• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 3347)
سه شنبه 7/3/1392 - 16:58 -0 تشکر 606823
مسابقه: پیام امام خمینی رحمةالله علیه




با سلام و ادب
کاربران گرامی شما می توانید در این مبحث  فرمایشان امام خمینی (ره)
از اولین روزهای انقلاب اسلامی تا پایان حیات ایشان، پیرامون انتخابات ریاست جمهوری را ثبت نمایید.



دوشنبه 13/3/1392 - 17:52 - 0 تشکر 608445


دیدگاه های حضرت امام خمینی درباره آزادی مردم در انتخابات تبلیغات سالم و رعایت اخلاق انتخاباتی


             امروز در یكی از حساس ترین مقاطع تاریخ انقلاب و نظام اسلامی قرار داریم زیرا انتخابات ریاست جمهوری یكی از قوای سه گانه كشور یعنی قوه مجریه را تثبیت می نماید و مسئولیت بزرگ تدبیر امور و اداره جامعه و سرزمین اسلامی را به آن خواهد سپرد. این مقطع حساس و حیاتی بیداری مردم و حضور آزادانه آنان در صحنه انتخابات و سالم سازی شرایط و زمینه های لازم آن را واجب و ضروری می نماید و به همین دلیل چنان كه حضرت امام خمینی تاكید مكرر دارند نقش آفرینی علمای دین و نیروهای متعهد و دستگاه های قانونی كشور در تمهید بسترهای لازم حائز اهمیت است . آنچه پیش روی دارید به همین موضوع مهم نظر دارد.


            هیچ سابقه ندارد كه در دنیا هر جا شما بگردید مردم به این شور و شعف بروند برای رای دادن . اینقدر تبلیغات می كنند این روسای جمهور وقتی كه می خواهند (انتخاب ) بشوند اینقدر خرج می كنند اینقدر تبلیغات می كنند از یك ماه دو ماه قبل پولهای گزاف خرج می كنند و تبلیغات زیاد راست و دروغ تا اینكه یك عده مردم را جمع كنند و رای بدهند. اینجا این مسائل نبود مساله اسلام بود.


            از آقایان كاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم كه اخلاق اسلامی ـ انسانی را در تبلیغ برای خود كاندیداهای خویش مراعات و از هرگونه انتقاد از طرف مقابل كه موجب اختلاف و هتك حرمت باشد خودداری نمایند كه برای پیشبرد مقصود ولو اسلامی باشد ارتكاب خلاف اخلاق و فرهنگ مطرود و از انگیزه های غیراسلامی است .


            اینجانب بنا ندارم از كسی تایید نمایم چنانكه بنا ندارم كسی را رد كنم و از تمام احزاب و گروهها و افراد می خواهم از نسبت دادن كاندیدای خودبه من كه از آن استفاده تایید و یا تعیین و یا رد شود بدهند. من بسیار مایل هستم كه گروههای كه متعهد و معتقد به جمهوری اسلامی و خدمتگزار به اسلام هستند در مبارزات انتخاباتی كمال آرامش را در تبلیغ كاندیداهاشان رعایت نمایند و نسبت به یكدیگر تفاهم و صمیمیت و اخوت اسلامی داشته باشند و از تفرقه و كدورت شدیدا احتراز كنند كه تفرقه و تشتت دوستان را نگران و دشمنان را كامیاب می كند و موجب تبلیغات سو می شود.


            به اطلاع هموطنان عزیز برسانید كه عكس اینجانب دلیل بر تایید كسی نبوده چنانچه دلیل بر عدم تایید هم نمی باشد.


           لازم است مطلبی را كه گاهی شنیده می شود كه برای تبلیغات انتخاباتی بعضی از كاندیداها خدای نخواسته بعضی دیگر را تضعیف یا توهین می كنند در رابطه با آن تذكر دهم كه امروز این نحو مخالفتها خصوصا از چنین كاندیداهایی برای اسلام و جمهوری اسلامی فاجعه آمیز است . اگر فرضا كسی در دیگری مناقشه دارد ابراز آن و اظهار در بین مردم هیچ مجوزی ندارد و حیثت و آبروی مومن در اسلام از بالاترین و والاترین مقام برخوردار است و هتك مومن چه رسد به مومن عالم از بزرگترین گناهان است و موجب سلب عدالت است . امید است ان شاالله چنین مطلبی نباشد و اگر غفلتا اتفاق افتاده است تكرار نشود.


            چند وقت دیگر انتخابات شروع می شود. از قراری كه من شنیدم به طور حاد دارند اشخاص عمل می كنند. اشخاصی هستند كه به جمهوری اسلامی هیچ اعتقاد ندارند لكن برای خاطر شكستن جمهوری اسلامی در تبلیغات انتخاباتی می خواهند شركت كنند... از باب اینكه می خواهند شكست بدهند جمهوری اسلامی را اشخاصی هستند كه به وسوسه اشخاص مومن را وادار می كنند كه به طور حاد دخالت بكنند در این امور. ممكن است كه اگر اشخاص هوشمند تنبه ندهند و بیدار نشوند این انتخابات موجب این بشود كه دو دستگیهای زیادی ایجاد بشود و این همان مساله مشروطه است . باید مردم توجه كنند و خصوصا روحانیون روحانیون مبارز تهران مدرسین محترم قم روحانیون مشهد اصفهان همه جا توجه كنند كه مساله مساله مشروطه نشود. مساله این نشود كه یك دسته برای خاطر اینكه یك كاندیدایی دارند دیگران را بكوبند آن دسته هم برای همین كاندیدای خودشان این را بكوبند اگر همه برای خدا هست با هم تفاهم كنید. البته تبلیغ هیچ مانعی ندارد لكن مثل مشروطه نشود آنطور نشود كه هر كدام دیگری را بكوبند و آنی كه دشمن ما می خواهد خطوط مختلفه را در انتخابات عملی كند. شما همه می خواهید كه اسلام در این مملكت تحقق پیدا كند. همه می خواهید كه این جمهوری اسلامی ادامه پیدا بكند ادامه این به این است كه شما در مواردی كه می بینید كه دارند شیاطین نقشه می كشند و توطئه می كنند تا شما را به جان هم بیندازند بنشینید با هم و تفاهم كنید و آنها را مایوس كنید. امروز دارند تهیه می بینند مخالفین شما مخالفین جمهوری اسلامی كه برای انتخابات ایجاد نفاق كنند و این یك خطری است برای كشور ما.


            اینها با زور نمی توانند كاری انجام بدهند نه امریكا نه شوروی با فشار و زور به یك كشوری كه همه با هم هستند نمی توانند آسیب برسانند لكن با توطئه و وادار كردن عمال خودشان در داخل می توانند ایجاد نفاق كنند و بهانه هم انتخابات .


            اگر احتمال بدهیم كه به واسطه تبلیغات انتخاباتی ما اسلام و جمهوری اسلامی در خطر است باید آنجور تبلیغاتی كه خطرناك است دست از آن برداریم برای اینكه ضد اسلام است و گاهی با اسم اسلام یا با تو هم اسلامی بودن یك اموری انجام می گیرد كه برخلاف اسلام است .


            آن كسی كه می خواهد در انتخابات شركت كند و كاندید می شود آن كسی كه كاندید می كند كسی را آن كسی كه فعالیت انتخاباتی می كند آن كسی كه تبلیغ می كند برای خودش یا برای غیر این آزمایش اش همانجاست .


            تویی كه خودت را كاندید انتخابات كردی قدرت این را داری كه برای كشورت درست خدمت بكنی و قدرت خودت را بالاتر از دیگران می دانی تویی كه دیگری را كاندید می كنی دیگران كه غیر از این هستند لایق نمی دانی این را لایقتر و احسن می دانی . تویی كه فعالیت می كنی و تبلیغ می كنی برای انتخابات تبلیغ خودت را می كنی یا تبلیغ برای اسلام می كنی اگر... شما تبلیغ برای خودت می كنی كه همان تبلیغ برای شیطان است . و اگر تبلیغ می كنی كه بروی خدمت بكنی من چون می توانم خدمت بكنم چرا كنار باشم بروم خدمت بكنم این شخص چون لایق است چرا كنار باشد بیاید خدمت بكند اگر اینطور باشد این برای خداست . و این گاهی وقتها به خود آدم اشتباه می شود بسیاری از اوقات هست كه انسان خودش در كارهای خودش اشتباه می كند. یعنی انسان چون حب نفس دارد خودش را می خواهد و همه چیز را هم برای خودش می خواهد مگر اینكه به ریاضیات اینطور نباشد. این چون حب نفس دارد بسیاری از امور كه از خودش صادر می شود یا از كسانی كه از خودش هستند اولاد خودش .


            برادر خودش عیال خودش اینها به نظرش خوب می آید و گاهی همین اگر صادر بشود از یك كس دیگری به نظرش بد می آید. این برای همین است كه حب نفس اینجا پرده پوشیده است روی واقعیت و نمی تواند انسان تشخیص بدهد. باید انسان توجه كند به اینكه آیا من كه می خواهم یك كسی را انتخاب كنم اگر این كس یك نفر دیگری از او بهتر بود لكن ارتباطی با من نداشت بلكه با من هم دلخوری داشت آیا او را كاندید می كردم اگر او را هم كاندید می كرد معلوم می شود كه این برای خدا دارد كار می كند كار به خودش ندارد و اگر اینطور نشد بداند كه مساله مساله شیطانی است نه مساله خدایی . و این دقیق است و این از آن اموری است كه بر انسان پوشیده می ماند.


            مردم در سراسر كشور در انتخاب فرد مورد نظر خود آزادند و احدی حق تحمیل خود یا كاندیداهای گروه یا گروه ها را ندارد هیچ مقامی و حزبی و گروهی و شخصی حق ندارد به دیگران كه مخالف نظرشان هستند توهین كنند یا خدای نخواسته افشاگری نمایند. گر چه همه حق تبلیغات صحیح برای خود یا كاندیدهای خود یا دیگران را دارند و هیچ كس نمی تواند جلوگیری از این حق نماید و البته لازم است تبلیغات موافق مقررات دولت باشد و احدی شرعا نمی تواند به كسی كوركورانه و بدون تحقیق رای بدهد واگر در صلاحت شخص یا اشخاصی تمام افراد و گروه ها نظر موافق داشتند ولی رای دهنده تشخیص اش بر خلاف همه آنها بود تبعیت از آنها صحیح نیست و نزد خداوند مسئولیت دارد و اگر گروه یا اشخاص صلاحیت فرد یا افرادی را تشخیص دادند و از این تایید برای رای دهنده اطمینان حاصل شد می تواند به آنها رای دهد.


            اینجانب بنا ندارم از كسی تایید نمایم چنان كه بناندارم كسی را رد كنم و از تمام احزاب و گروه ها می خواهم از نسبت دادن كاندیدای خود به من كه از آن استفاده تایید و یا تعیین و یا رد شود ندهند .


            به اطلاع هموطنان عزیز برسانید كه عكس اینجانب دلیل بر تایید كسی نبوده چنانچه دلیل بر عدم تایید هم نمی باشد .مردم در سراسر كشور در انتخاب فرد مورد نظر خود آزادند و احدی حق تحمیل خود یا كاندیداهای گروه یا گروه ها را ندارد .


http://imam-khomeini.com


منبع:


دوشنبه 13/3/1392 - 17:55 - 0 تشکر 608450

امسال بیست و چهارمین سالگرد رحلت جانگداز بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) است.

