• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 2266)
يکشنبه 15/5/1391 - 0:34 -0 تشکر 491730
مطالب علمی و اخبار تغذیه

با سلام
برای جلوگیری از شلوع شدن انجمن تبیان همه اخبار و مطالب علمی مربوط به تغذیه در این بخش قرار می گیرد

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 14:4 - 0 تشکر 494325

 با غذاهای مو آشنا شوید 

مواد غذایی اصلی برای رشد مو عبارتند از ویتامین A، ویتامینهای گروه B، بیوتین، ویتامین C، مس، آهن، روی و آب.
آنتی اكسیدانها عناصری هستند كه بدن را در مقابل بیماریها و پیری زودرس محافظت می كنند. این تركیبات بدن را علیه بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی، آرتریت، سرطان و بیماریهای ناشی از تولید رادیكالهای آزاد حفظ می كنند.
سیستم پیچیده دفاعی در بدن وجود دارد كه ویتامین ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و آنزیمها نقش اساسی را در آن بازی می كنند، این سیستم پیچیده آنتی اكسیدان نام دارد.
آنتی اكسیدانهای شناخته شده عبارتند از:
1- ویتامین A: نوعی ویتامین محلول در چربی است كه در سلامت پوست، مو و غشاء و مخاطی دارای اهمیت است. بعلاوه ویتامین A در دید شب به ما كمك می كند ویك عنصر ضروری برای رشد استخوان، دندان و ایجاد باروری است. این عنصر نوعی آنتی اكسیدان است كه در رشد و سلامت سلول و بافت بدن از جمله مو و پوست سر نقش اساسی دارد. كمبود این ویتامین با تخریب سلولها منجر به ریزش مو و شوره سر می شود. میزان نیاز روزانه این ویتامین برای بالغین، 5000 واحد است و بدن نیاز به این ویتامین را از 2 طریق فراهم می كند:
* منابع گیاهی: به شكل كاروتنوئیدها مثل بتاكاروتن هستند كه در بدن تبدیل به ویتامین A می شود. این منابع شامل میوه های زرد و نارنجی و سبزیجات سبز تیره هستند.
* منابع حیوانی: در فرم رتینول كه شامل جگر، روغن ماهی، تخم مرغ و شیر هستند.
2- ویتامین B: انواع ویتامین B دارای خاصیت آنتی اكسیدان بوده و فعالیت سیستم ایمنی را تحریك می كند.
ویتامین B12,B6 و فولیك اسید كه مواد حیاتی در تولید هموگلوبین می باشند. نقش هموگلوبین حمل اكسیژن از ریه ها به بافتهای بدن از جمله مو است. موهای قوی و سالم وابسته به خونرسانی خوب و اكسیژن كافی است. كمبود ویتامین B باعث كاهش خونرسانی و اكسیژن رسانی به مو شده و ساقه مو آسیب دیده و رشد آن كند می شود.
میزان نیاز روزانه ویتامین B6 2 میلی گرم برای افراد بالغ است. بهترین منابع ویتامین B6 غذاهای حاوی پروتئین از جمله مرغ، ماهی، جگر و سویا و دانه های گیاهی هستند. میزان نیاز روزانه ویتامین B12 بطور متوسط 6 میكروگرم برای افراد سالم است كه غالباً در مواد غذایی حیوانی از جمله گوشت، ماهی، مرغ، تخم مرغ و شیر و سایر فرآورده های لبنی هستند.
3- ویتامین C: نوعی آنتی اكسیدان مهم است كه بدن را در مقابل رادیكالهای آزاد محافظت می كند و بنابراین در محافظت بدن از انواع سرطانها، بیماریهای قلبی و استرس نقش دارد. بعلاوه ویتامین C در بخشی از سلول كه مسئول تولید انرژی است نقش دارد و برای تولید اسپرم و باروری، تولید غضروف، مفاصل، پوست و عروق خونی نقش اساسی بازی می كند.
كمبود این ویتامین باعث استعداد مو به ریشه ریشه شدن و شكنندگی می شود. ویتامین C در تولید كلاژن كه یك بافت همبند برای نگهداری بافت در كنار هم از جمله بافت مو است، قش دارد.
میزان نیازروزانه ویتامین C، 60 میلی گرم است. افراد سیگاری به میزان دو برابر افراد غیر سیگاری به این ویتامین نیاز دارند، ویتامین C در مركبات، توت، خربزه، فلفل، سبزیجات با برگ تیره، سیب زمینی و گوجه فرنگی یافت می شود.
4- ویتامین E: فرم فعال ویتامین E، آلفاتوكوفرول است كه نوعی آنتی اكسیدان قوی است. این ویتامین سلولها را از اثرات رادیكالهای آزاد كه ناشی از متابولیسم سلولی است و باعث آسیب سلولها می شود، محافظت می كند.
5- سلنیوم: یك ماده ضروری است كه در طب پیشگیری ارزش ویژه ای دارد. كمبود آن باعث ریزش مو، سفید شدن و شكنندگی موها می شود. منابع سلنیوم عبارتند از غلات، جگر، نان كامل، تن ماهی، پیاز، گوجه فرنگی و كلم بروكلی میزان نیاز روزانه آن 66 میكروگرم است.
6- روی: روی ماده اساسی در فعالیت 200 نوع آنزیم مختلف است. در تشكیل استخوان، ترمیم زخم، تولید پروتئین و تولید انسولین كه ماده ضروری در متابولیسم كربوهیدراتها است، نقش اساسی دارد.
كمبود روی غالباً با شوره سر و ریزش مو همراه است. روی یك ماده ضروری در فعالیت سلولها و رشد بافت ترمیم آن است. روی همچنین در نگهداری غدد مترشحه چربی كه در كنار فولیكولهای مو هستند، نقش دارد. منابع خوب روی شامل: منابع حیوانی از جمله غذاهای دریایی است. تخم مرغ و شیر به میزان كمتری دارای روی هستند. حبوبات و غلات نیز دارای روی هستند.
سایر آنتی اكسیدانها عبارتند از Carotenoid, Carnosine, Bilberries، كوآنزیم، Q10 و چای سبز كه غالباً سلولها را از تأثیر مخرب رادیكالهای آزاد محافظت می كنند.
منبع:pezeshki.net

