• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن نجوم > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
نجوم (بازدید: 7653)
جمعه 29/11/1389 - 18:47 -0 تشکر 285841
اخبار نجومی خبرگزاری ها

اینجا محلیست برای گذاشتن اخبار نجومی خبرگزاری های مختلف.

اخبار جدید و به روز نجوم را می توانی در این تاپیک پی بگیرید.

--------------------------------------------------------------------------------------

1- اگر این تاپیک در بالای سایر تاپیک ها قرار داشت یعنی حاوی خبر جدیدی هست.

2- لطفا تمام اخبار را اینجا ذکر کنید.

4- اگر فکر می کنید خبر پتانسیل بحث را دارد می توانید آن را در تاپیک جداگانه ای قرار دهید.

5- ذکر منبع و زمان انتشار خبر فراموش نشود.

يکشنبه 4/2/1390 - 11:46 - 0 تشکر 311233

شبیه سازی ماموریتی مریخی در ایستگاه فضایی/ فضانوردان حبس می شوند!
ناسا در نظر دارد از ایستگاه بین المللی فضایی به عنوان بستری برای آزمودن ماموریتهای انسانی به سوی مریخ استفاده کند از این رو قصد دارد ماموریتی یک هفته ای را به سوی مریخ در این ایستگاه شبیه سازی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مطالعات ابتدایی بر روی یافتن راهکارهایی تاثیرگذار و ایمن از جانب برج کنترل ناسا بر روی زمین متمرکز خواهد شد تا این پایگاه بتواند فضانوردان را برای انجام عملکردهایی خودمختارتر آزاد بگذارد.

فضانوردانی که در این ماموریت حضور خواهند داشت قادر به صحبت کردن با برج کنترل نخواهند بود زیرا امواج رادیویی در حالی که سرعتی برابر سرعت نور داشته باشند برای رسیدن به زمین 22 دقیقه زمان نیاز دارند و پاسخ دادن به پیام دریافت شده از سوی مریخ نیز به همین مدت زمان نیاز خواهد داشت و از این رو چنین تاخیر زمانی برقراری مکالمه عادی میان مریخ و زمین را غیر ممکن می کند.

به گفته "پیت هاسبروک" هدف اصلی استفاده از ایستگاه فضایی برای شبیه سازی ماموریتی به سوی مریخ و یا یک اخترواره است. این ماموریت شبیه سازی شده یک هفته ای می تواند قدم اولی در مسیر شکل دادن به ماموریتهای پیچیده شبه مریخی به شمار رود.
از دیگر طرح های ارائه شده برای شبیه سازی ماموریتی مریخی استفاده از فضانوردانی است که پس از 6 ماه زندگی در بی وزنی تازه به زمین بازگشته اند تا بلافاصله پس از بازگشت به زمین و پیش از اینکه اعضای بدنشان با شرایط زمین سازگار شود از آنها در شرایطی شبیه سازی شده ماموریتی مریخی استفاده شود. 6 ماه مدت زمانی است که انسان امروزی با استفاده از تکنولوژی های کنونی می تواند خود را به مریخ برسانند.

در واقع به این دلیل از فضانوردانی که برای 6 ماه در فضا زندگی کرده اند در این ماموریت استفاده می شود تا قدرت فیزیکی آنها پس از 6 ماه اقامت در شرایط خلاء در چنین ماموریت طولانی مدتی آزموده شود. با وجود اینکه تاثیر نیروی گرانش بر روی زمین قدرتمندتر از مریخ است. ترکیب اقامتی 6 ماهه در ایستگاه فضایی و ماموریتی شبیه سازی شده بر روی زمین می تواند تجربه ای ارزشمند برای ناسا به شمار رود.

بر اساس گزارش ان بی سی، شبیه سازی ماموریت مریخی در ایستگاه شامل محبوس شدن فضانوردان ایستگاه در اتاقکی مجزا است تا بهتر بتوانند شرایط این ماموریت را درک کنند. همچنین ناسا در نظر دارد از آزمایشگاه های ایستگاه برای آزمودن تجهیزاتی که برای سفرهای آینده فضایی ضروری هستند، استفاده کند.
منبع "خبرگزاری مهر"

يکشنبه 4/2/1390 - 22:44 - 0 تشکر 311453

۱۳۹۰/۰۲/۰۴
تصویری جدید از یک مجموعه کهکشانی دوتایی بسیار فعال
گروهی از ستاره شناسان رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی با تهیه تصویر جدیدی از دو کهکشان در فاصله 70 میلیون سال زمین دریافتند که این مجموعه کهکشانی دوتایی بسیار فعال است.

