• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 1189)
شنبه 14/5/1391 - 22:34 -0 تشکر 491387
تغذیه در ماه مبارک رمضان

  20 فرمان تغذیه در ماه رمضان

 

بسیاری از افراد با اینکه در ماه رمضان روزه می گیرند اما باز هم در این ماه دچار اضافه وزن می شوند،علت در چیست؟
 
 *هنگام افطار از آغاز كردن تغذیه با آب سرد،نوشابه و مانند اینها جدا خودداری كنید.به جای آب سرد كمی آب گرم یا چای میل كنید.
 
 *افطار را با خوردن خرما،كشمش،عسل و به‌‌طور كلی با یك قند طبیعی آغاز كنید.به این ترتیب اشتها كنترل می‌شود و زیاده‌خوری كم‌تر پیش می‌آید.
 
* خوردن چای شیرین كم‌رنگ،شیر گرم،فرنی و حلیم كم‌روغن در آغاز افطار مناسب است
 
 *خوردن نان و پنیر و سبزی (ضدعفونی شده) یا نان و پنیر و مغز گردو توصیه می‌شود.
 
 *سبزی را در افطار میل كنید.چرا كه خوردن سبزی در سحری ممكن است منجر به تشنگی در طول روز بشود.
 
 *از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری كنید.آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم می‌شود.
 
* در زمان بین افطار تا سحر،البته با رعایت فاصله با غذا،آب كافی بیاشامید.
 
 *حتما برای صرف سحری،كمی زودتر از خواب برخیزید تا هم ضمن استفاده از بركات معنوی ساعات سحر و مناجات با خدا،بدون عجله و با آرامش خاطر سحری بخورید.حتی اگر میل به خوردن غذا در سحر ندارید،آب،چای،شیر و مانند اینها را فراموش نكنید.
 
 * از خوردن تنقلات فراوان خودداری كنید.
 
 *حتما در غذای افطار و به خصوص سحر میوه میل كنید.علاوه بر میوه‌جات فصل،از خیسانده برگه آلو،زردآلو،انجیر و مانند اینها هم می‌توان به عنوان میوه استفاده كرد.گوجه فرنگی هم می‌تواند نقش میوه را داشته باشد.
 
 *اگر در ماه رمضان دچار یبوست می‌شوید علاوه بر میوه از خورش‌های ملین مثل خورش آلو و خورش‌های سبزی‌دار بیشتر استفاده كنید.
 
 * در طول زمان امساك (روزه) از رفتن به حمام داغ،خون دادن و كارهایی كه موجب ضعف و بی‌حالی می‌شود خودداری كنید.
 
 *معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد،لذا خوردن غذاهای سهل‌الهضم و تقریبا نرم برای افطار مناسب‌تر است.
 
 * اگر تخم‌مرغ میل می‌كنید در درجه اول به صورت آب‌پز سفت و در درجه دوم به صورت نیم‌بند (به شرط آن كه سفیده آن منعقد شده باشد و زرده كمی حالت سفتی به خود گرفته باشد) میل كنید.تخم‌مرغ نیمرو زیان‌بخش بوده و همچنین دیر هضم‌تر از تخم مرغ آب‌پز است.
 
 * سالاد (بدون پیاز) مكمل خوبی برای غذاها در ماه مبارك رمضان است.
 
 * بادمجان،فلفل و سایر ادویه‌ها گاهی موجب احساس تشنگی در طول روز می‌شود.
 
 * آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد برای معده خالی زیان‌بخش است.
 
 *اگر به اقتضای فصل گرما یا فعالیت‌های بدنی،در طول روزه‌داری زیاد عرق كردید،نمك از دست رفته توسط عرق را به صورت‌های مختلف در افطار و سحر جبران كنید.
 
 *از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامانوس یا غذاهایی كه برای شما ناراحتی به وجود می‌آورد لااقل در ماه رمضان خودداری كنید.
 
 * كله‌پاچه،سیرابی و شیردان موجب تشنگی زیاد می‌شود.لذا بهتر است میل نكنید ولی اگر مایلید میل كنید به صورت كم‌آب،كم‌نمك و آن هم در افطار میل كنید.
 

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:22 - 0 تشکر 491497


فرنی دسری مقوی برای افطار



فرنی دسری مقوی برای افطار


می‌توانید این دسر را با شیره انگور یا خرما تهیه كنید كه تامین‌كننده املاح و ریزمغذی‌های مورد نیاز شماست و اشتها‌آور نیز هست.



برای این‌ كه این دسر مغذی را آماده كنید كافی است به ازای هر لیوان شیر یك تا دو قاشق آرد برنج در ظرف بریزید و همان‌طور سرد آن را هم بزنید و روی گاز بگذارید.
می‌توانید این دسر را با شیره انگور یا خرما تهیه كنید كه تامین‌كننده املاح و ریزمغذی‌های مورد نیاز شماست و اشتها‌آور نیز هست.
اگر می‌خواهید از عسل استفاده كنید بهتر است بعد از قوام آمدن فرنی آن را هنگام سرو اضافه كنید، زیرا عسل نباید جوشانده شود.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:22 - 0 تشکر 491498


8 هشدار تغذیه‌ای برای دختران و زنان جوان روزه‌دار





در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم و این سۆال در پیش رو که در این ماه چگونه تغذیه کنیم که پس از پایان رمضان و سپری شدن دوران روزه‌داری،




در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم و این سۆال در پیش رو که در این ماه چگونه تغذیه کنیم که پس از پایان رمضان و سپری شدن دوران روزه‌داری، بتوانیم سلامت خود را هر چه بیشتر حفظ نماییم. این مسئله به خصوص در مورد دختران نوجوان اهمیت بیشتری دارد.