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 14:4 - 0 تشکر 494326

 برای مغزتان غذا بخورید! 
Eat For Your Brain
آیا از ضعف حافظه می ترسید؟ برخی رژیم های غذایی می تواند برای فعالیت مغزی مضر باشد و برعكس برخی مواد غذایی از مغز در برابر مشكلات و بیماری ها محافظت می كند برای آن كه مغز سالمی داشته باشید،‌ به این توصیه ها عمل كنید:

1- رژیم غذایی كم كلسترول انتخاب كنید:

رژیم های غنی از گوشت قرمز و محصولات لبنی پرچرب می توانند كلسترول خون را بالا ببرند. كلسترول عروق خونی را تنگ و اكسیژن رسانی به مغز را كند می كند.

2- گوشت قرمز و لبنیات كم چرب مصرف كنید:

این مواد غذایی منبع خوب كارنیتین هستند. کارنیتین نوعی اسید آمینه اصلی در ساختار اعصاب و مغز است.

3 - غلات كامل و سبزیجات بخورید:

نان هایی كه از غلات كامل تهیه می شوند،‌ حاوی لسیتین هستند كه مغز از آن برای تولید اسیتیلكولین ( نوعی حامل عصبی) استفاده می كند.

4- مواد غذایی غنی از ویتامین B كمپلكس مصرف كنید:

تحقیقات اخیر پژوهشگران نشان داده است كمبود ویتامین B12 و اسید فولیك از آنجا كه می تواند باعث شود میزان اسید آمینه هوموسیستئین در خون بالا رود، می تواند سبب زوال عقل و بروز بیماری آلزایمر شود. روغن های گیاهی، ‌دانه ها، ‌دانه كامل گندم و غلات كامل‌،‌ منابع خوب ویتامین B هستند.

5 - منابع غنی ویتامین C و E بخورید:

این آنتی اكسیدان ها از مغز در برابر خطرات و آسیب های ناشی از رادیكال های آزاد مراقبت كرده و میزان ضایعات و پلاك های پروتئینی كه سبب زوال عقل می شوند را كاهش می دهد. بروكلی،‌ كلم سبز،‌گوجه و اكثر سبزیجات، ‌منابع خوب ویتامینC هستند. بادام،‌ روغن گیاهی،‌ گردو و دانه های كامل، ‌ویتامین E دارند.
منبع: راه موفقیت - شماره 25

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 14:5 - 0 تشکر 494327

 اینها واقعاً‌ ضرر دارند؟!

Are These Really Bad؟
بسیاری از مواد غذایی باارزش در صورت استفاده بی رویه یا نابه جا می توانند مضر باشد. محققان آمریكایی دریافته اند كه رژیم غذای مدیترانه ای می تواند خطر ناراحتی های قلبی را در بیماران قلبی افزایش دهد.در این مطلب به چند نوع از این مواد غذایی اشاره می كنیم كه باید در مورد مصرف آن دقت كرد. این مواد غذایی عبارتند از:

گریپ فروت:

این میوه ماده ای به نام نارینجبین (Naringenin) دارد كه میزان قند خون را متعادل می كند و با تحریك كبد در سوخت چربی اضافه‌، مانع بروز سندروم سوخت و ساز كه زمینه ساز بیماری دیابت است می شود.
گریپ فروت می تواند میزان هورمون استروژن در بدن را افزایش دهد. زنان مسن تری كه روزی یك چهارم گریپ فروت را مصرف می كنند،‌ 30 درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند. اگر چه این میوه منبع عالی ویتامین C،‌ فیبر و فیتونیوترینت ها است،‌ اما مصرف روزی نصف گریپ فروت یا 250 میلی لیتر آبمیوه آن كافی است. در نهایت مصرف بیش از یك لیتر آب گریپ فروت یا 2 عدد در روز، ‌به بدن ضرر می رساند و باید از آن پرهیز شود.

