• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 7712)
جمعه 29/11/1389 - 18:47 -0 تشکر 285841
اخبار نجومی خبرگزاری ها

اینجا محلیست برای گذاشتن اخبار نجومی خبرگزاری های مختلف.

اخبار جدید و به روز نجوم را می توانی در این تاپیک پی بگیرید.

--------------------------------------------------------------------------------------

1- اگر این تاپیک در بالای سایر تاپیک ها قرار داشت یعنی حاوی خبر جدیدی هست.

2- لطفا تمام اخبار را اینجا ذکر کنید.

4- اگر فکر می کنید خبر پتانسیل بحث را دارد می توانید آن را در تاپیک جداگانه ای قرار دهید.

5- ذکر منبع و زمان انتشار خبر فراموش نشود.

پنج شنبه 15/2/1390 - 12:23 - 0 تشکر 314944

۱۳۹۰/۰۲/۱۲

ستارگانی که با سرعتی دیوانه وار می چرخند/ خوشه ستاره ای NGC6522

ستاره شناسان اروپایی خوشه ای از ستارگان را شناسایی کردند که تنها بیش از یک میلیارد سال پس از بیگ بنگ شکل گرفته اند و به روشی دیوانه وار می چرخند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان موسسه فیزیک نجوم لایبنتز در پستدام آلمان که نتایج یافته های خود را در مجله نیچر منتشر کرده اند به این نتایج دست یافتند.

این خوشه ستاره ای که حدود 12 میلیارد سال قبل شکل گرفته است با تلسکوپ VLT رصدخانه جنوبی اروپا (اسو) در شیلی شناسایی شده است.

اجرام این خوشه از اولین ستارگانی هستند که در جهان درخشیده اند. جرم این ستارگان دهها برابر جرم خورشید است و با سرعت دیوانه واری به دور خود می چرخند. این محققان بر روی خصوصیات نور تابیده از 8 ستاره این خوشه که جرمی مشابه جرم خورشید داشتند مطالعه کردند.

این خوشه ستاره ای که NGC 6522 نام دارد در منطقه مرکزی کهکشان ما واقع شده است و با سن حداقل 12 میلیارد سال، یکی از قدیمی ترین اجرام آسمانی کهکشان راه شیری است. بنابراین با بررسی این ستارگان می توان بخش وسیعی از تکامل جهان را بازسازی کرد.

نتایج بررسی این ستارگان نشان داد که در ترکیب اتمسفر خارجی آنها علاوه بر هلیم، دو عنصر کمیاب "ایتریم" و " استرونتیوم" نیز دیده شدند.

اعتقاد بر این است که این دو عنصر در ستارگان با جرم قابل مقایسه با جرم خورشید ساخته می شوند، اما در دوره ای تا این حد دور، هیچ جرم آسمانی مشابه خورشید چرخه تکامل خود را کامل نکرده و بنابراین نتوانسته بود این عناصر شیمیایی را وارد فضا کند.

بنابراین، این سئوال مطرح می شود که این ستارگان از چه زمانی این دو عنصر را تولید کرده اند؟

این محققان در این خصوص توضیح دادند: "بهترین توضیح این است که اولین ستارگان عظیم جهان به خاطر سرعت بسیار بالای چرخشی که داشتند قادر بودند گونه های شیمیایی که ما در خوشه NGC6522 کشف کردیم را بسازند. برپایه ارزیابیهایی که انجام دادیم این سرعت می توانست حتی به 800 کیلومتر بر ثانیه نیز برسد که 8 برابر بیشتر از سرعتی است که امروز در ستارگان با جرم مشابه مشاهده می کنیم."

 ما مي توانيم ....

