• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 5063)
جمعه 27/5/1391 - 2:41 -0 تشکر 515809
بیماریهای مهم

بیماری ام اس با تغذیه صحیح قابل کنترل و درمان است

یک متخصص آسیب شناسی با بیان اینکه راه درمان بیماری ام اس، تجویز داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی با مهارکننده‌های این سیستم نیست، گفت: باید با تغذیه صحیح سلولهای ایمنی مجدداً قدرت تشخیص پروتئین‌های خودی از غیرخودی و همچنین این تحمل به خود را که از دست رفته است به این سلول‌ها بازگردانده شود.

 

دکتر حسن اکبری در منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه بیماری ام اس جزو بیماریهای خودایمنی است، گفت: این بیماری دراثر اختلال عملکرد سلول‌های ایمنی بدن بوجود آمده، سلولها قادر به تشخیص خودی از غیرخودی نیستند و دراین بیماری آنتی بادی‌ها برعلیه سلول‌های شوان دور اعصاب غلاف دار ساخته می‌شوند و با تخریب این غلاف‌ها عبور پیام‌های عصبی از رشته‌های اعصاب مختل شده و علائم بیماری ظاهر می‌شود.

 

این متخصص آسیب شناسی گفت: علایم بیماری شامل بی حسی، سوزن سوزن شدن، فلج، دوبینی است. در طب جدید چون ماهیت بیماری ناشناخته است برای مقابله با علائم به مصرف مهارکننده‌ها و سرکوب کننده‌های سیستم ایمنی روی می‌آورند تا با متوقّف کردن کار سلولهای ایمنی از تخریب غلاف های اعصاب ممانعت کنند.

 

وی در ادامه با تاکید بر اینکه مهار و سرکوب سیستم ایمنی با داروهایی مثل کورتون می‌تواند عواقب وخیمی هم در برداشته باشد، گفت: از دیگر داروهایی که در درمان ام اس استفاده می‌شود اینترفرون‌ها هستند که دارای عوارض متعددی هستند.

 

این محقق و مدرس طب اسلامی – ایرانی در خصوص علل اصلی ایجاد کننده ام اس گفت: تمامی اعمال سلولی توسط انرژی انجام می شود، خصوصاً سلول‌های ایمنی به کمبود انرژی بسیار حساس‌ترند بنابراین اگر تغذیه افراد صرفاً از مواد غذایی انرژی زا صورت گیرد و یا ترکیب‌هایی از مواد غذایی استفاده شود که تعادل انرژی منفی داشته باشند، در نتیجه سلول‌های ایمنی بتدریج یکی از مهمترین اعمال و وظایف خود را که همان تشخیص پروتئین‌های خودی از پروتئین‌های بیگانه است را از دست می‌دهند. در بیماری ام اس این پروتئین غلاف میلین است که توسط سلول‌های شوان ساخته می‌شود و سلول‌های ایمنی برعلیه آنها آنتی بادی ترشح می‌کنند و در اثر عملکرد این آنتی بادی‌ها غلاف‌های میلین تخریب می‌شوند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: درمان بیماری ام اس تجویز داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی با مهار کننده‌های این سیستم نیست بلکه باید با تغذیه صحیح سلولهای ایمنی مجدداً قدرت تشخیص پروتئین‌های خودی از غیرخودی وهمچنین این تحمّل به خود را که از دست رفته است به این سلول‌ها بازگرداند به این ترتیب بدون نیاز به تجویز داروهای خطرناک و با عارضه مهار کننده و سرکوبگر سیستم ایمنی می توان بیماری ام اس را کنترل و درمان کرد و از عوارض بالای این داروها هم در امان بود.

منبع : ایسنا

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 2:47 - 0 تشکر 515820

چه کسانی کمردرد می گیرند؟ / راه های درمان کمردرد


کمردرد

کمردرد



بسیاری از افراد در حین کار کردن و بلند کردن، فشار دادن و هل دادن یک جسم سنگین دچار کمردرد می شوند.


کمردرد دارای انواع حاد و مزمن می باشد.


- درد شدید : دردی که حداقل شش هفته طول بکشد، درد شدید و حاد می باشد. اغلب این درد توسط تصادف، افتادن و یا بلند کردن وسایل سنگین رخ می دهد. معمولا این درد از چند روز تا چند هفته طول می کشد و بدون درمان بهتر می شود.


- درد مزمن : دردی که بیشتر از سه ماه طول بکشد، درد مزمن می باشد. این درد شیوع کمتری دارد. بیشتر این دردها بدون عمل جراحی درمان می شوند.



چه کسانی مبتلا به درد کمر می شوند؟


- بیشتر بزرگسالان دچار این درد می شوند. ممکن است اولین درد کمر را در سن ۳۰ تا ۴۰ سالگی احساس کنید.


- بسیاری از افراد در حین کار کردن و بلند کردن، فشار دادن و هل دادن یک جسم سنگین دچار این درد می شوند.



افراد زیر نیز در معرض خطر درد کمر قرار دارند:


- افرادی که صاف نمی نشینند و نمی ایستند.


- افرادی که فعالیت بدنی ندارند.


- افرادی که اضافه وزن دارند.


- افتادن و تصادف کردن نیز یکی از عوامل خطر می باشد.


- دارا بودن مشکلات سلامتی که باعث درد کمر می شوند، از قبیل: آرتریت و یا سرطان.


- سیگار کشیدن : اگر شما سیگار می کشید، بدن نمی تواند از مواد مغذی لازم برای سلامت دیسک های کمر استفاده کند. سرفه سیگاری ها نیز ممکن است باعث درد کمر شود. افراد سیگاری دارای کمردرد، ممکن است مدت ها طول بکشد تا کمردردشان خوب شود.


- وراثت : برخی از علل ارثی کمردرد مانند: سفت شدن مهره ها که نوعی بیماری آرتریت است که بر ستون فقرات اثر دارد.



چه وقت باید نزد پزشک رفت؟


- اگر شما احساس سوزش و یا خارش و یا کرختی کردید.


- درد شدیدی که با استراحت کردن بهتر نمی شود.


- بعد از زمین خوردن و یا جراحت، درد احساس کنید.


- درد به علاوه اشکال در ادرار کردن، ضعف داشتن، بی حسی پاها، تب و کاهش وزن بدوت دلیل.


جلوگیری از کمردرد


- بهترین راه برای جلوگیری از درد کمر عبارت است از: تقویت عضلات پشت و کمر.


- حداقل ۲ تا ۳ بار در هفته، ورزش های کششی و تقویتی انجام دهید.


- موقع نشستن و ایستادن، حتما صاف باشید.


- از بلند کردن اجسام سنگین جدا خودداری کنید.


- اگر اضافه وزن دارید، وزن خود را کاهش دهید تا کمتر به کمر فشار آید.


- اگر یک جسم سنگین را باید از روی زمین بردارید، زانوهای خود را خم کنید و بنشینید و کمرتان را صاف نگه دارید.


راه های درمان کمردرد


درمان این درد بستگی به نوع آن دارد. کمر درد حاد معمولا بدون درمان بهتر می شود، اما شما می توانید از دارهای استامینوفن، آسپیرین و یا ایبوپروفن برای تسکین درد استفاده کنید.


ورزش کردن و عمل جراحی برای درد حاد چاره گشا نیست.


۱- کمپرس سرد و یا گرم و یا هر دو: این کمپرس می تواند سفتی و جراحت کمر را تسکین کند. کمپرس گرم باعث می شود تا گرفتگی عضلانی و درد کاهش یابد. کمپرس سرد نیز از بی حس شدن و ورم کمر جلوگیری می کند.


۲- ورزش کردن : ورزش مناسب می تواند کمر درد مزمن را آرام کند، اما برای درد حاد مناسب نیست. پزشک و یا فیزیوتراپ به شما خواهد گفت که چه نوع ورزشی برای شما مناسب می باشد.



3- دارو درمانی : مهم ترین انواع داروها که برای درد کمر استفاده می شوند، عبارتند از:


- مسکن های ضد درد که آنها را بدون نسخه می توانید از داروخانه تهیه کنید، مثل استامینوفن.


- مسکن های ضد درد موضعی از قبیل: کرم ها، پمادها و مرهم هایی که بر روی پوست و بر همان محل درد مالیده می شود.


- داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی داروهایی هستند که برای فروکش کردن درد و ورم استفاده می شوند.


- آرام کننده عضلات و داروهای ضدافسردگی نیز ممکن است برای برخی دردهای مزمن تجویز شوند، اما این داروها برای همه انواع دردها کارساز نمی باشند.



4- تغییرات رفتاری : شما باید یاد بگیرید که بدون وارد آمدن کوچکترین فشاری بر کمرتان، چگونه یک جسم را بلند کنید، فشار دهید و هل دهید. نوع خوابیدن و ورزش کردن خود را تغییر دهید تا به کاهش کمر درد کمک کنید. رژیم غذایی صحیح داشته باشید. سیگار کشیدن را ترک کنید.



