• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 35566)
يکشنبه 4/11/1388 - 16:45 -0 تشکر 177802
خواص خوراکیها

سلام

برای جلوگیری از ایجاد مباحث متعدد و بدون پاسخ لطفا مطالب مرتبط با خواص میوه ها و سبزیجات و گیاهان رو در این تاپیک مطرح نمایید. ممنون

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

جمعه 12/9/1389 - 14:52 - 0 تشکر 257460

http://up.warningtm.info/images/465_13.jpg

کریپ فروت و پرتقال و انواع مرکبات شبیه غده های شیری هستند و در سلامت سینه و جنبش غدد لنفاوی در سینه موثر است.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
جمعه 12/9/1389 - 14:52 - 0 تشکر 257461

http://up.warningtm.info/images/742_14.jpg

پیاز شبیه سلولهای بدن میباشد. امروزه تحقیقات نشان داده است که پیاز نقش مهمی در خروج مواد زائد در بدن را داراست و باعث ریزش اشک و شستشوی لایه مخاطی چشم میگردد.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
شنبه 13/9/1389 - 9:3 - 0 تشکر 257661

سروش جان سلام.
کم پیدایی حسابی ها!
چه خبر؟
ممنون از اینکه مطالب به این خوبی که می بینی برامون ثبت می کنی.

تنت به ناز طبيبان نيازمند مباد

it is god who cures 

مدير انجمن بهداشت و سلامت

پنج شنبه 21/11/1389 - 13:52 - 0 تشکر 281693

عدس منبع غنی پروتئین و ویتامین های گروه B می باشد.


عدس یکی از بهترین حبوبات محسوب می‌شود که 20 درصد پروتئین دارد و حاوی مقداری آهن است که البته از نوع آهن گیاهی است و لابد می‌دانید که آهن‌های گیاهی به خوبی آهن‌های حیوانی جذب بدن نمی‌شوند، اما به هر حال اگر عدس را با مواد غذایی ای که ویتامین C و یا بتاکاروتن دارند (مثل گوجه‌فرنگی یا انواع مرکبات) مصرف کنید، جذب آهن آن به شدت بالا می‌رود.


در کل، به دلیل آهن و پروتئین موجود در آن، عدس را گوشت فقرا هم می‌نامند. البته بر خلاف پروتئین‌های حیوانی، عدس فاقد ویتامین B12 است که در گوشت وجود دارد. بنابراین نمی‌توان تنها از این ماده غذایی استفاده کرد، زیرا گوشت دارای مواد مغذی‌ای است که در عدس یافت نمی‌شود.




این ماده غذایی به شکل عدسی به عنوان یک صبحانه مغذی تهیه شده و تکمیل‌کننده پلو در عدس ‌پلو است و باز هم می‌گوییم که یکی از بهترین نوع حبوبات به حساب می‌آید.




مساله‌ای که باید به آن توجه کرد این است که حبوبات به طور کلی نفاخ هستند و باید کاملا پخته شوند.


بر خلاف سایر حبوبات که نفخ آنها با خیساندن تا حدی از بین می‌رود، نفخ عدس با خیساندن چندان از بین نمی‌رود و با این که نفخ آن کمتر از نخود و لوبیاست، اما به هر حال باید خیلی خوب بپزد تا کاملا هضم شود.


متاسفانه بسیاری از افراد عدس را به اندازه ی کافی نمی‌پزند و این موضوع سبب هضم نشدن آن به ویژه در کودکان می‌شود، به ‌طوری که دانه‌های عدس موقع خوردن زیر دندان‌ حس می‌شوند.




پس فراموش نکنید که عدس فواید بسیاری دارد، به شرط آن که صحیح پخته شود تا به طور کامل هضم شده و فرد بتواند از آهن و پروتئین آن بهره ی کامل را ببرد.




خواص درمانی:


- عدس زیاد کننده شیر مادران است.




- برای درمان زخم های دهان و گلو، عدس را بپزید و آب آن را غرغره کنید.




- برای تقویت معده و برطرف کردن گاز معده، عدس پخته را با سرکه میل کنید.




- آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بیماری ها بهترین غذاست.




- عدس را می توان به عنوان مسهل هم مصرف کرد، چون دارای لعاب زیادی است که در درمان ناراحتی های روده نیز موثر است.




- عدس پخته را به عنوان مرهم برای زخم می توان بکار برد.




* هشدار :


عدس با تمام مزایایی که دارد نباید زیاد مصرف شود ، زیرا اولا دیر هضم است و تولید نفخ می کند. ثانیا قابض است و جریان خون را در رگ ها آهسته می کند.


