• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ایران سرای من (بازدید: 1588)
يکشنبه 12/6/1391 - 0:52 -0 تشکر 539561
استان سمنان قطب صنعت و گردشگری ایران

یكی از استان‌های كشور ایران است. مركز آن شهر سمنان است. مساحت این استان برابر با ۹۷٬۴۹۱ كیلومتر مربع كه ۹٫۵ درصد مساحت كل كشور را شامل می‌شود. این استان از نظر مساحت ششمین استان ایران است.

این استان از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های یزد و اصفهان، از مشرق به استان خراسان رضوی و از مغرب به استان‌های تهران و قم محدود است.

يکشنبه 12/6/1391 - 20:35 - 0 تشکر 541449

جنگل رودبارک

رودبارک در 80 کیلومتری شمال شرق سمنان در مسیر راه شهمیرزاد به "فولاد محله" در شهرستان مهدیشهر و در دامنه جنوبی سلسله جبال البرز واقع شده است.

این منطقه بخشی از منطقه حفاظت شده پرور است و به دلیل وجود جنگل های پهن برگ و آب و هوای خنک به ویژه در فصل تابستان مورد توجه گردشگران قرار دارد.

وجود چشم انداز رودخانه در مسیر جنگلی از دلایل نامگذاری این منطقه به "رودبارک" است. تنوع گونه های گیاهی و جانوری، دمای مناسب به ویژه در فصل تابستان و چشم اندازهای طبیعی از علت های جاذب گردشگری این منطقه است.

يکشنبه 12/6/1391 - 20:36 - 0 تشکر 541450

غار دربند




"دربند" منطقه سرسبز کوچکی است که در حدفاصل مسیر مهدیشهر به شهمیرزاد واقع شده و مهم ترین قابلیت گردشگری آن، آب و هوای مطبوع، طبیعت بکر و غار دربند است.

غار "دربند" در شیبی تند در کمرکش کوهی آهکی واقع شده است. این غار با 140 میلیون سال قدمت، از غارهای آهکی بزرگ ایران است که طول آن به حدود 150 متر می رسد.

حداکثر ارتفاع از کف غار 30 متر است.ستون های بزرگ استلاگتیت و استلاگمیت و دیواره های آهکی از جاذبه های این غار است.

يکشنبه 12/6/1391 - 20:36 - 0 تشکر 541453

پرور

منطقه نمونه گردشگری "پرور"در شمال شرق شهمیرزاد قرار دارد که به عنوان منطقه حفاظت شده "پرور" شناخته شده و دارای پوشش گیاهی متنوع است.

این منطقه شامل روستاهای پرور، کاورد، تمام، تلاجیم، فینسک و ملاده است.

وجود قلاع، تپه های باستانی، بناهای تاریخی متعدد و کاخ ابراهیم خان در ملاده از جاذبه های تاریخی مذهبی این منطقه است. چشم اندازهای طبیعی، انواع گونه های جانوری شامل خرس، گربه وحشی، خوک و کبک ، انواع گونه های مرتعی، ییلاق های متعدد و انواع گیاهان دارویی از جاذبه های گردشگری پرور است.

يکشنبه 12/6/1391 - 20:37 - 0 تشکر 541455

چاشم

روستای چاشم از توابع بخش شهمیرزاد شهرستان مهدیشهر در 19 کیلومتری شمال غربی شهمیرزاد واقع شده است و در پای قله کوه "نیزوا" قرار دارد.

"چاشم" روستایی پایکوهی است و آب آن از چشمه و قنات تامین می شود.مهم ترین جاذبه گردشگری این منطقه، ارتفاعات زیبا و چشم نواز نیزوا، وجود امکان تفریح زمستانی در منطقه، چشمه روزیه، وجود تپه های باستانی، امامزاده ها و... است.

يکشنبه 12/6/1391 - 20:40 - 0 تشکر 541467

صنایع دستی


استان سمنان از مراکز قابل توجه صنایع دستی کشور است. در این استان انواع صنایع دستی نظیر قالیبافی، گلیم بافی، نمدمالی، سرامیک و سفالسازی و... وجود دارد که هر یک از آن‌ها سوغاتی گرانقدر برای بازدیدکنندگان از استان به شمار می‌آیند. مهم‌ترین صنایع دستی استان عبارت‌اند از:


قالیبافی:


قالیبافی و تولید قالی و قالیچه از دیرباز یکی از تولیدات مهم استان سمنان به شمار می‌رفته‌است. این منطقه که در دوران قبل، دارای استادان زبردست قالیباف و طراح نقش قالی بود و قالی‌ها و قالیچه‌های ارزنده از دارهای آنان به عمل می‌آمد. شهرستان مهدیشهر و شهرستان شاهرود از مراکز مهم تولید قالی و قالیچه در استان سمنان به شمار می‌روند.

