاخوری  روغن باقیمانده را داغ می کنیم و پنیر سرخ شده را سرخ می کنیم تا کمی طلایی شوند. بادام را هم اضافه می کنیم و جند لحظه تفت می دهیم. سپس برنج پخته شده و مخلوط سبزیجات را داخل آن می ریزیم و2 دقیقه با حرارت زیاد تفت می دهیم. گشنیز خرد شده و باقیمانده نمک را هم اضافه می کنیم وبه آرامی همه مواد را مخلوط کرده و تقدیم می کنیم.




پنج شنبه 16/6/1391 - 17:22 - 0 تشکر 545927

طرز تهیه قهوه میوه ای


طرز تهیه

پرتقال را با پوست حلقه حلقه کنید، قهوه دم کرده، آب سیب، پرتقال، شکر قهوه ای و چوب دارچین را در قابلمه مناسبی بریزید و روی شعله گاز قرار دهید.

حرارت را زیاد کنید تا بجوشد، سپس حرارت را کم کنید و 10 دقیقه زمان دهید تا طعم مواد بخورد هم برود به وسیله ملاقه مایع جوش آمده را در صافی که روی پارچ کوچکی قرار داده اید بریزید و قهوه آماده شده را در 4 فنجان مخصوص کاپوچینو ریخته و در هر کدام یک چوب دارچین قرار دهید و فورا” سرو نمایید.




مواد لازم



قهوه دم کرده(قهوه اسپرسو یا قهوه ای تیره که به وسیله قهوه ساز دم شده باشد)


475 میلی لیتر


آب سیب


400 میلی لیتر


پرتقال


1 عدد


شکر قهوه ای


3 تا 5 قاشق مرباخوری


چوب دارچین


1 عدد کوچک


چوب دارچین



پنج شنبه 16/6/1391 - 18:3 - 0 تشکر 545972

قارچ سوخاری



مواد لازم :

قارچ متوسط

ارد سوخاری ((من از ارد سوخاری هاتی کارا گلستان استفاده کدم))

نمک و فلفل

تخم مرغ

سیخ چوبی کوچک


قارچها رو میشوریم و با دستمال ابشو میگیریم و خشک میکنیم....تخم مرغ رو میزنیم تا کمی کف کنه.....مقداری ارد سوخاری رو توی پلاستیک فریزر میریزیم و بنا به ذائقه مون نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمز اضافه میکنیم((معمولا ارد سوخاریها کم نمک هستند ولی حتما قبلش کمی بچشید و بعد نمک اضافه کنید.....کمی طعم تندی داشته باشه خوشمزه تر میشه))....حالا قارچها رو توی تخم مرغ میغلتونیم بعد توی ارد سوخاری و دوباره توی تخم مرغ و بعد ارد سوخاری.....بعد هر 2 تا 3 قارچ رو توی یه سیخ چوبی میذاریم و خیلی به هم نمیچسبونیم.....تو یه تابه ی کوچیک روغن میریزیم که لااقل تا نیمه ی قارچها رو بپوشونه.....بعد سیخها رو توی روغن میذاریم و دو طرف قارچها رو سرخ میکنیم.....قارچ سوخاری اماده ست....نوش جان.

پنج شنبه 16/6/1391 - 18:4 - 0 تشکر 545974

قارچ پلو(پلوی گیاهی)
اول پیاز رو سرخ می‌کنم بعد سیب زمینی‌ که ریز خورد کردیم به پیاز اضافه می‌کنیم بعد هویج خورد شده اضافه می‌کنیم بد در ظرف رو می‌بندیم تا ۱۰ مین و شعله رو کم می‌کنیم.وقتی‌ کمی‌ پختن فلفل دلمه خورد شده بهش اضافه می‌کنیم کمی‌ تفتش میدیم قارچ‌های ورق ورق شده اضافه می‌کنیم.شعله رو زیاد می‌کنیم تا آب نندازه.چند قطره لیمو اضافه می‌کنیم تا قارچ‌ها سیاه نشان.در آخر هم نخود سبز کنسروی اضافه مکینیم.ادویه هم می‌زنیم نمک ،زردچوبه،فلفل،کمی‌ زیره سبز

وقتی‌ برنج آماده شد آبکش کردیم،ته قابلمه مون کمی‌ روغن بعد سیب زمینی‌ میچینیم کمی‌ از برنج رو تو قابلمه می‌ریزیم بعد مواد بالارو روی برنج می‌ریزیم بعد بقیه برنج‌ها .کمی‌ روغن با یکی‌ دو قاشق زعفرون به برنج مون می‌ریزیم درشو میزاریم تا دم بکشه

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.