• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 11191)
پنج شنبه 16/3/1387 - 11:30 -0 تشکر 42248
اسلام و بهداشت

اسلام و بهداشت 

بنابر طرح گفته شده در اساس نامه تالار ،

مبنی بر تعامل انجمن بهداشت و سلامت و انجمن قرآن و عترت این تاپیک ایجاد شده تا

مسائل و موارد بهداشتی از نظر اهل بیت (ع) و همین طور از نظر علم  مورد بررسی و مقایسه قرار گیرد. 

"سلامتی، فقط بیمار نبودن شما نیست، بلکه رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی هر فرد است"

همراه شما دوستان گرامی در تالار بهداشت وسلامت

يکشنبه 19/3/1387 - 20:7 - 0 تشکر 42614

هوالمعشوق

دلخوش عشق شما نیستم ای اهل زمین به خدا معشوقه من بالایی است 

*************************

سلام

به به چی دارم میبینم....

کلی ذوق میکنییییییییییم....بسیار عالی و متناسب با اهداف انجمن

واقعا متشکرم نسیم وصال عزیز

من هم به زودی زود با مطالبی بسیار زیبا در مورد رابطه بین اسلام و بهداشت خدمت میرسم

از دوستان از جمله قران و عترتی ها هم تقاضای همکاری داریم

.........................

یلدای عشق


یا علی از تو مدد 

بگذار سرنوشت هر راهي که ميخواهد برود،راه ه من جداست
بگذار اين ابرها تا ميتوانند ببارند.... چتر من خداست
 

----------------------------------------------------------------
مسئول انجمن خانواده و صندلي داغ
 
چهارشنبه 22/3/1387 - 2:1 - 0 تشکر 42926

یا من اسمه دواء و ذکره شفاء

عرض سلام و تشکر از دوست خوبمون نسیم وصال عزیز به خاطر ثبت این محث فوق العاده

واین نشون دهنده این هستش که دوستان به اهداف پاک این تالار اهمیت میدن و اگر قصوری از جانب بنده و جانشین محترم صورت گرفته خودشون لطف کردن و ما رو کامل کردن....

دست گلتون درد نیاد

اهمیت سلامتی،از نظر فقه و سنّت

در اسلام، احادیث و رهنمودهای فراوانی از بزرگان دین، جهت حفظ صحّت و تقویت بدن و پرداختن به آن، وارد شده است؛ از جمله می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

الصّحّة افضل النّعم؛ صحت و سلامتی از هر نعمت دیگری بهتر و ارزشمندتر است.

العجب لغفلة الحسّاد عن سلامة الاجساد؛ از این که حسودان در فکر سلامتی خویش نیستند، سخت در شگفتم.

و انّ لبدنک علیک حقّاً؛ بی شک بدن تو بر تو حقوقی دارد که باید آن ها را ادا کنی و به آن رسیدگی نمایی.

در اسلام، حفظ صحت و سلامت واجب شمرده شده است. حتی اگر عباداتی، مانند

روزه واجب،اگر برای انسان مضرباشد، واجب است که ترک شود، و در چنین مواردی،

کار واجب به کار حرام مبدّل می گردد.

از نظر اسلام، چنان چه کسی به سلامتی دیگران لطمه وارد کند، چنان چه عمدی

باشد، باید به سختی مجازات شود، و چنان چه عمدی نباشد نیز، باید مجازات مالی

شده و دیه آن عضوی را که آسیب دیده، به صاحبش بپردازد.

همچنین شیر مادر به عنوان بهترین غذا برای نوزاد و کودک شیر خوار معرفی شده، تا

کودک بهتر رشد نموده، هوشش بیش تر شده و در مقابل بیماری های مصون تر باشد

در خواست سلامت و قوّه بدن از خداوند، جزء دعای مسلمانان است، چنان چه در

دعای ابوحمزه ثمالی می خوانیم:

اللّهم اعطنی السّعة فب الرّزق ... و الصّحّة فی الجسم و القوّة فی البدن؛

خداوندا! وسعت در روزی... و سلامتی در جسم و قوّت و توانایی در بدن را به من

ارزانی فرما!"

ارزش بدن و سلامت آن در اسلام به حدی است که بعضی از دانشمندان اسلامی

گفته اند: پیامبران الهی در آغاز نبوّت و رسالت خود باید سالم و از نقص بدنی، دور و بر

کنار باشند.

