• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
دانش و فن آوری (بازدید: 13743)
پنج شنبه 14/11/1389 - 19:39 -0 تشکر 279324
اخبار داخلی دانش و فن آوری (1)

 

اگر خبری خیلی لازم نبود تا در یك مبحث جداگانه مطرح شود، در این مبحث مطرح كنید. (البته با تاكید بر اخبار داخلی كشورمان)

 

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 26/11/1389 - 14:21 - 0 تشکر 284292

ماهواره ایرانی "آتست " در فاصله 661 كیلومتری زمین قرار می‌گیرد

مدیر پروژه ماهواره دانشگاه صنعتی امیركبیر گفت: نمونه پروازی ماهواره ایرانی "آتست " سال 91 ساخته و در همان سال پرتاب خواهد شد و در مدار 661 كیلومتری قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری فارس، مصطفی صفوی مدیر پروژه ماهواره دانشگاه صنعتی امیر كبیر "آتست " صبح امروز(سه‌شنبه) در جمع خبرنگاران گفت: ماهواره دانشگاه امیركبیر ماهواره‌ای دانشجویی و تحقیقاتی است كه وزن آن 80 كیلوگرم است.

وی افزود: این ماهواره در مدار 661 كیلومتری با زاویه 98 درجه در مدارد قرار می‌گیرد.

صفوی ادامه داد: روی این ماهواره 4 دوربین نصب شده كه این دوربین‌ها قابلیت تصویربرداری در طیف مرئی و رنگی را دارند و كیفیت تصویر آن‌ها 120 متر است.

وی گفت: این ماهواره توانایی رصد پوشش گیاهی نواحی مختلف كشورمان را دارد و همچنین قادر به ذخیره و ارسال اطلاعات است.

مدیر پروژه ماهواره "آتست " خاطرنشان كرد: در پروژه طراحی و ساخت این ماهواره، 65 نفر از دانشگاهیان دانشگاه امیركبیر، 15 نفر از اساتید و 50 نفر از دانشجویان دكترا و فارغ‌التحصیلان این دانشگاه حضور دارند.

وی افزود: نمونه مهندسی این ماهواره در روز فناوری فضایی توسط رئیس جمهور رونمایی شد و نمونه پروازی آن در سال 91 ساخته و پرتاب می‌شود.

صفوی یادآور شد: طول عمر مفید این ماهواره بین 3 تا 5 سال خواهد بود و این ماهواره در اتحادیه جهان مخابرات نیز به ثبت رسیده است.

 ما مي توانيم ....

شنبه 30/11/1389 - 20:4 - 0 تشکر 286328

احمدی نژاد از تمبر دستاوردهای فناوری های ایران در حوزه صلح رونمایی کرد

با حضور رئیس جمهور در همایش نقش فناوری های نوین در ارتقا زندگی انسان از تمبر "دستاوردهای فناوری های ایران در حوزه صلح" رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، دکتر محمود احمدی نژاد پیش از ظهر امروز شنبه در همایش نقش فناوری های نوین در ارتقای زندگی انسان که در مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شده است از تمبر یادبود همایش رونمایی کرد.

در این مراسم این تمبر توسط همسر و فرزندان دانشمند شهید علی محمدی ممهور شد و همسر شهید علی محمدی قلم همسرش را به رئیس جمهور اهدا کرد.

 ما مي توانيم ....

شنبه 30/11/1389 - 23:51 - 0 تشکر 286409

۱۳۸۹/۱۱/۲۳

امیر ارژنگی خبر داد:  
نصب و راه‌اندازی سامانه‌های راداری برد بلند در آینده نزدیک

معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) ارتش از نصب و راه‌اندازی سامانه‌های راداری برد بلند در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش  گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایسنا، امیرحمید ارژنگی اظهار کرد: سامانه‌های راداری بردبلند در شرف نصب و راه‌اندازی در مناطق مختلف کشور است.

وی درباره نحوه شناسایی مناطق مختلف کشور برای نصب این رادارها، گفت: متناسب با پوشش مجموعه راداری قرارگاه پدافند هوایی، نقاط خاصی از کشور را برای نصب این سامانه‌های راداری برد بلند پیش‌بینی و شناسایی کرده بودیم. بر این اساس، نقاط کور راداری را در نظر گرفتیم و با توجه به این‌که رادارهای موجود در شبکه راداری ما باید همپوشانی داشته باشند، متناسب با این همپوشانی و برای پوشش کلیه نقاط داخلی و نیز خارج از کشور، مناطق مورد نظر شناسایی شدند.

معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) ارتش، اضافه کرد: رادارهای برد بلند در دو نمونه، یکی برای پوشش فواصل تا حدود 1000 کیلومتر و دیگری برای پوشش تا 3000 کیلومتر هستند که هر دوی این نمونه‌ها متناسب با برد و نوع امواج آن‌ها نصب و راه‌اندازی می‌شوند. تاکنون بخش قابل توجهی از مقدمات کار نظیر نصب آنتن‌ها انجام شده است و خود سامانه‌های اصلی نیز به زودی در مدار قرار خواهند گرفت.

ارژنگی در ادامه، به دیگر فعالیت‌های قرارگاه پدافندی هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) اشاره کرد و افزود: با توجه به نوع ماموریتی که این قرارگاه دارد، همواره پای کار هستیم و تلاش‌های مختلفی را در بحث سامانه‌های پدافندی، رادارها و گسترش تاکتیک‌های مختلف انجام داده‌ایم و از زمان برگزاری رزمایش مدافعان آسمان ولایت 3 در آبان ماه امسال تاکنون کارهای بسیار خوب و بزرگی انجام شده است.

وی همچنین از گسترش تکنولوژی ارسال لحظه‌ای اطلاعات در شبکه دیده‌بانی کشور خبر داد و اظهار کرد: در بحث دیده‌بانی به تکنولوژی بسیار پیشرفته‌ای رسیده‌ایم که بخشی از آن در رزمایش اخیر با موفقیت آزمایش شد. بر این اساس، سیستم‌هایی با قابلیت ارسال دیتا در کوتاه‌ترین زمان ممکن و اطلاع‌رسانی آن‌لاین در کل کشور در حال گسترش است و در بخش اعظم مناطق حساس و حیاتی و مناطق خاصی از کشور مانند مرزها تا عمق کشور از این سیستم‌ها بهره می‌بریم.

معاون ارتباطات و فناوری اطلاعات قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) ارتش، به تاکید بیشتر بر آموزش کارکنان اشاره کرد و گفت: در سال جاری تاکید و تکیه بیشتری بر روی مباحث آموزشی داشتیم و آموزش‌های لازم را بر اساس تقویم آموزشی سال 89 و بطور کامل متناسب با زمان ارائه داده‌ایم.

ارژنگی در پایان تاکید کرد: همه نیروهای پدافند هوایی ارتش پای کار هستند تا روز به روز در دفاع از کشور سربلندتر در کنار ملت عزیز حضور داشته باشند و ملت ایران مطمئن باشند که سربازان این کشور با تمام قدرت در کنار ملت در دفاع از کشور با آمادگی کامل حضور دارند.
منبع: mashreghnews.ir

 ما مي توانيم ....

شنبه 30/11/1389 - 23:55 - 0 تشکر 286412

89/11/28
معاون آموزش و تربیت قرارگاه پدافند خاتم‌الانبیاء خبرداد:
خودكفایی ایران در تولید شبیه‌ساز‌های پدافندی