اهمیت انتخابات برای امام خمینی (ره) به قدری زیاد بود که ایشان در وصیت‌نامه خود به این امر مهم اشارات فراوانی کرده‌اند.

بیانات زیر بخشی از وصیتنامه امام خمینی(ره) پیرامون انتخابات است:

وصیت من به ملت شریف آن است كه در تمام انتخابات، چه انتخاب رئیس‌جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی و چه انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر، در صحنه باشند و اشخاصی كه انتخاب می‌كنند روی ضوابطی باشد كه اعتبار می‌شود.

مثلا در انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر، توجه كنند كه اگر مسامحه نمایند و خبرگان را روی موازین شرعیه و قانون انتخاب نكنند، چه بسا كه خساراتی به اسلام و كشور وارد شود كه جبران‌پذیر نباشد و در این صورت همه در پیشگاه خداوند متعال مسئول می‌باشند.

از این قرار، عدم دخالت ملت، از مراجع و علمای بزرگ تا طبقه بازاری و كشاورز و كارگر و كارمند، همه و همه مسئول سرنوشت كشور و اسلام می‌باشند، چه در نسل حاضر و چه در نسل‌های آتیه، و چه بسا كه در بعضی مقاطع، عدم حضور و مسامحه، گناهی باشد كه در راس گناهان كبیره است. 

پس علاج واقعه را قبل از وقوع باید كرد، والّا كار از دست همه خارج خواهد شد و این حقیقتی است كه بعد از مشروطه لمس نموده‌اید و نموده‌ایم، چه هیچ علاجی بالاتر و والاتر از آن نیست كه ملت در سرتاسر كشور در كارهایی كه محول به اوست برطبق ضوابط اسلامی و قانون اساسی انجام دهد.

در تعیین رئیس‌جمهور و وكلای مجلس با طبقه تحصیلكرده متعهد و روشنفكر با اطلاع از مجاری امور و غیروابسته به كشورهای قدرتمند استثمارگر و اشتهار به تقوا و تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی مشورت كرده، و با علما و روحانیون با تقوا و متعهد به جمهوری‌اسلامی نیز مشورت نموده و توجه داشته باشند رئیس جمهور و وكلای مجلس از طبقه‌ای باشند كه محرومیت و مظلومیت مستضعفان و محرومان جامعه را لمس نموده و در فكر رفاه آنان باشند، نه از سرمایه‌داران و زمینخواران و صدرنشینان مرفه و غرق در لذات و شهوات كه تلخی محرومیت و رنج گرسنگان و پابرهنگان را نمی‌توانند بفهمند.

و باید بدانیم كه اگر رئیس جمهور و نمایندگان مجلس، شایسته و متعهد به اسلام و دلسوز برای كشور و ملت باشند، بسیاری از مشكلات پیش نمی‌آید، و مشكلاتی اگر باشد رفع می‌شود. و همین معنی در انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر با ویژگی خاص باید در نظر گرفته شود؛ كه اگر خبرگان كه با انتخاب ملت تعیین می‌شوند از روی كمال دقت و با مشورت با مراجع عظام هر عصر و علمای بزرگ سرتاسر كشور و متدینین و دانشمندان متعهد، به مجلس خبرگان بروند، بسیاری از مهمات و مشكلات به واسطه تعیین شایسته‌ترین و متعهدترین شخصیت‌ها برای رهبری یا شورای رهبری پیش نخواهد آمد، یا باشایستگی رفع خواهد شد.

 با نظر به اصل 109 و 110 قانون اساسی، وظیفه سنگین ملت در تعیین خبرگان و نمایندگان در تعیین رهبر یا شورای رهبری روشن خواهد شد، كه اندك مسامحه در انتخاب ، چه آسیبی به اسلام و كشور و جمهوری اسلامی وارد خواهد كرد كه احتمال آن، كه در سطح بالای از اهمیت است برای آنان تكلیف الهی ایجاد می‌كند.




منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

سه شنبه 14/3/1392 - 11:25 - 0 تشکر 608629

سیدحسن خمینی مطرح کرد:

در وجود امام(ره) چهار ایمان دیده می شد



حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری گفت: امیدواریم بتوانیم در انتخابات به وظیفه خود عمل کنیم.
به گزارش ایسنا، فرزند یادگار امام(ره) در مراسم بیست و چهارمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، از انتخابات به عنوان حادثه بزرگ این ماه یاد کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم با لطف و قوه الهی به مسئولیت خود در این امر عمل کنیم.

وی در بخش دیگری از صحبتهای خود، درباره ارکان پیروزی امام(ره) در زنده کردن اسلام گفت: امید همواره تکیه‌گاه امام(ره) در مسیر پیش رویش بود و این رجا تا آخر در وجود این مرد موج می‌زد.

نوه امام خمینی(ره) افزود: پیش از انقلاب و در شرایطی که شاهد خاموشی حوزه‌ها بودیم و مقدس‌مآب‌هایی که بدترین برخوردها را با اهل نظر و فکر داشتند و به گفته امام(ره) لیوان فرزند امام را برای دانستن فلسفه آب می‌کشیدند و از سویی دیگر نیز دولت وقت پیوند محکمی با استکبار ایجاد کرده بود و فضای تسلطی که بر جامعه وقت می‌کرد امام خمینی(ره) پیام دینداری را سر داد.

سیدحسن خمینی یادآور شد: در شرایطی که جریان‌های چپ هرگونه‌ دینداری را ارتجاع و عقب‌گرد می‌دانستند و هیچ‌کس باور نداشت از دین سخنی به میان آورد و پیروزی دین تحقق یابد، آنچه امام را در مسیر خود ثابت‌قدم می‌کرد امید به فردا و امید به خداوند بود و همین موضوع بذر امید را در دل‌های مردم کاشت.

وی تصریح کرد: امام(ره) در شرایطی علم دین‌داری را در دنیا بلند کرد که همه می‌گفتند دین از بین رفته است و دوره دین‌داری و دین‌مداری تمام شده است و توجه به دین بازگشت به عقب است.

فرزند یادگار امام(ره) یادآور شد: در آن روزها و پس از بازگشت آیت‌الله شهید مطهری از او پرسیدند در امام چه نکته بارزی را مشاهده کرده‌اید؟ او گفت "چهار ایمان را در وجود امام(ره) دیدم؛ ایمان به خدا، ایمان به راه، ایمان به خودش و ایمان به مردمش" و نتیجه این ایمان بود که امید در دل امام ایجاد شد و در سخنان امام همواره این ایمان به خدا موج می‌زد.

سیدحسن خمینی تصریح کرد: در شرایطی که نهضت به ظاهر ضعیف شده بود و امام دستگیر و بعد به ترکیه تبعید شد و در شرایطی که در ترکیه سخت‌ترین روزهای زندگی امام(ره) رقم خورد، همین امید به خداوند بود که در وجود امام باعث پیروزی‌های آینده شد و آن روزی هم که شاهد پیروزی نهضت امام(ره) بودیم این امید در دل امام با همان شدت متبلور شد.

نوه امام خمینی(ره) در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: ماه رجب ماه امید و رحمت خداست و درس امام(ره) برای ما در طول زندگی خودمان و همواره آن چیزی که می‌توانیم فرابگیریم و برای همیشه در دلهایمان به آن اتکا کنیم، اتکا به خداوند است.

وی خاطرنشان کرد: انسان فراز و فرود‌هایی دارد و آنچه انسان‌ها را در لحظات سخت و نشاط می‌تواند بر مدار اعتدال نگاه دارد، امید به خدا و آینده است.

سیدحسن خمینی در پایان صحبتهای خود با اشاره به اینکه در این ماه انتخابات را در پیش رو داریم، گفت: امیدواریم بتوانیم با لطف و قوه الهی به مسئولیت خود در این امر عمل کنیم.

سه شنبه 14/3/1392 - 12:58 - 0 تشکر 608708

انتخابات در وصیتنامه حضرت امام‌ خمینی (ره)




امسال بیست و چهارمین سالگرد رحلت جانگداز بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) است.


اهمیت انتخابات برای امام خمینی (ره) به قدری زیاد بود که ایشان در وصیت‌نامه خود به این امر مهم اشارات فراوانی کرده‌اند.


بیانات زیر بخشی از وصیتنامه امام خمینی(ره) پیرامون انتخابات است: ... ادامه مطلب



وصیت من به ملت شریف آن است که در تمام انتخابات، چه انتخاب رئیس‌جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی و چه انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر، در صحنه باشند و اشخاصی که انتخاب می‌کنند روی ضوابطی باشد که اعتبار می‌شود.


مثلا در انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر، توجه کنند که اگر مسامحه نمایند و خبرگان را روی موازین شرعیه و قانون انتخاب نکنند، چه بسا که خساراتی به اسلام و کشور وارد شود که جبران‌پذیر نباشد و در این صورت همه در پیشگاه خداوند متعال مسئول می‌باشند.


از این قرار، عدم دخالت ملت، از مراجع و علمای بزرگ تا طبقه بازاری و کشاورز و کارگر و کارمند، همه و همه مسئول سرنوشت کشور و اسلام می‌باشند، چه در نسل حاضر و چه در نسل‌های آتیه، و چه بسا که در بعضی مقاطع، عدم حضور و مسامحه، گناهی باشد که در راس گناهان کبیره است.


پس علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد، والّا کار از دست همه خارج خواهد شد و این حقیقتی است که بعد از مشروطه لمس نموده‌اید و نموده‌ایم، چه هیچ علاجی بالاتر و والاتر از آن نیست که ملت در سرتاسر کشور در کارهایی که محول به اوست برطبق ضوابط اسلامی و قانون اساسی انجام دهد.


در تعیین رئیس‌جمهور و وکلای مجلس با طبقه تحصیلکرده متعهد و روشنفکر با اطلاع از مجاری امور و غیروابسته به کشورهای قدرتمند استثمارگر و اشتهار به تقوا و تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی مشورت کرده، و با علما و روحانیون با تقوا و متعهد به جمهوری‌اسلامی نیز مشورت نموده و توجه داشته باشند رئیس جمهور و وکلای مجلس از طبقه‌ای باشند که محرومیت و مظلومیت مستضعفان و محرومان جامعه را لمس نموده و در فکر رفاه آنان باشند، نه از سرمایه‌داران و زمینخواران و صدرنشینان مرفه و غرق در لذات و شهوات که تلخی محرومیت و رنج گرسنگان و پابرهنگان را نمی‌توانند بفهمند.


و باید بدانیم که اگر رئیس جمهور و نمایندگان مجلس، شایسته و متعهد به اسلام و دلسوز برای کشور و ملت باشند، بسیاری از مشکلات پیش نمی‌آید، و مشکلاتی اگر باشد رفع می‌شود. و همین معنی در انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر با ویژگی خاص باید در نظر گرفته شود؛ که اگر خبرگان که با انتخاب ملت تعیین می‌شوند از روی کمال دقت و با مشورت با مراجع عظام هر عصر و علمای بزرگ سرتاسر کشور و متدینین و دانشمندان متعهد، به مجلس خبرگان بروند، بسیاری از مهمات و مشکلات به واسطه تعیین شایسته‌ترین و متعهدترین شخصیت‌ها برای رهبری یا شورای رهبری پیش نخواهد آمد، یا باشایستگی رفع خواهد شد.