گاه شاهد هستیم که افراد و به ویژه دختران نوجوان پس از پایان ماه رمضان دچار اختلالاتی در سلامت می‌شوند که این امر به علت تغذیه نامناسب و شیوه غلط زندگی، به خصوص در این ماه است. بهتر است در این مقاله به چند عادت نامناسب تغذیه‌ای افراد و به ویژه دختران نوجوان، در این دوران بپردازیم که این عادات موجب بروز عوارض مختلف در آنان می‌شود.



1- کمبود مصرف میوه، سبزی و سالاد


از جمله مشکلات تغذیه‌ای دختران نوجوان در ماه رمضان، کمبود مصرف سبزی‌ها و میوه‌های تازه و سالاد است. معمولاً نوجوانان ترجیح می‌دهند با غذای خود، نوشابه‌های گازدار استفاده کنند که این امر نه تنها برایشان مفید نیست، بلکه زیان‌های زیادی نیز در بردارد.


از اشکالات مهم نخوردن سبزی‌ها و میوه‌های تازه این است که ویتامین و مواد معدنی به میزان کافی به بدن نمی‌رسد و در نتیجه عوارضی از قبیل کاهش مقاومت در برابر بیماری‌ها، یبوست، ریزش مو و اختلالات بی‌شمار دیگری که سلامت دختران نوجوان را به خطر می‌اندازد، بروز می‌کند.



2- نخوردن سحری


چنانچه وعده سحری از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود به علت گرسنه ماندن شخص در زمانی طولانی، مشکل کاهش قند خون پیش می‌آید که پیامد آن، عوارض عصبی از قبیل احساس خستگی و کوفتگی، بی‌حوصلگــــی، عصبانیــت، پرخاشــگری، افسردگی، سردرد و سرگیجه می‌باشد.


علاوه بر آن نخوردن سحری و گرسنه ماندن به مدت طولانی موجب احساس تشنگی، گرسنگی و بی‌طاقتی در برابر روزه و در نتیجه عدم موفقیت در روزه‌داری می‌شود، بنابراین وعده سحری از اهمیت خاصی برخوردار است و هرگز نباید از برنامه غذایی ماه رمضان حذف شود.



3- شروع افطار با آب سرد


در ماه‌های گرم سال و ایام تابستان به علت روزه‌داری و نخوردن آب در طول روز، معمولاً تشنگی یکی از مشکلات مهمی است که گریبان‌گیر افراد می‌شود.


بهتر است وعده افطار را با آب ولرم، چای، شیر با کمی عسل یا خرما و مقداری نان


و پنیر کم نمک و ترجیحاً یک تا دو عدد گردو آغاز کنند


به علت تشنگی بسیاری از افراد، روزه خود را با آب سرد آن هم به مقدار زیاد باز می‌کنند که این امر می‌تواند از نظر سلامتی اشکالاتی برای فرد در بر داشته باشد. مصرف آب زیاد پس از مدت مدیدی گرسنگی، موجب پر شدن معده و رقیق شدن شیره‌های گوارشی شده و مانع تأثیر کامل شیره‌های گوارشی بر روی مواد غذایی می‌گردد، در نتیجه هضم غذا دچار اختلال می‌شود و سبب بروز عوارضی مانند پری و سنگینی دستگاه گوارش و بروز ناراحتی‌های گوارشی می‌گردد، حال چنانچه آب مصرفی سرد باشد می‌تواند علاوه بر عوارض فوق، موجب دل درد، نفخ و تشدید ناراحتی‌های گوارشی بشود. ضمناً اختلال در هضم و جذب غذا، نهایتاً باعث سوءتغذیه و عوارض ناشی از آن خواهد شد.



4- افطار کردن با غذای سنگین و مفصل


در برخی موارد دیده شده افرادی که در ماه رمضان تغذیه صحیح ندارند و به خصوص آن‌هایی که وعده سحری را از برنامه غذایی خود حذف می‌نمایند، در ساعات روزه‌داری بسیار گرسنه می‌شوند و به این دلیل به هنگام افطار، با غذای اصلی که معمولاً شامل مواد سرخ‌کرده، چرب و سنگین است تغذیه خود را شروع می‌کنند. یکی از اشکالات این فرم تغذیه این است که موجب تجمع چربی در بدن و چاقی می‌شود. ضمناً چنانچه پس از مدتی طولانی گرسنگی ناگهان معده را پر از غذا آن هم غذایی چرب و سنگین بنماییم، موجب سنگینی و اختلالات گوارشی شده که حتی ممکن است منجر به تهوع، اسهال و سایر ناراحتی‌های گوارشی شود که در این صورت هضم و جذب مواد مصرفی نیز دچار اختلال خواهد شد و به این ترتیب شخص نمی‌تواند از غذای مصرفی استفاده کامل بنماید.



5- افراط در مصرف مواد شیرین در وعده افطار


یکی از شایع‌ترین عادات نامناسب تغذیه‌ای در بین روزه‌داران، مصرف زولبیا، بامیه و سایر مواد شیرین به مقدار زیاد در وعده افطار و در مهمانی‌های ماه رمضان است. به طور کلی مصرف مواد شیرین از عوامل بسیار مهم بروز چاقی است، همچنین افراط در مصرف انواع شیرینی موجب افزایش چربی‌های نامطلوب خون شده و زمینه بدن را جهت ابتلا به اختلالات قلبی- عروقی فراهم می‌سازد.


از دیگر مضرات مصرف مواد شیرین، پوسیدگی و خرابی دندان‌ها است، به خصوص چنانچه بلافاصله پس از مصرف این مواد، دندان‌ها شسته نشوند. به اضافه اینکه در تهیه زولبیا، بامیه، گوش فیل و مواد مشابه، معمولاً از مقدار زیادی روغن استفاده می‌شود که مصرف روغن زیاد علاوه بر چاقی، موجب ناراحتی‌های قلبی- عروقی خواهد شد.



