• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 3524)
جمعه 3/6/1391 - 0:16 -0 تشکر 525117
جنبش عدم تعهد

سلام



 در این قسمت ابتدا به تاریخچه ان و سپس مطالب مرتبت به ان و همینطور اخبار ان میپردازیم

جمعه 10/6/1391 - 16:34 - 0 تشکر 536819


دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه ایران نقش مهمی در جامعه بین‌الملل و مسائل جهانی دارد، افزود: با مسئولان ایرانی در مورد مسئله هسته‌ای صحبت می‌کنم.


به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، بان‌کی‌مون دبیر‌کل سازمان ملل امروز (چهارشنبه) بعد از دیدار و گفت‌وگو با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشستی خبری در پاسخ به این سؤال که برخی شما را به رفتار دوگانه در مسائلی مثل حقوق بشر متهم می‌کنند؛ مواضع شما در خصوص نقض حقوق بشر در ایران چیست، اظهار داشت: من قبل از هر چیز از آقای لاریجانی به خاطر میزبانی از من و هیئتم تشکر می‌کنم و بسیار خوشحالم که برنامه خودمان را با بازدید از مجلس شورای اسلامی ایران شروع می‌کنم


جمعه 10/6/1391 - 16:34 - 0 تشکر 536820


وی افزود: اولین بار است که بنده به عنوان دبیرکل سازمان ملل به ایران می‌آیم ولی دلیل نمی‌شود که من قبلا ایران نبوده باشم؛ از سال 1974 به دفعات به عنوان یک دیپلمات کره‌ای به ایران آمدم و خاطرات بسیار خوبی هم دارم.


بان کی مون ادامه داد: من فکر می‌کنم که تمام دنیا باید از ایران به خاطر تمدن و فرهنگ بسیار غنی متشکر باشد؛ ما می‌دانیم که ایرانیان دستاوردهای بزرگی را برای کل بشریت در طول تاریخ داشته‌اند و من به همین دلیل من به مردم ایران احترام زیادی می‌گذارم و برای آنها ارزش زیادی قائل هستم.


دبیرکل سازمان ملل گفت: در حال حاض که ایران ریاست جنبش عدم تعهد را بر عهده گرفته، می‌دانم که این کشور و مردمش می‌توانند بیش از پیش در جامعه جهانی نقش ایفا کنند و همکاری بیشتری با سازمان ملل داشته باشند.


وی اضافه کرد:‌ ایران به مسائلی که در جامعه بین‌المللی وجود دارد و مسائلی که در خاورمیانه وجود دارد، کمک کند و من فکر می‌کنم ایران می‌تواند نقش بسیار مفیدی در این زمینه ایفا کند.


وی اظهار داشت: ‌ما با ریاست مجلس شورای اسلامی ایران صحبت‌هایی داشتیم و من به آقای لاریجانی گفتم که به نظرم ایران می‌تواند در تحولات منطقه کمک کننده باشد؛ همچنین در مورد سوریه با همدیگر صحبت کردیم و از حمایت‌های ایران در جریان‌های دموکراسی خواهانه در منطقه تشکر کردیم.


دبیرکل سازمان ملل ادامه داد: همچنین ما از ایران به خاطر میزبانی از پناهندگان افغانی که تعداد زیادی بودند، تشکر کردیم و اعتقاد داریم ایران می‌تواند نقش مهمی را در صلح و ثبات در افغانستان، یمن، عراق و بحرین ایفا کند.


بان کی مون گفت: من اینجا هستم تا به مسئولان ایرانی بگویم ایران می‌تواند نقش مهمی را در حل و فصل بحران سوریه به صورت مسالمت‌آمیز ایفا کند؛ مردم سوریه رنج زیادی را متحول شدند و در ماه‌های گذشته 20 هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند و مردم این کشور به دنبال مطالبات خود هستند.


وی اظهار داشت: من فکر می‌کنم ایران می‌تواند نقش مهمی را در حل بحران در سوریه ایفا کند.


دبیر کل سازمان ملل اضافه کرد: بنده با آقای لاریجانی صحبتی در مورد حقوق بشر و نگرانی‌هایی که ما در این زمینه داریم هم داشتیم و صحبت‌مان را موقع ناهار ادامه خواهیم داد و در برنامه ما هم هست که در مورد مسئله هسته‌ای هم صحبت کنم و مسائلی از این دست را با رهبران جمهوری اسلامی ایران مطرح خواهم کرد.


جمعه 10/6/1391 - 18:32 - 0 تشکر 537010



بان كی مون ایران را ترك كرد









دبیركل سازمان ملل كه برای شركت در شانزدهمین اجلاس غیر متعهدها به ایران سفر كرده بود دقایقی پیش ایران را ترك كرد.




به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بان كی مون در مدت اقامت خود در تهران علاوه بر شركت در مراسم افتتاحیه شانزدهمین اجلاس غیر متعهدها، با حضرت آیت الله خامنه‌ای ، محمود احمدی‌نژاد و علی لاریجانی دیدارهای جداگانه‌ای داشت.




وی همزمان با ترك تهران طی نشستی خبری در فرودگاه مهرآباد اعلام كرد كه در این دیدار‌ها نقطه نظرات خود را به مسولان جمهوری اسلامی ایران منتقل كرده است.

جمعه 10/6/1391 - 18:33 - 0 تشکر 537011



حضور جمعی از میهمانان اجلاس عدم تعهد در نمازجمعه





جمعی از میهمانان شانزدهمین اجلاس كشورهای عضو جنبش عدم تعهد ظهر امروز در نماز جمعه تهران حضور پیدا كردند.



به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمازجمعه این هفته تهران به امامت آیت‌الله امامی كاشانی اقامه می‌شود.



شانزدهمین اجلاس كشورهای عضو جنبش عدم تعهد از 5 تا 10 شهریورماه در تهران در حال برگزاری است.

جمعه 10/6/1391 - 23:25 - 0 تشکر 537227





بیانات مهم رهبر معظم انقلاب در دیدار روسای جمهور پاکستان و سریلانکا با ایشان


رهبری - حضرت آیت​الله خامنه​ای بر وحدت کشورهای دوست به منظور افزایش قدرت و تامین منافع ملی تاکید کردند.




به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی در دیدار رئیس جمهور پاكستان، تروریسم را موجود مزاحم تحمیل شده از جانب غرب به ملتهای منطقه دانستند و خاطرنشان كردند: امریكا و قدرتهای غربی هرجا پا بگذارند شر و فساد و ناامنی به همراه می آورند.

ایشان،‌همگرایی كشورهای اسلامی و استفاده از ظرفیت جنبش عدم تعهد را، برای مقابله با تروریزم ضروری خواندند و افزودند: باید همه در مقابل زورگویی ها و تحمیلات قدرتهای بزرگ احساس مسئولیت كنیم و در مقابل آن بایستیم.

حضرت آیت الله خامنه​ای با یادآوری احساس و نگاه مثبت ایرانیان به ملت مسلمان، مؤمن، صمیمی و با فرهنگ پاكستان افزودند: امیدواریم با یاری خداوند مشكلات تحمیل شده به پاكستان پایان یابد.

آصف علی زرداری نیز، روابط دو ملت را روابطی عمیق و خویشاوندی خواند و با اشاره به تلاش اسلام آباد برای گسترش روابط گفت: ایده های حكیمانه شما درباره وحدت و ایستادگی كاملاً مورد قبول ماست.

رئیس جمهور پاكستان با قدردانی از برگزاری خوب و موفق اجلاس سران افزود: این اجلاس به جهانیان نشان می دهد كه مشكلات خود را باید چگونه حل كنند.

