• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن عمومی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
عمومی (بازدید: 15442)
جمعه 19/11/1386 - 23:29 -0 تشکر 29111
آکواریوم و ماهیهای زینتی

دوستانی که علاقه به آکواریوم دارند سوالات خود را در ابن رابطه مطرح کنید و همچنین از مطالب این بخش استفاده نمایید.

دوشنبه 29/11/1386 - 1:50 - 0 تشکر 30533

سلام

وقت بخیر آقای قلی پور.... من یه سوال برام پیش اومده؛ شما فرمودید که بهتره هر یک ماه آکواریوم رو سیفون کنیم، میشه بگید چطور میشه اینکار رو کرد؟.... ممنون میشم...

یاحق

مجتبی

در نگاه آنانکه پرواز را نمی فهمند،                                                                        
هرچه اوج بگیری، کوچکتر می شوی...                                         
دوشنبه 29/11/1386 - 15:4 - 0 تشکر 30584

سلام

من هم در این زمینه تجربه دارم . امیدوارم بتونم کمک کنم .

در قسمت بیماری ها که گفتین دما رو تا 32 ببریم باید بگم همه ی ماهیها تحمل این دما رو ندارن . در کل ماهی های گوشتخوار نسبت به نیمه گوشتخوار خیلی مقاوم ترند . فکر کنم ضعیف ترین ماهی آنجل باشه . یه چیزی هم در مورد عوض کردن آب ماهی بگم , بر خلاف چیزی که خیلی ها فکر میکنن هر چی دیرتر آب ماهی ها رو عوض کنین بهتره . به عبارت دیگه عوض کردن آب آکواریوم ریسکه , چون ماهی به آب جدید عادت نداره و زمینه برای ایجاد بیماری فراهم میشه .

موفق باشید

دوشنبه 29/11/1386 - 16:6 - 0 تشکر 30588

سلام

یکم اطلاعات در مورد بعضی ماهی ها و قیمتشون :

لجن خوار ◘ (به نظر من باید تو هر آکواریوم باشه , قیافه اش یکم حال آدم رو بهم میزنه ! ولی لازمه )  2000  تومن به بالا (بستگی به اندازه داره)

لاک پشت ◘ ( کوچیک هاشون که به اندازه ی دوبند انگشت هم نمیشن خیلی نازن ...) 2000 تومن به بالا

Black ghost ◘  (یه چیز تو مایه های سفره ماهیه ولی خیلی فرق داره (!) سیاهه با یه نوار سفید ته دمش . در کل خیلی باحاله ) 6000 تومن به بالا

سر سوسماری ◘ (خیلی وحشی اند با هیچ ماهی به غیر از خودش سازگار نیست ! ) 5000 تومن به بالا گوشتخوار

سورم ◘ (زرد یا کرم) سریع رشد میکنن . 2000 تومن به بالا گوشتخوار

◘ Shark ◘ شارک ها چند مدل اند . شباهت خیلی زیادی به کوسه دارن فقط کوچیک ترن . 4 cm  شون هست ,  30 cm هم هست . نیمه گوشتخوارند . در کل خیلی جالبن . قیمت همشون هم از 1000 تومن به بالاست :

شارک دم قرمز ◘ خیلی وحشی اند . خیلی هم مقاوم اند . مهاجم ترین نوع شارک , همین دم قرمزه . ولی خیلی خوشگله , همه ی بدنش سیاهه ولی دمش قرمزه .

سیلور شارک ◘ نقره ایه با چند تا خط تیره .

شارک کرم ◘ مظلوم ترینشون همینه ! همش دنبالش میکنن . ضعیف تره . رنگ بدنش کرمه دمش و باله هاش قرمزه .

اینا مشهور ترین اند ولی چندتای دیگه هم هستن اسمشو نمیدونم از آقا الیاس و بقیه دوستان میخوام اگه میدونن کمک کنن .

◘ گورامی ◘ گورامی هم چندین نوع داره . نیمه گوشتخوار , گوشتخوار . خیلی مقاوم اند .قیمتشون هم از 2000 تومن به بالاست . بعضی از گوشتخوارهاشون قدشون از نیم متر هم رد میکنه .قیمت بزرگترینشون حدود 40000 تومنه . گورامی معمولی , گورامی کاذبی , گورامی دوخال , گورامی کوتوله , گورامی صداساز (موقع تنفس تو تاریکی ازشون یه صدایی خارج میشه , ...

