• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
بهداشت و سلامت (بازدید: 5152)
شنبه 18/10/1389 - 17:5 -0 تشکر 271581
مشكلات و بیماری های ناخن

مشكلات و بیماری های ناخن -------------------------------------------------------------------------------- جدا شدن صفحه ناخن از بستر: حالت شایعی است كه بیشتر بر اثر تماس زیاد دستها با آب اتفاق می اُفتدو به همین سبب در زنان خانه دار و كارگران مواد غذایی بیشتر دیده می شود، ولی در افرادی هم كه ناخن های بلند داشته یا بطور مداوم از لاك ناخن یا ناخن مصنوعی استفاده می كنند شایع است،البته بیماری های مختلفی مثل اگزما،عفونتهای قارچی ،دیابت،حاملگی،تیروئیدو نیز مصرف برخی داروها هم می تواند عامل ایجاد این حالت باشد. تغییر رنگ ناخن و بستر ناخن: بسیاری از اختلالات موضعی و عمومی بدن خود را به صورت تغییرات رنگ بستر ناخن نشان می دهند،به طور مثال بستر ناخن كه در حالت طبیعی صورتی رنگ است ممكن است در كم خونی فقر آهن به صورت كمرنگ شدن بستر ناخن ،در اختلالات قلبی عروقی به رنگ آبی یا خاكستری و در بیماری پسوریازیس به رنگ قرمز در آید.گاهی هم در بستر ناخن خونریزی داریم كه علت شایع ضربه است،ولی در عین حال می تواند ناشی از بدخیمی های خونی ،بیماری های بافت همبند و یا كمبود ویتامین ****c باشد. ضخیم شدن ناخن و بدرنگی: به طور معمول ناشی از رشد بیش از حد بستر ناخن ناشی از پسوریازیس یا عفونت های قارچی است،ولی گاهی صفحه ناخن نیز ضخیم می شود كه این حالت علاوه بر عفونت قارچی و پسوریازیس ،ممكن است بر اثر ضربه های مداوم و مزمن كه به صفحه ناخن وارد می شود،به وجود آید.گاهی هم یك نوع ضخیم شدگی ناخن را در افراد مسن و ناتوان می بینیم كه با قوس برداشتن ناخن به پایین همراه است،این حالت ممكن است بر اثر اختلال جریان خون در انتهای بدن باشد كه بر اثر فشار كفش یا بهداشت ضعیف بیمار تشدید شده است.

شنبه 18/10/1389 - 18:43 - 0 تشکر 271607

اینکه ناخن از ابتدا تا انتها بصورت یک خط فرورفته پیدا میکند دلیلش چیه و باید چکار کرد

شنبه 18/10/1389 - 19:11 - 0 تشکر 271616

دوست گرامی فکر کنم توی لینک زیر اطلاعات مفیدی داشته باشه واسه شما عزیز " lotfi64431 "


http://www.tebyan.net/index.aspx?PID=199&PageSize=50&PageIndex=1

سلامت باشید .

 

thank you for attention

شنبه 18/10/1389 - 21:18 - 0 تشکر 271718

ناخن نیز مانند هر عضو دیگری از بدن در معرض بسیاری از عوامل بیماری زا قرار دارد: باکتری ها، قارچ ها، ویروسها، عوامل شیمیائی و فیزیکی، ..... 
گاهی یک عامل بیماریزا تنها ناخن را مورد تهاجم قرار میدهد و در آن ایجاد بیماری میکند و گاهی یک بیماری که قسمتهای دیگر بدن را مبتلا کرده، به ناخن نیز گسترش پیدا میکند. با این وجود میتوان گفت به طور کلی بیماری های ناخن خیلی شایع نیستند.
در اینجا به برخی از بیماریها اشاره میکنیم که البته صرفا جهت اطلاع میباشند و نباید به عنوان مبنایی برای تشخیص یا درمان قرار گیرند. هرگاه کمی مشکوک بودید حتما به پزشک مراجعه فرمایید. همچنین شما میتوانید جهت طرح پرسشهای خود با ما تماس بگیرید.