خبرگزاری فارس: معاون آموزش و تربیت قرارگاه پدافند خاتم‌الانبیاء از به خودكفایی رسیدن ایران در تولید سلاح‌های شبیه‌ساز سبك و سنگین مرتبط با پدافند خبرداد.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، محمد قربانی عصر چهارشنبه در حاشیه بهره‌برداری از شبیه‌ساز تیراندازی سلاح سبك در قرارگاه منطقه جنوب شرق پدافند اظهار داشت: تأمین شبیه‌سازها از اولویت‌های قرارگاه پدافند خاتم‌الانبیاء است.
وی ادامه داد: در این راستا اولویت حركت را بر ساخت و ایجاد سامانه‌های عملیاتی قرار داده‌ایم كه با بهره‌گیری از سامانه‌ها و توانمندی‌های دفاعی كشور و با سنجش نیازمندی‌ها كه توسط پرسنل پدافند انجام شده در حال حركت در بخش تأمین شبیه‌سازها با هدف ارتقای آموزش‌ها هستیم.
وی با بیان اینكه قرارگاه خاتم‌الانبیاء هیچ مشكلی را در راستای تامین سامانه‌های مورد نیاز ندارد ادامه داد: علاوه بر تامین بسیاری از سامانه‌ها نخستین مجموعه شبیه‌سازهای سلاح‌های سبك و سنگین نیز در حال راه‌اندازی است كه سامانه فاتح 11 یكی از اینگونه سامانه‌هاست.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود اظهار داشت: كشور در بخش شبیه‌ساز سیستم‌های عملیاتی پدافندی به خودكفایی رسیده است و در همین راستا توان ساخت شبیه‌ساز سلاح‌های سنگین و سبك را داراست.
وی در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به توانمندی‌های شبیه‌ساز فاتح 11 ابراز داشت: این سامانه شامل 10 سیبل است كه به دستگاه پرتونگار مجهز و برای هر سلاح به طور جداگانه عمل می‌كند.
وی ادامه داد: تعداد سیكل‌های مذكور به یك یارانه متصل و این یارانه توان احتساب همزمان شلیك كاربران و ارزیابی آنها را دارد.
وی ادامه داد: در این سیستم حتی موارد ظریف شلیك همانند نوع پرش و ضربه وارده سلاح نیز شبیه سازی شده است.
قربانی در پایان اظهار امیدواری كرد: با روند در پیش گرفته شده در بخش پدافند كشور ایران رو به روز به اقتدار و توانمندی بیشتر در این حوزه دست یابد.

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 1/12/1389 - 0:0 - 0 تشکر 286415

۱۳۸۹/۱۱/۲۹
مدیرعامل صاایران:  
نمونه پروازی ماهواره «فجر» جهت پرتاب تحویل شد
محمودزاده با اعلام تحویل این ماهواره به سازمان هوافضا اظهار کرد: این ماهواره قادر است مدت یک سال و نیم در فضا باقی بماند و به تهیه و ارسال تصاویر با قابلیت تفکیک هزار تا 500 متر به ایستگاه‌های زمینی بپردازد.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایسنا، محمودزاده خاطرنشان کرد: ماهواره ملی «فجر» که 50 کیلوگرم وزن دارد و در مدار بیضوی 250 تا 400 کیلومتر قرار می‌گیرد، ویژگی‌های یک رادار حرفه‌یی را در خود دارد.

وی ماهواره «فجر» را نسل جدید ماهواره ملی «امید» خواند و تصریح کرد: ویژگی برجسته این ماهواره از نظر علمی و عملیاتی مانور مداری است که با تراستر یا ایجاد موتور می‌تواند از مدار 250 به 400 کیلومتر منتقل شود و اوج بالاتری را به صورت مدار بیضوی داشته باشد که این موضوع یک تجربه برای ساخت ماهواره‌های بعدی جهت حضور در مدارهای بالاتر است.

محمودزاده در خصوص دوربین تصویربرداری نصب شده بر روی ماهواره‌ ملی فجر گفت: این دوربین در شرکت صاایران ساخته و توسعه یافته است که می‌تواند در هر زمان از هر نقطه تصویر گرفته و به ایستگاه‌های زمینی منتقل کند. این دوربین دارای قابلیت تفکیک هزار تا 500 متر را دارد، اما توانایی صاایران ساخت دوربین با قدرت تفکیک 20 متر است که این دوربین در ماهواره «طلوع» نصب خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: ماهواره ملی فجر دارای یک سیستم GPS ساخت داخل است که موفقیت جدیدی محسوب می‌شود که در هر لحظه خودش را موقعیت‌یابی کند و می‌تواند ظرفیت جدیدی برای بحث ماهواره‌ها باشد.

مدیرعامل صاایران با بیان اینکه عمر و ماندگاری ماهواره در فضا افزایش یافته است، افزود: با توجه به طراحی و ساخت سلول‌های خورشیدی در صاایران و نصب آن به روی جداره ماهواره عمر آن به یک و نیم سال افزایش یافته است که می‌تواند فعالیت‌های مورد نظر ما را انجام دهد.