آقای دکتر سید محمد باقر حجّتی، در این خصوص چنین می نگارد:

سلامتی تن و بدن، یکی از شرایط قابلیت شخص برای تصدّی مقام نبوت و امامت و

جانشینی پیامبر اکرم صلی الله علیه واله به شمار می آید که باید پیامبر و یا امامی که

دارای منصب الهی هستند، از نظر جسم و بدن کامل تر و معتدل ترین مردم عصر خود

باشند، چنان چه باید با هوش ترین و زیباترین آن ها باشند."

بازم بهتون سر میزنم

با مطالب جدیدتر ....

یا علی مدد

چهارشنبه 22/3/1387 - 15:50 - 0 تشکر 42968

هوالمعشوق

دلخوش عشق شما نیستم ای اهل زمین به خدا معشوقه من بالایی است 

*************************

سلام

خب یه کمم از رفتار پیامبر بگیم که چقدر برای بهداشت خودشون و اطرافشون اهمیت قائل بودن:

پیامبر به نظافت بسیار اهمیت می‌داد . گاهی مسواک خود را پشت گوش می‌گذاشت تا در دسترس باشد.

روزی دید در گوشه‌ای از مسجد آب دهان افتاده است، فوری لیف خرمایی آورد و مسجد را تمیز کرد.

در تابستان لباسهای خود را در دیگ می‌جوشاند .

موهای خود را شانه می‌کرد و همیشه عطر می‌زد.

منبع: کتاب سیره پیامبر


.........................

یلدای عشق


یا علی از تو مدد

بگذار سرنوشت هر راهي که ميخواهد برود،راه ه من جداست
بگذار اين ابرها تا ميتوانند ببارند.... چتر من خداست
 

----------------------------------------------------------------
مسئول انجمن خانواده و صندلي داغ
 
شنبه 25/3/1387 - 11:54 - 0 تشکر 43333

سلام خدمت دوستان گرامی علی الخصوص آقای  doki_in_kalej

هم چنین  یلدای عشق گرامی . از همتون ممنون و سپاسگزارم.

خوشحالم که این مبحث باب میل اعضا قرار گرفته ، امیدوارم با کمک هم بتونیم این تالار رو جز بهترین ها کنیم.

ادب غذا خوردن پیامبر (ص) می فرمایند: مومن به میل خانواده اش غذا می خورد و منافق، خانواده اش به میل او می خورند. کتاب: هزار حدیث از پیامبر اعظمپژوهشکده تحقیقات اسلامی

"سلامتی، فقط بیمار نبودن شما نیست، بلکه رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی هر فرد است"

همراه شما دوستان گرامی در تالار بهداشت وسلامت

شنبه 25/3/1387 - 11:55 - 0 تشکر 43335

آب امام موسی کاظم(ع) می فرمایند:آب جوشیده سودمند است و ضرری ندارد. امام رضا(ع) می فرمایند:آب باران بدن را پاک و بیماری ها را بر طرف می کند. امام صادق(ع) می فرمایند:از آشامیدن آب زیاد بپرهیزید. زیرا ریشه ی هر بیماری است. نوشیدن آب، بعد از غذای چرب، بیماری می آورد. پیغمبر اسلام(ص) هر وقت غذای چربی می خورد، کم تر آب می نوشید و می فرمود: در چنین حالی، غذا گواراتر است. شرح

آب که از دو عنصر اکسیژن و هیدروژن تشکیل شده است، یکی از ضروری ترین مواد برای بدن است. انسان مدت چند روز می تواند بدون غذا به سر برد و از چربی های ذخیره شده در بدن استفاده کند ولی آب موجود در بدن فقط برای مدت 24 ساعت کافی است .

کتاب : خوردنی ها و آشامیدنی هااز نظر پیشوایان علم و دینسید محمد تقی حکیم

"سلامتی، فقط بیمار نبودن شما نیست، بلکه رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی هر فرد است"