6- ریزه‌خواری در فاصله بین افطار و شام


بعضی از افراد تصور می‌کنند اگر در طول روز به علت روزه‌داری غذا میل نمی‌کنند، می‌توانند بعد از افطار تا هنگام خواب، به طور مداوم ریزه‌خواری نمایند. این کار منجر به بروز اختلالات زیادی از جمله چاقی، ناراحتی‌های گوارشی و سوء تغذیه به علت نخوردن غذای کافی و با کیفیت تغذیه‌ای بالا می‌شود.


افراد ریزه‌خوار معمولاً مواد مصرفی خود را از بین مواد خوراکی حاوی کالری بالا و دارای ارزش تغذیه‌ای پایین انتخاب می‌کنند که این مواد به طور معمول فقط مقدار زیادی انرژی به بدن می‌رسانند و فاقد ارزش تغذیه‌ای بالا جهت تأمین نیازهای تغذیه‌ای شخص هستند. مصرف چنین مواد غذایی به علت دارا بودن قند یا چربی بالا، جلوی اشتها را برای مصرف غذای اصلی گرفته و در نتیجه انسان را مبتلا به سوء تغذیه می‌نماید. این امر به خصوص برای دختران نوجوان اهمیت زیادی دارد. ضمناً ریزه‌خواری یکی از عوامل مهم خستگی دستگاه گوارش و اختلالات گوارشی است.



7- دیر شام خوردن و مصرف غذاهای سنگین در وعده شام


در ماه رمضان معمولاً افراد روزه‌دار به مهمانی‌های افطار و شام دعوت می‌شوند و بازار مهمانی‌های فامیلی و دوستانه رواج زیادی دارد. در این مهمانی‌ها، اکثراً شام دیر سرو می‌شود، به طوری که فاصله بین صرف شام و خواب کوتاه می‌باشد. پیامدهای این نوع تغذیه عبارت است از سنگینی دستگاه گوارش به علت عدم تحرک پس از شام و مصرف شام سنگین، ایجاد اختلال در خواب شبانه به علت پری و سنگینی دستگاه گوارش که یکی از عوامل مهم بی‌خوابی و بدخوابی است، بی‌اشتهایی فرد برای صرف سحری، که می‌تواند موجب مصرف نکردن سحری و یا صرف مقدار مختصری غذا در وعده سحری شود و نتیجه آن، اشکالات گرسنگی، تشنگی، ضعف، خستگی، عصبانیت، سردرد، سرگیجه و سایر عوارض عصبی، به علت افت قند خون است.



8- حذف مواد نشاسته‌ای از برنامه غذایی


یکی از عاداتی که معمولاً بین دختران نوجوان به خصوص در ماه رمضان رواج دارد حذف نان، برنج، سیب‌زمینی، ماکارونی و سایر مواد نشاسته‌ای از برنامه غذایی است. این گروه سنی به علت ترس از چاقی، یکی از مهم‌ترین مواد مغذی مورد نیاز روزانه خود را از الگوی غذایی حذف می‌کنند. نتیجه آن، نرسیدن انرژی کافی به سلول‌های عصبی و در نتیجه بروز عوارض عصبی است که تحمل آن برای افراد روزه‌دار مشکل می‌باشد.


ضمناً افرادی که مواد نشاسته‌ای را از برنامه غذایی خود حذف می‌کنند به علت نیاز سلول‌های عصبی به انرژی، تمایل زیادی به مصرف مواد قندی از خود نشان می‌دهند و در مصرف این مواد افراط می‌کنند که این امر موجب بروز چاقی، پوسیدگی دندان‌ها و افزایش چربی‌های نامطلوب خون می‌شود.



چند توصیه تغذیه‌ای


* وعده سحری هرگز فراموش نشود.


* در وعده سحری نباید در مصرف گوشت، نمک و چای افراط شود، زیرا موجب تشنگی در طول روز خواهد شد.


* مصرف مقدار کافی آب (6 تا 8 لیوان) در فاصله افطار تا سحری ضروری است.


* مصرف سبزی‌ها و میوه‌های کافی و سالاد با آب لیموترش تازه و روغن زیتون جهت حفظ سلامت، پیشگیری از یبوست، افزایش مقاومت بدن و پیشگیری از خستگی، ضعف و سستی برای دختران نوجوان مفید است.


* از افراط در مصرف زولبیا و بامیه و ... پرهیز شود.


* به جای شیرینی و مواد حاوی شکر، بهتر است انرژی مورد نیاز دختران نوجوان از مواد نشاسته‌ای به میزان متعادل دریافت گردد.


* بهتر است وعده افطار را با آب ولرم، چای، شیر با کمی عسل یا خرما و مقداری نان و پنیر کم نمک و ترجیحاً یک تا دو عدد گردو آغاز کنند.



با رعایت نکات فوق می‌توان مطمئن بود که نوجوانان عزیز ماه رمضان و ایام روزه‌داری را با موفقیت به پایان رسانده و از سلامت کامل برخوردار خواهند بود.


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:22 - 0 تشکر 491499


ماه رمضان امسال دور این غذا را خط بکشید؟!



 ماه رمضان امسال دور این غذا را خط بکشید؟!


این غذا موجب تجمع چربی در روده و بروز سوء هاضمه می شود و در ماه مبارک امسال چندان توصیه نمی شوند.




جام نیوز: آش های سنگین و پر چرب موجب تجمع چربی در روده و بروز سوء هاضمه می شود و در ماه مبارک امسال چندان توصیه نمی شوند.

دکتر عبداللهی، مدیر دفتر بهبود و تغذیه وزارت بهداشت اظهار داشت: براساس رسم حاکم بر ماه رمضان، مصرف آش رشته، زولبیا و بامیه طرفداران خاص خود را دارد اما ماه رمضان امسال به علت بلندی روزها و ساعات طولانی روزه داری توصیه می شود از مصرف آش های حجیم ، پرچرب ، زولبیا و بامیه در سفره های افطار خودداری شود.


