اما چند نمونه از شیرین کننده های طبیعی:
شربت برنج قهوه ای
شیرین كننده ای سنگین با طعمی ملایم است كه از برنج قهوه ای تهیه می شود.
قند خرما
شیرین كننده ای پودری شكل است كه از دانه های خشك خرما تهیه و عرضه می شود.
فروكتوز
تحت نام لوولوز و قند میوه نیز شناخته می شود. میوه ها به طور معمول بین 1 تا 7 درصد فروكتوز دارند. این قند 40 درصد وزن خشك عسل را نیز تشكیل می دهد.
شیرینی این ماده پس از حل شدن در آب به سرعت كاهش می یابد.
وجود مقادیر زیاد فروكتوز در یك محصول موجب ایجاد طعم و مزه تند و سوزاننده می شود. این قند بدون نیاز به انسولین متابولیزه شده و شیرین ترین قند ساده به حساب می آید.
متداول ترین منبع تهیه آن در اروپا كاسنی و سیب زمینی ترشی است. به دلیل محلول بودن زیاد آن معمولا به صورت شربت غلیظ استفاده می شود.
آماساك
یك شیرین كننده طبیعی ژاپنی است كه از تخمیر برنج قهوه ای شیرین به دست می آید. این نوشیدنی زود هضم برای تغذیه ورزشكاران استفاده شده و در پخت و پز و نانوایی نیز كاربرد دارد.
مالت جو
شیرین كننده ای سنگین و تیره رنگ است كه از جو به دست می آید. طعم مالتی داشته و به صورت پودر یا مایع عرضه می شود.
این ماده به عنوان تنظیم كننده وضعیت روده استفاده شده و دیرهضم می باشد.