به گزارش خبرگزاری مهر، NGC 3169 و NGC 3166 دو کهکشانی هستند که در فاصله 70 میلیون سال نوری از زمین واقع در صورت فلکی سکستان قرار دارند. این مجموعه کهکشانی را "ویلیام هرشل" در سال 1783 کشف کرد.

اکنون دانشمندان رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی (اسو) با استفاده از تکنیکهای پیشرفته نجومی تلسکوپ VLT توانستند فاصله میان این دو کهکشان را محاسبه کنند و نشان دهند که این دو جرم آسمانی تنها در فاصله 50 هزار سال نوری از هم واقع شده اند.

این فاصله تنها برابر با نیمی از قطر کهکشان راه شیری است. به همین دلیل در یک محیط تا این حد فشرده و نزدیک، تاثیرات گرانشی می تواند نقش مهمی در قالب ریزی ساختار این کهکشانها ایفا کند.

تصویر جدیدی که تلسکوپ VLT از این مجموعه کهکشانی دوتایی گرفته است نشان می دهد که این مجموعه دارای یک سیستم بسیار پویا و فعال است.

کهکشانهای مارپیچی چون NGC 3169 و NGC 3166 دارای بازوهایی از ستارگان و گرد و غبار هستند که در اطراف هسته های درخشان آنها به صورت مارپیچ می خرچند.


هرچند هنوز فعل و انفعالات میان این دو کهکشان ویژگیهای واقعی خود را آشکار نکرده اند اما این تصویر جدید نشان می دهد که بازوهای کهکشان NGC 3169 (سمت چپ تصویر) به دلیل ستارگان آبی رنگ بزرگ و جوان با نور شدیدی می درخشند.

براساس گزارش EurekAlert، در مورد کهکشان NGC 3166 (سمت راست تصویر)، توده های گرد و غبار، به طور معمول بازوهای مارپیچ را به صورت نامنظم نشان می دهند به طوریکه برخلاف کهکشان سمت چپ، در این کهکشان ستارگان جدیدی درحال شکل گیری نیستند.

NGC 3169 ویژگی دیگری نیز دارد. به طوریکه نقطه ضعیف زرد سمت چپ نزدیک به مرکز این کهکشان بقایای یک ابرنواختر با عنوان SN 2003cg را نشان می دهد. این ابرنواختر در سال 2003 کشف شد.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 6/2/1390 - 17:14 - 0 تشکر 312009

۱۳۹۰/۰۲/۰۵

ساخت تلسکوپی پرسرعت برای ردیابی زباله های فضایی


محققان در آمریکا در حال تکمیل تلسکوپی زمینی هستند که سرعت رصد آن نسبت به تلسکوپهای زمینی مشابه بسیار بالاتر بوده و می تواند از برخورد ماهواره ها با زباله های فضایی جلوگیری کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تلسکوپ نظارت آسمان یا SST تلسکوپی است که توسط آژانس پروژه های تحقیقات پیشرفته دفاعی یا دارپا ساخته شده و قرار است از آن برای محافظت از دارایی های بین المللی و آمریکایی از جمله ماهواره های تجاری و بین المللی در مدار زمین، استفاده شود.

محققان در حال حاضر در حدود 22 هزار جرم مصنوعی را در مدار زمین یافته اند، از ذره های کوچک گرفته تا قطعات ماهواره های بزرگ و انتظار می رود تعداد این اجرام تا 20 سال آینده سه برابر شود. حتی قطعه ای یک سانتیمتری نیز می تواند منجر به ایجاد خسارتهای شدید به یکی از ماهواره های گرانقیمت و حیاتی ارتباطاتی و یا تدافعی شود.

در حال حاضر نیروی هوایی آمریکا فهرستی از اجرام شناخته شده در مدار زمین را با استفاده از شبکه ای ترکیبی از رادارها و تلسکوپهای زمینی و هوایی به دست آورده است. این شبکه می تواند مسیر حرکت اجرام را به خوبی ردیابی کند اما برای مقابله با حجم رو به افزایش این ذرات به سیستم اکتشافی قدرتمندتری نیاز خواهد بود. تلسکوپ SST تمرکز اصلی خود را بر روی مناطقی از مدار هم گردش زمین قرار خواهد داد که در حدود 35 هزار کیلومتر از سیاره فاصله دارند.

