• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن خانواده > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
خانواده (بازدید: 3440)
چهارشنبه 8/6/1391 - 19:53 -0 تشکر 534271
آشپزی گیاهی

سلام دوستان در این قسمت فقط دستور پخت غذاهایی نوشته میشود که گیاهی هستند


اما قبل از ان مواردی که چرا از غذاهای گیاهی استفاده کنیم؟


 زمین سرسبزی به مساحت یک زمین فوتبال را بخاطر تامین غذاهای حیوانات در دامداری های صنعتی از بین می برند.
هر سال 760 میلیون تن گندم برای مصرف در دامداری ها مصرف می شود و این در حالی است که هر 2,3 ثانیه یک کودک از گرسنگی جان خود را ازدست می دهد.
و در حال حاضر 1.2میلیارد نفر در معرض گرسنگی قرار دارند.
میزان آب مصرفی برای تهیه یک پوند گوشت 19.736 لیتر می یاشد و از طرفی از هر 6 نفر در دنیا یک نفر آب آشامیدنی ندارد.
در هر ثانیه 86000پوند مدفوع در دامداری های تولید می شود که 130 بار بیشتر از آلاینده های اتومیبل ها و کارخانه هاست.



يکشنبه 12/6/1391 - 2:53 - 0 تشکر 540134

شپزی گیاهی: انواع سوپ ها، دال ها و آش ها:

دوستان عزیز برای تهیه این سری غذاها بهتر است ادویه جات زیر را در منزل داشته باشید: 



آنغوزه



پودر دارچین



پودر هل



پودر آنغوزه



دارچین قلمی



رازیانه



زیره سبز



برگ بو



زعفران



پودر زیره سبز



میخک



جوهر لیمو



تخم گشنیز



تخم خردل ( سیاه یا زرد)



جوش شیرین



پودر تخم گشنیز



تخم شنبلیله



بیکینگ پودر



زردچوبه



زیره سیاه



وانیل



پودر فلفل قرمز



جوز هندی



شکر سرخ ( قهوه ای)



پودر فلفل سیاه



پودر جوز هندی



گلاب



پودر زنجبیل



هل سبز



پودر نارگیل



درجه حرارت به کار رفته در این سری از دستورهای آشپزی: 



حرارت



درجه فارنهایت



درجه سانتی گراد



درجات شماره ای



ملایم



300- 250



149- 121



2و 1 و نصف



متوسط



375- 325



190- 163



4 و 3



داغ



450- 400



233- 204



7 و 6 و 5



خیلی داغ



500- 475



260- 246



9 و 8



پودر آنغوزه:

آنغوزه ای که شما از عطاری می خرید، به صورت صمغ است. آن را با آسیاب برقی همراه با مقداری آرد گندم، پودر کنید و درون شیشه ای قرار دهید و درون قفسه ها قرار دهید و هر وقت خواستید در این سری از دستورات آشپزی، از آن استفاده کنید.

ماسالا، گرام ماسالا

يکشنبه 12/6/1391 - 2:54 - 0 تشکر 540138

از ادویه های مختلف، ترکیبات گوناگونی وجود دارد و همه آنها ماسالا نامیده میشود. برای تهیه گرام ماسالا لازم است،1 ق.غذاخوری پودر میخک، 1 ق.غذاخوری پودر تخم گشنیز، 1 ق.غذاخوری پودر زنجبیل،1 ق. غذاخوری پودر جوز هندی، 2 ق. غذاخوری پودر دارچین و 2 ق. غذاخوری پودر زیره سبز را مخلوط کنید. مخلوط حاصل را گرام ماسالا می نامند.


نکات مهم در استفاده از ادویه جات این دستورات:



  1. قبل از استفاده از ادویه هایی مثل تخم زیره، تخم گشنیز یا تخم خردل، باید ابتدا آنها را پاک کنید. به این ترتیب که سنگ ریزه ها و خاک ریزه های آن را جدا سازید. همین کافی است، از شستن آنها خود داری کنید زیرا در این صورت عطر و طعم آنها هنگام تفت دادن و طبخ بیرون نمی آید.

  2. ادویه ها در این غذاها به صورت پودر شده هستند، بهتر است خودتان آنها را بخرید و پودر کنید زیرا ادویه های پودر شده در عطاریها با گذشت زمان، عطر و طعم خود را از دست می دهند. آسیاب برقی وسیله بسیار خوبی برای تسریع در پودر کردن بسیاری از ادویه هاست.

