• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
ورزش و تندرستی (بازدید: 2898)
يکشنبه 1/12/1389 - 17:44 -0 تشکر 287410
๑۩۞۩๑بسکتبال๑۩۞۩๑

قوانین زمانی

بسکتبال در چهار دوره ۱۰ دقیقه‌ای (بین‌المللی) یا ۱۲ دقیقه‌ای (اِن.بی.اِی) انجام می‌شود. زمان استراحت بین دوره اول و دوم و بین دوره سوم و چهارم ۲ دقیقه و بین دوره دوم و سوم (بین دو نیمه) ۱۰ دقیقه‌است. وقت اضافه در بسکتبال ۵ دقیقه می‌باشد. پس از استراحت بین دو نیمه زمین حمله و دفاع دو تیم عوض می‌شود. اصطلاحاً به زمین حریف، زمین حمله و به زمین خودی زمین دفاع گفته می‌شود. زمان‌های گفته شده زمان واقعی بازی است. یعنی زمانی که توپ در جریان نیست وقت بازی متوقف می‌شود. مثلاً زمانی که خطایی رخ داده‌است یا هنگام پرتاب آزاد زمان متوقف می‌شود. به همین دلیل زمان انجام یک بازی کامل بیشتر از مجموع عددی زمان‌های بالا است و معمولاً حدود دو ساعت طول می‌کشد.

قانون دبل (Double)

دریبل کردن از زمانی شروع می‌شود که بازیکن کنترل توپ را دراختیار گرفته و با انداختن و زدن آن در تماس با زمین دوباره آن را قبل از اینکه به بازیکن دیگری برخورد کند لمس نماید. زمانی دریبل خاتمه می‌پذیرد که با دست آن را گرفته و یا اجازه دهد توپ در دست یا دست‌ها استراحت نماید. زمانیکه توپ با دست دریبل کننده در تماس نیست، تعداد گامهای برداشته محدود نخواهد بود. بازیکن مجاز نیست پس از خاتمه دریبل، برای بار دوم اقدام به دریبل نماید. درصورتی‌که این عمل را انجام دهد مرتکب تخلف «دبل» شده‌است.

قانون رانینگ (تراولینگ)



بازیکنی که توپ را دراختیار دارد می‌تواند یک پای خود را به هر سمتی که می‌خواهد، یک یا چند مرتبه حرکت دهد. درصورتیکه پای دیگرش که آن را پای «پیوت» می‌نامند ثابت باشد. رانینگ حرکتی است که بازیکن صاحب توپ در داخل زمین یک یا دو پای خود را بدون توجه به محدودیت فوق حرکت دهد یا گام‌های او با دریبل‌های بازیکن تناسب نداشته باشد.

يکشنبه 1/12/1389 - 17:45 - 0 تشکر 287411

خطا های حرکت رانینگ

* دویدن با توپ بدون دریبل بیش از یک گام
* برداشتن گام اضافه در سه گام ، لی آپ و پاور موو ( Power move )
* برداشتن گام ریز در سه گام بطوری که قابل تشخیص نباشد
* کشیده شدن پا روی زمین برای فاصله ی بیش از 5 سانتی متر در هر حرکت
* پرش با توپ و برگشت به زمین بدون رها کردن آن . برای مثال بازیکنی که به قصد شوت ، پرش جفت می کند اگر به زمین برسد و هنوز توپ را رها نکرده باشد ، رانینگ کرده .
* اگر بازیکن در اوت ، هنگام پرتاب اوت با توپ حرکت کند .

قانون سه ثانیه

زمانی که تیمی کنترل توپ را در زمین حمله موقعی که ساعت در جریان باشد، دراختیار دارد، هیچ یک از نفرات آن تیم نمی‌تواند مدت سه ثانیه در منطقهٔ ذوزنقهٔ حریف یا روی خطوط ذوزنقهٔ حریف بماند (بایستد).

