• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن اجتماعي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
اجتماعي (بازدید: 2016)
جمعه 10/6/1391 - 14:56 -0 تشکر 536699
نقش صنایع دستی در تولید ملی وازدیاد درآمد سرانه

بر گرفته از  http://www.tafahomnews.com/Sections-req-viewarticle-artid-3521-page-1.html

توسعه اقتصادی کشورها بر حسب تغییرات درآمد ملی و عناصر تشکیل‌دهنده آن اندازه‌گیری و تجزیه و تحلیل می‌شود. به همین دلیل توسعه اقتصادی را می‌توان سلسله عملیاتی دانست که طی یک دوره نسبتاً طولانی، موجب افزایش درآمد ملی شود. به گزارش میراث آریا در کشورهای در حال توسعه، سرمایه کم و جمعیت زیاد موجب کاهش درآمد ملی می‌شود و به این ترتیب میل به مصرف از میل به پس‌انداز پیشی می‌گیرد و با اندک سرمایه‌گذاری و افزایش درآمد ملی، مصرف بالا می‌رود و مانع سرمایه‌گذاری مجدد می‌شود که این موضوع نهایتاً از بین رفتن تعادل اقتصادی را در پی دارد.

جمعه 10/6/1391 - 14:57 - 0 تشکر 536703


به منظور ایجاد تعادل اقتصادی لازم است بین پس‌انداز ملی و سرمایه‌گذاری ملی در زمان‌های متناوب تساوی برقرار باشد.بنابراین در زمینه تعادل اقتصادی دو شخصیت پس‌اندازکننده و سرمایه‌گذار نقشی عمده دارند و هماهنگی این دو شخصیت است که می‌تواند موازنه بین پس‌انداز و سرمایه‌گذاری را فراهم آورد.اما در کشورهای در حال توسعه این هماهنگی کمتر به چشم می‌خورد، چرا که بیشتر جمعیت این‌گونه کشورها، درآمد کمی ‌دارند و چندان رغبت و توانی برای پس‌انداز ندارند.«پل ساموئلسون» اقتصاددان امریکایی می‌گوید: یکی از مهم‌ترین شرایط توسعه اقتصادی، بهبود استفاده از نیروی انسانی است.

جمعه 10/6/1391 - 14:57 - 0 تشکر 536705

در کشورهای فقیر، به‌خصوص در مناطق روستایی، ذخیره مهم نیروی انسانی وجود دارد که هیچ کاری انجام نمی‌دهند، زیرا کاری برای آنان وجود ندارد.برای استفاده کامل از نیروی انسانی در روستاها و نیروی انسانی فعال بیکار در شهرها، بهترین کار سرمایه‌گذاری در رشته‌های صنایع دستی است. این صنایع علاوه بر احتیاج به نیروی انسانی فراوان به سرمایه کمی ‌نیازمندند و با ابزارهایی ساده می‌توان آن‌ها را گسترش داد و اشتغالزایی کرد. اگر از منظر تسلط اقتصادی نیز به صنایع دستی بنگریم، می‌بینیم عاملی در این صنایع وجود ندارد که موجب تبعیت کشور در حال توسعه از کشوری توسعه‌یافته شود، زیرا تمام عوامل تولید اعم از سرمایه، کار و مواد اولیه محلی و داخلی‌اند و به گرفتن وام و استخدام متخصص خارجی نیازی نیست.تولید فرآورده‌های دستی خود قسمتی از تولیــد ملی را تشکیل می‌دهد و افزایش تولیـــد صنایع دستی در بهبود وضع طبقات کم‌درآمد کشور موثر است و بدین ترتیب به توزیع عادلانه درآمد سرانه کمک می‌کند.

جمعه 10/6/1391 - 14:58 - 0 تشکر 536707

پروفسور واینر نیز در این باره گفته است‌: عامل قطعی برای تشخیص درجه پیشرفت اقتصادی هر جامعه، عبارت است از کاهش مطلق تعداد مردمی‌ که فقر آن‌ها را خرد کرده است.عوامل توسعه اقتصادی چیزی جز کاهش واردات، ازدیاد صادرات، افزایش تولید و استفاده هر چه بیشتر از مواد اولیه موجود و نیروی انسانی آماده به کار و بالاخره توزیع عادلانه درآمد نیست.