همراه شما دوستان گرامی در تالار بهداشت وسلامت

سه شنبه 28/3/1387 - 10:24 - 0 تشکر 43742

 عسل

عسل غذای لذیذی است كه از زنبور عسل به دست می‌آید و قرآن نیز بدان پرداخته است:
«فِیهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ»1 «خوردن عسل برای مردم شفاء است»
پیامبر اسلام(ص) فرمودند: «لم یستشف المریض بمثل شربة العسل»2 «هیچ مریضی، به مانند نوشیدن عسل شفاء پیدا نمی‌كند.»
واژه‌ی «شفاء» در قرآن، درباره‌ی خوردنی‌ها به كار نرفته است، مگر برای عسل. و نام یك سوره‌ای از قرآن، اختصاص به نحل (= زنبور عسل) داده شده است و قرآن درباره‌ی وحی به زنبور عسل می‌فرماید:
«پروردگار تو به زنبور عسل وحی (و الهام غریزی) نمود كه از كوه‌ها و درختان و داربست‌هایی كه (مردم) می‌سازند، خانه‌هایی برگزین و تمام ثمرات (و شیره‌ی گلها) بخور (خوردن در اینجا مجاز است منظور نوشیدن خاص است) و راه‌هایی را كه پروردگارت برای تو تعیین كرده است براحتی بپیما.» و از شكم‌هایشان شرابی با رنگ‌های مختلف خارج می‌شود كه در آن برای مردم شفا است بیقین در این امر نشانه‌ی روشنی است برای جمعیتی كه می‌اندیشیدند.»3
فواید عسل
دانشمندان با تحقیقات خود، فواید زیادی برای عسل ارائه داده‌اند. ما در اینجا به طور خلاصه به آن‌ها اشاره می‌كنیم:
مواد معدنی: پتاسیم، آهن، فسفر، ید، منیزیم، سرب، منگنز، آلومینیوم، مس، سولفور، كرومیوم، لیتیوم، نیكل، روی، اسمیوم، تینانیم، سدیم، و مواد آلی، مانیت‌ها، ضمغ، پولن، اسید لاكتیك، اسید فرمیك (كه تركیب عسل با آن از فساد عسل جلوگیری می‌كند و ضد رماتیسم است)، اسید مالیك، اسید تارتاریم، اسید اگزالیك، اسید سیتریك، رنگ‌ها، روغن‌های معطر، ازته.
مواد تخمیری: انورتاز، آمیلاز، كاتالاز كه در هضم غذا مفید است.
عناصر دیگر عسل: گلوكز، لولز، ساكارز، دكسترین، مواد البرمینوئید، سولفات‌ها، انورتین، آب...
عسل دارای ویتامین‌های شش گانه‌ی (A,B,C,D,K,E) و برخی هم گفته‌اند كه ویتامین «PP» دارد.4
* آری «حدود 70 مواد معدنی5 تخمیری و ویتامین‌ها در عسل وجود دارد، و برای درمان یا تقویت یا پیشگیری امراض پوستی، (دمل‌ها، جوش‌ها ترمیم ضایعات بافت‌ها و ...) گوارشی قلب و دندان، تقویت رشد طفل، سرطان، تنفس، كبد، صفرا، چشم و گوش، بینی، مرض زنان و برای تقویت نسل و بچه و ... مؤثر است.»6
* عسل از مهم‌ترین مواد قندی طبیعی است و تاكنون 15 نوع قند در آن كشف شده است. مانند: فركتوز 40%، گلوكز 30%، نیشكر 40%.
یك كیلوگرم عسل، حاوی 3250 كالری حرارت است.
* عسل، پاد زهر افیون خوردگی و نیش حشرات است.
* عسل آب‌پز، برای ریزش بول تأثیر بسزائی دارد.»7
* عسل از جمله بیماری‌های: اعصاب، بی‌خوابی، درد پهلو، سیاتیك، دیفتری، مرض كم خونی، امراض كبد، بیماری‌های استخوان، ریه، ایجاد رشد و نیرو، كمی و زیادی فشار خون را علاج می‌كند، و همچنین فوائد زیادی برای درمان «یرقان» دارد.
* خوردن عسل، در حال ناشتا، برای زخم معده و اثنی‌عشر و كاهش ترش كردن معده مفید است. برای تنظیم قند خون موثر است. ضدعفونی كننده مجاری ادرار است هم چنین در پیشگیری از زكام مفید است.8
* نوشته‌اند كه در مصر، عسل چندین هزار ساله پیدا شد و فاسد نشده است،9 چون دارای اسید فرمیك است و عسل را فاسد نمی‌كند.
* عسل دارای عوامل قوی ضد میكروب است. و میكروب‌هایی كه عامل بیماری انسان‌ها هستند قادر به ادامه حیات در عسل نیستند، از جمله وجود آب اكسیژنه در عسل، موجب از بین رفتن میكروب است و هیچ گونه قارچی در آن رشد نمی‌كند.
* برای رشد كودكان و نیز برای درآمدن دندان، جلوگیری از اسهال و سوء تغذیه و ... مفید است.
* تحقیقات نشان داده است كه زنبور داران كمتر به سرطان مبتلا می‌شوند.
* عسل برای زخم معده و التهاب معده مفید است، و نقش موثری در تنظیم اسیدهای معده دارد.
* عسل برای بیماری‌های چشم مانند: التهاب پلك‌ها، التهابات قرنیه (سل چشم، سیفلیس، تراخم) زخم قرنیه، سوزش چشم، موثر است.
نكته:
با توجه به موارد فوق، عسل غذائیت كه مردمان قبل از اسلام و ادیان گذشته بر آن تأكید داشتند و بیان قرآن به مسئله شفا بودن عسل، یك شگفتی علمی است نه اعجاز علمی، به سبب اینكه قبل از اسلام اهمیت و فوائد آن را یافته بودند و در طب جالینوسی و بقراطی یونانی فوائد آن آمده است.
یادآوری:
لازم به ذكر است كه عسل زمینه‌ساز آثار فوق است نه علت تامه. یعنی ممكن است به خاطر وجود موانعی، اثر نكند، یا برای بیماری خاصی اثر منفی داشته باشد. در نتیجه شفا بخشی عسل غالبی است نه در همه‌ی موارد.
برای مطالعه بیشتر به كتاب‌های زیر مراجعه فرمایید:
1. اسلام پزشك بی‌دارو، احمد امین شیرازی، انتشارات اسلامی، ص 117.
2. پژوهشی در اعجاز علمی قرآن، دكتر محمدعلی رضایی اصفهانی، انتشارات مبین، ص 406 ـ 417.
3. دكتر عبدالحمید دیاب و قرقوز، طب در قرآن، ترجمه چراغی، انتشارات حفظی، ص 25.