قانون ۲۴ ثانیه

اگر تیمی مالك توپ شده باشد. باید در عرض 24 ثانیه توپ را وارد حلقه حریف بكند یا به طرف حلقه تیم مقابل شوت بزند در زدن شوت توپ باید حتماً به حلقه بخورد تا 24 ثانیه صفر شود اگر توپ به تخته بخورد 24 ثانیه ادامه می یابد و اگر توپ توسط تیم مقابل اوت شود باز هم 24 ثانیه ادامه می یابد. 24 ثانیه موقعی صفر می شود كه 1- خطا صورت بگیرد 2- بازیكن تیم مقابل با پا توپ را به اوت بیاندازد. اگر دستگاه 24 ثانیه بوق بزند و توپ از دست بازیكن رها شده و در هوا باشد، اگر گل شود گل قبول می باشد. اگر در هوا با دست بازیكنی لمس شود و گل شود گل مردود می باشد .

قانون هشت ثانیه

زمانیکه یک تیم توپ را در زمین خودی تحت کنترل می‌گیرد، باید در عرض ۸ ثانیه توپ را به زمین حمله بفرستد. تخطی از این قانون، تخلف «هشت ثانیه» نامیده می‌شود و داور توپ را در اختیار تیم مقابل قرار خواهد داد.

يکشنبه 1/12/1389 - 17:46 - 0 تشکر 287412

قانون 5 ثانیه

بطور کلی هیچ یک از بازیکنان تیم نمی‌توانند توپ را بیش از ۵ ثانیه نزد خود نگه دارند.

قانون نیمه (برگشت توپ به زمین دفاعی)

زمانی که یک بازیکن در زمین حریف (زمین حمله) مالکیت توپ را در اختیار می‌گیرد، نباید توپ را به زمین دفاعی (زمین خودی) برگرداند. چه با پاس به یاران خود چه با دریبل کردن خودش آن را به زمین خودی برگرداند. این کار یک تخلف است و توپ دراختیار تیم مقابل قرار خواهد گرفت.

تذکری در این رابطه: درهنگامی که فرد حامل توپ به زمین حریف وارد شد حتی اگر پای او یا توپ زیر دستش وارد زمین خودی شود خطای نیمه (half) صورت گرفته‌است. البته نکته بالا [پای او یا توپ زیر دستش وارد اوت (Out) شود] در مورد وارد شدن توپ به اوت (Out) نیز صدق می‌کند.

انواع خطاها

* در طی بازی بازیکنان حق گرفتن یکدیگر و یا هل دادن، حمله کردن و یا دویدن با توپ را ندارند و نمی‌توانند جلوی بازیکن تیم حریف را با دست، شانه، سر و یا زانو بگیرند. در صورت انجام خطا داور توپ را به تیم حریف داده و بازی از همان نقطه خطا یا بیرون زمین پیگیری می‌شود.

* اگر توپ دست یکی از تیم‌ها باشد و در هنگام حرکت آن را از بالای سر حریف رد کند به شکلی که دستش در زیر توپ قرار گیرد خطا است و داور توپ را به تیم مقابل داده و بازی را از نزدیک ترین نقطه به اوت (Out) شروع می‌کند.
* اگر در هنگام بازی دست یکی از بازیکنان در زمانی که یکی از بازیکنان تیم مقابل در حال پرتاب توپ است بخورد خطا صورت گرفته‌است واگر فرد پرتاب کنندهٔ توپ در موقعیت پرتاب‌های ۲ امتیازی باشد داور ۲ پرتاپ پنالتی را حکم می‌دهد و اگر در موقعیت پرتاپ ۳ امتیازی باشد ۳ پرتاب پنالتی حکم داده می‌شود. البته در این میان باید به یک مورد نیز اشاره کرد که اگر هنگام پرتاب، توپ فردی که روی آن خطا شده وارد حلقه شود، اگر در موقعیت پرتاب دو امتیاز و یا سه امتیاز باشد داور ۱ پرتاب پنالتی را حکم می‌دهد.
* اگر توپ در زمین حریف و در موقعیت ذوزنقه در دست ما باشد وآن را به سوی تخته پرتاب کردیم و توپ به درون حلقه نرود و بدون آنکه به زمین بخورد دوباره به دست ما برسد اگر پرتاب کنیم خطا است وباید از محیط ذوزنقه خارج شویم بعد پرتاب کنیم.
* اگر توپ در دست حریف باشد و آن را به پشت خود ببرد ویکی از هم تیمیمان توپ را درآن حالت از او بگیرد خطا صورت پذیرفته‌است.

