• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن حوزه علميه > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
حوزه علميه (بازدید: 6477)
يکشنبه 15/5/1391 - 11:22 -0 تشکر 492218
اخبار حوزه

  تقوای رسانه ای؛ گوهری نایاب در دهکده جهانیاساتید حوزه از رسالت خبرنگار می گویند

  تقوای رسانه ای؛ گوهری نایاب در دهکده جهانی

 اشاره؛ روز خبرنگار، روز مهمی است؛ نه صرفا از آن رو که در این روز مدیران و مسئولان یادشان می افتد که باید از اهالی خبر و رسانه دست کم تجلیلی ولو جمع و جور و مختصر داشته باشند، بلکه مهم تر آن که تا حدودی جایگاه خطیر و اساسی خبرنگاران در تحولات جامعه مشخص می شود و ... 

 

اشاره؛ روز خبرنگار، روز مهمی است؛ نه صرفا از آن رو که در این روز مدیران و مسئولان یادشان می افتد که باید از اهالی خبر و رسانه دست کم تجلیلی ولو جمع و جور و مختصر داشته باشند، بلکه مهم تر آن که تا حدودی جایگاه خطیر و اساسی خبرنگاران در تحولات جامعه مشخص می شود و به همان نسبت البته باید حساسیت این کار برای اهالی این صنف نیز درک گردد.

از این حیث، هفدهم مردادماه می تواند و باید به فرصتی مغتنم تبدیل شود برای این که بدانیم در این دنیای پر از دروغ و نفاق و ریا، صداقت و راستگویی از یک سو و تاکید بر امانت داری و تقوای رسانه ای چقدر ارزشمند است.

به این بهانه با تنی چند از اساتید حوزه که برخی از آن ها دارای سمت هایی چون عضویت در خبرگان رهبری و نیز عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم می باشند، گپ و گفتی انجام داده ایم و نظرات آن ها را راجع به بایسته های رویکرد اخلاقی و معنوی به حرفه خبرنگاری جویا شده ایم که چکیده ای از این نظرات در ادامه می آید؛

* لزوم اطلاع رسانی صحیح

حجت الاسلام و المسلمین سید محمد واعظ موسوی، عضو خبرگان رهبری ضمن تبریک روز خبرنگار به همه اهالی خبر و رسانه گفت: یکی از آمال و آرزوهای مقام معظم رهبری، اطلاع رسانی صحیح به مردم بوده است به طوری که ایشان در بسیاری از دیدارها و جلسات مسئولان نظام ، بر مساله اطلاع رسانی در ابعاد مختلف تاکید داشته اند.

 

* رسانه؛ پل ارتباطی بین مردم و مسئولان

وی همچنین با بیان این که خبرنگاران باید به وظیفه و رسالت سنگین خود به درستی عمل کنند، افزود: رعایت امانت و تقوای رسانه ای در این بین بسیار لازم است تا رسانه ها بتوانند به عنوان پل ارتباطی مستحکم و مطمئن بین مردم و مسئولان ، ایفای نقش کنند.

این استاد حوزه خاطرنشان کرد: رسانه ها باید موفقیت های نظام را به اطلاع مردم رسانده و از آن سو نیز انتقادات و نظرات سازنده را به گوش مسئولان برسانند.

عضو خبرگان رهبری اضافه کرد: خبرنگاران با حفظ شئون و  اخلاق و تقوای رسانه ای می توانند با برقراری این ارتباط دوسویه بهترین خدمت را به جامعه خویش داشته باشند.

* خبرنگاران از نشر شایعات و اخبار مجهول بپرهیزند

حجت الاسلام و المسلمین عبداللهی ، عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم با اشاره به اهمیت و حساسیت فوق العاده کار خبرنگاری ابراز داشت: رسانه های جمعی در یک جامعه اسلامی باید به شدت از نشر اخبار مجهول، غیر مسلم، شایعات و مطالب غیر مستند بپرهیزند.

وی همچنین با اشاره به این که امروزه خبرنگار در جایگاه یک مبلغ نشسته است، افزود: از این رو یک خبرنگار نباید بر اساس حدسیات و ظن و گمان خود خبری را منتشر کند، ضمن آن که در آن بخش از مطالبی که نسبت به آن ها آگاهی دارد و مستند است نیز می بایست مصالح سیاسی نظام و شرایط جامعه را در نظر بگیرد.

* التزام خبرنگار به حقیقت و مصلحت

ین استاد حوزه تصریح کرد: در امر خبرنگاری ، تحزب و گرایش های سیاسی نباید مطرح باشد بلکه یک خبرنگار باید ورای این ها، همواره حقیقت و مصلحت را محور فعالیت خود قرار دهد.

این عضو خبرگان رهبری همچنین خواستار دقت خبرنگاران بر روی منابع خبری خود شد و گفت: باید در این عرصه حساس، به مساله تقوا تکیه کرد ؛ همان طور که امام خمینی (ره) فرمود عالم محضر خداست، نباید در محضر خدا معصیت کرد ، همه ما نیز باید این توصیه حکیمانه را همواره مد نظر قرار داده و به ویژه در فعالیت های رسانه ای در کمیت و کیفیت انتشار اخبار، مراقب باشیم که خدای ناکرده مرتکب گناه و معصیت نشویم.