همچنین رهبر انقلاب اسلامی در دیدار رئیس جمهور سریلانكا، وحدت كشورهای دوست را موجب تقویت جایگاه، افزایش قدرت و تأمین منافع ملی آنها خواندند.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به القائات سیاسی و رسانه ای قدرتهای سلطه گر افزودند: آنها سعی می كنند خود را شكست ناپذیر جلوه دهند اما تجربیات ایران و سریلانكا نشان می دهد ایستادگی در مقابل استعمار و سلطه طلبان امكان پذیر است.

ایشان، حمایت سریلانكا از ملت فلسطین و احترام به حقوق مسلمانان در سریلانكا را از اقدامات قابل توجه این كشور برشمردند و از علاقه مندی و تأكید رئیس جمهور سریلانكا برای گسترش روابط استقبال كردند.

ماهیندا راجا پاگسا نیز با قدردانی از سخنان رهبر انقلاب اسلامی در اجلاس سران عدم تعهد گفت: پیشنهاد عاری شدن منطقه خاورمیانه از سلاحهای هسته ای و سخنان جنابعالی درباره فلسطین، بسیار جالب توجه بود.

رئیس جمهور سریلانكا، با اشاره به تلاشهای این كشور برای مبارزه با تروریسم و تأمین حقوق مسلمانان این كشور گفت: مطمئنیم كه با كمك شما می توانیم بر بسیاری از مشكلات فائق آییم. وی با اشاره به همكاری دو كشور در زمینه صنعت داروسازی، كشاورزی و طرحهای توسعه، ‌خواستار گسترش همه جانبه این روابط شد.

/

جمعه 10/6/1391 - 23:27 - 0 تشکر 537228





متن کامل بیانیه نهایی اجلاس تهران: حمایت نم از برنامه هسته‌ای ایران/اشاره​ای به سوریه نشد


دیپلماسی - سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد عصر امروز بیانیه نهایی اجلاس سران را تصویب کردند.




به گزارش خبرنگار خبرآنلاین متسقر در ستاد خبری اجلاس عدم تعهد، سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد عصر امروز پس از برگزاری دو روز نشست در سالن اجلاس سران تهران، بیانیه نهایی شانزدهمین نشست سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد را تصویب کردند.
شانزدهمین دوره اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد از روز یکشنبه در تهران آغاز و از روز گذشته در سطح سران پیگیری شد. در این اجلاس ریاست جنبش عدم تعهد از مصر به ایران تحویل داده شد.
متن بیانیه شانزدهیمن نشست سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در تهران درتاریخ 9 – 10 شهریور 1391 به این شرح است:
ما سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در شانزدهمین نشست خود در نهم و دهم شهریور 1391 در تهران، جمهوری اسلامی ایران، گرد هم آمده ایم و شرایط بین المللی را با هدف کمک موثر به حل مشکلات عمده ای که موجب نگرانی همه کشورهای عضو جنبش و کل بشریت است، مرور کردیم و با الهام از بینش، اصول و اهداف جنبش عدم تعهد که در کنفرانس های واندونگ (1955) و بلگراد (1961) مورد تاکید قرار گرفته اند و مبنای تلاش هایمان برای دستیابی به جهانی توام با صلح، برابری، همکاری و رفاه برای ملت ها هستند و نیز با تمسک به تجارب جنبش در گذشته و توان بالقوه کنونی آن، با تاکید مجدد بر اینکه جنبش، اصول و اهداف جنبش عدم تعهد و شرایط کنونی بین المللی همچنان معتبرند، با تکیه بر دستاوردهای گذشته جنبش در مبارزه بر علیه امپریالیسم، استعمار، استعمار نو، نژادپرستی، آپارتاید، استکبار و تمامی اشکال مداخله خارجی، تجاوز، اشغال، سلطه جویی و تاکید بر لزوم کنارماندن از ائتلاف های معطوف به قدرت و رویارویی ها که همچنان محورهای اصلی در سیاست های جنبش خواهند بود، با تجدید عهد با اصول و اهداف جنبش عدم تعهد و نیز تعهد به تلاش در جهت کمک سازنده برای افکندن طرحی نو در روابط بین المللی بر مبنای اصولی همچون همزیستی مسالمت آمیز، همکاری منصفانه بین ملت ها و حق برابری کشورها، با تاکید بر اصول شامل: حاکمیت ملی کشورها برابری دولت ها، تمامیت ارضی کشورها و عدم دخالت در امور آنها؛ با اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری ازاقدامات تجاوزکارانه و دفع این اقدامات یادیگر انواع نقض صلح، تشویق و ترغیب همگان به حل و فصل اختلافات بین المللی به طرق صلح آمیز یا به هر طریقی که صلح و امنیت بین المللی و عدالت به خطر نیفتد؛ ضمن خودداری از تهدید و یا استفاده از زور بر علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی هر کشور به هر طریقی که مغایر اهداف و اصول منشور سازمان ملل متحد باشد، با توجه به نکات فوق اعلام می کنیم:
1- شکل گیری نظامی منصفانه، جامع، شفاف و موثر برای مدیریت مشترک جهانی، بر مبنای عدالت و انصاف و مشارکت همه کشورها، جهت مواجهه با چالش ها و مخاطرات کنونی که از تهدیدات امنیتی، خطرات زیست محیطی، تغییر آب و هوا، مهاجرت، بیماری های واگیردار، اقدامات اقتصادی بین المللی و غیره ناشی می شود، ضروری است. برای برپایی چنین نظامی اعضای جنبش عدم تعهد می بایست مواضع خود را هماهنگ و نیروهای خود را بسیج نموده و در جهت تامین منافع کشورهای در حال توسعه گام بردارند. در این رابطه، اولویت هایی باید به شرح زیر باید در نظر باشد:
الف- حوزه مدیریت مشترک جهانی بسیار گسترده بوده و علاوه بر موضوعات مربوط به توسعه، بسیاری از دیگر مسائل و موضوعات مورد توجه و نگرانی کشورها را نیز شامل می شود. جهان با چالش هایی در زمینه های امنیتی، اجتماعی، زیست محیطی، بهداشتی، پناهندگان، مواد مخدر، جرائم سازمان یافته فراملی، حملات سایبری و تروریسم، مواجه است. حفظ صلح و امنیت بین المللی همچنان در صدر دستور کار بسیاری از کشورها قرار دارد. ساختار کنونی تصمیم گیری بین المللی در زمینه صلح و امنیت ناکارآمد است و در برابر تغییر از خود مقاومت بیشتری نشان می دهد.
ب- سازمان ملل متحد به عنوان نهادی جهانشمول باید نقشی اساسی در شکل دهی به چارچوب حقوقی و اساسی مدیریت جهانی ایفا نماید. لذا، این سازمان می تواند و باید نقشی مهم در تلاش برای یافتن راه حل های مشترک برای مسائل مشترک مانند ایجاد هماهنگی بین تمامی سازمان های منطقه ای و بین المللی دیگر داشته باشد. برای اینکه سازمان ملل متحد در خط مباحث مربوط به مدیریت جهانی قرار گیرد تقویت و اصلاح آن باید در مرکز توجه باشد. برای دستیابی به چنین هدفی، احیاء و تقویت نقش مجمع عمومی سازمان ملل، از جمله در زمینه حفظ صلح و امنیت بین المللی تجدید ساختار شورای امنیت با این هدف که این دو نهاد منعکس کننده واقعیت های جهان امروز باشند، ضروری است.
ج – اهمیت و جایگاه فزاینده کشورهای در حال توسعه از نظر اقتصادی باید در ساختارهای مدیریتی نهادهای کلیدی بین المللی انعکاس یابد. تصمیمات کلیدی مربوط به موضوع مدیریت جهانی دیگر نمی توانند در انحصار گروه کوچکی از کشورهای توسعه یافته بمانند. با توجه به اینکه سیاستگذاری در قبال شمار کثیری از موضوعاتی انجام می شود که همه کشورها را تحت تاثیر قرار می دهند، ضروری است که کشورهای در حال توسعه حضور و نقش بیشتری در نهادهای مهمی که در صدد هماهنگی سیاست ها در سطح بین المللی هستند، داشته باشند.

