• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 7636)
جمعه 29/11/1389 - 18:47 -0 تشکر 285841
اخبار نجومی خبرگزاری ها

اینجا محلیست برای گذاشتن اخبار نجومی خبرگزاری های مختلف.

اخبار جدید و به روز نجوم را می توانی در این تاپیک پی بگیرید.

--------------------------------------------------------------------------------------

1- اگر این تاپیک در بالای سایر تاپیک ها قرار داشت یعنی حاوی خبر جدیدی هست.

2- لطفا تمام اخبار را اینجا ذکر کنید.

4- اگر فکر می کنید خبر پتانسیل بحث را دارد می توانید آن را در تاپیک جداگانه ای قرار دهید.

5- ذکر منبع و زمان انتشار خبر فراموش نشود.

شنبه 2/2/1391 - 12:10 - 0 تشکر 447460

سلام
دوستداران برنامه اسمان شب ،برنامه اسمان شب با اجرای اقای صفاریان  به زودی دوباره پخش خواهد شد.

شنبه 30/2/1391 - 14:3 - 0 تشکر 455034


عبور خرده سیاره و اختلال در ماهواره‌ها/ احتمال برخورد خرده سیاره با زمین
دانشمندان اعلام کردند عبور یک خرده سیاره تازه کشف شده با نام 2012 DA14 در ماه فوریه از فاصله بسیار نزدیکی با زمین ممکن است در ارتباطات ماهواره‌ای اختلال ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پل چوداس ستاره شناس آزمایشگاه رانش جت ناسا در کالیفرنیا اظهارداشت: ارتباط عبور این خرده سیاره از کنار زمین و اختلال در ارتباطات ماهواره ای بعید به نظر می رسد اما ما نمی توانیم آن را تکذیب کنیم.


استیو چسلی از دیگر ستاره شناس های این آزمایشگاه ناسا اظهار داشت: این خرده سیاره چند هفته پیش از سوی ستاره شناس های آزمایشگاه آلساگرا در اسپانیا کشف شده و درحال حاضر از طریق تلسکوپ یک قطره کوچک به نظر می رسد.


ستاره شناسان تخمین زده اند که این سنگ فضایی حدود 45 متر عرض دارد اما مدار آن شبیه مدار زمین است به این معنا که در حرکت خود به زمین بسیار نزدیک خواهد بود.


براساس پیش بینی های کنونی این خرده سیاره روز 15 فوریه سال 2013 به قدری به زمین نزدیک می شود که در برخی از ماهواره های درحال حرکت در مدار زمین صدمه ایجاد می کند.


براساس اظهارات پل چوداس ایستگاه بین المللی فضایی در مدار پایین حدود 2 هزار کیلومتری زمین حرکت می کند و هیچ خطری آن را تهدید نمی کند.



چسلی یادآورشد: این درحالی است که مسیر مداری این جسم تازه کشف شده درحال تغییر است و ما به طور دقیق محل آن را نمی دانیم.


درحال حاضر ستاره شناسان نسبت به عبور این خرده سیاره در زمستان آینده چندان نگران نیستند. به جای نگرانی عبور 2012 DA14 می تواند نمایش جالبی برای رصدگران آسمان باشد.


چوداس اظهار داشت: افرادی که از دوربینهای دوچشمی خوب یا تلسکوپهای کوچک استفاده می کنند می توانند عبور این خرده سیاره را مشاهده کنند.


درحال حاضر ناسا پیش بینی می کند که احتمال برخورد 2012 DA14 با زمین طی چندین دهه آینده 0.031 درصد است، رقمی که پس از تکمیل اطلاعات توسط دانشمندان در ماه فوریه آینده ممکن است تغییر کند.


 درحالی که هنوز قطعیت کافی در این رابطه وجود ندارد، اما دانشمندان نمی توانند احتمال برخورد این خرده سیاره با زمین را در حرکتهای آتی آن تکذیب کنند که در میان آن حرکتها می توان به سال 2020 اشاره کرد.