این تلسکوپ که ساخته شدن آن 9 سال زمان و 110 میلیون دلار سرمایه صرف خواهد کرد از میدان دید وسیعی برخوردار بوده، بسیار حساس است و می تواند طی یک شب چندین بار آسمان را رصد کند. این ابزار می تواند با سرعتی بالاتر از شبکه نظارت آسمان اجرام کوچک و کمرنگ را رصد کرده و با افزودن به اطلاعاتی که در حال حاضر درباره زباله های فضایی وجود دارند امکان پیش بینی دقیقتر مسیر زباله های فضایی را به وجود آورد.

بر اساس گزارش نیچر، دریچه دیافراگم این تلسکوپ 3.5 متر خواهد بود که این میزان سه برابر دیافراگم تلسکوپهای زمینی کنونی است. این تلسکوپ همچنین از سه سیستم آینه ای برخوردار است تا بتواند تصاویر را در بالاترین حد وضوح به ثبت برساند. SST اولین تصویر خود را در فوریه 2011 به ثبت رسانده است اما در حال حاضر در حال سپری کردن دوره های آزمایشی بوده و باید تنظیمات بیشتری بر روی آن انجام بگیرد.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 6/2/1390 - 17:17 - 0 تشکر 312011

۱۳۹۰/۰۲/۰۶


جستجو برای کشف حیات فرازمینی متوقف شد


عملیات مجموعه ای از تلسکوپهای پیچیده رادیویی در کالیفرنیا که برای یافتن نشانه ای از حیاتهای ماورا زمینی به جستجو در میان آسمانها مشغول بودند به دلیل کمبود بودجه به صورت موقت متوقف شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "موسسه جستجو برای هوش فرازمینی" در مجموعه تلسکوپهای آلن طی مشارکت لابراتوار نجوم رادیویی کالیفرنیا برکلی و پروژه SETI برپا شده و بیشترین بخش بودجه آن در حدود 25 میلیون دلار توسط پائول آلن بنیانگذار شرکت مایکروسافت تامین شده است.

به گفته "کارن راندل" مدیر برنامه های ویژه پروژه SETI بحران بودجه و کاهش یافتن سرمایه های فدرال پشتیبانی مالی از این پروژه را با اخلال مواجه کرده است. عملیات این مجموعه تلسکوپ از هفته پیش متوقف شده است و در سال 2013 فعالیت خود را از سر خواهد گرفت، زیرا در آن زمان بودجه پروژه SETI مورد بررسی دوباره قرار گرفته و بودجه جدید می تواند از این پروژه تا سال 2018 پشتیبانی کند.

طرح اولیه ساخت این تلسکوپهای بشقابی در سال 1997 ارائه شد و چهار سال بعد آلن پشتیبانی مالی برای ساخت 42 تلسکوپ مشابه را پذیرفت. SETI اعلام کرده قصد دارد به تدریج تعداد این بشقابها را به 350 افزایش دهد. این تلسکوپها برای ارسال پیام به فضا ساخته نشده اند بلکه به صورت شبانه روزی آسمانها را برای یافتن نشانه ای کوچک از وجود حیات بیگانه به جستجو می پردازند. هر یک از این 42 بشقاب بخشی ویژه از آسمان را مورد بررسی خود قرار می دهد.

بر اساس گزارش بی بی سی، قطع بودجه این پروژه در بحرانی ترین شرایط مالی اکتشافات فضایی رخ داده است: ناسا در حال پایان دادن به برنامه شاتلها بوده و با مشکلات مالی جدی مواجه است.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 6/2/1390 - 17:21 - 0 تشکر 312012

۱۳۹۰/۰۲/۰۶ 

تصویر پدیده‌ای نادر / درخشش نور سبز بر فراز کره ماه

عکاسی از رصدخانه جنوبی اروپا موفق شده یکی از بهترین سری تصاویر موجود از پرتو کمیاب سبز رنگی که بر بالاترین نقطه ماه دیده می شود را به ثبت برساند.

به گزارش خبرگزاری مهر، بسیاری از علاقمندان به رویدادهای آسمانی تلاش می کنند در زمان غروب خورشید، نور سبزرنگی را که درست در آخرین لحظه های ناپدید شدن خورشید در پشت خط افق می درخشد را مشاهده کنند.