د – بحران های چند سال اخیر عدم کفایت ها و نارسایی های نهادهای مالی و اقتصادی بین المللی را تاثیر سوئی بر توانایی های آنها برای پرداختن به بحران ها و حرکت در جهت ایجاد هماهنگی های لازم در سطح کلان دارد، عیان ساخته است. از آنجا که این نهادها طی دوره بعد از جنگ دوم ایجاد شده اند، قادر به حل و فصل چالش های جهان کنونی نیستند و این امر تاثیرات سوئی در کشورهای در حال توسعه دارد.
ه – در جامعه بین المللی هر ملتی دارای ارزش ها و نظرات خاص خود است. زندگی صلح آمیز و توام با همکاری در صورتی میسر است که تنوع در جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده و مورد احترام باشد. لذا تلاش برای تحمیل ارزش ها بر سایر اعضای جامعه بین المللی باید پرهیز شود.
2- اشغال سرزمین فلسطین و جنایات مستمر رژیم صهیونیستی بر اراضی اشغالی همواره علت اصلی وضعیت بحرانی در خاورمیانه بوده است. هر راه حلی برای این بحران مستلزم پایان بخشیدن به اشغال، اعاده حق لاینفک مردم فلسطین در خصوص حق تعیین سرنوشت آنها و ایجاد کشوری پایدار و مستقل در فلسطین با پایتختی قدس شریف است. اعاده حقوق ملی مردم فلسطین، تنها راه برقراری صلح پایدار و منصفانه در منطقه است.
3- نژاد پرستی و تبعیض نژادی توهین آشکارای به کرامت و برابری انسانهاست. اشکال جدید نژاد پرستی و جنایات مرتبط با آن در قسمت های مختلف جهان موجب نگرانی بسیار است. لذا، ضروری است که با اتخاذ تصمیمات قاطع و داشتن اراده سیاسی به تمامی اشکال و نمادهای نژاد پرستی و تبعیض نژادی، بیگانه هراسی، اسلام هراسی و مانند آن و نیز بردگی تحت اشکال جدید و قاچاق انسان در هر جایی که اتفاق افتد، پرداخته شود.
4- تمامی انواع حقوق بشر غیر قابل تفکیک و مرتبط با هم هستند. مسائل حقوق بشری باید بر اساس همکاری و رویکردی سازنده، غیر تقابلی، غیر گزینشی، عادلانه، منصفانه، بی طرفی، متوازن، عینی و دور از ملاحظات سیاسی مد نظر قرار گیرند. احترام به تنوع فرهنگی، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی، عدم مداخله در امور داخلی کشورها، با مد نظر قرار دادن ویژگی های فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، تاریخی و سیاسی هر کشور از دیگر اصولی است که باید مبنای پرداختن به موضوعات حقوق بشری باشد. توجه ویژه به حقوق و ظرفیت های زنان و جوانان و مشارکت آنان در فرآیندهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ضرورت دارد.
5-تسلیحات هسته ای غیر انسانی ترین سلاح هایی هستند که تا کنون ساخته شده اند. حفظ و نگهداری توان هسته ای تاکتیکی و راهبردی و مدرن سازی مستمر آنها و دکترین های نظامی نوین که توجیه گر استفاده از آنها، خصوصا بر علیه کشورهای فاقد سلاحهسته ای هستند، بزرگترین تهدید علیه افراد بشراند. پیمان منع اشاعه سلاح های هسته ای حقی را برای کشورهای دارنده تسلیحات هسته ای جهت حفظ زرادخانه های خود به طور نامحدود بوجود نمی آورد. کشورهای یاد شده باید به تعهدات خود در چارچوب ماده 6 پیمان منع اشاعه برای نابودی کلیه سلاح های هسته ای خود در یک چارچوب زمانی مشخص عمل کنند و در این راستا تدوین کنوانسیون جامع امحاء سلاح های هسته ای ضرورت دارد.
6- تمامی کشورها باید بتوانند از حق مسلم و انکار ناپذیر خود برای توسعه، تحقیر، تولید و استفاده از انرژی هسته ای برای مقاصد صلح جویانه، بدون تبعیض و منطبق با تعهدات حقوقی مربوطه بهره مند گردند. بنابراین، هیچ چیزی نباید به نحوی تفسیر گردد که حق کشورها برای توسعه انرژیاتمی برای مقاصد صلح آمیز را منع نموده و یا محدود نماید. تصمیمات و انتخاب کشورها، از جمله جمهوری اسلامی ایران در زمینه استفاده صلح آمیز از فناوری هسته ای و سیاست هایشان در زمینه چرخه سوخت باید محترم شمرده شود
7- مصونیت فعالیت های صلح آمیز هسته ای باید محترم شمرده شود و هرگونه حمله و یا تهدید به حمله بر علیه تاسیسات صلح آمیز هسته ای فعال یا درحال ساخت به منزله خطری جدی علیه انسانها و محیط زیست بوده و نقض جدی حقوق بین الملل، اصول و اهداف منشور ملل متحد و مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی به شمار می آید. لذا، تدوین سندی جامع و بین المللی که حمله و یا تهدید به حمله علیه تاسیسات هسته ای مورد استفاده برای تولید انرژی را منع کند مورد نیاز مبرم است.
8- کشورهای عضو جنبش عدم تعهد توافق می نمایند که از شناسایی، تصویب یا اجرای اقدامات یا قوانین قهرآمیز یکجانبه یا فرامرزی، شامل تحریم های یکجانبه اقتصادی و دیگر اقدامات تهدید آمیز علیه کشورها و اعمال محدودیت های خودسرانه علیه سفر اشخاص که هدفشان اعمال فشار به کشورهای عضو جنبش عدم تعهد – از طریق اعمال تهدید بر علیه حاکمیت و استقلال و آزادی در تجارت و سرمایه گذاری – است خودداری کنند.
کشورهای عضو جنبش همچنین توافق دارند که مانع از تهدید حق کشورها برای تصمیم گیری بر مبنای اراده آزاد خود و در چارچوب نظام های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی خود شوند چرا که چنین اقدامات و یا قوانینی به منزله نقض آشکار منشور ملل متحد، قوانین بین الملل،نظام تجاری چند جانبه و هنجارها و اصول حاکم بر روابط دوستانه میان کشورها است. در همین راستا کشورها توافق کرده اند با چنین اقدامات و قوانین و کاربرد آنها مخالفت نموده و آنها را محکوم نمایند و به نحوی مجدانه در صدد خنثی کردن چنین تلاش هایی باشند. همچون مجمع عمومی و دیگر نهادهای سازمان ملل متحد، اعضای جنبش عدم تعهد نیز از کشورها می خواهند در همین راستا عمل نمایند. اعضای جنبش همچنین خواستار آن هستند که کشورهایی که چنین اقداماتی اتخاذ می کنند یا چنین قوانینی را وضع می کنند بخواهند که بلافاصله و به طور کامل اقدامات یاد شده را لغو نمایند.
9- تمامی اقدامات تروریستی از جمله تروریسم دولتی، باید بدون هرگونه ابهامی محکوم شود. همه دولت ها باید در رابطه با تهدید تروریزم که بر صلح، امنیت، ثبات و توسعه بسیاری از کشورهای عضو جنبش عدم تعهد تاثیر منفی می گذارد، به تهدات بین المللی خود پایبند باشند و در جهت تحقق جهانی عاری ازتروریسم بکوشند. تمامی قربانیان تروریسم از جمله دانشمندان و محققین ایرانی که قربانی اقدامات تروریستی ضد بشری شده اند شایسته عمیق ترین ابراز همدردی هستند.
10- ضروری است که با تلاش های معطوف به تحمیل تک فرهنگی یا تحمیل مدل های خاص، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، حقوقی یا فرهنگی مخالفت شود و گفتگوی میان ادیان، فرهنگ ها و تمدن ها که می توان به تقویت صلح، امنیت، ثبات و توسعه، احترام به تنوع گرایی بر اساس عدالت، اخوت و برابری و کاهش تقابل کمک کند، ارتقاء یابد.
11- جنبش عدم تعهد باید تمامی امکانات خود و اعضا را برای اجرای تصمیمات و اراده سران کشورهای عضو که در اسناد جنبش منعکس می شوند به کار گیرند. بر همین اساس جنبش می باید در صدد ایجاد سازوکاری مستحکم برای پیگیری اهداف و اجرای مصوبات خود باشد.
/29295