پنج شنبه 15/2/1390 - 12:27 - 0 تشکر 314945

۱۳۹۰/۰۲/۱۳


بزرگترین نقشه سه بعدی از جهان هستی/ 11 میلیارد سال نوری


بزرگترین اطلس سه بعدی از جهان هستی با کمک تکنولوژی ترسیم شده است که می تواند در کشف اطلاعات جدیدی درباره انرژی تاریک به دانشمندان کمک کند، موجودیت مرموزی که در حال شتاب بخشیدن به گسترش جهان هستی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در مطالعات پیشین برای ترسیم نقشه جهان بر روی کهکشانها تکیه می شد اما اکنون طراحان کیهانی موفق شده اند فواصل بسیار دوردست تر را نیز رصد کنند، آنها با استفاده از ابرهای گازی بین کهکشانی توانسته اند به فواصل 11 میلیارد سال نوری نیز دست پیدا کنند.

این ابرهای گازی قابل ردیابی اند زیرا آنها نور اجرامی بسیار دورافتاده به نام اخترنماها را به خود جذب می کنند، فانوسهای کیهانی مشتعلی که انرژی خود را از اَبَرسیاهچاله هایی که در حال بلعیدن ماده اطراف خود هستند تامین می کنند. نقشه جدید می تواند موقعیت ابرهای گازی که به واسطه نور 14 هزار اخترنما درخشان شده است را مشخص کند.

ساخت نقشه هایی مشابه، متشکل از تعداد بیشتری از اخترنماها می تواند دیدگاه واضح  و شفافتری را از چگونگی تحول ساختار عظیم جهان هستی در طول تاریخ در اخترشناسان به وجود آورد.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، این دیدگاه می تواند به گونه ای تاثیر انرژی تاریک را بر ساختار جهان تعیین کند، به این شکل می توان درک کرد که آیا انرژی تاریک یکی از ویژگی های ذاتی فضای خالی است و یا یک میدان انرژی متغییر است؟

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 19/2/1390 - 16:3 - 0 تشکر 316289

۱۳۹۰/۰۲/۱۸

اروپا برای یافتن حیات بیگانه آماده می شود/ تلسکوپ E-ELT


اروپا پروژه ای را برای ساخت یک تلسکوپ جدید نوری و مادون قرمز با هدف یافتن حیات در سیارات خارج از منظومه شمسی آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این تلسکوپ جدید که قرار است از سال 2012 در رصدخانه جنوبی اروپا (اسو) در شیلی ساخته شود E-ELT (تلسکوپ بی نهایت بزرگ نوری/ مادون قرمز) به بزرگترین چشمی تبدیل خواهد شد که از زمین پنجره ای به سوی آسمان خواهد گشود.

این تلسکوپ با هدف یافتن حیات در سیارات خارج از منظومه شمسی ساخته می شود.

"برونو لیباندگات"، مدیر "اسو" در این خصوص توضیح داد: "این تلسکوپ یک آینه اصلی به قطر 42 متر و 906 آینه 1.5 متری دارد. این آینه ها برپایه یک سیستم نوری انطباقی که شکستهای پرتوهای نور حاصل از اتمسفر زمین را تصحیح می کنند عمل می کنند."

وی افزود: "فناوری به کار رفته در ساخت این تلسکوپ به ما اجازه خواهد داد که سیارات را به روشی مستقیم رصد کنیم. این بدان معنی است که با کمک E-ELT رصد سیاراتی که تاکنون مشاهده مستقیم آنها میسر نبود امکانپذیر می شود."

مدیر اسو گفت: "هدف ما جستجوی سیاراتی است که اصطلاحاً در نوار قابل سکونت قرار دارند و بنابراین به طور بالقوه می توانند میزبان اشکالی از حیات باشند."

سیارات داخل نوار قابل سکونت، سیاراتی هستند که فاصله آنها تا ستاره خود به اندازه ای است که بر روی سطحشان می توان آب به حالت جامد، گاز و به خصوص به صورت مایع را پیدا کرد.

این تلسکوپ که با هزینه 1 میلیارد یورو ساخته خواهد شد همچنین می تواند به درک ماهیت انرژی تاریک، سیاه چاله های بسیار عظیم و کهکشانهای نخستین کمک کند.

