• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 3339)
يکشنبه 15/5/1391 - 20:57 -0 تشکر 493046
سرطان و پیرامون آن

سرطان در عهد باستان
 

مومیایی‌ها نمی‌دانستند سرطان دارند؛ تا زمانی که در قرن بیست‌ویکم پزشکان به سراغشان رفتند! دانشمندانی که روی تاریخچه بیماری سرطان تحقیق می‌کردند سراغ مومیایی‌ها رفتند و از باقیمانده جسد آنها موارد متعددی از سرطان استخوان و سرطان سر و گردن را تشخیص دادند. درواقع علت مرگ بعضی از آنها ابتلا به انواعی از سرطان بوده است. این مومیایی‌ها اولین بیماران سرطانی هستند که ما می‌شناسیم.
سرطان در عصر حاضر شیوع بالایی دارد. سرطان یکی از 3 علت مرگ در دنیا است. تقریبا نیمی‌ از مردان و 3/1 از زنان در طول زندگی خود به سرطان مبتلا می‌شوند. به‌نظر می‌رسد در گذشته این‌طور نبوده است. اما دلیل آن چیست؟ مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که سرطان در حال حاضر شیوع زیادی پیدا کرده و دلیل آن تغییر روش زندگی انسان‌ها است. افزایش مواد سرطان‌زا مانند تنباکو و آلودگی هوا در قرن‌های اخیر، باعث افزایش شیوع سرطان در دنیا شده است. شیوع سرطان بعد از انقلاب صنعتی افزایش چشمگیری داشت. عوامل ایجادکننده سرطان در عهد باستان کمتر بودند و به همین دلیل ابتلا به سرطان شیوع کمی‌ داشت. البته دلیل دیگر این است که ریسک ابتلا به سرطان با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد. طول عمر انسان در عهد باستان کمتر بوده و به همین دلیل ابتلا به سرطان شایع نبوده است. افزایش میانگین طول عمر در انسان امروزی شیوع سرطان را هم افزایش داده است. افزایش استفاده از تنباکو، تغذیه جدید و کاهش تحرک و ورزش در دنیای امروز در افزایش ریسک ابتلا به سرطان تاثیرگذار است.

چه کسی اول سرطان را شناخت؟

اولین توصیف سرطان، مربوط به 1600 سال قبل از میلاد مسیح در تمدن باستانی مصر است. اگرچه از واژه سرطان استفاده نشده است اما در پاپیروسی که از آن موقع به جا مانده است 8 بیمار مبتلا به سرطان پستان توصیف شده‌اند. برای درمان آنها از ابزاری به نام «مته آتشی» استفاده شده است. پزشکان مصری محل سرطان را با کمک مته آتشی می‌سوزاندند. این روش طول عمر بیمار را افزایش می‌داده اما در پاپیروس‌های باقیمانده نوشته‌ شده سرطان غیرقابل درمان است. پزشکان یونان باستان اولین کسانی بودند که سرطان را به‌عنوان یک بیماری شناختند. بقراط که به‌عنوان پدر علم پزشکی شناخته می‌شود بین سال‌های 460 تا 370 قبل از میلاد مسیح زندگی می‌کرد. او در کتا‌ب‌هایش نوشته است که صفرای سیاه عامل به وجودآورنده سرطان است. بقراط سرطان‌های پوست و بینی و پستان را دیده بود و ظاهر آنها را به خرچنگ تشبیه کرده بود. او برای نامیدن بیماری سرطان از کلمه خرچنگ (كاركونوس-كارسینوما) استفاده کرد. بعدها سلسیوس، پزشک رومی‌ از مترادف لاتین این کلمه به نام کانسر استفاده کرد. پزشکان مسلمان هم از مترادف این کلمه یعنی سرطان استفاده کردند.