5- تزریق آمپول: پزشک ممکن است آمپول استروئید را تجویز کند تا درد را کم کند.



6- درمان جایگزین و مکمل : هنگامی که کمردرد تبدیل به درد مزمن گردد و یا دیگر درمان ها اثری بر بهبودی نداشته باشد، بسیاری از مردم به درمان های مکمل رو می آورند. این درمان ها شامل : تحریک الکتریکی عصب ( TENS)، طب سوزنی و طب فشاری است.



7- عمل جراحی : بسیاری از افراد دارای کمردرد مزمن، نیازی به عمل جراحی ندارند. اگر درمان های دیگر موفقیت آمیز نبود، این عمل انجام می گیرد. ندرتا، هنگامی که درد کمر توسط سرطان، عفونت و یا مشکلات ریشه عصب بوجود آمده باشد، عمل جراحی برای کاهش درد و جلوگیری از مشکلات بیشتر استفاده می شود.



در صورت داشتن موارد زیر، عمل جراحی برای رفع کمردرد انجام می شود:


- فتق یا بیرون‌زدگی دیسک: هنگامی که یکی و یا بیشتر از دیسک هایی که ستون فقرات را محافظت می کنند، آسیب ببینند، مایع ژله ای دیسک به بیرون تراوش می کند و باعث ایجاد درد می شود.


- تنگی کانال نخاع


- Spondylolisthesis : هنگامی رخ می دهد که یک یا چند استخوان ستون فقرات از جای خود بلغزند.


- شکستگی مهره ها : توسط ضربه به ستون فقرات و یا پوکی استخوان، شکستگی مهره ها رخ می دهد.


- بیماری دیسک های معیوب : همانطور که سن افراد بیشتر می شود، برخی از دیسک های کمر شکسته شده و باعث درد شدیدی می شوند.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 2:48 - 0 تشکر 515821

پاسخ همه پرسش های شما درباره سنگ کلیه


احتمالا بارها شنیده اید که کلیه برخی افراد سنگ ساز است و کلیه بعضی دیگر کم کار، این سنگ ها از کجا می آیند و آیا کلیه های تنبل راه درمانی دارند؟ برای پاسخ به این سوالات گفت وگویی ترتیب داده ایم با جناب آقای دکتر بصیری متخصص کلیه و مجاری ادراری که در زیر می خوانید.




● کار کلیه چیست؟


کلیه تصفیه خانه بدن است و حجم خون و مایعات بدن را کنترل و با ترشحات هورمونی خود ادامه حیات را در بدن ما میسر می کند. کلیه جایگاه فعال سازی ویتامین D نیز هست و از این طریق مانع پوسیدگی استخوان می شود. این قسمت از بدن همچنین هنگامی که روزه می گیرید یا برای مدت طولانی گرسنگی را تحمل می کنید به یاری کبد می شتابد و قندخون را می سازد. بنابراین حیات شما به کلیه ها یتان وابسته است. اگر می خواهید کلیه هایی سالم تا پایان عمر داشته باشید رعایت برخی موارد لازم است. «یکی از مواردی که باعث آسیب به کلیه ها می شود، مصرف مداوم و خودسرانه داروهاست.» بنابراین افراد باید از مصرف هرگونه دارویی بدون مشورت با پزشک اجتناب کنند. مصرف طولانی مدت مسکن ها بدون در نظر گرفتن جنبه های مرتبط با سلامتی می تواند کارکرد کلیه ها را با اختلال مواجه کند. مصرف مقادیر زیادی از مایعات توصیه می شود، مصرف مایعات به میزان کافی در عملکرد صحیح کلیه ها موثر است و به کارآیی بهتر آنها یاری می رساند.


● به چه دردی، درد کلیه گفته می شود؟


دردهایی که عموما در ناحیه پهلو ها و پشت احساس شود به شرط اینکه با حالت تهوع و استفراغ همراه باشد و به همراه تغییر رنگ ادرار و به رنگ قرمز در آمدن آن باشد می تواند از مشکلات کلیه باشد. این دردها معمولا به قسمت پایین شکم و مجاری ادرار کشیده شده و آنها را هم درگیر می کند به طوری که فرد در آن قسمت ها نیز احساس درد می کند. در صورتی که این دردها از مشکلات کلیه ها نباشد، این مسیر تیر کشیدن به پایین شکم و مجاری ادرار نخواهد داشت.


● چه کسانی بیشتر در خطرند؟


زنان بیشتر از مردان در معرض عفونت های ادراری هستند، به این علت که طول مجرای ادرار زنان خیلی کوتاه تر از طول مجرای ادراری مردان است، همین مساله باعث می شود تا عفونت بیشتری از بیرون به راحتی از مجرای کوتاه خود را به مثانه برساند. بنابراین زنان بیشتر در معرض عفونت های ادراری نسبت به مردان قرار دارند. در مورد دیگر بیماری ها لازم است گفته شود که یک سری دلایل ژنتیکی و ارثی وجود دارد که برخی از بیماری ها در مردان بیشتر است. به عنوان مثال انواع و اقسام سرطان های کلیه و مثانه، در مردان شایع تر است تا زنان اما زنان در معرض عفونت بیشتری نسبت به مردان هستند. سنگ های دستگاه های ادراری در مردان شایع تر است، اما بعد از سن یائسگی این خطر در زنان و مردان برابر می شود. قبل از آن به دلیل هورمون های جنسی مردانه در مردان سنگ ها شایع تر هستند.


● چه نوع موادی در کلیه حل نمی شوند؟


سنگ کلیه و مکانیسم و روش تشکیل سنگ این است که، هر ماده ای که در یک محلول حل شود، وقتی آن ماده حل شدنی از یک حدی بالاتر برود و غلظت بیشتری داشته باشد به حدی می رسد که به آن حد اشباع گفته می شود و اگر این مواد از حد اشباع بالاتر برود و گاه به حد فوق اشباع برسد، دیگر هرچه آن ماده حل شدنی را اضافه کنیم دیگر حل نمی شود بلکه رسوب می کند. این حل در ادرار هم اتفاق می افتد. موادی که در ادرار بعضی ها وجود دارد و این مواد در حد فوق اشباع هستند در محوطه ادراری رسوب می کنند و تشکیل سنگ می دهند. خوشبختانه محیط ادرار به دلیل یون های متفاوتی که دارد میزانی که بتواند مواد را در آن حل کند نسبت به آب معمولی خیلی بیشتر است. در نتیجه افراد به راحتی دچار سنگ کلیه نخواهند شد زیرا محیط ادرار محیطی است که حلالیت زیادی دارد. کسانی که در طول شبانه روز ممکن است مثلا هنگامی که در خواب هستند و مایعات کم مصرف می کنند و حجم مواد در ادرارشان به حد فوق اشباع برسد هسته سنگی را تشکیل می دهند و وقتی هسته تشکیل شد دیگر بزرگ شدن آن کار خیلی سختی نخواهد بود. بعضی دیگر به صورت ژنتیکی این مواد را ادرارشان زیاد ترشح می کند و ادرارشان از آن مواد فوق اشباع می شود و سنگ تشکیل می شود. بعضی از مردان هم به علت هورمون های مردانه ای که دارند، به علت ترشحات زیادی که دارند در معرض خطر سنگ هستند.


● بهترین نوشیدنی برای سنگ کلیه چیست؟


بعضی از سنگ ها به دلیل عفونت ایجاد می شوند که با قلیایی شدن محیط ادرار باعث بروز سنگ می شوند که این مساله در زنان بیشتر دیده می شود و زنان در این مساله بیشتر تهدید می شوند که لازمه مراقبت بیشتری است. مصرف هر چه بیشتر نوشیدنی ها به دلیل اینکه نوشیدنی ها حجم ادرار را بالا می برند که در نهایت غلظت مواد حل شدنی را کمتر می کنند بسیار مفید است و مانع ایجاد سنگ می شوند، بهترین راه حل برای جلوگیری از این بیماری آب خالص است که از همه مواد آشامیدنی بهتر است، مایعات دیگر هم اگر مواد مضر در آنها نباشد هیچ اشکالی ندارد. به عنوان مثال آب گریپ فروت به علت اکسید زیادی که دارد اصلا مفید نیست. اما دلستر و ماءالشعیر به علت اینکه مواد قندی زیادی ندارند مضر نیستند و می توان از آنها استفاده کرد.


