• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن روانشناسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
روانشناسي (بازدید: 6130)
دوشنبه 20/6/1391 - 20:35 -0 تشکر 557672
راه های مثبت اندیشی و شادکامی در زندگی اجتماعی

بعد از نماز بزرگترین پاداش از آن کسانی است که دل مومنان را شاد می کنند ( حضرت محمد ص) انسان همواره می کوشد چگونه زیستن را بیاموزد، و اگر توانست به این نکته مهم و حیاتی دست یابد، زندگی شیرین و لذت بخش را تجربه خواهد نمود، مثبت اندیشی در جامعه فواید بسیاری دارد و در آن فرد به موفقیت های چشمگیر نایل خواهد شد. آفرینش انسان بیهوده نبوده،او دارای تکالیف و وظایف معینی می باشد اگر راه و روش خوب زیستن را بیاموزد، می تواند به خوبی این تکالیف را به دوش گرفته و به سر منزل مقصود برساند، اگر زندگی با مثبت نگری و اخلاق قرین شد و اگر انسان توانست با خود سازی و خدا محوری زندگی اش را آنچنان که پیشوایان و دانشمندان و متفکرین فرموده اند اداره کند موفق می شود و از زندگی لذت می برد.
اگر آماده اید که بسوی مثبت انیشی و شادکامی و عظمت و بزرگی گام بردارید و به نتایج شکوهمند برسید،بدانید که نقشه راهنمای مناسبی را در دست گرفته اید. شما دی ان ای آینده تان را در اختیار دارید. به تنها چیزی که برای رسیدن به یک آینده شکوهند احتیاج دارید همین کتاب است. تصمیم بگیرید چگونه می خواهید از مطالب کتاب در آینده خود استفاده کنید. برنامه ای بنویسید و با شور و اشتیاق کتاب را بخوانید و آینده خود را تحقق بخشید.
به لحاظ مثبت اندیشی ما به سان تشنگان لب دریاییم و تبدیل گوهرهای نهفته در این پیشینه به تزیینات قابل معرف برای غیر متخصصان، همت بلندی را می طلبد. آنچه در این کتاب ملاحضه می شود آغاز گام نهادن و معروفداشتن همت نگارنده آن است تا به این رسالت جامعه شناسی و تربیتی اقدام کنم. بنده پاسخگویی به یک نیاز جدی جامعه را سرلوحه کار خود قرار داده ام و امید است که مورد توجه قرار گیرد.
در این کتاب با برنامه قدم به قدمی برای رسیدن به مثبت اندیشی و شادکامی روبرو می گردید

دوشنبه 20/6/1391 - 21:36 - 0 تشکر 558084

اما نوع دیگری از حس همدردی هم وجود دارد که نسبتی با آن تعلق خاطر ندارد و آن، حس همدردی اصیل و واقعی است. این نوع حس همدردی، مبتنی بر این واقعیت نیست که فلان شخص برای من آدم عزیزیست بلکه مبتنی بر یک منطق است که شالوده آن، باور این نکته است که همه انسان ها، نوعی تمایل درونی برای شاد بودن و غلبه بر رنج دارند. وقتی شالوده ی رابطه ای چنین باشد، حس همدردی هم در مورد دوست یا دشمن فرقی نمیکند و مبتنی بر حق بنیادین همهی افراد برای زندگی شادمانه تر است. در معنایی دیگر، میتوان همدردی را بعنوان حس تعریف کرد که به عدم تحمل رنج کشیدن دیگران مربوط میشود. برای اینکه این حس را در خود ایجاد کنیم، باید از رنج دیگری درك و دریافت دقیقی داشته باشیم که هر چه این ادراك، عمیقتر باشد، حس همدردی نیز عمیق تر خواهد بود. وقتی حس همدردی داشته باشید، زمانی که متوجه رنج دیگری می شوید شما هم احساس بی قراری می کنید و از وضعیت فرد یاد شده ناراحت هستید. در احساس موسوم به همدردی، نوع برخورد شما کاملاً متفاوت است، در پشت این حس ناراحتی، یک آگاهی بسیار عمیق و یک ارادهی قوی وجود دارد چرا که شما در واقع به شکلی داوطلبانه و آگاهانه برای هدفی متعالیتر، به رنج دیگری اندیشیده اید. در این حالت، نوعی احساس پیوند و تعهد وجود دارد، گرایش به نزدیک شدن به دیگران و ایجاد آمادگی برای حل مشکل آنان.

دوشنبه 20/6/1391 - 21:36 - 0 تشکر 558089

آیا در جستجوی خوشبختی هستید:



این قافله عمر عجب میگ

ذرد

دریاب دمی که با طرب میگ




ذرد

احساس شادی و خوشبختی، برداشتی ذهنی و درونیست و عوامل متعددی در شکل دهی آن دخیل بوده که گاهی از کنترل ما نیز خارج میشود





.

تجربه خوشبختی نزد انسان ها متفاوت است و هر کدام، خوشبختی را با روش های مختلف و در معانی متفاوتی جست و جو میکنند





.