مكمل های سویا:

از این دانه در تهیه سس و شیر سویا استفاده می شود. سویا نسبت به گوشت،‌ حاوی چربی اشباع شده كمتر و مقادیر فراوان اسید چرب امگا 3 است كه برای سلامت قلب مفید می باشد. دانه سویا تصفیه نشده نیز حاوی تمامی 7 اسید آمینه اساسی لازم برای حفظ و بازسازی تمامی بافت های بدن از عضلات تا مو است. از طرف دیگر سویا حاوی مقادیر زیادی مواد شیمیایی كه مانع هضم پروتئین و جذب مواد معدنی می شود و نیز روی سوخت و ساز بدن تاثیر می گذارد. اگر چه سویا خطر بروز سرطان سینه را كمی كاهش می دهد اما تحقیقی كه در آمریكا انجام گرفت،‌ نشان داد مصرف مكمل های سویا می تواند برای افرادی كه از این بیماری جان سالم به در بردند،‌ كمی خطرناك باشد. مكمل های سویا حاوی مقدار بالای ایزوفلاوانز (Isoflavones) شبیه به استروژن است كه سلول های تومور را به تقسیم و تكثیر تشویق می كند. كارشناسان، ‌مصرف روزی یك وعده فرآورده تصفیه نشده سویا را توصیه می كنند.

فلفل

كپسیسین (Capsaicin) موجود در فلفل، ‌درد را تسكین می دهد،‌ گردش خون را بهبود می بخشد و با تومورهای سرطانی مقابله می كند. مصرف فلفل باعث كاهش وزن در افراد چاق می شود. اما محققان دانشگاهی معتقدند مصرف روزی یك دانه فلفل تند،‌ خطر سرطان معده را 15 درصد افزایش می دهد و سندروم تحریك پذیر روده را نیز تشدید می كند. فلفل با كاهش حفاظ های معده باعث زخم،‌ سوء هاضمه یا سوزش سر دل می شود. برای به دست آوردن حداكثر فایده،‌ هفته ای 3 عدد فلفل همراه با رژیم غذایی تعادل بخورید.

ماهی چرب

ماهی ها سرشار از امگا3 هستند كه مانع بیماری قلبی شده و سلامت مغز را نیز تقویت می كند. ماهی های چرب غنی از ویتامین های A و D نیز می باشند. ماهی های چرب حاوی ویتامین D هستند كه معمولا‌ً با قرار گرفتن در معرض نور خورشید در بدن تولید می شود.
ویتامین D سراتونین (Seratonin ) ـ نوعی هورمون كه روی روحیه فرد تاثیر مثبتی می گذارد ـ را تقویت می كند. اما سموم موجود در دریاها كه در بافت های چربی تجمع پیدا می كنند،‌ با محدود كردن توانایی تولید انسولین در بدن،‌ خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش می دهد. بنابراین مصرف هفته ای 140 گرم به افراد عادی توصیه شده و زنان در سن باروری و كودكان نباید هفته ای بیش از 2 وعده ماهی چرب بخورند.

زرد چوبه

كوركومین موجود در این ادویه علاوه بر تسكین علایم سندروم تحریك پذیر روده (IBC)، ‌نقش محافظت از كبد و كمك به هضم چربی و خاصیت ضد توموری نیز دارد. تحقیقاتی كه توسط محققان آمریكایی انجام گرفته،‌ نشان می دهد مصرف 2 وعده غذایی حاوی زردچوبه،‌ در پیشگیری از بیماری آلزایمر موثر است. اگرچه مصرف روزی بیش از 100 میلی گرم می تواند منجر به زخم معده شود. از آن جایی كه زردچوبه باعث رقیق شدن خون می شود،‌ در صورتی كه خونریزی دارید،‌ قرار است عمل شوید یا داروی رقیق كننده خون مصرف می كنید،‌ از مصرف زیاد آن بپرهیزید. مصرف زیاد آن،‌ میزان قند خون را كاهش می دهد. اگر با كمبود قند خون مواجه هستید،‌ باید مصرف زردچوبه را به هفته ای یك قاشق مربا خوری محدود كنید.
منبع: راه موفقیت - شماره 25

