• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن مدیریت > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
مدیریت (بازدید: 2110)
سه شنبه 17/5/1391 - 11:30 -0 تشکر 496047
اتاق مدیریت فکر

اتاق‌ فكر پل ارتباطی بین جهان ایده و عمل می‌باشد. واژه Think tank   یا اتاق فكر برای اولین بار به طور رسمی در ایالات متحده و در خلال جنگ جهانی دوم مطرح شد. با گذشت زمان كاربرد این اصطلاح نیز گسترده‌تر شد و حوزه معنایی وسیع‌تری را در برگرفت.

نسل اول اتاق‌های فكر ایالات متحده، موسسات مطالعاتی و تحقیقاتی بودند كه در دهه اول قرن 20 با هدف انجام پروژه‌های آكادمیك، تربیت نخبگان سیاسی، جهت­دهی غیرمستقیم سیاست‌های دولت بدون جهت‌گیری سیاسی و یا گرایش به جناح سیاسی خاص شكل گرفتند.

نسل دوم اتاق‌های فكر در ایالات متحده تقریبا همزمان با پایان جنگ جهانی دوم پا به عرصه وجود نهادند. جهت‌گیری این اتاق‌های فكر باتوجه به شرایط جدید بین‌المللی (ظهور ابر قدرت‌های جدید و انزوای اقتصادی، سیاسی و نظامی اكثر كشورهای اروپایی، آغاز دوران جنگ سرد و دیگر ملزومات یك جهان دوقطبی) بسیار متفاوت با نسل اول اتاق‌های فكر بود.

نسل سوم اتاق‌های فكر تقریبا تحولی عظیم در موسسات مطالعاتی تحقیقاتی به وجود آوردند. این نسل از اتاق‌های فكر همزمان با اوج مصرف‌گرایی و سرمایه‌داری در آمریكا به وجود آمدند. تلاش عمده این نسل از اتاق‌‌های فكر، یافتن بازار مناسب برای محصولات به اصطلاح روشنفكرانه و عالمانه خود بود.

سه شنبه 17/5/1391 - 11:31 - 0 تشکر 496049

شاید موضوع اتاق فكر، موضوع تازه و نویی به نظر نرسد اما نقش ارزشمند اتاق‌‌های فكر در تعاملات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و تاثیر مثبت آن در توسعه و ارتقای سازمان‌ها، به‌ویژه سازمان‌های ارایه دهنده خدمات به قشرهای متفاوت جامعه، باعث شده است كه این تشكیلات غیر‌ساختارمند گذشته، امروزه جایگاهی در ساختار سازمان‌ها پیدا كند.


اگر مدیران در گذشته صرفا با تكیه بر دانش خود و حلقه محدود مشاوران به اداره امور عمومی سازمان همت می‌گماردند، اینك با بهره‌گیری از چنین ساز و كاری نمی‌توانند به اداره همه جانبه امور بپردازند، درصورتی كه می‌توانند در تصمیم‌گیری خود با بهره‌گیری از تفكر جمعی، ضمن شناسایی فرصت‌ها، تهدیدها و نقاط قوت و ضعف خطاپذیری عملكرد خود را به حداقل كاهش دهند.


یكی از عادت‌‌های بدی كه دامنگیر جامعه ماست، عمل پیش از تفكر یا تفكر پس از عمل است كه راه برون رفت از این سیكل معیوب، نهادینه سازی الگوی عمل مبتنی بر معرفت است. اتاق فكر عرصه‌ای است كه در آن خرد جمعی به منصه ظهور می رسد.


در اتاق فكر روش‌های گوناگونی برای توسعه خلاقیت وجود دارد كه معروف‌ترین آن طوفان مغزی (Brain storming  ) است كه یك تكنیك برگزاری كنفرانسی است. 

سه شنبه 17/5/1391 - 11:32 - 0 تشکر 496050

اصول و ارزش‌های حاکم بر اتاق فکر

کلان نگری
خود باوری و بالندگی

دانش‌محوری

نوآوری و خلاقیت

فرصت‌یابی و فرصت‌سازی 


ارکان اتاق فکر


پایگاه فکر‌سازی
بازسازی و اصلاح فکر
بانک اطلاعات دریافت فکر

سه شنبه 17/5/1391 - 11:33 - 0 تشکر 496053

1- فكر مشق های نوشته شده نیست، سرمشق های نوشته شده است.
2- فكر سرمشق دانش است. فكر با ایده سازی تولید دانش می كند و ایده سازان مقدم بر دانش آموختگانند.
 3- فكر چیزی است كه دانش بیاراید و اگر فكری دانشی نیاراید در فضای فكری بودنش تردید وجود دارد.
4- فكر از كشمكش و تعامل ذهن و مغز به وجود می آید.