تشخیص این خطر به میزان نزدیک شدن 2012 DA14 به زمین در ماه فوریه بستگی دارد. هرچه این خرده سیاره به زمین نزدیک تر شود، نیروی جاذبه زمین در مدار آن بیشتر تغییر به وجود می آورد و عدم قطعیتهای این پیش بینی ها را افزایش خواهد داد.


براساس پیش بینی های کنونی اگر این خرده سیاره در سال 2020 یا پس از آن با زمین برخورد کند، ابعاد آن چندان بزرگ نیست که نگرانی از بابت از بین رفتن یک تمدن را به وجود آورد. به نظر می رسد که برخورد این سنگ با زمین از جنوب باشد و قطب جنوب یا آبهای جنوبی را هدف خواهد گرفت.


براساس گزارش نشنال جغرافی، اگرهم با خشکی برخورد کند تأثیر برخورد یک سنگ 140 هزار تنی انرژی معادل انفجار 2.4 مگاتنی ایجاد می کند. درست همان وضعیتی که در سال 1908 در انفجار تونگوسکا رخ داد. رویداد اسرار آمیزی که عموما علت آن را مربوط به انفجار یک قطعه سنگ آسمانی بزرگ در ارتفاع 5 تا 10 کیلومتری از سطح زمین نسبت می دهند.


اگرهم این خرده سیاره در اقیانوس سقوط کند، یک سونامی ایجاد می کند؛ که البته چندان بزرگ هم نخواهد بود.


منبع  "خبرگزاری مهر"




پنج شنبه 25/3/1391 - 16:33 - 0 تشکر 461863


تلسكوپ فضایی اشعه ایكس ناسا در مدار زمین قرار گرفت





تلسكوپ اسپكتروسكوپی هسته‌‌ای NuSTAR ناسا روز چهارشنبه از منطقه‌ای در میان اقیانوس آرام به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار زمین قرار گرفت.


به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هواپیمای جت L-1011 "Stargazer" ساعت 16 به وقت گرینویچ، موشك Pegasus XL حامل تلسكوپ فضایی اشعه ایكس ناسا را به منطقه مورد نظر در اقیانوس آرام منتقل و موشك را در هوا رها كرد.


پس از روشن شدن موتورها، موشك حامل تلسكوپ راهی فضا شد. حدود 13 دقیقه بعد تلسكوپ فضایی با جدا شدن از موشك، در مدار تعیین شده در ارتفاع 563 كیلومتری بالای زمین قرار گرفت.


به گفته مقامات ناسا، هزینه های این شیوه پرتاب (انتقال موشك از طریق یك هواپیما به میان آسمان) در مقایسه با پرتاب مستقیم یك موشك بسیار كمتر است.


«یوجین كیم» مدیر پروژه تلسكوپ NuSTAR در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) گفت: تلسكوپ فضایی پس از استقرار در محل تعیین شده با گشودن پنل‌های خورشیدی، باتری‌های خود را شارژ و گزارشی نیز از وضعیتش به زمین مخابره كرد.


سیاهچاله‌ها نامرئی هستند، اما مناطق اطراف آنها دارای پرتوهای اشعه ایكس است. تلسكوپ «NuSTAR» قادر به تشخیص بالاترین میزان انرژی اشعه ایكس از كیهان است و می تواند از درون گرد و غبار و گازهای موجود در فضا، سیاهچاله های پنهان در كهكشان راه شیری و كهكشان های دور دست، همچنین سایر اجرام آسمانی را شناسایی كند.


قرار است نقشه جدیدی از سیاهچاله های قدیمی و سیاهچاله های تازه در كهكشان راه شیری تهیه شود. شناسایی بقایای ابرنواخترهای باستانی و ستاره های منفجر شده در قرن های گذشته از دیگر برنامه های مأموریت دوساله تلسكوپ NuSATR‌ عنوان شده است.


