• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نصف جهان > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نصف جهان (بازدید: 35276)
دوشنبه 2/10/1387 - 7:33 -0 تشکر 78846
یک تاپیک خوشمزه ؟!! غذاهای سنتی اصفهان

مطالب انتقال یافته از برسا:

دوستان عزیز همشهری توی این تاپیک غذاهای سنتی شهرمون را معرفی می کنیم
بسم الله

 

««« تبیان »»»

 

پنج شنبه 12/10/1387 - 1:29 - 0 تشکر 80615

گوشت کوفته شهر نائین

سه شنبه 11/12/1388 - 11:57 - 0 تشکر 187321

فکر کنم غذاهای سنتی اصفهان از تنوع بیشتری برخوردار باشه!!!!

مثل:اماج شلغم، کوفته سبزی، یخمه ترش و .....

راستی کسی طرز تهیه یخمه ترش را بلده؟

 خسته شدم از بس غذاهای تکراری خوردم.

 

جواني شمع ره کردم که جويم زندگاني را

نجستم زندگاني را و گم کردم جواني را

چهارشنبه 12/12/1388 - 9:55 - 0 تشکر 187547

باسلام :

به به ! واقعا عجب تاپیک خوشمزه ای ، دهنمون آب افتاد.

 

.....................................................................................................

روزی تو خواهی آمد از کوچه های باران 

تا از دلم بشویی غم های روزگاران

http://img.tebyan.net/Big/1388/11/36222359111523534249227329396975323285.jpg

سه شنبه 25/12/1388 - 10:50 - 0 تشکر 190233

بریانی و خورش ماست اصفهان را نخوری اسمتو عوض كن

به وبلاگ من سر بزنيد
http://www.bia2allthing.mihanblog.com
درضمن منو با اسم (دختر بابا )ميتونيد تو گوگل پيدا كنيد
يکشنبه 12/2/1389 - 10:36 - 0 تشکر 198272

با سلام

شله بریان زیره

تا حالا شله بریان زیره (شله بریونی زیره) خوردید یا نه ؟؟؟

برای تغییر ذائقه ، خوبه که هر از گاهی هم سری به مطبخهای (آشپزخانه های) قدیمی مادر بزرگهایمان بزنیم و یکی از غذاهای خوب و سنتی شهرمان را تهیه کنیم و از خوردن آن لذت ببریم.

امروز طرز تهیه یکی از غذاهای خوب و پرکالری اصفهان را برایتنان آماده کرده ام امیدوارم  تهیه کنید و از میل کردن آن لذت ببرید.

مواد لازم :

گوشت دنده گوسفندی ( 250 گرم )
خرده برنج ( ترجیحاً لنجانی / یک پیمانه )
پیاز متوسط ( 1 عدد )
نمک ، فلفل ، زردچوبه ( به میزان لازم )
زیره سیاه آسیاب شده ( 1 قاشق سوپخوری )

طرز تهیه :

اول گوشت را با پیاز و نمک و فلفل و زرد چوبه و کمی آب می پزیم . خرده برنجها را قبلاً خیس می کنیم . بعد از اینکه گوشت پخت ، خرده برنجها را درون گوشت پخته می ریزیم و روی حرارت کم می گذاریم و مرتب هم می زنیم .
نکته : آب برنج یا همان گوشت باید زیاد باشد چون در مدت پختن برنجها خیلی آب غذا کم می شود .

نکته :

شما می توانید موقع پختن گوشت ، پیاز را درسته درون آن بیندازید ، تا بعد از آنکه گوشت پخت بتوانید پیاز را از آن خارج کنید .

نکته :

نمک غذای شما باید دوبار چک شود ، چون برنج نمک بیشتری احتیاج دارد بعد از آنکه برنجها خوب پخت و له شد زیره سیاه آسیاب شده را به آن اضافه می کنیم ، تا کمی بپزد . غذای شما آب اضافه نباید داشته باشد باید سفتی آن مثل حلیم باشد . بعد از آنکه پخت ، غذا را با گوشت کوب بکوبید تا صاف و یک دست شود .

سلام بر حسین و یاران وفادارش
محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
امام خمینی (ره)
شنبه 22/3/1389 - 16:39 - 0 تشکر 205145

امروز میخواهم طرز تهیه یکی از غذاهای دیگر اصفهان را به شما آموزش دهم و آن غذایی است که میتوان در فصول سرد از آن استفاده کرد


آش سماق


آش سماق

مواد لازم:

آرد برنج یا برنج خرد کرده  200 گرم

سماق خشک   نیم کیلو

گوشت چرخ‌کرده   250 گرم

سبزی (شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعناع) یک کیلو

پیاز درشت    یک عدد

روغن     به مقدار لازم

طرز تهیه:

اگر آش سماق را با آرد بپزیم، زود پخته می‌‌شود، ولی اگر خرده ی برنج باشد، باید اول برنج را بار کنیم.