يکشنبه 1/12/1389 - 17:46 - 0 تشکر 287413

نحوه پاس دادن

اگر فاصله ما با هم تیمیمان زیاد بود اول از همه باید توپ را با دو دست از دو سمت راست و چپ بگیریم به طوری که دو شصت انگشتان ما به سمت خود باشد و توپ را به دو سوم خود یا یک سوم هم تیمییمان پرتاب می‌کنیم. طوری که توپ نهایتاً به دست هم تیمیمان برسد. اگر فاصله ما با یار خودی کم بود و حریف در جلوی ما ایستاده بود می‌توانیم توپ را از زیر دست حریف به یارمان بدهیم و اگر حریف به سمت ما هجوم بیاورد می‌توانیم توپ را از یک سمت به پشت خود برده و از سمت دیگر به جلوی خود آورده و به یارمان بدهیم.

يکشنبه 1/12/1389 - 17:48 - 0 تشکر 287415

انرژی در بسکتبال

سیستمهای انرژی در بسكتبال: بحث راجع به سیستمهای تولید انرژی در بدن برای انجام فعالیتهای روزمره و بالاخص ورزشی از دیرباز موضوع اكثر كتابهای ورزشی و همچنین سمینارها و كنفرانس های ورزشی و علم تمرین بوده و می‌باشد. ورزش بسكتبال نیز از این قاعده مستثنی نمی‌باشد و در این ورزش جذاب نیز مورد تحلیل و بررسی های قرار گرفته است و نظرات مختلف راجع به سیستمهای انرژی مطرح شده است. در این مقاله قصد بر آن است كه در ابتدا سیستمهای انرژی را بطور بسیار مختصر تعریف كرده و چگونگی عملكرد آنها را توضیح دهیم و سپس بدنبال آن راجع به اهمیت هر یك از آنها در ورزش بسكتبال می‌پردازیم.

سیستمهای انرژی سیستمهای انرژی در بدن به طور كلی به دو دسته تقسیم می‌شوند: یكی هوازی و دیگری غیر هوازی. سیستم هوازی آن دسته از واكنشهائی را شامل می‌شوند كه برای تولید انرژی نیاز به وجود اكسیژن داشته و معمولاً واكنشها در حضور اكسیژن و در میتوكدوزی سلول صورت می‌گیرد و در مقابل این سیستم، سیستم غیر هوازی وجود دارد كه همانطور كه از نام آن پیداست انجام واكنشها نیازی به اكسیژن نداشته و یا به بیان ساده تر در شرایط كمبود و یا نبود اكسیژن انجام شده و انرژی برای فعالیتهای سلول را فراهم می‌ كند این دستة اخیر خود به دو زیر گروه كوچكتر به نام سیستم اسید لاكتیكی و سیستم غیر اسید لاكتیكی تقسیم می‌شوند.

الف) سیستم لاكتیك سیستمی از تولید انرژی است كه علاوه بر تولید مولكولهای ATP در سلول كه منشاء انرژی یا فرم رایج انرژی در داخل بدن هستند مادة دیگری نیز بنام اسید لاكتیك تولید می‌كنند كه برای سلول مضر بوده و بالا رفتن آن از میزان خاص در درون سلول و همچنین خون منجر به اختلالات زیادی در عملكرد سلولی و در نهایت كل سیستم ارگانهای بدن می شود.

ب) سیستم غیر اسید لاكتیك غیر هوازی كه به سیستم فسفاژن معروف است سیستمی است كه باز برای تولید انرژی نیاز به وجود اكسیژن ندارد ولی مادة زائدی نیز تولید نمی‌كند. این سیستم بسیار در دسترس بوده و شامل خود ATP ذخیره در سلول بوده بعلاوه كراتین فسفات كه خود یك تركیب فسفردار بوده و با پیوندهای پر انرژی كه با آزاد كردن بنیان فسفر خود آن را در اختیار ATP گذاشته و آن را تبدیل به ATP می‌كنند. حال كه در اینجا صحبت از ATP و ADP شد بد نیست كه بطور مختصر راجع به این تركیبات توضیحاتی داده شود. ATP یا آدنوزین تری فسفات فرم رایج انرژی در سلولهای عضلانی و بطور كل بدن است. همانطور كه اگر شما به خارج او كشور سفر كنید با رسیدن در كشور مقصد نیاز هست كه پول خود را برای خرج كردن ابتدا به پول رایج مملكت مورد نظر تبدیل كنید تا بتوانید آن را خرج كنید و از آن استفاده كنید.