در کل به نظر من بهترین ماهی ها اینا هستن : پَرت اسکار سٍوروم

موفق باشید

دوشنبه 29/11/1386 - 20:28 - 0 تشکر 30625

سلام

برای سیفون لازم نیست که ماهیها وشنها رو جابجا کنین ، فقط صخره ها وچیزای دیگرو خارج کنین.

برای سیفون کردن اکثرا از دستگاه پاورهد استفاده می کنند. اما خود شما هم می توانید به سادگی یک سیفون دستی درست کنید به این ترتیب که اول قوطی نوشابه خانواده رو از وسط ببرین و یه شیلنگ بردارید و به سر قوطی نوشابه خانواده وصل کنید. حالا قوطی رو تو آب ببرین و از این سر شیلنگ آب بکشین. شن و سنگ ها هیچوقت لازم نیست جابجا بشند، فقط اون بطری بریده شده رو میکنید داخلشون و کمی تکون میدید تا مواد زائد از لابلای سنگ ها کشیده بشه بالا و خارج بشه. تا جایی که دیگه آشغالی لای شنها نباشه این کارو بکنین.

بعد از تموم شدن سیفون ،چون مقداریاز آب خالی میشه ، آب بریزین تو آکواریوم.

سه شنبه 30/11/1386 - 10:54 - 0 تشکر 30687

سلام

میگم ماهی قوز پشت (قوز فیش)هم دارید.

سه شنبه 30/11/1386 - 11:48 - 0 تشکر 30696

سلام

به دوست عزیزمان عرض کنم که بنده فقط اطلاعاتی که در این زمینه دارم را در اختیار شما می گذارم و من فروشنده نیستم.

شنبه 4/12/1386 - 23:56 - 0 تشکر 31498

سلام

خیلی ممنون آقای قلی پور، لطف کردین... چند سوال دیگه هم دارم که با اجازتون می پرسم...

گربه ماهی من خودش رو به بخاری چسبونده و یه تیکه از بدنش خیلی بد سوخته. اول اینکه چیکار کنم که این زخم عفونت نکنه؟ اصلا چطور میشه فهمید که داره عفونت میکنه و اگه عفونت کرده چطور میشه درمانش کرد؟ و دوم هم اینکه چکار کنم که دیگه خودش رو به بخاری نچسبونه و نسوزونه؟...

گاهی روی آب آکواریوم کمی کف با حباب های ریز دیده میشه که روی شیشه هم میچسبن و وقتی آب بخار میشه و سطحش پایین میاد همونجا باقی میمونه. علت این چیه و چکار باید کرد؟

کدوم ماهی میتونه این شرایط رو داشته باشه؟ (یکی از انواع تزئینی و گیاه خوار بگید و یکی هم گوشتخوار)

مرگ و میرش و اساسا پرورشش از کوچکی زیاد دردسر نداشته باشه. زیاد بریز و بپاش هم نداشته باشه (منظورم کثیف کای مثل پیرانا). پرورشش صرفه اقتصادی نداشته باشه.

اگه ممکنه یه سری توضیحات درباره دیسکس بگید (شرایط محیطی مورد نیاز مثل دما و PHآب و اینجور چیزها و در مورد نوع غذا و بیماریهاش و اصلا از نظر حساسیت و مرگ ومیر چطور ماهی ای هست.)

داشت یادم میرفت...PH آب رو چطور میشه تشحیص داد؟ از روی ظاهر آب میشه یا وسیله و ابزار خاصی داره؟

ببخشید که سوالام خیلی زیاد شد....بازم از تاپیک خوبتون ممنونم...

یاحق

مجتبی

در نگاه آنانکه پرواز را نمی فهمند،                                                                        
هرچه اوج بگیری، کوچکتر می شوی...                                         
يکشنبه 5/12/1386 - 18:37 - 0 تشکر 31572

سلام

با اجازه ی آقای قلی پور و اگه آقا مجتبی ما رو قابل بدونن میخواستم جواب یکی از سوال های ایشون رو جواب بدم .