حال عکاسی در رصدخانه جنوبی اروپا این نور سبز رنگ را از سطح ماه به ثبت رسانده است. این سری از تصاویر توسط "گرهارد هودپل" مامور عکاسی در رصد خانه شیلی در صحرای آتاکاما به ثبت رسیده اند.
http://www.mehrnews.com/mehr_media/image/2011/04/640677_orig.jpg
به گفته برخی از اخترشناسان این تصاویر یکی از بهترین نمونه هایی است که تا کنون از پرتو سبزرنگ ماه به ثبت رسیده است. این پرتو کوتاه سبزرنگ به واسطه تاثیر انحنای اتمسفر زمین و شکست نور به وجود می آید، تاثیری که در لایه های پایین تر و فشرده تر اتمسفر شدت بیشتری دارد.

طول موج های کوتاهتر نسبت به طول موجهای بلندتر بیشتر دچار شکست می شوند و از این رو نور سبز رنگ ساطع شده از خورشید یا ماه از زاویه دید یک بیننده از نقطه ای بالاتر از نقطه تابش نورهای زرد و نارنجی دیده می شود.

بر اساس گزارش ان بی سی، زمانی که بیننده در موقعیتی کاملا مناسب قرار گرفته باشد، با کمک گرفتن از تاثیر سراب مانندی که به واسطه تغییر حرارت در اتمسفر به وجود می آید، می تواند پرتو سبزرنگ را در بالاترین لبه صفحه خورشیدی یا ماه در نزدیکی افق مشاهده کند.

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 6/2/1390 - 21:51 - 0 تشکر 312100

تغییرات آب و هوایی آب را به سیاره سرخ باز می‌گرداند

گروهی از سیاره شناسان بین المللی برپایه اطلاعات جدیدی که مدارگرد ناسا جمع آوری کرده است دریافتند که در صورت تغییر آب و هوای مریخ، آب می تواند به سیاره سرخ باز گردد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان موسسه تحقیقاتی ساوث وست آمریکا و دانشگاه ساپینتزای ایتالیا با استفاده از اطلاعاتی که رادار SHARAD مدارگرد Mars Reconnaissance ناسا جمع آوری کرده است کشف کردند برخلاف آنچه که تاکنون تصور می شد مریخ حدود 3 میلیارد سال قبل کاملا خشک و منجمد نشده است، بلکه اتمسفر آن هزاران سال قبل مجددا گرم شده و در سطح این سیاره، آب به حالت مایع جریان یافته است.

این بررسیهای جدید نشان می دهد بخش بسیار وسیعی از مریخ که منجمد است در میان "دی اکسید کربن" یخی محصور شده است. به ویژه میزان دی اکسید کربن منجمد در قطب جنوب سیاره سرخ 30 برابر بیشتر از آن چیزی است که تصور می شد.

این تحقیقات نشان می دهد که اتمسفر و آب بر روی مریخ برپایه نوسانات محور چرخش سیاره پدیدار می شوند. در بعضی دوره ها به ویژه حدود 100 هزار سال قبل زاویه انحراف این محور به 40 درجه رسیده و همین مسئله موجب گرم شدن اتمسفر و ذوب یخها شده است.

به گفته این دانشمندان، درصورتی که که گرما دی اکسید کربن منجمد را ذوب کند و تمام این دی اکسید کربن به صورت گاز در اتمسفر این سیاره پخش شود، اثر گلخانه ای شرایط لازم برای ذوب آب یخ موجود در سطح مریخ را فراهم می کند و به این ترتیب در سطح این سیاره چند دریاچه آب ایجاد می شود.

این محققان با بررسی رسوبات دریاچه ای به وسعت 12 هزار کیلومتر مکعب در قطب جنوب مریخ به این نتایج دست یافتند. این رسوبات بیش از 80 درصد از دی اکسید کربن اتمسفر فعلی سیاره سرخ را به صورت منجمد در خود نگه داشته است.

برخلاف اتمسفر زمین که تنها کمتر از 0.04 درصد آن از دی اکسید کربن ساخته شده حدود 95 درصد از اتمسفر مریخ از دی اکسید کربن است.