* سه اصلی که یک خبرنگار باید رعایت کند

حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم علیدوست، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز با اشاره به ضرورت توجه جدی به اخلاق و تقوای رسانه ای اظهار داشت: در مورد اخلاق خبرنگاری و تقوای خبری باید سه اصل صداقت، امانت و مصلحت به خوبی رعایت شود.

وی افزود: رعایت صداقت به این معناست که خبرنگار چه در فهم خبر و تلقی واقعه و چه در نقل خبر ، بی طرف باشد؛ در واقع صداقت این اقتضا را دارد که نقل خبر و گزارش کامل و بی طرفانه باشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همچنین با تاکید بر این نکته که گاهی ناقص بیان کردن حقیقت، خود دروغی بزرگ است، ابراز داشت: صداقت خبری به معنای غیر گزینشی نقل کردن اخبار است، ضمن آن که گسست حدس از واقع یکی از تجلیات چنین صداقتی است؛ متاسفانه گاهی مشاهده می شود که فردی خبری را نقل می کند و در ادامه آن حدسیات خود را انعکاس می دهد و یا این که مطلبی که خود دوست می دارد را منعکس کرده و درباره اش داوری می کند.

* لزوم امانت داری در انتشار اخبار

وی با اشاره به این که رکن دوم در این خصوص، امانت است، گفت: خبرنگاران رسانه های جمعی نباید فکر کنند که ولی نعمت آبروی مردم ، جناح ها، سازمان ها و یا گروه ها هستند و به همین خاطر تلقی کنند که به راحتی می توانند اسرار یا مناسبات خصوصی را در اختیار دیگران بگذارند.

این استاد حوزه در ادامه بر لزوم توجه جدی به مکارم اخلاقی و اسلامی در فعالیت های خبری و رسانه ای تاکید کرد و افزود: اهالی خبر و رسانه بدانند که اگر ارزش های اسلامی واخلاقی را رعایت نکنند باید در پیشگاه الهی پاسخگو باشند

* مصلحت ها نباید مغفول واقع شود

وی همچنین به ضرورت توجه به بعد مصلحت تاکید کرد و بیان داشت: در انتشار اخبار ولو آن که صادقانه باشد و در آن به مساله امانت داری هم توجه شده باشد اما با این حال باید به مصلحت نیز توجه داشت به این معنی که حتی گاهی باید در بکاربردن یک تعبیر نیز دقت نظر کافی داشت.

حجت الاسلام و المسلمین علیدوست خاطرنشان کرد: متاسفانه بعضی اوقات، بر اثر ناشی گری یا خودخواهی ، خبرنگار مطلبی را مطرح می کند  بعد مسئولان باید سرمایه نظام را خرج آن کنند که جلوی تبعات چنین خبری را بگیرند.

* تاثیر خبرنگاران در جامعه انکارناپذیر است

حجت الاسلام و المسلمین محمد تقی قندی ، معاون فرهنگی – تربیتی حوزه های علمیه خواهران نیز با بیان این که جامعه خبرنگاری در ایجاد موج مثبت یا منفی اجتماعی ، نقش بسیار مهمی ایفا می کند، تاکید کرد: خبرنگاران از جمله اقشار موثر در هدایت جامعه به سمت رستگاری یا بر عکس سوق دادن آن ها به سمت سقوط و ضلالت می باشند.

وی همچنین افزود: خبرنگاری اساسا در جامعه اسلامی یک رسالت به شمار می رود و نه صرفا یک شغل چرا که نظام اسلامی یک نظام ارزشی است.

* خدا را ناظر بر اعمال و گفتارمان بدانیم

معاون حوزه های علمیه خواهران با بیان این که خبرنگاران باید مطابق با ارزش های اسلامی به ایفای رسالت اجتماعی خویش بپردازند، تصریح کرد: یک خبرنگار در وهله اول باید خدا را همواره ناظر بر اعمال و گفتار خود بداند و با توجه به این اصل، در نقل اخبار خود را در محضر خدا بداند.

حجت الاسلام و المسلمین قندی همچنین با بیان این که خبرنگار نباید در نقل و نشر اخبار، واقعیت ها را نادیده بگیرد، اظهار داشت: یک خبرنگار متعهد نباید حقایق موجود را کم وزیاد جلوه داده و کفه اخبار را بیش از حد متعارف، مطابق با قصد و غرضش سنگین کند.

* جز راست نباید گفت، هر راست نشاید گفت

وی با اشاره به ضرورت راستگویی و حقیقت مداری در فعالیت رسانه ای و خبری، گفت: یک خبرنگار باید در جامعه اسلامی ، راستگویی را پیشه خود سازد و از سویی باید توجه داشت که هر مطلب راستی را نیز نباید در هر شرایطی گفت.

معاون فرهنگی – تربیتی حوزه های علمیه خواهران بیان داشت: یکی از نکات بسیار مهم این است که هر خبری را باید به گروه هدف خود ارایه و عرضه کرد.