علت سرطان از نگاه پزشکان باستانی

بعضی از پزشکان مصری بیماری سرطان را نفرین خدایان می‌دانستند. تمدن‌های دیگر هم توجیهی برای سرطان نداشتند. نظریه بقراط 1300 به عنوان نظریه غالب پذیرفته شده بود. به نظر بقراط، بدن انسان از 4 جزء (اخلاط رابعه) تشکیل شده: خون، بلغم، صفرای زرد و صفرای سیاه. وقتی این 4 جزء در تعادل باشند انسان در سلامتی به سر می‌برد. اگر هر کدام از این 4 جزء کم شوند یا زیاد شوند بیماری به وجود می‌آید. به نظر بقراط زیاد شدن صفرای سیاه در هر عضوی از بدن باعث تشکیل سرطان در آن عضو می‌شود. این نظریه تا حدود 1300 سال بعد توجیه‌کننده بیماری سرطان بود. طی این مدت کالبدشکافی و جست‌و‌جو در بدن بیماران و افراد فوت‌شده ممنوع بود. به همین دلیل کماکان این تئوری باقیمانده بود و دانش پزشکی پیشرفت نمی‌کرد. تا اینکه بعد از رنسانس تئوری‌های جدیدی برای علت به وجود آمدن سرطان مطرح شد. بعد از کشف جریان خون در بدن، سلامت و بیماری انسان به جریان مناسب مایعات در بدن نسبت داده شد. مایعات شناخته شده از نظر پزشکان در آن زمان خون و لنف بودند. پزشکان تصور می‌کردند که سرطان از گردش نامناسب لنف در بدن به وجود می‌آید. با اختراع میکروسکوپ دانشمندان دریافتند که سلول‌های سرطانی از تغییر شکل سلول‌های بدن به وجود می‌آیند. این اکتشاف زمینه‌ساز پیشرفت‌های بعدی و شناخت کامل بیماری سرطان بود.

سرطان را می‌توان درمان کرد

پزشکان باستانی معتقد بودند که سرطان باید با روش جراحی از بدن خارج شود و عموما معتقد بودند که بعد از جراحی سرطان باز هم عود می‌کند. پزشکان یونانی می‌دانستند که ماستکتومی‌ (بریدن سینه‌های خانم‌ها) باعث بهبودی حال خانمی‌ می‌شود که در سینه‌اش توده دارد. در عین حال می‌دانستند که ممکن است سرطان پستان در این خانم‌ها عود کند و به نقاط دیگر بدن پخش شود. حتی یونانی‌ها به دنبال راه‌حلی برای درمان متاستازهای سرطان هم بودند ولی در این کار موفق نبودند. گالن، پزشک رومی ‌معروف قرن دوم میلادی که کتاب‌هایش تا هزار سال بعد هم در دانشکده‌های پزشکی تدریس می‌شد بیماری سرطان را غیرقابل درمان می‌دانست. گالن معتقد بود که اگر سرطان پستان در مراحل اولیه تشخیص داده شود می‌توان با جراحی آن را به طور کامل خارج کرد. ابوعلی‌سینا هم جراحی را روش درمان سرطان می‌دانست. به‌نظر او سرطان باید به طور کامل از بدن خارج شود و ورید‌ها و بافت اطراف سرطان هم خارج شوند و در صورت لزوم بافت اطراف سرطان سوزانده شود. حتی در بعضی موارد قطع عضو را روش درمان سرطان می‌دانست. قبل از کشف داروهای بیهوشی، جراحی به سختی انجام می‌شد اما از سال 1846 که برای اولین بار بیهوشی انجام شد، جراحی به یک هنر تبدیل شد و بسیاری از بیماری‌ها با کمک جراحی درمان شدند به طوری که قرن بعد از قرن جراحان نامیده شد.
اگرچه پزشکان باستانی در بعضی از زمینه‌ها پیشرفت خوبی کرده بودند اما آگاهی آنها از سرطان بسیار ناقص بود. پزشکان باستانی سرطان را غیرقابل درمان می‌دانستند. متاسفانه این تفکر حتی تا قرن بیستم هم ادامه یافت. حتی امروزه هم بسیاری از مردم به اشتباه بیماری سرطان را غیرقابل درمان می‌دانند و در مراجعه به پزشک و پیگیری درمان کوتاهی می‌ کنند. امروزه دیگر سرطان یک بیماری کشنده نیست. بسیاری از انواع بیماری سرطان قابل درمان هستند. استفاده از تکنیک‌های تشخیصی جدید مانند سی‌تی‌اسکن و ام‌آرآی و استفاده از روش‌های هسته‌ای تشخیص سریع سرطان را امکان‌پذیر می‌کنند. روش‌های درمانی متنوعی در دسترس است. شیمی‌درمانی، استفاده از هورمون‌ها، رادیوتراپی و استفاده از روش‌های پزشکی هسته‌ای بسیاری از سرطان‌ها را قابل درمان کرده‌اند. امروزه در آمریکا 11 میلیون نفر هستند که از بیماری سرطان نجات یافته‌اند.
منبع:www.salamat.com

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
چهارشنبه 18/5/1391 - 0:24 - 0 تشکر 496726

 افزایش هورمون تستوسترون با خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است  

خبرگزاری فارس: محققان در تحقیقات خود دریافتند که افزایش سطح هورمون تستوسترون خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان سالمند را بیشتر می کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری لایف ساینس آمریکا؛ این تحقیقات جدید حاکی است: سالمندانی که سطح هورمون تستوسترون در بدن آنها افزایش می‌یابد؛ بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات هستند.

