• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
انجمن ها > انجمن دانشجویی > صفحه اول بحث
لطفا در سایت شناسائی شوید!
دانشجویی (بازدید: 6290)
دوشنبه 25/11/1389 - 21:35 -0 تشکر 283968
کرسی آزاد اندیشی1- تعهد یا تخصص

به نام خدا - سلام . 

دوستان در راستای برنامه ی کرسی آزاد اندیشی مصوب شورای انقلاب فرهنگی مبنی بر سخنان رهبری تصمیم گرفتم یکی از این کرسی ها را در انجمن دانشجویی دایر کنم .

تصمیم بر این است که هر 20 روز کرسی آزاد اندیشی را با موضوع جدید آغاز کنیم . اما اگر کرسی آزاد اندیشی قبلی همچنان داغ بود به تعوبق می افتد .

دوستان می توانند نظرات خود را در مورد نحوه ی اجرای  این طرح در تایپیک "▼ تابلوی اعلانات + تریبون دانشجویی ▲" انتقادات و پیشنهادت خود را به ما انتقال بدهند . چون تازه است حتما مشکل داره ؛ پس کمک کنید چیز خوبی از آب در بیاد . 

علاوه بر این می توانند موضوعات پیشنهادی خود را برای کرسی های بعدی هم در تایپیک معرفی شده ( "▼ تابلوی اعلانات + تریبون دانشجویی ▲") ثبت کنند .

چون قراره آزاد فکر کنیم فقط یه قانون می زارم : توهین ممنوع ! همین . 

به جز این قانون خط قرمزی نداریم .

اما اولین موضوع  تعهد یا تخصص می باشد . 

به نظر شما وقتی فردی مسئولیتی را بر عهده می گیرد اگر تعهد داشته باشد بهتر است یا تخصص یا ... 

سر خط ها :
۱. نظام ما ولایی هست.میشه بررسی کرد که ایا در نظام ولایی کدوم یکی تخصص یا بعهد اولویت داره؟

۲.ایا تعهد و تخصص واقعا نمی تونن در یک نفر جمع بشن؟ یا این دو خصوصیت با تربیت نیروی انسانی مطابق ارمان هامون قابلیت تبلور در یک مدیر رو دار؟


3- اصلا با مقابل هم قرار دادن تخصص و تعهد مقابل هم موافید یا نه ؟

4- آیا کسی تعهد و تخصص داشته باشد ایده آل است ؟ 

و... 

بسم الله ...   

 برای امام زمان صلوات فرستادی ؟      

خدایا شکرت که هر چه دادی بهترین بود . 


 

چهارشنبه 27/11/1389 - 21:49 - 0 تشکر 285107

سلام.

منم خوشحالم که هم صحبتی مثل شما و دهکده ی عزیز دارم.

چهارشنبه 27/11/1389 - 22:34 - 0 تشکر 285143

به نام خدا - سلام .


