• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1549)
يکشنبه 19/6/1391 - 18:52 -0 تشکر 553996
تلویزیون و سلامتی ما

با سلام به تمام دوستان



در این قسمت در باره تاثیری که تماشای تلویزیون بر روی سلامتی افراد و خصوصا کودکان است مطالبی نوشته میشود


امیدوارم مورد استفاده قرار بگیرد

دوشنبه 20/6/1391 - 19:9 - 0 تشکر 557287

سلامت: از نظر روان‌شناسی برای سنین مختلف چه ساعتی برای دیدن تلویزیون بهتر است؟

طبیعتا بستگی به وضعیت شغلی و برنامه‌های روزانه افراد دارد. به نظر می‌رسد برای گروه‌هایی که در خانه هستند مانند خانم‌های خانه‌دار، افراد بازنشسته، سالمندان و... برنامه‌ها باید اغلب قبل از ظهر و در جهت آموزش‌هایی که به لحاظ بهداشتی، تغذیه و یادگیری‌های اجتماعی است، پخش شود. گاهی این دسته از افراد مورد اغماض قرار می‌گیرند، در حالی که بهداشت روانی این دسته از افراد تاثیر بسیار مهمی روی دیگر افراد خانواده و جامعه دارد. برای کودکان و دانش‌آموزان نیز بعد از ظهرها زمان مناسبی است. برنامه‌های سنگین‌ و برنامه‌هایی که جنبه سیاسی اجتماعی دارد یا اخبار سیاسی و... نیز بهتر است شب هنگام که شاغلان از سرکار به خانه برگشته‌اند، پخش شود. حتما فیلم‌ها و برنامه‌هایی که سنگین‌تر است باید دیرتر پخش شود تا مخاطبان خاص این برنامه‌ها بتوانند آن را تماشا کنند.

دوشنبه 20/6/1391 - 19:10 - 0 تشکر 557290

سلامت: همان‌طور که می‌دانید برنامه‌های تلویزیون ما رده سنی مشخصی ندارد و ممکن است بچه‌ها پا به پای بزرگ‌ترها بنشینند و تمام برنامه‌ها را ببینند. توصیه شما به خانواده‌ها در این زمینه چیست؟

گاهی اجتناب‌ناپذیر است و باید در زمان‌بندی‌های پخش برنامه‌ها همان‌طور که اشاره شد دقت به خرج داد، یعنی زمان برنامه‌هایی که می‌تواند اثرات مخرب آموزشی یا اثرات حادی روی یک گروه خاص داشته باشد باید تنظیم شود. مثل ساعات اولیه روز یا ساعات پایانی شب که معمولا کودکان خواب هستند اما مهم‌ترین موضوع برمی‌گردد به زمان‌هایی که زمان انتخاب برای سریال‌ها و فیلم‌های خاصی است که پربیننده‌ترین اوقات را به خود اختصاص می‌دهد. مثل قبل یا بعد از اخبار یا سرشب که همه در منزل هستند و عملا به تلویزیون رجوع می‌کنند. نهایت دقت و حساسیت در این زمان است تا برنامه‌هایی در آن زمان ارایه نشود که اثرات مخربی برای برخی از رده‌های سنی داشته باشد. مثل برنامه‌های خشونت بار، برنامه‌های کسل‌کننده و آزاردهنده و... که ممکن است اثرات سویی بر خانواده داشته باشد. متاسفانه گاهی اوقات در همین زمان‌ها، گزارش‌های مستندی می‌بینیم که به جای اینکه اثرات آموزشی تاثیرگذاری داشته باشند اثرات بدی دارند. مثلا خود بنده چند روز قبل در تلویزیون دیدم که در گزارش پلیس یک کامیون دنده عقب آمد و به یک موتورسیکلت‌سوار زد. آموزش دادن این کار که راننده‌ها دقت و توجه کنند که مثلا بی‌توجه دنده عقب نیایند خیلی خوب است اما چه ضرورتی دارد که حتما چهره خونی و احیای قلبی ـ ریوی و حتی مرگ آن موتورسیکلت‌سوار را، آن هم با آب و تاب نشان بدهند. این برنامه‌ها برای گروهی از راننده‌هایی که بی‌دقت هستند شاید اثر داشته باشد اما کودکان و خانواده‌ها چه گناهی دارند که با مشاهده چنین صحنه‌هایی دچار آزردگی می‌شوند؟ می‌توان آموزش را در قالب‌هایی فراهم و تولید کرد که اثر آموزشی خاص خودش را داشته باشد ولی این اثرات مخرب و کسالت‌آور را هم نداشته باشد

دوشنبه 20/6/1391 - 19:10 - 0 تشکر 557292

تماشای تلویزیون به شرط سلامت



خب به هیچ وجه خود یا خانواده‌تان راضی به ترک یا حداقل محدود کردن برنامه‌های تلویزیونی نیستید....