در مورد دیسکوس (Symphysodon discus) که من خیلی هم این ماهی رو دوست دارم یه ماهی بومی آمازون هست قدش هم تقریبا" تا 15 سانتی متر میرسه . تخمریزی این ماهی تقریبا" مثل آنجل هست . یعنی سه روز بعد از لقاح به نوزاد تبدیل میشن و نوزاد ها رو باید سه ماه تو دمای 29 درجه نگه دارین . PH هم باید رو به اسیدی باشه . اگه میخواین این ماهی رو نگهداری کنین باید تهویه آبتون ملایم باشه . به کرم فشرده(توبی فکس - tubifex) علاقه خیلی زیادی داره . درجه حرارت نگه داری اینماهی هم باید 27.5 تا 29 باشه .

یه نوع از دیسکوس هم هست (دیسکوس قهوه ای) که تکثیرش راحته ولی خیلی خوشگل نیست .

دیسکوس سبز و دیسکوس آبی هم داریم ولی باید بگم نگهداریش خیلی سخته , در برابر خیلی بیماری ها هم مقاومت نداره . بچه های زیادی هم میارن ولی اگه تونستین یکیشون رو به بلوغ برسونین واقعا" کار بزرگی کردین . مادر و پدر این ماهیها باید موادی رو روی بدنشون (فقط تا چند روز) ترشح کنن تا بچه ماهیها بیان از اونها تغذیه کنن . اگه ترشح نکنن ماهی ها همه میمیرن . (نمیدونم دیدن یا نه که نوزادهای دیسکوس به بدن مولدشون میچسبن.)

دوشنبه 6/12/1386 - 13:56 - 0 تشکر 31660

با سلام

خدمت آقا مجتبی عرض کنم

درباره گربه ماهیتون این اتفاق برای من تا به حال نیفتاده و درباره مشکلتون تحقیق می کنم و اگه تونستم اطلاعاتی پیدا کنم بهتون می گم.

درباره کف روی آب هم عرض کنم این اتفاق برای دوست من افتاده بود اما بخاطر این بود که اسکارهاش جفتگیری کرده بودن اما شاید برای شما دلیل دیگری داشته باشه که بازم براتون تحقیق میکنم.

ماهی با شرایطی که گفتید به نظر من تو دسته گوشتخوارها پرت و سورم عالی هستند و در گیاهخوارها دیسکس .

برای اندازه گیری

ph آب باید دستگاه ph سنج داشته باشید اما نیازی به این دستگاه نیست چون واسه حرفه ایهاست نه ما. ph آب شهری ( شیر توی خونه ) بهترین هست و احتیاج به تغییر نداره .

دوشنبه 6/12/1386 - 13:58 - 0 تشکر 31661

ماهی دیسکس

طریقه به آب انداختن دیسکوس ها :

وقتی می خواهید ماهی جدیدی به آکواریوم اضافه کنید بهتر است ماهی های جدید را به مدت یک هفته در قرنطینه نگهداری نمایید. برای انتقال ماهی ها به درون آکواریوم باید مواردی رعایت شود که در صورت عدم رعایت این موارد صدمات جدی به ماهی وارد می گردد که در مواردی باعث مرگ ماهی می شود. اگر ماهی خریداری شده درون کیسه پلاستیکی ست .درب آن را خوب محکم کنید و لایه بیرونی کیسه را خوب بشویید. حال کیسه محتوی ماهی ها را درون آب آکواریوم قرار دهید . اجازه دهید تا حداقل ۱۵ ال ۲۰ دقیقه بگذرد تا دمای آب موجود در کیسه با دمای آب آکواریوم برابر شود. حال درب کیسه را باز کرده و ۱ لیوان از آب داخل کیسه را برداشته و دور بریزید. حال ۲ لیوان از آب داخل آکواریوم را برداشته و درون کیسه بریزید. ۵ دقیقه منتظر بمانید و در این ۵ دقیقه کیسه را مجددا درون آب آکواریوم غوطه ور کنید.(نباید آب آکواریوم به درون کیسه راه پیدا کند ).حال دوباره درب کیسه را باز کرده و این بار ۲ لیوان از آب آن را برداشته و دور بریزید و ۳ لیوان از آب آکواریوم به درون کیسه بریزید و حجددا ۵ دقیقه منتظر بمانید. این کار برای این است که شرایط شیمیایی آب داخل کیسه و آب درون آکواریوم فرق می کند و با این کار به طور تدریجی ماهی به شرایط شیمیایی آب درون آکواریوم عادت می کند. مراحل بالا را چندین بار تکرار کنید و هر دفعه با تعداد لیوان آب بیشتر. در انتها و به آرامی ماهی ها را با تور گرفته و در داخل آکواریوم رها کنید. کیسه و آب محتوی آن را نیز دور بریزید. دقت کنید که تور ماهیگیری خود را پس از استفاده درون محلول غلیظ آب نمک و یا متیلن بلو تا استفاده بعدی قرار دهید.