محققان دانشگاه غرب استرالیا دریافتند مردان بین 70 تا 88 سال که میانگین بالای تستوسترون دارند – نسبت به آنهایی که سطح این هورمون در آنها کاهش می‌یابد- به میزان 9 درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات در طول هشت سال قرار دارند.

محققان گفتند: تستوسترون برای رشد طبیعی غده پروستات ضروری است و ممکن است میانگین بالای آن  باعث تسریع در رشد سرطان پروستات شود.

محقق خانم زو هید شرکت کننده در این تحقیقات گفت: با توجه به اینکه این تحقیقات مشمول مردانی که با تستوسترون درمان می‌شوند؛ نشده است لذا نیاز به تحقیقات بیشتری برای شناختن خطرات و منافع درمانی آن است.

وی افزود: مردانی که از این درمان استفاده می‌کنند لازم است که درمان خود را به خاطر این نتایج جدید متوقف نکنند اما در عین حال شایسته است که غده پروستات آنها در طول درمان از نزدیک زیر نظر پزشکی باشد.

محققان اطلاعات نزدیک به 3600 سالمند را تجزیه و تحلیل کردند که از آنها بین سالهای 2001 و 2004 میلادی نمونه برداری شده بود و سطح تستوسترون درخون آنها تجزیه و تحلیل شد و وضعیت آنها به مدت شش تا هفت سال پیگیری گردید.

در طول این تحقیقات، 300 نفر از شرکت کنندگان مبتلا به سرطان پروستات شدند و روشن شد که هراندازه سطح تستوسترون در مردان بالا رود به همان اندازه خطر ابتلا به این نوع سرطان افزایش می‌یابد.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

چهارشنبه 18/5/1391 - 6:26 - 0 تشکر 497037

سرطان پروستات دومین علت شایع مرگ ناشی از سرطان ها در مردان به حساب می آید، اما در صورت تشخیص به موقع با موفقیت قابل درمان می باشد.


مردها کمتر به پزشک مراجعه می‌کنند و نسبت به بیماری‌شان سهل‌انگار‌تر از خانم‌ها هستند. آقایان معمولاً زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که درد حسابی کلافه‌شان کرده باشد و البته متأسفانه گاهی این سهل‌انگاری برایشان گران تمام می‌شود، چرا که تأخیر در مراجعه به پزشک گاهی ممکن است بیماری را به مراحل پیشرفته و خطرناک برساند.

یکی از بیماری‌هایی که مردها را تهدید می‌کند و البته تشخیص زودهنگام آن هم در درمانش بسیار سودمند است، سرطان پروستات نام دارد.

پزشکان در فرانسه از سرمادرمانی به عنوان روشی نوین برای درمان سرطان پروستات استفاده می کنند. در اتاق عمل، جراح مدام درجه حرارت تومور را در بدن بیمار تحت کنترل دارد و در مواقع لزوم آن را تا منهای چهل درجه سانتیگراد پایین می آورد.

البته بدیهی است که تاثیر کرایوتراپی یا سرمادرمانی به اندازه جراحی نیست، اما دقت آن بیشتر است.

مارک گالیانو یک جراح متخصص اورولوژی در این مورد می گوید: "این درمان لزوما بر روی سرطان متمرکز نیست. ولی در کل بر روی محیط های سرطانی اشراف داریم، که در واقع می شود آن را از بین بردن تقریبی مشکل پروستات نامید."

استفاده از فراصوت، لیزر و یا کرایوتراپی هنوز روش های کاملی برای درمان کامل سرطان پروستات نیستند، اما گاهی اوقات فاقد عوارض جانبی شیوه های دیگر درمانی، نظیر معایب دستگاه ادراری و جنسی هستند. از هر دو بیمار پروستاتی معمولا یک نفر به این عوارض دچار می شود.

اگزاویه کاتلینو، یک جراح اورولوژیست می گوید:"برتری روش های کمتر تهاجمی مثل سرمادرمانی البته موقعی که تمامی دستورالعمل های آن به درستی انجام شود، این است که عوارض جانبی همچون بی اختیاری و تکرر ادرار و همچنین خطر ابتلا به ناتوانی جنسی را کاهش می دهد."