ATP نیز دقیقاً چنین حالتی را دارد- تمام مواد غذائی كه مصرف می‌شود باید انرژی موجود در پیوندهای شیمیائی را صرف تشكیل ATP كنند تا در بدن قابل مصرف باشد به عبارتی ATP در بدن به عنوان واحد انرژی شناخته می‌شود. آنچه در بحث سیستمهای انرژی بسیار مهم است یكی مقدار كل ATP می‌باشد كه ممكن است از مصرف مواد غذائی اولیه از قبیل كربوهیدرات ها و چربی ها و پروئین ها ایجاد شودو نكته مهم دیگر سرعت تولید انرژی یا همان ATP در واحد زمان است.

به همین دلیل نیاز است كه سیستمهای انرژی را از این لحاظ دسته بندی كنیم. از لحاظ سرعت تأمین انرژی سیستم غیر هوازی – غیر اسید لاكتیكی یا همان سیستم فسفاژن جایگاه اول را داشته و بعد از آن به ترتیب سیستم غیر هوازی- اسیدلاكتیكی و نهایتاً سیستم هوازی قرار می‌گیرند ولی از لحاظ میزان یا حجم و مقدار ATP تولید شده از هر یك از این سیستمهای انرژی و رتبه بندی دقیقاً برعكس می‌شود یعنی سیستم هوازی بیشترین مقدار و سیستم غیر هوازی (غیر اسید لاكتیكی) كمترین مقدار ATP را تولید می‌كند. 

يکشنبه 1/12/1389 - 17:50 - 0 تشکر 287416

از لحاظ كاربردی یا عملی این بدین معناست كه اگر بدن یا عضله نیاز به اجرای حركتی داشته باشد كه نیاز به مصرف مقدار زیادی انرژی در زمان اندك داشته باشد در این زمان سیستم غیر هوازی وارد عمل می‌شود به عنوان مثال می توان به یك برش سریع یا بوتاب شوت جفت و یا ریباندتوپ از حلقه و یا دفاع اشاره كرد در هر یك از این حركات و یا حوادث یك فصل مشترك وجود دارد و آن انجام یك حركت با توان بالاست مانند پریدن و یا دویدن سریع.
همانطور كه مشخص است زمان اجرای این حركات كوتاه بوده و از حد چند ثانیه تجاوز نمی‌كند در این حركات معمول سیستم غیر هوازی (غیر اسید لاكتیكی) نقش عمده را ایفا می‌كند.
ولی در شرایط دیگر اوضاع می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال به یك وضعیت دفاع یارگیری تمام زمین توجه كنید. در این حالت بازیكنان موانع باید سریع و بدون وقفه مرتباً زمین جابجا شده و در امر دفاع و یار مستقیم خود و همچنین كمك وپوشش به هم نیمی خود و یا قطع توپ ایفای نقش كنند. این وضعیت همان طور كه مشخص است از حركات مثل فرش و یا دیباند طولانی تر بوده و در عین حال از لحاظ توان نیز پائین تر می باشد.
در این شرایط معمولاً اعتقاد بر آن است كه سیستم غیر هوازی- اسید لاكتیكی نقش عمده را ایفا می‌كند .
همانطور كه مشاهده می‌كنید در حوادث بازی بسكتبال و حركات تكنیكی آن مثل شوت زدن سه گام رفتن- ریباند و یا دانك زدن و غیره معمولاً سیستم های غیر هوازی نقش عمده را بازی می‌كنند و این همان چیزی است كه در بسیاری از كتاب های فیزیولوژی ورزش و علم تمرین نیز به آن اشاره می‌شود.
اما در این بیان نقش سیستم هوازی كدام است؟ آیا این سیستم نقش در ورزش بسكتبال دارد و آیا اصولاً این سیستم سیستم مهمی به شمار می‌رود یا خیر؟ اولاً باید گفت سیستم هوازی مهمترین سیستم انرژی بدن می‌باشد چرا كه سلولهای بدن در كلیه كارهای روزانه و بطور عادی ازآن استفاده می‌كنند و نكته دوم كه معمولا توان این سیستم از لحاظ عملی بالاتر از آن چیزی است كه تخمین زده می‌شود.
این بدین معناست كه در بسیاری از تكرارهای پرتوان و یا تكرار حركاتی كه نیاز به توان بالا و انرژی زیادتری است با انجام تكرارهای بیشتر این سیستم نیز مداخله بیشتری می‌كند بخصوص اگر زمان استراحت بین آن حوادث یا حركات كه نیاز به انرژی فراوان دارد طولانی نباشد و نكته سوم آن كه این سیستم نقش بسیار مهمی را در بازگشت به حالت اولیه و شارژ مجدد در سیستم غیر هوازی ذكر شده بازی می‌كند.
در نتیجه این سیستم انرژی نقش پیش نیاز را برای دو سیستم دیگر بازی می‌كند. از لحاظ عملی نتیجه آن كه بازیكنان بسكتبال نیاز دارند تا سیستم هوازی خود را خوب تقویت كنند تا بتوانند اجرای خوبی از خود در زمین بازی نشان دهند. (دکتر حمید مجلسی)

