• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن قرآن و عترت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
قرآن و عترت (بازدید: 4999)
شنبه 21/5/1391 - 17:17 -0 تشکر 503975
دانستنی های قرآنی

علوم قرآن كدامند؟

بعضی از علوم هستند كه برای بعضی دیگر از علوم جنبه مقدمه‌ای دارند به این معنی كه برای فهم آن یا علم دیگر باید این مقدمه را طی كرد تا بتوان آن علم را طی كرد، از جمله علوم مقدمی علوم قرآن است كه برای درك و فهم قرآن مجید آموختن آن ضروری و لازم است.


پس بنابراین علوم قرآن عبارت است از مجموعه علومی كه برای فهمیدن و شناخت هرچه بیشتر و دقیق تر قرآن ،آموختن آن لازم است. لذا برای هر مفسر و محقق قرآنی شناخت این علوم لازم است، ما دربحث‌های آینده به بعضی از علوم قرآن اشاره می‌كنیم.


برخی از این علوم قرآن عبارتند از:تاریخ قرآن، وحی و نزول قرآن، اعجاز قرآن، محکم و متشابه،عدم تحریف قرآن، تدوین قرآن، نص قرآن، ، اسامی و اوصاف قرآن، آیات و سوره‌ها، فهم و تفسیر قرآن،‌ قرائات، ترجمه قرآن، تلاوت قرآن و ... .

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 21/5/1391 - 17:28 - 0 تشکر 504010

تكرار آیات



در قرآن بعضی از آیات تكرار شده‌اند، ابتدا آیاتی كه تكرار شده‌اند را بر می‌شمریم، سپس به حكمت این تكرار اشاره می‌نماییم.




آیات مكرر:




1. «فَبِأَیِّ آلاءِ رَبِّكُما تُكَذِّبانِ»؛ این آیه مباركه «31» مرتبه در سوره «الرحمن» تكرار شده است.




2.«وَیْلٌ یَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّبِینَ»؛ این آیه مباركه «10» مرتبه در سوره «مرسلات» آمده است.




3. «فَاَلْقی عَصاهُ فَإِذا هِیَ ثُعْبانٌ مُبِینٌ»؛ این آیه مباركه هم در سوره اعراف آیه«107» و هم در سوره شعراء آیه«32» آمده است.




4. «وَ نَزَعَ یَدَهُ فَإِذا هِیَ بَیْضاءُ لِلنَّاظِرِینَ»؛ این آیه مباركه هم در سوره اعراف آیه «108» و هم در سوره شعراء آیه «33» آمده است.




5. «وَ لا أَنْتُمْ عابِدُونَ ما أَعْبُدُ»؛ این آیه شریفه هم در آیه «3» و هم در آیه «5» سوره «كافرون» تكرار شده است.




6. «كَلاَّ سَوْفَ تَعْلَمُونَ»؛ این آیه شریفه، در آیات «2 و 3» سوره «تكاثر» آمده است.




7. «إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً»؛ آیه مباركه درسوره «شرح» آیات «5 و 6» تكرار شده است.




«وَ الَّذِینَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حافِظُونَ إِلاَّ عَلی أَزْواجِهِمْ أَوْ ما مَلَكَتْ أَیْمانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَیْرُ مَلُومِینَ فَمَنِ ابْتَغی وَراءَ ذلِكَ فَأُولئِكَ هُمُ العادُونَ وَ الَّذِینَ هُمْ لِأَماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ»




8. این آیات شریفه، بین سوره‌های «مؤمنون» آیات «5 الی 8» و سوره «معارج» آیات «29 الی 32» مشابه می‌باشد.




9. «وَ الَّذِینَ هُمْ عَلی صَلَواتِهِمْ یُحافِظُونَ»؛ این آیه شریفه بین سوره «مؤمنون» آیه «9» و آیه «34» سوره «معارج‌» مشابه می‌باشد.