* لزوم زمان شناسی و بصیرت در فعالیت رسانه ای

وی همچنین در ادامه صحبت های خود به مساله زیرکی و بصیرت خبرنگار در تشخیص اخبار و انعکاس آن ها اشاره کرد و افزود: زمان شناسی ،بصیرت در تشخیص دوست و دشمن و نیز دقت در نقل اخبار از جمله مهم ترین بایسته ها در این عرصه حساس است.

* در امتداد رسالت انبیا...

حجت الاسلام و المسلمین مهدی گرجیان، معاون پژوهشی دانشگاه باقرالعلوم (ع) و رییس بسیج اساتید استان قم نیز با اشاره به اهمیت خبر و رسانه، اظهار داشت: در سیره اهل بیت (ع) خبرگیری از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است به این منظور که برای این کار از افراد مورد اعتماد و وثوق بهره می بردند.

وی با اشاره به این که خبررسانی و خبرگزاری به نوعی رسالت انبیا به شمار می رود، گفت: این کار در واقع رسالتی است از جانب خلق به خلق که باید در آن نهایت دقت و امانت داری صورت گیرد.

این استاد حوزه و دانشگاه همچنین خاطرنشان کرد: همان گونه که در رسالت انبیای الهی، بحث عصمت و تقوا مطرح است، خبرنگاران نیز در امر خبر رسانی باید تقوای الهی را رعایت کرده و به کار خود رنگ و بویی معنوی ببخشند.

گزارش: سید محمدمهدی موسوی

يکشنبه 19/6/1391 - 14:30 - 0 تشکر 553370

به مناسبت 19شهریور

به یاد ابوذر انقلاب



مروری بر زندگی مجاهد نستوه و عالم پاک آیین آیت‌الله طالقانی گویای این حقیقت سترگ و شگرف است که این مرد عظیم الشأن و عزیز، در راه رسیدن به آرمانهای انقلابی و اسلامی و اصلاحی خود چه رنجها و تعبهایی را پذیرا شد و چه مصیبتهایی را چشید و چه سختی های مهیبی را کشید.


از سالهای کودکی و درس و بحث مکتب و حوزه تا هجرت به نجف و کسب اجتهاد و اجازه حدیث و بازگشت به میهن و حضور فعال سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در عرصة مبارزات نهضت چه در بعد مقابله با نظام شاهنشاهی و چه در ساحت مواجهه علمی و فکری و حضور در انجمن های اسلامی و ایجاد پایگاههای اندیشگی با محوریت اسلام و مبارزه علمی و عملی با جهل و دیکتاتوری و فساد و ظلم.


از زندان و تبعید و شکنجه گرفته تا هجرت و فرقت و تنهایی و از روزهای سخت مبارزه گرفته تا سالهای غربت و شیدایی.


آیت الله طالقانی بارها از سوی رژیم سفاک دستگیر و زندانی و به جرم اشاعه فرهنگ انقلابی و اندیشة سیاسی شکنجه شد.


سالهای حیات فردی و اجتماعی آیت الله  طالقانی روزهای سخت و شورانگیز و پر مرارت مبارزه، زندان و تبعید است. ایشان نخستین زندانی سیاسی ست که در زمان رضا شاه، به جرم دفاع از زن محجبه ای که مأموران رضا شاه به وی توهین کرده، قصد برداشتن چادر وی را داشتند، دستگیر و زندانی شد. آنان عدم جواز حمل عمامه از جانب وی را بهانه دستگیری او قرار داده بودند.


از مخالفت با انقلاب سفید شاه در بهمن سال 41 گرفته تا مبارزات مخفی سال 49 که به دستگیری دوبارة ایشان انجامید و با تبعید و سخت گیریهای مهیب رژیم شاه و ساواک همراه شد اما نتوانست در عزم و ارادة آهنین آن مرد الهی و مجاهد راه خدا اندک تزلزلی پدیدآورد.


آیت الله طالقانی علاوه بر مبارزات و فعالیتهای سیاسی به اقدامات فرهنگی و حرکتهای مصلحانة اجتماعی چه در عرصة فکر و فرهنگ و چه در حوزة امور خیریه و دستگیری از ضعفا و فقرا مبادرت می ورزید و جلسات کانون اسلام و مسجد هدایت از جملة این فعالیتها بود.


چندین بار زندانی شدن و شکنجه های سخت و مهیب در دوران طاغوت که آخرین و بدترین آنها در سال 56 رخ داد نهایتا به آزادی در8 آبان 57 انجامید و در نهایت به شکفتن نهال انقلاب و پیروزی نهضت در بهمن همین سال رسید که بی تردید نتیجه مجاهدت شهیدان و مجاهدانی همچون آیت الله طالقانی بود.


از افتخارات ایشان اقامة اولین نمازجمعه پس از انقلاب بود که به امامت ایشان برگزار شد.


و نیز نمایندگی مردم در مجلس خبرگان که منشأ خدمات خطیر و حیاتی و حساسی برای انقلاب شد.


آیت الله طالقانی در بامداد روز 19 شهریور سال 58 با دنیا وداع گفت و به ملکوت اعلی پیوست.


حضرت امام خمینی(ره) در پیامی به مناسبت رحلت آیت الله طالقانی در بیانی زیبا و تکان دهنده و غرورآفرین به بیان وجوهی از شخصیتی این عالم ربانی و مجاهد ایمانی پرداخت و در تشبیهی جانفزا و بی بدیل فرمود: «... او برای اسلام به منزله حضرت ابوذر بود. زبان گویای او، چون شمشیر مالک اشتر برنده بود و کوبنده، مرگ او زودرس بود و عمر او با برکت....»


