• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 16814)
يکشنبه 29/5/1391 - 2:19 -0 تشکر 518864
آسیب‌های اجتماعی

زندگی های چشم درآر

 


چشم بد، چشم زخم، بی‌چشم و رو، شورچشمی، چشمک زدن... این آخری خیلی بی‌ربط بود، لطفا ندیده بگیرید! داستان ما خود چشم است؛ چشمی که با دیگر چشم‌ها رقابت می‌کند، می‌تازد، دودمان می‌دهد بر باد. اصلا چشم ندارد خودش را هم ببیند! به این دربی می‌گویند چشم و همچشمی. لابد برایتان آشناست!

اما چشم لایه‌های ظریف دارد، گاه تا عمق زندگی آدم پایین می‌رود، می‌سوزاند حسابی، دل را می گویم! همین چند شب پیش که فخری همراه همسرش از شب‌نشینی بازگشته بودند، پایش را سخت در لنگه کفشی کرده بود که پرده‌ها با مبلمان ست نیست، شاسی ماشینمان کوتاه است و... اصلا این خانه و زندگی از مد افتاده است، این هم شد زندگی! بحث بود تا نیمه‌های شب... نه این‌که تنها فخری چشم و همچشمی کند، سیاوش همسرش هم برای خود چشمی دارد میان چشم‌ها... از قصه این دو بگذریم، داستانی است تکراری و بی‌پایان.

اما آتش این چشم دیرزمانی است بر زندگیمان افتاده، گرچه حالا شعله‌اش تندتر شده است، اما قدیم‌ها هم بود، البته کمتر. یادتان می‌آید همین باباطاهر عریان خودمان طاقت از کف داد و فریاد برآورد: «زدست دیده و دل هر دو فریاد / که هرچه دیده بیند دل کند یاد»

چشم و همچشمی نه‌تنها کانون خانواده‌ها را، بلکه بسیاری از عرصه‌های عمومی دیگر همچون ورزش، سیاست، سینما، فرهنگ و حوزه‌های دیگر را هم دربر گرفته است تا کجا این چشم پیش می‌رود، نفوذ می‌کند و... سخت نگیرید. می‌توان زندگی را جور دیگر هم دید.

ماشین-خودرو
رویای خانه‌های بزرگ و ماشین شاسی بلند

بچه بودیم نخی می‌بستیم به ماشین پلاستیکی و آن را می‌کشیدیم به جاده رویایی بزرگسالی، شیرین بود خیلی. بزرگ كه شدیم همان بازی را به صورت واقعی تکرار کردیم.

نشستیم پشت فرمان، شیرین نبود اما! دوست داشتیم به چشم بیاییم، جوری که دیگران از شاسی بلند ماشینمان انگشت به دهان بمانند و از رنگ آن چشمانشان خیره بماند.

ناچار و بی‌پول که نباشید دیگر پیکان و پراید سوار نخواهید شد. مگر می‌شود جناب باجناق ماشینش مدل 2013 یعنی سال آینده را اکنون سوار شود، ولی ما دل خوش کنیم به مدل‌های دهه 70 و 80. باورتان نمی‌شود؟ کافی است سری به نمایشگاه‌های خودرو در خیابان شریعتی و بالای شهر بزنید تا ماشین‌هایی را با برچسب مدل 2013 ببینید! فروشندگان خوب می‌دانند چگونه در این سال خشکسالی تور خود را پهن کنند، آنها همیشه ماهی‌های خود را صید خواهند کرد.

به این چند نمونه دقت کنید. لباس و آرایشگاه عروس در آخرین متدهای اروپایی، کت و شلوار مارک‌دار آقا داماد، سرویس طلای چند 10 یا شاید چند صد میلیون تومانی،‌ کرایه کردن آخرین مدل یک خودروی خارجی به عنوان ماشین عروس که نمونه آن در ایران کم باشد یا اصلا نباشد و جهیزیه‌ای که باید چشم خانواده و فامیل آقا داماد و البته برخی فامیل‌های حسود عروس خانم را کور کند!

خانه‌ها که باید مامنی برای آرامش آدمی باشد، خود حدیثی است که دل را پر خون می‌کند. خانه‌تان کجاست؟ چند سال ساخت؟ متراژ چند؟ طبقه چندم؟ کف و سرویس و... تمامی ندارد که. می‌توان به زندگی روزگار خویش نگاه کرد و این قصه را همچنان ادامه داد.

نه این‌که داشتن خانه‌های بزرگ ویلایی و خودروهای شاسی‌بلند بد باشند، اما این همه بیش از آن‌که در خدمت یا برای استفاده و لذت بردن از آن باشند برای پر کردن دیدگان دیگران است.

در این میان هم اقشاری متوسط همچون کارمند که همیشه دفترچه‌های قسط خوره روحشان شده است، نگران مد فردایند که مبادا روزگار برود و از قافله بازمانند و لحظه‌ها را دریابید.

رستوران
غذا را در چه رستورانی باید خورد؟

شما در کدام رستوران غذا میل می‌کنید؟ اصلا هم یک مساله خصوصی نیست! چون باید به هر نوعی در لابه‌لای حرف‌ها آگاهانه و با زیرکی نام رستوران و نوع غذا را ذکر کنید، مثلا «دیشب با حسن‌آقا به یاد قدیم رفتیم همون رستوران پاتوق همیشگیمون تو خیابون فرشته...»، حتی می‌شود تولد همسر گرامی خود را بهانه قرار دهید و دوستانتان را به یک رستوران مشهور دعوت کنید.

همین که به طرف، آدرس بالای ونک را می‌دهید کلی لذت دارد، حتی چنین لحظاتی خیلی بهتر از خود رستوران است.

به اسامی این غذاها دقت کنید؛ گریل، مرغ تونالدو، پاستا آلا کاربونارا، کالا ماریس سوخاری، ماتن بریانی، سیزلر، فاهیتا استیک، سالاد میمونزا با سس مخصوص، فوسیلی و... دیدید چقدر کلاس دارد! مطمئن باشید مهمانانتان هم ذوق‌زده خواهند شد.

و اما بخوانید ابتکار یک رستوران خارجی برای کاهش چشم و همچشمی را؛ خوردن غذای کامل در این رستوران مجانی است! آنها که غذای خود را به صورت کامل می‌خورند، هیچ هزینه‌ای پرداخت نخواهند کرد. در عوض کسانی که به چشم و همچشمی مبتلا هستند، جریمه خواهند شد.

این رستوران بیشتر محل رفت‌وآمد آدم‌های پولدار است. صاحبان این رستوران می‌گویند بیشتر آدم‌های ثروتمندی که در این رستوران غذا می‌خورند برای چشم و همچشمی به این رستوران می‌آیند.

چشم و هم چشمی
خرید فقط ونک به بالا

می‌گویند اجناس آنجا مارک‌دار است. لابد اصل هم هست. پول خوب می‌دهیم، جنس خوب می‌گیریم پزش را هم که می‌دهیم، چه خوب! حالا این را داشته باشید، لطفا اگر فرصت دست داد سری به بازار بزرگ تهران بزنید و سراغ مارک‌‌فروش‌ها را بگیرید.

عده‌ای تنها خود «مارک» را خرید و فروش می‌کنند، یعنی همان که به اجناس می‌چسبانند تا نشان دهند جنسشان مارک‌دار است! از پلاستیکش گرفته تا لیزری؛ برخی می‌روند، می‌خرند و می‌چسبانند به اجناسشان.

فروش اجناس بی‌کیفیت با مارک‌های معتبر کار روزانه برخی بازاریان است. نه این‌که همه چنین کنند خیر! تنها می‌گوییم این نوعش هم هست.

از پشت یک ویترین به ویترین دیگر، رفتن به داخل مغازه و پرسیدن قیمت لباس‌ها، نرخ‌ها بالاست نمی‌شود بسادگی خرید کرد، نمی‌شود دست خالی بازگشت، نمی‌شود لباس بی‌مارک پوشید، دیگران ببینند و بفهمند که ارزان‌قیمت است، زشت است، نمی‌شود که، بالاخره دست به یک تصمیم کبری خواهیم زد و جنس خود را می‌خریم با چانه‌زنی زیاد.

حالا دیگر لباسی داریم با مارک خوب که از فروشگاهی خوشنام خریداری شده است. حالا می‌شود به دیگران گفت از کجا خریده‌ایم، می‌شود مارکش را رو کرد.

می‌شود دست پر بازگشت و... دیده شد!برخی کسبه هم مشتریان و ذائقه آنها را خوب می‌شناسند. آنها حتی از علاقه افراطی برخی مشتریان به برند و مارک آگاهند. بسادگی مشتریان خود را راضی می‌کنند.

سکه-مهریه
یک شب که هزار شب نمی‌شود!

آن هنگام که از سد مهریه های سنگین عبور کردید و آن را شکستید به کمر همت، سخن از برگزاری یک شب پرهیجان به میان خواهد آمد.

تنها یک شب است دیگر! این باور برخی خانواده‌های طرفین و البته بیشتر عروس خانم است.

استدلالشان هم این است: «مراسم هرچه باشکوه‌تر باشد، شأن دخترمان بیشتر حفظ خواهد شد.»

شبی خاطره‌انگیز و پرهزینه! ساده بودن مراسم عروسی حرفی است بس تکراری که دیگر گوش کسی بدهکار آن نیست.

فقط سیاه‌مشقی است در روزنامه و گاهی از آن برای پر کردن برنامه‌های تلویزیونی استفاده می‌شود.

داستان ادامه‌دار ازدواج از خیلی قبل‌ترها شروع می‌شود، از کادوهای دوران نامزدی که صدالبته باید چشمگیر باشند تا فهرست بلندبالایی که نمی‌توان برای آن نقطه پایان گذاشت.

به این چند نمونه دقت کنید. لباس و آرایشگاه عروس در آخرین متدهای اروپایی، کت و شلوار مارک‌دار آقا داماد، سرویس طلای چند 10 یا شاید چند صد میلیون تومانی،‌ کرایه کردن آخرین مدل یک خودروی خارجی به عنوان ماشین عروس که نمونه آن در ایران کم باشد یا اصلا نباشد و جهیزیه‌ای که باید چشم خانواده و فامیل آقا داماد و البته برخی فامیل‌های حسود عروس خانم را کور کند! باید همه آنها به چشم بیایند، همین جوری که نیست! چشم‌ها همیشه و همه جا در کمین شماست، درست مانند چشمان خودمان که همیشه در تعقیب دیگرانند.

شاید این تاج‌گل بزرگ سفید که با روبان سیاه آذین بسته است و با خط نستعلیق شکسته «برای عرض تسلیت» برچسب خورده است آن هم با نام و نشانی دقیق خودمان، شرح مناسبی باشد از اندرون پرغوغای ما! تاج‌گلی که برده‌ایم میان همه تاج‌گل‌های دیگر جلوه‌ای خاص داشت، بزرگ‌تر بود و چشمگیر. در جای خوبی هم قرار داشت

خدمات بهتر می‌خواهید سر کیسه را شل کنید و اما ادامه فهرست؛ نوع و تعداد دوربین‌های فیلمبرداری و عکاسی، نحوه میکس و مونتاژ، گریم داماد و آرایش عروس، زیرلفظی سر سفره عقد و زیرمیزی برای گرفتن وام و نوبت تالار، چیدمان میوه و شیرینی، تنوع غذاها و نوشیدنی‌ها... تمامی ندارد این یک شب! همه در این جشن باشکوه گردهم می‌آیند برای ورانداز کردن یکدیگر. چه می‌شود کرد تنها یک شب است دیگر!اما عروس و داماد در رقابت چشم‌ها تنها نیستند.

رقابت از نوع آموزشی

هنگامی که مدارسی با نام‌های مختلف همچون نمونه مردمی، نمونه دولتی، غیرانتفاعی و... در سیستم نظام آموزش ایران سر برآوردند، بی‌درنگ رقابت خانواده‌ها برای ورود فرزندانشان به این مدارس آغاز شد.

این مدارس که با هدف افزایش مشاركت‌های مردمی و کاستن باری از دوش آموزش و پرورش شکل گرفتند، خود شدند باری بر شانه‌های نحیف خانواده‌ها.

این بار از آنجا سنگین‌تر شد که خانواده‌ها به هر شکلی تلاش می‌کنند فرزندانشان راهی به این مدارس بیابند، چون مدارس جدید وعده‌های جدید دادند، مانند بهره‌گیری از استادان مجرب، کلاس‌های فوق‌العاده و کلی برنامه جانبی و آموزشی دیگر.

به عبارتی، پول بیشتر، آموزش بهتر. حالا اطرافیان قبل از آن‌که از معدل دانش‌آموز سوال کنند نام مدرسه و میزان شهریه پرداختی وی را جویا می‌شوند. البته تفاخر والدین پشت نقابی از غم کاملا پیداست. چه می‌شود کرد؟!

تاج گل

 

سوگواری، محفلی برای دیده شدن

روحش شاد! نازنین‌مردی بود. چندسالی ازش بی‌خبر بودیم، همین چند شب پیش مرحوم آمد به خوابمان.

گویی حضور مرگ را فهمیده بود... ما را شریک غم خود بدانید! تسلیت گفتنمان ادامه دارد، به زبان نیست تنها.