با نظر به اصل ۱۰۹ و ۱۱۰ قانون اساسی، وظیفه سنگین ملت در تعیین خبرگان و نمایندگان در تعیین رهبر یا شورای رهبری روشن خواهد شد، که اندک مسامحه در انتخاب ، چه آسیبی به اسلام و کشور و جمهوری اسلامی وارد خواهد کرد که احتمال آن، که در سطح بالای از اهمیت است برای آنان تکلیف الهی ایجاد می‌کند.


منبع : tirage24.com

سه شنبه 14/3/1392 - 14:11 - 0 تشکر 608732



منبع: خبر انلاین



چهارشنبه 15/3/1392 - 10:10 - 0 تشکر 608880


عزیزان من در روز تعیین سرنوشت كشور بپاخیزید/ اخلاق همه در انتخابات باید اخلاق اسلامی باشد


امام‌خمینی (ره) درباره اهمیت انتخابات و برگزاری آن رهنمودهای مهمی از معیار انتخاب تا رعایت اخلاق داشته‌اند كه ملت ایران این فرمایشات را در انتخاب خود به كار خواهند گرفت.

به گزارش حوزه احزاب باشگاه خبرنگاران، انتخابات بستر حضور گسترده مردم و تجلی‌گاه خلق حماسه سیاسی است كه رهبر معظم انقلاب به منظور تاكید بر این مهم، امسال را سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نام نهاده‌اند.

ملت ایران با درایت و فهم خود همانند گذشته در این عرصه حاضر خواهد شد و در این مسیر از رهنمودهای امام راحل درباره انتخابات استفاده خواهد كرد، كه مهمترین موارد این مهم در زیر آمده است:  

*اگر یك نفر آدمی باشد كه فیلسوف باشد یك آدمی باشد كه تمام عالم را در تحت سیطره علمی خودش برده باشد لكن جمهوری‌اسلامی را نمی‌خواهد این را تعیین نكنید.

*آن چیزی كه الان لازم است بر همه آقایان بر همه شما جوانان بزرگان و بر همه قشرهای ملت این است كه چشمهایشان را باز كنند با مطالعه، با دقت افرادی كه تعیین می‌كنند صفات خاصی را داشته باشند: اول اینكه مومن باشند، مومن به این نهضت باشند، جمهوری‌اسلامی را بخواهند طرفدار مردم باشند، امین باشند اسلامی باشند شرقی و غربی نباشند انحرافات مكتبی نداشته باشند.

*عزیزان من كه امید نهضت اسلامی به شماست در روز تعیین سرنوشت كشور بپاخیزید و به صندوق‌ها هجوم آورید و آرای خود را در آن‌ها بریزید، باید ملت شریف بدانند كه انحراف از این امر مهم اسلامی خیانت به اسلام و كشور است و موجب مسئولیت عظیم امت.

*همه مسئول سرنوشت كشور و اسلام می‌باشند چه در نسل حاضر و چه در نسل‌های آینده، روز سرنوشت‌سازی است می‌خواهید زمام كشور را به یك كسی بدهید كه موثر در مقدرات كشور شما باشد سهل‌انگاری نكنید و به پای صندوق‌ها بروید.

*انتخاب‌كنندگان قبل از رفتن به سر صندوق انتخابات، منتخبین خود را با تحقیق و دقت كامل روی یك ورقه بنویسند كه در وقت رای دادن با ذهن حاضر رای بدهند و لازم است كه خودشان مستقیما رای خود را به صندوق بیندازند و به احدی اطمینان نكنند كه فرصت‌طلبان در كمینند.

*اشخاص بی‌سواد قبلا با مشورت اشخاص مطمئن متدین كاندیداهای خود رالله به وسیله شخص متدینی بنویسند و باز به شخص دیگری كه مطمئن است بدهند بخواند و خودشان با دست خودشان رای خود را به صندوق بیاندازند و اختیار نوشتن رای یا به صندوق انداختن را به هیچ كس ندهند.

*باید اخلاق همه در انتخابات هم اخلاق اسلامی باشد. حیثیت و آبروی مومن در اسلام از بالاترین و والاترین مقام برخوردار است و هتك مومن چه رسد به مومن عالم از بزرگترین گناهان است و موجب سلب عدالت است.

*باید مردم را برای انتخابات آزاد گذاریم و نباید كاری بكنیم كه فردی بر مردم تحمیل شود و هیچ كاندیدایی نباید از سهم مبارك امام علیه‌السلام، اموال دولت و اموال دفاتر، سازمان‌ها و مجامع و اموال عمومی خرج انتخابات كند.

*من متواضعانه از شما می‌خواهم كه حتی‌الامكان در انتخاب اشخاص با هم موافقت نمایید اشخاصی اسلامی متعهد غیرمنحرف از صراط مستقیم الهی را درنظر بگیرید، افرادی را انتخاب كنید كه متعهد به اسلام شرقی و غربی نباشند بر صراط مستقیم انسانیت و اسلامیت باشند.

*امید است ملت مبارز متعهد به مطالعه دقیق در سوابق اشخاص و گروه‌ها آرا خود را به اشخاصی دهندكه به اسلام عزیز و قانون اساسی وفادار باشند و از تمایلات چپ و راست مبرا باشند و به حسن سابقه، تعهد به قوانین اسلام، خیرخواهی امت معروف و موصوف باشند.

*دنبال این باشید كه یك نفر صددرصد مكتبی اسلامی در خط اسلام برای ریاست جمهوری انتخاب كنید، تعیین رئیس‌جمهور یكی از چیزهایی است كه بر همه مسلمان‌های ایران بر همه مكلف‌های ایران واجب است كه در این امر دخالت داشته باشند. اگر دخالت نكنند و یك صدمه‌ای به اسلام برسد هر یك یك ما در محكمه عدل الهی مسئول هستیم.

*این تكلیف آقایان است كه راجع به مسائل اسلامی كه پیش می‌آید چه وكیل بخواهید تعیین بكنید و چه ... رئیس جمهور بخواهید تعیین كنید باید در صحنه باشید عذری ندارید كه بروید و كنار بنشینید، نگویید كه دیگران رای می‌دهند، من هم باید رای بدهم. تو هم باید رای بدهی آن روستایی هم كه در كنار مزرعه خودش كار می‌كند باید رای بدهد. تكلیف است.

*شما همه ما زن و مرد هر مكلف همانطور كه باید نماز بخواند همانطور باید سرنوشت خودش را تعیین كند. مردم با شركتشان در انتخابات ثابت كنند كه از اسلام رویگردان نیستند.

*آزاد هستید و رضای خدا را درنظر بگیرید و توجه به خدا داشته باشید و پای صندوق‌ها بعد از اینكه اعلام كردند،تشریف ببرید و رای خودتان را بدهید. این رای به اسلام است.

*من امیدوارم كه ملت شریف ایران در این امر مهم الهی ـ كه منحرفان از هر چیزی بیشتر با آن مخالفت كرده و می‌كنند و این نیز از اهمیت آن است ـ یكدل و یك جهت در روز انتخابات به سوی صندوق‌ها هجوم برند و آرای خود را به صندوق‌ها بریزند.

*كسانی را انتخاب كنید كه مسائل را تشخیص دهند نه از افرادی باشند كه اگر روسیه یا آمریكا یا قدرت دیگری تشری زد، بترسند باید بایستند و مقابله كنند.

*مردم شجاع ایران افرادی را كه طرفدار اسلام سرمایه‌داری، اسلام مستكبرین، اسلام مرفهین بی‌درد، اسلام منافقین، اسلام راحت‌طلبان،  اسلام فرصت‌طلبان و در یك كلمه اسلام امریكایی هستند طرد نموده و به مردم معرفی نمایند.

*من از همه قشرها از همه ملت می‌خواهم كه آداب اسلامی خودشان را نسبت به همه امور خصوصا در انتخابات حفظ كنند و مبادا خیال كنند كه مبارزات انتخاباتی عبارت از این است كه به دیگران بد بگویند و كارشكنی كنند.

منبع: باشگاخ خبرنگاران جوان

جمعه 17/3/1392 - 13:9 - 0 تشکر 609350



تا انتخابات ۹۲ | انتخابات مظهر باورهای امام خمینی

به نقل از http://farsi.khamenei.ir :انتخابات مظهر هر سه باورى است كه در امام وجود داشت و باید در ما وجود داشته باشد: خداباوری، مردم‌باوری، خودباوری.

شنبه 18/3/1392 - 12:48 - 0 تشکر 609695

فحوی كلام امام راحل حاكی از آن دارد كه مردم می بایست احساس تكلیف كنندو درصحنه باشنددشمن از حضور مردم در صحنه گریزان وناامیداست

اى فرزندان آدم مگر با شما عهد نكرده بودم كه شیطان را مپرستید زیرا وى دشمن آشكار شماست (60)یس

شنبه 18/3/1392 - 14:4 - 0 تشکر 609761

رهنمودهای امام خمینی درباره ضرورت تداوم حماسه حضور مردم در صحنه و معیارهای انتخابات برتر