به نوشته باشگاه خبرنگاران، عبداللهی افزود: این آش ها حاوی حجم بالایی از فیبر، سلولز، پروتئین و چربی هستند که در فاصله بین افطار تا سحر قابل هضم نیستند و در معده باقی می مانند و موجب نفخ ، ورم معده و تشنگی می شوند که مصرف آنها در ماه رمضان مناسب نیست.


وی با بیان اینکه بهتر است آش و سوپ رقیق و کم چرب را جایگزین آش های غلیط و پرچرب کنیم خاطرنشان کرد: سوپ های رقیق علاوه بر تامین آب ، املاح، الکترولیت های بدن به راحتی از معده به روده رفته و جذب می شوند و احساس سنگینی و نفخ معده را در سحر از بین می برند.


وی تصریح کرد: برای استفاده هر چه بیشتر از برکات ماه رمضان توصیه های پزشکی به مصرف موادی تازه، سبک ماننده سبزیجات، پروتئین های کم چرب و لبنیات است تا بتوان علاوه بر داشتن رژیم سالم غذایی از بهره مندی های معنوی این ماه استفاده نماییم.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:23 - 0 تشکر 491502


بهترین میوه رفع تشنگی برای روزه داران



 بهترین میوه رفع تشنگی برای روزه داران


افراد دقت کنند که این باور که چای پس از سحری می‌تواند باعث رفع تشنگی شود درست نیست زیرا چای دفع مکرر کلیه را در بر دارد.







فارس: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه خوردن چای برای رفع تشنگی پس از سحری اشتباه است، گفت:روزه داران برای رفع تشنگی از میوه‌های مانند خربزه و هندوانه که نگهدارنده آب هستند تغذیه کنند.

احمدرضا فرسار با اشاره به فرا رسیدن ایام ماه مبارک رمضان در قالب توصیه‌های بهداشتی به مردم اظهار داشت: روزه های سال جاری که به دلیل گرما و طولانی بودن ساعات روز بسیار طولانی است که در این زمینه افراد در نوع تغذیه خود به خصوص در زمان سحر باید دقت بیشتری داشته باشند.

وی تصریح کرد: افراد دقت کنند که این باور که چای پس از سحری می‌تواند باعث رفع تشنگی شود درست نیست زیرا چای دفع مکرر کلیه را در بر دارد.

فرسار خاطرنشان کرد: روزه داران سعی کنند پس از سحر چای پر رنگ نخورند که باعث تشنگی می‌شود و روزه داران برای رفع تشنگی بهتر است که از میوه‌های مانند خربزه و هندوانه که نگهدارنده آب هستند مصرف کنند.





اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:23 - 0 تشکر 491503


تغذیه صحیح در ماه رمضان





تغذیه صحیح در ماه رمضان بسیار اهمیت دارد و باید مواد غذایی نظیر گوشت، مرغ، ماهی، لبنیات و سبزی ها، قسمت اعظم رژیم غذایی شخص را در برگیرد.


مصرف تمام مواد غذایی باید روی اصول و برنامه باشد.مثلا اگر می گوییم لبنیات خوب است، باید در نظر داشته باشیم که مصرف بالای لبنیات بدون مصرف آب به میزان کافی، ایجاد سنگ های مجاری ادراری را بسیار افزایش می دهد.


مصرف مواد پروتئینی (گوشت، مرغ، لبنیات و ماهی) به تنهایی کافی نیست، بلکه در کنار آنها باید از سبزیجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده نمود تا از یبوست جلوگیری شود و باید در نظر داشت که مصرف زیاد غذاهای پروتئینی باعث تشنگی می شود.


در خصوص کودکان و نوجوانانی که برای اولین بار روزه می گیرند، باید تمام مواد مغذی در رژیم غذایی آنها گنجانده شود. این نوجوانان باید در وعده سحر به مقدار کافی غذا بخورند و آب میوه هایی مثل هویج و گوجه فرنگی را بسیار مصرف نمایند.


*هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد،نوشابه و مانند اینها جدا خودداری کنید.به جای آب سرد کمی آب گرم یا چای میل کنید.


*افطار را با خوردن خرما،کشمش،عسل و به‌‌طور کلی با یک قند طبیعی آغاز کنید.به این ترتیب اشتها کنترل می‌شود و زیاده‌خوری کم‌تر پیش می‌آید.


* خوردن چای شیرین کم‌رنگ،شیر گرم،فرنی و حلیم کم‌روغن در آغاز افطار مناسب است.


*خوردن نان و پنیر و سبزی (ضدعفونی شده) یا نان و پنیر و مغز گردو توصیه می‌شود.


*سبزی را در افطار میل کنید.چرا که خوردن سبزی در سحری ممکن است منجر به تشنگی در طول روز بشود.


*از آشامیدن آب فراوان در وسط غذا خودداری کنید.آب در وسط غذا سبب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم می‌شود.


* در زمان بین افطار تا سحر،البته با رعایت فاصله با غذا،آب کافی بیاشامید.


*حتما برای صرف سحری،کمی زودتر از خواب برخیزید تا هم ضمن استفاده از برکات معنوی ساعات سحر و مناجات با خدا،بدون عجله و با آرامش خاطر سحری بخورید.حتی اگر میل به خوردن غذا در سحر ندارید،آب،چای،شیر و مانند اینها را فراموش نکنید.


* از خوردن تنقلات فراوان خودداری کنید.


