• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ورزش و تندرستی (بازدید: 2920)
يکشنبه 1/12/1389 - 17:44 -0 تشکر 287410
๑۩۞۩๑بسکتبال๑۩۞۩๑

قوانین زمانی

بسکتبال در چهار دوره ۱۰ دقیقه‌ای (بین‌المللی) یا ۱۲ دقیقه‌ای (اِن.بی.اِی) انجام می‌شود. زمان استراحت بین دوره اول و دوم و بین دوره سوم و چهارم ۲ دقیقه و بین دوره دوم و سوم (بین دو نیمه) ۱۰ دقیقه‌است. وقت اضافه در بسکتبال ۵ دقیقه می‌باشد. پس از استراحت بین دو نیمه زمین حمله و دفاع دو تیم عوض می‌شود. اصطلاحاً به زمین حریف، زمین حمله و به زمین خودی زمین دفاع گفته می‌شود. زمان‌های گفته شده زمان واقعی بازی است. یعنی زمانی که توپ در جریان نیست وقت بازی متوقف می‌شود. مثلاً زمانی که خطایی رخ داده‌است یا هنگام پرتاب آزاد زمان متوقف می‌شود. به همین دلیل زمان انجام یک بازی کامل بیشتر از مجموع عددی زمان‌های بالا است و معمولاً حدود دو ساعت طول می‌کشد.

قانون دبل (Double)

دریبل کردن از زمانی شروع می‌شود که بازیکن کنترل توپ را دراختیار گرفته و با انداختن و زدن آن در تماس با زمین دوباره آن را قبل از اینکه به بازیکن دیگری برخورد کند لمس نماید. زمانی دریبل خاتمه می‌پذیرد که با دست آن را گرفته و یا اجازه دهد توپ در دست یا دست‌ها استراحت نماید. زمانیکه توپ با دست دریبل کننده در تماس نیست، تعداد گامهای برداشته محدود نخواهد بود. بازیکن مجاز نیست پس از خاتمه دریبل، برای بار دوم اقدام به دریبل نماید. درصورتی‌که این عمل را انجام دهد مرتکب تخلف «دبل» شده‌است.

قانون رانینگ (تراولینگ)



بازیکنی که توپ را دراختیار دارد می‌تواند یک پای خود را به هر سمتی که می‌خواهد، یک یا چند مرتبه حرکت دهد. درصورتیکه پای دیگرش که آن را پای «پیوت» می‌نامند ثابت باشد. رانینگ حرکتی است که بازیکن صاحب توپ در داخل زمین یک یا دو پای خود را بدون توجه به محدودیت فوق حرکت دهد یا گام‌های او با دریبل‌های بازیکن تناسب نداشته باشد.

سه شنبه 3/12/1389 - 21:8 - 0 تشکر 288727

آقای تام لوپز، مدیر انجمن داوران بسکتبال دانشگاههای ایالات متحده و مدرس انجمن بین المللی داوران مورد تایید، معتقده که این نوع گفتار فضا رو برای مجادله بیشتر، باز می کنه، مثلا مربی هم جواب می ده: " شما کارتوشروع کن تا منم به کار خودم برسم"!!!!
این نوع گفتار بلافاصله باعث ایجاد مانع در برقرای ارتباطات میشن و با نقش خصمانه ای که بازی میکنن، احتمالا مسابقه دشواری رو برای داور بوجود خواهند آورد.
حتی حرکات بدنی داور هم می تونن تحریک آمیز باشن، مثل: خیره نگاه کردن، دست به کمر زدن، اشاره تهدید آمیز و رفتاری از این قبیل.
آقای لوپز توصیه می کنه که داوران جوانتر با استفاده از تجربیات داوران با سابقه و همینطور بررسی رفتار خودشون عملکردشون رو ارزیابی و تصحیح کنن. در ادامه می تونین نمونه هائی از تجربیات ایشون رو مطالعه کنین:

داوران باید در طول زمان بازی انتظار انتقاد از جانب بازیکنان و مربیان رو داشته باشن و با این مساله برخورد شخصی نکنن. برای مواجهه با این موقعیت ها تکنیکهای متعددی به داوران توصیه میشن:
- پس از نمایش علامت بلافاصله به موقعیت تعیین شده حرکت کنین،
- در چنین موقعیتهائی همیشه پاسخگو باشین نه سئوال کننده و آغازگر مجادله،
- لازم نیست که به هر صحبتی پاسخ بدین اما اگر مربی سئوالی داشت قبل از اینکه چیزی بگین به او اجازه صحبت کردن بدین،