تنها پنج درصد از بیماران به سرما درمانی دسترسی دارند. این شیوه شاید یک انتخاب بدون پشیمانی برای افرادی باشد که علیرغم ابتلا به سرطان پروستات، از لحاظ جسمی، احساس شادابی می کنند و می خواهند از زندگی شان لذت ببرند.

دومین قاتل مردان

سرطان پروستات دومین علت شایع مرگ ناشی از سرطان ها در مردان به حساب می آید، اما در صورت تشخیص به موقع با موفقیت قابل درمان می باشد.

از علایم این سرطان می توان به وجود دردی مبهم در ناحیه لگن، تکرر ادرار، اختلالات ادراری دیگر نظیر عدم توانایی در ادرار کردن، وجود درد در حین ادرار، جریان ادراری ضعیف، وجود خون در ادرار و منی و انزال دردناک اشاره نمود.

علاوه بر موارد مذکور وجود درد در کمر، لگن و قسمت های فوقانی اندام تحتانی، کاهش اشتها و وزن و درد استخوانی دائمی نیز از دیگر علائم این نوع سرطان به حساب می آیند.

اگر بیش از 40 سال دارید!

اگر سن شما بالای 40 سال است و در خانواده‌تان سابقه سرطان پروستات داشته‌اید، درنگ نکنید و برای یک معاینه ساده به پزشک مراجعه کنید.

در اینجا روش‌هایی را که برای تشخص این بیماری استفاده می‌شود توضیح می‌دهیم:

- معمولاً معاینه بدنی اولین اقدامی است که برای تشخیص سرطان پروستات به کار می‌رود. پروستات طبیعی و سالم در معاینه، قوام نرم دارد و فاقد توده است. به این روش معاینه رکتال می‌گویند. در این روش، پزشک از داخل مقعد بیمار، غده پروستات را معاینه می‌کند. وجود غده‌ای بزرگ، سفتی پروستات یا وجود توده‌ای در آن، در برخی موارد می‌تواند نشانه هشداردهنده سرطان باشد.

امروزه با سونوگرافی از طریق مقعد، از نقاط مشکوک پروستات نمونه‌برداری می‌شود. اگر در نمونه‌برداری مشخص شد که سرطان است باید بررسی شده و مشخص شود بیماری در کدام مرحله قرار دارد.

- روش دیگری که برای تشخیص سرطان پروستات وجود دارد، آزمایش PSA است. PSA آنتی ژنی است که تنها در غده پروستات تولید می‌شود و به عبارت دیگر "آنتی‌ژن اختصاصی پروستات" است. فقط پروستات این ماده را ترشح می‌کند و افزایش این ترشح می‌تواند به وسیله مایع منی و خون، نمایانگر تخریب بیشتر پروستات باشد.

گاهی ممکن است فرد دچار مشکل بزرگی خوش‌خیم پروستات باشد. برای فردی که PSA بالای چهار دارد، یک دوره آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. بعد از مدتی دوباره چک می‌شود که اگر پایین نیامده بود، بیوپسی (نمونه برداری) انجام می‌شود.

    • انواع بیماری ها و درمان آنها
    • سلامت از دیدگاه اسلام
    • سلامت جامعه
    • سلامت روح و روان
    • عکس هفته
    • ویژه نامه‌ها
  • تعداد بازدید :
  • 1500
  • یکشنبه 7/12/1390
  • تاریخ :

سرمادرمانی برای سرطان پروستات


سرطان پروستات دومین علت شایع مرگ ناشی از سرطان ها در مردان به حساب می آید، اما در صورت تشخیص به موقع با موفقیت قابل درمان می باشد.


سرطان پروستات

مردها کمتر به پزشک مراجعه می‌کنند و نسبت به بیماری‌شان سهل‌انگار‌تر از خانم‌ها هستند. آقایان معمولاً زمانی به پزشک مراجعه می‌کنند که درد حسابی کلافه‌شان کرده باشد و البته متأسفانه گاهی این سهل‌انگاری برایشان گران تمام می‌شود، چرا که تأخیر در مراجعه به پزشک گاهی ممکن است بیماری را به مراحل پیشرفته و خطرناک برساند.

یکی از بیماری‌هایی که مردها را تهدید می‌کند و البته تشخیص زودهنگام آن هم در درمانش بسیار سودمند است، سرطان پروستات نام دارد.

پزشکان در فرانسه از سرمادرمانی به عنوان روشی نوین برای درمان سرطان پروستات استفاده می کنند. در اتاق عمل، جراح مدام درجه حرارت تومور را در بدن بیمار تحت کنترل دارد و در مواقع لزوم آن را تا منهای چهل درجه سانتیگراد پایین می آورد.

