• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 7700)
جمعه 29/11/1389 - 18:47 -0 تشکر 285841
اخبار نجومی خبرگزاری ها

اینجا محلیست برای گذاشتن اخبار نجومی خبرگزاری های مختلف.

اخبار جدید و به روز نجوم را می توانی در این تاپیک پی بگیرید.

--------------------------------------------------------------------------------------

1- اگر این تاپیک در بالای سایر تاپیک ها قرار داشت یعنی حاوی خبر جدیدی هست.

2- لطفا تمام اخبار را اینجا ذکر کنید.

4- اگر فکر می کنید خبر پتانسیل بحث را دارد می توانید آن را در تاپیک جداگانه ای قرار دهید.

5- ذکر منبع و زمان انتشار خبر فراموش نشود.

جمعه 20/8/1390 - 16:2 - 0 تشکر 386416

ابداع ماده ای اَبَرسیاه برای مسدود کردن نورهای سرگردان

محققان ناسا موفق به ابداع نانوماده ای اَبَرسیاه شده اند که می تواند 99.5 درصد از نورهای مزاحم و سرگردان تابیده شده در حین رصدهای نجومی را مسدود کرده و به دقت تجهیزات رصد بیافزاید.

به گزارش خبرگزاری مهر، وقتی بحث بر سر محاسبات اجرامی در دورافتاده ترین نقاط جهان هستی باشد که امکان دیدن آنها در نور مرئی وجود ندارد، جزئی ترین پرتوهای نوری سرگردان می توانند برای ردیابهای به شدت حساس و دیگر تجهیزات مورد استفاده اخترشناسان ویرانگر باشد.

در حال حاضر برای جلوگیری از تاثیر مخرب چنین نورهایی از رنگ سیاه استفاده می شود تا جلوی رسیدن این نور به سطح ابزارهای حساس گرفته شود. اما این رنگ تنها 90 درصد از نوری که با آن برخورد می کند را جذب می کند.

مهندسان ناسا اکنون فناوری نانویی را ارائه کرده اند که می تواند با پوشش دادن تجهیزات حساس بیش از 99 درصد از پرتوهای فرابنفش، مرئی، فروسرخ و فروسرخ دور را که با این سطح برخورد می کنند به خود جذب کند. این ماده ابرسیاه که در مرکز گودارد ناسا ابداع شده است از لایه ای از نانولوله های کربنی چند دیواره تشکیل شده که به صورت عمودی بر روی موادی دیگر قرار می گیرند. با استفاده از لایه کاتالیزور آهنی محققان توانستند نانولوله ها را بر روی مواد زیرساختی از قبیل سیلیکون، سیلیکون نیترید و تیتانیوم که در تجهیزات آزمایشگاهی نجومی کاربرد دارند، کشت بدهند.

محققان دریافتند این مواد پس از پوشانده شدن توسط نانولوله ها می توانند 99.5 درصد از نور فرابنفش و مرئی دریافتی را به خود جذب کنند. این از آن رو است که حفره های ریز میان نانولوله ها می توانند نورهای پس زمینه را جمع آوری و جذب کنند تا از بازتابیده شدن آن توسط سطح تجهیزات جلوگیری شود.

چنین ماده ابرسیاهی می تواند علاوه بر مطالعه بر روی اجرام دور افتاده کیهانی، در مطالعه بر روی اتمسفر و اقیانوسهای زمین نیز کاربرد فراوان داشته باشد زیرا 90 درصد از نوری که توسط تجهیزات مرتبط با این نوع از مطالعات دریافت می شوند، از اتمسفر سرچشمه می گیرند و سیگنالهای ضعیفی که از موضوع مورد مطالعه ساطع می شوند را از بین می برند.

بر اساس گزارش گیزمگ، از سوی دیگر این نانولایه می تواند با کاستن حرارت تجهیزات به مقاومت لایه سیاه رنگ به کار گرفته شده بر روی سطح بیافزاید و به این شکل حساسیت تجهیزات به سیگنالهای ضعیف افزایش پیدا خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

سه شنبه 24/8/1390 - 19:46 - 0 تشکر 388157

كشفی جدید توسط محقق دانشگاه فناوری میشیگان با ارسال یك موج شوك به دنیای علم زمین، هسته داخلی زمین را پیرتر از تصورات پیشین نشان داده است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، الكسی اسمیرنوف، استادیار ژئوفیزیك به همراه دانشمندانی از دانشگاه‌های روچستر و ییل دریافته‌اند كه هسته درونی زمین حداقل 1.2 میلیارد سال از محاسبات پیشین پیرتر است.