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 15:27 - 0 تشکر 494386

مصرف گوجه فرنگی ،عاملی است برای جلوگیری از بیماری های قلبی

یک مطالعه جدید نشان می دهد که اگر روزانه یک عدد گوجه فرنگی بخورید، می توانید بیماریهای قلبی را از خود دور نگه دارید.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، این مطالعه حاکیست خوردن یک عدد گوجه فرنگی در روز می تواند کلسترول و همچنین سطح فشار خون را پایین بیاورد که در نتیجه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.
این یافته حاصل مطالعات گروهی از متخصصان و کارشناسان بین المللی است که بررسی های خود را به طور گسترده در دانشگاه آدلاید در استرالیا انجام داده و این نتایج دست یافته اند.
به گزارش روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد، گوجه فرنگی حاوی نوعی رنگدانه مفید و قرمز رنگ موسوم به لیکوپن است که خواص آنتی اکسیدانی فوق العاده زیادی دارد و در نتیجه برای سلامت بدن ضروری است.
این متخصصان و پزشکان بین المللی در واقع تاثیر لیکوپن روی کلسترول و فشارخون را در مجموعه نتایج حاصل از ۱۴ مطالعه مختلف که در طول ۵۵ سال گذشته انجام گرفته بودند مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
به گزارش ایسنا، دکتر کارین راید که سرپرستی این تیم را برعهده داشته می گوید: مطالعات ما نشان می دهد که اگر فردی در روز بیش از ۲۵ میلی گرم لیکوپن مصرف کند مقدار کلسترول بد در خون وی تا ۱۰ درصد کاهش پیدا می کند.
گوجه فرنگی بویژه از منابع غذایی است که بالاترین ذخیره لیکوپن را دارد و مصرف نیم لیتر از آب گوجه فرنگی در روز یا ۵۰ گرم سس گوجه، روش بسیار موثری برای محافظت از قلب است.
این تاثیر گوجه فرنگی قابل مقایسه با مصرف دوزهای پایین داروهایی است که به طور معمول برای افرادی که تا حدودی کلسترول بالا دارند تجویز می شوند با این تفاوت که مصرف گوجه فرنگی دیگر عوارض جانبی مصرف داروها را نخواهد داشت
.

what`s life?life is love.
دوشنبه 16/5/1391 - 17:4 - 0 تشکر 494483

تا دو سالگى نگران میوه نخوردن كودكتان نباشید: این گفته محققان است. در صورت مصرف قطره مولتى ویتامین از ۱۵ روزگى تا دو سالگى، امتناع كودك از خوردن میوه تاثیرى در رشد و سلامت او نخواهد داشت. متخصصان تغذیه مى گویند مادران بهتر است به كودكانى كه تمایلى به خوردن میوه ندارند فرصت داده و موقتا میوه اى كه مورد علاقه كودك نیست از برنامه غذایى اش حذف كنند. این در حالى است كه روزى ۲۵ قطره مولتى ویتامین از زمان دو هفته اى نوزاد تا دو سالگى به گونه اى مرتب به او داده شود. اجازه دهید برنامه غذایى كودك دست كم تا دو سالگى مطابق میلش باشد. در ضمن مى توان با حذف یك میوه، میوه دیگرى را كه خواص همانند دارد جایگزین كرد.
چگونه سرفه كودكان را تسكین دهیم؟ كودكان اغلب به دلیل سرماخوردگى معمولى و یا عفونت در مجارى تنفسى سرفه مى كنند. متخصصان بیمارستان سنت لوك امریكا این روش ها را پیشنهاد مى دهند: گزینه نخست و همیشگى خوردن شربت ها و قطره هاست به شرط آن كه با پزشك مشورت كنید. نوشیدنى هاى گرم به ویژه چاى گیاهى و آب سیب مى توانند گرفتگى گلوى كودك را از بین برده و تنفس اش را راحت تر كنند. همچنین استفاده از مرطوب كننده یا دستگاه بخور مى تواند سرفه خشك را بهبود بخشد. چنانچه كودكتان سرفه هاى خشك مى كند اجازه ندهید به هنگام بیمارى ورزش یا تحرك شدید داشته باشد.

روش هاى پیشگیرى از مسمومیت دارویى كودكان:

ـ داروها و ویتامین ها را در ظرفى با درپوش ایمنى نگهدارى كنید.
- داروها، مواد شیمیایى و مواد پاك كننده را در یك كمد قفل دار بگذارید و بسته بودن آن را مرتب كنترل كنید.
ـ داروهاى تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید و قبل از دور انداختن شربت ها، آنها را خالى كنید و شیشه را خوب بشویید.
ـ كودكان علاقه دارند كه از بزرگسالان تقلید كنند. داروهاى خود رادور از چشم كودكان میل كنید.
ـ هنگامى كه با تلفن صحبت مى كنید یا پاسخگوى زنگ در هستید، مطمئن باشید كه داروها در دسترس كودكان قرار ندارند.
ـ محصولات شیمیایى را در ظرف مخصوص نگهدارى كنید. هرگز آنها را در ظرف مواد غذایى
( مانند بطرى، لیوان، ظرف بستنى و …) نریزید.
ـ چنانچه كودكتان دارو یا ماده شیمیایى را بلعید درنگ نكنید و او را به یك مركز درمانى برسانید.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 17:7 - 0 تشکر 494493