سه شنبه 3/12/1389 - 21:8 - 0 تشکر 288728

- همیشه بر اوضاع و خودتون تسلط داشته باشین و با توجه به حرکات بدنی خودتون با صدائی آرام و هوشیار صحبت کنین،
- اگر با مربی صحبت می کنین اجازه ندین شخص دیگری صدای شما رو بشنوه،
- اگر قضاوت شما مورد انتقاد و سئوال قرار گرفت، ساده و بدون حاشیه پاسخ بدین. مثل: "از زاویه من کاملا درست بود"، "همه فکر می کنن خودشون درست می گن ولی برای اطمینان باید فیلم بازی رو نگاه کنیم"،
- بلوف نزنین، دردی رو دوا نمیکنه!
- در صورتیکه سئوالی مطرح شد و یا نیاز به توضیح بود مربی یا بازیکن رو نادیده نگیرین. خیلی از اوقات یک جواب یا توضیح کوتاه و صادقانه کمک فراوانی به اعتبار شما می کنه.
- اگر تمام این کارها فایده نداشت و مربی یا بازیکن قابل کنترل نبودن، وقت حرف زدن تمام شده و سوت خودتون رو بصدا در بیارین!
- حتی کم تجربه ترین داوران هم می دونن که قانونا این اختیار رو دارن که در صورت نیاز از خطای فنی برای کنترل اعتراضات استفاده کنن اما قصد و روح اعمال خطای فنی اینست که در صورت نیاز باید بعنوان آخرین راه چاره جهت برقرای نظم انجام بشه تا مسابقه به روال جوانمردانه و منصفانه خودش ادامه بده.

سه شنبه 3/12/1389 - 23:19 - 0 تشکر 288817

چند نکته در مورد توپ ربائی در بسکتبال
مدتی قبل یکی از خوانندگان عزیز در مورد چگونگی توپ ربائی در بسکتبال از من سئوال کردن و منهم بهتر دیدم برای توضیح این موضوع از دوستی که در این زمینه تخصص کامل دارن درخواست کنم تا مواردی رو هرچند خلاصه براتون بنویسند.
همونطور که باحتمال فراوان می دونین آقای محمد کسائی پور بازیکن ارزنده تیم ملی در دهه گذشته و مربی فعلی کشورمون در زمینه توپ ربائی مهارت خارق العاده ای داشتن و از این بابت هم خصوصا گاردهای تیم مقابل، از جمله خود من رو خجالت زده می کردن! در ادامه می تونین نوشته ایشون رو در این زمینه مطالعه کنین.

مهارت های مختلف بازیکنان بسکتبال مشمول ممارست و توانایی های جسمی و ذهنی است و هرگز نمیتوان به طور اتفاقی به مهارتی دست پیدا کرد مگر اینکه در تمرینات روزانه بسکتبال بارها وبارها روی تک تک اجزای آن مهارت تمرینات کاملی انجام شود. برای رسیدن به هر مهارتی طبیعتا استعداد میتواند یکی از مهمترین فاکتورها باشد؛ اما در صورت مهیا نبودن این فاکتور دست کم میتوان مهارت مورد نظر را با تمرینات مناسب ارتقا بخشید.

سه شنبه 3/12/1389 - 23:20 - 0 تشکر 288819

"توپ ربایی" یکی از مهارت های مهم بسکتبال است که همواره مربیان توجه ویژه ای به آن دارند و همانطور که میدانید در سیستم های مختلف آماری در کنار ریباند، انواع شوت، بلاک شات و غیره از شاخص های ویژه برای ارزیابی عملکرد بازیکنان محسوب میشود.
بحث در مورد جوانب مختلف "توپ ربایی" از حوصله این نوشته خارج است و نیاز به مقاله های مفصل و تجزیه و تحلیل از جنبه های گوناگون دارد. در اینجا سعی بر این است که به طور اختصار در مورد این مهارت چند نکته را به شما دوست عزیز خاطر نشان کنم:
همانطور که گفتم مهارتهای بسکتبال نیاز به توانایی های جسمی و ذهنی به طور توامان دارند. مهارت های جسمی میتواند شامل مواردی مانند قدرت، سرعت، چابکی، توان و امثال آن باشد. از توانایی های ذهنی میتوان به مواردی مثل تمرکز،بازی خوانی ،پیش بینی، زمان بندی و از این دست اشاره کرد.