راه گریزی نیست اما می‌توان همین زمان را به زمان مفیدی‌تری تبدیل کرد، با اضافه کردن چند عادت خوب سلامت:
میوه خوردن: ظرفی از میوه‌های پوست کنده آماده کنید. شاید بهترین زمان برای خوراندن میوه به اعضای خانواده همین زمان باشد.
در جا زدن: همین‌طور که تلویزیون نگاه می‌کنید، از جا برخیزید و شروع کنید آرام آرام به در جا زدن، با این کار نه تنها برنامه مورد علاقه‌تان را دیده‌اید که کلی کالری سوزانده‌اید.
نوازش تن: احساس سردرد می‌کنید؟ احساس می‌کنید پاهایتان خسته است؟ خودتان را نوازش کنید. کف پایتان را در دست بگیرید و مالش بدهید. خستگی از تن‌تان بیرون می‌آید.
ناخن‌گیر: ناخن‌های دست‌تان شکسته؟ ناخن‌های پاهای‌تان زیادی بلندشده؟ چه فرصتی بهتر از این، با یک تیر دو نشان بزنید.
مرتب کردن وسایل: خیلی وقت‌ها شنیدن صدای تلویزیون اگر زیاد نباشد، کافی است چون نه تصویر فوق‌العاده‌ای در کار است و نه صحنه از دست رفتنی. خب به جای خیره شدن به تلویزیون به کارهای روز بعدتان سر و سامان بدهید. مثلا کیف وسایل فردا را مرتب کنید یا درحین دیدن برنامه تلویزیون، کارهایی که فردا باید انجام بدهید و تماس‌هایی که باید بگیرید را یادداشت کنید.

دوشنبه 20/6/1391 - 19:10 - 0 تشکر 557294

تلویزیون را چه کسی خاموش می‌کند؟



در جستجوی پاسخ یک سؤال مهم:
تلویزیون را چه کسی خاموش می‌کند؟

سال‌های سال از زمان ورود تلویزیون به ایران گذشته است؛ از زمانی که کوچک و بزرگ با شادی و تعجب بسیار زیاد راهی خانه کسی می‌شدند که وضعیت اقتصادی‌اش و البته روی خوش نشان دادن‌اش به جلوه‌های تازه تکنولوژی باعث شده بود پای این جعبه جادو به خانه و خانواده باز شود....

مردم مسحور این جعبه با دهان باز جلوی صفحه شیشه‌ای می‌نشستند به تماشا! اگر کسی حرفی می‌زد دیگران دعوت به سکوت‌اش می‌کردند تا صدای جعبه‌ جادو شنیده شود... چند سالی نگذشت که برنامه‌ها زیاد و زیادتر شدند تا آنجا که حالا دیگر چیزی به اسم تمام شدن ساعت پخش و شروع برفک و حمله مورچه‌ها وجود ندارد. حالا تلویزیون 24 ساعت کامل می‌تواند روشن باشد و به تو اجازه ندهد از جای خودت جابه‌جا شوی. می‌تواند به جای همه اعضای خانواده حرف بزند، خبر بگوید، بخنداند، بگریاند، بکشد و دیگران را دعوت به سکوت کند... هنوز این جعبه جادو می‌کند، نه‌تنها با روح و روان افراد که با جسم آنها؛ با بی‌تحرک کردن‌شان، با گرفتن کلام از آنها و البته این جعبه خوبی‌هایی هم دارد؛ گاه اطلاعات درست می‌دهد، خبر می‌دهد و گاه کسی را از تنهایی و ترس پناه می‌دهد. اما آگاه بودن در مقابل این جعبه جادویی چیزی است که تا به حال خیلی به آن پرداخته نشده، آگاهی از اینکه می‌توان کنترل تلویزیون را برداشت و به کانال خاموشی کوبید تا کمی سکوت حرف بزند، آرامش در خانه بدود و ذهن و حتی جسم مجالی پیدا کند برای کندوکاو! درباره تلویزیون بی‌نهایت کتاب نوشته شده، حرف زده شده و این همه از تاثیرات پیدا و نهان تلویزیون است بر ما! در «موضوع ویژه» این هفته نگاهی اجمالی داشته‌ایم بر این اجاق داغ که به گفته محققان، با ورودش به فضای خانه، بعد جدیدی به خانواده بخشیده. تلویزیون باعث شده است خانه نه تنها محلی باشد برای استراحت، غذا خوردن و... که سازمانی باشد برای تماشای جهان، آموزش و ارضای نیازهای فرهنگی و اجتماعی. با ورود تلویزیون نه تنها دیوار خانه‌ها و شهرها ریخته، که دیوار بین کشورها هم فرو ریخته است! با این وجود و در عین این عملکرد، گاهی وجود تلویزیون دیوارهای بزرگی بین نزدیک‌ترین اعضای یک خانواده می‌کشد.