● چه نوع کارها و فعالیت هایی در دفع سنگ کلیه موثر است؟


طناب زدن و فعالیت کردن بیشتر برای کسانی مفید است که در معرض خطر هستند یعنی ذرات سنگ تشکیل شده است و تحرک می تواند بهتر آنها را دفع کند ولی مایعات و نوشیدنی ها برای جلوگیری از سنگ مفیدتر است. پس به کسانی که در مرحله سنگ ریزه هستند یا اصلا سنگ ریزه هم ندارند تحرک و ورزش بسیار توصیه می شود چرا که ورزش بهترین راه حل برای پیشگیری از این مساله است، خصوصا در افرادی که مستعد در این مساله هستند.


● کدام افراد بیشتر در خطرند؟


زنان بعد از ازدواج بیشتر در معرض عفونت قرار دارند، قبل از ازدواج هم استخر و امثال آن هیچ تاثیری بر عفونت در دختران ندارد و توصیه می شود زنان بعد از ازدواج و خصوصا در نزدیک شدن به زمان یائسگی از مایعات زیادی استفاده کنند و اگر به دلیل پوکی استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان قرص کلسیم مصرف می کنند حتما بین غذا آن را مصرف کنند و بعد از مصرف، مایعات فراوانی بنوشند. بعضی از افراد عادت دارند که ادرار خود را نگه می دارند و در لحظه آخر مثانه خود را تخلیه می کنند که این مساله باعث به وجود آمدن سنگ کلیه نمی شود اما اخلال در ادرار مشکل ساز خواهد شد. افرادی که نمی توانند به راحتی ادرار خود را تخلیه کنند، مخصوصا زنانی که بعد از یائسگی به علت کم شدن هورمون ها و تنگی مجرا، ادرار به صورت باریک و سخت تخلیه می شود یا در سن های جوان تر که ادعا می کنند به سختی ادرار می کنند به علت اینکه ادرار به مجرا می آید اما خوب تخلیه نمی شود، ممکن است مقداری از میکروب ها را به مثانه برگرداند و باعث عفونت شود.


● آیا مصرف آنتی بیوتیک ها برای کلیه ها خطرناک است؟


اگر فردی دو کلیه سالم داشته باشد در برابر مشکلات مقاوم خواهد بود و کمتر دچار مشکل خواهد شد اما کسانی که اختلال در کلیه دارند در معرض خطر بیشتری هستند و بستگی به این دارد که میزان مقاومت کلیه در چه حد باشد، اما اینکه مصرف برخی از داروها ممکن است کلیه را دچار مشکل کند بسیار نادر است و در مواقعی چنین اتفاقی می افتد که دارو در حد بالا در فرد مصرف شود. اما در حد معمول هیچ مشکلی را به وجود نمی آورد. و در برخی موارد بعضی از آنتی بیوتیک ها کلیه را دچار مشکل خواهد کرد، در صورتی که کلیه دچار اختلال باشد در این صورت این داروها روی کلیه اثرات منفی خواهد گذاشت و کلیه را دچار مشکل خواهد کرد که در نهایت باید با پزشک خود مشورت کنید. در برخی موارد فهرستی از داروها وجود دارد که پزشک از شما می خواهد آنها را با دقت و در بعضی موارد اصلا مصرف نشود.


● کیست کلیه چیست و آیا راه درمانی دارد؟


کیست کلیه انواع مختلفی دارد: نوع اول کیست ساده نام دارد که اکثرا در افراد مسن بیشتر دیده می شود که اصطلاحا گفته می شود هر فردی که موهایش رو به سفیدی می رود، کیست هم در کلیه به وجود می آید که البته بیماری خطرناکی نیست و در صورتی که وضعیتی مثل درد یا عفونت برای بیمار ایجاد نکند و به کلیه فشار نیاورد، اصلا احتیاجی به درمان ندارد. بعضی دیگر از کیست ها، کیست های ساده ای نیستند و ممکن است در داخل کیست خونریزی اتفاق بیفتد یا غده ای ایجاد شود که در این صورت این کیست ها احتیاج به درمان دارند. اکثر کیست ها، کیست ساده هستند و احتیاجی به درمان ندارند و بیشتر در سنین ۴۰ یا ۵۰ سال برای افراد اتفاق می افتد.


● آیا سونوگرافی در تشخیص سنگ بهتر است؟


سنگ ها در بدو به وجود آمدن کوچک هستند و به تدریج با جمع شدن املاح بزرگ تر می شوند و باید دانست که سنگریزه ها با چه نوع آزمایشی تشخیص داده می شوند، اگر با انجام دادن سونوگرافی مشخص شود که در کلیه سنگریزه وجود دارد معمولا در سونوگرافی تا اندازه های چهار یا پنج میلی متر خیلی اهمیت ندارد چون ممکن است مقاطع رگ و رسوب کلسیم در جداره رگ را به عنوان سنگ گزینش کند، بنابراین اگر سونوگرافی وجود سنگ را در کلیه مشخص کند که سنگی در حد پنج میلی متری در کلیه وجود دارد درمانی در این زمینه لازم نیست، مگر اینکه بیمار علایمی را داشته باشد، علایمی مانند خونریزی در ادرار به همراه سوزش و درد و در غیر این صورت آن سنگریزه ها هیچ اهمیتی ندارند و بیشتر سنگ هایی ملاک هستند که با عکس دیده شوند یا در سی تی اسکن گزارش شود که بیمار در کلیه خود دارای سنگ است.


● ممکن است که سنگ کلیه ها بدون درد باشند؟


سنگ ها در دو دسته دارای علامت هستند: یک دسته اینکه بیمار بسیار اذیت می شود که شامل درد، سوزش ادرار، تهوع و گاه استفراغ است. بیماری که این علامت ها را در خود می بیند، معمولا بیمار خوش شانسی خواهد بود به دلیل اینکه با دیدن این علایم به پزشک مراجعه کرده و اقدامات لازم برای درمان خود را شروع خواهد کرد، ولی دسته دیگر آنهایی هستند که بیمار خیلی متوجه بیماری و علایمی نخواهد شد که معمولا سنگ های بزرگ که تمام کلیه را در بر می گیرند و در برخی موارد باعث بسته شدن کامل مجرا می شود، متاسفانه درد قابل توجهی را ایجاد نخواهند کرد و بیمار فقط یک احساس سنگینی معمولی در پهلوی خود خواهد داشت و این سنگ ها بسیار خطرناک تر از سنگ های دسته اول خواهند بود برای اینکه در این صورت بیمار به علت اینکه درد شدیدی را احساس نمی کند، بنابراین برای درمان خود به پزشک نیز مراجعه نخواهد کرد و در نتیجه انسداد این سنگ موجب از بین رفتن کلیه خواهد شد و در زمانی که فرد دچار نارسایی کلیه شود به پزشک مراجعه خواهد کرد.


● آیا سابقه فامیلی در این مساله مهم است؟


توصیه می شود، افراد نسبت به کلیه های خود حساس باشند و اگر دردی یا سنگینی در پهلوی خود احساس کردند حتما به پزشک مراجعه کند به خصوص کسانی که این مساله در سابقه خانوادگی آنها وجود دارد. زیرا کسانی که در خانواده خود افرادی را دارند که مبتلا به سنگ کلیه هستند، احتمال بسیاری وجود دارد که برای آنها نیز به این مساله دچار شوند. سنگ می تواند هم درد ایجاد کند و هم می تواند نارسایی کلیه ایجاد کند و این مساله بستگی به این دارد که بیمار به موقع و قبل از ایجاد مساله به پزشک مراجعه کند. سابقه شخص و خانواده در این مساله بسیار مهم و حایز اهمیت است.


● آیا می توان از بروز سنگ جلوگیری کرد؟


مساله مهم این است که اگر فردی دچار سنگ کلیه شد از سنگ سازی های بعدی کلیه بتواند جلوگیری کند. در بعضی مواقع بعضی از سنگ ها وقتی دفع می شوند بیش از ۵۰ درصد تا پنج سال آینده مجددا به این مساله مبتلا خواهند شد و کلیه دوباره کار سنگ سازی خود را آغاز خواهد کرد. بهتر است این افراد سالانه کلیه های خود را چک کنند و با سونوگرافی های مختلف مراقب آن باشند تا ببینند سنگی به وجود آمده است یا خیر و اگر کسی سابقه بیش از دو بار سنگ سازی کلیه را دارد حتما باید غیر از خارج کردن سنگ برای درمان و پیشگیری از سنگ های بعدی اقدام کند. که به دلیل همین امر، مرکزی در بیمارستان لبافی نژاد افتتاح شده است که در آن کلیه افرادی که مکررا سنگ سازی می کند را با انجام آزمایشات پیچیده ای که تقریبا انجام آن در کمتر جایی ممکن است، علت سنگ سازی را پیدا کرده و در صورت لازم برای پیشگیری از درست شدن سنگ های بعدی درمان های خاص را انجام می دهند.



