• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 3332)
سه شنبه 7/3/1392 - 16:58 -0 تشکر 606823
مسابقه: پیام امام خمینی رحمةالله علیه




با سلام و ادب
کاربران گرامی شما می توانید در این مبحث  فرمایشان امام خمینی (ره)
از اولین روزهای انقلاب اسلامی تا پایان حیات ایشان، پیرامون انتخابات ریاست جمهوری را ثبت نمایید.



چهارشنبه 8/3/1392 - 20:9 - 0 تشکر 607059

انتخابات در كلام امام خمینی (ره)

● اهمیت انتخابات و نقش مردم
«این وظیفه ای است الهی وظیفه ای است ملی وظیفه ای است انسانی وظیفه ای است كه ما باید به آن عمل بكنیم همه مان باید در انتخابات شركت بكنیم . »
صحیفه امام ج ۱۸ ص ۳۱۸


● پرهیز از تخریب
«از آقایان كاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم كه اخلاق اسلامی ـ انسانی را در تبلیغ برای كاندیدای خود مراعات و از هرگونه انتقاد از طرف مقابل كه موجب اختلاف و هتك حرمت باشد خودداری نمایند . »
همان ج ۱۲ ص ۱۲



«حیثیت و آبروی مومن در اسلام از بالاترین و والاترین مقام برخوردار است و هتك مومن چه رسد به مومن عالم از بزرگترین گناهان است و موجب سلب عدالت است. » انتخابات در اندیشه امام خمینی (ره ) تبیان دفتر اول ص ۳۳۴

« نصیحتی است از پدری پیر به تمامی نامزدهای مجلس شورای اسلامی كه سعی كنند تبلیغات انتخاباتی شما در چارچوب تعالیم و اخلاق عالیه اسلام انجام شود و از كارهایی كه با شئون اسلام منافات دارد جلوگیری گردد. باید توجه داشت كه هدف از انتخابات در نهایت حفظ اسلام است . اگر در انتخابات حریم مسائل اسلام رعایت نشود چگونه منتخب حافظ اسلام می شود. باید سعی شود تا خدای ناكرده به كسی توهین نگردد. »
همان ص ۱۳۴


● معیارهای انتخاب
« مركز همه قانونها و قدرتها مجلس است مجلس هدایت می كند همه را و باید بكند »
همان ص ۳۳۷


« من متواضعانه از شما می خواهم كه حتی الامكان در انتخاب اشخاص با هم موافقت نمایید و اشخاصی اسلامی متعهد غیرمنحرف از صراط مستقیم الهی در نظر بگیرید و سرنوشت اسلام و كشور خود را به دست كسانی دهید كه به اسلام و جمهوری اسلام و قانون اساسی معتقد و نسبت به احكام نورانی الهی متعهد باشند و منفعت خود را بر مصلحت كشور مقدم ندارند . »
صحیفه امام ج ۱۲ ص ۴۹


● انتخابات تجلی وحدت
« البته دو تفكر هست باید هم باشد دو رای هست باید هم باشد سلیقه های مختلف باید باشد لكن سلیقه های مختلف اسباب این نمی شود كه انسان با هم خوب نباشد.... اگر در یك ملتی اختلاف سلیقه نباشد این ناقص است .
اگر در یك مجلس اختلاف نباشد این مجلس ناقص است . اختلاف باید باشد اختلاف سلیقه اختلاف رای مباحثه جار و جنجال اینها باید باشد لكن نتیجه این نباشد كه ما دو دسته بشویم دشمن هم باید دو دسته باشیم در عین حالی كه اختلاف داریم دوست هم باشیم . »
همان ج ۲۱ ص ۴۷


«من احتمال می دهم كه عوامل و دستهای ناپاكی بخواهند از رقابتهای انتخاباتی در رسیدن به آرزوهای خود استفاده كنند و با طرح مسائل پوچ و بی معنا دلها را از یكدیگر جدا سازند . »
همان ص ۴۷


● حسن اجرای انتخابات
« اینجا ما كار نداریم ما خودمان بین خودمان و خدای تبارك و تعالی باید فكر بكنیم كه شما مسئول این مساله هستید هم مسئول كار خودتان و هم مسئول مسئولین دیگری كه تحت نظر شما هستند هستید كه جریان انتخابات یك جریان صحیح باشد. هیچ كس در انتخابات بر دیگری مقدم نیست . »
همان ج ۱۸ ص ۳۸۰


منبع:
http://www.moi.ir

چهارشنبه 8/3/1392 - 21:48 - 0 تشکر 607087

پیام امام راحل به مردم درباره انتخابات مجلس؛

دنیا منتظر حماسه حضور مردم در انتخابات باشد


11فروردین 1367

بسم اللَّه الرحمن الرحیم‏
در آستانه انتخابات سومین دوره مجلس شوراى اسلامى هستیم. گمان نمى‏كنم كه نقش و اهمیت انتخابات و مجلس شوراى اسلامى بر كسى پوشیده باشد. بحمد اللَّه هر چه از عمر با بركت انقلاب شكوهمند اسلامى ما مى‏گذرد، مردم مسلمان و متعهد كشورمان به اهمیت حضور و نقش تعیین‏كننده خود در تمامى صحنه‏هاى انقلاب آشناتر مى‏شوند، و راز دوام و بقا و استحكام قیام الهى خود را بهتر كشف مى‏نمایند.

هم اكنون، با توجه به آگاهى و شعور بالاى سیاسى مردم خداجوى ایران، شاید ضرورتى به یادآورى اهمیت شركت در انتخابات نباشد؛ ولى براى احتیاط در اداى تكلیف شرعى- سیاسى خود نكاتى را متذكر مى‏شوم:

1- از آغاز انقلاب تا كنون، یكى از اهداف شوم و پلیدى كه همواره مورد توجه استكبار جهانى و نوكران خارجى و داخلى آنان بوده است دور كردن مردم از صحنه‏هاى انقلاب و گسستن پیوندهاى پولادین آنان با آرمانهاى اجتماعى- سیاسى اسلام بوده است؛ كه در راه تحقق آن به انواع حیله‏ها و ترفندهاى گوناگون متوسل شده‏اند؛ كه بحمد اللَّه سرشان به سنگ خورده است؛ و ملت پیروز و سرافراز ایران با نمایش قدرت عظیم خود در حوادث گوناگون انقلاب این حقیقت و واقعیت را به اثبات رسانیده و نشان داده‏اند كه از دریاى خروشان وحدت و انسجام آنان چیزى كم نشده و نخواهد شد. و جهانخواران ان شاء اللَّه تا ابد حسرت گسستن اتحاد مقدس مردم ما را به گور خواهند برد.

بعید به نظر نمى‏رسد كه در این روزها یكى از اهداف شرارتهاى اخیر صدامیان در تهدید و ارعاب و ادامه بمبارانها و موشك‏باران مناطق مسكونى، علاوه بر سرپوش نهادن بر شكستهاى پیاپى خود در صحنه‏هاى نبرد، رسیدن به این هدف باشد كه حضور مردم را تحت الشعاع این جنایات قرار دهد و از هم اكنون هم باید مطمئن باشیم رسانه‏هاى استكبارى از عدم حضور مردم در صحنه انتخابات سخنها خواهند گفت؛ و با تحلیلهاى موذیانه و القائات توأم با تهدید و ارعاب تلاش خواهند نمود ذهنها را به مسائل دیگر معطوف نمایند. غافل از آنكه امت اسلامى ایران سالهاست نشان داده‏اند كه از این هیاهوها نمى‏ترسند، و مقاوم و استوار در مقابل تمام ابرقدرتها و قدرتها مى‏ایستند؛ و به یارى خداوند متعال، ملت شریف ایران با حضور گسترده خود انتخابات را در موعد مقرر و با قدرت و قاطعیت برگزار مى‏كنند؛ و مطمئناً در زیر موشك و بمب هم اگر قرار بگیرند، به پاى صندوقها مى‏روند و به تكلیف شرعى و الهى خود عمل خواهند نمود.
و این جانب تحت هر شرایطى در انتخابات شركت مى‏كنم. و ان شاء اللَّه دنیا خواهد دید كه مردم عزیز ایران چگونه حماسه حضور گذشته خویش را در سراسر میهن اسلامى تكرار خواهند كرد.

2- همان طور كه بارها گفته‏ام، مردم در انتخابات آزادند و احتیاج به قیم ندارند، و هیچ فرد و یا گروه و دسته‏اى حق تحمیل فرد و یا افرادى را به مردم ندارند. جامعه اسلامى ایران، كه با درایت و رشد سیاسى خود جمهورى اسلامى و ارزشهاى والاى آن و حاكمیت قوانین خدا را پذیرفته‏اند و به این بیعت و پیمان بزرگ وفادار مانده‏اند، مسلّم قدرت تشخیص و انتخاب كاندیداى اصلح را دارند. البته مشورت در كارها از دستورات اسلامى است. و مردم با متعهدین و معتمدین خویش مشورت مى‏نمایند. و افراد و گروهها و روحانیون در حد تذكرات قبلى در حوزه خود مى‏توانند كاندیدا معرفى نمایند؛ ولى هیچ كس نباید توقع داشته باشد كه دیگران اظهار نظر و اظهار وجود نكنند.