10. «یا بَنِی إِسْرائِیلَ اذْكُرُوا نِعْمَتِیَ الَّتِی أَنْعَمْتُ عَلَیْكُمْ وَ أَنِّی فَضَّلْتُكُمْ عَلَی الْعالَمِینَ وَ اتَّقُوا یَوْماً لا تَجْزِی نَفْسٌ عَنْ نَفْسٍ شَیْئاً وَ لا یُقْبَلُ مِنْها شَفاعَهٌ وَ لا یُؤْخَذُ مِنْها عَدْلٌ وَ لا هُمْ یُنْصَرُونَ»؛ این آیات مباركه، بین آیات «47 و 48» با آیات «122 و 123» سوره «بقره» مشابه می‌باشد.




11. «الم» این آیه شریفه «6» مرتبه در كل قرآن تكرارشده است.




سوره‌های: بقره، آل عمران، سجده، لقمان، روم، عنكبوت.




12. «فَسَجَدَ الْمَلائِكَهُ كُلُّهُمْ أَجْمَعُونَ».




در این آیه شریفه در آیه«73» سوره «ص» و همچنین در آیه «30» سوره «حجر» آمده است.




13. «یُرِیدُ أَنْ یُخْرِجَكُمْ مِنْ أَرْضِكُمْ فَما ذا تَأْمُرُونَ قالُوا أَرْجِهْ وَ أَخاهُ وَ أَرْسِلْ فِی الْمَدائِنِ حاشِرِینَ یَأْتُوكَ بِكُلِّ ساحِرٍ عَلِیمٍ»




این آیه شریفه «110 و 111 و 112» سوره «اعراف» مشابه با آیات «35 و 36 و 37» سوره «شعراء» می‌باشند.




14. «كُلُّ نَفْسٍ ذائِقَهُ الْمَوْتِ»




این آیه شریفه درسوره‌های «عنكبوت» آیه «57» و «انبیاء» آیه «35» آمده است.




15. «وَ أُلْقِیَ السَّحَرَهُ ساجِدِینَ قالُوا آمَنَّا بِرَبِّ الْعالَمِینَ رَبِّ مُوسی وَ هارُونَ»




آیات شریفه «120 و 121 و 122» سوره «اعراف» مشابه و مثل آیات «46 و 47 و 48» سوره «شعراء» می‌باشد.




لازم به ذكر است، در بعضی از آیات، نصف آیه با آیه دیگر مشابه هستند یا اینكه مشابه هستند ولی حروفی مانند: این، واو، فاد و ... اضافه شده است به‌طور كلی این تشابه، دلیل بر مشترك بودن تمام محتوای آیه نیست؛ چون هر آیه‌ای معنی و مفهوم خاص خودش را دارد.




علت تكرار آیات: تكرار آیات در قرآن انگیزه‌های مختلفی می‌تواند داشته باشد از جمله:




1. تاكید:




یكی از حكمت‌های تكرار در قرآن می‌تواند به منظور تأكید باشد. مثلاً در سوره انشراح خداوند به پیامبرش بشارت می‌دهد كه همراه با سختی‌ها آسانی است. «فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْراً»[1] یا در آیه بعدی تأكید می‌كند كه با هر سختی آسانی است. «إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ یُسْرا»[2]




2. تكرار به خاطر متعلقات:




یكی از حكمت‌های تكرار آیات در قرآن تناسب با متعلقات و موارد وموضوعات مختلف است. مثل تكرار آیات در سوره مرسلات و الرحمن و قمر.




3. تكرار برای تهدید:




یكی دیگر از رازهای تكرار كلمات در بعضی سور برای تهدید است مثل «أَوْلی لَكَ فَأَوْلی ثُمَّ أَوْلی لَكَ فَأَوْلی» كه برای تهدید نسبت به افراد بی‌ایمان است كه آیات الهی را تكذیب می‌كنند.




4. هدایت افكار:




بیدار ساختن افكار و وجدان‌ها ایجاب می‌كند كه از یك موضوع در موارد مختلف به‌طور مكرر سخن به میان آید، لذا بعضی از نكات اجتماعی و اخلاقی در موارد متعدد بیان می‌شود و این نوع تكرار بر اساس پایه بلاغت است و مقتضای حالت است.