جمعه 10/6/1391 - 23:27 - 0 تشکر 537230





پایان شانزدهمین اجلاس عدم تعهد با سخنرانی احمدی نژاد/ تشکر رئیس جمهور از مردم تهران/تلاش ایران برای استقرار دبیرخانه موقت جنبش عدم تعهد


دیپلماسی - شانزدهمین اجلاس عدم تعهد ساعت 22:41 با سخنرانی رئیس جمهور کشورمان خاتمه یافت.




به گزارش خبرآنلاین، پیش از سخنام احمدی نژاد سند نهایی شانزدهمین اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها جمعه شب توسط رییسان جمهوری، نمایندگان و مقامات عالی رتبه سیاسی 120 کشور عضو جنبش غیرمتعهدها به تصویب رسید. 
محمود احمدی نژاد رییس جمهوری اسلامی ایران و رییس دوره ای جنبش غیرمتعهدها در آغاز مراسم اختتامیه شانزدهمین اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها از اعضا خواست نظر خود را درباره پیش نویس سند نهایی و نیز بیانیه های اجلاس سران اعلام کنند.


سپس رییسان جمهوری، نمایندگان و مقامات عالی رتبه سیاسی 120 کشور جهان به اتفاق آرا ، سند نهایی اجلاس شانزدهم را تصویب کردند. 


رییس‌جمهور کشورمان، شانزدهمین اجلاس سران جنبش غیر متعهدها را به لحاظ سطح و کیفیت مشارکت بی‌نظیر خواند.


احمدی نژاد در بخشی از سخنانش از مردم تهران برای مشارکت در برگزاری شانزدهمین اجلاس عدم تعهد صمیمانه تشکر کرد.
در ادامه گزیده ای از سخنان محمود احمدی‌نژاد در مراسم اختتامیه شانزدهمین اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها می آید:



  • در سخنرانی افتتاحیه فراموش شد که از ایشان یاد شود و از این بابت از مردم اتیوپی عذرخواهی می‌کنم و به آنها بار دیگر تسلیت عرض می‌کنم و از شما می‌خواهم که برای شادی روح وی دعا کنید.

  • فصل مشترک سخنان و نظرات ارائه شده در اجلاس در ارتباط با ضرورت اصلاح مدیریت جهانی بود و همه بر ضرورت ایجاد یک تحول بنیادی در مدیریت جهانی و مناسبات آن تاکید داشتند. همه اعضا بر مشارکت همگانی در مدیریت جهانی براساس عدالت و محبت به عنوان پایه صلح پایدار تاکید کردند. اعضاء در سخنرانی‌های خود بر لزوم صیانت از کرامت انسانی، حقوق انسانی، ارزش‌های الهی و عدالت و پاکی تاکید داشتند. در این اجلاس همه اعضا بر لزوم ایستادگی و پافشاری بر اصول، توسعه دوستی‌ها، برابری،‌اخلاق، معنویت، مقابله با یکجانبه‌گرایی، توسعه‌طلبی و خودخواهی تاکید کردند. اعضا در این اجلاس بر پرهیز از تشدید درگیری‌ها و خشونت‌ها تاکید و بر لزوم حل مشکلات و چالش‌های بین‌المللی از طریق گفت‌وگو، منطق، عدالت و دوستی تاکید کردند.



  • همه دوستان در این اجلاس تاکید کردند که موفقیت جنبش از طریق همدلی، همکاری، برادری و تلاش مستمر براساس تفاهم و عدالت حاصل خواهد شد. همه دوستان تاکید کردند که باید مراقب دشمنان مشترک که به گونه‌ای دشمنان بشریت نیز هستند، باشیم؛ چراکه این دشمنان با تفرقه بین دولت‌ها و ملت‌ها تلاش می‌کنند که بر جهان تسلط پیدا کنند.

  • همه اعضا در این اجلاس بر ارتقای جایگاه جنبش و مقدمه‌سازی در جهت ایجاد ساختارهای لازم برای هم‌افزایی توان اعضا و دخالت مشترک و عمومی در مناسبات جهانی تاکید کردند که علی‌القاعده من با مشورت و همکاری شما باید تلاش‌های منسجمی را برای استقرار دبیرخانه موقت ساماندهی کنیم. موفقیت جنبش در همدلی و مشارکت شماست و من دست شما را برای ارتقاء سطح جنبش و مشارکت فعال در مدیریت جهانی بر اساس عدالت و ایجاد صلح پایدار و صیانت از حقوق ملت‌ها به گرمی می‌فشارم.

  • اسناد نهایی اجلاس سران به تصویب رسید. ما بدینوسیله پیام مهم سیاسی‌ای را برای مواجهه با چالش‌های فراروی صلح و امنیت به جامعه بین‌المللی مخابره کردیم که بر اساس تساوی احترام و کرامت انسانی و گفت‌وگوی متقابل، استوار است که این پیام دارای اهمیت بسیار است. ما باید عزم خود را برای تعمیر هرچه بیشتر همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه میان ملت‌ها ایجاد کنیم. شک نداریم همکاری‌های میان ما این امکان را می‌دهد که بر تحولات بین‌المللی به نفع ملت‌ها تاثیر بیشتر داشته باشیم و من برای آینده جنبش نقش افتخارآمیزی را پیش‌بینی می‌کنم.

  • سران جنبش عدم تعهد در سخنرانی های خود همچنین بر ارتقاء جایگاه جنبش و مقدمه سازی جهت ایجاد ساختارهای لازم برای هم افزایی و دخالت در مناسبات جهان تاکید دارند.

  • بنده با مشورت و همکاری شما باید برای استقرار دبیرخانه موقت و ایجاد ساختارهای لازم تلاش کنم.

  • موفقیت جنبش در همدلی و مشارکت شماست و دست همه شما برای ارتقاء سطح جنبش و مشارکت فعال در مدیریت جهانی بر اساس صلح پایدار و صیانت از حقوق ملت ها را می فشارم.


جمعه 10/6/1391 - 23:53 - 0 تشکر 537263

انگار حرف دل بسیاری بود اما جرات بیانش نبود. از جای برخاستن و کف زدن های مکرر نشان می داد که "همه از هندسه غلط بین المللی خسته شده اند".

چهره های حاضران پس از سخنرانی روشنگرانه رهبر تایید می کرد که حرف‌ها آشناست و به دل نشسته است؛ گویا همه دردکشیده سلطه‌طلبی استکبار بودند و منتظر شنیدن این نطق تاریخی.