__________________

دوشنبه 20/6/1391 - 19:11 - 0 تشکر 557297

تغییر زندگی با خاموشی تلویزیون



برخلاف تعطیلات آخر هفته گذشته‌تان که با عجله کارهایتان را انجام می‌دادید و تندتند غذا می‌خوردید تا به برنامه‌های مورد علاقه‌ تلویزیونی‌تان برسید، هفته بدون تلویزیون جزو تعطیلاتی است که سلامت جسمی و روحی‌تان را افزایش می‌دهد و در کل حال‌تان را بهتر خواهد کرد.....

شما خواهید پرسید «فایده خاموش کردن تلویزیون برای یک هفته چه خواهد بود؟ دیدن مسابقه‌های تلویزیونی چه ضرری دارند؟»

مشکل اساسی این است که در کشورهای صنعتی پیشرفته، نمایشگرها شامل تلویزیون‌ها، کامپیوترها، آی‌پادها، بازی‌های ویدیویی و تلفن‌های همراه روزبه‌روز در حال پیشرفت هستند و زمانی هم که صرف دیدن این نمایشگرها می‌شود، طبیعتا روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کند. در تمام دنیا، در کشورهای صنعتی روزانه نیم ساعت بدون در نظر گرفتن ساعات کاری صرف دیدن انواع نمایشگرها می‌شود. شغل تمام وقت دوم افراد‍! طبق تحقیقات انسان‌ها چهار ساعت صرف دیدن تلویزیون‌ها و چهار ساعت بعدی را پای کامپیوتر، بازی، ویدیو، آی‌پاد و تلفن‌های همراه می‌گذرانند. حتی اگر بخواهیم از طولانی بودن این زمان صرف‌نظر کنیم، واقعا چرا باید زمان گران‌بهایی را که می‌توان در آرامش گذراند و به صورت مفید از آن استفاده کرد تسلیم چنین برنامه‌هایی کنید؟ دیدن سریال‌ها؟!

طبق تحقیقات رابطه‌ای مستقیم بین دیدن تلویزیون و بیماری چاقی وجود دارد. به خاطر دیدن انواع نمایشگرها، زمان‌های بودن با خانواده تقلیل پیدا کرده است. بیشتر تفریحات نشسته و غیرمتحرک و در تنهایی است. چنین شیوه زندگی کاملا بیمارگونه است و هم سلامت روحی و هم سلامت جسمی را به خطر می‌اندازد.

