• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 21235)
يکشنبه 14/9/1389 - 17:52 -0 تشکر 258217
پیشرفت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران (1)

 
 iran_nuc_tech
منبع عکس: aryanews.com
 
در این سلسله مباحث به معرفی دستآوردها و پیگیری اخبار پیشرفت های هسته ای کشور عزیزمان پرداخته می شود.
 

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 20/10/1389 - 23:55 - 0 تشکر 272920

**‌ معرفی **
سانتریفوژ نسل 3 و مجتمع سوخت 20 درصد ...

نمایش (fars.tv)
دانلود (پیش نمایش - 4shared.com)

دانلود (بدون پیش نمایش - mediafire.com)

حجم: 20,241 KB
نوع:WMV

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 26/10/1389 - 15:28 - 0 تشکر 274692

** خبر **

قول می دهیم با کمبود رادیودارو مواجه نشویم/ ایران بعد از آمریکا در رتبه دوم

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به دستاوردهای جدید ایران در تولید رادیودارو تاکید کرد به مردم قول می دهیم هیچ وقت با کمبود رادیودارو مواجه نشویم.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به اراک علی اکبر صالحی در حاشیه رونمایی از دو دستاورد جدید ایران در حوزه هسته ای که دو رادیودارو در حوزه درمان سرطان و کاهش درد استخوانی است گفت: به زودی 5 الی 10 ترکیب جدید در رادیوداروها معرفی خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ایران جزو معدود کشورهایی است که در زمینه رادیودارو دستاوردهای مهمی داشته است گفت: در یکی از این رادیوداروها ایران بعد از آمریکا دومین کشوری است که به آن دست یافته است.

صالحی علت رونمایی از دو رادیودارو در مجموعه اراک را این گونه مطرح کرد که قرار است با راه اندازی راکتور اراک در زمینه رادیو دارو در این مجموعه اقداماتی صورت بگیرد.

وی در پایان گفت: ما قول می دهیم که کشور هیچ وقت با مشکل کمبود رادیودارو مواجه نشود و از رادیوداروهای معمولی ما مشکلی نداریم.


فیلم کوتاه زیر به معرفی چیستی و نحوه تولید رادیو دارو ها می پردازد:

نمایش (fars.tv)
دانلود (پیش نمایش - 4shared.com)

دانلود (بدون پیش نمایش - mediafire.com)

حجم: 20,241 KB
نوع:WMV

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 26/10/1389 - 15:38 - 0 تشکر 274701

 ** خبر **
رونمایی از ترکیبات دوتره
http://www.mehrnews.com/mehr_media/image/2011/01/610808_orig.jpg
http://www.mehrnews.com/mehr_media/image/2011/01/610816_orig.jpg

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 26/10/1389 - 15:47 - 0 تشکر 274707

** خبر **

مجتمع آب سنگین اراک؛ شتاب برای توسعه ایران اسلامی
سیاست بازیهای غرب پیرامون برنامه صلح آمیز هسته ای ایران، منجر به دعوت نمایندگان سفرای 120 کشور جهان در میان بارش شدید برف در خنداب، برای بازدید از مجتمع آب سنگین اراک و تاسیسات هسته ای نظنر شد.


به گزارش خبرنگار مهر در اراک، نمایندگان کشورهای خارجی شامل سفرای تروئیکای جنبش عدم تعهد، رئیس گروه 77، سفیر و نماینده اتحادیه عرب در سازمان‌های بین‌المللی، سفیر ونزوئلا، سفیر سوریه، رئیس گروه قاره آسیا و سفیر عمان به نمایندگی از کشورهای عضو آژانس از رآکتور آب سنگین اراک بازدید کردند.

پروژه تولید آب سنگین در شمال غربی اراک و در نزدیکی تاسیسات نیروگاه 40 مگاواتی آب سنگین اراک قرار دارد و برای تامین آب سنگین این رآکتور ساخته شده است.

عملیات اجرای ساخت این مجتمع در سال 1377 آغاز و دو سال پیش راه اندازی شد. ظرفیت تولید این مجتمع ابتدا هشت تن بود و امروز ظرفیت آن به 16 تن آب سنگین با غنای 899 درصد رسیده است.

ایران در دایره کشورهای پیشرفته هسته ای

به تعبیر مقامات انرژی هسته ای ایران، این پروژه نقش بسزایی در ارتقای علمی کشور و صنایع داخلی دارد و نشانگر رشد و بلوغ و ارتقای دانش فنی نیروهای متخصص ایرانی است که با راه اندازی آن ایران در دایره نه کشوردارای تجهیزات تولید آب سنگین  و توان فعالیت در این زمینه در دنیا قرار گرفت.