در هر حال، مردم با بصیرت و درایت و تحقیقْ كاندیداها را شناسایى كرده، و به‏ سوابق و روحیات و خصوصیات دینى- سیاسى نامزدهاى انتخاباتى توجه نمایند. مردم شجاع ایران با دقت تمام به نمایندگانى رأى دهند كه متعبد به اسلام و وفادار به مردم باشند و در خدمت به آنان احساس مسئولیت كنند، و طعم تلخ فقر را چشیده باشند، و در قول و عمل مدافع اسلام پابرهنگان زمین، اسلام مستضعفین، اسلام رنجدیدگان تاریخ، اسلام عارفان مبارزه جو، اسلام پاك طینتان عارف، و در یك كلمه، مدافع اسلام ناب محمدى- صلى اللَّه علیه و آله و سلم- باشند. و افرادى را كه طرفدار اسلام سرمایه دارى، اسلام مستكبرین، اسلام مرفهین بى‏درد، اسلام منافقین، اسلام راحت طلبان، اسلام فرصت طلبان، و در یك كلمه، اسلام امریكایى هستند طرد نموده و به مردم معرفى نمایند. و از آنجا كه مجلس خانه همه مردم و امید مستضعفین است، در شرایط كنونى نباید كسى انتظار داشته باشد كه حتماً نمایندگان باید از گروه و صنف خاصى باشند. باید توجه داشت كه هنوز خیلى از مسائل وجود دارد كه به نفع محرومین باید حل و فصل شود. و تمیز بین كسانى كه در تفكر خود خدمت به اسلام و محرومان را اصل قرار داده‏اند، با دیگران كار مشكلى نیست.

3- نصیحتى است از پدرى پیر به تمامى نامزدهاى مجلس شوراى اسلامى كه سعى كنید تبلیغات انتخاباتى شما در چهارچوب تعالیم و اخلاق عالیه اسلام انجام شود؛ و از كارهایى كه با شئون اسلام منافات دارد جلوگیرى گردد. باید توجه داشت كه هدف از انتخابات در نهایتْ حفظ اسلام است. اگر در تبلیغات حریم مسائل اسلامى رعایت نشود، چگونه منتخبْ حافظ اسلام مى‏شود. باید سعى شود تا خداى ناكرده به كسى توهین نگردد؛ و در صورتى كه رقیب انتخاباتى به مجلس راه یافت، به دوستى و برادرى، كه چیزى شیرینتر از آن نیست، لطمه‏اى نخورد.

ملت شهیدپرور ایران بدانند این روزها روز امتحان الهى است. روز پرخاش علیه كسانى است كه با اسلام كینه دیرینه دارند. روز انتقام از كفر و نفاق است. روز فداكارى است. امروز روز عاشوراى حسینى است. امروز ایران كربلاست، حسینیان آماده باشید. «جَهِّزُوا أَنفُسَكُم بِالصَّلاحِ و السِّلاحِ» «1». نهراسید. كه نمى‏هراسید، كمربندهاتان را محكم كنید. اى آزادگان و احرار بپاخیزید. قدرتهاى بزرگ شرق و غرب مى‏خواهند شما را در زیر چكمه‏ها و چنگالهاى كثیف و خونین خود خُرد كنند كه حتى آخ هم نگویید. امروز روز مقاومت است. چنان بر صدام و امریكا و استكبار غرب سیلى زنید كه برق آن چشمان استكبار شرق را كور كند. امروز روز درنگ نیست. امروز روز صیقل انسانیتِ انسانهاست. روز جنگ است. روز احقاق حق است. و حق را باید گرفت. و انتظار آنكه جهانخواران ما را یارى كنند بیحاصل است. امروز روز حضور در حجله جهاد و شهادت و میدان نبرد است. روز نشاط عاشقان خداست. روز جشن و سرور عارفان الهى است. امروز روز نغمه سرایى فرشتگان در ستایش انسانهاى مجاهد ماست.

درنگِ امروز فرداى اسارتبارى را به دنبال دارد. امروز باید لباس محبت دنیا را از تن بیرون نمود، و زره جهاد و مقاومت پوشید، و در افق طلیعه فجر تا ظهور شمس به پیش تاخت و ضامن بقاى خون شهیدان بود.
فرزندانم، دشمن در بمباران شیمیایى مناطق مسكونى نهایت قساوت و درندگى خود را نشان داده است؛ و با حمله شیمیایى به مردم بى‏دفاع عراق حتى پایه‏هاى حمایت حامیان خود را نیز سست نموده است. به سوى جبهه‏ها هجوم برید تا ضربات پى در پى شما توان و امان او را بگیرد، كه ان شاء اللَّه پیروز خواهید شد.
و السلام على عباد اللَّه الصالحین.



منبع: http://www.moi.ir

پنج شنبه 9/3/1392 - 11:7 - 0 تشکر 607152

هشدارهای امام (ره) در انتخابات



مردم در صحنه حاضر باشند و تحت تأثیر کسی واقع نشوند. مردم با علما و اشخاص مورد اعتمادشان مشورت کنند، بعد به هر کس که خواستند رأی دهند.


امام خمینی(ره)



حضرت امام خمینی(ره) همواره در امور داخلی به ویژه آنچه مربوط به انتخابات به طور عام و شامل هر انتخابات می‌شد، بسیار نگران بود و همه علمای دین و مسئولان نظام،‌و نیز تمام اقشار ملت را به مراقبت فرا می‌خواند و به هوشیاری و بیداری و عبور از موانع گوناگون برای رسیدن به موفقیت کامل در این امر حیاتی و محوری دعوت می‌کرد.


امام خمینی بارها اعلام کردکه من از دشمن خارجی بیم و نگرانی ندارم، که خصم بیرونی چهره‌ای نمایان دارد و همان‌گونه که قرآن اشاره می‌کند کفر خود را آشکار می‌کنند(۱) و هرگز از مسلمانان راضی نمی‌شوند مگر از آنها پیروی شود(۲) و دوست دارند که مسلمین نیز همچون آنها به گمراهی و ضلالت افتند(۳)


ولی دشمنان داخلی که در حال گذران لحظات روزمره در عرصه‌های حیات اجتماعی و سیاسی می‌باشند از آنجا که راه خدعه را باز و گشوده می‌یابند(۴) و شعار ایمان در گفتار و نفی ایمان در کردار دارند(۵) و خود را در عین آنکه مفسدون هستند، مصلحون می‌نامند(۶)، به سهولت و به طور مرموز و خزنده پیش می‌آ‌یند و نفوذ می‌کنند و جای پا محکم می‌سازند و به نام دین ضربه بر پیکر دین وارد می‌کنند و چشم ظاهربین قادر نیست حرکت پیچیده آنها را بنگرد و راه را بر دشمن?‌هایشان که رنگ و صبغه دوستی یافته است مسدود کند.


امام خمینی هم علمای حاضر در حوزه‌ها، هم فقهای شورای نگهبان،‌هم مسئولان سطوح بالای نظام، و هم مردم جامعه به ویژه جوانان را هشدار می‌داد و از تاثیر پذیری‌های مختلف از القائات دشمنان دوست‌نما و دایه‌های دلسوزتر از مادر نهی می‌کرد.


اگر تاریخ معاصر را ورق زنیم به وضوح می‌یابیم که این نفوذها به نام دین و سنگ‌اندازی‌ها علیه دین در نهضت‌های رهایی‌بخش اسلامی سابقه دارد و نمونه و مصداق کامل آن نهضت مشروطه است که به دست علمای اسلام پایه‌گذاری شد و توسط غفلت‌ها و سطح‌اندیشی‌های برخی از علما و گروه‌هایی کثیر از مردم به دام دشمنان داخلی که وابستگان دشمنان خارجی بودند سقوط کرد.


سخنان امام خمینی در دیدار با اعضای شورای نگهبان در متن خود حقایقی را به همراه برخی از نگرانی‌های آن پیشوای الهی ذخیره دارد که در آنها دقیق می‌شویم:


“آنچه مهم است این است که ما می‌خواهیم مطابق شرع اسلام مسائل را پیاده کنیم. پس اگر قبلا اشتباه کرده باشیم باید صریحا بگوییم اشتباه نموده‌ایم. و عدول در بین فقها از فتوایی به فتوای دیگر درست همین معنا را دارد. وقتی فقیهی از فتوای خود برمی‌گردد یعنی من در این مسئله اشتباه نموده‌ام به اشتباهم اقرار می‌کنم. فقهای شورای نگهبان و اعضای شورایعالی قضائی هم باید این طور باشند که اگر در مسئله‌ای اشتباه کردند صریحا بگویند اشتباه کردیم و حرف خود را پس بگیرند، ما که معصوم نیستیم.


پیش از انقلاب من خیال می‌کردم وقتی انقلاب پیروز شد افراد صالحی هستند که کارها را طبق اسلام عمل می‌کنند، لذا بارها گفتم روحانیون می‌روند کارهای خودشان را انجام می‌دهند. بعد دیدم خیر، اکثر آنها افراد ناصالحی بودند و دیدم حرفی که زده‌ام درست نبوده است، آمدم صریحا اعلام کردم من اشتباه کرده‌ام.


این برای این است که ما می‌خواهیم اسلام را پیاده کنیم. پس در این رابطه ممکن است من دیروز حرفی را زده باشم و امروز حرف دیگری را و فردا حرف دیگری را، این معنا ندارد که من بگویم چون دیروز حرفی زده‌ام باید روی همان حرف باقی بمانم.


امروز می‌گویم مادام که احکام اسلام پیاده نشده است و افراد صالحی نداشتیم تا طبق اسلام عمل کنند، علما باید مشغول به کارهایشان باشند. این شأنی برای علما نیست که ریاست جمهوری و یا پست دیگری را داشته باشند. چون وظیفه است، به این کارها می‌پردازند. خلاصه یک چیز را نباید فراموش کنیم که همه می‌خواهیم اسلام را پیاده کنیم.(۷)


چند محور و موضوع در این بخش از سخنان امام خمینی مورد توجه قرار گرفته است:


- محور و موضوع اول، پیاده کردن اسلام در این عصر و حل مشکلات جامعه و نمایاندن راهبردها در تمام عرصه‌های فرهنگ، اقتصاد، قضاوت، اخلاق، سیاست، حکومت، مدیریت و تدبیر امور مختلف جامعه است.


پیاده کردن جامعیت اسلام در عصر حاضر و استقرار نظام سیاسی و حکومتی اسلام، امری بس بزرگ و حائز اهمیت است. همین امر بزرگ و محوری و بنیادی است که باعث می‌شود مسائلی دیگر در کنار آن مورد توجه و عمل قرار گیرند که این مسائل نیز مختلف و در موضوعات گوناگون چهره ظاهر می‌سازند.