گلیم بافی: روستاهای شهرستان گرمسار، سمنان و روستاهای کندو، خیج و رضاآباد شاهرود از مراکز تولید اصلی گلیم در استان سمنان هستند.


نمد مالی: یکی دیگر از صنایع دستی که قدمتی دیرینه در استان سمنان دارد، نمد مالی است. وضعیت فعلی تولید نمد در استان سمنان از نظر کمی و کیفی بسیار مطلوب است و مراکز تولید نمد در استان، شهرستان سمنان، دامغان و روستای ابرسیج شاهرود است.


چاپ قلمکار: مهم‌ترین مرکز چاپ قلمکار در استان در شهرستان دامغان قرار دارد که ماهانه انواع رومیزی پرده و سفره و سایر محصولات قلمکار تولید و برای صدور به خارج از کشور آماده می‌کند.


سفالگری و سرامیک: صنعت سفالگری در استان سمنان از پیشینه معتبر برخوردار است. به طوری که دکتر اریک اشمید هنگام حفاری در اطراف دامغان امیدوار به کشف شهر افسانه‌ای هکاتوم پلیس یا شهر صد دروازه بود، به مجموعه‌ای از بهترین فراورده‌های صنعتگران دو تا سه هزار سال قبل از میلاد مسیح دست یافت. این فراورده‌ها شامل کوزه‌های بزرگ به اشکال هندسی و دارای لعاب قهوه‌ای روشن و کرم بودند. در سالهای اخیر، راه اندازی واحدهای آموزش سفالگری و سرامیک در شهرهای سمنان و شاهرود موجب احیا و رشد بیشتر این صنعت در استان شد. در حال حاضر سفالگران استان سمنان در کارگاه‌های سفالگری و سفال سازی در سطح استان به ساختن گونه‌هایی ارزشمند سفال مشغولند.


دستباف‌ها: دستبافی شامل تولید پرده‌های سنتی و هنری و حوله و شال گردن و پارچه‌های متقال زیر ساخت قلمکار است که در استان رایج است. علاوه برآن جاجیم، چادر شب، پلاس و چوقا (چوخا) که عمدتاً توسط روستائیان و عشایر تولید می‌شود، از دیگر صنایع دست باف مردم استان است. شهرستان سمنان به ویژه سرخه، شهرستان مهدی شهر بویژه شهر مهدیشهر و روستای فولادمحله و روستاهای شهرستان دامغان و روستاهای بسطام از مراکز تولیدات جاجیمچه و دستباف استان به شمار می‌روند.

يکشنبه 12/6/1391 - 20:40 - 0 تشکر 541468

صنعت و معدن


در اجرای مفاد قانون تأسیس شركت شهركهای صنعتی ایران در سال 1364 شركت شهركهای صنعتی سمنان تأسیس و فعالیت خود را آغاز نمود . شركت شهركهای صنعتی سمنان هم اكنون دارای 11 شهرك صنعتی مصوب در شهرهای سمنان، دامغان، شاهرود گرمسار، ایوانكی، شهمیرزاد, مهدیشهر, سرخه، آرادان وشهركهای تخصصی گچ عبدل آباد و افتر می باشد . لازم به ذكر است6 ناحیه صنعتی لاسجرد، یاتری، ابرسیج، فولادمحله، صیدآباد، بیارجمند، از سازمان جهاد كشاورزی استان به این شركت انتقال یافت.
بر اساس اطلاعات موجود علاوه بر واحدهای صنعتی درحال تولید، واحدهای قابل توجه دیگری نیز در دست ساختمان است که از این تعداد بیش‌ترین واحد در
شهرستان سمنان (۵۶٪) و کم‌ترین واحد در شهرستان دامغان (۱۳٪) مستقر هستند. با توجه به وضعیت زمین‌شناسی منطقه، این استان از نظر تنوع مواد معدنی نیز یکی از مناطق غنی کشور به شمار می‌آید. معادن فعال استان را زغال سنگ، کرومیت، گچ، نمک، سیلیس، سولفات دوسود، دولومیت، پتاس، خاک‌های صنعتی، مس، سرب، روی، بوکسیت، منگنز، گوگرد، فسفات و... تشکیل می‌دهند همچنین دارا بودن رتبه نخست در تولید نمک، سولفات سدیم و گچ، رتبه دوم تولید ذغالسنگ و همچنین رتبه سوم تولید کرومیت در کل کشور از ویژگی های این استان است .