پروژه مجتمع تولید آب سنگین اراک به عنوان یکی از شاخصه های دانش هسته ای، در پزشکی و به خصوص کنترل سرطان و کنترل بیماری ایدز نقش تعیین کننده ای دارد و به عنوان خنک کننده و کندکننده رآکتورهای آب سنگین به کار می رود.


اکنون کشورهای آرژانتین، کانادا، هند و نروژ نیز بزرگترین صادرکنندگان آب سنگین جهان هستند که ایران نیز با تلاش می تواند در این جرگه قرار گیرد.

آب خالص+ هیدورژن = آب سنگین

آب خالص ماده ای است بی رنگ، بی بو و بدون طعم  است، فرمول شیمیایی آب H2O است، یعنی هر مولکول آب از اتصال دو اتم هیدروژن به یک اتم اکسیژن ساخته شده است.

نکته ای که باید در نظر داشت آن است که عنصر هیدروژن همانند بسیاری دیگر از عنصرهای طبیعت ایزوتوپ هایی دارد که عبارتند از H2 که با D دوتریم و H 3 که با T تریتیم نمایش می دهند.

به نعبیر دیگر، تهیه آب سنگین در چهار مرحله پیچیده فنی صورت می‌گیرد، ابتدا آب طبیعی تبدیل به آب خالص شده و سپس با گازF H 2مجاور می‌شود و بعد در برجهای سرد و گرم با ضرایب جداسازی مختلف ، تبادل دو دمایی صورت می‌گیرد و در نهایت آب سنگین مورد نیاز بدست می‌آید.
آب سنگین 10درصد از آب معمولی سنگین تر است.

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 26/10/1389 - 15:53 - 0 تشکر 274713

** خبر **

 کاربرد های آب سنگین


از آب سنگین برای تولید رادیوایزوتوپ ها در صنعت، کشاورزی و پزشکی استفاده می شود، همچنین در رادیوگرافی، نوترون تراپی و نوترون رادیوگرافی از آن بهره برداری می شود.

علاوه براینها، آب سنگین برای تشخیص نشت آبهای زیرزمینی یا نشت آب از سدها، کاربرد زیادی دارد. علاوه بر اینها، دو تریم در تحقیقات فیوران، یا گداخت سرد نقش محوری ایفا می کند.

باتوجه به اینکه کشور ما دارای منابع بزرگی از اورانیوم طبیعی است، با تولید آب سنگین در اراک، می توانیم راکتورهای آب سنگینی بسازیم که برای سوخت خود نیازی به کار دشوار و پرهزینه غنی سازی اورانیوم ندارند.

تولید سالانه 16 تن آب سنگین

در تأسیسات اراک سالانه 16 تن آب سنگین تولید می شود که نه تنها در تولید برق از نیروگاه های آب سنگین کاربرد، بلکه مصارف زیادی در پزشکی هسته ای دارد. همان طور که ذکر شد از آب سنگین برای تولید رادیوایزوتوپ ها و رادیوداروها استفاده می شود.


http://www.mehrnews.com/mehr_media/image/2004/10/104870_orig.jpg


رادیوایزوتوپ ها در صنعت و کشاورزی کاربرد زیادی دارند. پروژه تولید آب سنگین در اراک به اندازه دستیابی به فرآیند غنی سازی اورانیوم افتخارآفرین است.

از پرتوداروها برای تشخیص و درمان بیماری هایی چون سرطان، تومورهای خوش خیم و بدخیم، نارسایی های قلبی و عروقی استفاده می شود. مثلا" در پت اسکن که پیشرفته ترین تکنیک در پزشکی هسته ای است، گلوکز نشان دار یا FDG یا فلوئودین کاربرد بسیار زیادی دارد برای نشان دار کردن گلوکز یا فلوئور از آب سنگین استفاده می شود که به عنوان مثال از FDG برای بررسی متابولیسم گلوکز و تشخیص تومورها در مغز بهره گیری می شود.

باتوجه به این که واردات بعضی رادیوایزوتوپ ها و رادیوداروها از کشورهای دیگر با مشکل مواجه است، تولید آب سنگین در کشور موفقیت بزرگی چه در عرصه تولید برق و چه در عرصه پزشکی و صنعت و کشاورزی محسوب می شود.

 رونمایی از موفقیت های جدید در مجتمع آب سنگین اراک

 همزمان با حضور سفرای کشورهای جهان در مجتمع آب سنگین اراک، از دو دستاورد جدید در این جتمع علمی رونمایی شد.

یکی از این موفقیت ها، ترکیبات دو تره که کاربردهای بسیار گسترده ای در زمینه های مختلف علمی و تحقیقاتی دارد و از محصولات مجتمع آب سنگین اراک است رونمایی شد.