نسیم چراغلو    


روزنامه شرق

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 2:49 - 0 تشکر 515823

علائم و راه درمان اسهال


کمتر کسی است که تاکنون به اسهال مبتلا نشده باشد؛ بیماری ای که اگرچه در بیشتر موارد گذرا و بی خطر است اما درصورت بی توجهی به نکته های بهداشتی و عدم پیگیری و درمان می تواند به خصوص در کودکان بسیار خطرناک و حتی تهدیدکننده حیاتشان باشد. با رسیدن به روزهای پایانی سال و شروع سفرهای نوروزی، احتمال ابتلا به این بیماری درمیان کودکان و حتی بزرگسالان بسیار بیشتر است…




سفر و استفاده از غذاهای آماده یا رفتن به رستوران ها و عدم استفاده غذاهای سالم و در عین حال عدم رعایت بهداشت فردی از جمله علل عمده ابتلا به اسهال است. در این خصوص با دکتر امیرعلی سهراب پور، متخصص بیماری های داخلی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به گفت وگو نشسته ایم.


▪ ابتدا برایمان توضیح دهید که اسهال باچه علایمی خود را نشان می دهد؟


اسهال در واقع به افزایش غیرطبیعی دفعات اجابت مزاج گفته می شود که با تغییر در قوام وحجم مدفوع همراه است و می تواند به ۲ صورت حاد یا مزمن بروز کند. نوع حاد آن معمولا ناگهانی شروع و در مدت چند روز برطرف می شود اما اگر بیش از ۲ هفته طول بکشد، باید بررسی شود. در این مواد اسهال ممکن است علامتی از یک اختلال جدی مثل بیماری های التهابی روده و نشانگان سوءجذب یا به عللی غیرخطرناک نظیر نشانگان روده تحریک پذیرباشد. پیچ زدن شکم، دردشکمی،گاهی تب، نفخ و دفع گاز از دیگر نشانه های اسهال است.


▪ چه زمانی دچار اسهال می شویم؟


اسهال وقتی رخ می دهد که سرعت حرکت های روده یا حجم محتویات آن افزایش یابد. عوامل زیادی باعث بروز اسهال می شوند که غذاهای آلوده عمده ترین دلیل آن هستند. به طورکلی می توان گفت که عوامل میکروبی یا ویروسی، شایع ترین علل به وجود آمدن اسهال هستند. برخی بیماری ها نظیر التهاب های روده ای، ایدز، ناسازگاری های غذایی یا مسمومیت ها هم می توانند اسهال ایجاد کنند. مصرف برخی از داروها هم می توانند باعث بروز اسهال شوند. آنتی بیوتیک ها از جمله این داروها هستند. اسهال علل بسیار دیگری هم دارد.


▪ در چه صورت باید اسهال را جدی گرفت؟


با توجه به اینکه علایم شما از چه زمانی شروع شده، چه مدت طول کشیده و آیا این علایم گاهگاهی است یا مداوم و اینکه چقدر شدید بوده، باعث بیدارشدن شما از خواب می شود یا نه؟ در مدفوع خون دیده اید یا خیر؟ دچار تب و کم آبی شده اید یا نه؟ شدت بیماری و جدی بودن آن تعیین می شود. اغلب موارد اسهال به خودی خود برطرف می شود. درصورتی که بیش از ۲ روز طول بکشد یا با تب بالا، کم آبی بدن و دفع خون همراه باشد، نباید از آن غفلت کرد. درد شدید شکم یا درد در ناحیه مقعد، مشاهده خون در مدفوع و تب بالا را هم باید جدی گرفت. در کودکان مخصوصا کودکان خیلی کوچک، اسهال خیلی سریع می تواند باعث کم آبی شود. در این صورت اگر اسهال در مدت ۲۴ ساعت برطرف نشد، حتما باید او را نزد پزشک برد. والدین باید توجه کنند اگر کودکشان پوشک خود را کمتر از ۳ بار در اثر ادرارکردن خیس کرد، تب بالاتر از ۳۹ درجه داشت، در مدفوع او خون یا دهانش خشک بود و گریه بدون اشک داشت و دچار بیقراری بود و ظاهری بی حال داشت، حتما او را نزد پزشک ببرند.


▪ توصیه های درمانی خانگی شما چیست؟


بسیاری از افراد تصور می کنند که بلافاصله بعد از اینکه مبتلا به اسهال شدند و مراجعه کردند باید به آنها سرم زده شود، در صورتی که تا وقتی بیمار قادر به خوردن است، نباید به او سرم تزریق کرد. تنها در موارد بسیار شدید اسهال که بیمار واقعا حجم زیادی از مایعات بدن خود را از دست داده، با نظر پزشک باید سرم درمانی انجام شود. بنابراین اولین قدم برای فردی که مبتلا به اسهال شده، مصرف مایعات فراوان است. مصرف دوغ به دلیل وجود املاح در آن توصیه می شود. پس از آن، استفاده از غذاهای کم حجم ولی مقوی و پرهیز از مصرف سبزیجات و میوه جات خام و استراحت، درمان های اصلی اسهال هستند. پودر ORS هم از جمله محلول هایی است که برای این افراد توصیه می شود اما در صورت عدم دسترسی به پودر بسته بندی آن می توان، این محلول را در خانه با ۲ قاشق مرباخوری شکر، ۱ قاشق چایخوری نمک، نصف قاشق چایخوری جوش شیرین و ۴ لیوان آب سرد جوشیده شده یا آبمیوه تهیه کرد.


▪ چه توصیه های غذایی برای افراد مبتلا به این بیماری دارید؟ به عبارت دیگر از خوردن چه غذاهایی باید پرهیز کرد؟


برنج کته شده همراه آب گوشت یا مرغ غذای مناسبی برای افرادی است که مبتلا به اسهال شده اند. در شیرخواران نباید شیرمادر را قطع کرد. بهتر است از خوردن برخی غذاهای خاص مثل غذاهای چرب، غذاهای پرفیبر یا غذاهای سرخ شده هم به مدت چند روز پرهیز شود.


▪ درمان دارویی اسهال چگونه است؟


داروهای ضداسهال، علایم آزاردهنده اسهال را برطرف می کنند. این داروها تعداد دفعات اسهال شل را کاهش می دهند و برای کودکان مناسب نیستند. حتی بزرگسالان هم باید در مصرف این فرآورده ها احتیاط کنند. در صورت وجود علایم خطر که قبلا توضیح داده شد به جای استفاده از این داروها حتما باید به پزشک مراجعه شود.


▪ برخی تحقیقات نشان داده اند پروبیوتیک ها که حاوی باکتری های مفید هستند، ممکن است به درمان اسهال کمک کنند به خصوص اسهال های ویروسی. آیا این جمله صحیح است؟


همین طور است. به طور طبیعی باکتری های مفیدی در دستگاه گوارش زندگی می کنند. برخی از این باکتری های مفید در مواد غذایی مثل انواعی از ماست پرورش داده شده اند که به آنها فراورده های حاوی پروبیوتیک می گویند. اخیرا کپسول های حاوی این میکروب های مفید هم به بازار آمده اند. فراورده های حاوی پروبیوتیک در برخی بیماران در درمان اسهال مفید هستند. یکی از عوارض احتمالی آنها نفخ و دفع گاز است.


▪ توصیه های پیشگیرانه شما چیست؟


شستشوی مکرر دست ها مانع از انتشار میکروب های عامل اسهال به دیگر افراد می شود. حتما پس از تعویض پوشک کودک مبتلا، دستان خود را خوب بشویید. غذاهای پخته شده یا گرم شده را در فضای آشپزخانه رها نکنید. رشد انواعی از باکتری در این حالت باعث تولید سمومی می شود که اسهال از عوارض آن است. همچنین بهتر است غذاها را بلافاصله پس از بیرون آوردن از یخچال استفاده کنید. در سفر هر مکان و هر رستورانی را برای غذاخوردن انتخاب نکنید و حتی المقدور سعی کنید غذاهای خانگی بخورید. باقیمانده غذاها را در ظروف تمیز و دربسته در یخچال نگهداری کنید. از خوردن میوه و سبزی خام بپرهیزید. از مصرف گوشت کبابی نیم پز و غذاهای لبنی غیرپاستوریزه هم اجتناب کنید. مراقب آنچه می نوشید باشید. هر آبی قابل نوشیدن نیست. آب بطری و نوشابه را در لیوان تمیز مصرف کنید و از مصرف آب لوله یا بستنی های باز و غیرپاستوریزه بپرهیزید. حتی هنگام دوش گرفتن دهان خود را بسته نگه دارید.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 2:50 - 0 تشکر 515825

تاثیر سرما بر بیماران دیابتی


بیماران دیابتی نسبت به افراد دیگر آسیب پذیرتر هستند، مخصوصا اگر شرایط زندگی شان تغییر کند. تغییر فصل، یکی از این تغییر شرایط است. سرمای شدید هوا و برف و باران باعث می شود که این بیماران بیشتر مستعد ابتلا به انواع بیماری و مشکلات ناشی از آن شوند بنابراین آگاهی آنها از مراقبت صحیح و اساسی باعث پیشگیری از بسیاری از پیامدها و اختلالات خواهد شد…




برای آشنایی بیشتر بیماران دیابتی با نکاتی که لازم است در فصول سرد سال به آنها بیشتر توجه کنند، با دکتر محسن خوش نیت، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت وگو کرده ایم.