- یکی از موضوعات مرتبط با محور پیاده کردن اسلام به صورت حکومت، اعتراف صریح به اشتباه و عدول از حکم و فتوا می‌باشد که در حوزه‌ها و در فقه عمومی از جمله فقه و احکام عبادی، و در شورای نگهبان در فقه سیاسی مطرح می‌گردد.


در اینجا، انگیزه‌ها نقش اولیه و مبنایی دارند،‌ یعنی اگر دل‌‌ها برای خدا صاف و زلال گردد و نفسانیت‌های فردی و سیاسی و جناحی به ایفای نقش محرک و مخرب نپردازند، فقیه در حوزه و در شورای نگهبان، هر جا که فتوایی و حکمی را و یا سخنی را بر قلم و زبان جاری کرد و سپس متوجه شد که به اشتباه افتاده است، به سرعت به اشتباهش اعتراف می‌کند.


این اعتراف از دو جنبه حائز اهمیت می‌باشد. جنبه اول اینکه از ابتدا جریان امور را برپاکی و تهذیب نفس می‌گذارد. جنبه دوم اینکه از شکل‌گیری بیراهه و خطا و پیش‌ رفتن و اثر آفرینی مخرب آن می‌کاهد.


- موضوع سوم در سخنان امام خمینی که خود درسی است برای همه مراجع و فقها و الگویی است رفتاری و بسیار پسندیده از آن پیشوای الهی، اعتراف به یکی از اشتباهات خود است. این اشتباه درباره سخن اولیه امام است که فرمودند با تشکیل حکومت و نظام اسلامی، علما و روحانیون به کار اصلی خود که امور فقهی و علمی و پژوهشی و هدایت و ارشاد جامعه است باز می‌گردند.


امام پس از مدتی متوجه می‌شوند که اشتباه کرده‌اند، زیرا افرادی از غیر علمای انقلابی برای مدیریت کلان و سطح بالای نظام وجود ندارند و لذا باید همان اصحاب و یاران فداکارش از علمای آزاده اسلام که در سازماندهی مراحل مختلف انقلاب اسلامی حاضر بوده و از برنامه‌ریزان اصلی بوده‌اند، همچنان در تشکیلات حکومتی به انجام مسئولیت‌های سنگین خود ادامه دهند.


امام به این واقعیت تصریح دارند که ما معصوم نیستیم که اشتباه نکنیم و من کردم و اینک معترف هستم، و دیگران از مراجع و علمای حوزه‌ها و از فقهای شورای نگهبان نیز باید به خطا و اشتباه خود اعتراف کنند تا تمام موانع از سر راه استقرار اسلام در این عصر برداشته شود.


- موضوع مهم و چهارمی که امام خمینی در این سخنان به آن اشاره می‌کنند و می‌گذرند، این است که اصرار من و صلاحدید خاص من برای احراز مقامات از جمله ریاست جمهوری توسط علمای برجسته و مدیر و مدبر، یک ضرورت حیاتی است و این نباید اشتباه شود که مقامات سیاسی همچون ریاست جمهوری برای عالمان آزاداندیش و توانا و فکور، یک شأن و ارزش خاص است، بلکه باید توجه شود که مقامات سیاسی اگرچه بسیار هم در سطح بالا باشد، برای این دسته از علمای دین، وظیفه و مسئولیت سنگین ایجاد می‌کند و آنان را به رنج و زحمت می‌‌اندازد، که ضمن کار و تلاش مداوم، اهانت‌ها و مذمت‌ها و تخریب‌ها را نیز باید تحمل کنند، چنان که حضرت امام به این واقعیت اجتناب‌ناپذیر این‌گونه اشاره می‌کند:



“مسئولیت‌پذیری در کشوری که با محاصره‌ها و مشکلات اقتصادی و سیاسی و نظامی مواجه است کار مشکلی است. البته روحانیون متعهد کشور ما باید خودشان را برای فداکاری‌های بیشتر آماده کنند و در مواقع لزوم و ضرورت از آبرو و اعتبار خود برای حفظ آبروی اسلام و خدمت به محرومان و پابرهنگان استفاده کنند.”(۸)

بخش دوم از سخنان امام خمینی را ابتدا مرور می‌کنیم، و سپس در نکته‌های سرشار آن که به صورت هشدار‌های آگاهی‌بخش درباره انتخابات مطرح می‌کنند،‌ عمیق می‌شویم:


“نگرانی من از این است که نکند سستی کنیم و در پیاده کردن اسلام دقت لازم را ننماییم بعداً اشکال پیش بیاید. نکند مثل مشروطه شود که آقایان تلاش کردند و مشروطه را بنا گذاشتند، آن وقت چند نفر از سیاسیون مستبد، مشروطه خواه شدند و حکومت را گرفتند… امروز من هیچ ترسی ندارم،‌ولی ترسم از آن است که مبادا ما مسائل را به صورتی محکم تحویل دسته بعد ندهیم… ما باید همه چیز را به همان قوتی که امروز دارد، تحویل دسته بعد دهیم،‌و آنها هم کوشش کنند که به همان قوت تحویل دسته بعد دهند. ما باید بنیان را محکم کنیم و به دسته بعد دهیم تا پیش خدا مقصر نباشیم.


شورای نگهبان و شورایعالی قضایی و مجلس و دولت باید به گونه‌ای عمل کنند که بنیان محکمی را پایه‌گذاری نمایند. اگر بخواهیم به اسلام پایبند باشیم، باید آینده را در نظر گرفته و درست نماییم. سعی کنید مثل مشروطه سستی نشود…


من قبلاً در مورد انتخابات گفتم که همه چیز ما باید روی موازین اسلامی باشد. افرادی که تعیین می‌شوند باید کسانی باشند که به درد اسلام و جمهوری اسلامی بخورند، و عقیده شان هم این باشد که اسلام خوب است. نه فقط اظهار کنند ولی عقیده نداشته باشند،‌ کما اینکه در اول انقلاب خیلی‌ها اظهار اسلام می‌کردند…


مردم، افرادی را که تعیین می‌کنند باید سعی در شناسایی آنها نموده و قبل و بعد از انقلابشان را در نظر بگیرند و بعد رأی دهند. پس مسئله خوب بودن خود شخص است نه اینکه از یک دسته خاصی باشد، نه اینکه اهل علم باشد، حزبی باشد،‌ بازاری باشد، اینها دیگر شرط نیست،‌عمده موازین است که قانون و اسلام تعیین کرده است…


مردم در صحنه حاضر باشند و تحت تأثیر کسی واقع نشوند. مردم با علما و اشخاص مورد اعتمادشان مشورت کنند، بعد به هر کس که خواستند رأی دهند. مردم نباید کنار بروند، اگر مردم کنار بروند همه شکست می‌خوریم. خود مردم نگذارند قلدرها دخالت کنند،‌ افراد نالایق دخالت کنند. اگر عده‌ای جمع شدند و افراد نالایق را انتخاب کردند، مردم به آنها رأی ندهند…


تمام مردم موظفند که در انتخابات حاضر باشند و تحت تأثیر هیچ کس قرار نگیرند. بعد از اینکه مشورت کردند که برای اسلام مفید است رأی دهند. اگر کسی مورد شک بود و یا اگر کسانی منحرف…، به آنها رأی ندهند…


مردم اگر از من گله دارند، از اسلام سرد نشوند. من خلاف کرده‌ام، به اسلام چه؟ مردم اگر اسلام را، استقلال و آزادی را،‌ نبودن تحت اسارت شرق و غرب را می‌خواهند، همه در انتخابات شرکت کنند و در صحنه حاضر باشند. اگر یک ظالم خلاف کرد، اسلام که نکرده است. پس باید کاری کنیم که ظلم نباشد و ظالم از بین برود.


اگر دیدیم در این دوره خلاف شده و به افرادی ظلم شده باید تلاشمان را بیشتر کنیم تا خلاف و ظلم را از بین ببریم نه اینکه کنار رویم و از صحنه خارج شویم. زیرا اگر از صحنه خارج شویم ظلم بیشتر می‌شود. پس باید اجتماعمان را بیشتر کنیم و بیشتر در صحنه حاضر باشیم.(۹)


- اولین موضوع در این سخنان و رهنمودها، نگرانی‌ از تکرار وقایع تلخ نهضت مشروطه است که به صورت غفلت مشترک روحانیت و مردم، بر سر فقیه آزاده شهید آیت‌الله شیخ فضل‌الله نوری فرود آمد.


نهضت مشروطه در اثر سهل‌‌انگاری گروهی از علمای دین، صاحبان و رهبران اصلی نهضت را حذف کرد و باعث منزوی شدن آنها شد. این بسیار تلخ است که نهضتی را فقها و علمای بزرگ? چون شهیدمظلوم آیت‌الله شیخ فضل‌الله نوری و مرحوم آیت‌الله طباطبایی و شهید آیت‌الله بهبهانی و جبهه علمای انقلابی به وجود آوردند و همان‌ها هم سخت‌ترین ضربه‌ها را خوردند و بدترین تخریب‌ و اهانت‌ها را تحمل کردند و در نهایت، نهضت به دلیل هوشیاری دشمنان و غفلت و اختلاف دوستان، به دام خصم افتاد و دیگر بار استعمار و استبداد به کشور بازگشت و سایه شوم خود را بر همه جا گسترد.


امام خمینی علاوه بر این نمونه از هشدار به علمای دین از جمله فقهای شورای نگهبان(۱۰)، در نمونه‌ای دیگر (۱۱) این گونه به عبرت از تاریخ نهضت مشروطه فرامی‌خواند:


“ما باید از تاریخ عبرت ببریم و این تاریخ در زمان مشروطه این طور بود. در زمان مشروطه آنهایی که می‌خواستند ایران را نگذارند به یک سامانی برسد و چماق استبداد تا آخر باقی بماند، بین افراد، دستجات، احزاب اختلاف انداختند، حتی آنهایی که آن وقت بودند می‌گفتند که در یک خانه بین برادر با برادر، پدر و پسر اختلاف بود، یک دسته مستبد، یک دسته مشروطه.


