امروز میخواهم طرز تهیه یکی از غذاهای دیگر اصفهان را به شما آموزش دهم و آن غذایی است که میتوان در فصول سرد از آن استفاده کرد
آش سماق
مواد لازم:
آرد برنج یا برنج خرد کرده
200 گرم
سماق خشک نیم کیلو
گوشت چرخکرده 250 گرم
سبزی
(شامل تره، جعفری،
ترخون، گشنیز
و کمی نعناع)
یک کیلو
پیاز
درشت یک عدد
روغن
به مقدار لازم
طرز تهیه:
اگر آش سماق
را با آرد بپزیم، زود پخته میشود، ولی اگر خرده ی برنج
باشد، باید اول برنج را بار کنیم.
برنج که پخت، سبزی را که قبلا
شسته و خرد کردهایم در آن میریزیم. هرچه سبزی ریزتر باشد آش خوشمزهتر
میشود.
سپس جداگانه گوشت
را نمک و فلفل زده و خوب مخلوط کرده و کوفته هایی به اندازه یک گردو
از آن درست میکنیم و سپس در روغن، سرخ کرده و داخل آش میریزیم.
وقتی
که کوفتهها پخته شد، سماق را تمیز کرده، میشوییم و در آب خیس
میکنیم. سماق باید یک ساعتی در آب بماند. سپس آن را از صافی پارچهای رد
کرده و فشار میدهیم و آب سماق را که قرمز خوشرنگ است میگیریم.
آب
سماق را در آش ریخته و پیازی را که داشتیم نیز خرد کرده، سرخ میکنیم و
مقداری از آن را در آش ریخته و کمی برای روی آن نگه میداریم.
آش
را در ظرف ریخته و روی آن را با نعناع و پیاز داغ تزیین میکنیم.
باید
توجه داشته باشید که اگر این آش را در ظرف آلومینیومی یا لعابی بپزید،
بسیار خوشرنگ میشود.