سلام و صلوات خدا بر او؛ یادش گرامی باد و راه نورانی اش پر رهرو!

يکشنبه 19/6/1391 - 14:30 - 0 تشکر 553371

امام جمعه یاسوج:وظیفه طلاب در عصر حاضر سنگین‌تر از گذشته است


حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی اصغر حسینی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه و تبریک آن به طلاب سراسر کشور، اظهار داشت:‌ طلاب باید خود را به سلاح تقوا و پرهیزگاری مسلح کنند چرا که پناهگاهی مطمئن تر از آن برای هیچ کس وجود ندارد.


وی با تأکید بر این که روحانیت در صف مقدم جبهه هدایت مردم هستند، گفت:‌ حضور در صف مقدم جبهه هدایت مردم نیازمند سلاحی قوی و مطمئن می باشد، که بهترین آن همین سلاح تقوا و پرهیزگاری است.


امام جمعه یاسوج اضافه کرد: طلاب باید همراه با کسب علم و پیشرفت در ابواب مختلف علوم حوزوی، علم تهذیب نفس و تلاش برای کسب تقوا را هم فراموش نکنند چرا که اگر دو بال علم و تقوا در کنار هم قرار گرفت می تواند یک طلبه را به قله موفقیت برساند تا هم برای خود و هم برای جامعه مفید باشد.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که وجود امکانات ارتباط جمعی از قبیل اینترنت در عصر حاضر، وظیفه طلاب را برای ابلاغ پیام دین به مردم دنیا بیشتر کرده است، گفت:‌در ایام قدیم این امکانات و این ارتباطات نبود و از سوی دیگر این قدر شبهات و دشمنی ها بر علیه اسلام ناب و مذهب تشیع نیز وجود نداشت و از این رو وظیفه طلاب و حوزه های علمیه در شرایط فعلی سنگین ترین وظیفه هاست.


حجت الاسلام و المسلمین حسینی با تأکید بر این که طلاب باید با پاسخ گویی به شبهات در راستای حفاظت دین حرکت کنند، گفت: طلاب برای پاسخ گویی به شبهات و فرافکنی های دشمنان دین و تشیع،‌ باید به علوم روز مسلط باشند تا ابهاماتی که از سوی دشمنان مطرح می شود به بهترین شکل ممکن پاسخ داده شود.


وی در پایان با بیان این که وظیفه طلاب در عصر حاضر سنگین ترین وظیفه هاست، گفت:‌ ما همانطور که برای مقابله با دشمنان در جنگ نظامی نیازمند سلاح نظامی هستیم،‌ در جنگ اعتقادی و فرهنگی نیز نیازمند سلاح علم و آگاهی از امکانات روز هستیم و از این رو برای کسب آن باید تلاش کنیم.



يکشنبه 19/6/1391 - 14:41 - 0 تشکر 553382

آیت‌الله العظمی صافی: هویت و افتخار شیعه به غدیر است


به گزارش خبرگزاری حوزه،حضرت آیت الله صافی گلپایگانی، شب گذشته 18 شهریور ماه، در دیدار شرکت‌کنندگان در کارگاه آموزشی «ایام غدیریه»، با بیان این که شیعه باید افتخار کند که پیرو وجود مقدس اهل بیت(علیهم السلام) است، اظهار داشتند: هویت ما به غدیر و ولایی بودن است و باید از این منبع پرنور به درستی استفاده کنیم و آنها را به دنیا معرفی کنیم.


معظم له  افزودند: روحانیون، باید مردم را از هرگونه شبهه و گمراهی نجات دهند و مردم را به سمت مکتب گهربار اهل بیت(علیهم السلام) هدایت کنند.


این مرجع تقلید، با بیان این که مکتب غدیر دارای اهمیت به سزایی است که امامت و ولایت امیرالمؤمنین(ع) را به اثبات می رساند، خاطرنشان کردند: هرچند اثبات ولایت و خلافت امیرالمؤمنین(ع) تنها در گرو حدیث غدیر نیست، اما نباید فراموش کرد که پیامبر (ص) بزرگوار اسلام در روز غدیر امام علی(ع) را به جانشینی خود منصوب کردند که با تبریک حاضران همراه بود، این خود دلیل بسیار مهمی برای اثبات ولایت امیرالمؤمنین به شمار می رود.


حضرت آیت الله صافی گلپایگانی ادامه دادند: دشمنان امامت و ولایت پیش بینی نمی کردند که بعد از قرن ها غدیر زنده می شود و مردم با رویکردی تازه این روز را زنده نگه می دارند.


ایشان با بیان این که اساس ولایت امام علی(ع) از طریق آیات قرآن و احادیث روشن می گردد، یادآور شدند: در باب امامت امیرالمؤمنین(ع) کتاب های بسیاری از محدثان اسلامی وارد شده است که بسیاری از راویان آنها از اهل سنت هستند.