این اختلاف موجب شد که نتوانست مشروطه آن طوری که علمای اسلام می‌خواستند تحقق پیدا بکند. بعد هم این اختلافات موجب شد که یک دسته از آن غربزده‌ها بریزند و به اسم مشروطه بگیرند مقامات را و استبداد به صورت مشروطه بر این ملت تحمیل کنند و دیدید که چه شد.


امروز همان روز است اگر ملت ایران بیدار نشود، اگر علماء اسلام بیدار نباشند، غفلت کنند، اگر علمای قم، مدرسین قم، طلاب قم، علماء تهران، روحانیت مبارز تهران، علماء همه بلاد و روحانیون همة بلاد و مردم بیدار نشوند، الآن دارند وضعی را، یعنی می‌خواهند وضعی را کار کنند که زمان مشروطه کردند، و بدانید گناهش به گردن همه ماست.(۱۲)


- موضوع دوم در بیانات امام خمینی این است که مردم باید کاندیداها رابه طور دقیق شناسایی کنند و در این صورت است که از تکرار وقایع تلخ تاریخ جلوگیری می‌شود. زیرا وقتی ندانند و نشناسند که چه کسانی به صورت کاندیدا در صحنه انتخابات حاضر شده‌اند و سابقه انقلابی آنها چیست و از چه افکاری برخوردارند،چگونه می‌توانند آرای خود را متوجه آنها کنند و ذهن و وجدانی بیدار داشته باشند که به وظایف خویش عمل کرده و سرنوشت خود و کشورشان را به خوبی و بنا بر معیاری‌های حق تعیین کرده‌اند.


از نگاه امام خمینی مشورت در اینجا نقش اساسی دارد، اما مشورت با چه کسانی؟ آیا با کسانی که خود آب را تیره می‌سازند تا ماهی مراد را بگیرند؟ آیا مشورت باید با افرادی صورت گیرد که به دنبال اهداف سیاسی و جناحی هستند و برای دست‌یابی به آنها شخصیت صالحان و وارستگان را لگدمال می‌کنند و آبرو و حیثیت آنان را به بازی می‌گیرند و کارنامه درخشان مبارزات و خدمات و مدیریت‌هایشان را نادیده می‌گیرند؟


طبیعی است که مشورت باید با اهل درد و دارای اندیشه‌های زلال و صاحبان انگیزه‌های پاک الهی و مقاصد والای سیاسی صورت پذیرد و در این صورت است که مشورت به صورت سهیم شدن در عقلانیت خالص افراد سالم و صالح که به دور از نفسانیت می‌باشند، چهره ظاهر می‌سازد و مؤثر و سازنده می‌شود.


- موضوع سوم در این بخش از رهنمودهای امام خمینی، هشدار به همه علما و مسئولان نظام و فقهای شورای نگهبان به مراقبت‌های لازم برای در صحنه نگاه داشتن مردم است.


امام به صراحت اعلام می‌کنند که اگر مردم کنار بروند همه شکست می‌خوریم. در نگاه حضرت امام یکی از آثار حضور مردم در صحنه انتخابات این است که آنان مانع دخالت قلدرها و اشرار در انتخابات می‌شوند.


همچنین مردم مانع پیشتازی افراد نالایق می‌شوند، همان افرادی که انگیزه خدمت به کشور ندارند و هدفشان دست‌یازی به اهرم‌های قدرت و تحقق منافع سیاسی و جناحی و مطامع اقتصادی سرشار و بیرون از تصور است.


- موضوع چهارم در رهنمودهای امام خمینی، بسیار زیبا، متواضعانه، خالصانه و صادقانه است، این نوع سخنان صریح و یکرنگ و زلال، فقط از ژرفا و اعماق دل چون اقیانوس او می‌تواند برخیزد و چون چشمه‌ساری در نهرهای حیات برتر و اصلح جاری شود. بار دیگر این سخنان کوتاه از لحاظ ظاهر واژه‌ها وعبارات، و بلند و عمیق از جنبه محتوای غنی را مرور می‌کنیم:


“مردم اگر از من گله دارند، از اسلام سرد نشوند، من خلاف کرده‌ام، به اسلام چه؟… همه درانتخابات شرکت کنند…”(۱۳)


بیندیشیم در این افکار بلند الهی و رفتار زیبای اخلاقی. و بیاموزیم درس‌ها و پندها و عبرت‌ها را، و ذخیره کنیم توشه‌های راه‌آینده را، که اگر چنین نکنیم می‌لغزیم و سقوط می‌کنیم و به بیراهه می‌افتیم و از مقصد دور می‌مانیم و هیچ رهایی و نجاتی قابل تصور نخواهد ماند.


اینکه بارها گفته‌ایم اندیشه‌ها و روش‌ها و اخلاق و عمل امام خمینی مشعل راه است و بر ظلمات نور می‌پاشد، اکنون از این مشعل راه چگونه بهره‌ می‌بریم؟ و آیا رهایی از بیت نفوس، ما را به مشاهده افق‌های دور می‌رساند؟



منبع: روزنامه جمهوری اسلامی

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

پنج شنبه 9/3/1392 - 11:33 - 0 تشکر 607155

بسم الله الرحمن الرحیم

رهنمود ها و تاكیدات امام خمینی (ره) در باب انتخابات


- حاكمیت قانون :

1- حكومت اسلام حكومت قانون است
2- در حكومت اسلام ، حاكمیت منحصر به خداست و قانون ، فرمان و حكم خداست .
3- خدای تبارك و تعالی رسول اكرم (ص) را خلیفه قرار داده است ، خلیفه الله فی الارض .
4- اسلام به قانون نظر « آلی » دارد ، یعنی آن را آلت و وسیله تحقق عدالت در جامعه می داند ، وسیله اصلاح اعتقادی و اخلاقی و تهذیب انسان می داند .
5- قانون برای اجرا و برقرار شدن نظم اجتماعی عادلانه , به منظور پرورش انسان مهذب است .


اهمیت انتخابات و نقش مردم

1- برنامه ما این است كه رجوع كنیم به آرای عمومی , به آرای مردم
2- مردم یكی را تعیین كنند كه رئیس جمهور باشد .
3- قهراً مردم وقتی آزاد هستند یك نفر صالح را انتخاب می كنند و آرای عمومی نمی شود خطا بكند .
4- ملت شریف و مبارز ایران ! دشمنان اسلام و نهضت در خارج و داخل تبلیغات زهرآگین خود را شروع كردند و چنین وانمود می كنند كه مردم در این انتخابات بی تفاوتند و به سستی و سردی گراییده اند .
- از شما ملت مبارز انتظار دارم كه با شركت همگانی خود ، یاوه سرایان را رسوا كنید . 12/5/58

قدرت های بزرگ:
امروز لمس كرده اند كه از اسلام سیلی خورده اند آنها از ما بیشتر ملتفت هستند كه چه كرده است اسلام با آنها .

- حفظ حیثیت جمهوری اسلامی و ملت شریف بسته به آن است كه به سوی صندوق های رأی چون موجی خروشان و دریایی مواج با صفوفی فشرده رفته رأی خود را به شخصی كه متعهد اسلام و خدمتگذار به ملت و كشور و حامی مستضعفان و دارای بصیرت در امر "دین" و" دنیا" و منزه از گرایش به شرق و غرب و مكتسب های انحرافی و دارای " دید" سیاسی است بدهید .
- امروز شركت در انتخابات نه فقط یك وظیفه اجتماعی و ملی است ، بلكه یك وظیفه" شرعی" ، "اسلامی" ، و " الهی" است ، كه شكست آن ، شكست جمهوری اسلامی است ، كه حفظ آن ، بر جمیع مردم از بزرگترین "واجبات" و "فرایض" است .
و وسوسه در آن از شیطان بلكه "عُمال شیطان بزرگ" است .
- برادران و خواهران ؛ با هوشیاری بسیار و "دید اسلامی سیاسی" با مسایل ، برخورد كنید .
- از وسوسه متحرفان و مخالفان نظام ، اسلام و وابستگان به سیاست اجانب ، اجتناب نمایید كه اینان با هر وسیله می خواهند پایه های جمهوری اسلامی را متزلزل كنند و به خیال رسیدن به مقاصد خودشان از هر فرصتی بهره برداری نمایند ، و نگذارند شما در این امر حیاتی كه شخصیت خود و كشورتان بسته به آن است شركت نكنید .
- اینجانب از علمای معظم و ائمه جمعه و جماعات محترم و خطبا و گویندگان متعهد در سراسر كشور تقاضا دارم كه مردم شریف را از اهمیت این موضوع حیاتی و سرنوشت ساز مطلع و آنان را به تكلیف شرعی خود ارشاد فرمایید . 2/7/60

- از جمله اموری كه اجانب به آن دامن می زنند همین مسأله انتخابات است .

- هر انتخاباتی كه در ایران می شود اینها ( اجانب ) می گویند :

مردم این دفعه نمی آیند . مردم سست و خسته شده اند و شور سابق را ندارند .
- اینها ( اجانب ) از روی همین عقده هاست كه این صحبت ها را می كنند . اگر عقده های درونی آنها حل می شد . چنین صحبت هایی را نمی كردند .

- انتخابات در انحصار هیچكس نیست . نه در انحصار روحانیون است نه در انحصار احزاب ، نه در انحصار گروههاست .
- انتخابات مال همه مردم است .
- مردم سرنوشت خودشان دست خودشان است .