5. هشدار: یكی از علل تكرارهای آیات جنبه هشداری دارد. مثل جریان شیطان كه با آن كه آن همه عبادت كرد ولی در اثر نافرمانی به چنان سرنوشتی دچار شد.




--------------------------------------------------------------------------------




[1] . سوره انشراح، آیه5.




[2] . سوره انشراح، آیه 6

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 21/5/1391 - 17:28 - 0 تشکر 504011


وَالتِّینِ وَالزَّیْتُونِ




ومسلمان شدن یک تیم تحقیقاتی ژاپنی





    خداوند در سوره "تین"(انجیر) به این میوه قسم خورده است و دانشمندان دین پژوه می گویند، احتمالاً علت آن است که انجیر، یکی از میوه های همه چیز تمام است و کلکسیونی از املاح و ویتامین ها دارد؛لذا مورد توجه خاص قرآن قرار گرفته است.
    اما این سوگند، ویژگی ظریف دیگری هم در بر دارد که موجب مسلمان شدن یک تیم تحقیقاتی ژاپنی شده است. قصه از این جا شروع شد که یک گروه پژوهشی ژاپنی، در بین مواد خوراکی به دنبال منبع پروتئین خاصی بودند که به میزان کم، درمغز انسان و حیوانات تولید می شود. این پروتئین، کاهش دهنده کلسترول خون ومسئول تقویت قلب و شجاعت انسان است و بازتولیدش بعد از ۶۰ سالگی تعطیل می شود.
    ژاپنی ها فهمیدند این ماده فقط در انجیر و زیتون موجود است و برای تأمین آن، باید انجیر و زیتون را به نسبت یک به هفت مصرف کرد. بعد از ارائه این نتیجه یکی از قرآن پژوهان مصری نامه ای به این تیم تحقیقاتی می نویسد و اعلام می کند که در کتاب مقدس مسلمانان، خداوند به انجیر و زیتون در کنار هم قسم خورده. نام انجیر فقط یک بار و نام زیتون نیز هفت بار در قرآن آمده است.


تأثیر اعجاب انگیز انجیر و زیتون در بدن



روغن موجود در زیتون حاوی اسید لینولوئیک بوده،در نتیجه از بروز سکته‌ها و شکنندگی عروق جلوگیری می‌کند.

انجیر را با زیتون بخورید!
انجیر از میوه‌هایی با قند بالاست که مانع از افت قند شده همچنین دانه‌های این میوه مانع از بروز یبوست می‌شود.این میوه حاوی مقادیر بالایی از آهن بوده لذا بهتر است همراه با زیتون مصرف شود.
دکتر اعظم معتمدنیا استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان مطلب فوق افزود:انجیر حاوی مقادیر زیادی آهن است که به هنگام جذب در روده به علت ترکیب آهن با اکسیژن موجود در خون احتمال اسید شدن آهن و بروز شکنندگی عروق و آسیب رساندن به جدار روده را به وجود می آورد.
وی با اشاره به اینکه اسید لینولئیک مانع از این فعل و انفعالات در روده می‌شود،افزود:روغن موجود در زیتون حاوی این نوع اسید چرب بوده در نتیجه از بروز سکته‌ها و شکنندگی عروق جلوگیری می‌کند.


منبع:isna.ir

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 21/5/1391 - 17:30 - 0 تشکر 504012

تعداد کلمات زیتون در قرآن ...... چند تاست ؟؟؟(کارشناس:سعید)