پروژه 165 میلیون دلاری تلسكوپ اسپكتروسكوپی هسته‌ای NuSTAR با رصد بخش دیده نشده از كیهان، امكان بررسی دقیق‌تر نحوه شكل گیری و تكامل كهكشان‌ها را فراهم می‌كند.



لینک مشاهده ویدئوی این پرتاب


ایسنا


تصویر و ویدئو از:nasa.gov

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

سه شنبه 30/3/1391 - 9:1 - 0 تشکر 463206

استعفا جمعی اعضای هیات دبیران شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران

اعضای هیأت دبیران شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران در اعتراض به روند موجود در انجمن نجوم ایران و اتفاق‌های صورت گرفته‌ اخیر، اقدام به استعفای جمعی كردن

به نام خداوند دانای مهربان

شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران در سال 1380 به دستور ریاست محترم انجمن، جناب آقای دکتر یوسف ثبوتی و به دعوت هیأت مدیره انجمن نجوم ایران به منظور هماهنگی و سیاست‌گزاری نجوم آماتوری در ایران و با هدف بهبود و ارتقاء فعالیت‌های آماتوری در زمینه نجوم آغاز به کار کرد و در سایه حمایت انجمن نجوم ایران و جامعه نجوم آماتوری و به پشتوانه جمعی از چهره‌های شاخص نجوم آماتوری کشور برنامه‌های پرشمار ملی را سامان داد.

اما در آستانه سال جهانی نجوم رفته رفته شاهد دخالت‌های بی‌مورد مسؤول دفتر انجمن نجوم ایران در امور شاخه آماتوری بودیم. به گونه‌ای كه ثمره آن امروز منجر به این شده است كه در حال حاضر حتی برخی موارد اولیه برای تداوم حیات شاخه آماتوری میسر نباشد و چشم‌انداز روشنی نیز برای آن به نظر نرسد. مواردی چون عدم سرعت مطلوب در انجام برخی امور و مكاتبات لازم، كندی درتصمیم‌ گیری‌های داخلی انجمن نجوم ایران كه مرتبط با فعالیت‌های شاخه بوده است و کم توجهی و عدم برداشت صحیح از فرآیند فعالیت‌های نجوم آماتوری کشور كه در نهایت منجر به تغییر ماهیت اصلی شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران شد. و كار به جایی رسید كه تصمیماتی كه شاید اعمال نظر اعضای هیات دبیران شاخه در آنها می‌توانست از بروز برخی ناهماهنگی‌ها و آغاز برخی ناهنجاری‌ها جلوگیری كند، صرفا توسط ریاست محترم انجمن نجوم ایران اتخاذ می‌گردید و کلیه اعضای هیأت دبیران را مصمم به تصمیمی جدی کرد. هر چند در این مدت تلاش می‌شد تا مشكلات و مسایل داخلی كمترین تاثیر را در خروجی فعالیت‌های شاخه بگذارد و اعضای هیات دبیران شاخه آماتوری همه انتقادها را یك جانبه می‌پذیرفتند و به دلیل احترامی كه برای اساتید محترم نجوم ایران در هیات مدیره انجمن قایل بودند و هستند، در اكثر موارد سكوت اختیار نمودند. اما به نظر می‌رسد اكنون براساس شرایط موجود درانجمن نجوم ایران و بنابر ادای احترام نسبت به اعتماد جامعه نجوم آماتوری کشور، دیگر سكوت روا نباشد. لذا اعضای هیأت دبیران شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران در اعتراض به روند موجود اقدام به استعفای جمعی می‌نمایند. هیأت دبیران شاخه آماتوری امیدوار است با توجه به رشد جامعه نجوم آماتوری ایران، در تداوم مسیر پیش رو، شرایط مناسب برای ادامه فعالیت‌های پر ثمر در عرصه نجوم آماتوری کشور در فضایی مستقل و پر نشاط محیا گردد. در ادامه ضمن انتشار متن نامه استعفای اعضای هیأت دبیران شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران، به استحضار می‌رساند گزارشی دقیق از وضعیت شاخه پس از تاسیس، در فراز شكوفایی فعالیت‌ها و در نشیب كارشكنی‌ها، در اختیار جامعه نجوم آماتوری كشور قرار خواهد گرفت.
nojum.ir