براساس گزارش آنسا، این تلسکوپ قرار است از سال 2012 بر روی کوههای آند در شیلی و در حدود فاصله 20 کیلومتری از تلسکوپ "خیلی بزرگ" (VLT) ساخته شود.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 19/2/1390 - 16:8 - 0 تشکر 316290

۱۳۹۰/۰۲/۱۹

تصویر بخشی از سحابی مرداب


تصور بیشتر انسانها از فضای خارج از زمین محیطی لایتناهی و تهی است اما در صورتی که در زمان مناسب نقطه ای مناسب را نگاه کنید می توانید ابرهای باشکوه و درخشانی را مشابه ابرهای صخره مانند سحابی مرداب در فضا مشاهده کنید.

به گزارش خبرگزاری مهر، سحابی مرداب در صورت فلکی کماندار که به M8 نیز شهرت دارد یکی از این نقاط با شکوه آسمان است. این منطقه در فاصله پنج هزار سال نوری از زمین قرار داشته و با نام صخره جنوبی نیز شناخته می شود زیرا در میان ابرهای درخشان و متراکم گاز و غبار می توان توده هایی صخره مانند را مشاهده کرد.

این تصویر که با استفاده از تلسکوپ جمینی در شیلی ثبت شده زوایایی از این سحابی را منتشر کرده است که چشم انسان در حالت عادی قادر به دیدن آنها نیست. در صورتی که با استفاده از یک تلسکوپ نسبتا خوب غیر حرفه ای به این نقطه از آسمان نگاه کنید تنها توده ای درخشان به رنگ صورتی خواهید دید.

اما این تصویر با استفاده از فیلترهای نوری متعدد به ثبت رسیده که به پرتوهای هیدروژن، سولفور و فروسرخ که به ترتیب رنگهای قرمز، سبز و آبی را در تصویر به وجود آورده اند، حساس هستند.

بر اساس گزارش ان بی سی، اخترشناسان با هدف بررسی ارتباط تکاملی میان ستاره های نوزاد و امواج انفجاری و اجرام هربیگ-هارو، مناطق شبه سحابی که در هنگام فوران گازها از برخورد میان ستاره های جوان و ابرهای گازی و غباری خلق می شوند، اطلاعات مربوط به این سحابی را جمع آوری کردند. در حدود ده ها نمونه از این اجرام در ابعاد مختلف در این تصویر دیده می شوند، اما برای تحسین زیبایی و شکوه این صحنه زیبا حتما نیازی به دانستن رویدادهای تکاملی داخلی و خارجی ستاره ای ندارید!

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 19/2/1390 - 16:10 - 0 تشکر 316291

۱۳۹۰/۰۲/۱۹

اندازه گیری بدشکلیهای فضا - زمان در اطراف زمین/ پیش بینی انیشتین تائید شد


گروهی از دانشمندان آمریکایی در آزمایشی موفق شدند بدشکلیهای فضا- زمان را در اطراف زمین که در تئوری نسبیت انیشتین پیش بینی شده است اندازه گیری کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه استنفورد و ناسا با انجام آزمایشی به نام Gravity Probe B  (بررسی گرانش B) اثبات کردند همانگونه که تئوری نسبیت عمومی انیشتین پیش بینی کرده فضا- زمان در اطراف زمین در اندازه های بسیار کوچکی بدشکل شده است.

آزمایش Gravity Probe B در سال 2004 آغاز شد. این آزمایش برای اندازه گیری دو جنبه از تئوری انیشتین درباره گرانش از 4 گردش نما (ژیروسکوپ) فوق دقیق استفاده می کند.

این دو جنبه به ترتیب عبارتند از: اثر ژئودزی (Geodetic effect) یا بدشکلی فضا- زمان در اطراف یک جرم عظیم و اثر کشش چارچوب (Frame-dragging) یا پدیده ای که به خاطر آن زمین، فضا- زمان اطراف را با چرخش خود بدشکل می کند.

این آزمایش با اندازه گیری کوچکترین تغییرات در محور چرخش ژیروسکوپها نسبت به موقعیت ستاره HR 8703 (ام. آی فرس) توانستند هر دوی این اثرات را مورد بررسی قرار دهند.