به نظر منم اکثریت حق نیستند .
جامعه ی ما چون دینیه پس هر کی می خواد وارد این نظام کاری این جامعه شود باید دین را راهنمای خود قرار دهد .
حرفای خودمو با این جمله از شهید چمران شروع می کنم که گفته اند : ( با این مضمون )
" یک فرد متعهد اگر در زمینه ای تخصص نداشته باشه به هیچ عنوان اون مسئولیت رو قبول نمیکنه."
در راستای نظر شما باید بگویم که منم موافقم که تقابل تعهد و تخصص کار درستی نیست . در ضمن در مورد انواع تعد هم که بیان کردید به نظر من کسی که تعهد دینی داره ؛ البته اگه داره ، تعهد کاری هم داره و اسلامی که پیروانش را به علم دعوت کرده ، کسی که مدعی مسلمان بودن است و ادعای تعهد دینی را دارد باید تخصص هم داشته باشد وگرنه به ابتدایی ترین قوانین اسلام پشت کرده است .
ولی با این دیدگاه مخالفم که هرکسی که تعهد دینی دارد تخصصم دارد . چون امروزه خشک مذهبی و تعصب کوکورانه بیشتر از دینداری اسلامی شده و کسانی که ادعای مسلمان بودنو دارندو می گویند تعهد دینی دارند در واقه ندارند .
درمورد تعهد کاری هم باید بگویم که این تعهد کاری هم جدا از تعهد دینی درواقع باعث لنگیدن موضوع می شه . به نظر من تعهد دینی و کاری با هم در یک جبهه اند . نبود هرکدوم اینا باعث می شود فرد بلغزد . در بررسی انواع تعهدهایی که گفتید بدون توجه به تخصص باید بگویم تعهد کاری تضمین کننده خیانت و یا ضربه نزدن فرد به سیستم اداری و کشور نمی شود . برای مثال کسی که بمب اتمو کشف کرد تعهد کاری داشت و درست کرد ولی تعهد دینی نداشت و ساخت و سبب گشته شدن مردم ژاپن شد . حال اگر هم تعهد دینی داشته باشد و تعهد کاری نداشته باشد چون به کار آشنا نیست نمی تواند کارو درست بده و هدف نهایی رو میسر کند .
اما با این همه حرف و با توجه به اینکه تقابل تعهد و تخصص کار اشتباهی است اما همچنان بر این عقیده ام که تخصص مهمتراز تعهد است . تخصص در مکان و رایط دینی تعهد دینی می اره و تعهد کاری هم خود به خود با توجه به تخصص و مسئولیت ایجاد می شود ولی تعهد لزوما تخصص ایجاد نمی کند .
در آخر هم باید بگم که حتی اگه کسی هم هر دو تا اینا رو داشته باشه بازم فرد ایده آل نیست . ولی من برخلاف نظر شما اعلم بودن رو شرط سوم نمی دونم . در واقع همون متخصص و خبره بودن در تخصص می دانم .
اگه اشتباه می کنم لطفا بگید .


در آخر باید بگم که متاسفانه انجمنا کم شورن و شما متوهم نیستسد .

ولی امیدوارم به کمک شما  و دوستان و با ایجاد این جور بحثا بتونیم انجمن ها را پر شور کنیم .

بازم عاجزانه از دوستان تقاضا می کنم هر نظری دارند حتی یک خط بیاین بگن و تا بتونیم از بحث نتیجه ی خوبی بگیریم.

 به جون خودم این بحث همچین  تخصصی نیست که دوستان نمی یان نظرشونو بدن.

این بحثیه که همه باهاش سر و کار داریم  و همه می تونند نظراتشونو با توجه به اونچه می بینند و اونچه می دانندو خوانده اند بیان کنند .

امیدوارم فردا که نیستم و پس فردا اومدم ببینم دوستام سنگ تموم گذاشتن آ . 

 برای امام زمان صلوات فرستادی ؟      

خدایا شکرت که هر چه دادی بهترین بود . 


 

چهارشنبه 27/11/1389 - 22:42 - 0 تشکر 285150

به به....ببین اینجا چه خبره.....

من الان عجله دارم...باید برم....فقط اومدم یه سر بزنم...داره خیلی خوب پیش میره بحث...این تبادل نظر رو میگم....حتما میام نظرمو می گم...فكر هم باید بكنم...

تابعد

درپناه حق

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

پنج شنبه 28/11/1389 - 1:26 - 0 تشکر 285192

سلام مجدد

سه بار نظرات هركدومو خوندم...البته فعلا...

من با سها بیشتر موافقم...در پستهای قبلی هم گفتم....تعهد اهمیت بیشتری داره تا تخصص....**اما تعهد چیه؟؟** از نظر من تعهد یعنی قبول مسئولیتهای تمامی چیزهای مربوط به یك موضوع(چه تعریف بدی...نارسا بود میدونم...ولی تعهد یعنی همون احساس مسئولیت كردن...اینطوری بهتره...اینقدر شما قلمبه میگید منم قلمبه میام :).... )

وقتی كسی تعهد دینی داره...ما داریم درباره دین میگیم....دین ما دین كاملیه...پس شخص متعهد در دین ما، یعنی كسی كه نسبت به تمامی چیزهای مربوط به معاد و معاش مردم ما احساس مسئولیت میكنه(برطبق تعریف جناب سها)


اگه در بزرگان دینی هم ببینیم، متوجه میشیم كه در همه ی عرصه ها پیشتازند...