این دانشمندان در این خصوص توضیح دادند: "ما پیش از این می دانستیم که یک سرپوش کوچک از  دی اکسید کربن منجمد (یخ خشک) روی یخ آب این سیاره را پوشانده است اما این تحقیقات جدید نشان می دهد که این لایه یخی دی اکسید کربن 30 درصد بیشتر از دانسته های گذشته ما است."

براساس گزارش ساینس، تغییرات آب و هوایی و افزایش اتفاقی دی اکسید کربن در اتمسفر، بادهای پرقدرتی تولید می کنند و این بادها توفانهای گرد و غبار پر شدت و پر دامنه ای را سبب می شوند. به این ترتیب با گرم شدن هوا آب مایع در سطح سیاره سرخ جریان می یابد.

یافته های جدید نشان می دهد که رسوبات دی اکسید کربن منجمد (یخ خشک) در قطب جنوب سیاره سرخ 30 برابر بیشتر از آن چیزی است که تاکنون تصور می شد

رسوبات دی اکسید کربن منجمد

حدود 100 هزار سال قبل یخهای دی اکسید کربن به دلیل نوسانات محور مریخ ذوب شدند

منبع خبرگزاری مهر

چهارشنبه 7/2/1390 - 9:49 - 0 تشکر 312195

۱۳۹۰/۰۲/۰۷


چین تا 9 سال دیگر ایستگاه فضایی اش را تكمیل می كند


مقامات چینی طرحی جدید از سری برنامه های فضایی سرنشین دار را برای ساخت ایستگاه فضایی و فضاپیمایی باری تا پایان سال 2020 ارائه کردند.


به گزارش خبرگزاری مهر، مقامات فضایی دفتر مهندسی فضایی چین همچنین اعلام کردند در نظر دارند از مردم کشورشان بخواهند تا نامی را برای این ایستگاه فضایی 60 تنی که قرار است تا انتهای سال 2020 تکمیل شود، انتخاب کنند.

بر اساس مدارکی که توسط این دفتر ارائه شده این ایستگاه فضایی از یک اتاقک مرکزی و دو آزمایشگاه برخوردار خواهد بود و همچنین برای انتقال ابزار و تجهیزات به این ایستگاه فضاپیمای باری ویژه ای ساخته خواهد شد.

این ایستگاه در مقابل ایستگاه فضایی بین المللی با وزنی برابر 419 تن و ایستگاه فضایی میر با وزنی برابر 137 تن که از سال  تا 1996 تا 2001 فعال بوده است بسیار کوچکتر خواهد بود اما در عین حال می تواند سومین ایستگاه فضایی چند اتاقی در جهان به شمار رود که ساخت آن به تکنولوژی های پیشرفته تر نیازمند خواهد بود.

مقامات چینی از مردم درخواست کرده اند از آنجایی که ساخت چنین ایستگاهی می تواند برای کشور چین اعتبار جهانی به همراه داشته باشد در تعیین نام این ایستگاه مشارکت داشته باشند.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، چین در حال حاضر در دومین مرحله از برنامه فضایی اش با هدف ارسال انسان به فضا قرار دارد و قرار است در اواخر سال جاری دو فضاپیما به فضا پرتاب کند.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 11/2/1390 - 13:7 - 0 تشکر 313591

کشف متراکم ترین سیاره سنگی که تاکنون شناسایی شده است
ستاره شناسان بین المللی دریافتند سیاره فرامنظومه خورشیدی که در سال 2004 کشف شده بود متراکم ترین و چگال ترین سیاره سنگی است که تاکنون شناسایی شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، این سیاره که "خرچنگ 55 - e" نام دارد همانند یک "سوپر زمین فوق نامتعارف" و متراکم ترین سیاره سنگی است که تاکنون شناسایی شده است.

نخستین بار در سال 2004 با اطلاعاتی که تلسکوپ کانادایی MOST ارائه کرده بود ساختار شناسایی شد.

اکنون تیمی بین المللی از ستاره شناسان موفق شدند جزئیات این سیاره فرامنظومه خورشیدی "فوق- نامتعارف" را کشف کنند.

قطر این سیاره 60 درصد بزرگتر از قطر زمین است اما 8 برابر عظیم تر و دو برابر متراکم تر از سیاره ما (و تقریبا متراکم تر از سرب) است.