دوشنبه 13/6/1391 - 0:7 - 0 تشکر 541562

سلام
ممنون از ثبت این تاپیک من ارشد سمنان قبول شدم حتما میرم این غار و باید قشنگ باشه..

 

  به طواف كعبه رفتم ،به حرم رهم ندادند          كه برون درچه كردي، كه درون خانه‌آئي

 

                                    

دوشنبه 13/6/1391 - 1:1 - 0 تشکر 541633

درراستای تحقق اهداف چشم انداز بلندمدت توسعه کشور، نظریه پایه توسعه ملی و جهت گیری های آمایش سرزمین و با توجه به ویژگیهای استان، مأموریتها و وظایف اصلی استان به ترتیب برپایه:« توسعه پژوهش،آموزش عالی، ‌صنعت، معدن و گردشگری» استوار خواهد بود. تکیه بر اولویتهای فوق مانع بهره گیری از سایر توانمندی ها و ظرفیتهای استان نخواهد بود.
بنابراین اصلی ترین راهبردهای استان به شرح زیر می باشد: 
- توسعه فعالیتها و فضاهای صنعتی به جهت موقعیت مناسب منطقه ای و همجواری با قطب صنعتی تهران،‌با توجه به محدودیتهای منابع آب و کمبود ظرفیتهای مناسب جهت توسعه بخش کشاورزی با اولویت در : صنایع شیمیایی(نفت و گاز)، حمل و نقل (خودروسازی و قطعه سازی)، الکترونیک ، ساختمان ، هوا و فضا،کانی فلزی و غیرفلزی.
- توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی به تناسب مزیتهای استان. 
- شناسایی، توسعه ، تجهیز و بهره برداری از معادن متنوع و غنی استان و ایجاد صنایع مرتبط با ذخایر موجود به ویژه معادن آهن، بوکسیت،‌ذغال سنگ، طلا و کرومیت،‌گچ و نمک با تأکید بر صنایع فرآوری آنها.
- ایجاد قطب صنایع املاح تبخیری با توجه به منابع غنی آن در استان. 
- پذیرش بخش هایی از فعالیتهای صنعتی تهران در چهارچوب طرح تمرکز زدایی از صنایع تهران خاصه صنایع خودروسازی سبک و سنگین (کامیون و اتوبوس) ، لوازم خانگی و الکترونیک. 
- توسعه شبکه ارتباطات و حمل و نقل (ریلی و جاده ای) استان جهت جابجایی کالا و مسافر با توجه به استقرار استان در مسیر کریدور بین المللی شرقی ـ غربی کشور (احداث آزادراه باغچه ـ نیشابورـ سبزوار ـ سمنان ـ شریف آباد ، تسریع در احداث باند دوم سبزوار ، سمنان ـ گرمسار و راه آهن تندروی تهران ـ مشهد ،‌ تسریع در احداث خط آهن محلی تندروی تهران ـ شاهرود) و استفاده از موقعیت استان جهت توسعه ارتباطات شمال ـ جنوب کشور (احداث خط ریلی بادرود ـ کاشان ـ گرمسار) بدون عبور از تهران و کاهش بار ترافیکی راههای اصلی استانهای گلستان و مازندران ( با تسریع در بهسازی و ارتقای راههای آزادشهر به شاهرود، گلوگاه به جندق ، کیاسر به فولادمحله ، فولادمحله به دامغان، ایوانکی به آبسرد و دماوند، قم به گرمسار و فیروزکوه) 
- توسعه ارتباطات و فنآوری اطلاعات و صنایع مرتبط با توجه به وجود شبکه زیرساخت فیبر نوری سراسری و بین المللی در استان.
- توسعه خطوط انتقال انرژی و استفاده بهینه از آن در جهت احداث نیروگاه و پالایشگاه با توجه به عبور خط سوآپ و خط دوم گاز به شمالشرق کشور . 
- شناسائی مناطق حاصلخیز استان برای تمرکز فعالیتهای کشاورزی اقتصادی و بررسی امکان تغییر کاربری بخشی از فعالیتهای غیراقتصادی این بخش در سطح استان جهت کاهش سهم مصرف آب مطابق با قانون برنامه چهارم توسعه. 
- تعیین اولویتهای سرزمینی درجهت افزایش راندمان آبیاری با استفاده از مهار آب،شیوه های مدرن آبیاری ، توسعه شیوه های تولید متراکم و گلخانه ای، دام، طیور و آبزی پروری در استان. 
- تعیین الگوی کشت به تناسب تنوع اقلیم و خاک استان با رعایت محدودیتهای تامین منابع آبی.
- حفاظت از محیط زیست با تأکید بر پارک های ملی کویر و زیستگاههای تحت مدیریت استان و استفاده بهینه و علمی از آن مناطق مبتنی بر مطالعات جامع بویژه توجه به اکوتوریسم.
- کنترل و مهار پیش روی کویر از طریق انجام طرحهای مطالعات جامع و اجرای آنها با کمک استانهای هم جوار و دستگاههای ذیربط بویژه اجرای طرحهای توازن توسعه پایدار در مناطق کویری . 
- حفاظت و احیای منابع طبیعی با تأکید بر مقابله با حوادث غیرمترقبه و بهره برداری بهینه و پایدار از آن بویژه در حاشیه شمالی استان.
