همانطور که میدانید چای در سراسر جهان به سه شکل چای سیاه (Black Tea)، چای سبز (Green Tea) و چای سفید (White Tea) عرضه میشود. متداول ترین آن چای سیاه است که در ایران زیاد مصرف میشود. حقایق زیر در مورد چای سیاه است.
- مشخص شده است که از نظر میزان تاثیر آنتی اکسیدان (خاصیت ضد سرطان) دو فنجان چای با 20 لیوان آب سیب یا 4 لیوان آب پرتقال برابری میکند.
- عصاره چای حاوی کلروفرم٬ کافئین و غیره بوده که باعث کاهش شانس بوجود آمدن تومور میشود.
- رنگدانههای چای همچنین بیماریهای عروقی را کاهش میدهند. بیش از اینها٬ پلی فنل موجود در چای باعث قویتر شدن دیواره های عروق و همچنین تنظیم قدرت انتقال دهندهگی عروق میشود.
- نکتهای جالب در مورد چای، وجود فلوراید در آن است که باعث محافظت از دندانها میشود.
- مصرف چای برای سلامتی قلب مفید است.
- نتایج اخیرا منتشر شده آزمایشات پزشکی نشان میدهد مصرف روزانه پنج بار چای باعث کاهش کلسترل LDL (کلسترل بد) به میزان 11.1 درصد می شود و کلسترول کلی (TC) تا 6.5 درصد کاهش پیدا میکند.