وَالتِّینِ وَالزَّیْتُونِ

خداوند در سوره "تین"(انجیر) به این میوه قسم خورده است و دانشمندان دین‌پژوه می‌گویند، احتمالاً علت آن است که انجیر، یکی از میوه‌های همه چیز تمام است و کلکسیونی از املاح و ویتامین‌ها دارد؛لذا مورد توجه خاص قرآن قرار گرفته است. اما این سوگند، ویژگی ظریف دیگری هم در بر دارد که موجب مسلمان شدن یک تیم تحقیقاتی ژاپنی شده است. قصه از این‌جا شروع شد که یک گروه پژوهشی ژاپنی، در بین مواد خوراکی به دنبال منبع پروتئین خاصی بودند که به میزان کم، درمغز انسان و حیوانات تولید می‌شود. این پروتئین، کاهش دهنده کلسترول خون ومسئول تقویت قلب و شجاعت انسان است و بازتولیدش بعد از ۶۰ سالگی تعطیل می‌شود. ژاپنی‌ها فهمیدند این ماده فقط در انجیر و زیتون موجود است و برای تأمین آن،باید انجیر و زیتون را به نسبت یک به هفت مصرف کرد. بعد از ارائه این نتیجه یکی از قرآن پژوهان مصری نامه‌ای به این تیم تحقیقاتی می‌نویسد و اعلام می‌کند که در کتاب مقدس مسلمانان، خداوند به انجیر و زیتون در کنار هم قسم خورده. نام انجیر فقط یک بار و نام زیتون نیز هفت بار!!در قرآن آمده است.


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 21/5/1391 - 17:30 - 0 تشکر 504013

هدایت انسان:
تلاوت و انس با قرآن كریم از سفارشهای مكرّر معصومان ـ علیهم السّلام ـ است و حفظ قرآن كریم به انس با آیات الهی میانجامد. زیرا حافظ قرآن كریم باید برای تثبیت محفوظات قرآنیاش روزی چند بار به قرائت قرآن كریم بپردازد. ائمه ـ علیهم السّلام ـ حافظان قرآن كریم را به تكرار آیات الهی فراخوانده اند و فرمودند: «همان گونه كه شتر بسته شده در یك نقطه ـ چنان چه مورد دیدار پیاپی صاحبش واقع نشود ـ جایگاهش را ترك میكند، محفوظات حافظ قرآن كریم نیز ـ اگر پیوسته مورد مراجعه و تكرار قرار نگیرند ـ از خاطر زدوده میشوند» بنابراین، حافظ ناگزیر است با قرآن كریم انس گیرد و این هنگام زمینه ی هدایت، سعادت و تعالی فراهم میآید. حضرت علی ـ علیه السّلام ـ میفرماید: «هیچ كس با قرآن هم نشین نمیشود مگر این كه از كنار آن با افزایش یا كاهش بر میخیزد: افزایش هدایت یا كاهش گمراهی.»(12)

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 21/5/1391 - 17:30 - 0 تشکر 504014

بركات حفظ قرآن كریم:

حفظ قرآن كریم دارای آثار و بركات زیادی است كه درباره ی برخی از آن ها نكاتی قابل بیان است:

1. حافظ قرآن كریم از پاداش معنوی و اُخروی بسیار زیادی بهره مند میگردد كه عبارتند از:

الف. هم نشینی با فرشتگان: امام صادق ـ علیه السّلام ـ در این باره میفرماید: «حافظ قرآنی كه به آن عمل كند، با فرشتگان پیغامبر و نیك رفتار هم نشین میگردد.(2)»

ب. در شمار بزرگان امت جای گرفتن: امام صادق ـ علیه السّلام ـ میفرماید: «اَشراف و بزرگان امّت من، قاریان و حافظان و شب زندهدارانند.(3)»

ج . ایمنی از عذاب الهی: امیرمؤمنان علی ـ علیه السّلام ـ در این زمینه میفرماید: «قرآن را تلاوت كنید و آن را به خاطر بسپارید، زیرا خداوند متعال دلی كه قرآن در آن باشد عذاب نمیكند.(4)»
حفظ قرآن مجید و انس با آن، انسان را در مسیر عمل به وحی و بهره جستن از معارف بلند آن قرار میدهد و در نتیجه او را از آتش دوزخ مصون میدارد. پیامبر اكرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ میفرماید: «اگر قرآن در پوستی باشد، آتش بدان نخواهد رسید.(5)»

د. آبادی قلب: پیامبر گرامی اسلام میفرماید: «كسی كه در درونش چیزی (سوره یا آیهای) از قرآن نباشد، مانند خانه ی ویران است.(6)»
چنان كه خانه ی ویران نزد مردم ارزش ندارد، دل تهی از آیات الهی نیز نزد خداوند بیارزش است و از این روی پیامبر فرموده است: دلی كه از كلام وحی بیبهره باشد، مرده و چون خانه ی خراب و ویران است.