البته می توان برای جلوگیری از این عوارض، عدس را با روغن کنجد و یا روغن بادام و با سرکه خورد.


در ضمن عدس به علت داشتن میکروپروتئین برای افرادی که ناراحتی کلیه دارند مضر است

پنج شنبه 21/11/1389 - 14:0 - 0 تشکر 281703

دکتر حمیدرضا فرشچی www.novindiet.com
متخصص تغذیه و متابولیسم و فوق تخصص دیابت و چاقی از انگلستان


مصرف آجیل مانند گردو و بادام در جایی که بخشی از یک رژیم غذایی متعادل باشند می تواند مزایایی را برای سلامت بدن به ویژه سلامت قلب ها در بر داشته باشد . اما نکته مشکل ساز در مورد مصرف آجیل در کشور ما این است که اکثر افراد وقتی در مقابل خود آجیل را می بینند به خوردن مقادیر اندک و متعادل از آجیل بسنده نمی کنند و بیشتر از حد مجاز می خورند و نمی توانند میزان مصرف خود را تحت کنترل داشته باشند.

اگر مغزها در حد اعتدال در یک رژیم غذایی سالم گنجانده شوند برای سلامت قلب مفید می باشند. مغزها شامل چربی های چند زنجیره ای غیر اشباع و دیگر مواد مغذی هستند و مصرف آنها به عنوان میان وعده گزینه مناسبی است. گردو، بادام و فندق و اغلب انواع دیگر مغز ها غنی از مواد مغذی مفید هستند.

آیا واقعا مصرف آجیل برای سلامت قلب مفید واقع می گردد؟ اغلب مطالعات که مصرف آجیل در یک رژیم غذایی سالم برای سلامت قلب را مطالعه کرده اند چنین دریافته اند که مغزها در کاهش کلسترول بد یا LDL موثر اند. بالا بودن کلسترول بد(LDL) یکی از عوامل اولیه در پیدایش بیماری های قلبی می باشد لذا از این جهت چنین به نظر می رسد که قابلیت مغزها در کاهش کلسترول نامطلوب(LDL ) بر سلامت قلب موثر است.

در واقع مصرف آجیل خطر توسعه لخته های خونی که می توانند عامل حمله های قلبی کشنده باشند را کاهش می دهد. آجیل همچنین به سلامت دیواره عروق کمک می نماید. البته باید توجه داشته باشید که شواهد مبنی بر سودمندی آجیل برای سلامت قلب هنوز به مرحله قطعیت و اثبات نهایی نرسیده اند.

کدام ترکیبات در مغزها هستند که تصور می شود برای سلامت قلب مفیدند؟ البته ترکیبات بسته به نوع مغزها تفاوت می کنند ولی محققین بر این باورند که اغلب مغزها حداقل برخی از مواد مغذی برای سلامت قلب به شرح زیر را دارا هستند:

چربی غیر اشباع: هرچند هنوز علل آن به خوبی ثابت نشده است اما تصور می شود که چربی های مفیدی که در مغزها هستند ( هم چربی های تک زنجیره ای غیر اشباع و هم چند زنجیره ای غیر اشباع) سطوح کلسترول بد خون را کاهش می دهند.

اسیدهای چرب امگا3: بسیاری از مغزها غنی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشند. اسیدهای چرب امگا 3 یک شکل مفید و سالم از اسیدهای چرب می باشند که به نظر می رسد به سلامت قلب شما و پیشگیری از ریتم های نامنظم و خطرناک قلبی که می توانند منجر به حمله قلبی شوند کمک می نمایند. البته اسید های چرب امگا 3 در بسیاری از ماهی ها و غذاهای دریایی یافت می شوند، اما آجیل یک منبع گیاهی خوب از اسیدهای چرب امگا3 می باشد.

اسید آمینه ال-آرژنین: آجیل حاوی مقادیر فراوانی از اسید آمینه ال-آرژنین می باشد که این ماده می تواند به سلامت عروق خونی شما کمک نماید بدین صورت که انعطاف پذیری عروق خونی را افزایش می دهد و لذا عروق خونی کمتر مستعد تشکیل لخته های خونی (که جلوی جریان مناسب خون را می گیرند)، میگردند.

فیبر: تمام مغزها حاوی فیبر هستند که فیبر به کاهش سطوح کلسترول خون کمک می نماید. فیبر ها همچنین در تقویت احساس سیری و کمتر غذا خوردن متعاقب از آن موثر اند. همچنین تصور می شود که فیبر در پیشگیری از دیابت نقش دارد.

