• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 21154)
يکشنبه 14/9/1389 - 17:52 -0 تشکر 258217
پیشرفت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران (1)

 
 iran_nuc_tech
منبع عکس: aryanews.com
 
در این سلسله مباحث به معرفی دستآوردها و پیگیری اخبار پیشرفت های هسته ای کشور عزیزمان پرداخته می شود.
 

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 14/9/1389 - 18:1 - 0 تشکر 258219

** خبر **
کیک زرد تولید ایران به مجتمع سوخت رآکتورهای هسته‌ای وارد شد

کیک زرد کارخانه بندرعباس به تاسیسات فناوری مجتمع سوخت رآکتورهای هسته ای وارد شد.

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، امروز یکشنبه مراسمی در خصوص تحویل کیک زرد تولیدی کارخانه بندرعباس به تاسیسات فناوری مجتمع سوخت رآکتورهای هسته ای اصفهان برگزار می شود.

تولید کیک زرد کارخانه بندرعباس برای نخستین بار است که در کشور به  صورت بومی تولید می شود و قرار است در فرآوری uf6 مورد استفاده قرار گیرد.

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته ای ایران و معاون رئیس جمهور ظهر امروز یکشنبه طی مراسمی در اصفهان درخصوص جزئیات این موضوع توضیحات لازم را ارائه خواهد کرد.

صالحی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: این اولین محموله کیک زرد تولید شده در کشور ایران است که از معدن گچین بندرعباس تولید و به این سایت ارسال شده و محصول نهایی آن تبدیل به uf6  می شود و برای غنی سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 14/9/1389 - 18:6 - 0 تشکر 258221

 ** خبر **

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 14/9/1389 - 18:11 - 0 تشکر 258223

** خبر **

تلاش ویژه ایران برای تولید مواد اولیه سوخت هسته ای


رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص تلاش ویژه کشور در جهت اکتشاف و استخراج مواد اولیه سوخت هسته ای گفت : کل کشور را از لحاظ اکتشاف، استخراج و تعیین معادن اورانیوم تا پنج سال آینده فعال خواهیم کرد .

به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، علی اکبر صالحی ظهر امروزیکشنبه در مراسم تحویل نخستین محموله تولید کیک زرد به کارخانه یو سی اف که در کارخانه بندرعباس تولید شده بود، افزود: در آینده نه چندان دور شاهد بهره برداری معدن ساغند یزد نیز خواهیم بود و فعالیتهای ما دراین عرصه مضاعف شده است،همچنین معدن کیک زرد اردکان نیز با شتاب بیشتری اکتشاف و استخراج آن انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: کل کشور را از لحاظ اکتشاف، استخراج و تعیین معادن اورانیوم تا پنج سال آینده فعال خواهیم کرد به طوری که مجموعه زیاد سوخت کشور را بتوان تولید کرد.

صالحی خطاب به مخالفان پیشرفت هسته ای ایران که آنان را جنایتکاران و بدکاران خواند، گفت: از همین جا به شما اعلام می کنیم که ما تا آخرین قدم ایستاده ایم و مقاومت درس اول انقلاب است و یقین بدانید که این حرفها شعار نیست و حرکات اهریمنی شما را مایوس می کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به شهادت شهید شهریاری در ترور کور هفته گذشته درتهران اظهار داشت: امروز که یک هفته از شهادت این دانشمند می گذرد شاهد یک دستاورد قابل توجهی هستیم و بدخواهان و کینه توزان که همواره تلاش می کنند یاس و ناامیدی را در میان مهندسان وجوانان ملت ما رواج دهند، امروز تصادفا پس از یک هفته این مراسم  با تحویل اولین محموله کیک زرد تولید داخل مقارن شده است.

وی ادامه داد: غربیها به این نکته دل بسته بودند که ممکن است ایران گرفتار تولید مواد اولیه سوخت هسته ای شود اما اکنون شاهد هستیم که اولین محموله کیک زرد گچین بندرعباس به سایت هسته ای ایران که البته زیر نظر آژانس است وارد شده است.

صالحی با اشاره به اینکه ما متعهد به تعهدات خود هستیم، خاطرنشان کرد: اولین محموله کیک زرد اکنون دریافت شده و این حرکت به طور مستمر ادامه می یابد.

رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین اظهار داشت: ملت ایران شاهد دستاوردی فرخنده در این روز بزرگ است.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 15/9/1389 - 19:47 - 0 تشکر 258852

** خبر **

دولت ملزم به توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای و تدوین طرح جامع صیانت از آنها شد

مجلس ماده‌ای را در برنامه پنجم مصوب کرد که براساس آن دولت باید تا پایان سال اول برنامه طرح جامع صیانت از نیروگاه های هسته‌ای را تدوین کند و همچنین در طول برنامه اقدامات اساسی برای توسعه نیروگاه های هسته‌ای را تدوین کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی عصر امروز یکشنبه موادی از برنامه پنجم را که برای اصلاح به کمیسیون تلفیق فرستاده شده بود و گزارش اصلاحی آن امروز دراختیار نمایندگان قرار گرفت را مورد بررسی قرار دادند.
نمایندگان در جریان جلسه امروز باتصویب ماده 124 از برنامه پنجم تصمیمات و تکلیفات مهمی را در حوزه تولید برق هسته ای برعهده دولت گذاشتند که از جمله مهمترین آنها تدوین طرح جامع صیانت از نیروگاه های هسته ای، تدوین برنامه بیست ساله تولید برق از انرژی هسته ای و مکان یابی برای احداث نیروگاه های جدید است.

نمایندگان همچنین در این ماده بر لزوم جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی بهره گیری از صاحبان دانش فنی و برنامه ریزی برای تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه های هسته ای تاکید کردند.

در ماده 124 برنامه پنجم علاوه بر اینکه دولت موظف به تهیه برنامه جامع اکتشاف اورانیوم شد مقرر شد که سازمان انرژی اتمی دفن پساندها را فقط در چارچوب نظام ایمنی هسته ای مصوب هیات وزیران و مقرارت مرتبط انجام دهد.

اصل این ماده که با 154 رای موافق از میان 195 نفر حاضر در صحن و بدون هیچ مخالفی به تصویب رسید بدین شرح است:

الف- طرح جامع ارتقاء مقابله با شرایط اضطراری نیروگاه های هسته ای توسط سازمان انرژی اتمی با همکاری وزارت کشور، وزارت امور خارجه، معاونت و سایر دستگاه های ذی ربط حداکثر تا پایان سال اول برنامه تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد.

تبصره- اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی ملزم به رعایت مفاد طرح جامع موضوع این ماده می باشند.

ب- به منظور استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای برای تولید برق، دولت می تواند در طول برنامه اقدامات زیرا را انجام دهد:

1- تدوین برنامه بیست ساله تولید برق از انرژی هسته ای
2- مکان یابی برای احداث نیروگاه های هسته ای و توسعه چرخه سوخت هسته ای
3- استفاده از روش های مختلف سرمایه گذاری داخلی و خارجی برای احداث نیروگاه های هسته ای
4- همکاری و بهره گیری از صاحبان دانش فنی سازنده نیروگاه هسته ای جهت ساخت نیروگاه در کشور
5- برنامه ریزی برای تامین سوخت موردنیاز نیروگاه های هسته ای در داخل کشور
6- برنامه ریزی جهت احداث رآکتورهای هسته ای تحقیقاتی در کشور در راستای اهداف صلح آمیز هسته ای و به منظور تامین و تهیه رادیوداروها، فعالیت های تحقیقاتی و کشاروزی هسته ای
7- تهیه برنامه جامع اکتشاف اورانیوم و تامین مواد اولیه سوخت هسته ای در داخل کشور

ج- پرداخت حق پرتوکاری و اشعه فقط به کارکنان کاربر دستگاه یا چشمه تولیدکننده اشعه شاغل در معادن و کارخانه های وابسته به چرخه سوخت و فراوری اورانیوم که در معرض مستقیم اشعه و مواد پرتوزا می باشند، متناسب با دریافت اشعه در دوره اشتغال براساس دستورالعملی که توسط سازمان انرژی اتمی ایران پیشنهاد شده و به تایید معاونت می رسد، صورت می گیرد.

د- سازمان انرژی اتمی موظف است دفن پسماندها را فقط در چارچوب نظام ایمنی هسته ای و مقررات مرتبط انجام دهد.