  3. در برخی از دستورات به تهیه ماسالا اشاره شده که می توانید ادویه های ذکر شده در دستور را به همراه چند قطره آب در یک هاون بکوبید و مایه ماسالا را تهیه کنید.

  4. اگر ادویه ای را نتوانستید تهیه کنید، می توانید آن را حذف نمایید. این تنوع در این غذاها وجود دارد.


يکشنبه 12/6/1391 - 2:55 - 0 تشکر 540140

انواع سوپ ها:


سوپ گوجه فرنگی برای 6 تا 8 نفر:


مواد لازم:


گوجه فرنگی: 2 کیلو


روغن: نیم پیمانه


آنغوزه: 8/1 ق. چایخوری


پودر تخم گشنیز: 4 ق. چایخوری


برگ گشنیز تازه: 4 ق. غذاخوری


شکر قهوه ای: 6 ق. چایخوری


نمک: 8 ق. چایخوری


پودر فلفل سیاه: 1 ق. چایخوری


پودر فلفل قرمز: 1 ق. چایخوری


آرد سفید: 3 تا 4 ق. غذاخوری


آب لیمو ترش تازه: 1 ق. غذاخوری


شیر سویای ساده: 2.5 پیمانه


طرز تهیه:


گوجه ها را می شوییم و رنده می کنیم و پوست آنها را دور میریزیم. میتوانید گوجه ها را قاچ کنید و در مخلوط کن بریزید تا به صورت پوره در آیند. گوجه های رنده شده را کنار می گذاریم.


روغن را در قابلمه ای داغ می کنیم و آنغوزه و پودر تخم گشنیز را تفت میدهیم. سپس پوره گوجه را به آن می افزاییم و می گذاریم با حرارت متوسط، 20 تا 25 دقیقه بپزد و به غلظت مناسب برسد. سپس برگ گشنیز، شکر، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به آن می افزاییم.


در قابلمه دیگری مقداری روغن داغ می کنیم. آرد سفید را می افزاییم و هم می زنیم تا آرد به تدریج تیره رنگ گردد. اکنون به آرامی شیر سویا را اضافه می کنیم و با حرارت ملایم به هم زدن ادامه می دهیم تا آرد کاملاً در شیر حل گردد و سس به غلظت مناسب برسد. در آخر سس و آب لیموترش تازه را به سوپ می افزاییم و می گذاریم سوپ با حرارت ملایم، جا بیفتد و سپس تقدیم می کنیم.



يکشنبه 12/6/1391 - 2:55 - 0 تشکر 540141

سوپ لوبیا سفید برای 4 تا 6 نفر:


مواد لازم:


لوبیا سفید ( از شب قبل خیس خرده): 3 پیمانه


آب: 12 پیمانه


پودر آنغوزه: نیم ق. چایخوری


گوجه فرنگی رنده شده: 2 پیمانه


هویج خرد شده به قطعات مکعبی: 1 پیمانه


ساقه کرفس خرد شده: 1.5 پیمانه


رب گوجه فرنگی: 2 ق. غذاخوری


جعفری تازه خرد شده: نیم پیمانه


روغن زیتون: 3/1 پیمانه


پودر فلفل سیاه: 1 ق. چایخوری


شکر: 1 ق. چایخوری


نمک: 5 ق. چایخوری


مقداری جعفری تازه برای تزئین روی سوپ


طرز تهیه:


لوبیا سفید را در قابلمه ریخته، حرارت را زیاد می کنیم تا به جوش آید. حرارت را متوسط می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا لوبیا سفید به خوبی پخته شود. پس از پخته شدن لوبیا، کلیه مواد را به جز جعفری برای تزئین، به آن اضافه می کنیم و می گذاریم یک ساعت با حرارت ملایم بپزد. در آخر با جعفری روی آن را تزئین می کنیم و تقدیم می نماییم.


سوپ جو برای 4 نفر:


مواد لازم:


جو پوست گرفته ( خیس خورده از شب قبل): 1 پیمانه


آب: 8 پیمانه


روغن زیتون: نیم پیمانه


آنغوزه: 8/1 ق. چایخوری


کلم برگ خرد شده: 1 عدد کوچک


نمک: 4 ق. چایخوری


گشنیز تازه خرد شده: 2 ق. غذاخوری


لیمو ترش تازه: 2 عدد


طرز تهیه:


جو و آب را در قابلمه ای ریخته، حرارت را زیاد می کنیم تا به جوش آید. سپس حرارت را کم می کنیم.


