• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 5160)
شنبه 18/10/1389 - 17:5 -0 تشکر 271581
مشكلات و بیماری های ناخن

مشكلات و بیماری های ناخن -------------------------------------------------------------------------------- جدا شدن صفحه ناخن از بستر: حالت شایعی است كه بیشتر بر اثر تماس زیاد دستها با آب اتفاق می اُفتدو به همین سبب در زنان خانه دار و كارگران مواد غذایی بیشتر دیده می شود، ولی در افرادی هم كه ناخن های بلند داشته یا بطور مداوم از لاك ناخن یا ناخن مصنوعی استفاده می كنند شایع است،البته بیماری های مختلفی مثل اگزما،عفونتهای قارچی ،دیابت،حاملگی،تیروئیدو نیز مصرف برخی داروها هم می تواند عامل ایجاد این حالت باشد. تغییر رنگ ناخن و بستر ناخن: بسیاری از اختلالات موضعی و عمومی بدن خود را به صورت تغییرات رنگ بستر ناخن نشان می دهند،به طور مثال بستر ناخن كه در حالت طبیعی صورتی رنگ است ممكن است در كم خونی فقر آهن به صورت كمرنگ شدن بستر ناخن ،در اختلالات قلبی عروقی به رنگ آبی یا خاكستری و در بیماری پسوریازیس به رنگ قرمز در آید.گاهی هم در بستر ناخن خونریزی داریم كه علت شایع ضربه است،ولی در عین حال می تواند ناشی از بدخیمی های خونی ،بیماری های بافت همبند و یا كمبود ویتامین ****c باشد. ضخیم شدن ناخن و بدرنگی: به طور معمول ناشی از رشد بیش از حد بستر ناخن ناشی از پسوریازیس یا عفونت های قارچی است،ولی گاهی صفحه ناخن نیز ضخیم می شود كه این حالت علاوه بر عفونت قارچی و پسوریازیس ،ممكن است بر اثر ضربه های مداوم و مزمن كه به صفحه ناخن وارد می شود،به وجود آید.گاهی هم یك نوع ضخیم شدگی ناخن را در افراد مسن و ناتوان می بینیم كه با قوس برداشتن ناخن به پایین همراه است،این حالت ممكن است بر اثر اختلال جریان خون در انتهای بدن باشد كه بر اثر فشار كفش یا بهداشت ضعیف بیمار تشدید شده است.

شنبه 18/10/1389 - 21:29 - 0 تشکر 271730

10 - ناخن ضخیم و پیچ دار Onychogryposis : به ناخن ضخیم شده گفته میشود که به درون و زیر خود پیچ خورده باشد. به خودی خود یک بیماری نیست بلکه عمدتا در اثر سن بالا، ضربه به ناخن، عفونت قارچی و برخی بیماری ها از قبیل دیابت ایجاد میشود. پس از درمان علت زمینه ای، برای داشتن ناخنی با قوام مناسب میتوان روش ارائه شده در این سایت را بکار بست.

11- Onychatrophia:در حقیقت همان تحلیل رفتن ناخن است. در این حالت رشد ناخن بسیار کند است به طوری که لبه آزاد ناخن نیز وجود ندارد. همچنین ناخن جلای خود را از دست داده،کدر میشود. در برخی موارد ناخن خرد شده و کاملا می افتد. علت این حالت آسیب دیدن ماتریکس میباشد که معمولا در طی برخی بیماری های شدید رخ میدهد.


12- Onychauxis: به ضخیم شدن بیش از حد ناخن اطلاق می شود که معمولا در اثر سن بالا، ضربه به ناخن، عفونت قارچی و برخی بیماری ها از قبیل دیابت ایجاد میشود.