پیش از این، اسمیرنوف در حل معمای چگونگی شكل‌گیری سازه‌های بزرگ بازالتی در سیبری كه آن نیز یك پژوهش جنجالی محسوب می‌شد، همكاری كرد بود.

اسمیرنوف از داده‌های دیرینه‌ مغناطیسی برای تحقیقات خود استفاده كرده و به اندازه‌گیری میدانهای مغناطیسی در قدیمی‌ترین سنگهای زمین پرداخت.

وی با نمونه‌گیری از سنگهای اطراف جهان توانست سن هسته داخلی زمین را برآورد كند كه به ادعای این دانشمند، به آغاز صفحات تكتونیكی نیز مرتبط است.

این استاد دانشگاه میشیگان اظهار كرد: در فرایند فرورانش صفحه، یكی از صفحات به زیر دیگری فرو رفته و به سمت هسته زمین سرازیر می‌شود. هنگامی كه این ماده صفحه سرد در ابتدای امر به مرز هسته مایع می‌رسد، ممكن است باعث آغاز شكل‌گیری و رشد هسته داخلی جامد آن شود.

وی همچنین رانش قاره‌یی را نیز كه در طول زمان در مناطقی مانند هند اتفاق افتاده در این مطالعه احتساب كرده است.

این فرایند ژئوداینامیك كه رفتار میدان مغناطیسی را نیز تغییر می‌دهد، به ادعای اسمیرنوف بسیار قبل‌تر از آنچه تاكنون تصور می‌شد، اتفاق افتاده است.
منبع : ایسنا

سه شنبه 29/9/1390 - 17:10 - 0 تشکر 404227

نصب تلسکوپ روی ماه/ دیدن کهکشان راه شیری از زاویه دید همسایه زمین

شرکتی به نام Moon Express که یکی از مدعیان جایزه 30 میلیون دلاری جایزه X Prizeنیز به شمار می رود، می خواهد تلسکوپی کوچک و کنترل از راه دور را بر روی سطح ماه قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، هدف از جایزه X Prize گوگل ایجاد رقابت و توسعه تجارتهای فضایی در بخش خصوصی است. شرکت Moon Express در نظر دارد در راستای دستیابی به جایزه بزرگ این رقابت محموله ای را به کره ماه ارسال کند که شامل یک تلسکوپ کوچک و کنترل از راه دور بوده و توسط دانشمندان در انجمن بین المللی رصد ماه کنترل خواهد شد.

از این تلسکوپ که ابعادی برابر یک جعبه کفش دارد، برای رصد کهکشان راه شیری از زاویه دید ماه استفاده خواهد شد. "باب ریچاردز" بنیانگذار این شرکت می گوید: امروز انسانها زیاد به آسمان و به ستاره هایی که آنها را در بر گرفته اند نگاه نمی کنند و به جای نظاره کردن به عظمت کیهانی که در آن زندگی می کنند، به نمایشگرهای مربعی که در برابرشان قرار گرفته خیره شده اند. ما می خواهیم به این شکل و از راهی احساسی اهمیت پدیده های کیهانی و به طور خاص ماه را به انسانها نشان دهیم.

بر اساس گزارش دیسکاوری، تست اولیه این تلسکوپ که در حال حاضر در قله "مائونا کی" در هاوایی نصب شده، روز گذشته و با حضور دانشمندانی از هند، هاوایی، چین، کانادا و اروپا انجام گرفته است.

قرار است این تلسکوپ در سال 2014 سفر خود را به سوی ماه آغاز کند.
منبع :مهر

چهارشنبه 26/11/1390 - 17:12 - 0 تشکر 431739

نقشه جدید ناسا برای ساخت ایستگاه فضایی در نزدیکی ماه

ناسا پس از مواجه شدن با خبر دردناک کاهش بودجه که منجر به متوقف شدن برنامه اکتشافات مریخی این سازمان خواهد شد، اکنون رویای ساخت ایستگاه فضایی در نزدیکی ماه را در سر می پروراند.

به گزارش خبرگزاری مهر، کاهش بودجه دوباره ناسا هر نوع برنامه و طرحی را برای آغاز اکتشافات مریخی طی سالهای آینده نقش بر آب کرد اما با وجود افزایش فشارهای مالی ناسا در حال اندیشیدن به طرحی است که با وجود نزدیک بودن به زمین، بسیار بلندپروازانه است: ساخت ایستگاه فضایی سرنشین داری در نقطه لاگرانژ EML-2 در بخش دورافتاده کره ماه!