سه شنبه 13/4/1391 - 0:33 - 0 تشکر 468370

امکان فرود انسان روی ماه برای چین/ رقابت فضایی از آن آسیایی ها

چین پس از موفقیت در ماموریت شنژو – 9 اکنون قصد دارد فضاپیمای بزرگتری را برای ماموریت های طولانی مدت خود به کار گیرد در این صورت چین می تواند ایستگاه فضایی سرنشین داری را بسازد و امکان فرود انسان بر ماه را تقویت کند. به گزارش خبرگزاری مهر،‌ سفر 13 روزه شنژو-9 که روز جمعه به پایان رسید، طولانی ترین ماموریت چین بوده و نخستین فضانورد زن این کشور نیز در آن حضور داشت. همچنین در برنامه فضایی 20ساله چین که بیش از شش میلیارد دلار هزینه برداشته است، برای نخستین بار خدمه چینی طی یک مانور پر سرعت و پرخطر نخستین پهلوگیری دستی را با مودول مداری Tiangong-1 انجام دادند. موریس جونز کارشناس فضایی استرالیا که در زمینه برنامه فضایی چین تحقیق می کند، گفت: در ماموریت بعدی که پایان سال جاری میلادی یا سال 2013 صورت خواهد گرفت فضانوردان فضاپیمای شنژو- 10 در پرواز مشابهی با Tiangong-1 ارتباط برقرار خواهند کرد.
این ماموریت آخرین پهلوگیری با Tiangong-1 خواهد بود. این مودول آزمایشگاهی سپتامبر سال گذشته در مدار زمین قرار داده شد. به گفته موریس پس از ماموریت بعدی، فضانورد بیشتری به Tiangong-1 نخواهد رفت. از این رو طی چند سال، چین یک نسخه بسیار پیشرفته تر موسوم به Tiangong-2 را به مدار خواهد فرستاد. ایزابل سوربس ورگر متخصص در زمینه برنامه فضایی چین در مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه نیز گفت: زمانی که این مودول جدید وارد عرصه شود ابعاد برنامه فضایی چین به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.
 وی افزود: وسایل حمل و نقل آینده امکان ایجاد مودول های فضایی بزرگ تر، ماموریت های طولانی تر و پرتاب وسایل قوی تر را فراهم می کنند. سکونت طولانی تر در فضا – یک تا سه ماه- در صورتی محقق می شود که وسیله حمل و نقل به بزرگی هشت و نیم تن وجود داشته باشد. به اعتقاد وی دو نسخه پیشرفته تر از Tiangong-1 عرضه خواهد شد که سیستم های پشتیبانی از حیات قوی تری دارند و احتمالا می توانند به یک وسیله نقلیه دومی نیز پهلو بگیرند. خوان جانسون فریز ساتاد دانشگاه نیوال وار آمریکا نیز گفت: چین در حال ساخت Long March 5 نسل بعدی بوستر موشک ها فضایی است که در صورت حضور پررنگ چین در فضا، قطعا به این موشک ها نیاز خواهد بود. وی افزود: راه اندازی ایستگاه فضایی به توسعه موفقیت آمیز وسایل حمل و نقل فضایی سنگینی مانند Long March 5 وابسته است. وی انتظار دارد این ایستگاه فضایی بزرگ طی 10 سال آینده در مدار زمین باشد که می تواند جاگزینی برای ایستگاه بین المللی فضایی کنونی (ISS) قلمداد شود. ایستگاه بین المللی فضایی توسط شرکت های فضایی آمریکا، ژاپن کانادا وکشورهای اروپایی در حال ساخت است و احتمالا ساخت آن حدود سال 2020 به پایان می رسد و این در حالی است که هرگز از چین برای پیوستن به پروژه (ISS) دعوت نشده است.
 سوربس ورگز می گوید پیشرفت های بیشتر در برنامه فضایی چین می تواند تضمینی برای ایفای نقش مهم این کشور در همکاری با ایستگاه بین المللی فضایی باشد. برای درک بلندپروازی های چین برای زمانی فراتر از 2020 که می تواند شامل اعزام انسان به ماه باشد، این کشور در حال پیشبرد برنامه اکتشافی "Chang"e" خود است. این برنامه به پرتاب های ماهواره برای اکتشاف سطح ماه می پردازد. چین همچنین احتمالا طی پنج تا هشت سال آینده در مورد پیگیری کردن ماموریت های سرنشین دار به ماه نیز تصمیماتی را اتخاذ کند. در عین حال آمریکا نیز پس از بازنشسته شدن ناوگان حمل و نقل فضایی اش در حال ساخت موشک و فناوری های جدیدی برای فرستان انسان بر روی یک سیارک و یا مریخ است.
 هر دوی این کشورها به شدت در تلاش هستند اما نه در یک مسیر رقابتی. هنوز تا رسیدن برنامه فضایی چین به سطح برنامه های آمریکا راه بسیار طولانی درپیش است. این شکاف با این حقیقت رخ نمود که پهلوگیری دستی شنژو- 9 چین به مودول آزمایشگاهی این کشور در مدار زمین در حالی در سال 2012 انجام شد که آمریکا در دهه 1960 به این پیشرفت دست یافت. فریز با اشاره به بلندپروازی های هند در عرصه فضا افزود: اگر قرار باشد رقابتی در زمینه فضا صورت گیرد، به اعتقاد من بازار از آن آسیایی ها خواهد بود.
منبع  "خبرگزاری مهر"