شاید این تاج‌گل بزرگ سفید که با روبان سیاه آذین بسته است و با خط نستعلیق شکسته «برای عرض تسلیت» برچسب خورده است آن هم با نام و نشانی دقیق خودمان، شرح مناسبی باشد از اندرون پرغوغای ما! تاج‌گلی که برده‌ایم میان همه تاج‌گل‌های دیگر جلوه‌ای خاص داشت، بزرگ‌تر بود و چشمگیر. در جای خوبی هم قرار داشت.

حتما صاحب عزا بارها آن را دیده و نام ما را روی کارت آن خوانده است. این هم رسم زندگیمان است که حتی تا لب گور همراهی می‌کند.

کاش می‌شد آن مرحوم هم تاج‌گل اهدایی ما را ببیند به این بزرگی و زیبایی! کم چیزی نیست بالاخره...آن طرف ماجرا هم صاحب اصلی عزا حضور دارد.

از دست دادن یک عزیز برای همه سخت است و ناگوار، اما این روزها خیلی‌ها از غم مضاعف هزینه‌های سنگین کفن و دفن و مراسم سوگواری نیز رختی دیگر از عزا تن می‌کنند. اغراق نیست.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:50 - 0 تشکر 527908

  حضور چینی‌ها در اتاق‌ جراحی ما






چندی است كه ورود لوازم، كالا و تجهیزات بیمارستانی و آزمایشگاهی ساخت چین دل‌‌نگرانی‌های زیادی را هم برای پزشكان و هم مردم بوجود آورده است. آنان معتقدند كیفیت این كالاها بسیار پایین است و حداقل استانداردهای لازم را ندارد.






پزشکی هسته ای،ضرورتی برای تشخیص و درمان بیماری‌ها(3)


واردات تجهیزات پزشكی بی‌كیفیت و دست‌دوم سلامت مردم را به مخاطره انداخته است؛ این در حالی است كه مرضیه وحیددستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی چندی قبل اظهار كرد كه ظرفیت‌ها و بازارهای بسیار خوبی در زمینه تولیدات داخلی تجهیزات پزشكی به وجود آمده و ما قادریم برای ورود به بازارهای سایر كشورها گام‌های مهمی برداریم.


برخی مسئولان این وزارتخانه هم معتقدند كه ادعای ورود تجهیزات پزشكی چینی به كشور و داغ بودن خرید و فروش آن به عنوان تجهیزات پزشكی تولید داخل به‌هیچ‌وجه صحت ندارد و تمام استانداردهای بین‌المللی در واردات این تجهیزات پزشكی رعایت می‌شود.


این در حالی است كه دبیر شورای عالی نظام پزشكی ادعا كرده كه برخی آزمایشگاه‌ها و بیمارستان‌ها از جنس «بنجل چینی» پر شده است و هزینه تجهیزات آزمایشگاهی تا 65 درصد نیز بالا رفته و تامین قطعات آزمایشگاهی كه بیشتر وارداتی است، 50 درصد افزایش یافته است.


حسینعلی شهریاری، رئیس كمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم می‌گوید: واردات تجهیزات پزشكی بی‌كیفیت چینی از طریق مسافر به كشور صورت می‌گیرد و قطعا وزارت بهداشت مجوزی برای ورود چنین كالای بی‌كیفیتی صادر نمی‌كند. صحبت‌های ضدونقیض در مورد كیفیت تجهیزات بیمارستانی و آزمایشگاهی و واردات بی‌رویه آن، ما را بر آن داشت تا دیدگاه‌های مختلف را در این زمینه بررسی كنیم.


اثر تحریم‌ها


كاظم عباسیون، دبیر اجرایی كنگره جامعه جراحان ایران چندگانگی نرخ ارز را از مشكلات ناشی از تحریم‌ها دانسته و افزوده كه چندگانگی نرخ ارز باعث شده است فروشندگان تجهیزات پزشكی كه قبلا اجناس خود را مدت‌دار در اختیار بیمارستان قرار می‌دادند، اكنون با دریافت پول یا دلار، اجناس خود را می‌فروشند.


ایرج فاضل، رئیس جامعه جراحان كشور درخصوص نخ بخیه می‌افزاید؛ اكنون برخی جراحان برای عمل جراحی از نخ‌های جراحی نامرغوب چینی استفاده می‌كنند كه فاقد هرگونه كیفیتی است و در بیشتر مواقع پس از جراحی و دوختن شكم بیمار، نخ جراحی پاره می‌شود و بیمار باید بار دیگر تحت عمل جراحی قرار گیرد.



بیمارستان‌ها برای خرید تجهیزات و لوازمشان ضوابطی دارند و نمی‌توانند سر خود خرید كنند. شركت‌های نمایندگی هستند كه بیمارستان‌ها باید تجهیزات و لوازم خود را از طریق آنها تهیه كنند كه باید مارك‌های معتبر و قابل قبول باشد كه این مساله بدقت بررسی می‌شود. كار دیگری هم انجام داده‌ایم به این صورت كه كالاها و لوازم ثبت شده در سایت اداره كل تجهیزات مشخص شده و بیمارستان‌ها موظف هستند از طریق مراجعه به سایت، لوازم و تجهیزات خودشان را انتخاب و خرید كنند


تجهیزات پزشكی استاندارد است؟


”‹سعیدرضا شاهمرادی، مدیركل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی معتقد است: واردات لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی تحت نظر اداره كل تجهیزات پزشكی است و تمامی این لوازم و تجهیزات مشمول طرح سبز است.


او می‌گوید: فهرست تجهیزات و مواد آزمایشگاهی در كمیته‌ای كه متشكل از متخصصان آزمایشگاهی، پزشكان و مسئولان ذی‌ربط است، بررسی می‌شود و وقتی ثبت شد اجازه واردات داده می‌شود و سختگیری‌های لازم در مورد لوازم و وسایل آزمایشگاهی اعمال می‌شود و این‌كه كالای آزمایشگاهی بدون كیفیت‌های لازم وارد كشور شود صحت ندارد و كسانی كه معتقدند لوازم و تجهیزات آزمایشگاهی ما بنجل و بی‌كیفیت است، این كالا و تجهیزات را به ما نشان دهند تا ما پیگیری‌های لازم را انجام دهیم. همواره این ادعاها در حد حرف بوده و واقعیت نداشته است. او اضافه می‌كند: تعرفه واردات ما در حوزه مصرفی از كشور چین حدود 10 درصد است و بقیه لوازم و تجهیزات از كشورهای اتحادیه اروپا و ژاپن وارد می‌شود.


هزینه‌های سرسام‌آور


شاهمرادی در مورد هزینه‌های لوازم و تجهیزات پزشكی نیز یادآوری می‌كند: «سال گذشته به دلیل نوسانات نرخ ارز، قیمت‌ها بسیار افزایش یافت به‌طوری كه بهای ارز نسبت به سال گذشته‌اش 15 درصد افزایش داشت و اگر خوشبینانه با این مساله برخورد كنیم، قیمت‌ها 15 درصد افزایش پیدا كرد. این در حالی بود كه كالا و تجهیزاتی كه از كشورهای اروپایی وارد كشور می‌شود، حواله مستقیم نمی‌شود و به صورت جابه‌جایی از كشورهای دیگر است كه این مساله هم باعث می‌شود هزینه‌ها افزایش پیدا كند و چیزی حدود 20 درصد قیمت لوازم و تجهیزات افزایش یابد.»


او می‌گوید: «برای تامین نرخ ارز جهت تجهیزات پزشكی با وزارت بازرگانی و بانك مركزی جلسات متعددی داشتیم كه خوشبختانه قرار شد فرم‌های نرخ ارز سیستم بانكی به این كار اختصاص پیدا كند و مراجعه‌كننده از طریق شركتی ارز را دریافت كند تا كالا وارد كشور شود.»


پزشکی باستان

تكلیف تجهیزات بیمارستانی چه می‌شود؟


مدیركل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در پاسخ به این پرسش كه آیا نظارتی روی تجهیزات بیمارستانی انجام می‌شود یا خیر، می‌افزاید: بیمارستان‌ها برای خرید تجهیزات و لوازمشان ضوابطی دارند و نمی‌توانند سر خود خرید كنند. شركت‌های نمایندگی هستند كه بیمارستان‌ها باید تجهیزات و لوازم خود را از طریق آنها تهیه كنند كه باید مارك‌های معتبر و قابل قبول باشد كه این مساله بدقت بررسی می‌شود. كار دیگری هم انجام داده‌ایم به این صورت كه كالاها و لوازم ثبت شده در سایت اداره كل تجهیزات مشخص شده و بیمارستان‌ها موظف هستند از طریق مراجعه به سایت، لوازم و تجهیزات خودشان را انتخاب و خرید كنند.


در بیمارستان‌های دولتی شرایط به گونه‌ای است كه اگر اسم شركت در سایت وزارت بهداشت ثبت نشده باشد، حسابداری چك آن شركت را پاس نمی‌كند و سختگیری‌های لازم در این مورد اعمال شده است. در بیشتر اوقات شركت‌های واردكننده گلایه‌مند هستند كه سختگیری‌های زیادی انجام می‌شود و وزارت بهداشت كوچك‌ترین مغایرتی را در مورد كالاها و تجهیزات قبول نمی‌كند.


قطعا كالایی كه از طریق كانال وزارت بهداشت وارد كشور شود، كالای خوب، استاندارد و قابل استفاده است.


انصاف آزمایشگاه‌ها


شاهمرادی در پاسخ به این پرسش كه آیا مواد اولیه آزمایشگاه‌ها از هند وارد كشور می‌شود، اضافه می‌كند: در رابطه با بحث مواد، اگر مواد مصرف دوگانه داشته باشد و لزوما در فعالیت‌های تشخیص طبی كاربرد نداشته باشد و تحت نظارت وزارت بهداشت هم نباشد، تعرفه‌شان خارج از نظارت وزارت بهداشت است؛ ولی اگر كالا و مواد برای مصرف پزشكی ساخته شده باشد و از وزارت بهداشت مجوز گرفته باشد، استاندارد و قابل استفاده است.


او می‌گوید: از هند هم ممكن است كالا، مواد یا تجهیزات آزمایشگاهی وارد كشور شود. معمولا ورود ماده اولیه باید از طریق وزارت بهداشت باشد و در این صورت سختگیری‌های لازم در مورد ماده اولیه صورت می‌گیرد. این در حالی است كه این ماده باید از لحاظ كیفی قابل اعتماد باشد، ولی موادی مثل اسیدها كه صرفا مصرف پزشكی نداشته و كاربردهای دیگری دارد، مشكلی ندارد.



در رابطه با بحث مواد، اگر مواد مصرف دوگانه داشته باشد و لزوما در فعالیت‌های تشخیص طبی كاربرد نداشته باشد و تحت نظارت وزارت بهداشت هم نباشد، تعرفه‌شان خارج از نظارت وزارت بهداشت است؛ ولی اگر كالا و مواد برای مصرف پزشكی ساخته شده باشد و از وزارت بهداشت مجوز گرفته باشد، استاندارد و قابل استفاده است



مدیركل تجهیزات پزشكی در پاسخ به این پرسش كه آیا آزمایشگاه‌های تشخیص طبی خودسرانه به خرید لوازم و تجهیزات غیراستاندارد اقدام می‌كنند، می‌افزاید: این مساله به وجدان مسئولان آزمایشگاه مربوط است، اما به طور كلی بعید به نظر می‌رسد كه یك آزمایشگاه معتبر از مواد و لوازم غیراستاندارد استفاده كند.

این در حالی است كه آزمایشگاه مرجع ما مسئول رسیدگی به امور آزمایشگاه‌هاست و به طور مرتب از آزمایشگاه‌های تشخیص طبی بازدید می‌كنند، نمونه می‌دهند و كارشان را مورد بررسی قرار می‌دهند و این‌گونه نیست كه آزمایشگاه‌ها به حال خودشان رها شده باشند.


عمده محصولات چینی است


بهبود کارایی ادوات پزشکی با فناوری نانو

یكی از كارشناسان آزمایشگاهی تشخیص طبی هم كه نخواست نامش فاش شود، می‌گوید: متاسفانه شركت‌های واردكننده لوازم آزمایشگاهی به خرید اجناس چینی یا كالا و لوازمی كه اروپا تحت لیسانس چین تولید می‌كنند، رو آورده‌اند ولی عمده محصولات و مواد ما از كشور چین نیست. بعضی كیت‌های هورمونی است كه از كشورهای پیشرفته وارد می‌شود و معمولا آزمایشگاه‌های رفرانس با تمام كمبودها و سختی‌هایی كه دارند هنوز هم از جنس و مواد استاندارد و با كیفیت بالا استفاده می‌كنند.


او می‌افزاید: تا چند وقت پیش مسئولان آزمایشگاه‌ها خجالت می‌كشیدند عنوان كنند كه از جنس و لوازم چینی استفاده می‌كنند؛ اما در حال حاضر مسئولان در سمینارها و همایش‌ها با غرور می‌گویند كه نمایندگی فلان كیت چینی را گرفته‌اند.