البته بدیهی است که تاثیر کرایوتراپی یا سرمادرمانی به اندازه جراحی نیست، اما دقت آن بیشتر است.

بر خلاف جراحی های سنتی، سرمادرمانی تومورها را از بین می برد و به اندام های حساس اطرافش آسیبی نمی رساند

مارک گالیانو یک جراح متخصص اورولوژی در این مورد می گوید: "این درمان لزوما بر روی سرطان متمرکز نیست. ولی در کل بر روی محیط های سرطانی اشراف داریم، که در واقع می شود آن را از بین بردن تقریبی مشکل پروستات نامید."

استفاده از فراصوت، لیزر و یا کرایوتراپی هنوز روش های کاملی برای درمان کامل سرطان پروستات نیستند، اما گاهی اوقات فاقد عوارض جانبی شیوه های دیگر درمانی، نظیر معایب دستگاه ادراری و جنسی هستند. از هر دو بیمار پروستاتی معمولا یک نفر به این عوارض دچار می شود.

اگزاویه کاتلینو، یک جراح اورولوژیست می گوید:"برتری روش های کمتر تهاجمی مثل سرمادرمانی البته موقعی که تمامی دستورالعمل های آن به درستی انجام شود، این است که عوارض جانبی همچون بی اختیاری و تکرر ادرار و همچنین خطر ابتلا به ناتوانی جنسی را کاهش می دهد."

تنها پنج درصد از بیماران به سرما درمانی دسترسی دارند. این شیوه شاید یک انتخاب بدون پشیمانی برای افرادی باشد که علیرغم ابتلا به سرطان پروستات، از لحاظ جسمی، احساس شادابی می کنند و می خواهند از زندگی شان لذت ببرند.

دومین قاتل مردان

سرطان پروستات دومین علت شایع مرگ ناشی از سرطان ها در مردان به حساب می آید، اما در صورت تشخیص به موقع با موفقیت قابل درمان می باشد.

از علایم این سرطان می توان به وجود دردی مبهم در ناحیه لگن، تکرر ادرار، اختلالات ادراری دیگر نظیر عدم توانایی در ادرار کردن، وجود درد در حین ادرار، جریان ادراری ضعیف، وجود خون در ادرار و منی و انزال دردناک اشاره نمود.

علاوه بر موارد مذکور وجود درد در کمر، لگن و قسمت های فوقانی اندام تحتانی، کاهش اشتها و وزن و درد استخوانی دائمی نیز از دیگر علائم این نوع سرطان به حساب می آیند.

اگر بیش از 40 سال دارید!

اگر سن شما بالای 40 سال است و در خانواده‌تان سابقه سرطان پروستات داشته‌اید، درنگ نکنید و برای یک معاینه ساده به پزشک مراجعه کنید.

در اینجا روش‌هایی را که برای تشخص این بیماری استفاده می‌شود توضیح می‌دهیم:

- معمولاً معاینه بدنی اولین اقدامی است که برای تشخیص سرطان پروستات به کار می‌رود. پروستات طبیعی و سالم در معاینه، قوام نرم دارد و فاقد توده است. به این روش معاینه رکتال می‌گویند. در این روش، پزشک از داخل مقعد بیمار، غده پروستات را معاینه می‌کند. وجود غده‌ای بزرگ، سفتی پروستات یا وجود توده‌ای در آن، در برخی موارد می‌تواند نشانه هشداردهنده سرطان باشد.

امروزه با سونوگرافی از طریق مقعد، از نقاط مشکوک پروستات نمونه‌برداری می‌شود. اگر در نمونه‌برداری مشخص شد که سرطان است باید بررسی شده و مشخص شود بیماری در کدام مرحله قرار دارد.

- روش دیگری که برای تشخیص سرطان پروستات وجود دارد، آزمایش PSA است. PSA آنتی ژنی است که تنها در غده پروستات تولید می‌شود و به عبارت دیگر "آنتی‌ژن اختصاصی پروستات" است. فقط پروستات این ماده را ترشح می‌کند و افزایش این ترشح می‌تواند به وسیله مایع منی و خون، نمایانگر تخریب بیشتر پروستات باشد.

گاهی ممکن است فرد دچار مشکل بزرگی خوش‌خیم پروستات باشد. برای فردی که PSA بالای چهار دارد، یک دوره آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. بعد از مدتی دوباره چک می‌شود که اگر پایین نیامده بود، بیوپسی (نمونه برداری) انجام می‌شود.