1 . نحل / 69.
2 . بحارالانوار، علامه مجلسی، موسسه الرضا، بیروت، ج 66، ص 292.
3 . نحل / 69 ـ 68.
4 . اولین دانشگاه و آخرین پیامبر، دكتر پاك‌نژاد، كتابفروشی اسلامی، ج 5، ص 129.
5 . نفحات من اعجاز طبی قرآن، ص 60.
6 . دكترعبدالحمید دیاب و دكتر قرقوز، طب در قرآن، انتشارات حفظی، تهران، ترجمه چراغی، ص 25.
7 . قانون طب، بوعلی سینا، ص 269.
8 . اسلام پزشك بی‌دارو، احمد امین شیرازی، دفتر انتشارات اسلامی، قم، 1373، ص 117به نقل از اسرار خوراكی‌ها، ص 274.
9 . اسرار خوراكی‌ها، جزایری، ص 281.

"سلامتی، فقط بیمار نبودن شما نیست، بلکه رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی هر فرد است"

همراه شما دوستان گرامی در تالار بهداشت وسلامت

پنج شنبه 6/4/1387 - 1:22 - 0 تشکر 45223

" انار "

انار بخورید،زیرا انار برای ادم گرسنه غذایی کافی و برای آدم سیر میوه ای گوارا است.

یکصدو بیست نوع (اشاره به زیاد بودن انواع میوه)میوه است که سرور و بهترین آنها انار است.امام صادق(ع)

میوهای محبوب تر از انار نزد پیغمبر (ص)نبود.امام باقر و امام صادق(ع)

هر کس در حال گرسنگی انار بخورد تا چهل روز قلب او روشن می ماند.امام صادق(ع)

انار را با پیه آن بخورید زیرا معده را دباغی و ذهن را زیاد می کند.امام صادق(ع)

دود ساقه درخت انار حشرات را از بین می برد.امام موسی کاظم(ع)

از گرد دانه انار برای بند اوردن خون قاعدگی استفاده می شودالتیام دهنده زخمهاست.آب انار بسیار مفرح و مدر است پوست ریشه آن یک ضد کرم بسیار قوی است.در انار مقادیر زیادی ویتامینهای c , B1 , B2 , B6 است.