ه‍ . مشمول آمرزش الهی: رسول خدا ـ صلّی الله علیه و آله ـ فرمود: «كسی كه قرآن را از حفظ بخواند و گمان كند خدای تعالی او را نمیآمرزد، ‌در شمار كسانی است كه آیات الهی را به تمسخر گرفتهاند.(7)»

و. پاداش مضاعف: امام صادق ـ علیه السّلام ـ فرمود: «هر كس در فراگیری قرآن بكوشد و به سبب كمی حافظه آن را به سختی حفظ كند دو پاداش دارد. (پاداشی برای حفظ قرآن و پاداشی برای تحمل سختی آن»(8).

ز. پذیرفته شدن شفاعت. پیامبر عظیم الشأن اسلام ـ صلّی الله علیه و آله ـ فرمود: «هر كه (آن قدر) قرآن بخواند تا حفظ شود، خداوند او را به بهشت داخل خواهد كرد و شفاعتش را درباره ی ده تن از اعضای خانوادهاش كه آتش بر آن ها واجب شده، میپذیرد.(9)»

ح. بالاترین درجات بهشت: پیامبر اكرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ فرمود: «درجات بهشت به تعداد آیههای قرآن است چون صاحب قرآن داخل بهشت شود، به وی میگویند بخوان و بالا برو كه هر آیهای را درجهای است. پس برتر از درجه ی حافظ قرآن درجهای نیست.(10)»

ط. دریافت پاداش انبیاء: پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ فرمود: «ای سلمان،... همانا بعد از انبیا بهترین بندگان نزد خداوند، عالمانند و سپس قاریان و حافظان قرآن. آنان همانند انبیا از دنیا میروند، همراه آنان از گورها برانگیخته میشوند، در كنار آنان از صراط میگذرند و پاداش همانند آنها (از خداوند) دریافت میكنند.(11)»

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 21/5/1391 - 17:30 - 0 تشکر 504015

آرامش روحی:
یاد خدا تأثیر بسزایی در روان آدمی دارد و دل در پرتو آن آرام میگیرد. خداوند متعال میفرماید: أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ «آگاه باش كه دلها با یاد خدا آرام میگیرد.» یكی از نامهای قرآن، ذكر است. تلاوت و حفظ قرآن كریم نوعی ذكر خداوند است كه انسان در پرتو آن از هجوم بسیاری از فشارهای روانی و اضطرابات درونی مصون میماند.


نجات از تنهایی:
كتاب بهترین هم نشین تنهایی است و قرآن كریم زیباترین، دقیق ترین، عمیقترین و با نفوذترین كتاب شمرده میشود. امام سجاد ـ علیه السّلام ـ میفرماید: اگر همه ی مردم روی زمین از دنیا بروند، تا وقتی قرآن كریم با من است، از هیچ چیز وحشت ندارم.


فهم بهتر قرآن كریم:
مهمترین اثر حفظ قرآن كریم درك بهتر آن است. حافظ به سبب تسلّط بر همه ی آیات، ارتباط آنها را نیك در مییابد و در پرتو آن دركی بهتر و درستتر از قرآن كریم به دست میآورد.


تقویت حافظه:
یكی از امتیازات قرآن كریم آن است كه تلاوت و به خاطر سپردنش سبب تقویت روح و حافظه ی حافظ میشود. در روایات آمده است كه قرائت قرآن كریم به افزایش حافظه میانجامد.(13) از آن جا كه حفظ این كتاب آسمانی به تكرار پیوسته و قرائت زیاد آن وابسته است، میتوان گفت حفظ قرآن كریم حافظه را فزونی میبخشد.(14)

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 21/5/1391 - 17:30 - 0 تشکر 504016

آرامش روحی:
یاد خدا تأثیر بسزایی در روان آدمی دارد و دل در پرتو آن آرام میگیرد. خداوند متعال میفرماید: أَلا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ «آگاه باش كه دلها با یاد خدا آرام میگیرد.» یكی از نامهای قرآن، ذكر است. تلاوت و حفظ قرآن كریم نوعی ذكر خداوند است كه انسان در پرتو آن از هجوم بسیاری از فشارهای روانی و اضطرابات درونی مصون میماند.