فیلتراسیون :

پس از مدتی که چرخه آکواریوم تکمیل شد خواهید دید که فیلتر های درون آب و زیر شنی نمی توانند به طور کامل به جمع آوری فضولات داخل آب بپردازند. از طرفی با فاسد شدن مواد غذایی و ازدیاد فضولات ماهی ها درون آکواریوم تولید نیترات و نیتریت آغاز می شود . همچنین PH آب نیز تغییر می کند. برای جلوگیری از اینگونه موارد به نظر بنده استفاده از فیلترهای خارج از آکواریوم با مواد شیمیایی داخل آن بهترین گزینه می باشد. هر چند که خود نیز می توانیم به صورت ابتدایی این نوع فیلتر را تولید کنیم اما نوع های آماده آن دارای شکلی زیباتر و قدرت پمپاژ و مکش بهتری می باشند. مارک های مختلفی از این نوع فیلتر ها درون بازار موجود می باشد که از بین آنها EHEIM و RESUN بسیار محبوب تر و شناخته شده تر هستند. EHEIM آلمانی و دارای عمکرد بهتری نسبت به RESUN می باشد . در هر حال از هر نوع مارکی که استفاده می کنید به یک سری مواد شیمیایی برای پرکردن مخزن فیلتر نیازمندید که بهترین مارک این مواد نیز همان EHEIM می باشد. فیلتر های EHEIM معمولا دو نوع Classic و Professional عرضه می شوند. نوع اول استوانه شکل ونوع دوم به صورت مکعب مستطیل است.
موادی که برای پر کردن مخزن فیلتر نیازمندیم شمامل مواد زیر است:
۱- ۱ بسته زغال اکتیو یا زغال فیلتر
۲- ۱ بسته Substrat
۳- ۱ بسته سرامیک
۴- مقداری بیوبال پلاستیکی
بهتر است که در صورت امکان زغال اکتیو را تهیه نمایید زیرا این ماده PH را نیز تنظیم مینماید.
قبل از استفاده از مواد بالا آنها را خوب بشویید تا گرد و غبارناشی از خود آنها کاملا شسته شده و درون آب وارد نگردند. حالا درب مخزن فیلتر را باز کنید و داخل آن را بشویید. مواد را به ترتیب زیر درون آن خالی نمایید.
به ترتیب از کف تا سر فیلتر:
۱ عدد ابر همراه فیلتر(Filter Pad) -- سرامیک -- ۱ عدد ابر -- ۲ لایه بیوبال --- ۱ عدد ابر -- تمامی ۱ بسته substrat
۱ عدد ابر --- تمامی یک بسته زغال اکتیو -- ابر مخصوص زغال ( ابر سیاه رنگ )-- ابر پشم شیشه ای (در صورت وجود )-- ۱ عدد ابر
دقت کنید که تمامی ابرها در بسته های فیلترهای EHEIM موجود می باشد.

استریلیزاسیون :