این كارشناس علوم آزمایشگاهی یادآوری می‌كند: عمده اجناس مهندسی پزشكی چینی است، اما كیت‌های آزمایشگاهی لزوما چینی نشده‌اند. به عنوان مثال دستگاه‌های DF تحت لیسانس چین وارد كشور شده است و چون سه تا چهار سال از مصرفش می‌گذرد، هنوز معلوم نیست چقدر می‌تواند كارایی داشته باشد و آیا مانند محصولات فرانسوی می‌تواند 20 سال كار كند یا خیر؟


او می‌گوید: در حال حاضر آزمایشگاه‌های تشخیص طبی سیستم‌هایشان را به روز كرده‌اند و قطعا جواب‌های آزمایش‌ها صحیح است.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:50 - 0 تشکر 527909

کروکودیل در راه است!





کروکودیل جدیدترین ماده مخدری است که 20 برابر قوی تر از ماده مخدر مورفین و پنج برابر قوی تر از ماده مخدر هرویین بوده و معتادان به این ماده ی مخدر بیش از یک سال زنده نمی مانند.



اثرات کروکودیل


بعد از اینکه انواع و اقسام مواد مخدر با نامها و هویت های عجیب و غریب وارد بازار شد تا جیب قاچاقچیان را پر کنند، اکنون پای مخدرهای جدیدتری با قدرتی 20 برابر قوی تر از ماده مخدر مورفین و پنج برابر قوی تر از ماده مخدر هروئین به میدان باز شده است.


تا قبل از اینکه کروکودیل ها وارد بازار شوند "شیشه" در بورس مواد مخدر صنعتی جا گرفته بود و "کراک "ماده ارزان و بی بویی بود که اثراتی شبیه این ماده داشت اما حالا این ماده مخدر با شناسنامه ای جدید و خطرناک وارد ایران شده و شاید کمتر کسی از ورود آن خبر داشته باشد، جز معتادانی که می خواهند مرگ را بیش از پیش به چشم ببینند.


در عین حال بسیاری از خانواده ها حتی نام این ماده مخدر جدید را هم نشنیده اند.  «کروکودیل» عنوان مخدر جدیدی است که بنابر گزارش‌های غیررسمی وارد بازار مصرف کشور شده است هرچند مقامات رسمی نیز این موضوع را شنیده‌اند اما آنرا هنوز به طور قطعی تایید و یا رد نمی‌کنند.


مخدر «کروکودیل» که مصرف آن به عنوان ماده اعتیاد آور جدیدی در جهان بخصوص «روسیه» گسترش یافته، در قاره اروپا کشف شده است.


ماده مخدر کروکودیل از ترکیب "قرص کدئین" با "بنزین"، "تینر"، "ید"، "اسید کلریدریک" یا همان "جوهر نمک" و "فسفر قرمز" تولید می‌شود.




«کروکودیل» عنوان مخدر جدیدی است که بنابر گزارش‌های غیررسمی وارد بازار مصرف کشور شده است هرچند مقامات رسمی نیز این موضوع را شنیده‌اند اما آنرا هنوز به طور قطعی تایید و یا رد نمی‌کنند




این ماده مخدر کشنده به عنوان جایگزینی برای «هروئین» تبدیل شده و قیمت آن به مراتب پایین‌تر از این ماده مخدر (هروئین) است، اما به دلیل مواد خطرناکی که در آن وجود دارد، از هروئین کشنده‌تر است. نئشگی سریع و سهولت استفاده و قیمت ارزان از ویژگی بارز این ماده مخدر تزریقی است.


مخدر کروکودیل


ماده مخدر کروکودیل که از سال 2002 میلادی در دو منطقه سیبری و خاور دور شناخته شده، در سال‌های اخیر افزایش چشمگیری در این کشور داشته است، به طوری که تا سال 2011 میلادی حدود 100 هزار نفر در روسیه به این ماده مخدر اعتیاد یافته‌اند.


تولیدکنندگان این ماده مخدر، از بنزین به عنوان ماده حلال و از سایر مواد ترکیبی به عنوان واکنش دهنده استفاده می‌کنند تا قرص دارویی کدوئین به این ماده مخدر تبدیل شود.


مهمترین دلیل گسترش تولید و توزیع این ماده مخدر در روسیه، دسترسی آسان افراد به قرص کدوئین بدون نیاز به نسخه پزشک، گزارش شده است.


مرکز کنترل مواد مخدر روسیه اعلام کرده‌ است که در سه ماه نخست سال 2011 میلادی حدود 65 میلیون دوز از این ماده مخدر در این کشور کشف و توقیف شده است.



کروکودیل-مخدر



اثرات کروکودیل


احمد رضا مفتخری، روانپزشک، می گوید: این ماده مخدر بسیار خطرناک در درون سلول های بدن افراد معتاد به صورت عمقی نفوذ می کند و باعث به وجود آمدن زخم هایی شبیه بیماری قانقاریا در فرد می شود. کروکودیل از مشتقات مورفین و بسیار اعتیاد آور است و روش مصرف و شکل این ماده و عوارض آن بسیار مشابه ماده مخدر کراک است. بررسی افراد معتاد به این ماده مخدر نشان داده است که مخدر کروکودیل در محل تزریق در داخل رگ پوست، باعث می‌شود تا "پوست بدن" به رنگ سبز درآید و پس از مدتی گوشت بدن به طور کامل پوسیده شده و از بین برود.


ستاد مبارزه با مواد مخدر ورود مخدر «کروکودیل» به بازار را شنیده، اما نه تایید می‌کند و نه رد.


علی علی‌اکبریان ـ مدیرکل مقابله با عرضه ستاد مبارزه با مواد مخدر ـ درباره ورود و مصرف مخدر جدید «کروکودیل» به کشور این گونه اظهار نظر کرد که «ورود این مخدر به کشور را نه تائید می‌کنیم و نه رد.


شنیده‌ایم چنین مخدری وارد بازار شده، اما وجود آن را نه تائید می‌کنیم و نه رد و این موضوع در دست بررسی و تحقیق است. همچنین شنیده‌ایم این مخدر جدید از دسته آمفتامین‌هاست، اما اینکه از کجا وارد کشور شده و آیا صحت دارد یا خیر؟ در دست بررسی است و بزودی جزئیات آن را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.»


اداره اجتماعی پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا اعلام کرد: تا به امروز در کشفیات بدست آمده از پلیس مبارزه با مواد مخدر در کشور، ماده مخدر جدیدی به نام «کروکودیل» کشف نشده است.


براساس این گزارش، این اداره همچنین یادآور شد: آزمایشگاه آنالیز مواد مخدر این پلیس که قابلیت آنالیز هرگونه ماده مخدری را دارد، وجود این ماده را نیز رد کرده و گفته است: در بین معتادانی که چند هفته پیش در اجرای طرح امنیت اجتماعی در راستای جمع آوری معتادان پرخطر، دستگیر و برای درمان به مراکز درمانی منتقل شده بودند، نیز فرد یا افرادی که این نوع ماده مخدر را مصرف کرده باشند، یافت نشده است.


این در حالی است که مدیركل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی كشور می گوید: گزارش‌های غیر رسمی از مصرف ماده مخدر جدید کروکودیل را دریافت کرده‌ایم.


کروکودیل-مخدر

همچنین فرید براتی‌سده ـ مدیرکل پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور ـ با بیان اینکه مواد جدید مخدر، همان مشتقات ترکیبی از مواد مخدر صنعتی و دیگر ترکیبات هستند، عنوان کرد: سیستم مافیای مواد مخدر به سمت ایجاد ترکیبات جدید مخدر سوق یافته‌اند. کروکودیل ترکیبی از مواد مخدر با مواد فرار است و جزو روانگردان‌ها محسوب می‌شود که این روانگردان‌ کارکردی خطرناک‌تر و تخریبی‌تر از دیگر مخدرها دارد؛ مشکلات بیشتری ایجاد می‌کند، لذا درمان آن به مراتب دشوارتر است.


وی در ادامه با تاکید بر لزوم آگاهی بخشی جدی در بحث پیشگیری از اعتیاد عنوان کرد: مافیای مواد مخدر با این عنوان شروع به توزیع این مواد می‌کنند که این مواد مشکلی ایجاد نمی‌کنند و اعتیادآور نیستند و بدین ترتیب به جذب افراد برای مصرف اقدام می‌کنند.


براتی در پایان خاطرنشان کرد: لازم است، رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما در این زمینه فعال تر ظاهر شوند و روند آگاهی‌رسانی به جوانان و خانواده‌هایشان پررنگ‌تر باشد.


علی‌رغم اینکه مسئولان مربوطه نیز ورود این ماده مخدر جدید به بازار مصرف ایران را شنیده‌اند، اما به نظر می‌رسد مسئولان ذی‌ربط، اطلاع‌رسانی دقیق در این باره را منوط به مراجعه مصرف‌کنندگان بیمار ناشی از مصرف مخدر کروکودیل به مراکز درمانی ترک اعتیاد می‌دانند تا در مورد عواقب آن به صورت شفاف صحبت کنند.




این ماده مخدر بسیار خطرناک در درون سلول های بدن افراد معتاد به صورت عمقی نفوذ می کند و باعث به وجود آمدن زخم هایی شبیه بیماری قانقاریا در فرد می شود. کروکودیل از مشتقات مورفین و بسیار اعتیاد آور است و روش مصرف و شکل این ماده و عوارض آن بسیار مشابه ماده مخدر کراک است. بررسی افراد معتاد به این ماده مخدر نشان داده است که مخدر کروکودیل در محل تزریق در داخل رگ پوست، باعث می‌شود تا "پوست بدن" به رنگ سبز درآید و پس از مدتی گوشت بدن به طور کامل پوسیده شده و از بین برود




به هر ترتیب خیلی وقت است سایه مواد مخدر از طریق همسایگانمان یا کشورهای اروپایی و آمریکایی بر سر ما سایه افکنده است.طبق آمار سازمان ملل متحد، میزان تولید سالانه موادمخدر در دو کشور افغانستان و پاکستان بین هشت تا 12 هزار تن است که در خوش بینانه ترین حالت ما سالانه موفق به کشف 500 تن از این مواد می شویم که تازه آن هم از نوع سنتی است. تولید این مواد جدید و اعتیاد جوانان کشور در راستای پروژه نرم استکبار جهانی است و این اقدام دشمنی

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:50 - 0 تشکر 527910

آیا جوانان مقصرند؟





اعتیاد از دیر باز مشکل جامعه ما بوده است مشکلی که این روزها به دلیل اشاعه اش بین نسل جوان و رواج مخدر های خطرناک ، تهدید کننده تر از قبل خود را نمایانده است.


اعتیاد

اما سئوال اینجاست که جامعه چه قدر و به چه دلایلی در بروز این پدیده مقصر است ؟


معمولا مواد مخدر مخصوصا مخدرهای صنعتی بر روی دریافت های محیطی مصرف کننده تاثیر گذاشته و با اختلال در نقاط دریافت اطلاعات در مغز واقعیت را دگرگون جلوه داده و در پیوند با دنیای درونی مصرف کننده دنیایی خیالی و خوشایند می سازد.


رواج مصرف ال اس دی در دنیای غرب در دهه شصت نمونه ای از طغیان جوانانی بود که با حقایق جامعه بعد از جنگ جهانگیر دوم کنار نمی آمدند. هیپی گری، زندگی آزاد جنسی، عشق و سرخوشی و ده ها معیار درون گروهی نشان می داد که جوانان به دنبال بنای دنیایی دیگر هستند که در آن فرصت های زندگی و خوش بودن را خود ترسیم کنند.


در جامعه ما این انگیزه ها گرچه مانند دهه شصت در آمریکا و اروپا در غالب گروههای فراگیر انحرافی متجلی نشده است اما گرایش به مخدر به عنوان یک واکنش جمعی به محدود بودن فرصتهای ترقی وشانسهای صعود رو به افزایش است.




جامعه باید بتواند در حالت عادی تخیلات نرمال و نیازهای پیشرفت جوان را پوشش دهد در این حالت نسل جوان نه تنها به گریز از واقعیت تمایل پیدا نمی کند بلکه سعی می کند با مشارکت هرچه بیشتر موقعیت های ارتقای اجتماعی خود و جامعه اطرافش را فراهم کند




افزایش جمعیت نسل جوان به دلیل رشد دهه شصت و ورود این جمعیت به بازار کاردر شرایط رکود اقتصادی و تورم باعث ایجاد بی کاری پیدا و پنهان در نسل جوان شد و تمهیدهای جامعه برای به تاخیر انداختن نیاز به کار، مثل رشد بی برنامه آموزش عالی وکم نشدن مدت سربازی نتوانست این مشکل را در جامعه ما حل کند.


از طرف دیگر جوانی که نتواند در مناسبات کاری جامعه جذب شود و درآمدی برای برآوردن آرزوهای معقولش پیداکند ، هم برای کسب در آمد و هم برای برآوردن آرزوها به راه های غیر معقول رو می آورد.


در اصطلاح جامعه شناسان چنین فردی به تدریج از دایره نظارت اجتماعی خارج می شود و با خروج از این دایره در او انگیزه های انجام انحرافات اجتماعی تقویت می شود.


مواد مخدر لااقل در تبلیغات دهان به دهان این خاصیت را دارد که با ایجاد دنیایی متفاوت مصرف کننده را در چنبره سرخوشی مصنوعی فرو برد.