- افزایش امکانات و تجهیزات و تسهیلات بازرگانی برای ترانزیت کالا و ‌مسافر در جهت بهره برداری از موقعیت استان با توجه به قرارگرفتن استان در مسیر کریدورهای شرقی و غربی ، شمالی و جنوبی برای انتقال امور اجرایی گمرکی تهران و انتخاب ایوانکی به عنوان یکی از مراکز تخلیه و انبار کالا .
- ایجاد مناطق ویژه اقتصادی به تناسب مزیتهای نسبی صنعت و معدن استان بمنظور جذب سرمایه های داخلی و خارجی . 
- تأسیس تالار بورسهای عمومی و تخصصی در مرکز استان و شهرستانهای دارای مزیت. 
- استفاده از موقعیت و ظرفیتهای استان برای تقویت جایگاه مهاجرپذیری ، پذیرش سرریز جمعیت تهران و استانهای همجوار و تعادل بخشی به حرکتهای جمعیتی از شمال و شمالشرقی کشور به سوی تهران با احداث شهرهای جدید و همچنین تبدیل بخش های مستعد به شهرستان و تقویت مراکز دهستان دارای قابلیت به شهر.
- احداث شهرهای جدید برای تقویت جایگاه مهاجرپذیری و پذیرش سرریز جمعیت تهران و استانهای همجوار با تأکید بر نقاط شرقی و جنوبی استان از جمله شهر جدید ایوانکی . 
- توازن توسعه در روستاهای حاشیه کویر و تجهیز زیرساختهای آن بمنظور حفظ جمعیت ساکن در آن.
- تأمین آب از طریق انتقال از حوزه های همجوار با اولویت استانهای مازندران و گلستان با اولویت شرب و صنعت.
- توسعه و گسترش خدمات برتر تا بالاترین سطح به منظور پشتیبانی از توسعه همه جانبه استان و پاسخگویی به طیف خدمات برتر مورد نیاز استانهای همجوار.
- افزایش و ارتقای سطح اقامتگاهها و سایر امکانات گردشگری با توجه به جاذبه های طبیعی، تاریخی ،فرهنگی و هنری استان. 
- ایجاد قطب های گردشگری (خارتوران، جنگل ابر، پرور،چشمه علی و پارک ملی کویر ) و محورهای خرقان ـ بسطام ـ میامی و چشمه علی ، پرور ، شهمیرزاد
- افزایش سهم خدمات رفاهی، بهداشتی، درمانی،فرهنگی، ورزشی و امنیتی به تناسب افزایش جمعیت و توسعه فعالیتهای مذکور در جهت برگزاری المپیادها و مسابقات ملی و بین المللی ورزشی ، خدمات فوق تخصصی بهداشتی و درمانی ، گردشگری بین المللی و جشنواره های منطقه ای و بین المللی با توجه به همجواری با شهر تهران.
- توسعه کمی و کیفی فعالیتهای آموزشی و تحقیقاتی در سطوح عالی و تکمیلی با هدف آموزش نیروی انسانی متخصص و تحقیقات مورد نیاز ملی و منطقه ای برای توسعه همکاری های علمی بین المللی و ایفای نقش واسط بین کشورهای منطقه و کشورهای پیشرفته علمی و تغییر نقش و عملکرد شهر تهران. 
- ایجاد قطب ها، پارکهای علم و فن آوری و مراکز رشد با تأکید بر توسعه فن آوریهای نوین، نظیر فن آوری اطلاعات و ارتباطات، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، زیست محیطی، هوا و فضا و ... در جوار شهرهای دانشگاهی استان متناسب با نیازهای ملی و منطقه ای با تأکید بر قابلیتها و استعدادهای بومی در راستای کاهش سهم منابع طبیعی و افزایش سهم دانائی در تولیدات ملی،کاهش نقش تهران و اصفهان . 
- متناسب سازی و توسعة آموزش های فنی و حرفه ای با توجه به الزامات توسعه و گرایش های تخصصی فعالیت ها در استان. 
- فراهم سازی اقامتگاههای موقت امدادی در جهت پذیرش و حمایت از جمعیت های آسیب دیده شهروندان تهرانی در اثر حوادث غیرمترقبه. 
- فراهم سازی تسهیلات امدادی و تامینی پشتیبانی تهران در ابعاد مختلف نظامی، انتظامی و اجتماعی.
با توجه به نقش و وظایف تعیین شده برای استان در عرصة ملی و توان آن در پذیرش فعالیتهای جدید و جمعیت، تحولات جمعتی استان تا سال 1400 به شرح زیر خواهد بود: 
- سهم استان در اشتغال بخش های صنعت، معدن و بخشهای خدماتی نسبت به سهم کنونی آن در کشور افزایش خواهد یافت. 
- سهم جمعیت استان از کل جمعیت کشور نیز افزایش قابل ملاحظه ای داشته و روند مهاجر پذیری آن در آینده تشدید خواهد شد. سطح جمعیتی این استان به حدود 4/1 میلیون نفر خواهد رسید. 
- با توجه به ترکیب مشاغل پیش بینی شده و توان جوامع روستایی در نگهداشت جمعیت، نسبت شهرنشینی در این استان به بیش از 85 درصد خواهد رسید. 