دانشمندان موسسه تکنولوژی ماساچوست (ام. آی. تی)، دانشگاه بریتیش کلمبیا، مرکز فیزیک نجوم اسمیت سونیان و دانشگاه کالیفرنیا در سنت کروز برپایه رصدهای تلکسوپ فضایی کانادایی MOST (تغییرپذیری میکرویی و نوسانات ستارگان) دریافتند که "خرچنگ 55 - e" در فاصله حدود 40 سال نوری از زمین قرار دارد و در اطراف ستاره ای به نام "خرچنگ 55- A" می چرخد و به حدی نزدیک به ستاره خود است که یک سال آن کمتر از 18 ساعت (17 ساعت 41 دقیقه) به طول می انجامد.

دمای سطح این سیاره به بیش از 2 هزار و 700 درجه سانتیگراد می رسد. به سبب گرمای بسیار بالای این سیاره غیرممکن است که در فضای اطراف آن، اتمسفر داشته باشد و به همین علت، این سیاره از نوع سیاراتی نیست که بتوانند پذیرای اشکالی از حیات باشند.

مقایسه دو سیاره زمین و خرچنگ 55 - e

این دانشمندان در خصوص این سیاره توضیح دادند: "خرچنگ 55 - e لابراتواری ایده آل برای آزمایش نظریه های مربوط به تشکیل سیارات، تکامل و زندگی آنها به شمار می رود. درشرایطی که این سیاره حتی با تلسکوپ نیز قابل رویت نیست، ستاره اش در دو ماه آینده در شبهای کاملا تاریک با چشم غیرمسلح نیز رصد می شود."

در روی این سیاره اجسام سه برابر سنگین تر از روی زمین هستند و در طول روز، خورشید 60 برابر بزرگتر و 3 هزار و 600 برابر نورانی تر از روی زمین دیده می شود.

موقعیت سیاره خرچنگ 55 - e در آسمان

اولین سیاره ای که اطراف ستاره "خرچنگ 55- A" کشف شد "b" نام داشت و نخستین بار در سال 1997 رصد شد.

براساس گزارش مدیا ایناف، سپس دو سیاره دیگر این ستاره به نامهای "c" و "d" کشف شدند و سرانجام در سال 2004 سیاره "خرچنگ 55 - e" و در سال 2008 سیاره پنجم به نام f رصد شد.

تمام این پنج سیاره با تکنیک اثر داپلر و یا شناسایی نوسانات حداقل به سبب نیروهای گرانشی کشف شدند.

يکشنبه 11/2/1390 - 13:10 - 0 تشکر 313594

عکساشو بعدا می زارم چون دوباره دچار مشکل عکس گذاشتن شدم.

دوشنبه 12/2/1390 - 21:43 - 0 تشکر 314081

جزئیات مذاکره ایران و روسیه درباره ماهواره وفضانورد/ سرنوشت یک ماهواره
سفیر روسیه در ایران با اشاره به آمادگی روسیه برای پرتاب ماهواره دانشجویی "پارس" امیرکبیر تاکید کرد که در صورت مطرح شدن مجدد بحث ماهواره "زهره" از طرف ایران، روسیه آماده از سرگیری مذاکرات برای انجام این پروژه خواهد بود.

"الکساندر سادوف نیکوف" در گفتگو با خبرنگار مهر در تشریح دلایل تعویق پرتاب ماهواره مخابراتی "زهره" که بیش از 30 سال است به رغم همکاری نزدیک ایران و روسیه به سرانجام نرسیده است از برنامه های جدید دو کشور برای اتمام این پروژه نیمه تمام خبر داد و گفت: روسیه آمادگی خود را برای پرتاب دو ماهواره دانشجویی نیز به ایران اعلام کرده است.
وی با بیان اینکه ماهواره زهره که قرار بود از سوی روسیه به فضا پرتاب شود به دلیل خودداری فرانسه برای ارائه ترانسپوندر - دستگاه فرستنده سیگنال – با تاخیر مواجه شد گفت: در آن زمان ابتدا پیش بینی شده بود که دستگاه ترانسپوندر ماهواره زهره از کشور فرانسه تهیه شود اما فرانسویها به دلایلی از اجرای این سفارش خودداری کردند. پس از آن روسیه به ایران پیشنهاد داد که ترانسپوندر روسی را بر روی ماهواره نصب کند که موافقت طرف ایران حاصل نشد و این امر آغازی بود برای اینکه نتوانیم شاهد پرتاب این ماهواره به فضا باشیم.