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 15/9/1389 - 19:50 - 0 تشکر 258853

 ** خبر **

توانایی محققان کشور در زمینه هسته ای/ خروج محققان روسی از ایران


استاندار بوشهر با اشاره به راه اندازی نیروگاه بوشهر گفت: امروز کشور توانایی ساخت نیروگاههای اتمی را دارد از این رو طبق توافق صورت گرفته با کشور روسیه مقرر شده است طی برنامه ای 5ساله محققان هسته ای از کشور خارج شوند.


به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین جهانبخش ظهر امروز دوشنبه در نشست روسای پارک ها و مدیران مراکز رشد علم و فناوری کشور در بوشهر با بیان اینکه در حال حاضر دستاوردهای هشت ساله جنگ تحمیلی ایران در بزرگترین دانشگاههای دنیا تدریس می شود، اظهار داشت: این امر موجب بیمه شدن ایران در برابر جنگ سرد شده است.

وی ادامه داد: امروز جوانانی را که باور کردیم افتخاراتی را برای کشور به ارمغان آورده اند.

استاندار بوشهر با اشاره به اساتید ترور شده در هفته گذشته خاطر نشان کرد: دشمن در حال حاضر دانشمندان ما را شناسایی کرده و نخبگان کشور را هدف قرار داده است اما باید بداند راه این اساتید توسط دانشجویان آنها ادامه می یابد.

وی با بیان اینکه امروزه دشمن وارد عرصه جنگ نرم شده است، ادامه داد: دشمن فکر می کند که ایران در عرصه علم و فناوری آسیب پذیر است اما دانشمندان ما توانستند در حوزه انرژی هسته ای به بومی سازی این فناوری در کشور اقدام کنند.

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 18/9/1389 - 18:4 - 0 تشکر 260140

** معرفی **
iranian_nuclear_energy_facilities
فیلم کوتاه زیر، گوشه ای از تاسیسات چرخه سوخت هسته ای کشور را نشان می دهد.

نمایش (fars.tv)
دانلود (پیش نمایش - 4shared.com)

دانلود (بدون پیش نمایش - mediafire.com)

حجم: 34,963 KB
نوع:WMV

 ما مي توانيم ....

شنبه 20/9/1389 - 17:18 - 0 تشکر 260887

** معرفی **
گزارش تصویری از تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی ایران
برای دیدن همه عکس ها، روی هر کدام کلیک کنید.
تاسیسات هسته ای کرج
تاسیسات هسته ای کرج
تاسیسات هسته ای بوشهر
تاسیسات هسته ای بوشهر
تاسیسات هسته ای اصفهان
تاسیسات هسته ای اصفهان
تاسیسات هسته ای تهران
تاسیسات هسته ای تهران
تاسیسات هسته ای اراک
تاسیسات هسته ای اراک

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 22/9/1389 - 20:40 - 0 تشکر 262007

** معرفی **
نقشه تاسیسات هسته‌ای
map
 منبع عكس: irannuclear.net
۱ - مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته ای کرج

این مرکز با استفاده از شتاب دهندۀ سیکلوترون، توانایی تولید رادیوایزوتوپ های گوناگون جهت کاربردهای پزشکی، کشاورزی و صنعتی را دارد. فعالیت های پژوهشی کشاورزی هسته ای در راستای استفادۀ صلح جویانه از انرژی هسته ای جهت کمک به حل مشکلات کشاورزی با امکانات آزمایشگاهی مجهز و پیشرفته در مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته ای کرج انجام می شوند.