بی شک UV sterilizer ها یکی از بهترین وسیله هایی است که تا به حال برای ضدعفونی و میکروب زدایی به خصوص در داخل آکواریوم به کار می رود. این وسیله از یک لامپ UV تشکیل شده است که آب داخل آکواریوم از طریق اشعه این لامپ ضدعفونی میگردد. از لحاظ سیستم کاری ۲ نوع UV sterilizer وجود دارد.
۱- با سنگ هوا
۲- بدون سنگ هوا
نصب نوع اول بسیار راحت است. برای این کار کافیست که شیلنگ مربوط به یکی از سنگ های هوای داخل آکواریوم را به ورودی این وسیله نصب کنید. به دلیل ایجاد حباب هوا در داخل دستگاه آب در داخل دستگاه جریان پیدا میکند و پس از عبور از روی لامپ و ضدعفونی شدن همراه با حباب های هوا از دستگاه خارج میشود.
برای نصب نوع دوم احتیاج به یک WaterPump داریم که بهتر است از همان نوعی که در فیلترهای برقی داخل آب است استفاده کنیم. کافیست که با یک شیلنگ قسمت خروجی WaterPump را به قسمت ورودی UV sterilizer متصل کنیم و برق UV sterilizer و WaterPump را به برق متصل کنیم. بسته به حجم آب آکواریوم میتوان به صورت چند ساعت در روز و یا یک روز در هفته لامپ UV را روشن نمود. مارک های مختلفی در ایران وجود دارد که برای نوع اول RESUN و برای نوع دوم RENA بسیار محبوب وموجودند. در کل استفاده از نوع اول به دلیل سهولت پیشنهاد می شود. نکته مهم: به هیچ عنوان به لامپ داخل دستگاه به طور مستقیم نگاه نکنید. زیرا عوارض جدی و حتی کوری چشم را به دنبال خواهد داشت.

تغذیه دیسکوس :

۱- دل گوسفند یا گاو ۶۰٪
۲- میگو ۲۵٪
۳- اسفناج پخته ۱۵٪
۴- قطره ب کمپلکس ۵ قطره در ۵۰ گرم و یا قرص ویتامین Tetra
ابتدا دل گاو و گوسفند را خوب بشویید و تمامی رگ ها و پوست و چربیهای اطراف آن را پاک کنید . سپس آن را چندین بار در چرخ گوشت انداخته تا کاملا خرد شود. سپس اسفناج را کمی آب پز کنید تا مقداری پخته شود. پوست میگو ها را نیز بکنید و آن ها را نیز کاملا تمیز و چرخ نمایید. اگر میگوی تازه در دسترس نیست می تواید از میگوهای خشک شده که در فروشگاههای لوازم ماهی ست تهیه کنید و به نسبت بالا استفاده نمایید. مواد بالا را باهم مخلوط کرده و در کیسه ریخته و در فریزر بگذارید. مقداری که هر بار به ماهی ها داده می شود باید مقداری باشد که حداکثر تا ۵ دقیقه توسط آنها خورده شود. دقت کنید که شربت یا قطره ب کمپلکس را هربار که می خواهید به ماهی غذا دهید به مخلوط اضافه نمایید. زیرا این شربت خاصیت خود را در فریزر از دست خواهد داد. در صورتی که به قرص ویتامین Tetra دسترسی دارید می توانید یک بار در میان یکی از قرص ها را پودر کرده و به جای شربت ب کمپلکس با غذای بالا ترکیب نمایید

از انواع غذاهای خشک می توان مانند آرتیمیا . کرم فشرده . پولکی و... می توان جهت غذادهی به دیسکاس استفاده نمود. اما مهمترین و بهترین نوع غذاهای خشک در مورد دیسکاس tetra min pro و tetra prima هستند که پیشنهاد می شود در دو نویت صبح و عصر به دیسکاس داده شود. انواع غذاهای خشک نیز متعاقبا معرفی خواهد شد

دافنی :
به نظر بسیاری از کارشناسان دافنی را می توان همان میگوی آب شیرین در نظر گرفت. دافنی ها موجودات کوچکی هستند . می توانید آنها را در فصل تابستان و در حوض پارک ها . برکه ها و یا هر جای دیگری که در آنجا جلبک وجود دارد مشاهده کنید. نژاد خاصی از این موجود به رنگ نارنجی می باشد که برای غذادهی به دیسکاس یکی از بهترین هاست. می توانید تعدادی از این موجودات را جمع آوری کرده و در یک آکواریوم اختصاصی به پرورش آنها بپردازید. غذای دافنی ها جلبک های سبز است. تنها نکته مهمی که در رابطه با آنها باید در نظر گرفت :
اگر دافنی ها را از بیرون صید می کنید احتمال حمل انگل . لاروها و انواع و اقسام کرم ها توسط آنها وجود دارد . پس مواظب باشید که از کجا آنها را تهیه می نمایید. در صورتی که به این موجود دسترسی دارید تعدادی از آنها را در آکواریوم بیاندازید و از اشتهای دیسکاس های خود در رابطه با دافنی تعجب کنید!! دافنی ها منبع سرشار پروتیین می باشند که تاثیر بسیار زیادی در رشد دیسکاس دارد.