▪ آقای دکتر! آیا تغییر فصل، مخصوصا از راه رسیدن فصل سرما، روی بیماران دیابتی تاثیری دارد؟


تغییر فصل، در کنترل وضعیت دیابت و قندخون بیماران دیابتی تاثیر چندانی ندارد ولی به دلیل تغییر شیوه زندگی در فصول سرد سال، ممکن است کنترل قند این بیماران تغییر کند که این نوع تغییر از چند جهت قابل بحث است؛ در فصل هایی مثل پاییز و اوایل زمستان، مخصوصا در شهرهای بزرگ، پدیده وارونگی هوا باعث تشدید آلودگی می شود و آلودگی هوا مانع فعالیت های فیزیکی بسیاری از بیماران دیابتی ساکن این شهرها خواهد شد. بسیاری از بیماران در این فصل نمی توانند پیاده روی یا ورزش کنند و این کم?تحرکی معمولا باعث اضافه وزن، افزایش قندخون و فشارخونشان می شود اما این مشکل در شهرهایی که هوایشان آلوده نیست، وجود ندارد. در فصل سرما بسیاری از دیابتی های سالمند بیشتر در خانه می مانند؛ ترس از لیزخوردن به علت بارش باران و برف و خیس بودن زمین ها و شکستگی و پوکی استخوان، باعث کاهش فعالیت بدنی این بیماران می شود و این کم تحرکی زمینه افزایش قندخون را فراهم می کند. اگر بیماران در این فصول هرطور شده فعالیت بدنی انجام دهند، قندخونشان هم کنترل می شود. استفاده از تردمیل و وسایل کمک ورزشی یا رفتن به باشگاه ها می تواند از آثار بی تحرکی در فصل سرما بکاهد.


▪ ابتلا به برخی بیماری ها مثل سرماخوردگی در این فصل بیشتر است، آیا این موضوع برای دیابتی ها نگران کننده است؟


بیماری هایی مثل سرماخوردگی و عفونت های تنفسی فوقانی و تحتانی و هر نوع عفونت دیگری می توانند باعث افزایش قندخون شوند زیرا هنگام عفونت ، مقاومت به انسولین ایجاد می شود و تاثیر داروهای خوراکی و انسولین در بدن کاهش می یابد بنابراین باید بیشتر مراقب باشند و واکسن آنفلوانزا تزریق کنند. بهتر است بیماران دیابتی بالاتر از ۶۵ سال واکسن پنوموکوک هم تزریق کنند که تا حدی از ابتلا به عفونت های شدید جلوگیری شود، زیرا اگر این عفونت ها ادامه پیدا کنند، در بسیاری موارد باعث بستری شدن بیمار در بیمارستان خواهندشد. در فازهای خاص بیماری عفونی، لازم است بیماران تزریق انسولین داشته باشند یا دوز انسولین افزایش یابد.


▪ اصول مراقبتی در این بیماران در فصل سرما چگونه باید تغییر کند؟


افراد دیابتی ای که مدت ابتلای آنها به دیابت بیش از ۵ سال و قندخونشان به خوبی کنترل نشده باشد یا دچار بیماری های قلبی عروقی باشند، به دلیل اینکه ممکن است به عوارض دیابت روی اعصاب محیطی مبتلا شده باشند و تنگی شرائین اندام های تحتانی در آنها بیشتر اتفاق می افتد و به اختلال خونرسانی مبتلا هستند، مستعد ابتلا به زخم پا هستند. این افراد به دلیل اینکه دچار اختلال در حس پا می شوند، مدام احساس سرما می کنند و دوست دارند پاهایشان را گرم کنند بنابراین پای خود را به بخاری یا شوفاژ یا شومینه نزدیک می کنند و چون حس درد در آنها وجود ندارد، حرارت آتش بخاری را حس نمی کنند و ممکن است دچار سوختگی و زخم شوند. این زخم ها گاهی حتی می توانند باعث قطع قسمتی از پا شوند. بهتر است این بیماران در فصل سرما با استفاده از جوراب پشمی و کفش مناسب پاهایشان را گرم نگه دارند. معاینه روزانه و دایمی پاها و گرم نگه داشتن پاها در مناطق کوهستانی یا هنگام کوهپیمایی برای همه افراد مخصوصا دیابتی ها بسیار مهم است.


▪ آیا در فصل های سرد سال لازم است این بیماران دوز دارو یا میزان انسولین خود را تغییر دهند؟


به طور طبیعی و با تغییر نکردن شرایط خیر، اما هنگام مسافرت در فصل سرما باید بیشتر به مصرف داروها و مخصوصا انسولین تزریقی خود توجه کنند؛ یعنی علاوه بر اینکه بدن را با پوشش مناسب از سرما حفظ می کنند، به شرایط نگهداری داروها و مخصوصا انسولین دقت کنند زیرا انسولین نباید یخ بزند. آنها باید با پوشیدن لباس گرم مانع لرزیدن بدن خود شوند به این دلیل که وقتی بدن به علت سرما دچار لرز می شود، میزان جذب انسولین تغییر می کند و این روی مقدار قندخون تاثیر خواهدداشت. قرارگیری در معرض سرما و لرزش و انقباض های مکرر در عضلات باعث می شود انسولین سریع تر جذب و افت قندخون ایجاد شود.


▪ به غیر از بیماری های عفونی، چه بیماری های دیگری می تواند باعث تغییر میزان قندخون شود؟


هر بیماری التهابی ای در بدن باعث افزایش قندخون می شود، اما بیماری های عفونی مهم ترین این بیماری ها هستند. عفونت های گوارشی، تنفسی، ادراری یا عفونت پا در دیابتی ها و عفونت های شدید پوستی ممکن است قند را افزایش دهند. بیماری های دیگری مثل بیماری های روماتیسمی حاد هم به علت ایجاد التهاب در بدن و داروهایی که برای درمان بیماری های التهابی مصرف می شوند (از جمله کورتون ها) باعث بالا رفتن میزان قندخون می شوند.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 2:51 - 0 تشکر 515827

نکاتی درباره سردرد


 آیا طب سوزنی برای تسکین انواع سردرد هم کارایی دارد؟    





سردردهاهر یک علائم و نشانه های مختلف و منحصربه فردی دارند. گاهی سردردها به دلیل خستگی زیاد، فشار عصبی، گرسنگی و تشنگی در افراد به وجود می آیند. گاهی بیماری های داخلی از قبیل ابتلا به بیماری های گوارشی، کلیوی یا حتی یبوست مزمن موجب بروز آن ها در بیمار می شود و گاهی فشارهای عصبی ناشی از کار روزانه یا تنش های زندگی سردرد را به بیمار تحمیل می کند. خوشبختانه درمانگران طب سوزنی چین روش های درمانی موثری برای درمان انواع سردردها، کنترل آن ها و تسکین دردهای ناشی از آن سراغ دارند که علاوه بر بهبود و تسکین درد به بهبود عملکرد بسیاری از درمان های درونی و تنظیم انرژی در بدن منجر می شود. دکتر فرهاد صبری، متخصص طب سوزنی و عضو انجمن درد ایالت متحده در این باره توضیحات بیشتری را با شما در میان می گذارد.


● رابطه ضعف چشم و سردرد


بسیاری از افرادی که به اختلال های چشمی از قبیل نزدیک بینی مبتلا هستند، ممکن است سردردهایی را در طول ماه تجربه کنند. به این معنا که افرادی که دچار اختلال در ناحیه چشم هستند و بینایی آن ها تحت تاثیر این اختلال قرار گرفته درصورتی که برای درمان اقدام نکنند به دلیل کشش هایی که در ماهیچه های اطراف چشم آن ها به منظور تطبیق دید ایجاد می شود، دچار سردرد می شوند. این نوع سردردها نیز از جمله سردردهایی است که با کمک طب سوزنی و دریافت سوزن در نواحی خاص قابل درمان است، اما افراد مبتلا به این نوع سردرد باید دقت داشته باشند که علاوه بر دریافت سوزن و درمان بیماری خود لازم است برای درمان اختلال و بیماری چشم خود نیز اقدام کنند.