لکه های سفید ( White Spots ( Leuconychia : به صورت لکه ها و یا خطوط سفید رنگ در صفحه ناخن دیده میشوند. این عارضه که نسبتا شایع است ، در اثر آسیبهای خفیف به ماتریکس ناخن پدید می آید. این لکه ها اهمیت بالینی ندارند و با رشد ناخن به بیرون رانده شده، نیازمند درمان نمیباشند

شنبه 18/10/1389 - 21:22 - 0 تشکر 271720

بیماری های ناخن :

1- لکه های سفید ( White Spots ( Leuconychia : به صورت لکه ها و یا خطوط سفید رنگ در صفحه ناخن دیده میشوند. این عارضه که نسبتا شایع است ، در اثر آسیبهای خفیف به ماتریکس ناخن پدید می آید. این لکه ها اهمیت بالینی ندارند و با رشد ناخن به بیرون رانده شده، نیازمند درمان نمی باشند



شنبه 18/10/1389 - 21:23 - 0 تشکر 271721

2- خطوط طولی Vertical Ridges : اگر یک ناخن را از نزدیک مشاهده کنیم خطوطی را در طول آن میبینیم. این حالت یک پدیده طبیعی میباشد و بطور خفیف در اکثر ناخنها دیده میشود.با توجه به تفاوت جنس ناخن در افراد مختلف، میزان و شدت این خطوط در افراد متغیراست. اما بعضی عوامل مانند افزایش سن و بیماریهای مزمن موجب تشدید این خطوط میشوند. این خطوط به خودی خود یک بیماری نیستند بلکه صرفا از نظر زیبایی ظاهر مناسبی به ناخن نمی دهند

مصرف طولانی مدت رسپینا واضحا موجب کمتر شدن این خطوط می شود

شنبه 18/10/1389 - 21:24 - 0 تشکر 271722

3- ناخنک( Ingrown Nail ) : رشد و نفوذ ناخن به گوشت و بافت نرم زیرین این حالت را ایجاد میکند، که در شسث پا بیشتر دیده میشود. کفش تنگ و اصلاح نا مناسب ناخن از علل آن هستند. این بیماری دردناک است و احتمال عفونت در آن بالا است.


شنبه 18/10/1389 - 21:24 - 0 تشکر 271723

4- خونریزی رگه ای Splinter Hemorrhages : در اثر پارگی مویرگهای بستر ناخن ایجاد میشوند. شایعترین علت ایجاد آن ضربه هایی است که در طول روز و در اثر رفتار نامناسب با ناخنها و طی کارهای روزانه به ناخن وارد میشوند. اهمیت بالینی چندانی ندارند، بلکه صرفا موجب نمای نازیبا میشوند.

شنبه 18/10/1389 - 21:25 - 0 تشکر 271724

5-

عفونتهای قارچی Onychomycosis : قارچها نزدیک به نیمی از بیماریهای ناخن را ایجاد میکنند و درمانشان آسان نیست. در این موارد ذراتی debris به رنگهای مختلف در زیر ناخن پدید می آیند که ضمن جدا کردن ناخن از بستر آن (onycholysis)، بسته به نوع قارچ موجب تغییر رنگ ناخن عمدتا به رنگهای سفید، زرد، قهوهای یا مشکی میشوند. با رشد بیشتر قارچ، بافت و نمای ظاهری ناخن تغییر میکند. در صورت عدم درمان و با تجمع بیشتر debris صفحه ناخن به تریج خرد شده، کاملا از بستر ناخن جدا میشود.

رعایت نکردن بهداشت فردی و پدیکور یا مانیکور نامناسب ازعلل مستعد کننده ابتلا میباشند.Onychomycosis در انگشتان پا تا چهار برابر بیشتر دیده میشود. پیشگیری بسیار آسانتر از درمان است. برای پیشگیری لازم است ناخنها همیشه خشک و تمیز نگاه داشته شوند. جورابها را باید مرتب تعویض نمود. همچنین باید از آسیب به پوست و بافت اطراف ناخن جدا پرهیز شود. در هنگام پدیکوریا مانیکور نباید کوتیکول را برداشت.