يکشنبه 1/5/1391 - 21:46 - 0 تشکر 476821

شامگاه شنبه هفدهم تیر «نواختر» نسبتا درخشانی در صورت فلکی قوس کشف شده است که طبق گزارش‌های دریافت شده، قدر آن در حال حاضر به 7.8 می‌رسد.

در شامگاه روز گذشته، شنبه 17 تیر دو رصدگر ژاپنی توانستند ستاره نواختر نسبتا درخشانی در صورت فلکی قوس کشف كنند که طبق گزارش‌های دریافت شده، قدر آن در حال حاضر به 7.8 می‌رسد.


حدود ساعت 12 ظهر هفدهم تیر، به وقت جهانی و ساعت 21 به وقت محلی کشور ژاپن، دو رصدگر به نام‌های کوییچی نیشی‌یاما و فوجیو کاباشیما توانستند در دو مکان مختلف و با دوربین 105 میلی‌متری شکستی و تلسکوپ 16 اینچ شركت مید که هر دو مجهز به دوربین‌ تصویربرداری CCD بودند، انفجار نواختری را ثبت و رصد کنند.


این نواختر که برای نخستین بار دفتر مرکزی تلگرام نجومی انجمن بین‌المللی نجوم (CBAT) خبر كشف آن را اعلام کرد، بنام NOVA SAGITTARII 2012 No.4 یا PNV J18202726-2744263 شناخته می‌شود و در صورت فلکی قوس با مختصات بُعد 18 ساعت و 20 دقیقه و 27 ثانیه قوسی و میل منفی 27 درجه و 44 دقیقه و 26 ثانیه قوسی، در فاصله بین دو ستارهٔ لاندا و دلتا قوس قرار دارد.

انجمن رصدگران ستاره‌های متغیر آمریکا (AAVSO) از رصدگران ستاره‌های متغیر درخواست کرده است که هر چه‌ سریع‌تر گزارش رصدهای خود از این نواختر را در صفحه‌ ویژه گزارش‌های رصدی این انجمن اعلام کنند.