دوشنبه 13/6/1391 - 1:2 - 0 تشکر 541635

صنعت و معدن در سمنان


در اجرای مفاد قانون تأسیس شركت شهركهای صنعتی ایران در سال 1364 شركت شهركهای صنعتی سمنان تأسیس و فعالیت خود را آغاز نمود . شركت شهركهای صنعتی سمنان هم اكنون دارای 11 شهرك صنعتی مصوب در شهرهای سمنان، دامغان، شاهرود گرمسار، ایوانكی، شهمیرزاد, مهدیشهر, سرخه، آرادان وشهركهای تخصصی گچ عبدل آباد و افتر می باشد . لازم به ذكر است6 ناحیه صنعتی لاسجرد، یاتری، ابرسیج، فولادمحله، صیدآباد، بیارجمند، از سازمان جهاد كشاورزی استان به این شركت انتقال یافت.
بر اساس اطلاعات موجود علاوه بر واحدهای صنعتی درحال تولید، واحدهای قابل توجه دیگری نیز در دست ساختمان است كه از این تعداد بیش‌ترین واحد در شهرستان سمنان (۵۶٪) و كم‌ترین واحد در شهرستان دامغان (۱۳٪) مستقر هستند. با توجه به وضعیت زمین‌شناسی منطقه، این استان از نظر تنوع مواد معدنی نیز یكی از مناطق غنی كشور به شمار می‌آید. معادن فعال استان را زغال سنگ، كرومیت، گچ، نمك، سیلیس، سولفات دوسود، دولومیت، پتاس، خاك‌های صنعتی، مس، سرب، روی، بوكسیت، منگنز، گوگرد، فسفات و... تشكیل می‌دهند همچنین دارا بودن رتبه نخست در تولید نمك، سولفات سدیم و گچ، رتبه دوم تولید ذغالسنگ و همچنین رتبه سوم تولید كرومیت در كل كشور از ویژگی های این استان است


دوشنبه 13/6/1391 - 1:4 - 0 تشکر 541637

موقعیت اقتصادی و اجتماعی


این استان از نظر اقتصادی جایگاه در خور توجهی در اقتصاد كشور دارد. بخش صنعت استان به علت نزدیكی با استان تهران، دارا بودن شبكه ارتباطی پیشرفته و راه‌آهن با استانهای تهران، خراسان، مازندران و جنوب كشور و كشف ذخائر معدنی مهم، طی سالهای اخیر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده‌است. توزیع جمعیت و تراكم آن در این استان یكسان نمی‌باشد و آهنگ افزایش آن با مقایسه تراكم نسبی سالهای گذشته از میزان مساوی تبعیت نمی‌كند


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.