● آیا سردرد شما میگرن است؟


سردردها نشانه های مختلفی دارند. با شناسایی و بررسی حالت و ویژگی های سردرد می توان به راحتی نوع آن را شناسایی کرد. تنها باید مراقب بود که هر سردردی را با میگرن اشتباه نگرفت. میگرن و دردهای ناشی از آن در نصف سر ایجاد می شود. این سردردها یا در سمت راست یا در سمت چپ سر دیده می شوند و معمولا با تهوع، استفراغ و اختلال بینایی در افراد همراه است. مبتلایان به سردردهای ناشی از میگرن گاهی از بروز لکه هایی روشن جلوی چشمان شان و افزایش میزان ضربان قلب خود شکایت می کنند. این افراد در مواردی که میزان سردردهای آن ها شدید و پیشرفته است غالبا دچار خشکی دهان، عرق سرد، گیجی، اختلال در تکلم نیز می شوند. گاهی ممکن است دود سیگار یا نور یا عصبانیت موجب افزایش سردرد و تحریک آن ها شود. درمانگران طب سوزنی غالبا با یک دوره درمانی ۳ مرحله ای می توانند این بیماری را در بدن بیمار درمان یا کنترل کنند. تنها کافی است بیمار یک روز درمیان به مطب مراجعه کرده و در نقاط خاصی سوزن دریافت کند.


● سردرد افراد پرمشغله


سردردهای کششی یکی از انواع سردرد هاست. این نوع سردرد که به همراه انقباض ها و اسپاسم های عضلانی است غالبا در پشت سر بیمار ایجاد شده و معمولا پس از یک روز کاری شلوغ و پراسترس در برخی از افراد شاغل دیده می شود. حتی در مواردی مشاهده شده که این نوع سردردها به دلیل کشش عضلات گردن از پشت سر تا عضلات ناحیه پس گردن ادامه می یابد و درد تا این ناحیه نیز ادامه می یابد. درمانگران طب سوزنی برای درمان این نوع سردرد تکنیک های موثری دارند که می توانند علاوه بر درمان این نوع سردردها به کنترل و پیشگیری از بروز آن ها در بیمار کمک کنند.


● از سردردهای عروقی چه می دانید؟


یکی دیگر از سردردهای رایج میان مردم، سردردهای عروقی است. این نوع سردردها به دلیل گشاد شدن شریان جمجمه در افراد دیده می شود. میگرن یکی از انواع سردردهای عروقی است که به علت گشاد و تنگ شدن متناوب عروق سر در افراد مبتلا به این بیماری دیده می شود. در این نوع از سردرد به دلیل بروز اختلال در میزان هیستامین و سروتونین خون، سردردهایی برای بیمار به وجود می آید که خوشبختانه این نوع سردردها نیز در طب سوزنی قابل درمان و کنترل است.


● کدام سردرد را شوخی نگیرید؟


برخی از سردردها وجود دارند که از جمله سردردهای نادر و پرخطر محسوب می شوند که ابتلا به آن ها با خطرهای جدی برای بیمار همراه است. مننژیت و ورم مغز از جمله عواملی است که موجب بروز این نوع سردردها در بیمار می شود و اگر بیمار به راحتی و بدون توجه به علائم این نوع سردرد از کنار آن عبور کند، ممکن است در مدت زمان کوتاهی با اختلال های جدی در مسیر زندگی روبه رو شود. از این رو باید علت بروز سردردها همواره برای ما مشخص باشد. تهوع، استفراغ و تحرک نداشتن گردن به سمت جلو یا عقب از جمله علائم ابتلا به سردرد ناشی از مننژیت است. در این حالت بیمار به دلیل بروز عفونت در ناحیه سر قادر نیست گردنش را به سمت جلو یا عقب حرکت دهد. علاوه بر این ابتلا به سینوزیت نیز یکی دیگر از علائم ابتلا به سردرد است. این نوع سردرد با التهاب در ناحیه چشم، گوش و بینی بیمار همراه است.


● سردرد ناشی از اسپاسم عضلات


این نوع سردرد که به طور کلی منشا عصبی و روانی دارد به دلیل بروز فشارهای عصبی و اختلال های جسمانی از قبیل شیوه نادرست نشستن در بدن به وجود می آید. یکی از مشهورترین عوارض ناشی از این سردرد اسپاسم های عضلانی گردن و درد این ناحیه است. علاوه بر تنش ها و استرس های روحی، شیوه نادرست نشستن پشت فرمان ماشین، شیوه نادرست نشستن پشت میز و استفاده غلط از کامپیوتر از دیگر مواردی است که به بروز این نوع سردرد کمک می کند. درمانگران طب سوزنی با کمک سوزن ها و ایجاد تعادل در سیستم بدن و متعادل نگه داشتن انرژی در کبد و کلیه به درمان این گروه از بیماری ها کمک می کنند.


● این سردرد را با میگرن اشتباه نگیرید


سردرد کلاستر از دیگر سردردهای شایع میان افراد بزرگسال است که به سردردهای خوشه ای مشهور است. بسیاری از بیماران مبتلا به این سردرد به دلیل تشابه ویژگی های این سردرد با میگرن به اشتباه آن را میگرن می نامند. درحالی که این سردرد تفاوت های زیادی با میگرن دارد. این سردردها که معمولا در ساعات پایانی روز و پیش از خواب سراغ افراد می آید گاهی در پی کشیدن یک نخ سیگار نیز در افراد دیده می شود. سردرد کلاستر نیز همانند سردردهای ناشی از میگرن به صورت یکطرفه در سر دیده می شود اما برعکس میگرن که در هر ساعتی از روز نمایان می شود، این سردردها تنها در ساعات شبانه عود می کنند و با اشک ریزی، گرفتگی بینی و التهاب مجاری تنفسی در یک سوی سر همراه است. خوشبختانه درمانگران طب سوزنی برای درمان و تسکین این نوع سردرد نیز راه حل هایی دارند و قادرند با کمک سوزن های یک بار مصرف خود بیمار را برای همیشه یا برای مدت های طولانی از این بیماری رها کنند.


● سردرد از دیدگاه طب سوزنی چین


درمانگران طب سنتی چین برای ابتلا به سردرد ۲ علت را می شناسند. آن ها از یک سو فعالیت شدید انرژی یانگ در کبد را یکی از شایع ترین دلایل ابتلا به سردرد ذکر می کنند. از میان سردردهای ناشی از فعالیت شدید انرژی در کبد می توان به بیماری میگرن و سردردهای ناشی از آن اشاره کرد. افرادی که از سردردهای ناشی از فعالیت انرژی در کبد رنج می برند، معمولا افرادی هستند که از هوای سرد لذت می برند زیرا در حالت عادی این افراد احساس گرما دارند. رنگ زبان این افراد قرمز است و اصولا این افراد تحت عنوان افراد عصبی و زودجوش معروف هستند. از دیگر علائم این بیماران به ابتلا به تهوع، استفراغ، سردردهای یکطرفه، اختلالات بینانی و بیزاری از نور می توان اشاره کرد. یکی دیگر از علت های ابتلا به این نوع سردرد از نگاه درمانگران طب سوزنی چین کاهش انرژی یین در اندام کلیه است. در این حالت بیمار عکس حالت قبلی را دارد، یعنی نسبت به سرما حساس است و در عوض گرما را دوست دارد. در این شرایط بیمار زبان رنگ پریده و نبض نخی دارد. در این حالت درمانگر طب سوزنی با کمک سوزن ها به تنظیم میزان جریان یین در کلیه ها کمک می کند.


● این توصیه ها را جدی بگیرید


▪ اگر تصمیم دارید از طب سوزنی برای درمان استفاده کنید بهتر است نکات زیر را با دقت مطالعه کنید و آن ها را به خاطر بسپارید.


▪ افراد مبتلا به فشار خون که داروهای فشار خون مصرف می کنند لازم است پزشک طب سوزنی خود را در جریان این امر قرار دهند.


▪ افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مصرف می کنند و بیماران قلبی نیز متخصص طب سوزنی را حتما مطلع کنند. مصرف داروهای ضدانعقاد خون ممکن است موجب بروز خونریزی های گسترده زیرجلدی و بروز کبودی در بدن شود که برطرف کردن آن ها مستلزم مرور زمان است.


▪ به خانم های باردار توصیه می شود در مدت بارداری به طب سوزنی مراجعه نکنند زیرا ممکن است استفاده از طب سوزنی موجب بروز سوءتغذیه در مادر یا جنین شود.


▪ مادرانی که به کودکان شان شیر می دهند بهتر است در ۵ ماهه اول شیردهی به متخصص طب سوزنی مراجعه نکنند و پس از این دوره درصورتی که غذای کمکی کودک را شروع کردند، می توانند با تحت نظر گرفتن کودک از سوی پزشک به متخصص طب سوزنی مراجعه کنند.