پیش از این و در ماه گذشته، نواختر دیگری در همین محدوه‌ از آسمان و در صورت فلکی قوس کشف شده بود که در آن زمان قدر نواختر به 12 می‌رسید.

قدرت کلماتت را بالا ببر نه صدایت را!
این باران است که باعث رشد گل ها می شود نه رعد و برق!!!


جمعه 6/5/1391 - 19:17 - 0 تشکر 482222

چه كسانی مسافران ماه را نجات دادند؟
یم چهار نفره Navy SEAL طی چندین ماه تمرینات فشرده و طبقه‌بندی شده، بازگشت ایمن فضانوردان آپولو 11 را فراهم كردند؛ اما هیچ گاه اشاره ای به مأموریت آنها نشد.

[تصویر: 3265410911.jpg]

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، كپسول فضایی آپولو 11 ، 24 جولای 1969 میلادی و پس از سفر هشت روزه به ماه در هزار مایلی سواحل هاوایی در اقیانوس آرام فرود آمدند.

پس از فرود كپسول فضایی، تیم امدادی Navy SEAL به سرپرستی به «جان وولفرام» بلافاصله بوسیله بالگرد به منطقه رسیده و بداخل آبهای سرد اقیانوس پریدند. این تیم طی چندین ماه دوره‌های فشرده و طبقه بندی شده، برای نجات جان سه مسافر بازگشته از ماه تمرین كرده بودند.

این گروه به منظور پیشگیری از به زیر آب رفتن كپسول و در میان باد شدید، یك حلقه بادی به وزن 90 كیلوگرم را بدور كپسول متصل كردند.

با تكمیل مراحل اتصال لنگرهای زیر آبی (sea anchor)، فرمانده عملیات با نگاه كردن بداخل كپسول از سلامت فضانوردان مطمئن شد و «نیل آرمسترانگ»، «باز آلدرین» و «مایكل كالینز»، سه فضانورد آپولو 11 از كپسول خارج شدند.

تیم امدادی و فضانوردان در طول این مدت از لباس و ماسك های مخصوص (biological isolation garments) برای پیشگیری از خطرات بیولوژیكی احتمالی منتقل شده از ماه استفاده كردند و لباس های فضانوردان بوسیله اسپری «هیپوكلریت سدیم» ضد عفونی شدند.

پس از این مراحل سه مسافر ماه درون سبدی به نام Billy-Pugh قرار گرفته و توسط بالگرد نیروی دریایی از منطقه خارج شدند.

[تصویر: picview.aspx?picid=2656491844.jpg]
[تصویر: img.aspx?image=6913429641.jpg]
[تصویر: img.aspx?image=357291704.jpg]
منبع :isna.ir


جمعه 13/5/1391 - 22:4 - 0 تشکر 490442

پرتاب کاوشگر حامل موجود زنده پس از ماه رمضان

رئیس سازمان هوافضا از پرتاب ماهواره فجر طی 2 ماه آینده خبر داد و گفت: در حال حاضر کار پرتاب کاوشگر حامل موجود زنده در دستور کار است که پس از ماه مبارک رمضان پرتاب خواهد شد.

[تصویر: zimg_001_05.jpg]

حمید فاضلی در حاشیه مراسم افتتاح تونل باد مادون صوت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه های فضایی این سازمان،افزود: در حال حاضر پرتاب کاوشگر موجود زنده میمون از نژاد رزولوس در دستور کار است که امیدوارم پس از ماه مبارک رمضان به فضا پرتاب شود.

رئیس سازمان هوافضا با اشاره به تأخیر دو سه ماهه این پروژه اظهار داشت: این تأخیرات به دلیل انجام آزمایش های تکمیلی مربوط به بازیابی این کاوشگر بوده که در حال حاضر با موفقیت به پایان رسیده و این محموله به طور کامل بسته بندی شده است.

پرتاب ماهواره فجر تا 2 ماه آینده

وی همچنین با اشاره به پرتاب ماهواره فجر تا دو ماه آینده خاطرنشان کرد: در این پروژه دستاوردهای خوبی چون مانور مداری و تغییر مدار توسط یک رانشگر گاز سرد به دست آوردیم.