نور دهی دیسکوس :

مسلما هر آکواریومی برای زیبایی خود نیاز به نور دارد . از طرفی این نور باید بتواند در رشد گیاهان داخل آکواریوم نیز تاثیر گذار باشد.اما همانطور که می دانید قرار دادن آکواریوم در معرض نور طبیعی خورشید متاسفانه موجبات رشد جلبک ها را فراهم خواهد آورد. برای جلوگیری از این منظور جهت نور دادن به آکواریوم تماما از لامپ های فلورسنت( مهتابی) استفاده میکنیم. بهتر است در مورد آکواریوم دیسکاس بر اساس تجربه ترکیبی از نورهای آبی و سفید مورد استفاده قرار بگیرد. بهترین زمان ها برای روشن کردن لامپ ها صبح تا ظهر و سپس خاموش کردن لامپ و مجدا بعد از ۳ ساعت خاموشی دوباره ۵ یا ۶ ساعت روشن می کنیم.
نکته : دقت کنید به هیچ عنوان در زمان تاریکی آکواریوم و استراحت ماهی ها اقدام به غذا دادن نکنید و اگر از زمان غذا دادن نیز حداقل ۱ ساعت نگذشته است نورهای آکواریوم را قطع ننمایید.

بیماری دیسکوس :

هگزومیتا شناخته شده ترین نوع تاژکدار شکمی ست که در دیسکاس به وفور دیده شده و با وجود اینکه روش درمان آن بسیار راحت می باشد اما عدم اطلاع از روش درمان معمولا موجبات مرگ ماهی توسط این بیماری ا فراهم می آورد. بسیاری از عزیزان هگزومیتا را با بودوموناس (Bodomonas ) که آن نیز از معروفترین تاژکداران شکمی ست اشتباه می گیرند .زیرا تشخیص این دو نوع تاژکدار بسیار از یکدیگر مشکل و شیوه درمان نیز کاملا متفاوت است اما از آنجا که احتمال وجود هگزومیتا بسیار بسیار بیشتر از بودوموناس در ماهی دیسکاس می باشد و تجربه نیز این مطلب را ثابت کرده است بنابراین از هگزومیتا معمولا به عنوان شایع ترین بیماری دیسکاس نام برده می شود.هگزومیتا که به آن اکتومیتوس (octomitus ) نیز گفته می شود به روده ها و کیسه صفرا حمله می کند و نیز گاهی در خون یافت می شود. ماهی هایی که به این جاندار آلوده میشوند معمولا از بقیه ماهی ها جدا و لاغز میشوند . مدفوع آنها سفید و لزج می گردد . همچنین رنگ آنها تیره و اکثرا تمایلی به خوردن غذا ندارند و اغلب در گوشه ای از آکواریوم در حالی که رنگ آنها سیاه شده است ثابت می مانند.
بنده به شخصه توصیه میکنم که اگر ماهی دیسکاسی یافتید که از بقیه ماهی ها جدا شده و رنگ آن سیاه شده است و همچنین نسبت به غذا عکس العملی نشان نداده و غذا نمی خورد اولین احتمال را وجود هگزومیتا بدانید و نسبت به درمان آن اقدام نمایید.
روش درمان:
ابتدای کار مقداری از آب آکواریوم اصلی را به دروم مخزن قرنطینه ریخته و ماهی مریض را به درون آن بیاندازید.
یک عدد بخاری را نیز درون مخزن قرنطینه متصل و دمای آن را ۱ درجه بیشتر قرار دهید ( به عنوان مثال دمای آکواریوم بنده ۳۱ و در مخزن قرنطینه ۳۲ می باشد ) .سنگ هوایی را نیز با ابعاد مناسب در درون مخزن قرنطینه جاسازی کنید. دقت کنید که یکی از مهمترین نکات در مخزن قرنطینه به دلیل استفاده از دارو هوادهی خوب و بالا می باشد . سعی کنید برای این کار از سنگ هواهایی که به شکل سوزنی و بسیار ریز هوا تولید میکنند و در عین حال آب را متلاطم نمی نمایند استفاده کنید. ماهی را به درون مخزن قرنطینه بیاندازید. با توجه به اینکه از آب درون آکواریوم استفاده کرده اید احتیاجی به آب به آب ماهی توسط کیسه های نایلونی نیست. از داروخانه قرص مترونیدازول ۲۵۰ را تهیه نمایید . هر قرص ۲۵۰ به ازای ۵۰ لیتر آب آکواریوم مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین با توجه به حجم آب داخل مخزن قرنطینه مقدار مورد نیاز از قرص را پودر کرده و در مخزن بریزید. بعد از ۳ روز دما را یک درجه کم و یک چهارم آب آکواریوم را با آب تازه تعویض می نماییم ( دقت کنید که آب مورد استفاده باید حداقل ۲۴ ساعت مانده باشد تا گاز کلر آن خارج شده باشد ). پس از این کار مقداری زغال اکتیو تازه را به درون یکی از محفظه های اسفنجی فیلتر های برقی درون آب ریخته و فیلتر را درون آب قرار میدهیم تا داروی موجود در آب را تصفیه کند . بعد از ۵ تا ۶ ساعت ماهی را با توجه به اصول گفته شده در قسمت های قبل از طریق کیسه های نایلونی و با صرف زمان بیشتر آب به آب می کنیم و به آکواریوم اصلی انتقال می دهیم. دقت کنید که ماهی شما به دلیل اینکه ۳ روز تحت تاثیر دارو بوده است به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت از خوردن فعالانه غذا امتناع خواهد کرد. نگران نباشید. ماهی شما از هگزومیتا پاک شده است