این ایستگاه فضایی بین المللی به پایگاهی برای آغاز ماموریتهای علمی و دروازه ای برای رفتن به مناطقی دور افتاده تر از فضا، از قبیل قمرهای مریخی و حتی خود مریخ خواهد بود.

ناسا که در حال حاضر اهداف مریخی اش با توقف و تاخیر مواجه شده اند، چنین ایستگاه فضایی را ابزاری ویژه اکتشافات نزدیک فضایی می بیند که گنجایش ارائه علوم و فناوری های جدید را طی یک دهه خواهد داشت. در این پروژه فناوری ها و توانایی های جدید ناسا به همراه فناوری های دیگر کشورهای مشترک در پروژه به کار گرفته خواهند شد.

گزارشها نشان می دهند ناسا در حال جمع آوری گروهی است تا به توسعه نقشه ای برای اکتشاف در نقطه 2 نوسان یا Libration بپردازند، نقطه ای برابر نقطه لاگرانژ که ویژه زمین و ماه بوده و نیروی گرانش ماه و زمین در این نقطه به حالت تعادل رسیده است، از این رو کمابیش امکان متوقف کردن یک فضاپیما در این نقطه وجود دارد.

بر اساس گزارش اسپیس، از چنین نقطه ای انسانها می توانند ماموریتهای روباتیک از راه دوری را بر روی بخشی از ماه که کمتر شناخته شده است انجام دهند و در عین حال شرایط سکونت طولانی مدت در فضا را مورد بررسی دقیق قرار دهند.

منبع » خبرگزاری مهر

چهارشنبه 26/11/1390 - 23:8 - 0 تشکر 431919

به دنبال شكار ذره گریزپای جهان ثبت شد
ركورد جدید «هادرون» در افزایش سطح انرژی

محققان سوئیسی امیدوارند با رساندن سرعت برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) به هشت تریلیون الكترون ولت، ركورد جدید در دستیابی به بالاترین سطح انرژی به نام خود ثبت كنند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) سال گذشته موفق شد با افزایش 14 درصدی انرژی، ركورد دستیابی به بالاترین سطح انرژی را به نام خود ثبت كند. محققان امیدوارند با دستیابی به سطح انرژی هشت تریلیون الكترون ولت، علاوه بر شتاب بخشیدن به ذرات پروتونی گامی بزرگ در كشف «بوزن هگیز» به عنوان گریزان‌ترین ذره عالم كمك شایانی بردارند.

دانشمندان سراسر جهان از سال 1960 بدنبال اثبات وجود ذره «بوزن هیگز» (Higgs boson) هستند، اما تلاش برای اثبات وجود ذره «بوزن هیگز» در حد یك نظریه باقی مانده است.

تحقیقات در این زمینه از حدود دو سال قبل در «سرن» سوئیس آغاز شده است. ماه دسامبر گذشته و با افزایش 14 درصدی سرعت برخورد دهنده هادرون، محققان از مشاهده سیگنال مختصری از وجود این ذره خبر دادند.

«استیو میرز» مدیر فناوری و شتاب دهنده «سرن» می‌گوید: از سال 2010 میلادی و آغاز به كار برخورد دهنده بزرگ هادرون از كمترین میزان انرژی استفاده شد. پس از دو سال كار آزمایشی و محاسبات مختلف در سال 2011 می‌توانیم بالاترین سطح انرژی را پیش از نخستین توقف فعالیت برخورد دهنده مورد آزمایش قرار دهیم.

«سرجیو برتولوچی» مدیر پژوهش این مركز، از نخستین توقف فعالیت برخورد دهنده بزرگ هادرون در پایان سال جاری میلادی خبر داد.

«سرن» (CERN) بزرگترین مركز تحقیقات فیزیك هسته‌ای جهان است و سوئیس به همراه یازده كشور اروپایی این مركز را تأسیس كرده‌اند. برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) این مركز در مرز سوئیس و فرانسه ساخته شده است.

ایسنا

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

جمعه 12/12/1390 - 11:49 - 0 تشکر 437309

آزمایشگاه پیشرانش جت (JPL) ناسا، نام پروژه مأموریت اكتشافی مریخ را به «InSight» تغییر داد.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پروژه مأموریت اكتشافی مریخ كه پیش از این با نام GEMS (ایستگاه مانیتورینگ ژئوفیزیك) شناخته می‌شد، به مأموریت «InSight»‌ تغییر نام پیدا كرد.