درصورتی که گرانش بر روی فضا و زمان اثر نمی گذاشت ژیروسکوپها بر روی نقطه خود باقی می ماندند. در حالی که همانگونه که نسبیت عمومی انیشتین پیش بینی کرده بود ژیروسکوپها یک تغییرات بسیار کوچک را در جهت محور چرخش به دلیل اثر گرانش زمین نشان دادند.

"فرانسیس اوری" سرپرست این تیم تحقیقاتی اظهار داشت: "تصور کنید که زمین در عسل غوطه ور شود. در این حالت، وقتی این سیاره اطراف محور خود و دور خورشید می چرخد عسل بد شکل می شود و گردابهایی ایجاد می کند. این همان حالتی است که با تغییرات جزئی فضا- زمان رخ می دهد."

همچنین در این آزمایش، تغییرات در محور چرخش ژیروسکوپها به دلیل اثر ژئودزی در زمان چند میلی ثانیه قوسی نیز اندازه گیری شد.

این دانشمند در این خصوص توضیح داد: "یک میلی ثانیه قوسی برابر با قطر یک تار موی انسان است که از فاصله 10 مایلی دیده شود. بنابراین زاویه ای بسیار کوچک است. دقتی که آزمایش Gravity Probe B باید به آن می رسید. پیش بینی تئوری نسبیت عمومی، اندازه اثر ژئودزی را 6606.1 میلی ثانیه قوسی نشان می دهد که اندازه گیریهای ما کمی بالاتر از 4 درصد از این ارزش را نشان داد."

براساس گزارش دیسکاوری نیوز، به گفته این دانشمندان، نتایج آزمایش Gravity Probe B دو مورد از عمیق ترین پیش بینی های انیشتین درباره جهان را تائید کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

دوشنبه 19/2/1390 - 16:15 - 0 تشکر 316292

۱۳۹۰/۰۲/۱۹
احتمال کشف سیاره های حلقه دار توسط کپلر

اخترشناسان باور دارند تلسکوپ کپلر در حال حاضر تنها تلسکوپی است که قادر است سیستمهای حلقه ای نامرئی سیاره های دورافتاده را رصد کرده و نام آنها را به لیست سیاره های خود بیافزاید.

به گزارش خبرگزاری مهر، تا به امروز به دور سیاره های فراخورشیدی کشف شده هیچ حلقه ای دیده نشده است اما بیشتر سیاره های کپلری به اندازه ای به ستاره های خود نزدیک هستند که کشش گرانشی چرخش عمودی آنها را نسبت به مدارهایشان ثابت نگه می دارد، این به آن معنی است که سیستم حلقه ای احتمالی چنین سیاره هایی همواره از نظر ما نامرئی خواهند بود.

یک سیاره باید مشابه سیاره زحل نسبت به صفحه مداری خود انحراف داشته باشد، ویژگی که بیشتر در مورد سیاره های دور از ستاره های مادر صدق می کند و چنین سیاره های دورافتاده ای را تنها با کمک رصدهای تلسکوپ کپلر می توان شناسایی کرد.

چنین حلقه هایی برای اینکه بتوانند باقی بمانند باید ساختاری سنگریزه مانند داشته باشند زیرا ذرات ریزتر تحت "تاثیر پوینتینگ- رابینسون" دچار فرسودگی شده و به واسطه تشعشعات بین ستاره ای به تدریج و به شکل مارپیچی به سمت ستاره مادر تغییر حالت خواهند داد.


یک حلقه سیاره ای در صورتی شکل می گیرد که قمر یک سیاره بیش از اندازه به سیاره نزدیک شده و به واسطه نیروهای کشندی از هم متلاشی شود، این پدیده به "حد رُوش" شهرت دارد، پدیده ای که در آن کشش های گرانشی یک جرم کیهانی بدنه آن جرم را از هم متلاشی می کند.