پایین آوردن سخی آب :

برای پایین آوردن سختی آب بهترین روش استفاده از صمغ شیمیایی و یا همان رزین می باشد. برای این کار مقداری رزین با حداقل ۳ یا ۴ سایز تهیه نمایید . دقت کنید که رزین یک ماده صنعتی ست. یک تکه لوله پلیکا و یا هر چیز دیگری که می توان از آن به عنوان محفظه استفاده کرد تهیه و سر و ته آن را ببندید و درون آن را از لایه های رزین با لایه های دانه بندی متفاوت پر کنید. سپس روی درپوش سر وکف آن را به اندازه شیلنگ آب سوراخ نمایید و درست زیر در پوش ها یک تکه توری سیمی برای جلوگیری از خروج دانه ها قرار دهید و سپس ۲ تکه شیلنگ را بر روی سوراخ ها محکم کنید به طوری که هیچ منفذی بین محفظه رزین و شیلنگ ها باقی نماند.



اسیدی کردن آب :

همانطور که قبلا نیز گفته شد دیسکاس ها در طبیعت در محیطی تقریبا اسیدی زندگی می کنند و تجربه نیز اثبات میکند که این گونه از ما هی ها در این شرایط رشدی سریع تر دارند. PH لازم برای آب آکواریوم دیسکاس مابین ۶.۵ تا ۷ می باشد .اگر به هر دلیلی PH اب بالاتر از این حد رفت و محیط قلیایی شد ۲ روش برای نرمال سازی آب وجود دارد که البته هرکدام دقت مخصوص به خود را می طلبد.
۱- تعویض مقداری از آب آکواریوم.
به عنوان مثال یک سوم از آب آکواریوم را برداشته و با آبی که به مدت ۲۴ ساعت مانده و همچنین PH آن نیز چک شده است( قلیایی نیست ) جایگزین کنید. اما راه حل بهتر معمولا راه دوم می باشد زیرا هیچ وقت آب لوله کشی که ما از آن استفاده میکنیم اسیدی نیست.
۲- اسیدی کردن آب
فرض می کنیم که شما مقداری اب را حجم آن یک سوم کل آب آکواریوم است و به مدت ۲۴ ساعت مانده است در اختیار دارید و PH آن را نیز چک کرده و می فهمید که بالاتر از ۷ و یا ۷ می باشد ( معمولا همین طور است )
مقدار ۵ تا ۱۰ قاشق شکر را در آب جوش مخلوط کرده و محلول به دست آمده را در یک بطری پلاستیکی بریزید ( بطری نوشابه خانواده ). حال ۲ قاشق مخمر جو را نیز به آن اضافه کرده و شیشه را از اب پر کنید به طوری که چیزی حدود یک پنجم از شیشه خالی بماند. درب بطری را محکم ببندید و هر ۱ ساعت یکبار به مدت ۵ دقیقه آنرا تکان دهید. یعد از گذشت چند ساعت در داخل بطری گاز کربنیک ایجاد می شود ( البته اگر مستقیما به گاز کربنیک خالص دسترسی دارید نیازی به این کارها نمی باشد ) . درب بطری را سوراخ کنید و یک شیلنگ مخصوص پمپ هوا ( همون شیلینگ های نازک ) را به درون درب بطری فرو کنید به طوری که ۱ سانتیمتر پایین تر از درب بطری قرار بگیرد. حال با چسب تمامی منافذ مابین درب و شیلنگ را کامل بگیرید . سر دیگر شیلنگ را به داخل آبی که آماده کرده اید فرو کنید.