حالا من امام خمینی رو مثال نمیزنم كه نگن ایشون روحانیه...اما شهدامون چی؟؟....اونا كه مثل ماها همین مدرسه ها رو رفتند و همین دانشگاه رو...در خاطرات همه شون كه نگاه میكنی می بینی كه یه فرد بی سوادی مثل شهید عبدالحسین برونسی كه بنا بوده، میاد میشه فرمانده تیپ!...چرا؟ چون در دین اون اومده كه وقتی میخوای مبارزه كنی زیرك باش و دقیق باش و مجهز....

نه ایشون كه اكثرا اینطور بودن...مثال دفاع مقدسی زدم چون بقیه رو اطلاعات ندارم.....

به نظرم تعهد دینی بالاتر از تعهد كاری اهمیت داره...نظام ما ولایی و دینیه....و فرد متعهد(به معنای واقعی...با خشك مقدس ها كاری ندارم) در اون برای رسوندن مردم به اون هدف اصلی و رسیدن به مدینه فاضله هركاری میكنه....باید یه بار دیگه ستاتون رو بخونم ببینم دیگه چی پرسیدین....

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

پنج شنبه 28/11/1389 - 1:35 - 0 تشکر 285195

به نظرم نمیشه تعهد و تخصص رو جدا و متقابل دونست....اینا باید در بطن هم باشند تا مفید باشه....اصلا طبق تعریفم از تعهد(**كه اصلاحش میكنم....احساس مسئولیت نسبت به تامین معاش و معاد مردم....یعنی در جهت پیشبرد اهداف اسلام**) كسیكه دارای تعهده بالطبع تخصص هم داره و میشه ایده آل ما.....

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

پنج شنبه 28/11/1389 - 11:2 - 0 تشکر 285261

اعلم تر یا تواناتر در انجام اون مسئولیت مهم هست.

چون بعضی وقتا باید تشخیص داد که کی تخصصش واقعی هست و کی تو نظام اموزشی قصر دررفته.

ببینید بحث من سر ابلاغ هست و رابطش با بلوغ.

ابلاغ یه امر قرار دادی هست که از طرف یه مقام بالاتر به شخص مسئولیت میده. اگر بدون توجه به بلوغ فکری و یا بلوغی که از اثر تجربه توش بوجود میاد بهش مسؤلیت بدیم ممکنه فرد تو کار بمونه.

شاید این حرف اشکالش اینجا باشه که هرکس که تو سیستم اداری بخواد استخدام بشه بهش مگن سابقه کاری داری یا نه.(بلوغ کاری)

و من راجع به اون افرادی که قرار مدیریت یا ریاست جایی رو قبول کنن اعلم تر رو ترجیح میدم.

جمعه 29/11/1389 - 19:16 - 0 تشکر 285854

به نام خدا - سلام . 
با تشکر از دوستان گلم . امیدورام بقیه ی دوستان هم بیاین . همچنان چشم به راه دوستانم .