- یكی از امور مهمه ای كه امروز همه ما به آن مبتلا هستیم و همه كشور ، قضیه انتخابات است و الحمدالله این مرحله هم كه پیش آمده است ، مردم ما شركت كنند و در مقابل قدرتهای بزرگ كه چشم دوخته اند به اینكه ملت ایران دیگر از اسلام برگشته و از مسایل اسلامی برگشته ، آنها بفهمند مسأله این طور نیست ، فرض كه ما " بد " باشیم اما اسلام كه خوب است .
در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم . گمان نمی كنم كه نقش و اهمیت انتخابات و مجلس شورای اسلامی بر كسی پوشیده باشد . بحمدالله هر چه از عمر با بركت انقلاب شكوهمند اسلامی ما می گذرد ، مردم مسلمان و متعهد كشورمان به اهمیت حضور و نقش تعیین كننده خود در تمامی صحنه های انقلاب آشناتر می شوند ، و راز دوام و بقا و استحكام قیام الهی خود را بهتر كشف می نمایند .

1. از آغاز انقلاب تاكنون ، یكی از اهداف شوم و پلیدی كه همواره مورد توجه استكبار جهانی و نوكران خارجی و داخلی آنان بوده است دور كردن مردم از صحنه های انقلاب و گسستن پیوندهای پولادین آنان با آرمانهای اجتماعی ـ سیاسی اسلام بوده است ؛ كه در راه تحقق آن به انواع حیله ها و ترفند های گوناگون متوسل شده اند ؛ كه بحمدالله سرشان به سنگ خورده است .

2. همانطور كه بارها گفته ام ، مردم در انتخابات آزادند و احتیاج به قیم ندارند ، و هیچ فرد و یا گروه و دسته ای حق تحمیل فرد و یا افرادی را به مردم ندارند . وصیت من به ملت شریف آن است كه در تمام انتخابات ، چه انتخابات رئیس جمهور و چه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و چه انتخاب خبرگان برای تعیین شورای رهبری یا رهبر ، در صحنه باشند .

همه قوا را صرف كنیم در انتخاب اشخاص صحیح ، اشخاصی كه غربی نباشند كه بعد ما را بكشانند به طرف غرب ؛ شرقی نباشند كه ما را بكشانند از آن طرف ؛ به صراط مستقیم اسلام باشند.
امروز سرنوشت اسلام و سرنوشت مسلمین در ایران و سرنوشت كشور ما به دست ملت است و اگر مسامحه كنند در این امر ، اهمال كنند ، نروند و رأی ندهند ، مسئولیت متوجه خود آنهاست عیناً .
اگر در صدر مشروطه علما آمده بودند در میدان ، مؤمنین آمده بودند، روشنفكرهای متعهد آمده بودندو مسلمانهای متعهد آمده بودند و قبضه كرده بودند مجلس را ، و نگذاشته بودند كه دیگران بیایند مجلس را بگیرند ، ما به این روزگار نمی رسیدیم . ما مملكتمان خراب نمی شد . ما عزتمان از بین نمی رفت ...

معیارهای عام انتخاب
دنبال اشراف نمی رویم كه اشراف را تعیین كنیم ، دنبال آدم می رویم . این آدم صالح وقتی كه در رأس واقع شد ، این آدم صالح، دولتِ صالح پیش می آورد ؛ دولتِ غلط نمی آورد پیش ، دولت فاسد نمی آورد . 10/10/57
انتخابات آینده از اهم اموری است كه مسئولیت آن با همه ماست .
انتخابات یك محكی هم برای خودتان است كه ببینید آیا می خواهید انتخاب اصلح بكنید برای خودتان ، یا برای اسلام ؟ اگر برای خودتان باشد ، شیطانی است .
انتخابات محكی برای خودتان كه تشخیص بدهید انتخاب برای اسلام است ، یا برای صلاح خودتان .
امیدوارم كه تا آخر هم اینطور باشد ، و هر روز و هر دوره انتخابات بهتر انجام شود .

تبلیغات انتخاباتی
هیچ سابقه ندارد در دنیا ـ هر جا شما بگردید ـ مردم به این شور و شعف برای رأی دادن بروند .
از آقایان كاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم كه اخلاق اسلامی ـ انسانی را در تبلیغ برای كاندیدای خود مراعات ؛ و از هر گونه انتقاد از طرف مقابل كه موجب اختلاف و هتك حرمت باشد خودداری نمایند .
من از همه قشرها، از همه ملت می خواهم كه آداب اسلامی خودشان را نسبت به همه امور، خصوصاً در انتخابات حفظ كنند.
- به اطلاع هموطنان عزیز برسانید كه : عكس اینجانب دلیل بر تأیید كسی نبوده ؛ چنانچه دلیل بر عدم تأیید هم نباشد .
- من از همه قشرها، از همه ملت می خواهم كه آداب اسلامی خودشان را نسبت به همه امور خصوصاً در انتخابات حفظ كنند.و خداوند را شاهد بدانید.
- لازم است مطلبی را كه گاهی شنیده می شود كه برای تبلیغات انتخاباتی بعضی از كاندیداها ـ خدای نخواسته ـ بعضی دیگر را تضعیف یا توهین می كنند، در رابطه با آن توضیح دهم كه امروز این نحو مخالفت ها خصوصاً از چنین كاندیداهایی برای اسلام و جمهوری اسلامی فاجعه آمیز است .
- چند وقت دیگر هم انتخابات شروع می شود . از قراری كه من شنیده ام به طور حاد دارند اشخاص عمل می كنند. اشخاص هستند كه به صبوری اسلامی" هیچ اعتقاد" ندارند .
لكن برای خاطر شكستن جمهوری اسلامی در تبلیغات انتخاباتی می خواهند ، شركت كنند نه از باب اینكه می خواهند وكیل شوند از باب اینكه می خواهند شكست بدهند جمهوری اسلامی را .
- امروز دارند تهیه می بینند مخالفین شما، مخالفین جمهوری اسلامی، كه برای انتخابات نفاق ایجاد كنند. و این یك خطری است برای كشورما.
- اینها با زور نمی توانند كاری انجام دهند، نه آمریكا، نه ... ، با فشار و زور به یك كشوری كه همه با هم هستند. نمی توانند آسیب برسانند.
لكن با توطئه و وارد كردن عمال خودشان در داخل می توانند ایجاد نفاق كنند. و بهانه هم انتخابات.
- اگر تبلیغ می كنی كه بر وی خدمت بكنی، من چون می توانم خدمت بكنم چرا كنار باشم، بروم خدمت بكنم . اگر اینطور باشد برای خداست .
- چشم هایتان را باز كنید!
اهل خیره چشمشان را باز كنند. كسانی كه با ولایت فقیه مخالفت می كنند برخلاف آن چیزی كه ملت آنها را تعیین كرده است عمل می كنند، وكالت ندارند .
- همه تان هم اگر چنانچه چیزی بگوئید برخلاف مصالح اسلام باشد، وكیل نیستید؛ حرفتان قبول نیست، مقبول نیست.
- ما به دیوار می زنیم آن حرفی كه برخلاف مصالح اسلام باشد.
- باید همه ما در این زمانی كه احتیاج دارد اسلام به شما جوانها، پیغمبر اكرم احتیاج دارد به شما، الان امیرالمؤمنین احتیاج دارد به شما، رفع كنید این احتیاجش را، احتیاج این است كه بی تفاوت نباشید نسبت به مملكتتان.
- از حضرات شورای نگهبان تقاضا می شود كه در مأموریت مهم خود به هیچ وجه ملاحظه اشخاص و یا گروههای انحرافی را ننموده و به وظیفه قیام و اقدام نموده و نگهبانی از اسلام و احكام "مترقی" آن نمایند.و خدمت خود را با قدرت تمام در پیشگاه خداوند و "ولی مطلق" او حضرت والله الاعظم امام عصر ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ عرضه دارند .
- شورای نگهبان بدون ملاحظه از هیچكس فقط و فقط خدا را در نظر بگیرند .
- چنانچه مشاهده می شود پس از انتخابات مجلس شورای اسلامی افرادی كه نظریه شورای محترم نگهبان در ابطال یا تأیید بعضی از حوزه ها موافق میلشان نبوده دست به شایعه افكنی زده و اعضاء محترم شورای نگهبان ـ ایدهم الله تعالی ـ كه حافظ مصالح اسلام و میهن هستند تضعیف و یا خدای ناكرده توهین می كنند .
- من با نهاد شورای نگهبان صددرصد موافقم و عقیده ام هست كه باید قوی و همیشگی باشد .
- برخورد شما باید به صورتی باشد كه در آینده هم به این شورای صدمه نخورد .
- شورای محترم نگهبان ، كه حافظ احكام مقدس اسلام و قانون اساسی هستند مورد تأیید اینجانب می باشند .
آقایان با تعهدی كه دارند تحت تأثیر هیچ جوی واقع نمی شوند . انشاءالله مؤید باشند.
- ولایت فقیه و حكم حكومتی از احكام اولیه اسلام است.
- نهاد شورای نگهبان همیشه مورد تأیید اینجانب است. و به هیچ وجه تضعیف نشده و نخواهد شد.
- این نهاد ( شورای نگهبان ) همیشه با بیداری و هوشیاری در خدمت به اسلام و مسلمین كوشا باشد.
- باید تمام سعی خودتان ( شورای نگهبان ) را بنمایند كه خدای ناكرده اسلام در پیچ و خمهای اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی ، متهم به عدم قدرت اداره جهان نگردد.
- ازشورای متهم نگهبان می خواهم و توصیه می كنم، چه در نسل حاضر و چه در نسل های آینده ، كه با كمال دقت و قدرت وظایف اسلامی و ملی خود را ایفاء و تحت تأثیر هیچ قدرتی واقع نشوند.

منبع: http://www.moi.ir

پنج شنبه 9/3/1392 - 11:42 - 0 تشکر 607156

« بایدها » و « نباید » های انتخابات در كلام امام خمینی (ره )



نظام اسلامی ایران كه با سقوط رژیم دیكتاتوری و استبدادی پهلوی در سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید با شعار محوری « استقلال ـ آزادی ـ جمهوری اسلامی » به سوی تحقق آن حركت خود را آغاز نمود.



بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره ) همواره در پیامها و سخنرانی ها در برابر نظام سلطنتی بر حكومتی تاكید داشت كه بر احكام اسلام و رای مردم بنیان گذارده شده باشد.





