• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
سينما و تلویزیون (بازدید: 3103)
دوشنبه 20/6/1391 - 14:12 -0 تشکر 556467
خاطراتی که سینما و تلویزیون به ما هدیه دادند

پرده عریض سینما همواره یادآور خاطراتی روشن برای من است. بر روی آن فیلم‌هایی را دیدم که تلخی و شادی را به یک اندازه برایم به وجود آورد. فیلم‌هایی دیدم که ایثار و گذشت یک کودک را در عین نیاز فریاد می‌زد.
یا آن عروسک قرمزک را در خاطرم ثبت کردم که از همان ابتدا با حرکت‌های دوست داشتنی‌اش محبوب قلوب شد. دزد عروسک‌های شهر هم به یادم می‌آید؛ همان گنجوی بدجنسی که هنرمندی تمام عیار بازیگرش را به من نشان داد و از همان جا بود که اکبر عبدی به عنصری ویژه در پیوند من و سینمای ایران تبدیل شد.

آدم‌های اجاره نشین مهرجویی هم به بخشی از خاطرات پررنگ من از سینمای کمدی بدل شدند. دعواها، قهر و آشتی، آن فضای دورهمی ناب و مرام و معرفت ایرانی از درون این اثر به اعماق وجودم نفوذ کرد تا هنوزهم بعد از گذشت دو و نیم دهه از تولیدش، آن را در لیست منتخبانم قرار دهم.
شاید تصور نمی‌شد سینمای افتخار آفرینی که عطر حضور مادر در زندگی را در لوای یک نماد ازایجاد همدلی میان آدم‌ها نشان می‌داد و دغدغه‌های درونی یک روشنفکر را از طریق آشفتگی و پریشان احوالی حمید در فیلم‌هامون عرضه می‌کرد درعرض دو دهه با این بی مهری‌ها روبرو شود.

اما حقیقت تلخ بی مهری آدم‌هایی که فرهنگ و هنر را از دریچه تنگ نگاه خود می‌نگرند کار را به جایی رساند که با گذشت چند ماه از سال 1391 تمام آن خاطرات روشن به صورت یک توده محو در ذهنم باقی ماند و این همه رفتارهای غیرفرهنگی ضد سینما که از بد حادثه از سوی نیروهای منتسب به جناح ارزشی صورت گرفت، فضایی یاس آور و دردناک را در وجودم شکل داد. متن حاضر تنها ادای دینی کوچک به سینمایی است که بخشی از مهم ترین خاطرات زندگی هر یک از ایرانی‌های دوستدار فرهنگ و هنر را به ارمغان آورده است.

دوشنبه 20/6/1391 - 14:20 - 0 تشکر 556511

دید زدن زندگی از پشت عینک دودی
دردورانی که ایرج طهماسب با خلق چند سناریوی حساب شده کمیک و بازی‌های خوبش به وزنه‌ای مناسب در معادلات گیشه بدل شده بود، فیلم عینک دودی توانست با بهره‌گیری از فکرخلاق این هنرمند توانا و بازی درخشانش، لحظاتی مفرح را برای بینندگان ایجاد کند. لحظه تعقیب و گریز حسن شکوهی و ایرج طهماسب و فرم اجرای طهماسب در سراسر فیلم، به وضوح نشان از حضور تاثیرگذار وی داشت.

دوشنبه 20/6/1391 - 14:22 - 0 تشکر 556515

به رنگ قرمز
درام روان کاوانه و نسبتا جنایی جیرانی که دو ستاره را به سینمای ایران معرفی کرد در تب تند سینمای انتقادی برآمده از موج دوم خرداد توانست تا نام کارگردانش را دوباره بر سر زبان‌ها اندازد. کارگردانی که پس از شکست فیلم اولش، به مدت 16 سال از کارگردانی دور ماند و با قرمز بازگشت باشکوهی را برای خود رقم زد.

دوشنبه 20/6/1391 - 14:22 - 0 تشکر 556517

دختر ایرونی اینه نخواستم همون آلمانیشو می‌گیرم
بازهم سناریویی خوب از ایرج طهماسب به محمد حسین لطیفی سپرده شد تا از پرتو همکاری دوباره این دو نفر، یکی از کمدی‌های آبرومند ایرانی درحافظه مخاطب به یادگار بماند. فیلم تصویر جدیدی از امین حیایی نشان داد و مهارت هدیه تهرانی در ایفای نقش‌های کمیک را فریاد می‌زد.