سه شنبه 3/12/1389 - 23:20 - 0 تشکر 288820

به اعتفاد من "توپ ربایی" حد بالایی از "پیش بینی" و "زمان بندی" را طلب میکند که به کمک اصطلاحا "توان کندن از زمین" و "چابکی" که مهارتهای فیزیکی هستند میتواند بازیکنان را در اجرای آن موفق نماید. خرد کردن هر کدام از این مهارت ها به عناصر ریز تر نباز به بحث ها و نوشته های علمی و مفصل دارد. این که در پیش بینی و زمان بندی چه عواملی دخیل هستند و چگونگی تبدیل شدن به بازیکنی که بهتر پیش بینی میکند و زمان بندی بهتری دارد در حوصله این نوشته نیست و فقط به نقش بازی خوانی و مهارت های تئوریک بازیکنان که در موقعیت های مختلف دفاعی درک درستی از وضعیت خود داشته باشند اشاره میکنم.
یک بازیکن "توپ ربا" باید بتواند پیش بینی کند که توپ به چه نقطه ای پاس داده میشود تا بتواند با یک زمان بندی مناسب پاس را قطع کند .

سه شنبه 3/12/1389 - 23:21 - 0 تشکر 288822

توپ ربایی در هنگام پاس دادن و توپ ربایی در هنگامی که مستقیما روی توپ دفاع میکنید از انواع توپ ربایی است که هر کدام شرایط متفاوتی نسبت به هم دارند. توپ ربایی در هنگامی که توپ در اختیار یار مستقیم شما نیست و قصد پاس دادن و یا دریبل کردن را دارد مهارتی تیمی تر نسبت به توپ ربایی در زمانی است که یار مستقیم شما صاحب توپ است و قصد دارد دریبل کند و یا توپ را پاس دهد.
یک نکته را به خاطر بسپارید که در کنار همه این موارد، زمانی می توانید یک توپ ربای خوب باشید که عاشق توپ بسکتبال باشید و حتی برای یک لحظه تحمل دیدن آن را در دستان حریف نداشته باشید!

دوشنبه 9/12/1389 - 16:28 - 0 تشکر 291918

آموزش دفاع در بستکبال
آموزش دفاع 1


مهم‌ترین بخش بازی بستكبال كه نادیده گرفته می‌شود دفاع است. معمولا كار دفاعی در قالب آمار نمی‌گنجد و برای ارزیابی آن از لحاظ آماری معیارهای قابل اندازه‌گیری محدودی وجود دارد؛ در حالیكه، دفاع قلمرویی وسیع‌تر از اینهاست. دفاع موفق در بازی بسكتبال یك هنر است و این دفاع است كه می‌توان یك تیم را سازمان دهد یا موجب گسستگی در آن شود. دفاع پشتیبان حمله بوده تمركز روی دفاع موجب ایجاد حمله موفق و زمینه ساز پیروزی در یك مسابقه خواهد شد.
آنچه پیرامون دفاع دربازی بسكتبال مورد تأكید قرار می‌گیرد فلسفه دفاعی تیم Defensive philosphy است. یك تیم موفق بسكتبال در هر سطحی از بازی باید معتقد به تعدادی از اصول دفاعی باشد. هر بازیكنی باید بداند كه آنچه او در دفاع انجام می‌دهد به تنهایی صورت نمی‌پذیرد و هر بازیكن بخشی از یك گروه افراد است كه تشكیل تیم را داده‌اند. این گروه با هم كار دفاعی را جهت خنثی كردن حمله حریف انجام می‌دهند و در موارد متعدد در طول بازی به كمك همدیگر خواهند آمد.
این ضرب‌المثل كه یك زنجیر تنها به اندازه ضعیف‌ترین حلقه‌اش قدرت دارد درباره دفاع تیمی در بسكتبال مصداق دارد. قابل درك است كه دینامیك بازی بسكتبال به دفاع فرصت متوقف كردن 100% حمله را نمی‌دهد ولی فعالیت گروهی دفاع مطمئناً می‌تواند مشكلات زیادی را برای حمله ایجاد كند. فلسفه دفاعی شامل اصولی است كه در زیر به تعدادی از آنها اشاره می‌شود:
- اولین قسمت بازی دفاعی، ذهنی و روانی است. بازیكن دفاعی باید كاملاً متمركز بوده میل به متوقف كردن حریف داشته باشد. بازیكنان دفاعی باید مغرور و حیثیتی عمل كنند و در شكل تیمی نیز ارائه گر یك غرور جمعی باشند كه دفاع ناموفق باعث جریمه‌دار شدن آن گردد. (Menral)
- هر بازیكن دفاعی باید در قبال توپ مسئوول و در قبال تیم خود متعهد باشد. هر بازیكنی در تیم باید از ابتكار مدافع، حمایت به عمل آورد. (Responsibiliry)
- دفاع باید همیشه عمل كننده باشد و حتی المقدور در مقام عكس العمل قرار نگیرد.
- مدافع باید جلوتر از حریف فكر كند و با مطالعه بازی حریف، آنچه را انجام خواهد داد، تخمین بزند و با پردازش ذهنی او را وادار به انجام كاری كند كه خواسته مدافع باشد. این تخمین ذهنی در واقع نوعی ریسك و قمار محسوب می‌شود ولی در بسكتبال آنها كه شجاع‌تر باشند پیروز خواهند شد! (Anticipation)
- مدافع باید با شناخت نقاط ضعف و قوت حریف از طریق مطالعه بازی، او را از انجام بهترین حركات هجومی دور نگهداشته وادار به انجام حركت دشوارتر و بازی در شرایط سخت نماید.