بی شک





سخنان رهبر انقلاب فقط افشای جنایات زورگویان عالم و ساختار ضدعدالت سازمان ملل نبود بلکه پر بود از راهکار و پیشنهاد عدالتخواهانه و راهگشا که نه تنها راه را بر ادامه سکوت مدعیان صلح و دموکراسی دنیا بسته که هیچ راهی هم برای بی توجهی و توجیه سران سلطه باقی نگذاشته است.





دیروز آن دسته سیاسیون داخلی که بر خود نام "اعتدال گرا و اصلاح طلب" گذاشته اند، به رمز محبوبیت انقلاب، پیر جماران و "رهبر دل جوان" ایران در میان امت اسلامی و مستضعفان عالم بیشتر پی بردند و اگر منصف باشند اذعان کرده‌اند که راه و رسم در افتادن با زورگویان عالم همین پایداری "منطقی و مستدل" بر اصول و ارزش‌ها و قاطعیت و شجاعت در موضع‌گیری‌هاست؛ که سخنرانی رهبر انقلاب نمونه مثال زدنی و تحسین برانگیز آن است؛ باشد که الگو بگیرند سیاسیون گرفتار خط و خطوط سیاست!

رهبر دیروز "نجابت" بسیاری هم به خرج داد؛ او حتی یک کلمه درباره "محور مقاومت در برابر غده سرطانی خاورمیانه" و هجمه ناجوانمردانه و تروریستی آمریکا، ترکیه و چند دیکتاتور عرب به سوریه سخنی به میان نیاورد؛ زیرا می دانست نظر سران نم درباره بحران سوریه مشترک نیست. هرچند مواضع جمهوری اسلامی در این باره بحق و منطقی است اما ایشان به زیرکی ترجیح داد مشکل سوریه از راه درست خود پیگیری شود.

سخنان رهبر انقلاب فقط افشای جنایات زورگویان عالم و ساختار ضدعدالت سازمان ملل نبود بلکه پر بود از راهکار و پیشنهاد عدالتخواهانه و راهگشا که نه تنها راه را بر ادامه سکوت مدعیان صلح و دموکراسی دنیا بسته که هیچ راهی





رهبر دیروز "نجابت" بسیاری هم به خرج داد؛ او حتی یک کلمه درباره "محور مقاومت در برابر غده سرطانی خاورمیانه" و هجمه ناجوانمردانه و تروریستی آمریکا، ترکیه و چند دیکتاتور عرب به سوریه سخنی به میان نیاورد؛ زیرا می دانست نظر سران نم درباره بحران سوریه مشترک نیست.





هم برای بی توجهی و توجیه سران سلطه باقی نگذاشته است.

نطق تاریخی رهبر انقلاب همه اش خواندنی و مهم است اما برخی جملات طلایی تر از بقیه اند که بارها باید به گوش زورگویان دنیا و مسببان ظلم و جنایات کنونی خواند.

جملات طلایی سخنرانی رهبر معظم انقلاب در شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد

1- نظام سلطه به کمک ابزارهای رسانه ای خودهرسخن حقی رادروغ وهرمطالبه حقیقی رایاغی گری می خواند.

2- اعتراض ها در اروپانشان دهنده ی لبریزشدن صبروتحمل ملت هاست.

3- شوراى امنیت سازمان ملل داراى ساختار و سازوكارى غیرمنطقى، ناعادلانه و كاملاً غیر دموكراتیك است؛ این یك دیكتاتورىِ آشكار و یك وضعیت كهنه و منسوخ و تاریخ مصرف گذشته است.

4-  جمهورى اسلامى ایران استفاده از سلاح هسته‌اى و شیمیائى و نظائر آن را گناهى بزرگ و نابخشودنى میداند. ما شعار «خاورمیانه‌ى عارى از سلاح هسته‌اى» را مطرح كرده‌ایم و به آن پایبندیم.

5- من تأکید می کنم که جمهوری اسلامی هرگز درپی تسلیحات هسته ای نیست و هرگز از حق ملت خود برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای چشم پوشی نمی کند. شعار ما «انرژى هسته‌اى براى همه، و سلاح هسته‌اى براى هیچكس» است.

6- اتاق فرمان





رهبر هم همه را بار دیگر به روزهای نخستین انقلاب اسلامی برد و یاد سخنرانی های آتشین امام راحل انداخت که بلوک شرق و غرب را در هم می شکست و زبان مستضعفان عالم بود. دیروز هم یدیعوت آحارانوت صهیونیستی نوشت: سخنرانی رهبر ایران "آتشین" بود.





جهان نباید با دیکتاتوری چند کشور غربی اداره شود.

7- این وضعیت معیوب و پر زیان، غیرقابل ادامه است. همه از این هندسه‌ى غلط بین‌المللى خسته شده‌اند. باید این وضعیت نامعقول را علاج كرد.

8- تحریم هایی که یاوه گویان فلج کننده خوانده اند گام های ما را محکم تر و عزم ما را راسخ تر کرده است.

9- طنز تلخ روزگارما ، دولت آمریکاست که دارای بیشترین و مرگبارترین سلاح های کشتار جمعی است اما امروز می خواهد پرچم مخالفت با سلاح های هسته ای را داشته باشد.

10- آمریکایی ها، رژیم صهیونیستی رابه سلاح هسته ای مجهز کرده اند تا به کشورهای مظلوم منطقه مسلط کنند.

11- فلسطین متعلق به فلسطینیان است و ادامه اشغال آن خطر عمده ای برصلح وامنیت جهانی است.

12- پند خیرخواهانه ای به حامیان رژیم صهیونیستی می دهم، که بیایید به پیشنهاد جمهوری اسلامی در خصوص برگزاری همه پرسی بیاندیشید و شجاعانه خود را از گره ناگشودنی کنونی نجات دهید.

13- علاج مشکلات کنونی کشورهای عضو جنبش عدم تعهد با همکاری اقتصادی و رسانه ای کاملا امکان پذیر است.

14- خطاب به سران جنبش عدم تعهد: به هدف ها وفادار بمانیم و از اخم دولت های زورگو نترسیم.

15- ما اعضای جنبش عدم تعهد می توانیم برای نجات از نا امنی، جنگ وسلطه گری نقشی ماندگار بیافرینیم.

دوشنبه 13/6/1391 - 6:33 - 0 تشکر 541703



تنها کشوری که به اجلاس غیرمتعهدها در تهران نیامد

شانزدهمین نشست سران كشورهای جنبش غیر متعهدها در تهران برگزار شد به عنوان موفقیتی بزرگ در تاریخ دیپلماسی كشور ثبت گردید، موفقیتی كه برای بسیاری گران آمد و برخی‌ها هم به دلیل كوچكی در گرداب آن گم شدند.


به گزارش جهان به نقل از ایران‌آباد، نشست تهران در حالی برگزار شد كه ایران از طرف كشورهای غربی همیشه تحت عنوان درخواست‌های جامعه جهانی مورد حمله قرار می‌گرفت و به همه ثابت شد كه دستكم سه پنجم كشورهای جهان به همراه مقامات عالی‌رتبه سازمان‌های بین‌المللی عملاً عنوان دهن پركن و گمراه كننده «جامعه جهانی» را دیگر قبول ندارند و اگر «جامعه جهانی» هم باشد، نشان و نماد آن در تهران بود.

اما در این میان بودند كشورهایی كه خود را به دلایل واهی و پوچ از این قافله بزرگ جهانی عقب انداخته و تحت فشارهای آمریكا و برخی از كشورهای همسایه خود حاضر به شركت در نشست تهران نشدند.