این مرجع تقلید واقعه غدیر را اتمام حجتی برای مسلمانان دانستند و ادامه دادند: بسیاری از شاهدان غدیر با پیام آن مخالف بودند و به همین دلیل ابلاغ آن خطراتی را نیز برای پیامبر(ص) به همراه داشت، اما برای آنکه رسالت پیامبر(ص) کامل گردد، این ابلاغ صورت گرفت.


حضرت آیت  ا لله صافی گلپایگانی، با اشاره به نگاه علمای اهل سنت به جایگاه امام علی(ع)، بیان کردند: یکی از علمای به نام اهل سنت می گوید که: «همه مردم به علم علی(ع) احتیاج داشتند، اما ایشان به علم کسی نیاز نداشت.»


معظم له با تأکید بر این که فضائل امیرالمؤمنین(ع) باید به مردم گفته شود، بیان داشتند: بنا به روایات، فضایل امام علی(ع) را نمی توان شمرد، اما همه ما وظیفه داریم تا معارف نابی که به دست ما رسیده را به مردم بیان کنیم.


حضرت آیت الله صافی با بیان این که می توان در موضوع هایی مانند علم امیرالمؤمنین(ع) و نهج البلاغه پژوهش های بیشتری انجام داد و آنها را به مردم عرضه کرد، گفتند: امیدوارم که این کارگاه غدیر که به همت ستاد احیای ایام امامت و ولایت برگزار شده است، زمینه ای برای آشنایی بیشتر مردم با این رویداد تاریخی باشد.


معظم له، با بیان این که هویت ما در هویت غدیر است، یادآور شدند: مکتب شیعه به غدیر شناخته می شود، طلاب وظیفه دارند تا متون اسلامی در رابطه با غدیر را به درستی مطالعه کنند و آنها را در میان مردم نشر دهند.


حضرت آیت الله صافی گلپایگانی، با اشاره به نشر علوم دینی در زمان امام باقر(ع) و امام صادق(ع)، عنوان کردند: چهار هزار شاگرد در درس امام صادق(ع) شرکت می کردند و به برکت همین شاگردان بود که معارف دینی و احادیث اهل بیت(علیهم السلام) به مردم شناسانده گردید.


ایشان در پایان با اشاره به فرارسیدن ایام شهادت امام جعفر صادق(ع)، تأکید کردند: همه شیعیان وظیفه دارند که از مقام شامخ این امام همام تجلیل کنند و در مراسم های بزرگداشت شهادت ایشان حضور پیدا کنند.


يکشنبه 19/6/1391 - 14:41 - 0 تشکر 553384

مدیر حوزه‌های علمیه: در میدان دفاع از مکتب اهل‌بیت(ع) همچون میثم تمار باشیم


به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله حسینی‌بوشهری عصر امروز طی سخنانی در کارگاه آموزشی ایام غدیریه که در مجتمع یاوران حضرت مهدی(عج) جمکران برگزار شد با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: تبعاً در راه عشق به اهل‌بیت(ع)  و دفاع از مکتب آنان باید همچون میثم تمارها هزینه سنگینی بپردازیم .


مدیر حوزه‌های علمیه با تاکید بر لزوم ایجاد رابطه دوسویه بین خود و اهل‌بیت(ع) گفت: بی‌شک دوستان طلبه و فاضل سزاورتر از دیگران به عشق ورزیدن به اهل‌بیت(ع)  هستند و ما باید با آن بزرگواران در زندگی خود همراهی کنیم نه جلو بیفتیم و نه عقب چرا که حرکت در مسیر اهل‌بیت (ع) موفقیت ما را به دنبال دارد.


 عضو خبرگان رهبری با اشاره به خطبه 152 نهج‌البلاغه ابراز داشت: در این خطبه  بر رابطه دوسویه بین اهل‌بیت(ع)  و مومنین تاکید شده و همچنین تصریح شده که ائمه اطهار(ع)  کارگزاران آگاه کردن مردم و تدبیرکنندگان امور آنها هستند.


وی اضافه کرد: اگر کسی رابطه دوسویه با اهل‌بیت (ع) نداشته باشد نباید توقع بهشتی شدن داشته باشد.


آیت‌الله حسینی بوشهری ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این مراسم گفت: این کار یکی از مسایل مهم و کلیدی و لازمه برنامه‌های حوزوی است که به نظر می‌رسد خلع آن در حوزه وجود داشته است.


امام جمعه قم در ادامه اظهار داشت: امام باقر(ع)  در حدیثی می‌فرمایند اسلام بر 5 چیز استوار است که شامل  نماز، زکات، روزه، حج و ولایت می‌شود و ولایت از همه برتر و بافضیلت‌تر است چراکه کلید چهار اصل دیگر است.


وی با بیان اینکه در واقع نماز، زکات، روزه، حج بدون ولایت ارزشی ندارد و به جایگاه رفیع امامت و ولایت اشاره کرد و گفت: جایگاه امیرالمومنین (ع)  یک جایگاه ویژه است و منزلت امام علی(ع)  تا جایی است که پیامبر (ص) وقتی از خدا چیزی را می‌خواهد خداوند را به امام علی (ع)  قسم می‌دهد.


وی خاطرنشان کرد: طلاب عزیر بدانند اگر می‌خواهند به توفیقاتی برسند باید علم، اخلاق و رفتارشان با محبت اهل‌بیت (ع)  عجین باشد چرا که راهی جز این نیست.