*حتما در غذای افطار و به خصوص سحر میوه میل کنید.علاوه بر میوه‌جات فصل،از خیسانده برگه آلو،زردآلو،انجیر و مانند اینها هم می‌توان به عنوان میوه استفاده کرد.گوجه فرنگی هم می‌تواند نقش میوه را داشته باشد.


*اگر در ماه رمضان دچار یبوست می‌شوید علاوه بر میوه از خورش‌های ملین مثل خورش آلو و خورش‌های سبزی‌دار بیشتر استفاده کنید.


* در طول زمان امساک (روزه) از رفتن به حمام داغ،خون دادن و کارهایی که موجب ضعف و بی‌حالی می‌شود خودداری کنید.


*معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد،لذا خوردن غذاهای سهل‌الهضم و تقریبا نرم برای افطار مناسب‌تر است.


* اگر تخم‌مرغ میل می‌کنید در درجه اول به صورت آب‌پز سفت و در درجه دوم به صورت نیم‌بند (به شرط آن که سفیده آن منعقد شده باشد و زرده کمی حالت سفتی به خود گرفته باشد) میل کنید.تخم‌مرغ نیمرو زیان‌بخش بوده و همچنین دیر هضم‌تر از تخم مرغ آب‌پز است.


* سالاد (بدون پیاز) مکمل خوبی برای غذاها در ماه مبارک رمضان است.


* بادمجان،فلفل و سایر ادویه‌ها گاهی موجب احساس تشنگی در طول روز می‌شود.


* آشامیدن آب یخ یا نوشابه خیلی سرد برای معده خالی زیان‌بخش است.


*اگر به اقتضای فصل گرما یا فعالیت‌های بدنی،در طول روزه‌داری زیاد عرق کردید،نمک از دست رفته توسط عرق را به صورت‌های مختلف در افطار و سحر جبران کنید.


*از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامانوس یا غذاهایی که برای شما ناراحتی به وجود می‌آورد لااقل در ماه رمضان خودداری کنید.


* کله‌پاچه، سیرابی و شیردان موجب تشنگی زیاد می‌شود.لذا بهتر است میل نکنید ولی اگر مایلید میل کنید به صورت کم‌آب،کم‌نمک و آن هم در افطار میل کنید.


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:23 - 0 تشکر 491505


رمضان شیرین برای بیماران قندی



رمضان شیرین برای بیماران قندی


دیابتی‌ها نیز یكی از گروه‌هایی هستند كه باید به این مساله توجه داشته باشند. پس لازم است پیش از آغاز ماه رمضان و روزه‌داری ضمن مشورت با پزشك خود، نكات خاصی را نیز رعایت كنند.






وقتی ماه رمضان فرا می‌رسد، مردم هم بیش از پیش تلاش می‌كنند عادات ناپسند را كنار گذاشته و رفتارهای خوب را در وجودشان پرورش دهند؛ این گونه رفتارها می‌تواند با تمركز بر ذهن و جسم ایجاد شده و با تمرین و تكرار ادامه یابد.


همه ما می‌توانیم از این فرصت در وجوه مختلف زندگی بهره بگیریم و به یقین یكی از این موارد كه بر آن تاكید هم شده، توجه به سلامت جسم است.


دیابتی‌ها نیز یكی از گروه‌هایی هستند كه باید به این مساله توجه داشته باشند. پس لازم است پیش از آغاز ماه رمضان و روزه‌داری ضمن مشورت با پزشك خود، نكات خاصی را نیز رعایت كنند.


دكتر اسدالله رجب، رییس انجمن دیابت ایران با اشاره به این ‌كه دیابتی‌هایی كه می‌خواهند روزه بگیرند باید با برنامه و آمادگی این كار را انجام دهند،  می‌گوید: «بهتر است افراد مبتلا به دیابت قبل از روزه‌داری، آمادگی لازم برای این كار را كسب كرده و پیش از شروع ماه رمضان، قند خونشان را در محدوده طبیعی كنترل كنند، چراكه اگر قند خون در حد طبیعی كنترل نشده باشد، فرد دیابتی هم نمی‌تواند روزه بگیرد.»


دكتر رجب می‌افزاید: «مقدار قند خون در حد طبیعی 60 تا 140 میلی‌گرم درصد است و توصیه می‌شود میزان قند خون ناشتای فرد دیابتی بین 90 تا 130 بوده و دو ساعت پس از صرف غذا نیز قندشان بیش از 180 نباشد. با این توضیح اگر قند خون فرد در این محدوده‌ قرار نداشته باشد، نمی‌تواند روزه بگیرد و ابتدا باید این مشكل را برطرف كند.»


به گفته وی، افراد مبتلا به دیابت كه قند خونشان بیشتر از حد طبیعی است، بیمارانی كه دچار عوارض دیررس دیابت مانند مشكلات چشمی یا قلبی و عروقی هستند و همچنین كسانی كه در كنار دیابت، فشار خون بالایی نیز دارند بهتر است روزه نگیرند.


دكتر رجب ضمن بیان این‌كه افراد دیابتی كه از آموزش‌های لازم برخوردار شده‌اند بخوبی قادرند تشخیص دهند آیا می‌توانند روزه بگیرند یا خیر، می‌گوید: «روزه‌داری برای بیمارانی كه تحت درمان با انسولین هستند توصیه نمی‌شود، اما در صورتی كه چنین افرادی تمایل زیادی به روزه گرفتن داشته باشند، حتما باید ابتدا با پزشك معالج مشورت كرده و در شرایطی خاص زیر نظر پزشك می‌توانند روزه بگیرند.»


روزه‌داری و درمان با داروهای خوراكی


علاوه بر دیابتی‌هایی كه با انسولین درمان می‌شوند، گروهی از بیمارن هم از داروهای پایین‌آورنده قند خون استفاده می‌كنند. بنابراین لازم است شرایط روزه‌داری برای این گروه از بیماران نیز توضیح داده شود.