شنبه 18/10/1389 - 21:25 - 0 تشکر 271725

6- زگیل (wart) : در حقیقت یک تومور خوشخیم پوستی است که بدلیل عفونت ویروسی ایجاد میشود و میتواند پوست زیرین و یا اطراف ناخن را درگیر کرده، نتیجتا موجب تغییر شکل ویا انهدام صفحه ناخن میشود. این بیماری در بسیاری از موارد دردناک است.

شنبه 18/10/1389 - 21:26 - 0 تشکر 271727

7- عفونت میکروبی ناخن Paronychia: این بیماری در اثر ورود باکتری به بافت نرم اطراف ناخن پدید می آید. پوستی که قسمت قاعده و طرفین ناخن را میپوشاند نقش محافظتی در برابر نفوذ باکتری ها ، قارچها، ... دارد. هر عاملی که به این پوست آسیب بزند از قبیل ضربه ها،جویدن ناخن ویا برداشتن کوتیکول میتواند منجر به نفوذ باکتری ها و ایجاد عفونت در بافت آن محل شود. در صورت بروز عفونت قرمزی، درد، تورم و گرما در بافت دور ناخنی دیده میشود.

8- عفونت سودومونا Pseudomonas : سودومونا نوعی باکتری است که میتواند به ناخن تهاجم کند. این باکتری ممکن است در ناخن طبیعی و یا مابین ناخن طبیعی و مصنوعی ( کاشته شده) رشد کند. وجود رطوبت به نفوذ و رشد باکتری کمک میکند. مشخصه بارز این عفونت تغییر رنگ ناخن به رنگ سبز است. با افزایش شدت بیماری رنگ سبز نیز پررنگ تر میشود و ممکن است صفحه ناخن از بستر خود جدا شود


9- پسوریازیس Psoriasis: یک بیماری مزمن و گسترده پوستی است که ممکن است به ناخن نیز گسترش یابد. در این صورت سطح ناخن ناهموار، موج دار و دارای فرورفتگی های ریز فراوان میشود. تغییر رنگ ناخن به زرد تا قرمز قهوه ای و یا جداشدن ناخن از بستر نیز ممکن است دیده شود.


برو به انجمن
انجمن فعال در هفته گذشته
مدیر فعال در هفته گذشته
آخرین مطالب
  • آلبوم تصاویر بازدید از کلیسای جلفای...
    آلبوم تصاویر بازدید اعضای انجمن نصف جهان از کلیسای جلفای اصفهان.
  • بازدید از زیباترین کلیسای جلفای اصفهان
    جمعی از کاربران انجمن نصف جهان، در روز 27 مردادماه با همکاری دفتر تبیان اصفهان، بازدیدی را از کلیسای وانک، به عمل آورده‌اند. این کلیسا، یکی از کلیساهای تاریخی اصفهان به شمار می‌رود.
  • اعضای انجمن در خانه شهید بهشتی
    خانه پدری آیت الله دکتر بهشتی در اصفهان، امروزه به نام موزه و خانه فرهنگ شهید نام‌گذاری شده است. اعضای انجمن نصف جهان، در بازدید دیگر خود، قدم به خانه شهید بهشتی گذاشته‌اند.
  • اطلاعیه برندگان جشنواره انجمن‌ها
    پس از دو ماه رقابت فشرده بین کاربران فعال انجمن‌ها، جشنواره تابستان 92 با برگزاری 5 مسابقه متنوع در تاریخ 15 مهرماه به پایان رسید و هم‌اینک، زمان اعلام برندگان نهایی این مسابقات فرارسیده است.
  • نصف جهانی‌ها در مقبره علامه مجلسی
    اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شده‌ی امام علی (ع) اصفهان، بازدیدی را به عمل آوردند.