محمودزاده با اشاره به افتتاح شبکه فرماندهی کنترل فضا توسط وزیر دفاع در روزهای گذشته گفت: این شبکه در نزدیک تهران نصب و راه‌اندازی شده که دارای چند ایستگاه در مختصات جغرافیایی متفاوت است که به یک شبکه مخابراتی اطلاع‌رسانی متصل است و می‌توانیم از یک مرکز، فرماندهی ماهواره را در شرایط مداری مختلف داشته باشیم.

به گفته وی، صاایران این سرویس را مطابق نظر سازمان فضایی ایران و سازمان هوا فضا به ماهواره‌های پرتاب شده می‌دهد.

محمودزاده با بیان این‌که نمونه پروازی ماهواره ملی فجر آماده پرتاب است، گفت: این ماهواره تست‌های قبل از پرواز را انجام داده و جهت پرتاب به سازمان هوافضا تحویل شده است.

وی تصریح کرد: گروه فضایی صاایران با 250 تا 300 متخصص به طور مستقیم در ساخت این ماهواره مشارکت داشتند و صنایع مخابرات و صنایع قطعات الکترونیک صاایران هم در این حوزه همکاری داشتند.


مدیرعامل شرکت صاایران در خصوص ماموریت ماهواره ملی فجر گفت: این ماهواره دارای ماموریت سنجشی مانور مداری است و قرار است از سیستم GPS آن بهره‌برداری شود. البته این ماهواره علاوه بر تست سامانه‌ها، کار حرفه‌ای مانند موقعیت‌یابی در فضا هم انجام می‌دهد و از تصاویر تهیه شده توسط دوربین نصب شده بر روی ماهواره می‌توان در فعالیت‌های هواشناسی و نقشه‌برداری استفاده کرد.
منبع: mashreghnews.ir

 ما مي توانيم ....

يکشنبه 1/12/1389 - 0:7 - 0 تشکر 286417

89/11/30
با حضور وزیر دفاع؛
32 طرح علمی و تحقیقاتی دانشگاه صنعتی مالك اشتر به بهره‌برداری رسید

32 طرح علمی و تحقیقاتی دانشگاه صنعتی مالك اشتر با حضور سردار احمد وحیدی به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اداره كل تبلیغات دفاعی وزارت دفاع، در آستانه میلاد رسول اكرم(ص) و میلاد خجسته امام جعفر صادق(ع)، 32 طرح علمی- تحقیقاتی دانشگاه صنعتی مالك اشتر وزارت دفاع با حضور سردار احمد وحیدی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به بهره‌برداری رسید.

سردار وحیدی در مراسم بهره‌برداری از این طرح‌های مهم علمی و تحقیقاتی طی سخنانی با اشاره به نقل و جایگاه دانشگاه صنعتی مالك اشتر در پیشبرد طرح‌ها و پروژه‌های مهم در كشور گفت‌: طرح‌هایی كه امروز شاهد بهره‌برداری از آن هستیم، در سایه خودباوری جوانان دانشجو و اساتید مجرب به منصه ظهور رسیده است و طیف وسیعی از رشته‌ها و علوم مختلف را در بر می‌گیرد.

وزیر دفاع، ساخت پیشرانش ژل و آزپیشرانس ژل، تغلیظ هیدرازین در مقیاس bench، دستگاه پوشش زخم‌ها، آزمایشگاه VPS (پوشش)، دستگاه پایشگر درگاهی پرتوی، صفحات B4C مواد، آزمایشگاه حسگر خورشیدی، ساخت دستگاه شبیه‌ساز بلوم پرتوی، قرائتگر TLD مدل 7200، تولید فولاد گرید دریایی A5120B، دستگاه حذف هیدروژن در زیردریایی، گلوله سوپر كاویتاسیون، سامانه ضد حساسه، تولید آزمایشگاهی پودر ناتو سوپر پارامغناطیس را بخشی از طرح‌ها ذكر كرد كه بدست دانشجویان و اساتید كارآزموده دانشگاه صنعتی مالك اشتر تحقیق، طراحی و ساخته شده است.