سه شنبه 25/4/1387 - 12:3 - 0 تشکر 47922

خواص انار در اسلام



میوه ها انواع و اقسام فراوانى دارند هر کدام خاصیت مخصوص به خود را دارا مى باشند، ولى از بین همه ، بعضى داراى مزیت هاى بیشترى از نظر مواد حیاتى و خواص غذایى هستند، اسلام از این میوه ها بیشتر تعریف نموده و آنها را بعنوان میوه هاى بهشتى معرفى فرموده است .
امام صادق (ع ) در این باره مى فرماید پنج میوه از میوه هاى بهشتى است : انار، سیب ، به ، انگور، و خرما.
انار
درختى است از تیره
گرانا تاسه که به عربى رمان و به عبرى ریمون گویند، پیدایش آن را برخى از ایران دانسته اند و امروز در بیشتر نقاط جهان دیده مى شود و سابقه تقریبا چهار هزار ساله در ایران دارد.
خواص انار
میتوان گفت تأکیدى که از جانب پیشوایان دینى درباره خوردن انواع انار (شیرین و
ترش و شیرین ) رسیده درباره هیچ میوه دیگرى نیامده است . در حدیثى از امام صادق (ع ) چنین نقل شده که فرمود:
از انار استفاده کامل ببرید زیرا اگر شخص گرسنه آنرا بخورد، او را کفایت مى کند و اگر شخص سیر بخورد اشتها آور است .
املاح آب انار چون به صورت ترکیب با مواد آلى است زود جذب شده و در راشیتیسم و کم خونى و ضعف اعصاب و تقویت عمومى بدن مورد مصرف دارد
رابطه انار با زیبایى

مى دانیم که انار صاف کننده خون و رافع احتقان کبد و بر طرف کننده کلسترل و سموم بدن است ، و نیز مى دانیم که پوست انسان آئینه تمام نماى کبد است بنابراین بهتر از هر چیز انار مى تواند رنگ رخساره را گلگون و زیبا نماید.
خاصیت دیگرى که براى انار از زبان روایات و گفتار پیشوایان دینى بیان شده ، از بین بردن بار زبان ، ثقالت معده ، گرفتگى قلب ، و ردوده شدن غم و غصه است .
انار چون مى تواند معده و روده ها را پاک کند جدار روده را براى دفاع و طرد ویروسها آماده مى سازد، بنابراین سموم ، بخون و قلب نمى ریزد، قلب نیز رونق و حیات تازه اى مى یابد انار در شستشوى خون به واسطه وجود پتاسیم و منیزیم مؤ ثر است و بدینوسیله سلولهاى کبد را فعال مى کند و اوره و کلسترل و سموم دیگر را دفع نموده و تعادلى در مایعات خون به وجود مى آورد.
هر کس یک انار بخورد، خداوند قلب او را نوارنى مى کند (کدورت و کسالت و افسردگى را از او دور مى سازد) و تا چهل روز وسوسه ها و اندوه ها از او دور میشود.
و نیز به همین جهت است که پیامبر اکرم مى فرماید:
انار را با پوست آن بخورید، زیرا معده را دباغى میکند.
علاوه بر خاصیتهاى که طبق اصول علمى و غذایى از اسلام نقل شده براى انار خواص دیگرى نیز بیان شده است .
در روایتى آمده است که شخصى بنام صعصعه خدمت امیر مومنان (ع ) رسید نصف انارى پیش روى امام (ع ) بود امام (ع ) مقدارى از آن را به او داد و فرمود: آنرا با پوست بخور که زردى دندان را از بین مى برد، بوى بد دهان را نابود میکند، غم و عضه را از میان بر میدارد.
طبق تجزیه اى که براى انار شد، واضح مى گردد که با اصلاح کبد، معده ، روده ها، و خون ، دیگر براى دهان ، بوى بدى نخواهد ماند، بخصوص که انار بواسطه داشتن اسیدهاى مخصوص ، زردى دندان را که آن نیز خود ایجاد بوى بد مى کند بر طرف مى سازد و با اصلاح خون ، قلب را از غم و غصه تهى خواهد ساخت 
امام صادق (ع ) فرموده است به کودکان خود انار بدهید زیرا جوانى آنها را زودتر شکفته مى سازد
.
با توجه به آنکه راشیتیسم (نرمى استخوانها) و کم خونى ، رشد کودک را به تاخیر مى اندازد اعجار کلام امام ششم (ع ) روشن تر مى گردد، زیرا انار چون به صورت ترکیب با مواد آلى مى باشد زود جذب شده و در راشیتیسم و کم خونى و ضعف اعصاب اثر داشته و مقوى بدن نیز مى باشد.
امیرالمومنین على (ع ) مى فرماید:
براى آنکه زبان کودکان شما هر زودتر باز شود و خوب صحبت کنند به آنها انار بدهید.