اصطلاح « جمهوری اسلامی » را امام ابتدا در پاریس در توصیف نظام مطلوب و مورد نظر خود به كار برد. « جمهوریت » مورد نظر به همان معنای رایج یعنی مردمی بودن حكومت است . ایشان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر چیستی حكومت در جمهوری اسلامی در تاریخ ۲۰ مهر ۵۷ می فرماید : « رژیم اسلامی و جمهوری اسلامی یك رژیمی است متكی بر آرای عمومی و رفراندوم عمومی » . (۱ )




بنابراین « جمهوریت » نظام به پذیرش حق مردم در انتخاب نوع نظام سیاسی و حاكمان اشاره داشته و شكل و قالب حكومت مورد نظر امام را تشكیل می دهد و در این نظام مردم به عنوان یكی از اركان مشروعیت نظام سیاسی جمهوری اسلامی تلقی می شوند به گونه ای كه نظر و رای مردم فقط در مراحل اولیه تاسیس نظام شرط نبود بلكه جمهوری اسلامی به حضور دائمی و نظارت همیشگی آنها بر مسئولین مقید می باشد.




البته در كنار آن « اسلامیت » هم ركن مهم دیگر نظام مورد نظر امام است كه بارها بر آن تاكید نمودند. و در واقع این ركن است كه جمهوری اسلامی را از دموكراسی های غربی جدا می سازد. اسلام محتوا و ماهیت اصلی این نظام را تشكیل داده و ضوابط و احكام و مقررات اسلامی مبنای اصلی سیاستها و قوانین آن محسوب می شوند.




یكی از مهمترین ابزارهای مشاركت سیاسی مردم و تحقق نظام « جمهوری اسلامی » عرصه انتخابات مختلف می باشد كه اگر با دوراندیشی و اتخاذ تدابیر و مقدمات آن از سوی مسئولان و سایر دست اندركاران عملی شود می تواند « جمهوری اسلامی » را در برابر تمامی توطئه ها بیمه نموده و از آسیبها و خطرات داخلی و خارجی مصون دارد.




در اینجا به برخی بایدها و نبایدها در عرصه انتخابات كه در دیدگاه و اندیشه های معمار كبیر جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره ) به آنها پرداخته شده است می پردازیم .




● اهمیت انتخابات و نقش مردم




انتخابات تجلی حضور و مشاركت سیاسی مردم و عرصه تحقق اراده ملت برای تعیین سرنوشت خویش است از اینرو انتخابات دارای اهمیت و جایگاه بلندی است و مردم نقش بزرگی در ایفای این رسالت و تكلیف بزرگی بر دوش خواهند داشت .




امام خمینی (ره ) درباره اهمیت حضور و شركت مردم در انتخابات می فرمایند : « این وظیفه ای است الهی وظیفه ای است ملی وظیفه ای است انسانی وظیفه ای است كه ما باید به آن عمل بكنیم همه مان باید در انتخابات شركت بكنیم . » (۲ )



با توجه به این اهمیت و نقش حضور مردم در صحنه انتخابات است كه باید همت و تلاش تمامی مسئولان دست اندركاران كاندیداها و رسانه ها به این امر معطوف شود كه با اقدامات سنجیده و تدابیر لازم و فضاسازی مناسب زمینه های حضور حداكثری مردم در انتخابات را فراهم ساخته تا موجب امید بیشتر دوستداران و ناامیدی و شكست دشمنان اسلام را فراهم نمایند.



● پرهیز از تخریب



انتخابات در نظام اسلامی دارای شرایط و آداب خاص خود می باشد به گونه ای كه كاندیداها و طرفداران آنان نباید از هر شیوه ای برای موفقیت و دستیابی به اهداف خود استفاده كنند چرا كه پذیرش مسئولیتها در نظام اسلامی قبول رسالتی الهی و ملی برای تحقق آرمانهای اسلامی و خدمت به مردم است . بنابراین چارچوبها و ضوابط دینی اخلاقی اجتماعی و فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد و به هیچ عنوان نباید شخصیت حیثیت و آبروی افراد دستخوش تمایلات و خواسته ها و اغراض دنیایی دیگران قرار گیرد.



متاسفانه انتخابات در نظام اسلامی به سمت ناخوشایند و نامطلوبی پیش می رود و برخی افراد از هر شیوه ای ناپسند و غیراخلاقی برای تخریب رقیب و بیرون راندن او از صحنه انتخابات استفاده می نمایند.



امام خمینی (ره ) خطاب به كاندیداها و طرفداران آنان بیان می دارند : « از آقایان كاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم كه اخلاق اسلامی ـ انسانی را در تبلیغ برای كاندیدای خود مراعات و از هرگونه انتقاد از طرف مقابل كه موجب اختلاف و هتك حرمت باشد خودداری نمایند . » (۳ )



معلوم نیست چرا عده ای برای رسیدن به پست و مقام و باصطلاح خدمت به مردم ! اینگونه بی مبالاتی نموده و حاضر می شوند هرگونه اتهام تهمت و ناسزا را به دیگران ببندند. « حیثیت و آبروی مومن در اسلام از بالاترین و والاترین مقام برخوردار است و هتك مومن چه رسد به مومن عالم از بزرگترین گناهان است و موجب سلب عدالت است » (۴ )



زیبنده نظام اسلامی نیست كه كاندیداها و طرفداران آنان در شیوه های تبلیغاتی خود از هر روش و شیوه ای همچون كشورهای غربی برای تخریب چهره ها استفاده نموده تا از این طریق برای خود چهره ای بسازند. چه بسا این روش در آینده گریبان این افراد را نیز بگیرد.



امام خمینی (ره ) در بیانات خود درباره تبلیغات انتخاباتی به نكته مهم و اساسی اشاره كرده و از هرگونه روشی كه با شئون اسلام منافات داشته برحذر داشتند; « نصیحتی است از پدری پیر به تمامی نامزدهای مجلس شورای اسلامی كه سعی كنند تبلیغات انتخاباتی شما در چارچوب تعالیم و اخلاق عالیه اسلام انجام شود و از كارهایی كه با شئون اسلام منافات دارد جلوگیری گردد. باید توجه داشت كه هدف از انتخابات در نهایت حفظ اسلام است . اگر در انتخابات حریم مسائل اسلام رعایت نشود چگونه منتخب حافظ اسلام می شود. باید سعی شود تا خدای ناكرده به كسی توهین نگردد . » (۵ )



اگر واقعا هدف از پذیرش مسئولیت در نظام اسلامی حفظ اسلام و خدمت به مردم است تهمت و افترا و هتك حرمت و.... چرا ! مگر اینكه خدای ناكرده اغراض دیگری در كار باشد.



● معیارهای انتخاب



با توجه به نقش و رسالت بزرگی كه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در رابطه با تدوین قوانین و مقررات اسلامی و ملی برعهده دارند باید از شرایط و ویژگیهای خاصی برخوردار بوده تا این مهم محقق گردد.



« مركز همه قانونها و قدرتها مجلس است مجلس هدایت می كند همه را و باید بكند » (۶ )



با توجه به این نقش و رسالتی كه مجلس دارد ملت باید نمایندگانی را برگزینند كه از هر جهت شایستگیهای نمایندگی ملت مسلمان ایران را داشته باشند معتقد به دو ركن مهم نظام یعنی « جمهوریت » و « اسلامیت » باشند تا هنگام بررسی لوایح و طرحها این دو ركن مهم را مورد توجه قرار دهد.



بنیانگذار جمهوری اسلامی در یكی از بیانات خود درباره ویژگی های لازم برای نمایندگی مجلس می فرماید : « من متواضعانه از شما می خواهم كه حتی الامكان در انتخاب اشخاص با هم موافقت نمایید و اشخاصی اسلامی متعهد غیرمنحرف از صراط مستقیم الهی در نظر بگیرید و سرنوشت اسلام و كشور خود را به دست كسانی دهید كه به اسلام و جمهوری اسلام و قانون اساسی معتقد و نسبت به احكام نورانی الهی متعهد باشند و منفعت خود را بر مصلحت كشور مقدم ندارند . » (۷ )



● انتخابات تجلی وحدت



انتخابات یكی از عرصه های تجلی وحدت و نمایش وحدت مردم است و باید تمامی تلاشها و اقدامات در این راستا صورت گیرد. متاسفانه گاهی در انتخابات وحدت ملی جامعه دچار آسیب شده و ضربات و خسارتهای بزرگی را بر مردم و جامعه تحمیل می نماید در این زمینه اگر مسئولان كاندیداها طرفداران آنها رسانه ها و بویژه جناحها و گروههای سیاسی روش معقول منطقی و در چارچوب اصول را در پیش گیرند. این اصل مهم نه تنها آسیب نمی بیند بلكه موجب وفاق ملی و وحدت و انسجام بیشتر جامعه می شود.



این نكته مهم نباید مورد غفلت و یا احیانا شیطنت برخی قرار گیرد.



امام خمینی با توجه به وجود دو دیدگاه و دو تفكر در جامعه ضرورت وحدت و پرهیز از اختلاف را مورد تاكید قرار داده و فرمودند « البته دو تفكر هست باید هم باشد دو رای هست باید هم باشد سلیقه های مختلف باید باشد لكن سلیقه های مختلف اسباب این نمی شود كه انسان با هم خوب نباشد.... اگر در یك ملتی اختلاف سلیقه نباشد این ناقص است .



اگر در یك مجلس اختلاف نباشد این مجلس ناقص است . اختلاف باید باشد اختلاف سلیقه اختلاف رای مباحثه جار و جنجال اینها باید باشد لكن نتیجه این نباشد كه ما دو دسته بشویم دشمن هم باید دو دسته باشیم در عین حالی كه اختلاف داریم دوست هم باشیم . » (۸ )



بنابراین نباید رقابتهای انتخاباتی زمینه ای را برای پراكندگی و اختلاف در جامعه و ملت را فراهم سازد. بویژه احزاب و جناحهای سیاسی باید مواظب عوامل و دستهای ناپاك باشند كه در آنها رسوخ نكنند.