بسیاری از مصرف کنندگان مواد مخدر درگریز از واقعیت های محیطی جامعه به مدد مواد مخدر این واقعیت ها را دگرگون کرده و از صافی سرخوشی لحظه ای این مواد عبور می دهند و چون این فرآیند از لحاظ روانی جذاب است تکرارش نیز توجیه پذیر است لذا اعتیاد اتفاق می افتد بی آنکه فرد از این کار انگیزه جنایتکارانه ای داشته باشد.




مواد مخدر مخصوصا مخدرهای صنعتی بر روی دریافت های محیطی مصرف کننده تاثیر گذاشته و با اختلال در نقاط دریافت اطلاعات در مغز واقعیت را دگرگون جلوه داده و در پیوند با دنیای درونی مصرف کننده دنیایی خیالی و خوشایند می سازد




در حقیقت کنترل مواد مخدر توسط بخش رسمی جامعه تنها بستن مرزها و مجازات مصرف کننده و توزیع کننده نیست.


جامعه باید بتواند در حالت عادی تخیلات نرمال و نیازهای پیشرفت جوان را پوشش دهد در این حالت نسل جوان نه تنها به گریز از واقعیت تمایل پیدا نمی کند بلکه سعی می کند با مشارکت هرچه بیشتر موقعیت های ارتقای اجتماعی خود و جامعه اطرافش را فراهم کند.


بی کاری و اعمال سلایق شخصی در تعریف تفریحات جوانان و چگونگی حضور آنان در جامعه از عوامل اصلی گرایش جوانان به ساختن دنیای فردی و جامعه گریزی است که متاسفانه اعتیاد یکی از بدترین میوه های این درخت است که ریشه های خود را در جامعه ما بیش از پیش دوانده است.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:50 - 0 تشکر 527912

این کلاه گشاد سر شما نرود





با پیشرفت تکنولوژی و ارتباطات، برخی از افراد برای تکدی گری دیگر زحمت حضور در خیابان های شهر با ظاهری نامرتب و ترحم بر انگیز را هم به خود نمی دهند و ترجیح می دهند که از طریق اینترنت و بدون اینکه کسی هویت آن‌ها را شناسایی کند، پول های مردم را با حربه های مختلف از چنگالشان بربایند و با جمع کردن این مبالغ به درآمد های گاه هنگفتی برسند.


این در حالی است که بسیاری از این افراد از لحاظ مالی فقیر محسوب نمی شوند و تنها دلیل این رفتارهایشان رسیدن به پول بدون زحمت است!


تکدی گری

از دیرباز تا به حال تکدی گری شغل افرادی از طبقه فقیراجتماع بوده است. این افراد برای تأمین هزینه حداقلی معاش خود در معابر عمومی حضور پیدا می‌کردند و مردم با دیدن وضعیت ظاهری آن‌ها مبالغی را تحت عنوان صدقه به آن‌ها پرداخت می‌کردند. اما در سال های گذشته با گسترش صندوق صدقه و غیر قانونی اعلام شدن تکدی گری، وجود چنین افرادی در سطح شهر جرم تلقی شده است و همواره مسئولان از مردم می خواهند که به چنین افرادی که در خیابان های شهر به تکدی گری می پردازند، کمک مالی نکنند و به جای آن، کمک ها را به مۆسسات خیریه یا صندوق های صدقه ارائه کنند. بر همین اساس شهرداری و سایر نهادهای مرتبط، مسئول جمع آوری این افراد از سطح خیابان های شهر شدند.


گسترش اینترنت روشی برای تکدی گری نوین!


وقتی که اولین کامپیوترها با آن ظواهر عظیمشان ساخته شدند، هیچ کس فکرش را هم نمی‌کرد که در روزگاری نه چندان دور، گستردگی این وسیله به اندازه ای برسد که در تمام کشورهای جهان در هر خانه حداقل یک عدد از آن پیدا شود. با گسترش کامپیوترهای خانگی و ایجاد شبکه جهانی اینترنت، افرادی پیدا شدند که به فکر سوء استفاده از این وسیله ارتباطی جدید افتادند. این شد که عده ای روش تکدی گری در اینترنت را پایه گذاری کردند و به فکر خالی کردن عده ای افراد ساده لوح افتادند. هر چه اینترنت گسترده تر می‌شد، تعداد کلاه برداران اینترنتی هم بیشتر شد تا آنجا که پای تکدی گری اینترنتی به تمام شهرها و کشورها باز شد و کشور ما از جمله نقاطی از دنیا شد که مردم برای کلاه گذاشتن سر هم، از شگرد تکدی گری اینترنتی استفاده کردند.




متکدیان اینترنتی برای اینکه به هدفشان برسند، پاشنه آشیل مردم که همان عاطفه و حس انسان دوستی و باورهای مذهبی است نشانه گرفتند. به همین دلیل هم هست که آگهی‌های این افراد غالباً پر است از احادیث، نام پیامبران و پس از آن شرح بیماری و ناتوانی




تاریخچه تکدی گری اینترنتی


سال 2002 میلادی بود که گدایی اینترنتی مورد بدنامی شدیدی قرار گرفت. در همان سال فردی به نام کارین بوسناک که سایتی را برای تکدی گری راه اندازی کرده بود رسوا شد اما انگار این رسوایی تأثیری در روند کار گدایان اینترنتی نگذاشت پس از آن، این افراد رفتار نابهنجار خود را در قالب‌های متفاوت ادامه دادند. سال 2009 مطلع تازه ای بود برای ادامه فعالیت تکدی گران اینترنتی. در همان سال در خصوص گدایانی که تحت عناوین درمان بیماری و بی خانمانی اقدام به تکدی گری اینترنتی می‌کردند آگاهی‌هایی به مردم داده شد و سایت‌های این افراد پس از گذشت مدت زمان کوتاهی حذف شد. البته برخی از کشورها مانند مکزیک روش‌های قانونی را برای مقابله با این کلاه برداران به کار گرفتند و بر این اساس گدایان اینترنتی باید خودشان را کامل معرفی می‌کردند و دلیلشان برای تکدی گری را نیز اعلام می‌کردند و حتی برای مبالغی که این افراد از طریق تکدی گری اینترنتی به دست می‌آوردند مالیات هم تعیین شده بود!



تکدی گری-درامد اینترنتی



اندر فوائد گدای اینترنتی!


البته اینکه عده ای به گدایی اینترنتی روی آورده‌اند، دلایل متفاوتی دارد. یکی اینکه، این روش جدید گدایی برخلاف معادل سنتی خود، دیگر رسوایی و دیده شدن توسط انظار عمومی را در پی ندارد. در این روش هیچ کس گدای اینترنتی را نمی‌بیند و به همین دلیل دامنه گستردگی این نوع تکدی گری بسیار گسترده تر از نمونه قدیمی‌اش است. از طرف دیگر این نوع گدایی دیگر مصائب تحمل گرما و سرما و استفاده از پوشش کهنه و مندرس و در آوردن اداهای متفاوت را هم لازم ندارد. از طرف دیگر گستردگی مخاطبان این گدایی هم به افراد یکی محله و یک خیابان هم محدود نمی‌شود و تمام افرادی که دسترسی به اینترنت دارند، در دامنه مخاطبان قرار می‌گیرند.




هر چه اینترنت گسترده تر می‌شد، تعداد کلاه برداران اینترنتی هم بیشتر شد تا آنجا که پای تکدی گری اینترنتی به تمام شهرها و کشورها باز شد و کشور ما از جمله نقاطی از دنیا شد که مردم برای کلاه گذاشتن سر هم، از شگرد تکدی گری اینترنتی استفاده کردند




آگهی‌های پر سوز و گداز برای گدای اینترنتی


از شگردهایی که این روزها در سایت‌های مختلف به چشم می‌خورد، آگهی‌های پر سوز و گدازی است مانند «مریم کوچولو؛ نیازمند کمک‌های شما» یا «دانیال 6 ساله برای زندگی به کمک شما احتیاج دارد». این آگهی‌ها و امثال این‌ها به دنبال این هستند که با تأثیر گذاری در عواطف مردم، پولی برای خود کسب کنند.



تکدی گری



ساده دلی و دلسوزی؛ دلیل سوء استفاده متکدیان اینترنتی


متکدیان اینترنتی برای اینکه به هدفشان برسند، پاشنه آشیل مردم که همان عاطفه و حس انسان دوستی و باورهای مذهبی است نشانه گرفتند. به همین دلیل هم هست که آگهی‌های این افراد غالباً پر است از احادیث، نام پیامبران و پس از آن شرح بیماری و ناتوانی. آن‌ها از این طریق قصد تحریک حس دلسوزی مردم را دارند تا در این میان بتوانند مبالغی را از جیب مردم به حساب خود واریز کنند. البته در پایان آگهی‌ها هم شماره حساب شخصی صاحب سایت وجود دارد تا افرادی که این دام در آن‌ها کارگر افتاده، کمک‌های مالی خود را به آن حساب واریز کنند.


نتیجه گیری


شیوع چنین روش‌هایی در سطح جامعه باعث می‌شود، اصل رفتار خداپسندانه و خیرخواهانه هم خدشه دار شود و مردم در شناخت مستحق واقعی سرگردان شوند. از طرف دیگر چنین رفتارهایی باعث می‌شود که عده ای راهی برای کلاه برداری و کسب پول‌ها بی حمات پیدا کنند. در این میان نهاد های انتظامی هم باید فکری به حال این نوع تکدی گری داشته باشند و مجلسی‌ها هم به فکر ایجاد قوانینی جدید برای برخورد با گدایان اینترنتی باشند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:50 - 0 تشکر 527914

کف‌بینی به شیوه‌ی اینترنتی





«عاقل تر از سنت هستی و همه  در امورشان با تو مشورت می کنند اما در امور احساسی باید بیشتر فکر کنی، یکی از دوستانت که خیلی هم به تو ابراز علاقه می کند با تو دشمنی دارد، اول اسمش با "س" شروع می شود، خیلی مراقب او باش، روزهای سه شنبه به مدت سه ماه روزهای بدی برای تو هستند و...»




رمالی

لابد همه شما با خواندن چند خط اول نوشته متوجه این موضوع شده اید که دارید حرف های یک فالگیر یا رمال را می خوانید اما فکر نمی کنم هیچ کدام حدس زده باشید که این حرف ها از چه طریقی به دست مشتری رسیده است؛ شاید با شنیدن اصطلاح رمالی اینترنتی تعجب کنید!


فالگیری، کف بینی و به طور کلی کارهایی که زیر مجموعه رمالی قرار می گیرند عمری به بلندی عمر بشر دارند و همواره پا به پای انسان ها پیس آمده اند، خیلی ها فکر می کردند با صنعتی شدن جوامع و پیشرفت تکنولوژی، خرافاتی که گریبان بشر را گرفته است به دست فراموشی سپرده خواهد شد اما دریغ که این سوغاتی نادانی، خود را با تمام پیشرفت ها هماهنگ می کند، رمالی اینترنتی یکی از نشانه های همین هماهنگی است.


ظاهرا گرفتاری های زندگی پرمشغله امروز باعث شده است که عده ای از طریق ایمیل و برخی سایت ها اقدام به فالگیری و رمالی کنند تا کمترین هزینه و وقت از هر دو طرف گرفته شود و از طرفی پیگیری و گرفتن ردشان توسط قانون هم دشوارتر باشد.


حکایت یکی از انواع رمالی یا همان فالگیری اینترنتی به این صورت است که مشتری با زدن یک ایمیل به آدرس الکترونیکی فالگیر مدرن و محترم، خودش و معرفش را معرفی می کند و منتظر جواب می ماند؛ جناب فالگیر هم بعد از استعلام از معرف شماره حساب خودش را به همراه این جمله برای متقاضی می فرستد: نیت کن!




فکر می کنم اینکه ما صرفا به مردم به ویژه کسانی که تحصیل کرده اند بگوییم این حرف ها خرافات است چندان سود بخش نیست زیرا کسانی که از سطح سواد بالاتری برخوردارند این جملات را بارها شنیده اند به همین دلیل باید بیشتر نسبت به مضرات این کار هشدار بدهیم و سعی کنیم راه های جایگزین مثل تقویت معنویات و توکل به خدا و افزایش اعتماد به نفس را برایشان پر رنگ کنیم




سپس هزینه لازم که البته برای چنین کاری رقم پایینی هم نیست به حساب خانم یا آقای فالگیر واریز می شود، اینجاست که تمام علوم جهان انگشت به دهان می مانند که چگونه ممکن است کسی بدون یک بار دیدن فرد و تنها با استفاده از یک شناسه کاربری نه تنها درد و مشکل او را تشخیص دهد بلکه درمان هم تجویز و آینده راهم  برایش پیشگویی کند! اما با وجود تمام این تعجب ها باز هم هستند کسانی که به جمله های ارسالی از طرف فالگیر اینترنتی اعتماد می کنند، یعنی بشر مدرن هم ممکن است برای حل مشکلاتش و یا آگاهی از آینده ای که هیچ کس از آن آگاه نیست دست به دامن خرافات شود.


البته این تنها گونه رمالی اینترنتی محسوب نمی شود بلکه این روزها سایت های فالگیری هم قارچ گونه در همه جای فضای مجازی پراکنده اند تا جایی که در شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک هم صفحاتی ایجاد شده اند که با دریافت مشخصات شما حتی سال مرگ و چگونگی آن را هم پیش بینی می کنند.