روغن زیتون را در قابلمه مناسبی داغ می کنیم، آنغوزه را چند لحظه تفت میدهیم. سپس کلم برگ را 5 دقیقه به خوبی در آن سرخ می کنیم. سپس آن را به قابلمه محتوی جو و آب اضافه می کنیم. حرارت را ملایم می کنیم و می گذاریم 1 تا 2 ساعت به خوبی بپزد تا جا بیفتد.


نمک، گشنیز خرد شده و لیمو ترش را به سوپ می افزاییم، مخلوط کرده و تقدیم می نماییم.

يکشنبه 12/6/1391 - 2:56 - 0 تشکر 540144

سوپ مینسترون ایتالیایی برای 6 تا 8 نفر:

مواد لازم:


روغن زیتون: 4 ق. غذاخوری


آنغوزه: 8/1 ق. چایخوری


نخود ( خیس خورده از شب قبل): 3/1 پیمانه


کلم برگ خرد شده: 2 پیمانه


گوجه فرنگی خرد شده: 2 پیمانه


آب: 12 پیمانه


جو( خیس خورده از شب قبل): نیم پیمانه


هویج متوسط  حلقه شده: 2 عدد


ساقه کرفس خرد شده: 1 پیمانه


کدو متوسط خرد شده: 1 پیمانه


سیب زمینی متوسط خرد شده: 2 پیمانه


نمک: 8 ق. چایخوری


پودر فلفل قرمز: 1 یا نصف ق. چایخوری


جعفری تازه خرد شده: 2 ق. غذاخوری


طرز تهیه:


روغن زیتون را در قابلمه مناسبی با حرارت متوسط داغ می کنیم. آنغوزه را تفت می دهیم و نخود و کلم برگ را در آن می ریزیم و یک دقیقه با حرارت متوسط سرخ می کنیم. سپس گوجه را می افزاییم و سرخ می کنیم. آب و جو را به آن می افزاییم و حرارت را زیاد کرده و وقتی آب جوش آمد، در قابلمه را می گذاریم و شعله را کم می کنیم تا با حرارت ملایم، یک ساعت بپزد.


اکنون هویج، کرفس، کدو، سیب زمینی، نمک و فلفل را اضافه کرده و به پختن ادامه می دهیم تا سوپ جا بیفتد. سوپ را از روی شعله بر میداریم و جعفری را به آن می افزاییم و گرم تقدیم می کنیم.


يکشنبه 12/6/1391 - 2:56 - 0 تشکر 540145



دال جو و ماش با سبزیجات برای 5 نفر:


مواد لازم:


جو ( خیس شده از شب قبل): 3/1 پیمانه


ماش( خیس شده از شب قبل): 4/1 پیمانه


آب: 12 پیمانه


گل کلم ( ریز گل گل شده) یا کلم برگ ریز خرد شده: 1 پیمانه


هویج خرد شده به صورت قطعات مکعبی یک سانتی: 1 پیمانه


سیب زمینی به صورت قطعات مکعبی یک سانتی: 1 پیمانه


گوجه فرنگی به صورت قطعات مکعبی یک سانتی: 1 پیمانه


نمک: 6 ق. چایخوری


روغن: 3 ق. غذاخوری


تخم خردل: 2 ق. چایخوری


زیره سبز: 4 ق. چایخوری


گشنیز یا جعفری تازه در صورت تمایل: 2 ق. غذاخوری


طرز تهیه:


جو و ماش را می شوییم و با آب در قابلمه ای ریخته و با حرارت زیاد به جوش می آوریم. سپس در قابلمه را می گذاریم تا با حرارت ملایم حدود 1 ساعت پخته شود. سپس گل کلم یا کلم برگ، هویج، سیب زمینی، گوجه و نمک را به آن می افزاییم تا 50 دقیقه دیگر با حرارت ملایم بپزد.


روغن را در ماهیتابه ای با حرارت متوسط داغ می کنیم و تخم خردل را در آن می ریزیم. وقتی صدای بالا پریدن تخم خردل فروکش کرد، زیره را می افزاییم و چند ثانیه تفت میدهیم و آن را روی دال می ریزیم. پس از 5 دقیقه قابلمه را از روی حرارت بر می داریم. در آخر می توانیم مقداری جعفری تازه خرد شده به آن بیفزاییم.


دال هندی برای 4 تا 6 نفر:


مواد لازم:


دال عدس: 1 پیمانه


روغن: 5 ق. غذاخوری


آنغوزه: 8/1ق. چایخوری


زردچوبه: 3 ق. چایخوری


گوجه فرنگی پوست گرفته و خرد شده: 2 پیمانه


کدو متوسط خرد شده: 2 پیمانه


آب: 8 پیمانه


نمک: 4 ق. چایخوری


پودر فلفل قرمز: 1 ق. چایخوری


زنجبیل: 1 ق. چایخوری


تخم خردل: 1 ق. چایخوری


زیره سبز: 2 ق. چایخوری


گشنیز تازه خرد شده: 3 ق. غذاخوری


طرز تهیه:


دال عدس را می شوییم و آب آنرا می گیریم.