انتخابات بستر حضور گسترده مردم و تجلی گاه تكرار حماسه پرشور ملتی است كه نهضتی عظیم را به رهبری مصلح و انقلابگر بزرگ قرن حضرت امام خمینی به ثمر رسانده است و برای شكل گیری و بقای نظام حكومتی برخاسته از آن در عرصه های گوناگون مقابله با قدرت های استعماری و اذناب و ایادی داخلی آنها به دفاع پرداخته است . اینك این مردم دیگربار در صحنه انتخابات حاضر می شوند تا انقلاب اسلامی را تداوم بخشند و بقای نظام اسلامی را تضمین كنند و راه امام خمینی را كه احیاگر دین و عزت بخش مسلمین و منادی بزرگ آزادی و استقلال است تداوم دهند. برای انجام انتخابات صحیح و موفق و برتر رهنمودهای امام خمینی همچنان مشعل راه ملت مسلمان ایران می باشد.
اگر یك نفر آدمی باشد كه فیلسوف باشد یك آدمی باشد كه تمام عالم را در تحت سیطره علمی خودش برده باشد لكن جمهوری اسلامی را نمی خواهد این را تعیین نكنید.
آن چیزی كه الان لازم است بر همه آقایان بر همه شما جوانان بزرگان و بر همه قشرهای ملت این است كه چشمهایشان را باز كنند با مطالعه با دقت افرادی كه ... تعیین می كنند صفات خاصی را داشته باشند : اول اینكه مومن باشند مومن به این نهضت باشند جمهوری اسلامی را بخواهند طرفدار مردم باشند امین باشند اسلامی باشند شرقی و غربی نباشند انحرافات مكتبی نداشته باشند » .
عزیزان من كه امید نهضت اسلامی به شماست در روز تعیین سرنوشت كشور بپاخیزید و به صندوقها هجوم آورید و آرا خود را در آنها بریزید » .
« وصیت من به ملت شریف آن است كه در تمام انتخابات چه انتخاب رئیس جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر در صحنه باشند »
همه مسوول سرنوشت كشور و اسلام می باشند چه در نسل حاضر و چه در نسلهای آینده .
روز سرنوشت سازی است می خواهید زمام كشور را به یك كسی بدهید كه موثر در مقدرات كشور شما باشد سهل انگاری نكنید و به پای صندوقها بروید.
« باید ملت شریف بدانند كه انحراف از این امر مهم اسلامی خیانت به اسلام و كشور است و موجب مسئولیت عظیم امت »
انتخاب كنندگان قبل از رفتن به سر صندوق انتخابات منتخبین خود را با تحقیق و دقت كامل روی یك ورقه بنویسند كه در وقت رای دادن با ذهن حاضر رای بدهند و لازم است كه خودشان مستقیما رای خود را به صندوق بیندازند و به احدی اطمینان نكنند كه فرصت طلبان در كمینند.
اشخاص بی سواد قبلا با مشورت اشخاص مطمئن متدین كاندیداهای خود رالله به وسیله شخص متدینی بنویسند و باز به شخص دیگری كه مطمئن است بدهند بخواند و خودشان با دست خودشان رای خود را به صندوق بیاندازند و اختیار نوشتن رای یا به صندوق انداختن را به هیچ كس ندهند.
باید اخلاق همه در انتخابات هم اخلاق اسلامی باشد.
حیثیت و آبروی مومن در اسلام از بالاترین و والاترین مقام برخوردار است و هتك مومن چه رسد به مومن عالم از بزرگترین گناهان است و موجب سلب عدالت است .
باید مردم را برای انتخابات آزاد گذاریم و نباید كاری بكنیم كه فردی بر مردم تحمیل شود .
اینجانب به هیچ وجه و به هیچ كس اجاره نمی دهم تا از سهم مبارك امام علیه السلام و یا از اموال دولت و اموال دفاتر و سازمانها و مجامع و اموال عمومی خرج انتخابات كند.
من متواضعانه از شما می خواهم كه حتی الامكان در انتخاب اشخاص با هم موافقت نمایید اشخاصی اسلامی متعهد غیرمنحرف از صراط مستقیم الهی را درنظر بگیرید.
امروز همه باید با هم پای صندوقها برویم و همه با هم اشخاص متعهد مسلم كسانی كه نه گرایش چپ دارند نه گرایش راست دارند نه ما را می خواهند به آنها بفروشند نه ما را می خواهند به آن طرف بفروشند این اشخاص را تعیین كنید تا سرنوشت شما و سرنوشت اسلام سرنوشت صحیح باشد.
امید است ملت مبارز متعهد به مطالعه دقیق در سوابق اشخاص و گروهها آرا خود را به اشخاصی دهند كه به اسلام عزیز و قانون اساسی وفادار باشند و از تمایلات چپ و راست مبرا باشند و به حسن سابقه و تعهد به قوانین اسلام و خیرخواهی امت معروف و موصوف باشند.
دنبال این باشید كه یك نفر صددرصد مكتبی اسلامی در خط اسلام برای ریاست جمهوری انتخاب كنید.
تعیین رئیس جمهور یكی از چیزهایی است كه بر همه مسلمانهای ایران بر همه مكلفهای ایران واجب است كه در این امر دخالت داشته باشند. اگر دخالت نكنند و یك صدمه ای به اسلام برسد هر یك یك ما در محكمه عدل الهی مسوول هستیم .
این تكلیف آقایان است كه راجع به مسائل اسلامی كه پیش می آید چه وكیل بخواهید تعیین بكنید و چه ... رئیس جمهور بخواهید تعیین كنید باید در صحنه باشید عذری ندارید كه بروید و كنار بنشینید.
نگویید كه دیگران رای می دهند. من هم باید رای بدهم . تو هم باید رای بدهی آن روستایی هم كه در كنار مزرعه خودش كار می كند باید رای بدهد. تكلیف است .
همه شما همه ما زن و مرد هر مكلف همانطور كه باید نماز بخواند همانطور باید سرنوشت خودش را تعیین كند. مردم با شركتشان در انتخابات ثابت كنند كه از اسلام رویگردان نیستند.
آزاد هستید و رضای خدا را درنظر بگیرید و توجه به خدا داشته باشید و پای صندوقها بعد از اینكه اعلام كردند : تشریف ببرید و رای خودتان را بدهید. این رای به اسلام است .
من امیدوارم كه ملت شریف ایران در این امر مهم الهی ـ كه منحرفان از هر چیزی بیشتر با آن مخالفت كرده و می كنند و این نیز از اهمیت آن است ـ یكدل و یك جهت در روز انتخابات به سوی صندوقها هجوم برند و آرای خود را به صندوقها بریزند.
كسانی را انتخاب كنید كه مسائل را تشخیص دهند نه از افرادی باشند كه اگر روس یا آمریكا یا قدرت دیگری تشری زد بترسند باید بایستند و مقابله كنند.
مردم شجاع ایران ... افرادی را كه طرفدار اسلام سرمایه داری اسلام مستكبرین اسلام مرفهین بی درد اسلام منافقین اسلام راحت طلبان اسلام فرصت طلبان و در یك كلمه اسلام امریكایی هستند طرد نموده و به مردم معرفی نمایند.
توجه داشته باشند رئیس جمهور و وكلا مجلس از طبقه ای باشند كه محرومیت و مظلومیت مستضعفان و محرومان جامعه را لمس نموده و در فكر رفاه آنان باشند نه از سرمایه داران و زمین خواران و صدرنشینان مرفه و غرق در لذات و شهوات كه تلخی محرومیت و رنج گرسنگان و پابرهنه گان را نمی توانند بفهمند.
از آقایان كاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم كه اخلاق اسلامی انسانی را در تبلیغ برای خود و كاندیداهای خویش مراعات و از هرگونه انتقاد از طرف مقابل كه موجب اختلاف و هتك حرمت باشد خودداری نمایند .
من از همه قشرها از همه ملت می خواهم كه آداب اسلامی خودشان را نسبت به همه امور خصوصا در انتخابات حفظ كنند و مبادا خیال كنند كه مبارزات انتخاباتی عبارت از این است كه به دیگران بد بگویند و كارشكنی كنند .
تعیین رئیس جمهور یكی از چیزهایی است كه بر همه مسلمان های ایران بر همه مكلف های ایران واجب است كه در این امر دخالت داشته باشند. اگر دخالت نكنند و یك صدمه ای به اسلام برسد هر یك یك ما در محكمه عدل الهی مسئول هستیم .
همه شما همه ما زن و مرد هر مكلف همان طور كه باید نماز بخواند همان طور باید سرنوشت خودش را تعیین كند .
باید مردم را برای انتخابات آزاد بگذاریم و نباید كاری بكنیم كه فردی بر مردم تحمیل شود .
از همه قشرها از همه ملت می خواهم كه آداب اسلامی خودشان را نسبت به همه امور خصوصا در «انتخابات » حفظ كنند و مبادا خیال كنند كه مبارزات انتخاباتی عبارت از این است كه به دیگران بد بگویند و كارشكنی كنند .

منبع: http://www.moi.ir

شنبه 18/3/1392 - 14:6 - 0 تشکر 609764


مقام معظم رهبری نماینده‌ی دلسوز و مومنی که به کانون‌های قدرت وصل نباشد را صالح می‌دانند و می‌فرمایند: «مردم باید کسانى را انتخاب کنند که به کانون‌هاى ثروت و قدرت متصل نباشند؛ کسانى باشند که واقعاً مردم این‌ها را بخواهند؛ بر طبق وجدانشان، بر طبق دینشان، بر طبق وظایف انقلابى‌شان عمل کنند.»

انتخابات از آن­جا که به فرموده­ی مقام معظم رهبری مظهر حضور مردم و سبب استحکام و عزت نظام است، از اهمیت والایی برخوردار می­باشد. امام(ره) و بعد از ایشان رهبر انقلاب، در باب انتخابات سفارش­های بسیاری نموده­اند که چراغ راه انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان قرار خواهد گرفت تا این­که خدای ناکرده با آزمون و خطایی نادرست، سرنوشت کشور به ورطه­ی نابودی کشانده نشود. در این نوشته قصد این را داریم که در موضوعات مرتبط با انتخابات فرمایشات هر دو راهبر ملت را بازخوانی نماییم.

الف)مسؤولیت حضور


از این نظر، تمام اقشار جامعه از عالم، بازاری و کارگر در تمام احوالات به حضور در صحنه‌ی انتخابات فراخوانده­ شده و از غفلت در شرکت بر حذر شده­اند.


مسؤولیت همه به حضور در صحنه


امام خمینی(ره) در باب مسؤولیت همه برای حضور در صحنه و این­که عدم حضور ممکن است در رأس گناهان کبیره قرار بگیرد، در وصیتنامه‌ی الهی سیاسی خود می‌فرمایند: «همه در پیشگاه خداوند متعال‏ مسؤول مى‏باشند. از این قرار، عدم دخالت ملت از مراجع و علماى بزرگ تا طبقه‌ی بازارى، کشاورز، کارگر و کارمند، همه و همه مسؤول سرنوشت کشور و اسلام مى‏باشند؛ چه در نسل حاضر و چه در نسل‌هاى آتیه؛ و چه بسا که در بعضی مقاطع، عدم حضور و مسامحه، گناهى باشد که در رأس گناهان کبیره است. پس علاج واقعه را قبل از وقوع باید کرد، و الا کار از دست همه خارج خواهد شد.»[1]


در همین رابطه مقام معظم رهبری، مسأله‌ی اول در انتخابات را حضور مردم می­دانند و می‌فرمایند: «مسأله‌ى اول، حضور مردم، شرکت مردم که بایستى وسیع و گسترده باشد»[2] برای تلاش در شرکت حداکثری مردم می­فرمایند: «مسأله‌ى اول، مشارکت است. در زمینه‌ى مشارکت مردم، هر طور که مى‌توانید، روى خانواده‌ها و دوستانتان کار کنید. مشارکت، یکى از اساسى‌ترین مسایل است. حضور مردم براى پیشرفت و صیانت کشور لازم است.»[3]


ب) ضرورت حضور در صحنه


این ضرورت به دو لحاظ قابل طرح است:


ب-1)حفظ نظام


امام(ره) در باب تشریح ضرورت حضور، اهمیت آن­ را در جهت حفظ نظام می‌دانند. ایشان نظام را امانت الهی دانسته و تمام اقشار را مکلف به حفظ آن می­دانند. راه حفظ نظام را هم در این موقعیت، شرکت در انتخابات می­دانند. علاوه بر این معتقدند مردم مکلف به نظارت بر افراد برگزیده در دوره‌ی­ نمایندگی یا ریاست جمهوری­شان هستند. امام(ره) در سخنرانی 10 تیر 1360 با انتقاد از افرادی که خود را در رابطه با حفظ نظام اسلامی بی­ارتباط می­دانند، بیان می‌دارند: «اسلام به من چه ربطى دارد. مگر مى‏توانى بگویى: اسلام به من چه ربطى دارد؟! تو مکلفى حفظ کنى. امانت خداست و حفظش امروز به این است که رییس جمهورش یک رییس جمهور صحیح باشد... یک مجلس [باید] خوب باشد و اگر وکلاى شما بعضی‌هایشان تخلف کردند، به آن‌ها تنبه بدهید که آقا نکن و اگر زیادتر کردند دفعه دیگر تعیین‌شان نکنید؛ کسى دیگر را تعیین کنید.»[4]


مقام معظم رهبری شرکت در انتخابات را به مانند­ سرمایه گذاری برای نظام و کشور می­دانند و آرای تک تک افراد را مؤثر در این سرمایه گذاری می­خوانند. ایشان در سخنرانی در جمع زائران و مجاوران حضرت امام رضا(علیه‌السلام) 1/1/1388 می­فرمایند: «انتخابات سرمایه‏گذارى عظیم ملت ایران است؛ مثل این‌که شما سرمایه‏ى سنگین و عظیمى را در بانک می‌گذارید، بانک با آن کار می‌کند و شما از سودش استفاده می‌کنید؛ انخابات یک چنین چیزى است. ملت ایران سرمایه‏گذارى عظیمى را می‌کند، سپرده‏گذارى بزرگى را انجام می‌دهد و سود آن را می‌برد. آرای یکایک شما مردم سهمى است از همان سرمایه‏گذارى و سپرده‏گذارى... هرچه انتخابات پرشورتر باشد، عظمت ملت ایران بیش‌تر در چشم مخالفان و دشمنانش دیده خواهد شد.»