نقش منیزیم در درمان تنگى نفس كودكان 

كودكانى كه از آسم در رنجند ممكن است با دریافت بیشترى منیزیم در شرایط بهترى قرار گیرند. نتیجه مطالعات جدید كه در نشریه اروپایى تغذیه كلینیكى به چاپ رسیده ، نشان مى دهد كه بچه هایى كه با آسم زندگى مى كنند پس از دریافت مكمل غذایى منیزیم در دفعات كمترى دچار حملات آسم شده و نیازشان به داروهاى نجات بخش كه براى درمان حملات آسم به كار مى رود، نیز به شدت كاهش مى یابد. این خبر به شدت حیرت انگیز است كه تعداد كودكان مبتلا به آسم در امریكا ۵/۸ میلیون تخمین خورده است. این منبع خاطرنشان كرد كه كمبود گسترش دانش درباره دلایل آسم، درمان و جلوگیرى از نشانه هاى آن، اصلى ترین مانع مدیریت پیشرو شرایط این بیمارى به شمار مى رود. آسم پاسخ التهابى راه هاى هوایى است كه به دلیل عفونت هاى ویروسى، ورزش، هواى سرد، آلاینده هاى هوایى؛ مثل دود سیگار و یا آلرژى زاهایى چون گرده گل، كپك، كرك و پر حیوانات، گرد و غبار، كك و بعضى از انواع غذاها ایجاد مى شود. در معرض این تحریك كننده ها قرار گرفتن سبب مى شود كه آستربافت مجراى تنفسى متورم شده، عضلات دربر گیرنده این راه هاى هوایى تنگ شده و تنفس را مشكل سازد. بعضى اوقات نشانه هاى آسم بسیار مشخص است. اگرچه بعضى از كودكان مبتلا به آسم ممكن است فقط به شكل دوره اى دچار عفونت هاى تنفسى شده یا فقط سرفه هاى طولانى مدت داشته باشند. از آنجایى كه شرایط براى تشخیص مشكل است، ملاقات با پزشك كودكان اگر احتمال آسم مى دهید حتما ضرورى است. ماده معدنى منیزیم ممكن است نشانه هاى آسم را كاهش دهد، یك تیم تحقیقاتى برزیلى ۳۰۰ میلى گرم منیزیم یا قرص غیردرمانى ( پلاسو) را به ۳۷ كودك براى دو ماه هر روز تجویز كردند. كودكانى كه به آنها منیزیم داده شده، دچار حملات آسم كمترى شده و نسبت به گروه پلاسو از روش هاى نجات بخش درمانى كمترى استفاده كردند. منیزیم در كودكان همچنین كاركرد كلى ریه را بهبود بخشیده، پركارى مجارى تنفسى را كاهش داده و حساسیت ها را در آنها كم یا رفع كرده است. محققان افزوده اند كه منیزیم وقتى در تركیب طولانى داروها كنترل كننده آسم قرار مى گیرد، تاثیرات سودمند اضافى براى كنترل بیمارى از خود بروز مى دهد.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 17:7 - 0 تشکر 494494

علتهای چاقی در كودكان 
در این نوشته مختصر سعی شده است سه موضوع مهم فربهی در كودكان بررسی و از زوایای مختلف به آن پرداخته شود، با نگاهی اجمالی به كتابهای پرفروش رژیم غذایی، برنامه آگهی های تجاری كاهش وزن، در دسترس بودن و فراوانی قرصهای رژیم غذایی و عمومیت رژیمهای كم كردن وزن همگی گواهند كه این بحث از اهمیت بالایی برخوردار است و جا دارد كه مبسوط به آن پرداخته شود.