وحیدی در ادامه تصریح كرد: با ایجاد ارتباط و تعامل بسیار نزدیك صنایع دفاعی با مراكز علمی، دانشگاهی و تحقیقاتی كشور ضمن ارتقاء سطح كارآمدی این مراكز، توانسته‌ایم در سایه همكاری مشترك و بهره‌گیری از راه‌های میان‌بر كه مورد تاكید فرمانده معظم كل قوا است، تحریم‌های دشمنان را خنثی و بی‌اثر كنیم.

وزیر دفاع تحقیق، طراحی و تولید متناسب با نیازهای كشور را از راهبردهای اصلی وزارت دفاع ذكر كرد و افزود: اتخاذ این روش علاوه بر اشتغال‌زایی، تجاری‌سازی طرح‌ها و تولید ثروت، فرهنگ كار و تلاش را در مجامع علمی نهادینه می‌كند.

وی در پایان با قدردانی از تلاش مدیران، دانشجویان و اساتید دانشگاه صنعتی مالك اشتر در تحقیق و طراحی پروژه‌های مهم و بزرگ ملی در بخش‌های دفاعی و غیر دفاعی بر لزوم گسترش بیش از پیش این روند، در همه مجامع و حوزه‌های علمی و دانشگاهی تاكید كرد.

 ما مي توانيم ....

چهارشنبه 4/12/1389 - 12:33 - 0 تشکر 289173

89/12/04

پس از پایان جلسه هیئت دولت صورت گرفت؛
بازدید احمدی‌نژاد از دو خودروی هوشمند ایرانی


رئیس جمهور از نمونه تحقیقاتی خودروی هوشمند هیبریدی پیل سوختی و نمونه نیمه صنعتی تاكسی الكتریكی هوشمند بازدید كرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور دقایقی پیش و پس از پایان جلسه هیئت دولت از نمونه تحقیقاتی خودروی هوشمند هیبریدی پیل سوختی و نمونه نیمه صنعتی تاكسی الكتریكی هوشمند در حیات ساختمان سفید نهاد ریاست جمهوری بازدید كرد و در جریان فناوری به كار رفته در ساخت این دو خودرو قرار گرفت.

نمونه خودروی هوشمند هیبرید پیل سوختی كه توسط مركز تحقیقات E4 طراحی و ساخت شده‌‌، برخوردار از پیل سوختی با توان 15 كیلووات است.

منبع: خبرگزاری فارس

 ما مي توانيم ....

جمعه 6/12/1389 - 22:1 - 0 تشکر 290499


ارائه روشی برای درمان ناباروری با دقت 95 درصد

عضو گروه پژوهشی جنین شناسی پژوهشگاه رویان از افزایش دقت آنالیز اسپرم در این پژوهشگاه خبر داد و گفت: با استفاده از آنالیز اسپرم می توان به بررسی کیفی اسپرم پرداخت که نتایج آن در درمان ناباروری کاربرد دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر هیوا علیپور پنجشنبه در حاشیه ششمین سمپوزیوم جنین شناسی در جمع خبرنگاران با اشاره به ارائه روشهای جدید برای افزایش دقت آنالیز اسپرم از سوی پژوهشگاه رویان افزود: یکی از شاخص های بررسی کیفی اسپرم، روند حرکتی آن است که در روشهای سنتی قابل محاسبه نبود ولی در روشهای جدید این امر ممکن شده است.

وی با تاکید بر اینکه محاسبه اسپرم در دامپزشکیها، دامداریها و همچنین درمان ناباروی به کار می رود اظهار داشت: با استفاده از این روش، اسپرمهای انجماد شده با دقت آنالیز می شوند که می توان به طور مناسب آنها را تکثیر داد.

علیپور میزان دقت محاسباتی اسپرم در این روش را بسته به نوع نمونه دانست و یادآور شد: آنالیز اسپرم یک روش تشخیصی برای درمان ناباروری است که با دقت حدود 95 درصد می توان نتایج آزمایشها را اعلام کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 10/12/1389 - 21:43 - 0 تشکر 292609

۱۳۸۹/۱۲/۱۰

انسان به مدار زیر 200 کیلومتر می فرستیم


سرپرست سازمان هوافضای کشور، ارسال انسان به مدار زیر 200 کیلومتر، تولید لباس فضانوردی، پرتاب ماهواره مخابراتی - سنجشی و ایجاد شهرک فضایی را از جمله برنامه های این سازمان نام برد.


