• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن سياسي > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
سياسي (بازدید: 3474)
جمعه 3/6/1391 - 0:16 -0 تشکر 525117
جنبش عدم تعهد

سلام



 در این قسمت ابتدا به تاریخچه ان و سپس مطالب مرتبت به ان و همینطور اخبار ان میپردازیم

جمعه 3/6/1391 - 0:18 - 0 تشکر 525120

جنبش غیر متعهدها یکی از سازمان های فرامنطقه ای مهمی است که با تاسیس خود بسیاری از معادلات

قدرت در جهان دو قطبی را بر هم ریخت و تا به امروز نیز یکی از تاثیرگذارترین جنبش هایی بوده است که از

سوی بازیگران رسمی در جهان سوم تاسیس شده است. به گزارش رویش به نقل از مهر، جنبش کشور‏های


غیر متعهد یا عدم تعهد (نم) ،( Non-Aligned Movement) در سال ۱۹۶۱ میلادی برابر با ۱۳۴۰ خورشیدی در
اوج جنگ سرد و فضای دوقطبی بین غرب و شرق با هدف وحدت میان کشورهایی که نه در اردوگاه کمونیسم و

نه در اردوگاه سرمایه‌داری قرار داشتند، تشکیل شد. ابتدا نام جنبش"عدم تعهد" (Non-Commitment) بود اما
بلافاصله به نام جدید یعنی "غیر متعهدها" تغییر یافت. ا

جمعه 3/6/1391 - 0:19 - 0 تشکر 525122

اصطلاح "غیر متعهدها" نیز نخستین بار توسط جواهر لعل نهرو نخست‌وزیر هند طی نطقی در 28 آوریل 954
 میلادی در کلمبو پایتخت سریلانکا مطرح شد و پس از آن با تلاش رهبران آسیایی- آفریقایی و بنیانگذاران جنبش غیرمتعهدها ، این جنبش شکل گرفت.

جمعه 3/6/1391 - 0:20 - 0 تشکر 525124

نخستین تلاش برای ایجاد همگرایی میان کشورهایی که بعدها به غیرمتعدها معروف شدند، در سال ۱۹۵۵ در کنفرانس باندونگ در شهر باندونگ اندونزی انجام شد. جواهر لعل نهرو، جمال عبدالناصر و دکتر احمد سوکارنو رؤسای وقت کشورهای هند، مصر و اندونزی در این اجلاس اندیشه تشکیل چنین سازمانی را مطرح کردند

جمعه 3/6/1391 - 0:21 - 0 تشکر 525127

 اولین اجلاس سران عدم تعهد با حضور مارشال یوسیپ بروز تیتو رهبر یوگسلاوی، قوام نکرومه رهبر غنا، عبدالناصر، نهرو و سوکارنو در کنفرانسی که در شهر بلگراد در کشور یوگسلاوی برگزار شد، این سازمان موجودیت خود را اعلام کرد. در این برهه یافتن یک ایدئولوژی مشترک که بتواند ابزاری برای ارائه اتحاد ظاهری اعضای اصلی این جنبش باشد، کار آسانی نبود. اغلب اعضای این جنبش در ابتدای برگزاری نخستین اجلاس ، تمایل چندانی به اصول فلسفی نشان نمی‌دادند و تنها در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی خاص، فعالیت داشتند. از این رو اتحاد آنها یک اتحاد مشترک نبود بلکه یک "هویت مشترک و جدید" به حساب می‌آمد.

جمعه 3/6/1391 - 0:21 - 0 تشکر 525128

جنبش طی دوران جنگ سر شیوه مستقل تری را دنبال می کرد. وزن سنگین برخی بنیانگذاران از جمله مهاتما گاندی و نهرو، جمال عبدالناصر و دکتر سوکارنو و حتی مارشال تیتو و همچنین تازگی توافقات اجازه حرکت های مستقل از جنبش و نقض عدم تعهد کشورها را به بازگران نمی داد اما این روند رفته رفته با ورود برخی مؤلفه ها به منافع ملی کشورها کم رنگ تر و کم رنگ تر می شد.