فاضلی با بیان اینکه این فناوری، یک فناوری نوین در حوزه هوا فضا است، ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از آزمایش های مربوط به ماهواره فجر انجام شده است که در صورت تکمیل شدن آن تا دو ماه آینده آماده پرتاب خواهد شد.

وی به مأموریت این ماهواره اشاره کرد و یادآور شد: تصویربرداری، انجام مانورهای پیش رانشی، سنجش از راه دور برای تصویربرداری، هواشناسی و همچنین تصویربرداری از اراضی کشاورزی، جنگلی و زیست محیطی از جمله مأموریت های ماهواره فجر خواهد بود.

رئیس سازمان هوا فضا همچنین با بیان اینکه ارتفاع اولیه فجر در 250 کیلومتری تعریف شده است، ادامه داد: اوج مداری این ماهواره 370 کیلومتری در نظر گرفته شده است که در مدار اوج توسط یک رانشگر گاز سرد فعال می شود و این امر موجب می شود که مسیر بیضوی این ماهواره به مسیر دایره ای با حدود ارتفاع 400 کیلومتر تعریف شده است.

فاضلی تاکید کرد: این امر موجب می شود که عمر این محموله افزایش یابد به گونه ای که برای اولین بار ما طراحی و ساخت ماهواره ای را تجربه کرده ایم که عمر آن بالغ بر یک و نیم سال می شود.

ایجاد پایگاه ملی پرتاب

رئیس سازمان هوا فضا ایجاد پایگاه ملی پرتاب را از دیگر برنامه های این سازمان نام برد و خاطرنشان کرد: ایجاد پایگاه ملی پرتاب مقدمات آن فراهم شده است و محل استقرار آن نیز یکی از مناطق جنوب شرقی کشور در نظر گرفته شده است.

آزمایشگاه ملی فضایی

فاضلی همچنین از ایجاد آزمایشگاه ملی فضایی در این سازمان خبر داد و ادامه داد: این آزمایشگاه به منظور اجرای پروژه های مصوب در این سازمان و همچنین ایجاد زیرساخت ها و تجهیزات آزمایشگاهی در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه این آزمایشگاه در شهرک فضایی کشور راه اندازی خواهد شد، اضافه کرد: شهرک فضایی کشور نیز در مجاورت استان البرز و در محدوده مناطق 22 یا 18 تأسیس خواهد شد.

جزئیات پرتاب ماهواره ناهید

رئیس سازمان فضایی همچنین با اشاره به پروژه طراحی و ساخت ماهواره نأهید تاکید کرد: با پیشرفت هایی که در این پروژه به دست آوردیم امیدواریم که تا سال آینده این ماهواره به فضا پرتاب شود.

فاضلی همچنین اجرای این پروژه را در سازمان فضایی و با همکاری دانشگاه امیرکبیر دانست و توضیح داد: این ماهواره دارای صفحات خورشیدی است که با باز شدن صفحات خورشیدی در فضا توان مدیریت ماهواره را افزایش می دهد.

وی همچنین ماهواره ناهید را از نوع ریز ماهواره ها دانست و خاطر نشان کرد: ماهواره ناهید به لحاظ وزنی همانند ماهواره امید است و امیدواریم با طی مراحل باز شدن صفحات خورشیدی بتواند مأموریت های مربوط به تصویربرداری را انجام دهد.