ب-2)برگزیدن افراد صالح


همان طور که بیان شد، بُعد دیگر ضرورت حضور مردم از دیدگاه امام(ره)، برگزیدن افراد صالح می­باشد. ایشان در سخنرانی 10 تیر 1360 می­فرمایند: «اشخاصى پیدا مى‏شوند که با گفته‏هاى خودشان، نوشته‏هاى خودشان مى‏خواهند شما را نگذارند وارد بشوید. آن‌ها مى‏خواهند که اشخاصى را تعیین بکنند که بعدها ما گرفتار بشویم. شماها باید وارد باشید در مسأله و با کمال جدیت، اهمیت بدهید به این مسأله و مردم را وادار کنید.»[5]


رهبر انقلاب کنترل ورودی­های میدان سیاست را به دست افرادی می­دانند که معیارها را ببینند و براساس آن انتخاب نمایند: «یقیناً ورودى‌هاى میدان سیاست باید کنترل شود. میدانِ اداره‌ى کشور و مدیریت کشور است؛ مگر شوخى است؟ یک کشور را مى‌خواهند دست یک نفر بسپرند؛ لذا باید ورودى‌هاى این میدان کنترل شود و معلوم گردد کسى که دارد مى‌آید، کیست؛ اصلاً عُرضه‌ى این کار را دارد یا ندارد؛ بعد، اعتقاد به این کار دارد یا ندارد؛ بعد، اصلاً مى‌فهمد در کشور چه کار باید کرد یا نه. ملاک‌هایى وجود دارد؛ باید کسانى باشند که این ملاک‌ها را ببینند و بسنجند.»[6]




همه در پیشگاه خداوند متعال‏ مسؤول مى‏باشند. از این قرار، عدم دخالت ملت از مراجع و علماى بزرگ تا طبقه‌ی بازارى، کشاورز، کارگر و کارمند، همه و همه مسؤول سرنوشت کشور و اسلام مى‏باشند؛ چه در نسل حاضر و چه در نسل‌هاى آتیه؛ و چه بسا که در بعضی مقاطع، عدم حضور و مسامحه، گناهى باشد که در رأس گناهان کبیره است.




ب-2-1)عدم غفلت از شناخت فرد صالح




امام(ره) غفلت از شناخت افراد صالح را سبب ورود نا خواسته­ی افراد ناشایست به امور کشور دانسته و از علما و دانشمندان جامعه خواسته­اند در این مورد مردم را راهنمایی کرده و ساکت نباشند که در غیر این صورت مسؤولیت نتایج ناپسند را به عهده­ی تمام خواص و عوام جامعه دانسته­اند که در آن زمان غافل بوده­اند.


امام خمینی(ره) خطبا، علما، دانشجویان و هم‌چنین بازاریان و کشاورزان را به آگاهی از فرد اصلح و اطلاع به عموم مردم فراخوانده­اند و نتیجه­ی رعایت نکردن این مهم را انتخاب اشخاصی دانسته­اند که شهر و گاه مملکتی را به فساد می‌کشانند. امام در سخنرانی 12 مهر 1358 می‌فرمایند: «و اگر خداى نخواسته در این مسأله غفلت بکنید، یا روحانیین غفلت بکنند، یا خطبا غفلت بکنند، یا فضلا غفلت بکنند، یا دانشگاهی‌هاى متعهد غفلت بکنند، یا بازاری‌ها غفلت بکنند، یا کشاورزان و کارگران غفلت بکنند و یک اشخاصى که بر خلاف مسیر ملت است، بر خلاف مسیر اسلام است پیدا بشود، ممکن است که یک شهرى را به فساد بکشد؛ و ممکن است بعد از او یک مملکتى به فساد کشیده بشود. باید با تمام قوا با تمام قدرت غفلت نکنید از این معنا؛ و علماى بلاد غفلت نکنند از این امر؛ اهل منبر غفلت نکنند؛ فضلایى که در اطراف هستند، اهل علمى که در اطراف هستند، دانشگاهی‌ها، دانشجوها، همه غفلت از این نکنند.»[7]


رهبر انقلاب در این رابطه به بررسی نقش اقشار دغدغه­مند می‌­پردازند و بیان می­دارند که گروه­ها­ی دغدغه­مند افکار خود را بین مردم گسترش دهند و در این رابطه گفتمان سازی نمایند آن­ وقت خود مردم می­دانند به چه کسی رأی دهند. ایشان در همین­جا معنای پذیرفته­ شده‌ی حزب را بیان می­دارند و می­فرمایند: «ما دو جور حزب داریم؛ یک حزب عبارت است از کانال‌کشى براى هدایت‌هاى فکرى؛ حالا چه فکرى به معناى سیاسى، چه فکرى به معناى دینى و عقیدتى. اگر چنانچه کسانى این کار را بکنند، خوب است. قصد عبارت از این نیست که قدرت را در دست بگیرند؛ می‌خواهند جامعه را به یک سطحى از معرفت، به یک سطحى از دانایى سیاسى و عقیدتى برسانند؛ این چیز خوبى است. البته کسانى که یک چنین توانایى‌اى داشته باشند، به طور طبیعى در مسابقات قدرت، در انتخابات قدرت هم آن‌ها صاحب رأى خواهند شد، آن‌ها برنده خواهند شد؛ لیکن این هدفشان نیست. این یک جور حزب است؛ این مورد تأیید است. میدان باز است؛ هر کس می‌خواهد بکند، بکند.


 یک جور حزب، تقلید از احزاب کنونى غربى است... به معناى باشگاه‌هایى براى کسب قدرت است؛ اصلاً حزب یعنى مجموعه‌اى براى کسب قدرت. یک گروهى با هم همراه می­شوند، از سرمایه و پول و امکانات مالىِ خودشان بهره‌مند می‌شوند، یا از دیگران کسب می‌کنند، یا بندوبست‌هاى سیاسى می‌کنند، براى این که به قدرت برسند. یک گروه هم رقیب این‌هاست؛ کارهاى مشابه این‌ها را انجام می­دهد تا آن‌ها را از قدرت پایین بکشد، خودش بشود جایگزین. الان احزاب در دنیا غالباً این­گونه‌اند.»[8]


امام(ره) کناره­گیری علما از جامعه را عامل جدا شدن دولت­ها از مذهب می­دانند و از علما می­خواهند مثل سابق عمل ننمایند. امام در سخنرانی 27 آبان 1361 بیان می­دارند: «همان طورى که در زمان سابق از [این‏] کناره‏گیرى علماى مذاهب، اسباب این شد که ملت ما و بزرگانشان جدا شدند و هر کارى خواستند دولت‌ها کردند و دولت‌ها را به حال خود گذاشتند و هر طور سرکشى خواستند کردند، چنانچه شما از صحنه بیرون بروید و علما، دانشمندان از صحنه بیرون بروند، این اسباب این مى‏شود که باز آن مسایل سابق پیش بیاید.»[9]


ب-2-2)معیارهای شناخت


در اندیشه­ی امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری فردی صالح است و می‌تواند امور مردم را به درستی اداره کند و اسلام را به نقطه‌ی اوج خود برساند که متعهد و متعبد به اسلام و البته برخوردار از تخصص لازم جهت اداره‌ی امور مملکت باشد. امام(ره) نماینده­ای که طعم فقر را چشیده باشد برای اداره‌ی امور مستضعفان جامعه مناسب می­دانند و همگان را از برگزیدن صدر­نشینان مرفه و زمین­خوار برحذر می­دارند. نماینده­ی مورد تأیید حضرت امام(ره) و مقام رهبری طرفدار اسلام ناب محمدی(صلی‌الله‌علیه‌وآله) است و نه اسلام آمریکایی.


ب-2-3)عدم انتخاب سرمایه‌داران، مرفهان و زمین خواران


رهبر کبیر انقلاب مردم را به انتخاب کسی که محرومیت محرومان جامعه را لمس کرده و به دنبال رفاه آنان است، تشویق می­کنند. امام(ره) در وصیت نامه‌ی خود تشخیص فرد اصلح را از راه مشورت با تحصیل­کرده­ها­ی متخصص و البته متعهد و هم‌چنین روحانیون باتقوا و متعهد به جمهوری اسلامی ممکن می­دانند و می­فرمایند: «در تعیین رییس جمهور و وکلای مجلس، با طبقه‌ی تحصیل­کرده متعهد و روشنفکر با اطلاع از مجاری امور و غیروابسته به کشورهای قدرتمند استثمارگر و اشتهار به تقوا و تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی مشورت کرده و با علما و روحانیون باتقوا و متعهد به جمهوری اسلامی نیز مشورت نموده و توجه داشته باشند رییس جمهور و وکلای مجلس از طبقه­ای باشند که محرومیت و مظلومیت مستضعفان و محرومان جامعه را لمس نموده و در فکر رفاه آنان باشند، نه از سرمایه­داران و زمین­خواران و صدرنشنیان مرفه و غرق در لذات و شهوات که تلخی محرومیت و رنج گرسنگان و پابرهنگان را نمی توانند بفهمند.»[10]


مقام رهبری نماینده­ی دلسوز و مؤمنی که به کانون­ها­ی قدرت وصل نباشد را صالح می­دانند و می­فرمایند: «یک نکته هم البته انتخاب نماینده‌ى دلسوز و مؤمن و علاقه‌مند است... مردم باید کسانى را انتخاب کنند که به کانون‌هاى ثروت و قدرت متصل نباشند؛ کسانى باشند که واقعاً مردم این‌ها را بخواهند؛ بر طبق وجدانشان، بر طبق دینشان، بر طبق وظایف انقلابى‌شان عمل کنند.»[11]


ایشان در بیانات در جمع مردم استان کردستان‏ در میدان آزادى سنندج‏ 22/2/1388 انتخاب مسؤول ساده­زیست را مهم‌ترین عامل حرکت مردم به سمت دوری از اشرافیت می­دانند و بیان می­دارند: «بهترین، آن کسى است که درد کشور را بفهمد، درد مردم را بداند، با مردم یگانه و صمیمى باشد، از فساد دور باشد، دنبال اشرافی‌گرى خودش نباشد. آفت بزرگ ما اشرافی‌گرى و تجمل‏پرستى است... اینى که ما گفتیم امسال، سال حرکت به سوى اصلاح الگوى مصرف است... یکى از اساسى‏ترین کارها براى این‌که ما جلوى اسراف را بگیریم این است که مسؤولین کشور، خودشان، کسانشان، نزدیکانشان و وابستگانشان، اهل اسراف و اهل اشرافی‌گرى نباشند. چه طور می‌توانیم اگر خودمان اهل اسراف باشیم، به مردم بگوییم اسراف نکنید.»