جمعه 3/6/1391 - 0:22 - 0 تشکر 525129

با پایان جنگ سرد و فروپاشی اردوگاه سوسیالیسم کشورهای عضو جنبش عدم تعهد دچار نوعی ضعف هویت شده و چنین تصور می شد که دلیل وجود این جنبش که ایجاد موازنه منفی بین دو ابر قدرت دوران جنگ سرد بود از بین رفته‌ است. بسیاری از تحلیلگران سیاسی نیز فلسفه وجودی چنین سازمانی را وابسته به جهان دوقطبی می دانستند و دلیلی برای ادامه حضور جنبش در صحنه بین المللی با معیارها و مختصات دوران جنگ سرد نمی دیدند. اما با توجه به تحولات ادامه‌دار در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، بحران های اقتصادی حاکم بر آمریکا و اروپا و همچنین تنش میان دولت و ملت های این کشورها که تا به امروز این تحولات ادامه داشت

جمعه 3/6/1391 - 0:22 - 0 تشکر 525130

، اعضای جنبش به این نتیجه رسیدند که می توانند با تغییر در برخی رویکردها و تدوین برخی کارویژه های جدید به کار خود ادامه داده و مرور زمان نشان داد که این جنبش پس از فروپاشی بلوک شرق کاراتر و مؤثرتر از گذشته در صحنه بین المللی به کار خود ادامه داد و ضروت نیاز به آن در مراحل مختلف زمانی به عینه مشاهده شد. هم اکنون اعضای این جنبش را اکثراً کشورهای در حال توسعه تشکیل می‌دهند. ۱۱۸ کشور جهان از جمله ایران که تقریباً بیش از دو سوم اعضای سازمان ملل متحد را تشکیل می‌دهند، عضو جنبش عدم تعهد هستند. جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصول بنیادین و اولیه سیاست خارجی خویش یعنی "سیاست نه شرقی و نه غربی" پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ششمین اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها در هاوانا پایتخت کوبا در سال 1358 به عضویت این جنبش در آمد. حال با عنایت به بلوغ سیاسی ملت های منطقه خاورمیانه پس از بیداری اسلامی، اعضای جنبش می توانند علاوه بر اتخاد مواضع سیاسی متفاوت از دستورکارهای سنتی گذشته و در عین حال چالش برانگیز نسبت به خواسته های غرب در تصمیم گیری های کلان جهان نقش آفرینی کنند و با توجه به شرایط "مکانی" و البته "زمانی"، نشست تهران می رود تا به نقطه‌ای عطف در تاریخ سیاستی این جنبش تبدیل شود.

جمعه 3/6/1391 - 0:29 - 0 تشکر 525143

فرقانی خبر داد: اعلام آمادگی رسمی 105 كشور برای حضور در اجلاس تهران



سخنگوی شانزدهمین اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها در تهران اعلام كرد كه تا كنون 105 كشور رسما اعلام آمادگی برای حضور در اجلاس تهران كرده‌اند.



به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا، فرقانی ادامه داد: نزدیك به 45 كشور در سطح عالی در این اجلاس شركت خواهند كرد و چهار كشور نیز اعلام كردند كه احتمالا در سطح رییس‌جمهور و یا معاون رییس‌جمهور در این اجلاس شركت خواهند كرد كه قطعیت این موضوع در طی دو سه روز آینده مشخص خواهد شد.



وی افزود:‌ 27 كشور نیز تاكنون اعلام كرده‌اند كه در سطح وزیر خارجه شركت خواهند داشت و تعدادی از كشورها نیز در سطح قائم مقام وزیر خارجه و یا وزرایی غیر از وزرای خارجه و یا با نمایندگان ویژه شركت می‌كنند.



فرقانی افزود: این تعداد شركت‌كننده در اجلاس غیرمتعهدها در این سطح یك موفقیت بزرگ برای این اجلاس نسبت به اجلاس‌های قبلی است.



فرقانی كه در گفت‌وگوی ویژه خبری شبكه دو سخن می‌گفت همچنین با اشاره به آمادگی تهران برای میزبانی از كشورهای غیرمتعهد و با بیان اینكه تا كنون 1600 خبرنگار خارجی و داخلی برای پوشش این اجلاس اعلام آمادگی كرده‌اند، گفت: اعضای هیات‌ها متفاوت است .