به گزارش خبرنگار، دکتر حمید فاضلی امروز سه شنبه در دهمین کنفرانس هوافضای ایران با بیان اینکه ایران با پرتاب ماهواره امید جزء 9 کشور صاحب تکنولوژی فضایی قرار گرفت، افزود: تاکنون 3 کشور موفق به ارسال فضانورد شده اند و ما در سند چشم انداز توسعه کشور و طبق تاکیدات رئیس جمهور قرار است تا قبل از رسیدن به سال 1400 فضانورد به فضا ارسال کنیم.

وی با اشاره به مراحل ساخت ماهواره امید گفت: این ماهواره با ماهواره بر سفیر یک با حداقل آزمایشات پرتاب شد.

سرپرست سازمان هوافضایی ایران با اشاره به جلسه هفته آینده شورای عالی فضایی گفت: برنامه هایی در حوزه هوافضا در دستور کار قرار دارد که کارهای مطالعاتی آن صورت گرفته که این برنامه ها در شورای عالی فضایی کشور مطرح خواهد شد که با تصویب آن اجرایی می شود.

فاضلی مطالعه در زمینه قراردادن ماهواره در مدار ژئو، ارسال انسان در مدار، ارسال انسان به کره ماه را از جمله زمینه های مطالعاتی این سازمان نام برد و یادآور شد: این مطالعات با همکاری برخی از دانشگاهها چون دانشگاه خواجه نصیر و پژوهشگاه هوافضا در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه در این مطالعات به نتایج خوبی دست یافتیم، خاطر نشان کرد: علاوه بر این طراحی و ساخت ماهواره های دانشجویی در دستور کار قرار دارد که در حال اجرایی شدن است همچنین در زمینه حضور انسان در فضا نیز گام های اولیه برداشته شده است.

فاضلی به اجرای پروژه در زمینه انتقال موجود زنده به فضا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مطالعات در این زمینه در خصوص نوع محموله، قطر آنها و اینکه تا چه مداری این محموله ارسال شود مطالعاتی صورت گرفته است که طبق این مطالعات قرار است تا سال آینده محموله زیستی با حیوان بزرگتر به فضا ارسال شود.

سرپرست سازمان فضایی ایران ارسال فضانورد تا ارتفاع زیر 200 کیلومتر را از دیگر برنامه های سازمان نام برد و خاطر نشان کرد: در این راستا همچنین مطالعاتی در پژوهشگاه هوافضا، گروه مطالعاتی فیزیولوژی انسان ایجاد شده است که اولین گام آن ارسال محموله زیستی تا ارتفاع 60 کیلومتر بوده است ضمن آنکه طراحی هندسی کپسول های فضایی که قرار است در مدار با سرعت بالا بچرخد و مجددا به زمین باز گردد نیز آغاز شده است.

وی از آمادگی این سازمان برای همکاری با سایر دانشگاهها خبر داد و توضیح داد: در حال حاضر ایده ای در خصوص طراحی سیستم پیچیده ای در زمینه تولید دما برای انجام آزمایشگاههای مربوط ارائه شده است همچنین فعالیتهای خوبی در دانشگاهها در خصوص تولید سرامیک های مقاوم در برابر دمای بالا نیز انجام گرفته که این سازمان آماده همکاری با دانشگاهها در این زمینه ها است.

فاضلی همچنین پرتاب ماهواره های مخابراتی- سنجشی را از دیگر برنامه های این سازمان ذکر کرد و ادامه داد: در این راستا لازم است آزمایشگاههای پیشرفته ای در اختیار داشته باشیم تا بتوانیم برنامه های راهبردی خود را با کمک شبکه آزمایشگاهی و مدیریت یکپارچه بر آن اجرایی کنیم از این رو در صدد هستیم تا شبکه آزمایشگاهی در حوزه هوافضا ایجاد کنیم.

وی یادآور شد: در این پروژه بنا داریم تا کلیه حوزه های آزمایشگاهی هوافضا را چون پرتاب، سکوها، محموله، انطباق و سازگاری آنها با یکدیگر و تست های آن را به صورت یکپارچه مدیریت کنیم. در حال حاضر پژوهشگاه هوافضا و پژوهشگاه تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی نیز به عنوان زیر مجموعه های این سازمان درآمده اند.

