• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن شمال > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
شمال (بازدید: 2867)
دوشنبه 24/4/1392 - 10:32 -0 تشکر 621608
آشپزی گیلان

  • مرغ فسنجان یا مرغ لاکو
مواد لازم: مرغابی یا اردک یا مرغ محلی ـ مغز گردو ساییده شده ـ ترشی ( رب انار ـ رب گوجه فرنگی) ـ ادویه.
ابتدا گردو را در نـِمیار یا نمکار و با سنگ مشته می‌سایند تا کاملاًً له شده و روغنش در بیاید، (امروزه از آسیابهای برقی استفاده می‌کنند) سپس گردو را با رب انار ترش، زرد چوبه و مقدار کمی آب، بر روی حرارت ملایم قرار داده و هر از گاهی نیز مقداری آب سرد روی گردو می‌ریزید، تا روغن گردو در بیاید. یک پیاز متوسط را نیز باید در ابتدا در مخلوط گردو و رب انار و آب رنده کرد. معمولاً اگر از مرغابی یا مرغ‌های محلی استفاده کنند، آن را به همراه گردو می‌گذارند تا بپزد و اگر از مرغ‌های شهری استفاده شود، بعد از آب پز شدن و در پایان، مرغ را در ظرف گردو می‌ریزند. در پایان وقتی غذا به روغن فتاد، یک قاشق مرباخوری رب گوجه فرنگی در قابلمه می‌ریزند که این کار باعث رنگ خوش خورش می‌شود. بهتر است که رب گوجه فرنگی را قبل از افزودن به غذا به همراه مقداری کمی روغن تفت داد تا خوش‌رنگ تر شود. در بعضی از مواقع نیز چند عدد بادمجان را که به صورت ورقه‌ای نازک بریده شده، سرخ نموده و جهت تزیین استفاده می‌کنند. در گذشته، در خورش فسنجان هم‌زمان با ریختن گردو، به عنوان ترشی مقدار قیسی و خرما نیز اضافه می‌کردند تا طعم غذا، اندکی ترش و شیرین شود.

دوشنبه 24/4/1392 - 10:43 - 0 تشکر 621623

طرز تهیه دوما رواَن (روغن دمبه گوسفند

دوما رواَن :

این روغن از دمبه گوسفند درست می شود . برای درست کردن آن ابتدا دمبه گوسفند را خورد کرده آن را روی آتش گرم می کنند . به تدریج دمبه ذوب شده و به روغن دمبه تبدیل می شود . سپس روغن تولید شده را کمی سرد کرده و قبل از جامد شدن در ظرفهای مخصوص سفالی بنام پتی ریخته و مدتها بدون اینکه فاسد شود از آن استفاده می کنند .

معمولاً پس از ذوب شدن تکه های دمبه مقدار کمی از آن ها که روغن آن کاملاً ذوب و جدا شده ته ظرف باقی می ماند که به آن ” جِزلِق “ می گویند . جزلق را یا با نان و برنج می خورند و یا به خمیر نان فتیر اضافه کرده نان روغنی خوشمزه ای درست می کنند .

دوشنبه 24/4/1392 - 10:47 - 0 تشکر 621624

خورش گوجه (پامادور قاتق)

این غذای ساده و آسون و خیلییییییی خوشمزه شمالیاست که بنده شما را به طرز تهیه اون دعوت میکنم تا یاد بگیرید و از خوردن آن لذت ببرید

مواد لازم برای 4 نفر:

گوجه فرنگی رسیده قرمز خوشگل: 6، 7 تا درشت

سیر: 5 حبه ( بسته به ذایقه تون کم و زیاد کنین)

نمک، فلفل و زرچوبه

تخم مرغ: 2 تا

طرز پخت:

گوجه های سفت رو واسه این خورش استفاده نکنین.. با گوجه های رسیده و خوشرنگ (ترجیحا محلی و نه گلخونه ای) درست کنین..پوست گوجه ها رو اینجوری بگیرین و خردشون کنین.. سیر خرد شده رو با نمک و زرچوبه توی روغن طلایی کنین..