در حقیقت از 120 كشور عضو جنبش عدم تعهد، یك كشور به تهران نیامد، اما حضور این كشور آن اندازه كم رنگ بود كه حتی به چشم كسی هم نرسید و این گزارش نیز نه به دلیل مهمی كار مقامات آن كشور كه برای اثبات كم عقلی و عدم استقلال مقامات آن كشور از یك سو و توضیح از مقامات رسمی كشور برای عدم  اطلاع‌رسانی در این زمینه نوشته شده است.

این كشور كه با طرحی سعودی – آمریكایی عملاً انقلاب مردم خود را دزدید و اكنون به صورت رسمی از طرف سفیر آمریكا اداره می‌شود با این اقدام، شان خود را در قامت یك كشور مستقل به شدت پایین آورد در حالی كه در تهران كسی حتی اشاره‌ای هم به عدم حضور مقامات آن نكرد.

روابط ایران و یمن ماه‌هاست كه شكرآب است، ادعاهای ثابت نشده صنعا علیه دخالت ایران در امور داخلی این كشور كه برای سرپوش گذاشتن بر ناتوانی حاكمان به خواست‌های مردمی صورت گرفته است، بارها و بارها تكرار شده و از پشت این تكرارها تاكنون نه تنها چیزی دست یمن را نگرفته، بلكه باعث نشده تا اعتراضات مردمی هم فروكش كند.

هنگامی كه عبدربه منصور هادی به عنوان رئیس جمهور یمن حاضر نشد فرستاده محمود احمدی‌نژاد كه حامل پیام دعوت از وی بود را بپذیرد، باید رفتار دیگری در مقابل این كشور در پیش گرفته می‌شد.
هر چند ایران بر اساس وظیفه خود برای دعوت از همه كشورهای عضو رفتار كرد، اما نحوه رفتار رئیس جمهور یمن نشان داد كه او نه تنها از عرف دیپماتیك چیزی نمی‌داند – چون پیام برای شخص او فرستاده شده بود – بلكه از لحاظ موقعیت شناسی هم در مرتبه پایینی قرار دارد.

عدم حضور مقامات یمنی در نشست تهران، شكستی برای تهران محسوب نمی‌شود، بلكه شكست كامل سیاسی و راهبردی برای عبدربه منصور هادی و دولت اوست كه با این اقدام خود و به تبعیت از دستور سفیر آمریكا در صنعا، موقعیت مهم حضور سران و مقامات ده‌ها كشور در تهران برای گسترش روابط خود با جهان را از دست داد.

در این میان برخی از خبرگزاری‌های داخلی به نقل از منابعی تاكید كرده بودند كه یمن در سطح قائم مقام وزارت امورخارجه در نشست تهران حضور خواهد یافت، اما پیگیری‌های «ایران‌آباد» به جایی ختم نشد و در تماس تلفنی هم كه با سفارت یمن در این مورد برقرار شد، اعلام گردید كه شخصی بنام «مثنی حسن» وزیر دولت در امور سیاسی این كشور در نشست تهران حضور داشته است! در حالی كه فردی با این مشخصات، معاون و یا قائم مقام وزیر امورخارجه این كشور است.

هر چند عبدالله السری - کاردار یمن – پیش از این در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری جنبش عدم تعهد – نمنا – گفته بود كه معاون وزیر امورخارجه این كشور روز پنجم شهریور ماه برای حضور در نشست به همراه هیئتی وارد تهران خواهد شد كه با صحبت‌های سفارت این كشور در تهران در تعارض است.

لازم به ذكر است كه علی مثنی حسن كه از وی به عنوان معاون و یا قائم مقام وزیر امورخارجه یمن یاد می‌شود، از سیدمسعود حسینی معاون وزیر نیرو در امور پشتیبانی، حقوقی و امور مجلس به جای رئیس جمهور، استقبال كرده بود!

در پایان این نكته هم باید اشاره شود كه رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امورخارجه و سخنگوی اجلاس عدم تعهد در تهران گفته بود كه در مجموع 118 كشور در نشست حضور خواهند داشت!

http://www.jahannews.com/vdcivrarut1a5w2.cbct.html

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
دوشنبه 13/6/1391 - 6:34 - 0 تشکر 541704

هفت ویژگی كه اجلاس تهران را تاریخی كرد/ نتانیاهو از عصبانیت دیوانه شد!


 امیرحسین ثابتی: شانزدهمین اجلاس بین المللی كشورهای عضو جنبش عدم تعهد به پایان رسید و در اوج برهه ای كه اتحادیه اروپا، امریكا، ‌اسراییل و پیاده نظام های داخلی آنها فریاد "انزوای ایران" را در رسانه های مختلف فریاد می زدند، جمهوری اسلامی توانست با برگزاری این اجلاس به بهترین نحو ممكن، در عمل نشان دهد قدرت فرامنطقه ای ایران تا چه حد در معادلات مهم بین المللی تاثیرگذار و مهم می باشد.


اما ویژگی های خاص این اجلاس چه بود و چرا توانست در این برهه تاریخی از تحولات منطقه و جهان، به اصلی ترین خبر رسانه های جهان تبدیل شود؟ تفاوت عمده اجلاس تهران با 15 دوره گذشته غیر متعهدها چه بود و چه اتفاقی در تهران بوقوع پیوست كه نتانیاهو بیش از 120 كشور شركت كننده در این اجلاس را به باد اهانت گرفت؟


برای پاسخ بدین پرسشها، می توان به نكات مورد اشاره، توجه داشت:


1. طی 2 دهه ی اخیر و در جهان بعد از پایان جنگ سرد، هیچ نشست بین المللی كه طی آن بطور خاص امریكا و سیاست های آن بطور جدی به چالش كشیده شود،‌ برگزار نشد. این در حالی است كه در اجلاس تهران، علاوه بر مواضع صریح و ضد امریكایی ایران و بسیاری دیگر از كشورها، سران بیش از نیمی از كشورهای جهان حضور یافتند و این مساله برای امریكا كه همواره مدعی مدیریت جهانی بوده است،‌ سنگین و معنادار می باشد.


هم چنین در حالی كه  فوكویاما اندیشمند امریكایی در سال 1989 و دقیقا یك سال قبل از فروپاشی شوروی، از پایان تاریخ و سیطره لیبرال دموكراسی بر سراسر جهان با محوریت ایالات متحده سخن گفته بود، كمتر كسی تصور می كرد دو دهه بعد از پیش بینی خوشبیانه وی، بیش از نیمی از كشور جهان در تهران به گرد هم جمع شوند تا از پایان دوره امریكا مداری در جهان سخن گفته و تند ترین و آشكارترین انتقادات خود را نسبت به امریكا بیان دارند.


انتقاداتی كه علاوه بر سران كشورهای عضو این جنبش، بان كی مون دبیر كل سازمان ملل متحد نیز از نزدیك  شنونده آنها بود.


رهبر انقلاب در افتتاحیه این اجلاس در این باره فرمودند:


"جنبش 99 درصدى مردم در آمریكا بر ضدّ كانونهاى ثروت و قدرت در آن كشور، و اعتراض عمومى در كشورهاى اروپاى غربى به سیاستهاى اقتصادى دولتهاشان نیز نشان لبریز شدن پیمانه‌ى صبر و تحمل ملتها از این وضعیت است. باید این وضعیت نامعقول را علاج كرد ... طنز تلخ روزگار ما آن است كه دولت آمریكا كه دارنده‌ى بیشترین و مرگبارترین سلاحهاى هسته‌اى و دیگر سلاحهاى كشتار جمعى و تنها مرتكبِ به‌كارگیرى آن است، امروز میخواهد پرچم مخالفت با اشاعه‌ى هسته‌اى را به دوش بگیرد."