معاون جامعه مدرسین، با اشاره به این که امامت علاوه بر بعد هدایت به عنوان مرجعیت دینی نیز  تجلی می کند گفت: امامت به معنای ولایت و بلکه اوج آن است کما این که ما در زیارتنامه‌های اهل‌بیت(ع)  نیز همان را بیان می‌کنیم.


وی در خاتمه از همگان خواست تا عشق به اهل‌بیت(ع)  را در همه ابعاد زندگی خود ساری و جاری نمایند.


يکشنبه 19/6/1391 - 14:42 - 0 تشکر 553387

مدیر حوزه علمیه استان گلستان

تحول در حوزه‌ علمیه استان‌ها چشم‌گیر است



به گزارش خبرگزاری حوزه از گلستان، حجت الاسلام والمسلمین ملکی امروز در مراسم افتتاحیه متمرکز مدارس علمیه استان گلستان که در مدرسه علمیه امام خمینی(ره) گرگان برگزار شد، با اشاره به روایتی از امام موسی کاظم(ع)، اظهار داشت: مسیر طلبگی راهی است که امتثال امر امام زمان(عج)بوده و باید پرتوان آن را ادامه داد.


مدیر حوزه علمیه استان گلستان افزود: حوزه های علمیه متکفل و عهده دار تربیت و تعلم افرادی است که قصد دین شناسی را داشته و ما باید این مسئولیت سنگین و خطیر را به درستی انجام دهیم.


عضو شورای حوزه علمیه استان گلستان با اشاره به مقوله تحول در حوزه که مورد توجه مقام معظم رهبری نیز هست، خاطرنشان ساخت: تحول در حوزه در دو بخش سیستم اداری و مباحث علمی و کتب درسی می تواند رخ دهد که بسیاری از آن انجام پذیرفته است.


این استاد حوزه افزود: یکی از شاخصه های مهم تحول، تمرکززدایی از قم است که این موضوع به صورت جدی در دو سال اخیر در حوزه های علمیه اتفاق افتاده است.


حجت الاسلام والمسلمین ملکی تصریح کرد: اگر بخواهیم منصفانه نگاه کنیم در دو سال اخیر تحولات چشمگیری در تمام استان ها رخ داده است که جای تقدیر و قدردانی دارد.


وی در ادامه با اشاره به تحولات در مباحث علمی و کتب درسی، گفت: تعبیر فقه جواهری از ابداعات حضرت امام خمینی (ره) بوده که نشان دهنده اهمیت کتاب جواهرالکلام مرحوم صاحب جواهر می باشد.


این استاد حوزه ادامه داد: دو شاخصه مهم این کتاب تتبع و تحقیق بوده که باید در کتب درسی حوزه های علمیه لحاظ گردد.


مدیر حوزه علمیه استان گلستان با ارائه گزارشی از فعالیت های مدیریت حوزه علمیه استان، اظهار داشت: مدیریت حوزه علمیه استان از سال 1389 فعالیت خود را رسما آغاز نموده و ظرف دو سال گذشته توانسته ثمرات و فوائد کثیری را برای مدارس علمیه و طلاب به همراه داشته باشد.


عضو شورای حوزه علمیه استان گلستان ابراز داشت: برگزاری المپیاد علمی به صورت متمرکز در استان، دریافت مجوز برگزاری امتحانات خرداد به صورت مستقل، برگزاری آزمون علمی اساتید و شفاهی طلاب، افتتاح پژوهشگاه حوزه استان، تکمیل کادر مدیریتی و علمی مدارس استان، تأسیس دو مدرسه علمیه جدید در شهرهای کردکوی و انبارالوم، پیگیری دو مدرسه دیگر در شهرهای نوکنده و کلاله، ساماندهی طلاب در مباحث معافیت تحصیلی آنان، اسکان طلاب در مشهد مقدس و برگزاری اردوهای زیارتی برای آنان، ساماندهی امر تلبس طلاب مطابق با آیین نامه ها، افتتاح دارالقرآن در مدارس علمیه، اعزام اساتید اخلاق به مدارس استان، برگزاری گردهمایی های معاونین تبلیغ مدارس و شهرستان ها به صورت متناوب، تقسیم عادلانه بودجه های ملی و استانی در میان مدارس، بازسازی، تکمیل و گسترش چشم گیر مدارس استان، تقسیم سرانه تغذیه طلاب به صورت منظم و همچنین راه اندازی اداره آمار و بررسی حوزه علمیه استان، برخی از فعالیت های مدیریت استان در دو سال گذشته بوده است.

يکشنبه 19/6/1391 - 14:43 - 0 تشکر 553389

استاد حوزه علمیه گرگان

طلاب در جهت رفع خرافات تلاش کنند



به گزارش خبرگزاری حوزه از گلستان، آیت الله سیدمحمدرضا میبدی امروز در آیین افتتاح متمرکز مدارس علمیه استان گلستان که در مدرسه علمیه امام خمینی(ره) گرگان برگزار شد، اظهار داشت:طلاب تنها به اطلاعاتی که اساتید در اختیار آنها قرار می دهند اکتفا نکنند و حواشی موضوعات مورد بحث را پیگیری کنند.