منبع;irbasketball

يکشنبه 1/12/1389 - 22:23 - 0 تشکر 287507

با سلام

از شما ممنونم جناب Meysam_vampair امیدوارم بیش از پیش توی انجمن فعالیت داشته باشید!

با تشکر
مدیر انجمن ورزش و تندرستی

 
دوشنبه 2/12/1389 - 1:37 - 0 تشکر 287585

داروها و مکمل ها در ورزش

درطـــــی سالیان اخیر شاهد افزایش چشمگیر تعداد استفاده کنندگان از مکمل ها و داروهای مختلف با هدف افزایش کارایی ورزشی در بین ورزشکاران رشته های مختلف در سرتا سر جهان می باشیم که این خود جای تاسف دارد ، ولی بدتر از آن افزایش میزان مصرف و تعداد داروها ی مصرفی در بین آنها می باشد . به طوری که به عنوان مثال اگر در 10 سال گذشته یک ورزشکار به استفاده از یک مکمل یا داروقانع بودولی امروزه همان ورزشکار بر حسب "احساس" احتیاج و نه احتیاج واقعی و یا بر حسب راهنمایی های غلط از سوی عده ای سودجو و غالبا˝ کم دانش،از چندین نوع مکمل و یا دارو به طور همزمان استفاده می کند.
در مقوله مصرف مکمل ها و داروها باید به 3 نکته توجه داشت که یکی خود مکــــمل ها و داروهاست ، دیگری هدف استفاده از آنها و در آخر استفاده کننده گان از آنها می باشند که ما در ادامه به هر یک از این مـــــــــوارد به طور مبسوط تری می پردازیم.