سادوف نیکوف با بیان اینکه طرح پرتاب ماهواره مخابراتی زهره به فضا چندین بار دیگر نیز میان دو کشور مطرح شد اما مسائل مختلفی همچون مسائل مالی باعث شد این طرح همچنان نیمه تمام باقی بماند تصریح کرد: اگر طرف ایران این موضوع را مطرح کند روسیه آماده انجام مذاکره مجدد برای نهایی کردن وضعیت ماهواره زهره است.

وی با تاکید براینکه مسائل فنی در مورد این بحث میان نمایندگان روسیه و ایران متوقف نشده است ادامه داد: روسیه توافق بر سر مشخصات فنی یا جزئیات تامین مالی این پروژه را ادامه می دهد.

بررسی اعزام فضانورد ایرانی در صورت تقاضای همکاری ایران

سفیر روسیه در ایران با اشاره به همکاریهای فضایی ایران و روسیه در مورد خواسته ایران برای همکاری با این کشور برای اعزام فضانورد ایرانی به فضا به مهر گفت: ایده پرتاب سفینه با فضانورد ایرانی توسط سفینه های روسی از قدیم وجود داشته و شاید بیش از 20 سال پیش این طرح برای اولین بار مطرح شد که به دلایلی تحقق پیدا نکرد.

وی با بیان اینکه هم اکنون آماده سازی یک فضانورد ایرانی به شکل تئوریک مطرح است و اقدام عملی در این زمینه تا به حال انجام نشده است، تاکید کرد: در صورت تقاضای همکاری از طرف ایران درباره این پروژه، این موضوع به طور جدی بررسی خواهد شد.

سادوف نیکوف با بیان اینکه برنامه های فضایی برای ارسال انسان به فضا با سفینه در چارچوب برنامه های ایستگاه فضایی بین المللی صورت می گیرد و این طرح تنها مربوط به روسیه نیست تصریح کرد: این برنامه را روسیه، آمریکا، کانادا و دیگر کشورها به طور دسته جمعی انجام می دهند. البته استفاده از راکت ها و سفینه های روسی برای انتقال فضانوردان به ایستگاه فضایی و بازگشت به زمین از جمله اقدامات روسیه محسوب می شود اما این برنامه جنبه بین المللی دارد.

روسیه از طرح ایران برای اعزام فضانورد استقبال می کند

سفیر روسیه در ایران با بیان اینکه از طرح ایران برای اعزام فضانورد استقبال می کنیم خاطرنشان کرد: ما طرفدار همکاری هرچه وسیع تر بین المللی همه کشورهای مقتدر هستیم و در این راستا نیز این تصمیم ایران می تواند مورد بررسی قرار گیرد.

وی در مورد توانایی ایران در پرتاب سفینه همراه با انسان به فضا به مهر گفت: طی سالهای اخیر شاهد ترقی بسیار سریع و همراه با موفقیت ایران در زمینه مطالعات فضایی و پرتاب ماهواره ها با امکانات داخلی و با استفاده از علم و تکنولوژی های بومی هستیم.

سادوف نیکوف با تاکید بر پتانسیل بسیار قوی ایران در زمینه های علمی و فکری و علاقه جوانان ایرانی برای فعالیتهای علمی و تحقیقاتی به مهر گفت: مردم ایران به واسطه این استعدادها گامهای بلندی در عرصه علم و فناوری برداشته اند که کل دنیا شاهد آن است و نمی توان آن را انکار کرد.

توافقات اصولی ایران و روسیه برای پرتاب ماهواره دانشجویی "پارس"

سفیر روسیه در ایران با اشاره به توافقات فضایی دو کشور ظرف یک سال گذشته برای پرتاب دو ماهواره دانشجویی ایرانی به مهر گفت: دو ماه گذشته هیئتی از روسیه برای مذاکره در مورد این دو ماهواره دانشجویی به ایران آمد که به رغم توافقات اصولی، مذاکرات نهایی نشده و پیشنهادات در دست بررسی است.

وی با بیان اینکه یکی از این ماهواره ها ماهواره دانشجویی "پارس امیرکبیر" است تاکید کرد: طبیعتا ایران و روسیه نسبت به تمامی ابعاد این همکاری به طور مثبت برخورد می کنند اما در این میان برخی محدودیتهایی نیز وجود دارد.

منبع : خبرگزاری مهر

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.