شاید زمین هم در میلیاردها سال پیش و در پی برخورد سیاره ای به اندازه مریخ دارای حلقه بوده است که مواد آن به تدریج ماه را تشکیل داده اند. شرایط آب و هوا در سیاره ای حلقه دار بسیار ناخوشایند و نامطلوب است. در صورتی که چنین سیاره ای مشابه زمین باشد با چرخشهای فصلی قطبهای شمالی و جنوبی آن در سایه مطلق فرو می روند و به این شکل زمستانها به شکلی کشنده سرد شده و هیچ ستاره ای در آسمان مشخص نخواهد بود.

تکامل حیات بر روی چنین سیاره ای نسبت به زمین با وجود عدم حضور چرخه شبانه روزی و وجود فصلهای افراطی بسیار متفاوت خواهد بود. این احتمال وجود دارد که در آینده مریخ نیز دارای چنین حلقه ای شود زیرا بزرگترین قمر این سیاره، فوبوس به صورت مارپیچی در حال نزدیک شدن به سیاره بوده و به تدریج از هم متلاشی خواهد شد و به این شکل زمینه شکل گیری حلقه سیاره ای به وجود خواهد آمد.

بر اساس گزارش دیسکاوری، در صورتی که چنین پیش بینی درست باشد طی چند سال آینده فهرست سیاره های کپلر نام سیاره های حلقه دار را نیز شامل خواهد شد تا به این شکل گرایش انسانها به این جهانهای دورافتاده بُعد دیگری به خود بگیرد.

 ما مي توانيم ....

جمعه 23/2/1390 - 22:5 - 0 تشکر 317482

تلاش برای راه اندازی اینترنت میان سیاره ای/ وبلاگ نویسی فضانوردان از مریخ
پدر اینترنت جهان طی همکاری با ناسا در تلاش است پروتکل اینترنتی استانداردی را ارائه کند که از توانایی پوشش انتقال داده ها در فضای میان سیاره ای برخوردار باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، زمانی که انسان بتواند برای اولین بار قدم بر خاک مریخ بگذارد، ساکنان زمین انتظار دارند بتوانند هر لحظه از این ماموریت را به صورت مستقیم و تصویری مشاهده کنند. در آن زمان از نظر انسانها هر ذره ای از مریخ در هوا باید دیده شود، صدای چکمه فضانوردان در حالی که خاک مریخ را زیر پا له می کنند، باید شنیده شود تا ساکنان زمین بتوانند اولین قدمهایی که برای اکتشاف سیاره سرخ برداشته شده است را با تمام وجود احساس کنند.

اما در صورتی که زیرساختارهای امروزی شبکه اعماق فضا یا DSN که تنها سه آنتن رادیویی در آمریکا، اسپانیا و استرالیا دارد، حتی توان ارسال تصاویر ویدیویی را نیز نداشته باشد، چه رخ خواهد داد؟

"وینت سرف" پدر اینترنت جهان و سخنگوی همیشگی شرکت گوگل در زمینه اینترنت در روز سه شنبه در کنفرانس Interlop 2011 برتری هایی را درباره آینده اینترنت جهان عنوان کرد اما سخنان وی تنها به اینترنت زمین محدود نشدند.

وی در پاسخ به سوالات خبرنگارانی که درباره اینترنت بین سیاره ای از وی سوالاتی پرسیدند گفت ما به پروتکلهایی نیاز داریم که بتوانند فواصل بین سیاره ای را نیز پوشش دهند زیرا پروتکل کنونی اینترنت از چنین توانایی برخوردار نیست.

سرف که طی سالهای اخیر با لابراتوار JPL ناسا همکاری بسیار نزدیکی داشته تا بتواند سیستمی که شاید بتواند روزی برای توسعه دادن اینترنت به فضای میان سیاره ای به کار گرفته شود را مورد آزمایش قرار دهد، در تلاش برای یافتن پروتکل استاندارد اینترنتی است که بتواند هر ماهواره، کاوشگر، فضانورد و نقلیه فرود بر روی سیاره ها را تحت پوشش خود قرار دهد. در این صورت وبلاگ نویسی مریخ نوردان از روی خاک مریخ ایده چندان غیر ممکنی نخواهد بود.