البرت الیس، صاحب نظریهی عقلانی عاطفی معتقد است آن





چه موجب بروز ناراحتی و احساسات منفی در ما میشود، در حقیقت خود مشکل نیست، بلکه باورهای نادرست ما درباره زندگیست که ایجاد مشکل میکند. دیل کا رنگی در تایید این عقیده میگوید: دو زندانی از یک دریچه به بیرون نگاه میکردند اما یکی آسمان پر ستاره را تماشا میکرد و دیگری زمین لجنزار را مینگریست. اگر از زندگیتان راضی نیستید و میخواهید آن را تغییر دهید، نخست باید افکار خود را عوض کنید و باورهای منفی را از ذهنتان بیرون بریزید، راز خوشبختی در خوشبینی و داشتن ذهنیت مثبت است چرا که ما همان هستیم که فکر میکنیم، پس بیایید درست فکر کنیم.

ای برادار تو همه اندیشهای
گر بود اندیشهات گل، گلشنی
ما بقی خود استخوان و ریشهای
ور بود خاری، تو همیه گلخنی


دوشنبه 20/6/1391 - 21:37 - 0 تشکر 558091




یکی از افکار منفی، حقیر پنداری خویش است که از کودکی در هویت فکری ما رخنه کرده است، این که دیگران امکانات اعتباری بیشترین نسبت به من داشته اند و
من از آنها محروم بوده ام، این که وضع مالی خوبی نداشته ام، این که پدرم موقعیت اجتماعی خوبی نداشته است و مسا





ئلی نظیر آن، موجب می شود که احساس حقارت نماییم، در صورتی که رها شدن از این افکار، یکی از گام های اساسی به سمت خوشبختیست. انسان با تکیه بر توانایی های خود قادر خواهد بود تفکرات زائد این چنین را به افکار و اعمال پسندیده تبدیل نماید. رنج های ما حاصل اندیشه های خود ماست، اندیشه هایی که تحمیلی و غیر واقعیست. خودداری از مقایسه ی خود با دیگران و گرفتار شدن در اندیشهی مخیر و خودداری از سرزنشو ملامت، اسرار دیگری برای رهایی و رسیدن به آرامش است. پرز- روانشناسی که مکتب گشتالت درمانی را ارائه کرده، معتقد است بیشتر اضطراب ها و ناراحتی های افراد به خاطر تاکیدشان بر زمان گذشته یا آینده و فراموش کردن زمان حال به وجود می آید زیرا افرادی که درگذشته زندگی میکنند، با قرار دادن وقایع و حوادث گذشته، مسئولیت رفتار جاری خود رابه دوش گذشته می اندازند و در نتیجه از مسوولیت زمان حال خود سرباز میزنند و افرادی هم که ذهن خود را با افکاری در مورد آینده مشغول میکنند، آنچه اکنون اتفاق میافتد را نمیبینند و مدام انتظار روی دادن اتفاقات بد را دارند و مضطرب هستند.

از دی که گ





ذشت هیچ از او یاد مکن

برنامده و گ




ذشته بنیاد مکن

فردا که نیامد مست فریاد مکن
حالی خوش باش و عمر بر باد مکن


دوشنبه 20/6/1391 - 21:37 - 0 تشکر 558095

اگر بدنبال خوشبختی هستید، راهکارهای زیر پیشنهاد میشود:


یکی از مطمئن ترین راه های رسیدن به خوشبختی، این است که برای خوشبخت کردن دیگران تلاش کنید زیرا وقتی شما موجب خوشحالی دیگران میشوید، رضایت خاطر و شادی آنان به شما هم سرایت میکند.






دل خود را از کینه خالی کنید تا خوشبختی در آن لانه کند.




شاید ما نتوانیم دشمنان مان را دوست بداریم اما دست کم می توانیم آنان را ببخشیم تا موجب یادآوری دردهای ما نشوند

. کنفوسیوس میگوید: زیان و درد برای ما آنقدرها مهم نیست، چیزی که موجب ناراحتی ما می شود، به خاطر آوردن آنهاست.

با استفاده از قدرت تخیل، شادی، نشاط و موفقیت را برای خود بیمه کنید. آندره آنماسی، تنیس باز معروف آمریکایی میگوید: در 10 سالگی هزاران بار در ذهنم تجسم می کردم که همه حریفانم را شکست داده ام و عاقبت نیز به آرزویم رسیدم.
موفقیت واقعی این است که با تقویت ایمان و اعتقادات سازنده، نیروهای عظیم درونی خود را فعال کنیم.


دوشنبه 20/6/1391 - 21:38 - 0 تشکر 558099

در زندگی شکست وجود ندارد، فقط نتیجه موجود است، اگر از یک راه به نتیجه نرسیدید، راههای دیگر را امتحان کنید. یک مسئله، راهحلهای متعددی دارد، حتما رًاه حل مورد نظر خود را پیدا خواهید کرد.

از هر کرانه تیر دعا کرده ام روان باشد کز این میانه یکی کارگر شود

مسئولیت پذیر باشید و تقصیر شکست ها و ناکامی های خود را به گردن دیگران نیندازید.