وی افزود: یکی دیگر از ویژگی های طلاب این است که برای ایجاد رقابت و انگیزه در یکدیگر باید در مورد موضوعات دینی با یکدیگر به بحث بپردازند.


مسئول مدرسه علمیه رضویه گرگان، ابراز داشت:طلاب از آنجایی که در پی کسب معارف الهی بوده و بعد از تحصیلات به تبلیغ دین می پردازند، باید در دوران تحصیل توجه به مسائل اخلاقی را در دستور کار خود قرار دهند.


این استاد اخلاق خرافه زدایی از دین را یکی دیگر از ویژگی های علمای دین و طلاب دانست و تاکید کرد: معارف الهی مانند چشمه زلال توسط پیامبر (ص) به انسان ها منتقل شد و در برهه های گوناگون زمانی توسط برخی از افراد به انحراف کشیده شدند؛ بنابراین لازم است طلاب در دوران تحصیل با این خرافه ها آشنا شده و در جهت رفع آنها کوشش کنند.


آیت الله میبدی پرهیز از افراط و تفریط را یکی دیگر از ویژگی های طلاب برشمرد و گفت:اسلام دین اعتدال است و برای قرار گرفتن در این مسیر باید از پیامبر و امامان (ع) تبعیت کرد.


وی بیان درست و به موقع نقاط قوت و ضعف را شرط موفقیت در کارها دانست و تاکید کرد: طلاب نباید در بیان خوبی ها مبالغه و در بیان بدی ها کوتاهی کنند.


نائب رییس شورای حوزه علمیه استان گلستان، تصریح کرد:علم آموزی یکی از کارهایی است که موجب رضایت خداوند می شود و کسی که در این راه گام برمی دارد اگر به وظایف خود درست عمل کند رضایت باریتعالی را هم جلب می کند.


به گزارش روابط عمومی حوزه علیمه گلستان، مسئول مدرسه علمیه رضویه گرگان در پایان با اظهار تشکر از مدیریت حوزه علمیه استان گلستان، اظهار داشت:پس از راه اندازی شورا و مدیریت حوزه علمیه استان، مدارس علمیه استان پیشرفت قابل توجهی داشته و مدیر حوزه علمیه گلستان به خوبی توانسته حوزه استان را اداره کند.

دوشنبه 20/6/1391 - 14:49 - 0 تشکر 556573

آیت الله العظمی نوری در کرمانشاه:

خدمت به مردم و مبارزه با دشمنان ویژگی بارز روحانیت است



به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم له در این مراسم که صبح امروز در حسینیه ثارالله کرمانشاه با حضور با شکوه طلاب،‌فضلا ، علما و نماینده ولی فقیه استان و ائمه جمعه و جماعات، برگزار شد، اظهار داشتند: طلابی که در راه تحصیل علم گام بر می دارند، باید بدانند که شریف ترین و پرفضیلت‌ترین شغل را انتخاب کرده‌اند.


ایشان تصریح کردند: هیچ قشری همانند علماء در اسلام مورد تکریم و تمجید نبوده، بنابراین طلابی باید نکاتی را مورد توجه قرار دهند و بدانند که شریف ترین و پر فضلیت ترین  شغل طلبگی است.


حضرت آیت الله نوری همدانی اخلاص را اولین شاخصه اخلاقی یک طلبه عنوان کرده و افزودند: طلاب ما اگر بخواهند برای خود و اجتماع تاثیرگذار و منشأ خیر باشند،‌باید در قدم اول اخلاص را سرلوحه کار خود قرار دهند، ایشان تاکید کردند: همت بلند و جدیت در کار ضرورتی اجتناب ناپذیر برای طلاب است، بنابراین باید با همت بلند در راهی پر فراز و نشیب که انتخاب کرده اید، قدم بردارید، زیرا بدون همت بلند کسی به جایی نخواهد رسید.


حضرت آیت الله نوری همدانی خطاب به طلاب گفتند: شما به عنوان وارثان انبیاء، باید اخلاق انبیاء الهی را مطالعه کنید، و خدمتگزار مردم باشید ، زیرا این مردم بودند که انقلاب را بوجود آورده‌اند ، بنابراین خدمت گزاری مردم را افتخار بدانید، درد و رنج آنان را لمس کنید  و خود را در آن شریک بدانید.


ایشان با اشاره به این‌که  مبارزه با دشمنان اسلام شاخصه روحانیت و طلاب است ، یادآور شدند: ‌وقتی می بینیم حرکت هایی در مصر و تونس و یمن و ... به راه افتاده و بعداز آن در اروپا مانند انگلیس و فرانسه و بعداز آن در آمریکا و جنبش وال استریت سرایت نموده، اسلام باید پشتیبان آن ها باشد و ما به عنوان علمای اسلام باید آنان را تقویت و پشتیبانی کنیم.


حضرت آیت الله نوری همدانی با اشاره به سخنان رهبری در خصوص تربیت فقیه در حوزه های علمیه تاکید کردند: طلاب و فضلا باید با جدیت در تحصیل به ندای رهبری لبیک بگویند.


ایشان در پایان از همه طلاب و فضلا خواستند در زمینه معارف اعتقادی، عبادی،‌حکومتی، اقتصادی و اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی ، حکومتی ، قضایی و جهادی تلاش کنند.