رمالی

اغلب در گفت و گو با کسانی که دست به چنین کاری می زنند و برای آگاهی از آینده خود و باز شدن گره از کارشان به رمال ها مراجعه می کنند، واژه سرگرمی شنیده می شود، خیلی ها می گویند تنها برای اینکه سرگرم شوند دست به چنین کاری می زنند، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند هرقدر هم فرد خودش را بی اعتقاد به این اعمال خرافی نشان دهد باز هم شنیدن حرف های فالگیر روی ناخودآگاهش تاثیر می گذارد یعنی حتی اگر بخواهیم با دیدی تفننی به این مقوله بنگریم، شاهد یکسری تلقینات ذهنی هستیم که نمی توان از بعد علمی آن را انکار نمود.


دکتر محمدرضا معتمدی روانشناس و آسیب شناس اجتماعی به خبرنگار تبیان می گوید: دلایل مختلفی را می توان برای رجوع افراد به فالگیرها برشمرد که شامل کم سوادی و پایین بودن دانش اجتماعی می شود، اما در مورد فالگیری اینترنتی باید بگویم درست است که اغلب، افرادی  به این کار مبادرت می کنند که از سواد لازم برای استفاده از اینترنت برخوردار هستند و نمی توان به آنها انگ بی سوادی زد اما در اکثر مواقع از اعتماد به نفس پایین رنج می برند و فکر می کنند خودشان قادر به حل کردن مشکلاتشان نیستند. از طرفی برخی که ارتباط معنوی خوبی ندارند یعنی از نظر روحی ایمان قوی به قادر متعال ندارند اما در عین حال ماورءالطبیعه را قبول دارند فکر می کنند این راه مناسبی برای پی بردن به دلایل و راه حل های مشکلاتشان است.




اغلب، افرادی  به این کار مبادرت می کنند که از سواد لازم برای استفاده از اینترنت برخوردار هستند و نمی توان به آنها انگ بی سوادی زد اما در اکثر مواقع از اعتماد به نفس پایین رنج می برند و فکر می کنند خودشان قادر به حل کردن مشکلاتشان نیستند. از طرفی برخی که ارتباط معنوی خوبی ندارند یعنی از نظر روحی ایمان قوی به قادر متعال ندارند اما در عین حال ماورءالطبیعه را قبول دارند فکر می کنند این راه مناسبی برای پی بردن به دلایل و راه حل های مشکلاتشان است




دکتر معتمدی در پاسخ به اینکه درباره این مشکل چه راه حلی می توان ارائه داد می گوید: «قانون تا حدی می تواند به این معضل رسیدگی کند اما راهکار اصلی، استفاده از ابزار فرهنگی است. به نظر من مهمترین راهكارهای فرهنگی در مقابله با این معضل، آگاهی بخشی به مردم از طریق برنامه های صدا و سیما، بهره مندی از رسانه های مكتوب و نشریات كثیرالانتشار و استفاده از فضاهای آموزشی در مدارس و دانشگاه هاست.


فکر می کنم اینکه ما صرفا به مردم به ویژه کسانی که تحصیل کرده اند بگوییم این حرف ها خرافات است چندان سود بخش نیست زیرا کسانی که از سطح سواد بالاتری برخوردارند این جملات را بارها شنیده اند به همین دلیل باید بیشتر نسبت به مضرات این کار هشدار بدهیم و سعی کنیم راه های جایگزین مثل تقویت معنویات و توکل به خدا و افزایش اعتماد به نفس را برایشان پر رنگ کنیم.


رمالی

به عقیده من، اعتقاد به فالگیری را نباید از منظر بیماری های روانی بنگریم بلكه این موضوع یك مسئله پیچیده فرهنگی است و باید فقط با ابزارهای فرهنگی به مقابله با آن بپردازیم، یعنی اگر به علمی شدن فكر و ذهن مردم كمك كنیم به خودی خود توانسته ایم با این معضل و معضلات مشابه آن مبارزه كنیم».


 اگر بخواهیم این موضوع را از منظر دینی هم مورد بررسی قرار دهیم می بینیم که اغلب مراجع تقلید این کار را مذموم و نادرست شمرده اند، آیت الله مكارم شیرازی، از مراجع تقلید درپاسخ به استفتایی در این باره اعلام كردند: «كسانی كه به ادعای خود غیبگو بوده و رازهای پنهانی مردم را فاش می سازند از آیین اسلام دور می باشند. البته هم افراد غیبگو و هم كسانی كه به آنها مراجعه می كنند گناهكار محسوب می شوند. هرگونه غیب گویی و خبر از آینده دادن در زمان غیبت معصوم حرام است».


به هر حال فالگیری اینترنتی می تواند زنگ خطری باشد برای کسانی که فکر می کنند دیگر دوره این کارها گذشته و جز عده ای خاص دیگر کسی به سراغ فالگیران و رمالان نمی رود در حالیکه صف اتومبیل های مدل بالای پارک شده جلوی درب خانه فالگیر پیر محله دارد به کسانی تبدیل می شود که روی صندلی های خود از درون خانه یا محل کار منتظر تجویز ویژه و پیش بینی آینده خود هستند، باید به این نکته هم توجه داشت که آسیب های این نوع رمالی به مراتب می تواند بیشتر از رمالی سنتی باشد زیرا جامعه هدف آن کسانی  که به اصطلاح تحصیل کرده و آگاه به نظر می رسند و روی اطرافیان خود تاثیر بیشتری دارند و هم این گونه فالگیری ها به سبب مجازی بودن بسیار سخت پیگیری می شوند و هم قدرت انتشار بیشتری دارند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:51 - 0 تشکر 527916

سیگار هفت میلیاردی روشن می‌ماند





اگر همزمان با خواندن این مطلب، سیگاری روشن می كنید كه گیراندش 6 ثانیه بیشتر وقت نمی گیرد، در همین مدت یك نفر در دنیا از عوارض مصرف سیگار می میرد. اگر هوس كرده اید یك سیگار دیگر هم بكشید كه در مجموع 7 دقیقه وقت می گیرد، در همین ایران خودمان هم یك نفر دیگر از همین سیگار می میرد.


سیگار

آمار و ارقام ضرر و زیان‌ این دود سیاه و گسترش عرصه تاخت و تاز كمپانی‌های دخانیاتی حاكی از آن است كه باید به فکر راه فراری از این سیاهی بود و فكری جدی كرد؛ در این میان به نظر می‌رسد تنها راه حل و راهكار موثر و مطمئن، اجرای كامل قوانین كنترل دخانیاتی است؛ قوانینی كه روند اجرایشان در كشور، از زمان تصویب تاکنون محل مناقشه کارشناسان امر بوده و اجرای صحیح و کامل‌شان همت بالای مسوولان را می طلبد.


بر این اساس بی‌مناسبت نیست كه تاملی كوتاه در قوانین كنترل دخانیاتی كشورمان داشته باشیم. سالانه 60 هزار ایرانی در حالی قربانی دود دخانیات می‌شوند که ایران در سال 1384 به کنوانسیون جهانی کنترل دخانیات پیوست و متعاقب آن در سال 1385 قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات شامل 20 ماده و 7 تبصره را به تصویب رساند؛ قانونی که به اذعان كارشناسان اگرچه ازمترقی‌ترین قوانین مصوب طی چند سال اخیر بوده و ایران نیز از معدود كشورهایی است كه از این قانون جامع برخوردار است، اما متاسفانه در اجرای آن مقداری ضعیف عمل شده است. در هرحال بر اساس بند 1 قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات، به منظور برنامه ریزی برای مبارزه با مصرف مواد دخانی و حفظ سلامت عمومی، ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات متشکل از وزرای بهداشت، فرهنگ، آموزش و پرورش و بازرگانی، فرمانده نیروی انتظامی، 2 نماینده از کمیسیون بهداشت مجلس، رییس سازمان صدا و سیما و نماینده یکی از سازمان های غیردولتی مرتبط با دخانیات تشکیل شد؛ ستادی که به ریاست وزیر بهداشت تشکیل می شود و مصوبات آن پس از تایید رییس جمهور قابل اجراست.




شاید بتوان گفت ممنوعیت فروش سیگار به سنین زیر 18 سال، ممنوعیت مصرف مواد دخانی در اماکن عمومی، ممنوعیت هر نوع تبلیغ، حمایت، تشویق مستقیم و غیرمستقیم و یا تحریك افراد به استعمال دخانیات، مصور شدن پاکت‌های سیگار به پیام‌های بهداشتی و تغییر دوره‌ای این تصاویر، ساماندهی مراکز عرضه فروش سیگار و مالیات بر سیگار از جمله مواد قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات هستند




قانون جامع كنترل و مبارزه ملی با دخانیات از 85 تاكنون هر چند وزیر بهداشت بر همکاری‌های بین بخشی برای اجرای قوانین کنترل و مبارزه با دخانیات تاکید دارد و عنوان می‌کند که وزارت بهداشت به تنهایی نمی‌تواند به اهداف قانون جامع كنترل و مبارزه ملی با دخانیات دست یابد، اما دیگر كارشناسان این حوزه از جمله NGOهای مبارزه با استعمال دخانیات در كشور تاکید دارند که وزارت بهداشت نباید از اجرای قانون مبارزه با دخانیات کوتاه بیاید و باید با مسایل مختلف این موضوع محكم برخورد كند.


شاید بتوان گفت ممنوعیت فروش سیگار به سنین زیر 18 سال، ممنوعیت مصرف مواد دخانی در اماکن عمومی، ممنوعیت هر نوع تبلیغ، حمایت، تشویق مستقیم و غیرمستقیم و یا تحریك افراد به استعمال دخانیات، مصور شدن پاکت‌های سیگار به پیام‌های بهداشتی و تغییر دوره‌ای این تصاویر، ساماندهی مراکز عرضه فروش سیگار و مالیات بر سیگار از جمله مواد قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات هستند که مقداری بیشتر از سایر مواد قانونی مورد توجه کارشناسان بوده و تاخیرها و کوتاهی‌های اعمال شده در اجرای این قوانین حساسیت کارشناسان امر را برانگیخته است.


سیگار

هر چند بر اساس یكی از مصوبات ستاد كشوری كنترل دخانیات، دستگاه‌های مربوطه مكلف شدند كه سامانه ارایه مواد دخانی را با صدور پروانه كسب و جایگاه‌های مجاز مشخص كنند و هر گونه عرضه مواد دخانی غیر از این سامانه قاچاق محسوب و با عرضه كنندگان یا فروشندگان برخورد قانونی شود، اما متاسفانه هنوز مشاهده می‌شود مكان‌هایی كه مطابق قانون نباید عرضه مواد دخانی داشته باشند بی‌واهمه به این كار مبادرت می‌ورزند و حتی سیگار یكی از مهم‌ترین اقلام عرضه شده در این مكان‌ها محسوب می‌شود. دكه‌های روزنامه‌ فروشی از جمله این مكان‌هاست كه تنها باید كار فرهنگی انجام دهند اما متاسفانه عرضه سیگار در این مكان‌ها همچنان ادامه دارد.


مصور شدن پاکت‌های سیگار به پیام های بهداشتی از دیگر مواد قانون کنترل و مبارزه ملی با دخانیات است و تحقیقات انجام شده در کشورهای مختلف نشان می‌دهد درج این تصاویر در کاهش تمایل افراد در استعمال سیگار موثر بوده است.»


در این زمینه شاهدیم كه به دنبال پیگیری‌های وزارت بهداشت بالاخره اواخر سال گذشته چند تصویر جدید بهداشتی برای درج روی پاكت‌های سیگار به تصویب رسید و حدود دو مورد از این تصاویر روی پاكت‌ها درج شد.


افزایش مالیات بر دخانیات و افزایش قیمت مواد دخانی شاید یکی از موثرترین راهکارها در کاهش تقاضای استعمال دخانیات از سوی افراد مختلف جامعه بویژه جوانان و نوجوانان باشد؛ ماده قانونی که به گفته مسوولان مربوطه تحقق آن همواره با مشكل روبرو بوده است.


قلیان؛ ترفندی دیگر از سوی صنایع دخانی


 قلیان نیز ترفندی دیگر از سوی صنایع دخانی برای وابستگی جوانان و نوجوانان به دود سیاه دخانیات است. سیر فزاینده مصرف قلیان در کشور از مباحثی است که کارشناسان آن را تهدیدی جدی از نظر سلامتی و همچنین اجتماعی عنوان می‌کنند. امروزه قلیان در حالی به عنوان نوعی نماد روشنفكری و یا حركتی سنتی و اهل ادب بودن معرفی می‌شود که برخی كارشناسان عوارض ناشی از آن را 200 برابر بیشتر از سیگار می‌دانند و معتقدند كه هر وعده مصرف قلیان معادل 2 تا 3 پاکت سیگار است. خطر قلیان از آنجایی جدی است که معمولا قلیان برخلاف سیگار حرکتی جمعی و تفریحی است و حتی در برخی مواقع والدین برای نزدیکی با فرزندان خود و برقراری ارتباطی دوستانه با آنها در استعمال این ماده دخانی با فرزندان خود همراه می‌شوند و به این ترتیب است که این خطر مطرح می‌شود كه آهسته آهسته قبح استعمال مواد دخانی در خانواده‌ها و در نهایت در جامعه از بین برود.