از جمله کاربردهای ترکیبات دو تره می توان اشاره کرد که این محصول به عنوان حلال برای شناسایی ترکیبات جدید سنتزی با استفاده از تکنیک nmr ردیابی مسیر واکنش های پیچیده شیمیایی و ارزیابی سینیتیکی آنها، استفاده ازداروهای نشاندار در ردیابی عملکرد داروها در بدن، بهنیه سازی خواص برخی از داروها، ساخت فیبرهای نوری و پلیمرهای هادی در صنایع پلیمر و ... است.

اهمیت این دستاوردها در دست یابی به آنها در شرایط تحریم است.

تولیدات مجتمع آب سنگین اراک رقیب کشورهای پیشرفته

مواد تولید شده در مجتمع آب سنگین اراک از نظر کیفیت قابل رقابت با نمونه های مشابه خارجی است و از نظر اقتصادی ایران در این زمینه به خودکفایی رسیده است.

رادیوداروهای جدید در درمان سرطان های بدخیم کاربرد دارد و رادیو دارو لوتسیوم از جدیدترین رادیودرمان های دردهای سرطان استخوان می باشد که با تلاش پژوهشگران علوم و فنون هسته ای سازمان انرژی اتمی به بهره برداری رسیده است و تجمع بالای این رادیو دارو در استخوان امکان بکارگیری آن در درمان متاستازهای استخوانی فراهم می آورد.

رادیوداروی دیگر جزء کلوتوپسین است که جهت تهیه آن از سم نوعی عقرب استفاده شده و این رادیو دارو با اتصال به سلولهای تومورهای مغزی به صورت اختصاصی باعث از بین رفتن آنها می شود. این رادیو داروها در تعداد محدودی از کشورها تولید شده است.

حالا مجتمع آب سنگین اراک همچون ستاره ای در آسمان علم و دانش ایران می درخشد تا فرصت های تازه ای پیش روی تمدن اسلامی ایران بگشاید تا فتح قله های بلندتر.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 4/11/1389 - 12:20 - 0 تشکر 277065

**‌ خبر **

تعلق یک هشتم بازار سوخت هسته ‌ای به ایران
اصفهان - خبرگزاری مهر: کارشناس مسائل اقتصاد اسلامی گفت: آمریکا، کانادا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه، برزیل و ایران تنها کشورهای دارنده فناوری هسته ای و تولید کامل سوخت هسته ای هستند و این بدین معناست که در آینده یک هشتم بازار سوخت هسته ‌ای دنیا متعلق به ایران است.

سرعت رشد علمی در ایران 11 برابر میانگین سرعت جهانی آن است

وی خاطرنشان کرد: ایران دردستیابی به فناوری هسته‌ای با اتکا به خداوند وتلاش و پشتکار دانشمندان ایرانی و بدون کوچکترین حمایت از سوی پیشگامان این فناوری دردنیا موفق به تولید سوخت هسته‌ای شده و این در حالیست که کشورهای پیشرفته‌ای چون ژاپن و آلمان هنوز به این فناوری دست پیدا نکرده اند.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: در فناوری نانو، تولیدات سخت افزاری و نرم افزاری، سلولهای بنیادی، فناوری لیزری و نیز هوا و فضا ابداعات و نوآوریهای ایرانیها بی‌نظیر و چشمگیر بوده است.

وی خاطر نشان کرد: سرعت رشد علمی در ایران 11 برابر میانگین سرعت جهانی آن است و این مسئله باعث حیرت قدرتهای جهانی شده که چطور کشور ایران با وجود انواع تحریمها اینچنین در مسیر پیشرفت و ارتقای علمی گام برمی دارد.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 4/11/1389 - 12:27 - 0 تشکر 277066

** خبر **

ایران قطب رشته‌های فیزیك هسته‌ای می‌شود


سرپرست دانشگاه تفرش گفت: برخلاف میل دشمن ایران قطب رشته‌های فیزیك هسته‌ای می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراك احمدرضا ربانی در آیین آغاز به كار چهارمین دوره مسابقات فیزیكدانان جوان در این دانشگاه گفت: این رویداد مهم علمی و برگزاری آن در دانشگاه تفرش نشان می‌دهد كه تصور دشمن مبنی بر اینكه با به شهادت رساندن دانشمندان بزرگ فیزیك هسته‌ای ایران نظیر دكتر شهریاری و شهید دكتر علی‌محمدی روند رشد و توسعه رشته‌های فیزیك در ایران متوقف می‌شود، تصور كاملا باطلی است و خون این شهیدان سبب خواهد شد كشور ایران در آینده‌ای نزدیك به قطب علمی در رشته‌های فیزیك هسته‌ای در دنیا تبدیل شود.
وی افزود: تیم منتخب ایران با درخشش در مسابقات داخلی فیزیكدانان جوان ایران و اعزام به مسابقات بین‌المللی فیزیكدانان جوان كه تیر ماه سال آینده در دانشگاه تفرش بر‌گزار می‌شود به دشمن خواهد فهماند كه جایگاه ایران در رشته‌های فیزیك هسته‌ای در دنیا، جایگاه رفیع و ارزشمندی است.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش نیز در این مراسم گفت: جوانان ایرانی باید با مجهز شدن به سلاح علم، قله‌های رفیع علم و دانش را در سطح جهان نشانه بگیرند و در فتح آن بكوشند.