ویتامین ای: شواهدی وجود دارند مبنی بر این که ویتامین ای ممکن است در ممانعت از تشکیل پلاک در دیواره عروق خونی (که موجب باریک ساختن مسیر عبور خون و در نهایت منجر به درد قفسه سینه و بیماری عروق خونی و حمله های قلبی می شوند)، موثر است.

استرول های گیاهی:

برخی مغزها حاوی استرول های گیاهی هستند؛ استرول ماده است که می تواند به کاهش کلسترول خون شما کمک نماید. استرول های گیاهی اغلب به تولیداتی نظیر مارگارین و آب پرتقال برای افزایش مزایای ماده غذایی در سلامت، افزوده می شوند در حالی که استرول ها به طور طبیعی در مغزها موجودند.

مصرف چه میزان آجیل در طی روز مطلوب است؟ مغزها علیرغم مواد مغذی و مزایایی که برای سلامت بدن در بر دارند حاوی کالری بالایی می باشد و بنابراین باید حتما اعتدال را در مصرف آجیل رعایت فرمایید و زیاده روی نکنید.

بر طبق توصیه انجمن غذا و داروی امریکا، برای افراد با وزن سالم، مصرف یک مشت آجیل (در حدود 42.5 گرم) غیر بو داده از اغلب آجیل ها در طی روز مطلوب است و آجیل های منتخب می توانند شامل مواردی بدین شرح باشند: اغلب آجیل ها از جمله بادام و فندق و بادام زمینی و گردو و پسته.

البته باید این نکته را بدانید مصرف آجیل به موازات مصرف چربی های اشباع، محصولات لبنی و گوشتهای پرچرب و دیگر تولیدات پرچرب کمکی به سلامت قلب شما نخواهد کرد و لذا باید همواره دریافت چربی های مضر و اشباع را محدود کنید. نکته مهمی که نباید فراموش کنید آنست که در رژیم های اولیه برای افراد چاق مصرف آجیلها بدلیل انرژی بالا بایستی محدود گردد.

آیا روغن مغزها نیز مانند مغزهای کامل مفید هستند؟ هر چند روغن مغزها نیز غنی از اسیدهای چرب امگا3 و ویتامین ای می باشد ولی فاقد فیبری هستند که در مغز کامل یافت می شود و خواص مفید آن کمتر از خود آجیل است و اگر زیاد حرارت ببیند تلخ مزه می شود . در کل اگر قصد استفاده از روغن مغزها را دارید توجه کنید که آنها نیز مانند بقیه روغن ها غنی از کالری هستند و باید حتما میزان مصرف خود را کنترل نمایید . مصرف مغزهای کامل بر روغن آنها ارجحیت دارد.

جمعه 22/11/1389 - 13:33 - 0 تشکر 281972

با سلام
من هم عدس رو خیلی دوست دارم و خیلی هم خوبه
حتما دوستانی كه استفاده نمیكنن استفاده كنن
چون واقعا از خیلی از حبوبات دیگه بهتره و اصلا هیچ ضرری برای افراد سالم نداره - فقط برای بعضی از مریضی ها مضر هست

موفق باشید.

هرگز اين چهار چيز را در زندگيت نشكن

.......................اعتماد ، قول ، رابطه و قلب ؛

.....................................يرا اينها وقتي مي شكنند صدا ندارند ، اما درد بسياري دارند ...

...چارلز ديكنز ...
يکشنبه 24/11/1389 - 11:28 - 0 تشکر 283104

یک متخصص تغذیه گفت: زردآلو به دلیل داشتن بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A) از پوست در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید محافظت می‌کند و بتاکاروتن مثل یک پوست طبیعی، از داخل اثر می‌کند.




مرتضی صفوی افزود: زردآلو سرشار از ویتامین A است که به رشد اطفال کمک کرده و باعث تقویت بینایی در آنها می‌شود.




وی گفت: در بین سبزیجات، هویج و در بین میوه‌ها ، زردآلو بیشترین مقدار بتاکاروتن را دارند و هیچ میوه دیگری به این اندازه دارای بتاکاروتن نیست.




بتاکاروتن از دسته کاروتنوئیدها و پیش ساز ویتامین A در بدن است و همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان بدن را از صدمات رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند.