نجات از تنهایی:
كتاب بهترین هم نشین تنهایی است و قرآن كریم زیباترین، دقیق ترین، عمیقترین و با نفوذترین كتاب شمرده میشود. امام سجاد ـ علیه السّلام ـ میفرماید: اگر همه ی مردم روی زمین از دنیا بروند، تا وقتی قرآن كریم با من است، از هیچ چیز وحشت ندارم.


فهم بهتر قرآن كریم:
مهمترین اثر حفظ قرآن كریم درك بهتر آن است. حافظ به سبب تسلّط بر همه ی آیات، ارتباط آنها را نیك در مییابد و در پرتو آن دركی بهتر و درستتر از قرآن كریم به دست میآورد.


تقویت حافظه:
یكی از امتیازات قرآن كریم آن است كه تلاوت و به خاطر سپردنش سبب تقویت روح و حافظه ی حافظ میشود. در روایات آمده است كه قرائت قرآن كریم به افزایش حافظه میانجامد.(13) از آن جا كه حفظ این كتاب آسمانی به تكرار پیوسته و قرائت زیاد آن وابسته است، میتوان گفت حفظ قرآن كریم حافظه را فزونی میبخشد.(14)

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 21/5/1391 - 17:30 - 0 تشکر 504017

بسم الله النور
سلام علیکم

در قرآن و روایات اسلامی از چند چیز بعنوان "نور" یاد شده است :
1. از قرآن کریم بعنوان نور: در آیه 15 سوره مائده میخوانیم :
قَد جائَکُم مِنَ اللهِ نورٌ و کِتابٌ مُبین
از سوی خداوند نور و کتاب آشکاری برای شما آمد.

2.از ایمان بعنوان نور:در آیه 257 سوره بقره آمده است:
اللهُ وَلیّ الّذینَ امَنوا یُخرِجُهُم مِنَ الظُّلُمات الَی النُّور
خداوند ولی کسانی است که ایمان آورده اند.آنها را از ظلمتهای (شرک و کفر) بسوی نور(ایمان) رهبری می کند.

3.از هدایت الهی بعنوان نور:در آیه 122 سوره انعام می فرماید:
اَوَمَن کانَ مَیتاً فَاَحیَیناهُ وَ جَعَلنا لَهُ نوراً یَمشی بِه فی النّاس کَمَن مِثله فی الظُّلماتِ لَیسَ بِخارج مِنها
آیا کسی که مرده بوده است و ما او را زنده کردیم و نور هدایتی برای او قرار دادیم که در پرتو آن بتواند در میان مردم راه برود همانند کسی است که در تاریکی باشد و هرگز از آن خارج نگردد.

4.از آیین اسلام بعنوان نور:در آیه 32 سوره توبه چنین میخوانیم:
وَ یَأبی الله الا إن یُتِم نورِه وَ لو کَره الکافِرون
خداوند ابا دارد جز از اینکه نور (اسلام) را کامل کند هرچند کافران نخواهند.

5. از شخص رسول گرامی اسلام (صلوات الله علیه و آله) بعنوان نور :در آیه 46 سوره احزاب آمده است:
وَ داعِیاً الی الله بِإذنِه و سِراجاً مُنیراً
ما تو را دعوت کننده بسوی خدا به اذن و فرمان او قرار دادیم و چراغی نور بخش.

6.از معصومین (صلوات الله علیهم اجمعین) بعنوان نور: در زیارت جامعه میخوانیم:
و أنتُم نورُ الاَخیار وَ هُداةِ الاَبرار
شما نور خوبان و هدایت کننده نیکوکاران هستید.

7.از علم و دانش بعنوان نور :در حدیث مشهور منقول از رسول اکرم (صلوات الله علیه و آله) آمده:
العِلمُ نور یَقذِفهُ الله فی قَلب مَن یَشاء
علم نوری است که خداوند در قلب هرکسی که بخواهد می افکند.