ناسا همچنین اعلام كرد كه نام GEMS برای یك پروژه مأموریت فیزیك نجومی كه در حال انجام است، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

«بروس براندت» از محققان مركز پیشرانش جت ناسا تأكید می كند: هدف اصلی پروژه اكتشافی مریخ دستیابی به درون مریخ و تهیه نقشه از ساختار سیاره سرخ است، به همین دلیل نام پروژه اكتشافی به «InSight» تغییر نام یافت. با ابزارهای ژئوفیزیكی قادر به مشاهده مركز مریخ خواهیم بود و می‌توانیم عمق پوسته و اندازه هسته سیاره را ترسیم كنیم.

پروژه مأموریت اكتشافی مریخ با همكاری مركز پیشرانش جت (JPL) ناسا، شركت لاكهید مارتین، آژانس فضایی فرانسه (CNES) و مركز هوافضای آلمان (DLR) در دست بررسی است.

پروژه «InSight» یكی از سه برنامه اكتشافی از مجموعه مأموریت‌های ناسا برای بررسی منظومه شمسی، سیارات، قمرها، ستاره‌های دنباله دار و سیارك‌ها است و هر سه تیم تحقیقاتی تا 19 مارس فرصت دارند نتایج تحقیقات و روند اجرایی پروژه را در اختیار ناسا قرار دهند.

ایسنا

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

چهارشنبه 17/12/1390 - 18:34 - 0 تشکر 439056

ناسا اعلام کرده است با وجود اینکه لپ تاپی حاوی کدهای کنترل ایستگاه فضایی بین المللی از ناسا به سرقت رفته، هکرها توان کنترل این ایستگاه را ندارند و این لابراتوار مدارگرد در امنیت کامل به سر می برد.

به گزارش خبرگزارش مهر، دلیل اینکه پس از به سرقت رفتن کدهای کنترل ایستگاه فضایی بین المللی کسی تا کنون کنترل این ایستگاه را به دست نگرفته این است که کسی نمی تواند این کار را انجام دهد.

کلیدهای اصلی رایانه های این لابراتوار تحقیقاتی 100 میلیارد دلاری در مراکز کنترلی بر روی زمین است که اصلی ترین آنها در مرکز فضایی جانسون ناسا و دیگری در ایستگاهی در خارج از مسکو قرار گرفته است. ناسا همچنین مرکز کنترل پشتیبانی در مرکز پروازهای فضایی مارشال در اختیار دارد.

به گفته "ویلیام گرستنمایر" مدیر عملیات فضایی ناسا، لپ تاپ به سرقت رفته هیچ توانایی برای دستور دادن به ایستگاه فضایی نداشت، در واقع ناسا هیچ لپ تاپی ندارد که بتواند به ایستگاه فضایی بین المللی دستور بدهد، برای دستور دادن به این ایستگاه تنها باید در مرکز کنترل آن حضور داشت.

بر اساس گزارش دیسکاوری، گرستنمایر می گوید ناسا باید برای افزایش امنیت رایانه ای خود تلاش بیشتری داشته و برای افزایش ایمنی به کارهایی از قبیل رمزنویسی دیسکهای سخت، توجه بیشتر به استفاده از حافظه های قابل حمل و نرم افزارهای آلوده داشته باشد. به گفته وی هدف این نیست که برای هکرها رقابتی جدید به وجود بیاید، اما ایستگاه فضایی بین المللی در امنیت کامل به سر می برد.

گزارش دزدی لپ تاپ ناسا به کنگره آمریکا

پائول مارتین" بازرس کل ناسا در هفته گذشته به کنگره آمریکا گزارش کرد که لپ تاپی که سال گذشته از ناسا به سرقت رفته یکی از 48 ابزار متعلق به این سازمان بوده که در دوره سالهای 2009 تا 2011 ناپدید شده یا به سرقت رفته است. وی در گزارشی مکتوب اعلام کرد سرقت لپ تاپ ناسا در ماه مارچ 2011 منجر به از دست رفتن الگوریتمهایی شد که برای هدایت و کنترل ایستگاه فضایی بین المللی به کار گرفته می شوند. دیگر اطلاعات به سرقت رفته حاوی کدهای امنیتی و اطلاعاتی حساس درباره برنامه های "کانستلیشن" و "اوریون" بوده اند.