مشاهده میکنید که حباب های گاز کربنیک به آرامی وارد آب می شوند. هر چند دقیقه یک بار با یک وسیله آب را به هم بزنید و PH آن را چک کنید. هنگامی که PH به حدود ۶ رسید دست نگاه دارید و آب را به آرامی و در چندین نوبت با یک سوم آب آکواریوم تعویض کنید. مشاهده می کنید که PH آب آکواریوم شما پایین می آید. گاز کربنیک تولید شده در آب حل شده و تولید اسید کربنیک می کند که این اسید محیط آب را اسیدی میکند.
توجه:
به هیچ عنوان این کا را مستقیما با آب درون آکواریوم انجام ندهید زیرا این فرآیند ممکن است سریع اتفاق بیافتد و محیط را ناگهان به اسیدی با PH بسیار پایین تغییر دهد و خطر مرگ سریع ماهی ها را به دنبال داشته باشد.


--------------------------------------------------------------

اما در مورد کدر بودن آب ! میتونین از زغال اکتیو استفاده کنین . فروشگاههای ماهیران بسته های 300 گرمی زغال اکتیو رو میفروشن و یا تو خیابون ناصر خسرو مغازه های فروش لوازم پزشکی . کافیه به اندازه یک قاشق غذا خوری از این زغال رو اول زیر شیر آب بشورید تا خاکه زغال ها برطرف بشه و بعد اونو دور فیلتر داخلی اسفنجیتون بریزید . در کمتر از چند ساعت آب کریستالی میشه !

خرید ماهی دیسکوس :
۱- دقت کنید که ماهی به حرکات دست شما عکس العمل نشان دهد.
۲- بدن ماهی دارای زخم و هیچ نوع لکه غیر عادی رنگی نباشد .
۳- رنگ ماهی تیره نباشد.
۴- چشمهای ماهی کدر و یا برجسته نباشند .
۵- ماهی با سر رو به پایین شنا نکند .
۶- باله ها و دم ماهی پوسیده و یا دارای لکه های سفید نباشد.
۷- تنفس ماهی بسیار بالا و یا بسیار پایین نباشد.در صورتی که حتی یک ماهی درون مخزن دارای تنفس بالایی بو د و یا با یک آبشش تنفس میکرد از خرید دیسکاس در آن مخزن منصرف شوید.
۸- ماهی باله ها ی بالایی و پایینی خود را باز کرده باشد .
۹- ماهی از جانب ماهی های دیگر مورد حمله قرار نگیرد.
۱۰- شکم ماهی فرورفته نباشد ( مثل اینکه با انگشت داخل خمیر فشار داده شود و نقش فرورفتگی آن بماند )
۱۱- ماهی در یک گوشه آکواریوم ساکن و بی حرکت نباشد.
۱۲-مدفوع دیسکاس شفاف نباشد.
۱۳- پیشانی ماهی تقریبا به اندازه چشمها باشد
۱۴- دیسکاس ها سرما نخورده باشند. برای این کار درجه مخزن را چک کنید . این درجه باید بین ۲۸ تا ۳۲ درجه باشد.
۱۵-ماهی لرزش نداشته باشد و مرتبا به عقب و جلو حرکت نکند !

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.