▪ حتما به مراکزی مراجعه کنند که از سوزن های یک بار مصرف استفاده می کنند. سوزن هایی که یک بار مصرف نیستند به دلیل این که دائم ضدعفونی می شوند روکش خود را از دست می دهند و از دست رفتن این روکش به بروز درد هنگام فرو کردن سوزن در بدن می انجامد، ضمن این که استفاده از سوزن های یک بار مصرف خیال متخصص و بیمار را از انتقال هر نوع عفونتی آسوده می کند.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 2:55 - 0 تشکر 515829

علائم بیماری آپاندیس چیست؟


آپاندیس زائده‌ی کوچکی است که به ناحیه‌ای از روده‌ی بزرگ متصل شده است. آپاندیسیت در اثر التهاب و تورم آپاندیس ایجاد می‌شود.


بیشتر افرادتصور می‌کنند که آپاندیسیت دیگر  آنقدر ها هم شایع نیست. برخی نیز تصور می‌کنند که آنتی بیوتیکها می‌توانند آن را درمان کنند. اما در واقع آپاندیسیت هنوز هم مشکل شایعی است و تنها با جراحی درمان می‌شود و آنتی بیوتیکها نیز در بهبودی فرد بیمار، پس از جراحی نقش دارند.



در قسمت پایینی شکم، در سمت راست، یک عضو لوله‌ای شکل و توخالی از روده‌ی بزرگ منشعب شده است. پیش‌تر تصور می‌کردند که این عضو در بدن هیچ کار‌ی انجام نمی‌دهد اما امروزه دانشمندان عملکردهایی را برای آن بیان می‌کنند. گرچه دانشمندان در مورد عملکرد آپاندیس مطمئن نیستند اما به نظر می‌رسد نبود کامل آن نیز اختلال خاصی در سلامت بدن ایجاد نمی‌کند.


از سلولهای دیواره آپاندیس مایع مخاطی‌ای ترشح می‌شود که به روده‌ی بزرگ می‌ریزد و داخل این لوله‌ی توخالی را تمیز نگه می‌دارد. انسداد مجرای آپاندیس منجر به آپاندیسیت می‌شود زیرا مایع مخاطی در درون مجرای آپاندیس محبوس می‌شود و باکتریهایی که به صورت طبیعی در آنجا زندگی می‌کنند به سرعت تکثیر می‌شوند در نتیجه آپاندیس متورم شده و عفونی می‌شود.


علت انسداد مجرای آپاندیس ممکن است این موارد باشند:


* به وسیله مواد مدفوعی، انگلها و یا رشد بیش از حد سلولهای دهانه‌ی آپاندیس.


* بزرگ شدن بافت لنفاوی دیواره آپاندیس در اثر عفونت در دستگاه گوارش یا در نقاط دیگر بدن.


* بیماریهای التهابی روده مانند کرون و کولیت اولسروز.


* وارد شدن آسیب و تروما به شکم.


آپاندیس متورمی که پر از مایع و چرک است ممکن است خونرسانی را متوقف کند. با توقف خونرسانی دیواره‌ی آپاندیس ضعیف می‌شود و برخی اوقات پاره می‌شود. با سوراخ شدن آپاندیس چرک منتشر می‌شود و ممکن است حفره‌ی شکم را عفونی کند و یا آبسه‌ی شکمی ایجاد کند. در برخی بیماران مانند بچه‌ها، سیر ایجاد آن سریع است و از زمان ایجاد درد و سوراخ شدن آپاندیسیت چند ساعت بیشتر طول نمی‌کشد. تشخیص بیماری در افراد مسن و زنان باردار نیز مشکلتر است.


چه کسی دچار آپاندیسیت می‌شود؟


آپاندیسیت می‌تواند در هر سنی ایجاد شود ولی در بالغین جوان شایعتر است. به نظر می‌رسد که آپاندیسیت خود به خود و بدون علت مساعد کننده‌ی خاصی رخ می‌دهد.


علائم آپاندیسیت کدامند؟


جزئیات درد شکمی در تشخیص آپاندیسیت بسیار کمک کننده است. درد ناگهانی شکم معمولا اولین علامت است. درد ممکن است در قسمت پایینی شکم در سمت راست باشد اما ممکن است درد به صورت ناراحتی مبهمی در وسط شکم احساس شود و سپس به سمت راست و پایین منتقل شود. درد احتمالا طوری است که فرد قبلا تجربه‌ی چنین دردی را نداشته است، ظرف چند ساعت بدتر می‌شود و با راه رفتن، نفس کشیدن و سرفه یا عطسه بیشتر می‌شود. تب خفیف و تورم شکمی نیز ممکن است وجود داشته باشند.


البته هر دردی در شکم نشانه‌ی آپاندیسیت نیست اما شما باید هر درد شکمی را که ادامه پیدا می‌کند و مخصوصا اگر همراه با از دست دادن اشتها، تهوع، استفراغ و تب باشد جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید. تا زمانی که پزشک مشکل شما را تشخیص نداده باید از هر گونه خوددرمانی مانند مصرف مسهل‌ها یا انجام تنقیه اکیدا خودداری کنید. علایم آپاندیسیت متغیر و متفاوتند و می‌توانند علایم بیماریهایی مانند انسداد روده، بیماریهای التهابی روده، بیماری التهابی لگن و سایر بیماریهای زنان، یبوست و برخی بیماریهای دیگر را تقلید کنند.


آپاندیسیت چگونه تشخیص داده می‌شود؟


تشخیص آپاندیسیت بیشتر بالینی است و در صورتی که علایم واضح باشند ممکن است پزشک تصمیم به جراحی فوری بگیرد زیرا در صورت تاخیر خطر افزایش می‌یابد. در صورت نیاز پزشک برای تشخیص از آزمایش، عکس رادیوگرافی، سونوگرافی و حتی لاپاروسکوپی استفاده می‌کند. آزمایش ویژه‌ای برای تشخیص قطعی وجود ندارد اما آزمایش خون و شمارش گلبولهای سفید کمک کننده است. عکس رادیوگرافی شکم در تشخیص آپاندیسیت بیشتر برای رد سایر عوامل درد شکمی گرفته می‌شود.


سونوگرافی شکمی هم روش قابل استفاده‌ای در تشخیص آپاندیسیت است و سایر علل درد شکمی را نیز مشخص می‌کند.


لاپاروسکوپی یک روش تشخیصی درمانی است که در آن وسیله‌ای شبیه تلسکوپ از طریق یک برش کوچک در دیواره‌ی شکم وارد شکم می‌شود. این وسیله دارای دوربینی کوچک و مخصوص است و کمک می‌کند که پزشک بتواند مستقیما اعضای درون شکم را ببیند و اگر علت درد شکم آپاندیسیت باشد، آپاندیس فورا از بدن خارج می‌شود. اگر شواهدی از تشکیل آبسه باشد برای کاهش عفونت باید آنتی بیوتیک قبل از عمل جراحی استفاده شود.


آپاندیسیت چگونه درمان می‌شود؟
اگر پزشک به آپاندیسیت شک کند ممکن است بدون انجام تستهای دیگر جراحی را توصیه کند. جراحی سریع خطر پاره شدن آپاندیس را کاهش می‌دهد. به جراحی‌ای که برای درمان آپاندیسیت انجام می‌شود آپاندکتومی گفته می‌شود. این جراحی به دو روش لاپاراسکوپی و لاپاراتومی انجام می‌شود که روش اول جدیدتر است. خطر عمل جراحی‌ای که برای برداشتن آپاندیس انجام می‌شود نسبتا کم است و بیمار کمتر از یک هفته در بیمارستان می‌ماند و می‌توان انتظار داشت که طی سه هفته به حالت قبلی و طبیعی برگردد.


اگر جراحی با لاپاروسکوپی انجام شود و شرایط بیمار خوب باشد ممکن است بیمار بتواند ۲۴ ساعت بعد از عمل به خانه برگردد. اما اگر آپاندیس پاره شده باشد بیمار باید مدت زمان زیادی را در بیمارستان بماند و البته خطر عوارض نیز زیاد خواهد بود. در مواردی ممکن است حال بیمار وخیم باشد و به مراقبتهای ویژه‌ای نیاز داشته باشد. در این موارد برای بازگشت فرد به زندگی عادی خود ممکن است ۲-۳ ماه زمان نیاز باشد.


در برخی از موارد نیز جراح با آپاندیس سالم مواجه می‌شود. در این موارد نیز آپاندیس را برمی‌دارند تا احتمال رخ دادن آپاندیسیت وجود نداشته باشد. همچنین ممکن است جراح با علل دیگری برخورد کند و طی جراحی آنها را برطرف کند. با برداشته شدن آپاندیس دیگر خطر ایجاد مجدد آپاندیسیت وجود ندارد.

what`s life?life is love.
جمعه 27/5/1391 - 8:26 - 0 تشکر 516141

ghandeasal گفته است :
[quote=ghandeasal;376894;515829]

علائم بیماری آپاندیس چیست؟


آپاندیس زائده‌ی کوچکی است که به ناحیه‌ای از روده‌ی بزرگ متصل شده است. آپاندیسیت در اثر التهاب و تورم آپاندیس ایجاد می‌شود.