برگرفته از کتاب اسلام پزشک بی دارو _ فصل سوم

"سلامتی، فقط بیمار نبودن شما نیست، بلکه رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی هر فرد است"

همراه شما دوستان گرامی در تالار بهداشت وسلامت

سه شنبه 25/4/1387 - 12:13 - 0 تشکر 47924

ارزش تغذیه ای خربزه

خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است.

رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است. همچنین می فرمایند : خوردن خربزه پیش از غذا، بدن را می شوید و بیماری را از بدن ریشه كن می كند.

از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب می كند و ادرار را افزایش می دهد.

 ایشان می فرمایند : خربزه  ده خاصیت دارد:

1- خوردنی است.

2- آشامیدنی است، چون آبدار است.

3- میوه است.

4- گل است ( زیرا بویی مطبوع دارد ).

5- شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ).

6- روده ها و معده را شستشو می دهد.

7- معده و روده را پاكیزه می كند.

8- سبزی است.

9- دوای درد است.

قسمت هایی از این میوه كه در تغذیه و پزشكی استفاده می شود، عبارت اند از: گوشت، تخم و پوست میوه.

خواص درمانی خربزه

1- خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.

2- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های

سنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود.

3- خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است.

4- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود.

5- اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت

مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد.

6- تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.

7- خربزه باعث

افزایش شیر در زنان شیرده می شود.

8- مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد.

9- مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت

ادرار آور، نرم كنندهو افزایش دهنده میل جنسی است.

10- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است.

11- خربزه، رنگ چهره را روشن می كند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.

13- خربزه به

هضم غذا كمك می كند و رودل را برطرف می نماید.

14- خوردن 8 گرم دم كرده ی پوست خشك شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می كند.

احتیاط لازم در مصرف خربزه

1- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید.

2- باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می كند.

3- خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ضعیف دارند، تولید اسهال می كند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.

عاتکه موسوی-كارشناس تغذیه تبیان

"سلامتی، فقط بیمار نبودن شما نیست، بلکه رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی هر فرد است"

همراه شما دوستان گرامی در تالار بهداشت وسلامت

جمعه 18/5/1387 - 14:46 - 0 تشکر 51167

میوه به

مشخصات عمومی
به با نام علمی Cydonia oblonga از میوه های دانه دار متعلق به تیره وردسانان (Rosaceae) و زیر تیره سیبیان (Pomoidae) می باشد که قسمت خوراکی میوه شان، نهنج رشد کرده گل است که تخمدان را در بر گرفته است.

درخت به ، درخت کوچکی است به ارتفاع حد اکثر پنج متر که شبیه درخت سیب است، میوه اش به رنگ زرد ، آبدار و درشت تر از سیب است و در فصل پائیز می رسد به ، دارای بویی مطبوع، وطعمی گوارا است، تخم میوهء به را بهدانه می گویند که دارای مادهء لعابی است که اثر درمانی دارد که به نامهای :بهی، آبی، توج نیز گفته شده است و بهترین به ایران ، در اصفهان پرورش می یابد . «در جنس به ،تنهایک گونه وجود دارد، درخت به می تواند تا 50 سال عمر کند واز 5-3سالگی میوه تولید کند،در ایران 10رقم مختلف شناخته شده که مهمترین آنها عبارتند از: مظاهری،حاجی رفیعی،گورتون شمس،که همگی متعلق به ناحیهء اصفهان می باشند،ونیشابور نیز یک رقم مهم دارد.»

قسمتهای مورد استفادهء درخت به عبارتند از: برگ، میوه و دانهء میوه (بهدانه)

به ، به صورت خام، پخته ، شربت، مربا ،ژله،کمپوت وجوشانده مصرف میکنند که برای تقویت قلب واعصاب موثر میباشد.

تركیبات شیمیایی:

در 100 گرم میوه به مواد زیر مواد زیر وجود است :

آب 83 گرم

مواد قندی 10 گرم

مواد نشاسته ای 5 گرم

كلسیم 10 میلی گرم

فسفر 17 میلی گرم

آهن 0/8 میلی گرم

پتاسیم 195 میلی گرم

سدیم 5 میلی گرم

ویتامین آ 40 واحد

ویتامین ث 15 میلی گرم

ویتامین ب 1 0/02 میلی گرم

ویتامین ب 2 0/03 میلی گرم

ویتامین ب 3 0/2 میلی گرم


خواص دارویی

در مورد به و خواص آن احادیثی از ائمه آمده که عبارتند از:

1- کسی که سه روز ناشتا به بخورد،ذهن او صاف وحلم و علم او بسیار میشود واز مکر شیطان و شیطانیان محفوظ می ماند.