فاضلی این امر را در راستای جلوگیری از کارهای موازی در حوزه هوافضا ذکر کرد و یادآور شد: در حال حاضر پروژه ای در خصوص پایش محصولات کشاورزی در سه استان شمالی تهران ارائه شده است که با همکاری مراکز پژوهشی اجرایی می شود.

سرپرست سازمان فضایی ایران همچنین از ایجاد شهرک فضایی در کشور خبر داد و یادآور شد: این شهرک در راستای اعمال یکپارچه بر فعالیتها و آزمایشگاههای فضایی کشور راه اندازی خواهد شد.

 ما مي توانيم ....

سه شنبه 10/12/1389 - 21:58 - 0 تشکر 292612

۱۳۸۹/۱۲/۱۰

ساخت هواپیمای 2 تا 15 نفره در کشور/ حمل ‌و نقل هوایی عمومی می‌شود


رئیس مرکز طرحهای کلان ملی معاونت علمی ریاست جمهوری از تصویب طرحی در خصوص عمومی شدن حمل و نقل هوایی خبر داد و گفت: در این راستا توافق نامه ای بین این معاونت و وزارت دفاع در خصوص طراحی و ساخت هواپیماهای سبک 2 تا 15 نفره منعقد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر غلامحسین رحیمی امروز سه شنبه در دهمین کنفرانس هوافضای ایران با اشاره به امضای موافقت نامه ای دوجانبه میان معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت دفاع افزود: طبق این توافقنامه قرار است نسبت به طراحی و ساخت هواپیمای سبک و فوق سبک 2 تا 15 نفر و هلیکوپتر 2 تا 8 نفر اقدام شود.

وی اجرای این پروژه را زمینه ای برای عمومی شدن هوانوردی در کشور دانست و اظهار داشت: در حال حاضر تستهایی در خصوص هواپیمای فول کامپوزیتی فجر 2 انجام شده است.

رئیس مرکز طرح های کلان ملی معاونت علمی ریاست جمهوری ادامه داد: علاوه بر این محققان کشور موفق به طراحی و ساخت هواپیمای فوق سبک کامپوزیتی چهار نفره نیز شده اند.

وی با تاکید بر حضور بخش خصوصی در حوزه هوانوردی کشور خاطرنشان کرد: تا زمانی که بخش خصوصی وارد این حوزه نشود و سرمایه گذاری های لازم صورت نگیرد زمینه های مناسب برای توسعه هوانوردی در کشور ایجاد نمی شود از این رو لازم است زمینه های لازم برای حضور بخش خصوصی در این زمینه فراهم شود.

رحیمی بیشترین توسعه در حوزه هوافضا را در بخش دفاعی عنوان کرد و یاد آور شد: در حال حاضر بیشترین توسعه در خصوص هوافضا در بخش دفاعی است در حالی که 80 درصد کاربردهای هوافضا در بخش سیویل است.

وی با اشاره به محدودیت های استفاده از هواپیماهای خصوصی در کشور توضیح داد: اخیرا جلسه ای با حضور دست اندرکاران بخش هوانوردی کشور برگزار و از آنها خواسته شد تا زمینه های قانونی لازم برای استفاده از هواپیماهای خصوصی در کشور فراهم شود ضمن آنکه در صورت لزوم مجوزهای لازم برای استفاده از حریم هوایی سایر کشورها اخذ شود.

مدیر گروه مکانیک دانشگاه تربیت مدرس همچنین از تصویب عمومی کردن حمل و نقل هوایی در هیئت دولت خبر داد و یادآور شد: به منظور عمومی کردن حمل و نقل هوایی طرحی در هیئت دولت در این زمینه به تصویب رسید که بر اساس آن هوانوردی به عنوان بخشی از فعالیتهای ورزشی در نظر گرفته شود.

رحیمی در ادامه به رشد علمی ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر عربستان نسبت به سال 2010 ، 43 درصد رشد علمی در زمینه انتشار مقالات داشته است این در حالی است که ایران با رشد 12 درصدی مواجه بود.

به گفته وی مالزی دارای 34 درصد رشد، مصر 12 درصد و پاکستان 12 درصد رشد در زمینه تولیدات علمی داشته است.

 ما مي توانيم ....

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.