و اما برای نور باطن مراتبی است:
* نور اسلام که با نور اخلاص است.
* نور ایمان که با نور صدق است.
*نور احسان که با نور یقین است.
این است منزلهای راه شریعت و مقامهای همه مؤمنان.

لیکن اهل حقیقت و جوانمردان طریقت را نور دیگر است و حال دیگر:
*نور فراست که با آن نور مکاشفت است.
*نور استقامت که با آن نور مشاهدت است.
*نور توحید که با آن نور قرب احدیت است.

برگرفته از تفاسیر المیزان ، نمونه و تفسیر ادبی عرفانی خواجه عبدالله انصاری و اصول کافی

موفق باشید و خدایی .

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 21/5/1391 - 17:30 - 0 تشکر 504018

نظر دانشمندان برتر جهان در مورد قرآن





گوته شاعر و نویسنده معروف آلمانى می‏گوید :
«قرآن اثری است که به واسطه ی عبارات آن خواننده در ابتدای امر رمیده می شود، و سپس مفتون جاذبه ی آن و بالاخره بی اختیار مجذوب زیباییهای بی پایان آن می گردد. وقتی ما به آن (قرآن مجید) بازمی گردیم و رجوع می کنیم هرچند در ابتدا تکرار به نظر می رسد اما به زودی انسان را جلب می نماید و متعجب میسازد. انشاء آن هم آهنگ با محتویات و هدف بزرگش محکم، قوی و بسیار عالی است، پس این کتاب در تمام از منه ی بشریت بزرگترین نفوذ را خواهد داشت.
سالیان دراز کشیشان از خدابی خبر ما را از پی بردن به حقایق قرآن مقدس و عظمت آورنده آن دور نگه داشتند. اما هرقدر که ما قدم در جاده ی علم و دانش به پیش گذارده و پرده های جهل و تعصب نابجا را دریده ایم، عظمت احکام مقدس اسلام که قرآن، مجموعه ی آن است بهت و حیرت عجیبی درما ایجاد نموده است و عن قریب است که این کتاب توصیف ناپذیر عالم را به خود جلب نموده و تأثیر عمیقی در علم و دانش جهان نموده و محور افکار مردم جهان گردد.»

آلبرت انیشتین که نیازى به معرفى ندارد، مى‏گوید:
«قرآن کتاب جبر یا هندسه نیست؛ مجموعه‏اى از قوانین است که بشر را به راه صحیح، راهى که بزرگ‏ترین فلاسفه و دانشمندان دنیا از تعریف و تعیین آن عاجزند ، هدایت مى‏کند.»

پروفسور آرتور آربرى که یکى از مترجمان مشهور قرآن به زبان انگلیسى است، مى‏گوید:
«زمانى که به پایان ترجمه قرآن نزدیک مى‏شدم، سخت در پریشانى به سر مى‏بردم؛ اما قرآن آنچنان آرامش خاطرى به من مى‏بخشید که براى همیشه به خاطر خواهم داشت. من در حالى که مسلمان نیستم، قرآن را خواندم تا آن را درک کنم و به تلاوت آن گوش دادم تا مجذوب آهنگ‏هاى نافذ و مرتعش کننده‏اش شوم و تحت تأثیر آهنگش قرار گیرم و به کیفیتى که مسلمانان واقعى و نخستین داشتند، نزدیک گردم تا آن را بفهمم.»

لئوتولستوى، نویسنده معروف روسى مى‏گوید:
«هر کس که بخواهد سادگى و بى پیرایگى اسلام را دریابد، باید قرآن مجید را مورد مطالعه قرار دهد. در قرآن قوانین و تعلیمات حقیقى و احکام آسان و ساده براى عموم بیان شده است. آیات قرآن به خوبى بر مقام عالى اسلام و پاکى روح آورنده‏اش گواهى مى‏دهد.»