تعداد زیادی کاروتنوئیدهای دیگر مثل کورستین و مقادیر زیادی اسید سالیسیلیک در زردآلو وجود دارد و این مواد متعلق به گروه بزرگی از مواد بیواکتیو هستند که می‌توانند از مواد غذایی، مواد درمانی بسازند و غشای مخاطی بدن را نوسازی کنند.




این متخصص تغذیه افزود: بتاکاروتن موجود در زرد آلو مانع پینه بستن و خشک شدن پوست می‌شود. وقتی پوست بدن پوسته پوسته شده و سفید یا خاکستری رنگ می‌شود، نشانه کمبود بتاکاروتن است.
آب زردآلو


صفوی اضافه کرد: بتاکاروتن در بدن، یک پوشش محافظ در مقابل رادیکال‌های آزاد به وجود می‌آورد و کاروتن موجود در پوست به عنوان یک محافظ در مقابل اشعه ماورای بنفش عمل می‌کند. در تابستان مقدار کاروتن محافظ موجود در پوست کم می‌شود و اگر اشعه ماورای بنفش شدیدتر باشد، به همان نسبت کاروتن بیشتری در بدن مصرف می‌شود.




وی افزود: نور آفتاب ، نیکوتین موجود در سیگار، استرس و مواد مضر سبب تولید رادیکال‌های آزاد خطرناک در بدن می‌شوند. بتاکاروتن توانایی مقابله با این رادیکال‌ها را دارد و انرژی تخریبی آنها را کم کند.


این متخصص تغذیه اضافه کرد: روغن هسته ی زردآلو ملین معده و نرم کننده است و ریختن چند قطره از آن در گوش باعث تسکین درد می‌شود.




صفوی گفت: جوشانده برگ درخت خشک زرد آلو، کرم معده (یک نوع انگل) را از بین می‌برد و ادرار را زیاد می‌کند و شکوفه درخت آن، ضد خونریزی است و اگر جوشانده‌ای از آن تهیه کرده و چند قطره در بینی مبتلایان به خون دماغ بچکانید، خونریزی قطع می‌شود.

يکشنبه 24/11/1389 - 11:29 - 0 تشکر 283106

محققان می گویند: راز پیشگیری از نابینایی در سال های پیری، در زعفران نهفته است.


محققان طی بررسی های خود نشان دادند که مصرف روزانه زعفران در غذا به تولید سلول های حساس چشمی، که برای دید ضروری هستند، کمک می کند.


به گزارش تایم آو ایندیا، مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان می دهد که یک رژیم غذایی حاوی زعفران می تواند از چشم ها در برابر آسیب های ناشی از نور درخشان خورشید محافظت کرده و پیشرفت بیماری های ژنتیکی مانند التهاب رنگدانه ها را کند نماید.


این محققان همچنین دریافتند زعفران تاثیر مفیدی در افراد مبتلا به تخریب ماکولای چشم وابسته به سن دارد که شایع ترین علت نابینایی در کهنسالی است.


زعفران ویژگی های آنتی اکسیدانی زیادی دارد.


دانشمندان اکنون در حال آزمایش های بالینی بر روی افراد مبتلا به تخریب ماکولا وابسته به سن هستند.
زعفران


سیلویا بیستی مجری این تحقیقات از دانشگاه لا آکویلا می گوید:" به نظر می رسد زعفران خاصیت هایی در حفاظت از بینایی دارد.


وی افزود: اکنون تلاش داریم سازوکار آن را دریابیم، اما ظاهرا زعفران مانع از مرگ سلولی می شود.


زعفران ویژگی های آنتی اکسیدانی زیادی دارد.


همچنین به نظر می رسد این ماده ژن های اسید چرب غشای سلولی را تنظیم می کند و همین امر موجب انعطاف پذیری سلول های بینایی می شود.

پنج شنبه 28/11/1389 - 17:19 - 0 تشکر 285472

آلوئه ورا باعث رویش موها می شود
گیاه آلوئه ورا


ریزش موهای سر مشکلی شایع در بین افراد است. غیر از محصولات شیمیایی که برای رفع این مشکل وجود دارند، یک سری مواد طبیعی نیز در کاهش ریزش موها موثرند که یکی از این ها، گیاه آلوئه ورا می باشد.




بسیاری از مردم از محصولات گوناگونی که حاوی آلوئه ورا می‌باشد، برای ضخیم شدن مو و سلامت آن استفاده می‌کنند که یکی از روش ها استفاده از ژل (ماده لزج) گیاه آلوئه ورا می‌باشد.