دكتر رجب در مورد این بیماران می‌گوید: «لازم است این افراد با پزشك معالج خود مشورت كنند؛ در واقع اگر قند خون‌ آنها در حد طبیعی كنترل شده و همچنین دچار افزایش وزن نیز باشند، روزه‌داری حتی می‌تواند به كنترل قند خونشان‌ كمك كند.»


رییس انجمن دیابت تاكید می‌كند: «بیمارانی كه از داروهای خوراكی استفاده می‌كنند، باید دقت داشته باشند در صورت روزه‌داری میزان داروها هم تغییر می‌یابد و به همین دلیل توصیه می‌شود حتما با مراجعه به پزشك و زیر نظر او، مقدار مناسب دارو را مصرف كنند.»


به گفته وی، روزه‌داری نه‌تنها موجب كاهش كالری دریافتی می‌شود، بلكه حتی شیوه زندگی افراد را نیز تغییر خواهد داد؛ به طوری كه افراد در روزهای معمول سه تا پنج وعده غذا مصرف می‌كنند و در ماه رمضان طی روز اصلا غذایی نمی‌خورند. بنابراین كاملا طبیعی است كه میزان داروی مصرفی هم باید تغییر كند.


كنترل بهتر قند خون با روزه


گروهی از بیماران دیابتی بدون دارو و با استفاده از رژیم غذایی مناسب و فعالیت جسمی قند خونشان را كنترل می‌كنند كه طبق نظر متخصصان روزه‌داری زیر نظر پزشك معالج برای این گروه از افراد مناسب است.


دكتر رجب نیز با اشاره به بیمارانی كه از دارو استفاده نمی‌كنند، توضیح می‌دهد: «روزه‌داری برای افرادی كه با تغذیه مناسب و فعالیت جسمی، قند خونشان را كنترل می‌كنند می‌تواند به كنترل بهتر قند خون كمك كرده و در این زمینه موثر باشد. در واقع پس از گذشت هشت ساعت كه فرد روزه‌دار غذایی مصرف نمی‌كند، بدن برای تامین گلوكز مورد نیاز از ذخایرش استفاده می‌كند؛ به طوری كه ابتدا از ذخایر قندی كمك می‌گیرد سپس از ذخایر چربی و به همین دلیل ممكن است وزن فرد كاهش یابد.»


به گفته وی، كاهش وزن عامل موثری برای كنترل بهتر قند و همچنین فشار خون به حساب می‌آید و می‌توان گفت روزه گرفتن برای این گروه از بیماران دیابتی مناسب است.


مراقب تغذیه خود باشید


با این‌كه در ماه رمضان معمولا تعداد وعده‌های غذایی كاهش می‌یابد، ولی متأسفانه در ایام روزه‌داری، به علت كاهش فعالیت جسمی و همچنین پرخوری، افراد زیادی با مشكل افزایش وزن روبه‌رو می‌شوند. بنابراین متخصصان توصیه می‌كنند هر دو تا سه روز یك بار وزن خود را اندازه‌گیری كنید تا بموقع از بروز این مساله پیشگیری شود.


دكتر رجب درباره انتخاب مواد غذایی مناسب در ماه رمضان به بیماران دیابتی توصیه می‌كند: «هنگام سحر بهتر است از غذاهایی استفاده كنید كه بیشتر حاوی مواد غذایی دیرجذب و كربوهیدرات‌ها باشد؛ به عنوان نمونه نان، برنج و... انتخاب مناسبی است. علاوه بر این، مصرف مقدار كافی میوه و سبزیجات را نیز فراموش نكنید، چون این خوراكی‌ها فیبر زیادی داشته و به همین دلیل موجب می‌شود قند خون دیرتر افزایش یابد.»


رییس انجمن دیابت با تاكید بر اهمیت مصرف مایعات، توضیح می‌دهد: «میوه‌ها و سبزیجات نیز حاوی مقداری آب است، ولی مصرف مقدار كافی مایعات را نیز نباید نادیده بگیرید.»


وی با تاكید بر این كه پرخوری هنگام افطار كار اشتباهی است، توصیه می‌كند: «بهتر است هنگام افطار از مواد غذایی شیرین و شیرینی‌هایی مانند زولبیا، بامیه، حلوا و... كمتر استفاده شده یا اصلا آنها را مصرف نكنید. همچنین خوب است هنگام افطار، ناگهان مقدار زیادی غذا نخورده و افطار را در دو یا سه نوبت میل كنید. در طول این ماه مصرف غذاهای پرچرب را نیز كاهش دهید و فعالیت جسمی را فراموش نكنید.»


رییس انجمن دیابت ایران تاكید می‌كند: «هنگام روزه‌داری هم حتما باید قند خونتان را كنترل كنید و بویژه به یاد داشته باشید حدود ساعت 13 تا 15 قند خون نباید كمتر از 70 میلی‌گرم درصد باشد.»



اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:24 - 0 تشکر 491506


بخور و نخورهای سحر و افطار



بخور و نخورهای سحر و افطار


اگر در افطار و سحری از غذاهای سنگین استفاده می کنید حتما تا دو ساعت بعد نخوابید.



افراد در ماه مبارک رمضان در حد تعادل غذا میل کنند، با توجه به اینکه مدت زمان زیادی تا افطار وجود دارد توصیه می شود روزه داران در سحری مقدار بیشتری مایعات بنوشند تا غلظت خونشان بالا نرود و کمتر احساس تشنگی کنند.
در هر وعده از یك نوع غذا بیشتر استفاده نكنیم و غذا را خوب بجویم.
بهتر است از مصرف غذاهای
پروتئینی، چربی زیاد و زولبیا و بامیه خودداری كنیم.
بهتر است كه در وعده سحری از غذاهای سرخ كرده استفاده نكنیم.
با نعمتهای خوب پروردگار مانند
عسل، خرما روزه‌ خود را باز کنیم و اگر افراد در افطار و سحری از غذاهای سنگین استفاده می کنند حتما دو ساعت با خواب فاصله داشته باشد.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:24 - 0 تشکر 491507


مصرف فست‌فودها در ماه‌رمضان ممنوع


یک فوق تخصص گوارش گفت: مصرف غذاهای فست فود مانند سوسیس و کالباس و پنیر موجود در پیتزا به همراه سس گوجه فرنگی و نوشابه ترش کردن را در افراد روزه دار تشدید می‌کند.