حضرت امام(ره) با توجه دادن به اسلام ناب محمدی(صلی‌الله‌علیه‌وآله) که در مقابل آن اسلام مرفهین و راحت­طلبان قرار­دارد، انتخاب فرد اصلح را از میان مسلمین درد کشیده توصیه می‌کنند و بیان می­دارند: «در هر حال، مردم با بصیرت و درایت و تحقیق کاندیداها را شناسایی کرده، و به سوابق و روحیات و خصوصیات دینی- سیاسی نامزدهای انتخاباتی توجه نمایند. مردم شجاع ایران با دقت تمام به نمایندگانی رأی دهند که متعبد به اسلام و وفادار به مردم باشند و در خدمت به آنان احساس مسؤولیت کنند و طعم تلخ فقر را چشیده باشند و در قول و عمل مدافع اسلام پابرهنگان زمین، اسلام مستضعفین، اسلام رنجدیدگان تاریخ، اسلام عارفان مبارزه­جو، اسلام پاک­طینتان عارف و در یک کلمه، مدافع اسلام ناب محمدی(صلی‌الله‌علیه‌وآله) باشند و افرادی را که طرفدار اسلام سرمایه‌داری، اسلام مستکبرین، اسلام مرفهین بی‌درد، اسلام منافقین، اسلام راحت طلبان، اسلام فرصت طلبان و در یک کلمه، اسلام آمریکایی هستند طرد نموده و به مردم معرفی نمایند.»[12]


حضرت امام(ره) در ادامه به فلسفه‌ی وجودی مجلس که همانا محل اجتماع نمایندگان همه‌ی مردم از اقشار مختلف است اشاره می­نمایند و می­فرمایند: «از آنجا که مجلس خانه‌ی همه­ی مردم و امید مستضعفین است، در شرایط کنونی نباید کسی انتظار داشته باشد که حتماً نمایندگان باید از گروه و صنف خاصی باشند»[13] امام بزرگوار به خدمت به اسلام و محرومین توجه می­دهند و بیان می­دارند: «باید توجه داشت که هنوز خیلی از مسایل وجود دارد که به نفع محرومین باید حل و فصل شود و تمیز بین کسانی که در تفکر خود خدمت به اسلام و محرومان را اصل قرار داده­اند، با دیگران کار مشکلی نیست.»[14]


امام(ره) در سخنرانی 13 دى 1362 تأکید می­نمایند نماینده­ی شما باید از هر حیث برای کشور مفید باشد: «مقدرات کشورتان را به دست کسانى بدهید که براى کشور شما مفیدند از حیث سیاست، از حیث اقتصاد، از حیث همه چیز.» [15]


حضرت امام(ره) اصلح را تعریف کرده و می­فرمایند: «انتخاب اصلح براى مسلمین یعنى انتخاب فردى که تعهد به اسلام و حیثیت آن داشته باشد؛ و همه چیز را بفهمد، چون در مجلس، اسلام تنها کافى نیست، بلکه باید مسلمانى باشد که احتیاجات مملکت را بشناسد و سیاست را بفهمد و مطلع به مصالح و مفاسد کشور باشد، و ممکن است به شما و گروه شما هم مربوط نباشد. اگر اصلح را انتخاب کردید، کارى اسلامى مى‏کنید.»[16]


مقام معظم رهبری در بیانات سال1383 در جمع نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سند چشم­انداز بیست­ساله، از آنان خواسته­اند تا با شناخت سند یاد شده، به قانون‌گذاری بپردازند. از این رو این مورد می­تواند در تعیین نمایندگان آینده مورد توجه مردم قرار بگیرد. خواسته­ی رهبر انقلاب از نمایندگان به این قرار است: «دنبال آرمان‌هاى حقیقى در قالب و لباس عملى آن بگردید. نه باید دنبال ایده‌آل‌هایى بود که عملى و اجرایى نیستند، نه باید به کم قانع شد و از آن آرمان‌ها دور ماند. آنچه همواره باید مورد نظر باشد، چشم‌انداز بیست‌ساله است؛ این چشم‌انداز خیلى مهم است و من به شما عرض کنم؛ به شهادت افرادى که کارشناس و متخصص این کار هستند، این چشم‌انداز کاملاً عملى است؛ یعنى به ‌هیچ‌وجه در آن، بلندپروازى‌هاى بیهوده و بى‌پشتوانه وجود ندارد. درست نگاه کنید، دقت کنید و چشم‌انداز بیست‌ساله را بخوانید... قانون‌ها باید با سیاست‌ها هماهنگ باشد؛ یعنى در دل سیاست‌ها جا بگیرد و به سمت این چشم‌انداز حرکت کند. آن چشم‌انداز هم بر پایه‌ى اسلام است. باید همه‌ى وقت و همت و شغل را مصروف همین اهداف کرد و در واقع ذوب در این اهداف شد.»[17]


ایشان برای دهه‌ی چهارم مردم را به دو شاخص عمده­ی عدالت و پیشرفت توجه داده­اند و تحصیل هر دو را باهم مطلوب دانسته و فرموده­اند: «برای دهه‌ی چهارم... دو شاخص عمده وجود دارد که باید این دو را حتماً به دست بیاوریم: یکی پیشرفت است، یکی عدالت. ما مثل بعضی از کشورها و نظام‌های دنیا فقط به پیشرفت فکر نمی‌کنیم؛ ما پیشرفت را همراه با عدالت می‌خواهیم... خیلی از کشورها هستند که از لحاظ علمی پیشرفت کرده‌اند و به آمارها و شاخص‌های اقتصادی آن‌ها که نگاه می‌کنیم، ملاحظه می‌کنیم که مثلاً درآمد سرانه‌ی آن‌ها خیلی هم بالاست؛ اما مسأله‌ی مهم این است که این درآمد سرانه در میان ملت چه جور تقسیم می‌شود؛ این آن نکته‌ای است که نظام‌های غیر­الهی و نظام‌های رونوشت‌ کرده‌ی از نسخه‌های استکباری، دیگر به آن توجه نمی‌کنند.»[18]


ب-2-4)شخص امین در حفظ ارزش­ها نه خائن به نظام


حضرت امام(ره) متعهد بودن شخص و عقیده­مند بودن وی به نهضت را ملاک قرار داده و می­فرمایند چنین شخصی نباید با تمایل به شرق و غرب در سرنوشت متعالی کشور خیانت روا دارد. ایشان می­فرمایند: «اشخاص متدین، اشخاص مطلع، اشخاص متعهد، اشخاص عقیده­مند به نهضت، اشخاصی که نه مایل به طرف شرق هستند و نه مایل به طرف غرب، بلکه در صراط مستقیم انسانیت و اسلام هستند، آن‌ها را انتخاب کنید. سرنوشت خودتان را به اشخاص امین بدهید، سرنوشت خود را به افرادی که محتمل است خیانت بکنند، ندهید.»[19]


مقام معظم رهبری در این رابطه، حفظ ارزش­ها را مهم دانسته و بیان می­دارند: «کسانى سر کار نیایند که دشمنان ملت ایران طمع بورزند که به وسیله‏ى آن‌ها بتوانند صفوف ملت را از هم جدا کنند، مردم را از دینشان، از اصولشان، از ارزش‌هاى انقلابی‌شان دور کنند. ملت باید آگاه باشد. اگر کسانى بر سر کار بیایند که در مراکز گوناگون سیاسى یا اقتصادى به جاى این‌که به فکر ادامه‏ى راه امام و ارزش‌ها و اصول ترسیم شده‏ى به وسیله‏ى امام باشند، به فکر به دست آوردن دل فلان قدرت غربى و فلان مستکبر بین‏المللى باشند، براى ملت ایران مصیبت خواهد بود.»[20]


رهبر معظم انقلاب توجه مسؤولین به فکر و هویت ایرانی اسلامی را در خور امتیاز می­دانند نه دلبستن به حرف­های غربی را. بنابراین در جمع مردم مریوان در تاریخ 26/2/1388 می­فرمایند: «اینى که یا مسؤولان ما، یا در دوره‏های انتخابات مثل وضع کنونى، نامزدها­ انتخاباتی ما براى جلب توجه دیگران حرف‌هاى غربى‏ها را تکرار کنند، این هیچ امتیازى محسوب نمی‌شود. امتیاز این نیست که ما آن چیزى را بگوییم که غرب مى‏پسندد. این‌ها کسانى‏اند که با فکر ایرانى، فکر اسلامى، هویت اسلامى و ایرانى مخالفند.»


رهبر انقلاب هم‌چنین با تأکید بر عنصر عزت­مداری در مقابل غرب، مردم را از رأی دادن به عناصر خودباخته­ی غربی برحذر می­دارند: «کسانى با رأى ملت سر کار نیایند که در مقابل دشمنان بخواهند دست تسلیم بالا ببرند و آبروى ملت ایران را ببرند. کسانى سر کار نیایند که بخواهند با تملق‏گویى به غرب، به دولت‌هاى غربى، به دولت‌هاى زورگو و مستکبر، به خیال خودشان بخواهند براى خودشان موقعیتى در سطح بین‏المللى دست و پا کنند. این‌ها براى ملت ایران ارزشى ندارد.»[21] 


ب-2-5) زمان‌شناسی


مقام معظم رهبری در باب معیارهای ریاست جمهوری، زمان­شناسی را از مهم‌ترین معیارها دانسته و بیان می­کنند: «رییس جمهورى انتخاب شود که بتواند گره‌هاى زندگى مردم را در دوران کنونى باز کند؛ وظایف این دوره را بشناسد و با قوت و اقتدار به آن عمل کند.»[22]
ب-2-6) انتخاب اصلح از هر گروهی که بود


انتخاب فرد صالح از نظر امام(ره) از هر گروهی که باشد باید صورت بگیرد و به حزب و غیرحزب نباید محدود گردد. امام خمینی(ره) در این زمینه بیان می­دارند: «انتخابات یک محکى هم براى خودتان است که ببینید آیا مى‏خواهید انتخاب اصلح بکنید براى خودتان، یا براى اسلام؟ اگر براى خودتان باشد، شیطانى است و اما اگر انتخاب اصلح براى مسلمان‏هاست، «کى و از کجاست» مطرح نیست، از هر گروهى باشد، حزب باشد یا غیرحزب، نه حزب اسباب این مى‏شود که غیر آن فاسد و نه صددرصد حزبى بودن باعث صلاح آن‌هاست.»[23]




یک نکته هم البته انتخاب نماینده‌ى دلسوز و مؤمن و علاقه‌مند است... مردم باید کسانى را انتخاب کنند که به کانون‌هاى ثروت و قدرت متصل نباشند؛ کسانى باشند که واقعاً مردم این‌ها را بخواهند؛ بر طبق وجدانشان، بر طبق دینشان، بر طبق وظایف انقلابى‌شان عمل کنند.