شنبه 18/10/1389 - 21:32 - 0 تشکر 271731

- خطوط بیو Beau"s Lines:   همانطور که میدانید ناخن در ماتریکس   ساخته میشود. برخی عوامل از قبیل تروما، سوء تغذیه، شیمی درمانی و اصولا هر   رخداد و بیماری شدید جسمی یا روحی  میتوانند  موجب اختلال در ساخت ناخن توسط ماتریکس  میشوند.   نتیجتا ناخنی که در طول بیماری ساخته میشود از نظر ظاهر، بافت   و ترکیبات متفاوت است. به همین دلیل به شکل یک خط عرضی، کمی تیره تر و نیز  فرورفته دیده میشود، که به آن خط بیو گفته میشود. از آنجایی که این ناخن ناقص   قبلا تولید شده و شکل گرفته، نمیتوان آنرا به حالت اصلی و سالم در آورد، بلکه   با رشد ناخن به بیرون رانده میشود. اما آنچه مهم است علت بوجود آورنده آن است   که لازم است با مراجعه به پزشک مورد برسی قرار گیرد.

ناخن قا شقی شکل Koilonychia: ناخنهایی نازک، با لبه های برجسته میباشند که به حالت مقعر میباشند. کمبود آهن از عللی است که موجب این تغییر شکل میشود.

خطوط تیره ناخنی Melanonychia  : خطوطی عمودی هستند که به رنگهای خاکستری، قهوه ای یا سیاه دیده میشوند. در اثر افزایش فعالیت و یا تعداد سلولهای رنگدانه ای ماتریکس ایجاد میشوند. در صورت مشاهده باید بلافاصله به پزشک مراجعه کرد.

خونمردگی Hematoma: وارد شدن ضربه به ناخن موجب پارگی مویرگهای بستر ناخن میشود. خون حاصل ما بین صفحه ناخن و بستر آن به دام افتاده، خونمردگی (هماتوم) تشکیل میشود. هماتوم میتواند موجب جداشدن و افتادن ناخن شود. همچنین ممکن است موجب عفونت شود، زیرا بافت هماتوم برای رشد باکتری ها و قارچها مناسب است. جذب شدن خودبخود هماتوم ممکن است مدتی طول بکشد و گاهی موجب تغییر شکل ناخن میشود.

شنبه 18/10/1389 - 21:33 - 0 تشکر 271732


فرورفتگی ناخن در گوشت

این ناراحتی که بیشتر در انگشست شست پا پدید می آید ، هنگامی بروز می کند که ناخن، بد کوتاه شده و فشار زیاد کناره خارجی ناخن، موجب فرورفتگی آن در داخل گوشت می گردد.

درمان ناخنی که در گوشت فرو رفته است در صورت بروز عفونت، ابتدا درمان عفونت و سپس برداشتن یک قسمت از ناخن از گوشه آن می باشد. برای جلوگیری از فرورفتگی مجدد ناخن در گوشت، کوتاه کردن ناخن به روش صحیح، کم کردن حجم ناخن و از بین بردن ماده سازنده ی ناخن در محلی که در گوشت فرو می رود توصیه می شود.

گوشه کردن ناخن

گوشه کردن ناخن معمولا در افرادی پدید می آید که عادت به جویدن ناخن دارند و یا دست های آنان در معرض تماس دائم با مواد شیمیایی است و ناخن ها را تمیز نمی کنند و پوست های اطراف ناخن ها را بر نمی دارند. این گوشه ها که به آسانی کنده می شوند، در محل آنها آماس های دردناکی به وجود می آید که نشانه عفونت است. برای درمان عفونت مذکور، باید محل را با الکل یده، مالش داد و یا انگشتان را در محلول اسید بوریک قرار داد . در جلوگیری از گسترش عفونت گوشه ناخن، باید گوشه را با دقت برید و اطراف ناخن را سوهان زد و از تماس زخم با هوا جلوگیری نمود.

شنبه 18/10/1389 - 21:37 - 0 تشکر 271733

فرو رفتگی ناخن

تعریف بیماری :
فرو رفتن‌ ناخن‌ پا در گوشت(toenail ingrown) عبارت‌ است‌ از وضعیتی‌ كه‌ در آن‌ لبه‌ تیز ناخن‌ در گوشت‌ یكی‌ از انگشتان‌ پا (معمولاً شست‌) فرو می رود.