درون قابلمه ای، 3 ق. غذاخوری روغن داغ می کنیم. آنغوزه و زردچوبه را لحظاتی در آن تفت میدهیم و دال عدس را نیز می افزاییم و 2 دقیقه با حرارت متوسط تفت می دهی. گوجه فرنگی و کدو را نیز می افزاییم و 2 دقیقه دیگر تفت میدهیم. سپس، آب، نمک، فلفل قرمز و زنجبیل را اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا به جوش آید. سپس حرارت را کم می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا دال عدس با حرارت ملایم حدود یک ساعت پخته شود و به صورت سوپ رقیقی در آید.


در ماهیتابه کوچکی، 2 ق. غذاخوری روغن داغ می کنیم و تخم خردل و زیره سبز را تفت میدهیم. وقتی صدای بالا پریدن دانه خردل فروکش کرد و زیره متمایل به رنگ قهوه ای شد، آنها را آرام به روی دال می ریزیم. گشنیز را هم اضافه کرده و 5 دقیقه بعد قابلمه را از روی حرارت بر میداریم و گرم تقدیم می کنیم.


دال لوبیا چیتی با سبزیجات برای 4 نفر:


مواد لازم:


لوبیا چیتی ( از شب قبل خیس شده): 1 پیمانه


آب: 8 پیمانه


برگ بو: 1 عدد


دارچین قلمی: 5 سانتی متر


نمک: 5 ق. چایخوری


زردچوبه: 4 ق. چایخوری


سیب زمینی متوسط رنده شده: 3 عدد


گوجه فرنگی متوسط رنده شده: 4 دد


روغن: 2 ق. غذاخوری


آنغوزه: 8/1 ق. چایخوری


زیره سبز: 4 ق. چایخوری


پودر فلفل قرمز: 2/1 ق. چایخوری


زنجبیل: 1 ق. چایخوری


گشنیز تازه خرد شده: 2 ق. غذاخوری


طرز تهیه:


لوبیا چیتی، آب، برگ بو، دارچین و نمک را در قابلمه مناسبی با حرارت زیاد می جوشانیم. حرارت را کم می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا لوبیا به طور کامل بپزد.


زردچوبه، مقداری روغن، سیب زمینی و گوجه را می افزاییم و یک ساعت دیگر به پختن ادامه می دهیم. باقی مانده روغن را در ماهیتابه کوچکی با حرارت متوسط داغ می کنیم. آنغوزه را چند لحظه در آن تفت می دهیم و بعد زیره سبز، فلفل و زنجبیل را اضافه می کنیم و چند لحظه تفت میدهیم. ماهیتابه را از روی شعله بر میداریم و محتویات آن را به دال می افزاییم. در آخر گشنیز را اضافه می کنیم و گرم تقدیم می کنیم.

يکشنبه 12/6/1391 - 2:57 - 0 تشکر 540146

سوپ سبزیجات برای 6 نفر:

مواد لازم:


سبزیجات مختلف ( گل کلم، بادمجان، هویج، کدو حلوایی): 750 گرم


روغن: 3 ق. غذاخوری


برگ بو: 2 عدد


پودر تخم گشنیز: 4 ق. چایخوری


آنغوزه: 8/1 ق. چایخوری


زردچوبه: 2 ق. چایخوری


آب: 6 پیمانه


نمک: 4 ق. چایخوری


پودر فلفل قرمز: 2/1 ق. چایخوری


شیر سویا: 2 پیمانه


آرد سفید: 3 ق. غذاخوری


طرز تهیه:


گل کلم را به گلهای کوچک تقسیم می کنیم و می شوییم و در صافی می گذاریم. بادمجان را شسته و بدون آنکه پوست آن را بگیریم، به مکعب های 2 سانتی خرد می کنیم. هویج را حلقه می کنیم. کدو حلوایی را شسته و به قطعات کوچک قطعه می کنیم.