علتهای چاقی در كودكان

1-ژنتیك
بعضی روانشناسان عقیده دارند چاقی كودكان ژنتیكی است و ژن چاقی از والدان به فرزندان منتقل می شود. پژوهشگران در آزمایشها و تحقیقات متعددی به این نتیجه رسیده اند كه عوامل متعدد دیگری نقش دارند كه به بعضی پرداخته می شود.
پروزنی در دوران كودكی با پروزنی مراحل بعد زندگی نیز در ارتباط است از نظر آماری 80 درصد كودكان پروزن بین 10 الی 13سال داشتند در سن 26 تا 35سالگی نیز هنوز پروزن بودند ]نمونه ای كه آبراهام (Abraham) و نوردیسك (Novdsiek) مورد مطالعه قرار دادند[ افزون بر آن، احتمال بیشتری می رود كه والدین پروزن كودكان پروزن داشته باشند.
2-زیاده روی در خوردن مواد انرژی زا اضافه شدن وزن ناشی از زیاده روی در خوردن مواد پركالری یا مصرف ناكافی كالری در فعالیتهای روزانه است .
3-فعالیت های اندك روزانه
میزان فعالیت كودكان پروزن نیز می تواند متفاوت باشد، پژوهشگران پی بردند كه نوزادان پروزن نسبت به كودكان معمولی تحرك كمتری دارند. زمانی كه هم از نوجوانان، یا از والدان آنها مورد میزان فعالیتشان سؤال می شود، می بینیم كه فعالیت نوجوان فربه نسبت به همسالان خود كمتر است.
4-یادگیری اجتماعی و رفتارهای عملی خانواده در چاقی و فربهی
پژوهشگران به تفاوتهای میان رفتارهای مربوط به خوردن و فعالیت، در كودكان پر وزن و كودكان غیر پروزن توجه كرده اند. مشاهداتی كه از كودكان مدرسه ای به عمل آمده است نشان می دهد كه رفتارهای خوردن كودكان پروزن، با همسالان نرمال تفاوت دارد. معمولا دیده شده است كه كودكان پروزن هنگام خوردن كمتر مكث می كنند. در یك فاصله زمانی لقمه بیشتری گاز می زنند، اما لقمه را كمتر می جوند، در نتیجه سرعت آنان در خوردن بیشتر است.
تصور می شود كه مشكلات خوردن و فعالیت نكردن نیز مانند هر رفتار دیگری آموخته می شود كودكان نحوه خوردن والدان و اطرافیان خود را می بینند و از آن تقلید می كنند و این سبك خوردن در آنها تقویت می شود.
-خوردن همچنین با لذت آنی تقویت می شود، در حالی كه پی آمدهای منفی اضافه وزن پس از چندی خود را می نمایاند. خوردن ممكن است با محركهای جسمی یا اجتماعی به شدت پیوند داشته باشد، زیرا در برخی موقعیتها تقریبا به صورت خودكار در می آید. افزون بر آن برخی از مردم می آموزند برای غلبه بر حالتهایی نظیر خستگی و اضطراب به خوردن پناه ببرند.
درمان چاقی به شیوه یادگیری اجتماعی در پی آن است كه این الگوهای آموخته شده را از بین ببرد و الگوهایی با سازگاری بیشتر جایگزین كند.
-مشكلات چاقی
-ناراحتی های روحی و روانی
-ناراحتی های استخوانی
-اختلال در گردش خون
-انسداد دریچه های قلب
كودك چاق از جانب همسالانش مورد تمسخر قرار می گیرد، روشن شده است كه كودكان كودكستانی ترجیح می دهند. اندازه بدنشان در حد نرمال باشد. آنان از افراد چاق بدشان می آید (لونر lerner و شرودر schroder، 1971)
یافته های پژوهشگران حكایت دارد كودكان چاق در خودشناسی ضعف دارند و نسبت به كودكان گروه كنترل دارای مشكلات روانی بیشتری هستند.

راه حل ها

-اطلاعاتی درباره موادغذایی و تبعات آنها به كودكان و والدان ارائه شود.
-محدودیتهایی در استفاده از غذاهای پركالری ایجاد شود.
-در رفتارهای عملی خوردن و تهیه غذا تغییرات لازم صورت بگیرد.
-افزایش مصرف انرژی از طریق فعالیتهای روزانه و گنجاندن برنامه تمرینهای ویژه
-شناسایی نكات راهنما كه شامل محركهای خارجی و انگیزه های درونی مربوط به پرخوری یا فعالیت ناكافی است.
-پاداش دادن به كودكان و تشویق آنها
-در عین حال روانشناسان توافق دارند كه هنوز باید در مورد كاهش وزن و حفظ آن بررسی بیشتری صورت بگیرد.

منابع :

1-روان شناسی بالینی كودك- هربرت، مارتین
2-اختلال های رفتاری كودكان نلسون، ریتاویكس و ایزرائیل

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
دوشنبه 16/5/1391 - 23:57 - 0 تشکر 495275

 دو خوراکی خوشمزه علیه پوکی استخوان 

آفتاب: پوکی استخوان به جهت کاهش جذب کلسیم توسط بدن صورت می‌گیرد. تحقیقات می‌گوید با خوردن کلم بروکلی و ماست می‌توان به روند تشکیل استخوان سرعت بخشیده و از بروز این بیماری پیشگیری کرد.

بروکلی دارای ویتامین C، K و نیز سرشار از پتاسیم و کلسیم بوده و مانند شیر و پنیر از مواد غذایی استخوان ساز هستند. طبق نتایج حاصله از تحقیقات، مصرف ویتامین C و k موجب تقویت و افزایش تراکم استخوان می‌شوند. پتاسیم اثر اسیدهای متابولیک را که موجب از دست دادن استخوان می‌شوند، کاهش می‌دهد.

ماستی که از شیر گاو تهیه شده باشد سرشار از کلسیم و پروتئین بوده و عامل مهمی در استخوان‌سازی محسوب می‌شود.

همچنین افرادی که دارای پوکی استخوان هستند نباید به مقدار زیاد قهوه مصرف کنند چرا که قهوه مانع از جذب کلسیم در بدن می‌شود و این امر احتمال بروز پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

به گزارش سیمرغ،متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند در هفته سه بار کلم بروکلی را در برنامه غذایی خود جای داده ولی ماست را هر روز مصرف کنید.