سه شنبه 17/5/1391 - 11:34 - 0 تشکر 496055

تاریخچه اتاق فكر
 1- مسئله اتاق فكر، مسئله مفاهمه های فكر است. نخستین مفاهمه فكر در سال 1370 به وجود آمد و در سال 1380 در  قالب اتاق ذهن خود را نشان داد و در 12/2/1383 در منطق بنیادین فكر به كمال رسید.
2- مفاهمه فكر دو لایه شرقی و غرب دارد. مفاهمه شرقی شامل فارابی، ابن سینا و ملاصدرا می شود و مفاهمه غربی به دكارت،‌كانت و رالز اختصاص دارد.
3-  در منطق بنیادین فكر تئوری اتاق فكر، استراتژی اتاق فكر، كارگاهی برای فكرسازی و فلسفه فكر طراحی شده است.
4- پژوهشهای حكومتی: كانون های تفكر، انتظار دولت از كانونهای تفكر و  اتاق فكر حكومتی بیان شده تا ضرورت و شاخص های اتاق فكرحكومتی طراحی شود.
5- تالار آگاهی و گواهی مدلی از احیای فلسفه فكر ایرانی و جامع ترین اندیشه و كتاب در حوزه فلسفه فكر و ذهن است
.

سه شنبه 17/5/1391 - 11:34 - 0 تشکر 496057

ضرورت اتاق فكر
ضرورت اتاق فكر از دو جهت قابل فهم است.
الف: ضرورت تاریخی كه به واسطه احیای تاریخ تفكر در دوره ایران باستان، اسلامی و معاصر دانسته می شود.
ب: ضرورت ملی كه حیات همه مردم ایران در گرو به وجود آمدن اتاق فكر ملی  است.

سه شنبه 17/5/1391 - 11:35 - 0 تشکر 496058

ضرورت فكرپژوهی و فكرشناسی
این ضرورت از سه جهت دانسته می شود:
  الف: فراموشی فکر و در نتیجه به فراموشی سپرده شدن انسان خردمند؛  
   ب: پیچیدگی فکرشناسی، فکرستانی، فکرسازی و فکرورزی  در جامعه انسانی؛
   ج: پیچیدگی روابط انسانی در گفتمان های فکری و عرفی در جامعه فکری.

سه شنبه 17/5/1391 - 11:35 - 0 تشکر 496060

ادبیات اتاق فکر
  فکر پژوهی ادبیات جدید و نوبنیاد  در ایران است که بر سیستمی بودن ادبیات فکری تأکید می کند. برای پیدایی فکر پژوهی لازم است فرهنگ سازی صورت گیرد تا با پشتوانه تحقیقات فکری، اتاق فکر یا پژوهش های فکر خودبنیاد تأسیس شود.
   ادبیات اتاق فكر با مفهوم سازی و اصطلاح سازی به وجود می آید و اگر هر یك نباشند، پدیداری ادبیات اتاق فكر خیال انگیزی بیهوده است.

سه شنبه 17/5/1391 - 11:37 - 0 تشکر 496064

شناسایی اتاق فکر
   شناسایی فکر مانند هر چیز جدیدی بسیار دشوار و در عین حال کاری ممکن در  حوزه انسانی است. شناسایی فكر در اتاق فكر صورت می گیرد. اتاق فکر مرکزی برای شناسایی فکرسازان و فکرپژوهان است. در این مرکز، فکرورزی روش مند برای مفهوم سازی و مفهوم ستانی در جهان واقعی و در حوزه انسانی صورت می گیرد. اتاق فكر، بستری فراهم می آورد که احیای  فکرپژوهی و فکرسازی روش مند در جامعه  انسانی ممکن شود و در زوایای مختلف در منطق بنیادین فکر احیایی صورت گیرد.
1- چگونه می توان برپرتوهای فكر سیطره پیدا كرد؟

2- اتاق فكر اتاق ذهن است.
3-  اتاق فكر، اتاق پرسش های بنیادین و پاسخ های بنیادین است.
4-  اتاق فكر ما را به فكر پیوند می دهد، ولی به جای ما فكر نمی كند.
5- اتاق فكر جایی برای ایستادن نیست و راهی برای رفتن است.
6- اتاق فكر راهنمای فكر است.
7- اتاق فكر اتاق مدیریت فكر است.
8- اتاق فكر، اتاق مفهوم ستانی، مفهوم پژوهی و مفهوم سازی است.
9- تاسیس اتاق فكر بدون پشتوانه منطق بنیادین فكر و مفاهمه فكر ممنوع است.

سه شنبه 17/5/1391 - 11:39 - 0 تشکر 496068

تئوری اتاق فکر

   ما در آغاز طرح نظریه مرکزی برای اتاق فکر بنیادین هستیم و در این نظریه به صورت طبیعی ناتمامی هایی وجود دارد که نقد و نظر ارباب معرفت موجب تکامل آن خواهد شد. البته مبانی و منشور اتاق  فكر در كتاب «منطق بنیادین فكر» و در بحث «تئوری اتاق فکر» به تفصیل بیان شده است. این تئوری در تداوم مفهوم سازی در كتاب «پژوهشهای حكومتی» دنبال شد و مباحثی مانند اتاق فكر حكومتی، كانون های تفكر، دولت به مثابه كانون های تفكر و انتظارهای دولت از كانون های تفكر به صورت جامع بیان شده و در «تالار آگاهی و گواهی» مباحث پایه این تئوری و پدیدار شناسی ذهن و فكر بیان گردیده است.

سه شنبه 17/5/1391 - 11:40 - 0 تشکر 496070

اتاق فكر به تناسب فعالیت ها
اتاق فكر به تناسب فعالیت ها متفاوت است. این تفاوت در سه بخش دنبال می شود:
   الف: اتاق فكر آکادمیک،
   ب: اتاق فكر خدماتی،
   ج: اتاق فكر با جهت گیری حكومتی.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.