روغن را در قابلمه مناسبی داغ می کنیم و برگ بو، پودر تخم گشنیز، آنغوزه  و زردچوبه را در آن تفت میدهیم. بلافاصله سبزیجات مختلف خرد شده را به آن می افزاییم و 5 دقیقه آنها را تفت می دهیم. سپس آب، نمک و فلفل را اضافه می کنیم. در قابلمه را می گذاریم تا سبزیجات با حرارت متوسط، نرم و پخته شوند. هنگامیکه سبزیجات می پزند، کمی روغن در ماهی تابه می ریزیم و آرد را یکی دو دقیقه سرخ می کنیم. سپس شیرگرم را به آن اضافه می کنیم و قدری هم می زنیم تا سس غلیظ شود. سپس آن را به سوپ می افزاییم و می گذاریم سوپ جا بیفتد.



يکشنبه 12/6/1391 - 2:57 - 0 تشکر 540147

انواع دال ها:


دال لپه برای 4 تا 6 نفر:


مواد لازم:


لپه: 1 پیمانه


آب: 7 پیمانه


زردچوبه: 4 ق. چایخوری


نمک: 4 ق. چایخوری


سبزیجات مختلف ( گوجه فرنگی، سیب زمینی و کدو) خرد شده به قطعات یک سانتی: 3 پیمانه


روغن: 3 ق. غذاخوری


زیره سبز: 4 ق. چایخوری


پودر فلفل قرمز: 1 ق. چایخوری


گشنیز تازه خرد شده: نیم پیمانه


طرز تهیه:


لپه را پاک کرده و می شوییم و در قابلمه مناسبی می ریزیم. آب، زردچوبه و نمک را می افزاییم. حرارت را زیاد می کنیم تا به جوش بیاید. سپس سبزیجات را می افزاییم، در قابلمه را می گذاریم و شعله را کم می کنیم تا لپه و سبزیجات با حرارت ملایم بپزند و لعاب پس بدهند.


روغن را در ماهیتابه کوچکی داغ می کنیم و زیره را تفت می دهیم. سپس فلفل قرمز را اضافه می کنیم. ادویه های سرخ شده را به دال اضافه می کنیم. افزودن آن باعث پخش شدن ذرات روغن به سمت بالا و کمی جلز و ولز میشود که جای نگرانی نیست. روغن را کم کم روی دال بریزید و در قابلمه را بگذارید تا چند دقیقه با هم بپزند. گشنیز را اضافه می کنیم و تقدیم می کنیم.



يکشنبه 12/6/1391 - 2:57 - 0 تشکر 540148

 دال لوبیا چیتی برای 6 تا 8 نفر:


مواد لازم:


لوبیا چیتی ( خیس خرده از شب قبل): 2 پیمانه


آب: 16 پیمانه


سیب زمینی خرد شده به قطعات مکعبی: 4 پیمانه


کلم برگ ریز خرد شده: 4 پیمانه


روغن: نیم پیمانه


آنغوزه: 8/1 ق. چایخوری


نمک: 8 ق. چایخوری


طرز تهیه:


لوبیا چیتی و آب را در قابلمه مناسبی با حرارت زیاد می جوشانیم. حرارت را متوسط می کنیم و می گذاریم لوبیا خوب پخته شود.


سیب زمینی و کلم برگ را می افزاییم و یک ساعت دیگر به پختن ادامه میدهیم تا سبزیجات نرم و پخته شوند.


روغن را در ماهیتابه کوچکی گرم می کنیم و آنغوزه را چند لحظه تفت میدهیم. روغن و ادویه فوق را به دال اضافه می کنیم. نمک نیز می افزاییم و تقدیم می کنیم.

يکشنبه 12/6/1391 - 2:58 - 0 تشکر 540150

دال ماش برای 4 نفر:

ماش خیس خورده از شب قبل: 1 پیمانه


آب: 9 پیمانه


گوجه فرنگی پوست گرفته و خرد شده: 4 عدد


نمک: 4 ق. چایخوری


زردچوبه: 2 ق. چایخوری


زنجبیل: 1 ق. چایخوری


پودر فلفل قرمز: 1 یا نیم ق. چایخوری


روغن: 3 ق. غذاخوری


زیره سبز: 4 ق. چایخوری


طرز تهیه:


ماش را پاک می کنیم و می شوییم و با آب در قابلمه می ریزیم. گوجه فرنگی، نمک، زردچوبه، زنجبیل و فلفل قرمز را هم اضافه می کنیم و می گذاریم با حرارت زیاد جوش آید. وقتی جوش آمد در قابلمه را می گذاریم تا ماش با حرارت ملایم بپزد.


روغن را در ماهیتابه داغ کرده و زیره سبز را تفت میدهیم و بعد این دو را بر روی دال می ریزیم و میگذاریم جا بیفتد.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.