اگر سرطان پیشرفت کرده باشد و دیگر تنها محدود به غده پروستات نباشد، از هورمون درمانی استفاده می‌شود

نکته: وقتی معاینه بدنی، بیوپسی حاکی از ابتلای فرد به سرطان باشد، با سی‌تی‌اسکن، ام‌آرآی، عکسبرداری از ریه و اسکن استخوان می‌توان بررسی کرد که این امر محدود به غده پروستات است یا اینکه به کل بدن سرایت کرده یا از طریق موضعی به روده‌ها رسیده است.

وارثت را جدی بگیریم

واثت: اگر فردی از خانواده مبتلا به سرطان پروستات باشد، دیگر اعضای خانواده باید مورد بررسی قرار گیرند، چراکه سابقه ارثی مانند دیگر سرطان‌ها عامل مهمی در ابتلا به این بیماری‌ است. مردانی که دارای سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پروستات هستند، باید بعد از 40 سالگی مورد آزمایش PSA یا معاینه بدنی قرار گیرند.

میزان بالای تسوسترون: رشد پروستات به هورمونی تحت‌ عنوان تستوسترون بستگی دارد. این هورمون باعث ایجاد صفات ثانویه جنسی در مردان می‌شود. افزایش میزان ترشح تستوسترون در خون باعث بزرگی پروستات در مردان می‌شود. در مواردی لازم است از مصرف بعضی موادغذایی که در افزایش تستوسترون تأثیر می‌گذارند، خودداری شود. همچنین گاهی پزشک داروهایی را برای کاهش تستوسترون تجویز می‌کند.

از جراحی تا هورمون درمانی

جراحی: اگر هنوز سرطان محدود به غده ‌پروستات است و در بدن به صورت متاستاز یا موضعی گسترش پیدا نکرده، جراحی روش خوبی است. در این وضعیت می‌توان با جراحی رادیکال پروستات را برداشت. اما اگر محدود به غده نباشد، هورمون درمانی می‌تواند تستوسترون را مهار کند.

هورمون درمانی: اگر سرطان پیشرفت کرده باشد و دیگر تنها محدود به غده پروستات نباشد، از هورمون درمانی استفاده می‌شود. از آنجا که هورمون تستوسترون به رشد سرطان پروستات کمک می‌کند، به بیماران داروهای ضدتستوسترون مانند قرص استروژن داده می‌شود.

چهارشنبه 18/5/1391 - 20:54 - 0 تشکر 498433

15 نشانه سرطان که خانم ها نادیده می گیرند  

تحقیقات و مطالعات نشان می دهد که خانم ها درمقابل چکاپ های منظم و آزمایشات سرطان نسبت به آقایان حساس تر و مراقب تر هستند. آنها معمولاً خیلی بیشتر هم نسبت به نشانه های بیماری نگران می شوند.

اما همیشه هم اینطور نیست. برای مثال خانم های جوانتر، خیلی از علائمی که می تواند نشانه سرطان باشد را نادیده می گیرند.  آنها فکر می کنند که سرطان بیماری است که برای افراد سالخورده اتفاق می افتد و البته بیشتر وقت ها حق با آنهاست اما خیلی از افراد جوان هم به سرطان مبتلا می شوند.

البته خیلی از خانم ها از آقایان هم در انکار بیماری ماهرتر هستند. اینها کسانی هستند که عمداً علائم و نشانه های سرطان را نادیده می گیرند. البته همیشه هم مسئله انکار بیماری نیست. بعضی ها یک باور فرهنگی وجود دارد که تصور می کنند سرطان بیماری لاعلاج است به همین خاطر لزومی نمی بینند که برای درمان مراجعه کنند.

حرف زدن درمورد مسائل نگران کننده نباید باعث واکنش منفی از سوی افراد شود.نباید باین حس به افراد القا شود که باید به دنبال هر نشانه کوچکی باشند.

به همین دلیل کار سایت مردمان تصمیم گرفت که کار شما را ساده تر کند و 15 مورد از متداولترین علائم سرطان که باید حتماً جدی گرفته شوند را برایتان معرفی می کنیم که دیگر هر مشکل کوچکی باعث نگرانیتان نشود.