محمداسماعیل كفایتی افزود: مسابقات ملی فیزیكدانان جوان ایران به منظور انتخاب تیم منتخب ایرانی برای حضور در مسابقه بین‌المللی فیزیكدانان جوان كه تیر ماه سال آینده با شركت 50 تیم منتخب از كشورهای جهان به میزبانی دانشگاه تفرش برپا می‌شود، برگزار شده است.
امام جمعه تفرش نیز گفت: حركت به سوی سعادتمند شدن در كنار افتخارات علمی و نجات دادن خود از مصرف‌گرایی علمی مهم‌ترین رسالت جوانان نخبه ابرانی در عصر كنونی است.
حجت‌الاسلام حسن بابائیان افزود: جویندگان علم باید در كنار تولید علم، استقلال علمی خود را در تمام عرصه‌‌های علم و دانش حفظ كنند.
چهارمین دوره مسابقات فیزیك با حضور 28 تیم از سراسر كشور به مدت پنج روز در تفرش برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 6/11/1389 - 22:22 - 0 تشکر 277605

** معرفی **

نمایشگاه دستاورد های هسته ای در دانشگاه علم و صنعت.


نمایشگاه دستاورد های هسته ای در دانشگاه علم و صنعت.


نمایش (fars.tv)
دانلود (پیش نمایش - 4shared.com)

دانلود (بدون پیش نمایش - mediafire.com)

حجم: 2,368 KB
نوع:WMV

 ما مي توانيم ....

شنبه 9/11/1389 - 13:7 - 0 تشکر 277964

** خبر **

پذیرش دانشجوی دکتری کشاورزی هسته ای برای اولین بار در کشور


رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از راه اندازی رشته کشاورزی هسته ای در مقطع دکتری برای اولین بار در کشور با همکاری سازمان انرژی اتمی و پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای در این دانشگاه خبر داد.

دکتر رامین رحمانی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به بازنگری سرفصل های دروس در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از راه اندازی یک رشته جدید به واسطه بازنگری سرفصل ها خبر داد و اضافه کرد: در بازنگری رشته کشاورزی رشته ای تحت عنوان "کشاورزی هسته ای" با گرایش اصلاح نبات و بیوتکنولوژی راه اندازی کردیم.

وی اضافه کرد: این رشته برای نخستین بار در مقطع دکتری راه اندازی شده و به داوطلبان آزمون دکتری سال 90 این نوید را می دهم که سال تحصیلی آینده این رشته تنها در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ارائه می شود.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ضمن اشاره به پذیرش دو نفر در این رشته گفت: رشته کشاورزی هسته ای تجهیزات سنگینی دارد و با کمک سازمان انرژی اتمی و پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای به دانشجویان ارائه می شود.

وی افزود: اگر دانشگاههای دیگر تمایل داشته باشند، می توانند به سرفصل های این رشته که در سایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ثبت شده مراجعه کنند اما در حال حاضر تنها دانشگاه گرگان مجوز برگزاری این دوره را دارد.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 11/11/1389 - 22:34 - 0 تشکر 278543

** خبر **

فاز عملیاتی طرح ملی پرتو دهی گاما از فردا در دو استان كشور آغاز می‌شود

فاز عملیاتی طرح ملی پرتو دهی گاما با اعتبار 135 میلیارد ریالی از فردا در 2 استان كشور آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری فارس، قرارداد اجرایی طرح كلان "پرتودهی گاما " فردا به امضا حسین سالار آملی معاون فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و محمد قنادی رئیس پژوهشكده علوم و فنون هسته‌ای می‌رسد.

حسین سالار آملی معاون فناوری و نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: با امضا قرارداد اجرایی، فاز عملیاتی این طرح كلان ملی فناوری در دو استان كشور آغاز می‌شود.

وی افزود: این طرح با اعتبار 135 میلیارد ریال در عرض 24ماه به انجام خواهد رسید.

سالار آملی افزود: محل و امكانات مربوط به احداث توسط استان‌های داوطلب تأمین می‌شود.

به گزارش فارس، تفاهم‌نامه این طرح كلان پیش از این، ماه گذشته در نشست علم تا علم در حضور رئیس جمهور امضا شده بود.

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.