رسول گرامی اسلام(ص)

2- به قوه بینایی را زیاد میکند ومحبت در قلب ایجاد مینماید و اگر زن آبستن به بخورد فرزندانش نیکو(زیباو شجاع) متولد می شوند

رسول گرامی اسلام (ص)

3- به دل را شاد و با نشاط ، شخص بخیل را سخاوتمند و آدم ترسو را دلیر می کند.

امام صادق (ع)

4- خوردن به ، برای ضعف قلب بسیار مفید است ومعده را پاک می کند وذهن را روشنی میبخشد وآدم ترسو را شجاع می کند .

امام علی (ع)

5- کسی که در حال گرسنگی (ناشتا)به بخورد،آب(نطفهء) او پاک وفرزند او نیکو می شود.

امام صادق (ع)

6- به غم واندوه را از بین می برد.

امام صادق(ع)

7- به میوه ای سر شار از تانن است که در معالجهء اسهال وورم رودهء بزرگ خیلی موثر است. به این منظور می توان 50تا40گرم به،را خرد کرده ومدت 15دقیقه در یک لیتر آب جوشانده و مصرف کنید.

8- بهدانه، ورم معده را معالجه می کند ،به این منظور باید چهار گرم بهدانه را در صد وبیست گرم آب بخیسانیدوسپس آن را آنقدر بهم بزنید تامایعی بشکل سفیدهءتخم مرغ بدست آید،وپس از آن هر وقت تمایل داشتید مصرف کنید.

9- جوشاندهء برگ درخت به ، بیخوابی را درمان می کند،به این منظور باید یک مشت برگهای تازه و نو رستهء برگ به را به مدت ده دقیقه در یک لیتر آب جوش بریزیم تا دم بکشد، وپس از صاف کردن آن را با شکوفهء نارنج یا شکر یا عسل شیرین کنید وقبل از خواب ،دو قاشق سوپخوری از آن بنوشید.

10- جوشاندهء برگ به (به روشی که گفته شد)بهترین راه درمان عصبانیت است.

11- لعابی که از خیس کردن چهار گرم به دانه بدست می آید علاوه بر معالجهء گلو درد، تسکین سرفه، برای آرایش موی سر وآهار پارچه نیز بکار میرود.

12- اگر به را قطعه قطعه کنید ودر آب بجوشانند، جوشاندهء مقوی بدست می آید که در عین حال قابض است ودر مواردی که عمل هضم به زحمت صورت میگیرد مصرف می گردد.

13- جوشاندهء فوق در معالجهء اسهال های سبک که بر اثر بیحالی وتنبلی روده ها پیدا می شود و همچنین برای معده وروده ها فوق العاده فایده دارد.

14- اگر آب به را بگیرید و هم وزن آن شکر اضافه نمائید و بجوشانید تا به قوام آید شیره ای به وجود می آید که در معالجهء ورم شدید امعاء بسیار موثر است.

15- چنانچه دم کردهء 30گرم شکوفهء به (تازه یا خشک کردهء آن)را در یک لیتر آب با عرق بهار نارنج مخلوط کنند وبنوشند، خواب عمیق و راحتی به دنبال خواهد داشت.

16- به دارای ویتامین A(آ) است که در تجدید جوانی نقش دارد و همچنین دارای ویتامین B(ب) میباشد که در تعادل اعصاب مهم است.

17- به طبیعتی معتدل دارد و خوردن آن افسردگی و وسواس را از بین میبرد و نشاط آور است.

18- به برای تقویت اعمال معده مفید است.

19- خوردن به اختلاط خونی، خونریزی های بواسیری و رحمی را معا لجه میکند.

20- خوردن به و فراوده های آن مانع انداختن جنین زنها میشود.(باعث تقویت رحم می شود)

21- خوردن به و فرآورده های آن ، میل به خاک و گل خوردن را بر طرف می کند.

22- خوردن به، عرق بدن را خوشبو می کند.

23- بهدانه برای درمان سرفه،خشونت حلق، رفع عطش، حرارت معده،رفع سوزش دهان وزبان،رفع گرفتگی صدا مفید است لذا باید 30 گرم بهدانه را در نیم لیتر آب جوشاند، صبح و ظهر وشب یک استکان میل نمود وبرای سوزش زبان مدتی آن را در دهان نگه داشت.