وی با بیان اینكه هزینه تعداد محدودی از مهمان‌ها را كشور میزبان متقبل می‌شود گفت:‌مثلا برای كشورهایی كه در سطح نخست‌وزیر، پادشاه و یا رییس‌جمهور شركت می‌كنند این هزینه شامل 1+8 است برای سطح وزرای خارجه 1+4 و برای سطوح پایین‌تر این مقدار كاهش پیدا می‌كند.

جمعه 3/6/1391 - 0:31 - 0 تشکر 525145

رادان خبر داد: آماده‌باش ناجا برای اجلاس غیرمتعهدها/ اتخاذ 4 لایه امنیتی و نظامی در پایتخت




جانشین فرمانده ناجا با بیان اینكه نیروی انتظامی آمادگی برگزاری هرچه باشكوه‌تر اجلاس را در بعد امنیتی و انتظامی داراست، از اتخاذ 4 لایه امنیتی و نظامی برای پایتخت در زمان برگزاری اجلاس شانزدهم سران جنبش غیرمتعهدها در تهران خبر داد.



به گزارش سرویس «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران ( ایسنا)، سردار احمدرضا رادان درباره اقدامات امنیتی و نظامی اتخاذی برای با شكوه‌ برگزارشدن این اجلاس گفت: برای مكان‌های برگزاری اجلاس در سطح كارشناسان، وزرای خارجه و سران چند لایه امنیتی و انتظامی تعریف شده، چهار لایه امنیتی و نظامی نیز برای شهر تهران تعریف كرده‌ایم و پرسنل نیروی انتظامی در آماده‌باش صد در صد برای برگزاری هرچه باشكوه‌تر این اجلاس از بعد امنیتی و انتظامی هستند.



وی با اشاره به اهمیت آسایش مردم گفت:‌ محدودیت‌های ترافیكی در برخی از جاها خواهیم داشت در برخی از معابر انسدادهایی انجام می‌دهیم، البته در این راستا معابر كمكی و پشتبیانی برای تسهیل در رفت و آمد مردم در نظر گر فته شده است.



رادان در یك برنامه تلویزیونی با بیان اینكه ما ناچاریم یكسری محدودیت‌ها را برای تسهیل رفت و آمدها اعمال كنیم، گفت:‌ اطلاع‌رسانی‌های لازم در این ارتباط توسط راهنمایی رانندگی، رییس پلیس تهران و همچنین شبكه‌پیام اعمال خواهد شد.



جانشین فرمانده ناجا به مردم توصیه كرد كه در زمان برگزاری اجلاس غیرمتعدها در محدوده اجلاس تردد كمتری داشته باشند

جمعه 3/6/1391 - 0:32 - 0 تشکر 525146



بان كی مون به تهران می‌آید






سخنگوی دبیركل سازمان ملل متحد اعلام كرد كه بان‌ كی‌ مون در اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها كه قرار است در تهران برگزار شود، شركت خواهد كرد.




به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خبرگزاری شینهوا، مارتین نسیركی، سخنگوی بان‌ كی‌ مون، دبیركل سازمان ملل متحد اظهار داشت كه بان‌ كی‌ مون اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها را به عنوان فرصتی برای مطرح كردن نگرانی‌ها و انتظارات جامعه بین‌المللی درباره مسائلی همچون برنامه هسته‌ای ایران، بحران در سوریه و تروریسم در نظر دارد.



خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد: بان كی مون برای شركت در اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها كه طی روزهای آتی در تهران برگزار می‌شود، به ایران سفر خواهد كرد.



از سوی دیگر، پایگاه اینترنتی سازمان ملل متحد گزارش داد، دبیركل این سازمان در حالی به تهران خواهد آمد كه پیش از این مقام‌‌‌‌های اسرائیل و آمریكا طی تماس‌هایی با بان كی مون از وی خواسته بودند از حضور در اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها خودداری كند.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.