جمعه 16/2/1390 - 10:42 - 0 تشکر 315202

با سلام

آقا میثم ما منتظر ادامه آموزش شما هستیم ...

با تشکر
مدیر انجمن ورزش و تندرستی

 
جمعه 16/2/1390 - 13:18 - 0 تشکر 315373

حرکتهای پایه

یکی ازابتدایی ترین وظایف مربیان، آموزش نحوه حرکت و کنترل بدن، به بازیکنان است. حرکتهای پایه گاهی زیربنای بسکتبال نامیده می شوند. این حرکتهای اصول اساسی هستند که هر بازیکنی باید فرا بگیرد.

لازم است هر بازیکن بیاموزد چگونه مؤثّر (زیرا هدف نهایی انجام صحیح کار است) و همچنین مفید (حرکت در بهترین طریق) حرکت کند. به آنها یاد داده برای کاستن از حرکتهای اضافی زمان و مکان را در نظر داشته باشند تا در چابکی و تعادل، کسب مهارت کنند. به بیان دیگر، بازیکنان باید بدون هدف حرکت نکنند.

بسکتبال بازی چابکی (دست و پا) و سرعت (حرکت کل بدن) در زمان مناسب است. آموزش باید همواره به این اصل تکیه داشته باشد: انجام کار صحیح – همراه با چابکی – و بعد، انجام حرکت صحیح و سریع در زمان مناسب.

پنج حالت و حرکت اصلی که باید آموزش داده شوند عبارتند از: طرز ایستادن، شروع حرکت، گام برداشتن، توقف و پرش.

جمعه 16/2/1390 - 13:20 - 0 تشکر 315376

حالت پا

بهترین حالت استقرار پاها در اکثر موقعیتها، جلو و عقب قرار دادن آنهاست. فاصله پاها به اندازه عرض شانه باشد و به گونه ای قرار گیرند که پاشنه یک پا و پنجه پای دیگر در امتداد یک خط افقی نسبت به استقرار بازیکن قرار گیرند. (شکل 1-1). این حالت ایستادن باید به صورت عادت درآید تا هنگام نیاز، بازیکن قادر به حرکت درهر جهتی باشد.

حالت ایستادن موازی پاها در شکل 1-2 نشان داده شده است. این حالت برای حرکت جانبی استفاده می شود، همچنین برای گرفتن توپ و توقّف بعد از دریبل و واکنش در یک حرکت جانبی، از این حالت استفاده می شود. بازیکنان به موقع یاد خواهند گرفت کدام حالت ایستادن مناسب کدام موقعیت بازی است.
شکل 1-1: حالت عقب و جلو پاها (دید از بالا). رابطه پاشنه و پنجه، فاصله پاها برابر عرض شانه است.



شکل 1-2: ایستادن با پاهای موازی (دید از بالا). رابطه پنجه با پنجه، فاصله پاها برابر عرض شانه است.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.