دوشنبه 2/12/1389 - 1:38 - 0 تشکر 287586

مکمل ها و داروها

بر خلاف آنچه بیشتر ما فکر می کنیم استفاده از مکمل ها و داروها در ورزش سابقه طولانی دارد و به سالهای قبل از میـــــــــلاد مسیح و ورزشکاران یونان باستان بر می گردد . البته نوع داروها و مکمل ها در طی سالیان تغییرات بسیاری یافته است.به طوریکه در سالیان دور و قبل از پیشرفت های چشمگیر در علوم در طی قـرن 19 و 20 میلادی اکثریت این داروها از میان محصولات طبیعی بوده است که به عنوان مثال می توان از انواع قارچ های طبیعی و غیره گرفته تا مشروبات الکلی و مواد مخـــــدر نام برد(طبیعی بودن به هیچ عنوان به معنی مفید بودن نیست و باعث توجیه مضرات آنها نمی شود) که البته موثر بودن آن ها نیز خود جای بحث فراوان دارد.
البته در طی سالیان بعد و به خصوص در طی قرن بیستم با پیشرفت عــلوم پزشکی و شیمی و شاخه های آنهاداروهای بسیاری تحت عنوان نیرو زا در بین ورزشکاران رایج شد .
در ادامه باید اذعان داشت که هدف از اکتشاف و اختراع تمامی این مواد به خصوص در طی دهه های میانی قرن بیستم ،اهداف ورزشی نبود و خیلی از این مواد برای استفاده سربازان در جنگ ها و کارگران در کارخانه ها تهیه می شدند تا موجب بازده بیشتر آنها را سبب شوند.
به هر حال در همین سالها با افزایش قابل توجهرویکرد مـــردم به ورزش و ورزشکاران و همین طور توجه سیاستمداران به این مقوله (که صرفاً اهداف سیاسی را دنبال می کردند و نه اهداف بشردوستانه) استفاده از این مواد به طور روز افزونی افزایش یافت به طوریکه در طی دهه 1960میــــــلادی کمیته بین المللی الـــــــمپیک استفاده از استروییدها(که در آن زمان بسیار مورد استفاده ورزشکاران بود) را ممنوع اعلام کرد و در طی سالیان بعد آزمایشهایی را نیز از ورزشکاران به عمل آورد که البته هنوز چندان سازمان یافته نبود.
شاید جدی ترین این اقدامها در مورد مواد ممنوعه در طی المپیک 1988 سئول انجام گرفت که حادثه مثبت بودن آزمایش دونده 100 متر از کشور کانادا یعنی بن جانسون(Ben Johnson) و پس گرفتن مدال وی تا حدودی زیادی مسئله دوپینگ را به مردم جهان معرفی کرد.

دوشنبه 2/12/1389 - 1:39 - 0 تشکر 287588

با این مقدمه و با توجه به مطالب ذکر شده به طبقه بندی داروها و مکمل های ورزشی می پردازیم.در واقع داروها و مکمل ها در ورزش به دو دسته کلی مجاز (legal) و غیر مجاز(illegal) تقسیم بندی می شوند که برای شناسایی و اطلاع از اسامی این داروها می توان به سایت اینترنتی اتحادیه جهانی ضد دوپینگ (WADA) با آدرس اینترنتی  anti-doping association.com مراجعه کرد .

در اینجا لازم به ذکر است که علاوه بر تضاد استفاده از داروهای ممنوعه با روح کلی ورزش (همان منش ورزشی یاsportspersonship ) در حقیقت علت اصلی ممنوع بودن بیشتر این مواد اثرات سو ناشی از استفاده از آنها می باشد.باید اذعان داشت که استفاده از مواد ممنوعه یا به اصطلاح نیروزا، سلامت فرد استفاده کننده را به طور جدی به خطر می اندازد و این موضوع کاملاً اثبات شده می باشد.متأسفانه استفاده از داروها و هورمونهای آنابولیکی و کاتابولیکی به صورت چشمگیری در میان جوانان افزایش یافته و یکی از علل این امر تفکرات و الگو برداریهای اشتباه این جوانان است.
به صورتی که برخی از آنها اذعان می کنند که ما فقط یک بار استفاده می کنیم و یک بار که مشکلی ایجاد نمی کند که در جواب باید گفت که بر خلاف ذهنیت آنها حتی یک باراستفاده هم می تواند بسیار مضر باشد و مسئله دیگر اینکه این مواد در بسیاری از موارد اعتیادزا می باشند و حداقل اینکه اعتیاد روانی ایجاد می کنند .
در سایر موارد عده ای از جوانان به این نکته اشاره می کنند که خودشان و یا دوستانشان از این مواد استفاده کرده و یا می کنند و ضرری نیز متوجه ایشان نمی باشد ، که درجواب باید گفت که اولاً اثرات سوء ناشی ازاستفاده از این مواد در بیشتر موارد و البته نه همه آنها، در بلند مدت بروز می کند و ممکن است در شرایط مختلف بین 10 سال ،5 سال ،1 سال ،چند ماه ،چند هفته و یا گاهی حتی چند روز باشد و گاهاًحتی ممــــــکن است یک ماده ممنوعه در یک شرایط خاص بلافاصله پس از استعمال اثرات سوء ناگواری را موجب شود و حتی در شرایط حاد منجر به مرگ شود .
ثانیاً معمولاً بسیاری از مصرف کنندگان این داروها در جهت توجیه کار خود از توجه کردن و بیان اثرات منفی آنها از قبیل سوء هاضمه ، افسردگی ، دردهای ناحیه شکم و... خودداری می کنند و متأسفانه برخی افراد حتی مصرف خود از این داروها را هم از دیگــــــــران پنهان می کنند.تنها وتنها حادث شدن موارد بسیار حـــــــاد است که باعث درک آنها از خطـرات و دوری از مصرف می شود که در بسیاری از موارد بسیار دیر است.