2 قاشق از سیرها رو توی یه ظرف کنار بذارین و تخم مرغها رو توی بقیه سیرها بشکنین و هم بزنین تا مخلوط بشه و ببنده.. حالا تخم مرغها رو هم بردارین و گوجه و اون سیری که کنار گذاشته بودین رو با هم برگردونین توی ظرف و نصف لیوان آب بریزین و درش رو بذارین تا گوجه ها خوب بپزه و له بشه

بعد از حدود یکربع، نمک و فلفل بزنین و خوب هم بزنین.(حواستون که هست..قبلا به سیرها نمک زدینا...گفتم که گفته باشم!!!)..این غذا رو ما تند دوست داریم..پس از فلفل غافل نشین!!

حواستون باشه که خشک نشه...این خورش باید کمی آب داشته باشه.در همین حدی که می بینین..تخم مرغها رو هم توش بریزین و مخلوط کنین.

با کته و ماهی شور یا دودی و سبزی خوردن ...به به...چه شود! البته ما هیچکدوم رو نداشتیم...با خیار خوردیم که اونم عالیه !! (ستاد روحیه دهی به خودمون!!) تازه هیچی هم واسه تزیین نداشتم از جمله حال و حوصله !!

دوشنبه 24/4/1392 - 10:51 - 0 تشکر 621625

طرز تهیه آب دوکوده کونوس



یکی از خوردنیهای خوشمزه شمالی ها در شب های زمستان خوردن ازگیل آب انداخته است که هم خوردنش و هم درست کردنش در بین مردم شمال در حال فراموشیه که اتفاقا هم خیلی خوشمزه است و هم درست کردنش خیلی ساده و آسان و کافیه که شما ازگیل خام » پخته نه » را بعد از شستن در یک ظرف شیشه ای در دار ریخته » ظرف پلاستیکی رو من سفارش نمی کنم » و بعد روی آن اَذگیل آب بریزید تا ظرف شما پر از آب شود و بعد درب آن ظرف شیشه ای را به مدت یک هفته بسته و بعد از یک هفته اگر دیدید که آب ازگیل داخل ظرف کم شده،دوباره آب ریخته تا پر شده و درب را ببنید تا هفته دیگر. معمولا ازگیل تو این دو هفته باید قابل خوردن باشه،مگر اینکه از نوع جنس بدش باشه که اگر شما چند ماه هم در آب بذاریش،آب به خودش نمی گیره. داخل آب ازگیل » دو هفته تمام شد » کمی نمک ریخته تا خوشمزه تر شود و شما یک روز پس از ریختن نمک می توانید نوش جان کنید.

دوشنبه 24/4/1392 - 10:52 - 0 تشکر 621626

واویشکا یکی از غذاهای خوشمزه گیلان


این غذا یکی از غذاهای روسی که زمان جنگ جهانی دوم با حمله روسها به ایران وارد شمال ایران شد و به همون نام هم موند….


مواد لازم:


-          گوشت مکعبی خورد شده گوسفند یا گوساله (گوسفند خوشمزه تره) یک بسته (حدود پونزده تا بیست تکه)


-          پیاز متوسط یک عدد


-          گوجه پنج تا شش عدد متوسط


-          آبغوره به میزان کافی


-          نمک، فلفل ، زردچوبه و ادویه به میزام لازم


-          آب جوش به میزان لازم


پیاز را خورد کرده و سرخ می کنیم تا طلایی رنگ شود بعد گوشت را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه با اضافه کردن ادویه ها بجز نمک در روغن تفت میدهیم. بعد از این مرحله آبغوره را که بسته به میزان ترش بودن آن نیم تا سه چهارم استکان لازم است به مواد اضافه کرده هم میزنیم سپس گوجه ها ی رنده شده روی بقیه مواد میریزیم… یادتان باشه در تمام مراحل از چشیدن غذا غفلت نکنید، اینجوری میتونید تشخیص بدید غذا ترش یا تند یا …..


بعد از اینکه چند دقیقه ای غذا را هم زدید سه چهارم لیوان آب اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا خوب بپزد…..یادتان باشد این غذا نیازی به آب ندارد و در شمال به خاطر رطوبت هوا و زود پختن گوشت همان آب گوجه برای پختن غذا کافیست، اما اینجا برای اینکه خوب بپزه ناچاریم کمی آب بهش اضافه کنیم و در قابلمه را محکم کنیم که سریعتر بپزد…


وقتی گوشتها پخت می توانید نمک را اضافه کرده و بعد از چند دقیقه غذا را سرو نمایید….این خورشت با یه پلوی زعفرونی معرکه میشه …..درستش کنید پشیمون نمیشید….