منم بر اعلم بودن تاکید می کنم ؛ ولی به نظر من تخصص که خود نیمی از تعهد را دارد اعلم بودن را تعیین می کند .
اگر اعلم بودن از دید تعهد بیشتر دیده شود باعث می شود که تخصص از بالا تا پایین یک سیستم کاهش یابد و این باعث آسیب سیستم می شود .
بعدشم تخصص رو مدارک دانشگاهی مشخص نمی کنند . ترکیب تخصص و مهارت فرد متخصص را می سازد . وجود افراد متخصص در سیستم اداری حتما باعث پیشرفت جامعه می شوند .
اگر اعلم بودن از دید تعهد سنجیده شود در مقابل دو فرد متخصص اعلم ومتعهد اعلم به مراتب متعهد اعلم باید انتخاب شود . این باعث نابودی سرمایه ی کشوری برای تربیت متخصص اعلم می شود . در ضمن تخصص بی ارزش شده و مردم به دنبال افزایش زمینه های ایجاد تعهد و افزایش آن موارد در خود می شوند و تخصص بی معنا می شود .
گفتم سرمایه ی کشوری این هم باید بگویم که کسی که متخصص باشد و در سیستم دینی و ولایی ما هم درس خونده باشد به مراتب اینقدرتعهد ( ازهر نظرش ) دارد که تخصص خود را به کارگیرد و به سبب آن باعث پیشرفت شود و خیانت نکند .
اما نکته ای که تعهد دینی پیش می آیدکه آیا این تعهد دینی حتما باید براساس دین اسلام باشد ؟
با توجه به تاکید مکرر اسلام به علم دوزی و حتی دادن مجوز برای یاد گیری علم از کافران به نظر من تعهد دینی را نباید در مسلمان بودن خلاصه کرد .
ما می توانیم از افرادی که پیرو سایر مذاهب هستند در صورت داشتن تعهد و متخصص بودن استفاده کنیم .
اما این نکته پیش می آید که ما تعهد را به دینی و کاری را تقسیم کردیم باید کدام را ارجعیت بدهیم ؟
به نظر من تعهد کاری باید ارجعیت داده شود . اما این ارجعیت دادن به جدایی تعهد کاری از تعهد دینی نیست . ما می توانیم از کسانی که دینای غیر اسلام دارند استفاده کنیم تا زمانی که با مبانی ها و ایدئولوژی های اسلامی ما متضاد نشوند . اگر فردی تعهد کاری داشته داشته باشد و تعهد دینی هم داشته باشد اما دینش اسلام نباشد بازم می تواند فرد متعهدی باشد .
علاوه بر اینکه فرد بی دینی رو فرض کنیم که متخصص است و تعهد کاریش بالا است . آیا می شود صرفا به جهت بی دینی اش اونو نپذیرفت ؟
بنا به گفته ی اسلام مبنی بر علم دوزی حتی از مشرکان و کافران من فکر نمی کنم انجام کارهای تخصص توسط فرد بی دینی که کارهایش باآرمان های ما مخالفتی ندارد اشکالی داشته باشد . همان طور که مهندسان چینی و روسی که کمونیستند و متخصصان دیگر کشور ها که مسلمان نیستند در پروژه های حساس کشوری همچون هسته ای و راه سازی استفاده می شوند . پس تعهد دینی می تواند باشد می تواند نباشد . اما وجود تعهد کاری مهم هست و حتما باید باشد همان طور که درروس ها نبود و ... .
من ترکیب دو تعهد دینی اسلامی و کاری را با هم عالی می دونم ولی این گونه هم نمی دونم اگر نباشند تعهد معنا پیدا نمی کند .
حال این نکته پیش می آید که آیا فرد بی دین و یا دیندار غیر اسلام می تواند را برای رسیدن اهداف اسلامیمون کمک کنه ؟
به نظر من ما می توانیم ازتخصص این فرد استفاده کنیم و زمینه و ساختارهای پیشرفت خودمان را در زمینه هایی که ضعف داریم فراهم کنیم وزمینه را برای تجلی اهداف اسلامی فراهم کنیم .
اما این نکته هم چشمک می زند که وجود مدیر بی دین و یا دیندار غیر اسلام چگونه می تواند ما را به اهدا فمون برسوند ؟
در این مورد من هم موفق سوالم ؛ ولی به نظر من با وجود مدیر اعلم ( که به نظر من از نظر متخصص بودن است) در سر کارو و استفاده از این افراد در قسمت های مختلف کاری اهداف اسلامی را می توان پیاده کند .
اما حال برمی گردم بر جامعه و کمی هم براساس مشاهدات حرف می زنم . برای مثال دارم می گویم ، لطفا برداشت برعکس نشود . منصوب کردن یک رزمنده ی گل که از نظرتعهد دربالاترین درجه است (چه دینی و چه کاری ) با توجه به همه ی زحمتی که برای کشور و من و شما کشیده در پست مدیریت آموزش و پرورش صرفا جهت اینکه در جبهه بوده و تعهد دینی بالایی دارد کار درستی است ؟ البته این فرض هم شود که تخصص دارد ولی متخصص نیست .
به نظر من متاسفانه انتخاب کارکنان و رئیسان ، امروز ه به جای اینکه بر اساس متخصص بودن و متعهد بودن باشد فقط براساس اینکه اندکی تخصص دارد و تعهد دینی هم دارد صورت می گیرد . کاری به کار اقلیت ندارم ولی اکثریت این گونه است .
منم همان طور گفتم تقابل تعهد و تخصص را با هم قبول ندارم ولی مساوی بودنشون هم قبول ندارم . این دو لازم و ملزوم هم هستند ولی با هم هم سهم نیستند و این بین فرد متخصص را اعلم تر می دانم .
به نظر من فرد متخصص نیازی به داشتن سابقه کار نیست چون سابقه اش مهارتشه . این مهارت هم صرفا با سابقه ی کار ایجاد نمی شود . مهارت با کلاس های عملی رفتن و سعی برای پیدا کردن اطلاعات بیشتر هم ایجاد می شود .
اما در مورد مثال جبهه باید بگویم که فکر نکنم افراد بی سوادی یا کم سوادی که فرمانده شدند تو زمینه ی فرماندهی آموزش دیده نباشند . خلاصه همون آموزشم یعنی تخصص و مهارت و این یعنی وجود فرد متخصص .
سوالی که اکنون در تصمیم گیری ها وجود دارد این است که تا انتخاب کدوم مرحله باید به تخصص تعهد فرد نگاه کرد ؟
در آخر این مطلبم این نکته هم باید اشاره کنم که انتخاب اعلم در فقط برای مدیر یا کارمند بخش خاص اصلا فایدهای ندارد . در یک سیستم تمام اعضای آن در رسیدن به هدف نهایی نقش دارند و اگر یکی از انها نالایق باشد . چرخ سیستم لنگ می زنه .