سالانه 60 هزار ایرانی در حالی قربانی دود دخانیات می‌شوند که ایران در سال 1384 به کنوانسیون جهانی کنترل دخانیات پیوست و متعاقب آن در سال 1385 قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات شامل 20 ماده و 7 تبصره را به تصویب رساند؛ قانونی که به اذعان كارشناسان اگرچه ازمترقی‌ترین قوانین مصوب طی چند سال اخیر بوده و ایران نیز از معدود كشورهایی است كه از این قانون جامع برخوردار است، اما متاسفانه در اجرای آن مقداری ضعیف عمل شده است




بر این اساس بود که در برهه‌ای از زمان جمع‌آوری قلیان‌ها از اماكن عمومی در دستور كار متولیان این امر قرار گرفت؛ هر چند که پس از مدتی تب و تاب، به بهانه ایجاد مشکل در اشتغال برخی‌ها از جمله قهوه‌خانه‌ها، از دستور كار خارج شد. این موضوع که با واکنش کارشناسان حوزه سلامت و نهادهای مبارزه با استعمال دخانیات همراه بود، مجددا در پیگیری‌های ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات قرار گرفت اما با وجود تمام تلاش‌های صورت گرفته در این زمینه، ماه‌های پایانی سال گذشته بود كه طی مصوبه‌ای از سوی دولت کلمه «قهوه‌خانه‌ها» از شمول اماکن عمومی موضوع بند 8 ماده یک آیین نامه اجرایی قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات حذف شد و به این ترتیب بود كه مبحث جمع‌آوری قلیان‌ها از اماكن عمومی و از جمله قهوه‌خانه‌ها به موضوع داغ رسانه‌ها تبدیل شد و همچنان ادامه دارد.


ترک سیگار

برآوردهای کشوری حاکی از آن است که سالانه 60 هزار ایرانی جان خود را به دلیل استعمال دخانیات از دست می دهند و پیش‌بینی می‌شود تا 20 سال آینده این رقم به 200 هزار افزایش یابد. از این 60 هزار قربانی، شش هزار نفر كسانی هستند كه خودشان استعمال دخانیات نداشتند و تنها در معرض دود سیگار بوده‌اند. همچنین در كل كشور بیش از 10 میلیون سیگاری وجود دارد که روزانه 5 تا هفت میلیارد تومان خرج افراد سیگاری می‌شود؛ روزانه حدود سه برابر این مبلغ برای درمان سیگاری‌های كشور هزینه می‌شود. به عبارتی روزانه بیش از 20 میلیارد تومان صرف دود و بیماری‌زایی سیگاری‌های كشور می‌شود.


با این تفاسیر به روشنی پیداست که حساسیت نسبت به موضوع کنترل مصرف دخانیات و مبارزه با اقدامات شیادانه كمپانی‌های دخانیاتی برای جلب مخاطب بیشتر، قابل اهمیت است. این نكته را نیز باید متذكر شد كه فرهنگسازی و آموزش نیز در كنار قوانین تعزیراتی نقشی بسیار موثر دارند؛ موضوعی كه نقش رسانه‌ها بویژه صدا و سیما در آن بسیار پررنگ است.


در خاتمه باید گفت؛ فعالیت سیاه كمپانی‌های دخانیاتی كه كشورهای درحال توسعه را جولانگاهی امن برای به جیب زدن سودهای كلان تلقی كرده و ارمغانی جز تباهی برای این ساكنان بی‌گناه ندارند از یك طرف، آمار و ارقام بیماری‌ها و ضرر و زیان اقتصادی ناشی از دود سیاه دخانیات نیز از طرف دیگر حاكی از آن است كه باید به فكر راه چاره بود. بنابراین لازم است با استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود در حساس‌سازی خانواده‌ها و جامعه نسبت به مضرات سیگار نیز همت گمارد؛ باشد که این اقدامات یكی از راه‌های تامین سلامت جامعه و فرار جوانان و نوجوانان از غول سیاه «سیگار» و به دنبال آن «اعتیاد» باشد

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:51 - 0 تشکر 527917

ازدواج دختران ایرانی باعراقی‌ها





زنان از هر گونه ازدواج غیرقانونی با اتباع بیگانه خودداری کنند چرا که نه شناسنامه‌ای برای فرزندان آنها صادر می‌شود و نه می‌توان از مبادی قانونی از حقوق آنها دفاع کرد. یکی از معضلات فعلی در این حوزه فرزندان بلاتکلیف رها شده اند که نتیجه ازدواج‌های غیرقانونی است و موارد زیادی وجود دارد که مشخص نیست پدر این کودکان در کجا هستند و این کودکان بدون هیچ سندی بلاتکلیف رها شده‌اند.


ازدواج

کودکان بدون شناسنامه که به حکم اجبار عنوان کودکان بی‌هویت را یدک می‌کشند، هم آسیب‌زا و هم آسیب‌دیده هستند. این کودکان چند گروه هستند برخى حاصل ازدواج هاى موقت ثبت نشده ناشى از صیغه ازدواج زنان ایرانى با مهاجران افغان و همچنین برخى در پى روابط نامشروع متولد مى‌شوند. کودکانی بی‌هویت و بی‌شناسنامه که هیچ حقوق شهروندی، انسانی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برایشان در نظر گرفته نمی‌شود.


آمارهای رسمی می‌گویند تنها در استان خراسان، حداقل 33هزار کودک بی‌هویت و بدون شناسنامه حاصل ازدواج دختران ایرانی با اتباع بیگانه افغان و عراقی وجود دارد؛ کودکانی که با برگشت و فرار پدرانشان از ایران بدون شناسنامه و بدون هیچ حقوق شهروندی نزد مادرانشان زندگی می‌کنند. از نظر آسیب‌شناسى به این کودکان بچه‌هاى غایب نیز گفته می‌شود؛ زیرا در سن تحصیل هستند اما به دلیل نداشتن شناسنامه نمى‌توانند به مدرسه بروند و به این ترتیب از ابتدایی‌ترین حقوق خود که شاید مهم‌ترین آن همان تحصیل است، محرومند. یک فعال حقوق کودک با اشاره به ثبت حدود 30 هزار ازدواج زنان ایرانی با مردان افغان در کشور می‌گوید: برآورد‌ها نشان می‌دهد 100 هزار کودک بی‌شناسنامه حاصل این ازدواج‌ها در کشور زندگی می‌کنند و این درحالی است که تعداد بسیار زیادی از ازدواج‌های زنان ایرانی با مردان افغان به ثبت نمی‌رسد.


فرشید یزدانی توضیح می‌دهد: طبق آمارهای رسمی 32 هزار کودک بی‌شناسنامه حاصل 12 هزار ازدواج زنان ایرانی با افاغنه وجود دارد و البته این آمارها مربوط به ازدواج زنان ایرانی با اتباع افغان است و این در حالی است که کودکان ایرانی زیادی هم بدون شناسنامه هستند. به گفته این فعال حقوق کودک بازماندن این کودکان از چرخه تحصیل، فرآیند توانمندسازی آنها را با اخلال مواجه می‌کند و فقر آن تشدید شده و نابرابری‌هایی که متوجه آنهاست، افزایش می‌یابد.


یزدانی به لایحه‌ای که اخیرا برای ثبت تولد کودکان با پدر و مادر ایرانی به مجلس رفته است نیز اشاره کرده و اظهار امیدواری می‌کند با اجرای صحیح این قانون، مشکلات کودکان بدون شناسنامه برطرف شده و صدور شناسنامه این کودکان با حداقل پیچیدگی‌های اداری انجام شود.




«آموزش اولین رکن برای پیشرفت هر فردی است. آن ها از آموزش محروم می شوند پس پیشرفتی هم در کار نیست. آن ها عموما یا به کارگری می پردازند‌یا دستفروشی   می کنند. حاشیه نشین می شوند و محیط در چنین فضاهایی زمینه ارتکاب به جرم را در آنان افزایش می دهد. »




کودکان خیابانی در معرض رفتارهای پرخطر


طیبه پور زمان، پژوهشگر و کارشناس امور خانواده، می گوید:«آموزش اولین رکن برای پیشرفت هر فردی است. آن ها از آموزش محروم می شوند پس پیشرفتی هم در کار نیست. آن ها عموما یا به کارگری می پردازند‌یا دستفروشی   می کنند. حاشیه نشین می شوند و محیط در چنین فضاهایی زمینه ارتکاب به جرم را در آنان افزایش می دهد. »


این یک واقعیت است که کودکان بی‌هویت و بی‌شناسنامه به دلیل شرایط خانوادگی و اجتماعی که در آن به سر می‌برند براحتی در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار می‌گیرند. اعتیاد، تکدیگری، جیب‌بری و... از جمله بزهکاری‌هایی است که کوچه‌ها و خیابان‌های شهرمان بستر مناسبی برای ارتکاب آنها توسط این کودکان می‌شود.


بررسی‌های انجمن‌های فعال در حقوق کودکان و همچنین سازمان بهزیستی کشور گویای این واقعیت تلخ است که درصد قابل توجهی از کودکان خیابانی معلول شرایط نامناسب خانوادگی و از میان همین کودکان بی‌شناسنامه و فاقد هویت مشخص هستند. کودکانی که به طور ناخواسته و ناآگاهانه در معرض رفتارهای پرخطر قرار می‌گیرند.


همین احساس نگرانی‌ها از بابت خطرات و آسیب‌های اجتماعی که به نوعی تهدیدی برای کودکان خیابانی محسوب می‌شود موجب شده تا از یک ماه پیش کمیته پیشگیری و کنترل ایدز سازمان بهزیستی کشور طرحی را با هدف ارزیابی سریع رفتارهای پرخطر کودکان خیابانی به اجرا درآورد، طرحی که قرار است تا 8 ماه آینده به سرانجام برسد.


کودکان-ازدواج موقت-شناسنامه

کارشناسان و مسوولان سازمان بهزیستی کشور امیدوارند با نتایج مهمی که از بررسی‌های این طرح به‌دست می‌آید بتوان برنامه‌ریزی دقیقی را برای اجرای طرح‌هایی که به کمک آنها کودکان خیابانی را از ارتکاب رفتارهای پرخطر مصون داشت، به کار گرفت. دبیر کمیته پیشگیری و کنترل ایدز سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که این طرح از 5‌/‌1 ماه گذشته آغاز شده است، می‌گوید: اعتبار اولیه طرح سنجش رفتارهای پرخطر در کودکان خیابانی در مرحله ارزیابی سریع 50 میلیون تومان است و این طرح با همکاری دانشگاه توانبخشی و علوم بهزیستی در حال انجام است. به گفته مجید رضازاده، پس از پایان این مرحله، مراحل طراحی و مداخله انجام می‌شود و پس از انجام این مرحله نیز برنامه‌های لازم به منظور آموزش این کودکان برای جلوگیری از داشتن رفتارهای پرخطر ارائه خواهد شد.


هشدار برای ازدواج زنان با اتباع بیگانه


کمتر از 5 ماه پیش بود که مدیرکل اتباع و امور خارجه استانداری تهران به خانواده‌های ایرانی هشدار داد تا دختران خود را به عقد اتباع بیگانه در نیاورند.


عیسی موسوی‌نسب تاکید کرده بود: زنان از هر گونه ازدواج غیرقانونی با اتباع بیگانه خودداری کنند چرا که نه شناسنامه‌ای برای فرزندان آنها صادر می‌شود و نه می‌توان از مبادی قانونی از حقوق آنها دفاع کرد. یکی از معضلات فعلی در این حوزه فرزندان بلاتکلیف رها شده‌اند که نتیجه ازدواج‌های غیرقانونی است و موارد زیادی وجود دارد که مشخص نیست پدران این کودکان در کجا هستند و این کودکان بدون هیچ سندی بلاتکلیف رها شده‌اند.




زنان از هر گونه ازدواج غیرقانونی با اتباع بیگانه خودداری کنند چرا که نه شناسنامه‌ای برای فرزندان آنها صادر می‌شود و نه می‌توان از مبادی قانونی از حقوق آنها دفاع کرد




مدیرکل اتباع استانداری تهران تاکید کرد: براساس قانون هیچ تبعه بیگانه‌ای بدون دریافت مجوز رسمی از مجموعه وزارت کشور نمی‌تواند با فرد ایرانی ازدواج کند و لازم است قبل از ازدواج مجوزهای لازم را اخذ و در چارچوب قانون ازدواج کنند تا بتوانیم با تکیه بر پشتوانه‌های قانونی بویژه از زنان ایرانی حمایت کنیم. به گفته وی براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال 1385 کسانی که قبل از این سال ازدواج کرده‌اند باید مدارک و مستندات خود را به اداره اتباع ارائه کرده و ازدواج خود را به صورت قانونی ثبت رسمی کنند و افرادی که بعد از سال 85 بدون مجوز رسمی ازدواج شرعی با اتباع بیگانه انجام داده باشند ازدواج آنها کاملا غیرقانونی است و خود و فرزندانشان دچار مشکل می‌شوند.