ج)کنار نرفتن به خاطر دیدن اعوجاج




امام خمینی(ره) به مردم توصیه می­نمایند؛ مردم در مقابل اعمال نادرست عده­ای، از شرکت در انتخابات ناامید نشوند بلکه سعی در انتخاب فرد صالح برای اصلاح امور بنمایند. امام 13 دی سال 1362 بیان می­دارند: «آن آدمى که به واسطه‌ی این که مثلاً یک چیز اعوجاجى از یک نفر مى‏بیند یا از یک گروهى مى‏بیند کنار برود، این بر خلاف مصالح اسلام عمل مى‏کند. این معانى در صدر اسلام هم بوده است، در زمان ائمه ما هم بوده است... شرکت کنید در این انتخابات و تمیز بدهید اشخاصى را که لایق‏اند براى این مقام... بر فرض این که من یک کار خلاف کردم اسلام که خلاف نکرده است، شما براى اسلام کار بکنید... شما خوب بکنید براى اسلام تا آن بد هم به تبع شما ان شاء اللَّه خوب بشود.»[24]


د)تبلیغات مسموم دشمن و مقابله با آن


حضرت امام(ره)، بیان می­دارند؛ دشمنان اسلام تبلیغات ضد انتخابات می­کنند تا عدم حضور مردم را بی­اعتنایی نسبت به نظام جلوه دهند. از این رو به مردم توصیه می­کنند که با حضور خود یاوه­سرایان را رسوا نمایند. امام(ره) در این باره می‌فرمایند: «دشمنان اسلام و نهضت، در خارج و داخل، تبلیغات زهرآگین خود را شروع کردند و چنین وانمود مى‏کنند که مردم در این انتخابات بى‏تفاوتند و به سردى و سستى گراییده‏اند. مى‏خواهند شما را متهم کنند که از جمهورى اسلامى رو برگردانیده­اید. از شما ملت مبارز انتظار دارم که با شرکت همگانى خود یاوه­سرایان را رسوا کنید و نیز اطلاع دادند که در اطراف دانشگاه -که محل اقامه‌ی نماز جمعه است- گروهى براى اخلال در شرکت در انتخابات به پا خاسته‏اند. دولت موظف است از آنان جلوگیرى کند و مردم موظفند به تبلیغات آنان اعتنا نکنند.»[25]


رهبر انقلاب نیز در این زمینه می­فرمایند: «هر انتخاباتى، خون تازه‌اى در رگ‌هاى کشور تزریق می‌شود... همیشه دشمن خواسته است که یا انتخابات نباشد یا کم‌رنگ باشد. در هیچ انتخاباتى ما سراغ نداریم که قبل از انتخابات، بوق‌هاى تبلیغاتى دشمن به کار نیفتاده باشد... براى بى‌رونق کردن انتخابات، بى‌شوق و ذوق کردن مردم به حضور در انتخابات، چه حرف‌هایى زده می‌شود.»[26]


مقام معظم رهبری علت تلاش دشمنان برای برگزار ­نشدن انتخابات را اعلام نا به حق عدم مردم‌سالاری در ایران می­دانند و بیان می­دارند: «دشمنان ما مى‌خواهند اصلاً انتخابات برگزار نشود. چرا؟ براى این‌که بتوانند شاهدى بیاورند که در ایران مردم‌سالارى و دموکراسى نیست... بنابراین اولین خواسته‌هاى آن‌ها برگزار نشدن انتخابات است.»


هـ)انتخاب خود مردم، نه تحمیل شخص یا گروهی


امام امت، مردم را دارای فکر و تدبیر دانسته و هرگونه تحمیل کاندیدا به آن­ها را ناروا دانسته­اند و البته مشورت را مناسب می­دانند: «همان طور که بارها گفته‌ام، مردم در انتخابات آزادند و احتیاج به قیم ندارند و هیچ فرد و یا گروه و دسته­ای حق تحمیل فرد و یا افرادی را به مردم ندارند... البته مشورت در کارها از دستورات اسلامی است و مردم با متعهدین و معتمدین خویش مشورت می‌نمایند.»[27] امام(ره) انتساب کاندیدایی را به ایشان نفی نموده­اند و بیان می‌دارند: «اینجانب بنا ندارم از کسى تأیید نمایم، چنان که بنا ندارم کسى را رد کنم و از تمام احزاب و گروه‌ها و افراد مى‏خواهم از نسبت دادن کاندیداى خود به من که از آن استفاده تأیید و یا تعیین و یا رد شود، خوددارى کنند.»[28]


همان طور که در گذشته اشاره شد، حضرت امام(ره) مردم را جهت تعیین اصلح به مشورت با تحصیل­کرده­ها­ی متخصص و البته متعهد و هم‌چنین روحانیون باتقوا و متعهد به جمهوری اسلامی فراخوانده و بیان داشته‌اند: «در تعیین رییس جمهور و وکلای مجلس، با طبقه‌ی تحصیل­کرده متعهد و روشنفکر با اطلاع از مجاری امور و غیروابسته به کشورهای قدرتمند استثمارگر و اشتهار به تقوا و تعهد به اسلام و جمهوری اسلامی مشورت کرده و با علما و روحانیون باتقوا و متعهد به جمهوری اسلامی نیز مشورت نموده [است.]»[29]


مقام معظم رهبری نیز درباره‌ی گمانه­زنی­هایی که از رأی ایشان می­شود، می­فرمایند: «درباره‏ى موضع رهبرى در مورد انتخابات، گمانه‏زنى و شایعه و این‌ها همشیه بوده و خواهد بود. بنده یک رأى دارم، آن را در صندوق مى‏اندازم. به یک نفرى رأى خواهم داد، به هیچ‌کس دیگر هم نخواهم گفت که به کى رأى بدهید، به کى رأى ندهید؛ این تشخیص خود مردم است.»[30] ایشان در جای دیگری بیان می­دارند: «بدیهى است که رهبرى از فرد خاصى حمایت نمى‌کند؛ از معیارها حمایت مى‌کند.»[31]


ز) اخلاق انتخاباتی


امام خمینی(ره) به رعایت اخلاق اسلامی در رابطه با انتخابات توصیه می­نمایند و آن را مهم‌تر از پیروزی در انتخابات می­دانند. امام راحل معتقدند اعمال و رفتار ما و آنچه موجب سعادت و جاودانگى ما مى‏شود، صفاى معنویت و ثمرات خلوص بندگى است. گروه­ها را به تفاهم با یک‌دیگر بر سر اختلافات فرا می­خوانند و از تفرقه برحذر می­دارند.


رهبر کبیر انقلاب گروه­های شرکت­ کننده را به رعایت اخلاق اسلامی در رابطه با انتخابات توصیه می­کنند. ایشان مهم‌ترین امر را در باب انتخابات، حفظ خلوص عمل و صفای معنوی گروه­های شرکت دانسته و تنها همین را موجب سعادت و جاودانگی آن‌ها بیان می­دارند و از ایجاد اختلافات و کدورت­ها که موجب خدشه بر این خلوص نیت شود بر حذر می­دارند. حضرت امام(ره) در مقابل این مهم، حصول نتیجه­ی انتخابات را اهمیت نمی­دهند و بیان می­دارند: «طرفداران هر دو گروه باید بدانند که همه‌ی این امور اعتبارى و زودگذر است و همه در محضر حق هستیم و آنچه در صحیفه‌ی کردار ما ماندنى است اعمال و رفتار ما و آنچه موجب سعادت و جاودانگى ما مى‏شود، صفاى معنویت و ثمرات خلوص بندگى است و ما هم نباید خلوص عمل و جامعه‌ی اسلامى خودمان را به زنگار کدورت‌ها و اختلافات آلوده کنیم و رقابت‌هاى گذشته انتخاباتى هم هرگز نباید موجبات تفرقه و جدایى را فراهم نماید.»[32]


حضرت امام(ره) بیان هرگونه انتقادی که موجب هتک حرمت و اختلاف شود را ناپسند و خلاف اخلاق و فرهنگ می­دانند. امام بزرگوار داشتن مقصود اسلامی را توجیه­گر عمل خلاف اخلاق نمی­دانند و بیان می­دارند: «از آقایان کاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم که اخلاق اسلامى- انسانى را در تبلیغ براى کاندیداى خود مراعات؛ و از هر گونه انتقاد از طرف مقابل که موجب اختلاف و هتک­ حرمت باشد خود­دارى نمایند که براى پیشبرد مقصود، ولو اسلامى باشد، ارتکاب خلاف اخلاق و فرهنگ، مطرود و از انگیزه‏هاى غیر­اسلامى است.»[33]


- رعایت اخلاق و قانون، در صورت رأی نیاوردن


حضرت امام (ره) کاندیداها را به رعایت اخلاق و قانون در همه حال توصیه می­کنند و اقدام‌های غیرقانونی و ایجاد هیاهو را تنها موجب باز شدن راه خیانتکارها به کشور می­دانند: «به مجرد این که یکى مى‏خواهد وکیل بشود... و ملت او را وکیل نکردند، نباید یک ­دفعه قلم‌ها را بردارند و بر ضد اصل انتخابات چیز بنویسند، حمله کنند به اصل انتخابات. شکایتى دارند، خوب شکایتشان را رسیدگى مى‏کنند. هیاهو درست کردن، جز این که دامن زدن به این است که خیانتکارها راهشان باز بشود، چیز دیگرى نیست. اگر شما خدمت‌گزار به کشور هستید، در مجلس یک­جور خدمت مى‏توانید بکنید، در خارج از مجلس هم یک­جور خدمت دیگر. مگر همه اهالى ایران توى مجلس مى‏روند؟»[34]


مقام معظم رهبری بعد از ذکر اولین مسأله­ی با اهمیت در امر انتخابات که همانا ضرورت حضور مردم در انتخابات است، به مسأله‌ی دوم اشاره کرده و می­فرمایند: «مسأله‌ى دوم، قانون‌گرایی در انتخابات، وفادارى به قانون، احترام به رأى مردم.این جور نباشد که اگر چنانچه انتخابات بر طبق نظر و میل ما انجام گرفت، این را ما قبول داشته باشیم؛ اگر برخلاف نظر ما بود، «و ان یکن لهم الحقّ یأتوا الیه مذعنین» اگر حق را به ما دادند، آنى که ما می‌خواهیم، سر کار آمد، قانون را قبول داریم؛ اگر آنى که ما می‌خواهیم، سر کار نیامد، می‌زنیم زیر قانون؛ نه قانون را قبول داریم، نه رأى مردم را قبول داریم؛ این نمی‌شود. فتنه‌ى 88 همین جور بود ادعا کردند که قانون‌گرا هستند، بعد خب مردم به آن‌ها رأى ندادند، اکثریت مردم به کس دیگرى رأى دادند؛ این‌ها بنا کردند دعوا راه انداختن که چرا!... ممکن است کسى بعد از انتخابات اعتراض داشته باشد؛ خیلى خوب، این اعتراض ایرادى ندارد؛ اما راهِ قانونى دارد.»[35]