برنج که پخت، سبزی را که قبلا شسته و خرد کرده‌ایم در آن می‌‌ریزیم. هرچه سبزی ریزتر باشد آش خوشمزه‌تر می‌‌شود.

سپس جداگانه گوشت را نمک و فلفل زده و خوب مخلوط کرده و کوفته هایی به اندازه یک گردو از آن درست می‌‌کنیم و سپس در روغن، سرخ کرده و داخل آش می‌‌ریزیم.

وقتی که کوفته‌ها پخته شد، سماق را تمیز کرده، می‌‌شوییم‌ و در آب خیس می‌‌کنیم. سماق باید یک ساعتی در آب بماند. سپس آن را از صافی پارچه‌ای رد کرده و فشار می‌‌دهیم و آب سماق را که قرمز خوشرنگ است می‌‌گیریم.

آب سماق را در آش ریخته و پیازی را که داشتیم نیز خرد کرده، سرخ می‌‌کنیم و مقداری از آن را در آش ریخته و کمی برای روی آن نگه می‌‌داریم.

آش را در ظرف ریخته و روی آن را با نعناع و پیاز داغ تزیین می‌‌کنیم.

باید توجه داشته باشید که اگر این آش را در ظرف آلومینیومی یا لعابی بپزید، بسیار خوشرنگ می‌‌شود.

سلام بر حسین و یاران وفادارش
محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
امام خمینی (ره)
سه شنبه 19/5/1389 - 22:53 - 0 تشکر 219751

آقا ما تو روستامون « عطاآباد» یه غذایی داریم به اسم« قیمه ریزه » که فکر می کنم تو اصفهان بهش میگن « قیمه نخودچی»
تقریباً میشه گفت همون آبگوشت که به جای گوشت و نخود و لوبیا - که توی آبگوشت همینجوری میریزن تو قابلمه - برای قیمه ریزه - گوشت و لپه و برنج و سبزیجات خشک و پیاز و یکم شوید و ادویه - را همشو میریزی توی « هاونگ» و خوب می کوبی تا مخلوط بشند و به صورت قلقلی کوچک کوچک در میارید و خلاصه می ریزید توی قابلمه
من دیگه نمی دونم توی قابلمه رو از قبل باید چطوری آماده کرده باشی. گوجه و ...

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
سه شنبه 19/5/1389 - 23:0 - 0 تشکر 219752

مشهورترین غذای سنتی اصفهان بریونی است.یا بریانى غذاهای دیگری چون:کوفته سبزی،کاله جوش، اماج، آب گوشت و سیب‌زمینی (گوشت و لوبیا)، کاچی هفت دختر (کاچی بی‌بی حور)وآش سماق از دیگر غذاهای سنتی استان اصفهان به شمار می آیند. 

غذاهای‌ محلی‌ ویژه‌ای‌ در مناطق‌ شهری‌ و روستایی‌ استان‌ اصفهان‌ تهیه‌ می‌گردند كه‌ از آن‌ جمله‌می‌توان‌ به‌ انواع‌ آش‌ (آش‌ هفت‌ قلم‌، آش‌ شلغم‌، آش‌ حبوبات‌، آش‌ جو، آش‌ بلغور و آش‌ جو)، انواع‌ آبگوشت‌(آبگوشت‌ عدس‌ و آبگوشت‌ اسفناج‌)، انواع‌ سوپ‌ (سوپ‌ لپه‌، سوپ‌ نخود و سوپ‌ گوجه‌فرنگی‌)، اشكنه‌ اصفهانی‌،انواع‌ خوراك‌ (خوراك‌ بادنجان‌، خوراك‌ دست‌ پیچ‌ و خوراك‌ كباب‌ كدو)، قیمه‌ ریزه‌، شامی‌ هویج‌، حریره‌، رشته‌شیر، تاس‌ كباب‌ سیب‌زمینی‌، خاگینه‌ با شیره‌، دم‌ پختك‌ ماش‌، اسلامبولی‌ پلو، كلم‌ پلو، سگمات‌، رب‌ انار، كیك‌كماج‌، هفت‌ ترشی‌ و ده‌ها نوع‌ خورشت‌ و چاشت‌ دیگر اشاره‌ نمود.

من در جستجوی قطعه ای از آسمان پهناور هستم كه از تراكم اندیشه های پست تهی باشد                                                                مسعود خادمی                                        
چهارشنبه 20/5/1389 - 9:30 - 0 تشکر 219837

نسیم زاینده رود گرامی

ممنون از بابت معرفی غذاها

فقط می خواستم بدونم اگه به همین روشی که برای پخت قیمه ریزه فرمودید عمل کنم غذام خوب میشه ؟!!!!!!!!!

 

جواني شمع ره کردم که جويم زندگاني را

نجستم زندگاني را و گم کردم جواني را

چهارشنبه 20/5/1389 - 11:13 - 0 تشکر 219855

چرا من نمی‌تونم بردارم

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.