۲ - مرکز تحقیقات هسته ای تهران

این مرکز به سبب سابقۀ طولانی و توان علمی و فنی حاصل از کادر مجرب خود، همواره پیشاهنگ فعالیت های علمی و پژوهشی فناوری هسته ای در ایران بوده است. مرکز تحقیقات هسته ای با داشتن رآکتور هسته ای تحقیقاتی با قدرت 5 مگاوات، آزمایشگاه های مجهز و تأسیسات لازم، نقش اصلی را در توسعۀ دانش فنی تولید و کاربرد رادیوداروها و چشمه های صنعتی در ایران داشته است. اهم این رادیوایزوتوپ ها عبارتند از: تهیه و تولید رادیوداروها و کیت های رادیودارویی،، تهیه و تولید رادیوایزوتوپ برای کاربردهای صنعتی، تهیه و تولید کیت های رادیوایمونواسی جهت نشان گذاری هورمون ها و آنتی بادی ها و غربال گری کم کاری تیروئید نوزادان، فعالیت های پژوهشی رادیوداروها و رادیوایزوتوپ های صنعتی. لازم به توضیح است كه در سال 1335، انستیتو علوم هسته‌ای كه تحت نظارت سازمان مركزی پیمان سنتو بود از بغداد به تهران منتقل شد و دانشگاه تهران، مركزی را تحت عنوان مركز اتمی دانشگاه تهران برای آموزش و پژوهش هسته‌ای پایه گذاری نمود. چندی بعد در سال 1337 به پیشنهاد دانشگاه تهران، ساخت یك رآكتور اتمی در دستوركار دولت قرار گرفت و تصویب گردید. در همین راستا آیزنهاور، رئیس جمهور آمریكا، جهت تبلیغ طرح خود (اتم برای صلح) یك رآكتور اتمی به ایران داد. عملیات ساختمانی رآكتور دانشگاه تهران در 1340 آغاز و در آبان ماه 1346 آمادۀ كار گردید و عملاً مورد بهره‌برداری قرار گرفت. ظرفیت این رآكتور 5 مگاوات و از نوع آب سبك بوده و تا سال 1372 با سوخت اورانیوم با غنای بالا (93 درصد) كار می كرد. سوخت رآکتور در سال 1372 از درجۀ غنای بالا (93 درصد) به درجۀ غنای پایین (حدود 20 درصد) تبدیل شد.


۳ - كارخانه غنی سازی نیمه صنعتی فردو

در مورخ 30/6/1388 برابر با 21/9/2009، جمهوری اسلامی ایران كارخانه غنی سازی نیمه صنعتی فردو را به آژانس اظهار نمود. سازمان انرژی اتمی با صدور بیانیه ای اظهار داشت: "جمهوری اسلامی ایران در راستای حفظ و برخورداری از حقوق مسلم خود در بهره برداری صلح آمیز از انرژی هسته ای، طی یك گام موفق جدید نسبت به ایجاد كارخانه نیمه صنعتی غنی سازی سوخت هسته ای دیگری اقدام نموده است. ایران اكنون با رعایت تمام جوانب از جمله پدافند غیر عامل در حال ساخت این تاسیسات می باشد. فعالیت های این تاسیسات همانند سایر تاسیسات هسته ای ایران، در چارچوب مقررات آژانس خواهد بود". آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز با ارسال نامه ای به ایران در مورخ 25 سپتامبر (3 مهرماه)، از اقدام جمهوری اسلامی ایران برای ارائه اطلاعات مربوط به این سایت جدید زودتر از تعهد قانونی خود قدردانی نمود. برابر اعلام رئیس سازمان انرژی اتمی "ایجاد تأسیسات جدید هسته‌ای اقدامی احتیاط آمیز بوده و هدف آن، تقویت مقابله با هرگونه تهدید نسبت به تأسیسات اتمی ایران است تا دشمن بداند جمهوری اسلامی ایران با اراده‌ای كه دارد، اجازة توقف فعالیت های هسته‌ای اش را ولو برای یك لحظه هم نخواهد داد. میزان غنی‌سازی در این تاسیسات مانند تأسیسات نطنز تا ‪ ۵ درصد خواهد بود. احداث تأسیسات جدید حدود یك سال و اندی پیش آغاز شد و تاكنون هیچگونه ماشین و مواد رادیواكتیوی در آن وارد نشده است. طبق مقررات آژانس، هیچ ضرورتی به اعلام خبر مربوط به این تأسیسات وجود نداشت و ما می‌توانستیم آن را اعلام نكنیم، اما ما به خاطر بحث اعتمادسازی و شفاف‌سازی این را بسیار زودتر از زمان مقرر اعلام كردیم". لازم به توضیح است كه برابر تفاهم ایران و آژانس، بازرسان آژانس در 3 آبان 1388 (25 نوامبر 2009) از این تاسیسات بازدید و اجرای تعهدات مربوطه ایران را تایید كردند