« من احتمال می دهم كه عوامل و دستهای ناپاكی بخواهند از رقابتهای انتخاباتی در رسیدن به آرزوهای خود استفاده كنند و با طرح مسائل پوچ و بی معنا دلها را از یكدیگر جدا سازند . » (۹ )



از این رو بر همگان است كه با هوشیاری و درایت كامل مواظب القائات وسوسه انگیزان و نفاق تفرقه افكنان و وحدت شكنان بوده و در راه اتحاد و همدلی تمامی نیروهای متعهد و دلسوز نظام حركت نمایند و انتخابات را به عرصه اتحاد و انسجام ملت و جامعه تبدیل نمایند.



● حسن اجرای انتخابات



صندوقهای رای امانتهای ملت در دست مسئولان امر است و باید با حساسیت تمام از این امانتهای مردم نگهداری شود باید دقت شود كه حتی یك رای از كسی ضایع نشود. هیچ مصلحتی نباید موجب خدشه دار شدن آرای مردم شود و انگیزه های شخصی و تمایلات فردی و گروهی و جناحی نباید بر مصالح عمومی و حقوقی افراد مقدم شود.



امام خمینی (ره ) این مهم را مورد توجه قرار داده و به مسئولین گوشزد فرمودند : « اینجا ما كار نداریم ما خودمان بین خودمان و خدای تبارك و تعالی باید فكر بكنیم كه شما مسئول این مساله هستید هم مسئول كار خودتان و هم مسئول مسئولین دیگری كه تحت نظر شما هستند هستید كه جریان انتخابات یك جریان صحیح باشد. هیچ كس در انتخابات بر دیگری مقدم نیست . » (۱۰)



ابراهیم امیری



منابع و ماخذ



۱ ـ صحیفه امام ج ۳ ص ۵۱۴



۲ ـ همان ج ۱۸ ص ۳۱۸



۳ ـ همان ج ۱۲ ص ۱۲



۴ ـ انتخابات در اندیشه امام خمینی (ره ) تبیان دفتر اول ص ۳۳۴



۵ ـ همان ص ۱۳۴



۶ ـ همان ص ۳۳۷



۷ ـ صحیفه امام ج ۱۲ ص ۴۹



۸ ـ همان ج ۲۱ ص ۴۷



منبع:

http://www.moi.ir

جمعه 10/3/1392 - 11:54 - 0 تشکر 607499


دیدگاه های حضرت امام خمینی درباره آزادی مردم در انتخابات تبلیغات سالم و رعایت اخلاق انتخاباتی
امروز در یكی از حساس ترین مقاطع تاریخ انقلاب و نظام اسلامی قرار داریم زیرا انتخابات ریاست جمهوری یكی از قوای سه گانه كشور یعنی قوه مجریه را تثبیت می نماید و مسئولیت بزرگ تدبیر امور و اداره جامعه و سرزمین اسلامی را به آن خواهد سپرد. این مقطع حساس و حیاتی بیداری مردم و حضور آزادانه آنان در صحنه انتخابات و سالم سازی شرایط و زمینه های لازم آن را واجب و ضروری می نماید و به همین دلیل چنان كه حضرت امام خمینی تاكید مكرر دارند نقش آفرینی علمای دین و نیروهای متعهد و دستگاه های قانونی كشور در تمهید بسترهای لازم حائز اهمیت است . آنچه پیش روی دارید به همین موضوع مهم نظر دارد.
هیچ سابقه ندارد كه در دنیا هر جا شما بگردید مردم به این شور و شعف بروند برای رای دادن . اینقدر تبلیغات می كنند این روسای جمهور وقتی كه می خواهند (انتخاب ) بشوند اینقدر خرج می كنند اینقدر تبلیغات می كنند از یك ماه دو ماه قبل پولهای گزاف خرج می كنند و تبلیغات زیاد راست و دروغ تا اینكه یك عده مردم را جمع كنند و رای بدهند. اینجا این مسائل نبود مساله اسلام بود.

از آقایان كاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم كه اخلاق اسلامی ـ انسانی را در تبلیغ برای خود كاندیداهای خویش مراعات و از هرگونه انتقاد از طرف مقابل كه موجب اختلاف و هتك حرمت باشد خودداری نمایند كه برای پیشبرد مقصود ولو اسلامی باشد ارتكاب خلاف اخلاق و فرهنگ مطرود و از انگیزه های غیراسلامی است .

اینجانب بنا ندارم از كسی تایید نمایم چنانكه بنا ندارم كسی را رد كنم و از تمام احزاب و گروهها و افراد می خواهم از نسبت دادن كاندیدای خودبه من كه از آن استفاده تایید و یا تعیین و یا رد شود بدهند. من بسیار مایل هستم كه گروههای كه متعهد و معتقد به جمهوری اسلامی و خدمتگزار به اسلام هستند در مبارزات انتخاباتی كمال آرامش را در تبلیغ كاندیداهاشان رعایت نمایند و نسبت به یكدیگر تفاهم و صمیمیت و اخوت اسلامی داشته باشند و از تفرقه و كدورت شدیدا احتراز كنند كه تفرقه و تشتت دوستان را نگران و دشمنان را كامیاب می كند و موجب تبلیغات سو می شود.
به اطلاع هموطنان عزیز برسانید كه عكس اینجانب دلیل بر تایید كسی نبوده چنانچه دلیل بر عدم تایید هم نمی باشد.

لازم است مطلبی را كه گاهی شنیده می شود كه برای تبلیغات انتخاباتی بعضی از كاندیداها خدای نخواسته بعضی دیگر را تضعیف یا توهین می كنند در رابطه با آن تذكر دهم كه امروز این نحو مخالفتها خصوصا از چنین كاندیداهایی برای اسلام و جمهوری اسلامی فاجعه آمیز است . اگر فرضا كسی در دیگری مناقشه دارد ابراز آن و اظهار در بین مردم هیچ مجوزی ندارد و حیثت و آبروی مومن در اسلام از بالاترین و والاترین مقام برخوردار است و هتك مومن چه رسد به مومن عالم از بزرگترین گناهان است و موجب سلب عدالت است . امید است ان شاالله چنین مطلبی نباشد و اگر غفلتا اتفاق افتاده است تكرار نشود.

چند وقت دیگر انتخابات شروع می شود. از قراری كه من شنیدم به طور حاد دارند اشخاص عمل می كنند. اشخاصی هستند كه به جمهوری اسلامی هیچ اعتقاد ندارند لكن برای خاطر شكستن جمهوری اسلامی در تبلیغات انتخاباتی می خواهند شركت كنند... از باب اینكه می خواهند شكست بدهند جمهوری اسلامی را اشخاصی هستند كه به وسوسه اشخاص مومن را وادار می كنند كه به طور حاد دخالت بكنند در این امور. ممكن است كه اگر اشخاص هوشمند تنبه ندهند و بیدار نشوند این انتخابات موجب این بشود كه دو دستگیهای زیادی ایجاد بشود و این همان مساله مشروطه است . باید مردم توجه كنند و خصوصا روحانیون روحانیون مبارز تهران مدرسین محترم قم روحانیون مشهد اصفهان همه جا توجه كنند كه مساله مساله مشروطه نشود. مساله این نشود كه یك دسته برای خاطر اینكه یك كاندیدایی دارند دیگران را بكوبند آن دسته هم برای همین كاندیدای خودشان این را بكوبند اگر همه برای خدا هست با هم تفاهم كنید. البته تبلیغ هیچ مانعی ندارد لكن مثل مشروطه نشود آنطور نشود كه هر كدام دیگری را بكوبند و آنی كه دشمن ما می خواهد خطوط مختلفه را در انتخابات عملی كند. شما همه می خواهید كه اسلام در این مملكت تحقق پیدا كند. همه می خواهید كه این جمهوری اسلامی ادامه پیدا بكند ادامه این به این است كه شما در مواردی كه می بینید كه دارند شیاطین نقشه می كشند و توطئه می كنند تا شما را به جان هم بیندازند بنشینید با هم و تفاهم كنید و آنها را مایوس كنید. امروز دارند تهیه می بینند مخالفین شما مخالفین جمهوری اسلامی كه برای انتخابات ایجاد نفاق كنند و این یك خطری است برای كشور ما.

اینها با زور نمی توانند كاری انجام بدهند نه امریكا نه شوروی با فشار و زور به یك كشوری كه همه با هم هستند نمی توانند آسیب برسانند لكن با توطئه و وادار كردن عمال خودشان در داخل می توانند ایجاد نفاق كنند و بهانه هم انتخابات .

اگر احتمال بدهیم كه به واسطه تبلیغات انتخاباتی ما اسلام و جمهوری اسلامی در خطر است باید آنجور تبلیغاتی كه خطرناك است دست از آن برداریم برای اینكه ضد اسلام است و گاهی با اسم اسلام یا با تو هم اسلامی بودن یك اموری انجام می گیرد كه برخلاف اسلام است .
آن كسی كه می خواهد در انتخابات شركت كند و كاندید می شود آن كسی كه كاندید می كند كسی را آن كسی كه فعالیت انتخاباتی می كند آن كسی كه تبلیغ می كند برای خودش یا برای غیر این آزمایش اش همانجاست .

تویی كه خودت را كاندید انتخابات كردی قدرت این را داری كه برای كشورت درست خدمت بكنی و قدرت خودت را بالاتر از دیگران می دانی تویی كه دیگری را كاندید می كنی دیگران كه غیر از این هستند لایق نمی دانی این را لایقتر و احسن می دانی . تویی كه فعالیت می كنی و تبلیغ می كنی برای انتخابات تبلیغ خودت را می كنی یا تبلیغ برای اسلام می كنی اگر... شما تبلیغ برای خودت می كنی كه همان تبلیغ برای شیطان است . و اگر تبلیغ می كنی كه بروی خدمت بكنی من چون می توانم خدمت بكنم چرا كنار باشم بروم خدمت بكنم این شخص چون لایق است چرا كنار باشد بیاید خدمت بكند اگر اینطور باشد این برای خداست . و این گاهی وقتها به خود آدم اشتباه می شود بسیاری از اوقات هست كه انسان خودش در كارهای خودش اشتباه می كند. یعنی انسان چون حب نفس دارد خودش را می خواهد و همه چیز را هم برای خودش می خواهد مگر اینكه به ریاضیات اینطور نباشد. این چون حب نفس دارد بسیاری از امور كه از خودش صادر می شود یا از كسانی كه از خودش هستند اولاد خودش .