دوشنبه 24/4/1392 - 10:56 - 0 تشکر 621627

كباب ترش

مـــــــــواد لازم :
گوشت راسته کبابی :: نیم کیلو
پیاز درشت :: 1 عدد
گوجه فرنگی :: 4 عدد
چوچاق (شیشاق) :: 1 قاشق غذا سوپ خوری
رب انار ترش :: 1 قاشق غذا خوری
گردوی چرخ شده :: 100 گرم
نمک و فلفل :: به میزان لازم
روغن یا کره :: نصف قاشق غذا خوری
آب :: نصف پیمانه پلو پزی


طــــــــرز تهیه :

ابتدا گوشت را به وسیله بیفتک کوب می‌کوبیم تا کاملا"" نازک و خرد شود سپس پیاز را رنده می‌کنیم و با گردو و چوچاق (سبزی معطر محلی گیلان) و رب انار و نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم . حالا می‌توانیم آن را در ظرف مورد نظر بریزیم . شعله گاز را کم می‌کنیم و مخلوط را در روغن و آب می‌گذاریم تا گوشت بپزد . سپس گوجه ها را کبابی و یا سرخ می‌کنیم و بعد از آماده شدن آن گوشت را در اطراف می‌چنیم

دوشنبه 24/4/1392 - 10:57 - 0 تشکر 621628

نان برنجی تمیجان ( تیمیجی نون)


نان برنجی تمیجان از نانهای سنتی منطقه گیلان میباشد که با آرد برنج وبه صورت سنتی پخت میشود  و بیشتر در مناطق روستایی شرق گیلان پخت میشود .  و در بازار روز شهرهای لاهیجان ُ لنگرودُ رودسر ُ املش ُ  آستانه اشرفیه و رشت یافت میشود . از سوغات های بسیار پرطرفدار منطقه نیز به شمار میرود و مسافران با اولین خرید همواره مشتری دائمی این نوع نان میباشند . تمیجان اسم روستائی تاریخی و با قدمت طولانی در حوالی املش میباشد که ظاهراْ این نان نخستین بار از این منطقه به بازار گیلان معرفی و به همان اسم نیز شهرت یافت .


عکس زیر نیز از بازار ماهی فروشان لنگرود گرفته شده که نان تمیجان به وفور در آن پیدا میشود .


دوشنبه 24/4/1392 - 10:58 - 0 تشکر 621629

طرز تهیه پلا کباب رشتی



طرز تهیه:


برنج را کاملا شسته با یک قاشق نمک در آب خیس کنید، پس از نیم ساعت آب آن را دور ریخته مجددا دو پیمانه آب به آن اضافه کرده تا با دو قاشق روغن به مدت ۴۵ دقیقه به آرامی بپزد و دم بکشد. گوشت را تکه‌تکه کرده و در پیاز رنده‌شده همراه نمک و فلفل به مدت دو ساعت بگذارید در یخچال بماند بعد گوشت را به سیخ زده و روی ذغال یا اجاق‌گاز کباب کنید.


نکته:


این غذا همراه دوغ محلی خورده می‌شود.


در ظرف‌های جداگانه مخلفات این غذا را بچینید.



اشپل شور


ماست چکیده


کره محلی


زیتون


باقلای خیس‌شده


پیاز

دوشنبه 24/4/1392 - 10:59 - 0 تشکر 621630

طرز تهیه رشته و خشکار در گیلان

مواد لازم برای‎ ‎تهیه رشته‎:
آرد برنج ‏‎ ۲: ‎پیمانه پلوپز‎
آب ‏‎ ۴: ‎پیمانه یا به‎ ‎میزان لازم‎

مواد لازم جهت تهیه‎ ‎خشکبار‎:

مغزگردو‎۱۰۰: ‎گرم‎

مغز هل‎ ۳: ‎قاشق‎ ‎مرباخوری‎

دارچین:‎ ۵/۳ ‎قاشق مرباخوری‎

زنجبیل :در صورت تمایل‎ ۱ ‎قاشق چایخوری‎

شکر: ‎پیمانه پلوپز‎

مواد لازم برای تهیه‎ ‎شربت‎:
آب‎ ۱٫۵: ‎لیوان‎
شکر :به میزان لازم‎
دارچین ‏:‎۱ ‎‏ قاشق مرباخوری‎
روغن :برای سرخ کردن‎ ‎‏ به میزان لازم‎
طرزتهیه‎:

ابتدا آرد برنج را الک کرده سپس آب را کم کم‎ ‎به آن اضافه می کنیم تا بصورت خمیر نرمی دربیاید ‏خمیر را به مدت ۴۵ دقیقه ورز می‏‎ ‎دهیم سپس کم کم آب را اصافه می کنیم و نیز باز توسط دست ‏ورز می دهیم تا مایع تقریبا‎ ‎شلی دربیاید به صورتی که از شانه مخصوص به راحتی خارج شود این کار ‏ورز دادن به مدت‎ ۱٫۵ ‎تا ۲ ساعت طول می کشد زیرا برنج در زمان ورز دادن ور می آید. سپس ‏تمام مواد‎ ‎خشکبار را که در مواد لازم ذکر شده را با هم مخلوط می کنیم سینی مسی را چرب کرده‎ ‎بوسیله برس یا دستمال چرب و از مایع آرد درون شانه مخصوص ریخته و بصورت دایره ای یا‎ ‎ضربدری پهن می کنیم تا بصورت رشته دربیاید سپس بعد از مدت کوتاهی از سینی مسی آنرا‏‎ ‎جدا ‏کرده و مواد خشکبار را داخل آن می ریزیم به میزان نصف قاشق مرباخوری و بعد‎ ‎کاملا می پیچیم ‏روغن را در ظرف مورد نظر ریخته و رشته خشکبار را در آن سرخ می کنیم‎ ‎بعضی از افراد تمایل دارند ‏که بدون شیره یا شربت مصرف کنند اگر به این طور میل کردن‎ ‎تمایل دارید کافی است مانند کتلت ‏سرخ کنید یا اینکه شربت آنرا درست کرده و رشته‎ ‎خشکبارها را درون آن گذاشته و به مدت ۳ دقیقه ‏روی حرارت قرار می دهیم اگر رشته‎ ‎خشکبارها زیاد بماند در درون شربت له می شود‎.(می توانید شربت هم درست نکنید  در روغن غوطه ور تک تک سرخ کرده بعد در صافی می گذاریم تا روعن اضافی آن گرفته شود وهمانطور که داغ است دو طرفش را سریع شکر می پاشیم. من به این روش درست می کنم مثل مادرم چون در قدیم هم    اینطور تهیه می کردن البته  آنها خیلی بزرگ و تو خالی بودن  وقتی در روغن  می انداختیم  حسابی پف می کرد  وبسیار تردو بزرگ می شد که چند تای آن یک دیس را پر میکرد ومعمولا در ماه رمضان استفاده می شد این شیرینی مخصوص افطار و گیلان بود. این در موردرشته  خشکار ساده بود که مواد داخل را نداشت و  پف می کرد. ولی حالا که جدید تر شده پف نمی کند . حتما نکاتی یا فوت وفنی بوده که کسی یاد نگرفته است  و بکار نمی برد تا پف کند وزیر دندان ترد وخوشمزه تر باشد).شما هم میتواتید هم ساده وهم داخلش خشکبار بریزید .

طرزتهیه شربت‎:

آب و شکر‎ ‎را مخلوط کرده روی حرارت قرار داده و دارچین را اضافه می کنیم سپس می گذاریم تا ‏‏۵‏‎ ‎دقیقه بجوشد سپس رشته ها را اضافه می کنیم به مدت ۳ دقیقه البته توجه داشته باشید‏‎ ‎باز هم رشته ‏ها باید سرخ شوند‎نوش جان.‎

دوشنبه 24/4/1392 - 11:1 - 0 تشکر 621631

کال کباب ( پیش غذای گیلانی )

مواد لازم :

      - بادمجان نیم کیلو
- آب انار ترش 1/2 پیمانه

دانه انار سائیده 2 قاشق غذاخوری( در صورت تمایل )