اما تکلیف فرزندانی که پیش از این قانون متولد شده اند چه خواهد بود؟ تبصره اول این ماده به این پرسش پاسخ می دهد. وزارت کشور بعد از اخذ مدارک قانونی وقوع عقد شرعی، نسبت به صدور تابعیت ایرانی موضوع ماده 1060 اقدام می‌کند، بنابراین باید عقد شرعی صورت گرفته باشد تا فرزند مادر ایرانی و مرد خارجی تابعه ایرانی محسوب شود. به نظر می رسد از این پس همه چیز برای زنانی که به صورت قانونی ازدواج کرده اند فرق می کند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:51 - 0 تشکر 527918

متقاضیان کم سن آرایش





یک جامعه شناس و پژوهشگر اجتماعی با هشدار نسبت به افزایش استفاده از لوازم آرایشی در میان جوانان گفت: بررسی ها نشان می دهد سن استفاده از مواد آرایشی به دوران راهنمایی رسیده است.




این جامعه شناس با هشدار نسبت به افزایش های افراطی در بین جوانان جامعه گفت: جوانانی که از آرایش های غلیظ و افراطی استفاده می کنند به نوعی دچار " آنومی اجتماعی " یعنی فروریختگی ارزشهای فرهنگی، اعتقادی، دینی و هنجارهای اجتماعی شده اند.


سن کم آرایش-آرایش کودکان

ایران در زمینه استفاده از لوازم آرایشی در میان کشورهای جهان دارای رتبه هفتم است. همچنین آمارهای نهادهای ناظر بین المللی گوید ایران، دومین مصرف کننده لوازم آرایش در خاورمیانه و هفتمین واردکننده لوازم آرایشی در جهان است.


در کشورهای دیگر آرایش کردن بیشتر در میان زنان مسن دیده می شود و دختران و به ویژه دانشجویان اصلا خود را آرایش نمی کنند اما در کشور ما عکس این مسئله اتفاق افتاده است.


بررسی ها حاکی از آن است که خرید لوازم و مواد آرایشی 10 تا 15 درصد هزینه خانوارهای ایرانی را به خود اختصاص می دهد. در ایران گروه سنی 22 تا 24 سال بزرگ ترین گروه مصرف کننده مواد آرایشی را تشکیل می دهند.


شاهدین عینی در جامعه و هم چنین آمارها نشان می دهد که مصرف لوازم آرایشی در میان دختران و زنان ایرانی در میان سایر کشورها رکورد دار است.


بسیاری از کارشناسان مصرف بالای مواد آرایشی و افزایش روند آن را در سال های اخیر که حتی منجر به قاچاق مواد آرایشی و گاه تاریخ مصرف گذشته و تقلبی شده است ناشی از تقاضای روزافزون و نیاز کاذبی می دانند که درجامعه به دلایل مختلف ایجاد شده است.




بسیاری از کارشناسان مصرف بالای مواد آرایشی و افزایش روند آن را در سال های اخیر که حتی منجر به قاچاق مواد آرایشی و گاه تاریخ مصرف گذشته و تقلبی شده است ناشی از تقاضای روزافزون و نیاز کاذبی می دانند که درجامعه به دلایل مختلف ایجاد شده است




هنرپیشگان الگوی غلط رفتاری برای فرزندان


سن استفاده از لوازم آرایش نسبت به گذشته ده سال کاهش یافته است و دختران در دوره راهنمایی از این لوازم استفاده می کنند.


تهاجم فرهنگی و استفاده روز افزون خانمها از شبکه‌های ماهواره ای دلیل هیجان رفتاری و پیش افتادن بلوغ در دختران است و همچنین هیجانات روحی ناشی از تماشای تصاویر غیراخلاقی ماهواره ها باعث تحریک جنسی شده و 5 تا 7 سال بلوغ پسران و دختران را زودتر کرده است.


وقتی در سریال ها و فیلم ها، هنرپیشه های زن با جدیدترین مدل آرایشی نشان داده می شوند، مسلما برخی دختران و زنان به ویژه آن ها که در سنین پایین تر قرار دارند از این مسئله تبعیت می کنند و تلاش دارند در طرز لباس پوشیدن و استفاده از مواد آرایشی از هنرپیشه های فیلم تقلید کنند.


 آمارها نشان می دهد که بسیاری از کشورهای تولیدکننده مواد و لوازم آرایشی معتبر، بیشتر صادرکننده مواد تولیدی خود می باشند تا مصرف کننده و برای سودآوری، محصولات آرایشی خود را تبلیغ و روانه کشورهای جهان سوم می کنند.


سن کم آرایش-آرایش کودکان

محمد پیروی خامنه روانشناس درباره گرایش دختران به لوازم آرایش می گوید:به علاوه در سنینی که الگو پذیری و همانند سازی در کودک رخ می دهد والدین مراقب الگوهایی که به کودکانشان می دهند نیستند. شبکه‌های ماهواره ای کودکان را وسوسه می کنند که برای جذابیت بیشتر از لوازم آرایش استفاده کنند زیرا این ظاهر جدید نیز در جنس مخالف خریدار دارد و مورد توجه نیز قرار می گیرد.


این روانشناس با بیان اینکه برخی محدودیت ها برای بروز هیجانات این سن سبب می شود گرایش به این لوازم بیشتر شود،یاد آوری می کند: اگر برای تخلیه انرژی این دوران برنامه هایی پیش بینی شود کمتر جامعه دچار مشکلات این چنینی می شود.


بی توجهی به شایستگی دختران؛ دلیل گرایش به زیبا شدن افراطی


خامنه عدم توجه مناسب به دختران و بی توجهی به سایر شایستگی آنها را سبب گرایش دختران به زیبا شدن افراطی می داند و می گوید: دختران سعی می کنند با آرایش، پوشیدن لباسهای متفاوت و... تحسین دیگران را برانگیزند که می توان با توجه به سایر خصوصیات آنها این نیاز را از راههای دیگر برطرف کرد.


این روانشناس آگاهی زود هنگام کودکان از مسائل جنسی را دلیل دیگری برای کاهش سن استفاده از لوازم آرایش می داند و می گوید: کودکان نسبت به گذشته ده سالی زودتر بالغ می شوند.


والدین مقصران اصلی هستند


او اضافه می کند: والدین در زمینه استفاده زیاد جوانان از لوازم آرایشی مقصران اصلی هستند به طوری که اگر از همان ابتدا در صورت مشاهده چنین رفتارهای نابهنجاری از سوی فرزندان خود به آنان تذکر داده و راه و رفتار درست را به آنها نشان دهند دیگر شاهد چنین رفتارهایی نخواهیم بود.




جوانانی که از آرایش های غلیظ و افراطی استفاده می کنند به نوعی دچار " آنومی اجتماعی " یعنی فروریختگی ارزشهای فرهنگی، اعتقادی، دینی و هنجارهای اجتماعی شده اند




به گفته قرایی مقدم، پس از خانواده، مدرسه، گروه همسالان، جو اجتماعی و وسایل ارتباط جمعی به خصوص تلویزیون در این میان نقش زیادی دارند به طوری که امروزه بسیاری از دختران هنرپیشگان را به عنوان الگوی خود می دانند. عدم وجود الگوهای رفتاری مناسب در اجتماع، خانواده ها، مدارس و رسانه و عدم برنامه ریزی فرهنگی دلیل کاهش سن استفاده از لوازم آرایش در دختران است.


اما آن چه می تواند این مسئله را در جامعه کاهش دهد چیست؟


آموزش های صحیح توسط خانواده، فرهنگ سازی از طریق رسانه های جمعی و جلوگیری از نگاه صرفا ابزاری به زن در فیلم ها و سریال ها و نظارت خانواده ها بر رفتار فرزندان خود می تواند استفاده افراطی را از لوازم آرایش کاهش دهد.علاوه بر این بنا به گفته حسین شاهی مدرس دانشگاه برنامه های فرهنگی از سوی مراجع دینی و روان شناسان می تواند زیبایی های واقعی یک زن مسلمان را جایگزین زیبایی های ظاهری کند.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:51 - 0 تشکر 527919

هجوم ایدز از طریق روابط جنسی





تا تاریخ 1/10/1390 مجموعاً 23902 نفر افراد مبتلا به HIV/AIDS‌ در کشور شناسایی شده‌اند که 91 درصد آنان را مردان و 9 درصد را زنان تشکیل می‌دهند. امروز دیگر از روزهایی که ایدز در ایران یک بیماری ناشناخته بود بسیار گذشته و کمتر کسی است که نام این بیماری را نشنیده باشد. با این حال آنچه جای نگرانی دارد، اطلاعات ناقص و نادرستی است که گاهی راجع به این بیماری وجود دارد و باعث می‌شود در پیشگیری از این بیماری اقدام مثبتی صورت نگیرد.




ایدز

یکی از هشدارهایی که چند سال است در این رابطه داده می‌شود این است که اطلاع‌رسانی درباره موارد انتقال این ویروس کافی نیست. به ویژه از آنجا که روی انتقال از طریق رابطه جنسی تاکید نمی‌شود و این موضوع به دلایل گوناگون نادیده گرفته می‌شود،‌ کارشناسان نسبت به ورود موج سوم ابتلا به ایدز در کشور یعنی ابتلا از طریق مسائل جنسی ابراز نگرانی می کنند.


حالا در تازه‌ترین آماری که از سوی اداره کنترل ایدز مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اعلام شده، باز هم روی افزایش موارد انتقال از طریق روابط جنسی تاکید شده است.


اداره کنترل ایدز که هر سه ماه آمار مبتلایان به ایدز را اعلام می‌کند، گزارش موارد ثبت شده HIV/AIDS‌ سه ماهه سوم سال 90 در کشور را اعلام کرد و براساس آمار جمع‌آوری شده از دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تا تاریخ 1/10/1390 مشخص شد مجموعاً 23902 نفر افراد مبتلا به HIV/AIDS‌ در کشور شناسایی شده‌اند که 91 درصد آنان را مردان و 9 درصد را زنان تشکیل می‌دهند.


بر اساس این گزارش، علل ابتلا به HIV در بین کل مواردی که از سال 1365 تا کنون در کشور به ثبت رسیده‌اند به ترتیب، تزریق با وسایل مشترک در مصرف ‌کنندگان مواد (7/69 درصد)، رابطه جنسی (3/10 درصد)، دریافت خون و فرآورده‌های خونی (1 درصد) و انتقال از مادر به کودک (9/0 درصد) بوده است و راه انتقال در 1/18 درصد از این گروه نامشخص مانده است.


در ادامه این گزارش همچنین آمده است که در مقایسه این آمار با مواردی که ابتلای آنان در سال 1389 گزارش شده است، اعتیاد تزریقی 1/66 درصد، برقراری روابط جنسی 7/20 درصد و انتقال از مادر مبتلا به کودک 7/2 درصد را تشکیل داده است. در 5/10 درصد از موارد شناسایی شده در این سال راه انتقال نامشخص بوده و هیچ مورد جدید ابتلا از راه خون و فرآورده‌های خونی گزارش نشده است.




 آمار وزارت بهداشت فقط موارد شناسایی شده عفونت HIV/AIDS را نشان می‌دهد و به علت آگاهی کم مردم درباره این بیماری و روش‌های پیشگیری و درمان آن و با توجه به اینکه سیستم شناسایی فعال این بیماری به خصوص در بین روسپی‌ها نداریم، آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت بیانگر وضعیت واقعی این بیماری در کشور نیست




این آمار واقعی نیست


اما رئیس مرکز تحقیقات ایدز در این رابطه با بیان این که آمار موارد شناسایی شده ایدز در وزارت بهداشت بیانگر وضعیت این بیماری در کشور نیست، می‌گوید: به جز 23 هزار بیمار شناخته شده، حدود 100 هزار مبتلای ناشناخته داریم، از بین بیماران بنده نیز 99 درصد موارد جدید از طریق رابطه جنسی مبتلا شده‌اند.


مینو محرز درباره آخرین آمار مبتلایان به ایدز که از سوی وزارت بهداشت 23 هزار و 902 نفر تا آخر پاییز سال 90 اعلام شده است، توضیح داد: اولاً وزارت بهداشت باید آمار تا آخر زمستان را اعلام می‌کرد و به زودی باید منتظر اعلام آمار تعداد موارد شناسایی شده این بیماری تا آخر بهار 91 باشیم و این آمار دیر اعلام شده است.


آزمایش ایدز

وی گفت:‌ مسئله دیگر این است که آمار وزارت بهداشت فقط موارد شناسایی شده عفونت HIV/AIDS را نشان می‌دهد و به علت آگاهی کم مردم درباره این بیماری و روش‌های پیشگیری و درمان آن و با توجه به اینکه سیستم شناسایی فعال این بیماری به خصوص در بین روسپی‌ها نداریم، آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت بیانگر وضعیت واقعی این بیماری در کشور نیست.


رئیس مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد:‌ مهمترین مسئله‌ای که از این آمار می‌توان استباط کرد، ‌افزایش شیوع جنسی بیماری ایدز است که در این آمار 10.3 درصد ذکر شده که البته واقعیت موجود در مراکز درمانی بسیار بیش از این است.


وی گفت: از بین بیمارانی که به بنده مراجعه می‌کنند، اگر نگویم 100درصد، ‌99 درصد از طریق رابطه جنسی به این بیماری مبتلا شده‌اند و واقعاً اگر مسئولان نسبت به گسترش شیوع جنسی ایدز حساس نشوند و اطلاع رسانی و برنامه ریزی کافی نداشته باشند، آینده نگران کننده‌ای خواهیم داشت.