۴ - اراک

رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک
با افزایش طول عمر رآکتور تحقیقاتی تهران و مستعمل شدن تجهیزات و سیستم های مختلف آن، همانند سایر رآکتورهای مشابه در جهان، می بایست به فکر جایگزینی برای آن بود. از طرف دیگر، نیازمندی های روزافزون ایران به رادیوداروهای مختلف جهت مصارف تشخیص و درمان پزشکی و رادیوایزوتوپ های گوناگون برای کاربردهای صنعتی و تحقیقاتی و محدودیت های مختلفی که ایران حتی در ارتباط با تهیه و تأمین این قبیل رادیوایزوتوپ ها از منابع خارج از کشور روبرو بوده است، سازمان انرژی اتمی را مصمم به احداث یک رآکتور تحقیقاتی جدید به منظور جایگزینی رآکتور تهران نمود. رآکتور تحقیقاتی جدید از نوع آب سنگین و با قدرت 40 مگاوات بوده و موسوم به IR40 می باشد. طراحی پایۀ این پروژه در سال 2002 کامل شد و عملیات اجرایی ساخت آن که هنوز ادامه دارد، از سال 2004 آغاز گردید.


 مجتمع تولید آب سنگین اراك
مجتمع تولید آب سنگین اراك در 4 شهریور ماه 1385 توسط دكتر احمدی نژاد افتتاح شد. بنا به اظهار رئیس وقت سازمان انرژی اتمی ظرفیت تولید این مجتمع ابتدا هشت تن بود و در زمان افتتاح، ظرفیت آن به ۱۶ تن آب سنگین با غنای 8/99درصد رسید. پروژۀ تولید آبسنگین اراك به عنوان یكی از شاخصه های دانش هسته‌ای، در پزشكی و به خصوص كنترلسرطان و كنترل بیماری ایدز نقش تعیین كننده ای دارد و به عنوان خنك كننده وكند كننده رآكتورهای آب سنگین نیز به كار می رود. با گشایش این واحد صنعتی، ایران بهعنوان نهمین كشور دارای تجهیزات تولید آب سنگین جهان مطرح می شود. كشورهای آرژانتین،كانادا، هند و نروژ نیز بزرگ ترین صادركنندگان آب سنگین جهان هستند. شایان ذکر است که از هر ۶۵۰۰ لیتر آب معمولی، تنها یكلیتر آب سنگین به دست می آید. آب سنگین در پژوهش های علمی در حوزه های مختلفاز جمله زیست شناسی، پزشكی، فیزیك و... كاربردهای فراوانی دارد. برخی از كاربردهای آن عبارتنداز: طیف سنجی تشدید مغناطیسی هسته، كند كننده نوترون، آشكارسازی نوترینو، آزمون های سوخت و ساز در بدن، تولید تریتیم.

منبع: irannuclear.net

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 22/9/1389 - 20:46 - 0 تشکر 262014


۵- كارخانه غنی سازی صنعتی نطنز

UF6 خوراک اصلی کارخانه غنی سازی می باشد. این ماده در كارخانه نطنز برای تولید سوخت غنی سازی می شود.


۶ - اصفهان

كارخانه UCF اصفهان
آنچه در اصفهان تحت عنوان پروژۀ UCF انجام می گیرد، تبدیل کیک زرد به هگزافلوراید اورانیوم (UF6)، اورانیوم فلزی و اکسید اورانیوم است.

كارخانه تولید میله سوخت (ZPP) اصفهان
در این كارخانه با استفاده از فلز مخصوص زیركونیوم، میله های سوخت تولید می شوند.

كارخانه تولید سوخت (FMP) اصفهان
آخرین و حساس ترین حلقه مربوط به چرخه تولید سوخت هسته‌ای، برعهده این كارخانه قرار گرفته است. در این بخش، تولید انواع مجتمع‌های سوخت مورد نیاز رآكتورهای تحقیقاتی و نیروگاه‌های تولید برق هسته‌ای در دستوركار قرار گرفته است. براساس برنامه‌‌ریزی انجام شده، كارخانه FMP سالانه قادر خواهد بود 10 تن سوخت طبیعی برای به كارگیری در رآكتور تحقیقاتی آب سنگین 40 مگاواتی اراك و سی تن سوخت غنی شده با غنای حداكثر 5 درصد برای استفاده در رآكتورهای هسته‌ای آب سبك تحت فشار از قبیل نیروگاه 360 مگاواتی دارخوین یا نیروگاه‌های قدرت دیگر تولید كند. همچنین این كارخانه قابلیت افزایش ظرفیت برای تولید سوخت مورد نیاز 2 هزار و 360 مگاوات برق هسته‌ای را طی برنامه پنجم توسعه دارا است.