- سبزى، نعناع و خالواش و چوچاق کاملاً ریز شده تازه یا خشک: 1 قاشق غذاخورى

سبزی‌های معطر مختص شمال ایران است ، بنابراین می‌توانید به جای آن‌ها از نعناع استفاده کنید

- سیر، 5 حبه

- نمک و فلفل به اندازه کافى

- مغز گردوى سائیده شده 100 گرم

طرز تهیه:

ابتدا بادمجان ها را به سیخ کشیده روی شعله بزرگ گاز توری گذاشته ویا روی منقل با آتش زغال  کباب میکنیم . ( فر ، کباب پز ، مایکروفر، سولاردم ممنوع ) برای اینکه مطمئن شوید بادمجانها کاملا مغز پخت شده اند یا نه میتوانید با فرو  کردن یک چنگال تو بادمجانها امتحان کنید اگر کاملا نرم بود و وقتی بادمجانها هنوز آب داشتند بردارید و پوست کنده و با ساتور ریز کنید ، خوب ساتوری کنید آنگاه دو قاشق از همین بادمجانها را برداشته ( سعی کنیداز قسمت سر بادمجان که معمولا وقتی میپزد نسبت به جاهای دیگر بادمجان سفت تر است بردارید ) سپس این دوقاشق را با یک مشت چوچاغ و سه حبه سیر داخل مولینکس کرده و خوب له میکنیم آنوقت همه ی مواد را با هم خلوط کرده و نمک و فلفل را افزوده و خوب هم میزنیم . آنگاه در یخچال گذاشته تا سرد شود و بعد با هر غذایی دوست دارید میل کنید. پیشنهاد من اینه که با باقلا وابیج یا لوبیا خورشت بخورید با املت گوجه هم خوشمزه میشه .


توجه داشته باشید که با وجود مقدار گردو و انار یاد شده در لیست مواد لازم اینها هم مانند نمک و فلفل میتوانند به مقدار دلخواه استفاده شوند این بستگی به ذائقه شما دارد که ترش تر دوست دارید یا کم ترش گردو زیاد دوست دارید یا کم. میتوانید بسته به ذائقه خودتان این را تنظیم کنید .

دوشنبه 24/4/1392 - 11:3 - 0 تشکر 621632

طرز تهیه خورش سیرقلیه



این خورش یکی از غذاهای خوشمزه شمالیه که من عاشقشم


مواد لازم:


لپه                 ۱ پیمانه


برگ سیر          حدودا ۳ پیمانه( مقدار دقیقش رو ایندفعه که درست کنم میگم)


مرغ خورشی    به قطعات دلخواه


تخم مرغ          ۲ عدد


زعفران           به میزان لازم


نمک و فلفل    به میزان لازم


طرز پخت: 


برگ سیر، یکی از سبزیهای شمال هست که درواقع برگ تازه سیر هست و ظاهری شبیه تره داره. توی رشت بصورت دسته ای فروخته میشه...


لپه ها رو از شب قبل خیس کنید. مرغ رو با لپه خیس خورده بذارید بپزه. (بعد از جوش اومدن کف روش رو بگیرین) در این مدت برگ سیرهای خرد شده رو در روغن سرخ کنید. دقت کنید که نسوزه و سیاه نشه. (برگ سیر بعد از سرخ شدن حجمش خیلی کم میشه پس دوبرابر مقداری که در خورش نیاز هست رو سرخ میکنیم تا به مقدار مورد نظرمون برسه! ) مرغ و لپه که نیم پز شد برگ سیر سرخ شده رو بهش اضافه کرده، نمک، فلفل و زعفران رو هم بریزین داخل خورش و بذارین با شعله کم آروم آروم بپزه و مزه بگبره. تخم مرغها رو توی کاسه ای بشکنید و خوب با چنگال بزنین و بعد به خورشتون اضافه کنید( تمام سطح خورش رو بریزین) در قابلمه رو بذارین و با شعله ملایم اجازه بدین تا تخم مرغها بسته بشن.


نکته مهم این خورش اینه که بعد از ریختن تخم مرغها، حجم زیادی از آب خورش جذب تخم مرغ میشه...پس قبل از ریختنشون آب خورش اندازه باشه....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.