دوشنبه 20/6/1391 - 14:50 - 0 تشکر 556577

امام جمعه اصفهان: طلاب در حفظ قرآن پیشگام باشند


به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی مدرسه قرآنی ثامن الحجج (ع) حوزه علمیه اصفهان، گفت: رهبر معظم انقلاب بحث 10 میلیون حافظ قرآن در کشور را مطرح کردند و امروز آموزش و پرورش این مساله را دنبال می کند.


وی ادامه داد: با توجه به اینکه طلاب و روحانیون مروجان قرآن و مفسر آن هستند باید در زمینه حفظ قرآن نیز پیشگام باشند چرا که اگر دیگران در این زمینه پیشگام باشند نقصی برای حوزه است.


نماینده ولی فقیه در استان اصفهان افزود: قرآن نورانیت ویژه ای دارد و اگر اهل معرفت شویم، همانند کربلایی کاظم این نورانیت را با چشم ظاهری هم قابل مشاهده است.


وی اظهار داشت: حافظ قرآن قلب خود را مخزن نور الهی می کند و همین باعث رشد او در سایر مراحل زندگی می شود.


مدیر حوزه علمیه اصفهان با اشاره به پیشتازی طلاب حافظ قرآن در تحصیلات حوزوی تصریح کرد: قرآن نه تنها طلاب را از درس باز نمی دارد بلکه ذهن و قلب آنها را روشن تر می کند.


وی با اشاره به ضرورت تامل صرفی و نحوی در برنامه های حفظ قرآن، گفت: حفظ قرآن ادبیات طلاب را نیز تقویت می کند.


امام جمعه اصفهان اظهار داشت: حفظ قرآن حافظه و استعداد افراد را تقویت می کند و همین عامل رشد آنها خواهد شد.


وی با بیان اینکه قرآن مخلوق بدون واسطه خدا است، افزود: انس با قرآن موجب انس بیشتر انسان با خدا خواهد شد.


نماینده ولی فقیه در اصفهان خطاب به طلاب حافظ قرآن گفت: با تمرین و ممارست مواظب باشید اندوخته های خود را از دست ندهید و همچنین خانواده های طلاب حافظ قرآن، نیز باید این نعمت الهی را غنیمت دانسته و فرزندان خود را در این مسیر تشویق کنند.


دوشنبه 20/6/1391 - 14:51 - 0 تشکر 556579

رئیس سازمان امور ادیان چین؛ اسلام دین محبت و دوستی است


به گزارش خبرگزاری حوزه، وانگ ژوآن، امروز در دیدار آیت الله حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه، ضمن ابراز خرسندی از حضور در قم و بازدید از مراکز علمی و فرهنگی این شهر، اظهار داشت:  با توجه به این که اسلام دین محبت، توجه به انسانیت و دوستی است، ظرفیت بزرگی برای جست و جوی حقیقت وجود دارد.


رئیس سازمان امور ادیان چین، دوری تعالیم اسلام ناب از رویکردهای تندرو را در جامعه جهانی مهم دانست و افزود: مخالفت با تندروی مسئله ای است که هر انسان عاقلی باید آن را دنبال کند و اهتمام اسلام به این مسئله، مورد خرسندی است؛‌ ادیان نباید با ظلم و ستم، دین خودرا به دیگران تحمیل کنند.


وی، تندروی را خطری بزرگ برای جهان معرفی و عنوان داشت: به عقیده ما آنچه که باید در میان ادیان وجود داشته باشد، گفت وگو است تا بتوان از طریق آن مشکلات بین ادیان را برطرف ساخت.


وانگ ژوان خاطرنشان کرد: ما به دنبال همکاری با حوزه هستیم که امید است با این همکاری، گام های ارزشمندی  در توسعه تمدن و فرهنگی میان دو کشور ایران و چین برداشته شود.


رییس سازمان ادیان چین همچنین گزارشی از  وضعیت مسلمانان سین کیانگ چین را ارائه کرد.


دوشنبه 20/6/1391 - 14:51 - 0 تشکر 556584

زمستان امسال؛ همایش بین المللی ادیان توحیدی در اصفهان 



فریبرز راهدان معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اصفهان اظهار داشت: این همایش در راستای نامگذاری امسال به عنوان سال حمایت از کار و سرمایه ایرانی، با موضوع کار و تولید در ادیان توحیدی برگزار می شود.


وی سطح همایش را بین المللی دانست و افزود: هنوز تعداد دقیق کشورهای شرکت کننده در این همایش به خوبی مشخص نشده است ولی اعلام فراخوان از طریق رایزنی های فرهنگی ایران در خارج از کشور به مراکز دانشگاهی اعلام شده است.


معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان بیان داشت: این نشست با حضور نمایندگان چهار دین، اسلام، مسیحیت، یهود و زرتشت برگزار می شود.


وی ادامه داد: قبل از برگزاری همایش اصلی، سه پیش همایش در موضوعات تعریف جایگاه کار و تولید در ادیان توحیدی، آداب و اخلاق کار در ادیان توحیدی و آثار فردی و اجتماعی کار از منظر ادیان توحیدی برگزار می شود.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.