۷ - كارخانه كیك زرد اردكان

اورانیوم استخراجی از معدن ساغند، در منطقۀ اردکان یزد پس از اعمال فرایندهای مختلف شیمیایی و فیزیکی به کیک زرد تبدیل می شود.


۸ - معدن اورانیوم ساغند

پروژۀ ساغند یزد، نمود عینی فعالیت در زمینه استحصال اورانیوم از منابع طبیعی است. تأسیسات موجود در این کارخانه، اورانیوم را از عمق 350 متری استخراج می كند.


۹ - نیروگاه اتمی درحال ساخت دارخوین

رئیس وقت سازمان انرژی اتمی در روز بیست فروردین 1386 (روز ملی فناوری هسته‌ای و ورود ایران به مرحلۀ غنی‌سازی صنعتی برای تولید سوخت هسته‌ای) اظهار داشت مراحل طراحی و ساخت نیروگاه بومی 360 مگاواتی آب سبك با استفاده از امكانات بومی در دارخوین با شتاب پیگیری می شود.


 ۱۰ - نیروگاه اتمی بوشهر

 در سال 1353 قرارداد اولیۀ طراحی و ساخت دو واحد نیروگاهی در بوشهر با قدرت هر واحد 1300 مگاوات بین سازمان انرژی اتمی و شرکت KWU آلمان منعقد گردید. با پیروزی انقلاب اسلامی، اجرای این پروژه متوقف گردید. در دی ماه 1373 قرارداد تکمیل واحد یک نیروگاه اتمی بوشهر به صورت مشارکتی بین ایران و روسیه منعقد گردید و در سال 1377 بار دیگر قرارداد مورد بازبینی کلی قرار گرفت که طی آن تکمیل نیروگاه به صورت کلید در دست به شرکت اتم استروی اکسپورت روسیه محول شد. رآکتور مورد توافق با شرکت روسی از نوع رآکتورهای آب سبک تحت فشار با قدرت 1000 مگاوات می باشد. راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر، بارها به دلیل فشارهای سیاسی آمریكا و برخی كشورهای غربی به تأخیر افتاد. با شروع بحران در موضوع هسته‌ای ایران با نیات سیاسی چند كشور، تحقق این هدف در هاله ای از ابهام فرو رفت و موج جدیدی از فشارها بر روسیه وارد شد. با اتخاذ سیاست‌های درست كه نتایج آن چیزی جز اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران بر همگان نبود، مبانی اقدامات سیاسی این كشورها برای اعمال فشار بر ایران فروریخت. روسیه، بالأخره تصمیم به حمل سوخت هسته‌ای به نیروگاه بوشهر و راه اندازی آن گرفت. حمل سوخت بوشهر در تاریخ 9 بهمن ماه 1386 كامل شد و بنابر اعلام مقامات روسی و مقامات سازمان انرژی اتمی كشورمان، این نیروگاه به زودی راه اندازی می شود و خواهد توانست برق هسته‌ای وارد مدار برق كشور نماید. از اینرو، كشورمان سی و یكمین كشوری خواهد بود كه به تولید برق هسته‌ای می پردازد.
منبع: irannuclear.net

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 23/9/1389 - 15:15 - 0 تشکر 262343

** معرفی **

آشنایی با پژوهشگاه علوم وفنون هسته‌اى


پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی کشور در زمینه علوم و فنون هسته‌ای، بر اساس مجوز شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و طبق قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأسیس شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، در تیرماه سال 1376 از سوی شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تبدیل مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته ای به پژوهشگاه کشاورزی و پزشکی هسته ای موافقت اصولی شد.
در آبان ماه 1378 پیشنهاد تغییر عنوان پژوهشگاه کشاورزی و پزشکی هسته ای به پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای از سوی معاونت پژوهشی وقت وزارت علوم ارائه شد.
در نهایت به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی کشور در زمینه علوم و فنون هسته‌ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای وابسته به سازمان انرژی اتمی ایران بر اساس مجوز شماره 14156/5658/22 مورخ 13/10/85 شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و طبق قانون اهداف، وظایف و تشکیلات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب 18/5/1383) تأسیس شد.
اساسنامه پژوهشگاه نیز در تاریخ 20/4/84 توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به منظور اجرا به سازمان انرژی اتمی ایران ابلاغ شد.
*هدف اصلی این پژوهشگاه انجام تحقیقات پایه و کاربردی در علوم هسته ای و فراهم آوردن زیر بنای علمی برای گسترش علوم و فنون هسته ای کشور و تربیت کادر متخصص هسته ای بوده است
* تهیه و تولید رادیو داروها، تولید و کنترل کیفی کیت های رادیو دارویی، طراحی و ساخت دستگاه ها و قطعات وابسته به علوم و مهندسی هسته ای مورد نیاز کشور نیز انجام می شود 