دوشنبه 20/6/1391 - 19:11 - 0 تشکر 557298

و حتی خیلی بیشتر از این زندگی به این صورت ضرر دارد: چه‌قدر دیدن این برنامه‌ها از انواع نمایشگرها تصورتان را از زندگی تغییر داده است؟ چه‌قدر شما را دچار فکر و خیال کرده است؟ خاموش کردن تلویزیون برای یک هفته این فرصت را به شما می‌دهد تا بفهمید واقعا تصورتان از زندگی چیست و واقعا چه چیزی از زندگی می‌خواهید؟ و چگونه می‌توانید به طور واقعی زندگی کنید؟ باید از خودمان بپرسیم: «ما می‌خواهیم زندگی کنیم یا می‌خواهیم به زندگی دیگران نگاه کنیم؟»

رشد روزافزون رسانه‌ها در 5 سال اخیر روی شیوه زندگی ‌ما بسیار تاثیرگذار بوده است. ما به جای رفتن به ملاقات دوستان وخانواده‌مان یا رفتن به پیک‌نیک برای گذراندن وقت‌مان با آنها می‌توانیم خیلی راحت و از همه جا حتی از درون هواپیما با دادن ایمیل یا فرستادن پیام کوتاه ارتباط برقرار کنیم. زندگی خیلی راحت‌تر به نظر می‌رسد. انواع و اقسام سایت‌های دولتی ما را با دایره‌ بزرگی از انسان‌ها مرتبط می‌کند. چنین استفاده‌ای از رسانه‌ها که می‌تواند زندگی ما را از همهمه و صداها خالی کند و به همان اندازه دیوانه‌کننده و فجیع است زیرا باعث می‌شود ما احساس گیجی، پوچی و استرس و نگرانی بیشتری می‌کنیم.

ترک کردن رسانه می‌تواند تمرینی برای هوشیاری بیشتر باشد. چرا به تلویزیون برمی‌گردیم؟ آیا کسل می‌شویم؟ یا از تنهایی؟ آیا صرف کردن ساعت‌ها برای دیدن زندگی دیگران در انواع رسانه‌ها به ما کمک می‌کند احساس بهتری از زندگی خودمان داشته باشیم یا بدتر؟

قطعا مانند کششی که به سیگار کشیدن و یا خوردن یک بسته چیپس داریم، تکنولوژی هم راهی است برای پرت کردن حواس‌مان از حس بدی که داریم ولی راه بهتر این است که کتابی بخوانیم یا خاطرات‌مان را بنویسیم یا دوستان را برای صرف چای و هم‌دردی دعوت کنیم. چگونه این عادت را از سرمان بیرون کنیم؟ هر وقت احساس کردید که به رسانه‌ها احتیاج دارید، یک پیاده‌روی بروید یا یک برنامه بنویسید یا آشپزی کنید یا حتی خیلی ساده‌تر برای دقایقی در جایی خلوت بنشینید. واقعا روح‌تان تازه خواهد شد و سرحال خواهید آمد.

دوشنبه 20/6/1391 - 19:11 - 0 تشکر 557300

در زمان جراحی، تلویزیون تماشا كنید



براساس یافته های محققان، تماشای تلویزیون در حین عمل جراحی به نفع سلامت بیماران است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان دانشگاه كلاسكو كشور اسكاتلند در جریان تحقیقات خود در این نتیجه رسیده‌اند كه تماشای تلویزیون باعث منحرف شدن توجه بیماران نیازمند به عمل جراحی از عمل جراحی شده و به همین دلیل می‌توان با نمایش برنامه‌های تلویزیونی از تلویزیون های صفحه عریض (Widescreen) در زمان انجام اعمال جراحی از بیهوشی كامل بیماران كه می‌تواند در آینده اثرات منفی بر سلامت آنها داشته باشد، جلوگیری كرد.

به گزارش ایندیپندنت، محققان هم چنین استفاده از هدفن را برای بیماران در حین عمل جراحی و تماشای تلویزیون به منظور نشنیدن صدای بریدن پوست و سوراخ كردن استخوان، توصیه كرده اند.

دوشنبه 20/6/1391 - 19:11 - 0 تشکر 557302

تماشای تلویزیون احتمال ابتلا به ناراحتی‌های قلبی‌ـ عروقی را بیشتر می‌کند



محققان می‌گویند تماشای زیاد تلویزیون می‌تواند برای سلامت مضر بوده و احتمال ابتلا به ناراحتی‌های قلبی‌ ـ ‌عروقی را افزایش دهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، تحقیقات نشان داده است هر ساعت تماشای تلویزیون در روز می‌تواند تا 7درصد احتمال مرگ در اثر ابتلا به ناراحتی‌های قلبی ـ عروقی را افزایش دهد. طبق بررسی‌های پژوهشگران مرکز تحقیقات Medical Research council احتمال فوت در اثر سکته قلبی در افرادی که 4 ساعت در روز تلویزیون تماشا می‌کنند 28 درصد بیش از سایر افراد است. محققان با زیر نظر گرفتن 13197 زن و مرد به مدت 10 سال متوجه شدند در این زمان 373 نفر در اثر ناراحتی‌های قلبی فوت کردند در حالی که از 8درصد این فوت‌ها امکان داشت بتوان پیشگیری کرد و با کاهش میزان تماشای تلویزیون روزانه جان 30 نفر را نجات داد.