برادر خودش عیال خودش اینها به نظرش خوب می آید و گاهی همین اگر صادر بشود از یك كس دیگری به نظرش بد می آید. این برای همین است كه حب نفس اینجا پرده پوشیده است روی واقعیت و نمی تواند انسان تشخیص بدهد. باید انسان توجه كند به اینكه آیا من كه می خواهم یك كسی را انتخاب كنم اگر این كس یك نفر دیگری از او بهتر بود لكن ارتباطی با من نداشت بلكه با من هم دلخوری داشت آیا او را كاندید می كردم اگر او را هم كاندید می كرد معلوم می شود كه این برای خدا دارد كار می كند كار به خودش ندارد و اگر اینطور نشد بداند كه مساله مساله شیطانی است نه مساله خدایی . و این دقیق است و این از آن اموری است كه بر انسان پوشیده می ماند.

مردم در سراسر كشور در انتخاب فرد مورد نظر خود آزادند و احدی حق تحمیل خود یا كاندیداهای گروه یا گروه ها را ندارد هیچ مقامی و حزبی و گروهی و شخصی حق ندارد به دیگران كه مخالف نظرشان هستند توهین كنند یا خدای نخواسته افشاگری نمایند. گر چه همه حق تبلیغات صحیح برای خود یا كاندیدهای خود یا دیگران را دارند و هیچ كس نمی تواند جلوگیری از این حق نماید و البته لازم است تبلیغات موافق مقررات دولت باشد و احدی شرعا نمی تواند به كسی كوركورانه و بدون تحقیق رای بدهد واگر در صلاحت شخص یا اشخاصی تمام افراد و گروه ها نظر موافق داشتند ولی رای دهنده تشخیص اش بر خلاف همه آنها بود تبعیت از آنها صحیح نیست و نزد خداوند مسئولیت دارد و اگر گروه یا اشخاص صلاحیت فرد یا افرادی را تشخیص دادند و از این تایید برای رای دهنده اطمینان حاصل شد می تواند به آنها رای دهد.

اینجانب بنا ندارم از كسی تایید نمایم چنان كه بناندارم كسی را رد كنم و از تمام احزاب و گروه ها می خواهم از نسبت دادن كاندیدای خود به من كه از آن استفاده تایید و یا تعیین و یا رد شود ندهند .
به اطلاع هموطنان عزیز برسانید كه عكس اینجانب دلیل بر تایید كسی نبوده چنانچه دلیل بر عدم تایید هم نمی باشد .مردم در سراسر كشور در انتخاب فرد مورد نظر خود آزادند و احدی حق تحمیل خود یا كاندیداهای گروه یا گروه ها را ندارد

منبع :http://www.moi.ir

يکشنبه 12/3/1392 - 13:59 - 0 تشکر 608007

پیام امام خمینی(ره) به ملت ایران در اولین انتخابات ریاست جمهوری





بسم الله الرحمن الرحیم


در این موقع که به خواست خداوند متعال یکی دیگر از مراحل استقرار نظام جمهوری اسلامی در دست تحقق است و ملت مبارز بیدار ایران در صدد تعیین و انتخاب رییس جمهور می باشد، لازم است تذکراتی داده شود:



در این دوره انتخاب به من واگذار شده است و من به ملت می سپارم


بااینکه در این دوره به حسب قانون اساسی مصوب از ناحیه ملت، تصدیق صلاحیت  رییس جمهور و واجد بودن شرایط او به عهده اینجانب است، بواسطه بعضی مصالح و جهات لازم المراعات، از آن جمله وضع استثنایی که کشور دارد، لازم است در این امر مهم حیاتی تاخیر نشود؛ از طرفی شناسایی بیش از 120 نفر محتاج به زمان طولانی است؛ و تاخیر در این حال استثنایی به صلاح ملت و کشور نیست، به این جهت و جهات دیگر این جانب امر صلاحیت و انتخاب را به ملت واگذار نمودم که خود سرنوشت خود را تعیین کنند.



بعد از این احراز صلاحیت بر عهده شورای نگهبان است


در دوره های آینده که انشاءالله استقرار کامل حاصل شد، به حسب قانون اساسی باید این امر به وسیله شورای نگهبان عمل، و آنان هستند که باید تشخیص صلاحیت رییس جمهور را به حسب موازین قانونی بدهند.



ملت سستی نکند


این جانب از ملت شریف ایران تقاضا می کنم که در این امر مهم و حیاتی ، سستی و بی تفاوتی از خود نشان ندهند؛ و انتظار دارم همان طوری که با شور و شعف به پای صندوق های رای برای تصویب جمهوری اسلامی رفتند، در این امر نیز با جدیت و علاقه به اسلام شرکت کنند؛ که خداوند متعال با آنان است و پیروزی نصیب ملت شریف مسلمان است.



مراعات قانون را بکنید تا توطئه دشمنان خنثی شود


ملت شریف با کمال هوشیاری و توجه به توطئه ها و بند و بست ها که در دست اجراست، و می خواهند نگذارند ملت در این مرحله مهم پیروز شود و در صدد ایجاد انحراف هستند، مراعات شرایطی را که در قانون اساسی ذکر شده است با کمال دقت بنمایند.



تخریب ممنوع


از آقایان کاندیداها و دوستان آنان انتظار دارم که اخلاق اسلامی انسانی را در تبلیغ برای کاندیدای خود مراعات و از هرگونه انتقاد ازطرف مقابل که موجب اختلاف و هتک حرمت باشد خودداری نمایند، که برای پیشبرد مقصود ولو اسلامی باشد، ارتکاب خلاف اخلاق و فرهنگ ، مطرود و از انگیزه های غیر اسلامی است.



من فقط یک رای دارم کسی را نه تایید می کنم و نه تکذیب


این جانب بنا ندارم از کسی تایید نمایم، چنانکه بنا ندارم کسی را رد کنم و از تمام احزاب و گروهها و افراد می خواهم از نسبت دادن کاندیدای خود به من که از آن استفاده تایید و یا تعیین و یا رد شود خودداری کنند.


14 دی ​ماه 1358


روح الله الموسوی الخمینی


يکشنبه 12/3/1392 - 14:4 - 0 تشکر 608008

بیانات امام خمینی(ره) 23/11/58


سرنوشت اسلام و كشور خود را به دست كسانی دهید كه به اسلام و جمهوری اسلامی و قانون اساسی معتقد و نسبت به احكام نورانی الهی متعهد باشند.


*****


بیانات امام خمینی(ره)21/12/58


امید است ملت مبارز متعهد به مطالعه دقیق در سوابق اشخاص و گروه ها‚ آرای خود را به اشخاصی دهند كه به اسلام عزیز و قانون اساسی وفادار باشند و از تمایلات چپ و راست‚ مبرا باشند و به حسن سابقه و تعهد به قوانین اسلام و خیرخواهی امت معروف و موصوف باشند.


*****


بیانات امام خمینی(ره)17/2/59


كسانی را انتخاب كنند كه صد در صد مسلمان و معتقد به احكام اسلام و معتقد به اجرای احكام اسلام و مخالف با مكتب های انحرافی و معتقد به جمهوری اسلامی باشند.


*****


بیانات امام خمینی(ره) 6/9/61


مجلس در راس همه امور واقع است.


*****

يکشنبه 12/3/1392 - 22:51 - 0 تشکر 608224


امروز مسؤولیت به عهده ملت است. اگر ملت کنار بنشینند، اشخاص مؤمن، اشخاص متعهد کنار بنشینند و اشخاصى که نقشه کشیده‏اند براى این مملکت از چپ و راست، آنها وارد بشوند در مجلس، تمام مسوولیت به عهده ملت است. هر قدمى که بر ضد اسلام بردارند، در نامه اعمال ملت نوشته مى‏شود. هر کارى که انجام بدهند، مسوولیتش متوجه ملت است. امروز سرنوشت اسلام و سرنوشت مسلمین در ایران و سرنوشت کشور ما به دست ملت است و اگر مسامحه کنند در این امر، اهمال کنند، نروند و رأى ندهند، عینا مسوولیت متوجه خود آنها است و اگر بروند و چنانچه اشخاص متعهد مسلم - کسانى که براى کشور و براى اهالى کشور ارج قائل هستند، کسانى که نمى‏خواهند زمام امور کشور ما به دست چپ بیفتد یا به دست راست بیفتد - این اشخاص را تعیین کنند، به تکلیف خودشان عمل کرده‏اند و چنانچه مسامحه در این امر کنند و آنها پیش ببرند - آنهایى که مى‏خواهند ما را به زنجیر چپ و راست بپیوندند و ما را اسیر کنند در دست قدرتهاى بزرگ - اگر آنها پیش ببرند و شما ساکت باشید، تمام مسوولیت متوجه شما است. امروز مسوولیت بزرگى به عهده همه ما است.

هدف از انتخابات در نهایت حفظ اسلام است.

اگر در تبلیغات حریم مسائل اسلامى رعایت نشود، چگونه منتخب حافظ اسلام مى‏شود؟

امام خمینی (ره)

منبع: صحیفه نور - ج 21 - ص 11


دوشنبه 13/3/1392 - 15:58 - 0 تشکر 608419

این وظیفه ای است الهی وظیفه ای است ملی وظیفه ای است انسانی وظیفه ای است كه ما باید به آن عمل بكنیم همه مان باید در انتخابات شركت بكنیم . »
صحیفه امام ج ۱۸ ص ۳۱۸

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.