 اهداف
از اهداف این پژوهشگاه می توان به توسعه و گسترش پژوهش در زمینه علوم و فنون هسته‌ای و زمینه‌سازی مناسب برای ارتقای فعالیت‌های پژوهشی مرتبط اشاره کرد.

هدف اصلی
همچنین پژوهشکده علوم هسته‌ای به سبب سابقه طولانی و توان علمی فنی حاصل از کادر مجرب، همکاری مستمر با آژانس بین المللی انرژی اتمی و در اختیار داشتن آزمایشگاه‌ها و تجهیزات وسیع به عنوان نهادی علمی و پژوهشی مرتبط با علوم هسته‌ای به طور منحصر به فردی مطرح است.
هدف اصلی این پژوهشکده انجام تحقیقات پایه و کاربردی در علوم هسته ای و فراهم آوردن زیر بنای علمی برای گسترش علوم و فنون هسته ای کشور و تربیت کادر متخصص هسته ای بوده است.
در این پژوهشکده تهیه و تولید رادیو داروها، تولید و کنترل کیفی کیت های رادیو دارویی، طراحی و ساخت دستگاه ها و قطعات وابسته به علوم و مهندسی هسته ای مورد نیاز کشور نیز انجام می شود.

زیرمجموعه ها
همچنین پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای زیر مجموعه‌هایی دارد که از جمله آن پژوهشکده چرخه سوخت هسته ای، پژوهشکده تحقیقات و توسعه راکتورها و شتابنده‌ها، پژوهشکده علوم هسته‌ای، پژوهشکده فیزیک پلاسما و گداخت هسته‌ای، پژوهشکده کاربرد پرتوها، پژوهشکده تحقیقات کشاورزی، پزشکی و صنعتی، پژوهشکده لیزر و اپتیک و پژوهشکده مواد است.

وظایف
برای پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای وظایفی شامل؛ بررسی و شناسایی نیازهای پژوهشی در زمینه انرژی هسته‌ای و علوم وابسته به آن نظیر پرتوهای یون‌ساز، پلاسما، گداخت و لیزر در چارچوب صنعت، پزشکی، کشاورزی و انرژی، اجرای طرح‌های پژوهشی بنیادی، کاربردی و توسعه‌ای به منظور تحقق اهداف پژوهشگاه، فراهم آوردن امکانات لازم و متناسب با فعالیت‌های پژوهشی مرتبط، همکاری پژوهشی با دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی داخل و خارج از کشور به منظور ارتقای کیفیت فعالیت های پژوهشی در زمینه مرتبط با اهداف پژوهشگاه، ارائه خدمات مشاوره‌ای به اشخاص حقیقی و حقوقی بر اساس نتایج فعالیت های علمی و پژوهشی انجام شده در پژوهشگاه، انتشار مجله، کتاب علمی و جزوه، تولید نرم‌افزار و برنامه‌های رایانه‌ای متناسب با اهداف پژوهشگاه و برگزاری همایش های علمی و ارائه دستاوردهای پژوهشی در قالب کارگاه های آموزشی برنامه ریزی شده است.
برای هریک از زیر مجموعه‌هایی این پژوهشگاه نیز وظایف و برنامه‌هایی تعیین شده است. به طور مثال در پژوهشکده چرخه سوخت هسته‌ای اقداماتی از قبیل انجام پژوهش در دستیابی روش ها و افزایش توانمندی های اکتشاف و استخراج عناصر پرتوزا و سایر عناصر مرتبط صنعت هسته ای، مشاوره و انجام عملیات در جهت ساخت و بهینه سازی تجهیزات و قطعات مورد نیاز در صنعت غنی سازی انجام می شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دولت

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.