 ناصر ابراهیمی دریانی در گفت‌وگو با  فارس در مورد دلایل شایع ترش‌کردن هنگام افطار اظهار داشت: یکی از علل شایع ترش کردن، رفلاکس معده است چرا که دریچه‌ایی بین مری و معده به نام «کاردیاک» وجود دارد که با بسته شدن این دریچه از برگشت اسید معده به مری جلوگیری می‌شود.


وی ادامه داد: بد‌خوری و پرخوری در ماه رمضان یکی از دلایل ترش کردن است و از طرفی روزه‌داران به ویژه جوانان افطار خود را با نوشیدنی‌های نامناسب مانند نوشابه خنک گازدار باز می‌کنند و در عین حال مواد چرب را به مقدار فراوان مصرف می‌کنند.


عضو مرکز تحقیقات گوارش و کبد اذعان داشت: دیده می‌شود که روزه‌دار هنگام افطار حلیم می‌خورد به دنبالش زولبیا و بامیه فراوان که مقدار زیادی شکر و روغن دارد و بعد از آن آش رشته شامل کشک و حبوبات که همه اینها سبب باز شدن بیشتر دریچه کاردیاک می‌شود.


وی گفت: اگر چه ما یک وعده غذایی را در ماه رمضان حذف می‌کنیم ولی گاهی اوقات به دلیل پرخوری در بدخوری رفلاکس معده تشدید می‌شود.


ابراهیمی دریانی به روزداران توصیه کرد: هنگام افطار روزه خود را با یک عدد خرما و چای نه چندان داغ باز کنند و در پی آن می‌توانند از نان و پنیر و سبزی و یک سوپ سبک میل کنند.


این فوق تخصص گوارش افزود: نباید وسط غذا از نوشابه گازدار استفاده کرد چون این مسئله ترش کردن را تشدید می‌کند.


وی استفاده از غذاهای فست‌فود مانند سوسیس و کالباس به عنوان یک وعده غذایی در ماه رمضان را نامناسب خواند و گفت: در داخل پیتزا علاوه بر سوسیس و کالباس مقدار زیادی پنیر چرب وجود دارد و از آن طرف سس گوجه فرنگی به همراه نوشابه می‌تواند ترش کردن را در شخص روزه‌دار افزایش دهد.


اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:24 - 0 تشکر 491508


"روزه داران پس از افطار 8 تا 12 لیوان آب بنوشند"



  عضو مركز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: روزه داران به منظور تامین نیاز بدن به مایعات به ویژه در فصل تابستان و پیشگیری از یبوست و رفع آن ، نوشیدن آب فراوان به میزان 8 تا 12 لیوان در كنار مصرف مواد غذایی پرفیبر را در برنامه غذایی خود در نظر بگیرند.

به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی، دكتر " مجید غیور مبرهن " افزود: ساده بودن غذای مصرفی و نداشتن تفاوت زیاد با غذای روزمره فرد روزه‌دار، استفاده از سه وعده غذایی شامل سحری، ‌افطار و شام، ‌لزوم استفاده از پنج گروه مواد غذایی شامل نان، غلات، گوشت و تخم‌ مرغ ، شیر، لبنیات، میوه‌ها و سبزیجات از جمله اصول تغذیه صحیح در ماه رمضان است.

وی با اشاره به اینكه در ماه رمضان بدن به انرژی كمتری نسبت به روزهای دیگر سال نیاز دارد و بهتر است هر فرد 10 درصد از انرژی مورد نیاز خود را كاهش دهد، افزود: روزه داران بهتر است روزه خود را با غذاهای سبك همچون نان و پنیر ، شیر و خرما، سوپ های ولرم و سبك، آب یا چای ولرم همراه با خرما افطار كنند تا ازاین طریق از ولع خوردن غذای زیاد و بروز آسیب به دستگاه گوارش و اضافه وزن پیشگیری شود.

دانشیار گروه بیوشیمی و تغذیه كاربردی دانشگاه علوم پزشكی مشهد اظهار داشت: بهترین زمان برای خوردن شام 30 تا 45 دقیقه پس از افطار و خوردن غذاهای سبك است كه در این وعده می توان از غذاهای مشابه وعده ناهار در روزهای عادی اما به مقدار كمتر مصرف كرد.

وی افزود: همچنین از زمان شام تا وعده سحر خوردن پنج واحد میوه برای تامین ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز بدن ضروری است .

عضو مركز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت: روزه‌داران باید از مصرف مواد قندی مصنوعی در وعده سحری بكاهند زیرا در صورت مصرف زیاد باعث ایجاد احساس كسالت، سردرد و نبود تمركز می‌شود و به جای آن از مواد غذایی حاوی پروتئین و دارای فیبر همچون حبوبات و برنج های مخلوط به دلیل آزاد كردن تدریجی انرژی و قند و حفظ مطلوب مایعات مصرف كنند.