2. حضور سه كشور مهم و تاثیر گذار ایران، مصر و هند در تحولات منطقه و جهان و همسویی بخش قابل توجهی از مواضع آنها در قبال لزوم اصلاح ساختار مدیریت جهانی از جمله سازمان ملل متحد و شورای امنیت این سازمان، نكته قابل توجه دیگری است كه توجه به آن می تواند رمزگشای یكی از تفاوت های اصلی اجلاس تهران،‌ با 15 دوره اجلاس گذشته جنبش عدم تعهد باشد.


در واقع فراگیری خواسته دیرینه جمهوری اسلامی در برهم زدن نظم جهان كه با محوریت امریكا و اسراییل شكل گرفته است، و تكرار آن از زبان سران كشورهایی چون هند و مصر نشان می دهد نفوذ و دامنه تاثیرگذاری انقلاب اسلامی ایران در سه دهه قبل تا كجا پیش رفته است. 


اهمیت این امر زمانی بیشتر خود را نشان می دهد كه توجه شود طی سالهای نه چندان دور و در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی، نه تنها سخنی علیه ساختار ناعادلانه و دیكتاتورگونه مدیریت جهانی و سازمان ملل بیان نمی شد، بلكه در همین راستا پیشنهادهای عجیب و غریبی مانند گفتگوی تمدن ها و پذیرش طرفهای مقابل،‌ به عنوان تمدن هایی كه قابلیت گفتگو با ایران را دارند، در تریبون های بین المللی مطرح می شد اما طی چند سال اخیر كه تغییر آشكاری در رویكرد دولت نهم و دهم در عرصه سیاست خارجی بوجود آمد و پیام های دیرینه انقلاب اسلامی به گوش جهانیان رسید، موضوع تغییر و لزوم اصلاح مدیریت جهان این بار نه تنها از سوی مقامات ایرانی، بلكه كشورهای موثر منطقه و جهان مانند مصر و هند به گوش می رسد كه این امر در نوع خود می تواند مقدمه ای برای یك دستاورد تاریخی در جهان محسوب شود.


رهبر انقلاب اسلامی در مراسم افتتاحیه این نشست در این باره فرمودند:


"اتاق فرمان جهان نباید با دیكتاتورى چند كشور غربى اداره شود. باید بتوان یك مشاركت دموكراتیك جهانى را در عرصه‌ى مدیریت بین‌المللى شكل داد و تضمین كرد. این است نیاز همه‌ى كشورهائى كه مستقیم یا غیرمستقیم از دست‌اندازى چند كشور زورگو و سلطه‌طلب زیان دیده‌اند و مى‌بینند. شوراى امنیت سازمان ملل داراى ساختار و سازوكارى غیرمنطقى، ناعادلانه و كاملاً غیر دموكراتیك است؛ این یك دیكتاتورىِ آشكار و یك وضعیت كهنه و منسوخ و تاریخ مصرف گذشته است ... این وضعیت معیوب و پر زیان، غیرقابل ادامه است. همه از این هندسه‌ى غلط بین‌المللى خسته شده‌اند."


 ایشان در بخش آخر سخنان خود نیز مجددا این مساله مهم را مورد اشاره قرار دادند:


"سقوط دیكتاتورهاى وابسته به آمریكا و همدست رژیم صهیونیستى در شمال آفریقا و بیدارى اسلامى در كشورهاى منطقه را فرصتى بزرگ بشماریم. ما میتوانیم به ارتقاء «بهره‌ورى سیاسى جنبش عدم تعهد» در مدیریت جهانى بیندیشیم"


این سخنان رهبر انقلاب تا آنجا برای رسانه های بین المللی حایز اهمیت بود كه خبرگزاری فرانسه با اشاره به این مساله اعلام كرد:




3. وجهه پر رنگ ضد صهیونیستی این اجلاس، یكی دیگر از شاخصه های ویژه شانزدهمین نشست غیر متعهدها محسوب می شود. در حالی كه اجلاس های گذشته عدم تعهد، بعضا در حد شعار نیز رنگ و بوی مقابله با سیاست های ضد انسانی رژیم صهیونیستی را پیدا نمی كرد و این مساله به طور خاص در پانزدهمین دوره این اجلاس كه در سال 2009 در شرم الشیخ مصر و به ریاست حسنی مبارك، متعهد همیشگی به صهیونیست ها خود را نشان داد، اجلاس تهران كه با ریاست جمهوری اسلامی ایران به عنوان اصلی ترین دشمن اسراییل برگزار شد، شاید ضد صهیونیستی ترین اجلاس سده ی اخیر بود كه طی آن انتقادهای فراوان و پرشماری به اسراییل و عملكرد آن طی سالهای گذشته مطرح شد.


سخنان رهبر معظم انقلاب در این اجلاس به اندازه كافی گویای این مساله می باشد:


"در اینجا مایلم پندى خیرخواهانه به سیاستمداران آمریكائى كه تاكنون همواره به عنوان مدافع و پشتیبان رژیم صهیونیستى در صحنه حاضر شده‌اند، بدهم: این رژیم تاكنون براى شما دردسرهاى بیشمار داشته است؛ چهره‌ى شما را در میان ملتهاى منطقه، منفور و شما را در چشم آنان شریك جنایات صهیونیستهاى غاصب معرفى كرده است؛ هزینه‌هاى مادى و معنوى كه در طول سالهاى متمادى از این رهگذر به دولت و ملت آمریكا تحمیل شده است، سرسام‌آور است؛ و احتمالاً در آینده اگر همین روش ادامه یابد، هزینه‌هاى شما سنگین‌تر هم خواهد شد. بیائید به پیشنهاد جمهورى اسلامى درباره‌ى همه‌پرسى بیندیشید و با تصمیمى شجاعانه، خود را از گره ناگشودنى كنونى نجات دهید."


اما واكنش منفعلانه نتانیاهو نخست وزیر ر‍ژیم صهیونیستی درباره اجلاس تهران به تنهایی نشانگر این وی‍ژگی اجلاس غیرمتعهدها می باشد. وی بلافاصله پس از افتتاحیه این مراسم حضور 120 کشور در نشست تهران «لکه ننگی بر پیشانی جامعه جهانی» خواند و گفت : "آنها (کشورهای شرکت کننده در نشست تهران) به تهران رفته‌اند، جایی که گستاخانه هولوکاست را انکار می‌کنند و برای رسیدن به بمب اتمی به پیش می‌تازند و برای موجودیت اسرائیل خط و نشان می‌کشند و اسرائیل را به نابودی از نقشه جغرافیا تهدید می‌کنند."


همچنین لیبرمن وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نیز نشست تهران را "نمایشی ابلهانه" خواند که تنها نمونه های تاریخی آن در دهه 1930 میلادی و در زمان استقرار حکومت نازی ها در آلمان برگزار شده است!


لیبرمن همچنین از حضور محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطینی در نشست تهران نیز به شدت عصبانی شده و در اظهاراتی عجیب خواستار برخورد با او پس از بازگشت از سفر تهران شد.


4.راهبری بیداری اسلامی توسط جمهوری اسلامی در اجلاس تهران، از ویژگی ممتاز دیگر این نشست نسبت به ادوار گذشته خود و دیگر نشست های مشابه بین الملی طی سالهای اخیر بود.