عضو کمیته کشوری کنترل ایدز وزارت بهداشت افزود: بر اساس فرمول‌های سازمان بهداشت جهانی و با توجه به موارد شناسایی شده و رشد این بیماری، می‌توان گفت بین 100 تا 120 هزار مورد ابتلا به ویروس ایدز در کشور ما رخ داده یعنی اکنون بین 80 تا 100 هزار فرد مبتلا به این ویروس و ناقل آن بدون اینکه حتی خودش بداند، به این عفونت مبتلاست و می تواند عامل انتقال آن به دیگران باشد.


توجه به این گفته‌ها و آمار اعلام شده، بیش از پیش زنگ‌های خطر را به صدا درآورده و لزوم نیاز به اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی بیشتر را نمایان می‌کند. در غیر اینصورت چنانچه پیش از این نیز مرضیه وحیددستجردی وزیر بهداشت هشدار داده بود، آنچه باید در انتظارش باشیم، فوران آتشفشان ایدز در ایران است.




از بین بیمارانی که به بنده مراجعه می‌کنند، اگر نگویم 100درصد، ‌99 درصد از طریق رابطه جنسی به این بیماری مبتلا شده‌اند و واقعاً اگر مسئولان نسبت به گسترش شیوع جنسی ایدز حساس نشوند و اطلاع رسانی و برنامه ریزی کافی نداشته باشند، آینده نگران کننده‌ای خواهیم داشت




آیا بسنده کردن به این هشدارها برای متوقف کردن روند رو به رشد ایدز وبیماری‌های مقاربتی کافی‌است؟


دکتر سید کاظم فروتن، رئیس کنگره خانواده و سلامت جنسی ، نحوه برخورد مسئولان جامعه ما با بیماری ایدز را به نحوه برخورد با یک بیمار مبتلا به تب شدید شبیه می‌داند و این مسئله را مطرح می‌کند که بهتر نیست به جای تأکید روی روش‌های پیشگیری از این بیماری حتی درصورت ادامه رفتار‌های پرخطر، کاری کنیم که اصلا گرایش به این رفتار‌ها و حتی ذهنیت نسبت به آن‌ها حذف شوند؟


به علت بپردازیم


دکتر فروتن توضیح می‌دهد: ما همیشه نگرانیم که نوجوانان و جوانان دچار رفتارهای پرخطر شوند، در حالی که اصلا این‌طور نیست و این رفتار ممکن است در یک خانواده شامل حال تمام اعضای آن شود، چون ما اگر شرایط ناسالمی در خانواده داشته باشیم، همسران خانواده‌ها هم به رفتارهای پرخطر گرایش پیدا می‌کنند.


وی با بیان اینکه مسلما تأخیر در ازدواج، یکی از عواملی است که فرد را به سوی این رفتارها می‌کشاند و یکی از مهم‌ترین عوامل گرایش جوانان به سمت رفتارهای جنسی پرخطر را دشواری ازدواج می‌داند و می‌گوید: ازدواج نکردن مشکل عمده‌ای است که ما هیچگاه به اندازه کافی به آن توجه نکردیم؛ درواقع ما خودمان مشکلات را به وجود می‌آوریم و حالا می‌خواهیم وقتی رفتارهای پرخطر در نتیجه این مشکلات به‌وجود آمدند، دنبال راه حل بگردیم.


وی ، آموزش‌ روش‌های پیشگیری از این بیماری را انکار نمی‌کند، اما معتقد است که همه راه‌های پیشگیری باید با هم ‌هم‌سو باشند: برای پیشگیری از ایدز یک راه ظاهری وجود دارد مثل ترویج همین روش‌های پیشگیری، ولی راه دوم که مهم‌تر است و همیشه مورد غفلت واقع شده، اهمیت دادن به بنیاد خانواده و جلوگیری از سرچشمه بیماری در خانواده است.


ایدز

دکتر فروتن با ابراز تأسف از اینکه ما در مورد این بیماری هیچ وقت ریشه‌ای عمل نکردیم و همیشه به‌دنبال معلولیم، ادامه می‌دهد ما فقط کلمه ایدز را دیده و حاشیه‌ها را نمی‌بینیم چون ایدز سر و صدا ایجاد می‌کند و در جامعه ما تنها خاصیتی که دارد این است که فقط یک کلمه جنجالی است.


دکتر فروتن خاطر‌نشان می‌کند: ما در مورد این بیماری حرف‌های زیادی شنیدیم و خواهیم شنید ولی اگر بخواهیم نتایج مثبتی داشته باشیم، تنها راه این است که یک شورا با عنوان شورای خانواده و سلامت جنسی داشته باشیم و به‌طور ریشه‌ای به حل مسائل خانواده‌ها که نتیجه آن مسلما پیشگیری از ایدز خواهد بود بپردازیم، چون 50 تا 60 درصد از طلاق‌های ما ریشه در مسائل زناشویی دارد.


فقط توصیه‌های اخلاقی


در حالی‌که کارشناسان معتقدند که پیاده‌کردن راه‌کارهای توقف رفتار‌های پر‌خطر جنسی در جامعه خریدار زیادی ندارد، گروهی هم عمده‌ترین مشکل افزایش ایدز در ایران را به فراموشی سپردن تعهدات اخلاقی می‌دانند.


دکتر عمادی در تشریح وضعیت رفتار‌های پرخطر در جامعه توضیح می‌دهد: ما در شرایطی زندگی می‌کنیم که حتی در شهرهای کوچک استفاده از رسانه‌های جهانی شیوع گسترده‌ای دارد؛ البته اغلب به طریق ناسالم و با توجه به جمعیت جوانی که ما در کشور داریم نیز بالاخره جوانان طالب این رسانه‌ها هستند. وی می گوید:البته این نسخه یعنی داشتن تعهد اخلاقی را نمی‌توان برای همه پیچید، اما در غیراین‌صورت هم شاید بتوان گفت که ما در زمینه ایدز به بن‌بست نزدیک می‌شویم.

what`s life?life is love.
شنبه 4/6/1391 - 1:51 - 0 تشکر 527920

قل قل قلیان‌های زنانه





ماجرای تاسیس قهوه خانه های مخصوص زنانه مدتی است که موجی در رسانه‌ها ایجاد کرده است و مخالفان بسیاری را برای خود دست و پا کرده است.




قلیان

ماجرا از آنجا آغاز شد که رئیس اتحادیه قهوه خانه داران روز 31 اردیبهشت ماه در خبری اعلام کرد که این اتحادیه پیگیر راه اندازی قهوه خانه ویژه بانوان است. وی ادامه داده بود در نظر داریم با همکاری و اجازه نیروی انتظامی و اداره اماکن، مکانی ویژه بانوان ایجاد کنیم و صحبت‌هایی نیز در این باره انجام شده است. یک روز از اعلام خبر رئیس اتحادیه قهوه خانه داران نگذشته بود که فرمانده نیروی انتظامی از مخالفت شدید پلیس با راه‌اندازی قهوه خانه‌های ویژه زنان خبر داد و گفت: نمی‌دانم راه‌اندازی قهوه خانه زنان پاسخ به کدام مطالبه مردم است زیرا مدل‌های جدید قهوه خانه به محلی برای بی بند و باری، کشیدن قلیان و سیگار تبدیل شده است. سردار اسماعیل احمدی مقدم همچنین ادامه داده بود که: ما مسئول این کار نیستیم اما دلیل این موضوع را متوجه نشدم. قهوه خانه محلی است سنتی که کارگران برای چاشت و استراحت به آن مراجعه می‌کند اما مدل‌های جدید قهوه خانه به محلی برای بی بند و باری، کشیدن قلیان و سیگار تبدیل شده است. وی همچنین افزوده بود: طرح مسائل انحرافی صحیح نیست و ما با شکل جدید قهوه خانه داری مخالف هستیم. هر کجا برای بازدید می‌روم درخواست‌های مجوز به من داده می‌شود اما یک دانه از آن را هم تایید نکرده‌ام؛ برخی ناهنجاری‌ها در قالب قهوه خانه‌ها ترویج می‌شود.


وزارت بهداشت هم مخالف است


مدت زیادی از اظهارات فرمانده نیروی انتظامی نگذشته بود که رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت هم مخالفت خود را با قلیان و تاسیس قلیان سراهای زنانه اعلام کرد. کاظم ندافی اظهار داشته بود که وزارت بهداشت با اساس قهوه‌خانه‌هایی که قلیان عرضه می‌کنند مخالف است. در بحث این که قهوه‌خانه‌ها اختصاصاً برای بانوان ایجاد شود به صورت مضاعف مخالفیم؛ چرا که کلید سلامت نسل آینده در دست زنان است. اگر این طرح در کمیسیونی و یا مراجع قانونی مطرح شود مخالفت خود را با ذکر دلایل علمی و منطقی اعلام می‌کنیم.




اگر اصل ماجرا این باشد که زنان در محیط‌های زنانه و سالم بتوانند گرد هم بیایند و دیدارهای دوستانه را در آنجا برگزار کنند و بتوانند تفریح سالمی در کنار هم داشته باشند، مشکلی ندارد. اما اینکه محیطی فراهم شود که زنان در آن گرد هم بیایند و قلیان آزادانه برای خانم‌ها سرو شود، نمی‌تواند به نظر مفید بیاید




مخالفت‌های فرمانده نیروی انتظامی در کنار مخالفت‌های وزارت بهداشت و پس از آن موج رسانه ای که در روزها پس از آن در تمام مطبوعات و خبرگزاری‌ها به وجود آمد باعث شد که سه روز پس از اعلام خبر قهوه خانه زنانه، عباس علایی، رییس اتحادیه قهوه خانه داران به تکذیب کلی حرف‌های خویش بر آمد و گفت: اصلاً این حرف‌ها را ما نزده بودیم.


مصرف قلیان توسط دختران

نمی‌دانم چنین بحثی را از کجا آورده‌اند! چرا باید برای خودم دردسر درست کنم؟ من اصلاً چنین حرفی نزدم. این بحث مربوط به یک زمانی بوده؛ 2-3 سال پیش. میراث می‌خواست مکانی را برای قهوه خانه زنان در نظر بگیرد. اما به تازگی حرفی نبوده است. علایی همچنین با اشاره به اینکه در تمام کشورهای جهان مکان‌هایی برای تجمع افراد دخانی وجود دارد گفت: بحث خانوادگی فرق می‌کند. امکانات شیک، تمیز و مناسبی دارند تا خانواده‌ها بیایند و البته اگر نیروی انتظامی صلاح بداند. انجام می‌دهند. اما قرار نیست مخصوص خانم‌ها باشد.





فقط قهوه خانه های زنانه کم بود!



شاید یکی از دلایلی که موافقان طرح ایجاد قهوه خانه های زنانه مطرح می‌کنند، این باشد که زنان در حالت معمول نمی‌توانند در قهوه خانه‌هایی که محیط‌هایی کاملاً مردانه دارند، حضور پیدا کنند.




در این میان به جای اینکه دولت به مسائل بسیار مهم‌تری مانند بیمه زنان خانه دار و رسیدگی به زنان سرپرست خانوار برسد، دست گذاشته است روی تاسیس قهوه خانه های زنانه که معلوم نیست جامه هدف چنین طرح‌های چند درصد از کل زنان کشور است




 اگر اصل ماجرا این باشد که زنان در محیط‌های زنانه و سالم بتوانند گرد هم بیایند و دیدارهای دوستانه را در آنجا برگزار کنند و بتوانند تفریح سالمی در کنار هم داشته باشند، مشکلی ندارد. اما اینکه محیطی فراهم شود که زنان در آن گرد هم بیایند و قلیان آزادانه برای خانم‌ها سرو شود، نمی‌تواند به نظر مفید بیاید. زیرا یکی از قوانین قهوه خانه‌ها و سفره خانه های مختلف ممنوعیت ارائه قلیان به خانم‌ها است و منکرات بر انجام این مسئله نظارت دارد. با اجرای چنین طرحی به نظر می‌رسد که مصرف قلیان در خانم‌ها افزایش پیدا کند و از آنجا که هر نوبت مصرف قلیان معادل با استعمال 100 نخ سیگار است و تأثیرات منفی دود قلیان بر زنان برای راه‌های تنفسی زنان بسیار بیشتر از مردان است، خطرات بسیاری سلامتی خانم‌ها را تهدید می‌کند. از سوی دیگر دود قلیان مشکلات بسیاری را برای مادران باردار و جنینشان ایجاد می‌کند و پس از استفاده از این ماده دخانی، دود زیادی در مسیرهای تنفسی زن باقی می‌ماند و این مواد مضر به فرزندانشان هم منتقل می‌شود. در این میان به جای اینکه دولت به مسائل بسیار مهم‌تری مانند بیمه زنان خانه دار و رسیدگی به زنان سرپرست خانوار برسد، دست گذاشته است روی تاسیس قهوه خانه های زنانه که معلوم نیست جامه هدف چنین طرح‌هایی چند درصد از کل زنان کشور است. اگر قرار است برای زنان خدمات رفاهی فراهم کنیم بهتر است به تعداد پارک‌ها، ورزشگاه‌ها، و محیط‌های شاد و مفرح زنانه بیفزاییم نه این که در مورد محیط‌ها و فعالیت‌های صحبت کنیم که زمینه را برای بسیاری از کج روی‌ها و مضرات جسمی و روحی و تنزل دادن شأن و منزلت زنانه مهیا کنیم.

what`s life?life is love.
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.