سه شنبه 17/5/1391 - 0:58 - 0 تشکر 495431

تغذیه مناسب سردرد و میگرن
منبع:روزنامه كیهان
سردرد معمولاً به صورت دردی مبهم تعریف می شود كه به دنبال ناراحتی یا استرس ایجاد می شود. از علل مهم آن بعد ازموارد مذكور می توان به مشكلات مربوط به عضلات پشت یا گردن اشاره كرد. اگر درد متعاقب بیدار شدن ازخواب ایجاد شود، معمولاً نشان دهنده فشار خون بالا است. حدود 10 درصد از سردردها به عنوان سردردهای میگرنی نامیده می شوند كه معمولاً علل ژنتیكی دارند. این نوع سردردها ناشی ازگشاد شدن یا تنگ شدن عروق مغز است. توجه كنید اگر به صورت ناگهانی و شدید دچار سردرد شدید برای تشخیص علت آن حتماً بایستی به پزشك مراجعه نمایید. مواد غذایی حساسیت زا ممكن است در حین خوردن غذا آشكار شود و پس از مدتی كه هضم و جذب صورت گرفت، باعث ایجاد میگرن شود. تغییرات هورمونی و استرس نیز ممكن است از علل مهم میگرن باشد.
مواد غذایی حاوی عناصر و تركیباتی هستند كه عروق خونی را تحت تاثیر قرار می دهند و در افرادی كه مستعد به سردردهای میگرنی هستند ایجاد مشكل می نمایند. این تركیبات در غذاهایی چون شیر گاو، شكلات و پنیر سفت و كهنه، مركبات، كنسروهای گوشت و ماهی، محصولات تخمیری، آجیل، انجیر، خرما، كشمش، پیاز، آسپارتام یا قندهای رژیمی و كافئین دیده می شود. بنابراین از مصرف آنها بایستی پرهیز نمایید. سیگار و قرص های ضد بارداری نیز در ایجاد سردرد نقش دارند. چربی های اشباع شده نیز یكی از علل مهم ایجاد سردردهای میگرنی هستند كه علت آن به واسطه افزایش ترشح مواد ایجاد كننده سردرد است.
مواد مغذی مفید در سردردها
- ویتامین ب 12: ممكن است كه باعث كاهش علائم شود.
- منیزیوم:باعث كاهش سردردهای میگرنی بالاخص در زنان می شود. لازم به توضیح است منیزیوم بایستی همراه با ویتامین ب شش مصرف شود، چرا كه این ویتامین باعث تجمع داخل سلولی منیزیوم شده و در میگرن های شدید و حاد تجویز این دارو تحت نظر پزشك بسیار موثر است.
- كلسیم:ممكن است باعث كاهش علائم شود و بایستی همراه با ویتامین دی مصرف شود.
یك نكته بسیار مهم آنكه روغن گل پامچال دارای خاصیت ضد التهابی بوده و باعث كاهش درد در این بیماران می شود.

عوامل غذایی تشدیدكننده میگرن

1- گلوتامات: نمك یا اسید آمینه ای كه در بافت های عصبی موجود است. این ماده در محصولات آماده شده به میزان زیادی وجود دارد. به این منظور باید برچسب روی محصولات را به دقت مطالعه كرد. این ماده در انواع كنسرو و غذاهای یخی وجود دارد.
2- آمین ها: بعضی غذاهای حاوی آمین ها، فعال كننده رگ ها هستند و به نظر می رسد آغازگر انقباض رگ های خونی در مغز می باشند. تیرآمین و فنیل اتیل آمین دو ماده اصلی مسبب این مشكل هستند. اگرچه سایر آمین ها نیز ممكن است اثرات مشابهی داشته باشند. در ذیل به بررسی منابع برخی آمین ها می پردازیم. تیرآمین در، برخی پنیرها به خصوص پنیرهای مانده، میوه ها و سبزی های كال و فاسد، خوراك كلم، مخمرها، انواع آجیل، ماهی شور، كنسرو شاه ماهی، خامه ترش، آواكادو، سوسیس های تخمیری و گوشت های مانده یا چرب وجود دارد. فنیل اتیل آمین در كاكائو، شكلات، پنیر و مواد غذایی ای كه دارای این سه ماده غذایی هستند، یافت می شود. اكتویامین در مركباتی مثل لیمو، پرتقال، گریپ فروت و ... یافت می شود. مواد غذایی نام برده از گروه آمین ها، باعث افزایش آزاد شدن سروتونین در مغز و تحریك اعصاب مغز می شوند. همچنین ایجاد سردرد می كنند.
3- مس: گمان می رود كه مس در متابولیسم آمین های فعال كننده رگ ها نقش داشته باشد و احتمال بروز حمله میگرن را افزایش دهد. آجیل ها، شكلات، جوانه گندم و صدف خوراكی ازمنابع غذایی حاوی مس به شمار می روند. پرتقال و گریپ فروت و نارنگی باید از رژیم غذایی حذف شوند. زیرا مركبات جذب روده ای مس را افزایش می دهند و ممكن است در فرآیند آغاز حمله های میگرن نقش داشته باشند.
4- كافئین: زیاد مصرف كردن و یا كاهش كافئین در بدن نیز در تشدید میگرن موثر است. هم چنین ترك ناگهانی مصرف چای و قهوه، كه هر دو كافئین دارند، ممكن است در برخی اشخاص مستعد، زمینه ساز بروز میگرن باشد.
5- مواد غذایی چرب و سرخ شده: مواد چرب و مواد غذایی ای كه با روغن زیاد سرخ می شوند عامل تشدید میگرن هستند.
6- نیتریت: سوسیس و گوشت نمك سود كه به آنها ماده نگه دارنده نیتریت افزوده شده، نباید مصرف شود، چون می توانند عامل بروز میگرن در افراد مستعد باشند.