در حالی كه بعد از وقوع بیداری اسلامی در كشورهای منطقه طی ماه های اخیر، همواره بسیاری از دولت های عربی، منكر ویژگی اسلامی بودن این قیام ها شده اند و با همسویی آشكار با امریكا و غرب، سعی در وارونه ساختن دستاوردهای قیام های این كشورها را داشته اند،‌ حضور معنادار و منفعلانه امیر قطر و فرستاده وی‍ژه پادشان عربستان در این اجلاس نشان داد آنها تنها برای منزوی نشدن خود و عقب نماندن از تحولاتی كه این روزها رهبری آن توسط جمهوری اسلامی صورت می گیرد در این نشست مجبور به حضور شدند.


هم چنین عدم دیدار دوجانبه امیر قطر با هیچ یك از مقامات رسمی ایران و تنها گوش دادن به سخنان رهبر معظم انقلاب و دكتر احمدی  ن‍ژاد در مراسم افتتاحیه  این اجلاس، نشان داد حضور حداقلی این كشورها در این اجلاس به چه منظور صورت گرفته است و این مساله در عرف بین الملل و دیپلماسی معنای خاص خود را دارد.


5. حمایت بی چون و چرا و تاكیدات مكرر جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه و خط مقاومت، و تعمیم این دیدگاه به دیگر كشورهای عضو جنبش عدم تعهد، دستاورد غیر قابل انكار دیگر این نشست بود.


سوریه طی یك سال و نیم اخیر همواره با فشارهای خارجی متعددی دست و پنجه نرم كرده است و در این بین نشست سازمان همكاری اسلامی كه اخیرا برگزار شد و طی آن فشارهای یكجانبه و متعددی از جمله لغو عضویت سوریه  از این سازمان به عمل آمد، بیانگر این مساله می باشد اما اجلاس تهران اولین نشست بین المللی بود كه بعد از ناآرامی های سوریه تشكیل شد و طی آن بسیاری از مقامات ارشد بین المللی به حمایت از دولت اسد و خط مقاومت پرداختند.


هم چنین در حالی كه بسیاری از رسانه های ضدانقلاب و همسو با غرب سعی كردند تا با توسل به برخی مواضع رییس جمهور مصر مبنی بر حمایت از مخالفان دولت اسد، تمامی مواضع همسوی مرسی با ایران را زیر سوال ببرند كه توجه در سخنان وی نشان می دهد مرسی علیرغم مخالفت با دولت سوریه، مخالفت آشكار خود با راهكار نظامی در این كشور را مورد تاكید قرار داد؛ راهكاری كه طی ماه های اخیر با قوت بیشتری از سوی غرب و آل سعود برای ساقط كردن دولت سوریه تشدید شده است.


از سوی دیگر، دیدارهای جداگانه رهبر معظم انقلاب با مقامات ارشد كشورهای سوریه، عراق، اندونزی و ... و حمایت صریح و آشكار از دولت سوریه و خط مقاومت و هم چنین درخواست بدست گرفتن ابتكار عمل توسط جنبش غیر متعهدها برای پایان ناآرامی ها در سوریه نشان داد، بحران این كشور جز با نظر مساعد جمهوری اسلامی حل شدنی نیست و در این میان نقش موثر و راهبردی تهران برای آرامش دمشق، طرفداران بسیاری در كشورهای دیگر منطقه دارد.


6. نمایش دیپلماسی عمومی مناسب و درخور توجه جمهوری اسلامی در بكار گیری از قربانیان ایرانی تروریسم با نمایش ماشین های منفجر شده دانشمندان هسته ای و هم چنین حضور آرمیتا رضایی نژاد و علیرضا احمدی روشن در میان مهمانان حاضر در اجلاس، از دیگر ویژگی های برجسته این نشست بین المللی بود كه استمرار آن در  موارد مشابه می تواند به طور آشكاری موضع حقانیت ایران و بطلان منطق طرفهای غربی را در افكار عمومی جهان نمایان سازد. 


ایران طی سالهای بعد از انقلاب،‌ همواره به علل سیاسی از سوی امریكا و متحدانش تروریست خوانده شده است، این در حالی است كه جمهوری اسلامی تنها نظام سیاسی در جهان می باشد كه بسیاری از مسئولین ارشد و مقامات اصلی آن طی سه دهه گذشته قربانی ترور شده اند.


ترور رهبر كنونی ایران، یك رییس جمهور،‌ یك نخست وزیر، یك رییس شورای عالی قضایی، ده ها تن از نمایندگان مجلس، بسیاری از رجال سیاسی و نظامی و روحانیون و مردم عادی و هم چنین دانشمندان هسته ای ایران همگی نشان می دهد كه بزرگترین قربانی تروریسم در سه دهه اخیر، ایران بوده است اما این مساله همواره با پروپاگاندا و تبلیغات دروغین غرب به گونه ای وارونه منعكس شده است كه با توجه به این مساله، ابتكار جالب توجه اخیر صورت گرفته در اجلاس تهران در نشان دادن عینی قربانیان تروریسم در ایران، یكی از ویژگی های ممتاز این اجلاس محسوب می شد.


7. تلاش همه جانبه مقامات و رسانه های غربی مبنی بر زیر سوال بردن دستاوردهای اجلاس تهران نیز از مسایلی است كه دقت در آن، می تواند به خوبی گویای میزان موفقیت و اثرگذاری این اجلاس تاریخی در تهران باشد. فارغ از سانسور كم سابقه بسیاری از مواضع  انقلابی كشورهای مهم شركت كننده در اجلاس از جمله سخنان مرسی علیه اسراییل و لزوم حمایت از فلسطین در رسانه های بیگانه، دست و پا زدن های كودكانه عناصر دست چندم فتنه در خارج از كشور كه همه سعی خود را كردند تا با دروغ پردازی و رویاهای ذهنی خود، اهمیت این اجلاس را منكر شوند نشان می دهد این روزها قدرت فرامنطقه ای جمهوری اسلامی ایران در معادلات بین المللی بیش از همیشه خود را به منصه ظهور گذارده و تلاشهای همیشگی و بی اثر ضدانقلاب و پادوهای داخلی آنان كمترین اثری در این میان ندارد، تا آنجا كه واشنگتن تایمز به صراحت اعلام می كند:


«همزمان با برگزاری جنبش غیر متعهدها در ایران، دولت آمریکا از دبیر کل سازمان ملل خواسته بود تا در این اجلاس حاضر نشود اما او توجهی نکرد و اعلام کرد به تهران خواهد رفت. در حال حاضر در زمینه محبوبیت جهانی، رقابتی میان [آیت الله] خامنه ای و باراک اوباما ایجاد شده است که تاکنون [آیت الله] خامنه ای پیروزی این رقابت بوده است.»


توجه به این واقعیات بخوبی نشان می دهد هم اكنون بعد از گذشت سه دهه از وقوع انقلاب اسلامی در سال 57، بسیاری از شعارهای دراز مدت انقلاب جامه عمل به خود پوشیده است، بویژه هشدارهای همیشگی امام راحل كه همواره تشكیل جبهه واحد مستضعفین علیه استكبار را یادآوری می كردند:


"من امیدوارم که یک حزب به اسم «حزب مستضعفین» در تمام دنیا به وجود بیاید، و همه مستضعفین با هم در این حزب شرکت کنند، و مشکلاتی که سر راه مستضعفین است از میان بردارند، و قیام در مقابل مستکبرین و چپاولگران شرق و غرب کنند و دیگر اجازه ندهند که مستکبرین بر مستضعفین عالم ظلم کنند، و ندای اسلام را و وعده اسلام را ـ که حکومت مستضعفین بر مستکبرین است و «وراثت ارض» برای مستضعفین است ـ متحقق کنند."

http://www.rajanews.com/detail.asp?id=136506

همیشه دلیل شادی کسی باش نه قسمتی از شادی او
و همیشه قسمتی از غم کسی باش نه دلیل غم او
برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.