دکتر هانرى کُربن، اسلام شناس معروف فرانسوى، سخن جالبى درباره قرآن دارد. وى مى‏گوید:
«اگر قرآن خرافى بود و از جانب خداوند نبود، هرگز جرأت نمى‏کرد که بشر را به علم و تعقل و تفکر دعوت کند. هیچ اندیشه‏اى به اندازه قرآن محمّد(ص) انسان را به دانش فرا نخوانده است تاآن جا که نزدیک به نه صد و پنجاه بار در قرآن، از علم و عقل و فکر سخن رفته است».

ارنست رنان، فیلسوف معروف فرانسوى مى‏گوید:
«در کتابخانه من هزاران جلد کتاب سیاسى ،اجتماعى، ادبى و… وجود دارد که هر کدام را بیش از یک بار نخوانده‏ام؛ اما یک جلد کتاب هست که همیشه مونس من است و هر وقت خسته مى‏شوم و مى‏خواهم درهایى از معانى و کمال به رویم باز شود، آن را مطالعه مى‏کنم. این کتاب، قرآن – کتاب آسمانى مسلمانان –است.»

ناپلئون بناپارت، امپراطور فرانسه مى‏گوید:
« امیدوارم آن زمان دور نباشد که من بتوانم همه دانشمندان جهان را با یکدیگر متحد کنم تا نظامى یکنواخت، فقط براساس اصول قرآن مجید که اصالت و حقیقت دارد و مى‏تواند مردم را به سعادت برساند، ترسیم کنم. قرآن به تنهایى عهده دار سعادت بشر است».

مهاتما گاندى، رهبر فقید هند هم اعتقاد داشت:
«از راه آموختن علم قرآنى، هر کس به اسرار وحى و حکمت‏هاى دین، بدون داشتن هیچ خصوصیت ساختگى دیگرى پى مى‏برد. در قرآن هیچ اجبارى براى تغییر دین و مذهب انسان‏ها دیده نمى‏شود. قرآن به راحتى مى‏گوید: هیچ زور و اکراهى در دین وجود ندارد».

ویل دورانت، دانشمند امریکایى شرق‏شناس، مى‏گوید:
«در قرآن، قانون و اخلاق یکى است. رفتار دینى در قرآن، شامل رفتار دنیوى هم مى‏شود و همه امور آن از جانب خداوند و به طریق وحى آمده است. قرآن در جان‏هاى ساده عقایدى آسان و دور از ابهام پدید مى‏آورد که از رسوم و تشریفات ناروا آزاد است ».

ژان ژاک روسو، متفکر و روان شناس مشهور فرانسوى، برداشت منحصر به فردى از قرآن دارد؛ او مى‏گوید:
« بعضى از مردم بعد از آن که مقدار کمى عربى یاد گرفتند، قرآن را خوانده، امّا درست درک نمى‏کنند. اگر مى‏شنیدند که محمّد(ص) با آن کلام فصیح و آهنگ رساى عربى آن را مى‏خواند، هر آینه به سجده مى‏افتادند و ندا مى‏کردند: اى محمّد عظیم! دست ما را بگیر و به محل شرف و افتخار برسان. ما به خاطر یارى تو حاضریم که جان خویش را فدا سازیم!!»

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 21/5/1391 - 17:31 - 0 تشکر 504019

ترس از خدا در كنار مردمی بودن(كارشناس:سعید)






بسم الله الرحمن الرحیم
خداوند متعال درباره ی ترس آیاتی را بیان فرموده است از جمله آیه ی 155 از سوره مباركه ی بقره كه درباره ی امتحانهای الهی است،‌ در این مقام سخنی بسیار ارزشمند از كلام امام راحل (ره) می نویسم:
«شما هر چه خوف دارید از خودتان بترسید از اینكه مبادا مسیر،‌ یك مسیر دیگر بشود و راه،‌ یك راه دیگری باشد و مردمی بودن از دستتان برود،‌ از این بترسید كه اگر یك وقت این قضیه پیش آمد و شما از مردمی بودن بیرون رفتید و یك وضع دیگری پیدا كردید آن وقت بدانید كه آسیب می بینید
«روزنامه ی جمهوری اسلامی،
به نقل از صحیفه ی نور، ج 16، ص 446»


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.