علایم‌ شایع‌ :
درد، حساسیت‌ به‌ لمس‌، قرمزی‌، تورم‌ و گرمی‌ در انگشتان‌ پا در جایی‌ كه‌ لبه‌ تیز ناخن‌ در چین‌ بافتی‌ اطراف‌ فرو رفته‌ است‌.
وقتی‌ بافت‌ اطراف‌ ناخن‌ ملتهب‌ گردد، معمولاً در ناحیه‌ آسیب‌ دیده‌ عفونت‌ ایجاد می‌شود.

علل‌ :
فرو رفتن‌ ناخن‌ پا در انگشت‌ احتمالاً با یكی‌ از وضعیت‌ زیر همراه‌ است‌:
شكل‌ ناخن‌ بیش‌ از حد طبیعی‌ دارای‌ انحنا باشد.
ناخن‌ پا بیش‌ از حد كوتاه‌ شود، به‌ طوری‌ كه‌ بافت‌ بتواند روی‌ آن‌ فشار بیاورد.
فرد در زمان ابتلا به این بیماری، در فعالیت هایی‌ شركت‌ كند كه‌ كه‌ مستلزم‌ توقف‌های‌ ناگهانی‌ باشد («گیركردن‌ انگشت‌ پا»).

عوامل تشدید كننده بیماری :
هر یك‌ از شرایطی‌ كه‌ به‌ عنوان‌ علت‌ ذكر شده‌ است‌.

پیشگیری‌ :
كفش‌های‌ مناسب‌ و جادار بپوشید.
ناخن‌های‌ پا را با دقت‌ كوتاه‌ كنید، به‌ ویژه‌ افراد مبتلا به‌ دیابت‌ شیرین‌ یا بیماری‌ عروق‌ محیطی‌ باید در كوتاه‌ كردن‌ ناخن‌های‌ پا دقت‌ كنند. در این‌ اختلالات‌، به‌ خاطر جریان‌ خون‌ مختل‌ پا، آسیب‌ به‌ پا خطرناك‌ است‌.

عواقب‌ مورد انتظار
با درمان،‌ قابل‌ علاج‌ است‌. آنتی‌بیوتیك‌های‌ خوراكی‌ معمولاً علایم‌ عفونت‌ را ظرف‌ یك‌ هفته‌ تسكین‌ می‌دهند. گاهی‌ بخشی ازناخن‌ یا تمامی‌ آن با جراحی‌ برداشته‌ می‌شود و بستر ناخن‌ تراشیده‌ می‌شود و لذا این‌ مشكل‌ عود نخواهد كرد.
ناخن‌ باید دوباره‌ رشد كند، ولی‌ احتمالاً مثل‌ قبل‌ نخواهد شد.

عوارض‌ احتمالی‌ :
عفونت‌ مزمن‌ كه‌ بدون‌ جراحی‌ قابل‌ علاج‌ نیست‌.

درمان‌ :
جراحی‌ برای‌ برداشتن‌ ناخن‌ در موارد شدید یا عودكننده‌. قبل‌ یا بعد از جراحی،‌ درمان‌های‌ خانگی‌ زیر مناسب‌ هستند:
از پوشش‌های‌ مرطوب‌ استفاده‌ كنید.
با قرار دادن‌ یك‌ تكه‌ كوچك‌ كتان‌ در زیر ناخن‌، در اطراف‌ لبه‌ها، گوشه‌های‌ ناخن‌ را از بافت‌ ملتهب‌ اطراف‌ آزاد كنید. بافت‌ ملتهب‌ را در برابر آسیب‌های‌ بیشتر حفاظت‌ كنید.

فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری
به‌ محض‌ بهبود علایم‌، فعالیت های‌ طبیعی‌ خود را از سر بگیرید. ممكن‌ است‌ لازم‌ باشد تا زمان‌ بهبودی‌ انگشت‌ پا، از كفش‌ جلو باز استفاده‌ كنید.
رژیم‌ غذایی‌ خاصی‌ ندارد.

برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.