بر اساس گزارش دیسکاوری، خلق سیستم قابل اطمینانی برای انتقال داده ها در سرتاسر سامانه خورشیدی می تواند برای برقراری ارتباط با ناوگانها و یا ماموریتهای روباتیک انسانها نیز فواید آشکاری داشته باشد.
منبع : خبرگزاری مهر

جمعه 23/2/1390 - 22:5 - 0 تشکر 317483

كی از خوشه‌های ستاره‌یی کروی دوردست کهکشان راه شیری برای نخستین بار توسط محققان دانشگاه علوم پایه زنجان و با همكاری منجمانی از آلمان، استرالیا و رصدخانه جنوب اروپا به صورت «ستاره به‌ ستاره» شبیه‌سازی مستقیم شد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، در این كار پژوهشی، اکرم حسنی زنوزی، دانشجوی دكتری دانشكده فیزیك دانشگاه علوم پایه زنجان زیر نظر استاد یوسف ثبوتی، اخترشناس برجسته كشورمان برای نخستین بار خوشه‌ ستاره‌یی پالومار 14 - از خوشه‌های کروی دوردست کهکشان راه شیری - را به‌ صورت "ستاره به‌ ستاره" شبیه‌سازی كرده است.

خوشه‌های ستاره‌یی کروی که به عنوان سنگ بنای کهکشان‌ها در نظر گرفته می‌شوند، سیستم‌های پیری (از مرتبه سن عالم) با چند ده هزار تا چند میلیون ستاره هستند که به وسیله‌ جاذبه‌ گرانشی متقابل به یکدیگر مقید شده‌اند و به دلیل چگالی ستاره‌ای نسبتاًً بالا، پدیده‌های دینامیکی جالب توجهی در آنها اتفاق می‌افتد.

در این شبیه سازی که با استفاده از سخت افزارهای GPU در دانشگاه بُن انجام شده است، خوشه‌ای با نزدیک به صدهزار ستاره شروع به تحول کرده و پس از حدود 12 میلیارد سال به وضعیت کنونی می‌رسد.

تطابق نتایج شبیه‌سازی با مشاهدات رصدی، اطمینان را نسبت به آنچه که در مورد منشاء و تحول خوشه‌های ستاره‌یی ثبت شده است، افزایش می‌دهد.

ویژگی برجسته‌ این شبیه‌سازی، تعداد زیاد ذرات و درعین حال عمر طولانی خوشه است که رکورد تازه‌ای در این گونه از شبیه‌سازی‌ها رقم زده است.

نتایج این كار پژوهشی که با همکاری دکترحسین حقی از دانشگاه تحصیلات تكمیلی علوم پایه زنجان و منجمانی از دانشگاه‌های بُن (آلمان)، کوینزلند (استرالیا) و رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) صورت گرفته در شماره‌ اخیر مجله Mon. Not. R. Astron. Soc. که از معتبرترین مجلات نجومی است به چاپ رسیده است.

شنبه 24/2/1390 - 22:50 - 0 تشکر 317689

۱۳۹۰/۰۲/۲۱


رصد هرشل از توفانهای خشن کهکشانی که از تشکیل ستارگان ممانعت می کنند.


رصدخانه فضایی هرشل توفانهای کهکشانی خشنی را از گازهای مولکولی شناسایی کرد که می توانند از تشکیل ستارگان ممانعت کنند.

به گزارش خبرگزای مهر، رصدخانه فضایی مادون قرمز آژانس فضایی اروپا توفانهای خشنی از گازهای مولکولی رها شده در کهکشانها را شناسایی کرد. از سالها قبل این فرضیه مطرح شده بود که این جریانهای گردابی می توانند گازها را از کهکشانها حرکت دهند و در مسیر خود از تشکیل ستارگان ممانعت کنند.