درآخر از دهکده گرامی و سوهای عزیز تشکر می کنم که به این بحث معنا می دن .
از دوستان خواهش می کنم لطفا در این بحث شرکت کنند و فقط خواننده نباشند !

 برای امام زمان صلوات فرستادی ؟      

خدایا شکرت که هر چه دادی بهترین بود . 


 

جمعه 29/11/1389 - 19:41 - 0 تشکر 285862

سلام
تا موضوع بحثو دیدیم خواستم بیایم بگم منتها شهید چمران ظاهرا زودتر گفته بود همون که آدم متعهد اگه تخصص نداشته باشه مسوولیت نمی پذیره حتی یادمه رهبری عزیز تو یه سخنرانی گفته بود اگه کسی می دونه از عهده مسئولیتی درنظام اسلامی بر نمیاد حرامه اون مسئولیت رو قبول کنه
درادامه باید بگم چون طول می کشه تا همه این سه صفحه رو بخونم فعلا از نظر دادن خودداری می کنم ولی فقط بگم که بحث خوبیه

جمعه 29/11/1389 - 23:2 - 0 تشکر 285900

به نام خدا - سلام .
ممون از QaEtha گرامی . دوست عزیز بابا بیا . سرخط ها تعیین شدن و شما می تونید با کمی مطالعه نظرتونو بدید.
بازم تصمیم با خودتون ؛ ولی خیلی خوش حالمی شیم شما هم وارد بحث شوید .

 برای امام زمان صلوات فرستادی ؟      

خدایا شکرت که هر چه دادی بهترین بود . 


 

يکشنبه 1/12/1389 - 10:43 - 0 تشکر 286690

سلام

خب نتیجه چی شد...منكه مثل شما نمی تونم خوب حرف بزنم...فعلا فقط دستامو میذارم زیر چونم و نگاه میكنم و می خونم و فكر میكنم ....

بالاخره متوجه نشدم تعهد چیه...و كلا بحث به كجا داره میرسه؟....

 السلام علیــــــــــک یا ابا عبدالله

 

ای شیـــــعه تو را چه غــم ز طوفـــان بلا

آن جا که سفینة النجـــــــاة است حسیـــــن (ع)

 

یابن الحســـــن روحـــــــــی فداک

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.