به گفته ی وی مصرف غذاهای چرب و شیرین در ماه رمضان موجب نوسان شدید قند خون می شود.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

شنبه 14/5/1391 - 23:24 - 0 تشکر 491510


چند پیشنهاد تغذیه ای برای «روزه اولی ها»



چند پیشنهاد تغذیه ای برای «روزه اولی ها»


ماه مبارک رمضان در پیش است و همه مسلمانان جهان برای ورود به این ماه پرفیض تدارک لازم را می بینند تا هرچه بیشتر از رحمت و مغفرت خداوند برخوردار شوند




. دختران و پسران نوجوانی هم که به سن تکلیف رسیده اند، همراه با خانواده در این ضیافت الهی شرکت می کنند. از آن جا که ممکن است آنان تجربه گرسنگی و تشنگی کشیدن را نداشته باشند و یا عده ای از خانواده ها نگران روزه داری فرزندشان در روزهای گرم و طولانی تابستان باشند، با یکی از متخصصان تغذیه گفت وگویی انجام داده ایم که در ادامه می آید.
دکتر مجید غیور مبرهن متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این باره می گوید: روزه داری برای افراد سالم فواید بسیار زیادی دارد و از بروز بسیاری از بیمار ی ها پیشگیری می کند. روزه گرفتن برای دستگاه گوارشی و دستگاه گردش خون بسیار مفید است و باعث کاهش وزن می شود.


البته باید این نکته را در نظر داشت که در ماه مبارک رمضان نیز باید برنامه غذایی سالم و مناسبی داشت. در این ماه علاوه بر بزرگسالان، روزه گرفتن برای نوجوانانی که به سن تکلیف رسیده اند اعم از دختر یا پسر نیز واجب است.وی در این باره افزود: والدین باید از سلامت جسمی فرزندشان اطمینان یابند. در این مورد باید گفت وزن نوجوان معیار کافی برای تشخیص امکان روزه گرفتن یا نگرفتن نیست. زیرا ممکن است نوجوانی با وزن پایین نسبت به نوجوان دیگری با وزن بالا برای روزه گرفتن شرایط جسمی بهتری داشته باشد.

اگر سوال کنید که «آیا یک کودک یا نوجوان در سن ۹ یا ۱۴سالگی می تواند روزه بگیرد» جواب متخصصان مثبت است.البته پاسخ مثبت زمانی است که دو شرط وجود داشته باشد، یکی این که نوجوان سالم باشد و بیماری خاص یا مشکل تغذیه ای نداشته باشد و دیگر این که دارای تغذیه سالم باشد. اما چگونه متوجه شویم که نوجوان ما واجد شرایط روزه گرفتن است یا خیر؟ در این زمینه لازم است به متخصص تغذیه مراجعه کنیم تا تست ارزیابی تغذیه از وی گرفته شود.


اگر فرد با مشکل تغذیه ای مواجه است، پس از درمان توسط پزشک به وی اجازه روزه گرفتن داده می شود. دکتر غیور به والدین توصیه کرد که از دادن مکمل های خوراکی و تزریقی به فرزندان خود بدون تجویز پزشک بپرهیزند.زیرا دریافت اضافه مکمل ها چنانچه فرد نیاز به آن نداشته باشد، ممکن است با عوارضی همراه باشد.

وی افزود: معمولا علایم بعضی از مشکلات تغذیه ای خیلی سریع آشکار می شود اما کمبود یک سری از ریزمغذی ها به مرور زمان مشخص می شود که باید به علایم آن توجه بیشتری کرد. به عنوان مثال، کمبود روی، مس، سلنیم و آهن در نوجوانان باعث ریش ریش شدن کنار ناخن، ریزش مو، زود رنجی، زود عصبی شدن، زخمی شدن گوشه لب و افت تحصیلی می شود. چنین علایمی بیانگر این است که فرد دچار کمبود ریزمغذی است و باید با کمک متخصص تغذیه این کمبودها را برطرف کرد.پزشک متناسب با شرایط جسمی نوجوان، مکمل های لازم را تجویز می کند و با برطرف شدن مشکل، فرد می تواند روزه بگیرد.

وی درباره برنامه غذایی دختران و پسرانی که تازه به سن تکلیف رسیده اند گفت: در فاصله افطار تا سحر باید به تدریج مایعات مصرف کرد تا کمبود آب بدن جبران شود.علاوه بر آب می توان آب میوه طبیعی، شیر، شربت با طعم طبیعی مصرف کرد. مصرف چای زیاد توصیه نمی شود چون آب بدن کم می شود علاوه بر آن تعداد وعده های غذایی برای نوجوانان مهم است. توصیه می شود موقع افطار غذاهایی با حجم کم مصرف شود و اگر نوجوان روزه دار تمایل به مصرف شام دارد، وعده شام هم با حجم کم اما مغذی در اختیارش قرار گیرد و بین افطار تا سحر از میوه های فصل استفاده شود.



وی افزود: در صورت نداشتن مشکل و رعایت نکات تغذیه ای، نوجوانان می توانند روزه بگیرند. سحری خوردن اهمیت زیادی دارد زیرا باعث می شود فرد در طول روز کمتر احساس گرسنگی کند. خوردن میوه و سبزی از میزان تشنگی در طول روز می کاهد.از این رو برای نوجوانان روزه دار بسیار مفید است. علاوه برآن ریزمغذی  مورد نیاز بدن نیز تامین می شود.

حبوبات و برنج گرسنگی را به تاخیر می اندازد. توصیه می شود، از خوردن نوشیدنی های گازدار و فست فود که پرکالری است پرهیز شود. بهتر است فرد روزه دار افطار خود را با مصرف غذای حاوی قند طبیعی شروع کند. اگر در صورت رعایت تمامی نکات باز هم فرزند شما دچار مشکل شد این امر نشان دهنده این است که وی با کمبود موادمغذی یا ویتامین مواجه است و باید به پزشک مراجعه کرد.

اولین مدرسه عشق که تأســـیس شده 

درس عشق علی و فاطمه تدریس شده

گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه از عـلــی

اولـین کلمه که آمـوختن علـی بود علـی

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.