بادهایی که هرشل ردیابی کرده است بسیار ویژه و پرقدرت هستند و با سرعت بیش از هزار کیلومتر بر ثانیه و یا حدود 10 هزار برابر شدیدتر از یک توفان سهمگین زمینی حرکت می کنند.

این اولین بار است که جریانهای گازهای مولکولی همانند این توفانها به روشی واضح در بخشی از کهکشان رصد شده اند.

این رصدها نشان می دهد که این بادها درحال تهی کردن کهکشان از ماده اولیه ای هستند که برای تشکیل ستارگان جدید ضروری است.

براساس گزارش Avionews ، درصورتیکه این بادها به اندازه کافی پرقدرت باشند حتی می توانند کل فرایند تشکیل ستارگان را متوقف کنند.

"اکهارد استورم" از بخش فیزیک فرازمینی موسسه ماکس پلانک آلمان و سرپرست اصلی این پروژه به همراه همکارانش برای مطالعه بر روی 50 کهکشان از هادیهای حساس به نور دستگاه Array Camera و طیف نگار رصدخانه هرشل استفاده کردند.

به گفته محققان، همه ساله به سبب توفانهای بسیار پرقدرت، حجمی معادل هزار و 200 برابر جرم خورشید از کهکشانها کم می شود. این حجم ماده برای تهی شدن کهکشانها از ذخیره گازی مورد نیاز برای تشکیل ستارگان در بازه زمانی یک میلیون تا 100 میلیون سال آینده کافی است.

به عبارتی دیگر، بعضی از کهکشانها می توانند تا یک میلیون سال آینده کل ذخیره گازی خود را از دست بدهند.

این بادها از انتشار شدید نور و ذرات ستارگان جوانتر ساخته می شوند.

این توفانها همچنین می توانند توسط پرتوهای منتشر شده ای که همانند توربینهای ماده در اطراف سیاه چاله های عظیم مرکز کهکشانها می چرخند فعال شوند.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

شنبه 24/2/1390 - 22:56 - 0 تشکر 317691

۱۳۹۰/۰۲/۲۴
کشف اقیانوس ماگمایی در "یو" (قمر مشتری)

سیاره شناسان آمریکایی با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده توسط کاوشگر "گالیله" یک دریاچه ماگمایی را در زیر قمر "یو" سیاره مشتری کشف کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه کالیفرنیا و دانشگاه میشیگان با استفاده از تازه ترین اطلاعات ارسال شده توسط کاوشگر "گالیله" دریافتند که در نزدیکی سطح قمر "یو" یک اقیانوس ماگمایی گداخته در حرکت است.

نتایج این کشف که اولین تائید مستقیم از این لایه ماگما بر روی "یو" است توضیح می دهد که چرا این قمر مشتری آتشفشانی ترین جرم منظومه خورشیدی است به طوریکه جریان مواد مذابی که این آتشفشانها تولید می کنند 100 برابر بیشتر از ماگمای تولید شده در زمین است.

این اقیانوس ماگمایی قطری بیش از 50 کیلومتر دارد و حداقل 10 درصد از حجم جبه "یو" را ساخته است. دمای این اقیانوس به حدود هزار و 200 درجه سانتیگراد می رسد.

"تارنس جانسون" عضو گروه علمی ماموریت کاوشگر گالیله در این خصوص توضیح داد: "این فرضیه وجود دارد که زمین و ماه نیز میلیاردها سال قبل می توانسته اند اقیانوسهای ماگمایی مشابهی داشته باشند. آتشفشان شناسی قمر یو نه تنها به ما نشان می دهد که این آتشفشانها چگونه عمل می کنند بلکه همچنین می تواند به روی ما پنجره ای در زمان بگشاید و نشان دهد که در طی فازهای اولیه حیات ماه و زمین چه اتفاقی در این دو جرم منظومه خورشیدی رخ داده است."

براساس گزارش ساینس، به گفته این دانشمندان ماگمای جوشان اقیانوس یو میلیونها برابر رساناتر از سنگهایی است که در پوسته زمین وجود دارند."

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.