بیشتر افرادتصور می‌کنند که آپاندیسیت دیگر  آنقدر ها هم شایع نیست. برخی نیز تصور می‌کنند که آنتی بیوتیکها می‌توانند آن را درمان کنند. اما در واقع آپاندیسیت هنوز هم مشکل شایعی است و تنها با جراحی درمان می‌شود و آنتی بیوتیکها نیز در بهبودی فرد بیمار، پس از جراحی نقش دارند.



در قسمت پایینی شکم، در سمت راست، یک عضو لوله‌ای شکل و توخالی از روده‌ی بزرگ منشعب شده است. پیش‌تر تصور می‌کردند که این عضو در بدن هیچ کار‌ی انجام نمی‌دهد اما امروزه دانشمندان عملکردهایی را برای آن بیان می‌کنند. گرچه دانشمندان در مورد عملکرد آپاندیس مطمئن نیستند اما به نظر می‌رسد نبود کامل آن نیز اختلال خاصی در سلامت بدن ایجاد نمی‌کند.


از سلولهای دیواره آپاندیس مایع مخاطی‌ای ترشح می‌شود که به روده‌ی بزرگ می‌ریزد و داخل این لوله‌ی توخالی را تمیز نگه می‌دارد. انسداد مجرای آپاندیس منجر به آپاندیسیت می‌شود زیرا مایع مخاطی در درون مجرای آپاندیس محبوس می‌شود و باکتریهایی که به صورت طبیعی در آنجا زندگی می‌کنند به سرعت تکثیر می‌شوند در نتیجه آپاندیس متورم شده و عفونی می‌شود.


علت انسداد مجرای آپاندیس ممکن است این موارد باشند:


* به وسیله مواد مدفوعی، انگلها و یا رشد بیش از حد سلولهای دهانه‌ی آپاندیس.


* بزرگ شدن بافت لنفاوی دیواره آپاندیس در اثر عفونت در دستگاه گوارش یا در نقاط دیگر بدن.


* بیماریهای التهابی روده مانند کرون و کولیت اولسروز.


* وارد شدن آسیب و تروما به شکم.


آپاندیس متورمی که پر از مایع و چرک است ممکن است خونرسانی را متوقف کند. با توقف خونرسانی دیواره‌ی آپاندیس ضعیف می‌شود و برخی اوقات پاره می‌شود. با سوراخ شدن آپاندیس چرک منتشر می‌شود و ممکن است حفره‌ی شکم را عفونی کند و یا آبسه‌ی شکمی ایجاد کند. در برخی بیماران مانند بچه‌ها، سیر ایجاد آن سریع است و از زمان ایجاد درد و سوراخ شدن آپاندیسیت چند ساعت بیشتر طول نمی‌کشد. تشخیص بیماری در افراد مسن و زنان باردار نیز مشکلتر است.


چه کسی دچار آپاندیسیت می‌شود؟


آپاندیسیت می‌تواند در هر سنی ایجاد شود ولی در بالغین جوان شایعتر است. به نظر می‌رسد که آپاندیسیت خود به خود و بدون علت مساعد کننده‌ی خاصی رخ می‌دهد.


علائم آپاندیسیت کدامند؟


جزئیات درد شکمی در تشخیص آپاندیسیت بسیار کمک کننده است. درد ناگهانی شکم معمولا اولین علامت است. درد ممکن است در قسمت پایینی شکم در سمت راست باشد اما ممکن است درد به صورت ناراحتی مبهمی در وسط شکم احساس شود و سپس به سمت راست و پایین منتقل شود. درد احتمالا طوری است که فرد قبلا تجربه‌ی چنین دردی را نداشته است، ظرف چند ساعت بدتر می‌شود و با راه رفتن، نفس کشیدن و سرفه یا عطسه بیشتر می‌شود. تب خفیف و تورم شکمی نیز ممکن است وجود داشته باشند.


البته هر دردی در شکم نشانه‌ی آپاندیسیت نیست اما شما باید هر درد شکمی را که ادامه پیدا می‌کند و مخصوصا اگر همراه با از دست دادن اشتها، تهوع، استفراغ و تب باشد جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید. تا زمانی که پزشک مشکل شما را تشخیص نداده باید از هر گونه خوددرمانی مانند مصرف مسهل‌ها یا انجام تنقیه اکیدا خودداری کنید. علایم آپاندیسیت متغیر و متفاوتند و می‌توانند علایم بیماریهایی مانند انسداد روده، بیماریهای التهابی روده، بیماری التهابی لگن و سایر بیماریهای زنان، یبوست و برخی بیماریهای دیگر را تقلید کنند.


آپاندیسیت چگونه تشخیص داده می‌شود؟


تشخیص آپاندیسیت بیشتر بالینی است و در صورتی که علایم واضح باشند ممکن است پزشک تصمیم به جراحی فوری بگیرد زیرا در صورت تاخیر خطر افزایش می‌یابد. در صورت نیاز پزشک برای تشخیص از آزمایش، عکس رادیوگرافی، سونوگرافی و حتی لاپاروسکوپی استفاده می‌کند. آزمایش ویژه‌ای برای تشخیص قطعی وجود ندارد اما آزمایش خون و شمارش گلبولهای سفید کمک کننده است. عکس رادیوگرافی شکم در تشخیص آپاندیسیت بیشتر برای رد سایر عوامل درد شکمی گرفته می‌شود.


سونوگرافی شکمی هم روش قابل استفاده‌ای در تشخیص آپاندیسیت است و سایر علل درد شکمی را نیز مشخص می‌کند.


لاپاروسکوپی یک روش تشخیصی درمانی است که در آن وسیله‌ای شبیه تلسکوپ از طریق یک برش کوچک در دیواره‌ی شکم وارد شکم می‌شود. این وسیله دارای دوربینی کوچک و مخصوص است و کمک می‌کند که پزشک بتواند مستقیما اعضای درون شکم را ببیند و اگر علت درد شکم آپاندیسیت باشد، آپاندیس فورا از بدن خارج می‌شود. اگر شواهدی از تشکیل آبسه باشد برای کاهش عفونت باید آنتی بیوتیک قبل از عمل جراحی استفاده شود.


آپاندیسیت چگونه درمان می‌شود؟
اگر پزشک به آپاندیسیت شک کند ممکن است بدون انجام تستهای دیگر جراحی را توصیه کند. جراحی سریع خطر پاره شدن آپاندیس را کاهش می‌دهد. به جراحی‌ای که برای درمان آپاندیسیت انجام می‌شود آپاندکتومی گفته می‌شود. این جراحی به دو روش لاپاراسکوپی و لاپاراتومی انجام می‌شود که روش اول جدیدتر است. خطر عمل جراحی‌ای که برای برداشتن آپاندیس انجام می‌شود نسبتا کم است و بیمار کمتر از یک هفته در بیمارستان می‌ماند و می‌توان انتظار داشت که طی سه هفته به حالت قبلی و طبیعی برگردد.


اگر جراحی با لاپاروسکوپی انجام شود و شرایط بیمار خوب باشد ممکن است بیمار بتواند ۲۴ ساعت بعد از عمل به خانه برگردد. اما اگر آپاندیس پاره شده باشد بیمار باید مدت زمان زیادی را در بیمارستان بماند و البته خطر عوارض نیز زیاد خواهد بود. در مواردی ممکن است حال بیمار وخیم باشد و به مراقبتهای ویژه‌ای نیاز داشته باشد. در این موارد برای بازگشت فرد به زندگی عادی خود ممکن است ۲-۳ ماه زمان نیاز باشد.


در برخی از موارد نیز جراح با آپاندیس سالم مواجه می‌شود. در این موارد نیز آپاندیس را برمی‌دارند تا احتمال رخ دادن آپاندیسیت وجود نداشته باشد. همچنین ممکن است جراح با علل دیگری برخورد کند و طی جراحی آنها را برطرف کند. با برداشته شدن آپاندیس دیگر خطر ایجاد مجدد آپاندیسیت وجود ندارد.



سلام به دوستان عزیز
درد در برخی افراد مثل سالمندان معمولا دیده نمیشه یا کمتر است واسه همین هم پرفوره شدن یا همون پازه شدن در این سنین بیشتر دیده میشه ....  آپاندکتومی بیشتر هنوز هم به صورت لاپاراتومی انجام میشه ولی احتمالا همانطور که بیشتر جراحی ها داره به سمت لاپاراسکوپی پیش میره در چند سال آینده باید برعکس وضعیت الان باشه ...

 

thank you for attention

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.