دوشنبه 2/12/1389 - 1:40 - 0 تشکر 287589

شاید بدترین شرایط مربوط به افرادی است که که حتی با وجود اطلاع از اثرات سوء این داروها به مصرف آنهاادامه می دهند.در طی تحقیقی که در سال 1994 از ورزشکاران المپیکی صورت گرفت ، 195 نفر از 198 نفر مورد تحقیق در پاسخ به این سوال که "اگر به شما ماده ممنوعه نیروزایی پیشنهاد شود که قهرمانی شما در المپیک را تضمین کند و قابل تشخیص در آزمایش دوپینگ نیز نباشد ،آیا شما آن را مصرف خواهید کرد؟
" جواب مثبت داده اند و همین افراد در پاسخ به این سوال که" اگر به شما ماده ممنوعه نیروزایی پیشنهاد شود که قابل تشخیص در آزمایش دوپینگ نباشد و تضمین کند شما در طی 5 سال آینده در تمامی مسابقات قهرمان می شوید و البته پس از آن به خاطر اثرات سو آن ماده خواهید مرد،آیا شما آن را مصرف خواهید کرد؟" بیش از نیمی از افراد پاسخ مثبت داده اند.این مسئله تاسف بار را در ادامه توجیه می کنیم.
هدف استفاده از مکمل ها و داروها

درارتباط با این مسئله 2 هدف وجود دارد.هدف اول پیشرفت در ورزش و رسیدن به سطوح بالای ورزشی می باشد که در سالیان اخـــیر به علت تبلیـــغات زیاد روی چهره های ورزشی ودرآمدهای بالا و معروفیت و مقبولیت این افراد باعث افزایش استفاده از این مواد شده است.
هـــــــــــــــــدف اصلی ورزش و آنچـــــــــــــــــــه بارون پـیردوکوبرتن(Pierre De Coubertin) دراهداف جنبش المپیک خود بیان می کند که همانا تلاش بیشتر در جهت نیل به اهداف انسانی و بهبود بشریت در زمینه های جسمانی و روانی می باشد ، با اهداف کنونی که شامل بردن به هر طریق و وسیله ای حتی تقلب و اعمال خشونت می باشد که متاسفانه این اهداف غیر انسانی و غیر ورزشی به طور روزافزونی در حال بســط در میان جوانان و هزاران بار تأسف برانگیزتر در میان مربیان و مسئولین می باشند،همخوانی ندارد.
صد البته باید گفت که این هدف قهرمان شدن که پیش تر بیان شد در مقابل هدف دوم که در ادامه بیان میشود بسیار قابل توجیه تر است. هدف دوم مورد قبول واقع شدن و یا نمایش دادن در مقابل دیگران است که شیوع آن به خصوص در طـی چند سال اخیر در جامعه ما ، باعث رویکرد بسیاری ازجوانان به استفاده ازاین داروها و علی الخصوص استفاده بیش از حد مردان جوان از آنها فقط در جهت رسیدن به شرایط بدنی مورد ستایش از جانب اطرافیان و آن هم در طی مدت زمان کوتاه و با کمترین زحمت می باشد.
شاید مسئله دوم بیشتر باعث نگرانی در اجتماع است زیرا این افراد فقط شامل ورزشکاران حرفه ای که گروه کوچکی ازافراد جامعه را تشکیل می دهند نمی شود و بلکه تعداد زیادی از افراد جامعه ما و به خصوص نسل جـــــوان را در بر می گیرد.
متاسفانه نقش رسانه های گروهی علی الخصوص رسانه های تبلیغاتی و فعالیت های آنها دذ جهت اسطوره سازی های بدون برخورداری ازاندیـــشه ای بشردوستانه و صرفاً بر پایه اهداف سودجویانه را، به عنوان عامل اصلی در این زمینه نباید فراموش کرد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.