1: کاهش وزن بی دلیل

خیلی از خانم ها بدشان نمی آید که بدون هیچ سعی و تلاش وزنشان را پایین بیاورند. اما کاهش وزن بی دلیل مثلا 5 کیلو در ماه بدون بالا بردن فعالیت بدنی یا رژیم غذایی حتماً باید مورد چکاپ قرار گیرد. کاهش وزن بی دلیل نشانه سرطان است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. همچنین می تواند نشانه مشکل دیگری مثل پرکاری تیروئید باشد. پزشکتان باید آزمایشاتی برای چک کردن وضعیت تیروئیدتان انجام داده و سی تی اسکنی از بقیه اندام های بدن هم تهیه کند. پزشک باید یکی یکی احتمالات را بررسی کند.

2: نفخ کردن

نفخ کردن می تواند یکی دیگر از علائم سرطان باشد که خیلی از خانم ها به آن مبتا هستند. نفخ کردن می تواند نشانه سرطان تخمدان باشد. سایر علائم سرطان تخمدان عبارتند از: درد شکم یا لگن، احساس سیری زودرس حتی وقتی هیچ غذایی نخورده اید و مشکلات ادرار مثل تکرر ادرار.

اگر این نفخ کردن هر روز برای فرد اتفاق بیفتد و برای چند هفته فرد را آزار دهد، حتماً باید با پزشکتان مشورت کنید. پزشکتان باید آزمایش خون، سی تی اسکن و سایر آزمایشات لازم را برای شما انجام دهد.

3: تغییر در سینه

بیشتر خانم ها خیلی خوب سینه های خود را می شناسند، حتی اگر خودشان به طور منظم آنها را آزمایش غده نکنند. اما این تنها نشانه برای سرطان سینه نیست. قرمز و ضخیم شدن پوست سینه که می تواند یک نشانه نادر و شدید سرطان سینه باشد، سرطان سینه التهابی هم باید مورد آزمایش قرار گیرد. اگر جوش یا دانه ای روی پوست سینه تان مشاهده کردید که بیشتر از یک هفته دوام پیدا کرد، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر ظاهر نوک سینه هایتان تغییر کرد یا ترشحاتی غیرعادی مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید. تغییر در وضعیت ظاهر سینه ها، نشانه بسیار نگران کننده ای است.

پزشکتان باید به دقت سابقه خانوادگی شما را بررسی کرده، سینه ها را به خوبی معاینه کند و آزمایشاتی مثل ماموگرام، MRI ، و احتمالاً بیوپسی انجام دهد.

4: خونریزی بین عادت ماهیانه یا هر نوع خونریزی غیرعادی دیگر

خانم هایی که هنوز به یائسگی نرسیده اند خیلی وقت ها به خونریزی های زودتر از زمان عادت ماهیانه بی توجهی می کنند. همچنین خونریزی های از GI را به اشتباه خونریزی عادت ماهیانه تلقی می کنند. اما خونریزی بین زمان عادت ماهیانه، مخصوصاً وقتی عادت ماهیانه تان منظم است، نیاز به آزمایش و بررسی دارد. خونریزی بعد از رسیدن به یائسگی می تواند نشانه سرطان رحم و خونریزی GI می تواند نشانه سرطان روده باشد.

باید ببینید که چه چیز برای شما عادی است و چه چیز غیرعادی. خانمی که هیچوقت بین عادت ماهیانه لکه نمی بیند، و بعد ببیند، برای او غیرعادی است اما ممکن است برای فردی دیگر کاملاً عادی باشد.

پزشکتان به دقت سابقه خانوادگی شما را بررسی خواهد کرد و برحسب زمان خونریزی و سایر علائم آزمایش فراصوت یا بیوپسی برایتان تجویز می کند.

5: تغییرات پوستی

خیلی از ما خال هایمان را به دقت بررسی می کنیم چون می دانیم که یکی از نشانه های سرطان پوست است. اما باید تغییر در رنگدانه پوست را هم جدی بگیریم.

اگر یکدفعه دچار خونریزی یا ورق ورقه شدن پوست شدید، حتماً باید به پزشک متخصص نشان دهید.

6: مشکل در قورت دادن

اگر در قورت دادن مشکل دارید، احتمالاً رژیم غذاییتان را تغییر داده اید پس جویدن چندان برایتان دشوار نیست. احتمالاً بیشتر از سوپ، غذاهای مایع یا محلول های پروتئینی استفاده می کنید. اما این مشکل در قورت دادن می تواند نشانه سرطان GI باشد مثل مری. پزشکتان باید به دقت سابقه خانوادگی شما را بررسی کرده و آزمایشاتی مثل رادیولوژی سینه یا تست GI انجام دهد.

7: خون در نقطه غیرعادی

اگر در ادرار یا مدفوعتان خون مشاهده کردید به هیچ وجه تصور نکنید که ممکن است از بواسیرتان باشد. می تواند نشانه سرطان روده باشد. پزشکتان باید سوالاتی از شما بپرسد و آزمایشاتی مثل کلونوسکوپی برایتان انجام دهد.