دوشنبه 20/6/1391 - 14:23 - 0 تشکر 556518

پایان تلخ عشق در روشنایی‌ شب‌های مهتابی
عشق مرکب حرکت است نه مقصد حرکت؛ شاید این جمله بهترین شرح حال باشد بر سرنوشت غمبار استاد جوان فیلم شب‌های روشن. استاد تنها و از درون غم زده ادبیاتی که با حضور دختری به نام رویا در کنار خود، با مفهوم عشق آشنا گشت و البته رویای زیبایش را در آخرین لحظات روز واپسین از دست داد. شب‌های روشن بی شک از برترین نمونه‌های سینمای اقتباسی ایران است.

دوشنبه 20/6/1391 - 14:23 - 0 تشکر 556519

استارت اسکاری شدن فرهادی از تلویزیون
روزگار جوانی هنوز هم مجموعه‌ای دل پذیراست. بخشی از این دل پذیری به توانایی سناریست جوانی باز می‌گردد که از همان ابتدا در مسیر افتخارات بزرگ قدم می‌زد. اصغر فرهادی از همان زمان در قامت یک پدیده خود را مطرح کرد و غم و شادی ملموس در نوشته‌هایش سبب تولید مجموعه‌ها و فیلم‌های استانداردی شد که مهمترین عنصرشان شخصیت پردازی دقیق بود.

دوشنبه 20/6/1391 - 14:24 - 0 تشکر 556520

این قطار ابدی است
مجموعه آیتمی قطار ابدی خاطره ساعت خوش را زنده کرد. تنها تفاوت آن با ساعت خوش این بود که در آن ازمهران مدیری خبری نبود و رضا عطاران آن را کارگردانی می‌کرد وگرنه چه دربحث سوژه پردازی و چه در بحث تیپ سازی، شاهد مجموعه‌ای بکر بودیم که هنوزهم قسمت‌های مربوط به رابین هود، نرون و حسن کچل آن در اذهان نشسته است.

دوشنبه 20/6/1391 - 14:24 - 0 تشکر 556522

تولد یک ملت
این تیتر یکی از روزنامه‌ها در زمان توفیق غیرمنتظره پاورچین بود. فامیلی شخصیت‌های عجیب و غریبی که مهران مدیری و جواد رضویان آن‌ها را بازی می‌کردند، ناخودآگاه به خلق سرزمینی منجر شد و شاهکار کمدی‌های تلویزیونی را رقم زد. آدم‌هایی که کپی برابراصل جامعه خودمان بودند وغیرقابل پیش بینی بودن ایرانی جماعت به خوبی درشان حلول یافته بود.

دوشنبه 20/6/1391 - 14:24 - 0 تشکر 556523

پدرخوانده به روایت تهمینه میلانی
واکنش پنجم شاید در وهله اول اثر چندان شاخصی در نظر نیاید اما بی شک در کارنامه جمشید‌ هاشم پور فیلم مهمی است. بازی خوب این بازیگر در نقش حاج صفدر و کل کل‌های جالب وی با لشکر زنان فیلم (نیکی کریمی، مریلا زارعی، آهو خردمند، آفرین عبیسی و نگین صدق گویا) به ویژه سکانس گفتگویش با زارعی در جاده از یاد نرفتنی است.

دوشنبه 20/6/1391 - 14:25 - 0 تشکر 556525

موزیکالی درخشان در سینمای ایران
فیلم مکس تجربه‌ای غریب در سینمای‌ ایران است. شاید سیاسی ترین کمدی پس از انقلاب که حتی در مسیر خط شکنی چندین پله بالاتراز مارمولک قرار می‌گیرد. دز بالای شوخی‌های سیاسی فیلم با نمادهای رفتاری و شخصیتی و دست گذاشتن بر سوژه‌ای با قابلیت برداشت‌های متغیر، اثری را به یادگار گذارد که هنوزهم با آن سکانس درخشان کنسرت در گوشه ذهنم جای یافته است.

دوشنبه 20/6/1391 - 14:25 - 0 تشکر 556526

انفجار سالن در پی رویت مارمولک
هنوزهم به یاد آن خنده‌ها و قهقهه‌های بلند مردم می‌افتم که با تکه کلام‌های پرستویی به وجد می آمدند. فقط کافی بود پرستویی بالای منبر از سینمای تارانتینو بگوید یا ازروش‌های ارتباط گیری زن و مرد مسلمان فضانورد در سفینه فضایی صحبت کند تا موج جدید خنده فرا رسد. "مارمولک” و آن خنده‌های سیری ناپذیر که همچنان با دیدارهای مجدد تداعی گر خاطره آن روز سرد زمستانی است برایم ماندگار است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.