__________________

دوشنبه 20/6/1391 - 19:12 - 0 تشکر 557305

افراط در تماشای تلویزیون بر میزان توجه افراد تاثیر منفی دارد



نتایج پژوهشهای جدید نشان داد:
افراط در تماشای تلویزیون بر میزان توجه افراد تاثیر منفی دارد


نتایج پژوهشهای جدید نشان داد: افراط در تماشای تلویزیون و انجام بازیهای ویدئویی، امکان ابتلا به مشکلات مربوط به توجه را تا دو برابر در کودکان و بزرگسالان افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، پژوهشگران دانشگاه ایالت آیووا برای انجام این تحقیق به مطالعه و مقایسه افرادی پرداختند که روزانه دو ساعت را با تماشای تلویزیون یا انجام بازیهای ویدئویی سپری می کردند و در ادامه آنها را با گروهی مقایسه کردند که وقت بیشتری را در برابر صفحه نمایش تلویزیون یا کامپیوتر سپری می‌کردند.

نتیجه این پژوهش نشان داد: افراد گروه دوم که بین 4 ساعت و نیم تا 5 ساعت از وقت خود را به تماشای تلویزیون اختصاص می‌دادند به میزان 6/1 تا 2 برابر بیشتر از گروه دوم مبتلا به نقصان توجه می‌شوند که مواردی از جمله ناتوانی در تمرکز بر روی انجام یک کار و مداخله در کار دیگران را شامل می‌شد.

با توجه به اینکه پژوهشگران بر این امر واقف هستند که اختلال روانی «بیش فعالی و نقصان توجه» دارای منشا ژنتیکی است، اما از سوی دیگر، 10 برابر شدن شیوع این اختلال نسبت به 20 سال گذشته تعجب آنها را بر انگیخته است. بر این اساس آنها یک فرضیه را مطرح می کنند و آن اینکه منشا این تحول یقینا به تغییرات ژنتیکی مربوط نمی‌شود بلکه به احتمال زیاد عامل محیطی در این خصوص دخیلند که یکی از این عوامل می‌تواند آنچیزی باشد که نتیجه پژوهش اخیر بر آن تاکید دارد.

نتایج این تحقیق در آخرین شماره نشریه «طب اطفال» به چاپ رسید.

دوشنبه 20/6/1391 - 19:12 - 0 تشکر 557307

تماشای زیاد تلویزیون، كم‌دقتی می‌آورد

پژوهشی جدید نشان می‌دهد گذراندن مدت بیش از حد برای تماشای تلویزیون و بازی‌های ویدیویی می‌تواند خطر مشکلات توجه درکودکان و نوجوانان را دو برابر کند....

به گزارش هلث‌دی این بررسی مانند بسیاری از بررسی‌های اخیر دیگر به اثرات زیانبار گذراندن وقت بیش از حد در مقابل صفحه‌های نمایش چه کامپیوتر و چه تلویزیون اشاره می‌کند. پژوهشگران آمریکایی گروهی از کودکان و نوجوانان را که مطابق توصیه آکادمی متخصصان اطفال آمریکا برای کودکان 2 ساله و بیشتر، کمتر از 2 ساعت در روز تلویزیون تماشا می‌کردند یا بازی ویدیویی انجام می‌دادند را با گروهی دیگر که بیشتر از این حد پای تلویزیون یا کامپیوتر می‌نشستند، مورد مقایسه قرار دادند. نتایج نشان داد کودکانی که بیش از میزان توصیه شده آکادمی اطفال پای تلویزیون می‌نشستند، با احتمال 6/1 تا 2/2 برابر بیشتر دچار مشکلات دقت و تمرکز می‌شدند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.