بر اساس این گزارش ناسا در دوره زمانی 2010 تا 2011 در حدود پنج هزار و 408 مورد رویداد امنیتی رایانه ای را گزارش کرده است که در میان آنها نصب شدن نرم افزارهای مخرب و یا دسترسی افراد غیر مجاز به سیستمهای رایانه ای به چشم می خورد. به گفته مارتین هکرهای ماهر و حرفه ای می توانند به واسطه این اطلاعات آسیبهای جدی به عملیات ناسا وارد آورند.

مارتین توجه ویژه کنگره را به روند کند رمزگذاری لپ تاپهای ناسا و کمبود کنترل امنیتی IT در این سازمان جلب کرد. این گزارش در ادامه گزارشی منتشر شده است که از به سرقت رفتن یا ناپدید شدن بیش از 500 قطعه از صخره های ماه، شهاب سنگها، دنباله دارها و دیگر مواد فضایی از سال 1970 تا به حال خبر می دهد. در این گزارش عنوان شده که ناسا باید کنترل و نظارت بیشتری بر 26 هزار نمونه که به دانشمندان و موزه های مختلف قرض داده داشته باشد.

بر اساس گزارش میل آنلاین، موارد زیادی مشاهده شده اند که نمونه های فضایی که توسط ناسا به دانشمندان یا موزه ها قرض داده شده اند، پس از ده ها سال هنوز به ناسا بازگردانده نشده اند.

خبرگزاری مهر

تصویر از apod.nasa.gov

بسم رب السماوات و النجوم

پایگاه رصدگر

پنج شنبه 25/12/1390 - 19:12 - 0 تشکر 441077

زیاد شدن تداخل و اثر متقابل کهکشانها در خوشه هرکول


تلسکوپ VLT و دوربین 268مگا پیکسلی آن از تداخل کهکشانها در خوشه هرکول پرده برداشت .خوشه کهکشانی هرکول در صورت فلکی هرکول و در 500میلیون سال نوری از ما قرار گرفته وغنی از ستارگان جوان در کهکشانهای مارپیچی خود می باشد . در اینجا بسیاری از کهکشانها در حال تداخل با یکدیگرند کهکشانهای مارپیجی بعد از رقصیدن به دور یکدیگر در طی میلیونها سال با هم ترکیب  شده وکهکشانهای بزرگتر را ایجاد می کنند وقتی کهکشانهای کوچکتر از طریق نیروی گرانش خود به سوی یکدیگر کشیده می شوند خوشه های کهکشانی را تشکیل می دهند و وقتی برخورد خوشه ها بیشتر می شود اعضای مفرد گروه هم با کهکشانهای دیگر برخورد می کنند واین برخوردهای کهکشانی باعث تخلیه گاز و غبار ناشی از تشکیل ستاره در کهکشان مارپیچی می شود وآنها را به کهکشانهای بیضی شکل یا کهکشانهایی با اشکال بی قاعده وبدون توانایی تشکیل ستاره جدید تبدیل می کند . تصور می شود که تاکنون حداقل 3خوشه کوچک در خوشه هرکول جمع شده اند که در صورت برخورد با یکدیگر خوشه عظیم کهکشانی ایجاد می کنند .

برگرفته از : astronomynow

سه شنبه 22/1/1391 - 23:14 - 0 تشکر 445347

سفر پوریا ناظمی٬ روزنامه‌نگار ایرانی به فضا


سرانجام پس از سالها قلم زدن در زمینه دانش و فناوری فضایی٬ پوریا ناظمی٬ روزنامه‌نگار علمی کشورمان موفق شد به فضا سفر کند و دو هفته رویایی را در مدار زمین و در یک هتل مجلل فضایی سپری کند. ماجرای سفر او که بسیار تلاش شده بود تا لحظه آخر مخفی نگه داشته شود٬ سرانجام با ارسال اولین یادداشت این نویسنده زبردست علمی ایرانی به زمین فاش شد و از همین حالا باید منتظر ادامه یادداشت‌های هیجان‌انگیز او از فضا باشیم.
مطلب کامل در هوپا

پنج شنبه 24/1/1391 - 23:55 - 0 تشکر 445838

البته تا جایی که از دوستان دیگه شنیدوم و ادامه این مطلب رو خوندم فکر نمی کنم این خبر صحت داشته باشه و بیشتر حدس می زنم یه شوخی بوده .
البته بازم میگم که مطمئن نیستم ولی احتمال زیادی میدم درست نباشه .

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.