جمعه 10/6/1391 - 14:59 - 0 تشکر 536710

صنایع ‌دستی دارای تاثیری درخور توجه در برطرف کردن و یا تخفیف و تعدیل مسائل اجتماعی و موجب توسعه اقتصادی است و علاوه بر آن، در اشاعه فرهنگی نیز حائز اهمیت است که در ابعاد مختلف به شرح زیر بررسی می‌شود:
1. نقش صنایع دستی در بالابردن سطح اشتغال: یکی از جنبه‌های مثبت صنایع دستی تاثیر آن در مبارزه با انواع بیکاری است.به تجربه ثابت شده است که ایجاد امکانات رفاهی نظیر آب، برق، جاده و تسهیلات بهداشتی به‌تنهایی برای ماندگار کردن جمعیت در روستاها کافی نیست، و عامل مهم و اساسی ایجاد شغل و درآمد برای روستاییان است و صنایع دستی با قابلیت‌ها و ویژگی‌های خود از جمله نیاز نداشتن به سرمایه‌گذاری زیاد و امکان ایجاد و توسعه آن در مناطق روستایی ــ به‌ویژه در محل سکونت روستاییان ــ می‌تواند چنین نقشی را به نحو مطلوب ایفا کند؛ چنان که در حال حاضر نیز در تعداد زیادی از روستاها، کشاورزان و خانواده‌شان با پرداختــن به صنایع دستی به درآمد درخور توجهی دست یافته‌اند و همین امر عامل مهمی ‌در جلوگیری از مهاجرت آنان به شهرها بوده است.

جمعه 10/6/1391 - 14:59 - 0 تشکر 536712


2. نقش صنایع دستی در ازدیاد درآمد سرانه: امروزه تلاش برای ازدیاد درآمد سرانه بین کشورهای مختلف به صورت رقابتی پایان‌ناپذیر درآمده است و چنین به نظر می‌رسد که اگر کشورهای جهان سوم حتی بتوانند فاصله و شکاف کنونی را که بین ممالک پیشرفته صنعتی و خودشان وجود دارد، حفظ کنند در برنامه‌های خود توفیق یافته‌اند.از این رو هر عاملی که به افزایش درآمد سرانه کشورهای در حال توسعه کمک کند، درخور اهمیت است و صنایع دستی به علت داشتن مزایایی نظیر سادگی تکنیک و احتیاج نداشتن به آموزش فنی وسیع و تاثیر فوق‌العاده در افزایش اشتغال و ... بیش از هر فعالیت اقتصادی دیگر، زمینه‌ای مساعد برای توسعه و پیشرفت دارد و این امکان وجود دارد که صنایع دستی در مناطق روستایی و عشایری، دومین منبع درآمد و در پاره‌ای از مناطق کشور حتی مهم‌ترین عامل کار و درآمد شود.

جمعه 10/6/1391 - 15:0 - 0 تشکر 536714


3. نقش صنایع دستی در تولید ملی: از آنجا که صنایع دستی اساساً متکی به منابع داخلی است، معمولا بیش از 90 درصد ارزش داده‌ها (Inputs) در این فعالیت‌ها که عمدتاً شامل نیروی کار، مواد اولیه مصرفی و وسایل و ابزار کار است در داخل کشور فراهم می‌شود و طبعاً هرگونه افزایش تولید و فروش فرآورده‌های دستی اثر مستقیمی ‌در ازدیاد تولید ناخالص ملی دارد. از این رو امروزه برخی از ممالک در حال توسعه که در حقیقت صاحبان اصلی صنایع دستی‌اند به جای صدور مواد خام نظیر پنبه، پشم، کنف، چوب، ابریشم، سنگ و ... تلاش می‌کنند این‌گونه مواد را به محصولات دستی که تجربه و تبحر ساخت آن‌ها را دارند تبدیل کنند و فرآورده‌های تولید شده خود را که ارزش افزوده فوق‌العاده‌ای یافته‌اند به ممالک دیگر به‌ویژه کشورهای پیشرفته صادر کنند.

جمعه 10/6/1391 - 15:0 - 0 تشکر 536715

4. نقش صنایع دستی در توسعه صادرات: بنیان اقتصادی کشورهای در حال توسعه به گونه‌ای است که برای اجرای برنامه‌های توسعه اقتصادی و اجتماعی و حتی در مواردی برای تامین حداقل نیازهای خود به ارز احتیاج دارند که این امر در گرو صدور مواد و محصولاتشان به خارج است؛ از این رو توسعه صادرات اعم از مواد خام، کالاهای نیمه‌ساخته و صنایع دستی و در نتیجه ایجاد درآمدهای ارزی از شرایط اساسی توسعه اقتصادی است.

جمعه 10/6/1391 - 15:1 - 0 تشکر 536716

موفقیت‌های به دست آمده در زمینه صدور گسترده محصولات دستی ناشی از عوامل زیر است:
1-4) شبیه نبودن و جنبه رقابتی نداشتن فرآورده‌های دست‌ساز با تولیدات صنعتی کشورهای پیشرفته. در این خصوص کشورهای پیشرفته تقاضا‌کننده‌اند و کشورهای در حال توسعه حکم عرضه‌کننده را دارند (برخلاف کالاهای صنعتی).

جمعه 10/6/1391 - 15:1 - 0 تشکر 536717

2-4) ارزانی نسبی صنایع دستی به سبب پایین بودن سطح دستمزدها در کشورهای در حال توسعه.

جمعه 10/6/1391 - 15:1 - 0 تشکر 536718

3-4) بالا بودن قدرت خرید مردم و تمایل نهایی به مصرف در کشورهای پیشرفته و علاقه آنان به خرید و استفاده از اشیای هنری ـ مصرفی.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.