ژل (ماده لزج) گیاه آلوئه ورا، PH سلول های موها را در حد متعادل نگه می دارد، لذا رشد موها را افزایش می دهد و باعث می شود موها سالم تر و محکم تر رشد کنند.




آلوئه ورا حاوی آنزیم هایی است که تولید و رشد موهای جدید را تحریک می کنند. این آنزیم ها سرعت جریان خون را افزایش می دهند، بنابراین پاپیلای پوستی (زائده بافتی ریشه موی سر) را فعال نموده و سبب افزایش تغذیه فولیکول های مو می‌گردد. در واقع آلوئه ورا به عنوان یک ماده جادویی در جهت افزایش و رشد موها شناخته شده است. همچنین به علت خواص ضد باکتری و قارچی که دارد مانع از ایجاد شوره سر می‌گردد. این گیاه برای کنترل عفونت های قارچی مثل بیماری کچلی نیز مفید است.


آلوئه ورا برای رشد و تقویت مو، ایجاد نرمی‌، براق شدن، کنترل ریزش مو و کنترل خشکی مو بسیار مناسب است.


از آلوئه ورا می‌توان در شامپوها و نرم کننده های موی سر استفاده کرد و تجربه نشان داده که استفاده از این گونه محصولات، سبب تسریع جریان خون و در نتیجه کاهش استرس و هیجانات روحی می‌گردد. آلوئه ورا دارای بویی مطبوع و آرامش بخش است و ژل این گیاه در بسیاری از صابون ها، شامپوها، نرم کننده های مو و انواع محصولات آرایشی - بهداشتی استفاده می شود.
ماده لزج گیاه آلوئه ورا


معمولا شامپوها و نرم کننده های حاوی آلوئه ورا حاوی مخلوطی از ویتامین های مناسب مو، عصاره های گیاهی و روغن های طبیعی می‌باشند و محصولات حاوی آلوئه ورا برای انواع مختلف موها نظیر خشک ، نازک ، چرب و معمولی مناسب است.

پنج شنبه 28/11/1389 - 17:19 - 0 تشکر 285473

برای به دست آوردن ژل گیاه آلوئه ورا، یک برگ گوشتی این گیاه را از وسط به دو نیم کنید تا ژل آن خارج شود.




چگونه از آلوئه ورا برای رشد موها استفاده کنیم؟


1- ابتدا به یک پزشک متخصص پوست و مو، مراجعه کنید. علل مختلفی باعث ریزش موها می شوند مثل عفونت پوست سر، واکنش به برخی داروها، بیماری ها، کمبود ویتامین و املاح و سایر موارد پزشکی. پزشک متخصص می تواند علت ریزش مو را تشخیص دهد و راه آسانی برای درمان آن پیدا کند.




2- ژل (ماده لزج) گیاه آلوئه ورا را بر روی قسمت های کم مو یا فاقد مو بمالید. آلوئه ورا آنزیم هایی دارد که باعث رشد موهای جدید در بعضی افراد می شود. همچنین می توانید برای جلوگیری از موخوره، آن را به انتهای موهای خود بمالید.




3- شامپوی آلوئه ورا بخرید و استفاده کنید، بخصوص اگر حاوی روغن جوانه گندم و شیر نارگیل هم باشد، باعث رشد موها خواهد شد.




4- لوسیون آلوئه ورا را به تنهایی یا همراه با ژل گیاه آلوئه ورا استفاده کنید. اگر از شامپوی آلوئه ورا استفاده نمی کنید، لوسیون آن می تواند باعث تجدید حیات موها و پوست سر شود ، در نتیجه از ریزش موها جلوگیری کرده و رشد موها را افزایش می دهد.




5- در کنار استفاده از آلوئه ورا و فرآورده های آن، بایستی یک رژیم غذایی کم چرب و کم پروتئین داشته باشید. رژیم غذایی که دارای چربی و پروتئین حیوانی زیاد می باشد، باعث ایجاد یک سری مشکلات پزشکی می شود که منجر به ریزش موهای سر می گردد.




* هشدارها:


1- اگر در اثر استفاده از ژل آلوئه ورا یا فرآورده های آن دچار خارش یا ناراحتی پوستی شدید، دیگر از آن استفاده نکنید.




2- مصرف موضعی ژل آلوئه ورا (یعنی روی پوست) کمتر ایجاد مشکل می کند. ولی خوردن این گیاه باعث اسهال می شود، چون خاصیت ملین دارد. همچنین قند خون را پایین می آورد. لذا بدون نظر پزشک هیچ وقت آن را نخورید.

برو به انجمن
فعالترین ها در هفته گذشته
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.