ح) مکلف بودن همه بر اجتناب از اختلاف


امام(ره) دسته­بندی­ها­ی مختلف و ایجاد اختلاف بین آن­ها را توطئه­ای می­دانند که بعضاً در بین مریدان گروه­ها منتشر می­شود، حال آن­که بزرگان دسته­ها با هم اختلافی ندارند. ایشان در این خصوص می­فرمایند: «این توطئه را که مى‏خواهند با اسم خطوط مختلفه، یک دسته را طرفدار یک جبهه بکنند و یک دسته را طرفدار یک جبهه بکنند و در صورتى که خود آن‌ها با هم اختلاف ندارند، مریدها به اختلاف بیفتند و کم کم در همه جا همان حرف‏هایى که در مشروطه بود که در یک شهر یک دسته اهل منبر مشروطه بودند، یک دسته اهل منبر مستبد بودند و در خانه‏ها همین مسایل بود و در بازار همین مسایل بود، یک وقت این طور نشود که مردم را به جان هم بیندازند، این براى طرفدارى از فلان شخصیت و آن براى طرفدارى از فلان شخصیت، در صورتى که همه‏اش توهّم بیش‌تر نیست.»[36]


-حل اختلاف‌ها


امام(ره) حل اختلاف‌های احتمالی را با گفت‌وگو و تفاهم توصیه می­کنند و توجه همگان را بر­می­انگیزند که اگر این کارها برای خداست تفاهم کنید. ایشان می­فرمایند: «اگر همه براى خدا هست، با هم تفاهم کنید... شما در مواردى که مى‏بینید که دارند شیاطین نقشه مى‏کشند و توطئه مى‏کنند تا شما را به جان هم بیندازند، بنشینید با هم و تفاهم کنید و آن‌ها را مأیوس کنید. امروز دارند تهیه مى‏بینند مخالفین شما، مخالفین جمهورى اسلامى، که براى انتخابات ایجاد نفاق کنند و این یک خطرى است براى کشور ما.»[37]


امام خمینی(ره) کاندیداها را به تبلیغات آرام و به دور از تفرقه و تشتت هدایت می­نمایند و بیان می­دارند: «گروه­هایى که متعهد و معتقد به جمهورى اسلامى و خدمت‌گزار به اسلام هستند، در مبارزات انتخاباتى کمال آرامش را در تبلیغ کاندیداهاشان رعایت نمایند و نسبت به یک‌دیگر تفاهم و صمیمیت و اخوت اسلامى داشته باشند و از تفرقه و کدورت شدیداً احتراز کنند که تفرقه و تشتت، دوستان را نگران و دشمنان را کامیاب مى‏کند و موجب تبلیغات سوء مى‏شود.»[38]


رهبر انقلاب جلوگیری از کدورت و اختلاف را در توضیح نحوه­ی تبلیغات بیان می­کنند و می­فرمایند: «من به همه‌ى کسانى که نامزد انتخابات ریاست جمهورى هستند و طرفداران آن‌ها صمیمانه عرض مى‌کنم که فضاى کشور را فضاى دشمنى و نقار و تشنج و اختلاف نکنند. البته ملت این‌طور نیستند؛ گروهى هستند که اگر مجموع‌شان را بشمریم، به چند هزار نفر نمى‌رسند - بالاخره هر کس طرفدارانى دارد – این‌ها فضاى روزنامه‌ها و دستگاه‌هاى ارتباط جمعى را متشنج مى‌کنند. فضا باید دوستانه باشد؛ هر کس حرف‌هاى خودش را بزند و برنامه‌هاى خودش را بگوید و کارى را که خودش مى‌تواند بکند، بیان کند؛ به دیگران چه کار دارند؟ فضا را متشنج نکنند؛ فضا را برادرانه و صمیمانه بکنند.»[39]


ایشان با مخاطب قراردادن طرفداران نامزدها می­فرمایند: «کسانى که به یک نامزد انتخاباتی علاقه‌مندند، مراقب باشند به خاطر علاقه‌ى به او، نامزد دیگر را تخریب نکنند؛ این بین مردم اختلاف و نقار ایجاد مى‌کند.»[40]




من به همه‌ى کسانى که نامزد انتخابات ریاست جمهورى هستند و طرفداران آن‌ها صمیمانه عرض مى‌کنم که فضاى کشور را فضاى دشمنى و نقار و تشنج و اختلاف نکنند. البته ملت این‌طور نیستند؛ گروهى هستند که اگر مجموع‌شان را بشمریم، به چند هزار نفر نمى‌رسند - بالاخره هر کس طرفدارانى دارد – این‌ها فضاى روزنامه‌ها و دستگاه‌هاى ارتباط جمعى را متشنج مى‌کنند. فضا باید دوستانه باشد.




ط) دسیسه­ی دشمن در مرحله‌ی بعد از انتخابات پرشور




رهبر کبیر انقلاب، مردم را نسبت به احتمال دسیسه­هایی که بعد از شرکت مردم در انتخابات از طرف دشمنان اسلام اتفاق می­افتد، متوجه می­سازند و بیان می­دارند: «من احتمال مى‏دهم که عوامل و دست­هاى ناپاکى بخواهند از رقابت­هاى انتخاباتى در رسیدن به آرزوهاى خود استفاده کنند و با طرح مسایل پوچ و بى‏معنا دل­ها را از یک‌دیگر جدا سازند و یا با تردید و ایجاد ذهنیت­ها، صحت و سلامت انتخابات و نهایتاً مشروعیت مجلس را زیر سؤال برند که در این شرایط همه‌ی آحاد ملت ایران و همه‌ی روحانیون و دست­اندرکاران کشور باید در کنار هم و دست در دست هم به راه مقدس خود ادامه دهند.»[41] در ادامه، صاحبان قلم و تریبون را به مراقبت در گفته­های خود دعوت می­نمایند و می­فرمایند: «و صاحبان قلم و سخن و مطبوعات نیز به ‏طور جدّ مواظب نوشته‏ها و گفته‏هاى خود باشند.»[42]


مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویان و اساتید دانشگاه کرمان سال 1384 دسیسه­ی دشمنان را در مرحله­ی بعد از انتخابات، ادعای تقلب می­دانند و بیان می­کنند: «دشمنان ما مى‌خواهند اصلاً انتخابات برگزار نشود. چرا؟ براى این‌که بتوانند شاهدى بیاورند که در ایران مردم‌سالارى و دموکراسى نیست... بنابراین اولین خواسته‌هاى آن‌ها برگزار نشدن انتخابات است... گام دوم این است که اگر نتوانستند، انتخابات را متهم کنند. خواهند گفت در انتخابات تقلب شده؛ خواهند گفت انتخابات تبعیض‌آمیز است.»[43]


ی) قهر نکنید ..


«هر یک از این‌ها که ببرند، براى کشور لابد خدمت خواهند کرد و اگر خدمت نکنند ملت هست و آن‌ها را بر کنار خواهد کرد... ریاست جمهور[ى‏] چیزى نیست که شما به آن اهمیت بدهید. اگر ریاست­جمهور خوب باشد، آن است که خدمت به ملت مى‏کند و اگر بد باشد، آن است که راه جهنم را باید بپیماید. خیلى در صدد این نباشید که براى خاطر این که یکى بیش‌تر مى‏خواهد رأى ببرد، یکى کم‌تر مى‏خواهد رأى ببرد به هم بریزید و جنگ و نزاع باشد و اسباب ناراحتى همه را فراهم کنید... بعد از این که رییس­جمهور تعیین شد همه‌ی اعانت کنید از او... قهر نکنید و رشد خودتان را نشان بدهید به دنیا که شما رشید هستید و شما مى‏توانید که یک مملکتى را با هم اداره بکنید.»[44]


مقام معظم رهبری پایان رأی­گیری را پایان بحث و مجادلات بین گروه­های انتخاباتی می‌شمردند و شخص منتخب را، مورد متابعت تمام ملت می­دانند. ایشان می­فرمایند: «اختلاف نظرهایى که در دوران انتخابات پیش مى‌آید، ممکن است کدورت‌هایى را بین بعضى از برادران و خواهران به وجود بیاورد؛ نگذارید این کدورت‌ها باقى بماند. فرض کنید یکى از شما دو رفیق، طرفدار یک نفر هستید؛ دیگرى هم طرفدار یک نفر دیگر. در مقام بحث و مجادله، شما مى‌خواهى حرف خودت را ثابت کنى؛ او هم مى‌خواهد حرف خودش را ثابت کند؛ لذا ممکن است از هم کدورت پیدا کنید. این کدورت‌ها روز جمعه باید زیر خاک دفن شود و تمام گردد. کسى که روز جمعه با انتخاب مردم برگزیده شد، او دیگر رییس جمهور همه است.»[45]


ک) هزینه‌های انتخاباتی


حضرت امام(ره) هزینه‌های انتخاباتی را در هیچ صورت قابل استخراج از اموال دولتی نمی‌دانند و بیان می­دارند: «اینجانب به هیچ وجه و به هیچ کس اجازه نمی‌دهم تا از سهم مبارک امام ـ علیه السلام ـ و یا از اموال دولت و اموال دفاتر و سازمان‌ها و مجامع و اموال عمومی خرج انتخابات کند.» (منبع ذکر گردد.)


رهبر انقلاب نیز بهترین و ساده ترین تبلیغات را استفاده از وسایل ارتباط جمعی می­دانند و تبلیغات پرهزینه را به هرصورت که باشد منع می­کنند: «نه خودشان تبلیغات پُرخرج کنند، نه به طرفدارانشان اجازه دهند. بعضى افراد ممکن است بگویند به ما ربطى ندارد؛ این کار پُرخرج را دیگران مى‌کنند. شما بگویید نکنند. خوشبختانه آن‌گونه که اطّلاع پیدا کردم، ساعت‌هاى فراوانى براى نامزدها وقت گذاشته‌اند که از طریق تلویزیون و رادیو با مردم حرف بزنند... خیلى خوب؛ این بهترین تبلیغات است. رادیو و تلویزیون همه‌جا وجود دارد؛ چه نیازى هست که براى تبلیغات گوناگونِ رنگینى که بعضى جاها مى‌کنند، پول زیادى مصرف شود که احیاناً بعضى افراد هم نتوانند خودشان آن خرج را کنند و مجبور باشند از کسانى بگیرند و خداى نکرده وام‌دار شوند؟»[46]


ل) رأی با قصد قربت


مقام معظم رهبری در نهایت سفارش می‌کنند که وسوسه را از خودتان دور کنید و با نیروی عقل و تحقیقاتی که به عمل می­آورید، با اطمینان و امید به قصد قربت به پای صندوق­های رأی بروید. ایشان می­فرمایند: «بعضى‌ها هستند که خیلى وسوسه مى‌کنند - آیا این، آیا آن؟ آیا این، آیا آن؟ - آخرش هم یا مجبور مى‌شوند به طاق جفت و استخاره متوسل شوند و یا اصلاً از خیر رأى دادن مى‌گذرند. نه، انسان فکر مى‌کند؛ به کسى مى‌رسد و مى‌گوید: خدایا! نتیجه‌ى تحقیقات من این است.»[47] «آگاهانه بگردید؛ برسید؛ و به آن‌چه که رسیدید و تشخیص دادید، با قصد قربت اقدام کنید؛ با قصد قربت پاى صندوق انتخابات بروید و خداى متعال اجر خواهد داد.»[48]
http://borhan1390.ir
منبع:

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.