همچنین بالا آوردن خون موقع سرفه کردن هم باید به دقت بررسی شود. البته اگر این اتفاق یکبار بیفتد ممکن است خطر جدی نباشد اما در صورت تکرار حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.

8: درد شکم و افسردگی

خانم هایی که دچار درد در ناحیه شکم و احساس افسردگی به طور همزمان می شوند نیاز به چکاپ دارند. برخی محققان رابطه ای بین افسردگی و سرطان لوزالمعده پیدا کرده اند که هنوز چندان شناخته شده نیست.

9: سوءهاضمه

خانم هایی که قبلاً باردار شده اند صد در صد سوءهاضمه ای که با بالا رفتن وزن برایشان اتفاق افتاده بود را به خاطر دارند. اما بدگواری و سوءهاضمه بدون هیچ دلیل مشخص می تواند چراغ قرمز باشد. می تواند نشانه زودهنگام سرطان مری، معده یا گلو باشد. پزشکتان باید سابقه خانوادگی شما را به دقت بررسی کرده و قبل از انتخاب آزمایشات لازم برای شما، سوالای درمورد سوءهاضمه تان بپرسد.

10: تغییر در دهان

مخصوصاً افراد سیگاری باید به دقت مراقب لکه های سفیدی که درون دهان یا روی زبانشان ایجاد می شود باشند. بیشتر این لکه ها می تواند نشانه پیش سرطان باشد که می تواند منجر به سرطان دهان شود. از دندانپزشک یا پزشکتان بخواهید که به دقت وضعیت را بررسی کنند و درمورد درمان آن تصمیم بگیرند.

11: درد

با بالا رفتن سن شکایت افراد از درد بیشتر می شود اما درد می تواند نشانه زودرسی از برخی سرطان ها هم باشد. گرچه بیشتر دردها دلیل وجود سرطان نیست.

دردهایی که مداوم هستند و به دلایل نامشخص ایجاد می شوند حتماً باید مورد چکاپ قرار گیرند. پزشکتان باید سابقه خانوادگی شما را به دقت بررسی کرده و براساس آن اطلاعات تصمیم بگیرد که چه آزمایشاتی برای شما لازم تر است.

12: تغییر در گره های لنفاوی

اگر غده یا برآمدگی روی گره های لنفاوی خود در زیربغل یا گردنتان مشاهده کردید، می تواند نشانه ای نگران کننده باشد. اگر یکی از گره های لنفاویتان به تدریج بزرگتر می شوند حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. پزشکتان معاینه تان خواهد کرد و دلیل بزرگ شدن غده لنفی را بررسی خواهد کرد. همچنین ممکن است برایتان بیوپسی انجام دهد.

13: تب

اگر دچار تب شده اید که دلیل آن آنفولانزا یا سایر بیماری ها نیست می تواند نشانه ای از سرطان باشد. تب معمولاً زمانیکه سرطان از نقطه اصلی خود گسترش پیدا کرده باشد اتفاق می افتد اما می تواند نشانه سرطان خون های تازه مثل لوکمی هم باشد.

سایر نشانه های سرطان عبارتند از زرده یرقان یا تغییر در رنگ مدفوع. پزشکتان باید شما را تحت معاینه دقیق فیزیکی قرار داده و سابقه دارویی شما را به دقت بررسی کند و سپس آزمایشاتی مثل رادیولوژی، سی تی اسکن، MRI و سایر آزمایشات را برایتان انجام دهد.

14: خستگی

خستگی نیز یکی دیگر از علائم مبهم سرطان است. این مشکل می تواند بعد از پیشرفت سرطان اتفاق بیفتد اما ممکن است در ابتدای سرطان هایی مثل لوکمی یا برخی سرطان های روده هم ایجاد شود.

15: سرفه مداوم

سرفه معمولاً با سرماخوردگی، آنفولانزا و حساسیت ها اتفاق می افتد و همچنین می تواند یکی از عوارض جانبی برخی داروها نیز به حساب آید. اما سرفه های مداوم سرفه هایی که بیش از سه تا چهار هفته به طول انجامد به هیچ وجه نباید نادیده گرفته شوند.

پزشکتان باید سابقه خانوادگی شما را به دقت بررسی کرده، وضعیت گلو و ریه هایتان را معاینه کرده و آزمایشاتی مثل رادیولوژی را برایتان انجام دهد.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.