جام جم

دوشنبه 23/5/1391 - 21:31 - 0 تشکر 510254

سلام دوستان
جدیدترین خبر درباره المپیاد نجوم
خبر نتایج منتشر شد، همه بچه ها مدال آوردند. اینم خبرش:
به گزارش «نسیم» به نقل از روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، در این دوره از رقابت‌ها تنها دو کشور ایران و برزیل مجوز حضور دو تیم را داشته‌اند؛ بر این اساس، در تیم "الف" ایران، "آرش گل‌محمدی، موفق به کسب مدال طلا"، "عطا مرادی، محمدجواد شریعت‌زاده و کیانا افضلی موفق به کسب مدال نقره" و "فاطمه قشلاق‌پور موفق به کسب مدال برنز" شدند و در تیم "ب" ایران نیز، "فرزاد فتحی و سیدشایان خالوئی تفتی مدال نقره" و "عرفان بیات، سارا علیقلی‌زاده صفری و علی عباسی مدال برنز" کسب کردند. تیم‌های اعزامی کشورمان، ساعت 3:35 دقیقه بامداد پنج‌شنبه 26 مردادماه از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) به کشور عزیزمان باز خواهند گشت.
مبارکشون باشه


تصویر به اندازه 8% (650x390) کوچک شده است. برای دیدن تصویر در اندازه واقعی (700x420) روی این نوار کلیک کنید. برای باز شدن در پنجره جدید روی تصویر کلیک کنید.

[تصویر: tav3caeblzinfvrs8uz.jpg]




اسامی اعضا از سمت راست :

فاطمه قشلاق پور - کیانا افضلی - سارا علیقلی زاده صفری - آرش گل محمدی ( arashgmn )-محمد جواد شریعت زاده ( shariatzadeh ) -

سید شایان خالویی - دکتر شهرام عباسی (عضو کمیته المپیاد نجوم)-عطا مرادی ( ata moradi) - فرزاد فتحی- عرفان بیات ( erfan bayat) - علی عباسی

سه شنبه 14/6/1391 - 18:33 - 0 تشکر 543367

تأمین غذا در مستعمرات فضایی با لامپ ال‌ای‌دی هسته‌ای





محققان مدعی هستند كه نسل جدید لامپ‌های ال ای دی هسته‌ای می‌تواند كلید طراحی سیستم احیاكننده زیستی در محیط خارج از جو زمین باشد.



به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از فرود موفقیت‌آمیز مریخ نورد «كنجكاوی» بر سطح سیاره سرخ و مطرح شدن ایده ساخت كلونی بر روی این سیاره تا سال 2020 میلادی، نحوه ساخت مستعمرات فضایی و شیوه‌ای مطمئن برای تأمین غذا به چالش جدی پیش روی محققان مبدل شده است.



جو منحصر به فرد زمین و قدرت خورشید، امكان تنفس انسان و رشد گیاهان را فراهم می‌كند، در این شرایط نخستین گام برای احداث مستعمرات فضایی، یافتن شیوه‌ای برای ایجاد جریان ثابت اكسیژن و مواد غذایی برای ساكنان آینده كلونی‌های فضایی است.



ماه فاقد جو بوده و به همین دلیل در معرض دوزهای كشنده اشعه‌های كیهانی و انرژی گدازه‌های تاج خورشیدی قرار دارد؛ همچنین خطر برخورد ریز شهاب سنگ‌ها با قدرت نابودگری بالا را نباید نادیده گرفت.



در چنین شرایطی ساكنان آینده ماه باید مواد غذایی مورد نیاز خود را در گلخانه‌های محافظت شده با چندین متر عایق مخصوص تولید كنند. با این روش اگرچه گیاهان از تهدیدات خارجی محافظت می‌شوند، اما دسترسی به نور خورشید برای رشد گیاهان محدود می‌شود.



عملی‌ترین راه برای فراهم شدن امكان فتوسنتز در گلخانه‌های فضایی استفاده از نسل جدید ژنراتور رادیو ایزوتوپ ترموالکتریک (RTG)‌ است.



«كری میچل» گیاه شناس دانشگاه پوردو تأكید می‌كند: لامپ‌های ال ای دی هسته‌ای با حالت جامد و سرد، بیش از 50 هزار ساعت كارآیی داشته و عمری پنج برابری در مقایسه با منابع روشنایی مورد استفاده در گلخانه‌های معمولی خواهند داشت.



ایسنا

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.