غذاهای مفید

مرغ، خروس و بوقلمون از دسته غذاهای كم چرب و غنی از پروتئین هستند. مصرف غذاهای پروتئینی منجر به نوسان میزان قند خون نمی شود. گمان می رود كه كمبود میزان قند خون از جمله عوامل میگرن است. غذاهای پروتئین دار نظیر تخم مرغ، گوشت گاو و حبوبات باید در هر وعده غذایی گنجانده شوند. مصرف میان وعده های حاوی پروتئین فراوان نیز مفید است. سیب، گلابی، گیلاس، زردآلو و انگور میوه هایی هستند كه مصرف آن ها موجب افزایش منظم قند خون می شود. این میوه ها میان وعده های غذایی بسیار خوبی برای حفظ و كنترل قند خون هستند. حلیم جو، نان چاودار و حبوباتی نظیر لوبیا قرمز، عدس سبز و قرمز، نخود و لوبیا همگی دارای فیبرهای محلول بوده و به تثبیت قند خون كمك می كنند. این غذاها منابع خوب كربوهیدرات بوده و حبوبات نیز منابع خوب پروتئین هستند.

اگر آدم دنیا رو هم داشته باشه ولی اخلاق نداشته باشه هیچ فایده ای نداره
سه شنبه 17/5/1391 - 23:36 - 0 تشکر 496648

کشف گیاه حاوی آنزیم ضد پیری در هیمالیا 

دانشمندان شهر دارمسالا، ایالت هیماچال پرداش هندوستان یک گیاه سبز در ارتفاعات هیمالیا کشف کردند که آنزیمی تولید می‌کند که می‌توان از آن به عنوان عامل ضد پیری استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان موسسه فناوری منابع زیستی و همیالیا این گیاه را با نام Potentilla Atrosanguinea از ارتفاعات هیمالیا نزدیک گردنه هیماچال پرداش کشف کرده‌اند که سوپر اکسید دیسموتاس، آنزیم مورد نیاز برای پاک کردن Super Oxide Radical را در سلول‌های گیاهی و حیوانی تولید می‌کند و مانند یک عامل ضد پیری عمل می‌کند.

دکتر پارامویر سنگ آهوجا مدیر این موسسه اظهار داشت: این آنزیم می‌تواند در محصولات پزشکی و دارویی، آرایشی، غذایی و گیاهی به کار برود.

وی یادآور شد که دانشمندان این موسسه به ریاست دکتر سانجی کومار، یک دهه و نیم روی این پروژه کار کردند و در نهایت موفق شدند که ژن این آنزیم را ایزوله کرده و از طریق یک فرآیند آن را تخمیر کنند.

دانشمندان این گونه از گیاه را در هیمالیا و در ارتفاع 4500 متری کشف کردند و تحقیقات را روی آن آغاز کردند چرا که به رغم سرمای شدید این منطقه و حتی دمای بالا و نور شدید این گیاه همچنان رشد می‌کند.

دکتر سانجی کومار محقق ارشد بخش بیوتکنولوژی این موسسه اظهار داشت: این آنزیم در تمام گیاهان، حیوانات و انسان‌ها وجود دارد اما این گیاه ارتباط قوی میان این آنزیم و مسمومیت با اکسیژن ناشی از استرس اکسیدیته در ارگانیزم زنده ایجاد می‌کند.

وی اظهار داشت که دانشمندان استفاده از این آنزیم را برای ارتقای عمر میوه‌ها مورد آزمایش قرار داده‌اند و نتایج مثبتی گرفته‌اند. اکنون این آزمایش‌ها روی سیستم‌های حیوانی انجام می‌شود تا نتیجه ضد پیری آن مشاهده شود این آنزیم می‌تواند به طول عمر سلول‌های اندامی نیز کمک کند یا خیر.

این گیاه همچنین می‌تواند برای درمان آسم، روماتوئید آرتروز، درمان بافت‌های زخمی یا سوخته و قرنیه به کار رود.

براساس اظهارات دکتر سانجی از این گیاه می‌توان در تولید انواع کرم‌ها، لوسیون‌ها، شامپوها و همچنین در فرآیندهای ذخیره سازی مواد غذایی فرآوری نشده و حفاظت از گیاهان در برابر شرایطی چون خشکی و گرمای شدید بهره گرفت.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.