24- اگر 100تا 150گرم بهدانه را در یک لیتر آب بجوشانید و روزی چند مرتبه بر پوست بمالید برای درمان سوختگی ، سرما زدگی بر طرف کردن انواع ترک ،لب و...مفید است.

25- اگر گرد سوخته کرک به را بر روی زخم قرار دهند خونریزی را بند می آورد.

26- برای پانسمان زخمهای سطحی بدن یا شستشوی چشم درهنگام چشم درد می توان از محلول غلیظ جوشاندهء برگ درخت به استفاده نمود.

27- خوردن روغن به (آب به +نصف مقدار آب به روغن زیتون را بجوشانید) برای درمان اسهال مزمن، خلط خونی، ورم کبد، زخم معده و روده مفید است.

28- مالش روغن به بر بدن برای درمان جرب( گال=بیماری پوستی انگلی واگیر دار توام با خارش) و شورهء سر،شپش بدن،سوزش دهان ودستگاه تناسلی زنانه مفید است.

29- جویدن بهدانه کندی دندان را بر طرف میکند.

30- شربت به لیمو ،حرارت بدن را فرو می نشاند.(برای تهیه شربت به لیمو باید 250گرم آب به را مخلوط با سرکه و آب لیموی صاف وگلاب هر یک بمقدار 150گرم بهمراه مقداری قند بجوشانید تا بقوام آید .

خواص به دانه

1- لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود .

2-ضد تب است .

3-اسهال خونی و ساده را درمان می كند .

4- برای درمان جراحات گلو موثر است .

5-سرفه را برطرف می كند .

6- برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است .

7-برای التیام ترك پوست دست وبدن ، نوك پستان ، لب و بواسیر لعاب به دانه را روی موضع بمالید .

8-برای درمان خشكی زبان و دهان مفید است .

9-آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان كنید .

10-جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است .

خواص دم كرده گل و شكوفه به

1-سردرد را برطرف می كند.

2- مقوی معده است .

3-سینه را صاف و تقویت می كند.

4-سرفه كودكان را برطرف می سازد .

5-برای درمان بی خوابی دم كرده گل را با آّب بهار نارنج مخلوط كرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید .

خواص روغن به

1)برای برطرف كردن زنگ زدن در گوش مفید است

2)سرگیجه را برطف می كند

3)برای مداوای زخم های دهان مفید است .

4)خونریزی ریوی را درمان می كند .

5)اسهال مزمن را برطرف می كند.

6)دوست كبد است و روم كبد را رفع می كند .

7)زخم روده ها را درمان می كند .

خواص برگ وشاخه های به

1)جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا می كند .

2)زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئید .

3)قابض است .

4)ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است .

طرز استفاده:

1) شیره به : 50 گرم به را خرد كرده با 50 گرم عسل یا شكر مخلوط كنید و در یك لیتر آب جوش بریزید و آنرا روی چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف تقلیل یابد .

2) شراب به : 50 رگم به خورد شده را در یك لیتر شراب ریخته و بگذارید دو هفته بماند و سپس از آن استفاده كنید .

3)جوشانده دانه به : 30 گرم به دانه را در یك لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا بصورت ژله در آید .

4)جوشانده برگ درخت به : 30گرم برگ درخت به را در یك لیتر آبجوش ریخته و مدت چند دقیقه بجوشانید .

5)دم كرده گل به : 30 گرم گل به را در یك لیتر آبجوش ریخته و بمدت پنج دقیقه بگذارید تا دم بكشد .

6)لوسیون پوست به : ایو لوسیون برای از بین بردن چین و چروكهای پوست از هر كرم دیگری موثر تر است .

7)روغن به : به را تكه تكه كرده و بپزید سپس آب آنرا بگیرید و با دو برابر وزن آن روغن زیتون مخلوط كرده و آنقدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند البته قدت كنید كه روغن نسوزد .
مضرات :

خوردن به بصورت خام خوب نیست و مضر می باشد زیرا به خام رگهای بدن را مسدود می سازد و چون گرم است برای كسانیكه گرم مزاجند خوب نیست .
تذکر
* کرک یا پرزی که روی به میباشد،هضمش سنگین است و برای حلق و صدا بسیار مضر می باشد،لذا باید قبل از خوردن به پرزها ی روی آن را پاک نمود

"سلامتی، فقط بیمار نبودن شما نیست، بلکه رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی هر فرد است"

همراه شما دوستان گرامی در تالار بهداشت وسلامت

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.