نیکی و بدی که در نهاد بشر است
با چرخ مکن حواله کاندر ره عقل
شادی و غمی که در قضا و قدر است
چرخ از تو هزار بار بیچاره تر است

دوشنبه 20/6/1391 - 21:39 - 0 تشکر 558107

وجود آدم عصبانی همیشه پر از زهر است. (کنفوسیوس)
فرانکل، روانشناس آلمانی میگوید: این رنج و درد نیست که موجب ناراحتی و اندوه ما میشود بلکه فقدان معنا در زندگی موجب ناراحتی ماست. او میگوید: بشر برای یافتن معنا در زندگی، یا باید خلاقیت، نوآوری و سازندگی کند و یا باید در زیباییهای طبیعت غوطه ور شود یعنی به عالم هنر پناه ببرد و اگر به خاطر محرومیت، نمی تواند هیچ یک از این دو کار را انجام دهد، میتواند مانند زندانیان با پذیرفتن درد ونج به زندگی خود معنا بخشد.

دوشنبه 20/6/1391 - 21:44 - 0 تشکر 558125

به جای اینکه به تاریکی لعنت فرستید شمعی روشن کنید.
اگر برای دیگران کاری انجام میدهید توقع سپاسگزاری و قدرشناسی نداشته باشید چرا که سرشت دنیا، ناسپاس است، میتوانید هدفتان را رضایت و خشنودی خاطری در نظر بگیرید که از بابت بخشش و گذشت به شما دست میدهد.
قانع و سپاسگزار نعماتی باشید که خداوند به شما عطا کرده است.
سعدی در گلستان میگوید: به خاطر نداشتن کفش، بسیار ناراحت بودم و از خداوند گله و شکایت میکردم، تا اینکه در شهر مردی را دیدم که پا نداشت اما خدا را شکر میکرد. خجل شدم و دریافتم که ناسپاسی کرده ام و بزرگترین نعمت خداوند، یعنی سلامتی را فراموش کرده ام.

دوشنبه 20/6/1391 - 21:44 - 0 تشکر 558126

دیل کارنگی در این زمینه میگوید: موهبت هایت را بشمار نه محرومیت ها را. از لیموترشی که در دست دارید بکوشید تا شربت گوارایی درست کنید. راز بدبختی و بیچارگی ما، ایام فراغتمان است که آن را با فکر درباره ی خوشبختی و بدبختی می گذرانیم. (برنارد شاو)
اگر نتوانستید برخی از مشکلاتتان را حل کنید (مانند معلولیتهای جسمی) بهتر است آنها را بپذیرید و با مشکلاتتان سازگار شوید تا احساس بهتری پیدا کنید. دوستان مناسب برای خود در نظر بگیرید تا خوشبختی تان کامل شود.
خود را دست کم نگیرید. شما شاهکار خلقت هستید و بدانید که به ازای هر عیب و نقصی که در وجود شماست، هزاران استعداد و امتیاز مثبت نیز وجود دارد که تنها بخشی از آنها را کشف کرده اید.

دوشنبه 20/6/1391 - 21:45 - 0 تشکر 558129

در مسیر کمال:


اولین قدم، این است که سخت افزار وجوت که همان جسم توست، در سلامت باشد. باید مراقب جسم خود باشی، تغذیه ی خوب و سالم داشته باشی، ورزش کنی و در جهت سلامت کامل، تلاش نمایی چرا که همیشه یک احساس زیبا و اندیشه ی متعالی، در یک جسم وجود دارد .






قدم دوم در راه تبدیل شدن به خود مطلوب، عارف بودن است چرا که تا وقتی عارف نباشی، نمی توانی عاشق باشی و اساس عشقورزی و عرفان، همانا معرفت نفس است و اولین موضوع در معرفت نفس این است که بدانی از کجا آمده ای.






دوشنبه 20/6/1391 - 21:45 - 0 تشکر 558130

برچسب های شخصیتی :






آیا تا به حال متوجه برچسب هایی که ما انسانها به یکدیگر می چسبانیم شدهاید ؟ آیا شمای هم روی شخصیت خود و دیگران برچسب می زنید؟!






برای نمونه اگر هنگام حمل سینی لیوانها در اثر یک پیشامد، آنها را بشکنید، به خودتان میگویید : من آدم بیدست و پایی هستم.






در بسیاری از مواقع، برچسبهایی که فرد در مورد خود به کار میبرد، ناشی از احساس گناهیست که از عدم کامیابی در امورش حاصل شده و با این کار، به ذهن ناخودآگاه خود پیامی میدهد که منجر به تکرار کارهایی میشود که در آنها احساس گناه بیشتری را تجربه میکند و یا به علت ترس و فرار از این احساس گناه، از دست به عمل زدن میگریزد .





بنابراین اگر ما کنترل افکار خویش را در دست گیریم و عجو لانه دربارهی خود و دیگران قضاوت نکنیم، چه بسا شناختی مبتنی بر واقعیت و اصول صحیح در مورد خویشو دیگران حاصل کنیم و با ذهنیتی درست و مثبت به جهان بنگریم .


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.